ATTICANEWS.GR

Member Area
Ναυτιλιακά
ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2016 PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 02 Ιούνιος 2016 17:50

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2016

 Img 6616

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, πραγματοποίησε ομιλία στη Συνέντευξη Τύπου για τη διεξαγωγή των «Ποσειδωνίων 2016», η οποία δόθηκε σήμερα στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Ο.Ι.Α.Θ.).

 

Η ομιλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, είναι η εξής:

 

«Ο Δήμος Πειραιά χαιρετίζει την έναρξη της κορυφαίας ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια 2016, μιας έκθεσης η οποία είναι από τα κορυφαία ναυτιλιακά γεγονότα στον κόσμο. Παραδοσιακά, τα Ποσειδώνια είναι μια σημαντική ευκαιρία συνεύρεσης της ναυτιλιακής κοινότητας και διαμόρφωσης αναπτυξιακών κατευθύνσεων για το μέλλον  του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Τα Ποσειδώνια που πραγματοποιούνται στη χώρα μας είναι απόλυτα συνυφασμένα με τη δυναμική της Ελλάδας, ως τη σημαντικότερη παραδοσιακή ναυτιλιακή δύναμη, αλλά ταυτόχρονα και του Πειραιά, ως ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου με προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης. Για εμάς, ως δημοτική αρχή, η ναυτιλία αποτελεί έναν από τους βασικότερους οικονομικούς και αναπτυξιακούς πυλώνες στον ευρύτερο σχεδιασμό για την πόλη μας.

 

Έχουμε καταρτίσει ένα φιλόδοξο ολοκληρωμένο σχέδιο για την αλλαγή της φυσιογνωμίας της πόλης του Πειραιά, αξιοποιώντας σύγχρονα εργαλεία σχεδιασμού και χρηματοδότησης. Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζουμε με  τη συνδρομή όλων των φορέων που σχετίζονται με την πόλη είναι πολυδιάστατες και στοχεύουν στην αστική, κοινωνική και επιχειρηματική αναβάθμιση της πόλης του Πειραιά.

 Img 6664

Βασιζόμενοι στην γαλάζια ανάπτυξη και στρατηγική θέτουμε ως όραμα την ανάδειξη του Πειραιά σε επιχειρηματικό, τουριστικό, πολιτιστικό, ναυτιλιακό και εμπορικό προορισμό διεθνούς αναγνωρισιμότητας και εμβέλειας, με ενεργειακή, περιβαλλοντική και κοινωνική προστιθέμενη αξία για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες. Συγκεκριμένα, η στόχευσή μας είναι η ανάδειξη του Πειραιά σε Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο – όπως αρμόζει στην ιστορία και τις σύγχρονες δυνατότητές του - μέσα από δράσεις και δομές στήριξης της επιχειρηματικότητας στον τομέα της ναυτιλίας, τον θαλάσσιο τουρισμό και την κρουαζιέρα.

 

Ο Δήμος του Πειραιά επιχειρεί με συστηματικό τρόπο να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις μιας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας για τη χώρα μας, σε μια περίοδο ραγδαίων τεχνολογικών αλλαγών σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον. Σε αυτή την προσπάθεια λαμβάνουμε ιδιαίτερα υπόψη μας τη δυναμική της «γαλάζιας» οικονομίας και τις δυνατότητες που προσφέρει για βιώσιμη ανάπτυξη σε παράκτιες πόλεις, όπως είναι ο Πειραιάς. Βασική μας επιδίωξη είναι να καταστεί ο Πειραιάς φιλικότερος για τους κατοίκους, τους επισκέπτες και φυσικά τους επενδυτές. Μια στόχευση που θέλει χρόνο, επιμονή, υπομονή, για να συνδεθούν ξανά τα Ποσειδώνια με την πόλη.

 

Είμαι σίγουρος ότι τα φετινά Ποσειδώνια, θα αποτελέσουν και για εμάς, όπως και για όλους τους ενδιαφερόμενους, οδηγό για τις προοπτικές του ναυτιλιακού κλάδου. Τα Ποσειδώνια 2016, τα οποία έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, σηματοδοτούν για την πόλη μας, παράλληλα, το επιστέγασμα μιας σειράς δράσεων, αφιερωμένων στη θάλασσα και τις δυνατότητες που αυτή μπορεί να προσφέρει στην ανάπτυξη της πόλης μας. Ξεκινήσαμε στα μέσα Μαΐου με το 15ο East Med Yacht Show, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις για τον θαλάσσιο τουρισμό που έγινε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στον Πειραιά στη Μαρίνα Ζέας. Ακολούθησαν οι Ημέρες Θάλασσας, ένας δεκαπενθήμερος εορτασμός στην πόλη που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και περιελάμβανε πλήθος εκδηλώσεων, πολιτιστικού, αθλητικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, σχετικών με τη θάλασσα. Αυτή η σειρά εκδηλώσεων και διοργανώσεων ολοκληρώνεται με τα Ποσειδώνια.  

 

Όπως γνωρίζετε, επιθυμία της δημοτικής αρχής και όχι μόνο, όλης της πειραϊκής κοινωνίας θα έλεγα, είναι τα Ποσειδώνια σύντομα να γυρίσουν στον Πειραιά που είναι ο φυσικός τους χώρος. Δυστυχώς δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα οι κατάλληλες συνθήκες και υποδομές για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό ή ακόμα και για να συζητήσουμε αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Όμως,  να είστε σίγουροι ότι εργαζόμαστε μεθοδικά στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας για αυτό τον σκοπό, καθώς είναι ισχυρή και γίνεται κάθε χρόνο ισχυρότερη η  πεποίθησή μας, ότι η διοργάνωση στον Πειραιά της διεθνούς, ναυτιλιακής έκθεσης “Ποσειδώνια” αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ευκαιρίες για την προώθηση του οράματος για έναν σύγχρονο, δυναμικό και καινοτόμο Πειραιά, ελκυστικό στους πολίτες, τον επιχειρηματικό κόσμο και τους επισκέπτες.

 

Φέτος, όμως, έστω και σε συμβολικό επίπεδο, τα Ποσειδώνια θα «κατέβουν» στον Πειραιά, με τη διεξαγωγή του μεγάλου αγώνα δρόμου  PosidoniaRunning Event, το ερχόμενο Σάββατο 4 Ιουνίου με τη συμμετοχή δρομέων από όλο τον κόσμο, συμμετεχόντων και εκθετών από τα Ποσειδώνια, οι οποίοι θα τρέξουν 5 χιλιόμετρα στο κέντρο του Πειραιά με αφετηρία και τερματισμό το Δημοτικό Θέατρο. Μάλιστα, μέρος των εσόδων θα διατεθούν από τους διοργανωτές στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά. Σας περιμένουμε λοιπόν και σας καλούμε όλους και στον αγώνα δρόμου στην πόλη του Πειραιά.  

 

Θα ήθελα να ευχηθώ τα “Ποσειδώνια 2016”, να είναι καλοτάξιδα.  Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στους διοργανωτές, τους εκθέτες και όλους του συμμετέχοντες. Σας ευχαριστώ».

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016 PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 31 Μάιος 2016 15:49

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016

resized 0064 resize

 resized 0031 resize

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2016, τα παιδιά 15 Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, παρουσία παιδαγωγών, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις  στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος.

 

Το πρόγραμμα των επισκέψεων ξεκίνησε την Τρίτη 17/5/2016 και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 26/5/2016.  

 resized 0001 resize

 

 

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών, κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, δήλωσε:

«Με αφορμή τον εορτασμό των Ημερών Θάλασσας 2016  και στο πλαίσιο προώθησης, αλλά και στήριξης δράσεων με επίκεντρο τα παιδιά, για τη σχολική χρονιά 2015-2016, 15 Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά, πραγματοποίησαν εξαήμερες μεγάλες εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Ναυτικό Μουσείο.

Τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών  του Δήμου Πειραιά, με την παρουσία παιδαγωγών επισκέφτηκαν το μεγαλύτερο Ναυτικό Μουσείο στην Ελλάδα.

Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν εκθέματα, να έρθουν σε επαφή με  την ναυτική παράδοση  και τη ναυτοσύνη των Ελλήνων.

Είναι μεγάλη χαρά για εμένα, αλλά και για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου μας που συμμετείχαμε σε ένα μεγάλο θεσμό για την πόλη μας,  στις Ημέρες Θάλασσας 2016.

Ζούμε στον Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας. Η θάλασσα αποτέλεσε  ζωοδότρα δύναμη για τον Πειραιά και είναι το μέλλον μας.

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί λοιπόν, έδωσαν το «παρών» σε αυτό  τον εορτασμό των Ημερών Θάλασσας,  έβαλαν το δικό τους λιθαράκι και συμμετείχαν ενεργά με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο».

 resized 0014 resize

resized 0048 resize

 

 

Το site των Ημερών Θάλασσας 2016:

http://www.imeresthalassas.gr/

 

Οι Ημέρες Θάλασσας στα social media:

 

Facebook.com/ImeresThalassas

 

Instagram.com/imeresthalassas

 

#ImeresThalassas

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΟΥ" ΣΤΗΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 30 Μάιος 2016 16:12

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΟΥ" ΣΤΗΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

 Img 2334

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε χθες στην εκδήλωση «Αγαπώ την Αγορά μου» στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, όπου υλοποιήθηκαν μια σειρά από δράσεις για δεύτερη χρονιά,  στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας 2016».

 

Η εκδήλωση «Αγαπώ την Αγορά μου», πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε., στις 22 και στις 29 Μαΐου και η είσοδος ήταν ελεύθερη για όλους.

 

O κόσμος διασκέδασε με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα, γεύτηκε δωρεάν ψαρολιχουδιές που μαγείρεψαν Σεφ της σχολής μαγειρικής του Ο.Α.Ε.Δ. Πειραιά, ενώ προσφέρθηκε και κρασί.

 

Επιπλέον, γνώρισαν από κοντά τις δημόσιες υποδομές της Ιχθυόσκαλας,  επισκέφθηκαν αλιευτικά σκάφη, ενώ παιδιά διαγωνίστηκαν στη ζωγραφική με θέμα τη θάλασσα, την Ιχθυόσκαλα και το ψάρεμα.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε: «Οι εκδηλώσεις του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, που διοργανώθηκαν για δεύτερη χρονιά στην Ιχθυόσκαλα, εντάσσονται στον εορτασμό των «Ημερών Θάλασσας 2016». Σε αυτή την εξαιρετικά  δύσκολη εποχή για την χώρα και τον Πειραιά, θέλουμε να προσφέρουμε στους δημότες μας και στους επισκέπτες της πόλης μας, στιγμές διασκέδασης. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, εντάξαμε στις «Ημέρες Θάλασσας»,  μια σειρά από ψυχαγωγικές δράσεις, σε συνεργασία με  φορείς της πόλης μας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την απήχηση που έχει αυτή η εκδήλωση.  Ο κόσμος διασκεδάζει, απολαμβάνει φαγητό και κρασί, περνάει όμορφα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για τη συμμετοχή τους και για την προσπάθεια που κατέβαλαν, έτσι ώστε ο κόσμος να έρθει στην  Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, να «αγκαλιάσει» αυτές τις διήμερες εκδηλώσεις και να περάσει όμορφα. Να είστε καλά».

 

Ο Διευθυντής της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου κ. Βασίλης Κατσιώτης,  δήλωσε: «Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά «Ημέρες Θάλασσας 2016», διασκεδάζουμε όλους όσοι μας επισκέπτονται, με δωρεάν φαγητό, κρασί, μουσικοχορευτικά συγκροτήματα, χορό. Θέλουμε ο κόσμος να ψυχαγωγηθεί και περάσει ευχάριστες στιγμές».

 

Το site των Ημερών Θάλασσας 2016:

http://www.imeresthalassas.gr/

 

Οι Ημέρες Θάλασσας στα social media:

 

Facebook.com/ImeresThalassas

Instagram.com/imeresthalassas

#ImeresThalassas

 
Η ελίν χορηγός στην 15η έκθεση East Med Yacht Show στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 30 Μάιος 2016 10:44

Η ελίν χορηγός στην 15η έκθεση East Med Yacht Show στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά

Img 1633

Η ελίν (ΕΛΙΝΟΙΛ Α.Ε.) είχε την τιμή να είναι Χορηγός στην έκθεση επαγγελματικών σκαφών αναψυχής East Med Yacht Show, που διεξήχθη από τις 13 ως τις 17 Μαΐου στη μαρίνα Ζέας στον Πειραιά. Η έκθεση, διοργανώθηκε από την Ένωση Πλοιοκτητών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) και τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ). Είχε τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), του Δήμου Πειραιά, και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Την έκθεση εγκαινίασαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δρίτσας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Κουντουρά, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων κ. Γιώργος Κολλίντζας.

Η ελίν με την παρουσία της στην έκθεση East Med Yacht Show επιβεβαίωσε την ηγετική θέση που κατέχει σε αυτόν τον ιδιαίτερα σημαντικό και απαιτητικό τουριστικό τομέα. Ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί μια από τις πιο προσοδοφόρες κατηγορίες τουρισμού αφού έλκει επισκέπτες υψηλού εισοδήματος και πρόσωπα με μεγάλη διεθνή αναγνωρισιμότητα, αποφέροντας σημαντικά έσοδα αλλά και άμεση διαφήμιση για την Ελλάδα. Πάνω από 60 σκάφη αναψυχής που συμμετείχαν στην έκθεση, αποτέλεσαν πόλο έλξης για τους επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού αλλά τράβηξαν και τα βλέμματα πληθώρας επισκεπτών που βρίσκονταν στην πόλη.

Οι απαιτήσεις που συνοδεύουν τον συγκεκριμένο χώρο είναι ιδιαίτερα υψηλές και ως εκ τούτου η ελίν έχει ανεβάσει τον πήχη της εξυπηρέτησης και ποιότητας ακόμη ψηλότερα και πλέον αποτελεί το σημείο αναφοράς ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς επαγγελματίες του χώρου. Μέσω 136 παράκτιων πρατηρίων αλλά και των πρωτοποριακών σταθμών εφοδιασμού καυσίμων που διαθέτει στις μαρίνες Φλοίσβου, Κέρκυρας (Γουβιά), Sani Resort, Porto Carras, Olympic Marine Λαυρίου, Λευκάδας και Βόλου, ηελίν προσφέρει πληθώρα σίγουρων και ασφαλών επιλογών σε κάθε καπετάνιο που θέλει να προμηθευτεί καύσιμα για το ταξίδι του. Χάρη στις πρωτοποριακές υπηρεσίες ελίν yachting, την άψογη εξυπηρέτηση και τη δέσμευση της για σωστή ποσότητα και άριστη ποιότητα σε κάθε παράδοση, έχει εδραιώσει εδώ και πολλά χρόνια τη φήμη της κορυφαίας εταιρίας καυσίμων και λιπαντικών για το θαλάσσιο τουρισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ΕΛΙΝΟΙΛ:

http://www.elin.gr/el/yachting.html     

Elin logo

Η ΕΛΙΝΟΙΛ, γνωστότερη ως ελίν, ιδρύθηκε το 1954 και αποτελεί μια από τις δυναμικότερες εταιρείες εμπορίας καυσίμων στην Ελλάδα με πανελλαδικό δίκτυο 580 πρατηρίων. Η μακροβιότερη ελληνική εταιρεία καυσίμων δραστηριοποιείται στον χώρο των πρατηρίων καυσίμων, στον εφοδιασμό σκαφών αναψυχής, βιομηχανικών μονάδων και της ποντοπόρου ναυτιλίας με υγρά καύσιμα, στερεά καύσιμα και λιπαντικά, καθώς και στις υπηρεσίες θέρμανσης οικιών και κτιρίων. Με γνώμονα την υπεύθυνη λειτουργία απέναντι στον άνθρωπο, το περιβάλλον και την κοινωνία, η ΕΛΙΝΟΙΛ αναπτύσσεται παραμένοντας συνεπής στη αρχές της για ήθος, αποτελεσματικότητα, αξιοπιστία και κορυφαία ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών.

 
ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 120 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016 PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Κυριακή, 29 Μάιος 2016 16:14

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 120 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016

 resized IMG 5338

 

Με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Αγώνες Ανοικτής Θάλασσας, αναβιώνοντας 120 χρόνια μετά, τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες με την κολυμβητική διαδρομή που πραγματοποιήθηκε τότε.

 

Οι κολυμβητικοί αγώνες, διεξήχθησαν στον παραλιακό χώρο της πλατείας Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, στο πλαίσιο του εορτασμού «Ημέρες Θάλασσας 2016».

 

Την εκκίνηση των αγώνων έδωσε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ενώ οι  κολυμβητές αγωνίστηκαν στο 1ο Ολυμπιακό αγώνισμα στα 500 μ. ελεύθερο. 

 resized IMG 5346

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης βράβευσε τον Ούγγρο υπερμαραθωνοδρόμο κολύμβησης κ. Attila Manioki, ο οποίος συμμετείχε στους Αγώνες Ανοικτής Θάλασσας. Στο πρόσωπό του,  τιμήθηκε ο πρώτος Ολυμπιονίκης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 Άλφρεντ Χάγιος, ο οποίος ήταν Ούγγρος.

 

Το  «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, καθώς και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης κ. Σπύρος Γιαννιώτης. 

 resized IMG 5382

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Είμαστε για ακόμη μια χρονιά στη Ζέα, στην αναβίωση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων Κολύμβησης. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν πρώτη φορά πέρυσι με τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας. Είναι εδώ ο Νίκος Γέμελος, ο Σπύρος Γιαννιώτης και ο Ούγγρος αθλητής Αττίλα, τον οποίο και βραβεύσαμε. Είναι ο αθλητής με τις μεγαλύτερες αποστάσεις κολύμβησης στον κόσμο και ήταν σημαντική η παρουσία του εδώ. Η αναβίωση των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων Κολύμβησης είναι μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας 2016. Σκοπεύουμε κάθε χρόνο να βελτιώνουμε τους Αγώνες, με ακόμη περισσότερες συμμετοχές».

 

Ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και Ομοσπονδιακός Προπονητής Κολύμβησης κ. Νίκος Γέμελος, τόνισε: «120 χρόνια πριν, στο ίδιο σημείο, με πρωτοβουλία πάλι του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και της Προέδρου του Ο.Π.Α.Ν. κας Σταυρούλας Αντωνάκου, γίνεται για δεύτερη χρονιά η αναβίωση των Ολυμπιακών αγώνων στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας 2016. Έχουμε καλεσμένους και από την Ουγγαρία, οι οποίοι ήρθαν για να κολυμπήσουν εδώ, προς τιμήν του πρώτου Ολυμπιονίκη του Ούγγρου. Έτσι ο Δήμος Πειραιά ουσιαστικά αγκαλιάζει μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων, ένα από τα ομορφότερα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων, την κολύμβηση, στο μέρος που είχε τελεστεί το 1896. Βρισκόμαστε στο ομορφότερο φυσικό λιμάνι του Πειραιά που είχε συγκεντρώσει  τότε  ρεκόρ θεατών, με 40.000 ανθρώπους οι οποίοι παρακολουθούσαν από την πλατεία Αλεξάνδρας και από τους γύρω χώρους το αγώνισμα της κολύμβησης.

Φέτος είναι σημαντική η χρονιά για την κολύμβηση, έχουμε θέσει πολύ ψηλά τον πήχη και έχουμε δουλέψει πολύ πάνω σε αυτό το κομμάτι. Γενικά όσοι ασχολούμαστε με το κολύμπι αυτό που συμβαίνει σήμερα στον Πειραιά μας δίνει ένα ιδιαίτερο κίνητρο ώστε να πάμε όλοι στους Ολυμπιακούς αγώνες και να πρωτεύσουμε».

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης κ. Σπύρος Γιαννιώτης, επισήμανε: «Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι ο πολιτισμός μας. Σήμερα το δείχνουμε αυτό και στους μικρότερους αλλά και στους μεγαλύτερους που ήρθαν να μας δουν. Και πέρυσι εδώ ήμασταν, ήταν κάτι πολύ όμορφο. Ο Δήμος Πειραιά κάνει πολλά αθλητικά δρώμενα, κάτι που είναι σημαντικό για τα νέα παιδιά, να βλέπουν, να μαθαίνουν, να δίνουμε εμείς το καλό παράδειγμα και τα παιδιά να προσπαθούν όσο το δυνατόν για το καλύτερο».

 

Ο Ούγγρος υπερμαραθωνοδρόμος κολύμβησης κ. Attila Manioki, δήλωσε: «Πρώτα από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Νίκο Γέμελο, με τον οποίο γνωριζόμαστε από το 2004. Χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν εδώ. Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα για εμένα, να κολυμπάω σε αυτό το ιστορικό μέρος και να ακολουθώ τα χνάρια των σπουδαίων ηρώων, όπως ήταν ο 'Αλφρεντ Χάγιος. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά για την τιμητική διάκριση».

 

Το site των Ημερών Θάλασσας 2016:

http://www.imeresthalassas.gr/

 

Οι Ημέρες Θάλασσας στα social media:

 

Facebook.com/ImeresThalassas

Instagram.com/imeresthalassas

 

#ImeresThalassas  

 
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΗΡΗ ΤΟΥ Π.Ν. «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ «ΗΜΕΡΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Κυριακή, 29 Μάιος 2016 16:06

  ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΗΡΗ ΤΟΥ Π.Ν.

 «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ «ΗΜΕΡΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016»

 resized IMG 5419

Εντυπωσιακή και πέρα από κάθε προσδοκία είναι η προσέλευση του κόσμου στην τριήρη του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς», η οποία έχει καταπλεύσει από την Παρασκευή 27 Μαΐου στο λιμάνι της Μαρίνας Ζέας, για τον εορτασμό των «Ημερών Θάλασσας 2016».

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, επισκέφθηκε σήμερα το εντυπωσιακό πλοίο, περιηγήθηκε μαζί με πολίτες  στην τριήρη και ενημερώθηκε από αξιωματικούς του Π.Ν. για την σπουδαία ιστορία της.

 resized IMG 5420

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ανέφερε: «Βρισκόμαστε στην τριήρη «Ολυμπιάς», στο πιο ιστορικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο από την Παρασκευή κοσμεί τη Μαρίνα Ζέας, για τον εορτασμό των «Ημερών Θάλασσας 2016».

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί διαπιστώνω ότι η προσέλευση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη. Βλέπουμε χαμογελαστά πρόσωπα, γονείς με τα παιδιά τους να ξεναγούνται στην τριήρη  και να μαθαίνουν την ιστορία της. 

Χωρίς καμία αμφιβολία, η παρουσία της τριήρους στη Μαρίνα Ζέας, είναι μια πολύ σημαντική δράση του εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας 2016», καθώς  είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πολιτιστική ταυτότητα και τη ναυτική παράδοση της πόλης μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού και όλους όσοι συνέβαλαν, έτσι ώστε η τριήρης «Ολυμπιάς» να έρθει στον Πειραιά.

Χαίρομαι γιατί δώσαμε τη δυνατότητα στους δημότες μας, αλλά και στους επισκέπτες της πόλης μας, να θαυμάσουν με ελεύθερη είσοδο το πλέον εμβληματικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού».

 

Περισσότερες πληροφορίες και βίντεο για την τριήρη «Ολυμπιάς» στον σύνδεσμο του Πολεμικού Ναυτικού:

 

 http://www.hellenicnavy.gr/el/trireme-olympias

 

Το site των Ημερών Θάλασσας 2016:

http://www.imeresthalassas.gr/

 

Οι Ημέρες Θάλασσας στα social media:

 

Facebook.com/ImeresThalassas

Instagram.com/imeresthalassas

#ImeresThalassas

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 29 Μάιος 2016 16:10
 
Η βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων Γεωργία Γεννιά, παρευρέθη την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 στα εγκαίνια της έκθεσης του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος «ΟΛΚΑΣ ΙΙ: Ταξιδεύοντας από και προς το Βυζάντιο . Μεσαιωνικά λιμάνια από τον Εύξεινο Πόντο στην Ανατολική Μεσόγειο PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Σάββατο, 28 Μάιος 2016 16:41

ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝΝΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Εγκαίνια Έκθεσης Ναυτικό

 

Η βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων Γεωργία Γεννιά, παρευρέθη την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 στα εγκαίνια της έκθεσης του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος «ΟΛΚΑΣ ΙΙ: Ταξιδεύοντας από και προς το Βυζάντιο . Μεσαιωνικά λιμάνια από τον Εύξεινο Πόντο στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Η έκθεση αποτελεί ένα φωτογραφικό ταξίδι στον μαγευτικό κόσμο της Ανατολής. Μέσα από ναυτικούς χάρτες (πορτολάνους), χαρακτικά, μικρογραφίες χειρογράφων, ταχυδρομικά δελτάρια και φωτογραφίες από τον 12ο αι. μέχρι και σήμερα, παρουσιάζονται ποικίλες όψεις 60 λιμανιών του Ευξείνου Πόντου, του Αιγαίου και της Κύπρου, που αναδεικνύουν το πλούσιο μεσαιωνικό παρελθόν των αντίστοιχων χωρών, αλλά και τα σημαντικότερα λιμάνια –σταθμούς στις ρότες των μεσαιωνικών πλοίων.»

Η βουλευτής δήλωσε ότι εκδηλώσεις σαν αυτή μας φέρνουν πιο κοντά στην ιστορία και τις παραδόσεις μας, δίνοντάς μας την δύναμη να ξεπεράσουμε τους δύσκολους κάβους των καιρών.

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΡΙΗΡΗ ΤΟΥ Π.Ν. «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016 PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Σάββατο, 28 Μάιος 2016 10:21

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΤΡΙΗΡΗ ΤΟΥ Π.Ν. «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016

 

 resized IMG 4768

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, υποδέχθηκε σήμερα την τριήρη «Ολυμπιάς» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία κατέπλευσε στη Μαρίνα Ζέας και θα είναι ανοιχτή για το κοινό, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2016.

 

Οι Πειραιώτες και οι επισκέπτες της πόλης, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα εντυπωσιακό θέαμα κατά την άφιξη της τριήρους «Ολυμπιάς». Το ιστορικής αξίας πλοίο,  θα παραμείνει στο λιμάνι της Ζέας έως τη Δευτέρα 30 Μαΐου.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Είναι η δεύτερη χρονιά που ο Πειραιάς γιορτάζει τις Ημέρες Θάλασσας. Ξεκινήσαμε πέρυσι το 2015, με τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας και συνεχίζουμε φέτος και κάθε χρόνο πλέον, να γιορτάζουμε τις Ημέρες Θάλασσας στον Πειραιά. Είναι ένα δεκαήμερο με ποικίλες εκδηλώσεις, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, αθλητικές, με τη συμμετοχή των φορέων και των δημοτών. Ο Πειραιάς γιορτάζει. Έχουμε επισκέπτες, έρχονται από όλη την Αττική και  συμμετέχουν οι τουρίστες όσο μπορούν σε αυτές τις εκδηλώσεις. Είναι σημαντικές εκδηλώσεις, με πολύ μεγάλη ποιότητα. Χαιρόμαστε γι΄  αυτό και κάθε χρόνο θα βελτιωνόμαστε για να προσφέρουμε στους δημότες μας καλύτερες και ποιοτικότερες εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο αυτό, έχει έρθει και η τριήρης «Ολυμπιάς» στο λιμάνι της Ζέας, ένα εμβληματικό πλοίο, με μεγάλη ιστορική αξία. Είναι ανοικτό για το κοινό, καθώς θα μπορούν δημότες, παιδιά και τουρίστες να το επισκεφθούν. Είναι η ναυαρχίδα των εκδηλώσεών μας σε επίπεδο πολιτισμού, παράλληλα με τις εκδηλώσεις του Δημοτικού Θεάτρου, του Βεακείου Θεάτρου, του Ναυτικού και Αρχαιολογικού Μουσείου. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα και πιστεύω το χαίρονται και οι δημότες».

 resized IMG 4802

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, τόνισε:

«Η «Ολυμπιάς», το αντίγραφο της αρχαίας ελληνικής τριήρους που βρίσκεται από σήμερα στο λιμάνι της Ζέας, είναι το πλοίο με το οποίο ξεκίνησε η δημιουργία αυτής της πόλης και η ναυτική της παράδοση. Είναι για εμάς πολύ σημαντικό να βρίσκεται κοντά μας στις Ημέρες Θάλασσας, που γιορτάζουμε τις ναυτικές δεξιότητες, τη ναυτική παράδοση και τις ικανότητες αυτής της πόλης. Θα είναι εδώ για λίγες ημέρες και θα ήθελα να καλέσω όλο τον κόσμο να την επισκεφθεί μέχρι την Κυριακή από τις 10:30 το πρωί και ξανά στις 5 το απόγευμα».

 

Ο Κυβερνήτης του Θωρηκτού Αβέρωφ, Πλοίαρχος κ. Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος, επισήμανε:  «Κατέπλευσε στη Μαρίνα Ζέας το μοναδικό αντίγραφο πλεύσιμο στον κόσμο, η τριήρης «Ολυμπιάς». Είναι ακριβές αντίγραφο της αρχαίας Αθηναϊκής τριήρους, πλήρως λειτουργική, η οποία δείχνει τι είχαμε στην αρχαιότητα. Μέσω αυτού του πλοίου, μεταφέρθηκε ο ελληνικός πολιτισμός, όχι μόνο στη Μεσόγειο, αλλά και σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Έχει 170 κωπηλάτες, με συνολικό πλήρωμα 200 άτομα. Κωπηλατείται τους τελευταίους δύο μήνες από ναυτικούς δοκίμους και δοκίμους υπαξιωματικούς, καθώς κάνουν δοκιμαστικά μετά από 12 χρόνια ακινησίας της τριήρους. Κατασκευάστηκε στην Ελλάδα το 1985-1987με σχέδια από την 'Trireme Trust' της Βρετανίας και με ελληνικά χρήματα. Έχει πλήρωμα αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και ναύτες του Πολεμικού Ναυτικού».

 resized IMG 4816

Στην υποδοχή της τριήρους «Ολυμπιάς» παρευρέθηκαν  μεταξύ άλλων: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πέτρος Κόκκαλης, η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Πειραιά κα Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, η Διευθύντρια στον τομέα Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κα Ευαγγελία Μπαφούνη.

 

Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί δωρεάν την  τριήρη «Ολυμπιάς». 

 

Ημέρες και ώρες επισκέψεως:

 

Παρασκευή 27 Μαΐου: 17:00 – 20:30

Σαββάτο 28 Μαΐου: 10:00 – 14:00 και 17:30 – 20:30

Κυριακή 29 Μαΐου: 10:00 – 14:00 και 17:30 – 20:30

 

Περισσότερες πληροφορίες και βίντεο για την τριήρη «Ολυμπιάς» στον σύνδεσμο του Πολεμικού Ναυτικού:

 

http://www.hellenicnavy.gr/el/trireme-olympias

 

Το site των Ημερών Θάλασσας 2016:

http://www.imeresthalassas.gr/

 

Οι Ημέρες Θάλασσας στα social media:

 

Facebook.com/ImeresThalassas

 

Instagram.com/imeresthalassas

 

#ImeresThalassas

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016 PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 26 Μάιος 2016 17:10

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ  ΓΙΑ ΤΙΣ  ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016

 Img 4554 2

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρεβρέθηκε στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης "ΟΛΚΑΣ ΙΙ-Ταξιδεύοντας από και προς το Βυζάντιο. Μεσαιωνικά λιμάνια από τον Εύξεινο Πόντο στην Ανατολική Μεσόγειο", που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος.

 

Η ενδιαφέρουσα έκθεση, που διοργανώνει το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών Μνημείων και η Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών, εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού για τις Ημέρες Θάλασσας 2016.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, ανέφερε: «Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συντελεστές για την υπέροχη έκθεση. Το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, με τη δράση του και με όλες αυτές τις σημαντικές εκδηλώσεις δίνει μια υπεραξία στην πόλη του Πειραιά.

Ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τις Ημέρες Θάλασσας. Έναν εορτασμό που ξεκίνησε πέρυσι για πρώτη φορά, τον συνεχίζουμε φέτος και επιθυμούμε να γίνει θεσμός και να ισχυροποιηθεί τα επόμενα χρόνια.

 Img 4533 2

Στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας 2016, προχωρήσαμε σε ένα αίτημα στο Πολεμικό Ναυτικό να έρθει η Τριήρης "Ολυμπιάς" από το Φάληρο στο Πασαλιμάνι και να κοσμήσει τις Ημέρες Θάλασσας 2016 στην πόλη του Πειραιά. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό πλοίο, λόγω της ιστορικής του αξίας το οποίο θα είναι επισκέψιμο για το κοινό.

 

Θεωρώ πως η άφιξη και η παραμονή της Τριήρους στη Μαρίνα Ζέας, είναι ίσως η πιο σημαντική εκδήλωση στον εορτασμό των Ημερών Θάλασσας 2016. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αρχηγό και όλους όσοι συνέβαλλαν για να υλοποιήσουμε αυτή μας την πρόταση. Εύχομαι να επισκεφθούν τις εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας 2016 οι Πειραιώτες αλλά και οι κάτοικοι των γύρω περιοχών. Μένουν ακόμη πέντε ημέρες με σημαντικές πολιτιστικές, αθλητικές, ψυχαγωγικές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Είναι σημαντικές στιγμές για την πόλη, με μεγάλη συμμετοχή των φορέων και των δημοτών».

 

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρεβρέθηκαν μεταξύ άλλων: Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσας. Ο πρώην Υπουργός κ. Α. Παπαδόγγονας. Οι Βουλευτές κυρίες Ε. Σταματάκη και Γ. Γεννιά. Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Π.Ν κ. Γ. Γιακουμάκης. Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Σ.  Ράπτης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Π. Χατζηπέρος. Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χ. Λαμπρίδης. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γ. Δαβάκης. Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κα Ε. Νταϊφά. Εκπρόσωποι συλλόγων της πόλης και φορέων της ναυτιλίας.

 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30/12/2016. Ωράριο λειτουργίας:

 

Τρίτη έως Σάββατο: 09:00 – 14:00,

 

Δευτέρα, Κυριακή και επίσημες αργίες: κλειστά

 

 

Το site των Ημερών Θάλασσας 2016:

http://www.imeresthalassas.gr/

 

Οι Ημέρες Θάλασσας στα social media:

 

Facebook.com/ImeresThalassas

 

Instagram.com/imeresthalassas

 

#ImeresThalassas

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΗΡΗ ΤΟΥ Π.Ν. «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016 PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 26 Μάιος 2016 11:21

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΗΡΗ ΤΟΥ Π.Ν. «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016

 trihrhs

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, θα υποδεχθεί αύριο Παρασκευή 27 Μαΐου, στις 11:00, την Τριήρη «Ολυμπιάς» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία θα καταπλεύσει στη Μαρίνα Ζέας και θα παραμείνει έως τη Δευτέρα 30 Μαΐου, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2016.

 

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί αυτό το μοναδικό αντίγραφο που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα,  στο πλαίσιο προγράμματος πειραματικής αρχαιολογίας, με βάση τις έρευνες του ιστορικού J.S. Morrison και του ναυπηγού J.F. Coates με τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

 

Η Τριήρης «Ολυμπιάς» θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Ημέρες και ώρες επισκέψεως:

 

Παρασκευή 27 Μαΐου: 17:00 – 20:30

Σαββάτο 28 Μαΐου: 10:00 – 14:00 και 17:30 – 20:30

Κυριακή 29 Μαΐου: 10:00 – 14:00 και 17:30 – 20:30

 

Περισσότερες πληροφορίες και βίντεο για την Τριήρη «Ολυμπιάς» στον σύνδεσμο του Πολεμικού Ναυτικού:

 

http://www.hellenicnavy.gr/el/trireme-olympias

 

Το site των Ημερών Θάλασσας 2016:

http://www.imeresthalassas.gr/

 

Οι Ημέρες Θάλασσας στα social media:

 

Facebook.com/ImeresThalassas

 

Instagram.com/imeresthalassas

 

#ImeresThalassas

 

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ «THE PIRAEUS CITY WALK» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 26 Μάιος 2016 08:24

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ «THE PIRAEUS CITY WALK»

 resized IMG 4426

 

Στον συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, ώστε να αναδειχθεί ο Πειραιάς δημοφιλής τουριστικός προορισμός, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος κ.Γιάννης Μώραλης, στα εγκαίνια του σηματοδοτημένου περιπάτου κρουαζιέρας «The Piraeus City Walk», που πραγματοποιήθηκαν χθες, στην Παγόδα.

 

Ο σηματοδοτημένος περίπατος κρουαζιέρας «The Piraeus City Walk», είναι μια πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Πειραιά και εντάσσεται στον εορτασμό των «Ημερών Θάλασσας 2016».

 resized IMG 4437

Αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων οι παρευρισκόμενοι περπάτησαν την ειδική τουριστική διαδρομή με αφετηρία την «ΠΑΓΟΔΑ» και οδηγό τα σήματα που έχει φροντίσει να τοποθετήσει ο Ε.Σ.Π.

 

Στόχος του «The Piraeus City Walk», είναι να προσελκύσει τους επισκέπτες της κρουαζιέρας στην πόλη. Συμπεριλαμβάνει τμήμα του Οpen Μall Piraeus αλλά και πολλά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος όπως το Δημοτικό Θέατρο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, σημαντικές Εκκλησίες κ.ά. Εκτείνεται σε μήκος τεσσάρων χιλιομέτρων και έχει χρονομετρημένη διάρκεια  μία ώρα.

 resized IMG 4453

Η διαδρομή είναι η εξής:

Αφετηρία: Terminal A΄(Παγόδα) - Αγ. Νικόλαος - δεξιά Χαριλ. Τρικούπη – Αρχαιολογικό Μουσείο - Πασαλιμάνι - Γρ. Λαμπράκη - αριστερά Σωτήρος -  δεξιά Καραΐσκου - αριστερά Δραγάτση - δεξιά Ηρ. Πολυτεχνείου - Δημοτικό Θέατρο - αριστερά Τσαμαδού - αριστερά Γούναρη – αγορά τροφίμων - αριστερά Ακτή Ποσειδώνος – Αγ. Τριάδα - δεξιά Ακτή Μιαούλη – Αγ. Σπυρίδωνας - τέρμα διαδρομής.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε: «Τα εγκαίνια του σηματοδοτημένου περίπατου κρουαζιέρας, είναι από τις ευχάριστες στιγμές για την πόλη μας. Εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό μας, προκειμένου να μπορέσουμε, να γίνει η πόλη μας από πέρασμα, τουριστικός προορισμός. Αυτό αποτελεί, σύμφωνα με τη δική μου λογική,  ένα πολύ μεγάλο πάζλ από κομμάτια που πρέπει σιγά σιγά να τα ενώνουμε.  Σε αυτή την κατεύθυνση, η Δημοτική Αρχή εδώ και περίπου 20 μήνες όταν ανέλαβε τον Δήμο Πειραιά, έχει προχωρήσει σε έναν συνολικό τουριστικό σχεδιασμό. Προσλάβαμε Σύμβουλο για τον Τουρισμό, υποβάλλαμε προς έγκριση έναν τουριστικό στρατηγικό σχεδιασμό στον Ε.Ο.Τ. Προσπαθήσαμε να κάνουμε εμφανή τον Πειραιά στην κρουαζιέρα, όπου η πόλη του Πειραιά ήταν απούσα από τα terminal. Συνεργαζόμαστε στενά με τους φορείς της πόλης και κυρίως με τον Εμπορικό Σύλλογο. Η επιδίωξη όλων των φορέων του Πειραιά είναι κοινή, στα περισσότερα  θέματα συμφωνούμε και έχουμε κοινή αντίληψη τι πρέπει να γίνει. Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές καθυστερεί αυτό που πρέπει να γίνει, υπάρχουν καθυστερήσεις του Δημοσίου, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις ή από ελλείμματα αν θέλετε, της Δημοτικής Αρχής. Παρόλα αυτά έχουμε βάλει μπρος και εμείς και οι έμποροι. Πριν λίγους μήνες εγκαινιάστηκε το Open Mall Piraeus, σήμερα εγκαινιάζουμε το City Walk, τον περίπατο της πόλης του Πειραιά, ο οποίος ξεκινάει από τον χώρο άφιξης της κρουαζιέρας, μπαίνει μέσα στην πόλη και με τη σηματοδότηση που έγινε με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου και τη δική μας υποστήριξη, έτσι ώστε να ξέρουν οι τουρίστες που θα περπατούν και πως θα επισκέπτονται τα μαγαζιά της πόλης. Δεν είναι αρκετά αυτά που έχουμε κάνει, όμως είμαστε εδώ για να κάνουμε περισσότερα. Για να γίνουμε τουριστικός προορισμός και αυτό αφορά τη Δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια που συμπαρίσταται σε ό,τι και αν κάνουμε και με τον Αντιπεριφερειάρχη έχουμε μια στενή συνεργασία, πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα.  Να φτιάξουμε τις όψεις των κτιρίων μας, τα πεζοδρόμιά μας, να συντηρούμε το πράσινο, να παραμένει ο Πειραιάς καθαρός και ακόμη πιο καθαρός από ότι είναι τώρα. Να πάρουμε και άλλες πρωτοβουλίες, να αναδείξουμε τα όμορφα σημεία της πόλης μας. Να φτιάξουμε τις παραλίες μας, τους περιπάτους στην Πειραϊκή, την ανάπλαση στο Μικρολίμανο. Θέλει πάρα πολλά πράγματα για να γίνουμε σοβαρός και υπολογίσιμος τουριστικός προορισμός για τα εκατομμύρια των τουριστών που έρχονται εδώ. Μιλάμε ήδη και θα μιλήσουμε περισσότερο με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς αλλά και με τις εταιρείες και τους πράκτορες της κρουαζιέρας, για να εντάξουν περιπάτους και πακέτα περιπάτων της πόλης μας που προωθούν στους τουρίστες πάνω στα καράβια. Μένουν πολλά να γίνουν. Αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω για να μην νομίζει κανείς ότι πανηγυρίζουμε για αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα, τα οποία είναι πολύ λίγα σε σχέση με το στόχο που έχουμε. Από την άλλη,  αυτό δεν πρέπει να μας αποτρέπει από το να χαιρόμαστε, να χαμογελάμε και να χειροκροτούμε πρωτοβουλίες σαν την σημερινή.  Θέλω να πιστεύω ότι η πόλη θα χειροκροτεί και θα αποδέχεται τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής. Έχουμε κοινούς στόχους και έχουμε χρόνια μπροστά μας. Δεν μπορούν πράγματα που δεν έγιναν επί δεκαετίες, να γίνουν μέσα σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό, κοινωνικό, ασφυκτικό περιβάλλον στη χώρα, εν μέσω κρίσης. Όμως πρέπει να προσπαθήσουμε και να συνεχίσουμε με υπομονή, επιμονή. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε η πόλη μας να αποκομίσει ένα κομμάτι από τα εκατομμύρια των τουριστών που φτάνει στο λιμάνι. Συγχαίρω τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά για την προσπάθεια που καταβάλλει στην κατεύθυνση αυτή και θα είμαστε εδω να βοηθήσουμε ώστε να υλοποιηθεί το όνειρο να γίνει ο Πειραιάς τουριστικός προορισμός. Το αξίζουν οι Πειραιώτες και η  πόλη μας».

 
Ολοκληρώθηκε η πρώτη διοργάνωση του 15ου EAST MED YACHT SHOW-Marina Zea 2016 στον Πειραιά. (φωτογραφίες) PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 20 Μάιος 2016 16:11

Ολοκληρώθηκε η πρώτη διοργάνωση του 15ου EAST MED YACHT SHOW-Marina Zea 2016 στον Πειραιά. (φωτογραφίες)

resized Highlights 079

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 15ο East Med Yacht Show 2016, που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 18 Μαΐου στη Μαρίνα Ζέας του Πειραιά.

resized Highlights 035

Την έκθεση εγκαινίασαν την Παρασκευή 13 Μαίου 2016, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων κ. Γιώργος Κολλίντζας. Με την παρουσία τους την εκδήλωση τίμησαν προσωπικότητες όπως ο κ. Ι. Θεοτοκάς, Γ. Γρ. Υπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Χ. Λαμπρίδης, Γ. Γρ. Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής, ο κ. Δ. Τρυφωνόπουλος, Γ. Γρ. ΕΟΤ, ο κ. Α. Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος Νέας Δημοκρατίας, οι κ.κ. Βουλευτές Μ. Βαρβιτσιώτης, Δ. Καμμένος, Σ. Κεδίκοκγλου, Ι. Πλακιωτάκης, Ε. Σταματάκη, Ν. Συρμαλένιος, ο κ. Π. Χατζηπέρος, Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, ο κ. Γ. Γαβρίλης, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς, η κ. Ειρήνη Νταϊφά Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, ο κ. Σ. Σπυρίδων, μέλος της επιτροπής Περιφερειών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ε. Δημοπούλου, Εντεταλμένη Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής, ο κ. Π. Κουνάκης, Εντεταλμένος Περιφ. Σύμβουλος Επιχειρηματικότητάς Ν. Αιγαίου, ο κ. Η. Ψινάκης, Δήμαρχoς Μαραθώνα, ο κ. Ι. Λαγουδάκης Δήμαρχος Περάματος, Σ. Χατζάκος Δ/ντής ΟΛΠ, η κα. Κ. Παναγόπουλου, Πρόεδρος Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ, η κ. Α. Παλούμπη Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, καθώς και οι Αρχηγοί του Λιμενικού Σώματος και των Σωμάτων Ασφαλείας, φέρνοντας τον Πειραιά στο επίκεντρο του διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος.

resized Highlights 016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ανοίγοντας και τον εορτασμό των «Ημερών Θάλασσας 2016», χαρακτηριστικά δήλωσε: «Ο Πειραιάς βρέθηκε για ακόμη μια φορά στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, φιλοξενώντας για πρώτη φορά, μια από τις πλέον επιτυχημένες διοργανώσεις στον τομέα του yachting, το 15ο East Med Yacht Show 2016. Για εμάς, ως Δημοτική αρχή, η Θάλασσα, η Ναυτιλία και ο Τουρισμός, αποτελούν βασικούς άξονες που μπορεί να αναπτυχθεί η πόλη του Πειραιά. Σε μια ακόμα εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την πόλη και για την χώρα, έχουμε ανάγκη από τέτοιου είδους συνέργειες. Έχουμε ανάγκη από εξωστρέφεια.

resized Highlights 051

 

Το 15o East Med Yacht Show, εντάσσεται σε αυτήν την προσπάθεια, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο με την προώθηση της τουριστικής καμπάνιας Destination Piraeus, έναν συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό για την τουριστική ανάπτυξη του Πειραιά. Μετά από την καθιέρωση των «Ημερών Θάλασσας» ως θεσμό για την πόλη του Πειραιά, θέλουμε η έκθεση αυτή, να φιλοξενείται από εδώ και μπρος κάθε χρόνο στην πόλη μας. Να καθιερωθεί ως ένας ακόμη θεσμός που έχει αναφορά τη θάλασσα, τον τουρισμό, την ναυτιλία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την εποικοδομητική συνεργασία και την προσπάθεια που κατέβαλλαν έτσι ώστε η φετινή διοργάνωση να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία».

resized Highlights 067

 

Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν και οι Πρόεδροι των δυο οργανωτριών ενώσεων κύριος Α. Στελλιάτος και κυριος Γ. Κολλίντζας από την ΕΠΕΣΤ και την ΕΣΜΕΘ αντίστοιχα, δηλώνοντας ότι η απόφαση της μεταφοράς της διοργάνωσης-γιορτής για τον θαλάσσιο τουρισμό στον Πειραιά, είχε καθοριστική συμβολή στην επιτυχία της.

resized Highlights 113

Στην έκθεση συμμετείχαν:

  • 54 σκάφη-μέλη της ΕΠΕΣΤ και του ΣΙΤΕΣΑΠ, επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran & Bareboats, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση και προς πώληση στην ελληνική αγορά

  • 30 περίπτερα εταιρειών ναύλωσης σκαφών, καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού

  • Περισσότεροι από 250 yacht brokers, τουριστικοί πράκτορες και εμπορικοί επισκέπτες από χώρες όπως Ισραήλ, Ρωσία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Βραζιλία, Κύπρος, Πολωνία, Γερμανία, Σερβία, Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία, Ουκρανία, Ιταλία και Ελλάδα.

  • Ενώ εκτιμάται οτι περισσότερα απο 2.500 άτομα επισκέφτηκαν τον χώρο της έκθεσης καθ’ όλη τη διάρκειά της.

resized Highlights 118

Τις επιθεωρήσεις των σκαφών και τις επισκέψεις των εμπορικών περιπτέρων, συμπλήρωσαν σεμινάρια, όπου αναπτύχθηκε θεματολογία σχετικά με τις ναυλώσεις και τα οποία διεξήχθησαν στα Ρώσικα, τα Γερμανικά, τα Αγγλικά και τα Ελληνικά.

resized Highlights 136

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για τον Τουρισμό, την έκθεση επισκέφθηκαν επίσης συμμετέχοντες-μέλη Κοινοβουλίων άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, όπου ξεναγήθηκαν πάνω σε παραδοσιακά ιστιοφόρα και σύγχρονα yacht, και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες μονοήμερων και πολυήμερων διακοπών, με σκάφη όλων των κατηγοριών και οικονομικών δυνατοτήτων. 

Δεξιώσεις και πάρτι σε σκάφη πλαισίωσαν την έκθεση, ενώ πολιτιστικά δρώμενα όπως, η συναυλία από την Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά, θεματικές χορογραφίες απο τη σχολή χορού της χορογράφου Κατερίνας Ροδίου, καθώς και έκθεση ζωγραφικής με θεματολογία «Θάλασσα» της ζωγράφου Ζέτας Καλογήρου πάντρεψαν τον κόσμο της τέχνης με την θάλασσα.

resized Highlights 146

 

Έξω και πέρα από τα δεδομένα της έκθεσης, αξιοσημείωτη ήταν και η κοινωνική ευαισθησία με την οποία ανταποκρίθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων, στην πρωτοβουλία εκθέτη για ενημέρωση και οικονομική ενίσχυση του Πανελληνίου συλλόγου ΑΜΥΜΩΝΗ, που σκοπό έχει την στήριξη παιδιών με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες.

Την έκθεση, θεσμό, για τον θαλάσσιο τουρισμό στην Ελλάδα, διοργάνωσαν η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA), τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) και το Greek Economic Forum.

resized Highlights 191

Η έκθεση τέλεσε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Πειραιά, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

resized Highlights 057

 

resized Highlights 069

resized Highlights 071

resized Highlights 082

resized Highlights 087

resized Highlights 104

resized Highlights 106

resized Highlights 124

resized Highlights 126

resized Highlights 135

resized Highlights 168

resized Highlights 177

resized Highlights 185

resized Highlights 187

resized Highlights 193

resized Highlights 200

resized Highlights 204

Η Οργανωτική Επιτροπή και οι συντελεστές της διοργάνωσης ευχαριστούν θερμά για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν σε αυτήν την πρωτοβουλία, καθώς και για την συμβολή τους στην επιτυχία της, όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαίτερα τους χορηγούς:

Χορηγοί:

Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, Μαρίνα Ζέας, Οργανισμός Λιμένος Πειραιά, Π.Α.Ε. Ολυμπιακός, Ελινόιλ-Ελληνική Εταιρεία Πετρελαίων, Ελληνικός Νηογνώμων, Variety Cruises, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, Aegean Airlines, Φοίνιξ Νηογνώμων.

 

Υποστηρικτές:

Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, Κάβα Χάλαρη, Οινοποιείο Μυλωνάς, ΙΙΕΚ Etoile, Σχολές Χορού Κατερίνα Ροδίου.

Την πλατφόρμα διαχείρισης εκδηλώσεων EVENTORA.

Την πλατφόρμα ONEAPPY by EVERIT, μέσα από την οποία δημιουργήθηκε η επίσημη mobile εφαρμογή του East Med Yacht Show 2016.

Χορηγοί επικοινωνίας:

CNN Greece, Shipping international Monthly review, Plefsi, Boats & Yachting, www.portcity.gr, Discover Greece, Η Ναυτεμπορική, www.naftemporiki.gr, ELNAVI Monthly Shipping Review, www.portnet.gr , All4yachting.com, www.greekaffair.gr, Maritime Intelligence, Maritime Economies, www.mononews.gr, Χρήμα & Τουρισμός, Παραπολιτικα 90,1 fm, Κανάλι 1 Πειραιά.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 20 Μάιος 2016 16:29
 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 10 από 144
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir»  του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α.,  στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι
Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι
Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι Η όμορφη ηθοποιός επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον τίτλο «σύμβολο του σεξ» με το ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog