ATTICANEWS.GR

Member Area
Ναυτιλιακά
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 11 Ιούλιος 2017 15:53

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

FullSizeRender

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Υφυπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, και του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, κ. Γιώργου Μαραγκού, στο Υπουργείο, με αντικείμενο την ενημέρωση του κ. Υφυπουργού, σχετικά με αναπτυξιακές δράσεις και πρωτοβουλίες του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, στο πλαίσιο της πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων στο “Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού”.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος, σε συνέχεια σχετικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσίασε διεξοδικά στον κ. Υφυπουργό τις προτάσεις, οι οποίες υπεβλήθησαν για ένταξη και χρηματοδότηση στο εν λόγω πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, οι τρεις (3) προτάσεις αφορούν στην ανάπτυξη του γεωλογικού τουρισμού, τη δημιουργία γεωλογικού μουσείου και γεωπάρκου, τη λειτουργία μηχανισμού προσέλκυσης επενδύσεων και τη σύνταξη τεσσάρων (4) φακέλων στρατηγικών επενδύσεων στους τομείς του Τουρισμού, της Ενέργειας & Τεχνολογίας, των Κατασκευών & Υποδομών και του Πολιτισμού, καθώς και την κατασκευή νέου ποδηλατόδρομου.

Οι προαναφερόμενες πρωτοβουλίες αποτελούν μέρος του οράματος και της στρατηγικής της Δημοτικής Αρχής για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων και απόδειξη του γεγονότος ότι παρά τον περιορισμό των πόρων – τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από το Εθνικό Σκέλος (ΠΔΕ) – ο Δήμος με σχέδιο, σωστό προγραμματισμό και αποφασιστικότητα έχει ήδη εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων και δράσεων, ενώ παράλληλα διεκδικεί ό,τι περισσότερο του αναλογεί από κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, στο πλαίσιο της εκπεφρασμένης βούλησης και των δύο πλευρών για αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία, με στόχο την προώθηση των ζητημάτων της Σύρου και του νησιωτικού χώρου.

 
“Ελληνική Ακτοπλοΐα 1945-1995” | Φουστάνος Γιώργος | 10/07-31/08 Έπαυλη Τσιροπινά PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 10 Ιούλιος 2017 14:43

“Ελληνική Ακτοπλοΐα 1945-1995” | Φουστάνος Γιώργος | 10/07-31/08 Έπαυλη Τσιροπινά

Image1β

Image2β

 
Πλωτή εγκατάσταση φυσικού αερίου, Tο μεγαλύτερο πλοίο του κόσμου σάλπαρε από τη Νότια Κορέα για την Αυστραλία. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Δευτέρα, 03 Ιούλιος 2017 09:05

Πλωτή εγκατάσταση φυσικού αερίου,

Tο μεγαλύτερο πλοίο του κόσμου σάλπαρε από τη Νότια Κορέα για την Αυστραλία.
Image11

Το μεγαλύτερο πλοίο του κόσμου, το «Prelude» της Royal Dutch Shell σάλπαρε από το ναυπηγείο του στη Νότια Κορέα για τον προορισμό του, στα ανοιχτά της βορειοδυτικής Αυστραλίας, ανακοίνωσε η εταιρεία την Πέμπτη.

Το Prelude είναι ένα σκάφος FLNG (floating liquefied natural gas- στην ουσία μια πλωτή εγκατάσταση υγροποιημένου φυσικού αερίου), αξίας 12,6 δισ. δολαρίων, και αναμένεται να αρχίσει τη λειτουργία του του χρόνου, σύμφωνα με την εταιρεία, μετά από μια σειρά καθυστερήσεων.

Όπως αναφέρει το Reuters, η εταιρεία είχε αποφασίσει να προχωρήσει με το εν λόγω project το 2011. 

Όταν φτάσει στην Αυστραλία, θα προσδεθεί με άγκυρες στον πυθμένα πριν συνδεθεί με το κοίτασμα και αρχίσει τη λειτουργία του.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του The Australian, το σκάφος ρυμουλκείται από τέσσερα ρυμουλκά και το ταξίδι αναμένεται να διαρκέσει έναν μήνα. Διαθέτει όλον τον εξοπλισμό που απαιτείται για την εξόρυξη και τη μετατροπή φυσικού αερίου σε LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο), κάτι που εξαλείφει την ανάγκη για αγωγούς, ανοίγοντας τον δρόμο για την καλύτερη εκμετάλλευση άλλων, μικρότερων και πιο απομονωμένων κοιτασμάτων.

Είναι το μεγαλύτερο πλοίο που έχει ναυπηγηθεί ποτέ, με μήκος 488 μέτρα, και βάρος εξαπλάσιο του μεγαλύτερου αεροπλανοφόρου στον κόσμο.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/28602

 
Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σκαφών Optimist 2017. Μια ακόμη επιτυχημένη ναυταθλητική διοργάνωση στο Δήμο Σαρωνικού. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 29 Ιούνιος 2017 18:36

 Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σκαφών Optimist 2017.

Μια ακόμη επιτυχημένη ναυταθλητική διοργάνωση στο Δήμο Σαρωνικού.

resized IMG 0492

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σκαφών Optimist, που διοργανώθηκε στην Παλαιά Φώκαια από τις 24 έως τις 28 Ιουνίου, από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, με την υποστήριξη του Δήμου Σαρωνικού.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν συνολικά 300 αθλητές από 66 Ομίλους από όλη την Ελλάδα, καθώς και αντιπροσωπείες από το Ισραήλ και τη Μ. Βρετανία.

Η τελετή λήξης του πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 28 Ιουνίου, στο Θεατράκι της Παλαιάς Φώκαιας, παρουσία των αθλητών, των συνοδών, αλλά και πλήθους πολιτών.

resized IMG 0346

Η εκδήλωση άρχισε με παραδοσιακούς χορούς από το συγκρότημα του Εξωραϊστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Παλαιάς Φώκαιας, «Αγία Ειρήνη» ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας, κ. Νάσο Παπουτσή, τον Δήμαρχο Σαρωνικού, κ. Γιώργο Σωφρόνη, τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, κ. Τέλη Αδαμόπουλο και τον εκπρόσωπο της Κοινωνικής μη Κερδοσκοπικής Πρωτοβουλίας «Safe Water Sports», κ. Αντώνη Γκίκα.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των επάθλων στους νικητές των αγώνων, καθώς και τιμητικών επαίνων σε χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης.

resized IMG 0477

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχουμε αποδείξει πλέον, ως Δήμος, αλλά και ως τοπική κοινωνία, ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε μεγάλες ναυταθλητικές διοργανώσεις. Με ποιότητα, με επιτυχία, και κυρίως με θέρμη και ενθουσιασμό. Επιβεβαιώσαμε ότι ο τόπος μας μπορεί να γίνει ο ιδανικός προορισμός, για όσους αγαπούν τη θάλασσα. Για όσους την επιλέγουν ως χώρο άθλησης, αλλά και ως τρόπο ζωής.»

resized IMG 4311

Ο κ. Σωφρόνης ευχαρίστησε, επίσης, την ΕΙΟ και τους συντελεστές της διοργάνωσης, ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στους χορηγούς, κ.κ. Αθανάσιο Μαρτίνο και Βίκτωρα Ρέστη, οι οποίοι στηρίζουν σταθερά τα τελευταία τρία χρόνια τις ναυταθλητικές διοργανώσεις που φιλοξενεί ο Δήμος Σαρωνικού.

 

resized IMG 7959

 
Σύσκεψη στη Περιφέρεια για το σχεδιαζόμενο λιμενικό έργο εξυπηρέτησης βιομηχανικών εγκαταστάσεων στα Λινοπεράματα στο δήμο Μαλεβίζιου PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 21 Ιούνιος 2017 16:24

Σύσκεψη στη Περιφέρεια για το σχεδιαζόμενο λιμενικό έργο εξυπηρέτησης βιομηχανικών εγκαταστάσεων στα Λινοπεράματα στο δήμο Μαλεβίζιου

resized 1 1κρ

Συνάντηση-σύσκεψη σχετικά με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το λιμενικό έργο εξυπηρέτησης βιομηχανικών εγκαταστάσεων στα Λινοπεράματα στο δήμο Μαλεβίζιου που σχεδιάζει ο ΟΛΗ, είχαν σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας-Χωροταξίας-Περιβάλλοντος Νίκος Καλογερής, με εκπροσώπους του δήμου Μαλεβιζίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Φασουλάκης ενώ από τον δήμο Μαλεβιζίου η Εύη Αποστολάκη Πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ (Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία Μαλεβιζίου), ο Βαγγέλης Παρασύρης πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου Μαλεβιζίου, ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού του δήμου Μαλεβιζίου Κώστας Τριγώνης.

Στην συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκαλέσει συνάντηση στην Περιφέρεια με την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου παρουσία και των εκπροσώπων του Δήμου Μαλεβιζίου όπου θα παρουσιαστεί ο σχεδιασμός του Οργανισμού για τις λιμενικές υποδομές που σχεδιάζονται να γίνουν στη περιοχή.

resized 2κρ

Οι εν λόγω λιμενικές εγκαταστάσεις -που σχεδιάζονται- στην παρούσα φάση από τον ΟΛΗ δημιουργούν συνθήκες μονιμότητας της βιομηχανικής ζώνης στη περιοχή, εξέλιξη που βρίσκει αντίθετους τόσο τη Περιφέρεια Κρήτης όσο και το Δήμο Μαλεβιζίου.

Οι σχεδιαζόμενες λιμενικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στις παρυφές της πόλης και δίπλα στην αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή της Αμμουδάρας. Υπενθυμίζεται ότι Περιφέρεια Κρήτης και Δήμος Μαλεβιζίου έχουν ήδη εκφραστεί μέσω του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης σχετικά με την μετεγκατάσταση των οχλουσών βιομηχανικών εγκαταστάσεων της περιοχής στη Κορακιά. Ο σχεδιασμός της απομάκρυνσης των βιομηχανικών εγκαταστάσεων από την περιοχή των Λινοπεραμάτων απαιτεί σειρά δράσεων-ενεργειών για την μετεγκατάσταση-χωροθέτηση τους.

Στη σημερινή σύσκεψη στη Περιφέρεια συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ρογδιάς Γιάννης Κοτσυφός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Αεράκης και Μανόλης Γιανναράκης, και το μέλος του Δ.Σ Λιμενικού Ταμείου Μανώλης Ροβίθης.

 
«Παραδοσιακή Ναυπηγοξυλουργική Τέχνη Αιγαίου» του Συριανού Πλοιάρχου Εμπορικού Ναυτικού Μανώλη Ζώρζου PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 20 Ιούνιος 2017 10:41

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος –Πολιτισμός 2017» και υπό την αιγίδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της έκθεσης «Παραδοσιακή Ναυπηγοξυλουργική Τέχνη Αιγαίου» του Συριανού Πλοιάρχου Εμπορικού Ναυτικού Μανώλη Ζώρζου, το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 και ώρα 20:30, στην Αίθουσα Τέχνης Γ. & Ε. Βάτη.

Poster Ζωρζος

Ο χρόνος κυλάει. Η τεχνολογία, στην προκειμένη περίπτωση της ναυπηγικής, κάνει άλματα και εκεί που άλλοτε το καραβόσκαρο ήταν το σημείο της περήφανης αναφοράς στην ελληνική ναυτοσύνη, στέκεται όρθια, πεισματικά, η λαϊκή παράδοση. Ένας πολιτισμός και ένα μεράκι που μιλούν για την παράδοση, τη θαυμαστή τέχνη και την ακάματη τεχνική αλλοτινών καιρών. Τότε που το ξύλινο σκάφος όργωνε, προικισμένο με την αλμύρα μιας γνήσιας ναυτοσύνης, το αρχιπέλαγος, το Αιγαίο, και όλα τα Ελληνικά νερά, ενώνοντας τα νησιά, αναδεικνύοντας μόχθο και λεβεντιά, στηρίζοντας τις ίδιες τις κοινωνικές δομές.

 

 

Διάρκεια έκθεσης: 24 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2017

Ώρες λειτουργίας: 11:00 – 14:00  και  19:00 – 22:00

 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ - Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας στη Βουλή , με θέμα: Αμφισβητείται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες του Δήμου Σαρωνικού, στις Αλυκές Αναβύσσου;​ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 19 Ιούνιος 2017 14:06

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ - Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας στη Βουλή , με θέμα: Αμφισβητείται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες του Δήμου Σαρωνικού, στις Αλυκές Αναβύσσου;​

ΑΛΥΚΕΣ 3

ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ : ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ : ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

 

 

Προς: Υπουργό Οικονομικών

Υπουργό Εσωτερικών

 

Θέμα: Αμφισβητείται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες του Δήμου Σαρωνικού, στις Αλυκές Αναβύσσου;

 

Κύριοι Υπουργοί,

 

Σύμφωνα με σχετικό ψήφισμα του Δήμου Σαρωνικού, η έγκριση του συγκεκριμένου πλειοδοτικού διαγωνισμού με Α.Π. 3973/23.05.2017, που θα προχωρούσε η ΕΤΑΔ Α.Ε. για την εκμίσθωση χώρων συνολικής έκτασης άνω των 22.000 τμ., αποτελεί ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος των πολιτών του Δήμου να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε ένα δημόσιο αγαθό , όπως είναι οι παραλίες.

Συγκεκριμένα, οι λουόμενοι α) θα πρέπει πλέον να πληρώνουν για τη στάθμευση των αυτοκινήτων τους, β) λόγω υπερεκμετάλευσης του χώρου στην παραλία δεν θα μείνει ελεύθερο τμήμα για τους πολίτες που δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να πληρώσουν για τη χρήση ομπρελοξαπλώστρας, ενώ γ) η πρόσβαση προς τη θάλασσα θα αποκλειστεί.

Την ίδια ώρα, ο Δήμος Σαρωνικού έχει ήδη εκπονήσει και καταθέσει μελέτη ανάπλασης και ανάδειξης της περιοχής με βιώσιμη διαχείριση των παραλιών , με απόλυτο σεβασμό στη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά.

 

Κατόπιν όλων αυτών,

 

Ερωτάστε:

 

 

  1. Σκοπεύει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να εισηγηθεί την ουσιαστική διαβούλευση με το Δήμο Σαρωνικού για την εκμίσθωση χώρων συνολικής έκτασης άνω των 22.000 τμ στις Αλυκές Αναβύσσου, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τη μελέτη την οποία έχει καταθέσει ο Δήμος με σκοπό την αξιοποίηση της συγκεκριμένης παραλίας;

 

 

 

-Ο-

ΕΡΩΤΩΝ

 

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

 
Δήμος Μονεμβασιάς - ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017 18:22

Δήμος Μονεμβασιάς - ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ 

2 1

Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, την ημέρα του εορτασμού της Αγίας Τριάδος πολιούχου της Νεάπολης, τελέστηκαν τα εγκαίνια της ανάπλασης τμήματος του παραλιακού μετώπου στην είσοδο της πόλης.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος και απηύθυνε ευχές και χαιρετισμό.

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του έργου, στη διαδικασία υλοποίησης, καθώς και στον προγραμματισμό του Δήμου για τα επόμενα έτη.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης και η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Μπελεγρή.

Παρόντες ήταν ο Διοικητής του ΚΕΕΜ Ταξίαρχος κ. Ιορδάνης Χατζηνικολάου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κάτοικοι της περιοχής. 

VIDEO http://www.atticanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18377&Itemid=66

 
Σύρος: Μαγική εικόνα – Γέμισε το λιμάνι με πολυτελείς θαλαμηγούς! PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Κυριακή, 11 Ιούνιος 2017 12:31

Σύρος: Μαγική εικόνα – Γέμισε το λιμάνι με πολυτελείς θαλαμηγούς!

Θηριώδη πλωτά παλάτια που κόβουν την ανάσα «δένουν» στo λιμάνι της Σύρου με τα πληρώματα τους είναι συνεχώς σε επαγρύπνηση!
 
Εφοπλιστές, ονόματα της σόουμπιζ και όχι μόνο καταφθάνουν στη Σύρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων , “Ο θησαυρός του Μακαρίτη” από τη θεατρική “Ομάδα Θεάτρου 08” που παρουσιάζεται στο θέατρο “Απόλλων” με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Αντώνιος Ε. Κομνηνός και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλησσά, καθώς επίσης και τα εγκαίνια της έκθεσης του Κώστα Βαρώτσου, με τίτλο «Διαστρωματώσεις», στην Πινακοθήκη Κυκλάδων.
Τα yachts αυξάνονται σταδιακά, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται η άφιξη ακόμα έξι θαλαμηγών!
Οι αφίξεις ιδιωτικών τουριστικών σκαφών κάθε είδους, καταδεικνύει την προτίμηση της Σύρου από τους λάτρεις της θαλάσσια αναψυχής που προσεγγίζουν το νησί για να απολαύσουν τα θέλγητρά του.
 
«ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΟΥ» ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΠΕΙΡΑΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Κυριακή, 28 Μάιος 2017 18:41

«ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΟΥ»

ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

 resized IMG 4731

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε στη μεγάλη γιορτή που  διοργάνωσε ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε., στην Ιχθυόσκαλα Πειραιά, «Αγαπώ την Αγορά μου 2017»,  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2017».

resized IMG 4723

Η γιορτή περιλάμβανε δωρεάν ψάρι και κρασί, παραδοσιακούς χορούς, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και  μουσικοχορευτικά δρώμενα,  επίσκεψη σε εκθετήριο αλιευμάτων, μαθήματα ερασιτεχνικού ψαρέματος από επαγγελματίες ψαράδες, ζωγραφική για παιδιά, ψάρεμα για παιδιά στο ντόκο της Ιχθυόσκαλας, μαθήματα πρώτων βοηθειών από ναυαγοσώστες.  

resized IMG 4724

Ο Δήμαρχος  Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Βρισκόμαστε στην Ιχθυόσκαλα Πειραιά, όπου διοργανώνεται για ακόμη μια χρονιά από τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2017» η μεγάλη γιορτή, με αναφορά στη θάλασσα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την απήχηση που έχει αυτή η εκδήλωση. Ο κόσμος απολαμβάνει φαγητό και κρασί, διασκεδάζει. Παράλληλα τα παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά της θάλασσας, ζωγραφίζουν, χαμογελούν. Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές  και να τους ευχαριστήσω για τη συμμετοχή στις «Ημέρες Θάλασσας», καθώς και για την προσπάθεια που κατέβαλαν, έτσι ώστε ο κόσμος να έρθει στην  Ιχθυόσκαλα Πειραιά, να «αγκαλιάσει» αυτή την εκδήλωση και να περάσει όμορφα. Να είστε καλά».

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Σάββατο, 27 Μάιος 2017 13:28

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συμμετείχε χθες, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Β.Ε.Π., στην εκδήλωση για την παρουσίαση της μελέτης που εκπόνησε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης για την χαρτογράφηση των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2017».

Νωρίτερα, σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα, ο κ. Μώραλης μαζί με τον Πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Π. κ. Βασίλη Κορκίδη  και παρουσία της οικογένειας του Γεωργίου Κασιμάτη και παραγόντων της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής του Πειραιά, αποκάλυψε την πινακίδα μετονομασίας της οδού Λουδοβίκου σε οδό Γεωργίου Κασιμάτη,  προς τιμήν του επί σειρά ετών Προέδρου του Ε.Β.Ε.Π. για την προσφορά του στον Επιμελητηριακό θεσμό και στην πόλη.

 resized IMG 3127

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Αξιότιμοι προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι, καλησπέρα κι από μένα. Θεωρώ τύχη και τιμή τη δυνατότητα που είχα σήμερα, μαζί με τον κ. Βασίλη Κορκίδη, την οικογένεια του Γεωργίου Κασιμάτη, να τραβήξω την κορδέλα, ώστε να αποκαλυφθεί η μετονομασία της οδού Λουδοβίκου σε οδό Γεωργίου Κασιμάτη. Είναι και τιμή μου και χαρά μου. Γιατί όπως έχω ξαναπεί πρέπει να υπάρχει μια συνέχεια.  Καταφέραμε στη σημερινή μέρα να έχουμε αυτό που θέλουμε. Η αλήθεια είναι ότι ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, την επικαιροποιήσαμε, την υλοποιήσαμε – η σημερινή Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με όλους εκείνους τους φορείς – όπως ανέφερε πριν ο κ. Κορκίδης - που εμπλέκονται στη χώρα αυτή για να γίνει μία μετονομασία δρόμου! Επίσης να ευχαριστήσω για τη δυνατότητα  να απευθύνω ένα πολύ σύντομο χαιρετισμό στη σημερινή εκδήλωση.

Το 2015 γιορτάσαμε την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας» στον Πειραιά και είχαμε την σκέψη και την ιδέα να συνεχίσουμε  τη διοργάνωση, ώστε οι «Ημέρες Θάλασσας», να αποτελέσουν σιγά – σιγά θεσμό για την πόλη. Πάντα λέμε ότι το μέλλον μας είναι στη θάλασσα, στο μεγάλο λιμάνι, στη ναυτιλία, στον τουρισμό, στα υπόλοιπα επαγγέλματα που έχουν σχέση με τη θάλασσα. Άρα καλό είναι να την τιμάμε και να τη χαιρόμαστε.  Ίσως να μην έχουμε ως πόλη  την άμεση διέξοδο που θα θέλαμε στη θάλασσα, αλλά το μέλλον μας είναι εκεί.

Το κύρος του Ε.Β.Ε.Π. και η προσφορά του στην πόλη είναι δεδομένα πράγματα. Αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι το Ε.Β.Ε.Π.  είναι ένα πολύ ενεργό μέλος των «Ημερών Θάλασσας», τα τρία αυτά χρόνια, με πολύ ωραίες πρωτοβουλίες που έχουν σχέση με τον νευραλγικό τομέα της Πειραϊκής οικονομίας με την ευρύτερη έννοια. Άρα και η χαρτογράφηση, η οποία επιχειρείται, των επαγγελμάτων που έχουν σχέση με τη θάλασσα, είναι σημαντική, ιδιαίτερα σε αυτούς που ασκούν πολιτικές, κατά μια έννοια, για τη ναυτιλία είτε αυτή είναι η Κεντρική Διοίκηση είτε τα Επιμελητήρια είτε είναι ο Δήμος είτε η Περιφέρεια. Είναι επομένως μια σημαντική δουλειά η οποία θα βοηθήσει. Νομίζω ότι το Ε.Β.Ε.Π. μαζί με τους Έλληνες εφοπλιστές και το Ναυτικό Επιμελητήριο ξεκίνησαν το Ναυτιλιακό «cluster» που ήταν αναγκαίο και πιστεύω ότι θα βρει ο Δήμος Πειραιά το ρόλο του μέσα σε αυτό  το «cluster». Αν κάτσουμε και το συζητήσουμε - υπάρχει πολύ καλή και θετική  διάθεση απ’ όλους – μπορούμε να προσδιορίσουμε το ρόλο του Δήμου Πειραιά στο Ναυτιλιακό «cluster».

 resized IMG 3115

Δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος, όσο ο κ. Κορκίδης, για το μέλλον της πόλης σε σχέση με το χρόνο. Δεν θεωρώ ότι ενάμισι χρόνος είναι ικανός για να αλλάξει πολύ ο Πειραιάς. Όταν χρειάζεται 4 χρόνια για να αλλάξουμε την ονομασία ενός δρόμου, αντιλαμβάνεστε ότι για την εικόνα μιας πόλης θέλουμε μεγαλύτερο διάστημα. Νομίζω όμως ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα σχέδιο για την πόλη του Πειραιά, το έχουμε επικοινωνήσει σε όλους τους φορείς της πόλης και την Περιφέρεια. Εδώ είναι και ο κ. Γιώργος Γαβρίλης, ο οποίος συμπαρίσταται πολύ στη Δημοτική Αρχή και τον ευχαριστώ πάντα. Θεωρώ ότι είναι ένα σωστό σχέδιο, το οποίο πραγματικά είναι ένα παζλ, που σιγά – σιγά θα πρέπει να συμπληρώνεται, είτε αφορά τη ναυτιλία είτε την κρουαζιέρα είτε αφορά άλλα πράγματα. Δεν αφορά τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής και μόνο, αφορά τη λειτουργία μιας ολόκληρης πόλης. Είμαι αισιόδοξος όμως, όπως και ο κ. Κορκίδης, ότι ο Πειραιάς αλλάζει, διότι είναι μια πόλη με πολύ μεγάλες δυνατότητες. Δεν είναι θέμα Δημάρχου, είναι θέμα να μπορέσουμε όλοι μαζί να εκμεταλλευτούμε και να αξιοποιήσουμε τις πολύ μεγάλες δυνατότητες που έχει αυτή η πόλη. Στόχος μας είναι να δούμε την πόλη μας πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, με μεγαλύτερη ανάπτυξη. Και φυσικά σε όλο αυτό το όραμα για τον Πειραιά, παίζει ρόλο και η διαδικασία και το πως θα πάει η Κεντρική Διοίκηση.

resized IMG 3144

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Π. και το Διοικητικό Συμβούλιο για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε ούτως ή άλλως σε πολλούς τομείς, αλλά θα ήθελα, επειδή είναι επίκαιρο, να ευχαριστήσω για τις «Ημέρες Θάλασσας». Πιστεύω ότι κάθε χρόνο μπορούμε να βελτιώνουμε την απόδοσή μας και σε αυτό το «κομμάτι». Να φροντίζουμε οι εκδηλώσεις να είναι πιο πλήρεις, να μειώνουμε τα προβλήματα και τα  λάθη που υπάρχουν και να χαιρόμαστε – και οι Πειραιώτες και όλοι οι επισκέπτες – τις «Ημέρες Θάλασσας». Σας ευχαριστώ πολύ».

Στην εκδήλωση, από τον Δήμο Πειραιά, παρευρέθηκαν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, ο Αντιδήμαρχος Οδοποιίας, Αποχέτευσης, Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης και η Πρόεδρος της ΚΟ. Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου.

 
ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2017» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 25 Μάιος 2017 16:10

ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ  ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2017»

 resized IMG 2809

Η επίσημη τελετή έναρξης των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2017», πραγματοποιήθηκε σήμερα μπροστά από την επιβλητική τριήρη «ΟΛΥΜΠΙΑΣ», στη Μαρίνα Ζέας, από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

Οι «Ημέρες Θάλασσας 2017», ξεκίνησαν στις 24 Μαΐου 2017 και θα ολοκληρωθούν στις 28 Μαΐου 2017. Διοργανώνονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της πόλης.

Περιλαμβάνουν περισσότερες από 50 εκδηλώσεις δωρεάν για όλους,  με επίκεντρο τη θάλασσα, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τη ναυτιλία, την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση και απευθύνονται σε δημότες και επισκέπτες της πόλης, όλων των ηλικιών.

 resized IMG 2731

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, σε σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε:      

«Καλημέρα σας, «Ημέρες Θάλασσας» στον Πειραιά, ένα πλούσιο σε περιεχόμενο «event» έχει γίνει θεσμός, ο οποίος  πέραν των άλλων βοηθάει γιατί προβάλλει την πόλη. Και χρειαζόμαστε να προβάλλουμε την πόλη για να αποκτήσει, ως οφείλουμε,  την διακριτή της ταυτότητα. Θέλουμε η πόλη αυτή να αποκτήσει ένα διακριτό ρόλο και να μετατραπεί σε πόλο πολιτισμού, ναυτιλιακό πόλο, οικονομικό πόλο. Η σχέση της πόλης με τη θάλασσα αυτή τη στιγμή είναι δεδομένη, αλλά πρέπει να εξελίσσεται και να αποκτά κάθε φορά νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αλλά στις νέες συνθήκες τη σχέση αυτή πρέπει να την υπερασπιστούμε και δεν μπορεί η πόλη αυτή να αποκοπεί από τη θάλασσά της. Οι «Ημέρες Θάλασσας» μας δίνουν αυτή την ευκαιρία της επανασύνδεσης της πόλης με τη θάλασσα. Να της προσδώσουμε νέο περιεχόμενο και να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Ευχαριστούμε που είσαστε εδώ. Στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες. Η Περιφέρεια συνδιοργανώνει, υποστηρίζει, αν θέλετε, τις «Ημέρες Θάλασσας» του Δήμου Πειραιά. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί, οι οποίες είναι εξαιρετικού ενδιαφέροντος. Να είστε καλά, καλή συνέχεια».  

 resized IMG 2838

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στην ομιλία του τόνισε:

«Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας,

Με ιδιαίτερη χαρά, συγκίνηση και ικανοποίηση υποδεχόμαστε τις Ημέρες Θάλασσας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Πειραιά. Οι Ημέρες θάλασσας που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 2015 στον Πειραιά, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας, αποτελούν σήμερα μια από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές διοργανώσεις για την πόλη μας. Είναι ένας θεσμός που χρόνο με το χρόνο ενδυναμώνεται. Μια μεγάλη γιορτή για τον Πειραιά για την οποία έχουν δουλέψει πάρα πολλοί άνθρωποι, δεκάδες φορείς, σύλλογοι, οργανισμοί, πολίτες. Με τον συντονισμό από τον Δήμο Πειραιά, συνεργαστήκαμε όλοι μαζί κάτω από τον ίδιο σκοπό: να παρουσιάσουμε και φέτος ένα άρτιο και ελκυστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων στην πόλη μας. Ένα πενθήμερο με περισσότερες από 50 εκδηλώσεις με επίκεντρο τη θάλασσα, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τη ναυτιλία, την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση, δωρεάν για όλους, δημότες και επισκέπτες της πόλης, όλων των ηλικιών. Εκδηλώσεις που είναι αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας όλων των φορέων της πόλης.

Οι «Ημέρες Θάλασσας 2017» περιλαμβάνουν πολλές νέες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις αλλά και κάποιες καθιερωμένες πλέον, όπως είναι οι κολυμβητικοί αγώνες στο Πασαλιμάνι και το street party στην Τρούμπα, το οποίο θα γίνει το Σάββατο 27 Μαΐου. Την Κυριακή 28 Μαΐου στο Μικρολίμανο θα στηθεί ένα μεγάλο υπαίθριο φεστιβάλ γεύσης μουσικής και τέχνης με πολλά χάπενιγκς και εκπλήξεις στο δρόμο για μικρούς και μεγάλους, αλλά και με συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών. Είναι μια πρωτοβουλία των καταστηματαρχών του Μικρολίμανου, που γίνεται για τις Ημέρες Θάλασσας και μας χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί θα συμβάλλει στην περαιτέρω προβολή και ανάδειξη της περιοχής.

Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στον Πειραιά, εδώ στη Μαρίνα Ζέας, για τις Ημέρες Θάλασσας, δύο πλοία σύμβολα για τη ναυτική ιστορία του Πειραιά, τα οποία θα είναι ανοιχτά για επισκέψεις στο κοινό. Την τριήρη Ολυμπιάς του Πολεμικού Ναυτικού, το πλοίο σύμβολο για τη ναυτική ιστορία της πόλης μας και το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα, το ιστορικό επιβατηγό πλοίο που πραγματοποιούσε δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό τις δεκαετίες '50, '60 και '70. Μην ξεχνάμε ότι και φέτος, θα γίνουν δωρεάν ξεναγήσεις στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας σε ένα ακόμα πλοίο με μεγάλη ιστορία, το πλωτό μουσείοHellas Liberty, που είναι μόνιμα αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πειραιά στην Ακτή Βασιλειάδη.

Το ναυτικό μουσείο Ελλάδος με τις πολύτιμες συλλογές του, το αρχαιολογικό μουσείο, το ίδρυμα Λασκαρίδη, έχουν ανοίξει τις πύλες τους για τις Ημέρες Θάλασσας με δωρεάν επισκέψεις για τους πολίτες. Το πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Πειραιά, το ΕΒΕΠ, το επαγγελματικό επιμελητήριο, ο εμπορικός και ο δικηγορικός σύλλογος, πολιτιστικά σωματεία, περιβαλλοντικές και εθελοντικές οργανώσεις, αθλητικοί σύλλογοι, ιδιώτες και επιχειρήσεις έχουν προγραμματίσει δράσεις και εκδηλώσεις συμμετέχοντας μαζικά στις Ημέρες Θάλασσας.

Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω θερμά. Όχι μόνο όσους συμμετέχουν με τις εκδηλώσεις τους στις Ημέρες Θάλασσας, αλλά και όλους όσοι κατέθεσαν προτάσεις, αλλά για κάποιους λόγους δεν μπόρεσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που έχετε ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας και έχετε γίνει κοινωνοί στη μεγάλη μας προσπάθεια να αναδείξουμε και να προβάλλουμε τον Πειραιά και να τονίσουμε τη σημασία που έχει η θάλασσα για την ανάπτυξη της πόλης μας.

Να ευχαριστήσω επίσης την Περιφέρεια Αττικής που και φέτος στηρίζει τις Ημέρες Θάλασσας και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γαβρίλη για την άψογη συνεργασία που έχουμε. Τον Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Πέτρο Κόκκαλη που έχει την εποπτεία της διοργάνωσης και όλους τους ανθρώπους του Δήμου που συνέβαλαν για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

Θα ήθελα κλείνοντας να καλέσω τους δημότες του Πειραιά αλλά και τους κατοίκους της Αττικής και των γύρω Δήμων να έρθουν στην πόλη μας και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις «Ημέρες Θάλασσας 2017».

 Σας ευχαριστώ πολύ».

 resized IMG 2869

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος  Τοπικής, Οικονομικής  Ανάπτυξης  και Επιχειρηματικότητας  κ. Πέτρος Κόκκαλης, ανέφερε:

«Καλημέρα, καλώς ήρθατε στις Ημέρες Θάλασσας του Πειραιά 2017.

Πριν από δύο χρόνια, τέτοιες ημέρες είχαμε τα εγκαίνια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας στο άλλο μεγάλο λιμάνι της πόλης μας, τον λιμένα του Κανθάρου, τον κεντρικό λιμένα, με την παρουσία του Επιτρόπου για τις Θαλάσσιες Υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Vella. Από εκείνη την υποχρέωση που είχε η πόλη γεννήθηκε ο θεσμός τον οποίο συνεχίζουμε σήμερα, οι Ημέρες Θάλασσας του Πειραιά. Όπως ήδη ειπώθηκε έχουν μια διπλή σημασία, τόσο για την εξωστρέφεια της πόλης όσο και για την ενίσχυση της συλλογικότητας και της συνεργασίας.

Η θάλασσα του Πειραιά είναι αυτό που όχι μόνο μας ενώνει, αλλά κι αυτό που μας δίνει τη δυνατότητα να κοιτάμε μπροστά και να ονειρευόμαστε στη θαλάσσια πρωτεύουσα μιας χώρας με μεγάλη ναυτική παράδοση και βλέπουμε τη συνεργασία που επιτυγχάνεται μέσα από αυτήν την διαδικασία. Είμαστε σε ένα δημόσιο, ιστορικό χώρο  τον οποίο όμως διαχειρίζεται, με μεγάλη επιτυχία, μια  ιδιωτική επιχείρηση, σε μια διοργάνωση που διοργανώνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τα δύο της μάλιστα επίπεδα. Πίσω μας έχουμε την «Ολυμπιάδα», η οποία ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό και δίπλα μας έχουμε το Πλωτό Μουσείο «Νεράιδα», το οποίο διαχειρίζεται ένας κοινωφελής οργανισμός το ίδρυμα Λάτση.

Βλέπω λοιπόν, πως είναι μια ευκαιρία να έρθουμε όλοι μαζί πιο κοντά και να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους πολίτες της πόλης, όχι μόνο μια ωραία εμπειρία και ένα ωραίο τετραήμερο, που σίγουρα είναι με όλες αυτές τις εκδηλώσεις που όλοι οι φορείς της πόλης έχουν διοργανώσει, αλλά και ένα παράδειγμα για το πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε καλύτερα το μεγάλο δώρο που έχει αυτή η πόλη : τη θάλασσα και τους ανθρώπους της.

Δεν θέλω  να σας καθυστερήσω πολύ γιατί έχουμε να ξεναγηθούμε σε αυτά τα δύο υπέροχα πλοία. Ήθελα απλώς με τη σειρά μου να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν και μέσα στο Δήμο και τους αιρετούς και την ομάδα εργασίας και όλους όσους συνεργάζονται για να γίνουν αυτές οι εκδηλώσεις. Ελπίζω και  εύχομαι να συνεργαστεί και ο καιρός και να έχουμε ένα υπέροχο τετραήμερο.

Σας ευχαριστώ  πάρα πολύ και καλές Ημέρες Θάλασσας».  

 

Tην τελετή έναρξης πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου, παίζοντας αγαπημένες μελωδίες. Μετά το πέρας της τελετής οι προσκεκλημένοι επισκέφθηκαν την Αθηναϊκή τριήρη «ΟΛΥΜΠΙΑΣ»,   καθώς και το πλωτό Μουσείο «ΝΕΡΑΪΔΑ».

 resized IMG 2877

 

Στην τελετή έναρξης των εκδηλώσεων των «Ημερών Θάλασσας» παρευρέθηκαν:

Ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής κ. Θοδωρής Δρίτσας.  Η Βουλευτής κα Ελένη Σταματάκη.  Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην βουλευτής κ. Δημήτρης Καρύδης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Ο κ. Σπύρος Σπυρίδων μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης.

Ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Αγγελόπουλος.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Οι Αντιδήμαρχοι: κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου  και κ.κ. Χρήστος Αγραπίδης,  Γιάννης  Μελάς, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης,  Αλέξανδρος  Αργουδέλης και   Σταύρος Βοϊδονικόλας.

 resized IMG 2893

Οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα  Χαραλαμπία Ζηλάκου  και κ.κ. Νίκος Καρβουνάς και  Ανδρέας Βεντούρης.

 

Η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου και η  Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου.

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κα Μελίνα Φύκια, κ. Δημήτρης Γκερλές, κα Σταυρούλα Μελά, κ. Ηλίας Σαλπέας,   κ. Ηλίας Κατσαφάδος και κ. Ιωσήφ Βουράκης.

 

Οι Πρόεδροι  : Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης,  της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κα Ευαγγελία Αθανασίου και  Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ.  Χαράλαμπος  Λιακόσταυρος.

 resized IMG 4556

Ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Υποναύαρχος κ. Γεώργιος Πελεκανάκης και  η Πλωτάρχης κα Αθανασία Σαμαρτζή.

Εκ μέρους του κ. Λιμενάρχη, ο Πλωτάρχης , Διοικητής της Μαρίνας Ζέας κ. Αντώνης Μηνάς.

Ο Ανθυπασπιστής Λιμενικού Σώματος κ. Μιλτιάδης Καλύβας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ.  Αντώνης Στελλιάτος.  Ο Διευθυντής της Μαρίνας Ζέας κ. Άγγελος Κόπιτσας.

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων κ. Νικόλαος Πανταζής. 

 

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Βασίλης Κορκίδης. Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Ανδριανός Μιχάλαρος. Ο Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιώργος Μπενέτος.  Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Νίκος Μανεσιώτης.

 

Ο Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. κ. Ιωάννης Πολυκανδριώτης.

 

Η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος κα Αναστασία Αναγνωστοπούλου –Παλούμπη.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.  του Πλωτού Μουσείου «Νεράιδα» κ. Βαγγέλης Χρόνης.

Η Πρόεδρος του «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» κα Νανά Λάτση. 

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μικρών Κυκλαδονήσων κ. Πασχάλης Συρίγος.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Απανταχού Μηλίων κα Χρυσούλα Ευρυπίδου.

Από την Ένωση Σπετσιωτών η κα Μοσχοβίτου.

Ο Πρόεδρος του  Εκπαιδευτικού Οργανισμού Aegean Όμηρος College κ. Νίκος Μακρυπλίδης. Ο κ. Κώστας Τριανταφύλλου  από την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος HELMEPA.   

 

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 2 από 109
Αστυνομικοί έλεγχοι σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, για τον εντοπισμό θυμάτων εμπορίας ανθρώπων
Αστυνομικοί έλεγχοι σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, για τον εντοπισμό θυμάτων εμπορίας ανθρώπων
Αστυνομικοί έλεγχοι σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, για τον εντοπισμό θυμάτων εμπορίας ανθρώπων Συνελήφθησαν δεκατρία ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χόλιγουντ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο ηθοποιός με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο το 2017.
Χόλιγουντ,  Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο ηθοποιός με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο το 2017.
Χόλιγουντ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο ηθοποιός με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο το 2017. Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ κατέκτησε την κορυφή ...

Η Όπερα Κουν της Σαγκάης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Η Όπερα Κουν της Σαγκάης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Η Όπερα Κουν της Σαγκάης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 23 Αυγούστου 2017 Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος ...