ATTICANEWS.GR

Member Area
Ναυτιλιακά
Η βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων Γεωργία Γεννιά, παρευρέθη την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 στα εγκαίνια της έκθεσης του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος «ΟΛΚΑΣ ΙΙ: Ταξιδεύοντας από και προς το Βυζάντιο . Μεσαιωνικά λιμάνια από τον Εύξεινο Πόντο στην Ανατολική Μεσόγειο PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Σάββατο, 28 Μάιος 2016 16:41

ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Εγκαίνια Έκθεσης Ναυτικό

 

Η βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων Γεωργία Γεννιά, παρευρέθη την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 στα εγκαίνια της έκθεσης του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος «ΟΛΚΑΣ ΙΙ: Ταξιδεύοντας από και προς το Βυζάντιο . Μεσαιωνικά λιμάνια από τον Εύξεινο Πόντο στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Η έκθεση αποτελεί ένα φωτογραφικό ταξίδι στον μαγευτικό κόσμο της Ανατολής. Μέσα από ναυτικούς χάρτες (πορτολάνους), χαρακτικά, μικρογραφίες χειρογράφων, ταχυδρομικά δελτάρια και φωτογραφίες από τον 12ο αι. μέχρι και σήμερα, παρουσιάζονται ποικίλες όψεις 60 λιμανιών του Ευξείνου Πόντου, του Αιγαίου και της Κύπρου, που αναδεικνύουν το πλούσιο μεσαιωνικό παρελθόν των αντίστοιχων χωρών, αλλά και τα σημαντικότερα λιμάνια –σταθμούς στις ρότες των μεσαιωνικών πλοίων.»

Η βουλευτής δήλωσε ότι εκδηλώσεις σαν αυτή μας φέρνουν πιο κοντά στην ιστορία και τις παραδόσεις μας, δίνοντάς μας την δύναμη να ξεπεράσουμε τους δύσκολους κάβους των καιρών.

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΡΙΗΡΗ ΤΟΥ Π.Ν. «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016 PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Σάββατο, 28 Μάιος 2016 10:21

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΡΙΗΡΗ ΤΟΥ Π.Ν. «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016

 

 resized IMG 4768

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, υποδέχθηκε σήμερα την τριήρη «Ολυμπιάς» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία κατέπλευσε στη Μαρίνα Ζέας και θα είναι ανοιχτή για το κοινό, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2016.

 

Οι Πειραιώτες και οι επισκέπτες της πόλης, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα εντυπωσιακό θέαμα κατά την άφιξη της τριήρους «Ολυμπιάς». Το ιστορικής αξίας πλοίο,  θα παραμείνει στο λιμάνι της Ζέας έως τη Δευτέρα 30 Μαΐου.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Είναι η δεύτερη χρονιά που ο Πειραιάς γιορτάζει τις Ημέρες Θάλασσας. Ξεκινήσαμε πέρυσι το 2015, με τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας και συνεχίζουμε φέτος και κάθε χρόνο πλέον, να γιορτάζουμε τις Ημέρες Θάλασσας στον Πειραιά. Είναι ένα δεκαήμερο με ποικίλες εκδηλώσεις, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, αθλητικές, με τη συμμετοχή των φορέων και των δημοτών. Ο Πειραιάς γιορτάζει. Έχουμε επισκέπτες, έρχονται από όλη την Αττική και  συμμετέχουν οι τουρίστες όσο μπορούν σε αυτές τις εκδηλώσεις. Είναι σημαντικές εκδηλώσεις, με πολύ μεγάλη ποιότητα. Χαιρόμαστε γι΄  αυτό και κάθε χρόνο θα βελτιωνόμαστε για να προσφέρουμε στους δημότες μας καλύτερες και ποιοτικότερες εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο αυτό, έχει έρθει και η τριήρης «Ολυμπιάς» στο λιμάνι της Ζέας, ένα εμβληματικό πλοίο, με μεγάλη ιστορική αξία. Είναι ανοικτό για το κοινό, καθώς θα μπορούν δημότες, παιδιά και τουρίστες να το επισκεφθούν. Είναι η ναυαρχίδα των εκδηλώσεών μας σε επίπεδο πολιτισμού, παράλληλα με τις εκδηλώσεις του Δημοτικού Θεάτρου, του Βεακείου Θεάτρου, του Ναυτικού και Αρχαιολογικού Μουσείου. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα και πιστεύω το χαίρονται και οι δημότες».

 resized IMG 4802

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, τόνισε:

«Η «Ολυμπιάς», το αντίγραφο της αρχαίας ελληνικής τριήρους που βρίσκεται από σήμερα στο λιμάνι της Ζέας, είναι το πλοίο με το οποίο ξεκίνησε η δημιουργία αυτής της πόλης και η ναυτική της παράδοση. Είναι για εμάς πολύ σημαντικό να βρίσκεται κοντά μας στις Ημέρες Θάλασσας, που γιορτάζουμε τις ναυτικές δεξιότητες, τη ναυτική παράδοση και τις ικανότητες αυτής της πόλης. Θα είναι εδώ για λίγες ημέρες και θα ήθελα να καλέσω όλο τον κόσμο να την επισκεφθεί μέχρι την Κυριακή από τις 10:30 το πρωί και ξανά στις 5 το απόγευμα».

 

Ο Κυβερνήτης του Θωρηκτού Αβέρωφ, Πλοίαρχος κ. Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος, επισήμανε:  «Κατέπλευσε στη Μαρίνα Ζέας το μοναδικό αντίγραφο πλεύσιμο στον κόσμο, η τριήρης «Ολυμπιάς». Είναι ακριβές αντίγραφο της αρχαίας Αθηναϊκής τριήρους, πλήρως λειτουργική, η οποία δείχνει τι είχαμε στην αρχαιότητα. Μέσω αυτού του πλοίου, μεταφέρθηκε ο ελληνικός πολιτισμός, όχι μόνο στη Μεσόγειο, αλλά και σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Έχει 170 κωπηλάτες, με συνολικό πλήρωμα 200 άτομα. Κωπηλατείται τους τελευταίους δύο μήνες από ναυτικούς δοκίμους και δοκίμους υπαξιωματικούς, καθώς κάνουν δοκιμαστικά μετά από 12 χρόνια ακινησίας της τριήρους. Κατασκευάστηκε στην Ελλάδα το 1985-1987με σχέδια από την 'Trireme Trust' της Βρετανίας και με ελληνικά χρήματα. Έχει πλήρωμα αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού».

 resized IMG 4816

Στην υποδοχή της τριήρους «Ολυμπιάς» παρευρέθηκαν  μεταξύ άλλων: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πέτρος Κόκκαλης, η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Πειραιά κα Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, η Διευθύντρια στον τομέα Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κα Ευαγγελία Μπαφούνη.

 

Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί δωρεάν την  τριήρη «Ολυμπιάς». 

 

Ημέρες και ώρες επισκέψεως:

 

Παρασκευή 27 Μαΐου: 17:00 – 20:30

Σαββάτο 28 Μαΐου: 10:00 – 14:00 και 17:30 – 20:30

Κυριακή 29 Μαΐου: 10:00 – 14:00 και 17:30 – 20:30

 

Περισσότερες πληροφορίες και βίντεο για την τριήρη «Ολυμπιάς» στον σύνδεσμο του Πολεμικού Ναυτικού:

 

http://www.hellenicnavy.gr/el/trireme-olympias

 

Το site των Ημερών Θάλασσας 2016:

http://www.imeresthalassas.gr/

 

Οι Ημέρες Θάλασσας στα social media:

 

Facebook.com/ImeresThalassas

 

Instagram.com/imeresthalassas

 

#ImeresThalassas

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016 PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 26 Μάιος 2016 17:10

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ  ΓΙΑ ΤΙΣ  ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016

 Img 4554 2

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρεβρέθηκε στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης "ΟΛΚΑΣ ΙΙ-Ταξιδεύοντας από και προς το Βυζάντιο. Μεσαιωνικά λιμάνια από τον Εύξεινο Πόντο στην Ανατολική Μεσόγειο", που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος.

 

Η ενδιαφέρουσα έκθεση, που διοργανώνει το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών Μνημείων και η Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών, εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού για τις Ημέρες Θάλασσας 2016.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, ανέφερε: «Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συντελεστές για την υπέροχη έκθεση. Το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, με τη δράση του και με όλες αυτές τις σημαντικές εκδηλώσεις δίνει μια υπεραξία στην πόλη του Πειραιά.

Ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τις Ημέρες Θάλασσας. Έναν εορτασμό που ξεκίνησε πέρυσι για πρώτη φορά, τον συνεχίζουμε φέτος και επιθυμούμε να γίνει θεσμός και να ισχυροποιηθεί τα επόμενα χρόνια.

 Img 4533 2

Στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας 2016, προχωρήσαμε σε ένα αίτημα στο Πολεμικό Ναυτικό να έρθει η Τριήρης "Ολυμπιάς" από το Φάληρο στο Πασαλιμάνι και να κοσμήσει τις Ημέρες Θάλασσας 2016 στην πόλη του Πειραιά. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό πλοίο, λόγω της ιστορικής του αξίας το οποίο θα είναι επισκέψιμο για το κοινό.

 

Θεωρώ πως η άφιξη και η παραμονή της Τριήρους στη Μαρίνα Ζέας, είναι ίσως η πιο σημαντική εκδήλωση στον εορτασμό των Ημερών Θάλασσας 2016. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αρχηγό και όλους όσοι συνέβαλλαν για να υλοποιήσουμε αυτή μας την πρόταση. Εύχομαι να επισκεφθούν τις εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας 2016 οι Πειραιώτες αλλά και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών. Μένουν ακόμη πέντε ημέρες με σημαντικές πολιτιστικές, αθλητικές, ψυχαγωγικές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Είναι σημαντικές στιγμές για την πόλη, με μεγάλη συμμετοχή των φορέων και των δημοτών».

 

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρεβρέθηκαν μεταξύ άλλων: Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσας. Ο πρώην Υπουργός κ. Α. Παπαδόγγονας. Οι Βουλευτές κυρίες Ε. Σταματάκη και Γ. Γεννιά. Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Π.Ν κ. Γ. Γιακουμάκης. Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Σ.  Ράπτης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Π. Χατζηπέρος. Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χ. Λαμπρίδης. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γ. Δαβάκης. Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κα Ε. Νταϊφά. Εκπρόσωποι συλλόγων της πόλης και φορέων της ναυτιλίας.

 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30/12/2016. Ωράριο λειτουργίας:

 

Τρίτη έως Σάββατο: 09:00 – 14:00,

 

Δευτέρα, Κυριακή και επίσημες αργίες: κλειστά

 

 

Το site των Ημερών Θάλασσας 2016:

http://www.imeresthalassas.gr/

 

Οι Ημέρες Θάλασσας στα social media:

 

Facebook.com/ImeresThalassas

 

Instagram.com/imeresthalassas

 

#ImeresThalassas

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΗΡΗ ΤΟΥ Π.Ν. «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016 PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 26 Μάιος 2016 11:21

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΗΡΗ ΤΟΥ Π.Ν. «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016

 trihrhs

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, θα υποδεχθεί αύριο Παρασκευή 27 Μαΐου, στις 11:00, την Τριήρη «Ολυμπιάς» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία θα καταπλεύσει στη Μαρίνα Ζέας και θα παραμείνει έως τη Δευτέρα 30 Μαΐου, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2016.

 

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί αυτό το μοναδικό αντίγραφο που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα,  στο πλαίσιο προγράμματος πειραματικής αρχαιολογίας, με βάση τις έρευνες του ιστορικού J.S. Morrison και του ναυπηγού J.F. Coates με τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

 

Η Τριήρης «Ολυμπιάς» θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Ημέρες και ώρες επισκέψεως:

 

Παρασκευή 27 Μαΐου: 17:00 – 20:30

Σαββάτο 28 Μαΐου: 10:00 – 14:00 και 17:30 – 20:30

Κυριακή 29 Μαΐου: 10:00 – 14:00 και 17:30 – 20:30

 

Περισσότερες πληροφορίες και βίντεο για την Τριήρη «Ολυμπιάς» στον σύνδεσμο του Πολεμικού Ναυτικού:

 

http://www.hellenicnavy.gr/el/trireme-olympias

 

Το site των Ημερών Θάλασσας 2016:

http://www.imeresthalassas.gr/

 

Οι Ημέρες Θάλασσας στα social media:

 

Facebook.com/ImeresThalassas

 

Instagram.com/imeresthalassas

 

#ImeresThalassas

 

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ «THE PIRAEUS CITY WALK» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 26 Μάιος 2016 08:24

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ «THE PIRAEUS CITY WALK»

 resized IMG 4426

 

Στον συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, ώστε να αναδειχθεί ο Πειραιάς δημοφιλής τουριστικός προορισμός, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος κ.Γιάννης Μώραλης, στα εγκαίνια του σηματοδοτημένου περιπάτου κρουαζιέρας «The Piraeus City Walk», που πραγματοποιήθηκαν χθες, στην Παγόδα.

 

Ο σηματοδοτημένος περίπατος κρουαζιέρας «The Piraeus City Walk», είναι μια πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Πειραιά και εντάσσεται στον εορτασμό των «Ημερών Θάλασσας 2016».

 resized IMG 4437

Αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων οι παρευρισκόμενοι περπάτησαν την ειδική τουριστική διαδρομή με αφετηρία την «ΠΑΓΟΔΑ» και οδηγό τα σήματα που έχει φροντίσει να τοποθετήσει ο Ε.Σ.Π.

 

Στόχος του «The Piraeus City Walk», είναι να προσελκύσει τους επισκέπτες της κρουαζιέρας στην πόλη. Συμπεριλαμβάνει τμήμα του Οpen Μall Piraeus αλλά και πολλά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος όπως το Δημοτικό Θέατρο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, σημαντικές Εκκλησίες κ.ά. Εκτείνεται σε μήκος τεσσάρων χιλιομέτρων και έχει χρονομετρημένη διάρκεια  μία ώρα.

 resized IMG 4453

Η διαδρομή είναι η εξής:

