ATTICANEWS.GR

Member Area
Ναυτιλιακά
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2016 16:10

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΒΛΗΤΑ  ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 resized 20161003 105714

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε στα εγκαίνια του νέου προβλήτα κρουαζιέρας Αγίου Νικολάου στο λιμάνι του Πειραιά.

 

Τον προβλήτα εγκαινίασαν η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά  και ο Πρόεδρος της China COSCO Shipping Corporation Limited κ. Captain Xu Lirong.

 resized 20161003 110832

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε επίσης ο διευθύνων Σύμβουλος Captain Fu Chengqiu και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.

 resized 20161003 113631

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Κάθε επένδυση που γίνεται στο λιμάνι του Πειραιά, κινείται στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της προόδου και για το λιμάνι και για την πόλη μας. Ο νέος προβλήτας για μεγάλα κρουαζιερόπλοια είναι πολύ σημαντικός, επαναλαμβάνω όμως, ότι οι επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά - αυτές που αναμένεται να γίνουν τα επόμενα χρόνια και όσες υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια - μόνο θετικό πρόσημο έχουν για την πόλη του Πειραιά.

Ολοκληρώθηκε η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και παρά την όποια άποψη μπορεί να έχει ο καθένας για τον τρόπο της ιδιωτικοποίησης, πρέπει να κοιτάμε το αύριο. Θεωρώ ότι το αύριο είναι αισιόδοξο.

Οι νέοι επενδυτές του λιμανιού έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση των λιμανιών.  Λένε ότι θέλουν να κάνουν το λιμάνι του Πειραιά, το μαργαριτάρι  της Μεσογείου και πιστεύω ότι μπορεί να γίνει. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο,  είναι οι επενδύσεις στο λιμάνι, στη  χερσαία λιμενική ζώνη, να έχουν θετική επίδραση και στον Δήμο Πειραιά, αλλά και στους όμορους Δήμους.

Αυτό θα είναι μια επιτυχία, η ανάπτυξη δηλαδή του λιμανιού, να φέρει ανάπτυξη και στις πόλεις μας και στους δημότες, κάτι το οποίο πιστεύω πως μπορεί να γίνει».

 
ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟΥ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ «MIRCEA» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2016 09:39

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ   ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟΥ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ «MIRCEA» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

 Img 1271 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης και  ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας υποδέχθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου,  τον Πρέσβη της Ρουμανίας στην Ελλάδα κ. LucianFatu, τον Κυβερνήτη κ. Gabriel Ioan Moise του εκπαιδευτικού ιστιοφόρου της Ρουμανίας «Mircea», τον Ναύαρχο κ. Ioan Stancivlescy καθώς και τον Ακόλουθο Άμυνας Σμήναρχο κ. Dragici Aurel που τον συνόδευαν, οι οποίοι πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο Πειραιά. 

 Img 1289

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε:

«Υποδεχθήκαμε σήμερα μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δαβάκη και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο  κ.  Βοϊδονικόλα τον Πρέσβη της Ρουμανίας, τον Ναύαρχο και τους αξιωματικούς από Ρουμάνικο εκπαιδευτικό  πολεμικό πλοίο ιστιοφόρο που βρίσκεται στην πόλη μας. Είχαμε μια ευχάριστη συζήτηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και ανταλλάξαμε συμβολικά δώρα. Είμαστε αδελφοποιημένη πόλη με το Γαλάτσι της Ρουμανίας.

Τον Πρέσβη της Ρουμανίας τον είχα ξαναδεί γιατί το 2021 θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης,  μια πόλη από την Ρουμανία και μια από την Ελλάδα και είχαμε ξανασυναντηθεί στο πλαίσιο της προετοιμασίας του φακέλου μας. Είχαμε μια καλή συζήτηση. Χαιρόμαστε γενικότερα όταν μας επισκέπτονται επίσημες αποστολές. Είναι κάτι που πρέπει να γίνεται. Είναι στο πλαίσιο αυτής της εξωστρέφειας που πάντα λέω ότι πρέπει να δείχνει η πόλη μας».      

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης,  ανέφερε:

«Σήμερα είχαμε τη τιμή και τη χαρά να υποδεχθούμε στο Δημαρχείο υψηλή αντιπροσωπεία με τον Κυβερνήτη του εκπαιδευτικού ιστιοφόρου της Ρουμανίας που έχει πλήρωμα 200 άτομα συν τους ναυτικούς δόκιμους που κάνουν περιοδεία σε όλη την Ευρώπη. Εδώ, στην Ελλάδα πήγαν Ηράκλειο, Ρόδο και Πειραιά. Σήμερα επισκέφθηκαν τη Σχολή Δοκίμων και το Δημαρχείο του Πειραιά. Μαζί τους υπάρχει και ο Ναύαρχος Διοικητής της Σχολής Δοκίμων, ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην  Ελλάδα και ο Ακόλουθος Ενόπλων Δυνάμεων της Πρεσβείας οι οποίοι επισκέφθηκαν την πόλη μας. Είναι για εμάς μεγάλη τιμή διότι ήταν υψηλόβαθμο το επιτελείο το οποίο επισκέφθηκε την πόλη μας».   

 

Στο τέλος της συνάντησης  ο κ. Μώραλης προσέφερε στον Πρέσβη  της Ρουμανίας, στον Κυβερνήτη του πλοίου και στους αξιωματικούς αναμνηστικές πλακέτες, ενώ ο κ. Δαβάκης τους προσέφερε το λεύκωμα «Πειραιάς – Κέντρο Ναυτιλίας και Πολιτισμού» και τον τουριστικό οδηγό του Δήμου Πειραιά «Destination Piraeus Guide».  Από την πλευρά του ο κ. Gabriel Ioan Moise προσέφερε στον Δήμαρχο Πειραιά μια φωτογραφία του πλοίου με κορνίζα.

 
Συνάντηση φορέων για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Βόλου PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 23 Σεπτέμβριος 2016 09:51

Συνάντηση φορέων για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Βόλου

Κώστας Αγοραστός: «Με το ISPS καταστήσαμε το λιμάνι ασφαλές, ελκυστικό, ανταγωνιστικό, ποιοτικό και φιλικό στους επισκέπτες, τους εργαζομένους και την τοπική κοινωνία»

«Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να στηρίξουμε την κρουαζιέρα, η οποία μπορεί να φέρει την προστιθέμενη αξία στο Βόλο και την ευρύτερη περιοχή»

 

resized ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ 2

 

Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Βόλου ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης, που συγκάλεσε η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, και στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Θεόδωρος Κόντες, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δορωθέα Κολυνδρίνη, ο γενικός διευθυντής της πλοιοκτητρίας εταιρείας MAJESTIC κ. Μιχαήλ, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Λιούπης, Χατζόπουλος, Κίτσιος και Ιγγλέσης, εκπρόσωποι του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, της Αστυνομίας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου και του Τελωνείου.

resized ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ 3

Ο κ. Θ. Κόντες παρουσίασε ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι ο Βόλος αποτελεί κύριο προορισμό για την κρουαζιέρα, προωθώντας παράλληλα και τα νησιά των Σποράδων.

resized ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιζητώντας από την πρώτη στιγμή την αναβάθμιση του λιμανιού του Βόλου υλοποίησε μέσω του ΕΣΠΑ την εγκατάσταση του ολοκληρωμένου συστήματος ασφάλειας ISPS προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, το οποίο καθιστά το λιμάνι ασφαλές, ελκυστικό, ανταγωνιστικό, ποιοτικό και φιλικό στους επισκέπτες, τους εργαζομένους και την τοπική κοινωνία. «Πρέπει όλοι μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να στηρίξουμε την κρουαζιέρα, η οποία μπορεί να φέρει την προστιθέμενη αξία στο Βόλο στη Θεσσαλία. Απαιτείται όμως συντονισμός ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα ανθρώπων που θα έχει στα υπόψη της όλα εκείνα τα θέματα που σχετίζονται με την κρουαζιέρα και την ανάπτυξή της στο Βόλο και στα νησιά των Σποράδων. Πρέπει επίσης να βελτιωθεί η περιπατητική διαδρομή από την προβλήτα, που αγκυροβολούνε τώρα τα κρουαζιερόπλοια μέχρι το κέντρο της πόλης και να βελτιωθεί σημαντικά η εικόνα στο εσωτερικό του λιμανιού. Συγχαρητήρια στον ΟΛΒ, την αστυνομία, τους τελωνειακούς, τους τουριστικούς πράκτορες και σε όλους όσους βοήθησαν και θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

 
Έρευνα/Ανασκαφή στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2016 15:11

Έρευνα/Ανασκαφή στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων

Ανεύρεση σκελετού κατά τη διάρκεια της Έρευνας 1670

 

 Ανεύρεση σκελετού κατά τη διάρκεια της έρευνας

 

 Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και ανελκύστηκαν, μεταξύ άλλων μικροαντικειμένων και κεραμικής, σκελετικά κατάλοιπα (κρανίο, μακρά και μικρότερα οστά) ατόμου που είχε εγκλωβιστεί στο ναυάγιο κατά τη βύθισή του.

Από 28 Αυγούστου μέχρι 14 Σεπτεμβρίου, η επιστημονική ομάδα της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του αμερικάνικου Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole, η οποία ερευνά το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, ολοκλήρωσε μία δεύτερη ανασκαφική αποστολή εντός του ιδίου έτους. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και ανελκύστηκαν, μεταξύ άλλων μικροαντικειμένων και κεραμικής, σκελετικά κατάλοιπα (κρανίο, μακρά και μικρότερα οστά) ατόμου που είχε εγκλωβιστεί στο ναυάγιο κατά τη βύθισή του. Οστά από τουλάχιστον τέσσερα διαφορετικά άτομα είχαν ήδη εντοπιστεί στο ναυάγιο κατά τις έρευνες των ετών 1900 – 1901 και 1976. Η θέση των οστών και η σχέση τους με τα άλλα ευρήματα πλησίον τους, φανερώνουν τη βίαιη ναυάγηση του πλοίου, επιπροσθέτως οι προγραμματιζόμενες ανθρωπολογικές και γενετικές (DNA) αναλύσεις αναμένεται να δώσουν στοιχεία για τον ίδιο τον νεκρό, δηλαδή το φύλο, την ηλικία θανάτου και γενικά την ανασύνθεση του τρόπου ζωής του.

Ανεύρεση σκελετού κατά τη διάρκεια της Έρευνας 2670

 

 Ανεύρεση σκελετού κατά τη διάρκεια της έρευνας

 

Σημαντικό εύρημα θεωρείται και η ανεύρεση μιας μολύβδινης καταπειρατηρίας, βάρους 50 κιλών. Πρόκειται για αντικείμενο σχήματος κολουροημισφαιρκού, που εμφανίζει κωδωνόσχημη τομή λόγω κοίλανσης στο εσωτερικό της βάσης του. Στην επίπεδη άνω όψη υπάρχουν δύο μικρές τετράγωνες εγκοπές για το στέλεχος ανάρτησής του. Βάσει των χαρακτηριστικών του, το αντικείμενο ταυτίζεται με βολίδα για τη μέτρηση του βάθους του θαλασσίου βυθού και τον έλεγχο της φύσης του. Τη δειγματοληψία από το βυθό εξυπηρετούσε η κοίλανση στη βάση με τους ήλους από σίδερο ή χαλκό, που παγίδευαν λασπώδη άμμο, λίθους και ιζήματα, αποκαλύπτοντας την ιδιαίτερη χρησιμότητα του αντικειμένου για την περίπτωση ελιγμών ή αγκυροβολίας. Αυτό το ταπεινό εργαλείο θεωρείται ζωτικής σημασίας για την ασφαλή ναυσιπλοΐα κατά την αρχαιότητα. Οι παλαιότερες καταπειρατηρίες χρονολογούνται τουλάχιστον από τον 6ο π.Χ. αιώνα. Στο ναυάγιο έχει βρεθεί μία ακόμα καταπειρατηρία κατά τις έρευνες των ετών 1900 – 1901.

Με αφορμή τα αποτελέσματα της 2ης φάσης της υποβρύχιας έρευνας στα Αντικύθηρα για το έτος 2016, η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων έχει να παρουσιάσει και την ολοκλήρωση των νέων εξειδικευμένων και υπερσύγχρονων Εργαστηρίων της στην οδό Προπυλαίων, εργασίες που υλοποιήθηκαν χάριν στην ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, ενός εκ των σημαντικότερων χορηγών της έρευνας αυτής και με κύριο στόχο την σύντομη και αποτελεσματικότερη συντήρηση των ευρημάτων του σημαντικού αυτού ναυαγίου.

Η έρευνα των Αντικυθήρων τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και η χρηματοδότηση της έγινε από πόρους που εξασφάλισε το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο του Woods Hole. Την έρευνα υποστηρίζουν η ελβετική εταιρεία Hublot, το Swordspoint Foundation, η Autodesk, οι Jane and James Orr, χορηγοί του Woods Hole, όπως και η Costa Navarino, η ΟΤΕ-COSMOTE και το Ίδρυμα Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στο Δήμο Κυθήρων και στους κατοίκους του ακριτικού νησιού των Αντικυθήρων, οι οποίοι υποδέχονται πάντοτε με θέρμη την ερευνητική ομάδα και της παρέχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση.

Ανεύρεση σκελετού κατά τη διάρκεια της Έρευνας 3670

 Ανεύρεση σκελετού κατά τη διάρκεια της έρευνας

 

Καταπειρατηρία670

Καταπειρατηρία

 

Νέα εργαστήρια της ΕΕΑ670

Νέα εργαστήρια Ε.Ε.Α.

 
Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης ο «Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ντία» την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2016 10:58

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης ο «Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ντία» την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

1

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ο ιστιοπλοϊκός όμιλος Ηρακλείου οργανώνει τον «Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Ντία» την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 για σκάφη καταμετρημένα κατά ORCi και ORC Club.

Σύμφωνα με τον οργανωτή: Ο αγώνας αποτελείται από μία Ιστιοδρομία και θα διεξαχθεί στις 18/9/2016 και συμπεριλαμβάνεται στο ετήσιο Πρωτάθλημα του Ι.Ο.Η. για το έτος 2016.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

1. Στους αγώνες γίνονται δεκτά σκάφη καταμετρημένα κατά ORC Club και ORCi με έγκυρο πιστοποιητικό καταμέτρησης 2016.

2. Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν στην γραμματεία του IOH το αργότερο μέχρι την 16/09/2016 και ώρα 20:00.

3. Η διεύθυνση της γραμματείας και της επιτροπής αγώνων μέχρι την έναρξη των αγώνων είναι η ακόλουθη:

Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου. Παλαιό Ψυγείο- Λιμάνι Ηρακλείου.

ΤΗΛ: 2810242120

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Η Γραμματεία λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα (19.00 έως 22.00) και Σάββατο πρωί (10.00 έως 14.00).

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να είναι γραμμένες στο ειδικό έντυπο που διατίθεται στη γραμματεία του ομίλου.

4. Κάθε δήλωση συμμετοχής θα συνοδεύεται από αντίγραφο έγκυρου πιστοποιητικού καταμέτρησης, όπως απαιτούν η Εθνική Αρχή και οι κανονισμοί της κλάσης, το αντίτιμο του δικαιώματος συμμετοχής και αντίγραφο ασφαλιστηρίου συμβολαίου του σκάφους.

5. Είναι στην κρίση της Οργανωτικής Επιτροπής να δεχτεί δηλώσεις συμμετοχής και μετά την λήξη του χρονικού ορίου υποβολής.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

Ο Αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 18/09/2016.

H διαδρομή είναι offshore και περιλαμβάνει 1 ιστιοδρομία 22ν.μ..

Η εκκίνηση θα δοθεί 10:00. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η εξής: εκκίνηση πράσινο-κόκκινο φανάρι - σημαντήρας - περίπλους νήσος ΝΤΙΑ (αφήνοντας το Πεταλίδι δεξιά) - τερματισμός πράσινο-κόκκινο φανάρι.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ:

Για όλα τα σκάφη το χρονικό όριο τερματισμού τους είναι το διπλάσιο του γενικού βαθμού ικανότητας τους (G.P.H.) επί τον αριθμό των μιλίων της διαδρομής για κάθε σκάφος.

ΕΠΑΘΛΑ:

Τα έπαθλα θα απονεμηθούν στον νέο χώρο του Ομίλου δίπλα στο Μαρίνα, με την ολοκλήρωση του αγώνα της μίας ιστιοδρομίας της Ντίας, την Κυριακή 18/09/2016 μία ώρα μετά τον τερματισμό του τελευταίου συμμετέχοντος. Θα απονεμηθεί έπαθλο στον 1ο 2ο και 3ο νικητή της γενικής κατάταξης των σκαφών, για σκάφη καταμετρημένα κατά ORC club και ORCi.

 
Περιφέρεια Κρήτης και Ευρωπαϊκές Ερευνητικές Υποδομές για τη Θάλασσα PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2016 09:59

Περιφέρεια Κρήτης και Ευρωπαϊκές Ερευνητικές Υποδομές για τη Θάλασσα

Photo4

Τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Ερευνητικής Υποδομής EMBRC (European Marine Biological Resource Centre) φιλοξένησε η Περιφέρεια Κρήτης στις Βρυξέλλες, με θέμα "Η Θάλασσα και η Βιοποικιλοτητά της: Ο Ρόλος των Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Υποδομλασσα και ο Περιβά των Ευρωπαϊκ΄ών".

Παρουσία εκπροσώπων της E.E. (DG Mare, DG RTD, DG Environment), αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος για τις ερευνητικές υποδομές και τους θαλάσσιους γενετικούς πόρους, το διεθνές κανονιστικό και νομοθετικό πλαίσιο για τη διασφάλιση της προστασίας της θαλάσσιας βιοποικιλότητας και την πρόσβαση στη θάλασσα. Η υποδομή EMBRC αποτελεί ένα ευρύ, ευρωπαϊκό στρατηγικό μηχανισμό που υποστηρίζει τη θαλάσσια βασική και εφαρμοσμένη έρευνα, για τη βιώσιμη εκμετάλλευση των θαλάσσιων πόρων και του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

photo1

H συζήτηση επικεντρώθηκε στον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Στρατηγικές Έξυπνης Εξειδίκευσης των Περιφερειών για να ανιχνεύσουν τις κοινές μελλοντικές συνεργασίες για την πρόσβαση στη θάλασσα και την αξιοποίηση των θαλάσσιων πόρων, σε σχέση με τα επιστημονικά ενδιαφέροντα αλλά και τις επιχειρηματικές ανάγκες. Το γεγονός αυτό ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Κρήτη, ως νησιωτική Μεσογειακή Περιφέρεια που κατέχει την Αντιπροεδρία της Συνέλευσης των Παρακτίων Ευρωπαϊκών Περιφερειών επί των θαλασσίων θεμάτων (CRPM), διαθέτοντας σημαντικό ερευνητικό δυναμικό, και επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι συνέργειες με ευρωπαϊκούς φορείς, την επιστημονική κοινότητα και ερευνητικές πρωτοβουλίες, μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα νέων επιχειρηματικών δράσεων (αλιεία, υδατοκαλλιέργεια, βιοτεχνολογία, διατροφή, φαρμακολογία κ.α.).

Την Περιφέρεια Κρήτης που φιλοξένησε την εκδήλωση στο χώρο του Γραφείου της στις Βρυξέλλες, εκπροσώπησαν: η Δρ. Ε. Χατζηγιάννη, Δ/ντρια Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, και ο Δ. Ανδρούτσος που καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες και τους συντονιστές της ερευνητικής υποδομής. Από την Κρήτη, συμμετείχε επίσης το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, βασικός εταίρος της υποδομής EMBRC, με εκπρόσωπο την Δρ. Δ. Μάνου.

 
H ΑΝΕΚ LINES ανακηρύχθηκε "Εθνικός Πρωταθλητής" στα European Business Awards PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 06 Σεπτέμβριος 2016 16:36

H ΑΝΕΚ LINES ανακηρύχθηκε "Εθνικός Πρωταθλητής" στα European Business Awards

ANEK LINES ELYROS

 

ANEK LINES, ανακηρύχθηκε National Champion και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα European Business Awards. Τα European Business Awards είναι ο κορυφαίος διαγωνισμός της Ευρώπης και στοχεύει στην ανάδειξη της αριστείας και των καλών πρακτικών στην ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα.

 

Η διοργάνωση των European Business Awards,  πραγματοποιείται για δέκατη συνεχή χρονιά και υποστηρίζεται από ηγέτες επιχειρήσεων, ακαδημαϊκούς και πολιτικούς εκπροσώπους από όλη την Ευρώπη. Αυτή τη χρονιά, πάνω από 33.000 επιχειρήσεις από 34 χώρες πήραν μέρος στον διαγωνισμό.

 

Η ΑΝΕΚ LINES πέρασε την πρώτη φάση μετά από την αξιολόγησή της από ανεξάρτητη επιτροπή. Η αξιολόγηση αφορούσε τις βασικές αξίες της καινοτομίας, ηθικής και επιτυχίας όπως ορίζονται από τα European Business Awards.

 

Με αφορμή τη σημαντική αυτή διάκριση, o Πρόεδρος, της ΑΝΕΚ LINES κ. Γιώργος Κατσανεβάκης δήλωσε  «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιλεχθήκαμε για να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα ως National Champion. Η διοργάνωση European Business Awards, είναι ευρέως αναγνωρισμένη σε ό,τι αφορά την ανάδειξη των πιο δυναμικών ευρωπαϊκών εταιριών και είμαστε ευτυχείς που αναγνωριστήκαμε σε αυτό το επίπεδο. Κυρίως όμως είμαστε περήφανοι διότι μέσα σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, η ΑΝΕΚ LINES δίνει ένα σήμα αισιοδοξίας για την Ελλάδα που επιμένει, την Ελλάδα που ξεχωρίζει, την Ελλάδα που μπορεί να δείξει το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο».

 

Αdrian TrippΔιευθύνων Σύμβουλος των European Business Awards ανέφερε σχετικά: «Συγχαρητήρια σε όλες τις επιχειρήσεις που με την αξία τους κατάφεραν να διακριθούν σε National Champions και να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους σε αυτή τη φάση του διαγωνισμού.  Οι επιχειρήσεις αυτές είναι ο βασικός πυλώνας για τη δυνατή παρουσία της Ευρωπαϊκής  επιχειρηματικής κοινότητας και αντιπροσωπεύουν τις κύριες αρχές που εκπροσωπεί ο διαγωνισμός, την καινοτομία, την ηθική και την επιτυχία».

 

Ως National Champion, η ΑΝΕΚ LINES θα έχει την ευκαιρία να πει τη δική της, μοναδική, ελληνική ιστορία στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, δίνοντας ένα στίγμα προόδου και αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας μας, στο μεγάλο πανευρωπαϊκό κοινό των European Business Awards.

 
ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟΥ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ «ARA LIBERTAD» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Κυριακή, 04 Σεπτέμβριος 2016 15:16

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟΥ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ «ARA LIBERTAD» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

 Img 0213

 

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας  και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος υποδέχθηκαν σήμερα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πρέσβειρα της Αργεντινής στην Αθήνα κα Carolina Perez Colman, τον Κυβερνήτη κ. Ignacio MartinErrecabodre του εκπαιδευτικού ιστιοφόρου της Αργεντινής «Ara Libertad», καθώς και τους αξιωματικούς που τον συνόδευαν, οι οποίοι πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο Πειραιά.

 

Τo ιστιοφόρο κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά και θα παραμείνει έως τις 6 Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας μήνυμα φιλίας και ειρήνης στο πλαίσιο της 200ης επετείου από την ανεξαρτησία της Αργεντινής.

 

Κατά τη παραμονή του στο λιμάνι του Πειραιά το εκπαιδευτικό ιστιοφόρο «Ara Libertad»,  θα είναι ανοιχτό στο κοινό καθημερινά, από τις 14:00 έως τις 18:00.   

 Img 0200

 

Σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης  τόνισε:

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση υποδεχθήκαμε σήμερα τον Κυβερνήτη της εκπαιδευτικής φρεγάτας της Αργεντινής η οποία κάνει τον γύρο της Ευρώπης σε χώρες οι οποίες βοήθησαν στην ανεξαρτησία της Αργεντινής επί τη ευκαιρία των 200ων χρόνων από την απελευθέρωσή της. Μαζί με τον πλοίαρχο και το επιτελείο του ήταν και η Πρέσβειρα της Αργεντινής. Αφού συζητήσαμε διάφορα θέματα μεταξύ των δύο χωρών μας, τους επισημάναμε ότι οι δεσμοί μεταξύ Ελλάδος και Αργεντινής είναι άρρηκτοι δεδομένου ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη κοινότητα Ελλήνων στην Αργεντινή. Ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αργεντινής μετά την απελευθέρωση ήταν από τη Χειμάρρα της  Βορείου Ηπείρου, εκ των έξι ιδρυτών της μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας «Boca Juniors» του Μπουένος Άιρες οι τέσσερις ήταν Έλληνες, στις αρχές του 20ου αιώνα ο λιμενάρχης Μιχαήλ Χατζηδάκης του Μπουένος Άιρες ήταν Έλληνας και πάρα πολλοί ήρωες οι οποίοι έπεσαν για την ανεξαρτησία της Αργεντινής ήταν είτε από τη Σάμο είτε από τη Λέσβο είτε από τη Βυτίνα είτε από την Ύδρα. Όλα αυτά μας κάνουν να είμαστε συγκινημένοι που σήμερα ήταν εδώ μια επίσημη αποστολή της Αργεντινής.

Στη συνέχεια θα προχωρήσουν  σε τελετές στην Ύδρα για να τιμήσουν τους πεσόντες ήρωες για την ανεξαρτησία τους».        

 Img 0219

 

Στο τέλος της συνάντησης  ο κ. Δαβάκης  προσέφερε στον Κυβερνήτη του πλοίου μια μικρογραφία αρχαίας τριήρους και τον τουριστικό οδηγό του Δήμου Πειραιά «Destination Piraeus Guide», ενώ στην Πρέσβειρα της Αργεντινής προσέφερε το λεύκωμα «Πειραιάς – Κέντρο Ναυτιλίας και Πολιτισμού».  Από την πλευρά του ο κ. Ignacio Martin Errecabodre  προσέφερε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου μια πλακέτα με τον θυρεό του πλοίου.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 04 Σεπτέμβριος 2016 15:21
 
Ενώνουν δυνάμεις Περιφέρεια Κρήτης και Υπουργείο Ναυτιλίας-Νησιωτικών Πολιτικής. Συνάντηση Αρναουτάκη-Δρίτσα PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 29 Αύγουστος 2016 16:37

Ενώνουν δυνάμεις Περιφέρεια Κρήτης και Υπουργείο Ναυτιλίας-Νησιωτικών Πολιτικής. Συνάντηση Αρναουτάκη-Δρίτσα

3κρ

Την συνεργασία και στήριξη της Περιφέρειας στο έργο του Λιμενικού Σώματος σε υλικοτενχική υποδομή και μέσα για τον έλεγχο, την ασφάλεια, την προστασία των πολιτών, την ενίσχυση των λιμένων του νησιού για την ανάπτυξη και του θαλάσσιου τουρισμού συζήτησαν σήμερα σε συνάντηση τους στη Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.

Η Ελλάδα και η Κρήτη όπως είπε ο Υπουργός, μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες, στις πιέσεις του προσφυγικού με ένα τέτοιο τρόπο που να κρατά την χώρα μας υψηλά όπως επεσήμανε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Παράλληλα ο Υπουργός αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του Υπουργείου που είναι όπως είπε, «να φέρουμε στο Σώμα λιμενοφύλακες με ειδικότητα τεχνιτών ώστε για πρώτη φορά να οργανώσουμε επισκευαστικές βάσεις του Λιμενικού Σώματος. Έχουμε ήδη μια σύμβαση ύψους 1,7 εκ. ευρώ που αφορά ανταλλακτικά και ήδη «τρέχει», που υπογράψαμε μετά από διαγωνιστική διαδικασία».

Ο κ. Δρίτσας στις δηλώσεις του ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την συνεργασία πρόσθεσε: «Συζητήσαμε το πλαίσιο συνεργασίας Περιφέρειας και Λιμενικού Σώματος για τον έλεγχο και την ασφάλεια, την ενίσχυση των λιμένων της Κρήτης, την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού αλλά και την προστασία των πολιτών. Σε όλα τα παραπάνω η Περιφέρεια Κρήτης είναι αρωγός, συνεργός στη κοινή προσπάθεια και ενώνουμε δυνάμεις για το κοινό καλό».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφερόμενος στην άψογη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με το Λιμενικό Σώμα δήλωσε ότι, συζητήθηκε το θέμα της υλικοτεχνικής υποδομής το Λ.Σ. στη Κρήτη, ο αριθμός των σκαφών που θα παρεμβαίνουν όποτε απαιτείται.

«Η Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται άψογα και με το Λιμενικό Σώμα και σε θέματα που δεν είναι αρμοδιότητα μας, με στόχο το κοινό καλό. Για το ζήτημα της ασφάλειας στο νησί μας, ανέφερα στον κ. Δρίτσα, ότι πρέπει να υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός, το ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να παρεμβαίνουν όταν παρίσταται η ανάγκη», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και πρόσθεσε: «Επίσης συζητήσαμε το θέμα των υδατοδρομίων, πρέπει να περάσουν οι εγκρίσεις των αρμόδιων υπουργείων. Ο Υπουργός έχει δώσει την έγκριση για 15 υδατοδρόμια, αναμένουμε τις εγκρίσεις και από τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα υπουργεία».

Στη συνάντηση στη Περιφέρεια ήταν παρόντες οι βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης, και Νίκος Ηγουμενίδης, ο γ.γ. του Υπουργείου Γιάννης Θεοτοκάς, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Απόλλωνας Φιλιππής, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτης Ράπτης, ο Α΄υπαρχηγός Θεόδωρος Κλιάρης, ο διευθυντής του γραφείου του αρχηγού Αλέξανδρος Λαγουρός, ο διοικητής της 7ης περιφερειακής διοίκησης λιμενικών αρχών Κρήτης-κεντρικός λιμενάρχης Ηρακλείου Δημήτρης Σαιτάκης.

 
Στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2016 θα διεξαχθεί στη Σύρο το 30ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας 2016 (www.syros2016.gr). PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 25 Αύγουστος 2016 16:46

Στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου 2016 θα διεξαχθεί στη Σύρο το 30ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας 2016 (www.syros2016.gr).

cmas-30th-logo

Το ανωτέρω πρωτάθλημα θα συνδιοργανωθεί από την “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ” (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.) μαζί με τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου (Ν.Ο.Σ.), το Δήμο Σύρου- Ερμούπολης και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός για το νησί, καθώς το συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι ο κορυφαίος θεσμός στο σπορ, το οποίο έχει μεγάλη παράδοση και ιστορία στη χώρα μας και ιδιαίτερα στη Σύρο. Στο πρωτάθλημα θα μετάσχουν 25 έθνη (οι χώρες που θα συμμετάσχουν εμφαίνονται στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωταθλήματος www.syros2016.gr) από όλο τον κόσμο με 73 αθλητές και στο νησί θα βρεθούν ακόμα 100 επισκέπτες από το εξωτερικό, καθώς και πλήθος φίλων του αθλήματος από όλη τη χώρα.

Ήδη στη Σύρο βρίσκονται αθλητές από τις Η.Π.Α., τη Ν. Ζηλανδία, τη Βραζιλία, την Ουκρανία, τη Χιλή και την Ιταλία προετοιμαζόμενοι (ανίχνευση των τόπων που φιλοξενούν αλιεύματα) ενόψει του πρωταθλήματος.

xxxcmas

Από την Πέμπτη 15.9.2016 θα ξεκινήσουν οι επίσημες ημέρες του πρωταθλήματος, η τελετή έναρξης του οποίου θα γίνει την Παρασκευή 16.9.2016 στις 18.30 στην πλατεία Μιαούλη, στην Ερμούπολη. Στην τελετή έναρξης θα παρευρεθεί και ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας ("CONFEDERATION MONDIALE DES ACTIVITES SUBAQUATIQUES" εν συντομία "C.M.A.S." www.cmas.org) κ. Javier Duran.

Το Σάββατο 17.9.2016 θα διεξαχθεί η α ημέρα του πρωταθλήματος στη θαλάσσια περιοχή του νησιού που βρίσκεται δυτικά από τον κάβο Διαπόρι έως τον κάβο Ατσιγγανόκαστρο. Το απόγευμα στις 17.00 θα γίνει το ζύγισμα της α ημέρας στην πλατεία Μιαούλη. Την Κυριακή 18.9.2016 θα διεξαχθεί η δεύτερη ημέρα αγώνα, στα ανατολικά του νησιού από τον κάβο Διαπόρι έως τον Άγιο Δημήτριο στην Ερμούπολη. Τα σκάφη θα επιστρέψουν στο λιμάνι και στις 17.00 θα γίνει το ζύγισμα της β ημέρας και στο τέλος (περίπου στις 20.30) οι απονομές στην πλατεία Μιαούλη.

Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος θα ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας (πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης ατυχημάτων) και υγειονομικής υποστήριξης από τους αρμόδιους φορείς και τους εθελοντές γιατρούς και διασώστες, ενώ την υποστήριξή της με σκάφος ειδικά εξοπλισμένο για την παροχή πρώτων βοηθειών έχει προσφέρει και η ΜΚΟ «Ομάδα Αιγαίου». Στα πλαίσια της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης ενδεχόμενου περιστατικού με συμπτώματα που παραπέμπουν σε νόσο εξ αποσυμπιέσεως, η ΕΟΥΔΑ εξασφάλισε κινητή μονάδα θαλάμου αποσυμπιέσεως από το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και ελικόπτερο της Π.Α., το οποίο θα είναι σε ετοιμότητα στην Αττική καθ’ όλο το στάδιο της προετοιμασίας των αθλητών (1-15 Σεπτεμβρίου), καθώς βέβαια και στη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 25 Αύγουστος 2016 16:54
 
Η ΑΝΕΚ LINES μοιράζεται και φέτος τη χαρά της επιτυχίας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και τις οικογένειές τους, προσφέροντας ειδικές εκπτώσεις για τις πρώτες τους μετακινήσεις προς και από τον τόπο σπουδών τους. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 25 Αύγουστος 2016 09:29

Η ANEK LINES ταξιδεύει τους νέους φοιτητές

KYΔΩN ANEK LINES

Η ΑΝΕΚ LINES μοιράζεται και φέτος τη χαρά της επιτυχίας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και τις οικογένειές τους, προσφέροντας ειδικές εκπτώσεις για τις πρώτες τους μετακινήσεις προς και από τον τόπο σπουδών τους.

Σε μια προσπάθεια επιβράβευσης και περιορισμού των αναγκαίων εξόδων, η ΑΝΕΚ διευκολύνει τους νέους, προσφέροντας οικονομικότερες τιμές για το χρονικό διάστημα από 24 Αυγούστου έως 31Οκτωβρίου 2016***.

 

Συγκεκριμένα προσφέρει:

 

- Στα δρομολόγια Χανίων - Ηρακλείου

- Έκπτωση 50% στα εισιτήρια επιβατών στην Οικονομική Θέση & στα Αριθμημένα Καθίσματα

- Έκπτωση 30% σε Καμπίνες (εκτός LUX) και

- Έκπτωση 20% στα εισιτήρια Ι.Χ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών.

 

- Στα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ»: Η έκπτωση ανέρχεται στο 50% στην Οικονομική Θέση και στα Αριθμημένα καθίσματα.

 

***ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

* Για τη χρήση της έκπτωσης απαιτείται η επίδειξη του «Δελτίου Εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016», τόσο κατά την έκδοση των εισιτηρίων από τα συνεργαζόμενα πρακτορεία όσο και κατά την επιβίβαση στο πλοίο.

* Οι παραπάνω εκπτώσεις ισχύουν και για τα μέλη της οικογένειας του φοιτητή που θα τον συνοδεύουν. Διευκρινίζεται ότι οι σχετικές εκπτώσεις θα παρέχονται και στα μέλη της οικογένειας του φοιτητή που θα επιστρέφουν χωρίς αυτόν με την προϋπόθεση ότι στην αναχώρηση είχαν ταξιδέψει μαζί του.

*Οι εκπτώσεις δεν είναι αθροιστικές. Σε κάθε δρομολόγιο χορηγείται μία έκπτωση, η μεγαλύτερη σε ποσοστό.

 

Παράλληλα, η ΑΝΕΚ LINES σταθερά εδώ και χρόνια προσφέρει στους Φοιτητές-Σπουδαστές των Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι., ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (Α.Ε.Ν.) και Κ.Ε.Σ.Ε.Ν & στους κατόχους διεθνούς φοιτητικής κάρτας ISIC :

-50% έκπτωση στην Οικονομική Θέση & στα Αριθμημένα Καθίσματα
-30% σε Καμπίνες εκτός κατηγορίας LUX
-20% Έκπτωση στα ΙΧ οχήματά τους (Αυτοκίνητα ή Δίκυκλα)

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προσφορές και τα οικονομικά πακέτα της ANEK LINES, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλ. 210 4197400, να επισκεφτούν το www.anek.gr, ή να απευθυνθούν στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα.

 

Η ΑΝΕΚ LINES συγχαίρει τους νέους φοιτητές και τους στηρίζει έμπρακτα, για μια ακόμη χρονιά, στην απαρχή του πιο συναρπαστικού ταξιδιού τους για την επίτευξη των στόχων τους.

 

***

 
Έμπρακτη Στήριξη των Ανθρώπων του Λιμενικού Σώματος από τον Δήμο Χίου PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 18 Αύγουστος 2016 16:44

Έμπρακτη Στήριξη των Ανθρώπων του Λιμενικού Σώματος από τον Δήμο Χίου

2016.08.18 Δελτίο τύπου - Έμπρακτη Στήριξη των Ανθρώπων του Λιμενικού Σώματος από τον Δήμο Χίου

Ο Δήμος Χίου, στην προσπάθεια του να στηρίξει έμπρακτα τους Χιώτες συμπολίτες μας, προχώρησε στη δωρεά παιδικών τροφών στις οικογένειες των λιμενικών Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.

Ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς και οι Αντιδήμαρχοι, Γιώργος Καραμανής και Δημήτρης Καράλης παρέδωσαν τις τροφές στους λιμενικούς, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση τους στο δύσκολο έργο των λιμενικών.

Στη δίνη της κρίσης μιας εξαιρετικά δύσκολης εποχής, οι άνθρωποι του Λιμενικού Σώματος έχουν αποδείξει ότι επιτελούν το έργο τους με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, παρά τις πολλές ανάγκες τους, στα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Ο Δήμος Χίου, αναγνωρίζει την προσφορά τους, προσπαθεί να ακούει αυτές τις ανάγκες και να κάνει ότι μπορεί για να τις καλύψει, στα μέτρα των δυνατοτήτων του.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, Ιωάννης Τσαλίκης και η Γενική Γραμματέας, Στέλλα Ψιάκη, ευχαρίστησαν με επιστολή τους τον Δήμαρχο, τονίζοντας τη σημασία της προσφοράς του Δήμου.

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 9 από 108
Συνελήφθη 63χρονος ημεδαπός για απόπειρα εμπρησμού στην Πάρνηθα
Συνελήφθη 63χρονος ημεδαπός για απόπειρα εμπρησμού στην Πάρνηθα
Συνελήφθη 63χρονος ημεδαπός για απόπειρα εμπρησμού στην Πάρνηθα Στο αυτοκίνητό και στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο,  Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά! Χαρά και αισιοδοξία ...

«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες) Δέσποινα ...