ATTICANEWS.GR

Member Area
Αθλητισμός
Ποδηλατικός Γύρος Ιλίου 2017
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 17:53

 Ποδηλατικός Γύρος Ιλίου 2017

resized Photo 1 1

«Βόλτα στην πόλη με ποδήλατο» έκαναν 350 ποδηλάτες, όλων των ηλικιών, συμμετέχοντας στον Ποδηλατικό Γύρο Ιλίου, που διοργάνωσε με επιτυχία για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Ιλίου, την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Δρομικό Σύλλογο «Οδυσσέας» και με τη συμμετοχή της Ομάδας «Ποδηλατιστές Ιλίου».

resized Photo 2

Μετά τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του καταστήματος «Ποδηλατοδρόμιο», δόθηκε η εκκίνηση για την πρώτη διαδρομή των 5,5 χιλιομέτρων και αμέσως μετά για τη δεύτερη διαδρομή των 3 χιλιομέτρων, την οποία διένυσαν, κυρίως, παιδιά μικρότερης ηλικίας. Οι ποδηλάτες, διασχίζοντας τους δρόμους και τους ποδηλατόδρομους της πόλης, έφτασαν στο τέλος της διαδρομής με χαμόγελο και ικανοποίηση.

resized Photo 3

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος μετά το τέλος του Ποδηλατικού Γύρου Ιλίου δήλωσε:

resized Photo 5

«Για άλλη μια φορά μεγάλοι νικητές αναδείχθηκαν η συμμετοχή και το ποδήλατο. Σήμερα στείλαμε το μήνυμα ότι, αυτός ο εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης στην πόλη, είναι φιλικός προς το περιβάλλον και έχει πολλαπλά οφέλη για τον άνθρωπο. Συνδυάζει την άθληση με την ψυχαγωγία και την κοινωνικότητα, προστατεύοντας, παράλληλα, το περιβάλλον.»

resized Photo 4

 
Συμμετείχαμε, τρέξαμε, γιορτάσαμε... ● Σε εορταστική ατμόσφαιρα, και με τη συμμετοχή 6.000 και πλέον δρομέων, πραγματο-ποιήθηκε ο 2ος Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής» στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 17:36

Συμμετείχαμε, τρέξαμε, γιορτάσαμε...

● Σε εορταστική ατμόσφαιρα, και με τη συμμετοχή 6.000 και πλέον δρομέων, πραγματο-ποιήθηκε ο 2ος Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής» στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

resized laikos dromos 20

Σε ένα έντονα πανηγυρικό κλίμα χαράς και αισιοδοξίας, περισσότεροι από 6.000 δρομείς από 1 έως 84 ετών, πλημμύρισαν τους δρόμους του δήμου και έδωσαν τον ξεχωριστό τόνο της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού, όπως εξελίχθηκε και φέτος ο 2ος Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής», που διοργάνωσε χθες, Κυριακή 14 Μαΐου 2017, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών.

resized laikos dromos 33

«Σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα ειρήνης, πολιτισμού και αθλητισμού. Ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, από όλους του πολίτες και δημότες που αγκάλιασαν και αυτό το θεσμό, που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με ακόμα περισσότερες εκπλήξεις, στη μνήμη του πρώην δημάρχου Συκεών Παναγιώτη Αφαλή», υπογράμμισε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, φανερά ενθουσιασμένος και χαρούμενος με τη συμμετοχή των πολιτών που ξεπέρασε κάθε προσδοκία αλλά και την άρτια διεξαγωγή του θεσμού για την οποία ευχαρίστησε θερμά όλους τους εργαζόμενους της ΚΕΥΝΣ και του Γραφείου Αθλητισμού, αλλά και τους εκατοντάδες εθελοντές.

resized laikos dromos 36

Από το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών, απ’ όπου ξεκίνησε η διαδρομή των 1.000 μέτρων και την περιοχή Στρεμπενιώτη, σημείο αφετηρίας των 5.000 μέτρων, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης έδωσε το σύνθημα και μικροί και μεγάλοι, από τα νηπιαγωγεία μέχρι τα ΚΑΠΗ, τοπικοί και αθλητικοί σύλλογοι από τη Νεάπολη, τις Συκιές, τον Άγιο Παύλο, τα Πεύκα και άλλες περιοχές της πόλης, η ποδοσφαιρική ομάδα των Πυροσβεστών, παρέες και οικογένειες με μωρά στα καροτσάκια, φόρεσαν τα ειδικά μπλουζάκια που μοίρασε ο δήμος και ξεχύθηκαν στους δρόμους με πλατιά χαμόγελα, σκορπώντας μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας.

resized laikos dromos 37

Στο πλευρό τους βρίσκονταν περισσότεροι από 250 εθελοντές, ενώ τους δρομείς εμψύχωναν μουσικοί του δήμου καθ’ όλη τη διάρκεια και των δύο διαδρομών. Ανάμεσα στους δρομείς βρίσκονταν φέτος μέλη της οικογένειας του πρώην δημάρχου Συκεών Παναγιώτη Αφαλή, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένος ο αθλητικός αυτός θεσμός του δήμου, ενώ το όνομά του θα δοθεί σε κεντρική πλατεία και σε οδό της Δ.Ε. Συκεών.

Για «τεράστια συμμετοχή που δικαιώνει τη μεγάλη προσπάθεια» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης, περήφανος και πλήρως ικανοποιημένος και χαρούμενος με την απήχηση και την άψογη διοργάνωση της μεγάλης αυτής εκδήλωσης.

resized laikos dromos 38

Νέο ραντεβού με ενθουσιασμό…

Μια τεράστια γιορτή στήθηκε στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», κοινό τερματισμό και των δύο διαδρομών, όπου ο δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου υποδέχονταν και έδιναν τα συγχαρητήριά τους σε όλους τους δρομείς.

Μουσικό ροκ συγκρότημα του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών έδινε το ρυθμό και κράτησε αμείωτο το κέφι μέχρι το μεσημέρι, ενώ κατά τον τερματισμό τους, όλοι οι δρομείς παραλάμβαναν αναμνηστικό δίπλωμα αλλά και νερό, χυμό, μέλι και φρούτο που προσέφεραν οι χορηγοί του Λαϊκού Δρόμου (Φροντιστήρια Αργύρης Σιρδάρης, Βίκος, Μελίχρυσο, Καφέ Calderon).

resized laikos dromos 39

«Είναι υπέροχα και όλοι είναι πολύ χαρούμενοι. Τρέξαμε με το μπαμπά και άλλα παιδάκια και πήραμε και δίπλωμα», αναφέρει ενθουσιασμένος ο 3χρονος Κωνσταντίνος που ήρθε από την Πυλαία για να τρέξει και -όπως λέει- περιμένει με ανυπομονησία την επόμενη διοργάνωση.

«Ήταν πάρα πολύ ωραίος αγώνας, είχε πάρα πολλές συμμετοχές και όλα ήταν οργανωμένα τέλεια. Και η διαδρομή μού άρεσε πολύ. Οι ανηφόρες ήταν λίγο δύσκολες, αλλά συνολικά ήταν όλα τέλεια», δηλώνει η 1η νικήτρια στα 5.000μ. στις γυναίκες Τζίνα Σαμπά, για την οποία ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της και παρότι το έχει ρίξει στο διάβασμα ως μαθήτρια της Β΄Λυκείου, δεν θα μπορούσε να λείψει από τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου.

resized laikos dromos 40

Μαθητές Λυκείου και οι νικητές ανδρών και γυναικών στα 1.000 μέτρα, Βαγγέλης Κατσαρός και Ιωάννα Ήλκου. «Μου άρεσε πολύ ο αγώνας, όλα ήταν πολύ ωραία, οι διοργανωτές ήταν πολύ προετοιμασμένοι, παντού υπήρχαν εθελοντές για να μας βοηθήσουν. Πηγαίνω τέσσερα χρόνια στίβο στον Σ.Α.Π.Κ. Νεάπολης και χάρηκα πολύ τη συμμετοχή μου στον αγώνα», δηλώνει η Ιωάννα που από την τρίτη θέση στην οποία τερμάτισε πέρσι, φέτος ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Μαθητής Γ΄ Λυκείου και ποδοσφαιριστής στον Εθνικό Μετεώρων, ο Βαγγέλης Κατσαρός, ο οποίος χαρακτήρισε τη συμμετοχή του στον 2ο Λαϊκό Δρόμο καταπληκτική εμπειρία, δίνοντας συγχαρητήρια στον δήμο Νεάπολης-Συκεών. «Εύχομαι να γίνονται κάθε χρόνο τέτοιες εκδηλώσεις, πέρασα πολύ ωραία. Δεν ήταν δύσκολη η διαδρομή, ως ποδοσφαιριστής είμαι σε κατάσταση να τρέξω και ακόμα περισσότερα χιλιόμετρα, ενώ είχα αγωνιστεί και πέρυσι στον αγώνα δρόμου που είχε διοργανωθεί για τα στρατόπεδα», ανέφερε.

resized laikos dromos 42

Στον 2ο Λαϊκό Δρόμο «Παναγιώτης Αφαλής», στον οποίο όλοι ήταν νικητές, πρώτοι το νήμα του τερματισμού έκοψαν (με σειρά κατάταξης): Βαγγέλης Κατσαρός, Κωνσταντίνος Σκορδόπουλος, Ερμής Αρβανιτάκης (1.000 μ. ΑΝΔΡΩΝ), Ιωάννα Ήλκου, Νικολέτα Ραπτοπούλου, Χρυσή Μυλωνά (1000 μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ), Αθανάσιος Καραμπιτσάκης, Γιώργος Σατσώλης, Γιώργος Θάνος (5.000 μ. ΑΝΡΩΝ), Τζίνα Σαμπά, Ρωξάνη Παπαδοπούλου, Φωτεινή Ταχματζίδου (5000 μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ), στους οποίους απονεμήθηκαν τα μετάλλια της διάκρισης.

resized laikos dromos 43

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης για τη συμβολή της στην επιτυχία της διοργάνωσης, στον εκπρόσωπο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μιχάλη Παρθενόπουλο για την προσφορά του στον Λαϊκό Δρόμο και τον παραολυμπιονίκη του δήμου μας Ηλία Ναλμπάντη.

resized laikos dromos 44

 

resized laikos dromos 53resized laikos dromos 61resized laikos dromos 3resized laikos dromos 5resized laikos dromos 9resized laikos dromos 10resized laikos dromos 22resized laikos dromos 24resized laikos dromos 25resized laikos dromos 26resized laikos dromos 28resized laikos dromos 35

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μικροί και μεγάλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη διοργάνωση ανεβάζοντας τον πήχη της επιτυχίας ακόμη ψηλότερα...

 
Ο Δήμος Ναυπλιέων αναβαθμίζει και τα γήπεδα του
News - Αθλητισμός
Πέμπτη, 11 Μάιος 2017 16:49

Ο Δήμος Ναυπλιέων αναβαθμίζει και τα γήπεδα του

resized DSC 0919

Ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις από τον Δήμο Ναυπλιέων στους αθλητικούς χώρους με πρώτη αυτή της αντικατάστασης του καουτσούκ στα γήπεδα που διαθέτουν πλαστικό χλοοτάπητα και είναι της Αγίας Τριάδας, Παναριτίου, Δρεπάνου και Νέας Τίρυνθας. Θα ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις σε όλους του αθλητικούς χώρους του Δήμου Ναυπλιέων ώστε να μπορούν οι δημότες, οι ομάδες και οποιοσδήποτε άλλος θελήσει να αθληθεί, να το κάνει με ασφάλεια.

resized DSC 0924resized DSC 0930resized DSC 0932resized DSC 0933

 
29α Κυριακίδεια στον Πύργο Κορινθίας Τα Κυριακίδεια, οι καθιερωμένοι αγώνες ανώμαλου δρόμου, προς τιμήν του αείμνηστου Μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη, χρυσού νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946.
News - Αθλητισμός
Πέμπτη, 11 Μάιος 2017 12:46

29α Κυριακίδεια στον Πύργο Κορινθίας

Τα Κυριακίδεια, οι καθιερωμένοι αγώνες ανώμαλου δρόμου, προς τιμήν του αείμνηστου Μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη, χρυσού νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946.

resized ΚΕΝΤΡΙΚΗ

Την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκαν τα 29α Κυριακίδεια, στον Πύργο Κορινθίας.

Τα Κυριακίδεια, οι καθιερωμένοι αγώνες ανώμαλου δρόμου, προς τιμήν του αείμνηστου Μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη, χρυσού νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946, συγκέντρωσαν για άλλη μια φορά δρομείς κάθε ηλικίας καθώς και πλήθος θεατών.

resized received 1451030578251127

Επίσημος προσκεκλημένος των αγώνων, ο γιός του Μαραθωνοδρόμου, Δημήτρης Κυριακίδης. Από πλευράς Δήμου το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, επίσης οι Βουλευτές Κορινθίας κ. Γ. Ψυχογιός και Γ. Τσόγκας, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Αγγ. Παπαγγελόπουλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ηλ. Νιάρρος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δ. Κάσσιος, Κ. Κουσουλός, Π. Καλύβας και Μ. Αλογογιάννης, ο Αρχηγός της μείζονος μειοψήφιας κ. Βλ. Τσώτος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αν. Γκιολής, κ. Ν. Κεκερής και Σπ. Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύργου κ. Π. Βυζάς και η Πρόεδρος του Δερβενίου κ. Διαμάντω Δενδρινέλλη.

resized received 1451030684917783

Μετά το πέρας των αγώνων ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης «Χοράνθη» χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

resized received 1451030708251114resized received 1451031014917750resized received 1451031191584399resized received 1451031324917719resized received 1451031511584367resized received 1451031531584365resized received 1451031808251004resized received 1451031958250989

resized received 1451032078250977resized received 1451032341584284resized received 1451032444917607resized received 1451032464917605resized received 1456716357683104resized received 1456716607683079

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Τη δεύτερη θέση στον κόσμο κατέκτησε η ομάδα μπάσκετ κοριτσιών του 1ου Λυκείου Βούλας
News - Αθλητισμός
Τρίτη, 09 Μάιος 2017 16:43

Τη δεύτερη θέση στον κόσμο κατέκτησε η ομάδα μπάσκετ κοριτσιών του 1ου Λυκείου Βούλας

resized porec

Τη μεγαλύτερη επιτυχία του Ελληνικού Σχολικού αθλητισμού πέτυχε η ομάδα μπάσκετ κοριτσιών του 1ου Λυκείου Βούλας καθώς πήρε τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα το οποίο διεξήχθη στο Porec της Κροατίας από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 6 Μαΐου.

resized ypodoxi 01

Η ομάδα του σχολείου μας, η οποία αγωνιζόταν στην Κροατία με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας, έκανε σπουδαίες εμφανίσεις και έφτασε μία ανάσα από την πρώτη θέση, αλλά στον τελικό η Σερβία αποδείχθηκε ανώτερη και δίκαια πήρε τη νίκη. Προηγουμένως, η Ελληνική ομάδα προκρίθηκε από τον 4ο όμιλο της διοργάνωσης πετυχαίνοντας δύο νίκες, (Ρουμανία – Ελλάδα 35 – 83 και Ελλάδα – Δανία 48 – 38), ενώ ηττήθηκε από τη Φινλανδία με σκορ 41 – 28.

resized ypodoxi 02

Στη φάση των 16 τα κορίτσια της Βούλας νίκησαν την Τσεχία (51 – 44), στα προημιτελικά τη διοργανώτρια Κροατία (53 – 41). Στα ημιτελικά, σειρά είχε η ομάδα του Ισραήλ η οποία ηττήθηκε με σκορ 42 – 32 από την Ελληνική ομάδα. Ο μεγάλος τελικός διεξήχθη το Σάββατο 6 Μαΐου όπου η ομάδα της Σερβίας ανταποκρίθηκε στον τίτλο του φαβορί και πήρε τη νίκη με σκορ 71 – 52 σε ένα απολαυστικό αγώνα. Παρόντες στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον τελικό ήταν ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο Πρόεδρος του Πρωτέα Βούλας, Χρήστος Βασιλειάδης.

resized ypodoxi 03

Η ελληνική αποστολή επέστρεψε στη Βούλα το Βράδυ της Κυριακής 7 Μαΐου όπου στο προαύλιο του σχολείου τους, περίπου στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, ο Δήμος και ο σύλλογος γονέων επιφύλαξαν στα κορίτσια μια μεγάλη έκπληξη, αφού είχε διοργανωθεί υποδοχή της ομάδας και μια μικρή γιορτή προς τιμή του.

resized ypodoxi 04

Ο Δήμαρχος δαφνοστεφάνωσε τις αθλήτριες και αφού τις συνεχάρη και τις ευχαρίστησε για το γεγονός ότι έφεραν μια τεράστια διάκριση στην πόλη μας, διαβεβαίωσε πως η Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσει να στηρίζει τον αθλητισμό της πόλης με την ίδια ένταση προκειμένου να αθλούνται όλοι οι νέοι της πόλης και να συνεχίσουν να φέρνουν στο Δήμο διακρίσεις. Τέλος ο Δήμαρχος έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας, στη Λυκειάρχη κα Αποστολία Παπαγιάννη, στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας, στον Πρωτέα Βούλας μέσω του Προέδρου του συλλόγου, Χρήστου Βασιλειάδη καθώς οι 9 από τις 12 αθλήτριες είναι εν ενεργεία αθλήτριες του Πρωτέα και περισσότερο απ΄ όλα στις πρωταγωνίστριες του θριάμβου, στις παίχτριες οι οποίες είναι οι:

Ιβάνα Ράτσα

Μαρία - Κωνσταντίνα Αναστασόπουλου

Αλεξάνδρα Δανδουλάκη

Σαββίνα Καραλή

Ζωή Κορρέ

Ελευθερία Μαγγίνα

Χριστίνα Μαργαρίτη

Βαρβάρα Μυλωνάκη

Μαρία Παυλινέρη

Δήμητρα Συγγρού

Γεωργία Τσιχλάκη

Ιωάννα Χατζηβασιλείου

 

resized ypodoxi 05resized ypodoxi 06

 
Τρέξε στον ιστορικό Επιδαύριο Δρόμο
News - Αθλητισμός
Τρίτη, 09 Μάιος 2017 15:53

Τρέξε στον ιστορικό Επιδαύριο Δρόμο

resized web AIS 2727 wm

Οι εγγραφές είναι ανοιχτές στο site της διοργάνωσης

www.why-n.gr/event/epidavros-historic-run-217

Το σαββατοκύριακο 27-28 Μαΐου 2017 θα διεξαχθεί ο Επιδαύριος Δρόμος 2017, μία από τις ιστορικότητες διαδρομές στην Ελλάδα, η οποία ενώνει δύο από τα σημαντικότερα μνημεία του αρχαίου κόσμου. Ο Επιδαύριος δρόμος θα διεξαχθεί με αφετηρία το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου και τερματισμό το Αρχαίο Θέατρο Ασκληπιείου Επιδαύρου (Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου), το ωραιότερο και καλύτερα διατηρημένο στον κόσμο. Η  διαδρομή συνδυάζει αριστοτεχνικά το γεωγραφικό ανάγλυφο όλης της Ελλάδας. Οι δρομείς την μία στιγμή αγωνίζονται δίπλα στη θάλασσα και την άλλη ανάμεσα σε βουνά με πλούσια βλάστηση.

resized theater2theater

Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Δήμου Επιδαύρου, της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, της Δ.Δ.Ε. Αργολίδας, της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας.

Μοναδική ευκαιρία για το δρομέα να αισθανθεί το ιστορικό μεγαλείο της περιοχής, αλλά και να έρθει σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Οι δρομείς έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε τρέξιμο 5 χλμ. και 15 χλμ.

Παράλληλα θα διεξαχθούν δωρεάν αγώνες 300μ. / 600μ. / 800μ. / 1 χλμ. για παιδιά   αλλά και περπάτημα 7 χλμ. και 15 χλμ. για ενήλικες.

resized web 87 wm

Η Αρχαία Επίδαυρος βρίσκεται στο ΒΑ τμήμα του νομού Αργολίδος. Ο Επιδαύριος Δρόμος είναι μια πολύ καλή αφορμή να επισκεφτείτε την περιοχή. Δημοφιλής  ιερός χώρος, αρχαιολογικής σημασίας, φυσικής ομορφιάς και τουριστικού ενδιαφέροντος. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά επάνω στα ερείπια της ομώνυμης αρχαίας πόλης, συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα.

Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής είναι το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, το οποίο θεωρείται το τελειότερο αρχαίο ελληνικό θέατρο από άποψη ακουστικής και αισθητικής, με χωρητικότητα 13.000 θεατών και βρίσκεται στο χώρο του Ασκληπιείου Επιδαύρου, σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από το χωριό, το Λυγουριό. Σε συνδυασμό με τον αγώνα, μπορείς να επισκεφθείς και το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου ή «κοχύλι του Αργοσαρωνικού», αλλά και να δεις την εντυπωσιακή Βυθισμένη πόλη. Στην παραλία Καλυμνιός μέσα στη θάλασσα και σε μικρό βάθος ένα τμήμα της αρχαίας πόλης έχει βυθιστεί. Στα νερά του Κόλπου αχνοφαίνονται τα απομεινάρια της , είτε  από βάρκα είτε κολυμπώντας. Σε κάποια σημεία σώζεται ακόμα και ο αρχαίος λιμενοβραχίονας. Αξίζει να κάνεις μια βουτιά με μάσκα και να θαυμάσεις σε βάθος μόλις δύο μέτρων τα καλοδιατηρημένα  καταποντισμένα κτίρια της βυθισμένης πολιτείας.

resized web ABC 8048 wm

Μην χάσεις έναν από τους ομορφότερους αγώνες, μια ανάσα πριν από την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού.Περισσότερες λεπτομέρειες και το πρόγραμμα των αγώνων μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, όπου γίνονται και οι εγγραφές:

www.why-n.gr/event/epidavros-historic-run-217
Φωτογραφίες: AISOPOS PHOTOGRAPHY

resized web DSC 0850 wm

 
ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΠΙΣΤΟΛΙ η Άννα Κορακάκη στο Grand Prix της Plzen
News - Αθλητισμός
Κυριακή, 07 Μάιος 2017 19:19

ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΠΙΣΤΟΛΙ η Άννα Κορακάκη στο Grand Prix της Plzen.

ANNA KORAKAKI medals

Οι κορυφαίες εμφανίσεις της Άννας Κορακάκη στο Grand Prix της Plzen συνεχίστηκαν με το Χρυσό μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι γυναικών.

Με τον αέρα του νικητή!

Μετά τη χθεσινή της επιτυχία και την ισοφάριση του παγκοσμίου ρεκόρ στο σπορ πιστόλι (έστω και ανεπίσημα), η Άννα Κορακάκη συμμετείχε στον αγώνα του αεροβόλου πιστολιού χωρίς άγχος. Στον προκριματικό τερμάτισε δεύτερη με σκορ 385/400 (97, 93, 98, 96), πίσω από την Αυστριακή Sylvia Steiner (386/400) και μπροστά από την Ινδή Nivetha Shri Paramanantham (383). Ο αρχικός της στόχος που ήταν οι οκτώ κορυφαίες για τον τελικό του αγωνίσματος, είχε ήδη επιτευχθεί!

Χωρίς αντίπαλο στον τελικό

Με τις πρώτες επιδόσεις της η Άννα Κορακάκη έδειξε κυρίαρχη του παιχνιδιού. Από την αρχή ανέβηκε στις κορυφαίες θέσεις και παρέμεινε κορυφαία μέχρι το τέλος. Καμιά από τις αθλήτριες του τελικού δεν μπόρεσε να απειλήσει την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη. Σε κάθε σειρά η Άννα Κορακάκη είχε κορυφαία επίδοση και η διαφορά της από τις υπόλοιπες ήταν αύξουσα. Τελικά κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο με επίδοση τελικού 246,3, οκτώμιση (8,5) βαθμούς μπροστά από την Γερμανίδα Michelle Skeries (237,8). Η επίδοση του τελικού της Κορακάκη υπολείπεται μόλις 0,6 του βαθμού του Παγκοσμίου και Ευρωπαϊκού ρεκόρ τελικού που κατέχει η Zorana Arunovic από τη Σερβία.

 
“ UNDER ARMOUR RUN THESSALONIKI CITY CHALLENGE”
News - Αθλητισμός
Κυριακή, 07 Μάιος 2017 07:44

“ UNDER ARMOUR RUN THESSALONIKI CITY CHALLENGE”

 UA

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου θα έχουν όσοι πάρουν μέρος στους αγώνες δρόμους με την ονομασία: “ UNDER ARMOUR RUN THESSALONIKI CITY CHALLENGE” την Κυριακή 21 Μαΐου 2017.

Θα τρέξουν σε μία εύκολη διαδρομή στο κέντρο της πόλης τους, και θα γυμναστούν, ενώ με τη συμμετοχή τους θα ενισχύσουν τα Παιδικά Χωριά SOS Πλαγιαρίου, καθώς μέρος των εσόδων από τη δράση θα προσφερθεί σε αυτά.

Για πρωτοβουλία που θέλουν να γίνει θεσμός έκαναν λόγο οι διοργανωτές.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι αγώνες δρόμου διοργανώνονται από την εταιρεία αθλητικών ειδών UNDER ARMOUR υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Β’ Διαμερίσματος σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο Αετός Θεσσαλονίκης. Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες Ημιμαραθώνιου, 10 χλμ., 5 χλμ. και 1 χλμ. για παιδιά. Οι διαδρομές είναι εύκολες με αφετηρία και τερματισμό το εμπορικό κέντρο ONESALONICA ενώ μεγάλο τμήμα των διαδρομών κινείται επί της Λεωφ. Νίκης.

«Ζούμε πλέον σε μια εποχή που ούτε το κράτος, ούτε ο δήμος μπορούν να τα κάνουν όλα. Έτσι ο δήμος Θεσσαλονίκης ανοίγει το δρόμο για συνεργασίες και στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες. Θέλουμε τέτοιες δράσεις που στηρίζουν την κοινωνία των πολιτών», ανέφερε στην συνέντευξη τύπου για το UNDER ARMOUR RUN ο αντιδήμαρχος  Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών Νίκος Φωτίου.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Β’ Δημοτικού Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης κα Μαρία Λαζαρίδου τόνισε: «Θέλουμε μια κοινωνία πολιτών με ενεργούς πολίτες. Και θέλουμε να δημιουργούμε μια καλύτερη καθημερινότητα στους πολίτες μας και να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ελπίζουμε σε αυτούς τους αγώνες δρόμου να πάρουν μέρος όχι μόνο οι κάτοικοι της πόλης, αλλά και όλου το νομού».

Στη στήριξη που είχε από τον δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά και από το Αθλητικό Σωματείο Αετός Θεσσαλονίκης εστίασε οεκπρόσωπος της εταιρείας Under Armour  κ. Γιάννης Σουμπασης.

 
Στον τελικό του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης πέρασαν τα κορίτσια του 1ου ΓΕΛ Βούλας
News - Αθλητισμός
Παρασκευή, 05 Μάιος 2017 15:49

Στον τελικό του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης πέρασαν τα κορίτσια του 1ου ΓΕΛ Βούλας

resized ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΦΩΤΟ 3

Στον τελικό του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης, το οποίο διεξάγεται στην πόλη Porec της Κροατίας, πέρασαν τα κορίτσια του 1ου ΓΕΛ Βούλας εκπροσωπώντας την ελληνική αθλητική αποστολή, τα οποία νίκησαν σήμερα την ομάδα του Ισραήλ σήμερα με σκορ 42-32.Η ελληνική ομάδα των κοριτσιών του 1ου ΓΕΛ Βούλας έχοντας ως στόχο την κατάκτηση της 1ης θέσης θα αντιμετωπίσουν αύριο Σάββατο στις 18.30 μ.μ. την ομάδα της Σερβίας.

resized ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΦΩΤΟ1

Τα αγόρια των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη, κέρδισαν σήμερα την ομάδα της Δανίας και αύριο θα διεκδικήσουν την 5η θέση στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης αντιμετωπίζοντας την ομάδα αγοριών επίσης της Σερβίας.

resized ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΦΩΤΟ2

 
Aρχίζουν οι Σύνοδοι της ΔΟΑ για το 2017
News - Αθλητισμός
Παρασκευή, 05 Μάιος 2017 12:10

Aρχίζουν οι Σύνοδοι της ΔΟΑ για το 2017

Dsc 6146

 

 

Πανέτοιμη για μία ακόμα χρονιά σπουδαίων εκπαιδευτικών δράσεων, είναι η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία που στις 7 Μαΐου εγκαινιάζει τις Συνόδους της για το 2017.

Η 14η Διεθνής Σύνοδος για Προέδρους και Διευθυντές Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών, πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία, από τις 7 έως τις 13 Μαΐου.

Στη Σύνοδο έχουν δηλώσει συμμετοχή 125 εκπρόσωποι Επιτροπών και Ακαδημιών από 90 χώρες και το ειδικό θέμα της, το οποίο θα αναπτύξουν 10 διακεκριμένοι ομιλητές, έχει τίτλο «Ολυμπιακό Κίνημα: Η διακυβέρνηση που βασίζεται στις Ολυμπιακές Αξίες».

Οι αφίξεις των μετεχόντων θα γίνουν την Παρασκευή 6 Μαΐου και την επόμενη είναι προγραμματισμένο το ταξίδι για την Αρχαία Ολυμπία αλλά και η Τελετή Εναρξης στο Συνεδριακό Κέντρο.

Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 11 Μαϊου με την Τελετή Λήξης και την επομένη οι ομιλητές και οι μετέχοντες θα αναχωρήσουν για την Αθήνα.

Θα ακολουθήσει, η 12η Διεθνής Σύνοδος για Εκπαιδευτικούς Ανωτάτων Ιδρυμάτων Φυσικής Αγωγής που θα διεξαχθεί από τις 25 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου στην Αρχαία Ολυμπία.

 
Εντυπωσιακό για ακόμα μια χρονιά το XTERRA Greece Championship
News - Αθλητισμός
Τετάρτη, 03 Μάιος 2017 16:21

Εντυπωσιακό για ακόμα μια χρονιά το XTERRA Greece Championship

resized 1 2

Το XTERRA Greece Championship, τον κορυφαίο διεθνή αγώνα Off Road Triathlon, που φέτος συμπληρώνει τον πέμπτο χρόνο διεξαγωγής στην χώρα μας, φιλοξένησε η Αθηναϊκή Ριβιέρα και συγκεκριμένα ο μαγευτικός Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Κυριακή 30 Απριλίου,.

Φέτος οι συμμετοχές έσπασαν κάθε ρεκόρ και ξεπέρασαν τις 400 σε όλες τις κατηγορίες. Συγκεκριμένα, αθλητές από 24 χώρες του κόσμου, 28 επαγγελματίες αθλητές και αθλήτριες και οι περισσότεροι Έλληνες τριαθλητές που έχουν πάρει ποτέ μέρος στη διοργάνωση, βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στη γραμμή εκκίνησης στη ακτή της Βουλιαγμένης, στην ίδια τοποθεσία όπου το καλοκαίρι του 2004 είχε φιλοξενηθεί το αγώνισμα του Ολυμπιακού τριάθλου.

resized 2

Ο Ελληνικός αγώνας που συνδιοργανώνεται από την XTERRA Greece και τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης (ΟΑΠΠΑ), αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA με διοργανώσεις σε περισσότερες από 32 χώρες στα πιο ξεχωριστά σημεία του πλανήτη και πάνω από 40 χιλιάδες συμμετέχοντες όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων.

Εκτός από την χαρά της συμμετοχής για τους περισσότερους αθλητές, οι αγώνες προσφέρουν στους νικητές των ηλικιακών κατηγοριών, την δυνατότητα να προκριθούν και να αγωνιστούν στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA που πραγματοποιείται κάθε τέλος Οκτωβρίου στο Maui της Χαβάης.

resized 3 2

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για το Δήμο μας να φιλοξενούμε το XTERRA Greece Championship για 2η συνεχή χρονιά. Οι εγκαταστάσεις και οι υποδομές του Δήμου μας είναι ιδανικές για κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις όπως το XTERRA. Πιστεύω πως οι πολλές συμμετοχές φέτος, οι οποίες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους αθλητές κάθε επιπέδου, αλλά και οι εκατοντάδες επισκέπτες, ήταν αποτέλεσμα της πολύ καλής διοργάνωσης σε συνδυασμό με τη μοναδική ομορφιά που προσφέρει η πόλη μας ως προορισμός. Μέσω της διοργάνωσης, η οποία πλέον αποτελεί για εμάς θεσμό, μεταφέρονται σε όλο τον κόσμο εντυπώσεις, εμπειρίες και εικόνες της περιοχής διαφημίζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την πόλη μας». 

resized 4

Στην Πλάζ Βουλιαγμένης είχε στηθεί ένα πανέμορφο σκηνικό, όπου από το Σάββατο οι αθλητές και θεατές είχαν την δυνατότητα να επισκεφθούν την Expo area του αγώνα και να θαυμάσουν τα προϊόντα των χορηγών της διοργάνωσης, τα κορυφαία μοντέλα της Volksawagen Tiguan, Amarok & Beetle, να δούν την συλλογή των προϊόντων της Arena, να θαυμάσουν τα ρολόγια της Suunto, να δούν την συλλογή γυαλιών της κορυφαίας στο είδος της Oakley & Rayban, τα προϊόντα και αξεσουάρ της One Zipper, να φωτογραφηθούν στο Photobooth, να δοκιμάσουν τις σανίδες της RedPadlle, και φυσικά να περιηγηθούν στο περίπτερο της Kassimatis Cycling με τα ποδήλατα Specialized και τα ενεργειακά συμπληρώματα της SIS.

resized 5 1

Με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες και τα φτερά του RedBull, ο αγώνας ξεκίνησε με το σκέλος της κολύμβησης στις 09:15 το πρωί της Κυριακής. Μετά την πραγματοποίηση των 2 στροφών συνολικής απόστασης 1500 μέτρων στο νερό, οι αθλητές πήραν τα ποδήλατα τους από την ζώνη αλλαγής και συνέχισαν με τα δύσκολα 30 χιλιόμετρα ποδηλασίας, για να ολοκληρώσουν τον αγώνα τους με 10 χιλιόμετρα ορεινό τρέξιμο.

Στο σκέλος της ποδηλασίας και του τρεξίματος, οι εκατοντάδες αθλητές του αγώνα, κινήθηκαν στους δασικούς δρόμους και μονοπάτια του ξεχωριστού ανάγλυφου της περιοχής. Η ομορφιά του αθλήματος και ο έντονος συναγωνισμός χάρισαν αξέχαστες στιγμές στους θεατές του αγώνα, που βρέθηκαν από το πρωί της Κυριακής, όχι μονό στην Πλαζ της Βουλιαγμένης, σημείο εκκίνησης και τερματισμού του αγώνα, αλλά και σε διάφορα σημεία της πόλης.

resized 6

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης, στην κατηγορία των ανδρών ο Ισπανός Ruben Ruzafa, τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του XTERRA και τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του ITU cross triathlon, ήταν αυτός που έκοψε πρώτος το νήμα στη γραμμή του τερματισμού, αφήνοντας 2ο τον συμπατριώτη του και περυσινό νικητή της διοργάνωσης, Roger Serrano. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γερμανός Jens Roth. 

«Είμαι πολύ χαρούμενος με την νίκη μου σήμερα. Η τοποθεσία του αγώνα είναι εκπληκτική και ο αγώνας ένας από τους καλύτερους του Ευρωπαϊκού tour. Αυτή η νίκη στην Ελλάδα έλειπε από την συλλογή μου! Συγχαρητήρια σε όλους για την εξαιρετική διοργάνωση», δήλωσε ο Ruben Ruzafa.

resized 7

Στις γυναίκες, είχαμε μια επανάληψη των περυσινών νικητών στις δύο πρώτες θέσεις του βάθρου, οπού η Τσέχα Helena Erbenova, πρωταθλήτρια Ευρώπης, κατόρθωσε να τερματίσει πρώτη, αφήνοντας δεύτερη την Brigitta Poor από την Ουγγαρία και τρίτη την Ισπανίδα Miriam Casillas. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Cassillas αποτελεί μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Ισπανίας στο τρίαθλο και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Η Helena Erbenova δήλωσε: «Ήρθα κατευθείαν από την Κίνα, όπου συμμετείχα σε μια σειρά αγώνων εκεί την προηγούμενη εβδομάδα. Ήμουν αρκετά κουρασμένη αλλά αυτός ο αγώνας είναι από τους αγαπημένους μου, αφού έχω συμμετάσχει όλες τις χρονιές. Η συναγωνισμός ήταν έντονος αφού όλοι οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες ήταν εδώ. Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές και όλους τους εθελοντές που μας ενθάρρυναν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα».

resized 8

Από Ελληνικής πλευράς την καλύτερη εμφάνιση και την πρώτη θέση στους άνδρες στην μεγάλη απόσταση του αγώνα, κέρδισε ο Έλληνας πρωταθλητής Γρηγόρης Σουβατζόγλου και στις γυναίκες για 2η συνεχή χρονιά η Νάντια Συντζανάκη. Και οι 2 αθλητές προκρίθηκαν επάξια στο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Χαβάη.

Στην sprint απόσταση την καλύτερη εμφάνιση στους Έλληνες πραγματοποίησε o Κωνσταντίνος Τσούμας και στις γυναίκες η Αδαμαντία Λεμοντζόγλου.

Στην κατηγορία των ομαδικών συμμετοχών στη μεγάλη απόσταση στην πρώτη θέση είχαμε την ομάδα των Καστόρη, Μαυρογιάννη και Μαθεάσου και στην μικρή απόσταση τους Αντωνάκη, Μουστάκη και Δήμο.

resized 9

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που το 5ο XTERRA Greece championship ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αυτό που έχουμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Το XTERRA Greece είναι πλέον η σημαντικότερη διεθνής διοργάνωση τριάθλου στην χώρα μας. Αξίζει μόνο να δει κανείς τις λίστες συμμετοχών για να αντιληφθεί όχι μόνο τον αριθμό των ξένων αθλητών που επισκέπτονται την χώρα μας, αλλά και το επίπεδο αυτών, αφού ανάμεσα τους είναι οι κορυφαίοι αθλητές του αγωνίσματος από κάθε γωνιά του πλανήτη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα στελέχη του Δήμου για την άριστη συνεργασία, την έμπειρη ομάδα του XTERRA Greece και φυσικά στους εθελοντές και συνεργάτες μας που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό», δήλωσε ο Race Director της XTERRA στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Κουμάργιαλης.

resized 10

Στον τερματισμό οι αθλητές απόλαυσαν το καθιερωμένα γεύμα ζυμαρικών by Vincenzo και τα γευστικά καλαμάκια του ψητοπωλείου Ζάχος. Η έμπειρη ομάδα του Vari sports Club ήταν εκεί για ασκήσεις χαλάρωσης μετά τον αγώνα αλλά και η ομάδα της Ostracon προσέφερε υπηρεσίες αποκατάστασης με εξειδικευμένα μηχανήματα.

 Οι επίσημες απονομές σε όλες τις κατηγορίες πραγματοποιήθηκαν στις 14:00 παρουσία καλεσμένων, εκπροσώπων του Δήμου και η μέρα έκλεισε με δυνατή μουσική.

 

Δείτε εδώ video με τις καλύτερες στιγμές της διοργάνωσης: https://www.youtube.com/watch?v=We9CkaPYdW8

Δείτε εδώ τα επίσημα αποτελέσματα του αγώνα: https://goo.gl/YrOZrb

Ένα μεγάλο Ευχαριστώ:

Στον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του Δήμου και τα στελέχη του.

Στους μεγάλους Χορηγούς: DHL, Volkswagen Kosmocar, Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου

Στους Χορηγούς: Arena, Saucony, SunWear Stores, Oakley, Suunto, Specialized, RedBull, SIS, Kassimatis Cycling, Vincenzo, Vouliagmeni Suites.

Στους Υποστηρικτές: ΕΔΝΥ, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Ethelon, Ινστιτούτο Ομαδα για τον Κόσμο, Global Challenges, Lifeguard Hellas, CrossborderMedCare, Βιοιατρική, Zaxos Grill, Sixt, Tolis, RedPaddle, Vari Sports Club, GymTonic, Photobooth.

Στους χορηγούς επικοινωνίας: COSMOTE TV, Sport 24, Sport24 Radio

Στην Τροχαία Ελληνικού, Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, Στην Πολεμική Αεροπορία, το Λιμενικό Σώμα, τη Δημοτική Αστυνομία, τους υπαλλήλους του Δήμου και όλους τους επώνυμους και ανώνυμους φίλους της διοργάνωσης, που συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην ομαλή διεξαγωγή και επιτυχία της.

Ραντεβού στις 29 Απριλίου 2018.      

 
Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης
News - Αθλητισμός
Τετάρτη, 03 Μάιος 2017 11:46

Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης

resized ΚΡΟΑΤΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΓΟΡΙΑ 2017

 

Στην επόμενη φάση των δεκαέξι προκρίθηκαν οι νικήτριες ομάδες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Λυκείων οι οποίες εκπροσωπούν τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (ISF) (της οποίας η Ελλάδα είναι μέλος).

Η χώρα μας εκπροσωπείται στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης το οποίο διεξάγεται έως τις 7 Μαΐου 2017 στην πόλη Porec της Κροατίας από το 1ο Γενικό Λύκειο Βούλας στα κορίτσια και τα Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη στα αγόρια.

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΑΓΟΡΙΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ

Ελλάδα – Τσεχία 41-28

Φιλανδία – Ελλάδα 41-28

Σερβία – Ελλάδα 57-54

Ρουμανία – Ελλάδα 34-83

Ελλάδα – Αγγλία 84-41

Ελλάδα – Δανία 48 -38

 

Στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης στην πόλη Porec της Κροατίας συμμετέχουν εξήντα (60) ομάδες από τριάντα δύο (32) χώρες από τις οποίες είκοσι οκτώ (28) κοριτσιών και τριάντα δύο (32) αγοριών με συνολική συμμετοχή επτακοσίων είκοσι παικτών (720) και τριακόσιους είκοσι (320)προπονητές, συνοδούς και διαιτητές.

resized ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΡΟΑΤΙΑ 2017

Σήμερα Τετάρτη 3 Μαΐου η ομάδα κοριτσιών του 1ου ΓΕΛ Βούλας αντιμετωπίζει την ομάδα της Τσεχίας και η ομάδα των αγοριών των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη αντιμετωπίζει την ομάδα αγοριών της Σλοβενίας με στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση των οκτώ.

resized ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΡΟΑΤΙΑ 2017

resized ΑΓΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΡΟΑΤΙΑ 2017

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 9 από 186
Καλαθόσφαιρα, Εκτός Ευρωμπάσκετ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.
Καλαθόσφαιρα,  Εκτός Ευρωμπάσκετ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.
Καλαθόσφαιρα, Εκτός Ευρωμπάσκετ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Τεράστιο πλήγμα για την Εθνική ομάδα μπάσκετ της Ελλάδας, καθώς ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί
Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί
Μήνυση για Μπραντ Πιτ -Αντζελίνα Τζολί Μια Γαλλίδα interior designer μηνύει τον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί καθώς δεν αναγνωρίστηκε ...

«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες) Δέσποινα ...