Αφετηρία: Terminal A΄(Παγόδα) - Αγ. Νικόλαος - δεξιά Χαριλ. Τρικούπη – Αρχαιολογικό Μουσείο - Πασαλιμάνι - Γρ. Λαμπράκη - αριστερά Σωτήρος -  δεξιά Καραΐσκου - αριστερά Δραγάτση - δεξιά Ηρ. Πολυτεχνείου - Δημοτικό Θέατρο - αριστερά Τσαμαδού - αριστερά Γούναρη – αγορά τροφίμων - αριστερά Ακτή Ποσειδώνος – Αγ. Τριάδα - δεξιά Ακτή Μιαούλη – Αγ. Σπυρίδωνας - τέρμα διαδρομής.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε: «Τα εγκαίνια του σηματοδοτημένου περίπατου κρουαζιέρας, είναι από τις ευχάριστες στιγμές για την πόλη μας. Εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό μας, προκειμένου να μπορέσουμε, να γίνει η πόλη μας από πέρασμα, τουριστικός προορισμός. Αυτό αποτελεί, σύμφωνα με τη δική μου λογική,  ένα πολύ μεγάλο πάζλ από κομμάτια που πρέπει σιγά σιγά να τα ενώνουμε.  Σε αυτή την κατεύθυνση, η Δημοτική Αρχή εδώ και περίπου 20 μήνες όταν ανέλαβε τον Δήμο Πειραιά, έχει προχωρήσει σε έναν συνολικό τουριστικό σχεδιασμό. Προσλάβαμε Σύμβουλο για τον Τουρισμό, υποβάλλαμε προς έγκριση έναν τουριστικό στρατηγικό σχεδιασμό στον Ε.Ο.Τ. Προσπαθήσαμε να κάνουμε εμφανή τον Πειραιά στην κρουαζιέρα, όπου η πόλη του Πειραιά ήταν απούσα από τα terminal. Συνεργαζόμαστε στενά με τους φορείς της πόλης και κυρίως με τον Εμπορικό Σύλλογο. Η επιδίωξη όλων των φορέων του Πειραιά είναι κοινή, στα περισσότερα  θέματα συμφωνούμε και έχουμε κοινή αντίληψη τι πρέπει να γίνει. Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές καθυστερεί αυτό που πρέπει να γίνει, υπάρχουν καθυστερήσεις του Δημοσίου, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις ή από ελλείμματα αν θέλετε, της Δημοτικής Αρχής. Παρόλα αυτά έχουμε βάλει μπρος και εμείς και οι έμποροι. Πριν λίγους μήνες εγκαινιάστηκε το Open Mall Piraeus, σήμερα εγκαινιάζουμε το City Walk, τον περίπατο της πόλης του Πειραιά, ο οποίος ξεκινάει από τον χώρο άφιξης της κρουαζιέρας, μπαίνει μέσα στην πόλη και με τη σηματοδότηση που έγινε με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου και τη δική μας υποστήριξη, έτσι ώστε να ξέρουν οι τουρίστες που θα περπατούν και πως θα επισκέπτονται τα μαγαζιά της πόλης. Δεν είναι αρκετά αυτά που έχουμε κάνει, όμως είμαστε εδώ για να κάνουμε περισσότερα. Για να γίνουμε τουριστικός προορισμός και αυτό αφορά τη Δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια που συμπαρίσταται σε ό,τι και αν κάνουμε και με τον Αντιπεριφερειάρχη έχουμε μια στενή συνεργασία, πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα.  Να φτιάξουμε τις όψεις των κτιρίων μας, τα πεζοδρόμιά μας, να συντηρούμε το πράσινο, να παραμένει ο Πειραιάς καθαρός και ακόμη πιο καθαρός από ότι είναι τώρα. Να πάρουμε και άλλες πρωτοβουλίες, να αναδείξουμε τα όμορφα σημεία της πόλης μας. Να φτιάξουμε τις παραλίες μας, τους περιπάτους στην Πειραϊκή, την ανάπλαση στο Μικρολίμανο. Θέλει πάρα πολλά πράγματα για να γίνουμε σοβαρός και υπολογίσιμος τουριστικός προορισμός για τα εκατομμύρια των τουριστών που έρχονται εδώ. Μιλάμε ήδη και θα μιλήσουμε περισσότερο με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς αλλά και με τις εταιρείες και τους πράκτορες της κρουαζιέρας, για να εντάξουν περιπάτους και πακέτα περιπάτων της πόλης μας που προωθούν στους τουρίστες πάνω στα καράβια. Μένουν πολλά να γίνουν. Αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω για να μην νομίζει κανείς ότι πανηγυρίζουμε για αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα, τα οποία είναι πολύ λίγα σε σχέση με το στόχο που έχουμε. Από την άλλη,  αυτό δεν πρέπει να μας αποτρέπει από το να χαιρόμαστε, να χαμογελάμε και να χειροκροτούμε πρωτοβουλίες σαν την σημερινή.  Θέλω να πιστεύω ότι η πόλη θα χειροκροτεί και θα αποδέχεται τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής. Έχουμε κοινούς στόχους και έχουμε χρόνια μπροστά μας. Δεν μπορούν πράγματα που δεν έγιναν επί δεκαετίες, να γίνουν μέσα σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό, κοινωνικό, ασφυκτικό περιβάλλον στη χώρα, εν μέσω κρίσης. Όμως πρέπει να προσπαθήσουμε και να συνεχίσουμε με υπομονή, επιμονή. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε η πόλη μας να αποκομίσει ένα κομμάτι από τα εκατομμύρια των τουριστών που φτάνει στο λιμάνι. Συγχαίρω τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά για την προσπάθεια που καταβάλλει στην κατεύθυνση αυτή και θα είμαστε εδω να βοηθήσουμε ώστε να υλοποιηθεί το όνειρο να γίνει ο Πειραιάς τουριστικός προορισμός. Το αξίζουν οι Πειραιώτες και η  πόλη μας».

 
Ολοκληρώθηκε η πρώτη διοργάνωση του 15ου EAST MED YACHT SHOW-Marina Zea 2016 στον Πειραιά. (φωτογραφίες) PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 20 Μάιος 2016 16:11

Ολοκληρώθηκε η πρώτη διοργάνωση του 15ου EAST MED YACHT SHOW-Marina Zea 2016 στον Πειραιά. (φωτογραφίες)

resized Highlights 079

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 15ο East Med Yacht Show 2016, που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 18 Μαΐου στη Μαρίνα Ζέας του Πειραιά.

resized Highlights 035

Την έκθεση εγκαινίασαν την Παρασκευή 13 Μαίου 2016, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων κ. Γιώργος Κολλίντζας. Με την παρουσία τους την εκδήλωση τίμησαν προσωπικότητες όπως ο κ. Ι. Θεοτοκάς, Γ. Γρ. Υπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Χ. Λαμπρίδης, Γ. Γρ. Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής, ο κ. Δ. Τρυφωνόπουλος, Γ. Γρ. ΕΟΤ, ο κ. Α. Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος Νέας Δημοκρατίας, οι κ.κ. Βουλευτές Μ. Βαρβιτσιώτης, Δ. Καμμένος, Σ. Κεδίκοκγλου, Ι. Πλακιωτάκης, Ε. Σταματάκη, Ν. Συρμαλένιος, ο κ. Π. Χατζηπέρος, Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, ο κ. Γ. Γαβρίλης, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, η κ. Ειρήνη Νταϊφά Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, ο κ. Σ. Σπυρίδων, μέλος της επιτροπής Περιφερειών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ε. Δημοπούλου, Εντεταλμένη Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Π. Κουνάκης, Εντεταλμένος Περιφ. Σύμβουλος Επιχειρηματικότητάς Ν. Αιγαίου, ο κ. Η. Ψινάκης, Δήμαρχoς Μαραθώνα, ο κ. Ι. Λαγουδάκης Δήμαρχος Περάματος, Σ. Χατζάκος Δ/ντής ΟΛΠ, η κα. Κ. Παναγόπουλου, Πρόεδρος Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ, η κ. Α. Παλούμπη Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, καθώς και οι Αρχηγοί του Λιμενικού Σώματος και των Σωμάτων Ασφαλείας, φέρνοντας τον Πειραιά στο επίκεντρο του διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος.

resized Highlights 016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ανοίγοντας και τον εορτασμό των «Ημερών Θάλασσας 2016», χαρακτηριστικά δήλωσε: «Ο Πειραιάς βρέθηκε για ακόμη μια φορά στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, φιλοξενώντας για πρώτη φορά, μια από τις πλέον επιτυχημένες διοργανώσεις στον τομέα του yachting, το 15ο East Med Yacht Show 2016. Για εμάς, ως Δημοτική αρχή, η Θάλασσα, η Ναυτιλία και ο Τουρισμός, αποτελούν βασικούς άξονες που μπορεί να αναπτυχθεί η πόλη του Πειραιά. Σε μια ακόμα εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την πόλη και για την χώρα, έχουμε ανάγκη από τέτοιου είδους συνέργειες. Έχουμε ανάγκη από εξωστρέφεια.

resized Highlights 051

 

Το 15o East Med Yacht Show, εντάσσεται σε αυτήν την προσπάθεια, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο με την προώθηση της τουριστικής καμπάνιας Destination Piraeus, έναν συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό για την τουριστική ανάπτυξη του Πειραιά. Μετά από την καθιέρωση των «Ημερών Θάλασσας» ως θεσμό για την πόλη του Πειραιά, θέλουμε η έκθεση αυτή, να φιλοξενείται από εδώ και μπρος κάθε χρόνο στην πόλη μας. Να καθιερωθεί ως ένας ακόμη θεσμός που έχει αναφορά τη θάλασσα, τον τουρισμό, την ναυτιλία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την εποικοδομητική συνεργασία και την προσπάθεια που κατέβαλλαν έτσι ώστε η φετινή διοργάνωση να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία».

resized Highlights 067

 

Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν και οι Πρόεδροι των δυο οργανωτριών ενώσεων κύριος Α. Στελλιάτος και κυριος Γ. Κολλίντζας από την ΕΠΕΣΤ και την ΕΣΜΕΘ αντίστοιχα, δηλώνοντας ότι η απόφαση της μεταφοράς της διοργάνωσης-γιορτής για τον θαλάσσιο τουρισμό στον Πειραιά, είχε καθοριστική συμβολή στην επιτυχία της.

resized Highlights 113

Στην έκθεση συμμετείχαν:

  • 54 σκάφη-μέλη της ΕΠΕΣΤ και του ΣΙΤΕΣΑΠ, επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran & Bareboats, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση και προς πώληση στην ελληνική αγορά

  • 30 περίπτερα εταιρειών ναύλωσης σκαφών, καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού

  • Περισσότεροι από 250 yacht brokers, τουριστικοί πράκτορες και εμπορικοί επισκέπτες από χώρες όπως Ισραήλ, Ρωσία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Βραζιλία, Κύπρος, Πολωνία, Γερμανία, Σερβία, Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία, Ουκρανία, Ιταλία και Ελλάδα.

  • Ενώ εκτιμάται οτι περισσότερα απο 2.500 άτομα επισκέφτηκαν τον χώρο της έκθεσης καθ’ όλη τη διάρκειά της.

resized Highlights 118

Τις επιθεωρήσεις των σκαφών και τις επισκέψεις των εμπορικών περιπτέρων, συμπλήρωσαν σεμινάρια, όπου αναπτύχθηκε θεματολογία σχετικά με τις ναυλώσεις και τα οποία διεξήχθησαν στα Ρώσικα, τα Γερμανικά, τα Αγγλικά και τα Ελληνικά.

resized Highlights 136

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για τον Τουρισμό, την έκθεση επισκέφθηκαν επίσης συμμετέχοντες-μέλη Κοινοβουλίων άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, όπου ξεναγήθηκαν πάνω σε παραδοσιακά ιστιοφόρα και σύγχρονα yacht, και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες μονοήμερων και πολυήμερων διακοπών, με σκάφη όλων των κατηγοριών και οικονομικών δυνατοτήτων. 

Δεξιώσεις και πάρτι σε σκάφη πλαισίωσαν την έκθεση, ενώ πολιτιστικά δρώμενα όπως, η συναυλία από την Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά, θεματικές χορογραφίες απο τη σχολή χορού της χορογράφου Κατερίνας Ροδίου, καθώς και έκθεση ζωγραφικής με θεματολογία «Θάλασσα» της ζωγράφου Ζέτας Καλογήρου πάντρεψαν τον κόσμο της τέχνης με την θάλασσα.

resized Highlights 146

 

Έξω και πέρα από τα δεδομένα της έκθεσης, αξιοσημείωτη ήταν και η κοινωνική ευαισθησία με την οποία ανταποκρίθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων, στην πρωτοβουλία εκθέτη για ενημέρωση και οικονομική ενίσχυση του Πανελληνίου συλλόγου ΑΜΥΜΩΝΗ, που σκοπό έχει την στήριξη παιδιών με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες.

Την έκθεση, θεσμό, για τον θαλάσσιο τουρισμό στην Ελλάδα, διοργάνωσαν η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA), τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) και το Greek Economic Forum.

resized Highlights 191

Η έκθεση τέλεσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Πειραιά, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

resized Highlights 057

 

resized Highlights 069

resized Highlights 071

resized Highlights 082

resized Highlights 087

resized Highlights 104

resized Highlights 106

resized Highlights 124

resized Highlights 126

resized Highlights 135

resized Highlights 168

resized Highlights 177

resized Highlights 185

resized Highlights 187

resized Highlights 193

resized Highlights 200

resized Highlights 204

Η Οργανωτική Επιτροπή και οι συντελεστές της διοργάνωσης ευχαριστούν θερμά για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν σε αυτήν την πρωτοβουλία, καθώς και για την συμβολή τους στην επιτυχία της, όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα τους χορηγούς:

Χορηγοί:

Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, Μαρίνα Ζέας, Οργανισμός Λιμένος Πειραιά, Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, Ελινόιλ-Ελληνική Εταιρεία Πετρελαίων, Ελληνικός Νηογνώμων, Variety Cruises, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, Aegean Airlines, Φοίνιξ Νηογνώμων.

 

Υποστηρικτές:

Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, Κάβα Χάλαρη, Οινοποιείο Μυλωνάς, ΙΙΕΚ Etoile, Σχολές Χορού Κατερίνα Ροδίου.

Την πλατφόρμα διαχείρισης εκδηλώσεων EVENTORA.

Την πλατφόρμα ONEAPPY by EVERIT, μέσα από την οποία δημιουργήθηκε η επίσημη mobile εφαρμογή του East Med Yacht Show 2016.

Χορηγοί επικοινωνίας:

CNN Greece, Shipping international Monthly review, Plefsi, Boats & Yachting, www.portcity.gr, Discover Greece, Η Ναυτεμπορική, www.naftemporiki.gr, ELNAVI Monthly Shipping Review, www.portnet.gr , All4yachting.com, www.greekaffair.gr, Maritime Intelligence, Maritime Economies, www.mononews.gr, Χρήμα & Τουρισμός, Παραπολιτικα 90,1 fm, Κανάλι 1 Πειραιά.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 20 Μάιος 2016 16:29
 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016 PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 19 Μάιος 2016 12:43

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016

 hmeresthalassas

Εκδηλώσεις στη μνήμη του Βαλκανιονίκη, Βουλευτή και αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά την Κυριακή 22 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία ο Γ. Λαμπράκης δέχθηκε δολοφονική επίθεση, πριν από 53 χρόνια.

 

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα δρώμενα:

 

Αγώνας δρόμου

 

Με σύνθημα: «Τρέχουμε για την Ειρήνη», θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου  2.000 μέτρων για όλες τις ηλικίες, στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά. Η διαδρομή θα έχει αφετηρία και τερματισμό τη Γρ. Λαμπράκη και Σωτήρος, διαμέσου των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου, Ηρώων Πολυτεχνείου, 2ας Μεραρχίας. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικοί έπαινοι. Ώρα εκκίνησης: 9.30. Πληροφορίες για τον αγώνα: 210-41.37.708.

 

Προβολή ταινίας «Ζ»

Η ταινία του Κώστα Γαβρά «Ζ», παραγωγής 1969 με θέμα την δολοφονία του αριστερού βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη και την αναζήτηση των ενόχων από τον ανακριτή Χρήστο Σαρτζετάκη, μετέπειτα πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα που έγραψε το 1966 ο Βασίλης Βασιλικός, η ταινία προβάλλεται στον Δημοτικό Κινηματογράφο Σινεάκ σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του αγωνιστή. Ώρα έναρξης: 17:30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους

 

 

Συναυλία στο Βεάκειο θέατρο

 

Ο Βασίλης Λέκκας, ο Γιάννης Λεμπέσης, η Λένα Αλκαίου, η Σαββέρια Μαργιολά, η Δήμητρα Σταθοπούλου και ο Γιώργος Γεωργόπουλος συμμετέχουν στην μεγάλη συναυλία που δίνεται στο Βεάκειο θέατρο,  τιμώντας τον Γρηγόρη Λαμπράκη.

Στην συναυλία που πραγματοποιείται υπό την επιμέλεια του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, συμμετέχουν οι μουσικοίΜάριος Μουρμούρας (κιθάρα), Νάσσος Σωπύλης (πλήκτρα), Νίκος Γεωργόπουλος (μπουζούκι), Χριστόφορος Κανάκης (μπάσο) και Γιάννης Χαραλαμπίδης (ντραμς). Την μουσική διεύθυνση της ορχήστρας θα έχει ο μαέστρος Μανόλης Υφαντής.Ώρα έναρξης: 21:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους

 

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2016.

 

Το site των Ημερών Θάλασσας 2016:

http://www.imeresthalassas.gr/

 

Οι Ημέρες Θάλασσας στα social media:

 

Facebook.com/ImeresThalassas

Instagram.com/imeresthalassas

#ImeresThalassas

 
Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΙΣ «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 18 Μάιος 2016 10:33

Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ  ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΙΣ «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016»

 ImeresThalassas 2016 1

 

Ξεκίνησε στον Πειραιά ο εορτασμός για τις «Ημέρες Θάλασσας 2016», ένα πανόραμα εκδηλώσεων, που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη,  με σημείο αναφοράς τη θάλασσα και τον πολιτισμό του Πειραιά. 

 

Για δεκατρείς ημέρες, από τις 17 έως τις 29 Μαΐου,  οι κάτοικοι, οι επισκέπτες του Πειραιά και οι τουρίστες, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πλήθος εκδηλώσεων, ανοικτές για το ευρύ κοινό, όπως πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα, ξεναγήσεις, πάρτυ, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κ.α.

 

Στις «Ημέρες Θάλασσας 2016», οι οποίες έχουν καθιερωθεί πλέον ως θεσμός για την πόλη του Πειραιά, συμμετέχουν με πληθώρα εκδηλώσεων φορείς, πολίτες και σύλλογοι της πόλης.

 

Υπενθυμίζεται ότι το 15ο East Med Yacht Show 2016 το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες άνοιξε τον εορτασμό ενώ την Κυριακή 15/5, στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2016»,  ο Δήμος Πειραιά συμμετείχε στην περιβαλλοντική δράση του Δικτύου ΜεσόγειοςSOS στην  παραλία Βοτσαλάκια.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Ο Πειραιάς υποδέχεται για δεύτερη χρονιά τις Ημέρες Θάλασσας,  μια διοργάνωση-γιορτή για την πόλη μας, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία πρώτη φορά πέρυσι, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας. Είχαμε δεσμευτεί, ότι θέλουμε να καθιερώσουμε ως ετήσιο θεσμό αυτό τον εορτασμό, ο οποίος αναδεικνύει την πολιτιστική ταυτότητα του Πειραιά, μέσα από μια σειρά αξιόλογων εκδηλώσεων.

Σε μια ακόμα εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την χώρα και τον Πειραιά, σχεδιάσαμε ένα δεκαήμερο σημαντικών δράσεων, με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων της πόλης μας.Καταφέραμε για ακόμα μια χρονιά, να συσπειρώσουμε όλη την πόλη, να συνεργαστούμε όλοι μαζί προκειμένου να παρουσιάσουμε  το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Πειραιά μας.  Πιστεύουμε ότι η διοργάνωση αυτή είναι μια σημαντική ευκαιρία εξωστρέφειας για τον Πειραιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στις  «Ημέρες Θάλασσας 2016» και να καλέσω τους δημότες μας, αλλά και τους κατοίκους των γύρων περιοχών, να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, να διασκεδάσουν και να γνωρίσουν καλύτερα τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της πόλης μας».

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016»

 

 

ΤΡΙΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ

BLUE GROWTH GetCruiseInn, 4-ΗΜΕΡΟΣ "ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ" ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ startup ΕΩΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΙΟΥ

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΥΚΡΑΤΗ & ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΟΥ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ 18:30 (είσοδος μόνο με προσκλήσεις)

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΟ ΕΒΕΠ 15:00-18:00

 

ΆΡΗΣ ΚΑΜΠΑΝΟΣ LIVE ΣΤΟ BELLE AMIE 21:30

 

DJ SET M. CHRISTOU ΣΤΟ TROUBAR

 

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΙΟΥ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΡΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ 17:00-19:00

 

THE URBAN GAME (Beta) ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΝΕΩΣΟΙΚΩΝ ΖΕΑΣ 20:00-23:00

DJ SET GEORGE TK “Plug the port electronic vibes and more …. “ ΣΤΟ TROUBAR

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΙΟΥ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΑΡΗ 21:00

 

THE URBAN GAME (Beta) ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΝΕΩΣΟΙΚΩΝ ΖΕΑΣ 20:00-23:00

 

ΤHEODORE LIVE + DJ SET M. CHRISTOU

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΙΟΥ

 

MATCH RACING ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, 11:00

 

BEACH VOLLEY ΣΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ 12:00

 

Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΕΙ… GALLERY ART ΠΡΙΣΜΑ 12:00-16:00

 

ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΌ ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΣΤΟ ΕΝΤΕΧΝΟ ME TON ΒΑΣΙΛΗ ΤΡΙΓΚΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ 19:30

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ "ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ" ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 21:00

 

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ & ΝΗΣΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΑΡΗ (Νησιώτικα & Κρητικά) 20:00-21:00

 

THE URBAN GAME (Beta) ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΝΕΩΣΟΙΚΩΝ ΖΕΑΣ 20:00-23:00

 

ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ LIVE ΣΤΟ ROCK STORIES 22:00

 

ΒROKEN RADIO LIVE + DJ SET GEORGE TK

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΙΟΥ

 

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ "ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ" 09:30

 

"ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΟΥ" ΣΤΗΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ 10:00-15:00

 

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ 10:30 & 11:30

 

MATCH RACING ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, 11:00

 

FOOT VOLLEY ΣΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ 12:00

 

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ "LIBERTY" 13:00 & 14:30

 

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ "Ζ" ΣΤΟ ΣΙΝΕΑΚ 17:30

 

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΤΟΥ ΧΑΡΙΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ 19:30

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ "ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ" ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 19:00

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ 21:00

 

BLUES PROJECT feat. THOMAS DOVAS LIVE + DJ SET M. ΣΤΟ TROUBAR

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΧΟΡΩΔΙΑ 20:00

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΑΡΗ (Συρτάκι - Ζεϊμπέκικο - Χασάπικο) 20:30

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΙΟΥ

 

"Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ", ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ BLUE GROWTH, ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ 16:30-19:00

 

ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΕΜΠΕΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ 20:30

 

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ ΣΚΑΦΟΣ, ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΠΕΙ 12:00

 

ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΪΟΥ

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ "ΕΝΑ ΠΡΩΙΝΟ" 11:30

 

ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ) 19:00

 

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ ΣΚΑΦΟΣ, ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΠΕΙ 15:00

 

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΑΤΖΗΜΗΝΑ LIVE ΣΤΟ BELLE AMIE 21:30

 

ANGELIKA DUSK LIVE + DJ SET M. CHRISTOU ΣΤΟ TROUBAR

 

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΪΟΥ

ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ 11:00-13:00

 

FACE PAINTING ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΣΩΤΗΡΟΣ ΔΙΟΣ 17:00-18:00

 

BLUE GROWTH OPEN DAY PITCING EVENT ΣΤΟ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΝΘΑΡΟΥ 17:00-20:00

 

«Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ» ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΩΝ 19:00

 

THE URBAN GAME (Beta) ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΝΕΩΣΟΙΚΩΝ ΖΕΑΣ 20:00-23:00

 

SPECIAL GUEST DJ SET ΝΙΚΟΣ ΞΑΝΘΑΚΟΣ & ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΝΑΛΙ 1, 90.4 FM) ΣΤΟ TROUBAR

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΙΟΥ

ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ 11:00-13:00

 

PIRAEUS SEA DAYS - ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΤΟΥ BLUEGROWTH & TO ΠΛΕΓΜΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΒΕΠ, 15:30

 

OPEN DAY ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 17:00-20:00

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΡΑΠΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ & ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΒΕΠ 19:30

 

THE URBAN GAME (Beta) ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΝΕΩΣΟΙΚΩΝ ΖΕΑΣ 20:00-23:00

 

ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΑΙΝΙΤΗ ΣΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ 21:30

 

SUIT EM’ UP LIVE + SPECIAL GUEST DJ D.J.K. (a/k/a Zegas) ΣΤΟ TROUBAR

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΙΟΥ

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ 12:30 & 13:30

 

ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ "ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΕΙΡΑΙΑ" & ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ 18:00

 

ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΠΙΝΙΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ 11:00

 

THE URBAN GAME (Beta) ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΝΕΩΣΟΙΚΩΝ ΖΕΑΣ 20:00-23:00

 

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΤΡΟΥΜΠΑ 21:00

 

ΤΡΟΥΜΠΑ ΠΑΡΤΥ 22:00

 

NAYLON ASTRA LIVE + DJ SET M. CHRISTOU ΣΤΟ TROUBAR

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΙΟΥ

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΛ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 08:30

 

ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΒΟΛΤΑ, "ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΕΙΡΑΙΚΗΣ" 09:00-12:00

 

"ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΟΥ" ΣΤΗΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ 10:00-15:00

 

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΥΛΩΝ

 

WAVES (ΧΟΡΟΣ) ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΣΚΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

 

ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ 21:00

 

BEJEEZUS LIVE + DJ SET GEORGE TK ΣΤΟ TROUBAR

 

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 30/5

DELIVERING BLUE GROWTH ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

ΠΕΜΠΤΗ 2/6

BLUE GROWTH OPEN DAY PITCING EVENT ΣΤΟ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΝΘΑΡΟΥ 17:00-20:00

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/6 17:00 ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 5/6 20:00

START UP WEEKEND, BLUE GROWTH

 

ΠΕΜΠΤΗ 3/6 ΕΩΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 4/6

 

THE URBAN GAME (Beta) ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΝΕΩΣΟΙΚΩΝ ΖΕΑΣ 20:00-23:00

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/6

BLUEGROWTH ΣΤΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ (Metropolitan Expo)

 

Για τις Ημέρες Θάλασσας 2016 θα διαθέσει το Πολεμικό Ναυτικό την τριήρη, προκειμένου να την θαυμάσουν από κοντά οι επισκέπτες. Τις επόμενες ημέρες, θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες και οι ώρες, που η τριήρης θα είναι επισκέψιμη για το κοινό.

 

 

Επιπλέον,

-Από τις 17 Μαΐου έως και τις 24 Μαΐου, πραγματοποιούνται προγραμματισμένες ξεναγήσεις στο Ναυτικό Μουσείου για τα Νηπιαγωγεία του Πειραιά.

-Ο Όμιλος Ερετών προσκαλεί το κοινό να περιηγηθούν στο ιστορικό του κτήριο στο Πασαλιμάνι, 23 Μαΐου - 27 Μαΐου 19:00-21:00 & 28-29 Μαΐου 17:00-21:00.

 

-Στο πρόγραμμα αναμένεται να προστεθούν και άλλες εκδηλώσεις.

 

Το site των Ημερών Θάλασσας 2016:

http://www.imeresthalassas.gr/

 

Οι Ημέρες Θάλασσας στα social media:

 

Facebook.com/ImeresThalassas

 

Instagram.com/imeresthalassas

 

#ImeresThalassas

 

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 18 Μάιος 2016 10:36
 
Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας στο Τουρκού της Φιλανδίας PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 17 Μάιος 2016 16:26

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας στο Τουρκού της Φιλανδίας

Image2φ

Στην μακρινή πόλη ΤURKU της Φιλανδίας θα εορταστεί φέτος η Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Μαίου η Ευρωπαϊκή Θαλάσσια Κοινότητα θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις, και να δημιουργήσει εξελίξεις που αφορούν στη «Γαλάζια Οικονομία». Περισσότεροι από 800 συμμετέχοντες, μεταξύ αυτών αξιωματούχοι της ΕΕ, εθνικών κυβερνήσεων, πανεπιστημίων, ναυτιλιακών εταιρειών, ερευνητικών κέντρων θα παρακολουθήσουν 20 σεμινάρια και 2 συζητήσεις - πάνελ υψηλού επιπέδου.

Η φετινή διοργάνωση έχει τίτλο : "Επενδύσεις στην ανταγωνιστική Γαλάζια Οικονομία - Ανάπτυξη : για έξυπνες και βιώσιμες λύσεις" με σκοπό να διαμορφωθούν τα πρακτικά βήματα που χρειάζονται για την αξιοποίηση και τη χρήση της 'καινοτομίας'.

Σ αυτή την πολύ σημαντική διοργάνωση η Περιφέρεια Κρήτης θα δώσει το παρόν με την συμμετοχή του Περιφερειακού Συμβούλου, αρμόδιου για Ευρωπαϊκά Θέματα, Γιώργου Αλεξάκη, καθώς επίσης με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της CRPM (του δραστήριου Ευρωπαϊκού Οργανισμού των Περιφερειών). Ο κ. Αλεξάκης έχει κληθεί να συμμετέχει και να εκφράσει τη «φωνή» των Ευρωπαϊκών Περιφερειών στη Συζήτηση των Συμπερασμάτων της Διοργάνωσης μαζί με στελέχη της Κομισιόν, Ευρωβουλευτές, Προέδρων Εταιρειών Ναυτιλιακού Τομέα και Κυβερνητικούς Αξιωματούχους από Ευρωπαϊκές Χώρες.

Περισσότερες πληροφορίες στο site :  http://ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday/en/home

 
TO 15ο EAST MED YACHT SHOW 2016 ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ (φωτογραφίες) PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Σάββατο, 14 Μάιος 2016 12:05

TO 15ο EAST MED YACHT SHOW 2016 ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ (φωτογραφίες)

 resized IMG 3231

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης,  απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια του

15ου East Med Yacht Show 2016, τα οποία πραγματοποιήθηκαν χθες στη Μαρίνα Ζέας. 

Το 15ο East Med Yacht Show, διεξάγεται για πρώτη φορά στην πόλη μας,

θα διαρκέσει έως τις 18 Μαΐου 2016 και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

 resized IMG 3246

Το Σαλόνι Σκαφών εγκαινίασε  ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας,

η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά,

ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης,

ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος

και ο  Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών κ. Γιώργος Κολλίντζας.

 resized DSC 6718

Ο Δήμος συμμετέχει στην έκθεση περιπτέρων, προβάλλοντας την πόλη του Πειραιά με την καμπάνια «Destination Piraeus».

Στο περίπτερο του Δήμου Πειραιά, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν το νέο ανανεωμένο τουριστικό οδηγό  «Destination Piraeus» αλλά και να ενημερωθούν για τα αξιοθέατα και τις ομορφιές του Πειραιά.

 Ο κ. Μώραλης, οι επίσημοι καλεσμένοι και το κοινό, αμέσως μετά τα εγκαίνια, περιηγήθηκαν στα εντυπωσιακά σκάφη καθώς και στα περίπτερα της έκθεσης. 

Ο σημαντικός θεσμός στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού και ειδικότερα του yachting, ανοίγει τον εορτασμό των «Ημερών Θάλασσας 2016», που διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Πειραιά. 

Σημειώνεται πως η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, πραγματοποίησε μια ξεχωριστή συναυλία στην έναρξη του 15ου East Med Yacht Show 2016.

resized IMG 3221

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

 resized DSC 6764

«Κυρίες και Κύριοι,

Σας καλωσορίζω στο 15Ο East Med Yacht Show, στον Πειραιά. 

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στην πόλη μας μια από τις πλέον επιτυχημένες διοργανώσεις στον τομέα του yachting. Μία από τις τέσσερις, μεγαλύτερες και πιοπετυχημένες απ’ ότι  ανέφερε ο κ. Στελλιάτος.

Ο Πειραιάς βρίσκεται για ακόμη μια φορά στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, για έναν τόσο σημαντικό λόγο, όπως είναι ο ελληνικός  θαλάσσιος τουρισμός και οι δυνατότητες που προσφέρει.

 resized DSC 6837

Για εμάς, ως Δημοτική αρχή, η Θάλασσα, η Ναυτιλία και ο Τουρισμός, αποτελούν βασικούς άξονες που μπορεί να στηριχθεί για να αναπτυχθεί η πόλη του Πειραιά. Στην κατεύθυνση αυτή, κινούμαστε για την ανάδειξη του Πειραιά ως τουριστικού προορισμού. Το 15o East Med Yacht Show, εντάσσεται σε αυτήν την προσπάθεια, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο με την προώθηση της τουριστικής καμπάνιας Destination Piraeus, έναν συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό για την τουριστική ανάπτυξη του Πειραιά. Μίαπροσπάθεια που για να αποδώσει καρπούς, για να φέρει αποτελέσματα θέλει υπομονή, επιμονή και δουλειά από όλη την πόλη του Πειραιά.

 resized DSC 6884

Από σήμερα και για έναν περίπου μήνα, ξεκινά μια περίοδος κατά την οποία πραγματοποιούνται τρεις σημαντικές διοργανώσεις που αφορούν τη θάλασσα και τον Πειραιά. Η πρώτη,  είναι η σημερινή, το East Med Yacht Show, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 18 Μαΐου. Έχουμε επιλέξει μάλιστα, το Σαλόνι Σκαφών να «ανοίξει» τον εορτασμό για τις «Ημέρες Θάλασσας 2016», που ακολουθούν. Η επιλογή μας αυτή ήταν συνειδητή. Οι Ημέρες Θάλασσας είναι ένας νέος θεσμός για  την πόλη του Πειραιά και θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά, από τις 17 έως τις 29 Μαΐου. Περιλαμβάνει πλήθος πολιτιστικών, αθλητικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στον Πειραιά και κατά τη γνώμη μου, δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο «εναρκτήριο λάκτισμα» για να γιορτάσουμε τη θάλασσα και τις δυνατότητες που προσφέρει, από το Yacht Show.

 resized DSC 7058

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω ότι φέτος είναι χρονιά Ποσειδωνίων. Μια ιστορίαστενάχωρη παράλληλα, για την πόλη του Πειραιά.

 Τα Ποσειδώνια δικαιωματικά θα έπρεπενα γίνουν στον Πειραιά, αλλά λόγω έλλειψης κατάλληλου χώρου, εδώ και πολλά χρόνιαείναι μακριά από την πόλη. Είναι στοίχημα για την Δημοτική Αρχή, για τους Βουλευτές, γιατους φορείς, για όλους τους Πειραιώτες  να καταφέρουμε να επιστρέψουν το συντομότεροδυνατό τα Ποσειδώνια στον Πειραιά.  

 resized DSC 7081

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές του 15ου East Med Yacht Show για την εποικοδομητική συνεργασία και την προσπάθεια που καταβάλλουν έτσι ώστε η φετινή διοργάνωση να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία, την Ένωση Πλοιοκτητών Σκαφών Τουρισμού, τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών και φυσικά τη Μαρίνα Ζέας.

Ευχαριστώ τους φίλους και συνεργάτες πλέον, τον κ. Στελλιάτο, τον κ. Κολλίντζα, τον κ. Κυριακούλη, τον κ. Κόπιτσα.

Σε μια ακόμα εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την πόλη και για την χώρα, έχουμε ανάγκη από τέτοιου είδους συνέργειες και πρωτοβουλίες. Έχουμε ανάγκη από εξωστρέφεια.

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώ ότι το 15ο East Med Yacht Show, αποτελεί μια πρόκληση για εμάς και στόχος μας είναι η σημαντική αυτή διοργάνωση να φιλοξενείται από εδώ και μπροςκάθε χρόνο για τα επόμενα χρόνια στην πόλη μας, να γίνει ένας ακόμη θεσμός  που έχειαναφορά τη θάλασσα, τον τουρισμό, την ναυτιλία. 

Εύχομαι σε όλους του συμμετέχοντες εκθέτες καλή επιτυχία και θα ήθελα να προσκαλέσω τον κόσμο, απ’ όλα τα μέρη του Λεκανοπεδίου, να έλθει τις ημέρες αυτές στον Πειραιά, να απολαύσει τη βόλτα του στην όμορφη  Μαρίνα Ζέας και να θαυμάσει τα υπέροχα σκάφη που βρίσκονται εδώ, σε αυτή τη μεγάλη γιορτή για την πόλη του Πειραιά.

Σας ευχαριστώ».

 resized IMG 3174

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος, στην ομιλία του, ανέφερε: 

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σήμερα ανοίγει τις πόρτες του το 15 East Med Yacht Show, στην πόλη της καρδίας μου, στον Πειραιά. Έφθασε, θα μπορούσα να πω, το πλήρωμα του χρόνου, αυτό το μεγάλο διεθνές σαλόνι να βρει οριστικά το σπίτι του. Αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από το μεγάλο λιμάνι. Το φετινό μάλιστα σαλόνι σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου θεσμού για τον Πειραιά, των Ημερών Θάλασσας 2016. 

Για το λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Πειραιά και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, που από την πρώτη στιγμή αποδέχθηκε την πρόταση μας και στάθηκε αρωγός στην προσπάθειά μας. Η στήριξη του Δήμου και του Δημάρχου προσωπικά είναι πολύ σημαντική για να μπορέσει να υλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φετινόEast Med Yacht Show. 

Το γεγονός αυτό αποτελεί  κατά τη γνώμη μου, ακόμα ένα βήμα στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο Δήμος με την τουριστική καμπάνια Destination Piraeus, ώστε ο Πειραιάς να γίνει τουριστικός προορισμός. Στόχος μας είναι το όνομα του Πειραιά να ταυτιστεί με τα μεγαλύτερα yacht shows στον κόσμο και σε αυτή την προσπάθεια συμπορευόμαστε με τον Δήμο Πειραιά. 

resized DSC 7100

Εμείς θέλουμε να αναδείξουμε τις δυνατότητες που προσφέρει ο Πειραιάς και στον τουρίστα του yachting, διότι πράγματι, πιστεύουμε ότι αυτή η όμορφη πόλη, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ο μεγαλύτερος σταθμός κρουαζιέρας της χώρας, μπορεί να εξελιχθεί και ως προορισμός διεθνούς βεληνεκούς για τα σκάφη αναψυχής και όχι μόνο.   

Το φετινό σαλόνι πραγματοποιείται σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας με πολλές αβεβαιότητες και ακόμα περισσότερους κινδύνους. Σε αυτό το περιβάλλον  ο Τουρισμός αποτελεί την αιχμή του δόρατος της ελληνικής οικονομίας, ο ήλιος και η θάλασσα αποτελούν τον πλούτο της Ελλάδας, αρκεί να τον αξιοποιήσουμε στο έπακρο. Τοyachting αποτελεί κωρωνίδα του ελληνικού τουρισμού, διότι προσφέρουμε με τα σκάφη μας στον τουρίστα τη δυνατότητα να γνωρίσει μια άλλη Ελλάδα, διαφορετική από αυτή που διαβάζει και ακούει, την πραγματική Ελλάδα. Να βιώσει την μαγεία της ελληνικής θάλασσας και να χαρεί τον ελληνικό ήλιο. 

Ο θαλάσσιος τουρισμός και το yachting μπορούν να δημιουργήσουν χιλιάδες πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό. Για το λόγο αυτό σήμερα, περισσότερο μάλλον από ποτέ,  χρειαζόμαστε την στήριξη της Πολιτείας, η οποία οφείλω βεβαίως να πω ότι μέχρι σήμερα έχει σταθεί στο πλάι μας. Χρειάζεται όμως η συνεργασία μας να γίνει ακόμα πιο στενή και να  αποδώσει τους καρπούς που όλοι προσδοκούμε προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, προς όφελος της Ελλάδας». 

resized DSC 7220

Οι Ημέρες Θάλασσας 2016 στα social media: 

Facebook.com/ImeresThalassas 

Instagram.com/imeresthalassas 

#ImeresThalassas

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 14 Μάιος 2016 18:58
 
ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 12 Μάιος 2016 08:15

ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

Κοινή αντιπροσωπεία του πλοίου της Ειρήνης και Ελληνικών Οργανώσεων για την Ειρήνη επισκέπτεται την Πέμπτη το μεσημέρι τον Δήμο Περάματος ,μετά από πρόσκληση του δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη ,και την συνοδεία του Προέδρου της ΠΑΠΟΔ Πάνου Τριγάζη.

peace-boat-2015-april

Το Πλοίο της Ειρήνης «θα δέσει» το πρωί της Πέμπτης στο Λιμάνι του Πειραιά και θα παραμείνει μέχρι και την Παρασκευή .

Οι επιβαίνοντες ακτιβιστές για την Ειρήνη και την Παγκόσμια φιλία οι οποίοι ανέρχονται περίπου τους χιλίους κυρίως Ιάπωνες ,Κορεάτες, Ινδοί, Βορειοαμερικάνοι και Λατινοαμερικάνοι. Μετά τον ελλιμενισμό του στο λιμάνι του Πειραιά θα συνεχίσει τον περίπλου του στη Μεσόγειο και σε όλο τον κόσμο, κάνοντας μέσω των Ειρηνιστών επιβαινόντων έκκληση Eιρήνης και Αλληλεγγύης, διατυπώνοντας ειδικά εφέτος εκτός από τα μόνιμα αιτήματα του παγκόσμιου κινήματος Ειρήνης το επίκαιρο μήνυμα για ολόθερμη Αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και μετανάστες τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωσή ότι «δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με το γεγονός ότι χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στην Μεσόγειο προσπαθώντας να περάσουν στην Ευρώπη.»

Τον συντονισμό της υποδοχής των Ειρηνιστών του πλοίου της Ειρήνης έχει ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και παγκοσμιοποίησης κ. Πάνος Τριγάζης , ο οποίος θα συνοδεύσει την αντιπροσωπεία στο Πέραμα.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας των Ειρηνιστών στο Πέραμα έχει και τον συμβολικό χαρακτήρα λόγω της αλληλέγγυας στάσης του Περάματος προς τους πρόσφυγες με την λειτουργία του Κέντρου Προσφύγων στο Σχιστό Περάματος.

 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Α΄ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥ ΟΛΘ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 11 Μάιος 2016 17:28

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Α΄ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥ ΟΛΘ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Στις ενέργειες του Δήμου Θεσσαλονίκης ώστε να εξαιρεθεί ο Α΄ Προβλήτας από τη σύμβαση παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης σε ιδιώτη παραχωρησιούχο αναφέρθηκε εκτενώς σήμερα, Τετάρτη 11 Μαΐου 2016, ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, παρουσία της Διοίκησης του Δήμου, του Γενικού Γραμματέα καθώς και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος υπενθύμισε τη συνάντηση φορέων της πόλης που συγκάλεσε η δημοτική Αρχή το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να διερευνήσει τη στάση της πόλης ως προς τη διεκδίκηση του Α΄ Προβλήτα. Τόνισε ότι η Διοίκηση του Δήμου έχει σαφώς ταχθεί υπέρ της παραχώρησης του Λιμένα σε ιδιώτη παραχωρησιούχο, αλλά το σημαντικό δεν είναι το τίμημα της παραχώρησης, το οποίο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα δοθεί άπαξ και θα πέσει σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο», αλλά το ύψος των επενδύσεων που θα κληθεί να πραγματοποιήσει ο παραχωρησιούχος, οι οποίες θα επιτρέψουν την ανάπτυξη του λιμανιού και θα αποφέρουν συνολικό όφελος στην πόλη.

Αναφερόμενος στις ενέργειες του Δήμου έναντι της κεντρικής Διοίκησης, ο Γιάννης Μπουτάρης ενημέρωσε ότι σε συνάντησή του με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θ. Δρίτσα, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι εξετάζεται η εξαίρεση του Α΄ Προβλήτα από τη σύμβαση παραχώρησης, ενώ εξήγησε ότι η Διοίκηση του Δήμου είναι έτοιμη να δεχτεί ότι οι χώροι του Α΄ Προβλήτα που αποφέρουν έσοδα από μισθώματα στον ΟΛΘ μπορούν να παραμείνουν στη διαχείριση του Λιμανιού, όπως και το Κτίριο Διοίκησης του ΟΛΘ για λόγους ιστορικούς. «Δεν είναι λογικό, όμως, όταν ο Δήμος θέλει να οργανώσει μια εκδήλωση να πρέπει να ζητάει την άδεια και πόσω μάλλον να καταβάλλει ενοίκια», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι η διαμόρφωση του Α΄ Προβλήτα σε χώρο πολιτισμού και αναψυχής των Θεσσαλονικέων, η οποία ξεκίνησε από τη «Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1997» απαίτησε σοβαρές επενδύσεις από κονδύλια εθνικά και ευρωπαϊκά, τα οποία δεν μπορεί παρά να «επιστρέψουν» με κάποιον τρόπο στην πόλη, μέσα από την ελεύθερη χρήση του συγκεκριμένου χώρου.

Τόνισε, πάντως, ότι σε συναντήσεις που είχε με δυνητικούς επενδυτές, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι εκείνοι δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για τον Α΄ Προβλήτα, δεδομένου ότι δεν εξυπηρετεί λιμενικές δραστηριότητες, αλλά πολιτιστικές. «Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι η διαδικασία της παραχώρησης του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να επηρεαστεί με κανέναν τρόπο από την εξαίρεση του Α΄ Προβλήτα από τη σύμβαση παραχώρησης», υπογράμμισε.

«Θα φτάσουμε μέχρι τον Πρωθυπουργό προκειμένου να εξαιρεθεί ο Α΄ Προβλήτας από τη σύμβαση παραχώρησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης, υπενθυμίζοντας την παρέμβαση του Πρωθυπουργού ώστε να εξαιρεθεί το παραλιακό μέτωπο της Δραπετσώνας από τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ. «Το γεγονός αυτό μου δίνει μεγάλες ελπίδες ότι το ίδιο μπορεί να ισχύσει και για τη Θεσσαλονίκη», είπε.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει να προτάξει ένα συμπαγές μέτωπο ώστε η διαχείριση του Α΄ Προβλήτα να παραμείνει στην πόλη. Για το σκοπό αυτό, όπως ανέφερε, ο Δήμος σχεδιάζει τη διοργάνωση μεγάλης εκδήλωσης στους χώρους του Α΄ Προβλήτα. Καταλήγοντας, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι η δημοτική Αρχή ξεκινάει την κατάρτιση ενός σχεδίου ετήσιων δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στον Α΄ Προβλήτα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Γιάννης Μπουτάρης εξήγησε ότι οι ανάγκες συντήρησης του Α΄ Προβλήτα θα καλυφθούν από τα έσοδα από μισθώματα των χώρων του Λιμανιού (Αποθήκες, αίθουσες αμφιθεάτρων) καθώς και από άλλα έσοδα που ενδέχεται να προκύψουν από άλλες δράσεις και τη συνολική ήπια εκμετάλλευση του χώρου.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης στο ΔΣ του ΟΛΘ, Γιώργος Δημαρέλος, ανέφερε ότι ένας σημαντικός λόγος που εντείνει την ανησυχία της Διοίκησης ως προς την εξέλιξη του ζητήματος, είναι το γεγονός ότι στη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΘ προβλέπεται ότι ο νέος ιδιοκτήτης θα έχει τη δυνατότητα να τερματίσει ακόμη και υφιστάμενες δράσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται στο συγκεκριμένο Προβλήτα.

Τέλος, ο ίδιος γνωστοποίησε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης περί της εξαίρεσης του Α΄ Προβλήτα από τη Σύμβαση Παραχώρησης του λιμανιού τέθηκε σε ψηφοφορία στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΛΘ, χωρίς να αποσπάσει την πλειοψηφία, αλλά ισοψήφισε με 5 ψήφους υπέρ και 5 κατά. «Το γεγονός μας προβληματίζει και ζητήσαμε να καταγραφεί στα πρακτικά, γιατί θεωρούμε ότι το γεγονός πως μια τέτοια πρόταση δεν πλειοψηφεί σε ένα ΔΣ, όπου τα 7 από τα 11 μέλη ορίζονται από την Κυβέρνηση, δείχνει πολλά για τον τρόπο με τον οποίο πολλά από τα μέλη του αντιλαμβάνονται το ρόλο του Α΄ Προβλήτα στην πόλη» κατέληξε ο Γιώργος Δημαρέλος.

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 9 από 142
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο,  Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του; Ο Κουέντιν Ταραντίνο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog