ATTICANEWS.GR

Member Area
Αθλητισμός
Οι πολίτες γιόρτασαν τα εγκαίνια του Νέου Δημοτικού Γυμναστηρίου Δήμου Παύλου Μελά στην Υπόγεια Διάβαση οδού Λαγκαδά.
News - Αθλητισμός
Σάββατο, 17 Δεκέμβριος 2016 22:04

Οι πολίτες γιόρτασαν τα εγκαίνια του Νέου Δημοτικού Γυμναστηρίου  Δήμου Παύλου Μελά στην Υπόγεια Διάβαση οδού Λαγκαδά.

resized YP1

Ξεχωριστή μέρα η Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 για τους κατοίκους του Κέντρου της Σταυρούπολης Δήμου Παύλου Μελά. Στη μεγάλη υπόγεια διάβαση της οδού Λαγκαδά, στο ύψος των Τραπεζών και της οδού Καλαβρύτων, δεν πραγματοποιήθηκαν απλά τα εγκαίνια ενός δημοτικού Γυμναστηρίου, ακόμα και αν η λειτουργία ενός αθλητικού χώρου σε μια διάβαση πεζών κάτω από το δρόμο, αποτελεί από μόνη της μια πρωτοτυπία.

Σημασία έχει τι απομένει όταν τα φώτα σβήνουν και αποχωρεί το πλήθος για να βιώσει την καθημερινότητά του. Εκεί είναι η ευθύνη της Κεντρικής Διοίκησης και κυρίως η έγνοια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχει δυνατότητες μεγάλες, με κοινό νου, λογικές κινήσεις, χωρίς σπατάλες, ορθή διαχείριση των υπηρεσιών, όχι φυσικά να αλλάξει τον κόσμο, αλλά να τον κάνει σίγουρα καλύτερο.

resized YP3

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης έχοντας στο πλευρό του, τους συνεργάτες του από τη σημερινή Διοίκηση που εμπνεύστηκαν ίσως την καλύτερη επιλογή για να υπάρχει ευχάριστη, ασφαλής διέλευση για τους πεζούς πολίτες και καθημερινή χρήση της διάβασης, αλλά και τον πρώην Δήμαρχο Σταυρούπολης Σάββα Σερασίδη, έκοψαν την κορδέλα προσθέτοντας ένα πολύτιμο κομμάτι στο παζλ αποφάσεων - ενεργειών – ολοκλήρωσης έργων, που θα δώσει πνοή συνολικά στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μια περιοχή με πολλά προβλήματα, είσοδος της πόλης και καρδιά του Δήμου, που απλώνεται από τη Νότια πλευρά του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά και την Αγία Βαρβάρα, μέχρι τις παρυφές της περιοχής Καρατάσιου και της αερογέφυρας της περιφερειακής οδού, κατά μήκος της κεντρικής οδού Λαγκαδά, αλλά και πάνω και κάτω από αυτήν, τόπος συνάντησης των ορίων της Πολίχνης, της Ευκαρπίας και της υπόλοιπης Σταυρούπολης.

resized YP5

Εμφανέστατες αδυναμίες στην περιοχή, αλλά και ευκαιρίες για βηματισμό τάχιστο προς μια κατεύθυνση αξιοποίησης όλων των ισχυρών πλεονεκτημάτων, βιοκλιματικά αναβαθμισμένα Νεόκτιστα, ΄΄Χρήστος Τσακίρης΄΄ ζωντανό κύτταρο Πολιτισμού, εμπορική αγορά που ανασυντίθεται και φυσικά το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά με χρήσεις πρασίνου, πολιτισμού, αναψυχής.

Γυρίζοντας την πλάτη στους φωτορεαλισμούς και στα σχέδια επί χάρτου, οι πραγματικές παρεμβάσεις είναι αυτές που θα δώσουν στους πολίτες την καθημερινότητα που δικαιούνται και μια πόλη αξιοβίωτη, ανθρώπινη.

resized YP8

Μαζική προέλευση και γιορτή του κόσμου για τα εγκαίνια

Ο κόσμος με τη μαζικότατη συμμετοχή του, επιβράβευσε τη διάνοιξη των υπόγειων διαβάσεων και τη δημιουργία Δημοτικού Γυμναστηρίου και μετέτρεψε ένα τελετουργικό εγκαινίων, σε μεγάλη γιορτή των πολιτών.

Τμήματα μοντέρνου χορού, Zumba, Pilates και Ορθοσωμικής, με Λιλιπούτειες αθλούμενες, αλλά και με κυρίες της τρίτης ηλικίας, τα κορίτσια της Ολυμπιάδας σε μια μοναδική επίδειξη Ακροβατικής Γυμναστικής, οι ήχοι Σαξόφωνου με τζαζ μελωδίες, από τον Δανιήλ Βογιατζή του Δημοτικού Ωδείου Σταυρούπολης της ΔΗΚΕ ΙΡΙΣ Δήμου Παύλου Μελά, συνέθεσαν ένα μοναδικό σκηνικό, που η ζεστή και πολυάριθμη παρουσία κατοίκων της περιοχής, εκπροσώπων αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων, νυν και πρώην μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Παύλου Μελά, μεταμόρφωσαν τον υπόγειο χώρο των 1.200 τ.μ. σε μια πλατεία γιορτινή, γεμάτη ζωή και ενέργεια.

resized YP11

Την τελετή των εγκαινίων ευλόγησε και χαιρέτησε ο πατέρας Ακάκιος Καλαϊτζίδης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Σταυρουπόλεως, που μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ενώ στην εκδήλωση παρέστη ο βουλευτής και πρώην Υπουργός Σταύρος Καλαφάτης.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης καλωσόρισε όλους τους πολίτες στο νέο αθλητικό χώρο που θα καλύψει τις ανάγκες εκγύμνασής τους και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς των προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού του Τμήματος Αθλητισμού – Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά και στάθηκε ιδιαίτερα στην ασφαλή πλέον κίνηση των πεζών από τη μία πλευρά του δρόμου στην άλλη, ενώ προέτρεψε το πιο ζωντανό συστατικό της πόλης, τους κατοίκους της, να προστατέψουν τις υποδομές από τυχόν βανδαλισμούς.

Ο Εντεταλμένος σε θέματα Αθλητισμού Δημήτρης Λαλές, ευχαρίστησε τη Διεύθυνση υποστήριξης και ανάπτυξης της καθημερινότητας των κοινωνικών ομάδων, το Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, που η καλή τους συνεργασία είχε σαν αποτέλεσμα να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι παρεμβάσεις και να διαμορφωθεί το νέο Γυμναστήριο.

resized YP20

Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση οι Αντιδήμαρχοι Στέφανος Βάρφης, Μιχάλης Χριστοδούλου, Δημήτρης Αθάνατος, Σάκης Λαζαρίδης, Κώστας Πάντσης, ο Πρόεδρος της ΙΡΙΣ Στέφανος Γιαννουλίδης, οι Πρόεδροι των Επιτροπών Παιδείας Ευστάθιος Κουτσονικόλας και Ιωσήφ (Άκης) Αράπογλου, ο εντεταλμένος στη Δημοτική Αστυνομία Κώστας Στούπας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χαρά Αμανατίδου, Σαράντης Καρβουνίδης, Αβραάμ Κωτσίδης, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σταυρούπολης Γεωργία Κωνσταντινίδου, τοπικοί Σύμβουλοι Σταυρούπολης, Πολίχνης και Ευκαρπίας καθώς και μέλη της Αθλητικής Επιτροπής.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τους διοργανωτές στους χορηγούς της εκδήλωσης Ζαχαροπλαστεία Βασίλης στη Νικόπολη και στην Πολίχνη, Central Store Καφέ Λαγκαδά και Καλαβρύτων, Κρέατα Φιλάκης στην Αγνώστου Στρατιώτου, Τζάμια Κρύσταλλα Καθρέπτες Ελευθέριος Μίχος στην Ωραιοκάστρου, Κομμωτήριο Ευ τρίχα τρίχα Χριστίνα Δράγα δίπλα στην Alpha Bank.

Πληροφορίες για το νέο Γυμναστήριο

Το Γυμναστήριο θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00 – 21.30 και

Σάββατο 08.30 – 14.00

Για την περίοδο 2016 -2017, θα λειτουργήσουν υπό την παρακολούθηση ειδικά καταρτισμένων πτυχιούχων γυμναστών, για άνδρες και γυναίκες, τμήματα μυϊκής ενδυνάμωσης, αεροβικής και ενόργανης γυμναστικής, Yoga, Pilates, Ορθοσωμική, Θεραπευτική Γυμναστική, Παιδαγωγικά παιχνίδια, Τμήματα τρίτης ηλικίας, ΑμΕΑ, καθώς και τμήματα προετοιμασίας υποψηφίων ΤΕΦΑΑ και στρατιωτικών σχολών.

resized YP4

Περισσότερες πληροφορίες στο Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού και

στα τηλέφωνα 2313 302961, -916.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 17 Δεκέμβριος 2016 22:13
 
«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ»
News - Αθλητισμός
Σάββατο, 17 Δεκέμβριος 2016 21:48

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ»

 

Τα παιδιά των εκπαιδευτικών εργαστηρίων του Ολυμπιακού μας Μουσείου, υποδέχτηκαν τα Χριστούγεννα, σε μια άκρως ζεστή και οικογενειακή ατμόσφαιρα, πρωταγωνιστώντας σε ένα ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα, όπου παρουσία και ενεργό συμμετοχή είχαν και οι γονείς τους!

resized FullSizeRender 2

 

Τα παιδιά του εργαστηρίου Μαγειρικής και Υγιεινής Διατροφής, έκλεισαν τον α' κύκλο των εκπαιδευτικών εργαστηρίων, η θεματική του οποίου ήταν εμπνευσμένη από τις χώρες διεξαγωγής των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του εργαστηρίου μας υπό την καθοδήγηση του Σεφ, εκτέλεσαν τοπικές Βραζιλιάνικες συνταγές, ενώ και οι γονείς συμμετείχαν δημιουργικά κατασκευάζοντας και στολίζοντας με φαντασία το "Ολυμπιακό Εξπρές".

resized IMG 3357

 

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο Μουσικοκινητικής Αγωγής και Ελεύθερης Έκφρασης, παρέα με τους γονείς τους, ταξίδεψαν με το "Ολυμπιακό Εξπρές" αναζητώντας τα χαμένα δώρα του Άη Βασίλη…

resized FullSizeRender

 

Η συνέχεια προδιαγράφεται εξίσου συναρπαστική! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 14 Ιανουαρίου του νέου έτους, με καινούριους στόχους και πρωτότυπες ιδέες, για τον β' κύκλο των εργαστηρίων μας!

resized FullSizeRender 1

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ολυμπιακού μας Μουσείου, εκπονεί, οργανώνει και υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα, για έντεκα συναπτά έτη, συναρμόζοντας άριστα τις σύγχρονες μουσειοπαιδαγωγικές πρακτικές με τις ενδεδειγμένες εκπαιδευτικές θεωρίες. Κατά το διάστημα αυτό, το Μουσείο έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονέων αλλά και την αγάπη των μικρών μας φίλων, ως αποτέλεσμα της θέρμης, της θέλησης και της ενάργειας με την οποία τα προσεγγίζει, επιτρέποντας τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και τη βιωματική διαδικασία.

resized IMG 3359

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση και το προσωπικό του Ολυμπιακού μας Μουσείου, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, τα παιδιά και τους γονείς των εργαστηρίων μας, για την εμπιστοσύνη που σταθερά μας δείχνετε και να σας υποσχεθούμε πως θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ίδια ζέση και αφοσίωση προκειμένου να κερδίζουμε τη απτή υποστήριξη σας!

resized image003

Σας ευχόμαστε, Καλές Γιορτές, με Υγεία, Αγάπη, Ειρήνη και Πρόοδο, για εσάς και τις οικογένειές σας!!

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 17 Δεκέμβριος 2016 22:12
 
Απίστευτη επιτυχία από την Μαρία Τσακίρη, 4η θέση στο δίαθλο, στο 1ο JIBU Cup στην Ελβετία Εντυπωσιακός και ο Απόστολος Αγγέλης, πολύ καλοί και οι έφηβοι
News - Αθλητισμός
Παρασκευή, 16 Δεκέμβριος 2016 11:23

Απίστευτη επιτυχία από την Μαρία Τσακίρη,

4η θέση στο δίαθλο, στο 1ο JIBU Cup στην Ελβετία

Εντυπωσιακός και ο Απόστολος Αγγέλης, πολύ καλοί και οι έφηβοι

resized 161215.tsakiri.maria

 

Τεράστια επιτυχία για την ελληνική χιονοδρομία στο δίαθλο. Η Μαρία Τσακίρη κατέκτησε την 4η θέση στα 12,5 χλμ. στο 1ο JIBU Cup, στο Lenzerheide της Ελβετίας. Με άριστη σκοποβολή, εξαιρετικό σκι και με 1:58,6 διαφορά από την νικήτρια, η πρωταθλήτρια του ΕΟΣ Δράμας ξεπέρασε τον εαυτό της και έκανε την καλύτερη επίδοση που έχει πετύχει μέχρι σήμερα ελληνίδα αθλήτρια στο συγκεκριμένο θεσμό.

 

resized 161215.aggelis.apostolos

 

Εντυπωσιακή επιτυχία, επίσης και δίαθλο και από τον Απόστολο Αγγέλη στο IBU Cup 2 (στην Ridanna της Ιταλίας). Ο Μετσοβίτης πρωταθλητής τερμάτισε 70ος στα 10 χλμ. ανάμεσα σε 136 αθλητές, με χρόνο 26,35,3 και 3 άστοχες βολές, δείχνοντας ότι επέστρεψε στις μεγάλες εμφανίσεις. Το σπουδαίο όμως είναι οι 123,17 βαθμοί IBU που κέρδισε, οι οποίοι αποτελούν ατομικό ρεκόρ, με τους οποίους αποκτά βάσιμες ελπίδες να προκριθεί στα Παγκόσμια Κύπελλα και τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

resized 161215.efivoi

Τη δική τους μάχη έδωσαν οι έφηβοι του διάθλου στο JIBU Cup 1 που φιλοξενήθηκε στο Lenzerheide (Ελβετία). Την πρώτη μέρα στα 15 χλμ. ο Νίκος Τσουρέκας έκανε εξαιρετική επίδοση και με 4 άστοχες βολές και με 7:36,7 λεπτά διαφορά από το νικητή τερμάτισε 61ος ανάμεσα σε 97 αθλητές.

Τη δεύτερη μέρα στα 10 χλμ. ο Παναγιώτης Παπάσης με απόλυτη ευστοχία στις βολές είχε την καλύτερη κατάταξη (73ος) από ελληνικής πλευράς με 5:15,9 λεπτά διαφορά από τον χρόνο του νικητή. Επίσης πολύ καλή παρουσία είχαν οι Γιώργος Τσούλης και Γεωργία Νιμπήτη αφού βελτίωσαν τις ατομικές τους επιδόσεις.

 

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για την ελληνική χιονοδρομία. Οι συγκεκριμένοι αγώνες αποτελούν αγώνες προετοιμασίας για τους αθλητές μας, αφού είναι οι πρώτες ημέρες της περιόδου που εξασκούνται σε κανονικές χιονοδρομικές συνθήκες, δείχνοντας ότι δικαιολογημένα υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες για το 2017.

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 16 Δεκέμβριος 2016 11:27
 
Τουρνουά αγάπης, τουρνουά ανθρωπιάς Δήμος Νεάπολης-Συκεών● Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου για τη συγκέντρωση ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο ● Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών ατομικής υγιεινής και στα ΚΑΠΗ
News - Αθλητισμός
Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2016 13:17

Τουρνουά αγάπης, τουρνουά ανθρωπιάς

Δήμος Νεάπολης-Συκεών● Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου για τη συγκέντρωση ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο ● Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών ατομικής υγιεινής και στα ΚΑΠΗ

 

resized tournoua agapis 8

 

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, που για άλλη μία φορά απηύθυνε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, για να συμμετάσχει σε ένα τουρνουά διαφορετικό από τα άλλα. Πρόκειται για το Τουρνουά Αγάπης που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών του δήμου, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα για το δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Το τουρνουά, που πραγματοποιήθηκε τα προηγούμενα δύο Σαββατοκύριακα, εντάχθηκε στις εκδηλώσεις του δήμου ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, μικροί και μεγάλοι που μετέχουν σε προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού, αλλά και μέλη των Αθλητικών Συλλόγων του δήμου πήραν μέρος σε αυτή τη μεγάλη γιορτή αγάπης.

resized tournoua agapis 7

 

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο στο Τρίγωνο Συκεών, στη συμβολή των οδών Λεχόβου και Μανδηλαρά, διοργανώθηκε το τουρνουά τζούντο και το τουρνουά χάντμπολ. Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ήταν η σειρά του μπάσκετ, με τους αγώνες να φιλοξενούνται στο γήπεδο της Επταπυργίου, ενώ το τουρνουά ολοκληρώθηκε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου με το τουρνουά βόλεϊ, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Παύλου, στο τέρμα της οδού Ανθέων.

resized tournoua agapis 2

 

Στο τουρνουά μπάσκετ συμμετείχαν οι αθλητικοί σύλλογοι Κεραυνός Αγίου Παύλου, Μαχητές Πεύκων, Πειραματικό Παναθλητικός, ΒΑΟ και ΣΑΠΚ Νεάπολης. Στο τουρνουά βόλεϊ πήραν μέρος οι ομάδες ΣΑΠΚ Νεάπολης, Παναθλητικός Συκεών, Μαχητές Πεύκων, Κεραυνός Αγίου Παύλου και ΒΑΟ. Στο χάντμπολ, πήραν μέρος οι ομάδες ΠΑΣ Φοίβος Συκεών, Παναθλητικός Συκεών, Πυλαία Α.Ε.Σ.Χ, Μακεδών, Απόλλων Σταυρούπολης, ΑΣ Άρης, Πανόραμα ΑΕΠ, Νέμεσις, ΠΑΟΚ, Θερμαϊκός, Ορφέας Σουρωτής, Πόντιοι Κιλκίς, Δράμα 86.

resized tournoua agapis 5

 

Μεγάλες ποσότητες τροφίμων μακράς διάρκειας συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών ημερών, γεγονός που γέμισε χαμόγελα και ικανοποίηση στους ανθρώπους της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών, αλλά και σε αυτούς των Κοινωνικών Υπηρεσιών, που καθημερινά δίνουν τον αγώνα για να εξυπηρετήσουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

resized tournoua agapis 3

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογη προσπάθεια καταβάλλεται και στα ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που από τα τέλη Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής για τις άπορες οικογένειες. Πληροφορίες στα τηλ. 2310 639636, 2310 510440.

resized tournoua agapis 4

 resized tournoua agapis 1

resized tournoua agapis 6

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2016 13:24
 
Ποδόσφαιρο O Ρονάλντο κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα για τέταρτη φορά στην καριέρα του
News - Αθλητισμός
Τρίτη, 13 Δεκέμβριος 2016 12:15

Ποδόσφαιρο

O Ρονάλντο κατέκτησε τη Χρυσή Μπάλα για τέταρτη φορά στην καριέρα του
 
9117b-0ronaldo

Ο Πορτογάλος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο, κέρδισε τη Δευτέρα τη Χρυσή Μπάλα για τέταρτη φορά στην καριέρα του.

Ο Πορτογάλος άσος βρίσκεται μόλις μια χρυσή μπάλα μακριά από τις πέντε κατακτήσεις του αντιπάλου του στην Μπαρτσελόνα, Αργεντινού Λιονέλ Μέσι.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να κερδίσω τη Χρυσή Μπάλα για τέταρτη φορά. Τα αισθήματα είναι τα ίδια με την πρώτη φορά, είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα ξανά. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα κέρδιζα τέσσερις φορές, είμαι τόσο ευτυχισμένος», δήλωσε ο Ρονάλντο, ο οποίος είχε κερδίσει το πολύτιμο βραβείο το 2009, το 2013 και το 2014.

Ο θεσμός της Χρυσής Μπάλας, ο οποίος ενοποιήθηκε με το βραβείο Καλύτερος Παίκτης της Χρονιάς της ΦΙΦΑ, δημιουργώντας το θεσμό της Χρυσής Μπάλας της ΦΙΦΑ, επέστρεψε φέτος στο περιοδικό France Football. Στη ψηφοφορία συμμετείχαν μόνο δημοσιογράφοι και δεν συμμετείχαν προπονητές και αρχηγοί εθνικών ομάδων.

Η Χρυσή Μπάλα έρχεται να συμπληρώσει μια πετυχημένη χρονιά για τον Πορτογάλο άσο, ο οποίος έχει κερδίσει το βραβείο Καλύτερος Παίκτης της UEFΑ, ύστερα από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ 2015-2016, αλλά και την κατάκτηση του Euro 2016.

http://www.typos.com.cy/cat/3/article/25344

 
Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με τον Γ.Γ. Αθλητισμού, τον Γ.Γ. και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χάντμπολ Ελλάδος
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 12 Δεκέμβριος 2016 10:45

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με τον Γ.Γ. Αθλητισμού, τον Γ.Γ. και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χάντμπολ Ελλάδος

dimarxeio 1

Μετά τη συνάντηση του Αυγούστου μεταξύ της Δημάρχου Λεβαδέων κ. Γιώτας Πούλου με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό και τον Γενικό Γραμματέα Ομοσπονδίας Χάντμπολ Ελλάδας κ. Κώστα Σταματιάδη, πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Λιβαδειάς εκ νέου συνάντηση της Δημάρχου με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Χάντπολ και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χάντμπολ Ελλάδας κ/ Κωνσταντίνο Γκαντή για την επικύρωση συνεργασίας μεταξύ των τριών μερών.

Η συνεργασία αφορά στην υλοποίηση συμφωνίας 3μερούς συνεργασίας για την καλύτερη οργάνωση, καλλιέργεια, προαγωγή και ανάπτυξη του αθλητισμού και ειδικότερα του αθλήματος χάντμπολ στην πόλη μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Ήδη δρομολογούνται όλες οι νόμιμες – τυπικές διαδικασίες για την υλοποίηση των ανωτέρω. 

 
«ΕΛΑΙΑ» Γυμναστικός Σύλλογος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κατέκτησε την τρίτη θέση στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστική στην κατηγορία 10-12 ετών
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2016 14:41

Η «ΕΛΑΙΑ» Χάλκινο Μετάλλιο

Photo ομάδας

Η «ΕΛΑΙΑ» Γυμναστικός Σύλλογος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κατέκτησε την τρίτη θέση στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστική στην κατηγορία 10-12 ετών και την έκτη θέση στην κατηγορία 8-10 ετών, που πραγματοποιήθηκε 3 και 4 Δεκεμβρίου 2016 στην Αμφιλοχία.

Στην ομάδα που κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο συμμετείχαν οι αθλήτριες (σειρά φωτογραφίας): Καρακυριάκου Δέσποινα,  Κούμολου Πηνελόπης, Καταγά Ειρήνη, Γεωργαθανασοπούλου Μαρίλια, Κουρεμέτη Εβελίνα, Σταματάκη Ελευθερία, Μουστάκα Ζωή. Προπονήτρια: Αλτόγλου Ντόρα.

Ελαία Logo 02

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2016 15:13
 
Παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του στίβου του Δημοτικού Γυμναστηρίου Φιλοθέης από την Περιφέρεια Αττικής
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2016 13:03

Παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του στίβου του Δημοτικού Γυμναστηρίου Φιλοθέης από την Περιφέρεια Αττικής

PERATTIKIS1116

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο το έργο «Συντήρηση και Αποκατάσταση του Στίβου στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλοθέης "Στέλιος Κυριακίδης"», προϋπολογισμού 178.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο Δήμαρχος Φιλοθέης - Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού (Ο.Κ.Α.Π.Α.) Γεράσιμος Αλέξανδρος Μαζαράκης. Το έργο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Στόχος του έργου είναι η ποιοτική αναβάθμιση του Δημοτικού Γυμναστηρίου Φιλοθέης «Στέλιος Κυριακίδης», η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και η ενίσχυση των υπηρεσιών αθλητισμού. Συγκεκριμένα, αφορά σε παρεμβάσεις για τη συντήρηση και την αποκατάσταση του στίβου λόγω της φθοράς που έχει υποστεί από την πολυετή χρήση και τις καιρικές συνθήκες, με βάση τις πρότυπες προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και τις απαιτήσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF). Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή της Φιλοθέης, στο Οικοδομικό Τετράγωνο 9, που περικλείεται από τις οδούς Καλλιγά, Διστόμου και Γράμμου - Βίτσι. Τέλος, επισημαίνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού.

 
«ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ - SLEEPOVER»
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 05 Δεκέμβριος 2016 10:57

«ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ - SLEEPOVER»

resized SLEEPOVER 4

 

"ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ... ΜΟΥΣΕΙΟ!!!". Δεν πρόκειται για νέα παραγωγή γνωστής ταινίας φαντασίας, αλλά... για το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα ''Διανυκτέρευσης σε Μουσεία'', που συνδιοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με μουσεία της πόλης μας, ήδη από το 2011!! Η καινοτόμος δράση, ακολουθώντας τις σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές, έχει αποκτήσει θεσμικό χαρακτήρα για τα Μουσεία της Θεσσαλονίκης. Το Ολυμπιακό μας Μουσείο, πιστό στον εκπαιδευτικό του ρόλο και συνεπές, ήδη από την πρώτη χρονιά διοργάνωσης του προγράμματος στο ραντεβού με τους μικρούς του φίλους, συμμετέχει και φέτος στο πρόγραμμα διανυκτέρευσης, μεταφέροντας τόσο την περιπέτεια όσο και τη φαντασία της ομώνυμης ταινίας... στον εκθεσιακό του χώρο!!.... με πρωταγωνιστές τους σύγχρονες ήρωες μας... τα αθλητικά μας πρότυπα.... την Βούλα Πατουλίδου, τον Πύρρο Δήμα, τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα…και πόσους άλλους Ολυμπιονίκες μας...με πιο πρόσφατες παρουσίες αυτές του Ρίο 2016... της Άννας Κορακάκη, του Λευτέρη Πετρούνια, της Κατερίνας Στεφανίδη, του Σπύρου Γιαννιώτη, του Παύλου Καγιαλή και Παναγιώτη Μάντη... αλλά και όλων των αθλητών μας που μέσα από τον αγώνα και την αέναη προσπάθεια μας κάνουν περήφανους... με τη συμμετοχή τους στην μεγαλύτερη παγκόσμια αθλητική διοργάνωση.

resized SLEEPOVER 1

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου λοιπόν, το Μουσείο μας υποδέχθηκε τους μικρούς και γεμάτους ενθουσιασμό φίλους του!! Με εφόδια υπνόσακο, φακό... μα κυρίως κέφι και ατελείωτη διάθεση και όρεξη για παιχνίδια γνώσης της σύγχρονης Ολυμπιακής μας ιστορίας.... ανακάλυψαν πρωτόγνωρες ιστορίες.. και έζησαν Ολυμπιακές εμπειρίες! Οι μικροί εξερευνητές.. γνώρισαν άγνωστες πτυχές των Ολυμπιακών Αγώνων, έπαιξαν μέχρι τελικής πτώσεως και πέρασαν τέλος μια ολόκληρη νύχτα, παρέα με τους σύγχρονες ήρωες...στο αγαπημένο τους Μουσείο!

resized SLEEPOVER 2

Το πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών και στο Ολυμπιακό μας Μουσείο υλοποιήθηκε από τους εξειδικευμένους μουσειοπαιδαγωγούς του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, με την υποστήριξη των νηπιαγωγών του Δήμου Θεσσαλονίκης και των εθελοντριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την άψογη συνεργασία. 

resized SLEEPOVER 3

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ TAEKWON-DO ITF ΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΝΠΑΙΔΩΝ / ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΣΤΟ Σ.Ε.Φ.
News - Αθλητισμός
Σάββατο, 03 Δεκέμβριος 2016 18:45

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ TAEKWON-DO ITF ΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΝΠΑΙΔΩΝ / ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΣΤΟ Σ.Ε.Φ.

resized IMG 4658

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης κήρυξε και επίσημα σήμερα την έναρξη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος TAEKWON-DO ITF Παίδων – Πανπαίδων, Κορασίδων – Πανκορασίδων, που διεξάγεται 2-3 και 4 Δεκεμβρίου στο Σ.Ε.Φ. Το Πρωτάθλημα αυτό, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και του Ο.Π.Α.Ν., διοργανώθηκε από την Αθλητική Ομοσπονδία TAEKWON-DO Ελλάδος, τον Α.Γ.Σ.TAEKWON-DO Καστέλλας και τον Α.Γ.Σ. TAEKWON-DO Κερατσινίου.

 

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ομοσπονδίας TAEKWON-DO Ελλάδος κ. Αναστάσιος Βαλασιάδης, τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη και την Πρόεδρο του Ο.Π.ΑΝ. κα Σταυρούλα Αντωνάκου για τη συμβολή τους στη διοργάνωση.

 resized IMG 4605

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Είμαστε εδώ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, φιλοξενούμε, με την αιγίδα μας, μια σημαντική διοργάνωση, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα TAEKWON-DO. Είναι ένα άθλημα που έχει χαρίσει πολλές επιτυχίες στη χώρα, ένα άθλημα που αποκτά συνέχεια καινούργιους φίλους από μικρά παιδιά, ένα άθλημα ωραίο, άθλημα με πειθαρχία  και με πολύ γυμναστική. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν να γίνει αυτή η διοργάνωση. Είναι σημαντικό για μας να φιλοξενούμε  αθλητικές διοργανώσεις υψηλού επιπέδου στην πόλη. Γνωρίζοντας όλη τη σημασία του αθλητισμού, συγχαρητήρια στους γονείς, που είναι εδώ και που στηρίζουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό. Το ίδιο πρέπει να κάνουν όλοι. Εύχομαι στον Πειραιά να φιλοξενήσει και άλλες πολλές παρόμοιες διοργανώσεις».

 resized IMG 4660

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου σε δήλωση της τόνισε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα TAEKWON-DO, που διοργανώνεται στον Πειραιά υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και του Ο.Π.Α.Ν. Είναι μια πάρα πολύ μεγάλη διοργάνωση. Πάνω από 170 σωματεία από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν σ’ αυτό το τριήμερο. Είναι απόλυτα επιτυχημένο και ευχόμαστε στο μέλλον να καταφέρουμε να φέρουμε κι άλλα Πανελλήνια Πρωταθλήματα κι άλλων αθλημάτων. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να είναι κοντά στον αθλητισμό. Σημασία έχει η συμμετοχή κι όχι τόσο η νίκη. Ένα μεγάλο μπράβο και στους γονείς γιατί ταξίδεψαν απ’ όλη την Ελλάδα για να είναι εδώ. Συγχαρητήρια βέβαια και στους διοργανωτές και στην Ομοσπονδία TAEKWON-DO, που κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά».

 
Η ΕΟΕ στηρίζει τον 39ο Αγώνα Δρόμο Φιλοθέης-Ψυχικού
News - Αθλητισμός
Τρίτη, 29 Νοέμβριος 2016 18:42

Η ΕΟΕ στηρίζει τον 39ο Αγώνα Δρόμο Φιλοθέης-Ψυχικού

Μία από τις παλαιότερες αθλητικές διοργανώσεις δήμων στην Ελλάδα, ο 39ος Αγώνας Δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού, ανακοινώθηκε σήμερα σε Συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

resized E003

Ο 39ος Αγώνας Δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού διοργανώνεται από το Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και τον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Πολιτισμού-Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) και θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Άλσος Ψυχικού. Η διοργάνωση τελεί φέτος υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Οι αγώνες δρόμου τελούν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και περιλαμβάνουν δύο διαδρομές για ενήλικες 5 & 10 χιλιομέτρων, τέσσερις αγώνες για παιδιά (100, 200, 400 και 1.000 μέτρων), περίπατο 5 χιλιομέτρων, καθώς και αγώνες για Α.Μ.Ε.Α. Οι παιδικές δράσεις αθλητισμούς και Ολυμπισμού συνδιοργανώνονται και τελούν υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.

 

 

Σύμφωνα με τον κο Ξυριδάκη, Δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε μία από τις παλαιότερες αθλητικές διοργανώσεις δήμων, τον 39ο Αγώνα Δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού, που θα γεμίσει ξανά τους καταπράσινους δρόμους του δήμου μας προσφέροντας σε όλους μία αξέχαστη εμπειρία. Ο Δήμος μας, ως πιστοποιημένος project city του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων δεν θα μπορούσε παρά να αγκαλιάσει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα αυτό ο οποίος προβάλει το Ολυμπιακό ιδεώδες. στους συμπολίτες μας. Καινοτομία δε του φετινού μας αγώνα δρόμου είναι η διασύνδεσή του με τη θεσμοθέτηση μιας νέας, φιλόδοξης Πρωτοβουλίας ενίσχυσης του Ελληνικού Αθλητισμού του «Δρόμου για το 2020», στόχος της οποίας είναι η στήριξη συμμετοχής των αθλητών μας σε αθλητικές διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας στο μέλλον. Στηρίζουμε έμπρακτα τη φιλόδοξη αυτή Πρωτοβουλία διαθέτοντας το σύνολο των εσόδων του 39ου Αγώνα Δρόμου στο ταμείο της νεοσύστατης Πρωτοβουλίας».

resized E009

 

Ιδιαίτερης σημασίας για τη φετινή διοργάνωση αποτελεί τόσο η συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όσο και η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας «Ο Δρόμος για το 2020». «Ο Δρόμος για το 2020» αποτελεί μια ιδιαίτερης βαρύτητας πρωτοβουλία με κοινωφελή χαρακτήρα που στόχο έχει τη στήριξη Ελλήνων Αθλητών, η οποία δημιουργήθηκε από το Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία τάσης, έτσι ώστε όλο και περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις να είναι ανταποδοτικές στον ίδιο τον Αθλητισμό. Η ανάπτυξη της τάσης αυτής θα έχει ως αποτέλεσμα την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για την επιτακτική ανάγκη της έμπρακτης στήριξης της προετοιμασίας των αθλητών μας.

 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Eπιτροπής κ. Καπράλος δήλωσε: «Με την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας και την θεσμοθέτησή της, όλα τα έσοδα του «39ου Αγώνα Δρόμου» θα δοθούν για την οικονομική ενίσχυση της δράσης αυτής. Θα θέλαμε η ενέργεια αυτή να αποτελέσει αφετηρία και πηγή έμπνευσης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση εν γένει. Από την πλευρά της, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προτίθεται να εντάξει την εν λόγω πρωτοβουλία στο πλέγμα των δικών της δράσεων προσβλέποντας, ως φορέας εγνωσμένου διεθνούς κύρους, στη συστηματική προσέλκυση υποστηρικτών των Ελλήνων Αθλητών μας ενόψει μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων μέχρι το 2020».

 

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία θα αναλάβει τη διεξαγωγή παράλληλων δράσεων Ολυμπισμού για τους μικρούς συμμετέχοντες αθλητές, τις οποίες θα στελεχώσουν εθελοντές της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, αλλά και πολλοί Ολυμπιονίκες. Η διάδοση της Ολυμπιακής Παιδείας, η καλλιέργεια και η εφαρμογή των παιδαγωγικών και κοινωνικών αρχών του Ολυμπιακού κινήματος, η ευαισθητοποίηση των νέων στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω του αθλητισμού και η ανάπτυξη της αντίληψης της αθλητικής κοινότητας σε θέματα βιωσιμότητας, αποτελούν μερικούς από τους κύριους στόχους των δράσεων της ΕΘΝ.Ο.Α. και ευελπιστεί να τους προωθήσει μέσω του 39ου Αγώνα Δρόμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

 

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδος κ. Κούβελος δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια του 39ου αγώνα δρόμου Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, θα πραγματοποιηθούν διάφορες δραστηριότητες ανά ηλικιακή ομάδα, σε τέσσερις κατηγορίες. Θα διοργανωθεί, επίσης, παρέλαση παιδιών και υποστήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες που θα συμμετάσχουν. Με αυτόν τον τρόπο, είμαστε έτοιμοι να εκτελέσουμε ένα πλήρες πρόγραμμα με δράσ,﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽υρολυμπιονκπαιδευτικοίάσειςεις Αθλητισμού και Ολυμπισμού για τους μικρούς συμμετέχοντες».

 

Στις δράσεις, εκτός από τα στελέχη της ΕΘΝ.Ο.Α., θα συμμετάσχουν έχοντας εκπαιδευτική αρμοδιότητα οι ακόλουθοι Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, κ.κ. Νίκη Μπακογιάννη, Σοφία Παπαδοπούλου, Εύα Χριστοδούλου, Παύλος Μάμαλος, Σταυρούλα Σαμαρά.

 

Τη διοργάνωση στηρίζουν ευγενικά ο Όμιλος Συγγελίδης ως μέγας χορηγός, η Eurobank ως χρυσός χορηγός και οι εταιρίες Απολλώνιον, Saucony, Βίκος, Dole, GU, Brinx, LV Petridis, Creation, Starguard & Φώτο Ψυχικό, ως χορηγοί.

 

 

Σχετικά με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Η ΕΟΕ εργάζεται για την ανάπτυξη, προώθηση και προστασία του Ολυμπιακού Κινήματος, του αθλητισμού, του "ευ αγωνίζεσθαι" και της εξωσχολικής σωματικής αγωγής, σύμφωνα με τις αρχές του Ολυμπιακού Ιδεώδους και των παραδόσεων του ελληνικού αθλητισμού. Ασκεί επίσης την εποπτεία των Ολυμπιακών Αθλημάτων και συνεργάζεται με την Πολιτεία, καθώς και με δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς για την προώθηση υγιούς πολιτικής στο χώρο του αθλητισμού. Διαδίδει την αγάπη για τον αθλητισμό και το σεβασμό του αθλητικού πνεύματος μεταξύ των νέων ανθρώπων. Οργανώνει, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Εθνικές Ομοσπονδίες, την προετοιμασία των αθλητών. Προβαίνει, με αποκλειστικά δική της ευθύνη, στην τελική επιλογή των αθλητών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς και στους Μεσογειακούς Αγώνες.

 

Σχετικά με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία

Η Ελληνική Ολυμπιακή Ακαδημία, πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας δίνοντας έμφαση στα παιδιά και τους νέους της Ελλάδας. Η διάδοση της Ολυμπιακής Παιδείας στην Ελληνική Επικράτεια , η καλλιέργεια και η εφαρμογή των παιδαγωγικών και κοινωνικών αρχών του Ολυμπιακού κινήματος, το Fair Play, η συμβολή στην καταπολέμηση των φαινομένων του doping και της βίας στο χώρο του Αθλητισμού ,η ευαισθητοποίηση των νέων στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω του αθλητισμού και η ανάπτυξη της αντίληψης της αθλητικής κοινότητας σε θέματα βιωσιμότητας, αποτελούν μερικούς από τους στόχους των δράσεων της ΕΘΝ.Ο.Α. Η ΕΘΝ.Ο.Α, λειτουργεί ως ένα πολυπολιτισμικό κέντρο που έχει ως στόχο την διατήρηση και την διάδοση του Ολυμπιακού Ιδεώδες. Μέσα από την μακραίωνη ιστορία του, μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι το Ολυμπιακό Πνεύμα, αντανακλά τις ευρύτερες πολιτισμικές συνθήκες που διαμορφώνονται σε κάθε εποχή. Έτσι, όλες οι δράσεις της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, υποστηρίζουν ένα όραμα για τον 21ο αιώνα: να ενισχύσουν την συμβολή του Ολυμπισμού στην Ανθρωπότητα!

 

Σχετικά με τον ΣΕΓΑΣ

Πρωταρχικό ρόλο στον αθλητισμό, τόσο της πατρίδας μας αλλά και στον Παγκόσμιο, έπαιξε ο ΣΕΓΑΣ, αφού ήταν η πρώτη Ομοσπονδία που ιδρύθηκε (1897) και καλλιέργησε-εξέλιξε, από την ίδρυσή του και για πολλές δεκαετίες, όλα τα αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεΐ, κολύμπι, τένις, ξιφασκία, ποδηλασία, γυμναστική, πάλη, πυγμαχία, ιππασία, σκοποβολή, τζούντο κ.α) που στη συνέχεια έγιναν ανεξάρτητες ομοσπονδίες. Είχε την τύχη να ενταχθούν στις τάξεις του άνθρωποι πνευματώδεις και οραματιστές που δημιούργησαν ένα αθλητικό κίνημα μεταδίδοντας τα Ολυμπιακά Ιδεώδη και τον Πολιτισμό της Ελλάδας στην υφήλιο, συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα στην Παγκοσμιότητα του αθλητισμού, στην ειρήνη και τον πολιτισμό. Η ίδρυση της Ομοσπονδίας ήρθε σαν συνέχεια και ανάγκη για την καλύτερη οργάνωση του αθλητισμού μας που ποτέ δεν έπαψε να υπάρχει και συνέχιζε μέσα στους αιώνες να συγκινεί το λαό μας. 

 

Σχετικά με τον ΟΚΑΠΑ

Ο ΟΚΑΠΑ (Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού) του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού είναι ο ενιαίος φορέας που προέκυψε από τη συγχώνευση 14 Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, οι οποίοι λειτουργούσαν πριν από την εφαρμογή του νόμου «Καλλικράτη», στους πρώην Δήμους Φιλοθέης, Ψυχικού και Νέου Ψυχικού. Ο ΟΚΑΠΑ αποτελεί βασικό μοχλό στην προσπάθεια για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Αποστολή του είναι να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες και επιλογές στους τομείς της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού και να στηρίζει τους δημότες στις καθημερινές ανάγκες και δραστηριότητές τους, με δράσεις που απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους από 8 μηνών έως 88 χρονών. Ο ΟΚΑΠΑ αναλαμβάνει την ευθύνη και την επιμέλεια της διοργάνωσης των μεγαλύτερων αθλητικών γεγονότων στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του δήμου (ενδεικτικά αναφέρουμε: ‘Αγώνας Δρόμου’, ‘Αθλητικά Δρώμενα’, ‘Κυριακίδεια’, ‘Gala Στίβου Γυναικών’, ‘Κονιαλίδεια’, ‘Διαδημοτική Ημερίδα Κολύμβησης’), σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, καθώς και με τοπικά κοινωφελή σωματεία, όπως η ‘Εστία’.

 
Oι σύγχρονες "Καλλιπάτειρες" με τη δυναμική και ζεστή παρουσία τους κατά την χθεσινοαπογευματινή εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα της Μεγάλης Βρεταννίας, θαρραλέα εμφύσησαν την αξιακή παιδεία για ακόμα μία φορά και παραμένουν σύμβολο της γυναικείας προσφορ
News - Αθλητισμός
Τρίτη, 29 Νοέμβριος 2016 08:08

Oι σύγχρονες "Καλλιπάτειρες" με τη δυναμική και ζεστή παρουσία τους κατά την χθεσινοαπογευματινή εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα της Μεγάλης Βρεταννίας, θαρραλέα εμφύσησαν την αξιακή παιδεία για ακόμα μία φορά και παραμένουν σύμβολο της γυναικείας προσφοράς στον αγώνα για τη διάδοση του Ολυμπιακού Ιδεώδους και της ευγενούς αθλητικής άμιλλας.

15203259 10209401091577444 2563986742399108804 n


Ξεχωριστές ματιές και ζεστό χειροκρότημα για την παρουσία- συμβολή των Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, Εύη Μωραιτίδου και Μορφούλα Ντώνα,φορώντας τις μοναδικές δημιουργίες του οίκου υψηλής ραπτικής Oscar de la Renta, μαζί με τα πανέμορφα μοντέλα της επίδειξης και φυσικά της Προέδρου του Σωματείου κας Κατερίνας Παναγοπούλου (Εθνική Πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι).

IMG 20161128 202314
Η Καλλιπάτειρα, κόρη του Ολυμπιονίκη Διαγόρα του Ρόδιου, ήταν η πρώτη γυναίκα της αρχαιότητας που μπήκε μέσα σε αθλητικό χώρο και παρακολούθησε τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Οι κανονισμοί απαγόρευαν την είσοδο και την παρακολούθηση των γυμνικών αγώνων για τις γυναίκες, αλλιώς τιμωρούνταν σε θάνατο με κατακρήμνιση από το βραχώδες όρος Τυπαίο. Η Καλλιπάτειρα, θέλοντας να θαυμάσει το γιο της Πεισίροδο που αγωνιζόταν στην πάλη, πήρε την τόλμη και περιφρονώντας τη σχετική απαγόρευση και την επαπειλούμενη ποινή, μεταμφιέστηκε σε γυμναστή όπου και εισήλθε και παρακολούθησε τον αγώνα.
Προδόθηκε όμως από τον υπέρμετρο και δικαιολογημένο ενθουσιασμό της για τη νίκη του γιου της. Ωστόσο, δεν της επιβλήθηκε η θανατική ποινή, καθώς η οικογένειά της είχε βγάλει σειρά Ολυμπιονικών (πατέρα, σύζυγο, 3 αδέλφια, γιο και ανιψιό).[1].
Η ιστορία της Καλλιπάτειρας έκανε εντύπωση τόσο στους συγχρόνους της, όσο και στις μετέπειτα γενεές μέχρι που ενέπνευσε και τον Λορέντζο Μαβίλη, ο οποίος της αφιέρωσε ένα σονέτο του που θεωρείται ένα από τα ωραιότερα δεκατετράστιχα ποιήματά του.(WP)

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 29 Νοέμβριος 2016 10:02
 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 9 από 205
1.500 παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία │ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
1.500 παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία │ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
7ο Φεστιβάλ Χορωδιών στο Μέγαρο Μουσικής Χίλια πεντακόσια παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία   Η ...

Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο,  Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του; Ο Κουέντιν Ταραντίνο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση