ATTICANEWS.GR

Member Area
Αθλητισμός
Συνάντηση Ζαγοράκη - Μπόσμαν στις Βρυξέλλες για τον αθλητισμό
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 13 Φεβρουάριος 2017 20:16

Συνάντηση Ζαγοράκη - Μπόσμαν στις Βρυξέλλες για τον αθλητισμό
 

zagorakis

 

Βρυξέλλες, 13 Φεβρουαρίου 2017

 
Συνάντηση με τον κ. Ζαν Μαρκ Μπόσμαν είχε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης στις Βρυξέλλες, όπου συζήτησαν αναλυτικά τα προβλήματα τα οποία συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους επαγγελματίες αθλητές στην Ευρώπη.
 
Ο κ. Ζαν Μαρκ Μπόσμαν ήταν ο πρώτος στην ιστορία επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, που προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια, προκειμένου να διεκδικήσει την «ελευθερία του». Βάσει της «απόφασης Μπόσμαν» επιτράπηκε στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να μεταγράφονται ελεύθερα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν λήγει το συμβόλαιό τους με κάποιο σύλλογο. Επίσης, ακυρώθηκαν όσοι κανονισμοί εθνικών ομοσπονδιών χωρών - μελών της Ε.Ε. επέβαλαν περιορισμούς σε τέτοιου είδους μεταγραφές.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν την κατάσταση που επικρατεί στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, είκοσι χρόνια μετά την ιστορική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, τα θετικά αλλά και τα αρνητικά που αυτή επέφερε, όπως επίσης τα προβλήματα και τις διακρίσεις που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες αθλητές στην Ευρώπη.
 
Ο κ. Ζαγοράκης παρουσίασε στον κ. Μπόσμαν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ο ίδιος προωθεί στο  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα εργασιακά δικαιώματα των αθλητών και συμφώνησαν να συντονίσουν τις προσπάθειές τους μέσω και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών FIFPro, για την προώθηση των εργασιακών δικαιωμάτων των αθλητών.  Προς αυτήν την κατεύθυνση ο κ. Μπόσμαν συμφώνησε να συμμετάσχει σε σχετική εκδήλωση που θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 7 Μαρτίου, παρουσία μάλιστα και μελών της Πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2004, που θα βρεθεί στις Βρυξέλλες έπειτα από πρόσκληση του κ. Ζαγοράκη.
 
«Σε συνεργασία με τη FIFpro, όλοι μαζί εν ενεργεία και μη αθλητές, που έχουν τη δική τους διαδρομή όπως ο κ. Μπόσμαν, έχουμε χαράξει από κοινού μια πορεία έτσι ώστε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο να υπάρξουν επίσημες κινήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα και να βοηθήσουμε ανθρώπους, που ασχολούνται επαγγελματικά με τον αθλητισμό, αλλά είναι ακάλυπτοι από παντού. Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, δίνεται βαρύτητα στους 100 - 200 αστέρες των δημοφιλών αθλημάτων, ωστόσο γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εκατομμύρια αθλητών, που στερούνται βασικών δικαιωμάτων, ασφαλιστικά ή συνταξιοδοτικά. 
 
Η κατάσταση σε πολλές περιπτώσεις, μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες και τα φώτα της δημοσιότητας, είναι δραματική. Ο επαγγελματικός αθλητισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει προβλήματα, αλλά αισιοδοξούμε σύντομα να υπάρξουν επίσημες κινήσεις και να παρθούν οριστικές αποφάσεις γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα», δήλωσε ο κ. Ζαγοράκης.

 

 
Ο 8ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος έρχεται στις 23 Απριλίου 2017 Τρέχουμε! Δημιουργούμε! Διασκεδάζουμε!
News - Αθλητισμός
Παρασκευή, 10 Φεβρουάριος 2017 19:35

Ο 8ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος έρχεται στις 23 Απριλίου 2017

Τρέχουμε! Δημιουργούμε! Διασκεδάζουμε!

resized μαρίνα

Για όγδοη χρονιά επιστρέφει στο αγωνιστικό καλεντάρι της πρωτεύουσας ο Ποδειδώνιος Ημιμαραθώνιος. Στις 23 Απριλίου, πρωταθλητές και ερασιτέχνες δρομείς, μικροί και μεγάλοι θα τρέξουν στον πρώτο ιστορικά ημιμαραθώνιο της Αθήνας και στους παράλληλους αγώνες,  με αφετηρία το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου,σε μια όμορφη διαδρομή κατά μήκους της παραλιακής ζώνης του Φαληρικού Όρμου που διαπερνά σημαντικά σημεία πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει επτά διαφορετικούς αγώνες με μικρές, μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις που ικανοποιούν τις ανάγκες όλων των δρομέων. Το βασικό αγώνισμα της ημέρας είναι ο Ημιμαραθώνιος των 21,1 χλμ με μια διαδρομή που περνά από τη Μαρίνα του Φλοίσβου, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Πλατεία Νερού, τη Ναυταθλητική Μαρίνα της Καλλιθέας, τις εκβολές του Ιλισού και Κηφισού ποταμού, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να τερματίσει στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου όπου ξεκίνησε. Την ίδια πορεία θ΄ακολουθήσουν και οι συμμετέχοντες στο Σκυταλοδρομίου Ημιμαραθωνίου όπου δύο δρομείς μοιράζονται την απόσταση δίνοντας ο ένας στον άλλον την χαρακτηριστική κορδέλα της ομάδας τους.

resized κορίτσια

Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο και τη Σκυταλοδρομία διεξάγεται πάνω στην ίδια διαδρομή και ο Αγώνας Δρόμου Τέταρτο (1/4) Ημιμαραθώνιος που εξελίσσεται σε μια απόσταση 11,1 χλμ. Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε λιγότερα χιλιόμετρα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν στον αγώνα Athens Fun Run 2 Change Diabetes μήκους 5 χλμ που διαπερνά το παραλιακό μέτωπο φτάνοντας μέχρι την Πλατεία Νερού. Σε πιο χαλαρούς ρυθμούς διεξάγεται ο αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος 5 χλμ, πάνω στην ίδια όμως διαδρομή με τον προηγούμενο Αγώνα Διασκέδασης. Το ιδιαίτερο στοιχείο αυτού του αγωνίσματος, είναι το πέρασμα από την τάρατσα των γειτονικών κτηρίων της Εσπλανάδας για 500 μέτρα, απολαμβάνοντας την θέα της θάλασσας από ψηλά, μια ευκαιρία που δεν συνηθίζεται σε άλλους αγώνες του εσωτερικού ή ακόμα και του εξωτερικού.

resized μετάλλιο

Από το σχεδιασμό, δεν λείπει και ο παιδικός αγώνας Chiquita Athens Fun Run 1.000 μέτρων που απευθύνεται σε δρομείς έως 12 χρόνων. Για λόγους ασφαλείας, σε όλη τη διαδρομή που απλώνεται στην Μαρίνα του Φλοίσβου, άνθρωποι της διοργάνωσης επιβλέπτουν τα παιδιά που συμμετέχουν μαζί με τους γονείς και κηδεμόνες των μικρών αθλητών. Αντιλαμβανόμενος τις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας λόγω της οικονομικής ύφεσης, ο Ποσειδώνιος τέλος εντάσσει στο πρόγραμμά του Αγώνα Κοινωνικής Προσφοράς. Τρέχοντας ή βαδίζοντας για 1.000 ή 2.000 μέτρα, οι συμμετέχοντες εδώ ενισχύουν το έργο και την προσπάθεια που καταβάλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», για παιδιά με νοητική υστέρηση και αυτισμό. Η καταβολή οποιουδήποτε ποσού (προτεινόμενο ποσό 5 ευρώ και πάνω) για εγγραφή αντιπροσωπεύει τη φιλανθρωπική συνεισφορά. 

resized παιδιά

Για τους αγώνες, οι εγγραφές είναι ήδη διαθέσιμες στη σελίδα www.poseidon-athenshalfmarathon.com και θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 5 Απριλίου. Οι αθλητές με προβλήματα ακοής, όρασης, ακρωτηριασμών και οι παραπληγικοί συμμετέχουν δωρεάν, με προαπαιτούμενη την εγγραφή τους στους αγώνες. Το ίδιο ισχύει και για τους παιδικούς αγώνες. Αθλητές που έχουν τερματίσει στις προηγούμες επτά χρονιές του Ποσειδωνίου Ημιμαραθωνίου ή της Σκυταλοδρομίας Ημιμαραθωνίου έχουν έκπτωση 50% στην φετινή τους συμμετοχή.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ειδικό πιστοποιητικό συμμετοχής κι επίδοσης ενώ μέσω της ιστοσελίδας θα έχουν την ευκαιρία να κατεβάσουν δωρεάν τις φωτογραφίες τους από την εξέλιξη του αγώνα.

Σε όλο το μήκος των διαδρομών μουσικά σύνολα και μεμονομένοι μουσικοί από το Εθνικό Ωδείο Παλαιού Φαλήρου θα παίζουν μελωδίες για να ενθαρρύνουν τους δρομείς και να δημιουργήσουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στα πλαίσια του προγράμματος «Μουσική και Μουσικοί πάνω στο κύμα».

Εναρμονισμένος με τα σύγχρονα πρότυπα διαχείρισης του ενεργειακού αποτυπώματος, ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος από την πρώτη κιόλας διοργάνωση έχει οικολογικό προσανατολισμό. Έτσι και φέτος, συνεχίζεται η δράση «ECO Περιβάλλον. Στάση ζωής!» όπου αποφεύγεται η χρήση έντυπων για τη συμμετοχή στον αγώνα και όλες οι απαραίτητες διαδικασίες πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά. Ακόμα, όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά που προκύπτουν από τη διενέργεια του αγώνα όπως τα μπουκάλια νερού ή αναψυκτικών, συγκεντρώνονται σε ειδικούς κάδους και προωθούνται για ανακύκλωση.

Με το σύνθημα «Τρέχω & Βαδίζω.  Δίνω αξία στα βήματά μου!  Δράση για το Διαβήτη και την Παχυσαρκία. Τώρα!» η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ) και ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος ενώνουν τις δυνάμεις τους στη μάχη εναντίον του Διαβήτη. Η συνεργασία των δύο πλευρών βασίστηκε στην επιθυμία για την  ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη και της Παχυσαρκίας, αλλά και στην ανάγκη να οδηγήσουν όλο και περισσότερους Έλληνες στη σημασία της καθημερινής άσκησης και άθλησης. Ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος και οι Παράλληλοι Αγώνες αποτελούν ένα ισχυρό κίνητρο για να έρθουμε πιο κοντά στον υγιεινό τρόπο ζωής αλλά και στο να μεταφέρουμε μηνύματα στήριξης και ανθρωπιάς στα άτομα με Διαβήτη.

resized ταε κβο ντο

Παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα του Ποσειδωνίου, εκτυλίσσεται κι ένα σύνολο πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων που δίνουν έναν διαφορετικό τόνο στη διοργάνωση. Η πιο χαρακτηριστική είναι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 4-14 ετών. Με θέμα «Το τρέξιμο είναι παιχνίδι, είναι χαρά! Το τρέξιμο με την παρέα μας είναι μεγαλύτερη χαρά!», οι μικροί συμμετέχοντες καλούνται να σχεδιάσουν ή να ζωγραφίσουν εικόνες από το μάθημα της ζωγραφικής στα σχολεία ή από κάποια συμμετοχή τους σε αγώνα δρόμου. Μπορούν να αποτυπώσουν αγαπημένα τους πρόσωπα που έχουν δρομική δράση ή άλλων που έχουν δει να τρέχουν. Τα πιο μεγάλα παιδιά, έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν μέσω κολλάζ φωτογραφιών ή αποσπασμάτων από έντυπα για να κάνουν πιο πρωτότυπες τις δημιουργίες τους. Όλα τα έργα ζωγραφικής θα δημοσιευτούν στο διαδικτυακό ιστότοπο του Ποσειδώνιου Ημιμαραθώνιου.  Την αξιολόγηση των έργων θα την κάνει επιτροπή ειδικών ενώ για τους τελικούς νικητές θα γίνει κλήρωση μεταξύ των επικρατέστερων δημιουργιών. Τα έργα που θα προκύψουν από αυτή τη διαδικασία, θα παρουσιαστούν σε ειδική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως 22 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος» του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής στη σελίδα  www.poseidon-athenshalfmarathon.com. Η λήξη συγκέντρωσης των συμμετοχών έχει οριστεί για την Παρασκευή 3 Μαρτίου ή νωρίτερα με τη συμπλήρωση των 500 έργων.

Η διοργάνωση, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας. Το αγωνιστικό τμήμα, φέρει τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας «Αθλητισμός για όλους» (UESpT) αλλά και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑΥ). 

 
Η Τσιοβόλου, ο Πήχας και ο Μαρμαρέλης, οι κορυφαίοι στο Ελατοχώρι Κατερίνης
News - Αθλητισμός
Παρασκευή, 10 Φεβρουάριος 2017 09:34

 

Η Τσιοβόλου, ο Πήχας και ο Μαρμαρέλης,

οι κορυφαίοι στο Ελατοχώρι Κατερίνης

 

Οι πρωταγωνιστές του 2ου Κυπέλλου Παίδων - Κορασίδων

resized eoxa.170209.f1.elatohori

 

Σε δύσκολες συνθήκες αφού οι υψηλές θερμοκρασίες εμπόδιζαν την διατήρηση του στίβου σε ικανοποιητική κατάσταση ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Κύπελλο Παίδων - Κορασίδων με διεθνή συμμετοχή από Βουλγαρία και Τουρκία. στο Ελατοχώρι Κατερίνης τις 4 και 5 Φεβρουαρίου 2017.

Το επίπεδο των αθλητών και αθλητριών ήταν σε υψηλό επίπεδο και ο συναγωνισμός πολύ έντονος μεταξύ αθλητών και σωματείων.

 

Ξεχώρισε στην κατηγορία Κορασίδων (Κ2) η Μαρία Τσιοβόλου (ΒΟΛ) που με δύο χρυσά μετάλλια επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά την ανωτερότητα της. Στην κατηγορία Παίδων (Π2), οι μάχες ήταν πολύ μεγάλες και τελικά μοιράστηκαν τα χρυσά μετάλλια οι Απόστολος Πήχας (ΓΡΕ) και Χρήστος Μαρμαρέλλης (ΣΕΡ) στο γιγαντιαίο και στην τεχνική κατάβαση αντίστοιχα.

 

Στις μικρές κατηγορίες και στους Παίδες (Π1) ο Αστέριος Μπάκας (ΑΛΠ) κέρδισε, όπως και την προηγούμενη βδομάδα, το χρυσό μετάλλιο στην γιγαντιαία τεχνική κατάβαση με εξαιρετικό χρόνο. Στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης ο Δημήτριος Ασβεστάς (ΒΟΛ) ήταν το ίδιο εντυπωσιακός και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

resized eoxa.170209.f2.elatohori

Στις κορασίδες (Κ1) οι Ναουσαίες Ευανθία-Αικατερίνη Τρούπκου και Μαρία-Ακριβή Μουδιώτη μοιράστηκαν τις εντυπώσεις και τις πρώτες θέσεις στο γιγαντιαίο και στην τεχνική κατάβαση αντίστοιχα.

 

Στην Ράβνα Γκόρα της Κροατίας η Μαρία Ντάνου επηρεάστηκε αρνητικά από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή και τερμάτισε στην 8η θέση στα 5 χλμ. ΕΤ με χρόνο 13:46,6 και 217,97 βαθμούς FIS.

 

Στη Ντβόριστα της Βοσνίας ο Νίκος Τσουρέκας έκανε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση σε διεθνή αγώνα αφού στα 10 χλμ. ΕΤ κατετάγη 5ος με χρόνο 21:37,3 και 142,21 βαθμούς FIS.

 
ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ Η ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΧΑΡΑ ΚΑΡΥΑΜΗ (Φωτογραφίες)
News - Αθλητισμός
Πέμπτη, 09 Φεβρουάριος 2017 21:13

ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ Η ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΧΑΡΑ ΚΑΡΥΑΜΗ (Φωτογραφίες)

resized 16640737 1315546081869583 5369047612525830120 n

Ο Αθλητικός Όμιλος «ΝΙΚΗ Κερατέας» είχε την τιμή και την χαρά να υποδεχθεί στην Κερατέα την Ολυμπιονίκη του Σύδνεϋ  αλλά και παγκόσμια πρωταθλήτρια του 1999 στο άθλημα της Ρυθμικής Γυμναστικής κ. Χαρά Καρυάμη.

 resized 16508990 1315545875202937 8086269432358863546 n

Οι μικρές αθλήτριες  του ομίλου επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στην κ. Καρυάμη ενώ αξιοσημείωτο ήταν το ενδιαφέρον της πρωταθλήτριας για τα τμήματα και τις αθλήτριες της Νίκης Κερατέας. Η ίδια δήλωσε εντυπωσιασμένη από τους χώρους και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Λαυρεωτικής καθώς και τις άριστες συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγονται οι προπονήσεις και έδειξε ικανοποιημένη από το ταλέντο και την πρόοδο των μικρών αθλητριών. 

 resized 16603066 1315545851869606 4963732529203292926 n

Η κ. Καρυάμη παρακολούθησε σύντομα προγράμματα επίδειξης και από τα 3 τμήματα ενώ οι μικρές αθλήτριες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να φωτογραφηθούν με την Ολυμπιονίκη.

resized 16681563 1315545858536272 9014037479907739647 n

resized 16641078 1315546335202891 2082649887252736051 n

 

resized 16708221 1315545838536274 3556641486788587891 n

 
Σε μία συγκινητική βραδιά ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και ο “Γαλανόλευκος Φάρος” βράβευσαν παίκτες της Εθνικής Ελλάδος.
News - Αθλητισμός
Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος 2017 19:17

Σε μία συγκινητική βραδιά ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και ο “Γαλανόλευκος Φάρος” βράβευσαν παίκτες της Εθνικής Ελλάδος.

resized 16602161 1216792088434749 3589317544848343819 o

Σε μία συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο συνεδρικό κέντρο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος και ο «Γαλανόλευκος Φάρος» βράβευσαν όλες τις γενιές της Εθνικής Ελλάδος με αποκορύφωμα την Εθνική ομάδα που σήκωσε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο στην Πορτογαλία το 2004. Από τον Νεστορίδη στον Καραγκούνη κι από τον Πολυχρονίου στον Αποστολάκη και πολλούς άλλους σε μια Εθνική βραδιά γεμάτη συγκίνηση.

resized 16473077 1216791945101430 2057041922723213311 n

Ο οικοδεσπότης της βραδιάς Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης χαρακτήρισε παρακαταθήκη για τις νεώτερες γενιές της Ελλάδας, την προσφορά των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, που τιμήθηκαν χθες στην εκδήλωση, που διοργάνωσε το Πανελλαδικό Σωματείο "Γαλανόλευκος Φάρος", στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μίκης Θεοδωράκης" στην Αργυρούπολη. 

resized 16473857 1216791948434763 7332793963074981265 n

"Η σημερινή εκδήλωση" τόνισε ο Δήμαρχος "είναι μια γιορτή για την πόλη μας και τον αθλητισμό. Νιώθω πραγματικά πολύ συγκινημένος και υπερήφανος που μου δόθηκε η ευκαιρία να σφίξω το χέρι του Δομάζου, του Πολυχρονίου και άλλων θρύλων του ελληνικού ποδοσφαίρου που βρίσκονται σήμερα εδώ". 

"Η σημερινή είναι μία πολύ σημαντική διοργάνωση για τον Αθλητισμό. Τιμούμε την ιστορία, τη μνήμη και την προσφορά. Όμως το σημαντικότερο όλων είναι το γεγονός ότι αφήνετε παρακαταθήκες στις νεώτερες γενιές για το πως πρέπει να αθλούνται και πως πρέπει να πορεύονται. Θέλω να συγχαρώ το Σωματείο "Γαλανόλευκος Φάρος" τον αντιπρόεδρο Γιώργο Χειλαδάκη, τον δικό μας Γιώργο, και να πω πως, ο δήμος μας πάντα θα φιλοξενεί αυτές τις εκδηλώσεις". 

resized 16507894 1216791991768092 8882920307191160075 n

Τέλος ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, δήλωσε πως, αποτελεί προσωπική του δέσμευση πως όταν προχωρήσει η επένδυση του Ελληνικού, να προσπαθήσει για τη δημιουργία μέσα στο χώρο Μουσείου του "Γαλανόλευκου Φάρου" με όλη την ιστορία της Εθνικής Ομάδας. 

Οι βραβεύσεις ξεκίνησαν με τον Κώστα Πολυχρονίου, ο οποίος βραβεύτηκε για την πολύτιμη προσφορά του στην Εθνική Ελλάδος από όλα τα πόστα. Το βραβείο το έλαβε από τον νυν ομοσπονδιακό τεχνικό Μίχαελ Σκίμπε, ο οποίος απόλαυσε όλη την εκδήλωση από την αρχή ως το τέλος της μαθαίνοντας ιστορία, έχοντας δίπλα του τον βοηθό του Κώστα Τσάνα.

resized 16507917 1216792318434726 1071336321965557157 n

Τη σκυτάλη πήρε η πρώτη μεταπολεμική Εθνική ομάδα την οποία εκπροσώπησαν ο Κώστας Νεστορίδης και ο Σάββας Θεοδωρίδης. Μάλιστα από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές της βραδιάς ήταν τα δάκρυα του παλαίμαχου άσου της ΑΕΚ όταν προσπάθησε να αρθρώσει δυο ευχαριστήριες κουβέντες για την τιμή που δέχθηκε.Εν συνεχεία ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης κ.Γιώργος Καλιντέρης ο οποίος είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης της εκδήλωσης βράβευσε τον αθλητικογράφο Νίκο Κατσαρό ,για την προσφορά του στα Μ.Μ.Ε.

resized 16508170 1216792211768070 5805853537988080340 n
Την ομάδα της δεκαετίας του 70' που έφτασε μια ανάσα από τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο κύπελλο του Μεξικού την ομάδα εκπροσώπησαν ο Μίμης Δομάζος, ο Τάκης Οικονομόπουλος, ο Αριστείδης Καμάρας, ο Αντώνης Αντωνιάδης, ο Στάθης Χάιτας και ο Γιάννης Γκαϊτατζής. 

resized 16508793 1216791851768106 816589992223692474 n

Από την πρώτη ομάδα που βρέθηκε ποτέ σε τελική φάση, εκείνη της δεκαετίας του 80', το «παρών» έδωσαν οι Σπύρος Λιβαθηνός, Μάικ Γαλάκος, Βασίλης Κωνσταντίνου, Λάκης Νικολάου και Χρήστος Αρδίζογλου. Τις πλακέτες τους άπαντες τις έλαβαν από την Δέσποινα Παναγούλια, του αρχιτέκτονα των πρώτων σπουδαίων επιτυχιών της γαλανόλευκης.

resized 16602624 1216791585101466 610185855694732589 n

Από την ομάδα του 1994 που βραβεύτηκε από τον Δήμαρχο της πόλης Γιάννη Κωνσταντάτο, βρέθηκαν στην εκδήλωση οι Στράτος Αποστολάκης, Κυριάκος Καραταΐδης, Γιώτης Τσαλουχίδης αλλά και ο Ανδρέας Νινιάδης.

resized 16602880 1216791798434778 9176358570469600576 n

Από την πρωταθλήτρια Ευρώπης ήταν εκεί ο Γιώργος Καραγκούνης που παρέλαβε βραβείο και ως ρέκορντμαν συμμετοχών, αλλά και οι Τάκης Φύσσας, Βασίλης Τσιάρτας, Μιχάλης Καψής, Γιάννης Γκούμας και Αντώνης Νικοπολίδης.

 
Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Άθλησης για όλους (50+) θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
News - Αθλητισμός
Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2017 18:55

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Άθλησης για όλους (50+) θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

3β

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου, (ΟΑΠΠΑ) και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Άθλησης για Όλους (UESpT), διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου, τους Παγκόσμιους Αγώνες Άθλησης για Όλους 50+ . Οι αγώνες προβάλλουν το μήνυμα ότι ο αθλητισμός δεν γνωρίζει ηλικιακά σύνορα και ότι, όσοι εμπνέονται από τον αθλητισμό και αγωνίζονται με την καρδιά και την ψυχή, είναι πάντα πρωταθλητές. Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Άθλησης για Όλους 50+ είναι μια αθλητική διοργάνωση με έντονο κοινωνικό και περιβαλλοντικό προσανατολισμό. Δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους ηλικίας άνω των 50 ετών να συμμετάσχουν σε αθλήματα και δραστηριότητες υψηλού επιπέδου, να εμπλουτίσουν την καθημερινότητα τους και να διατηρηθούν σωματικά δραστήριοι. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές στους αγώνες μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης (http://www.worldseniorgames.org) όπου υπάρχουν και αναλυτικά όλες οι πληροφορίες των αγώνων.

Με 15 αγωνιστικά αθλήματα, με ένα παράλληλο πρόγραμμα «πράσινης ενέργειας» και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, και με σειρά εκδηλώσεων και τουριστικών ξεναγήσεων, οι Παγκόσμιοι Αγώνες Άθλησης για όλους δίνουν το καλοκαίρι του 2017 το δικό τους χρώμα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα κι ανοίγουν νέο παράθυρο προβολής της περιοχής στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο του κοινωνικού προσανατολισμού που πάντοτε έχουν οι Παγκόσμιοι Αγώνες Άθλησης για Όλους 50+, μέρος των εσόδων της διοργάνωσης θα διατεθεί στα Παιδικά Χωριά SOS

 
Η ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΧΑΡΑ ΚΑΡΥΑΜΗ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ.
News - Αθλητισμός
Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2017 14:45

Η ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΧΑΡΑ ΚΑΡΥΑΜΗ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ.

Η ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΧΑΡΑ ΚΑΡΥΑΜΗ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Ο Αθλητικός Όμιλος ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΤΕΑΣ έχει την τιμή να υποδεχτεί την Ολυμπιονίκη Χαρά Καρυάμη την Πέμπτη στις 9 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 16:30 στο Γυμναστήριο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας.

Η Χαρά Καρυάμη είναι Ολυμπιονίκης της Ρυθμικής Γυμναστικής (χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνεϋ το 2000).

Οι μικρές μας αθλήτριες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί της, να τις συμβουλεύσει και να τις μυήσει στα Αθλητικά Ιδεώδη.

 
Ο Σπύρος Καπράλος επανεξελέγη σήμερα Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τρίτη συνεχόμενη τετραετία.
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 20:37

Ο Σπύρος Καπράλος επανεξελέγη σήμερα Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τρίτη συνεχόμενη τετραετία.

resized EOE 103

Ο κ. Καπράλος πήρε 14 ψήφους σε σύνολο 14 ψηφισάντων, έναντι καμίας ψήφου του έτερου υποψηφίου Ισίδωρου Κούβελου που λόγω ασθένειας απουσίασε από τη διαδικασία.

Στη ομιλία του προς τα μέλη της Ολομέλειας ο Σπύρος Καπράλος, αμέσως μετά την εκλογή του, είπε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε και με εκλέξατε Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τρίτη φορά. Δεν είναι προσωπική νίκη του Σπύρου Καπράλου, είναι νίκη του ελληνικού αθλητισμού, νίκη των αθλητών μας, που σε δύσκολες εποχές δίνουν τον δικό τους σκληρό αγώνα και πρωταγωνίστησαν το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Λυπάμαι που σήμερα έλειπαν ορισμένοι συνάδελφοι και δεν πήραν μέρος στην εκλογική διαδικασία, αλλά να ξέρουν, όπως πρέπει να ξέρει και όλος ο αθλητικός κόσμος, ότι θα προχωρήσουμε ενωμένοι για το καλό όλων και να κάνουμε αυτό που πρέπει για να βοηθήσουμε τον αθλητισμό. Η απαρτία που υπήρχε σήμερα στην ΕΟΕ, έδωσε στην Ολομέλεια το δικαίωμα να προχωρήσει στις εκλογές βάσει των κανονισμών και η πλειοψηφία που υπήρχε με 14 ψήφους σε 25 μέλη, με εξέλεξε Πρόεδρο. Λυπήθηκα πάρα πολύ για όσα έγιναν στον ελληνικό αθλητισμό μέσω των δικαστηρίων, όταν Ομοσπονδίες που μας έχουν χαρίσει μετάλλια και μεγάλες επιτυχίες αποβλήθηκαν από την εκλογική διαδικασία, ενώ μόνο την τελευταία εβδομάδα 4-5 Ομοσπονδίες βρέθηκαν στα δικαστήρια για λόγους που για μένα είναι ανεξήγητοι. Θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά πέρασαν πια και θα πορευθούμε για το καλό του ελληνικού αθλητισμού.»

resized EOE 104

Κατά τις σημερινές εκλογές για τη θητεία 2017 - 2020, εξελέγησαν ομόφωνα και τα εξής μέλη, στο Διοικητικό Συμβούλιο, την Εκτελεστική Επιτροπή, τη ΔΟΑ και σε τρεις επιτροπές:

Α' Αντιπρόεδρος: Παύλος Κανελλάκης
Β΄ Αντιπρόεδρος: Βασίλης Κατσώρας
Γενικός Γραμματέας: Μανώλης Κολυμπάδης
Ταμίας: Αντώνης Νικολόπουλος
Εκτελεστική Επιτροπή: Αριστείδης Αδαμόπουλος, Πολυξένη Αργειτάκη, Ιάκωβος Φιλιππούσης
Πρόεδρος Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας: Μιχάλης Φυσετζίδης
Πρόεδρος Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος: Μανώλης Κατσιαδάκης
Πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας: Γιάννης Καρράς
Πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας: Αθανάσιος Βασιλειάδης

Από την έναρξη της λειτουργίας της ΕΟE, Πρόεδροί της υπήρξαν οι:

Διάδοχος Κωνσταντίνος (1894-1912) Βασιλεύς Κωνσταντίνος (1913) Διάδοχος Γεώργιος (1914-1917) Μιλτιάδης Νεγροπόντης (1918-1920) Διάδοχος Γεώργιος (1921-1922) Βασιλεύς Γεώργιος ο Β' (1922-1923) Γεώργιος Αβέρωφ (1924-30/4/1930) Ιωάννης Δροσόπουλος (1/5/1930-1936) Διάδοχος Παύλος (1936-1948) Βασιλεύς Παύλος (1948-1952) Κώστας Γεωργακόπουλος και Ιωάννης Κετσέας (1953-1954) Διάδοχος Κωνσταντίνος (1955-1964) Διάδοχος Ειρήνη (1965-1968) Θεοδόσιος Παπαθανασιάδης (1969-1973) Σπυρίδων Βελλιανίτης (31/1/1973-1974) Απόστολος Νικολαΐδης (30/8/1974-1976) Γεώργιος Αθανασιάδης (1976-1983) 'Aγγελος Λεμπέσης (14/4/1983-1984) Λάμπης Νικολάου (1985-1988 και 1989-1992) Αντώνιος Τζίκας (1993-1996) Λάμπης Νικολάου (1997-2000 και 2001-2004) Μίνωας Ξ. Κυριακού (2004-2009) Σπύρος Καπράλος (2009-σήμερα).

 
Όταν η showbiz γίνεται ΠΑΟΚ.
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 13:20
Όταν η showbiz γίνεται ΠΑΟΚ.
resized mm
Μάρα Δαρμουσλή
 
 
Oπως είναι φυσιολογικό o ΠΑΟΚ έχει  αρκετούς φανατικούς οπαδούς και στο κομμάτι των διάσημων,μοντέλων,τραγουδιστών από  μέχρι και παρουσιαστών.
Το  πανέμορφο σέξι μοντέλο, Μάρα Δαρμουσλή, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και δηλώνει θερμή οπαδός του ΠΑΟΚ.
resized theodoridou-570
Νατάσα Θεοδωρίδου
Ακόμη, η δημοφιλής Θεσσαλονικιά  τραγουδίστρια Νατάσα Θεοδωρίδου,δηλώνει δεμένη με τον «Δικέφαλο» και μάλιστα  οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι παίκτες του ΠΑΟΚ του βόλει  γιόρτασαν  σε νυχτερινό μαγαζί που δούλευε,όπου φυσικά η ίδια έδωσε τα πάντα όλα για να τους διασκεδάσει.
resized 2008122500284 2594591
Βίκυ Χατζηβασιλείου
Μια ακόμη όμορφη παρουσία φαίνεται ότι αγαπά την ομάδα του ΠΑΟΚ. Η πολύ όμορφη παρουσιάστρια της γνωστής εκπομπής «Πάμε πακέτο»  Βίκυ Χατζηβασιλείου δεν άντεξε στα μοναδικά συναισθήματα της ομάδας. Μια ακόμη δυνατή προσθήκη, λοιπόν,στους φιλάθλους της ομάδας.
resized original
Κατερίνα Στικούδη
Μια ακόμη είναι η παρουσιάστρια/ τραγουδίστρια Κατερίνα Στικούδη που από μικρή που έμενε στη Θεσσαλονίκη είχε την καρδιά της στον ΠΑΟΚ, Η ίδια όταν ασχολιόταν με το κολύμπι σε μικρή ηλικία, άνηκε στη ομάδα του Δικεφάλου και μάλιστα  για 13 ολόκληρα χρόνια. 
 
 
 
Σημαντικές διακρίσεις στον στίβο από τα κορίτσια του ΑΟΒ.
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 06 Φεβρουάριος 2017 11:52

Σημαντικές διακρίσεις στον στίβο από τα κορίτσια του ΑΟΒ.

a03a7c69a5ae574d020786ccdd559605 XL

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017 διεξήχθη ημερίδα κλειστού στίβου όλων των κατηγοριών στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στην ημερίδα συμμετείχαν 7 αθλήτριες του Αθλητικού Ομίλου Βουλιαγμένης, επιτυγχάνοντας μεγάλα ατομικά ρεκόρ και σημαντικές διακρίσεις!

Εκπληκτική εμφάνιση είχε η Δάφνη Ευτυχία Λαβασά (2001) στα 3000 μ. γυναικών, που έδειξε ότι το 2017 θα πρωταγωνιστήσει στους δρόμους αποστάσεων στην κατηγορία των κορασίδων!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι θέσεις των αθλητών-τριών του ΑΟΒ:

3η στα 3000μ ΓΥΝΑΙΚΩΝ η ΛΑΒΑΣΑ ΔΑΦΝΗ-ΕΥΤΥΧΙΑ (2001) με μεγάλο ατομικό ρεκόρ 10.26.83 (Α.Ρ.) και 1η επίδοση στην Ελλάδα στις κορασίδες για το 2017!

8η στα 200μ ΓΥΝΑΙΚΩΝ η ΒΛΑΡΑ ΜΑΡΙΝΑ-ΛΑΜΠΡΙΝΗ (1998) με ατομικό ρεκόρ 26.85 (Α.Ρ.) και 5η επίδοση στις νεάνιδες για το 2017.

24η στα 60μ ΓΥΝΑΙΚΩΝ η ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΒΑΣΩ (1998) με ατομικό ρεκόρ 8.17 (Α.Ρ.),

33η στα 60μ ΓΥΝΑΙΚΩΝ η ΠΛΑΝΑΚΗ ΜΥΡΙΑΜ (1998) με 8.30,

44η στα 60μ ΓΥΝΑΙΚΩΝ η ΒΛΑΡΑ ΜΑΡΙΝΑ-ΛΑΜΠΡΙΝΗ (1998) με ατομικό ρεκόρ 8.39 (Α.Ρ.),

47η στα 60μ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α’ η ΚΑΝΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑ (2002) με ατομικό ρεκόρ 9.00 (Α.Ρ.),

56η στα 60μ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α’ η ΔΟΥΓΕΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (2002) με ατομικό ρεκόρ 9.18 (Α.Ρ.),

58η στα 60μ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α’ η ΒΑΓΙΟΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (2002) με ατομικό ρεκόρ 9.19 (Α.Ρ.).

Οι επόμενοι αγώνες για τους αθλητές-τριες του ΑΟΒ είναι η ημερίδα κλειστού στίβου όλων των κατηγοριών στο κλειστό Προπονητήριο του Αγίου Κοσμά στις 11 Φεβρουαρίου 2017.

Οι προπονητές: Θωμάς Ιακωβάκης, Κυριάκος Μουτεσίδης.

 
ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ 21 ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 7
News - Αθλητισμός
Σάββατο, 04 Φεβρουάριος 2017 18:27

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ 21 ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 7

 resized IMG 8017

Σε κλίμα συγκίνησης, τελέστηκε σήμερα στο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», το ετήσιο μνημόσυνο, για τα 21 νεαρά θύματα της Θύρας 7  που βρήκαν τραγικό θάνατο μετά τη λήξη του αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ –ΑΕΚ πριν από 36 χρόνια.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Δήμου Πειραιά στην πλατεία Θυμάτων Θύρας 7, από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη  Μώραλη και τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

resized IMG 3445

Επίσης, στεφάνια κατέθεσαν εκ μέρους της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά ο κ. Κώστας Χολέβας και εκ μέρους του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού ο Πρόεδρος κ. Γιώργος  Δαρίβας.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φίλων Ολυμπιακού κ. Κωνσταντίνος Μπαρμπής μίλησε για τους ήρωες – όπως χαρακτηριστικά είπε -  της Θύρας 7,  οι οποίοι έφυγαν νωρίς, αλλά η μνήμη τους παραμένει ζωντανή  στις καρδιές του φίλαθλου κόσμου.

resized IMG 3446

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του μετά το πέρας του μνημοσύνου, τόνισε:

«Είναι μια ημέρα μνήμης για την ομάδα του Ολυμπιακού, για την πόλη του Πειραιά, για το ποδόσφαιρο, για τη χώρα. Πριν 36 χρόνια έγινε το πιο τραγικό δυστύχημα, με 21 θύματα που "έφυγαν" αδικαιολόγητα, ενώ πήγαν στο γήπεδο για να χαρούν τη νίκη της ομάδας τους. Τα γεγονότα είναι γνωστά. Ποτέ δεν βρέθηκαν οι υπαίτιοι, ποτέ δεν βρέθηκαν οι ένοχοι αυτής της ιστορίας. Εμείς έχουμε χρέος ως πόλη, ως Σύλλογος, ως ποδόσφαιρο, να τιμούμε και να κρατάμε άσβεστη τη μνήμη τους. Έτσι, έγινε και φέτος το ετήσιο μνημόσυνο, παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων φίλων του Ολυμπιακού και αυτό θα έλεγα δείχνει το μεγαλείο του Σωματείου. Ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του,  ξέρει να θυμάται, ξέρει να τιμά και θα το πράττει και τα επόμενα χρόνια. Ως Δήμος Πειραιά, πάντα θα είμαστε παρόντες εδώ,  όλοι, ώστε να μείνει άσβεστη η μνήμη αυτών των παιδιών».

Στην επιμνημόσυνη δέηση,  παιάνισε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

resized IMG 3478

 
Θεόδωρος Ζαγοράκης: «Πρέπει να αναδείξουμε τον πολυδιάστατο ρόλο του αθλητισμού και να πολεμήσουμε ό,τι τον υποβαθμίζει»
News - Αθλητισμός
Παρασκευή, 03 Φεβρουάριος 2017 14:56

Θεόδωρος Ζαγοράκης:
«Πρέπει να αναδείξουμε τον πολυδιάστατο ρόλο του αθλητισμού 
και να πολεμήσουμε ό,τι τον υποβαθμίζει»

 

Βρυξέλλες, 3 Φεβρουαρίου 2017

 
 zagorakis
 
«Η έκθεση για την αθλητική πολιτική στην Ε.Ε. που εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αγγίζει τα φαινόμενα που πλήττουν τον αθλητισμό, θέτει το πλαίσιο εργασίας ώστε να τα καταπολεμήσουμε και προτείνει λύσεις για τον αθλητή, τον πολίτη και την κοινωνία» δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης για την υπερψήφιση της έκθεσης σχετικά με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της πολιτικής για τον αθλητισμό, κατά την Σύνοδο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.
 
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, του οποίου οι τροπολογίες εγκρίθηκαν από το σώμα, συνέβαλε ουσιαστικά στην τελική διαμόρφωση της έκθεσης ως μέλος της επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ε.Κ. αλλά και ως γενικός γραμματέας της διακομματικής ομάδας για τον αθλητισμό. Οι τροπολογίες του κ. Ζαγοράκη, ανέδειξαν φαινόμενα που πλήττουν χρόνια τον χώρο, όπως η βία και το ντόπινγκ, η έλλειψη επαρκούς εκπαίδευσης των αθλητών, αλλά και οι συνθήκες «εργασιακού μεσαίωνα» που αντιμετωπίζουν οι λιγότερο γνωστοί επαγγελματίες αθλητές.
 
Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζει την ανάγκη προώθησης καλών πρακτικών για την θέσπιση σύγχρονου και βιώσιμου θεσμικού πλαίσιού διακυβέρνησης των αθλητικών οργανισμών σε κάθε επίπεδο, ώστε τα ζητήματα αυτά να αντιμετωπίζονται συνολικά.
 
Μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας συνυπέγραψε τροπολογίες για την δημιουργία μητρώων διαφάνειας που αφορούν τις αμοιβές των μάνατζερ, την προώθηση της διπλής σταδιοδρομίας των αθλητών και την κινητικότητα προπονητών και συναφών επαγγελματιών, καθώς και την υποστήριξη και την προστασία των νεαρών και ανήλικων αθλητών. Επίσης, μέσω των τροπολογιών αυτών, η έκθεση τονίζει την προώθηση μακροπρόθεσμων οικονομικών μοντέλων για την προαγωγή του αθλητισμού και των αθλητικών υποδομών, την προώθηση διακρατικών συμφωνιών για το ντόπινγκ και την αντιμετώπιση του ως απειλή για την δημόσια υγεία και το δημόσιο συμφέρον, ενώ θέτει παράλληλα ζητήματα μείωσης της χρηματοδότησης του αθλητισμού λόγω της ψηφιακής πειρατείας και της μη εγκεκριμένης αναμετάδοσης αθλητικών γεγονότων.
 
Στο τελικό κείμενο της έκθεσης γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην έννοια της ακεραιότητας ως προϋπόθεση για όποιον σχετίζεται με τον αθλητισμό, και πως θα πρέπει να διασφαλίζεται θεσμικά από κάθε φορέα και άτομο, ώστε να καταπολεμηθούν αποτελεσματικά φαινόμενα όπως οι προσυμφωνημένοι αγώνες.
 
Τέλος, ο κ. Ζαγοράκης έκλεισε δηλώνοντας ότι «η νέα έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υποστηρίζει τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό. Τον αθλητισμό που συμβάλει στην σωματική και πνευματική υγεία, την οικονομική και τοπική ανάπτυξη, την κοινωνική ένταξη και την ευημερία του ατόμου και των κοινωνιών μας συνολικά. Δεν πρέπει να συνδέουμε τον αθλητισμό με τα όσα αρνητικά συμβαίνουν λόγω εξωαγωνιστικών ή παραβατικών πρακτικών, αλλά να επικεντρωνόμαστε στα θετικά του». 

 

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 9 από 209
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο αγώνας ποδηλάτου κατάβασης βουνού (downhill) στη Λιβαδειά.
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο αγώνας ποδηλάτου κατάβασης βουνού (downhill) στη Λιβαδειά.
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο αγώνας ποδηλάτου κατάβασης βουνού (downhill) στη Λιβαδειά. Ολοκληρώθηκε με απόλυτη ...

Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir»  του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α.,  στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι
Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι
Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι Η όμορφη ηθοποιός επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον τίτλο «σύμβολο του σεξ» με το ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση