ATTICANEWS.GR

Member Area
Ναυτιλιακά
Εντυπωσιακή παρουσία της ελίν στην έκθεση Ποσειδώνια 2016 PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 21 Ιούνιος 2016 09:48

Εντυπωσιακή παρουσία της ελίν στην έκθεση Ποσειδώνια 2016

elinoil posidonia2016

Η ΕΛΙΝΟΙΛ συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στη σημαντικότερη συνάντηση της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας, την έκθεση Ποσειδώνια, που διεξήχθη από 6 έως 10 Ιουνίου στο Metropolitan Expo Center. Στο περίπτερο της ΕΛΙΝΟΙΛ η ομάδα πωλήσεων των ελίν marine lubricants παρουσίασε την ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων και την άρτια οργάνωση της μέσω της οποίας παρέχει εξυπηρέτηση 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο, Any time, On time. Να σημειωθεί ότι η φετινή έκθεση είχε ρεκόρ συμμετοχών, με πολύ σημαντικές παρουσίες τόσο από την ναυτιλιακή κοινότητα όσο και από προμηθεύτριες εταιρίες του κλάδου.

Η ΕΛΙΝΟΙΛ εξυπηρετεί τους πελάτες της με ελίν marine lubricants σε περισσότερα από 300 λιμάνια παγκοσμίως που περιλαμβάνουν τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος της ποντοπόρου ναυτιλίας όπως τη Σιγκαπούρη, τα λιμάνια της Κίνας, τα λιμάνια του Περσικού Κόλπου, τη Βόρεια Ευρώπη με άξονα τα λιμάνια του Άμστερνταμ, του Ρότερνταμ και της Αμβέρσας και φυσικά στον Πειραιά και όλα τα λιμάνια της Ελλάδας. Παράλληλα, χάρη σε προσεκτικά επιλεγμένες συνεργασίες, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των πελατών της οπουδήποτε αλλού απαιτηθεί όπως για παράδειγμα στη Βραζιλία, τη Ν. Αφρική, την Ανατολική και Δυτική Ακτή της Βόρειας Αμερικής και τον Κόλπο του Μεξικού.

Αρ. λέξεων: 189

Η ΕΛΙΝΟΙΛ, γνωστότερη ως ελίν, ιδρύθηκε το 1954 και αποτελεί μια από τις δυναμικότερες εταιρείες εμπορίας καυσίμων στην Ελλάδα με πανελλαδικό δίκτυο 580 πρατηρίων. Η μακροβιότερη ελληνική εταιρεία καυσίμων δραστηριοποιείται στον χώρο των πρατηρίων καυσίμων, στον εφοδιασμό σκαφών αναψυχής, βιομηχανικών μονάδων και της ποντοπόρου ναυτιλίας με υγρά καύσιμα, στερεά καύσιμα και λιπαντικά, στις υπηρεσίες θέρμανσης οικιών και κτιρίων καθώς και στο διεθνές εμπόριο καυσίμων. Με γνώμονα την υπεύθυνη λειτουργία απέναντι στον άνθρωπο, το περιβάλλον και την κοινωνία, η ΕΛΙΝΟΙΛ αναπτύσσεται παραμένοντας συνεπής στη αρχές της για ήθος, αποτελεσματικότητα, αξιοπιστία και κορυφαία ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών.

 
Ανασκαφή /Έρευνα στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 15 Ιούνιος 2016 16:56

Ανασκαφή /Έρευνα στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων

resized FOTO 8

Από 22 Μαΐου μέχρι 11 Ιουνίου 2016 η επιστημονική ομάδα της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του αμερικάνικου Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole, η οποία ερευνά το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, ολοκλήρωσαν μια ακόμα ερευνητική αποστολή με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Σε πρώτη φάση συνεχίστηκε η συστηματική ανασκαφή, η οποία ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο. Παράλληλα διενεργήθηκαν δοκιμαστικές τομές σε διάφορα σημεία, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τα όρια του χώρου, όπου βρισκόταν η κύρια συγκέντρωση του φορτίου και πιθανόν λείψανα του ίδιου του πλοίου.

resized FOTO 5

Η μεγάλη διασπορά της κεραμικής, το μεγάλο βάθος καθώς και η διατάραξη, που έχει επιφέρει η ανέλκυσή του 1900 και η ανασκαφή του 1976, κάνουν το έργο αυτό δύσκολο. Εν τούτοις, με τη δυνατότητα της ακριβούς τοποθέτησης κάθε πληροφορίας στον εξαιρετικά λεπτομερή ψηφιακό χάρτη του χώρου (GIS), η κατανόηση των ορίων του ναυαγίου γίνεται όλο και καλύτερη. Σε αυτό συμβάλλει και η μηχανική ανίχνευση στοιχείων κάτω από την επιφάνεια του πυθμένα, τα οποία δίνουν την εικόνα της διασποράς του κεραμικού φορτίου, αλλά και των μεταλλικών στοιχείων του ίδιου του πλοίου, όπως καρφιά, σκωρίες σιδήρου, τμήματα της επιμολύβδωσης, κοκ.

Τα 60 περίπου ευρήματα βρέθηκαν σε -55μ βάθος και έχουν ως εξής:

Ένα δεύτερο χάλκινο δόρυ με την αιχμή, σε συνέχεια του πρώτου που εντοπίστηκε το 2014, τέσσερα θραύσματα μαρμάρινων αγαλμάτων, από τα οποία ξεχωρίζει ένας καρπός αριστερού χεριού. Η απόληξη ενός ποδιού από ξύλινο έπιπλο με χάλκινη επένδυση, θραύσματα από γυάλινα αγγεία και άλλα από φυσητό γυαλί τύπου millefiori, αμφορείς, μία λάγυνος, μία οινοχόη και ένα χρυσό δακτυλίδι είναι μερικά από τα σημαντικότερα ευρήματα.

Ιδιαίτερα διαφωτιστικά είναι τα στοιχεία του ίδιου του πλοίου, όπως καρφιά διαφόρων τύπων, μάζα ρητίνης, φύλλα από την επιμολύβδωση του σκάφους, τυλιγμένα ή διπλωμένα μολύβδινα ελάσματα, ένας μολύβδινος σωλήνας, πιθανόν από την αντλία υδάτων (σεντίνες) του πλοίου και ένα μολύβδινο βάρος (αντίβαρο;) 100 περίπου κιλών. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν πιθανότατα και οι μάζες από σκωρίες σιδήρου, οι οποίες διατηρούν στο εσωτερικό τους το σχήμα του αντικειμένου.

resized FOTO 7

Τέλος, ερευνήθηκε ο χώρος, που σχετίζεται με την ύπαρξη ενός ακόμα ναυαγίου και τώρα υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις για την ύπαρξη και δεύτερου πλοίου. Πρόκειται για ένα μολύβδινο σωλήνα διαφορετικού διαμετρήματος, καθώς και διαφορετικού τύπου καρφιών, κεράμων αλλά και διαφορετικών τύπων αμφορέων και λαγυνών.

Η έρευνα η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλου, διενεργήθηκε υπό τη διεύθυνση της Προϊσταμένης της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Δρ. Α.Σίμωσι.

Η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων συμμετείχε επίσης στη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση «Ποσειδώνια» 2016 που έλαβε χώρα από 6 έως 10 Ιουνίου 2016 στην οποία διέθεσε εποπτικό υλικό, που αφορά στη συνεχιζόμενη υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα στον Νότιο Ευβοϊκό Κόλπο.

Παράλληλα και μέχρι το τέλος του έτους, θα εκτίθενται στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας στο πλαίσιο της έκθεσης «ΟΛΚΑΣ. Από το Αιγαίο στη Μαύρη Θάλασσα. Μεσαιωνικά λιμάνια-σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής» ευρήματα της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων από το ναυάγιο της γαλλικής υποναυαρχίδας “La Thérèse”, που βυθίστηκε το 1669 στον Κόλπο Δερματά κατά την άλωση του Χάνδακα από τους Τούρκους.

 
ΛANE SEA LINES: ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 13 Ιούνιος 2016 17:10

ΛANE SEA LINES: ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

LANE F-B Vitsentsos Kornaros 2

H ΛANE SEA LINES, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, σηκώνει άγκυρα από Κίσαμο και ταξιδεύει σε Κύθηρα και Καλαμάτα, στις 18 Ιουνίου, με μοναδικές προσφορές επιβάτες και ΙΧ .

Εκπληκτικές προσφορές από την ΛANE που ξεκινάνε από 30 € για 1 επιβάτη σε οικονομική θέση ή 130 € για 1επιβάτη σε οικονομική θέση & 1 ΙΧ εφόσον επιλέξουν τα Κύθηρα. Για το λιμάνι της Καλαμάτας οι προσφορές ξεκινάνε από 40 € για 1 επιβάτη σε οικονομική θέση ή 150 € για 1επιβάτη σε οικονομική θέση & 1 ΙΧ.

ΚΥΘΗΡΑ

Οι ταξιδιώτες που επιλέξουν τα Κύθηρα, μπορούν να επισκεφθούν τη Μονή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, όπου φυλάσσεται το ιερότερο κειμήλιο του νησιού, η εικόνα της Παναγίας, για την οποία λέγεται ότι είναι ένα από τα έργα του Ευαγγελιστή Λουκά. Στα Κύθηρα, γνωστά και ως Νησί της Αφροδίτης, οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στον παραδοσιακό Μυλοπόταμο, τους καταρράκτες της Νεράιδας και τους Μύλους, το Διακόφτι το λιμάνι των Κυθήρων, το ψαροχώρι Αβλέμονα, τη Χώρα με το μεγάλο ενετικό κάστρο και τα αρχοντικά σπίτια, το κοσμοπολίτικο Καψάλη, τις υπέροχες παραλίες Φυρή, Παλαιόπολη και Χαλκός.

Όσοι επιβάτες, επιλέξουν ως προορισμό την όμορφη Καλαμάτα, με το καλό φαγητό και τους πολλούς αρχαιολογικούς χώρους έχουν πάμπολλες ταξιδιωτικές επιλογές. Όπως τα κάστρα της Μεσσηνίας, στην ακτογραμμή αλλά και στην ενδοχώρα, με κύρια το ιστορικό Ναβαρίνο της Πύλου, τα πολυτραγουδισμένα και καλοδιατηρημένα κάστρα της Μεθώνης και της Κορώνης. Ωστόσο, ο ταξιδιώτης μπορεί να περιηγηθεί από το ιστορικό Ναύπλιο και το Μπούρτζι, στην διάσημη Επίδαυρο, και από τις Μυκήνες, το Μυστρά, την Τρίπολη & την Σπάρτη, στην εκπληκτική Μονεμβασιά και την Αρχαία Ολυμπία. Όλα μέρη μοναδικά, γεμάτα ομορφιά, ιστορία, παράδοση...

Απολαύστε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στα Κύθηρα ή την Καλαμάτα με την ΛANE SEA LINES και εκμεταλλευτείτε τις ειδικές προσφορές για επιβάτες και ΙΧ.

Πληροφορίες και έκδοση εισιτηρίων στα τηλέφωνα 28210 27500, 28220 23250 ή στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα.

Καλό σας ταξίδι

 
Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος Στις 9 Ιουνίου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Αρχείων (International Archives Day). PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 09 Ιούνιος 2016 09:30

Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος

Στις 9 Ιουνίου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Αρχείων (International Archives Day).
Το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος συμμετέχει στον εορτασμό παρουσιάζοντας από το ιστορικό του αρχείο, το έγγραφο ελεύθερης ναυσιπλοΐας (Πασαβάντι) για την Πολάκα «Η Παναγιά της Ύδρας» του Ιωάννη Βασαμή, που εκδόθηκε από τον Λατίνο Πατριάρχη της Ιερουσαλήμ στις 30 Οκτωβρίου 1794.
Το Μουσείο διαθέτει σημαντικά αρχεία: ιστορικό, φωτογραφικό, χαρτών, σχεδίων και οπτικοακουστικό, τα οποία ταξινομούνται και ψηφιοποιούνται από το προσωπικό του και σταδιακά θα παρουσιάζονται από την ιστοσελίδα του: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και τη σελίδα www.facebook.com/NautikoMouseioTisEllados.

13339664 921102804678211 1594549607738418933 n

 

 
ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΤΟΝ 2Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «STARTUP WEEKEND PIRAEUS -BLUE GROWTH» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 07 Ιούνιος 2016 16:28

ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΤΟΝ 2Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «STARTUP WEEKEND PIRAEUS -BLUE GROWTH»

 1223

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Startup Weekend Piraeus - Bluegrowth,  που πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 3 έως την Κυριακή 5 Ιουνίου με συνδιoργανωτή το TheCubeAthens, στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας 2016».

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στις υποδομές του  «Blue Growth Piraeus», στο νεοκλασικό της Ηρώων Πολυτεχνείου & Κανθάρου, που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Πειραιά, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη, στηρίζοντας εμπράκτως τη νεανική επιχειρηματικότητα στην πόλη του Πειραιά.

Στον διαγωνισμό, ο οποίος καθιερώνεται πλέον ως θεσμός,  έλαβαν μέρος 9 διαγωνιζόμενες ομάδες.  Οι  6 επικρατέστερες,  έπειτα από διάφορα στάδια αξιολόγησης και καθοδήγησης από τους μέντορες και την οργανωτική επιτροπή, παρουσίασαν στην κριτική επιτροπή, τις καινοτόμες ιδέες στο χώρο της «γαλάζιας οικονομίας», σε εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Ολοκληρώθηκαν έτσι μια σειρά  εκδηλώσεων στον Πειραιά, με τις οποίες έκλεισε ο 2ος κύκλος των δραστηριοτήτων του διαγωνισμού θαλάσσιας οικονομίας Bluegrowth.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη έναρξη του 3ου κύκλου εργασιών στα Ποσειδώνια.

Το 1ο  βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα «ΙnstaYacht»: «on line realtime κράτηση φουσκωτών και σκαφών για νησιά προορισμούς συνδεόμενα ή μη ακτοπλοϊκώς και σε μικρή απόσταση μεταξύ τους». Ομάδα και ιδέα που προέρχεται από τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο επιτυχημένο ήδη startupper με τους FarmersRepublic.

 

Το 2ο  βραβείο δόθηκε στην ομάδα «FixGuard», η οποία παρουσίασε την ιδέα «CharteringBroker», μια online πλατφόρμα ναυλομεσιτίας, που προέρχεται από τον Διονύση Ασημακόπουλο.

 

Οι υπόλοιπες 4 ομάδες ήταν οι : WaVest, GoWheel, E-marina και SoSailize.

Η πρωτοποριακή αυτή διαδικασία που γίνεται με τη συνεργασία της «Aephoria»,  καθιερώνει πλέον τον Πειραιά σε πρωτεύουσα της θαλάσσιας καινοτομίας και δημιουργεί μια «δεξαμενή σκέψης» για καινοτόμες πρωτοβουλίες νεοφυών επιχειρήσεων με διεθνή απήχηση.

 

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, δήλωσε: «Το Blue Growth αποτελεί έναν θεσμό με αποστολή τη στήριξη, προβολή και καθοδήγηση της νεοφυούς θαλάσσιας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Στόχος του είναι η παραγωγή ενός ισχυρού οικοσυστήματος, που θα προσελκύει χρηματοδοτήσεις και θέσεις εργασίας με επίκεντρο τη γαλάζια ανάπτυξη. Στο πλαίσιο της δημιουργίας αυτού του οικοσυστήματος για δεύτερη συνεχή χρονιά συνεργαζόμαστε με έναν διεθνή οργανισμό νεανικής επιχειρηματικότητας όπως είναι το startup weekend και το The Cube Athens που πρωτοπορεί στην Ελλάδα στον χώρο της τεχνολογίας.  Στόχος μας, να κατευθύνουμε τους επίδοξους νέους επιχειρηματίες για "έξυπνες" λύσεις γύρω από την θάλασσα και την γαλάζια οικονομία. Μια τέτοια πρωτοβουλία δεν θα μπορούσε να λείπει από τις Ημέρες Θάλασσας 2016, που γιορτάσαμε στον Πειραιά».

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΩΝ «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ 2016» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 07 Ιούνιος 2016 12:52

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

ΤΩΝ «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ 2016»

 resized IMG 7434

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε στην τελετή εγκαινίων της κορυφαίας ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2016»,  που πραγματοποιήθηκε χθες, στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo».

 resized IMG 7375

Ο κ. Μώραλης, αμέσως μετά τα εγκαίνια,  περιηγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης, όπου συνομίλησε με εκπροσώπους της ναυτιλιακής κοινότητας.

 resized IMG 7414

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει στα «Ποσειδώνια 2016» με περίπτερο, για την τουριστική προβολή του Πειραιά.

 resized IMG 7383

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, αμέσως μετά τα εγκαίνια, δήλωσε: «Ο Δήμος Πειραιά δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτήv την όμορφη τελετή εγκαινίων των Ποσειδωνίων 2016, που τέλεσε ο Πρωθυπουργός, δίνοντας το απαιτούμενο κύρος. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να εγκαινιάζει τα Ποσειδώνια ο εκάστοτε Πρωθυπουργός. Όλη η ναυτιλιακή οικογένεια είναι εδώ, στη μεγαλύτερη ναυτιλιακή έκθεση παγκοσμίως. Ξέρουμε τι σημαίνει ναυτιλία για την Ελλάδα, αλλά και για όλο τον κόσμο. Οι Έλληνες είναι πρωτοπόροι, η μεγαλύτερη δύναμη στην Ευρώπη και από τις ισχυρότερες παγκοσμίως. Η ναυτιλιακή κοινότητα που είναι σήμερα εδώ, σχεδιάζει το μέλλον της ναυτιλίας. Βέβαια, δεν μπορώ να κρύψω, πως νιώθουμε στεναχώρια που τα Ποσειδώνια δεν γίνονται εδώ και πολλά χρόνια στον Πειραιά, όμως όπως έχω ξαναπεί, θα το παλέψουμε να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο, τον Πειραιά. Είναι μια δύσκολη μάχη. Είναι ένας στόχος εφικτός, αν συνεργαστούμε οι φορείς και αρκετοί άνθρωποι μαζί. Το ζητούμενο - και σε αυτή την περίπτωση- είναι η συνέργεια. Μπορούμε να συνεργαστούμε, να δικαιωθούμε και να κατέβουν τα Ποσειδώνια εκεί που ανήκουν, στον Πειραιά. Εύχομαι, αν όχι το 2018, το 2020 να φιλοξενούνται στον Πειραιά».

 
Συμμετοχή του Δημάρχου Σαρωνικού σε σύσκεψη για το Αλιευτικό Καταφύγιο Παλαιάς Φώκαιας PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 06 Ιούνιος 2016 14:10

Συμμετοχή του Δημάρχου Σαρωνικού σε σύσκεψη για το Αλιευτικό Καταφύγιο Παλαιάς Φώκαιας

limani1

Σε σύσκεψη με θέμα την ολοκλήρωση του έργου «Βελτίωση και Εκσυγχρονισμός του Αλιευτικού Καταφυγίου Παλαιάς Φώκαιας» συμμετείχε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, την Παρασκευή 3 Ιουνίου.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έπειτα από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κ. Χαράλαμπου Κασίμη, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Δήμου Σαρωνικού, της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.

Ειδικότερα, στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕΑΑ, κ. Γιάννης Ασπρουλάκης και το στέλεχος της Διεύθυνσης, κ. Δώρα Χατζηανδρέου, τα στελέχη της ΕΥΔ, κ.κ. Ευαγγελία Διονυσοπούλου, Γιώργος Κατής και Καλλιόπη Κώντσα, η Προϊσταμένη της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων, κ. Αγγελική Σίμωσι, ενώ το Δήμο Σαρωνικού εκπροσώπησαν, εκτός του Δήμαρχου, ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Μπουκοβάλας.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η υπέρβαση των εμποδίων και των καθυστερήσεων στην πρόοδο των εργασιών, εξαιτίας της ύπαρξης αρχαιολογικών ευρημάτων στο βυθό του λιμανιού. Όπως συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων θα προχωρήσει στην έρευνα και αξιολόγηση των ευρημάτων, ώστε να ακολουθήσουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στις μελέτες – όπου απαιτηθεί – και να

συνεχιστεί απρόσκοπτα η κατασκευή του έργου. Από την πλευρά του Γ.Γ. κ. Κασίμη, υπήρξε η δέσμευση για ένταξη του έργου στη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020, ώστε να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση και η ολοκλήρωσή του.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Σωφρόνης, δήλωσε σχετικά:

«Η συνάντηση αυτή, η δεύτερη κατά σειρά για το ίδιο θέμα, είχε στόχο την επιτάχυνση ενός έργου με μεγάλη σημασία για την τοπική οικονομία και για την ποιότητα ζωής των πολιτών της περιοχής μας. Είναι θετικό το ότι από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, από την Περιφέρεια, το Δήμο, την ΕΥΔ, αλλά και από το Υπουργείο, καταβάλλεται σήμερα κάθε προσπάθεια για την επανεκκίνηση και την ολοκλήρωση των εργασιών. Θέλω να ευχαριστήσω και δημοσίως, τόσο τον κ. Φιλίππου και τα αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής, όσο και τον κ. Κασσίμη για τη μέχρι τώρα υποστήριξή τους. Πιστεύω ότι με τη συμβολή όλων, το νέο Αλιευτικό Καταφύγιο θα γίνει σύντομα πραγματικότητα.»

 
ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 1Ο POSIDONIA RUNNING EVENT Έλληνες και ξένοι δρομείς κατέκλυσαν τους δρόμους του Πειραιά λίγο πριν την έναρξη της κορυφαίας διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Σάββατο, 04 Ιούνιος 2016 11:43

ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 1Ο POSIDONIA RUNNING EVENT

Έλληνες και ξένοι δρομείς κατέκλυσαν τους δρόμους του Πειραιά

λίγο πριν την έναρξη της κορυφαίας διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης

 resized IMG 7017 Copy

Λίγο πριν ξεκινήσει η κορυφαία διεθνής ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2016, οι διοργανωτές της έκθεσης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, διοργάνωσαν το Σάββατο 4 Ιουνίου αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων στο κέντρο του Πειραιά. Στον αγώνα συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 δρομείς, Έλληνες και ξένοι, που έχουν έρθει στην Ελλάδα από πολλά μέρη του κόσμου για τα Ποσειδώνια.

resized IMG 7025 Copy

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 09:00 το πρωί από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη. Οι δρομείς έτρεξαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, πέρασαν από το γραφικό λιμάνι της Μαρίνας Ζέας και κατέληξαν ξανά στο Δημοτικό Θέατρο.

resized IMG 7042 Copy 1

Το Posidonia Running Event εντάσσεται για πρώτη φορά στις καθιερωμένες αθλητικές διοργανώσεις των Ποσειδωνίων (PosidoniaGames) και πραγματοποιείται στον Πειραιά, αναδεικνύοντας τη σημασία που έχει η πόλη για τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα. Τα έσοδα από τις συμμετοχές του αγώνα θα διατεθούν στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

resized IMG 7122 Copy

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε: ««Η σημασία των Ποσειδωνίων για τη χώρα, για την οικονομίας μας, για τη ναυτιλία, για τον Πειραιά, για όλους τους Έλληνες είναι πολύ μεγάλη. Ο σημερινός αγώνας εντάσσεται σε ένα αθλητικό πλαίσιο γύρω από τα Ποσειδώνια, το οποίο έχει «χτίσει» ουσιαστικά ο κ. Βώκος και είναι επίσης σημαντικό. Περιλαμβάνει τρέξιμο, ιστιοπλοΐα, ποδόσφαιρο και γκολφ. Έστω και σημειολογικά έχουμε τα Ποσειδώνια στον Πειραιά, όχι ως έκθεση, αλλά με  αυτόν τον αγώνα δρόμου των 5 χλμ ο οποίος έχει και κοινωνικό χαρακτήρα διότι μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά και ευχαριστούμε για αυτό τους διοργανωτές. Ξέρετε καλά ότι είναι διακαής πόθος όλων των Πειραιωτών αλλά και των ίδιων των συμμετεχόντων να ήταν τα Ποσειδώνια στον Πειραιά. Δεν υπάρχουν οι υποδομές αυτή τη στιγμή, εργαζόμαστε, επεξεργαζόμαστε και εξαντλούμε κάθε πιθανότητα, ώστε κάποια στιγμή στο μέλλον να γίνει και αυτό. Αλλά σήμερα ας χαρούμε με αυτόν τον αγώνα στον Πειραιά, μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο με τον πολύ κόσμο που βρίσκεται εδώ και τα υπόλοιπα θα τα δούμε από αύριο».

resized IMG 7151 Copy

Ο κ. Θεόδωρος Βώκος, Εκτελεστικός Διευθυντής, Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε δήλωσε: «Αυτός ο αγώνας είναι καινούρια προσθήκη στο πρόγραμμα των Ποσειδωνίων και πάνω απ’ όλα θέλει να τονίσει ότι η καρδιά της ναυτιλίας χτυπάει στον Πειραιά και ότι τα Ποσειδώνια είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον Πειραιά. Προσπαθούμε και εμείς με όλες τις δυνάμεις μας να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες του κ. Δημάρχου να γυρίσουν τα Ποσειδώνια στον Πειραιά. χρειαζόμαστε κάποιες υποδομές οι οποίες δεν υπάρχουν ακόμα, αλλά ελπίζουμε μελλοντικά να τα καταφέρουμε».

Η κα Σταυρούλα Αντωνάκου, Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Πειραιά δήλωσε: «Σήμερα γίνεται ένα μεγάλο δρομικό στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων. Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε μεγάλες διοργανώσεις. Σήμερα η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη. Νομίζω ότι τέτοιες προσπάθειες για τον μαζικό αθλητισμό είναι πολύ σημαντικές και για τον Δήμο και για τον κόσμο. Είναι σημαντικό επίσης ότι ο αγώνας έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς τα έσοδα θα μοιραστούν στις κοινωνικές δομές του Δήμου. Θέλουμε να βλέπουμε τον κόσμο να διασκεδάζει, δουλεύουμε για αυτό και για να έρθουν και άλλες διοργανώσεις τέτοιου βεληνεκούς και τόσο εξωστρεφείς, όπως τα Ποσειδώνια».

Το νέο αγώνισμα πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη των χορηγών DNV-GL, MAN Diesel,  Empire Navigation Inc καιPUMA.

 
«SLEEPOVER-ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 03 Ιούνιος 2016 12:05

«SLEEPOVER-ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ»

sleepover

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει τη δράση «Sleepover - Διανυκτέρευση για ενήλικες στο Λιμάνι», από την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 19.30 έως και το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 11.00, στους εξωτερικούς χώρους του Α΄ Προβλήτα του λιμανιού καθώς και στα μουσεία που βρίσκονται σε αυτόν.

Το Μουσείο Κινηματογράφου, το Μουσείο Φωτογραφίας, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και ο ΟΛΘ ανοίγουν τις πύλες τους και μαζί με το Δήμο Θεσσαλονίκης προσφέρουν τη δυνατότητα σε 70 ενήλικες να ψυχαγωγηθούν, να συνυπάρξουν δημιουργικά και να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία στους χώρους τους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιήγηση στις εκθέσεις των μουσείων, διαδραστικά παιχνίδια ρόλων, δείπνο, κινηματογραφική προβολή, αφήγηση μουσικοθεατρικών παραμυθιών, προγράμματα εναλλακτικής γυμναστικής και άλλες δράσεις.

Στη διοργάνωση μπορούν να πάρουν μέρος έως και 70 άτομα τα οποία θα χωριστούν σε τρία γκρουπ των 30, των 25 και των 15 ατόμων, ανάλογα με τη χωρητικότητα του κάθε μουσείου.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές τις εργάσιμες ημέρες και κατά τις ώρες 09.30 έως και 14.00, στα τηλέφωνα του Τμήματος Διοργάνωσης Εκδηλώσεων και Φεστιβάλ, 2313 318222 και 2313 318530. Υπεύθυνη προγράμματος: Σοφία Συμεωνίδου, 2313 318211. Όσοι επιλεγούν θα πρέπει να πληρώσουν το αντίτιμο των 30 σε διάστημα πέντε ημερών από την ημερομηνία δήλωσης της συμμετοχής τους.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων 

 

To Τμήμα διοργάνωσης εκδηλώσεων & Φεστιβάλ του Δήμου Θεσσαλονίκης και o Ο.Λ.Θ. σας καλούν να δηλώσετε συμμετοχή στο «Sleepover - Διανυκτέρευση για ενήλικες στο Λιμάνι» την Παρασκευή 17 Ιουνίου. Ενα καταπληκτικό πρόγραμμα, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Μάριου Teriade Ελευθεριάδη.

Θα πάρω την παρέα μου και θα πάω να διανυκτερεύσω!

Κι αν δεν έχω παρέα θα κάνω εκεί φίλους, είναι σίγουρο!
 

Τι θα κάνω εκεί;

Μίνι κρουαζιέρα, ξεναγήσεις στις εκθέσεις που φιλοξενούν το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Φωτογραφίας και το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης) παιχνίδι ρόλων μυστηρίου, δείπνο σε ένα εικαστικά σχεδιασμένο τραπέζι με γεύσεις για εκλεπτυσμένους και απαιτητικούς ουρανίσκους εμπνευσμένες, ελληνικά ακούσματα, σινεμά, μουσικά-θεατρικά παραμύθια, γυμναστική και μεσογειακό πρωινό, εργαστήρι φωτογραφίας κ.α

Αν κουραστώ μπορώ βέβαια να πάω για ύπνο σ΄ ένα από τα μουσεία, αλλά δε νομίζω….

Να μην ξεχάσω να πάρω:

Sleeping bag√

Μαξιλάρι (για όσους έχουν αυχενικό, οστεόφυτα κτλ) √

Παντόφλες (όχι λούτρινες με γατούλες και όλο το ζωικό βασίλειο!) √

Οδοντόβουρτσα- οδοντόκρεμα

Πυζάμες 

Φόρμες (γιατί θα αθληθώ κιόλας) √

Λες να πάρω και …«επίσημο» ένδυμα για το δείπνο; Δε ξέρω θα δω.. √

Καμιά ζακετούλα; (είμαστε και μεγάλοι άνθρωποι!) √

Να προλάβω όμως, γιατί διάβασα πως:

θα συμμετέχουν 70 άτομα τα οποία θα χωριστούν σε 3 γκρουπ. Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να πληρώσουν το αντίτιμο των 30 εντος 5 ημερών από την ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής.

Αααα….. και να μην ξεχάσω να δηλώσω συμμετοχή!!

Στα τηλέφωνα του Τμήματος Διοργάνωσης Εκδηλώσεων & Φεστιβάλ 2313 318222 και 2313 318530 από Πέμπτη 02/06/2016 και ώρες 09.30-14.00.

Υπεύθυνη: Σοφία Συμεωνίδου 2313318211

Δεν είμαστε για να το χάνουμε αυτό το Sleepover, τόσα χρόνια το περιμένουμε!!!

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης
  Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016
18.45
Συγκέντρωση των 70 συμμετεχόντων. 
Αναχώρηση από Λευκό Πύργο με τον καραβάκι της γραμμής «Κωνσταντής» για μίνι κρουαζιέρα στο Θερμαϊκό
19.30 Αποβίβαση στην Προβλήτα Α΄. Υποδοχή των συμμετεχόντων, με απεριτίφ και μουσική εκδήλωση από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
20.15
Διαχωρισμός γκρουπ και πρόγραμμα ξεναγήσεων στα τρία Μουσεία που φιλοξενούνται στην Α΄ Προβλήτα.

 

  • Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Ξενάγηση από το διευθυντή του μουσείου Ηρακλή Παπαϊωάννου και τη Μαρία Κοκορότσκου (υπευθ.εκπαιδευτικών προγραμμάτων).
«ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΖΩΗ: ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΡΟΕΣ/ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΟΔΥΣΣΕΙΕΣ» Η έκθεση στην οποία συμμετέχουν 26 Έλληνες φωτορεπόρτερ έχει ως θέμα την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση. Πιο συγκεκριμένα, επιχειρεί να αποτυπώσει τη συνθήκη της οξείας αυτής κρίσης που δοκιμάζει επίσης τις αντοχές της χώρας μας μέσα από το βλέμμα της βραβευμένης νέα γενιάς Ελλήνων φωτορεπόρτερ»

 

  • Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης
Ξενάγηση από τον διευθυντή των κιν/φων αιθουσών κο Νότη Φόρσο
«Εισαγωγή στη γλώσσα του κινηματογράφου με οπτικοακουστικό υλικό»

 

  • Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
Ξενάγηση από τους επιμελητές της έκθεσης Δόμνα Γούναρη και Γιάννη Μπόλη
«ENIGAMI» έκθεση με έργα των Ανδρέα Βούσουρα, Αντώνη Παπαδόπουλου,
Νίκου Σεπετζόγλου. Ο τίτλος της έκθεσης (Enigami) διαβάζει ανάποδα το εμβληματικό τραγούδι-ύμνο στην ειρηνική συνύπαρξη (Imagine) του John Lennon. Οι καλλιτέχνες έρχονται να «αφηγηθούν» μια ιστορία προσωπικών και συλλογικών βιωμάτων, μια ιστορία που θέτει κοσμοθεωρητικές και φιλοσοφικές έννοιες ή μια ιστορία που άπτεται σύγχρονων προβληματισμών και ζητημάτων.
 
22.15
RPG - (Διαδραστικό παιχνίδι ρόλων μυστηρίου, Role-Playing Game)
«Το επόμενο κεφάλαιο», σχεδιασμένο από την Gamecraft.
Ένα παιχνίδι στο οποίο οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν το ρόλο φανταστικών χαρακτήρων και μέσω συνεργασίας δημιουργούν ή παρακολουθούν ιστορίες. Τα παιχνίδια ρόλων προάγουν περισσότερο τη συνεργασία και την κοινωνικότητα παρά τον ανταγωνισμό.
“Μία ομάδα ανθρώπων με κοινό ενδιαφέρον το διάβασμα. Τα μέλη της ανήκουν σε μία λέσχη ανάγνωσης που εδρεύει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στις 17 Ιουνίου, η ομάδα τελειώνει την συνάντηση της αργά το βράδυ και αποχωρεί στους έρημους δρόμους της πόλης. Ένα αναπάντεχο συμβάν όμως φέρνει τους παίκτες αντιμέτωπους με επικίνδυνα πρόσωπα και πρωτόγνωρες καταστάσεις. Τι κρύβεται πίσω από την ανακάλυψη που έκαναν; Κινδυνεύουν; Θα καταφέρουν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά ως ένα συλλογικό μυαλό; Θα μπορέσουν να μεταφράσουν σωστά όσα στοιχεία βρίσκουν διάσπαρτα μπροστά τους; Παίξτε τον ρόλο σας στην ομάδα και ξεδιπλώστε το μυστήριο μέσα σε μία νυχτερινή συνεδρία!
Η ομάδα θα αναγκαστεί να επιστρατεύσει τις δεξιότητες των μελών της ξεχωριστά, αλλά και την ομαδική της ικανότητα ώστε να αντεπεξέλθει στην πρόκληση που μοιραία της παρουσιάζεται. Οι επιλογές της θα αλλάζουν την ροή των εξελίξεων κάθε στιγμή. Οι αποκαλύψεις κρύβουν αναρίθμητες απαντήσεις στα ερωτήματα που δημιουργούνται
 
23.15
«Δείπνο» Σε μια εικαστική πρόταση του καλλιτέχνη Μάριου Teriade Ελευθεριάδη (επιμελητής του τραπεζιού στο «Συμφάγωμεν» της τελετής έναρξης των 49ων Δημητρίων).
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Ο.Λ.Θ. σε ρόλο οικοδεσπότη θα υποδεχθούν τους συμμετέχοντες στον αίθριο χώρο της Α΄ Προβλήτας, σε ένα κεντρικό τραπέζι - εικαστικά σχεδιασμένο, όπου θα φιλοξενηθούν ιδιαίτερες ελληνικές γεύσεις για εκλεπτυσμένους και απαιτητικούς ουρανίσκους εμπνευσμένες από τον Σεφ του Kitchen bar – Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενες από ελληνικά παραδοσιακά ακούσματα παιγμένα από το μουσικό σχήμα «Από πριν και από μετά» (οι θεσσαλονικείς μουσικοί του δρόμου που έγιναν viral και καθήλωσαν το internet). Συμμετέχουν: Μαρία Ευλαβή – τραγούδι, Γιωργής Σηφάκης - λαούτο, μπουζούκι, Νίκος Παλης – ακορντεόν, Φίλιππος Φασούλας - κλαρίνο, τραγούδι.
 
01.30
«Πριν τον ύπνο….» (με δυνατότητα επιλογής)
  • «Ιστορίες καλοκαιρινής νυκτός» από την Ομάδα Αφήγησης Lupus in fabula
Επειδή η ώρα είναι δύσκολη και τα μάτια κλείνουν, έρχονται οι ιστορίες των Lupus in fabula να διώξουν τον ύπνο! Υπό το φως του φεγγαριού θα αναζητήσουμε με μανία την αλήθεια στα πέρατα της γης, θα συναντήσουμε γυναίκες καλές και γυναίκες άπληστες και για τον δρόμο θα σας κεράσουμε και ένα λουκούμι που αλλάζει ζωές...
Μουσείο Φωτογραφίας
  • «Παραμύθια για τα δικά μας Νυχτέρια»
Παραμύθι ειδικά οργανωμένο για να συμμετέχει το κοινό, που το παροτρύνει να θυμηθει το παιδί, τον ταξιδευτή, τον παραμυθά που έχει μέσα τους. Αφήγηση από τη Ροδάνθη Δημητρέση, και μουσική αφήγηση με την πρωτότυπη μουσική του Γιώργου Αθανασόπουλου.
Κ.Σ.Τ.Θ.
  • Προβολή ταινίας
Μουσείο Κινηματογράφου– Ταινιοθήκη
03.00
«Ύπνος»
Οι συμμετέχοντες θα διανυκτερεύσουν στους χώρους των τριών μουσείων. Για τους ξάγρυπνους κουβεντούλα και μουσική κάτω στον ντόκο του λιμανιού
  Σάββατο 18 Ιουνίου 2016
07.00
«Ξύπνημα και γυμναστική»
Οι συμμετέχοντες θα έχουν ένα χαρούμενο ξύπνημα με εναλλακτική γυμναστική (γιόγκα και πιλατες) στο ξύλινο δάπεδο της Α΄ Προβλήτας από το «Warehouse7 supreme fitness center» ή TRX στο χώρο τους.
08.00
«Μεσογειακό Πρωινό με θέα»
Στην προκυμαία της Θεσσαλονίκης οι συμμετέχοντες θα απολαύουν ένα πλούσιο «θεματικό» πρωινό.
09.30
«Εργαστήριο κυανοτυπίας»
Οι συμμετέχοντες θα επιδοθούν στην φωτογραφία και στην τεχνική της κυανοτυπίας.
Οργάνωση Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Επιμέλεια Στέφανος Τσακίρης.

 

 

 
ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2016 PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 02 Ιούνιος 2016 17:50

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2016

 Img 6616

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, πραγματοποίησε ομιλία στη Συνέντευξη Τύπου για τη διεξαγωγή των «Ποσειδωνίων 2016», η οποία δόθηκε σήμερα στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Ο.Ι.Α.Θ.).

 

Η ομιλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, είναι η εξής:

 

«Ο Δήμος Πειραιά χαιρετίζει την έναρξη της κορυφαίας ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια 2016, μιας έκθεσης η οποία είναι από τα κορυφαία ναυτιλιακά γεγονότα στον κόσμο. Παραδοσιακά, τα Ποσειδώνια είναι μια σημαντική ευκαιρία συνεύρεσης της ναυτιλιακής κοινότητας και διαμόρφωσης αναπτυξιακών κατευθύνσεων για το μέλλον  του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Τα Ποσειδώνια που πραγματοποιούνται στη χώρα μας είναι απόλυτα συνυφασμένα με τη δυναμική της Ελλάδας, ως τη σημαντικότερη παραδοσιακή ναυτιλιακή δύναμη, αλλά ταυτόχρονα και του Πειραιά, ως ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου με προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης. Για εμάς, ως δημοτική αρχή, η ναυτιλία αποτελεί έναν από τους βασικότερους οικονομικούς και αναπτυξιακούς πυλώνες στον ευρύτερο σχεδιασμό για την πόλη μας.

 

Έχουμε καταρτίσει ένα φιλόδοξο ολοκληρωμένο σχέδιο για την αλλαγή της φυσιογνωμίας της πόλης του Πειραιά, αξιοποιώντας σύγχρονα εργαλεία σχεδιασμού και χρηματοδότησης. Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζουμε με  τη συνδρομή όλων των φορέων που σχετίζονται με την πόλη είναι πολυδιάστατες και στοχεύουν στην αστική, κοινωνική και επιχειρηματική αναβάθμιση της πόλης του Πειραιά.

 Img 6664

Βασιζόμενοι στην γαλάζια ανάπτυξη και στρατηγική θέτουμε ως όραμα την ανάδειξη του Πειραιά σε επιχειρηματικό, τουριστικό, πολιτιστικό, ναυτιλιακό και εμπορικό προορισμό διεθνούς αναγνωρισιμότητας και εμβέλειας, με ενεργειακή, περιβαλλοντική και κοινωνική προστιθέμενη αξία για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες. Συγκεκριμένα, η στόχευσή μας είναι η ανάδειξη του Πειραιά σε Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο – όπως αρμόζει στην ιστορία και τις σύγχρονες δυνατότητές του - μέσα από δράσεις και δομές στήριξης της επιχειρηματικότητας στον τομέα της ναυτιλίας, τον θαλάσσιο τουρισμό και την κρουαζιέρα.

 

Ο Δήμος του Πειραιά επιχειρεί με συστηματικό τρόπο να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις μιας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας για τη χώρα μας, σε μια περίοδο ραγδαίων τεχνολογικών αλλαγών σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο περιβάλλον. Σε αυτή την προσπάθεια λαμβάνουμε ιδιαίτερα υπόψη μας τη δυναμική της «γαλάζιας» οικονομίας και τις δυνατότητες που προσφέρει για βιώσιμη ανάπτυξη σε παράκτιες πόλεις, όπως είναι ο Πειραιάς. Βασική μας επιδίωξη είναι να καταστεί ο Πειραιάς φιλικότερος για τους κατοίκους, τους επισκέπτες και φυσικά τους επενδυτές. Μια στόχευση που θέλει χρόνο, επιμονή, υπομονή, για να συνδεθούν ξανά τα Ποσειδώνια με την πόλη.

 

Είμαι σίγουρος ότι τα φετινά Ποσειδώνια, θα αποτελέσουν και για εμάς, όπως και για όλους τους ενδιαφερόμενους, οδηγό για τις προοπτικές του ναυτιλιακού κλάδου. Τα Ποσειδώνια 2016, τα οποία έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, σηματοδοτούν για την πόλη μας, παράλληλα, το επιστέγασμα μιας σειράς δράσεων, αφιερωμένων στη θάλασσα και τις δυνατότητες που αυτή μπορεί να προσφέρει στην ανάπτυξη της πόλης μας. Ξεκινήσαμε στα μέσα Μαΐου με το 15ο East Med Yacht Show, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις για τον θαλάσσιο τουρισμό που έγινε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στον Πειραιά στη Μαρίνα Ζέας. Ακολούθησαν οι Ημέρες Θάλασσας, ένας δεκαπενθήμερος εορτασμός στην πόλη που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και περιελάμβανε πλήθος εκδηλώσεων, πολιτιστικού, αθλητικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, σχετικών με τη θάλασσα. Αυτή η σειρά εκδηλώσεων και διοργανώσεων ολοκληρώνεται με τα Ποσειδώνια.  

 

Όπως γνωρίζετε, επιθυμία της δημοτικής αρχής και όχι μόνο, όλης της πειραϊκής κοινωνίας θα έλεγα, είναι τα Ποσειδώνια σύντομα να γυρίσουν στον Πειραιά που είναι ο φυσικός τους χώρος. Δυστυχώς δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα οι κατάλληλες συνθήκες και υποδομές για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό ή ακόμα και για να συζητήσουμε αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Όμως,  να είστε σίγουροι ότι εργαζόμαστε μεθοδικά στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας για αυτό τον σκοπό, καθώς είναι ισχυρή και γίνεται κάθε χρόνο ισχυρότερη η  πεποίθησή μας, ότι η διοργάνωση στον Πειραιά της διεθνούς, ναυτιλιακής έκθεσης “Ποσειδώνια” αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ευκαιρίες για την προώθηση του οράματος για έναν σύγχρονο, δυναμικό και καινοτόμο Πειραιά, ελκυστικό στους πολίτες, τον επιχειρηματικό κόσμο και τους επισκέπτες.

 

Φέτος, όμως, έστω και σε συμβολικό επίπεδο, τα Ποσειδώνια θα «κατέβουν» στον Πειραιά, με τη διεξαγωγή του μεγάλου αγώνα δρόμου  PosidoniaRunning Event, το ερχόμενο Σάββατο 4 Ιουνίου με τη συμμετοχή δρομέων από όλο τον κόσμο, συμμετεχόντων και εκθετών από τα Ποσειδώνια, οι οποίοι θα τρέξουν 5 χιλιόμετρα στο κέντρο του Πειραιά με αφετηρία και τερματισμό το Δημοτικό Θέατρο. Μάλιστα, μέρος των εσόδων θα διατεθούν από τους διοργανωτές στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά. Σας περιμένουμε λοιπόν και σας καλούμε όλους και στον αγώνα δρόμου στην πόλη του Πειραιά.  

 

Θα ήθελα να ευχηθώ τα “Ποσειδώνια 2016”, να είναι καλοτάξιδα.  Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στους διοργανωτές, τους εκθέτες και όλους του συμμετέχοντες. Σας ευχαριστώ».

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016 PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 31 Μάιος 2016 15:49

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016

resized 0064 resize

 resized 0031 resize

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2016, τα παιδιά 15 Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, παρουσία παιδαγωγών, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις  στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος.

 

Το πρόγραμμα των επισκέψεων ξεκίνησε την Τρίτη 17/5/2016 και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 26/5/2016.  

 resized 0001 resize

 

 

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών, κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, δήλωσε:

«Με αφορμή τον εορτασμό των Ημερών Θάλασσας 2016  και στο πλαίσιο προώθησης, αλλά και στήριξης δράσεων με επίκεντρο τα παιδιά, για τη σχολική χρονιά 2015-2016, 15 Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά, πραγματοποίησαν εξαήμερες μεγάλες εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Ναυτικό Μουσείο.

Τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών  του Δήμου Πειραιά, με την παρουσία παιδαγωγών επισκέφτηκαν το μεγαλύτερο Ναυτικό Μουσείο στην Ελλάδα.

Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν εκθέματα, να έρθουν σε επαφή με  την ναυτική παράδοση  και τη ναυτοσύνη των Ελλήνων.

Είναι μεγάλη χαρά για εμένα, αλλά και για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου μας που συμμετείχαμε σε ένα μεγάλο θεσμό για την πόλη μας,  στις Ημέρες Θάλασσας 2016.

Ζούμε στον Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας. Η θάλασσα αποτέλεσε  ζωοδότρα δύναμη για τον Πειραιά και είναι το μέλλον μας.

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί λοιπόν, έδωσαν το «παρών» σε αυτό  τον εορτασμό των Ημερών Θάλασσας,  έβαλαν το δικό τους λιθαράκι και συμμετείχαν ενεργά με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο».

 resized 0014 resize

resized 0048 resize

 

 

Το site των Ημερών Θάλασσας 2016:

http://www.imeresthalassas.gr/

 

Οι Ημέρες Θάλασσας στα social media:

 

Facebook.com/ImeresThalassas

 

Instagram.com/imeresthalassas

 

#ImeresThalassas

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΟΥ" ΣΤΗΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 30 Μάιος 2016 16:12

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΟΥ" ΣΤΗΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

 Img 2334

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε χθες στην εκδήλωση «Αγαπώ την Αγορά μου» στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, όπου υλοποιήθηκαν μια σειρά από δράσεις για δεύτερη χρονιά,  στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας 2016».

 

Η εκδήλωση «Αγαπώ την Αγορά μου», πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε., στις 22 και στις 29 Μαΐου και η είσοδος ήταν ελεύθερη για όλους.

 

O κόσμος διασκέδασε με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα, γεύτηκε δωρεάν ψαρολιχουδιές που μαγείρεψαν Σεφ της σχολής μαγειρικής του Ο.Α.Ε.Δ. Πειραιά, ενώ προσφέρθηκε και κρασί.

 

Επιπλέον, γνώρισαν από κοντά τις δημόσιες υποδομές της Ιχθυόσκαλας,  επισκέφθηκαν αλιευτικά σκάφη, ενώ παιδιά διαγωνίστηκαν στη ζωγραφική με θέμα τη θάλασσα, την Ιχθυόσκαλα και το ψάρεμα.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε: «Οι εκδηλώσεις του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, που διοργανώθηκαν για δεύτερη χρονιά στην Ιχθυόσκαλα, εντάσσονται στον εορτασμό των «Ημερών Θάλασσας 2016». Σε αυτή την εξαιρετικά  δύσκολη εποχή για την χώρα και τον Πειραιά, θέλουμε να προσφέρουμε στους δημότες μας και στους επισκέπτες της πόλης μας, στιγμές διασκέδασης. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, εντάξαμε στις «Ημέρες Θάλασσας»,  μια σειρά από ψυχαγωγικές δράσεις, σε συνεργασία με  φορείς της πόλης μας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την απήχηση που έχει αυτή η εκδήλωση.  Ο κόσμος διασκεδάζει, απολαμβάνει φαγητό και κρασί, περνάει όμορφα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για τη συμμετοχή τους και για την προσπάθεια που κατέβαλαν, έτσι ώστε ο κόσμος να έρθει στην  Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, να «αγκαλιάσει» αυτές τις διήμερες εκδηλώσεις και να περάσει όμορφα. Να είστε καλά».

 

Ο Διευθυντής της Ιχθυόσκαλας Κερατσινίου κ. Βασίλης Κατσιώτης,  δήλωσε: «Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά «Ημέρες Θάλασσας 2016», διασκεδάζουμε όλους όσοι μας επισκέπτονται, με δωρεάν φαγητό, κρασί, μουσικοχορευτικά συγκροτήματα, χορό. Θέλουμε ο κόσμος να ψυχαγωγηθεί και περάσει ευχάριστες στιγμές».

 

Το site των Ημερών Θάλασσας 2016:

http://www.imeresthalassas.gr/

 

Οι Ημέρες Θάλασσας στα social media:

 

Facebook.com/ImeresThalassas

Instagram.com/imeresthalassas

#ImeresThalassas

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 10 από 108
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover»  ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς  κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών     Η ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Συνάντηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Συνάντηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη     Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 23 Ιουνίου ...