ATTICANEWS.GR

Member Area
Ναυτιλιακά
ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟΥ «USS CARNEY» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 10 Νοέμβριος 2016 17:26

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ  ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟΥ  «USS CARNEY»

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

 resized IMG 3860

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος υποδέχθηκαν σήμερα, στο δημαρχείο, τον Κυβερνήτη του Αμερικανικού καταδρομικού  «USS CARNEY» κ. Peter Halvorsen και τους αξιωματικούς που τον συνόδευαν, οι οποίοι πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμο.

 resized IMG 3871

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης μετά το πέρας της εθιμοτυπικής επίσκεψης, δήλωσε:

«Είχαμε και πάλι τη χαρά σήμερα να μας επισκεφθούν εκπρόσωποι του Αμερικανικού στόλου. Μας επισκέφθηκαν ο Κυβερνήτης ενός αμερικανικού καταδρομικού πλοίου, από μια ομάδα του στόλου που εδρεύει στο ΝΑΤΟ στην Ισπανία,  μαζί με το επιτελείο του στο δημαρχείο. Ήρθαν για μια εθιμοτυπική επίσκεψη και αντηλλάγησαν απόψεις, αντηλλάγησαν φιλοφρονήσεις και αντηλλάγησαν ορισμένα δώρα.  Η αντιπροσωπεία αποχώρησε για να πάει και σε άλλες επισκέψεις στον Πειραιά και στην Αθήνα».   

 

Στο τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προσέφερε στον Κυβερνήτη του πλοίου το λεύκωμα «Πειραιάς – Κέντρο Ναυτιλίας και Πολιτισμού» και τον τουριστικό οδηγό του Δήμου Πειραιά «Destination Piraeus Guide». Από την πλευρά του ο κ. Halvorsen προσέφερε στον κ. Δαβάκη πλακέτα με τον θυρεό του πλοίου.

 
Χρηματοδοτούνται έργα σε 62 λιμενικές εγκαταστάσεις – Η Μονεμβασία μέσα σε αυτές PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2016 19:30

Χρηματοδοτούνται έργα σε 62 λιμενικές εγκαταστάσεις – Η Μονεμβασία μέσα σε αυτές

 

24.7.2015_Η Μονεμβάσια από ψηλά - Δείτε ένα εκπληκτικό video

Τη χρηματοδότηση 62 λιμενικών έργων σε περιοχές που έχουν εντοπιστεί σημαντικά προβλήματα ασφάλειας και αποκατάστασης ζημιών, ύψους 4.800.000 ευρώ, επιχορήγησε για το 2016 το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ).

Τα έργα αυτά αφορούν τα νησιά της Λέσβου, Σάμου, Χίου, Ζακύνθου, Σκύρου, Ανάφης, Σύρου, Αίγινας, Λευκάδας, Πάτμου, Λειψών, Θάσου, Τήλου, Καλύμνου, Ρόδου, Κρήτης (Χανιά και Χερσόνησο), Ικαρίας και Φούρνων Ικαρίας.

Επίσης, εγκρίθηκαν έργα σε λιμένες αρμοδιότητας των Οργανισμών Λιμένων Νομού Ευβοίας, Κέρκυρας, Αλεξανδρούπολης και Βόλου, του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας και των Δήμων Σικυωνιών, Μονεμβασίας, Σιθωνίας, Νέας Προποντίδας, Νότιας Κυνουρίας και Καλαμάτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του monemvasianews.gr, στη Μονεμβασία προβλέπεται να ολοκληρωθεί το έργο ενίσχυσης και θωράκισης με φυσικούς ογκόλιθους της προβλήτας ISPS. Πρόκειται για την προβλήτα στην περιοχή της πλάκας, χώρος ο οποίος έχει πιστοποιηθεί για την ασφαλή αποβίβαση των επιβατών των κρουαζιεροπλοίων.

Το ανωτέρω έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μια και προστατεύει το χώρο της προβλήτας αλλά και την εν γένει περιοχή της πλάκας, από τους δυνατούς κυματισμούς που επικρατούν κατά την διάρκεια του έτους.

Βασικό κριτήριο με το οποίο επιλέχθηκαν τα λιμενικά έργα, είναι η κάλυψη έκτακτων και επειγουσών αναγκών, με περιοριστικό προϋπολογισμό έργου που να μη ξεπερνά τις 100.000 ευρώ προ ΦΠΑ.

Άλλα συμπληρωματικά κριτήρια για τις επιλογές, είναι η κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων αναγκών στους λιμένες της χώρας πανελλαδικά, η ενίσχυση κατά προτεραιότητα, αλλά όχι κατ’ αποκλειστικότητα, των εποπτευόμενων φορέων της Γενικής Γραμματείας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, σε συνδυασμό με την επιβράβευση της απορρόφησης κονδυλίων από φορείς που υλοποίησαν με επιτυχία προτάσεις λιμενικών έργων τα προηγούμενα έτη.

Τέλος, έργα που στοχεύουν στην ασφάλεια των επιβατών και γενικά στην εύρυθμη λειτουργία των λιμένων ιεραρχήθηκαν ως πρωτεύουσας αναγκαιότητας.

http://www.monemvasianews.gr/%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B1-%CF%83%CE%B5-62-%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5/

 
Στα σκαριά η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου Δημοσιεύθηκε η Διακήρυξη Διαγωνισμού PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 03 Νοέμβριος 2016 18:15

Στα σκαριά η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου

 

Δημοσιεύθηκε η Διακήρυξη Διαγωνισμού

 

perifereia-attikis-aftodioikisi

 

Στα σκαριά μπαίνει το αναπτυξιακό έργο Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου καθώς ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία, με τη δημοσίευση της διακήρυξης του Διαγωνισμού του έργου «Ολοκληρωμένη Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου Υποέργο Ι», προϋπολογισμού 150 εκατομμυρίων ευρώ, στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (TED).

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής, υπερβαίνοντας όλα τα τεχνικά και γραφειοκρατικά προσκόμματα, προχωρά στη δημοπρασία αυτού του σημαντικού έργου, διεξάγοντας τον πρώτο μεγάλο διαγωνισμό με τον νέο νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις έργων. Πρόκειται για έργο με υπερτοπικό δημόσιο χαρακτήρα, το οποίο θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την ευρύτερη περιοχή Μοσχάτου - Ταύρου, Καλλιθέας, εξασφαλίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα.

Το έργο, που εκτελεί η Περιφέρεια, έχει έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση ολόκληρης της Αττικής, δίνοντας έμφαση στο παράκτιο μέτωπό της, καθιστώντας το αναπόσπαστο μέρος και συνέχεια του αστικού της ιστού.

 
ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟΥ «SMETLIVY» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2016 16:48

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ  ΡΩΣΙΚΟΥ  ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟΥ  «SMETLIVY»

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

 Img 3218

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης υποδέχθηκε σήμερα, στο γραφείο του,  τον Κυβερνήτη Αντιπλοίαρχο του Ρωσικού Αντιτορπιλικού «SMETLIVY» κ. SSavchenkov και τους αξιωματικούς που τον συνόδευαν, οι οποίοι πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμο.

 

Img 3235

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης μετά το πέρας της εθιμοτυπικής επίσκεψης, δήλωσε:

«Σήμερα είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε τον Κυβερνήτη και τον Διοικητή της Μοίρας του Ναυτικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας που επισκέφθηκαν την Ελλάδα, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους φιλίας Ελλάδος – Ρωσίας και για να τιμήσουν τους παλαιούς δεσμούς που έχουμε με τη Ρωσία και κυρίως με τη Βασίλισσα Όλγα της Ελλάδος, η οποία προήρχετο  από την πατρίδα τους.

Ανταλλάξαμε διάφορες απόψεις επί των θεμάτων των Ελληνορωσικών σχέσεων σε φιλικό επίπεδο. Τους ενημερώσαμε και για το Νεκροταφείο της «Ανάστασης» που συμμετέχουν σε ένα κομμάτι και οι Ρώσοι πεσόντες σε περίοδο πολέμου. Οι άνθρωποι αποχώρησαν ευχαριστημένοι  και μας ευχαρίστησαν για την όλη συμπεριφορά της Ελλάδος απέναντι στη Ρωσία».

 

Στο τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προσέφερε στον Κυβερνήτη του πλοίου μια τιμητική πλακέτα  και το λεύκωμα «Πειραιάς – Κέντρο Ναυτιλίας και Πολιτισμού». Από την πλευρά του ο κ.Savchenkov προσέφερε στον κ. Δαβάκη  ένα ημερολόγιο με φωτογραφίες του πλοίου.

 
ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟΥ «USS MASON DDG87» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2016 16:20

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ  ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟΥ «USS MASON DDG87» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

 resized IMG 2922

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης και  ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας υποδέχθηκαν σήμερα, στο γραφείο του κ. Δαβάκη, τον Κυβερνήτη του Αμερικανικού αντιτορπιλικού «USS MASON DDG87» κ. ChristopherCilbertson, τους αξιωματικούς που τον συνόδευαν καθώς και την βοηθό ναυτικού ακολούθου της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κα Alexi Cuca, οι οποίοι πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμο.

 resized IMG 2933

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης μετά το πέρας της εθιμοτυπικής επίσκεψης, δήλωσε:

«Σήμερα είχαμε τη χαρά να μας επισκεφθεί στο δημαρχείο, ο Κυβερνήτης του μεγάλου Αμερικανικού Αντιτορπιλικού «MASON», το οποίο πριν από μερικές ημέρες στην Υεμένη που βρισκόταν προσπάθησαν τρομοκράτες να το χτυπήσουν με πυραύλους  τους οποίους  και απέκρουσε. Είναι ένα σύγχρονο Αντιτορπιλικό το οποίο κάνει το γύρω του κόσμου και κάνει επισκέψεις σε διάφορα  κράτη. Μεταξύ αυτών επέλεξαν και την πόλη του Πειραιά και έτσι ήρθαν στο Δημαρχείο. Μαζί του ήταν και η βοηθός ναυτικού ακολούθου της Πρεσβείας που τον συνόδευε και ένα επιτελείο ανθρώπων από το πλοίο του. 

Τους αναπτύξαμε τις εργασίες και τα ενδιαφέροντα του Δήμου Πειραιά. Τους προτείναμε αν θέλουν να τους ξεναγήσουμε στην πόλη. Ο χρόνος τους ήταν περιορισμένος, ευχαριστήθηκαν και έφυγαν με χαρά και εντυπωσιασμένοι».    

 

Στο τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προσέφερε στον Κυβερνήτη του πλοίου μια μικρογραφία της αρχαίας   τριήρους και το λεύκωμα «Πειραιάς – Κέντρο Ναυτιλίας και Πολιτισμού». Από την πλευρά του ο κ. Cilbertson προσέφερε στον κ. Δαβάκη  μια φωτογραφία του πλοίου με κορνίζα.

 
Στη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ. η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 18 Οκτώβριος 2016 12:00

Στη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ. η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου

Φωτογραφία

Τη σημασία τόσο της ενδοπεριφερειακής, όσο και της διαπεριφερειακής ακτοπλοϊκής διασύνδεσης, τόνισε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου στη σημερινή συνεδρίαση του Σ.Α.Σ. που διεξάγεται στα Χανιά.

Η κα. Καλογήρου, μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Σε μια εποχή με ιδιαίτερες δυσκολίες για τα νησιά μας, οφείλουμε ως Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών να γνωμοδοτούμε θετικά και για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας, με κομβικά δρομολόγια διαπεριφερειακής σύνδεσης, όπως για παράδειγμα:

  • Σύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη Θεσσαλονίκη.

  • Σύνδεση της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

  • Σύνδεση της Καρπάθου με το Ηράκλειο Κρήτης.

Καθώς και δρομολόγια συχνής ενδοπεριφερειακής σύνδεσης, όπως για παράδειγμα:

  • Ψαρά – Χίος.

  • Ικαρία- Φούρνοι- Σάμος.

  • Λήμνος- Μυτιλήνη.

 

Με τον τρόπο αυτό δίνουμε δυνατότητα για συνέργειες μεταξύ των Περιφερειών, ώστε με τη συνένωση των δυνάμεών μας, να βελτιώνουμε τις συνθήκες διαβίωσης, ειδικά στα απομακρυσμένα νησιά».

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 1ου ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Σάββατο, 15 Οκτώβριος 2016 15:12

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 1ου ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ

 Img 2304 1b

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε στην εκκίνηση του Ιστιοπλοϊκού Μαραθωνίου, μια διοργάνωση που διεξάγεται στην περιοχή του Μικρολίμανου και πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

 

Ο κ. Μώραλης και ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς κ. Γιάννης Παπαδημητρίου, επιβιβάστηκαν σε σκάφος και παρακολούθησαν την εκκίνηση του εντυπωσιακού αγώνα. Στη γραμμή εκκίνησης, βρέθηκαν Ολυμπιονίκες, Πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης, αλλά και λιλιπούτειοι ιστιοπλόοι.

 

Ο 1ος Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος, διοργανώνεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς σε συνεργασία με την «Sailing Marathon Team», έχει τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και τελεί -μεταξύ άλλων- υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

 

Παράλληλα, με τη διεξαγωγή του αθλητικού προγράμματος, υπήρξαν δράσεις και εκδηλώσεις προς όφελος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

 Img 2354b

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Βρισκόμαστε σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη του Πειραιά, στο Μικρολίμανο για να παρακολουθήσουμε  την εκκίνηση του 1ου Ιστιοπλοϊκού Μαραθωνίου. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που φιλοξενούμε στον Πειραιά τη σημαντική αυτή διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα,  με τη συμμετοχή καταξιωμένων αθλητών και όχι μόνο. Από την πρώτη στιγμή απαντήσαμε θετικά στην πρόταση να θέσουμε υπό την αιγίδα μας τον 1ο Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο, καθώς η Δημοτική Αρχή στηρίζει  αθλητικές διοργανώσεις που έχουν ποιότητα και  προάγουν το «ευ αγωνίζεσθαι».

 

Το άθλημα της ιστιοπλοΐας έχει προσφέρει πολλά μετάλλια στη χώρα μας και είναι  επιθυμία μας ο Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος να αποτελέσει θεσμό και τα επόμενα χρόνια, να γίνει μια διεθνής διοργάνωση. Εξίσου σημαντική είναι και η κοινωνική διάσταση του αγώνα, καθώς πραγματοποιούνται παράλληλα δράσεις για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά Γιάννη Παπαδημητρίου για την άρτια διοργάνωση και να ευχηθώ καλή επιτυχία στα πληρώματα των σκαφών. Είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Είναι μια ημέρα γιορτής για τον Πειραιά και εύχομαι να υλοποιηθούν και άλλες παρόμοιες αθλητικές δραστηριότητες στην πόλη μας. Άλλωστε όπως έχω ξαναπεί, ο Πειραιάς, ειδικά αυτή τη δύσκολη εποχή, έχει ανάγκη από εξωστρέφεια, έχει ανάγκη από αισιοδοξία».

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ο.Π.Α.Ν. ΝΙΚΟΣ ΓΕΜΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016 17:24

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ο.Π.Α.Ν. ΝΙΚΟΣ ΓΕΜΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

 Img 2228

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και Ομοσπονδιακός προπονητής Κολύμβησης  κ. Νίκος Γέμελος, συμμετείχαν στη Συνέντευξη Τύπου για τον Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016,  στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου. 

 

Η διοργάνωση διεξάγεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς σε συνεργασία με την «Sailing MarathonTeam». Έχει τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και τελεί -μεταξύ άλλων- υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

 

Παράλληλα, με τη διεξαγωγή του αθλητικού προγράμματος, θα υπάρξουν δράσεις και εκδηλώσεις προς όφελος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του, τόνισε: «Είναι χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας. Απαντήσαμε αμέσως θετικά στην  πρόταση που μας έγινε, να θέσουμε δηλαδή υπό την αιγίδα μας τον Μαραθώνιο Ιστιοπλοΐας, όπως κάνουμε σε κάθε αθλητική διοργάνωση  και πρωτοβουλία στην πόλη,  η οποία έχει ποιότητα και μια διάσταση κοινωνικού χαρακτήρα, καθώς αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία, ειδικά στις μέρες μας.

Είμαστε μια πόλη και ένας Δήμος με αναφορά στη θάλασσα. Το σύνθημά μας άλλωστε ως Δημοτική Αρχή, είναι ότι το μέλλον του Πειραιά,  πρέπει να κοιτάζει στη θάλασσα.

Η ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα που έχει φέρει πολλά μετάλλια στη χώρα και είναι σε υψηλό επίπεδο. Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιά αλλά και οι άλλοι Όμιλοι είναι  σημαντικοί σύλλογοι, με μεγάλη προσφορά στη νεολαία, στα παιδιά του Πειραιά αλλά και στη χώρα, στον αθλητισμό. Όχι επειδή φέρνουν μετάλλια γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά γιατί παράγουν αθλητισμό, βάζουν από νωρίς τα παιδιά στον αθλητισμό κάτι που θεωρώ ότι έχει ιδιαίτερη σημασία. Ως Δήμαρχος και ως Δημοτική Αρχή, θα είμαστε αρωγοί σε κάθε παρόμοια προσπάθεια. Θα θέλαμε να προσφέρουμε παραπάνω, οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες.

Συζητούσαμε με τον Πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά Γιάννη Παπαδημητρίου, να φέρουμε σε συνεργασία διεθνείς αγώνες Ιστιοπλοΐας.  Πιστεύω ότι γίνεται και θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες γι΄ αυτό. Πρέπει να γίνονται δράσεις στην πόλη μας και πιστεύω ότι ο Δήμος, οι Όμιλοι και άλλοι φορείς του Πειραιά, μπορούμε να πετύχουμε πολλά όταν υπάρχει μια σωστή συνεργασία.

Διάθεση για συνεργασία υπάρχει από τον Δήμο και μακάρι να έχουμε παρόμοιες αθλητικές πρωτοβουλίες στο μέλλον. Θα είμαστε εδω το Σάββατο,  να παρακολουθήσουμε την εκκίνηση με ενδιαφέρον. Ενημερώθηκα ότι θα συμμετάσχει μεγάλος αριθμός σκαφών. Δεν ξέρω πολλά από Ιστιοπλοΐα αν και μέλος της οικογένειάς μου ξεκίνησε να μαθαίνει Ιστιοπλοΐα, επομένως θα αποκτήσω μια καλύτερη επαφή. Εύχομαι να υπάρξουν κι άλλες συνεργασίες με τον Ο.Π.Α.Ν..  Θεωρώ ότι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας είναι ένας φορέας που μπορεί να στηρίξει ανάλογες δράσεις. Η  Ολυμπιονίκης Πρόεδρος Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Γέμελος, που ως προπονητής Κολύμβησης εκπαιδεύει Ολυμπιονίκες είναι σημαντικοί άνθρωποι του αθλητισμού και μπορούν τα σωματεία της πόλης σε οποιοδήποτε άθλημα να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Εύχομαι καλή επιτυχία στον Μαραθώνιο Ιστιοπλοΐας».

 

 

Ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά και Ομοσπονδιακός προπονητής Κολύμβησης  κ. Νίκος Γέμελος, επισήμανε:

 

«Ως Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, θέλω να σας πω, ότι  δεν θα μπορούσαμε να μην «αγκαλιάσουμε» αυτή την πρωτοβουλία στον Δήμο Πειραιά. Για εμάς, είναι πάρα πολύ σημαντικό οτιδήποτε γίνεται στον τομέα του ναυτικού αθλητισμού. Πιστεύουμε ότι από τον   Πειραιά, με δεδομένο ότι είναι ναυτική πόλη, έχει περάσει όλος ο κόσμος και όλα τα παιδιά από αυτές τις εγκαταστάσεις και έχουν μάθει το άθλημα  της ιστιοπλοΐας,  από τα Optimist έως τα πιο μεγάλα σκάφη.  Γι΄ αυτόν το λόγο έχουμε τόσο σημαντικούς και μεγάλους αθλητές και Ολυμπιονίκες σε αυτό το άθλημα. Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Σταυρούλα Αντωνάκου κι εγώ, αγκαλιάσαμε αμέσως αυτή την προσπάθεια του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά, ώστε οι αγώνες να γίνουν θεσμός αλλά και ένα συνεχόμενο πρωτάθλημα ιστιοπλοϊκών αγώνων. Άλλωστε η ιστιοπλοΐα ως άθλημα, προσελκύει πολύ κόσμο ιδιαίτερα στον Πειραιά. Πιστεύουμε ότι στην εκκίνηση θα βρεθούν πολλά σκάφη και ο Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος θα έχει επιτυχία».

 
Seven Seas Explorer : Παρθενική άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά [video] PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016 12:23

Seven Seas Explorer : Παρθενική άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά [video]


7seas

Την παρθενική προσέγγιση του στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιεί σήμερα το νεότευκτο και πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Seven Seas Explorer ιδιοκτησίας Regent Seven Seas Cruises

Με αναλογία επιβατών πληρώματος σχέδον 1 προς 1 , το κατασκευασμένο στα Fincantieri το 2016 κρουαζιερόπλοιο αποτελεί ένα απο τα νεότερα και πιο πολυτελή της κατηγορίας του. Έχει μηκος 223 μέτρα πλάτος 32 και βύθισμα 7.1 .Στα 14 καταστρώματα του μπορεί να φιλοξενήσει 750 τυχερούς επιβάτες ενω το πληρωμα του αποτελείται απο 650 άτομα. Μπορεί να πλεύσει με μέγιστη ταχύτητα 23 μιλίων.

Νονά του πλοίου στα εγκαίνα που πραγματοποιήθηκαν στις 16 Ιουλίου ήταν η πριγκίπισσα Σαρλέν του Μονακού,σύζυγος του πρίγκηπα Αλβέρτου.

 

πηγή : http://www.pireaspiraeus.com/seven-seas-explorer-piraeus/

 
Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης ο Πανελλήνιος Διασυλλογικός Αγώνας Σκαφών Κλάσης J/24 «Κύπελλο Ηρακλείου» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016 11:30

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης ο Πανελλήνιος Διασυλλογικός Αγώνας Σκαφών Κλάσης J/24 «Κύπελλο Ηρακλείου»

1 1

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Σκαφών Κλάσης J/24, και την ΕΙΟ/ΕΑΘ, διοργανώνει τον Πανελλήνιο Διασυλλογικό Αγώνα Σκαφών Κλάσης J/24, «ΚΥΠΕΛΛΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ». Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 15 και 16 Οκτωβρίου, στον κόλπο του Ηρακλείου.

Στον αγώνα, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα συμμετέχουν έμπειρα πληρώματα με συμμετοχές απο πολλά μέρη της Ελλάδος. Θα ξεκινήσει περίπου στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου και στις 10 το πρωί την Κυριακή ενώ οι απονομές θα γίνουν στα γραφεία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου δίπλα στο Marina Cafe περίπου στις 18:30'.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.heryc.gr

 
Astoria : Ενα κρουαζιερόπλοιο θρυλος αναχώρησε απο τον Πειραιά [video] PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Κυριακή, 09 Οκτώβριος 2016 16:08

 

Astoria : Ενα κρουαζιερόπλοιο θρυλος αναχώρησε απο τον Πειραιά [video]

Image1

 

Η αναχωρηση του μέσα απο το φακό του pireaspiraeus.com :https://www.youtube.com/watch?v=rDrXTxj5g0E

Το πλοίο αποτελεί ένα από τα παλιά κρουαζιερόπλοια του κόσμου, αφού κατασκευάστηκε ως Stockholm για λογαριασμό της Swedish America Line το μακρινό 1948 στα ναυπηγεία Gotaverken της Σουηδίας, δηλαδή σχεδόν 70 χρόνια πριν. Έχει μήκος 160 μέτρα, πλάτος 21 και βύθισμα 7,9.

Μάλιστα αποτελεί ένα πλοίο θρύλο, αφού παρότι συγκρούστηκε το 1956, στις 25/7, με το Andrea Doria της Italia Line και σχεδόν η μισή πλώρη του καταστράφηκε, δε βυθίστηκε και έφθασε μετά από 2 μέρες στη Νέα Υόρκη μεταφέροντας τους επιβάτες του άλλου πλοίου το οποίο βυθίστηκε μετά τη σύγκρουση.

Στη μακρόχρονη ζωή του στις θάλασσες έχει φέρει τα εξής ονόματα: Volkerfreundschaft (1960- 85), Fridtjof Nansen (1985- 93), Italia I (1993- 94), Italia Prima (1994- 1998), Valtur Prima (1998- 02), Caribe (2002- 05), Athena (2005- 2013) με τα 2 τελευταία ονόματα να είναι σε εταιρείες Ελληνικών συμφερόντων που είχαν την έδρα τους τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες της Ε.Ε. Τελευταίο ονομα επι Portuscale ήταν το Azores.

Το πλοίο το 1992 υπέστη μεγάλη μετασκευή κατά την οποία άλλαξε άρδην την εμφάνιση του με μεγάλες διαφορές τόσο στο κατάστρωμα όσο και στη γέφυρα που μεταφέρθηκε αισθητά πιο μπροστά. Επίσης έγινε και αλλαγή των μηχανών του, από 2 8κύλινδες Gotaverken 12000 ίππων σε 2 Wartsila 16V32 14300 ίππων που αύξησαν τη μέγιστη ταχύτητα του από 17 σε 19 κόμβους. Κατά τη μετασκευή του η χωρητικότητα άλλαξε από τους 390 στους 556 επιβάτες.

 
Συναντήσεις Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τη νομιμοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων και της παραλίας της Χώρας Νάξου PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 05 Οκτώβριος 2016 09:37

Συναντήσεις Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τη νομιμοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων και της παραλίας της Χώρας Νάξου

14555726 1839273436302373 991165460 n

Μέσα σε κλίμα ομοθυμίας και σύμπνοιας πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση της Ναξιακής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη με τους τέσσερις Βουλευτές Κυκλάδων, στη Βουλή, για το ζήτημα της νομιμοποίησης των λιμενικών εγκαταστάσεων και των στεγάστρων της παραλίας της Χώρας.

Ειδικότερα, ο Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νίκο Σέργη και τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης Γιάννη Παπαδόπουλο επισκέφθηκαν του Βουλευτές Νίκο Μανιό, Νίκο Συρμαλένιο, Αντώνη Συρίγο και Γιάννη Βρούτση στη Βουλή, όπου τους παρέθεσαν το ζήτημα της νομιμοποίησης της παραλίας και των στεγάστρων που έχουν τοποθετηθεί. Συμμεριζόμενοι τις απόψεις της ναξιακής αντιπροσωπείας και μετά από εκτεταμένη συζήτηση υπήρξε σύμπλευση όλων των Βουλευτών στον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος, εν όψει μάλιστα της συνάντησης στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Χρήστο Λαμπρίδη, το Νομικό Σύμβουλο Μ. Θαλασσινό και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που ακολούθησε στο Υπουργείο, συζητήθηκε η νομιμοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων στην επικράτεια, καθώς και το ζήτημα διευθέτησης και αναστολής των επικείμενων κυρώσεων προς τους επιχειρηματίες της παραλίας εξ αιτίας των στεγάστρων στη χερσαία ζώνη. Ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύθηκε ώστε με νομοθετική ρύθμιση να επιλυθεί το θέμα των νομιμοποιήσεων των λιμενικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα. Αναφορικά με τις πέργκολες και τα στέγαστρα στην Παραλία, ο Χρήστος Λαμπρίδης προσανατολίστηκε στην παράταση και διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης με προσωρινές άδειες παραχώρησης χώρου μέχρι να ολοκληρωθεί η μελέτη στεγάστρων που έχει αναθέσει το Λιμενικό Ταμείο, που θα εξασφαλίζει όλες οι νόμιμες διαδικασίες και αδειοδοτήσεις για τις κατασκευές στη χερσαία ζώνη και την νόμιμη παραχώρηση χώρου στους επιχειρηματίες.

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 8 από 108
Συνελήφθη 63χρονος ημεδαπός για απόπειρα εμπρησμού στην Πάρνηθα
Συνελήφθη 63χρονος ημεδαπός για απόπειρα εμπρησμού στην Πάρνηθα
Συνελήφθη 63χρονος ημεδαπός για απόπειρα εμπρησμού στην Πάρνηθα Στο αυτοκίνητό και στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο,  Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά! Χαρά και αισιοδοξία ...

«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες) Δέσποινα ...