ATTICANEWS.GR

Member Area
Ναυτιλιακά
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΡΙΗΡΗ ΤΟΥ Π.Ν. “ΟΛΥΜΠΙΑΣ” ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2017 PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 24 Μάιος 2017 12:47

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΡΙΗΡΗ ΤΟΥ Π.Ν. “ΟΛΥΜΠΙΑΣ” ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2017.

resized IMG 2662

Με την άφιξη της ιστορικής τριήρους του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς» στη Μαρίνα Ζέας, ξεκίνησαν σήμερα οι εκδηλώσεις «Ημέρες Θάλασσας», που πραγματοποιούνται για τρίτη χρονιά στον Πειραιά. 

Την τριήρη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος ξεναγήθηκε στο πλοίο-σύμβολο του Πολεμικού Ναυτικού από τον Κυβερνήτη της τριήρους «Ολυμπιάς» Αντιπλοίαρχο Νικόλαο Πολυχρονάκη. 

resized IMG 2655

Η τριήρης «Ολυμπιάς», κατέπλευσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά  στη Μαρίνα Ζέας,  στο πλαίσιο του εκδηλώσεων  «Ημέρες Θάλασσας 2017». Θα παραμείνει στο λιμάνι της Ζέας έως την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 και θα είναι ανοικτή για το κοινό. 

Στην άφιξη της τριήρους παρευρέθηκαν  ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Βεντούρης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος. 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε για δεύτερη χρονιά στη Μαρίνα Ζέας την ιστορική  τριήρη «Ολυμπιάς», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2017». Είναι ένα πλοίο-σύμβολο για το Πολεμικό Ναυτικό, για την πόλη μας, για τη χώρα και για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη, καθώς με αυτού του είδους τα πλοία κερδήθηκε η ναυμαχία της Σαλαμίνας. Ο κατάπλους της ιστορικής τριήρους είναι από τις συμβολικές ενέργειες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  «Ημέρες Θάλασσας 2017». Χαίρομαι γιατί δίνουμε τη δυνατότητα στους δημότες μας, στους κατοίκους της Αττικής, στους μαθητές και στους τουρίστες να επισκεφθούν την τριήρη «Ολυμπιάς», να ξεναγηθούν και να ενημερωθούν για την σπουδαία ιστορία της». 

 resized IMG 2665

ΤΡΙΗΡΗΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΣ»

Η τριήρης «Ολυμπιάς», είναι λειτουργικό αντίγραφο αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ.. Κατασκευάστηκε στην Ελλάδα την περίοδο 1985-1987 στο πλαίσιο προγράμματος πειραματικής αρχαιολογίας, με βάση τις έρευνες του ιστορικού J.S. Morrison και του ναυπηγού J.F. Coates με τη χρηματοδότηση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. 

Ημέρες και ώρες επισκέψεως: 

Τετάρτη 24/5: 17.30-20.30 

Πέμπτη 25/5 έως Κυριακή 28/5: 10:00-14:00 και 17:30-20:30

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 24 Μάιος 2017 12:54
 
Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 22 Μάιος 2017 18:32

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά

 

resized DIM9071

Αγαπητή κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι,

 

Θέλω να ξεκινήσω, λέγοντάς σας πόσο μεγάλη είναι η χαρά μου, που βρίσκομαι πάλι ανάμεσά σας, στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά. Εδώ, πίσω από τα «ξύλινα τείχη» που, από την εποχή του Θεμιστοκλή μέχρι σήμερα, υπήρξαν πάντοτε καταφύγιο για τους Έλληνες στις πιο δύσκολες και σκοτεινές στιγμές.

 

Xαίρομαι ιδιαίτερα που επιστρέφω σε αυτόν τον φιλόξενο χώρο μετά από σχεδόν 10 χρόνια. Το 2008 είχα την ευκαιρία να σας μιλήσω για τη σημασία που αποδίδω στην εταιρική κοινωνική ευθύνη. Από τότε πολλά πράγματα άλλαξαν. Και για εσάς, και για εμένα, αλλά κυρίως για τη χώρα…

resized DIM9110

Κυρίες και κύριοι,

 

Πριν έρθω στο κύριο θέμα της τοποθέτησής μου, που αφορά στα ζητήματα της ναυτιλίας, επιτρέψτε μου κάποιες σύντομες παρατηρήσεις για την τρέχουσα πολιτική και οικονομική πραγματικότητα. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψήφισε το τέταρτο Μνημόνιο. Τέταρτο Μνημόνιο γιατί; Γιατί δεσμεύει τη χώρα τουλάχιστον μέχρι το 2021 χωρίς, όμως, να εξασφαλίζει πρόσθετη χρηματοδότηση. Με πολύ σκληρούς δημοσιονομικούς περιορισμούς ως αποτέλεσμα του χαμένου χρόνου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αν είχε κλείσει πέρσι τέτοια εποχή η δεύτερη αξιολόγηση, πολλά από τα μέτρα τα οποία αναγκάστηκε ήδη να ψηφίσει πριν από μια εβδομάδα, θα είχαν αποφευχθεί. Και είναι βέβαιο ότι, αν είχαν προχωρήσει με ταχύτητα οι ιδιωτικοποιήσεις και οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, η χώρα δεν θα σερνόταν σήμερα, όπως σέρνεται.

 

Κάπου εδώ τελειώνουν οι αυταπάτες για αυτούς που ατυχώς κυβερνούν και για όσους ατυχώς τους ψήφισαν. Κάπου εδώ - και αυτό το θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό για το μέλλον - εκπνέει και ο λαϊκισμός, ο οποίος τόσο κακό έχει κάνει στην Ελλάδα. Ο εθνικός στόχος είναι πια ξεκάθαρος και - μπορώ να πω - ευρέως αποδεκτός. Ανάπτυξη.

 

Συνεπώς και το πεδίο ανταγωνισμού των πολιτικών δυνάμεων έχει αλλάξει. Στόχος είναι να κινηθούμε για την υλοποίηση των απαραίτητων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, όσο πιο γρήγορα γίνεται.

resized DIM9168

Κυρίες και κύριοι,

 

Σε λίγες ώρες θα έχουμε ειδήσεις από το Eurogroup που συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες. Ειλικρινά εύχομαι να είναι θετικές. Εύχομαι οι δανειστές να πράξουν τα δέοντα, όπως έχουν, άλλωστε, δεσμευτεί από το Νοέμβριο του 2012.

 

Ελπίζω η τάση της Κυβέρνησης να λοξοδρομεί και να καθυστερεί, να μην αποτελέσει δικαιολογία, ώστε οι αποφάσεις να μην ληφθούν άμεσα. Ελπίζω τα λάθος μηνύματα και οι θολές πολιτικές της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου να μην δώσουν αφορμή σε κάποιους να μεταθέσουν τη ρύθμιση του χρέους ξανά σε απώτερο χρόνο. Γιατί σήμερα, αυτό που προέχει για τη χώρα, για όλους μας, είναι να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα. Και αυτό το έχω ξεκαθαρίσει και στους ομολόγους μου Αρχηγούς Κομμάτων στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Δυστυχώς, όμως, όταν κυβερνάς, δεν ισχύει κατ’ ανάγκη το κάλλιο αργά παρά ποτέ. Οι ευκαιρίες που χάνονται, αργούν να ξανάρθουν. Η συνεχής ολιγωρία των κυβερνώντων έχει παγιδεύσει τη χώρα. Έχει κάνει το παρόν μια κινούμενη άμμο, ώστε να μην μπορούμε να πατήσουμε στο στέρεο έδαφος του μέλλοντος. Ελπίζω, λοιπόν, σήμερα να λήξει και το ζήτημα της συμμετοχής του Δ.Ν.Τ. στο ελληνικό πρόγραμμα.

 

Αλλά, να γνωρίζουμε ότι η όποια λύση δοθεί θα έχει προσωρινά χαρακτηριστικά. Το μεγάλο ερώτημα για τη χώρα είναι τι θα γίνει μετά το τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018. Δυστυχώς, η ελληνική Κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα για μετά το 2018 σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία βασίζονται σε σκληρά μέτρα λιτότητας. Μέτρα που πνίγουν την κοινωνία και δεν επιτρέπουν στην οικονομία να ανακάμψει. Ένα, όμως, είναι βέβαιο. Η σημερινή Κυβέρνηση δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει λόγω της δικής της ιδεοληψίας, της δικής της ανικανότητας.

 

Εμείς, εδώ και καιρό, έχουμε αναδείξει το αδιέξοδο της πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μιας πολιτικής που, δυστυχώς, συνεχίζεται με αυταρέσκεια και άγνοια κινδύνου. Και που καταδικάζει σήμερα τη χώρα μας να είναι ουραγός στην ανάπτυξη, αλλά πρωταθλήτρια στους φόρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Ωστόσο, υπάρχει άλλος δρόμος. Και η χώρα χρειάζεται, περισσότερο παρά ποτέ, ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, μια νέα αντίληψη του ρόλου του Κράτους και ένα διαφορετικό μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. Μόνο έτσι θα έρθει η ανάπτυξη. Πιστεύω - και γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ - ότι η ναυτιλία αποτελεί βασικό στοιχείο αυτού του νέου παραγωγικού μοντέλου για την ελληνική οικονομία.

 

Θέλω σήμερα, λοιπόν, να σας παρουσιάσω τις βασικές μας θέσεις για τη ναυτιλία. Θέσεις τις οποίες σκοπεύουμε να κάνουμε πράξη, επιχειρώντας δυναμικές μεταρρυθμίσεις και αποφασιστικές παρεμβάσεις, αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές. Θα ξεκινήσω με τον πρωταγωνιστή του τομέα, την ποντοπόρο ναυτιλία. Τα νούμερα είναι πολύ γνωστά σε εσάς. 7% του Α.Ε.Π., 300.000 θέσεις απασχόλησης, καλύπτει η ναυτιλία άνω του 30% του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αποτελεί κεντρικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.

 

Η ελληνόκτητη ναυτιλία παραμένει στην πρώτη θέση διεθνώς. Παρόλα αυτά, από τα 4.136 πλοία που αποτελούν τον ελληνικό στόλο συνολικά, μόλις τα 759 είναι κάτω υπό ελληνική σημαία, κάτω από το 20%. Συνεπώς, είναι επείγον να ανοίξουμε το διάλογο για τα προβλήματα της ελληνικής σημαίας. Προκειμένου η ελληνική σημαία να γίνει ελκυστική και, κυρίως, προκειμένου να γίνει ρεαλιστική επιλογή για τους Έλληνες πλοιοκτήτες. Ενδεικτικά θα αναφέρω το θέμα της έλλειψης Ελλήνων αξιωματικών, αλλά και τα ζητήματα της φορολόγησης.

 

Η υψηλή φορολογία στους ναυτικούς είναι καταστροφική. Τους οδηγεί στο να μην ενδιαφέρονται να συμπληρώνουν υπηρεσία σε ελληνική σημαία, πληρώνοντας εισφορές στο ασφαλιστικό ταμείο. Κι αυτό, γιατί μπορούν να έχουν υψηλότερο αφορολόγητο, αλλά και αδήλωτο εισόδημα σε ξένες σημαίες. Επιπλέον, η φορολόγηση και οι ασφαλιστικές εισφορές των αλλοδαπών πληρωμάτων που υπηρετούν στα υπό ελληνική σημαία πλοία, αποτελούν άλλη μια «θηλιά» στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού νηολογίου.

 

Είναι λυπηρό να μένουμε απλοί παρατηρητές άλλων ευρωπαϊκών νηολογίων, που αναπτύσσονται με εντυπωσιακούς ρυθμούς, προσελκύοντας, όχι μόνο την ελληνική, αλλά και την διεθνή πλοιοκτησία. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι η ναυτιλία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά κάθε ισχυρού ναυτιλιακού cluster. Άρα, η απρόσκοπτη λειτουργία της ελληνόκτητης ναυτιλίας στη χώρα μας θα επέτρεπε την πλήρη ανάπτυξη του πλέγματος παραναυτιλιακών δραστηριοτήτων. Εννοείται με όλα τα θετικά αποτελέσματα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τα εθνικά έσοδα.

resized DIM9240

Κυρίες και κύριοι,

 

Η διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της κοινοτικής - και επομένως και της ελληνικής - ναυτιλίας αποτελεί ζητούμενο τεράστιας σημασίας για την Ελλάδα. Ιδίως σε μια περίοδο που στην Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώνεται η ευρωπαϊκή ναυτιλιακή στρατηγική. Όμως, το να είναι ο κοινοτικός στόλος ανταγωνιστικός σε διεθνές επίπεδο αποτελεί στην ουσία προϋπόθεση βιωσιμότητας. Συνεπώς, θα πρέπει να είναι ο πυρήνας της ευρωπαϊκής ναυτιλιακής πολιτικής.

 

Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω ότι η εκκρεμής, για αρκετό καιρό, διερεύνηση του ελληνικού θεσμικού ναυτιλιακού πλαισίου από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, στρέφεται όχι μόνο εναντίον της ελληνικής ναυτιλίας, αλλά τελικά εναντίον και της ναυτιλίας της Ευρώπης. Ελέγχει μεροληπτικά ένα φορολογικό καθεστώς, που αποτέλεσε το πρότυπο δημιουργίας όλων σχεδόν των κοινοτικών ναυτιλιακών θεσμικών πλαισίων, αλλά και των ανάλογων πλαισίων άλλων ναυτιλιακών χωρών εκτός Ευρώπης.

 

Εδώ πρέπει, επίσης, να επισημάνω την αναγκαιότητα για υψηλού επιπέδου εκπροσώπηση της χώρας μας στα κοινοτικά και διεθνή νομοθετικά όργανα, fora και ναυτιλιακούς οργανισμούς, εκεί όπου διαμορφώνονται και καθορίζονται πολιτικές και κανονισμοί που διέπουν την λειτουργία της παγκόσμιας ναυτιλίας. Σε αυτά τα fora, ακριβώς λόγω της ναυτιλιακής της δύναμης, η Ελλάδα πρέπει να ασκεί καθοριστική επιρροή και να ηγείται των εξελίξεων. Δεν επιτρέπεται, σε καμία περίπτωση, να είναι άβουλος θεατής.

 

Η ναυτιλία, κυρίες και κύριοι, αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για την πατρίδα μας και μόνο με αυτήν την αντίληψη πρέπει να αντιμετωπίζεται από κάθε Κυβέρνηση. Η υπεράσπισή της είναι στοιχείο εθνικού συμφέροντος. Θέλω να πιστεύω ότι με την αμέριστη υποστήριξη όλων μας, η έκβαση του συγκεκριμένου θέματος θα είναι επιτυχής.

 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεσμεύομαι ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να έχει ένα ανταγωνιστικό πλαίσιο φορολόγησης της ναυτιλίας, όπως επιβάλλει το συμφέρον της χώρας και όπως επιτρέπει το κοινοτικό κεκτημένο. Θεωρώ πως αυτό το ζήτημα, δηλαδή το ερώτημα του κατά πόσον το καθεστώς φορολόγησης της ναυτιλίας στην Ελλάδα αποτελεί κρατική ενίσχυση, είναι πολύ περισσότερο θέμα πολιτικής απόφασης από πλευράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πολύ λιγότερο ζήτημα στενής τεχνοκρατικής ανάλυσης. Ειδικά τώρα που η Βρετανία - μετά το Brexit - φιλοδοξεί να μετατρέψει το Λονδίνο σε νέο φορολογικό παράδεισο.

 

Αλλά, πέραν της φορολόγησης των off shore δραστηριοτήτων, θέλω να σας μιλήσω και για τον τρόπο που προσεγγίζουμε τη φορολογία του εφοπλιστικού κεφαλαίου στις on shore επενδύσεις. Καταρχάς, είναι πολύ σημαντικό να επενδυθούν στην Ελλάδα τα δικά σας κεφάλαια, καθώς έχουν το πλεονέκτημα της υψηλής και ανεμπόδιστης κινητικότητας παντού στον πλανήτη.

 

Αλλά δεν θα κουραστώ να λέω ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να επανέλθει σε διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης, πρέπει να γεφυρώσει το τεράστιο επενδυτικό χάσμα που τη χωρίζει σήμερα από τις ευρωπαϊκές χώρες. Οι επενδύσεις στη χώρα μας, ως ποσοστό του Α.Ε.Π., είναι στο 10%, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στο 20%. Αυτό σημαίνει ότι για τα επόμενα 7 - 8 χρόνια έχουμε ένα κενό 100 δις ευρώ, το οποίο πρέπει με κάποιο τρόπο να το βρούμε. Και, βεβαίως, τα παγκόσμια κεφάλαια της ναυτιλίας - υπό προϋποθέσεις - μπορούν και πρέπει να επενδυθούν και αυτά - ένα μέρος τους τουλάχιστον - σε δραστηριότητες στην πατρίδα μας.

 

Ως πρώτο βήμα, χρειάζεται να αποσαφηνιστεί το ζήτημα της φορολογικής κατοικίας. Εμείς στο φορολογικό νομοσχέδιο που έχουμε ήδη ετοιμάσει, αξιοποιούμε το πνεύμα και το γράμμα μιας σημαντικής τομής που επέφερε ο Ν. 4172/2013 και ο οποίος με τη νομολογία των Ανωτάτων Δικαστηρίων και ιδίως με μια πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ 1446/2016), επιτρέπει το παγκόσμιο εισόδημα ενός επενδυτή να φορολογείται εκεί που έχει το κέντρο των ζωτικών του συμφερόντων.

 

Πρέπει να δώσουμε, επιτέλους, ένα τέρμα στην αβεβαιότητα - και ορισμένες φορές και στην αυθαιρεσία - της φορολογικής διοίκησης ή ορισμένων υπαλλήλων της. Ο επενδυτής στις μέρες μας θα πρέπει να ξέρει με ποιους όρους θα φορολογηθεί το εισόδημά του, ώστε να επενδύσει τα χρήματά του στην Ελλάδα. Από την αγορά ενός ακινήτου και τη μεταφορά τεχνογνωσίας, μέχρι το άνοιγμα ενός εργοστασίου ή την ίδρυση μιας επιχείρησης που φέρνει κεφάλαια και δημιουργεί δουλειές στον τόπο.

 

Επιπρόσθετα, η δική μας Κυβέρνηση θα εργαστεί σε δύο επίπεδα για την διευκόλυνση και την προσέλκυση επενδύσεων. Σε θεσμικό επίπεδο έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο για την βελτίωση της ταχύτητας στην απονομή της Δικαιοσύνης, αλλά και την απλούστευση της αδειοδοτικής διαδικασίας, με σαφή καθορισμό του χωροταξικού πλαισίου. Παράλληλα, εισάγουμε στοχευμένα κίνητρα και μειώσεις φόρων για επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Το είχα εξαγγείλει και στη Δ.Ε.Θ., το Σεπτέμβριο του 2016, «επιχειρηματικοί άγγελοι» αυτοί που αποκαλούνται «angel investors», που ενισχύουν νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες, θα έχουν γενναίες εκπτώσεις φόρων που θα φτάνουν μέχρι και το 100%, σε περίπτωση επανεπένδυσης. Επιμένω πάρα πολύ σε αυτό.

 

Γνωρίζω πόσο σημαντικό για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος της επιχειρηματικότητας είναι, πριν μπουν στη διαδικασία επένδυσης τα Venture Capital Funds, να υπάρχει μια κοινότητα «angel investors», που θα στηρίξουν νέες καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες, όχι με πολλά κεφάλαια, με σχετικά λίγα κεφάλαια. Και είναι πραγματικά κρίμα σήμερα που αναπτύσσεται στην Ελλάδα ένα δυναμικό οικοσύστημα νέας επιχειρηματικότητας, νέες επιχειρήσεις και νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες να στερούνται αυτά τα κεφάλαια στα πρώτα τους βήματα. Πιστεύω ότι σε αυτόν τον τομέα η εφοπλιστική κοινότητα μπορεί να παίξει έναν σημαντικό ρόλο.

 

Όσον αφορά τώρα στον τομέα της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας, αυτή κατατάσσεται πρώτη στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά το μεταφορικό έργο και το επίπεδο των υπηρεσιών της. Ανέτρεξα στα στοιχεία και πράγματι εντυπωσιάστηκα από το γεγονός ότι η επιβατικότητα εκτελεί 40.000 δρομολόγια ετησίως και δεδομένης βέβαια και της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας της πατρίδας μας συνδέει 95 νησιά, τα πιο πολλά καθημερινά, με την ηπειρωτική Ελλάδα. Τα 69 από αυτά τα 95 νησιά έχουν μόνη σύνδεση τα καράβια. Δεν υπάρχει άλλο μέσο σύνδεσης.

 

Ταυτόχρονα, η ναυτιλία τροφοδοτεί με τα απαραίτητα είδη επιβίωσης 1. 600.000 νησιώτες μας. Και, φυσικά, αποτελεί σημαντικό φορέα στήριξης του ελληνικού τουρισμού και των κλάδων της βιομηχανίας και του εμπορίου, μέσω της μεταφοράς εμπορευμάτων στα ελληνικά νησιά. Αυτός ο κοινωνικός και εθνικός ρόλος της ακτοπλοΐας δικαιολογεί και επιτάσσει μια οργανωμένη πολιτική κινήτρων από τη μεριά του Κράτους. Αυτή αφορά την προσαρμογή των πλοίων μας στα νέα περιβαλλοντικά δεδομένα, που θα προκύψουν μετά από το 2020, με την υιοθέτηση κανονισμών που αφορούν και την αλλαγή καυσίμου. Αφορά, επίσης, την αντιμετώπιση του κόστους κατασκευής, λειτουργίας και επισκευής των πλοίων.

 

Μιλώντας για πλοία, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα λιμάνια και τη σημασία τους. Απαιτείται - θα έλεγα, επείγει - ένας σημαντικός, ένας τολμηρός εκσυγχρονισμός των λιμενικών υποδομών της χώρας. Μόνο έτσι, θα αναβαθμιστούν οι ακτοπλοϊκές υπηρεσίες, αλλά όχι μόνο αυτές. Προς αυτή την κατεύθυνση – εμείς δεν το έχουμε κρύψει ποτέ - είναι απολύτως αναγκαία η σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Εξάλλου η επένδυση της Cosco – μια επένδυση που σας θυμίζω πόσο πολύ αμφισβητήθηκε στο παρελθόν - αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα. Είναι, επίσης, οδηγός για τον τρόπο, που το ελληνικό Κράτος πρέπει να πορευτεί στην αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών.

 

Τα πλεονεκτήματα είναι πολλαπλά, καθώς πέραν των λιμανιών αναβαθμίζονται, συνολικά, και οι παράκτιες περιοχές. Το όφελος για τη συνολική οικονομική δραστηριότητα ξεπερνά τα στενά πλαίσια της διαχείρισης μόνο ενός λιμανιού. Το παράδειγμα του Πειραιά αποτελεί μάθημα και δείχνει το δρόμο. Αυτό σχετίζεται άμεσα και με το χώρο της κρουαζιέρας. Παρότι η Ελλάδα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκόσμια, δεν εισπράττουμε -τουλάχιστον από την κρουαζιέρα - τα οφέλη που μας αναλογούν.

 

Συγκεκριμένα, παρά την ψήφιση του νόμου για την άρση του καμποτάζ, δεν υπήρξε αύξηση στις δραστηριότητες homeporting, αλλά ούτε και στα έσοδα από την κρουαζιέρα, όπως αναμένονταν. Η άρση του καμποτάζ, αν και ήταν αναγκαίο μέτρο, καθυστέρησε - και μάλιστα πολύ θα έλεγα. Δεν βοήθησε στην ανάπτυξη του homeporting, διότι τα ελληνικά λιμάνια δεν πληρούσαν και σε μεγάλο βαθμό δεν πληρούν, τις προϋποθέσεις που απαιτούν οι εταιρείες - κολοσσοί της παγκόσμιας κρουαζιέρας. Κάθε επιβάτης ενός κρουαζιερόπλοιου κατά τη διαδικασία του homeporting ξοδεύει 300 ευρώ την ημέρα, έναντι μόνο 60 ευρώ την μέρα σε κάθε λιμάνι διέλευσης. Εάν μπορούσαμε να μεταφέρουμε όλους τους επισκέπτες μας στην Ελλάδα μέσα από homeporting - μόνο και μόνο αυτό - σύμφωνα με μια έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος, θα προσέθετε 800.000.000 ευρώ παραπάνω. Δηλαδή, γύρω στο 0,5% του Α.Ε.Π.

 

Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει από μόνο του. Μπορεί να γίνει μόνο με την επιθετική σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα και την αναβάθμιση του homeporting στον Πειραιά. Έτσι, πέραν της ανάγκης αναβάθμισης των λιμανιών με συμπράξεις ιδιωτικού - δημόσιου τομέα θα πρέπει να στελεχωθούν επαρκώς και οι υπηρεσίες των λιμανιών. Ειδικά, όπου υπάρχει μεγάλη κίνηση από πλευράς κρουαζιερόπλοιων και τουριστών, ώστε να διεκπεραιώνονται όλες οι αναγκαίες διαδικασίες ελέγχου άμεσα και χωρίς καθυστέρηση. Το Κράτος μπορεί και πρέπει να μεριμνήσει για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της κρουαζιέρας. Με την υιοθέτηση μιας ορθολογικής τιμολογιακής πολιτικής για τη χρήση των λιμανιών, αλλά και διευκολύνοντας τη διαφήμιση και διεθνή προβολή της χώρας ως τουριστικού προορισμού.

resized DIM9271

Είχα πρόσφατα την ευκαιρία να αναφερθώ εκτενώς σε αυτά τα ζητήματα σε ομιλία μου στο ΣΕΤΕ δίνοντας έμφαση στη διευκόλυνση της χορήγησης βίζας σε επισκέπτες τουρίστες από χώρες εκτός Σένγκεν.

Φίλες και φίλοι,

 

Όπως είναι φυσικό, αναγκαίο συστατικό της αναβάθμισης που επιθυμούμε για την ελληνική ναυτιλία είναι ο εκσυγχρονισμός της ναυτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Είχα την ευκαιρία, κατά καιρούς, να συζητήσω το θέμα αυτό, το οποίο με απασχολεί πολύ προσωπικά, με πολλούς από εσάς. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτός ο εκσυγχρονισμός απαιτεί ποιοτική δημόσια όσο και ανταγωνιστική ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση. Τα βασικά ζητήματα που αφορούν τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, είναι λίγο – πολύ γνωστά σε εσάς. Απαρχαιωμένος υλικοτεχνικός εξοπλισμός, κακές κτηριακές υποδομές, έλλειψη μόνιμων καθηγητών και βέβαια, γνωστικά αντικείμενα και γνωστικά πεδία τα οποία δεν έχουν κατ’ ανάγκη σχέση με αυτά τα οποία ζητούνται σήμερα. Π.χ. εγώ δεν ήξερα ότι οι μηχανικοί αερίου – gas engineers είναι αυτοί που αναζητούνται σήμερα. Και προσλαμβάνονται σε ελληνόκτητα πλοία ξένοι αξιωματικοί, γιατί δεν διδάσκεται αυτή η ειδικότητα στις δικές μας σχολές.

Όλα αυτά θα επιτευχθούν με την ενίσχυση των δημόσιων σχολών αλλά και την αδειοδότηση ιδιωτικών, οι οποίες θα παρέχουν υψηλό επίπεδο σπουδών και θα βρίσκονται σε ευγενή άμιλλα με τις δημόσιες σχολές. Και εκεί ο ρόλος της εφοπλιστικής κοινότητας πρέπει να είναι καθοριστικός. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αυτό που χρειάζεται άμεσα η χώρα μας είναι μία στρατηγική συντονισμένων ενεργειών για να αναβιώσουμε τη ναυτοσύνη στην Ελλάδα.

 

Η ναυτιλία μπορεί να προσφέρει διέξοδο σε μεγάλο αριθμό ανέργων συμπολιτών μας, αρκεί να υπάρξει η πολιτική πρωτοβουλία να ενθαρρυνθεί η απασχόληση Ελλήνων στα ελληνόκτητα πλοία. Θέλω λοιπόν, να προτρέψω τους νέους μας που αντιμετωπίζουν την σκληρή όψη της ανεργίας να σκεφτούν το ναυτικό επάγγελμα. Ένα επάγγελμα με προοπτικές για ανέλιξη και πολύ καλές οικονομικές απολαβές σε σχέση με τα κρατούντα στη στεριά. Σήμερα, κάποιος μπορεί να φθάσει στο βαθμό του καπετάνιου πριν τα 35 του χρόνια και να απολαμβάνει πενταψήφιους μηνιαίους μισθούς.

 

Ταυτόχρονα, οι παράγοντες που κάποτε καθιστούσαν το επάγγελμα του ναυτικού μη ελκυστικό, σε πολύ μεγάλο βαθμό έχουν αμβλυνθεί. Σε αυτό βοηθά η σημαντική αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης στα πλοία, αλλά και η τεχνολογία που καθιστά την επικοινωνία των ναυτικών με τους οικείους τους στη στεριά εύκολη και καθημερινή.

 

Σε ύφεση βρίσκεται και η ελληνική ναυπηγική δραστηριότητα. Αυτό αποτελεί οξύμωρο δεδομένου του μεγέθους του ελληνόκτητου στόλου. Είναι, ωστόσο, αλήθεια ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός από τις χώρες χαμηλού κόστους εργασίας της Ν.Α. Ασίας, αλλά και της Μαύρης Θάλασσας.

 

Πρέπει να δούμε κατά πρόσωπο τις δικές μας παθογένειες και να τις αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα. Αναφέρομαι και στον αρνητικό και μυωπικό ρόλο που διαχρονικά έχουν διαδραματίσει και τα συνδικάτα του χώρου. Διαθέτουμε εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, με υψηλές δυνατότητες. Διαθέτουμε και την απαραίτητη υποδομή, ώστε σε συνδυασμό με την εισροή σημαντικών νέων κεφαλαίων, η ναυπηγο - επισκευαστική δραστηριότητα να αποκτήσει και πάλι ζωή στη χώρα μας. Αλλά όλοι - και πιστεύω σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι - έχουν αντιληφθεί ότι σε αυτόν τον κλάδο πολλά πράγματα πρέπει να γίνουν διαφορετικά.

resized DIM9294

Κυρίες και κύριοι, Θέλω να κλείσω την ομιλία μου, λέγοντάς σας τα εξής:

 

Πολλοί πιστεύουν πως η χώρα μας δεν θα μπορέσει να γυρίσει σελίδα. Πώς δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από την παρατεταμένη κρίση που όλοι βιώνουμε και η οποία τείνει να πάρει χαρακτηριστικά παρακμής. Εγώ, προσωπικά, δεν είμαι ένας από αυτούς. Πιστεύω βαθιά στις δυνατότητες αυτού του τόπου. Πιστεύω, κυρίως, στους ανθρώπους του. Και εσείς, οι άνθρωποι της ναυτιλίας αποδείξατε σθεναρά κατά τα χρόνια της κρίσης τι σημαίνει να στηρίζεις έμπρακτα την Ελλάδα. Το κάνατε μέσα από τη δυναμική οικονομική δραστηριότητα του κλάδου σας. Αλλά το κάνατε και μέσα από πράξεις κοινωνικής αλληλεγγύης πολλών μελών σας είτε ως άτομα είτε ως οικογένειες.

 

Και να τελειώσω από εκεί που είχα ξεκινήσει. Πριν από εννιά χρόνια, είχα την ευκαιρία να σας μιλήσω από αυτό εδώ το βήμα γι’ αυτό το ζήτημα. Να τονίσω την υψηλή εταιρική κοινωνική ευθύνη που διαχρονικά χαρακτήριζε τον κλάδο σας και να σας ενθαρρύνω - όπως και τότε - να κάνετε περισσότερα. Χαίρομαι ιδιαίτερα που από τότε έχουν γίνει πολλά πράγματα. Και θέλω, ιδιαίτερα, να επαινέσω την πρωτοβουλία ίδρυσης της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού με το διακριτικό τίτλο «Συν - Ένωσις». Μια πρωτοβουλία, η οποία συνεχίζει να υλοποιεί σε συλλογικό επίπεδο - και αυτό είναι πολύ σημαντικό - με οργανωμένο τρόπο, να προσφέρει, να κάνει τη διαφορά στην κοινωνική προσφορά του κλάδου, ανταποκρινόμενη στις πάρα πολλές ανάγκες της κοινωνίας.

 

Έχουμε μια κοινωνία, η οποία πονάει και υποφέρει. Και γι’ αυτό και θέλω να σας παροτρύνω να συνεχίσετε οργανωμένα και ακόμη πιο δυναμικά αυτήν τη δράση σας. Διότι δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μπορείτε να προσφέρετε περισσότερο, αλλά ταυτόχρονα, θέλω να σας ενθαρρύνω για κάτι ακόμα. Να μη διστάζετε να προβάλλετε το έργο σας στην ελληνική κοινωνία. Γιατί έχει πλέον ωριμάσει η ελληνική κοινωνία και είναι έτοιμη να αντιληφθεί την αλήθεια. Να αντιληφθεί τη σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για το κοινωνικό σύνολο. Και να κατανοήσει τη σημασία της διάχυσης σε όλη την κοινωνία των καρπών της επιτυχημένης επιχειρηματικότητας. Αυτό, το οποίο χρειαζόμαστε ως λαός, είναι εκείνη την ηγεσία, η οποία θα επιτρέψει στον τόπο να απελευθερώσει τις τεράστιες δυνατότητές του. Την πολιτική ηγεσία, την πνευματική ηγεσία, την επιχειρηματική ηγεσία. Κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του. Με άλλα λόγια, χρειαζόμαστε συνολικά την ομάδα που θα επιτρέψει στη χώρα να πάει μπροστά.

resized DIM9303

Ως προς τα δικά μας δεδομένα, σας διαβεβαιώνω ότι η ομάδα αυτή υπάρχει, εμπλουτίζεται διαρκώς και ετοιμάζεται για τις μεγάλες ευθύνες της επόμενης μέρας. Έχω πει πολλές φορές ότι οι καλές Κυβερνήσεις χτίζονται στην αντιπολίτευση. Και ο σκοπός μας δεν είναι μόνο να κερδίσουμε τις εκλογές, αλλά να είμαστε εμείς αυτοί που θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Η επεξεργασία του κυβερνητικού μας σχεδίου εξελίσσεται σε μεγάλο βάθος, ακριβώς επειδή γνωρίζουμε πως δεν θα έχουμε την πολυτέλεια χρόνου προσαρμογής και περιόδου χάριτος. Οι πολίτες περιμένουν πολλά από μας.

resized DIM9317

Γι’ αυτό ρίχνουμε μεγάλο βάρος στο ξεδίπλωμα του δικού μας προγράμματος και στη συστηματική διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Στην δική μας πρόταση δεν υπάρχουν ούτε απάτες ούτε αυταπάτες. Δεν υπάρχουν υπερβολές. Υπάρχει η αλήθεια, η κοινή λογική, αλλά και ο απαξιωμένος από πολλούς, αλλά απολύτως απαραίτητος τεκμηριωμένος τεχνοκρατικός λόγος. Οι Έλληνες μπορούν και θέλουν. Ζητούν την αλήθεια. Θέλουν στόχους πραγματικούς και επιτεύξιμους. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες τους. Δουλεύουμε σκληρά και αποφασιστικά για να πετύχουμε αυτά που αξίζει η πατρίδα μας. Σε στεριά και σε θάλασσα.  

 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2017 PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 19 Μάιος 2017 11:58

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2017

 resized 7638

O Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, εκπροσωπεί τον Δήμο Πειραιά στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2017 (EMD 2017). 

Η διάσκεψη και η έκθεση EMD 2017 πραγματοποιούνται στις 18-19 Μαΐου 2017 στο Poole του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Το θέμα είναι «Το Μέλλον των Θαλασσών μας», το οποίο εισάγει την εταιρική ευθύνη ως μία από τις βασικές πτυχές της βιωσιμότητας.

 resized 7639

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την EMD, ο Δήμος Πειραιά επελέγη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από ανταγωνιστική διαδικασία, για να διοργανώσει στο Poole του Ηνωμένου Βασιλείου workshop με τίτλο «Creative Disruption – Maritime Start-ups». 

Το workshop επικεντρώνεται στις τοπικές πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν τις ναυτιλιακές start-ups και παρουσιάζει επιτυχημένους τρόπους κεφαλαιοποίησης των πλεονεκτημάτων που προκύπτουν από τα τοπικά οικοσυστήματα, δημιουργώντας αξία για νέους stakeholders και επιταχύνοντας τις start-ups μέσω προγραμμάτων καθοδήγησης. 

Στο πλαίσιο αυτό, o κ. Πέτρος Κόκκαλης παρουσίασε την πρωτοβουλία BlueGrowth, το διαγωνισμό καινοτομίας στη γαλάζια ανάπτυξη, που ο Δήμος Πειραιά υλοποιεί εδώ και τρία χρόνια, έχοντας συμβάλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας σε αυτόν τον τομέα. Παράλληλα παρουσιάστηκαν αντίστοιχες πρωτοβουλίες από το Ρότερνταμ, την Περιφέρεια Vastra-Gotaland της Σουηδίας και την Περιφέρεια Pays de la Loire της Γαλλίας. 

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας αποτελεί ετήσιο ευρωπαϊκό θεσμό και σημείο συνάντησης της ευρωπαϊκής ναυτιλιακής κοινότητας για τη δικτύωση, τη συζήτηση και τη δημιουργία κοινών δράσεων στο πλαίσιο της Γαλάζιας Οικονομίας.  Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πριν 10 χρόνια εγκαινιάζοντας το όραμα για μια ολοκληρωμένη Ευρωπαϊκή θαλάσσια πολιτική και το 2015 διεξήχθη στον Πειραιά με μεγάλη επιτυχία. 

Υπενθυμίζεται ότι η γιορτή θεσμός για την πόλη «Ημέρες Θάλασσας» που ξεκίνησαν το 2015 στον Πειραιά και φέτος θα πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη 24/5/17 έως την Κυριακή 28/5/17, εντάσσονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2017.

 
Αποτελέσματα Εργασιών 2ου Συνεδρίου Ελληνικών & Κινεζικών Πόλεων υπό τον τίτλο: "Dialogue for Friendly Cooperation between Chinese and Hellenic Local Governments", Πεκίνο 11-14 Μαΐου 2017. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 18:05

Αποτελέσματα Εργασιών 2ου Συνεδρίου Ελληνικών & Κινεζικών Πόλεων υπό τον τίτλο: "Dialogue for Friendly Cooperation between Chinese and Hellenic Local Governments", Πεκίνο 11-14 Μαΐου 2017.

resized group-gr

Στις 11 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε το 1ο Συνέδριο Ελληνικών & Κινεζικών Πόλεων με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα. Το Συνέδριο στέφθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και κατά τη διάρκεια των εργασιών του ανακοινώθηκε ότι το επόμενο θα πραγματοποιούνταν στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

 

Στις 17 Μαρτίου 2017 απεστάλη Πρόσκληση από τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Φιλίας της Κίνας με Τρίτες Χώρες (Chinese People’s Association of Friendship with Foreign Countries – CPAFFC) προς όλα τα μέλη της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, η οποία ανέφερε ότι η διοργάνωση του 2ου Συνεδρίου Ελληνικών & Κινεζικών πόλεων θα πραγματοποιηθεί στο Πεκίνο, στις 13 Μαΐου 2017, και στόχος του θα είναι η εμβάθυνση της συνεργασίας σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανάμεσα στις δύο χώρες.

resized IMG 20170512 204854

Η επιλογή της ημερομηνίας διεξαγωγής του Συνεδρίου από την Κινεζική πλευρά ήταν ιδιαίτερα συμβολική για τη χώρα μας, καθώς στις 14 Μαΐου είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το 1ο Παγκόσμιο Φόρουμ «Μία Ζώνη. Ένας Δρόμος.» (Belt and Road Forum), το οποίο ήταν μείζονος διακρατικής σημασίας και συμμετείχαν 28 αρχηγοί κρατών, ανάμεσα στους οποίους και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κος Αλέξης Τσίπρας.

 

Στο 2ο Συνέδριο Ελληνικών & Κινεζικών Πόλεων, την Ελληνική πλευρά εκπροσώπησαν τα ακόλουθα μέλη της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων:

 

1. Περιφέρεια Κρήτης

 

 • Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, κα Βρέντζου – Σκορδαλάκη Θεανώ

 

 • Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών θεμάτων, κος Αλεξάκης Γεώργιος 2. Δήμος Αθηναίων

 • Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Αστικής Πανίδας, κος Μοντιάνο Αλέξανδρος

 

3. Δήμος Βέροιας

 

 • Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής, κος Λυκοστράτης Βασίλειος 4. Δήμος Ελευσίνας

 • Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, και Οικονόμου Δέσποινα

 

 • Δημοτικός Σύμβουλος, κος Αγριμάκης Βασίλειος

 

5. Δήμος Ερέτριας

 

 • Δήμαρχος, κα Αλημπατέ Αμφιτρίτη 6. Δήμος Λαυρεωτικής

 • Δήμαρχος, κος Λουκάς Δημήτριος

 

 • Επιστημονική Συνεργάτης, κα Πάλλη Αικατερίνη 7. Δήμος Μεγαρέων

 • Δήμαρχος, κος Σταμούλης Γρηγόριος

 

 • Αντιδήμαρχος, κος Κοσμόπουλος Ελευθέριος

 

8. Δήμος Νάουσας

 

 • Δήμαρχος, κος Κουτσογιάννης Νικόλαος 9. Δήμος Πειραιώς

 • Δήμαρχος, κος Μώραλης Ιωάννης

 

 • Γενικός Γραμματέας, κος Βασίλειος Ταταρόπουλος

 

 • Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου, κος Μελάς Ιωάννης

 

 • Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Επικοινωνίας και Διεθνών Σχέσεων, κος Ανδρέας Βεντούρης

 • Προϊσταµένη του Αυτοτελούς Τµήµατος Εσωτερικού Ελέγχου & ∆ιασφάλισης, κα Μανωλάκου Σταματίνα.

10. Πρόεδρος της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, κος Ηλίας Ψηνάκης.

 

Στο Συνέδριο, την Κινεζική πλευρά εκπροσώπησαν οι ακόλουθες πόλεις:

 

 1. Beijing Municipality (Haidian District, Daxing District)

 

 1. Shanghai Municipality

 

 1. Jiangsu Province (Xuzhou City, Taizhou City, Xinghua City)

 

 1. Fujian Province (Xiamen City)

 

 1. Jiangxi Province

 

 1. Shandong Province (Weihai City, Rizhao City)

 

 1. Henan Province (Zhengzhou City, Kaifeng City, Anyang City, Lankao County)

 

 1. Hubei Province

 

 1. Sichuan Province (Suining City, Dujiangyan City, Guangyuan City)

 

 1. Yunnan Province (Chuxiong Prefecture)

 

 1. Shaanxi Province (Xianyang City, Yan'an City, Yulin City)

resized mmexport1494603033158

Συνολικά παρευρέθηκαν 78 εκπρόσωποι Κινεζικών Δήμων και Περιφερειών, 56 επιχειρηματίες και 47 επίσημοι προσκεκλημένοι της Κινεζικής αποστολής.

 

Το 2ο Συνέδριο Ελληνικών & Κινεζικών Πόλεων, υπό τον τίτλο: «Διάλογος Φιλίας και Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας ΚΙΝΑΣ – ΕΛΛΑΔΑΣ» (Dialogue for Friendly Cooperation between Chinese and Hellenic Local Governments), διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Φιλίας της Κίνας με Τρίτες Χώρες (Chinese People’s Association of Friendship with Foreign Countries – CPAFFC), την Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, συνδιοργανωτές ήταν η Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα και η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Πεκίνο και τελούσε υπό την υποστήριξη του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης και της Enterprise Greece.

 

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και παρουσιάσεις από την Ελληνική Αποστολή και από τους εκπροσώπους των Κινεζικών Πόλεων και Περιφερειών, υπογράφηκαν αδελφοποιήσεις πόλεων και διμερείς σχέσεις εμπορικής σημασίας για τις δύο χώρες, ενώ στη συνέχεια έγιναν συναντήσεις B2B ανάμεσα στους Δήμους της ελληνικής αποστολής, στις Περιφέρειες και τους Δήμους της Κίνας, καθώς και κινεζικές επιχειρήσεις διεθνούς φήμης.

 

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κος Xiaoli Zou, και ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Πεκίνο, κος Ροκανάς Λεωνίδας. Από την ελληνική κυβέρνηση παρευρέθηκαν ο Πρωθυπουργός, κος Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ο Υπουργός Εξωτερικών, κος Νίκος Κοτζιάς, ο

 

Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κος Νίκος Παππάς, και ο Υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, κος Στέργιος Πιτσιόρλας.

Κατά το χαιρετισμό του ο Πρωθυπουργός, κος Αλέξης Τσίπρας,

 

ευχαρίστησε τους διοργανωτές, την Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, καθώς και την CPAFFC για την πρόσκληση και σημείωσε ότι το 2ο Συνέδριο Ελληνικών και Κινεζικών Πόλεων αποτελεί μεγάλη ευκαιρία να αναδείξουμε τα κοινά στοιχεία των πολιτισμών μας και τη συμβολή τους στο παγκόσμιο πολιτισμό και να τα παντρέψουμε στις σημερινές συνθήκες. Τόνισε επίσης ότι το 2017 αποτελεί έτος πολιτιστικών ανταλλαγών Ελλάδας Κίνας και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας θα είναι η τιμώμενη χώρα στην ΔΕΘ.

 

Αναφέρθηκε στην υπογραφή συμφωνίας 3ετους συνεργασίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης σε θέματα επενδυτικών πρωτοβουλιών, ενέργειας, υποδομών και τηλεπικοινωνιών, καθώς και στη δημιουργία απευθείας αεροπορικής πτήσης Αθήνας - Πεκίνου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

 

Δήλωσε ότι οι Δήμοι έχουν ένα ξεχωριστό ρόλο στη σύσφιξη σχέσεων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης γιατί μέσω πρωτοβουλιών όπως οι αδελφοποιήσεις πόλεων, οι ανταλλαγές αποστολών, η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων από κοινού, η συνεργασία μέσω των Πανεπιστημίων, καθώς και η συνεργασία σε επίπεδα αγροτικής παραγωγής και βιομηχανίας βοηθούν στην ενδυνάμωση των διακρατικών σχέσεων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Ο κος Πρωθυπουργός στην ομιλία του ανέφερε τη σημασία της συμμετοχής των νέων ανθρώπων καθώς αποτελούν το μέλλον της ανθρωπότητας. Πρότεινε την προώθηση πρωτοβουλιών που έχουν σαν στόχο την ανταλλαγή μαθητών και φοιτητών ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που μπορούν να πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα των Δήμων σε συνεργασία με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Α’ Βάθμιας, Β’ Βάθμιας και Γ’ Βάθμιας εκπαίδευσης και μπορούν να βοηθήσουν στη μεταλαμπάδευση των πολιτιστικών στοιχείων των δύο χωρών όπως τα ήθη, τα έθιμα και η γλώσσα.

 

Σε αυτή την προσπάθεια δήμοι με ιστορική σημασία όπως ο Μαραθώνας μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο. Η δημιουργία μάλιστα ενός θεματικού πάρκου με μυθολογικό περιεχόμενο μπορεί να αναδείξει τη συμβολική τους σημασία και να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών.

 

Επίσης, σημείωσε ότι ευκαιρία μπορεί να αποτελέσει η ανάπτυξη της σηροτροφίας και η ανάδειξη του Δήμου Σουφλίου μέσω της εκτροφής μεταξοσκώληκα ως συμβολικό σημείο συνάντησης των δύο χωρών.

 

Τέλος, αναφέρθηκε στη πόλη του Πειραιά που φιλοξενεί το κεφάλι του δράκου, την COSCO SHIPPING Lines Co., Ltd και σημείωσε ότι στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Xi Jinping, συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για να αναδείξουν τον Πειραιά ως το σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου και κόμβο του παγκόσμιου εμπορίου και του θαλάσσιου δρόμου του Μεταξιού.

 

Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε ότι: «…η ενίσχυση της συνεργασίας με την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας είναι στρατηγικής επιλογής για την Ελλάδα. Η Ελληνική κυβέρνηση θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης.»

 

Πέραν των εργασιών του 2ου Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκαν τα ακόλουθα Σεμινάρια, συναντήσεις και γεύματα εργασίας:

 

 • Σεμινάρια με την ακόλουθη θεματολογία:

 

 • Η προσέλκυση Τουρισμού από την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (Vice President of China Tourism Academy, Dr Zhongguang Li Director of Research Administration Dept., China Tourism Academy, Ms Shaoyan Xia

 

Vice President of Ivy Alliance Tourism Consulting, Mr David Tang CEO of Ivy Alliance Tourism Consulting, Mr XinJun Wang)

 • Η Προώθηση Αγροτικών προϊόντων στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (Former Vice General Director of MOFCOM, Mr Ma She)

 

 • Έξυπνες Πόλεις: Πως η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τον τρόπο ζωής μας (Managing Director G&E Greece, Cyprus and Israel, ZTE,

Dr. George Tsakogiannis)

 

 • Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Πεκίνο, κ. Ροκανά Λεωνίδα.

 

 • Συνάντηση με τον Εμπορικό Ακόλουθο της Πρεσβείας, κ. Στάντζο Εμμανουήλ.

 

 • Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας Huawei Beijing EBC όπου και πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των νέων τεχνολογιών μιας «Έξυπνης Πόλης», καθώς και οι νέες τάσεις τεχνολογικού εξοπλισμού κλπ.

 • Γεύμα εργασίας με υψηλόβαθμα στελέχη της Εταιρείας Huawei.

 

 • Συνάντηση εργασίας με υψηλόβαθμα στελέχη της Εταιρείας ΖΤΕ.

 
Παναγία Σουμελά : Η υποδοχή και η περιφορά της εικόνας στον Πειραιά [photos+videos] PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 12:40

Παναγία Σουμελά : Η υποδοχή και η περιφορά της εικόνας στον Πειραιά [photos+videos]

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ

Στον Πειραιά βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά η οποία εφθασε  στον Πειραιά με το ΠΑΘ Αγιος Ευστράτιος ΛΣ080

ΣΟΥΜ1

Εκατοντάδες Πειραιώτες και όχι μόνο βρέθηκαν στο λιμάνι καθώς και σε ολους τους δρόμους στην πορεία απο την πύλη Ε8 μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κέντρο στο κέντρο της πολης.

ΣΟΥΜ2

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την υποδοχή στο λιμάνι με τα πλοία που σφυρίζουν καθώς επίσης και μέρος της περιφοράς της εικόνας στο λιμάνι απο τη πύλη Ε8.

http://www.atticanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18377&Itemid=66

 
«ΔΥΝΑΜΙΚΗ H ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Ε.Β.Ε.Π. ΣΤΙΣ «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2017» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 10:09

«ΔΥΝΑΜΙΚΗ H ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Ε.Β.Ε.Π. ΣΤΙΣ «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2017» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ»

HMTHAL

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνονται από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της πόλης, οι «Ημέρες Θάλασσας 2017», που ξεκινούν στις 24 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 28 Μαΐου 2017, περιλαμβάνοντας περισσότερες από 50 εκδηλώσεις με επίκεντρο τη θάλασσα, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τη ναυτιλία, την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση, οι οποίες απευθύνονται σε δημότες και επισκέπτες της πόλης, όλων των ηλικιών.

Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, συμμετέχει ενεργά και αυτή τη χρονιά στον ετήσιο πλέον θεσμό για την πόλη του Πειραιά, που έχει ως στόχο την ανάδειξη των δυνατοτήτων και της δυναμικής της. Πιο συγκεκριμένα, διοργανώνει για φέτος δύο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις:

1. Ανοικτή εκδήλωση, με θέμα την παρουσίαση Πρόσφατης Μελέτης του Ε.Β.Ε.Π., σε συνεργασία με το ΙΝ.ΕΜ.Υ της Ε.Σ.Ε.Ε., με τίτλο «Χαρτογράφηση των Ναυτιλιακών Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά», (Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, 18.00-20.00, Μέγαρο Ε.Β.Ε.Π., 2ος όροφος). Στο πλαίσιο της εν λόγω εκδήλωσης θα παρουσιαστεί και η ηλεκτρονική πλατφόρμα του πρώτου ελληνικού ναυτιλιακού Cluster "Maritime Hellas" και

2. «Έκθεση Φωτογραφιών και Τεκμηρίων της ιστορίας του Πειραϊκού Εμπορίου» από το ιστορικό αρχείο του Ε.Β.Ε.Π. και του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, η οποία θα είναι ανοικτή για το κοινό:

- Δευτέρα 22, Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Μαΐου 2017, 9.00-15.00

- Πέμπτη 25 και Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, 9.00-21.00

- Σάββατο 27 Μαΐου 2017, 9.00-15.00

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. Κορκίδης, ανέφερε: «οι Ημέρες Θάλασσας έχουν προσλάβει μόνιμο χαρακτήρα, επειδή είναι μία απέραντη γιορτή στην οποία κάθε Μάιο ανυπομονούν να συμμετάσχουν, τόσο οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης, όσο και οι φορείς της, βλέποντάς την ως διέξοδο και στα πολλαπλά προβλήματα της οικονομικής κρίσης. Άλλωστε, η πόλη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το θαλάσσιο στοιχείο. Από την παράκτια λιμενοβιομηχανική ζώνη του Κερατσινίου ως τον Άγιο Διονύσιο, από τη Δραπετσώνα ως τις όχθες του Κηφισού, από το λιμάνι ως τα παλιά μηχανουργεία, από τις λαϊκές συνοικίες ως τα ιστορικά μνημεία, η αιώνια θαλάσσια πρωτεύουσα της Ελλάδας μαρτυρά εκκινήσεις και τερματισμούς, με σημείο αναφοράς τη θάλασσα. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι οι εν λόγω εκδηλώσεις ενισχύουν την εξωστρέφεια της πόλης που, σε συνδυασμό με τη δημιουργία της νέας της ταυτότητας (city branding) και με μία σειρά άλλων ενεργειών, πιστεύω ότι μπορούν να καταστήσουν τον Πειραιά διεθνές ναυτιλιακό, επιχειρηματικό κέντρο. Τέλος, εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία και στη φετινή διοργάνωση, με τη διαβεβαίωση πως το Ε.Β.Ε.Π. θα τη στηρίζει για όσο καιρό η πόλη και το λιμάνι καρπώνονται τα οφέλη της».      

 
Το 16o East Med Yacht Show φιλοξενήθηκε στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 10 Μάιος 2017 18:07

Το 16o East Med Yacht Show φιλοξενήθηκε στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά

resized EMYS 3

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 16ο East Med Yacht Show 2017, που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 7 Μαΐου 2017, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το 16th EAST MED YACHT SHOW-Marina Zeas 2017 άνοιξε τις πύλες του για το κοινό, με μια λαμπρή εναρκτήρια εκδήλωση και την συμμετοχή πολλών και σημαντικών προσωπικοτήτων του κλάδου και της πολιτικής. Την έκθεση εγκαινίασαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κύριος Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Περιφερειάρχης Αττικής Κυρία Ειρήνη Δούρου, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Κύριος Δημήτρης Τρυφωνόπουλος εκ μέρους του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Κύριος Γεώργιος Δαβάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού Κύριος Αντώνης Στελλιάτος και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Κύριος Γιώργος Κολλίντζας.

resized EMYS

Με την παρουσία τους την εκδήλωση τίμησαν επίσης οι κ.κ. Διονύσης – Χαράλαμπος Καλαματιανός, Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ευριδίκη Κουρνέτα, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, Παναγιώτης Χατζηπέρος, Αντιπεριφερειάρχης, οι κ.κ. Βουλευτές Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (ΝΔ), Γεωργία Γεννιά (ΣΥΡΙΖΑ), Εμμανουήλ Κόνσολας (ΝΔ), Κωνσταντίνος Κατσαφάδος (ΝΔ). Ο Κύριος Θεόδωρος Δρίτσας, τ. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η Κυρία Αγγελική Χονδροματίδου, Αντιπρόεδρος ΕΟΤ, η Κυρία Ειρήνη Νταϊφά, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Πειραιά, ο Κύριος Σταύρος Κατσικάδης Πρόεδρος Ένωσης Μαρινών Ελλάδος και ο Κύριος Πέτρος Κόκκαλης Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος.

Από το Λιμενικό Σώμα παρεβρέθηκαν ο Αντιναύαρχος Κύριος Σταμάτιος Ράπτης Αρχηγός Λιμενικού Σώματος, ο Αντιναύαρχος Κύριος Θεόδωρος Κλιάρης Α΄ Υπαρχηγό ΛΣ - ΕΛ.ΑΚΤ, ο Υποναύρχος Κύριος Αθανάσιος Ντούνης Γεν. Επιθεωρητής Λιμενικού Σώματος, ο Αρχιπλοίαρχος Κύριος Κωνσταντίνος Λεοντάρας Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, ο Πλωτάρχης Κύριος Αντώνιος Μηνάς Διοικητής Μαρίνας Ζέας, ο Πλοίαρχος Κύριος Γεώργιος Αγραφιώτης.

resized EMYS 1

Στην έκθεση:

 

 • Συμμετείχαν 50 σκάφη-μέλη επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran, Bareboat καθώς και φουσκωτά, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση στην ελληνική αγορά.

 • Έλαβαν μέρος 35 περίπτερα Ελληνικών εταιρειών ναύλωσης σκαφών, καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες και προϊόντα στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού.

 • Συμμετείχαν yacht brokers, τουριστικοί πράκτορες και εμπορικοί επισκέπτες από τις χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Κροατία, Βραζιλία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Φινλανδία, Τουρκία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Γαλλία, Σουηδία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Μοντενέγκρο, Γερμανία και Ελλάδα.

 • Ενώ τον χώρο της έκθεσης καθ’ όλη τη διάρκειά της εκτιμάται ότι επισκέφθηκαν περισσότερα από 2.000 άτομα.

resized EMYS 4

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των συμμετεχόντων του 16ου Εast Μed Yacht Show 2017 ήταν και το Επιμελητήριο Λευκάδας. Η Λευκάδα για πρώτη φορά, φέτος, υπήρξε τιμώμενος προορισμός της Ελλάδας και τα παραδοσιακά προϊόντα του νησιού που παρουσιαστήκαν στο περίπτερο εντυπωσίασαν όλους τους παρευρισκομένους. Το Επιμελητήριο Λευκάδας, εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Βρεττός.

resized EMYS 5

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης πραγματοποιήθηκε τo Pre - Networking Event του “ “YES to Sea Tourism Forum”, το πρώτο Συνέδριο για νέους το οποίο αφορά στο θαλάσσιο τουρισμό και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Παιδείας, του ΕΟΤ και της πλειοψηφίας των Ελληνικών Πανεπιστημίων της χώρας. Ομιλιτές στο Pre - Networking Event ήταν οι κ.κ. Διογένης Βενετόπουλος, Διοργανωτής της έκθεσης & Partner - Vice President Sales, Variety Cruises, ο Θοδωρής Βώκος, Executive Director, PosidoniaEvents S.A., η Ακριβή Βρυώνη, Yacht Broker της Alpha Victory και ο Γεώργιος Πρίντεζης, Αντιπρόεδρος της Ένωης Οδηγών Σκαφών. Η Κυρία Δανάη Μπεζαντάκου, Managing Director της NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS LTD και εμπνεύστρια του YES to Sea Tourism Forum τόνισε πως αυτό που επιδιώκεται είναι η νέα γενιά να έρθει πιο κοντά στην ιστορία της ναυτιλίας και του τουρισμού, να γνωρίσει τις εκθέσεις στο χώρο της εμπορικής και τουριστικής ναυτιλίας αλλά και τον τρόπο δικτύωσης σε αυτές, παροτρύνοντας τους 125 νέους επαγγελματίες που συμμετείχαν, να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού, ο οποίος μπορεί να προσφέρει μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης.

resized EMYS 2

Δεξιώσεις και πάρτι σε σκάφη πλαισίωσαν την έκθεση, ενώ πολιτιστικά δρώμενα όπως, η συναυλία από την Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και έκθεση ζωγραφικής με θεματολογία «Θάλασσα» της ζωγράφου Ζέτας Καλογήρου πάντρεψαν τον κόσμο της τέχνης με την θάλασσα.

Το 16ο East Med Yacht Show, διοργάνωσαν η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) και τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Πειραιά, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

 

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ: D MARIN - MARINA ZEA, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ (AIA), REVOIL A.E., D KORONAKIS S.A, ΑΦΟΙ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ ΑΕ – ΑΜΑΛΘΕΙΑ, GRAND CATERING.

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: VARIETY CRUISES, ΦΟΙΝΙΞ ΝΗΟΓΝΩΜΩΝ Α.Ε., PRIME AUDIOVISUAL, ΜΥΛΩΝΑΣ ΜΙΚΡΟΟΙΝΟΠΟΙΪΑ, mobile application ONE APPY.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ, СNN Greece, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, SHIPPING MAGAZINE, ΠΛΕΥΣΗ, PORTNET.GR, BOATS AND YACHTING, ΚΑΝΑΛΙ 1 ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, MARITIME ECONOMIES,MARITIME INTELLIGENCE, MONONEWS.GR,ELNAVI, ALL4YACHTING.COM, PORCITY.GR, GREEKAFFAIR.

 
Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑ ΓΛΥΚΑ–ΧΑΡΒΑΛΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ «ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 10 Μάιος 2017 16:46

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑ ΓΛΥΚΑ–ΧΑΡΒΑΛΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ «ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

 resized IMG 1679

Εκδήλωση, για την υποδοχή αντιπροσωπείας του «Πλοίου της Ειρήνης»,  το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο  του 94ου παγκόσμιου ταξιδιού του, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Πειραιά. Στο πλοίο επιβαίνουν 1100 επιβάτες, Γιαπωνέζοι, αλλά και άλλων εθνικοτήτων – ανάμεσα τους και επιζήσαντες της πυρηνικής καταστροφής της Χιροσίμα -  που σκοπός τους είναι να  μεταφέρουν το μήνυμα της Ειρήνης σε όλο τον κόσμο και να προωθήσουν τους 17 στόχους του Ο.Η.Ε. για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρώην Υπουργός και βουλευτής κ. Θεόδωρος Δρίτσας, η βουλευτής κα Εύη Καρακώστα, ο πρώην Δήμαρχος Τεγέας και νυν Αντιδήμαρχος του Δήμου Τρίπολης κ. Δημήτρης Βόσνος,  η Πρόεδρος της «Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος και κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής» κα Μαρία Σωτηροπούλου και δεκάδες μαθητές από το Διεθνές Σχολείο Πειραιά.

 

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, στον χαιρετισμό της, τόνισε: 

 resized IMG 1687

«Κύριοι Υπουργοί, κύριοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κύριοι εκπρόσωποι του «Πλοίου της Ειρήνης», κύριοι εκπρόσωποι φορέων, αγαπητά μας παιδιά, είναι μεγάλη τιμή που αντιπροσωπεία του «Πλοίου της Ειρήνης» επισκέπτεται τον Δήμο μας και την αίθουσα του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Έχει γεμίσει η αίθουσα με νιάτα κι αυτό φυσικά μας γεμίζει αισιοδοξία. Εγώ θα ήθελα, εν πλήρη συντομία, να πω στα παιδιά ένα πολύ σύντομο ιστορικό του «Πλοίου της Ειρήνης». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε ως κίνημα πολιτών, κυρίως φοιτητών της Ιαπωνίας, με αρχικό αίτημα να ζητήσει συγγνώμη η «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» για τους πολέμους στην Άπω Ανατολή. Η πρωτοβουλία αυτή, η αρχική, αγκαλιάστηκε από ευρύτατο φάσμα της Ιαπωνικής κοινωνίας κι έτσι αποφασίστηκαν επισκέψεις Ειρήνης και Αλληλεγγύης στις  γειτονικές χώρες. Στη συνέχεια οι οργανωτές αποφάσισαν η πρωτοβουλία τους να λάβει παγκόσμιο χαρακτήρα και το «Πλοίο της Ειρήνης», το «Peace Boat» έγινε παγκόσμια οργάνωση.

 

Διαπλέοντας τη Μεσόγειο το «Πλοίο της Ειρήνης»  θα επικεντρωθεί και αυτή τη φορά σε καυτά προβλήματα της περιοχής, πρωτίστως στον τερματισμό των πολέμων, τη χαλιναγώγηση της στρατιωτικοποίησης, τον εκδημοκρατισμό,  την προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος. Σήμερα, ως επί το πλείστον, αυτό που πραγματεύεται η αντιπροσωπεία, εδώ στο Δημαρχείο του Πειραιά, είναι η εφαρμογή των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, του Ο.Η.Ε., στη Μεσόγειο. Κάποιοι εξ αυτών είναι, αυτό που ακούτε πάντα που θα έπρεπε να υπάρχει, σε έναν ιδανικό κόσμο: Ειρήνη με Δικαιοσύνη, κατάργηση όλων των πυρηνικών όπλων, αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες, απελευθέρωση πόρων από τις στρατιωτικές δαπάνες για την εξάλειψη της φτώχειας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Αυτά είναι τα κύρια αιτήματα του νέου παγκόσμιου ταξιδιού του «Πλοίου της Ειρήνης».

 

Είστε πραγματικά οι πρεσβευτές του μεγαλύτερου και του πιο πολυδιάστατου μηνύματος που αφορά την Ειρήνη και την Αλληλεγγύη και την παγκόσμια ενημέρωση γι’ αυτά τα φλέγοντα ζητήματα. Συγχαρητήρια γ’ αυτό που πρεσβεύετε, συγχαρητήρια γι’ αυτό που προσφέρετε και πάντα να συνεχίζετε με αυτούς τους ρυθμούς, με αυτήν την πίστη και με αυτήν την ψυχή τον αγώνα σας, για την καταπολέμηση αυτών των τεράστιων δεινών της ανθρωπότητας. Σας ευχαριστώ».  

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ 16Ο EAST MED YACHT SHOW ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Κυριακή, 07 Μάιος 2017 07:30

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ 16Ο EAST MED YACHT SHOW ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ

resized IMG 1350 1

 

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε σήμερα το 16ο East Med Yacht Show, το Σαλόνι Σκαφών θαλάσσιου τουρισμού διεθνούς εμβέλειας, που διεξάγεται για δεύτερη φορά στην πόλη μας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

 

Ο κ. Μώραλης περιηγήθηκε μαζί με την οικογένειά του και με τον Πρόεδρο της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνη Στελλιάτο στα εντυπωσιακά σκάφη, ενώ επισκέφθηκε και τα περίπτερα εκθετών.

 

resized IMG 1361

 

Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει στην έκθεση με περίπτερο, προβάλλοντας την πόλη με την καμπάνια «Destination Piraeus». Στο περίπτερο του Δήμου, οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τον 36σέλιδο τουριστικό οδηγό «Destination Piraeus Guide», αλλά και να ενημερωθούν για τα αξιοθέατα και τις ομορφιές του Πειραιά.

resized IMG 1364

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Επισκέφθηκα το 16ο East Med Yacht Show την έκθεση σκαφών θαλάσσιου τουρισμού, που φιλοξενούμε για δεύτερη χρονιά στην πόλη μας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί άκουσα θετικά σχόλια από τους εκθέτες και είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι η φετινή διοργάνωση είναι καλύτερη από την περυσινή. Αυτό μας γεμίζει χαρά και είναι βέβαιο ότι κάθε χρόνο θα βελτιωνόμαστε. Επιθυμία μας είναι το East Med Yacht Show, να αποτελέσει θεσμό για την πόλη του Πειραιά, καθώς πρόκειται για μια διοργάνωση με διεθνή απήχηση στον κόσμο του τουρισμού. Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει και φέτος με περίπτερο, προβάλλοντας την πόλη με την καμπάνια «Destination Piraeus». Το Σαλόνι Σκαφών είναι ακόμα ένα βήμα στην προσπάθεια που κάνουμε ως Δημοτική Αρχή να αναδείξουμε τον Πειραιά σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό, με έναν συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό για την τουριστική ανάπτυξη του Πειραιά και την προώθηση της τουριστικής καμπάνιας Destination Piraeus. Ο Πειραιάς πρέπει να είναι εξωστρεφής, να προβάλλει τις ομορφιές του, τη μοναδικότητά του. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τις δυνατότητες και τις υποδομές που προσφέρει η πόλη μας ως προορισμός διεθνούς βεληνεκούς για τα σκάφη αναψυχής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την αγαστή συνεργασία και να προσκαλέσω τον κόσμο να επισκεφθεί μέχρι αύριο το 16ο East Med Yacht Show».

 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος, δήλωσε: «Μετά την έναρξη του 16ου East Med Yacht Show στην Μαρίνα Ζέας, η πόλη του Πειραιά είναι πλέον αναγνωρισμένη διεθνώς ως ένα από τα 4 μεγαλύτερα Σαλόνια του κόσμου: Antiqua, Πειραιάς, Μαρμαρίδα και Γένοβα. Ο Πειραιάς πήρε τη θέση του Πόρου και πλέον θα είναι μόνιμα στο παγκόσμιο yachting ως το 4ο μέρος που γίνονται τα μεγαλύτερα Σαλόνια θαλασσίου τουρισμού. Η εξαιρετική συμβολή του Δήμου και η βοήθεια όλων, του Υπουργείου Ναυτιλίας και η ευγενής υποστήριξη του ΕΟΤ, μας βοήθησαν έτσι ώστε το 16ο East Med Yacht Show να έχει μεγάλη επιτυχία. Έχουμε περίπου 60 επαγγελματικά-τουριστικά σκάφη, 40 περίπου περίπτερα εκθετών που ασχολούνται με το χώρο και πιστεύουμε ότι θα αποδώσει και για την προώθηση των ναυλώσεων και για την προώθηση του τουρισμού, ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα και ότι ο Πειραιάς είναι μια εκ των ασφαλών πόλεων της γης».

 

 Το 16ο East Med Yacht Show ολοκληρώνεται αύριο 7 Μαΐου.

 
Ο ωκεανογράφος - ερευνητής Fabien Cousteau στο Συνεδριακό Κέντρο της ΑΝΕΚ LINES PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 05 Μάιος 2017 16:55

Ο ωκεανογράφος - ερευνητής Fabien Cousteaστο Συνεδριακό Κέντρο της ΑΝΕΚ LINES

resized ΦΩΤΟ-1

Από αριστερά ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ κος Γ. Κατσανεβάκης, στο κέντρο ο ωκεανογράφος - ερευνητής Fabien Cousteau  και δεξιά του ο Justin Green, Δ/ντής του Ιδρύματος  Cousteau 

 

Η ANEK LINES, φιλοξένησε, σήμερα (5/5), στο Συνεδριακό Κέντρο της εταιρείας στα Χανιά, τον παγκοσμίου φήμης ωκεανογράφο-ερευνητή, Fabien Cousteau, που μίλησε σχετικά με την ανάγκη αφύπνισης, διάσωσης και διαφύλαξης του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

resized ΦΩΤΟ-2

 

Παρόντες στην ομιλία του κου Fabien Cousteau εκπρόσωποι φορέων και αρχών της Μεγαλονήσου καθώς και μαθητών από τα σχολεία των Χανίων.

 

Ο Fabien Cousteau, εγγονός του πρωτοπόρου Jacque Yves Cousteau, έχει ιδρύσει από το 2016, τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Κέντρο Μάθησης Ωκεανών του Fabien Cousteau» (Fabien Cousteau Ocean Learning Center-OLC), με στόχο την προστασία των παγκόσμιων θαλασσών.

Κεντρικός άξονας της ομιλίας του υπήρξε η ανάγκη για ανάληψη ενεργού δράσης από κάθε πολίτη αυτού του κόσμου και η μεταλαμπάδευση των βασικών αρχών διαφύλαξης του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

resized ΦΩΤΟ-3

 

Ο κος F.Cousteau  (στο κέντρο) κατά την διάρκεια της ομιλίας  του για το "υδάτινο οικοσύστημα" στο Συνεδριακό Κέντρο της ΑΝΕΚ στα Χανιά. Παρακολουθούν με ενδιαφέρον από αριστερά ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ κος Γ. Κατσανεβάκης και από δεξιά ο Justin Green Δ/ντής του Ιδρύματος  Cousteau.

 

« Ένας από τους σκοπούς του OLC είναι να εμπνεύσει τους ανθρώπους του σήμερα να αναλάβουν δράση, να διορθώσουν τα λάθη του παρελθόντος και να σώσουν το μέλλον των παιδιών. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε μέσα από τις πρωτοβουλίες μας. Με σκοπό να ενεργοποιήσουμε ακόμα περισσότερους συνανθρώπους μας και για να κινητοποιηθεί κάθε τόπος, σχεδιάζοντας τα δικά του προγράμματα, μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας από τον βυθό σε όλο τον κόσμο, όπως αυτές αποτυπώνονται στα ντοκιμαντέρ που δημιουργούμε. Εκτιμούμε ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να εκπαιδεύσουμε και να εμπνεύσουμε περισσότερους από 6.000.000 ανθρώπους για να συμμετέχουν ενεργά στην προστασία των θαλασσών μας. Η σημερινή μας συνάντηση μου έδωσε την ευκαιρία να βρεθώ στην όμορφη Ελλάδα, τις θάλασσες της οποίας πάντα ήθελα να ανακαλύψω. Είναι χαρά μου να βρίσκομαι ανάμεσα σε εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους φίλους με τους οποίους μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τον πραγματικό πλούτο του ανθρώπου, τη φύση» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο κος Cousteau.

resized ΦΩΤΟ-4

Ο ωκεανογράφος και ερευνητής F.Cousteau μιλώντας αναφορικά με την ανάγκη αφύπνισης, διάσωσης και διαφύλαξης του υδάτινου οικοσυστήματος

 

Εκπροσωπώντας την ΑΝΕΚ LINES, ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Γιώργος Κατσανεβάκης δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά τον Fabien Cousteau που βρίσκεται σήμερα κοντά μας. Ανανεώνουμε εκ νέου τη δέσμευση από την πλευρά της ΑΝΕΚ LINES να σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θέτει ως προτεραιότητα & την προστασία των ελληνικών θαλασσών. Στρέφοντας το βλέμμα στις μελλοντικές γενιές του τόπου, η ΑΝΕΚ LINES συνεχίζει με συνέπεια να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που ως στόχο έχουν να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν καλύτερο κόσμο».

resized ΦΩΤΟ-5

 

Μαθητές της Α' Βάθμιας και Β' Βάθμιας εκπαίδευσης απολαμβάνουν ένα μικρό κέρασμα, στον αίθριο χώρο του Συνεδριακού της ΑΝΕΚ, λίγο πριν αρχίσει την ομιλία του ο κος F.Cousteau 

 

Το σύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο της ΑΝΕΚ στα Χανιά, που φιλοξένησε την παρουσίαση του κου Cousteau γέμισε με εκατοντάδες παιδικά χαμόγελα μικρών μαθητών και πλήθος κόσμου που παρακολούθησαν μαγεμένοι την εκδήλωση, η οποία συνοδεύτηκε από εντυπωσιακές εικόνες του βυθού, δημιουργώντας πρωτόγνωρα συναισθήματα και διάθεση εξερεύνησης στους παρευρισκόμενους.

Η ANEK LINES, για μία ακόμα φορά, αποδεικνύει στην πράξη την υπεύθυνη διαχείριση των λειτουργιών της και την πηγαία διάθεσή της να συμμετέχει ουσιαστικά στη διαφύλαξη των ελληνικών θαλασσών και υπερήφανα συνεχίζει με πλώρη το μέλλον

***

 
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ 16ΟΥ EAST MED YACHT SHOW ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 05 Μάιος 2017 11:50

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ 16ΟΥ  EAST MED YACHT SHOW ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ

 resized IMG 1342

 

 

Τα εγκαίνια του 16ου East Med Yacht Show, μιας από τις σημαντικότερες εκθέσεις διεθνώς για τον θαλάσσιο τουρισμό πραγματοποιήθηκαν χθες στη Μαρίνα Ζέας. 

 

Το 16ο  East Med Yacht Show, διεξάγεται για δεύτερη φορά στην πόλη μας,  θα διαρκέσει έως τις 7 Μαΐου 2017  και τελεί και υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

 

Την έκθεση εγκαινίασαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Περιφερειάρχης κα Ρένα Δούρου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών κ. Γιώργος Κολλίντζας.

 

Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει στην έκθεση με περίπτερο, προβάλλοντας την πόλη με την καμπάνια «DestinationPiraeus». Στο περίπτερο του Δήμου, οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν  τη δυνατότητα να προμηθευτούν τον 36σέλιδο τουριστικό οδηγό «Destination Piraeus Guide», αλλά και να ενημερωθούν για τα αξιοθέατα και τις ομορφιές του Πειραιά.

 resized IMG 1329

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη,  ο οποίος είναι ο εξής :

 

«Κύριε Υπουργέ, κύριοι πρώην Υπουργοί, κύριε εκπρόσωπε του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, κυρία Περιφερειάρχη, κύριοι Αντιπεριφερειάρχες, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, κύριοι Αντιδήμαρχοι, κύριοι εκπρόσωποι Ενόπλων Δυνάμεων και Λιμενικού Σώματος, κυρίες και κύριοι,

Με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάζουμε απόψε το 16ο East Med Yacht Show στον Πειραιά.

Η πόλη μας υποδέχεται για δεύτερη συνεχή χρονιά την έκθεση - θεσμό στον τομέα του επαγγελματικού yachting, μια από τις πλέον επιτυχημένες διοργανώσεις διεθνώς.

 Μετά την περσινή επιτυχημένη έκθεση - την οποία επισκέφθηκαν περίπου 2.500 άτομα -  και την άψογη συνεργασία μεταξύ των συνδιοργανωτών, συνεχίζουμε φέτος ακόμα πιο δυναμικά με απώτερο στόχο η σημαντική αυτή έκθεση να φιλοξενείται κάθε χρόνο για τα επόμενα χρόνια στον Πειραιά, να γίνει ένας ακόμη θεσμός για την πόλη μας.

 

Το Σαλόνι Σκαφών είναι ακόμα ένα βήμα στην προσπάθεια που κάνουμε ως δημοτική αρχή να αναδείξουμε τον Πειραιά σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό, με έναν συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό για την τουριστική ανάπτυξη του Πειραιά και την προώθηση της τουριστικής καμπάνιας Destination Piraeus.

 resized IMG 1324

Θέλουμε να αναδείξουμε τις δυνατότητες και τις υποδομές που προσφέρει ο Πειραιάς και στον τουρίστα του yachting, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Πειραιάς μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο ως προορισμός διεθνούς βεληνεκούς για τα σκάφη αναψυχής.

 

Ευχαριστούμε  θερμά τους διοργανωτές του 16ου East Med Yacht Show για τη συνεργασία:  την Ένωση Πλοιοκτητών Σκαφών Τουρισμού και τον Πρόεδρο κύριο Αντώνη Στελλιάτο, τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών και τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο  Κολλίτζα, τον κ. Σταύρο Κυριακούλη και τον κ. Άγγελο Κόπιτσα Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή  της  Μαρίνα Ζέας αντιστοίχως.

 

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες.  Προσκαλούμε όλο τον κόσμο τις ημέρες αυτές και μέχρι την Κυριακή να έλθει στον Πειραιά και να επισκεφθεί το σαλόνι σκαφών στη Μαρίνα Ζέας.

Σας ευχαριστώ πολύ».

 

Από την πλευρά του Δήμου Πειραιά παρέστησαν :

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης. Οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στέλιος Γαϊτανάρος και Κυριάκος Σιγαλάκος.  Η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

 
Συνάντηση για την παράδοση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων του Κρατικού Αερολιμένα Νάξου PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 03 Μάιος 2017 15:37

Συνάντηση για την παράδοση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων του Κρατικού Αερολιμένα Νάξου

100 0059

 

Την τροποποιημένη μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων του Κρατικού Αερολιμένα Νάξου παρέδωσαν στον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη ο Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Χρήστος Παπαγεωργίου και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος της Υ.Π.Α. (ΠΡΟΠΕ) Σπύρος Μπουζιάνης.

Κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής συνάντησης των δύο πλευρών συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα των επόμενων ενεργειών και δράσεων για την ταχύτερη υλοποίηση του έργου επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης και της κατασκευής νέου αεροσταθμού.

Ο Μανόλης Μαργαρίτης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Υ.Π.Α. για τη συνεργασία και τη βοήθεια στο θέμα της εκπόνησης της εν λόγω μελέτης και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι σύντομα δημότες και επισκέπτες της Νάξου θα απολαμβάνουν τις βελτιωμένες υποδομές του αεροδρομίου, το οποίο μετά τις παρεμβάσεις αυτές, θα είναι σε θέση να δεχθεί μεγαλύτερα αεροσκάφη.

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 1 από 144
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ(Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog