ATTICANEWS.GR

Member Area
Ναυτιλιακά
Το 16o East Med Yacht Show φιλοξενήθηκε στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 10 Μάιος 2017 18:07

Το 16o East Med Yacht Show φιλοξενήθηκε στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά

resized EMYS 3

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 16ο East Med Yacht Show 2017, που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 7 Μαΐου 2017, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το 16th EAST MED YACHT SHOW-Marina Zeas 2017 άνοιξε τις πύλες του για το κοινό, με μια λαμπρή εναρκτήρια εκδήλωση και την συμμετοχή πολλών και σημαντικών προσωπικοτήτων του κλάδου και της πολιτικής. Την έκθεση εγκαινίασαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κύριος Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Περιφερειάρχης Αττικής Κυρία Ειρήνη Δούρου, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Κύριος Δημήτρης Τρυφωνόπουλος εκ μέρους του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Κύριος Γεώργιος Δαβάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού Κύριος Αντώνης Στελλιάτος και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Κύριος Γιώργος Κολλίντζας.

resized EMYS

Με την παρουσία τους την εκδήλωση τίμησαν επίσης οι κ.κ. Διονύσης – Χαράλαμπος Καλαματιανός, Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ευριδίκη Κουρνέτα, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, Παναγιώτης Χατζηπέρος, Αντιπεριφερειάρχης, οι κ.κ. Βουλευτές Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (ΝΔ), Γεωργία Γεννιά (ΣΥΡΙΖΑ), Εμμανουήλ Κόνσολας (ΝΔ), Κωνσταντίνος Κατσαφάδος (ΝΔ). Ο Κύριος Θεόδωρος Δρίτσας, τ. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η Κυρία Αγγελική Χονδροματίδου, Αντιπρόεδρος ΕΟΤ, η Κυρία Ειρήνη Νταϊφά, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Πειραιά, ο Κύριος Σταύρος Κατσικάδης Πρόεδρος Ένωσης Μαρινών Ελλάδος και ο Κύριος Πέτρος Κόκκαλης Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος.

Από το Λιμενικό Σώμα παρεβρέθηκαν ο Αντιναύαρχος Κύριος Σταμάτιος Ράπτης Αρχηγός Λιμενικού Σώματος, ο Αντιναύαρχος Κύριος Θεόδωρος Κλιάρης Α΄ Υπαρχηγό ΛΣ - ΕΛ.ΑΚΤ, ο Υποναύρχος Κύριος Αθανάσιος Ντούνης Γεν. Επιθεωρητής Λιμενικού Σώματος, ο Αρχιπλοίαρχος Κύριος Κωνσταντίνος Λεοντάρας Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, ο Πλωτάρχης Κύριος Αντώνιος Μηνάς Διοικητής Μαρίνας Ζέας, ο Πλοίαρχος Κύριος Γεώργιος Αγραφιώτης.

resized EMYS 1

Στην έκθεση:

 

 • Συμμετείχαν 50 σκάφη-μέλη επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran, Bareboat καθώς και φουσκωτά, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση στην ελληνική αγορά.

 • Έλαβαν μέρος 35 περίπτερα Ελληνικών εταιρειών ναύλωσης σκαφών, καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού.

 • Συμμετείχαν yacht brokers, τουριστικοί πράκτορες και εμπορικοί επισκέπτες από τις χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Κροατία, Βραζιλία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Φινλανδία, Τουρκία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Γαλλία, Σουηδία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Μοντενέγκρο, Γερμανία και Ελλάδα.

 • Ενώ τον χώρο της έκθεσης καθ’ όλη τη διάρκειά της εκτιμάται ότι επισκέφθηκαν περισσότερα από 2.000 άτομα.

resized EMYS 4

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των συμμετεχόντων του 16ου Εast Μed Yacht Show 2017 ήταν και το Επιμελητήριο Λευκάδας. Η Λευκάδα για πρώτη φορά, φέτος, υπήρξε τιμώμενος προορισμός της Ελλάδας και τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού που παρουσιαστήκαν στο περίπτερο εντυπωσίασαν όλους τους παρευρισκομένους. Το Επιμελητήριο Λευκάδας, εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Βρεττός.

resized EMYS 5

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης πραγματοποιήθηκε τo Pre - Networking Event του “ “YES to Sea Tourism Forum”, το πρώτο Συνέδριο για νέους το οποίο αφορά στο θαλάσσιο τουρισμό και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Παιδείας, του ΕΟΤ και της πλειοψηφίας των Ελληνικών Πανεπιστημίων της χώρας. Ομιλιτές στο Pre - Networking Event ήταν οι κ.κ. Διογένης Βενετόπουλος, Διοργανωτής της έκθεσης & Partner - Vice President Sales, Variety Cruises, ο Θοδωρής Βώκος, Executive Director, PosidoniaEvents S.A., η Ακριβή Βρυώνη, Yacht Broker της Alpha Victory και ο Γεώργιος Πρίντεζης, Αντιπρόεδρος της Ένωης Οδηγών Σκαφών. Η Κυρία Δανάη Μπεζαντάκου, Managing Director της NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS LTD και εμπνεύστρια του YES to Sea Tourism Forum τόνισε πως αυτό που επιδιώκεται είναι η νέα γενιά να έρθει πιο κοντά στην ιστορία της ναυτιλίας και του τουρισμού, να γνωρίσει τις εκθέσεις στο χώρο της εμπορικής και τουριστικής ναυτιλίας αλλά και τον τρόπο δικτύωσης σε αυτές, παροτρύνοντας τους 125 νέους επαγγελματίες που συμμετείχαν, να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού, ο οποίος μπορεί να προσφέρει μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης.

resized EMYS 2

Δεξιώσεις και πάρτι σε σκάφη πλαισίωσαν την έκθεση, ενώ πολιτιστικά δρώμενα όπως, η συναυλία από την Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και έκθεση ζωγραφικής με θεματολογία «Θάλασσα» της ζωγράφου Ζέτας Καλογήρου πάντρεψαν τον κόσμο της τέχνης με την θάλασσα.

Το 16ο East Med Yacht Show, διοργάνωσαν η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) και τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Πειραιά, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

 

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ: D MARIN - MARINA ZEA, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (AIA), REVOIL A.E., D KORONAKIS S.A, ΑΦΟΙ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ ΑΕ – ΑΜΑΛΘΕΙΑ, GRAND CATERING.

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: VARIETY CRUISES, ΦΟΙΝΙΞ ΝΗΟΓΝΩΜΩΝ Α.Ε., PRIME AUDIOVISUAL, ΜΥΛΩΝΑΣ ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΪΑ, mobile application ONE APPY.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ, СNN Greece, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, SHIPPING MAGAZINE, ΠΛΕΥΣΗ, PORTNET.GR, BOATS AND YACHTING, ΚΑΝΑΛΙ 1 ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, MARITIME ECONOMIES,MARITIME INTELLIGENCE, MONONEWS.GR,ELNAVI, ALL4YACHTING.COM, PORCITY.GR, GREEKAFFAIR.

 
Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑ ΓΛΥΚΑ–ΧΑΡΒΑΛΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ «ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 10 Μάιος 2017 16:46

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑ ΓΛΥΚΑ–ΧΑΡΒΑΛΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ «ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

 resized IMG 1679

Εκδήλωση, για την υποδοχή αντιπροσωπείας του «Πλοίου της Ειρήνης»,  το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο  του 94ου παγκόσμιου ταξιδιού του, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Πειραιά. Στο πλοίο επιβαίνουν 1100 επιβάτες, Γιαπωνέζοι, αλλά και άλλων εθνικοτήτων – ανάμεσα τους και επιζήσαντες της πυρηνικής καταστροφής της Χιροσίμα -  που σκοπός τους είναι να  μεταφέρουν το μήνυμα της Ειρήνης σε όλο τον κόσμο και να προωθήσουν τους 17 στόχους του Ο.Η.Ε. για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρώην Υπουργός και βουλευτής κ. Θεόδωρος Δρίτσας, η βουλευτής κα Εύη Καρακώστα, ο πρώην Δήμαρχος Τεγέας και νυν Αντιδήμαρχος του Δήμου Τρίπολης κ. Δημήτρης Βόσνος,  η Πρόεδρος της «Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος και κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής» κα Μαρία Σωτηροπούλου και δεκάδες μαθητές από το Διεθνές Σχολείο Πειραιά.

 

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, στον χαιρετισμό της, τόνισε: 

 resized IMG 1687

«Κύριοι Υπουργοί, κύριοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κύριοι εκπρόσωποι του «Πλοίου της Ειρήνης», κύριοι εκπρόσωποι φορέων, αγαπητά μας παιδιά, είναι μεγάλη τιμή που αντιπροσωπεία του «Πλοίου της Ειρήνης» επισκέπτεται τον Δήμο μας και την αίθουσα του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Έχει γεμίσει η αίθουσα με νιάτα κι αυτό φυσικά μας γεμίζει αισιοδοξία. Εγώ θα ήθελα, εν πλήρη συντομία, να πω στα παιδιά ένα πολύ σύντομο ιστορικό του «Πλοίου της Ειρήνης». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε ως κίνημα πολιτών, κυρίως φοιτητών της Ιαπωνίας, με αρχικό αίτημα να ζητήσει συγγνώμη η «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» για τους πολέμους στην Άπω Ανατολή. Η πρωτοβουλία αυτή, η αρχική, αγκαλιάστηκε από ευρύτατο φάσμα της Ιαπωνικής κοινωνίας κι έτσι αποφασίστηκαν επισκέψεις Ειρήνης και Αλληλεγγύης στις  γειτονικές χώρες. Στη συνέχεια οι οργανωτές αποφάσισαν η πρωτοβουλία τους να λάβει παγκόσμιο χαρακτήρα και το «Πλοίο της Ειρήνης», το «Peace Boat» έγινε παγκόσμια οργάνωση.

 

Διαπλέοντας τη Μεσόγειο το «Πλοίο της Ειρήνης»  θα επικεντρωθεί και αυτή τη φορά σε καυτά προβλήματα της περιοχής, πρωτίστως στον τερματισμό των πολέμων, τη χαλιναγώγηση της στρατιωτικοποίησης, τον εκδημοκρατισμό,  την προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος. Σήμερα, ως επί το πλείστον, αυτό που πραγματεύεται η αντιπροσωπεία, εδώ στο Δημαρχείο του Πειραιά, είναι η εφαρμογή των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, του Ο.Η.Ε., στη Μεσόγειο. Κάποιοι εξ αυτών είναι, αυτό που ακούτε πάντα που θα έπρεπε να υπάρχει, σε έναν ιδανικό κόσμο: Ειρήνη με Δικαιοσύνη, κατάργηση όλων των πυρηνικών όπλων, αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες, απελευθέρωση πόρων από τις στρατιωτικές δαπάνες για την εξάλειψη της φτώχειας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Αυτά είναι τα κύρια αιτήματα του νέου παγκόσμιου ταξιδιού του «Πλοίου της Ειρήνης».

 

Είστε πραγματικά οι πρεσβευτές του μεγαλύτερου και του πιο πολυδιάστατου μηνύματος που αφορά την Ειρήνη και την Αλληλεγγύη και την παγκόσμια ενημέρωση γι’ αυτά τα φλέγοντα ζητήματα. Συγχαρητήρια γ’ αυτό που πρεσβεύετε, συγχαρητήρια γι’ αυτό που προσφέρετε και πάντα να συνεχίζετε με αυτούς τους ρυθμούς, με αυτήν την πίστη και με αυτήν την ψυχή τον αγώνα σας, για την καταπολέμηση αυτών των τεράστιων δεινών της ανθρωπότητας. Σας ευχαριστώ».  

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ 16Ο EAST MED YACHT SHOW ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Κυριακή, 07 Μάιος 2017 07:30

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ 16Ο EAST MED YACHT SHOW ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ

resized IMG 1350 1

 

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε σήμερα το 16ο East Med Yacht Show, το Σαλόνι Σκαφών θαλάσσιου τουρισμού διεθνούς εμβέλειας, που διεξάγεται για δεύτερη φορά στην πόλη μας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

 

Ο κ. Μώραλης περιηγήθηκε μαζί με την οικογένειά του και με τον Πρόεδρο της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνη Στελλιάτο στα εντυπωσιακά σκάφη, ενώ επισκέφθηκε και τα περίπτερα εκθετών.

 

resized IMG 1361

 

Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει στην έκθεση με περίπτερο, προβάλλοντας την πόλη με την καμπάνια «Destination Piraeus». Στο περίπτερο του Δήμου, οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τον 36σέλιδο τουριστικό οδηγό «Destination Piraeus Guide», αλλά και να ενημερωθούν για τα αξιοθέατα και τις ομορφιές του Πειραιά.

resized IMG 1364

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Επισκέφθηκα το 16ο East Med Yacht Show την έκθεση σκαφών θαλάσσιου τουρισμού, που φιλοξενούμε για δεύτερη χρονιά στην πόλη μας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί άκουσα θετικά σχόλια από τους εκθέτες και είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι η φετινή διοργάνωση είναι καλύτερη από την περυσινή. Αυτό μας γεμίζει χαρά και είναι βέβαιο ότι κάθε χρόνο θα βελτιωνόμαστε. Επιθυμία μας είναι το East Med Yacht Show, να αποτελέσει θεσμό για την πόλη του Πειραιά, καθώς πρόκειται για μια διοργάνωση με διεθνή απήχηση στον κόσμο του τουρισμού. Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει και φέτος με περίπτερο, προβάλλοντας την πόλη με την καμπάνια «Destination Piraeus». Το Σαλόνι Σκαφών είναι ακόμα ένα βήμα στην προσπάθεια που κάνουμε ως Δημοτική Αρχή να αναδείξουμε τον Πειραιά σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό, με έναν συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό για την τουριστική ανάπτυξη του Πειραιά και την προώθηση της τουριστικής καμπάνιας Destination Piraeus. Ο Πειραιάς πρέπει να είναι εξωστρεφής, να προβάλλει τις ομορφιές του, τη μοναδικότητά του. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τις δυνατότητες και τις υποδομές που προσφέρει η πόλη μας ως προορισμός διεθνούς βεληνεκούς για τα σκάφη αναψυχής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την αγαστή συνεργασία και να προσκαλέσω τον κόσμο να επισκεφθεί μέχρι αύριο το 16ο East Med Yacht Show».

 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος, δήλωσε: «Μετά την έναρξη του 16ου East Med Yacht Show στην Μαρίνα Ζέας, η πόλη του Πειραιά είναι πλέον αναγνωρισμένη διεθνώς ως ένα από τα 4 μεγαλύτερα Σαλόνια του κόσμου: Antiqua, Πειραιάς, Μαρμαρίδα και Γένοβα. Ο Πειραιάς πήρε τη θέση του Πόρου και πλέον θα είναι μόνιμα στο παγκόσμιο yachting ως το 4ο μέρος που γίνονται τα μεγαλύτερα Σαλόνια θαλασσίου τουρισμού. Η εξαιρετική συμβολή του Δήμου και η βοήθεια όλων, του Υπουργείου Ναυτιλίας και η ευγενής υποστήριξη του ΕΟΤ, μας βοήθησαν έτσι ώστε το 16ο East Med Yacht Show να έχει μεγάλη επιτυχία. Έχουμε περίπου 60 επαγγελματικά-τουριστικά σκάφη, 40 περίπου περίπτερα εκθετών που ασχολούνται με το χώρο και πιστεύουμε ότι θα αποδώσει και για την προώθηση των ναυλώσεων και για την προώθηση του τουρισμού, ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα και ότι ο Πειραιάς είναι μια εκ των ασφαλών πόλεων της γης».

 

 Το 16ο East Med Yacht Show ολοκληρώνεται αύριο 7 Μαΐου.

 
Ο ωκεανογράφος - ερευνητής Fabien Cousteau στο Συνεδριακό Κέντρο της ΑΝΕΚ LINES PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 05 Μάιος 2017 16:55

Ο ωκεανογράφος - ερευνητής Fabien Cousteaστο Συνεδριακό Κέντρο της ΑΝΕΚ LINES

resized ΦΩΤΟ-1

Από αριστερά ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ κος Γ. Κατσανεβάκης, στο κέντρο ο ωκεανογράφος - ερευνητής Fabien Cousteau  και δεξιά του ο Justin Green, Δ/ντής του Ιδρύματος  Cousteau 

 

Η ANEK LINES, φιλοξένησε, σήμερα (5/5), στο Συνεδριακό Κέντρο της εταιρείας στα Χανιά, τον παγκοσμίου φήμης ωκεανογράφο-ερευνητή, Fabien Cousteau, που μίλησε σχετικά με την ανάγκη αφύπνισης, διάσωσης και διαφύλαξης του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

resized ΦΩΤΟ-2

 

Παρόντες στην ομιλία του κου Fabien Cousteau εκπρόσωποι φορέων και αρχών της Μεγαλονήσου καθώς και μαθητών από τα σχολεία των Χανίων.

 

Ο Fabien Cousteau, εγγονός του πρωτοπόρου Jacque Yves Cousteau, έχει ιδρύσει από το 2016, τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Κέντρο Μάθησης Ωκεανών του Fabien Cousteau» (Fabien Cousteau Ocean Learning Center-OLC), με στόχο την προστασία των παγκόσμιων θαλασσών.

Κεντρικός άξονας της ομιλίας του υπήρξε η ανάγκη για ανάληψη ενεργού δράσης από κάθε πολίτη αυτού του κόσμου και η μεταλαμπάδευση των βασικών αρχών διαφύλαξης του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

resized ΦΩΤΟ-3

 

Ο κος F.Cousteau  (στο κέντρο) κατά την διάρκεια της ομιλίας  του για το "υδάτινο οικοσύστημα" στο Συνεδριακό Κέντρο της ΑΝΕΚ στα Χανιά. Παρακολουθούν με ενδιαφέρον από αριστερά ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ κος Γ. Κατσανεβάκης και από δεξιά ο Justin Green Δ/ντής του Ιδρύματος  Cousteau.

 

« Ένας από τους σκοπούς του OLC είναι να εμπνεύσει τους ανθρώπους του σήμερα να αναλάβουν δράση, να διορθώσουν τα λάθη του παρελθόντος και να σώσουν το μέλλον των παιδιών. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε μέσα από τις πρωτοβουλίες μας. Με σκοπό να ενεργοποιήσουμε ακόμα περισσότερους συνανθρώπους μας και για να κινητοποιηθεί κάθε τόπος, σχεδιάζοντας τα δικά του προγράμματα, μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας από τον βυθό σε όλο τον κόσμο, όπως αυτές αποτυπώνονται στα ντοκιμαντέρ που δημιουργούμε. Εκτιμούμε ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να εκπαιδεύσουμε και να εμπνεύσουμε περισσότερους από 6.000.000 ανθρώπους για να συμμετέχουν ενεργά στην προστασία των θαλασσών μας. Η σημερινή μας συνάντηση μου έδωσε την ευκαιρία να βρεθώ στην όμορφη Ελλάδα, τις θάλασσες της οποίας πάντα ήθελα να ανακαλύψω. Είναι χαρά μου να βρίσκομαι ανάμεσα σε εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους φίλους με τους οποίους μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τον πραγματικό πλούτο του ανθρώπου, τη φύση» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο κος Cousteau.

resized ΦΩΤΟ-4

Ο ωκεανογράφος και ερευνητής F.Cousteau μιλώντας αναφορικά με την ανάγκη αφύπνισης, διάσωσης και διαφύλαξης του υδάτινου οικοσυστήματος

 

Εκπροσωπώντας την ΑΝΕΚ LINES, ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Γιώργος Κατσανεβάκης δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά τον Fabien Cousteau που βρίσκεται σήμερα κοντά μας. Ανανεώνουμε εκ νέου τη δέσμευση από την πλευρά της ΑΝΕΚ LINES να σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θέτει ως προτεραιότητα & την προστασία των ελληνικών θαλασσών. Στρέφοντας το βλέμμα στις μελλοντικές γενιές του τόπου, η ΑΝΕΚ LINES συνεχίζει με συνέπεια να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που ως στόχο έχουν να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν καλύτερο κόσμο».

resized ΦΩΤΟ-5

 

Μαθητές της Α' Βάθμιας και Β' Βάθμιας εκπαίδευσης απολαμβάνουν ένα μικρό κέρασμα, στον αίθριο χώρο του Συνεδριακού της ΑΝΕΚ, λίγο πριν αρχίσει την ομιλία του ο κος F.Cousteau 

 

Το σύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο της ΑΝΕΚ στα Χανιά, που φιλοξένησε την παρουσίαση του κου Cousteau γέμισε με εκατοντάδες παιδικά χαμόγελα μικρών μαθητών και πλήθος κόσμου που παρακολούθησαν μαγεμένοι την εκδήλωση, η οποία συνοδεύτηκε από εντυπωσιακές εικόνες του βυθού, δημιουργώντας πρωτόγνωρα συναισθήματα και διάθεση εξερεύνησης στους παρευρισκόμενους.

Η ANEK LINES, για μία ακόμα φορά, αποδεικνύει στην πράξη την υπεύθυνη διαχείριση των λειτουργιών της και την πηγαία διάθεσή της να συμμετέχει ουσιαστικά στη διαφύλαξη των ελληνικών θαλασσών και υπερήφανα συνεχίζει με πλώρη το μέλλον

***

 
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ 16ΟΥ EAST MED YACHT SHOW ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 05 Μάιος 2017 11:50

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ 16ΟΥ  EAST MED YACHT SHOW ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ

 resized IMG 1342

 

 

Τα εγκαίνια του 16ου East Med Yacht Show, μιας από τις σημαντικότερες εκθέσεις διεθνώς για τον θαλάσσιο τουρισμό πραγματοποιήθηκαν χθες στη Μαρίνα Ζέας. 

 

Το 16ο  East Med Yacht Show, διεξάγεται για δεύτερη φορά στην πόλη μας,  θα διαρκέσει έως τις 7 Μαΐου 2017  και τελεί και υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

 

Την έκθεση εγκαινίασαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Περιφερειάρχης κα Ρένα Δούρου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών κ. Γιώργος Κολλίντζας.

 

Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει στην έκθεση με περίπτερο, προβάλλοντας την πόλη με την καμπάνια «DestinationPiraeus». Στο περίπτερο του Δήμου, οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν  τη δυνατότητα να προμηθευτούν τον 36σέλιδο τουριστικό οδηγό «Destination Piraeus Guide», αλλά και να ενημερωθούν για τα αξιοθέατα και τις ομορφιές του Πειραιά.

 resized IMG 1329

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη,  ο οποίος είναι ο εξής :

 

«Κύριε Υπουργέ, κύριοι πρώην Υπουργοί, κύριε εκπρόσωπε του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, κυρία Περιφερειάρχη, κύριοι Αντιπεριφερειάρχες, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, κύριοι Αντιδήμαρχοι, κύριοι εκπρόσωποι Ενόπλων Δυνάμεων και Λιμενικού Σώματος, κυρίες και κύριοι,

Με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάζουμε απόψε το 16ο East Med Yacht Show στον Πειραιά.

Η πόλη μας υποδέχεται για δεύτερη συνεχή χρονιά την έκθεση - θεσμό στον τομέα του επαγγελματικού yachting, μια από τις πλέον επιτυχημένες διοργανώσεις διεθνώς.

 Μετά την περσινή επιτυχημένη έκθεση - την οποία επισκέφθηκαν περίπου 2.500 άτομα -  και την άψογη συνεργασία μεταξύ των συνδιοργανωτών, συνεχίζουμε φέτος ακόμα πιο δυναμικά με απώτερο στόχο η σημαντική αυτή έκθεση να φιλοξενείται κάθε χρόνο για τα επόμενα χρόνια στον Πειραιά, να γίνει ένας ακόμη θεσμός για την πόλη μας.

 

Το Σαλόνι Σκαφών είναι ακόμα ένα βήμα στην προσπάθεια που κάνουμε ως δημοτική αρχή να αναδείξουμε τον Πειραιά σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό, με έναν συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό για την τουριστική ανάπτυξη του Πειραιά και την προώθηση της τουριστικής καμπάνιας Destination Piraeus.

 resized IMG 1324

Θέλουμε να αναδείξουμε τις δυνατότητες και τις υποδομές που προσφέρει ο Πειραιάς και στον τουρίστα του yachting, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Πειραιάς μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο ως προορισμός διεθνούς βεληνεκούς για τα σκάφη αναψυχής.

 

Ευχαριστούμε  θερμά τους διοργανωτές του 16ου East Med Yacht Show για τη συνεργασία:  την Ένωση Πλοιοκτητών Σκαφών Τουρισμού και τον Πρόεδρο κύριο Αντώνη Στελλιάτο, τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών και τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο  Κολλίτζα, τον κ. Σταύρο Κυριακούλη και τον κ. Άγγελο Κόπιτσα Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή  της  Μαρίνα Ζέας αντιστοίχως.

 

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες.  Προσκαλούμε όλο τον κόσμο τις ημέρες αυτές και μέχρι την Κυριακή να έλθει στον Πειραιά και να επισκεφθεί το σαλόνι σκαφών στη Μαρίνα Ζέας.

Σας ευχαριστώ πολύ».

 

Από την πλευρά του Δήμου Πειραιά παρέστησαν :

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης. Οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στέλιος Γαϊτανάρος και Κυριάκος Σιγαλάκος.  Η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

 
Συνάντηση για την παράδοση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων του Κρατικού Αερολιμένα Νάξου PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 03 Μάιος 2017 15:37

Συνάντηση για την παράδοση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων του Κρατικού Αερολιμένα Νάξου

100 0059

 

Την τροποποιημένη μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων του Κρατικού Αερολιμένα Νάξου παρέδωσαν στον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη ο Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Χρήστος Παπαγεωργίου και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος της Υ.Π.Α. (ΠΡΟΠΕ) Σπύρος Μπουζιάνης.

Κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης των δύο πλευρών συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών και δράσεων για την ταχύτερη υλοποίηση του έργου επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης και της κατασκευής νέου αεροσταθμού.

Ο Μανόλης Μαργαρίτης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Υ.Π.Α. για τη συνεργασία και τη βοήθεια στο θέμα της εκπόνησης της εν λόγω μελέτης και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι σύντομα δημότες και επισκέπτες της Νάξου θα απολαμβάνουν τις βελτιωμένες υποδομές του αεροδρομίου, το οποίο μετά τις παρεμβάσεις αυτές, θα είναι σε θέση να δεχθεί μεγαλύτερα αεροσκάφη.

 
16ο EAST MED YACHT SHOW 5-7 ΜΑΙΟΥ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ Συνέντευξη Τύπου για το 16ο East Med Yacht Show, που θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 7 Μαΐου 2017 στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Θεάτρο Πειραιά. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 25 Απρίλιος 2017 17:49

16ο EAST MED YACHT SHOW 5-7 ΜΑΙΟΥ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ

 Συνέντευξη Τύπου για το 16ο East Med Yacht Show, που θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 7 Μαΐου 2017 στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Θεάτρο Πειραιά.

Img 0907 1

 

 Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών κ. Γιώργος Κολλίντζας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), εκπρόσωπος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΝΕΕ) και επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) κ. Γιώργος Βερνίκος καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FED ΗΑΤΤΑ) κ. Λύσανδρος Τσιλίδης.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρέστη επίσης ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, κ. Χρήστος Λαμπρίδης.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις ομιλίες:

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο τουρισμός, η θάλασσα και η ναυτιλία αποτελούν για εμάς βασικούς άξονες για την ανάπτυξη του Πειραιά.

«Το East Med Yacht Show που είναι μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις διεθνώς για τον θαλάσσιο τουρισμό. Εντάσσεται στην προσπάθεια που κάνουμε ως δημοτική αρχή για την ανάδειξη του Πειραιά ως τουριστικού προορισμού, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δυόμισι χρόνια με την προώθηση της τουριστικής καμπάνιας Destination Piraeus. Είναι ένας συνολικός στρατηγικός σχεδιασμός για την τουριστική ανάπτυξη του Πειραιά, ο οποίος με επιμονή και σκληρή δουλειά θα μπορέσει μακροπρόθεσμα να αποδώσει καρπούς για την πόλη μας.

Το σαλόνι σκαφών αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες στον Πειραιά, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για αξιοθέατα, μουσεία, περιπάτους και μέρη όπου μπορούν να διασκεδάσουν ή να ψωνίσουν στον Πειραιά, στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο που θα διαθέτει ο Δήμος στην έκθεση

 

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τους διοργανωτές του 16ου East Med Yacht Show για την εποικοδομητική συνεργασία και την προσπάθεια που καταβάλλουν έτσι ώστε και η φετινή διοργάνωση να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία»

 Ο Αντώνης Στελλιάτος- Πρόεδρος της  Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού δήλωσε «Πέρυσι αναλάβαμε ένα ρίσκο και μεταφέραμε μια ήδη αναγνωρισμένη διεθνώς έκθεση, σε άλλο τόπο. Η απόφαση μας αυτή αποδείχτηκε σωστή και ο Πειραιάς αποτελεί πλέον το μόνιμο μέρος φιλοξενίας του EAST MED YACHT SHOW.

Οι συμμετοχές του 2016 έφτασαν στα 54 σκάφη, επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran & Bareboats, 30 περίπτερα εταιρειών ναύλωσης σκαφών, καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού, 250 Yacht brokers, τουριστικοί πράκτορες και εμπορικοί επισκέπτες από την Ελλάδα και πολλές χώρες του εξωτερικού, ενώ εκτιμάται ότι περισσότερα απο 2.500 άτομα επισκέφτηκαν τον χώρο της έκθεσης. Ξεκινήσαμε σε έναν καινούριο χώρο και σίγουρα έγιναν λάθη. Προσπαθούμε να τα διορθώσουμε και ήδη οι δηλώσεις συμμετοχής τόσο σε επίπεδο σκαφών και εκθετών, όσο και σε επίπεδο επισκεπτών είναι μεγαλύτερος από πέρυσι.

Ευελπιστούμε ότι η φετινή διοργάνωση θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία, αυτό τουλάχιστον αντιλαμβανόμαστε από τις προσκλήσεις που έχουμε στείλει και την επικοινωνία με τα ξένα γραφεία που θα έρθουν στην Ελλάδα και θα έχουν την ευκαιρία να δουν ότι ο Πειραιάς είναι ένα φιλόξενο λιμάνι, μια φιλόξενη πόλη που υποδέχεται τους καλεσμένους της όπως κάνει κάθε Έλληνας και προσφέρει τη φιλοξενία του όπως μόνο η Ελλάδα ξέρει και μπορεί.

Εκτός από τον Δήμαρχο Κύριο Μώραλη και το επιτελείο για την πάντα πολύτιμη συνεργασία τους, θα ήθελα κλείνοντας να ευχαριστήσω και τον Σταύρο Κυριακούλη για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της μαρίνας για την διεξαγωγή της έκθεσης, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού για την ευγενική υποστήριξή του, που είναι δίπλα μας αρωγός και στηρίζει την έκθεση και τα 16 χρόνια, καθώς και όλους τους χορηγούς που στηρίζουν τη φετινή διοργάνωση, γιατί χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν εφικτό».

Ο κ. Γιώργος Κολλίντζας- Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών μεταξύ άλλων ανέφερε ότι αυτή η διοργάνωση αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση πολυτελών επαγγελματικών επανδρωμένων θαλαμηγών στον χώρο της Ανατολικής Μεσόγειου που διεξάγεται αποκλειστικά για την προώθηση του ελληνικού θαλασσίου τουρισμού.

Συμπλήρωσε πως η έκθεση απευθύνεται στους επαγγελματίες του χώρου και προσελκύει Charter brokers και τουριστικούς πράκτορες από όλον τον κόσμο.

«Η χώρα μας αποτελεί τον ιδανικό τόπο προορισμού για θαλάσσιο τουρισμό για όλους τους ανθρώπου. Τα 16.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής τα χιλιάδες νησιά τα καταγάλανα νερά και ελληνική φύση μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη του yachting. Το μέλλον του ελληνικού θαλασσιού τουρισμού αναμένεται τα επόμενα χρονιά να είναι λαμπρό κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις . Η πολιτεία θα πρέπει να ρίξει το ανάλογο βάρος στην προώθηση και την ανάδειξη του θαλασσίου τουρισμού».

Κλείνοντας, τόνισε ότι το Ναυτικό Σαλόνι που πραγματοποιείται φέτος στον Πειραιά για 16η συνεχή χρονιά έχει τον σκοπό να είναι το όργανο που θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού θαλασσίου τουρισμού .

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, τόνισε «Ειλικρινά, κάθε φορά που βρίσκεται κανείς σε μια τέτοια συνάντηση, αναλογίζεται γιατί η Ελλάδα δεν αξιοποίησε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό όλα αυτά τα χρόνια τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει όπως για παράδειγμα το φυσικό και εξαιρετικό περιβάλλον της ελληνικής θάλασσας, των ελληνικών ακτογραμμών. Μια Ελλάδα που είναι 11η στον κόσμο σε μήκος ακτογραμμών, ενώ είναι 97η χώρα στον κόσμο σε έκταση. Μια χώρα που είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε αριθμό κατοικούμενων νησιών»

Τόνισε πως, αυτή τη φορά γίνεται μια συλλογική προσπάθεια, γιατί όλοι οι θεσμοί διαθέτουν ακριβώς αυτήν τη διάθεση, να συνηγορήσουν και να συμβάλλουν ο καθένας από την πλευρά του. «Σήμερα είμαστε εδώ, με την παρουσία του Δημάρχου της πόλης του Πειραιά και με την ουσιαστική του συμβολή σε τέτοιου είδους αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, με τους ίδιους τους επιχειρηματίες οι οποίοι πασχίζουν, με τους χορηγούς και με την πολιτεία. Εγώ, όπως ξέρετε, είμαι νέος στο χώρο της Ναυτιλίας. Αλλά όταν έχεις την αυτογνωσία ότι δεν γνωρίζεις και πρέπει να μάθεις και να μην είσαι «ξερόλας», κάθεσαι κάτω, συνεργάζεσαι με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τους ακούς με προσοχή, μπολιάζεις τον προβληματισμό σου και μέσα από μια τέτοια γόνιμης ανησυχίας προσπάθεια, φθάνεις σε ένα σημείο να μπορείς να εξελίσσεις πολιτικές που μπορεί πραγματικά να φανούν χρήσιμες και ευεργετικές»

Αναφερόμενος στη φετινή χρονιά και την προσπάθεια που έγινε και με το Υπουργείο Τουρισμού και την Υπουργό Έλενα Κουντουρά ανέφερε ότι η χώρα πραγματικά θα ζήσει εποχές παρουσίας τουριστών που δεν τις έχει ζήσει. Κι εδώ, ανέφερε, το Ναυτικό Σαλόνι έχει κι αυτό να παίξει ένα πολύ σημαντικό και πρωταγωνιστικό ρόλο: Να προβάλλει δυνατότητες σκαφών, την αισθητική τους, να προβάλλει αυτό το πνεύμα το τουριστικό και να αξιοποιήσει την ασφάλεια που παρέχει η χώρα σε κάθε άνθρωπο πολίτη που θέλει να την επισκεφθεί.

«Δουλέψαμε μαζί το νέο θεσμικό πλαίσιο. Έχουμε αυτήν την στιγμή έτοιμο ένα νομοσχέδιο 140 άρθρων που αφορά συνολικά τα ζητήματα της ναυτιλίας. Είναι κόπος και μόχθος όχι μόνο των ανθρώπων του Υπουργείου, αλλά όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω και για λογαριασμό του Γενικού και για λογαριασμό του Υπουργείου και για την πρόσκληση να είμαστε σήμερα εδώ σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση, αλλά και να συγχαρώ όλους όσους κοπίασαν για αυτήν την προσπάθεια»

Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), εκπρόσωπος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΝΕΕ) και επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) κ. Γιώργος Βερνίκος σε σύντομη παρέμβασή του αναφέρθηκε στον Υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για τον οποίο δήλωσε ότι είναι ο κατεξοχήν άνθρωπος που ακούει και συνθέτει τις απόψεις, ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι στον τομέα του τουρισμού, τα τελευταία χρόνια γίνεται ένας αγώνας να μην πάμε πίσω, παρά μόνο προς τα εμπρός. Για τις δραστηριότητες του θαλασσίου τουρισμού, το 2016 ήταν μια άσχημη χρονιά, λόγω του μεταναστευτικού αλλά το 2017 θα είναι μια καλή χρόνια και θα μπορέσει να καλύψει την υποχώρηση του 2016.

 

Επιπλέον ανέφερε πως οι ιστορικές συγκυρίες διαμορφώνονται ώστε στον ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό μέσω συνεργειών και εκσυγχρονισμού του νομικού πλαισίου , των έργων υποδομής και των ποιοτικών υπηρεσιών να αξιοποιηθεί μια ευνοϊκή περίοδος που ανοίγεται μπροστά μας. Τέλος, ευχαρίστησε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τον Δήμαρχο του Πειραιά και τόνισε χαρακτηριστικά πως όσον αφορά στην διοργάνωση του Ναυτικού Σαλονιού χρειάζεται υπομονή κι επιμονή.

 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FED ΗΑΤΤΑ) κ. Λύσανδρος Τσιλίδης ανέφερε πως οι ξένοι που επισκέπτονται το Μικρολίμανο και τη Μαρίνα Ζέας βλέπουν το πιο ωραίο κομμάτι της Αττικής και αυτό ουσιαστικά αναδεικνύει το τουριστικό μεγαλείο του Δήμου Πειραιά. «Είναι γεγονός ότι εμείς που δουλεύουμε με την ακτοπλοΐα, θέλουμε περισσότερο από όλους η πόλη να μεγαλώνει και να επεκτείνει την τουριστική περίοδο και για τον χειμώνα, βάζουμε ένα στοίχημα να πετύχουμε αυτό που είναι εύκολο εφόσον υπάρχει συνεργασία μεταξύ των φορέων και της πολιτείας να αναδειχθούν οι ανάγκες και να επιλύθούν τα προβλήματα του θαλάσσιου τουρισμού»

Πληροφορίες για το 16ο East Med Yacht Show

Η Έκθεση, θεσμός, για το Επαγγελματικό Yachting στην Ελλάδα, για 16η συνεχή χρονιά διοργανώνεται από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και τoν  Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ),  σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) και τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του Ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό διεθνώς, με κύριο σκοπό τη δικτύωση και τη διερεύνηση συνεργασιών μέσω των επαγγελματιών του yachting και του κλάδου γενικότερα.

 

Πιο συγκεκριμένα το EAST MED YACHT SHOW αποσκοπεί στην:

α) τόνωση του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού.

β) αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των πλοίων αναψυχής.

γ) βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στον Παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

δ) καθιέρωση του Πειραιά σαν μόνιμο και συνεχή τουριστικό προορισμό.

ε) ανάπτυξη του δείκτη της ανταγωνιστικότητας σε σχέση με το ποιοτικό και εξειδικευμένο στοιχείο του θαλάσσιου τουρισμού.

στ) δημιουργία συνεργασιών με ξένους φορείς.

ζ) διεύρυνση των συνεργασιών και με άλλους ελληνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται με σεβασμό και σοβαρότητα στην Ελληνική Τουριστική Αγορά.

 

Η έκθεση αποτελείται από δυο μέρη:

 • Έκθεση σκαφών: 50 και πλέον σκάφη-μέλη της ΕΠΕΣΤ και του ΣΙΤΕΣΑΠ, επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran, Bareboat καθώς και φουσκωτά, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση στην ελληνική αγορά, θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους, στο καθιερωμένο κοινό των ναυλομεσιτών και σε τουριστικούς πράκτορες από όλο τον κόσμο. Το τμήμα αυτό θα είναι επισκέψιμο μόνο από τους επαγγελματίες του κλάδου.

 • Περίπτερα εκθετών: 35 περίπτερα Ελληνικών που παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό. Το τμήμα αυτό θα είναι ελεύθερα επισκέψιμο από το ευρύ κοινό.

 

Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Πειραιά, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, τόνισε:

«Κύριε Δήμαρχε, κύριοι εκπρόσωποι του Σαλονιού, του θεσμού, κύριε Γενικέ, κυρίες και κύριοι,

 

Ειλικρινά, κάθε φορά που βρίσκεται κανείς σε μια τέτοια συνάντηση, αναλογίζεται γιατί η Ελλάδα δεν αξιοποίησε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό όλα αυτά τα χρόνια τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει όπως για παράδειγμα το φυσικό και εξαιρετικό περιβάλλον της ελληνικής θάλασσας, των ελληνικών ακτογραμμών. Μια Ελλάδα που είναι 11η στον κόσμο σε μήκος ακτογραμμών, ενώ είναι 97η χώρα στον κόσμο σε έκταση. Μια χώρα που είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε αριθμό κατοικούμενων νησιών.

 

Μια Ελλάδα με εξαιρετικές παραλίες που οφείλουμε να ομολογήσουμε παρά τις πολλές μας αδυναμίες, μπορούμε να πούμε ότι πρωταγωνιστεί σε ποιότητα παραλιών σε όλη τη Νότια Ευρώπη και η εκτίμησή μου είναι ότι το λάθος ότι δεν φθάσαμε στο βαθμό που έπρεπε να είμαστε είναι η αδυναμία να δουλέψουμε συλλογικά. Δεν είναι τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Και μυαλά δυνατά διαθέτει η χώρα και φαντασία διαθέτει, ανθρώπινη φαντασία με ευρηματικότητα, με διάθεση ρίσκου, με πρωτοβουλίες. Πιστεύω λοιπόν, ότι αυτή τη φορά γίνεται μια συλλογική προσπάθεια, γιατί όλοι οι θεσμοί διαθέτουν ακριβώς αυτήν τη διάθεση, να συνηγορήσουν και να συμβάλλουν ο καθένας από την πλευρά του.

 

Σήμερα είμαστε εδώ, με την παρουσία του Δημάρχου της πόλης του Πειραιά και με την ουσιαστική του συμβολή σε τέτοιου είδους αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, με τους ίδιους τους επιχειρηματίες οι οποίοι πασχίζουν, με τους χορηγούς και με την πολιτεία. Εγώ, όπως ξέρετε, είμαι νέος στο χώρο της Ναυτιλίας. Αλλά όταν έχεις την αυτογνωσία ότι δεν γνωρίζεις και πρέπει να μάθεις και να μην είσαι «ξερόλας», κάθεσαι κάτω, συνεργάζεσαι με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τους ακούς με προσοχή, μπολιάζεις τον προβληματισμό σου και μέσα από μια τέτοια γόνιμης ανησυχίας προσπάθεια, φθάνεις σε ένα σημείο να μπορείς να εξελίσσεις πολιτικές που μπορεί πραγματικά να φανούν χρήσιμες και ευεργετικές.

 

Αυτό το πνεύμα επικράτησε στις σχέσεις μου και στις σχέσεις μας ως πολιτική ηγεσία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Γιατί θέλουμε τη ναυτιλία από τον τομέα της εκπαίδευσης μέχρι την ακτοπλοΐα, την ποντοπόρο, την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, τη λιμενική βιομηχανία, τη νησιωτική πολιτική, τη κρουαζιέρα και τα τουριστικά σκάφη αναψυχής και τα γιότ να είναι πολιτικές προκριματικές που θα τραβήξουν ως ρυμουλκά την προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

 

Φέτος, με την προσπάθεια που έγινε και με το Υπουργείο Τουρισμού - το οποίο πραγματικά έχει παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσα στο πνεύμα αυτής της συνεργασίας είναι πάντα και η Υπουργός Έλενα Κουντουρά- θεωρείται ότι η χώρα πραγματικά θα ζήσει εποχές παρουσίας τουριστών που δεν τις έχει ζήσει. Αυτή είναι η εκτίμηση. Κι εδώ λοιπόν, το Ναυτικό Σαλόνι έχει κι αυτό να παίξει ένα πολύ σημαντικό και πρωταγωνιστικό ρόλο: Να προβάλλει δυνατότητες σκαφών, την αισθητική τους, να προβάλλει αυτό το πνεύμα το τουριστικό και να αξιοποιήσει την ασφάλεια που παρέχει η χώρα σε κάθε άνθρωπο πολίτη που θέλει να την επισκεφθεί.

 

Δουλέψαμε μαζί το νέο θεσμικό πλαίσιο. Έχουμε αυτήν την στιγμή έτοιμο ένα νομοσχέδιο 140 άρθρων που αφορά συνολικά τα ζητήματα της ναυτιλίας. Είναι κόπος και μόχθος όχι μόνο των ανθρώπων του Υπουργείου, αλλά όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Θέλουμε λοιπόν, η ναυτιλία με ό,τι σημαίνει αυτό από τον τουρισμό, τον θαλάσσιο τουρισμό και όσα προανέφερα, με βάση τον Πειραιά, ένα ιστορικό λιμάνι, μια πόλη που συνδέεται και είναι μπολιασμένη με την έννοια της θάλασσας και της ναυτιλίας και μέσα από τη συλλογική προσπάθεια όλων μας να το μετατρέψουμε σε ένα παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο.

Αυτή πρέπει να είναι η φιλοδοξία, η συλλογική φιλοδοξία, το συλλογικό εγώ όλων μας όσων ασχολούμεθα και με τον Πειραιά και με τα ζητήματα της θάλασσας, του θαλάσσιου τουρισμού και της ναυτιλίας.

 

Θέλω λοιπόν, να συγχαρώ τους οργανωτές και για το πείσμα που διαθέτουν παρά τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν κάθε φορά και για την ευρηματικότητά τους και την πρωτοβουλία και την προσπάθειά τους. Με τέτοιες προσπάθειες, εν τη πράξη και όχι εν τοις λόγοις, όπως έλεγαν οι Αρχαίοι, είμαι βέβαιος ότι ο τομέας του θαλάσσιου τουρισμού θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια να βγει η χώρα από την φοβερή τρικυμία των τελευταίων 7 χρόνων της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

 

Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω και για λογαριασμό του Γενικού και για λογαριασμό του Υπουργείου και για την πρόσκληση να είμαστε σήμερα εδώ σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση, αλλά και να συγχαρώ όλους όσους κοπίασαν για αυτήν την προσπάθεια. Να είστε καλά».

Ομιλία ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ EAST MED YACHT SHOW

Κυρίες και κύριοι,

Σας καλωσορίζουμε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στη Συνέντευξη Τύπου για το 16Ο East Med Yacht Show που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πόλη μας, στη Μαρίνα Ζέας από τις 5 έως τις 7 Μαΐου.

Είχαμε πει πέρυσι στην αντίστοιχη συνέντευξη Τύπου, ότι η μεταφορά της έκθεσης σκαφών από τον Πόρο όπου γινόταν για πολλά χρόνια, στον Πειραιά, αποτελούσε πρόσκληση για εμάς. Το αποτέλεσμα θεωρώ ότι μας δικαίωσε. Ήταν μια άκρως επιτυχημένη διοργάνωση η οποία έκανε αίσθηση, τόσο μεταξύ των επαγγελματιών του κλάδου, αλλά και στην πόλη του Πειραιά.

 

Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή και με οδηγό την περυσινή διοργάνωση συνεχίζουμε δυναμικά για το φετινό σαλόνι σκαφών.

Ο στόχος παραμένει η σημαντική αυτή διοργάνωση να φιλοξενείται κάθε χρόνο για τα επόμενα χρόνια στην πόλη μας, να γίνει ένας ακόμη θεσμός για την πόλη μας.

Έχουμε ξαναπεί ότι ο τουρισμός, η θάλασσα και η ναυτιλία αποτελούν για εμάς βασικούς άξονες για την ανάπτυξη του Πειραιά. Το East Med Yacht Show που είναι μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις διεθνώς για τον θαλάσσιο τουρισμό. Εντάσσεται στην προσπάθεια που κάνουμε ως δημοτική αρχή για την ανάδειξη του Πειραιά ως τουριστικού προορισμού, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δυόμισι χρόνια με την προώθηση της τουριστικής καμπάνιας Destination Piraeus. Είναι ένας συνολικός στρατηγικός σχεδιασμός για την τουριστική ανάπτυξη του Πειραιά, ο οποίος με επιμονή και σκληρή δουλειά θα μπορέσει μακροπρόθεσμα να αποδώσει καρπούς για την πόλη μας.

 

Το σαλόνι σκαφών αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες στον Πειραιά, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για αξιοθέατα, μουσεία, περιπάτους και μέρη όπου μπορούν να διασκεδάσουν ή να ψωνίσουν στον Πειραιά, στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο που θα διαθέτει ο Δήμος στην έκθεση.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές του 16ου East Med Yacht Show για την εποικοδομητική συνεργασία και την προσπάθεια που καταβάλλουν έτσι ώστε και η φετινή διοργάνωση να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία: Την Ένωση Πλοιοκτητών Σκαφών Τουρισμού, τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών και φυσικά τη Μαρίνα Ζέας. Είναι ανάγκη να υπάρχουν τέτοιου είδους συνέργειες και πρωτοβουλίες. Εύχομαι σε όλους του συμμετέχοντες εκθέτες καλή επιτυχία και θα ήθελα να προσκαλέσω, εκτός από τους επαγγελματίες του κλάδου, τους Πειραιώτες αλλά και τους κατοίκους της Αττικής να έλθουν τις ημέρες αυτές στον Πειραιά και να απολαύσουν τη βόλτα τους σε μια πανέμορφη τοποθεσία της πόλης μας, στη Μαρίνα Ζέας.

 

Στελλιάτος 

 

«Πέρυσι αναλάβαμε ένα ρίσκο και μεταφέραμε μια ήδη αναγνωρισμένη διεθνώς έκθεση, σε άλλο τόπο. Η απόφαση μας αυτή αποδείχτηκε σωστή και ο Πειραιάς αποτελεί πλέον το μόνιμο μέρος φιλοξενίας του EAST MED YACHT SHOW.

Οι συμμετοχές του 2016 έφτασαν στα 54 σκάφη, επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran & Bareboats, 30 περίπτερα εταιρειών ναύλωσης σκαφών, καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού, 250 Yacht brokers, τουριστικοί πράκτορες και εμπορικοί επισκέπτες από την Ελλάδα και πολλές χώρες του εξωτερικού, ενώ εκτιμάται ότι περισσότερα απο 2.500 άτομα επισκέφτηκαν τον χώρο της έκθεσης. Ξεκινήσαμε σε έναν καινούριο χώρο και σίγουρα έγιναν λάθη. Προσπαθούμε να τα διορθώσουμε και ήδη οι δηλώσεις συμμετοχής τόσο σε επίπεδο σκαφών και εκθετών, όσο και σε επίπεδο επισκεπτών είναι μεγαλύτερος από πέρυσι.

Ευελπιστούμε ότι η φετινή διοργάνωση θα έχει μεγαλύτερη επιτυχία, αυτό τουλάχιστον αντιλαμβανόμαστε από τις προσκλήσεις που έχουμε στείλει και την επικοινωνία με τα ξένα γραφεία που θα έρθουν στην Ελλάδα και θα έχουν την ευκαιρία να δουν ότι ο Πειραιάς είναι ένα φιλόξενο λιμάνι, μια φιλόξενη πόλη που υποδέχεται τους καλεσμένους της όπως κάνει κάθε Έλληνας και προσφέρει τη φιλοξενία του όπως μόνο η Ελλάδα ξέρει και μπορεί.

Εκτός από τον Δήμαρχο Κύριο Μώραλη και το επιτελείο για την πάντα πολύτιμη συνεργασία τους, θα ήθελα κλείνοντας να ευχαριστήσω και τον Σταύρο Κυριακούλη για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της μαρίνας για την διεξαγωγή της έκθεσης, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού για την ευγενική υποστήριξή του, που είναι δίπλα μας αρωγός και στηρίζει την έκθεση και τα 16 χρόνια, καθώς και όλους τους χορηγούς που στηρίζουν τη φετινή διοργάνωση, γιατί χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν εφικτό.

Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας:

 

Κολλιντζάς

Αγαπητοί φίλοι και φίλες είμαι ευτυχής που για μια ακόμη χρονιά ευρίσκομαι στην θέση να ευχαριστήσω όλους τους φορείς του ελληνικού θαλασσίου τουρισμού για την συμβολή τους στην πραγματοποίηση ενός ακόμα ναυτικού σαλονιού.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο και τον Δήμο του Πειραιά καθώς και την Μαρίνα ΖΕΑΣ που μας φιλοξενούν για άλλη μια χρονιά καθώς και για την συμπαράσταση τους στην διοργάνωση του ναυτικού σαλονιού.

Κάθε χρόνο ο ελληνικός σύνδεσμος μεσιτών και εμπειρογνωμόνων θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ ) Hellenic Yacht Brokers Association (HYBA)μαζί με την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, Διοργανώνουν στο Πειραιά το 16 ναυτικό σαλόνι “Εast Med Yacht Show – το όποιο φέτος θα διεξαχθεί από τις 4-7 Μαΐου 2017.

Είναι η μεγαλύτερη έκθεση πολυτελών επαγγελματικών επανδρωμένων θαλαμηγών στον χώρο της Ανατολικής Μεσόγειου που διεξάγεται αποκλειστικά για την προώθηση του ελληνικού θαλασσίου τουρισμού.

Η έκθεση απευθύνεται στους επαγγελματίες του χώρου και προσελκύει Charter brokers και τουριστικούς πράκτορες από όλον τον κόσμο, ο αριθμός των σκαφών που θα συμμετάσχουν φέτος αναμένετε να προσεγγίσει τα 60.

Οι έλληνες ναυλομεσίτες θα είναι εκεί για να υποδεχθούν , να φιλοξενήσουν να ανταλλάξουν απόψεις με τους ξένους συναδέλφους τους και να προωθήσουν το ελληνικό σκάφος σε όλο τον κόσμο.

Η χώρα μας αποτελεί το ν ιδανικό τόπο προορισμού για θαλάσσιο τουρισμό για όλους τους ανθρώπους .Τα 16.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής τα χιλιάδες νησιά τα καταγάλανα νερά και ελληνική φύση μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη του yachting.

Το μέλλον του ελληνικού θαλασσιού τουρισμού αναμένεται τα επόμενα χρονιά να είναι λαμπρό κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις . Η πολιτεία θα πρέπει να ρίξει το ανάλογο βάρος στην προώθηση και την ανάδειξη του θαλασσίου τουρισμού.

Θα πρέπει να γίνει στοχευμένη διαφήμιση.

Το ελληνικό σκάφος θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικό , το κόστος λειτουργιάς του σκάφους δεν θα πρέπει να ξεπερνά αυτό των ανταγωνιστών μας ( Τουρκία , Κροατία , Μαυροβούνιο κτλ )

Η παροχή υπηρεσιών θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να αναδεικνύεται η ποιότητα του Ελληνικού σκάφους.

Η πολιτεία θα πρέπει να επαναφέρει το αίσθημα ασφαλείας των επισκεπτών του θαλάσσιου Τουρισμού στην Ελλάδα.

 

 

Το σκάφος προσφέρει ιδιωτικότητα, πολυτέλεια, ελευθερία κινήσεων, και επιλογής προγράμματος, και εναλλαγή εικόνων και παραστάσεων.

Η Ζήτηση την φετινή χρονιά του 2017 παρουσιάζεται ελαφρώς αυξημένη συγκριτικά με το 2016 που ήταν μια χρονιά ανάκαμψης.

Αυτή τη στιγμή διαφαίνεται ότι έχουμε μια αύξηση των ζητήσεων περίπου 10 % τόσο στα επανδρωμένα σκάφη όσο και στα bare boat μηχανοκίνητα και ιστιοπλοϊκά.

Εκείνο που θα πρέπει να αλλάξουμε ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικότερη από τις γείτονες χώρες

Εκείνο που θα πρέπει να γίνει είναι να αποκτήσουμε σταθερό και ανταγωνιστικό νομοσχέδιο, που θα αφορά τον θαλάσσιο τουρισμό και το σκάφος εν γένει.

Το νομοσχέδιο και οι νόμοι του κράτους θα πρέπει να είναι αναπτυξιακοί και όχι φοροεισπρακτικοί με αβέβαιο αποτέλεσμα.

Το φορολογικό πλαίσιο θα πρέπει να είναι ευέλικτο και αποδοτικό τόσο για τους πλοιοκτήτες όσο και για το κράτος.

Αυτή τη στιγμή η χώρα μας διαθέτει πολύ αξιολογότερα σκάφη από ότι οι ανταγωνιστές μας , διαθέτει την εμπειρία του θαλάσσιου τουρισμού που έχει οικοδομηθεί τα τελευταία 60 χρόνια, παράμετροι οι οποίοι κατατάσσουν το Ελληνικό τουριστικό επαγγελματικό σκάφος σε μια κατηγορία ανώτερη των ανταγωνιστών μας.

Για να διατηρήσουμε το πλεονέκτημα αυτό θα πρέπει η πολιτεία να συμβάλλει με την εν γένει πολιτική της ώστε να δοθούν τα κίνητρα σε Έλληνες επιχειρηματίες του κλάδου να μπορέσουν να φέρουν στην Ελληνική αγορά νέα σκάφη καλλίτερα και ποιοτικότερα.

Το Ναυτικό Σαλόνι που πραγματοποιείται φέτος στον Πειραιά για 16η συνεχή χρονιά έχει τον σκοπό να είναι το όργανο που θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού θαλασσίου τουρισμού .

Τα Ελληνικά νησιά και οι καταγάλανες ακτές μας είναι ο προορισμός και το όνειρο του κάθε τουρίστα ανεξαρτήτως βιοτικού επιπέδου να επισπευτεί τη χώρα μας να ναυλώσει ένα σκάφος το οποίο είναι ένα πλωτό ξενοδοχείο να απολαύσει τον ουρανό την θάλασσα και τις μοναδικές ακτές μας με τα πεντακάθαρα νερά, την γραφικότητα των ελληνικών νησιών και να απολαύσει την πανέμορφη ελληνική φύση.

Όλα αυτά είναι τα θετικά στοιχεία τα οποία προσελκύουν τον ξένο επισκέπτη στο χώρο του Ελληνικού Θαλάσσιου Τουρισμού.

Πράγματα που τον αποθαρρύνουν είναι η οικονομική κρίση, οι απεργίες, και διάφορα έκτακτα γεγονότα τα οποία μπορούν να επηρεάσουν ώστε να μην επισκεφτεί τη χώρα μας. Η διασπορά δυσφημιστικών ειδήσεων από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης

 

 

 

Είναι γεγονός πάντως ότι οι άνθρωποι που επισκέπτονται τα Ελληνικά Νησιά και τον θαλάσσιο Ελληνικό χώρο, εντυπωσιάζονται , και παίρνουν μαζί τους τις καλύτερες αναμνήσεις και μεταφέρουν τις εμπειρίες τους και γίνονται οι καλύτεροι διαφημιστές για το ελληνικό σκάφος και τα ελληνικά νησιά, και οι περισσότεροι από αυτούς γίνονται επαναλαμβανόμενοι πελάτες.  

 

 

 

 

 
Συνάντηση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου – Δημάρχου Ναυπλιέων για την αναβάθμιση του λιμένα Ναυπλίου PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Σάββατο, 22 Απρίλιος 2017 16:17

 Συνάντηση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου – Δημάρχου Ναυπλιέων για την αναβάθμιση του λιμένα Ναυπλίου.

unnamed 3

Με τις κατάλληλες ενέργειες διαχείρισης από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τη συνεργασία του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Δημητρίου Κωστούρου εξασφαλίστηκε η ολοκλήρωση του σημαντικού έργου της αναβάθμισης του λιμένα Ναυπλίου, το οποίο αναμένεται να συμβάλλει δυναμικά και καθοριστικά στην ανάπτυξη του Ναυπλίου και της ευρύτερης περιοχής.
Μετά τη 2η Τροποποίηση της Πράξης «Έργα Αναβάθμισης Λιμένος Ναυπλίου», η οποία παραμένει ενταγμένη στο Ε.Π. ΔΕΠΙΝ 2007 – 2013 δίνεται η δυνατότητα εκτέλεσης όλων των εργασιών των υποέργων της συγκεκριμένης πράξης έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ολοκληρωμένη και λειτουργική παρέμβαση στον εν λόγω Λιμένα διατηρώντας παράλληλα την επιλεξιμότητα των δαπανών που δηλώθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 
ΤΕΛΕΤΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΜΕΣΩ ΔΩΡΕΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 21 Απρίλιος 2017 18:10

ΤΕΛΕΤΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

ΜΕΣΩ ΔΩΡΕΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

resized naming crmn 4 hllnc rescue tm-14

resized naming crmn 4 hllnc rescue tm-15

Στην τελετή ονοματοδοσίας των τεσσάρων νεότευκτων σκαφών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης πήρε μέρος ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σήμερα, Παρασκευή 21 Απριλίου 2017, στο θαλάσσιο χώρο μπροστά στον Λευκό Πύργο.

resized naming crmn 4 hllnc rescue tm-1

Την ονοματοδοσία των σκαφών, που προήλθαν από δωρεά της Νορβηγικής Οργάνωσης Θαλάσσιας Διάσωσης (Redningsselskapet - The Norwegian Society of Sea rescue), πραγματοποίησαν ο Γιάννης Μπουτάρης, η Υφυπουργός Δικαιοσύνης της Νορβηγίας, Anette Elseth και ο Διοικητής της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Ελληνικών Ακτοφυλακών, Αρχιπλοίαρχος Γεώργιος Περδικούρης.

resized naming crmn 4 hllnc rescue tm-2

Ο Γιάννης Μπουτάρης στην ομιλία του τόνισε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος για το γεγονός ότι η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης έχει για έδρα της την Θεσσαλονίκη και έχει να επιδείξει στα 30 χρόνια από την ίδρυση της ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο βασίζεται αποκλειστικά και μόνο σε εθελοντική εργασία. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, προκειμένου να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη δράση της. Θέλω να ευχαριστήσω τη Νορβηγική Κυβέρνηση, τις αντίστοιχες οργανώσεις και το Νορβηγικό λαό για την αλληλεγγύη που δείχνουν δωρίζοντας στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης αυτά τα τέσσερα σκάφη. Οι Νορβηγοί είναι ένας ναυτικός λαός, όπως και οι Έλληνες. Εύχομαι στην Ομάδα μας καλά πανιά».

resized naming crmn 4 hllnc rescue tm-3

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης της Νορβηγίας στην Ελλάδα, Jorn Eugene Gjelstad, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος και ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας.

 

resized naming crmn 4 hllnc rescue tm-4

 

resized naming crmn 4 hllnc rescue tm-5

resized naming crmn 4 hllnc rescue tm-6

resized naming crmn 4 hllnc rescue tm-7

resized naming crmn 4 hllnc rescue tm-8

resized naming crmn 4 hllnc rescue tm-9

resized naming crmn 4 hllnc rescue tm-10

resized naming crmn 4 hllnc rescue tm-11

resized naming crmn 4 hllnc rescue tm-12

resized naming crmn 4 hllnc rescue tm-13resized naming crmn 4 hllnc rescue tm-15resized naming crmn 4 hllnc rescue tm-16resized naming crmn 4 hllnc rescue tm-17

 
Ερώτηση που κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων στα ελληνικά νησιά. Άλλο ένα χαμένο ελληνικό καλοκαίρι; PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 11 Απρίλιος 2017 11:53

Ερώτηση που κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων στα ελληνικά νησιά.

Άλλο ένα χαμένο ελληνικό καλοκαίρι;

AMYRAS

Και το καλοκαίρι του 2017 κινδυνεύει να χαθεί για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων στα ελληνικά νησιά καθώς άφαντο παραμένει το νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει τις σχετικές διαδικασίες.

Ελλείψει νομοθετικού πλαισίου οι ελληνικές και ξένες εταιρίες που επιθυμούν να επενδύσουν στην ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων βγάζουν τη χώρα μας από τα επενδυτικά τους πλάνα και ο ελληνικός τουρισμός καθίσταται αδύναμος να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό γειτονικών χωρών οι οποίες δείχνουν να αντιλαμβάνονται πλήρως την προστιθέμενη αξία που προσδίδει στο τουριστικό τους προϊόν η λειτουργία υδατοδρομίων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς με ερώτησή του προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη ζητά να μάθει πότε επιτέλους η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση νομοσχέδιο για τη ρύθμιση αυτής της νέας τουριστικής αγοράς που μπορεί να δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και να στηρίξει οικονομικά και κοινωνικά τα ελληνικά νησιά.

Ο κ. Αμυράς αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Κροατία προχώρησε σε αδειοδότηση έντεκα υδατοδρομίων μέσα σε μία χρονιά ενώ η Ελλάδα χρειάστηκε τρία ολόκληρα χρόνια για να αδειοδοτήσει μόλις τρία.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

 

Γιώργος Αμυράς

Βουλευτής Β΄ Αθήνας – Το Ποτάμι

Αθήνα, 11.04.2017

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΘΕΜΑ: Νομικό πλαίσιο Υδατοδρομίων

Από τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν ολοκληρώθηκε κι επίσημα η διαβούλευση έως και σήμερα, το νομοσχέδιο για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων εξακολουθεί να παραμένει στα συρτάρια του υπουργείου Υποδομών. Ελλείψει νομικού πλαισίου με το οποίο θα απλοποιούνται οι διαδικασίες αδειοδότησης, οι εταιρείες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο αδυνατούν να βρουν επενδυτές.

Οι βασικές αλλαγές που προωθούνται αφορούν στη διάρκεια της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας. Η άδεια ίδρυσης, ενώ αρχικώς προβλεπόταν ότι θα είναι 5ετούς διάρκειας, θα μετατραπεί σε αορίστου χρόνου υπό την προϋπόθεση ότι οι εγκαταστάσεις επιθεωρούνται επιτυχώς. Η άδεια λειτουργίας, από την άλλη, θα χορηγείται για αόριστη διάρκεια, όχι μικρότερη των τριών ετών. Προβλέπονται, ωστόσο, αυστηρές προϋποθέσεις για τη διατήρηση της άδειας, που σχετίζονται με συστήματα ασφάλειας καθώς και την εκτέλεση πτητικού έργου.

Δυστυχώς όμως, ακόμη και αν το νομοσχέδιο βρει το δρόμο του προς την Βουλή μέσα στο επόμενο διάστημα, η όποια δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πτητικού προγράμματος βρίσκεται ρεαλιστικά, πολύ μακριά και μάλιστα εκτός της θερινής τουριστικής περιόδου της χώρας μας. Χρειάστηκαν τρία ολόκληρα χρόνια για να προχωρήσει η αδειοδότηση μόλις τριών υδατοδρομιών (Κέρκυρας, Παξών, Πάτρας) με το τελευταίο να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Τη στιγμή που γειτονικές χώρες μέσα σε μία μόνο χρονιά έχουν αδειοδοτήσει τριπλάσιο αριθμό.

Χάσαμε ως χώρα ακόμη ένα καλοκαίρι, που σημαίνει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας χαμένες και λιγότερα έσοδα από τον τουρισμό.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

 

 1. Πότε επιτέλους θα φέρετε προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την ίδρυση και λειτουργία των υδατοδρομίων;

 2. Έχετε φροντίσει να ορίσετε τα υδάτινα πεδία, ώστε να εξασφαλιστεί από την αρχή η ορθή λειτουργία της νέας αυτής αγοράς;

 3. Έχετε προβλέψει με ποιον τρόπο ο συνδυασμός της ακτοπλοΐας και της αεροπλοΐας θα καλύψει τις αναπτυξιακές και κοινωνικές ανάγκες των νησιών μας;

 4. Θα απλοποιήσετε τις διαδικασίες αδειοδότησης στο νέο νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να δημιουργηθεί ένα υγιές περιβάλλον προσέλκυσης επενδυτών χωρίς τη γνωστή γραφειοκρατία που σκοτώνει κάθε επενδυτική προσπάθεια εν τη γενέσει της;

 

 

 

Ο ερωτών βουλευτής

Γιώργος Αμυράς, Β’ Αθήνας

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 11 Απρίλιος 2017 11:55
 
50 χρόνια ΑΝΕΚ LINES. Το ταξίδι συνεχίζεται με πλώρη το μέλλον. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 07 Απρίλιος 2017 19:02

50 χρόνια ΑΝΕΚ LINES.

Το ταξίδι συνεχίζεται με πλώρη το μέλλον.

resized ΦΩΤΟ 2

 

Η ΑΝΕΚ LINES, φέτος, συμπληρώνει 50 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην ελληνική και διεθνή ναυτιλία. Μια μακρά διαδρομή που χαρακτηρίζεται από τον επαγγελματισμό και εστιάζει στη δημιουργία μιας μοναδικής ταξιδιωτικής εμπειρίας για κάθε επιβάτη που επιλέγει κάποιο από τα πλοία της.  Με σεβασμό στην κρητική παράδοση που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της και εγγύηση την αυθεντικότητα που διακρίνει τους ανθρώπους της, η ΑΝΕΚ LINES κάνει με σταθερά βήματα πράξη το όραμά της εδώ και πέντε δεκαετίες.

 resized ΦΩΤΟ 1

Όλα ξεκίνησαν στις 10 Απριλίου του 1967 όταν ένας φωτισμένος ιεράρχης, ο Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης, δύο καταξιωμένοι Χανιώτες οικονομολόγοι, ο Κώστας Αρχοντάκης και ο Γιάννης Τζαμαριουδάκης και εκατοντάδες απλοί άνθρωποι, έμποροι, υπάλληλοι, συνταξιούχοι και αγρότες ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό όραμα, διέθεσαν το υστέρημά τους για να "γεννηθεί" η ΑΝΕΚ. Ήταν η δυναμική απάντηση των Κρητικών στο αίτημα για εξυγίανση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της μεγαλονήσου με τον Πειραιά.  Η ΑΝΕΚ ήταν η πρώτη εταιρεία λαϊκής βάσης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η δραστηριοποίηση της εταιρείας στο χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 1970 με τη δρομολόγηση του πρώτου πλοίου της, του ιστορικού «ΚΥΔΩΝ», στη γραμμή Πειραιά – Χανιά. Έκτοτε η ΑΝΕΚ «έπιασε» πολλά λιμάνια, που αποτέλεσαν ορόσημα για την ανάπτυξή της. Το 1987 άνοιξε πανιά για τις διεθνείς θάλασσες, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την παρουσία της στην Αδριατική. Παράλληλα, η εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από το Δεκέμβριο του 1998, διασφάλισε την ανοδική της πορεία.

Σήμερα η ΑΝΕΚ LINES έχει παγιώσει τη θέση της ανάμεσα στις πλέον σύγχρονες ναυτιλιακές εταιρείες, με πανευρωπαϊκή εμβέλεια και κύρος. Συνεχίζει να υπηρετεί σταθερά τον ηγετικό της ρόλο και διατηρεί με συνέπεια τον πρωτοποριακό της χαρακτήρα και αμιγή την ελληνική της ταυτότητα. Η ΑΝΕΚ διοικείται από 15μελές συμβούλιο και η έδρα της βρίσκεται στα Χανιά, σε ιδιόκτητο υπερσύγχρονο κτήριο, που διαθέτει μεγάλο συνεδριακό κέντρο χωρητικότητας 500 ατόμων.

resized ΦΩΤΟ 3

Η ΑΝΕΚ διαχειρίζεται έναν στόλο από 10 επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία και εξυπηρετεί 23 προορισμούς στηνΚρήτη, το Αιγαίο, το Ιόνιο και την Αδριατική.

Κάθε μέρα μπορούν με τα πλοία της ANEK LINES να μεταφερθούν συνολικά 15.315 επιβάτες και 5.500 οχήματα, ενώ συνεργάζεται με πάνω 1.500 πρακτορεία σε όλη την Ελλάδα και σε 18 χώρες του εξωτερικού.

Μεταξύ των σημαντικών διακρίσεων που έχει λάβει από καταξιωμένους ελληνικούς και διεθνείς φορείς, συγκαταλέγεται η βράβευσή της ΑΝΕΚ  ως Καλύτερης Εταιρείας του 2008

για την επιβατηγό ναυτιλία από την κορυφαία ναυτιλιακή επιθεώρηση Lloyd's List. Επίσης,

η ΑΝΕΚ έχει επιλεχθεί ως "Εθνικός Πρωταθλητής" στα European Business Awards 2016 - 2017 ανάμεσα σε 33.000 επιχειρήσεις από 34 ευρωπαϊκές χώρες.

Σε αυτό το μισό αιώνα η εταιρεία συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών υιοθετώντας τεχνολογικές καινοτομίες, αναδεικνύοντας την παραδοσιακή κρητική φιλοξενία και μεριμνώντας για την προβολή του πολιτισμού και της ιστορίας του νησιού.

Η ΑΝΕΚ LINES χάρη στην αδιαπραγμάτευτη υποστήριξη των Κρητικών,  υπερβαίνει τα εμπόδια των οικονομικών και πολιτικών κρίσεων που έζησε η χώρα και με σταθερή ρότα στις αξίες και τα ιδανικά των ιδρυτών της εξελίσσεται διαρκώς.

 resized ΦΩΤΟ 4

50 χρόνια τώρα η ANEK LINES εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες επιβάτες, με άνεση, πολυτέλεια, ποιοτικές μεσογειακές – κρητικές γευστικές επιλογές.

50 χρόνια τώρα η ANEK LINES, στέκεται υπεύθυνα δίπλα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και στηρίζει στην πράξη τον πολιτισμό, την παιδεία και τον αθλητισμό. 50 χρόνια τώρα η ANEK LINES, εκπροσωπεί την Κρήτη και όλη την Ελλάδα με περηφάνια στις ελληνικές και διεθνείς θάλασσες.

 resized ΦΩΤΟ 5

Πιστή στις αρχές της η ΑΝΕΚ LINES αποτελεί ιστορικό κεφάλαιο της ελληνικής ναυτιλίας συνεχίζοντας το ταξίδι της με πλώρη το μέλλον!

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 07 Απρίλιος 2017 19:05
 
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΕΛΕΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017 16:34

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ  ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΕΛΕΣΕ

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

 resized IMG 0307

 

Μνημόσυνο για τους πνιγέντες και φονευθέντες ναυτικούς του Εμπορικού Ναυτικού τέλεσε σήμερα ο Δήμος Πειραιά στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν ρίψεις στεφάνων στη θάλασσα, στον προβλήτα απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα. Την τελετή πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

 resized IMG 0314

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, δήλωσε:

«Για μια ακόμη χρονιά είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη των ηρωικώς πεσόντων και φονευθέντων ή πνιγέντων ναυτικών του Εμπορικού Ναυτικού μας. Είναι μεγάλη τιμή για μας να τιμούμε τη μνήμη αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι έχουν βάλει ένα μεγάλο λιθάρι για την ανάπτυξη της ναυτιλίας μας και να την καταστήσουν τη μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο από παλιά, σήμερα και αύριο. Γι’ αυτό πρέπει κάθε χρόνο να τους θυμόμαστε και να τους τιμούμε».

 

Ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.) κ. Γιάννης Χαλάς, σε δήλωσή του επισήμανε:

«Η εκδήλωση σήμερα ήταν υπέρ των ναυτικών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε διάφορα ατυχήματα που πνίγηκαν και άλλοι που φονεύθηκαν σε περιπτώσεις πολέμου. Είναι μια μέρα την οποία ζούμε, η οποία μας συγκινεί και η οποία μας κάνει να πιστεύουμε πράγματι ότι θα πρέπει να αγωνιζόμαστε για καλύτερες μέρες».

 resized IMG 0332

 

Στεφάνια έρριψαν στη θάλασσα:. Ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη. Ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (Π.Ν.Ο.) κ. Γιάννης Χαλάς. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συνταξιούχων Αξιωματικών Ε.Ν. κ. Θεμιστοκλής Δασκαλάκης. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Πλοιάρχων Ε.Ν κ. Δημήτρης Μηνδρινός. Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Μηχανικών Ε.Ν. κ. Αντώνης Ευγένιος. Ο Ειδικός Γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Ιωάννης Μένης.

 

Στο μνημόσυνο παρευρέθηκαν:. Ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. και Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά κ. Γιάννης Μοίρας. Ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Αλιφραγκής. Ο Β΄ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Παναγιώτης Παρασκευάς, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχηγό του Λ. Σ., καθώς  και συγγενείς πνιγέντων και φονευθέντων ναυτικών.

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 3 από 108
Νέος έρωτας για την Celine Dion
Νέος έρωτας για την Celine Dion
Νέος έρωτας για την Celine Dion Η Celine Dion είναι απο τις γυναίκες που πέρασε έντονα την αρρώστια του συζύγου της μιας και πάνω από ...

Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά! Χαρά και αισιοδοξία ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνελήφθη 63χρονος ημεδαπός για απόπειρα εμπρησμού στην Πάρνηθα
Συνελήφθη 63χρονος ημεδαπός για απόπειρα εμπρησμού στην Πάρνηθα
Συνελήφθη 63χρονος ημεδαπός για απόπειρα εμπρησμού στην Πάρνηθα Στο αυτοκίνητό και στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ...