ATTICANEWS.GR

Member Area
Ναυτιλιακά
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ο.Π.Α.Ν. ΝΙΚΟΣ ΓΕΜΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016 17:24

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ο.Π.Α.Ν. ΝΙΚΟΣ ΓΕΜΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ  ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

 Img 2228

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και Ομοσπονδιακός προπονητής Κολύμβησης  κ. Νίκος Γέμελος, συμμετείχαν στη Συνέντευξη Τύπου για τον Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016,  στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου. 

 

Η διοργάνωση διεξάγεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς σε συνεργασία με την «Sailing MarathonTeam». Έχει τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και τελεί -μεταξύ άλλων- υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

 

Παράλληλα, με τη διεξαγωγή του αθλητικού προγράμματος, θα υπάρξουν δράσεις και εκδηλώσεις προς όφελος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του, τόνισε: «Είναι χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας. Απαντήσαμε αμέσως θετικά στην  πρόταση που μας έγινε, να θέσουμε δηλαδή υπό την αιγίδα μας τον Μαραθώνιο Ιστιοπλοΐας, όπως κάνουμε σε κάθε αθλητική διοργάνωση  και πρωτοβουλία στην πόλη,  η οποία έχει ποιότητα και μια διάσταση κοινωνικού χαρακτήρα, καθώς αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία, ειδικά στις μέρες μας.

Είμαστε μια πόλη και ένας Δήμος με αναφορά στη θάλασσα. Το σύνθημά μας άλλωστε ως Δημοτική Αρχή, είναι ότι το μέλλον του Πειραιά,  πρέπει να κοιτάζει στη θάλασσα.

Η ιστιοπλοΐα είναι ένα άθλημα που έχει φέρει πολλά μετάλλια στη χώρα και είναι σε υψηλό επίπεδο. Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιά αλλά και οι άλλοι Όμιλοι είναι  σημαντικοί σύλλογοι, με μεγάλη προσφορά στη νεολαία, στα παιδιά του Πειραιά αλλά και στη χώρα, στον αθλητισμό. Όχι επειδή φέρνουν μετάλλια γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, αλλά γιατί παράγουν αθλητισμό, βάζουν από νωρίς τα παιδιά στον αθλητισμό κάτι που θεωρώ ότι έχει ιδιαίτερη σημασία. Ως Δήμαρχος και ως Δημοτική Αρχή, θα είμαστε αρωγοί σε κάθε παρόμοια προσπάθεια. Θα θέλαμε να προσφέρουμε παραπάνω, οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες.

Συζητούσαμε με τον Πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά Γιάννη Παπαδημητρίου, να φέρουμε σε συνεργασία διεθνείς αγώνες Ιστιοπλοΐας.  Πιστεύω ότι γίνεται και θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες γι΄ αυτό. Πρέπει να γίνονται δράσεις στην πόλη μας και πιστεύω ότι ο Δήμος, οι Όμιλοι και άλλοι φορείς του Πειραιά, μπορούμε να πετύχουμε πολλά όταν υπάρχει μια σωστή συνεργασία.

Διάθεση για συνεργασία υπάρχει από τον Δήμο και μακάρι να έχουμε παρόμοιες αθλητικές πρωτοβουλίες στο μέλλον. Θα είμαστε εδω το Σάββατο,  να παρακολουθήσουμε την εκκίνηση με ενδιαφέρον. Ενημερώθηκα ότι θα συμμετάσχει μεγάλος αριθμός σκαφών. Δεν ξέρω πολλά από Ιστιοπλοΐα αν και μέλος της οικογένειάς μου ξεκίνησε να μαθαίνει Ιστιοπλοΐα, επομένως θα αποκτήσω μια καλύτερη επαφή. Εύχομαι να υπάρξουν κι άλλες συνεργασίες με τον Ο.Π.Α.Ν..  Θεωρώ ότι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας είναι ένας φορέας που μπορεί να στηρίξει ανάλογες δράσεις. Η  Ολυμπιονίκης Πρόεδρος Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Γέμελος, που ως προπονητής Κολύμβησης εκπαιδεύει Ολυμπιονίκες είναι σημαντικοί άνθρωποι του αθλητισμού και μπορούν τα σωματεία της πόλης σε οποιοδήποτε άθλημα να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Εύχομαι καλή επιτυχία στον Μαραθώνιο Ιστιοπλοΐας».

 

 

Ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά και Ομοσπονδιακός προπονητής Κολύμβησης  κ. Νίκος Γέμελος, επισήμανε:

 

«Ως Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, θέλω να σας πω, ότι  δεν θα μπορούσαμε να μην «αγκαλιάσουμε» αυτή την πρωτοβουλία στον Δήμο Πειραιά. Για εμάς, είναι πάρα πολύ σημαντικό οτιδήποτε γίνεται στον τομέα του ναυτικού αθλητισμού. Πιστεύουμε ότι από τον   Πειραιά, με δεδομένο ότι είναι ναυτική πόλη, έχει περάσει όλος ο κόσμος και όλα τα παιδιά από αυτές τις εγκαταστάσεις και έχουν μάθει το άθλημα  της ιστιοπλοΐας,  από τα Optimist έως τα πιο μεγάλα σκάφη.  Γι΄ αυτόν το λόγο έχουμε τόσο σημαντικούς και μεγάλους αθλητές και Ολυμπιονίκες σε αυτό το άθλημα. Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Σταυρούλα Αντωνάκου κι εγώ, αγκαλιάσαμε αμέσως αυτή την προσπάθεια του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά, ώστε οι αγώνες να γίνουν θεσμός αλλά και ένα συνεχόμενο πρωτάθλημα ιστιοπλοϊκών αγώνων. Άλλωστε η ιστιοπλοΐα ως άθλημα, προσελκύει πολύ κόσμο ιδιαίτερα στον Πειραιά. Πιστεύουμε ότι στην εκκίνηση θα βρεθούν πολλά σκάφη και ο Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος θα έχει επιτυχία».

 
Seven Seas Explorer : Παρθενική άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά [video] PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016 12:23

Seven Seas Explorer : Παρθενική άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά [video]


7seas

Την παρθενική προσέγγιση του στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιεί σήμερα το νεότευκτο και πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Seven Seas Explorer ιδιοκτησίας Regent Seven Seas Cruises

Με αναλογία επιβατών πληρώματος σχέδον 1 προς 1 , το κατασκευασμένο στα Fincantieri το 2016 κρουαζιερόπλοιο αποτελεί ένα απο τα νεότερα και πιο πολυτελή της κατηγορίας του. Έχει μηκος 223 μέτρα πλάτος 32 και βύθισμα 7.1 .Στα 14 καταστρώματα του μπορεί να φιλοξενήσει 750 τυχερούς επιβάτες ενω το πληρωμα του αποτελείται απο 650 άτομα. Μπορεί να πλεύσει με μέγιστη ταχύτητα 23 μιλίων.

Νονά του πλοίου στα εγκαίνα που πραγματοποιήθηκαν στις 16 Ιουλίου ήταν η πριγκίπισσα Σαρλέν του Μονακού,σύζυγος του πρίγκηπα Αλβέρτου.

 

πηγή : http://www.pireaspiraeus.com/seven-seas-explorer-piraeus/

 
Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης ο Πανελλήνιος Διασυλλογικός Αγώνας Σκαφών Κλάσης J/24 «Κύπελλο Ηρακλείου» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2016 11:30

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης ο Πανελλήνιος Διασυλλογικός Αγώνας Σκαφών Κλάσης J/24 «Κύπελλο Ηρακλείου»

1 1

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Σκαφών Κλάσης J/24, και την ΕΙΟ/ΕΑΘ, διοργανώνει τον Πανελλήνιο Διασυλλογικό Αγώνα Σκαφών Κλάσης J/24, «ΚΥΠΕΛΛΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ». Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 15 και 16 Οκτωβρίου, στον κόλπο του Ηρακλείου.

Στον αγώνα, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα συμμετέχουν έμπειρα πληρώματα με συμμετοχές απο πολλά μέρη της Ελλάδος. Θα ξεκινήσει περίπου στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου και στις 10 το πρωί την Κυριακή ενώ οι απονομές θα γίνουν στα γραφεία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου δίπλα στο Marina Cafe περίπου στις 18:30'.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://www.heryc.gr

 
Astoria : Ενα κρουαζιερόπλοιο θρυλος αναχώρησε απο τον Πειραιά [video] PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Κυριακή, 09 Οκτώβριος 2016 16:08

 

Astoria : Ενα κρουαζιερόπλοιο θρυλος αναχώρησε απο τον Πειραιά [video]

Image1

 

Η αναχωρηση του μέσα απο το φακό του pireaspiraeus.com :https://www.youtube.com/watch?v=rDrXTxj5g0E

Το πλοίο αποτελεί ένα από τα παλιά κρουαζιερόπλοια του κόσμου, αφού κατασκευάστηκε ως Stockholm για λογαριασμό της Swedish America Line το μακρινό 1948 στα ναυπηγεία Gotaverken της Σουηδίας, δηλαδή σχεδόν 70 χρόνια πριν. Έχει μήκος 160 μέτρα, πλάτος 21 και βύθισμα 7,9.

Μάλιστα αποτελεί ένα πλοίο θρύλο, αφού παρότι συγκρούστηκε το 1956, στις 25/7, με το Andrea Doria της Italia Line και σχεδόν η μισή πλώρη του καταστράφηκε, δε βυθίστηκε και έφθασε μετά από 2 μέρες στη Νέα Υόρκη μεταφέροντας τους επιβάτες του άλλου πλοίου το οποίο βυθίστηκε μετά τη σύγκρουση.

Στη μακρόχρονη ζωή του στις θάλασσες έχει φέρει τα εξής ονόματα: Volkerfreundschaft (1960- 85), Fridtjof Nansen (1985- 93), Italia I (1993- 94), Italia Prima (1994- 1998), Valtur Prima (1998- 02), Caribe (2002- 05), Athena (2005- 2013) με τα 2 τελευταία ονόματα να είναι σε εταιρείες Ελληνικών συμφερόντων που είχαν την έδρα τους τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες της Ε.Ε. Τελευταίο ονομα επι Portuscale ήταν το Azores.

Το πλοίο το 1992 υπέστη μεγάλη μετασκευή κατά την οποία άλλαξε άρδην την εμφάνιση του με μεγάλες διαφορές τόσο στο κατάστρωμα όσο και στη γέφυρα που μεταφέρθηκε αισθητά πιο μπροστά. Επίσης έγινε και αλλαγή των μηχανών του, από 2 8κύλινδες Gotaverken 12000 ίππων σε 2 Wartsila 16V32 14300 ίππων που αύξησαν τη μέγιστη ταχύτητα του από 17 σε 19 κόμβους. Κατά τη μετασκευή του η χωρητικότητα άλλαξε από τους 390 στους 556 επιβάτες.

 
Συναντήσεις Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τη νομιμοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων και της παραλίας της Χώρας Νάξου PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 05 Οκτώβριος 2016 09:37

Συναντήσεις Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τη νομιμοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων και της παραλίας της Χώρας Νάξου

14555726 1839273436302373 991165460 n

Μέσα σε κλίμα ομοθυμίας και σύμπνοιας πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση της Ναξιακής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη με τους τέσσερις Βουλευτές Κυκλάδων, στη Βουλή, για το ζήτημα της νομιμοποίησης των λιμενικών εγκαταστάσεων και των στεγάστρων της παραλίας της Χώρας.

Ειδικότερα, ο Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νίκο Σέργη και τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης Γιάννη Παπαδόπουλο επισκέφθηκαν του Βουλευτές Νίκο Μανιό, Νίκο Συρμαλένιο, Αντώνη Συρίγο και Γιάννη Βρούτση στη Βουλή, όπου τους παρέθεσαν το ζήτημα της νομιμοποίησης της παραλίας και των στεγάστρων που έχουν τοποθετηθεί. Συμμεριζόμενοι τις απόψεις της ναξιακής αντιπροσωπείας και μετά από εκτεταμένη συζήτηση υπήρξε σύμπλευση όλων των Βουλευτών στον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος, εν όψει μάλιστα της συνάντησης στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Χρήστο Λαμπρίδη, το Νομικό Σύμβουλο Μ. Θαλασσινό και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που ακολούθησε στο Υπουργείο, συζητήθηκε η νομιμοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων στην επικράτεια, καθώς και το ζήτημα διευθέτησης και αναστολής των επικείμενων κυρώσεων προς τους επιχειρηματίες της παραλίας εξ αιτίας των στεγάστρων στη χερσαία ζώνη. Ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύθηκε ώστε με νομοθετική ρύθμιση να επιλυθεί το θέμα των νομιμοποιήσεων των λιμενικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα. Αναφορικά με τις πέργκολες και τα στέγαστρα στην Παραλία, ο Χρήστος Λαμπρίδης προσανατολίστηκε στην παράταση και διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης με προσωρινές άδειες παραχώρησης χώρου μέχρι να ολοκληρωθεί η μελέτη στεγάστρων που έχει αναθέσει το Λιμενικό Ταμείο, που θα εξασφαλίζει όλες οι νόμιμες διαδικασίες και αδειοδοτήσεις για τις κατασκευές στη χερσαία ζώνη και την νόμιμη παραχώρηση χώρου στους επιχειρηματίες.

 
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 03 Οκτώβριος 2016 16:10

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΒΛΗΤΑ  ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 resized 20161003 105714

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε στα εγκαίνια του νέου προβλήτα κρουαζιέρας Αγίου Νικολάου στο λιμάνι του Πειραιά.

 

Τον προβλήτα εγκαινίασαν η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά  και ο Πρόεδρος της China COSCO Shipping Corporation Limited κ. Captain Xu Lirong.

 resized 20161003 110832

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε επίσης ο διευθύνων Σύμβουλος Captain Fu Chengqiu και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.

 resized 20161003 113631

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Κάθε επένδυση που γίνεται στο λιμάνι του Πειραιά, κινείται στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της προόδου και για το λιμάνι και για την πόλη μας. Ο νέος προβλήτας για μεγάλα κρουαζιερόπλοια είναι πολύ σημαντικός, επαναλαμβάνω όμως, ότι οι επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά - αυτές που αναμένεται να γίνουν τα επόμενα χρόνια και όσες υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια - μόνο θετικό πρόσημο έχουν για την πόλη του Πειραιά.

Ολοκληρώθηκε η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και παρά την όποια άποψη μπορεί να έχει ο καθένας για τον τρόπο της ιδιωτικοποίησης, πρέπει να κοιτάμε το αύριο. Θεωρώ ότι το αύριο είναι αισιόδοξο.

Οι νέοι επενδυτές του λιμανιού έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση των λιμανιών.  Λένε ότι θέλουν να κάνουν το λιμάνι του Πειραιά, το μαργαριτάρι  της Μεσογείου και πιστεύω ότι μπορεί να γίνει. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο,  είναι οι επενδύσεις στο λιμάνι, στη  χερσαία λιμενική ζώνη, να έχουν θετική επίδραση και στον Δήμο Πειραιά, αλλά και στους όμορους Δήμους.

Αυτό θα είναι μια επιτυχία, η ανάπτυξη δηλαδή του λιμανιού, να φέρει ανάπτυξη και στις πόλεις μας και στους δημότες, κάτι το οποίο πιστεύω πως μπορεί να γίνει».

 
ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟΥ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ «MIRCEA» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2016 09:39

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ   ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟΥ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ «MIRCEA» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

 Img 1271 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης και  ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας υποδέχθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου,  τον Πρέσβη της Ρουμανίας στην Ελλάδα κ. LucianFatu, τον Κυβερνήτη κ. Gabriel Ioan Moise του εκπαιδευτικού ιστιοφόρου της Ρουμανίας «Mircea», τον Ναύαρχο κ. Ioan Stancivlescy καθώς και τον Ακόλουθο Άμυνας Σμήναρχο κ. Dragici Aurel που τον συνόδευαν, οι οποίοι πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο Πειραιά. 

 Img 1289

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε:

«Υποδεχθήκαμε σήμερα μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δαβάκη και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο  κ.  Βοϊδονικόλα τον Πρέσβη της Ρουμανίας, τον Ναύαρχο και τους αξιωματικούς από Ρουμάνικο εκπαιδευτικό  πολεμικό πλοίο ιστιοφόρο που βρίσκεται στην πόλη μας. Είχαμε μια ευχάριστη συζήτηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και ανταλλάξαμε συμβολικά δώρα. Είμαστε αδελφοποιημένη πόλη με το Γαλάτσι της Ρουμανίας.

Τον Πρέσβη της Ρουμανίας τον είχα ξαναδεί γιατί το 2021 θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης,  μια πόλη από την Ρουμανία και μια από την Ελλάδα και είχαμε ξανασυναντηθεί στο πλαίσιο της προετοιμασίας του φακέλου μας. Είχαμε μια καλή συζήτηση. Χαιρόμαστε γενικότερα όταν μας επισκέπτονται επίσημες αποστολές. Είναι κάτι που πρέπει να γίνεται. Είναι στο πλαίσιο αυτής της εξωστρέφειας που πάντα λέω ότι πρέπει να δείχνει η πόλη μας».      

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης,  ανέφερε:

«Σήμερα είχαμε τη τιμή και τη χαρά να υποδεχθούμε στο Δημαρχείο υψηλή αντιπροσωπεία με τον Κυβερνήτη του εκπαιδευτικού ιστιοφόρου της Ρουμανίας που έχει πλήρωμα 200 άτομα συν τους ναυτικούς δόκιμους που κάνουν περιοδεία σε όλη την Ευρώπη. Εδώ, στην Ελλάδα πήγαν Ηράκλειο, Ρόδο και Πειραιά. Σήμερα επισκέφθηκαν τη Σχολή Δοκίμων και το Δημαρχείο του Πειραιά. Μαζί τους υπάρχει και ο Ναύαρχος Διοικητής της Σχολής Δοκίμων, ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην  Ελλάδα και ο Ακόλουθος Ενόπλων Δυνάμεων της Πρεσβείας οι οποίοι επισκέφθηκαν την πόλη μας. Είναι για εμάς μεγάλη τιμή διότι ήταν υψηλόβαθμο το επιτελείο το οποίο επισκέφθηκε την πόλη μας».   

 

Στο τέλος της συνάντησης  ο κ. Μώραλης προσέφερε στον Πρέσβη  της Ρουμανίας, στον Κυβερνήτη του πλοίου και στους αξιωματικούς αναμνηστικές πλακέτες, ενώ ο κ. Δαβάκης τους προσέφερε το λεύκωμα «Πειραιάς – Κέντρο Ναυτιλίας και Πολιτισμού» και τον τουριστικό οδηγό του Δήμου Πειραιά «Destination Piraeus Guide».  Από την πλευρά του ο κ. Gabriel Ioan Moise προσέφερε στον Δήμαρχο Πειραιά μια φωτογραφία του πλοίου με κορνίζα.

 
Συνάντηση φορέων για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Βόλου PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 23 Σεπτέμβριος 2016 09:51

Συνάντηση φορέων για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Βόλου

Κώστας Αγοραστός: «Με το ISPS καταστήσαμε το λιμάνι ασφαλές, ελκυστικό, ανταγωνιστικό, ποιοτικό και φιλικό στους επισκέπτες, τους εργαζομένους και την τοπική κοινωνία»

«Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να στηρίξουμε την κρουαζιέρα, η οποία μπορεί να φέρει την προστιθέμενη αξία στο Βόλο και την ευρύτερη περιοχή»

 

resized ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ 2

 

Η ανάπτυξη της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Βόλου ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης, που συγκάλεσε η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, και στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Θεόδωρος Κόντες, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δορωθέα Κολυνδρίνη, ο γενικός διευθυντής της πλοιοκτητρίας εταιρείας MAJESTIC κ. Μιχαήλ, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Λιούπης, Χατζόπουλος, Κίτσιος και Ιγγλέσης, εκπρόσωποι του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, της Αστυνομίας, του Κεντρικού Λιμεναρχείου και του Τελωνείου.

resized ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ 3

Ο κ. Θ. Κόντες παρουσίασε ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία για την κρουαζιέρα στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι ο Βόλος αποτελεί κύριο προορισμό για την κρουαζιέρα, προωθώντας παράλληλα και τα νησιά των Σποράδων.

resized ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιζητώντας από την πρώτη στιγμή την αναβάθμιση του λιμανιού του Βόλου υλοποίησε μέσω του ΕΣΠΑ την εγκατάσταση του ολοκληρωμένου συστήματος ασφάλειας ISPS προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, το οποίο καθιστά το λιμάνι ασφαλές, ελκυστικό, ανταγωνιστικό, ποιοτικό και φιλικό στους επισκέπτες, τους εργαζομένους και την τοπική κοινωνία. «Πρέπει όλοι μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να στηρίξουμε την κρουαζιέρα, η οποία μπορεί να φέρει την προστιθέμενη αξία στο Βόλο στη Θεσσαλία. Απαιτείται όμως συντονισμός ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα ανθρώπων που θα έχει στα υπόψη της όλα εκείνα τα θέματα που σχετίζονται με την κρουαζιέρα και την ανάπτυξή της στο Βόλο και στα νησιά των Σποράδων. Πρέπει επίσης να βελτιωθεί η περιπατητική διαδρομή από την προβλήτα, που αγκυροβολούνε τώρα τα κρουαζιερόπλοια μέχρι το κέντρο της πόλης και να βελτιωθεί σημαντικά η εικόνα στο εσωτερικό του λιμανιού. Συγχαρητήρια στον ΟΛΒ, την αστυνομία, τους τελωνειακούς, τους τουριστικούς πράκτορες και σε όλους όσους βοήθησαν και θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

 
Έρευνα/Ανασκαφή στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2016 15:11

Έρευνα/Ανασκαφή στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων

Ανεύρεση σκελετού κατά τη διάρκεια της Έρευνας 1670

 

 Ανεύρεση σκελετού κατά τη διάρκεια της έρευνας

 

 Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και ανελκύστηκαν, μεταξύ άλλων μικροαντικειμένων και κεραμικής, σκελετικά κατάλοιπα (κρανίο, μακρά και μικρότερα οστά) ατόμου που είχε εγκλωβιστεί στο ναυάγιο κατά τη βύθισή του.

Από 28 Αυγούστου μέχρι 14 Σεπτεμβρίου, η επιστημονική ομάδα της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του αμερικάνικου Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole, η οποία ερευνά το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, ολοκλήρωσε μία δεύτερη ανασκαφική αποστολή εντός του ιδίου έτους. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και ανελκύστηκαν, μεταξύ άλλων μικροαντικειμένων και κεραμικής, σκελετικά κατάλοιπα (κρανίο, μακρά και μικρότερα οστά) ατόμου που είχε εγκλωβιστεί στο ναυάγιο κατά τη βύθισή του. Οστά από τουλάχιστον τέσσερα διαφορετικά άτομα είχαν ήδη εντοπιστεί στο ναυάγιο κατά τις έρευνες των ετών 1900 – 1901 και 1976. Η θέση των οστών και η σχέση τους με τα άλλα ευρήματα πλησίον τους, φανερώνουν τη βίαιη ναυάγηση του πλοίου, επιπροσθέτως οι προγραμματιζόμενες ανθρωπολογικές και γενετικές (DNA) αναλύσεις αναμένεται να δώσουν στοιχεία για τον ίδιο τον νεκρό, δηλαδή το φύλο, την ηλικία θανάτου και γενικά την ανασύνθεση του τρόπου ζωής του.

Ανεύρεση σκελετού κατά τη διάρκεια της Έρευνας 2670

 

 Ανεύρεση σκελετού κατά τη διάρκεια της έρευνας

 

Σημαντικό εύρημα θεωρείται και η ανεύρεση μιας μολύβδινης καταπειρατηρίας, βάρους 50 κιλών. Πρόκειται για αντικείμενο σχήματος κολουροημισφαιρκού, που εμφανίζει κωδωνόσχημη τομή λόγω κοίλανσης στο εσωτερικό της βάσης του. Στην επίπεδη άνω όψη υπάρχουν δύο μικρές τετράγωνες εγκοπές για το στέλεχος ανάρτησής του. Βάσει των χαρακτηριστικών του, το αντικείμενο ταυτίζεται με βολίδα για τη μέτρηση του βάθους του θαλασσίου βυθού και τον έλεγχο της φύσης του. Τη δειγματοληψία από το βυθό εξυπηρετούσε η κοίλανση στη βάση με τους ήλους από σίδερο ή χαλκό, που παγίδευαν λασπώδη άμμο, λίθους και ιζήματα, αποκαλύπτοντας την ιδιαίτερη χρησιμότητα του αντικειμένου για την περίπτωση ελιγμών ή αγκυροβολίας. Αυτό το ταπεινό εργαλείο θεωρείται ζωτικής σημασίας για την ασφαλή ναυσιπλοΐα κατά την αρχαιότητα. Οι παλαιότερες καταπειρατηρίες χρονολογούνται τουλάχιστον από τον 6ο π.Χ. αιώνα. Στο ναυάγιο έχει βρεθεί μία ακόμα καταπειρατηρία κατά τις έρευνες των ετών 1900 – 1901.

Με αφορμή τα αποτελέσματα της 2ης φάσης της υποβρύχιας έρευνας στα Αντικύθηρα για το έτος 2016, η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων έχει να παρουσιάσει και την ολοκλήρωση των νέων εξειδικευμένων και υπερσύγχρονων Εργαστηρίων της στην οδό Προπυλαίων, εργασίες που υλοποιήθηκαν χάριν στην ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, ενός εκ των σημαντικότερων χορηγών της έρευνας αυτής και με κύριο στόχο την σύντομη και αποτελεσματικότερη συντήρηση των ευρημάτων του σημαντικού αυτού ναυαγίου.

Η έρευνα των Αντικυθήρων τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και η χρηματοδότηση της έγινε από πόρους που εξασφάλισε το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο του Woods Hole. Την έρευνα υποστηρίζουν η ελβετική εταιρεία Hublot, το Swordspoint Foundation, η Autodesk, οι Jane and James Orr, χορηγοί του Woods Hole, όπως και η Costa Navarino, η ΟΤΕ-COSMOTE και το Ίδρυμα Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στο Δήμο Κυθήρων και στους κατοίκους του ακριτικού νησιού των Αντικυθήρων, οι οποίοι υποδέχονται πάντοτε με θέρμη την ερευνητική ομάδα και της παρέχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση.

Ανεύρεση σκελετού κατά τη διάρκεια της Έρευνας 3670

 Ανεύρεση σκελετού κατά τη διάρκεια της έρευνας

 

Καταπειρατηρία670

Καταπειρατηρία

 

Νέα εργαστήρια της ΕΕΑ670

Νέα εργαστήρια Ε.Ε.Α.

 
Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης ο «Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ντία» την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2016 10:58

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης ο «Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ντία» την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

1

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ο ιστιοπλοϊκός όμιλος Ηρακλείου οργανώνει τον «Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Ντία» την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 για σκάφη καταμετρημένα κατά ORCi και ORC Club.

Σύμφωνα με τον οργανωτή: Ο αγώνας αποτελείται από μία Ιστιοδρομία και θα διεξαχθεί στις 18/9/2016 και συμπεριλαμβάνεται στο ετήσιο Πρωτάθλημα του Ι.Ο.Η. για το έτος 2016.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

1. Στους αγώνες γίνονται δεκτά σκάφη καταμετρημένα κατά ORC Club και ORCi με έγκυρο πιστοποιητικό καταμέτρησης 2016.

2. Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν στην γραμματεία του IOH το αργότερο μέχρι την 16/09/2016 και ώρα 20:00.

3. Η διεύθυνση της γραμματείας και της επιτροπής αγώνων μέχρι την έναρξη των αγώνων είναι η ακόλουθη:

Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου. Παλαιό Ψυγείο- Λιμάνι Ηρακλείου.

ΤΗΛ: 2810242120

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Η Γραμματεία λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα (19.00 έως 22.00) και Σάββατο πρωί (10.00 έως 14.00).

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να είναι γραμμένες στο ειδικό έντυπο που διατίθεται στη γραμματεία του ομίλου.

4. Κάθε δήλωση συμμετοχής θα συνοδεύεται από αντίγραφο έγκυρου πιστοποιητικού καταμέτρησης, όπως απαιτούν η Εθνική Αρχή και οι κανονισμοί της κλάσης, το αντίτιμο του δικαιώματος συμμετοχής και αντίγραφο ασφαλιστηρίου συμβολαίου του σκάφους.

5. Είναι στην κρίση της Οργανωτικής Επιτροπής να δεχτεί δηλώσεις συμμετοχής και μετά την λήξη του χρονικού ορίου υποβολής.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

Ο Αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 18/09/2016.

H διαδρομή είναι offshore και περιλαμβάνει 1 ιστιοδρομία 22ν.μ..

Η εκκίνηση θα δοθεί 10:00. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η εξής: εκκίνηση πράσινο-κόκκινο φανάρι - σημαντήρας - περίπλους νήσος ΝΤΙΑ (αφήνοντας το Πεταλίδι δεξιά) - τερματισμός πράσινο-κόκκινο φανάρι.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ:

Για όλα τα σκάφη το χρονικό όριο τερματισμού τους είναι το διπλάσιο του γενικού βαθμού ικανότητας τους (G.P.H.) επί τον αριθμό των μιλίων της διαδρομής για κάθε σκάφος.

ΕΠΑΘΛΑ:

Τα έπαθλα θα απονεμηθούν στον νέο χώρο του Ομίλου δίπλα στο Μαρίνα, με την ολοκλήρωση του αγώνα της μίας ιστιοδρομίας της Ντίας, την Κυριακή 18/09/2016 μία ώρα μετά τον τερματισμό του τελευταίου συμμετέχοντος. Θα απονεμηθεί έπαθλο στον 1ο 2ο και 3ο νικητή της γενικής κατάταξης των σκαφών, για σκάφη καταμετρημένα κατά ORC club και ORCi.

 
Περιφέρεια Κρήτης και Ευρωπαϊκές Ερευνητικές Υποδομές για τη Θάλασσα PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2016 09:59

Περιφέρεια Κρήτης και Ευρωπαϊκές Ερευνητικές Υποδομές για τη Θάλασσα

Photo4

Τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Ερευνητικής Υποδομής EMBRC (European Marine Biological Resource Centre) φιλοξένησε η Περιφέρεια Κρήτης στις Βρυξέλλες, με θέμα "Η Θάλασσα και η Βιοποικιλοτητά της: Ο Ρόλος των Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Υποδομλασσα και ο Περιβά των Ευρωπαϊκ΄ών".

Παρουσία εκπροσώπων της E.E. (DG Mare, DG RTD, DG Environment), αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος για τις ερευνητικές υποδομές και τους θαλάσσιους γενετικούς πόρους, το διεθνές κανονιστικό και νομοθετικό πλαίσιο για τη διασφάλιση της προστασίας της θαλάσσιας βιοποικιλότητας και την πρόσβαση στη θάλασσα. Η υποδομή EMBRC αποτελεί ένα ευρύ, ευρωπαϊκό στρατηγικό μηχανισμό που υποστηρίζει τη θαλάσσια βασική και εφαρμοσμένη έρευνα, για τη βιώσιμη εκμετάλλευση των θαλάσσιων πόρων και του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

photo1

H συζήτηση επικεντρώθηκε στον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Στρατηγικές Έξυπνης Εξειδίκευσης των Περιφερειών για να ανιχνεύσουν τις κοινές μελλοντικές συνεργασίες για την πρόσβαση στη θάλασσα και την αξιοποίηση των θαλάσσιων πόρων, σε σχέση με τα επιστημονικά ενδιαφέροντα αλλά και τις επιχειρηματικές ανάγκες. Το γεγονός αυτό ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Κρήτη, ως νησιωτική Μεσογειακή Περιφέρεια που κατέχει την Αντιπροεδρία της Συνέλευσης των Παρακτίων Ευρωπαϊκών Περιφερειών επί των θαλασσίων θεμάτων (CRPM), διαθέτοντας σημαντικό ερευνητικό δυναμικό, και επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι συνέργειες με ευρωπαϊκούς φορείς, την επιστημονική κοινότητα και ερευνητικές πρωτοβουλίες, μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό παράγοντα νέων επιχειρηματικών δράσεων (αλιεία, υδατοκαλλιέργεια, βιοτεχνολογία, διατροφή, φαρμακολογία κ.α.).

Την Περιφέρεια Κρήτης που φιλοξένησε την εκδήλωση στο χώρο του Γραφείου της στις Βρυξέλλες, εκπροσώπησαν: η Δρ. Ε. Χατζηγιάννη, Δ/ντρια Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, και ο Δ. Ανδρούτσος που καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες και τους συντονιστές της ερευνητικής υποδομής. Από την Κρήτη, συμμετείχε επίσης το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, βασικός εταίρος της υποδομής EMBRC, με εκπρόσωπο την Δρ. Δ. Μάνου.

 
H ΑΝΕΚ LINES ανακηρύχθηκε "Εθνικός Πρωταθλητής" στα European Business Awards PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 06 Σεπτέμβριος 2016 16:36

H ΑΝΕΚ LINES ανακηρύχθηκε "Εθνικός Πρωταθλητής" στα European Business Awards

ANEK LINES ELYROS

 

ANEK LINES, ανακηρύχθηκε National Champion και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα European Business Awards. Τα European Business Awards είναι ο κορυφαίος διαγωνισμός της Ευρώπης και στοχεύει στην ανάδειξη της αριστείας και των καλών πρακτικών στην ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα.

 

Η διοργάνωση των European Business Awards,  πραγματοποιείται για δέκατη συνεχή χρονιά και υποστηρίζεται από ηγέτες επιχειρήσεων, ακαδημαϊκούς και πολιτικούς εκπροσώπους από όλη την Ευρώπη. Αυτή τη χρονιά, πάνω από 33.000 επιχειρήσεις από 34 χώρες πήραν μέρος στον διαγωνισμό.

 

Η ΑΝΕΚ LINES πέρασε την πρώτη φάση μετά από την αξιολόγησή της από ανεξάρτητη επιτροπή. Η αξιολόγηση αφορούσε τις βασικές αξίες της καινοτομίας, ηθικής και επιτυχίας όπως ορίζονται από τα European Business Awards.

 

Με αφορμή τη σημαντική αυτή διάκριση, o Πρόεδρος, της ΑΝΕΚ LINES κ. Γιώργος Κατσανεβάκης δήλωσε  «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιλεχθήκαμε για να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα ως National Champion. Η διοργάνωση European Business Awards, είναι ευρέως αναγνωρισμένη σε ό,τι αφορά την ανάδειξη των πιο δυναμικών ευρωπαϊκών εταιριών και είμαστε ευτυχείς που αναγνωριστήκαμε σε αυτό το επίπεδο. Κυρίως όμως είμαστε περήφανοι διότι μέσα σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, η ΑΝΕΚ LINES δίνει ένα σήμα αισιοδοξίας για την Ελλάδα που επιμένει, την Ελλάδα που ξεχωρίζει, την Ελλάδα που μπορεί να δείξει το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο».

 

Αdrian TrippΔιευθύνων Σύμβουλος των European Business Awards ανέφερε σχετικά: «Συγχαρητήρια σε όλες τις επιχειρήσεις που με την αξία τους κατάφεραν να διακριθούν σε National Champions και να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους σε αυτή τη φάση του διαγωνισμού.  Οι επιχειρήσεις αυτές είναι ο βασικός πυλώνας για τη δυνατή παρουσία της Ευρωπαϊκής  επιχειρηματικής κοινότητας και αντιπροσωπεύουν τις κύριες αρχές που εκπροσωπεί ο διαγωνισμός, την καινοτομία, την ηθική και την επιτυχία».

 

Ως National Champion, η ΑΝΕΚ LINES θα έχει την ευκαιρία να πει τη δική της, μοναδική, ελληνική ιστορία στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, δίνοντας ένα στίγμα προόδου και αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας μας, στο μεγάλο πανευρωπαϊκό κοινό των European Business Awards.

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 7 από 144
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir»  του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α.,  στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ(Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog