ATTICANEWS.GR

Member Area
Ναυτιλιακά
Ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου Α.Ε., με τη συνεργασία του Δήμου Λαυρεωτικής, του κέντρου καταδύσεων «PLANET BLUE» και της ΜΚΟ «ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ», διοργανώνουν εθελοντικό καθαρισμό βυθού και προβλητών στο Λιμάνι του Λαυρίου, την Κυριακή 6 Φεβ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Τετάρτη, 19 Ιανουάριος 2011 08:49

 OLLA                                                                              Λαύριο, 14 Ιανουαρίου 2011                                                                                                          Αρ. Πρωτ.  116

 

«ΜΑΖΙ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ»                                                                                                                ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 2011

 

 

Ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου Α.Ε., με τη συνεργασία του Δήμου Λαυρεωτικής, του  κέντρου καταδύσεων «PLANET BLUE» και της ΜΚΟ  «ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ», διοργανώνουν εθελοντικό καθαρισμό βυθού και προβλητών στο Λιμάνι του Λαυρίου, την Κυριακή                     6 Φεβρουαρίου 2011 και από ώρα 9.00π.μ.

Με στόχο τον περιορισμό του υπαρκτού προβλήματος συσσώρευσης σκουπιδιών στους βυθούς και στις ακτές της περιοχής, αλλά και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του πολίτη,  ξεκινάμε την προσπάθειά μας από την όμορφη μαρίνα του Λαυρίου, του και σας καλούμε να λάβετε μέρος σ’ αυτή μας την προσπάθεια.  

Στην εκδήλωση μπορούν να συμμετέχουν πέραν των εθελοντών-δυτών και άλλοι εθελοντές που θα βοηθήσουν στον καθαρισμό των προβλητών και στη διαλογή-αποκομιδή των απορριμμάτων.

Το κέντρο καταδύσεων «PLANET BLUE»  θα προσφέρει, εκτός από την τεχνογνωσία του, και τους απαιτούμενους καταδυτικούς εξοπλισμούς για τους εθελοντές που θα δραστηριοποιηθούν στον βυθό ενώ η ΜΚΟ «ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ»  θα αναλάβει την οργάνωση των εθελοντών και τη συγκέντρωση των δηλώσεων συμμετοχής των αυτοδυτών.

Την οργάνωση και επίβλεψη αυτής της «γιορτής εθελοντισμού» έχει αναλάβει ο Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να επικοινωνήσετε με :                                                                 Τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου (Αρμόδιος: Σαράντος Ρέτσος, τηλ. 6972324446)
Το Κέντρο καταδύσεων «Planet Blue» (Αρμόδιος: Kώστας Θωκταρίδης, τηλ. 6972992444)
Τη  ΜΚΟ «Υδροναύτες» (Αρμόδιος: Παναγιώτης Τασιαδάμης, τηλ. 6978727383)

Στις ιστοσελίδες  www.oll.gr και www.ydronaftes.gr  μπορείτε να ενημερώνεστε σχετικά με την εκδήλωση,  καθώς επίσης και να δηλώσετε συμμετοχή στις υποβρύχιες δραστηριότητες του καθαρισμού.

Περιμένουμε όλους τους εθελοντές την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου και ώρα 9.00π.μ.  μπροστά στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου, για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια πραγματική γιορτή εθελοντισμού.

 

 

 
Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα στη Σαλαμίνα PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Δευτέρα, 17 Ιανουάριος 2011 19:43

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα στη Σαλαμίνα

 

 

Ενημερώθηκε, χθες στις 22.40, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή Αιάντειο.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος όπου διαπίστωσαν την ημιβύθιση του ανωτέρου οχήματος σε απόσταση πέντε μέτρων από την ακτή, χωρίς επιβαίνοντες.

Μετά από τη διενέργεια ελέγχων διαπιστώθηκε ότι μοναδικός επιβαίνοντας ήταν ο 33χρονος οδηγός, ο οποίος εξήλθε μόνος του από το Ι.Χ.Ε. καλά στην υγεία του ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο «ΘΡΙΑΣΙΟ» Νοσοκομείο για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. 

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας.

 

 
Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Κυριακή, 16 Ιανουάριος 2011 17:21

Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα

undefined

Απαγόρευση απόπλου όλων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και τη Ραφήνας, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν τα 7 έως 8 μποφόρ, τέθηκε σε ισχύ...
λίγο μετά τις 14:00.

Το μεσημέρι δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του πλοίου «Ταξιάρχης» από την Καβάλα, για Λήμνο, Αγ. Ευστράτιο και Λαύριο.

Το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας καλεί τους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν τις επόμενες ώρες να ενημερώνονται από τις κατά τόπους λιμενικές αρχές.
zougla
 
Θάνατος Έλληνα ναυτικού στην Κίνα – Παροχή βοηθείας σε χειριστή ιστιοσανίδας στην Αρτέμιδα – Εντοπισμός πτώματος στην Κέρκυρα – Ρύπανση στην Πάρο PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Κυριακή, 16 Ιανουάριος 2011 16:54

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θάνατος Έλληνα ναυτικού στην Κίνα – Παροχή βοηθείας σε χειριστή ιστιοσανίδας στην Αρτέμιδα – Εντοπισμός πτώματος στην Κέρκυρα – Ρύπανση στην Πάρο

 

 

Ενημερώθηκε, σήμερα το πρωί, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, για περιστατικό θανάτου 57χρονου Έλληνα ναυτικού, που υπηρετούσε ως Β’ Μηχανικός στο M/V «COSTA ILIOS» Ν. Άνδρου 557, ενώ το πλοίο βρισκόταν στο NANTONG της Κίνας.

Για τη μεταφορά της σορού του 57χρονου στην Ελλάδα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές.

 

======================

 

Σήμερα στις 11.45, η  Λιμενική Αρχή Ραφήνας ενημερώθηκε από ιδιώτη ότι στη θαλάσσια περιοχή όρμου Αρτέμιδας, πλησίον βραχονησίδες ΚΟΚΚΙΝΟΝΗΣΙΑ υπήρχε χειριστής ιστιοσανίδας, ο οποίος πιθανόν έχρηζε βοήθειας.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε όχημα Λ.Σ. και το Α/Κ σκάφους «ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ»     Ν. Ραφήνας 262, το οποίο περισυνέλεξε τον 16χρονο χειριστή και κατέπλευσε στις εγκαταστάσεις του ναυτικού ομίλου Αρτέμιδας, όπου εξετάστηκε από την Κινητή Μονάδα Αρτέμιδας και στην συνέχεια παρελήφθη από τον πατέρα του, καλά στην υγεία του.

 

======================

 

Σήμερα στις 10.30, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας ενημερώθηκε από ιδιώτη για περιστατικό πτώσης ανδρός, αγνώστων στοιχείων, στο κρηπίδωμα των εγκαταστάσεων Ναυτικού Ομίλου Κέρκυρας.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν για έρευνα στελέχη του Λιμεναρχείου και προσωπικό του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ, όπου εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο άνδρας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το πτώμα αναγνωρίστηκε, πρόκειται για  57χρονο, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ιωαννίνων για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

 

======================

 

Πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάρου ενημερώθηκε για περιστατικό ρύπανσης στην περιοχή «ΣΟΥΒΛΙΑ» Πάρου.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη του Λιμεναρχείου, διαπιστώνοντας στην παραλία ρύπανση από διάσπαρτα ψήγματα πίσσας σε μήκος περίπου 50 μέτρων και σε απόσταση 10 μέτρων περίπου από τη θάλασσα.

Από το Λιμεναρχείο Πάρου ενημερώθηκε η τοπική Δημοτική Αρχή προκειμένου ξεκινήσουν οι διαδικασίες απορρύπανσης. 

 
Καπτα - Δημήτρη Μποζώνη, μαστρο - Θανάση Παπαγεωργίου: Καλό σας ταξίδι... PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Κυριακή, 16 Ιανουάριος 2011 09:55

Καπτα - Δημήτρη Μποζώνη, μαστρο - Θανάση Παπαγεωργίου: Καλό σας ταξίδι...

 

Ο Δημήτρης Μποζώνης και ο Θανάσης Παπαγεωργίου έχασαν τη ζωή του στην τραγωδία που έπληξε το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο Aegean Angel, στις 30 Δεκεμβρίου 2010. 800 περίπου μίλια από τις Βερμούδες. 
Ένα μεγάλο κύμα, λένε, σάρωσε αιφνιδιαστικά το κατάστρωμα. Οι δύο άντρες βρίσκονταν εκεί για να ελέγξουν ως επικεφαλής του πλοίου την κατάσταση του σκάφους μετά από θαλασσοταραχή πολλών μποφόρ. 
Από το ίδιο κύμα τραυματίστηκε σοβαρά και ο υποπλοίαρχος, ο καπετάν Αντρέας Ιωάννου, από την Πάφο της Κύπρου. Παρά την αρχική ανησυχία και για εκείνον, έχει ήδη διαφύγει τον κίνδυνο και ετοιμάζεται να επιστρέψει στην πατρίδα του. 
Ο καπετάν Δημήτρης όμως και ο μαστρο - Θανάσης κινούν σήμερα για το μεγάλο ταξίδι. Το χωρίς γυρισμό. Και δίχως καν ένα φιλί αποχαιρετισμού. Δίχως αυτή την τραγική ώρα του τελευταίου αντίου να μπορέσουν οι δικοί τους να τους δουν για στερνή φορά. Το τι σημαίνει αυτό, πόσο πιο πικρό είναι από κάθε άλλη κηδεία, μόνο όσοι το ζήσαμε με δικούς μας αγαπημένους, μπορούμε να το νιώσουμε. 
Μα και ακριβώς για τούτο, ξέρω και λέω ότι εκείνοι που έτσι φεύγουν από κοντά μας, μένουν στη μνήμη μας πάντα ζωντανοί. Όπως τους γνωρίσαμε. Μικρή παρηγοριά μπρος στον τεράστιο πόνο...
Προσωπικά δεν τους γνώριζα. Και τον καπετάν Δημήτρη Μποζώνη και το μαστρο - Θανάση Παπαγεωργίου. Κι ακόμη τώρα δε γνωρίζω τις μορφές τους. Στις μέρες όμως που ακολούθησαν την τραγωδία μας δόθηκε η ευκαιρία να μάθουμε για εκείνους μέσα από τα σχόλια που άφησαν συγγενείς και φίλοι τους. 
Για τον καπετάνιο μίλησε η ίδια η αδερφή του, η κ. Αργυρώ Μποζώνη:
Περιμένω τον αδερφό μου.
Τις νύχτες κοιτάζω το όνομά του στο κινητό μου.
Στέλνω τη νεράιδα του ύπνου να κοιμίσει τη Μάντω του, τη γυναίκα του, τη Σοφία, την κόρη του, τους γονείς μου, τους φίλους του, αυτούς που ξαγρυπνούν τις νύχτες και καπνίζουν στη κουζίνα.
Περιμένω τον αδερφό μου 13 βασανιστικές μέρες και νύχτες.
Και θέλω να πω σε όσους δεν τον ξέρετε, ο Μποζώνης ήτανε σπουδαίος καπετάνιος στη θάλασσα και τη ζωή, τόσο σπουδαίος και φωτεινός που ακόμα και τώρα που με κομματιάζει ο πόνος και η λύπη με συντρίβει, μας κρατάει όλους όρθιους με το φως του.
Φίλοι, όποιος αγαπά πολύ δε ξεχνά ποτέ. Για τον αδερφό μου είμαι πολύ περήφανη, ήμουν πάντα και θα είμαι πάντα.
Με το Δημήτρη θα είμαστε όλοι για πάντα κι ας μας λείπει κάθε λεπτό της υπόλοιπης ζωής μας όλο και πιο πολύ.
Αργυρώ Μποζώνη

Και λίγο νωρίτερα, λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, θα κηδευτεί και το πρωτοπαλίκαρο του πλοίου. Ο πρώτος της μηχανής. Ο Θανάσης Παπαγεωργίου. Που δεν πρόλαβαν οι δικοί του να κρεμάσουν το γαμπριάτικο κουστούμι του στη ντουλάπα. Και δεν πρόλαβε κι εκείνος να ζήσει τον ερχομό του παιδιού του. 
Για το Θανάση Παπαγεωργίου άφησε χτες σχόλιο ένας άνθρωπος που τον ήξερε καλά. Το αναδημοσιεύουμε εδώ, μικρό επικήδειο για το ταξίδι που σήμερα κινάει:
Μετά από 15 ημέρες προσμονής, θλίψης, οργής, λαχτάρας...
15 ημέρες που ακούσαμε πολλά, διαβάσαμε λιγότερα γιατί για πολλούς ήσουν ακόμα μια "παράπλευρη απώλεια" στο επικίνδυνο επάγγελμα που διάλεξες να κάνεις...
Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν μπορούμε να σε ρωτήσουμε τι έγινε, γιατί αύριο θα είσαι σιωπηλός, όπως δεν ήσουνα ποτέ...
Εσύ που πάντα ήσουν η ψυχή της παρέας, τώρα θα στέκεις περήφανος γιατί δεν κώλωσες...είτε από απερισκεψία είτε από εντολή...
έχω πολύ οργή μέσα μου, αλλά συγκρατούμαι...γιατί προέχει να σε αποχαιρετήσω όπως σου αξίζει, χωρίς μοιρολατρίες και κατηγορίες...αυτές μπορούν να περιμένουν...
όσοι σε ξέρουμε, νιώθουμε τυχεροί που είμαστε φίλοι σου...Ο ενεστώτας υπάρχει όχι για να δημιουργήσει εντυπώσεις, αλλά γιατί παύει να ισχύει όταν ξεχνάς κάποιον, κάτι που όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν θα συμβεί ποτέ, όσο κι αν προχωρήσουμε τη ζωή μας...
Ας με ξυπνήσει ένας θόρυβος, ένας συναγερμός κι ας με επαναφέρει στην πραγματικότητα...όπου όλα τα παραπάνω είναι ένα κακό, πολύ κακό όνειρο...
Μα δεν θα γίνει κάτι τέτοιο...
Θα τα πούμε αύριο φίλε...για τελευταία φορά από κοντά...γιατί αύριο φεύγεις για μεγάλο ταξίδι, με ήρεμες θάλασσες και παρέα με έναν καπετάνιο παληκάρι, εξίσου παληκάρι όπως κι εσύ...
Καλό ταξίδι μάγκες...
Από το χρήστη N

Αιωνία η μνήμη και του καπετάν Δημήτρη Μποζώνη και του μαστρο - Θανάση Παπαγεωργίου. 
 
Τελετή παράδοσης – παραλαβής Αρχηγίας Λιμενικού Σώματος PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Παρασκευή, 14 Ιανουάριος 2011 20:19

 LIMENIKOARXIGOS

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τελετή παράδοσης – παραλαβής Αρχηγίας Λιμενικού Σώματος

 

 

Παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη, του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη Όθωνα, καθώς και εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, Εφοπλιστικών Ενώσεων και Ναυτεργατικών Σωματείων, πραγματοποιήθηκε σήμερα, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Αρχηγίας του Λιμενικού Σώματος.

 

Το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού που απηύθυνε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, έχει ως ακολούθως:

 

«Σεβασμιότατοι,

Κύριοι συνάδελφοι  στην Κυβέρνηση και στην Βουλή,

Αρχηγοί,

Αξιωματικοί και στελέχη,

Άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος

 

Σήμερα δεν είναι μία ημέρα απλής παραδοσιακής τελετής παράδοσης παραλαβής στην ηγεσία του Λιμενικού Σώματος. Σήμερα είναι το τέλος μιας εποχής και η αρχή μιας άλλης, γιατί η αλλαγή της ηγεσίας συμπίπτει με την νέα δομή, τη νέα λειτουργία, τη νέα αποστολή του Λιμενικού Σώματος, όπως αποφάσισε και δρομολόγησε η πολιτική ηγεσία, που εκφράζει την λαϊκή κυριαρχία. Ζούμε σε μία νέα εποχή, οραματική εποχή, οραματική εποχή για το Σώμα, για τους αξιωματικούς και τα στελέχη του, για τους ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν και αγάπησαν το Λιμενικό Σώμα. Σε μια εποχή όπου το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Ακτοφυλακή θα έχει τον δικό της αξεπέραστο ρόλο στο νέο δόγμα εθνικής και εσωτερικής ασφάλειας της χώρας. Έτσι όπως ακριβώς επιτάσσουν οι συνθήκες, οι σημερινές ανάγκες της Ελλάδας και της Ευρώπης, οι σημερινές ανάγκες για τη διεθνή συνεργασία, στις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας στον τομέα της ασφάλειας.

 

Κι αν το όραμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στις αρχές του 20ου αιώνα δικαιώθηκε με την πολύχρονη εξαιρετικά σημαντικά συμβολή του Λιμενικού Σώματος στην Υπηρεσία της Εμπορικής Ναυτιλίας συμβάλλοντας και αυτό με τον τρόπο του έτσι ώστε η χώρα να καταστεί παγκόσμια υπερδύναμη στον τομέα της ναυτιλίας, το όραμα του σημερινού Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στον 21ο αιώνα είναι το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Ακτοφυλακή να έχει το δικό της ρόλο, την δική της συμβολή στο δόγμα εθνικής και εσωτερικής ασφάλειας. Καθώς και στις υποχρεώσεις της στο Ελληνικό και στο διεθνές γίγνεσθαι.

 

Σε αυτό  το θέμα στο πέρασμα των χρόνων είναι πολλοί εκείνοι που προσέφεραν την ζωή τους στην εξέλιξη του Λιμενικού Σώματος. Προσέφεραν  την παρουσία τους και αποτέλεσαν παραδείγματα για τις επόμενες γενιές και τα επόμενα στελέχη. Χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία, στη χωρεία αυτών των ανθρώπων θα συμπεριλαμβάνεται ο  Ναύαρχος Αθανάσιος Μπούσιος, μέχρι σήμερα Αρχηγός του Λ.Σ.. Με τον οποίο, είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ πριν ακριβώς 10 χρόνια, όπως ακριβώς και με τον Αντιναύαρχο Παναγιώτη Εξαρχόπουλο. Είχα την ευκαιρία από τότε να διακρίνω την αφοσίωση, την συνέπεια, τον επαγγελματισμό και την ευθύνη, εξαιρετικά στοιχεία για ένα Στρατιωτικό Σώμα, δύο Αξιωματικών που προσέφεραν και προσέφεραν όλα τα επόμενα χρόνια.

 

Γεγονός είναι βέβαια ότι η πολιτεία και το ίδιο το Σώμα τους τίμησε ακριβώς στα Αξιώματα του Αρχηγού και του Υπαρχηγού του Σώματος. Και είμαι απόλυτα βέβαιος Ναύαρχε ότι ποτέ δεν θα λείψετε από κοντά μας, ποτέ δεν θα λείψετε από το Λιμενικό Σώμα, ποτέ δεν θα λείψετε, όπως και εσείς Αντιναύαρχε, από τις υπηρεσίες που θα χρειασθεί οπωσδήποτε να προσφέρετε σε αυτή την νέα πορεία. Το Λιμενικό Σώμα έχει το δικό του μέλλον, ένα καινούργιο μέλλον, ένα καινούργιο όραμα και είναι κρίμα που σε αυτή  την περίοδο θα στερηθεί την δική σας ενεργή παρουσία.

 

 Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και το ΚΥΣΕΑ επέλεξαν στο πρόσωπο του Αντιναυάρχου Κωνσταντίνου Σούλη το νέο ηγέτη του Σώματος. Θα είναι ο πρώτος Αρχηγός του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος. Ένα όραμα δεκαετιών και πολλών γενεών, αλλά το όραμα θα γίνει πραγματικότητα, στις επόμενες εβδομάδες. Θα προχωρήσουμε με γρήγορα και αποφασιστικά βήματα μπροστά και θα επιβεβαιώσουμε εκείνους που πιστεύουν στην αξία της συλλογικής εργασίας για την ασφάλεια της χώρας για την προστασία των πολιτών, την προστασία της ανθρώπινης ζωής, στην θάλασσα και την παράκτια Ελλάδα. Για την συμμετοχή και την συμβολή του Λ.Σ. στην διασφάλιση της απρόσκοπτης οικονομικής λειτουργίας των λιμένων και των θαλασσών μας, των νησιών μας και των τοπικών κοινωνιών. Είμαι απόλυτα βέβαιος Αρχηγέ Κωνσταντίνε Σούλη ότι με την συνεργασία όλων των συναδέλφων σας, όλων των στελεχών του Λ.Σ., αύριο, και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε συνεργασία με τα Αρχηγεία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, μέσα από διακλαδικές συνεργασίες στα πλαίσια του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη θα εξασφαλίσουμε τον μέγιστο βαθμό για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Έχουμε πολλούς στόχους μπροστά μας, σε ορισμένες περιπτώσεις και νέους στόχους για το Λιμενικό Σώμα. Από αυτή την άποψη είναι προφανές ότι χρειάζεται ενίσχυση στην στελέχωση του Λ.Σ., χρειάζονται νέες κατευθύνσεις, νέες προσεγγίσεις με διαφορετική λογική. Και αυτή η λογική χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά, χρειάζεται πολλές ώρες αφοσίωσης στο Σώμα στις λειτουργίες του και στις ανάγκες του. Πέρα από τις πολλές και διακριτές ικανότητες οι οποίες είναι πολλές στο πρόσωπο σας και καταξιωμένες στην συνείδηση όλων των στελεχών του Σώματος, η εργατικότητα και η συνέπεια είναι αδιαμφισβήτητες. Και από την άποψη αυτή είμαι απόλυτα βέβαιος για την επιτυχία του έργου σας. Ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο όπου το έργο του Σώματος, η αποστολή, ο ρόλος του είναι εξίσου σημαντικά για την άλλη πλευρά την οποία ούτε για μία στιγμή πρόκειται να σταματήσει να υποστηρίζει δηλαδή τις υπηρεσίες που αφορούν την θάλασσα, τα νησιά, την εμπορική ναυτιλία, την ακτοπλοία, τις παραδοσιακές δραστηριότητες, την ναυτεργασία, την εκπαίδευση. Δηλαδή όλες τις αρμοδιότητες, οι οποίες ασκούνται από τον συνάδελφο μου τον Υπουργό Γιάννη Διαμαντίδη. Με απόλυτη προσήλωση και συνέπεια θα συνεχίσουμε - θα συνεχίσει το Λ.Σ. να υποστηρίζει με τα στελέχη του αυτές τις λειτουργίες, για τις οποίες στο βάθος του χρόνου, θα υπάρξει μετεξέλιξη σ’ένα καθαρά αμιγές οικονομικό Υπουργείο σύμφωνα με τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης.

 

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι όπως ο προκάτοχος σας , κ. Μπούσιος, έτσι και εσείς Αρχηγέ θα υπηρετήσετε αυτό το οποίο υπηρέτησαν όλοι οι προκάτοχοι Αρχηγοί του Λ.Σ. το νόμο, την τάξη και το συμφέρον των πολιτών. Όχι σύνθετα πράγματα, όχι σύνθετες επιδιώξεις, απλές αλλά δύσκολες που περιλαμβάνουν το μεγαλείο του ένστολου Αξιωματικού που υπηρετεί την πατρίδα. Τον νόμο, την τάξη, το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον των πολιτών. Καλή επιτυχία στο έργο σας, καλή δύναμη για την εξαιρετική προσπάθεια, την οποία πρόκειται να κάνουμε όλοι μαζί. Και σε εσάς Αρχηγέ, σε εσάς Ναύαρχε κ. Μπούσιο, σε εσάς Αντιναύαρχε κ. Εξαρχόπουλε εύχομαι ότι καλύτερο στην ζωή σας και στις οικογένειες σας, τις ευχές του Πρωθυπουργού για οικογενειακή και προσωπική ευτυχία και για πρόοδο στις οικογένειες σας. Και σε κάθε περίπτωση να ξέρετε ότι τόσο η πολιτεία

όσο και το Λιμενικό Σώμα εκτίμησε και εκτιμά την πολύτιμη συνεισφορά σας στην ιστορία του και στην διαδρομή του».  

 

Το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού που απηύθυνε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας, έχει ως ακολούθως:

 

«Σεβασμιότατοι,

 

Κύριε Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη και κύριε Υπουργέ Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας,

 

Αγαπητοί συνάδελφοι του Ελληνικού Κοινοβουλίου,

 

Κύριοι Γενικοί Γραμματείς,

 

Κύριοι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,

 

Κύριοι επίτιμοι Αρχηγοί του Λιμενικού Σώματος,

 

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Λιμενοφύλακες,

 

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

 

Κυρίες και κύριοι,

 

Πάντα η ημέρα αλλαγής ηγεσίας του Λ.Σ. είναι μια μέρα ιδιαίτερα σημαντική για το Λιμενικό Σώμα και γενικότερα για την πατρίδα. Η σημερινή τελετή αλλαγής ηγεσίας όμως έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

 

Γιατί συμπίπτει με την επικείμενη σύσταση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

 

Σηματοδοτείται σήμερα  μια νέα αρχή, όχι μόνο στην ηγεσία, αλλά και μια νέα πορεία στη δομή και τη λειτουργία του Λιμενικού Σώματος.

 

 

Είναι σε όλους μας γνωστό ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας είναι μεγάλες. Προκλήσεις που έχουν να κάνουν με θέματα πρωτίστως  Εθνικής αλλά και Ευρωπαϊκής σημασίας.

 

Στην Ελλάδα, την πατρίδα μας, ζούμε σε ένα γεωγραφικό, πολιτικό και πολιτισμικό περιβάλλον που πάντα διακρινόταν για τη ρευστότητα, τις εντάσεις και την αστάθεια του. Πέραν των άλλων η Ελλάδα είναι το φυσικό σύνορο της Ε.Ε, αποτελεί την κεντρική πύλη εισόδου εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που επιθυμούν να εισέλθουν ψάχνοντας ένα καλύτερο μέλλον, ανθρώπων που είτε ταξιδεύουν από το Νότο προς τον Βορρά είτε από την Ανατολή προς την Δύση επιλέγουν ως σημείο διέλευσης τη χώρα μας.

Οφείλουμε λοιπόν να διαφυλάξουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο, οφείλουμε να φυλάξουμε τα σύνορα μας χερσαία και θαλάσσια με τέτοιο τρόπο ώστε να δώσουμε το ηχηρό μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι χώρα ανοχύρωτη.

 

Οφείλουμε να δώσουμε το μήνυμα πως έχουμε την βούληση και τις δυνατότητες να διαχειριζόμαστε κρίσιμα προβλήματα που δεν αφορούν όμως μόνο εμάς αλλά και την ίδια την Ευρώπη, επιδιώκοντας και κατακτώντας την συνεργασία, την στήριξη και συμβολή των Ευρωπαϊκών Θεσμών.

 

Προς αυτήν την κατεύθυνση λοιπόν το νέο Λιμενικό Σώμα θα αποτελέσει τον άγρυπνο φρουρό των θαλάσσιων συνόρων μας και των πανέμορφων ακτών μας. Ένα Λιμενικό Σώμα που θα συνεχίσει να αποτελεί πρότυπο Σώμα Ασφαλείας και παράδειγμα προς μίμηση.

 

Εμείς ως πολιτική ηγεσία, θέλω να διαμηνύσω πως θα είμαστε κοντά στην ηγεσία, στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, για να κάνουμε ασφαλέστερη, ευκολότερη και πιο αποτελεσματική την κρίσιμη αποστολή σας. Είμαι σίγουρος πως Θα τα καταφέρετε, το ήθος και ο ζήλος που έχετε επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια αποτελούν εχέγγυα για την επιτυχία.

 

Θέλω σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω και δημόσια τον απερχόμενο Αρχηγό, Αντιναύαρχο Λιμενικού Σώματος κύριο Αθανάσιο Μπούσιο, έναν άνθρωπο ειλικρινή, ικανό, έντιμο, σταθερό στις απόψεις και στις θέσεις του, έναν άνθρωπο με μακρά και πολύτιμη προσφορά στο Σώμα μια προσφορά που κορυφώθηκε και στην διάρκεια της θητείας του ως Αρχηγού.

Εξαίρω  την προσωπικότητα και το ήθος του νέου Αρχηγού Αντιναυάρχου Λιμενικού Σώματος, κύριου Κωνσταντίνου Σούλη, που η επιλογή να αναλάβει τα ηνία του Σώματος   σ’ αυτήν την κρίσιμη, κομβική συγκυρία για την χώρα και το Λ.Σ. αποδεικνύει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στο πρόσωπό του. Ενός ανθρώπου με ιδιαίτερη μόρφωση αλλά το σημαντικότερο με πλούσια διεθνή εμπειρία, έναν άνθρωπο που κατά την σταδιοδρομία του υπηρέτησε με επιτυχία σε διάφορες επιτελικές θέσεις και σε Περιφερειακές υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος. Είμαστε σίγουροι πως θα ανταποκριθεί στην ευθύνη της αποστολής του, τον στηρίζουμε και τον εμπιστευόμαστε.

 

Σας εύχομαι κύριε Αρχηγέ δύναμη, τύχη και επιτυχία στα καθήκοντα σας».

 

 

Ομιλία απερχόμενου Αρχηγού Λ.Σ. Ναυάρχου κ. Μπούσιου Αθανάσιου:

 

«Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Πειραιά

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής

Κύριε Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη

Κύριε Υπουργέ Θαλασσίων Υποθέσεων ,Νήσων και Αλιείας

Κύριε Υφυπουργέ

Κύριοι Γενικοί Γραμματείς

Κύριοι Εκπρόσωποι του κοινοβουλίου

Κύριοι Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης

Κύριε Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας

Κύριοι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας

Κύριοι Επίτιμοι Αρχηγοί του Λιμενικού Σώματος

Κύριοι Εκπρόσωποι των Εφοπλιστικών Ενώσεων και Ναυτεργατικών Σωματείων

Αξιωματικοί ,Υπαξιωματικοί, Λιμενοφύλακες και πολιτικό προσωπικό

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι

 

Παραδίδω σήμερα τα καθήκοντα του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και παράλληλα, μετά από τριάντα τρία χρόνια και τέσσερις μήνες υπηρεσίας, ολοκληρώνω σήμερα με τη βοήθεια του θεού την σταδιοδρομία μου στο Λιμενικό Σώμα.

 

Σας παρακαλώ να κατανοήσετε και να συγχωρήσετε τη συγκίνησή μου.

 

Κυρίες και κύριοι,

κάθε φορά που κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου παρέδιδα καθήκοντα που μου είχαν ανατεθεί ένιωθα συγκίνηση και θλίψη. Όμως, τα συναισθήματά μου ισοσταθμίζονταν από την πρόκληση και την προοπτική των νέων καθηκόντων που θα αναλάμβανα.

 

Σήμερα κυριαρχεί σε μένα η συγκίνηση αλλά, βαθιά μέσα μου, υπάρχει και θλίψη.

 

Η θλίψη μου οφείλεται στο γεγονός ότι από σήμερα παύω να είμαι ενεργός Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, παραμένω όμως ενεργό μέλος μιας οικογένειας που αγάπησα ειλικρινά, που με τίμησε, που τιμώ και θα εκτιμώ.

 

Η ολοκλήρωση των τιμητικών καθηκόντων του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος ήταν μια απόλυτα συνειδητή και προσωπική μου επιλογή.

 

Η θητεία μου ως Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος είναι αντιστρόφως ανάλογη όχι τόσο του αριθμού των ιδιαίτερων θεμάτων που έπρεπε να χειριστώ αλλά, της σημασίας των θεμάτων σε σχέση με το Λιμενικό Σώμα, την πορεία του, τις προοπτικές και το προσωπικό του.

 

Από το βήμα αυτό, την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του Αρχηγού, προέτρεψα την ημέρα εκείνη ειδικά τους συναδέλφους που υπηρετούσαν στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ενώ το Λιμενικό Σώμα ανήκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να επιδείξουν ζήλο και να συνεχίσουν να παράγουν ουσιαστικό έργο.

 

Τις ημέρες και τους μήνες που ακολούθησαν καταδείχθηκε ότι το σχήμα που όριζε το Προεδρικό Διάταγμα 189/2009 δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από όσα έλυνε. Όμως, δουλέψαμε όπως ξέραμε να δουλεύουμε, με τον τρόπο και τις διαδικασίες που η δομή, η παράδοση και η ιστορία του Λιμενικού Σώματος μας επέβαλε ώστε, τα προβλήματα αυτά να έχουν τις μικρότερες δυνατές συνέπειες για τη ναυτιλία, για τα πλοία και τους ναυτικούς, για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση του πολίτη στο χώρο αρμοδιότητάς μας, για τη χώρα μας τη στιγμή που βρισκόταν και δυστυχώς βρίσκεται ακόμα, σε μια πρωτοφανή κατάσταση κρίσης λόγω των δημοσιοοικονομικών της δεδομένων. Και θεωρώ ότι το καταφέραμε.

 

Τον περασμένο Ιούνιο, με τη δημοσίευση και την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 50/2010 θεωρήσαμε ότι η Πολιτεία, μεταξύ άλλων, αναγνώριζε και την πλέον πρόσφατη προσφορά του Λιμενικού Σώματος στη χώρα και τους πολίτες της και στη βάση των όσων όριζε το Διάταγμα αυτό ολοκληρώσαμε προσχέδιο νόμου για τη σύσταση και λειτουργία Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος. Στην αποδοχή και εφαρμογή του νόμου αυτού στηρίζαμε τη ριζική αναδιοργάνωση της λειτουργίας και την προοπτική ενός σύγχρονου τρόπου και μεθόδων εκπλήρωσης μιας σταθερής αποστολής από το Λιμενικό Σώμα. Οι εξελίξεις που ακολούθησαν και ειδικότερα η δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος 96/2010 και ύστερα του Προεδρικού Διατάγματος 127/2010 επαναοριοθέτησαν το θέμα κατά τρόπο που θεωρώ ότι δεν είναι σύμφωνο με τις παραδόσεις του Σώματος και θέτει υπό αμφισβήτηση την υφιστάμενη δομή του. Τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες, χρειάστηκαν επτά συνολικά Προεδρικά Διατάγματα για να ορισθεί, να καθορισθεί και να επανακαθορισθεί η ένταξη του Σώματος σε Διοικητικό φορέα. Από μόνο του το γεγονός αυτό θεωρώ ότι δεν τιμά την προσφορά του Λιμενικού Σώματος, παραγνωρίζει τα προσόντα του προσωπικού του, αντίκειται στο όραμα του εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου που το δημιούργησε και δεν αντανακλά τη δική μου αντίληψη για τις δυνατότητες του Λιμενικού Σώματος και του προσωπικού του στη Χώρα. Σημειώνω ότι κατά το χρονικό διάστημα που πέρασε η παράνομη διέλευση μεταναστών από τη θάλασσα μειώθηκε κατά 80% και αυτό έγινε από το Λιμενικό Σώμα με την παραδοσιακή του μορφή. Το Λιμενικό Σώμα, που εγώ ξέρω και υπηρέτησα, είναι και Ακτοφυλακή και η κοινά αντιληπτή άμεση ανάγκη ενίσχυσης των επιχειρησιακών του δυνατοτήτων, που η μη επίτευξή της δεν οφείλεται μόνο στη δημοσιοοικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και στις διοικητικές δυσλειτουργίες που προκάλεσαν οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών, δεν θεωρώ ότι θα επιλυθεί με την μετάλλαξη του σε έναν διαφορετικό φορέα από αυτόν που ήταν και υπηρέτησε με επιτυχία τη Χώρα. Ενδεικτικά αναφέρω ότι η υπαγωγή του Σώματος υπό τον προϋπολογισμό διαφορετικών Υπουργείων και οι αγκυλώσεις αυτής της υπαγωγής που εξακολουθούν να υφίστανται, απέτρεψαν κάθε προσπάθεια ρεαλιστικής ανταπόκρισης στις σύγχρονες επιχειρησιακές ανάγκες του Σώματος όπως και σε στοιχειώδεις ανάγκες του προσωπικού του.

 

Για τη δική μου αντίληψη, η στρατιωτική τάξη και πειθαρχία που διέπει το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, που δεν γνωρίζει ωράρια, ο σεβασμός που εμπνέει η στολή και η ενσυνείδητη υπακοή σε μια δομημένη ιεραρχία σε συνδυασμό με τη μόνιμη, συγκροτημένη, συνδυασμένη συμβολή αυτού του έμπειρου, εκπαιδευμένου και εξειδικευμένου προσωπικού στη διαμόρφωση των πολιτικών βουλήσεων και επιλογών τόσο για τη ναυτιλία όσο και για την ασφάλεια και την τάξη στα λιμάνια και τις ελληνικές θάλασσες όπως και για την εφαρμογή αλλά και για τον έλεγχο εφαρμογής αυτών των πολιτικών επιλογών, αποτελούν ένα υποδειγματικό μοντέλο και διαμορφώνουν στοιχεία εθνικής ισχύος.

 

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Λιμενοφύλακες,

 

σας ευχαριστώ πολύ όπου και να είσθε, όπου και να υπηρετείτε. Με κάνατε υπερήφανο, μπορείτε να κάνετε υπερήφανο κάθε Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος. Προσφέρετε τόσα πολλά σε σύγκριση με αυτά που σας προσφέρονται και σας διατίθενται.

 

Η δημοσιοοικονομική  κατάσταση της χώρας είναι μικρή δικαιολογία για όσα ήθελα και δεν μπόρεσα να προσφέρω από την υψηλότερη θέση στο Λιμενικό Σώμα.

 

Πιστεύω βαθιά ότι ο επαγγελματισμός σας, ο ζήλος σας, η επιθυμία σας για συνεχή προσφορά, η εμπειρία σας, οι γνώσεις σας, η εμπιστοσύνη που δείχνουν σε εσάς οι πολίτες όπως και οι φορείς της ναυτιλίας, μπορούν να πείσουν ότι ενιαίο Λιμενικό Σώμα πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί εθνικό θεσμό, μια αξιόπιστη και παγιωμένη σταθερά. Πιστεύω ότι το έργο σας και οι δυνατότητές σας μπορούν να δώσουν  απάντηση σε κάθε πρόκληση.

 

Άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος,

 

σε κάθε δυσκολία, υπάρχουν σταθερές στις οποίες πρέπει να βασιζόμαστε για να την αντιμετωπίσουμε. Η οικογένεια, η φιλία είναι τέτοιες σταθερές. Για σας η οικογένεια του Λιμενικού Σώματος, η συναδελφικότητα, η αμοιβαία υποστήριξη, ο στρατιωτικός σας όρκος, η αγάπη στην πατρίδα, οι παραδόσεις του Λιμενικού Σώματος πρέπει να είναι επιπρόσθετες τέτοιες σταθερές.

 

Αξιότιμε Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη, κύριε Χρήστο Παπουτσή,

 

έχετε υπηρετήσει με επιτυχία και ως Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και έμπρακτα έχετε αποδείξει την εκτίμησή σας στο Λιμενικό Σώμα, στις δυνατότητές του, στην προσφορά του, στην αξία του. Ενισχύσατε το Λιμενικό Σώμα σε βαθμό πρωτόγνωρο για τα δεδομένα εκείνης της εποχής και συνεχίσατε να δείχνετε το ενδιαφέρον σας για το Σώμα και το έργο του από κάθε θέση στην οποία μετέπειτα βρεθήκατε. Με την πολιτική υπαγωγή του Σώματος σε εσάς είμαι βέβαιος ότι θα πράξετε κάθε τι αναγκαίο για να αναδείξετε τις πολύτιμες δυνατότητές του και να το ενισχύσετε.

 

Αξιότιμε Υπουργέ Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, κύριε Γιάννη Διαμαντίδη,

 

είσαστε από τους ανθρώπους που κατά τη θητεία σας στην υπηρεσία του ελληνικού λαού, παρακολουθούσατε και το έργο του Λιμενικού Σώματος και το αξιολογήσατε θετικά όπως και προσφάτως κάνατε, δημόσια, αξιολογώντας ανάλογα την αντίδρασή του σε ιδιαίτερες καταστάσεις που χρειάστηκε να ανταποκριθεί. Κατά το χρονικό διάστημα στο οποίο θα έχετε στη διάθεσή σας προσωπικό του Σώματος για να υπηρετήσετε το νέο θεσμό του Υπουργείου σας, μπορείτε να στηριχθείτε στο προσωπικό αυτό που η εμπειρία του, οι γνώσεις του, η αγάπη και η αφοσίωσή του στην προάσπιση των εθνικών ναυτιλιακών συμφερόντων έχουν αναγνωρισθεί από όλους τους φορείς της μεγάλης ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας. Άλλωστε το Λιμενικό Σώμα πάνω από 90 χρόνια υπηρέτησε και την εμπορική ναυτιλία και συνεχίζει να την υπηρετεί με το πολυάριθμο εξειδικευμένο προσωπικό του που παραμένει τόσο στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας όσο και στις Περιφερειακές Υπηρεσίες.

 

Αξιότιμε Γενικέ Γραμματέα Ασφάλειας Ναυσιπλοίας, κύριε Θανάση Χριστόπουλε,

 

θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ προσωπικά σε σας και να μην σας ευχαριστήσω θερμά για τη συμπαράστασή σας και τη στήριξη που προσφέρατε στις προσπάθειές μου. Είχατε την ευκαιρία να δείτε το Λιμενικό Σώμα να λειτουργεί και να προσφέρει σε κάθε πλαίσιο που του όρισε η Πολιτεία και έχω τη βεβαιότητα ότι διαπιστώσατε και αξιολογήσατε θετικά την επάρκεια και το επίπεδο του προσωπικού του. Είμαι εξίσου βέβαιος ότι το Σώμα θα βρίσκει σε σας έναν πιστό φίλο και μόνιμο θερμό συμπαραστάτη. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία από τη θέση που παρέχετε τις πολύτιμες υπηρεσίες σας.

 

Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Πτέραρχε Ιωάννη Γιάγκο,

 

η παρουσία σας σήμερα στην τελετή αυτή καταρχήν αποτελεί τιμή για το Λιμενικό Σώμα και αποδεικνύει την εκτίμηση που τρέφετε στην προσφορά και στο έργο του, όπως σε κάθε ευκαιρία συνεργασίας μας είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω. Η διατήρηση της στρατιωτικής δομής του Λιμενικού Σώματος θεωρώ ότι αποτελεί εχέγγυο της συνέχισης αλλά και εμβάθυνσης της άψογης συνεργασίας του με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

 

Αξιότιμοι Αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Στρατού, του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος – Εκλεκτοί εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των άλλων φορέων της Δημόσιας Διοίκησης,

 

σας ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία μας που εμπράκτως επιβεβαίωσε μια σταθερή μου πεποίθηση. Ότι η επιτυχία μπορεί να είναι έργο ομάδας, ότι για το καλό της Χώρας μας κανείς δεν περισσεύει, ότι η συλλογικότητα, η διακλαδικότητα, η συναντίληψη είναι  βάση επιτυχίας.

 

Αγαπητοί πολιτικοί υπάλληλοι,

 

πάντα σας μετρούσα στους συνεργάτες, πάντα αναγνώριζα και αναγνωρίζω το έργο και την προσφορά σας για επιτυχία στους κοινούς σκοπούς που μας ανέθεσε η Πολιτεία. Φίλοι πολιτικοί υπάλληλοι, μου έχετε δώσει τη δυνατότητα με το έργο σας, με τη συμπαράστασή σας να πιστεύω βαθιά ότι υπάρχουν μόνο στοιχεία που μας ενώνουν, που σας ενώνουν με το Λιμενικό Σώμα. Σας ευχαριστώ πολύ.

 

Εκλεκτοί εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων της ναυτιλίας, της πλοιοκτησίας, του εφοπλισμού, της ναυτεργασίας,

 

σας ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία, για τη βοήθεια στο έργο μου σε όλη τη  σταδιοδρομία μου. Με την κοινή αντίληψη ότι στην εθνική υπόθεση «εμπορική ναυτιλία» βρισκόμαστε όλοι στην ίδια όχθη, κυρίαρχα σας ευχαριστώ για την έμπρακτη εμπιστοσύνη σας και την εκτίμησή σας στο Λιμενικό Σώμα, που είμαι βέβαιος ότι θα εξακολουθείτε να δείχνετε.

 

Εκπρόσωποι των εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης,

 

η σχέση μου με σας άρχιζε πάντα με το δεδομένο ότι, η ενημέρωση και μαζί με αυτή η κριτική αποτελεί το έργο σας. Και το έργο σας ήταν πάντα πολύτιμος αρωγός στο δικό μου έργο σε κάθε φάση της σταδιοδρομίας μου και ιδιαιτέρως ως Αρχηγού. Με απόλυτη αναγνώριση στη σημασία του λειτουργήματος που ασκείτε, με σεβασμό στη δύναμη της επικοινωνίας σας ζητώ να εξακολουθήσετε μέσα από καλόπιστη κριτική να αποτελείτε παράγοντα που θα ενισχύει το Λιμενικό Σώμα.

 

Αγαπητέ μου Αντιναύαρχε Παναγιώτη ΕΞΑΡΧΟΠΟΥΛΕ, Επίτιμε Πρώτε Υπαρχηγέ του Λιμενικού Σώματος,

 

υπήρξες πολύτιμος συνεργάτης που ο καθένας στη θέση μου θα ήθελε να έχει. Συνέβαλες στη λήψη των αποφάσεών μου και κυρίως στήριξες απαράμιλλα και υποδειγματικά την εφαρμογή τους. Σε ευχαριστώ πολύ, σου εύχομαι από καρδιάς υγεία, ευτυχία, επιτυχία σε κάθε μελλοντική επιδίωξή σου, σε μετρώ ως φίλο.

 

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ ιδιαιτέρως στον Διευθυντή, τον Υπασπιστή και όλο το προσωπικό του γραφείου μου,

 

σας ευχαριστώ πολύ για τις υπηρεσίες που παρέξατε, για τις αμέτρητες ώρες ημερησίως που περνούσατε ανταποκρινόμενοι υποδειγματικά στα καθήκοντά σας αλλά και ανεχόμενοι πολλές φορές τις ανθρώπινες αδυναμίες μου και ιδιαιτερότητές μου. Σας εύχομαι καλή συνέχεια, οικογενειακή και προσωπική ευτυχία.

 

Αντιναύαρχε Κωνσταντίνε ΣΟΥΛΗ, νέε Αρχηγέ του Λιμενικού Σώματος,

 

σε ευχαριστώ για την εποικοδομητική συνεργασία μας στα προηγούμενα καθήκοντά σου και σε συγχαίρω δημόσια για την επάξια επιλογή σου προς άσκηση των τιμητικών σου καθηκόντων.

Σου εύχομαι κάθε επιτυχία σε ένα δύσκολο έργο που απαιτεί υπομονή, επιμονή, αποφασιστικότητα, προσκόλληση στην αξιοκρατία, συνεργασία, όραμα.

 

Να θεωρείς αυτονόητο ότι είμαι στη διάθεσή σου οποτεδήποτε χρειαστείς τις απόψεις μου ή τη βοήθειά μου στο έργο σου.

 

Θα μου επιτρέψετε μία ανθρώπινη παρεμβολή εκτός κειμένου, να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, την γυναίκα μου την Άννα και την κόρη μου την Ελισάβετ, γιατί αυτές αν δεν υπήρχαν δεν μπορούσα να ανταποκριθώ εγώ σε αυτά που θα έπρεπε.

 

Κυρίες και κύριοι,

 

η σταδιοδρομία μου ως Αξιωματικός συνδέθηκε από νωρίς με την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, με την έρευνα και τη διάσωση. Χωρίς να παραβλέπω κανένα από τα σημαντικά καθήκοντα του Λιμενικού Σώματος, καλώ τους συναδέλφους να συνεχίσουν με πάθος και αφοσίωση το έργο της προστασίας στη θάλασσα του μεγαλύτερου αγαθού. Της ανθρώπινης ζωής.

 

Ίσως παρέλειψα να ευχαριστήσω κάποιους όμως περισσότερο και πάνω από όλα ευχαριστώ το Λιμενικό Σώμα στο οποίο οφείλω κάθε τιμή που μου έγινε.

 

Με τη σκέψη μου ιδιαίτερα στους συναδέλφους που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, σας ευχαριστώ πολύ όλους».

 

 

Ομιλία νέου Αρχηγού Λ.Σ. Αντιναυάρχου κ. Σούλη Κωνσταντίνου:

 

«Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Πειραιά,

 

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής,

 

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Ζακύνθου και Στροφάδων,

 

Κύριε Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη,

 

Κύριε Υπουργέ Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας,

 

Κύριε Υφυπουργέ Προστασίας του Πολίτη,

 

Κύριε Αντιπρόεδρε της Βουλής,

 

Κύριε Γενικέ Γραμματέα Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας,

 

Κύριοι Γενικοί Γραμματείς,

 

Κύριοι εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου,

 

Κύριε Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας,

 

Κύριοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης,

 

Κύριοι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,

 

Κύριοι Επίτιμοι Αρχηγοί του Λιμενικού Σώματος,

 

Κύριοι εκπρόσωποι των Εφοπλιστικών και Ναυτεργατικών Ενώσεων ,

 

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Λιμενοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό

 

Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι,

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συνεργάτες,

 

 

        

Παραλαμβάνω σήμερα τα καθήκοντα του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, μετά από απόφαση του ΚΥΣΕΑ.  Αισθάνομαι την υποχρέωση να εκφράσω τις θερμότατες ευχαριστίες μου στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης και Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο ΠΑΠΟΥΤΣΗ για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπό μου και με πρότεινε ως  Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, καθώς και προς τα μέλη του ΚΥΣΕΑ για την ιδιαίτερη τιμή που μου έκαναν.  Επίσης, θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Εμμανουήλ ΌΘΩΝΑ καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κο Αθανάσιο ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ για την εκτίμηση με την οποία με περιβάλλουν.

 

 

Παράλληλα, επιθυμώ να εκφράσω τον σεβασμό μου στον απερχόμενο Αρχηγό Ναύαρχο Αθανάσιο ΜΠΟΥΣΙΟ και να τον ευχαριστήσω για την άριστη συνεργασία μας, για το έργο του στο χρονικό διάστημα της Αρχηγίας του, αλλά και για τη στήριξη του στον ίδιο το θεσμό του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και του εύχομαι υγεία, οικογενειακή ευτυχία και κάθε επιτυχία στην καινούργια περίοδο της ζωής του.

 

 

Τις ίδιες ευχαριστίες και ευχές εκφράζω και προς τον απερχόμενο Επίτιμο Α΄ Υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο ΕΞΑΡΧΟΠΟΥΛΟ Παναγιώτη.

 

 

Επιθυμώ επίσης να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους και συνεργάτες, εν ενεργεία και εν αποστρατεία από το βαθμό του Ναυάρχου μέχρι και το βαθμό του Λιμενοφύλακα, το πολιτικό προσωπικό καθώς και το σύνολο των φορέων της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας με τη μεγάλη προσφορά τους στην ανάπτυξη της Χώρας, που κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου με περιέβαλλαν με την εμπιστοσύνη τους και με στήριξαν κατά την άσκηση των καθηκόντων μου.

 

Κύριε Υπουργέ,

με τη βοήθεια του Θεού και τη συμπαράσταση του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι πιστός στον όρκο μου θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το Λιμενικό Σώμα να ανταποκριθεί επάξια στις προσδοκίες του Έλληνα πολίτη, στο πλαίσιο του ρόλου που μετά την ίδρυση Αρχηγείου η Πολιτεία θα του αναθέσει, σε συνεργασία με το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και τους λοιπούς φορείς της Δημόσιας Διοίκησης.  Επιπλέον υπόσχομαι ότι το Λιμενικό Σώμα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, θα εξακολουθήσει να έχει την καλύτερη δυνατή παρουσία προκειμένου η χώρα μας να συνεχίσει να εκπληρώνει επιτυχώς τις διεθνείς και ευρωπαϊκές  δεσμεύσεις και υποχρεώσεις της.

 

Κυρίες και Κύριοι,

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Λιμενοφύλακες,

με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνω, αξιολογώντας τα υφιστάμενα δεδομένα και με σεβασμό στις παραδόσεις του Λιμενικού Σώματος, έχοντας κατά νου τη ρήση “αρχή άνδρα δείκνυσι”, σας καλώ να συνεργαστούμε όλοι μαζί,  αξιοποιώντας τα διατειθέμενα μέσα και με την επίδειξη της ίδιας αυταπάρνησης, του ίδιου ήθους και επαγγελματισμού που έχετε αποδείξει περίτρανα ότι σας διακρίνει για την υλοποίηση των σημαντικών εθνικών επιταγών που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Σώματος σε τομείς όπως:

α) ο έλεγχος των θαλασσίων συνόρων μας που αποτελούν ταυτόχρονα τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,

β) η εξυπηρέτηση του Έλληνα πολίτη,

γ) η διαφύλαξη του θαλασσίου περιβάλλοντος, 

δ) η προστασία των πλοίων και των λιμένων από έκνομες ενέργειες

ε) η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας στη θάλασσα,

στ) η αντιμετώπιση κάθε μορφής εγκλήματος στο πεδίο αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος,

ζ) η έρευνα και διάσωση, καθώς και η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας

 

Προκειμένου το Λιμενικό Σώμα, μετά την ίδρυση του Αρχηγείου του, να αντεπεξέλθει στις δικαιολογημένα αυξημένες απαιτήσεις του Έλληνα πολίτη και να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στην  πολυδιάστατη αποστολή του, θα επιδιώξουμε με μεθοδευμένο και λειτουργικό τρόπο την θωράκισή του σε υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και την αναβάθμισή της κατάρτισης του στελεχιακού δυναμικού.

 

Παράλληλα όμως απαιτείται και η ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο προσωπικό, καθώς και η άμεση λήψη μέτρων ενίσχυσης της διοικητικής μέριμνας και ορθολογικότερης διαχείρισης των ανθρωπίνων πόρων του Λιμενικού Σώματος, μέσω της διαρκούς επιμόρφωσης και περαιτέρω εξειδίκευσης προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της απόδοσης αλλά και της υπηρεσιακής και κοινωνικής ζωής του προσωπικού.

 

Τονίζω ιδιαίτερα ότι το Γραφείο του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος θα είναι ανοιχτό στο σύνολο των στελεχών του για την παροχή της βέλτιστης δυνατής συνδρομής σε υπηρεσιακό επίπεδο αναγνωρίζοντας έμπρακτα ότι η διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού είναι η σημαντικότερη αλλά και η δυσκολότερη πράξη ευθύνης.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, έχω επίγνωση ότι μόνο με τη δική σας καθολική στήριξη και συμβολή θα μπορέσουμε να πετύχουμε στο έργο μας καθώς και στην   αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό των δομών και του νομικού πλαισίου της Διοίκησης, μέσω του υπό ίδρυση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος.  Σε αυτό τον κοινό αγώνα, από τον οποίο δεν πρέπει να λείψει κανείς, σας υπολογίζω ως πολύτιμους συμπαραστάτες και αναμένω να δώσετε όλοι τον καλύτερό σας εαυτό.

 

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος που υπηρετεί σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας και συμβάλλει καίρια στην ομαλή λειτουργία του, σημειώνω ότι το θεωρώ πολύτιμο μέλος της οικογένειας του Λιμενικού Σώματος και αναμένω την ενεργό συμβολή του στη διαμόρφωση της μελλοντικής πορείας του Λιμενικού Σώματος.

 

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων μαζικής ενημέρωσης και ιδιαίτερα στους διαπιστευμένους ναυτιλιακούς συντάκτες,  θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την επί σειρά ετών συνεργασία και συμπαράστασή τους και να τους ευχηθώ την συνέχιση της άσκησης εποικοδομητικής κριτικής στο έργο του Λιμενικού Σώματος, αλλά και την παροχή ουσιαστικής αρωγής στο λειτούργημά του, με την προβολή των επιτυχιών, της προσφοράς και της προσπάθειας του προσωπικού του.

 

Εκλεκτοί εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των υπόλοιπων φορέων της Δημόσιας Διοίκησης, προσβλέπω στη θετική συνδρομή σας και στην εποικοδομητική συνεργασία μας για την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας του πολίτη, αλλά και γενικότερα προς όφελος της Πατρίδας μας.

        

Με τις σκέψεις αυτές θα ήθελα να στραφώ και να ευχαριστήσω το σύνολο των συναδέλφων, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, που με τίμησαν με τη φιλία και τη στήριξή τους στην διάρκεια της   επαγγελματικής μου πορείας, καθώς και τη σύζυγο και το παιδί μου για την πολύτιμη συμβολή τους στην πορεία αυτή.

 

Σας ευχαριστώ όλους θερμά».

 

 

Φωτογραφίες από την τελετή, βρίσκονται στην ιστοσελίδα του γραφείου μας www.tidis.yen.gr.

 
Ο Θανάσης Μπούρας, βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Ν.Δ. και τ. Υφυπουργός, είχε καταθέσει ερώτηση στον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη με θέμα την απομάκρυνση ναυαγίων από τον κόλπο της Ελευσίνας. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Παρασκευή, 14 Ιανουάριος 2011 19:37

                                                                                                       ΑΘΗΝΑ, 14-01-2011

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ν.Δ.

τ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ 3

106 77, ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.: 210 3303066

ΦΑΞ: 210 3301970

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

          Ο Θανάσης Μπούρας, βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Ν.Δ. και τ. Υφυπουργός, είχε καταθέσει ερώτηση στον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη με θέμα την απομάκρυνση ναυαγίων από τον κόλπο της Ελευσίνας.

             Ο Υπουργός κ. Ιωάννης Διαμαντίδης απάντησε παραθέτοντας έγγραφο του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας, το οποίο υπογράφει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος.

                         Η απάντηση έχει ως εξής:

                         «Οι δύο πλειοδοτικοί διαγωνισμού, που προκηρύχθηκαν (27-01-2009 και 28-04-2009 αντίστοιχα), για την ανέλκυση των ναυαγίων εντός του κόλπου της Ελευσίνας, επέβησαν άκαρποι, λόγω έλλειψης ενδιαφερομένων, η οποία αποδίδεται στην χαμηλή τιμή στην αγορά του σιδήρου (σκραπ).

                         Ο ΟΛΕ Α.Ε., στην προσπάθειά του να τονώσει το ενδιαφέρον για την ανέλκυση, αποφάσισε για κάθε αναλαμβανόμενο ναυάγιο, που χαρακτηρίζεται δύσκολο, να προσφέρει ένα ή και δύο, που θεωρούνται πιο εύκολα σε διαδικασία και κόστος.

                         Εντός των επόμενων ημερών θα συνεδριάσει, υπό την Προεδρία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΕ Α.Ε., η Επιτροπή Ναυαγίων, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους της Νομαρχίας, του Λιμεναρχείου, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θέμα της συνεδρίασης είναι η προκήρυξη νέου διαγωνισμού, την οποία και θα εγκρίνει στη συνέχεια το Δ.Σ/ΟΛΕ Α.Ε.,  ώστε να προχωρήσει με βάση την κείμενη νομοθεσία. Να σημειωθεί ότι ο ΟΛΕ Α.Ε., σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, καταβάλλει προσπάθεια, ώστε να βελτιωθεί το υπάρχον νομικό πλαίσιο, να απλουστευθεί και να καταστεί αποτελεσματικότερη η όλη διαδικασία.

                         Για δική σας ενημέρωση, ο αριθμός των πλοίων που εντάσσονται στην κατηγορία «ναυάγια», όπως αυτή ορίζεται από το νόμο, ανέρχονται συνολικά στα 18. Σ’ αυτά τα 18, συμπεριλαμβάνονται μεγάλα και μικρά ναυάγια, βυθισμένα ή ημιβυθισμένα πλοία

                           Ο κ. Μπούρας θα παρακολουθεί το θέμα και αν καταστεί αναγκαίο θα επανέλθει με επίκαιρη ερώτηση προς το αρμόδιο υπουργείο.

 
Σε αναφορά που είχε καταθέσει ο Θανάσης Μπούρας, βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Ν.Δ. και τ. Υφυπουργός, προς τους Υπουργούς θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας και Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με θέμα την ένταξη των Ακαδημιών Εμπορικο PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Παρασκευή, 14 Ιανουάριος 2011 19:35

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ                                                                          ΑΘΗΝΑ, 14-01-11

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ν.Δ.

τ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ 3

106 77, ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.: 210 3303066

ΦΑΞ: 210 3301970

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

            Σε αναφορά που είχε καταθέσει ο Θανάσης Μπούρας, βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Ν.Δ. και τ. Υφυπουργός, προς τους Υπουργούς θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας και Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με θέμα την ένταξη των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού στο Υπουργείο Παιδείας απάντησε ο αρμόδιος Υπουργός Θ.Υ.Ν.ΑΛ. κ. Ιωάννης Διαμαντίδης.

            Στην απάντησή του αναφέρει τα εξής:

            «Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία κύριος φορέας για την παροχή ναυτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας το Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ., του οποίου βασική προτεραιότητα αποτελεί η εφαρμογή και υλοποίηση ολοκληρωμένων πολιτικών για μια σύγχρονη ναυτική εκπαίδευση.

            Εξάλλου, η αρμόδια Υπηρεσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία των Σχολών Εμπορικού Ναυτικού, την επίλυση ζητημάτων που αφορούν το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και τους έκτακτους-ωρομισθίους, καθώς και την εν γένει αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης.

            Στο πλαίσιο της προώθησης του σχεδιασμού για την ποιοτική αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης θα συνεκτιμηθούν παράμετροι, όπως το χωροταξικό δίκτυο των Σχολών Εμπορικού Ναυτικού, οι ανάγκες της ναυτιλίας σε αξιωματικούς Ε.Ν., η ζήτηση για φοίτηση στις Α.Ε.Ν. υποψηφίων σπουδαστών και το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σε συνδυασμό με την ύπαρξη διαθέσιμων πόρων

 

 

 
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ 15 - 17/ 01 / 2011 PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Παρασκευή, 14 Ιανουάριος 2011 19:19

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ  15 - 17/ 01 / 2011 

 

Δρομολόγια πλοίων την 15-01-2011 ΣΑΒΒΑΤΟ

Ωρα

Προορισμός

Πλοίο

07:25

ΠΑΡΟΣ, ΝΑΞΟΣ, ΙΟΣ, ΘΗΡΑ

ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΙΘΑΚΗ

07:35

ΣΥΡΟΣ, ΤΗΝΟΣ, ΜΥΚΟΝΟΣ

ΣΟΥΠΕΡ ΦΕΡΡΥ ΙΙ

09:00

ΚΥΘΝΟΣ, ΣΕΡΙΦΟΣ, ΣΙΦΝΟΣ, ΜΗΛΟΣ, ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ, ΣΙΚΙΝΟΣ, ΙΟΣ, ΘΗΡΑ

ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ

12:00

ΣΥΡΟΣ, ΜΥΚΟΝΟΣ, ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟΣ, ΦΟΥΡΝΟΙ, ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ, ΒΑΘΥ

ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ

14:45

ΧΑΝΙΑ

ΜΠΛΟΥ ΟΡΑΪΖΟΝ

15:00

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

SUPERFAST XII

17:30

ΧΙΟΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ

17:30

ΠΑΡΟΣ, ΝΑΞΟΣ, ΘΗΡΑ

ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ

19:00

ΚΩΣ, ΡΟΔΟΣ

ΔΙΑΓΟΡΑΣ

21:00

ΧΑΝΙΑ

ΕΛΥΡΟΣ

21:00

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΚΡΗΤΗ Ι

21:30

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ

Δρομολόγια πλοίων την 16-01-2011 ΚΥΡΙΑΚΗ

Ωρα

Προορισμός

Πλοίο

07:25

ΠΑΡΟΣ, ΝΑΞΟΣ, ΙΟΣ, ΘΗΡΑ

ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΙΘΑΚΗ

07:35

ΣΥΡΟΣ, ΤΗΝΟΣ, ΜΥΚΟΝΟΣ

ΣΟΥΠΕΡ ΦΕΡΡΥ ΙΙ

14:45

ΧΑΝΙΑ

ΜΠΛΟΥ ΟΡΑΪΖΟΝ

15:00

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

SUPERFAST XII

16:00

ΠΑΡΟΣ, ΘΗΡΑ, ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ, ΚΑΛΥΜΝΟΣ, ΚΩΣ, ΝΙΣΥΡΟΣ, ΤΗΛΟΣ, ΡΟΔΟΣ

ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΝΑΞΟΣ

17:30

ΣΥΡΟΣ, ΠΑΡΟΣ, ΝΑΞΟΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΑ, ΣΧΟΙΝΟΥΣΑ, ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ, ΚΑΤΑΠΟΛΑ

ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ

19:30

ΧΙΟΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ

EUROPEAN EXPRESS

21:00

ΧΑΝΙΑ

ΛΑΤΩ

21:00

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΚΡΗΤΗ ΙΙ

21:30

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ

 

Δρομολόγια πλοίων την 17-01-2011 ΔΕΥΤΕΡΑ

Ωρα

Προορισμός

Πλοίο

07:25

ΠΑΡΟΣ, ΝΑΞΟΣ, ΙΟΣ, ΘΗΡΑ

ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΙΘΑΚΗ

07:35

ΣΥΡΟΣ, ΤΗΝΟΣ, ΜΥΚΟΝΟΣ

ΣΟΥΠΕΡ ΦΕΡΡΥ ΙΙ

12:00

ΣΥΡΟΣ, ΜΥΚΟΝΟΣ, ΕΥΔΗΛΟΣ, ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟΣ, ΦΟΥΡΝΟΙ, ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ, ΒΑΘΥ

ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ

12:30

ΧΙΟΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ

14:45

ΧΑΝΙΑ

ΜΠΛΟΥ ΟΡΑΪΖΟΝ

14:50

ΚΥΘΝΟΣ, ΣΕΡΙΦΟΣ, ΣΙΦΝΟΣ, ΜΗΛΟΣ

ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ

15:00

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

SUPERFAST XII

16:00

ΘΗΡΑ, ΑΝΑΦΗ, ΚΑΣΟΣ, ΚΑΡΠΑΘΟΣ, ΔΙΑΦΑΝΙ, ΧΑΛΚΗ, ΡΟΔΟΣ

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ

17:30

ΠΑΡΟΣ, ΝΑΞΟΣ, ΔΟΝΟΥΣΑ, ΑΙΓΙΑΛΗ, ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ

19:00

ΣΥΡΟΣ, ΠΑΤΜΟΣ, ΛΕΡΟΣ, ΚΩΣ, ΡΟΔΟΣ

ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 2

19:00

ΧΙΟΣ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

19:30

ΜΗΛΟ, ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ, ΣΙΚΙΝΟ, ΙΟ, ΘΗΡΑ, ΑΝΑΦΗ

Β. ΚΟΡΝΑΡΟΣ

21:00

ΧΑΝΙΑ

ΕΛΥΡΟΣ

21:00

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΚΡΗΤΗ Ι

21:30

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ 
Θαλάσσια ρύπανση στον Φλοίσβο PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Παρασκευή, 14 Ιανουάριος 2011 11:00

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

                                                    

 

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θαλάσσια ρύπανση στον Φλοίσβο – Αποβίβαση τραυματία από M/V στη Μονεμβασιά

 

 

Ενημερώθηκε, σήμερα στις 13.05, η Λιμενική Αρχή Φλοίσβου, για περιστατικό ρύπανσης στο κανάλι Ναυταθλητικής Μαρίνας, στο Δέλτα Φαλήρου.

Άμεσα, προσωπικό της Λιμενικής Αρχής έσπευσε στο σημείο, διαπιστώνοντας την ύπαρξη πετρελαιοειδών ιριδίζουσας μορφής και αυτοδιαλυόμενων, ενώ έλεγχος διενεργήθηκε και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, από πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, με αρνητικά αποτελέσματα.

Προσωπικό του Δήμου Καλλιθέας μετέβη στην περιοχή και τοποθέτησε πλωτό φράγμα προς εγκλωβισμό και περιορισμό των πετρελαιοειδών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου.

 

 

===========================

 

 

Ενημερώθηκε, σήμερα πρωινές ώρες, η Λιμενική Αρχή Μονεμβασιάς, για τον τραυματισμό 46χρονου αλλοδαπού (μέλους πληρώματος) στο M/V ‘’ARAS’’ σημαίας Λιβερίας, λόγω πτώσης από ύψος.

Άμεσα, σε συνεργασία με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος έσπευσε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Μονεμβασιάς, όπου έπλεε το εν λόγω πλοίο, παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στη μαρίνα Μονεμβασιάς. Από εκεί παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κ. Υ. Μολάων.

Το M/V απέπλευσε στις 14.00 για το λιμάνι NIKOLAYEV της Ουκρανίας.

 

 

 

 

 

 

 
Δηλώσεις του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη μετά τη συνάντηση που είχε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών με τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Πέμπτη, 13 Ιανουάριος 2011 19:32

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑΣ

                                                    

 

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δηλώσεις του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη μετά τη συνάντηση που είχε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών με τον Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου

 

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς πήγε η συνάντηση Υπουργέ;

Γ. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: Συναντηθήκαμε με τον κ. Πρωθυπουργό η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών σε ένα πάρα πολύ καλό και θετικό κλίμα, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον τόπο μας. Η ναυτιλία είναι ο βασικότερος μοχλός ανάπτυξης της πατρίδας μας, οικονομικός και μέσα στο πλαίσιο αυτό η Ένωση έθεσε τις απόψεις της σε όλα τα προβλήματα που την απασχολούν και βεβαίως ο κ. Πρωθυπουργός με πολύ καλό τρόπο και με πολύ ανοιχτό μυαλό άκουσε τις απόψεις τους.

           Συμφωνήσαμε σε πολλά πράγματα. Και συμφωνήσαμε στο βασικότερο, να υπάρχει μια συνεχής συνεργασία και επαφή, ο Πρωθυπουργός και η Ένωση μέσω του Υπουργείου, για την υλοποίηση όλων αυτών των στόχων που βάλαμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποια ήταν τα αιτήματα;

Γ. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: Ήταν πολλά. Γι’ αυτά θα βγει μια ανακοίνωση και θα σας τα πει ο κ. Πεταλωτής.

 

 

 

 

 
Φωτογραφίες από την εκδήλωση για την κοπη της πίτας του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Πέμπτη, 13 Ιανουάριος 2011 13:22

Φωτογραφίες από την εκδήλωση για την κοπη της πίτας του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

A_NAUTEPIMEL

A_NAUTEPIMEL2

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 140 από 144
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir»  του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α.,  στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ(Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog