ATTICANEWS.GR

Member Area
Ναυτιλιακά
Οι 18οι Πανελλήνιοι Ναυτοπροσκοπικοί Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες προσέφεραν θέαμα υψηλού επιπέδου PDF Εκτύπωση E-mail
Ναυτιλιακά
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 07 Νοέμβριος 2017 18:43

Οι 18οι Πανελλήνιοι Ναυτοπροσκοπικοί Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες προσέφεραν θέαμα υψηλού επιπέδου

resized Ιστιοπλοϊκοί-1

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν όλα τα πληρώματα που συμμετείχαν στους 18ους Πανελλήνιους Ναυτοπροσκοπικούς Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες οι οποίοι διοργανώθηκαν από τους Έλληνες Προσκόπους στο «Διεθνές Ναυτοπροσκοπικό και Ναυταθλητικό Κέντρο Δέλτα Φαλήρου», το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Νοεμβρίου.

resized Ιστιοπλοϊκοί-2

Στις ιστιοδρομίες, συμμετείχαν συνολικά δεκάδες Ναυτοπροσκοπικές λέμβοι (εξάκωπες Σακολέβες και δεκάκωπες) από ολόκληρη την Ελλάδα καθώς και παραδοσιακά σκάφη. Οι τρεις ιστιοδρομίες (παλινδρομική, όρτσα-πρίμα) που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και το ταξίδι στον Άγιο Κοσμά την Κυριακή προσέφεραν πλούσιο θέαμα σε όλους τους θεατές και στιγμές συγκίνησης στους συμμετέχοντες.

resized Ιστιοπλοϊκοί-3

Τα πληρώματα των σκαφών απαρτίζονταν από νέους και νέες ηλικίας 13-38 ετών και φέτος συμμετείχε δυναμικά και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού ενώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετείχαν αθλητές ιστιοπλοΐας της ομάδας των Hellenic Special Olympics.

resized Ιστιοπλοϊκοί-4

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει χαρακτηρίσει τις Ναυτοπροσκοπικές Λέμβους ως «Παραδοσιακά Σκάφη», ενώ ο νηογνώμων LLOYD’S REGISTER έχει αναγνωρίσει τους Έλληνες Προσκόπους ως “Lloyd’s Register Approved Training Provider” (Πάροχος Εκπαίδευσης Εγκεκριμένος από τον Lloyd’s Register).

resized Ιστιοπλοϊκοί-5 Special Olympics

Τις απονομές σε κάθε κατηγορία πραγματοποίησαν διακεκριμένα πρόσωπα του χώρου της ιστιοπλοΐας: ο Βαγγέλης Καφετζιδάκης (Παγκόσμιος πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία Lightning), ο Γιάννης Μιτάκης, (Παγκόσμιος πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης στην κατηγορία Finn) και ο Γεράσιμος Ωρολογάς (προπονητής της Σ. Μπεκατώρου και των χάλκινων Ολυμπιονικών του Ρίο ντε Τζανέιρο στην κατηγορία 470, Παν. Μάντη-Παύλου Καγιαλή).

resized Ιστιοπλοϊκοί-6

Την τελετή απονομής τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Αντιναύαρχος Παναγιώτης Παρασκευάς, Υπαρχηγός Λ.Σ., μέλη του Δ.Σ. του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, αθλητές, χορηγοί και φυσικά όλα τα πληρώματα που διαγωνίστηκαν στους αγώνες. Τους προσκεκλημένους στην τελετή απονομής καλωσόρισε ο Γενικός Έφορος του Σ.Ε.Π. κ. Ζ. Αντωνιάδης ο οποίος ευχαρίστησε θερμά του χορηγούς για την υποστήριξη και έδωσε συγχαρητήρια σε όλα τα πληρώματα για τη συμμετοχή στους αγώνες, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία που έχει το ομαδικό πνεύμα, η άμιλλα και το προσκοπικό ήθος για τη συντήρηση και την ανάπτυξη αυτού του θεσμού..

resized Ιστιοπλοϊκοί-7

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Π. Χατζηπέρος, στο χαιρετισμό που απεύθυνε εξέφρασε την μεγάλη του εκτίμηση για το έργο των Ναυτοπροσκόπων στην αγωγή των παιδιών και στη διαφύλαξη της ελληνικής ναυτικής παράδοσης. Η ομάδα αθλητών από τα Specias Olympics δήλωσαν ενθουσιασμένα από την όλη εμπειρία και τη συνεργασία με τα Ναυτοπροσκοπικά πληρώματα.

resized Ιστιοπλοϊκοί-8 Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος

Βραβεία απονεμήθηκαν σε 3 κατηγορίες:

  • Δεκάκωπες Παραδοσιακές Φαλαινίδες Λέμβοι

  • Εξάκωπες Σακολέβες Λέμβοι

  • Παραδοσιακές Ιστιοφόρες Λέμβοι (Ανοικτή Κατηγορία)

 

Η ιστορία συστηματικής ενασχόλησης των Προσκόπων με τη θάλασσα πάει πίσω στο 1913, που ιδρύθηκε η «ειδικότητα των Ναυτοπροσκόπων», με σκοπό την διαπαιδαγώγηση των νέων της πατρίδας μας και την ανάδειξη και διατήρηση της ναυτικής μας κληρονομιάς και τέχνης.

resized Ιστιοπλοϊκοί-9

Η διοργάνωση των Πανελλήνιων Ναυτοπροσκοπικών Ιστιοπλοϊκών Αγώνων κάθε χρόνο εξελίσσεται, εξυμνώντας τις αξίες της ευγενούς άμιλλας, του «ευ αγωνίζεσθαι» και του προσκοπικού «αιέν αριστεύειν»!

 

Χορηγός: Audi Gratsias

Υποστηρικτές: Pizza Fan, Βίκος, Kafetzidakis sails

Χορηγός Επικοινωνίας: Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

 

 

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.)

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων είναι Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σκοπός του είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών και εφήβων με την προσκοπική μεθοδολογία που περιλαμβάνει την υπαίθρια ζωή, το ομαδικό παιχνίδι, την αυτενέργεια και αυτό-εκπαίδευση. Αποτελεί τη μεγαλύτερη κοινωνική οργάνωση στην Ελλάδα, αριθμώντας σήμερα περισσότερα από 25.000 μέλη και προσκοπικές οικογένειες σε όλη την επικράτεια. Το Σ.Ε.Π. το οποίο ιδρύθηκε το 1910 από τον Αθανάσιο Λευκαδίτη, συμπλήρωσε το 2017 107 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και συστηματικής προσφοράς στο γίγνεσθαι της κοινωνίας. Είναι μια σύγχρονη κίνηση για τους σημερινούς νέους, τους αυριανούς πολίτες, που ανταποκρίνεται σε όλες τις προκλήσεις των σύγχρονων καιρών, με αντικείμενο την ενεργό συμμετοχή στην παροχή υπηρεσιών και ανάληψης πρωτοβουλιών σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 13 από 1351

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

«TZAMAIKA» Η επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα
«TZAMAIKA» Η επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα
«TZAMAIKA» Η επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη Αθηναϊκή πρεμιέρα της ταινίας ...

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ γεμίζει μουσική
Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ γεμίζει μουσική
Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ γεμίζει μουσική 12 Δεκεμβρίου 2017 Από τον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού ...