ATTICANEWS.GR

Member Area
Αθλητισμός
Χρήσιμες Ιατρικές Συμβουλές για τους συμμετέχοντες στον 34ο Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό. ...επιμέλεια Κασσιανή Τσώνη, medlabnews.gr
News - Αθλητισμός
Πέμπτη, 10 Νοέμβριος 2016 19:16

Χρήσιμες Ιατρικές Συμβουλές για τους συμμετέχοντες στον 34ο Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό.
...επιμέλεια Κασσιανή Τσώνη, medlabnews.gr

2404390

Ο 34ος Μαραθώνιος της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 13 Νοεμβρίου.  Περισσότεροι από σαράντα χιλιάδες αθλητές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, θα συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη γιορτή του Δρομικού κινήματος.
 
Χρήσιμες Ιατρικές Συμβουλές για Ευχάριστη και Ασφαλή Συμμετοχή
Για να απολαύσετε πραγματικά τη μοναδική εμπειρία της συμμετοχής σε κάποιον από τους αγώνες της διοργάνωσης θα πρέπει να είστε σε καλή φυσική κατάσταση και υγιείς την ημέρα του αγώνα, έτσι ώστε να μη θέσετε τον εαυτό σας σε τυχόν κίνδυνο.
 
Τα παρακάτω αποσκοπούν στην καλύτερη δυνατή ενημέρωση όλων των συμμετεχόντων, συμβάλλουν στην απόδοσή σας, και στην ευχάριστη και ασφαλή συμμετοχή σας.

Την Παραμονή του Αγώνα

Αποφύγετε την έντονη προπόνηση και ξεκουραστείτε από νωρίς την προηγούμενη ημέρα. Ετοιμάστε τα απαραίτητα για τη συμμετοχή σας από το προηγούμενο βράδυ. Το δείπνο της προηγούμενης ημέρας θα πρέπει να είναι ελαφρύ και αναλογικά, πλούσιο σε υδατάνθρακες (ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά, πατάτες). Να μην ξεχάσετε την ενυδάτωσή σας, ιδιαίτερα, αν για την ημέρα του αγώνα προβλέπεται υψηλή για την εποχή θερμοκρασία. Αποφύγετε τα οινοπνευματώδη κατά τις προηγούμενες ημέρες.
 
Την Ημέρα του Αγώνα

• Μην τρέξετε αν δεν αισθάνεστε καλά, ακόμα και αν πρόκειται για κάτι που επιθυμείτε διακαώς και προετοιμαστήκατε γι αυτό σκληρά. Τα περισσότερα ιατρικά περιστατικά συμβαίνουν σε αθλητές οι οποίοι, παρόλο που δε αισθάνονται καλά, συμμετέχουν κανονικά, γιατί δεν θέλουν να απουσιάσουν από το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός. Αν νιώθετε ότι έχετε πυρετό, εάν κάνετε εμετούς, αν έχετε διάρροια ή πόνους στο στήθος, παρακαλούμε μην λάβετε μέρος σε κανένα αγώνα δρόμου. Μην ρισκάρετε την υγεία σας.
• Ντυθείτε με τα κατάλληλα ρούχα, ανάλογα με τον καιρό.  Φορέστε παπούτσια με τα οποία έχετε ξανατρέξει και γνωρίζετε ότι δεν θα σας δημιουργήσουν φουσκάλες στα πόδια σας.
• Προγευματίστε μερικές ώρες πριν την ώρα εκκίνησης, πολύ ελαφρά, αποφεύγοντας τα λίπη.
• Ξεκινήστε έγκαιρα από τον τόπο διαμονή σας για την Αφετηρία και αποφύγετε οτιδήποτε θα μπορούσε να σας δημιουργήσει stress.
• Ξεκινήστε τον αγώνα σας καλά ενυδατωμένοι.  Μέχρι μισή ώρα πριν τον αγώνα μπορείτε να καταναλώσετε 250ml νερό.
 
Στον Αγώνα

Να θυμάστε ότι, όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια του αγώνα και κατ΄επέκταση της επιβάρυνσης του οργανισμού τόσο αυξάνεται η σημασία της σωστής και τακτικής ενυδάτωσης και της κατάλληλης τροφοδοσίας. Να πίνετε τακτικά υγρά, αλλά να μην το παρακάνετε. Μην παίρνετε περισσότερα υγρά από αυτά που νιώθετε ότι χρειάζεστε. Να προτιμάτε τα σκευάσματα που έχετε ήδη δοκιμάσει σε άλλες διοργανώσεις ή στην καθημερινή σας προπόνηση. Να προτιμάτε τα ρευστά και παχύρευστα σκευάσματα που αφομοιώνονται ευκολότερα από τον οργανισμό.
Τρέξτε ανάλογα με το επίπεδο της προετοιμασίας σας, ή τρέξτε χωρίς να πιέζετε τον εαυτό σας, ιδιαίτερα αν το επίπεδο της προετοιμασίας σας για τον αγώνα στον οποίο συμμετέχετε δεν είναι ικανοποιητικό. Ακολουθήστε αυτή τη συμβουλή και το πιθανότερο είναι να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις του αγώνα χωρίς να χρειαστείτε κάποια ιατρική βοήθεια. Ιατροί θα καλύψουν υγειονομικά τον αγώνα και εθελοντές θα βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής για να σας παρέχουν τη απαραίτητη βοήθεια αν την χρειαστείτε.
 
Στον Τερματισμό

Όταν τερματίσετε τον αγώνα, μη σταθείτε ακίνητοι. Συνεχίστε να περπατάτε, ειδικά αν αισθάνεστε ότι ζαλίζεστε και πιείτε αρκετά υγρά, ώστε να αναπληρώσετε αυτά που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Πηγαίνετε στο χώρο που θα παραλάβετε τα πράγματά σας, όσο γίνεται πιο γρήγορα, πάρτε το σακίδιό σας και φορέστε στεγνά και ζεστά ρούχα. Στη συνέχεια, φροντίστε να πίνετε υγρά, αλλά με αργό ρυθμό. Φροντίστε να φάτε λίγο αργότερα, πάντα με τον ίδιο αργό ρυθμό. Μετά τον τερματισμό μην πιείτε μεγάλες ποσότητες νερού.
Αν, για οποιοδήποτε λόγο, αισθανθείτε ατονία, ζάλη, αδυναμία να κινηθείτε, αναζητήστε αμέσως το παρευρισκόμενο ιατρικό προσωπικό.

http://medlabgr.blogspot.com/2016/11/34.html

 
Η μοναδική εμπειρία του Μαραθωνίου Αθήνας και πώς μπορώ να λάβω μέρος ως δρομέας
News - Αθλητισμός
Τετάρτη, 09 Νοέμβριος 2016 17:25

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ
ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΛΑΒΩ ΜΕΡΟΣ ΩΣ ΔΡΟΜΕΑΣ!


Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016 | 18.00 - 19.30

Μία ημερίδα για εσάς που θα τρέξετε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας την Κυριακή (Athens Authentic Marathon), αλλά και για εσάς που πάντα θέλατε να λάβετε μέρος αλλά έως σήμερα δεν το επιχειρήσατε. 

Σας περιμένουμε σε μία ανοικτή εκδήλωση για να ακούσουμε και να συνομιλήσουμε με σημαντικούς εκπροσώπους του αθλήματος.

Ομιλητές:
Μαρία Πολύζου – Πρωταθλήτρια Μαραθωνίου, Προπονήτρια Δρόμων Αντοχής και Κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ Αυθεντικής Διαδρομής και Μαραθωνίου Δρόμου
Δημήτρης Θεοδωρακάκος – Πρωταθλητής Μαραθωνίου, Πρωταθλητής Ορεινού Τρεξίματος (Trail Running) και Προπονητής Δρόμων Αντοχής
Μιχάλης Καλομοίρης – Μαραθωνοδρόμος, Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο της Βραζίλιας

Συντονιστής:
Νίκος Αρμένης- Δημοσιογράφος-Μαραθωνοδρόμος

Μαζί μας για έναν σύντομο χαιρετισμό θα είναι ο ζωντανός θρύλος του Μαραθωνίου, ο Ολυμπιονίκης και πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Μαραθωνίου Δρόμου, Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει επίσης ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων (AIMS), κύριος Paco Borao.

Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης (16.00 - 18.00) το Τμήμα της Αθλητικής Αριστείας της Μονάδας Αθλητιατρικής της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει διαδραστικό Εργαστήριο Αξιολόγησης - Παρακολούθησης της Προετοιμασίας του Αθλητή, όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να περάσει από όλους τους σταθμούς δοκιμασίας. Η δράση των μετρήσεων θα αφορά περίπου διακόσια άτομα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ) και την ΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος


Είσοδος Ελεύθερη | Συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας
 
 

 

 
XTERRA Vouliagmeni Swim Challenge 2016: Με απόλυτη επιτυχία, ο Μεγαλύτερος Κολυμβητικός Αγώνας στην πόλη μας
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2016 16:48

XTERRA Vouliagmeni Swim Challenge 2016:

Με απόλυτη επιτυχία, ο Μεγαλύτερος Κολυμβητικός Αγώνας στην πόλη μας

2016 results smallb

Μια ακόμα αξέχαστη εμπειρία για όλους, το XTERRA Vouliagmeni Swim Challenge 2016 που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 06 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης.

Μετά την κορυφαία διοργάνωση του XTERRA Greece Championship που πραγματοποιήθηκε στις 07 Μαίου 2016, για ακόμα μια φορά ο πανέμορφος Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έζησε μοναδικές στιγμές, με μια διοργάνωση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε αθλητές και θεατές που την παρακολούθησαν.

Με σύμμαχο τον καιρό και τις εξαιρετικές συνθήκες που θύμιζαν καλοκαίρι, περισσότεροι από 750 αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πήραν μέρος στις 3 διαφορετικές αποστάσεις του μεγαλύτερου πλέον κολυμβητικού αγώνα που πραγματοποιείται στη χώρα μας. Ανάμεσα τους κορυφαίοι αθλητές και πρωταθλητές, όχι μόνο από τον χώρο της κολύμβησης αλλά και από άλλα αγωνίσματα.

Ο κορυφαίος κολυμβητικός αγώνας της χρονιάς αποτελεί πλέον θεσμό, αφού και φέτος βρέθηκαν στον αγώνα αποστολές αθλητών, συλλόγων, σωματείων και σχολείων από την Αττική, ακριτικές περιοχές και νησιά από όλη την χώρα, αλλά και ομάδες αθλητών από την Ρωσία, Αμερική, Ουκρανία, Αγγλία, Αυστραλία και άλλες χώρες, που ταξίδεψαν στην Ελλάδα για να πάρουν μέρος στη διοργάνωση.

xterra swim 1b

Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή 140 και πλέον παιδιών ηλικίας 6-12 ετών στον παιδικό αγώνα 200 μέτρων που πραγματοποιήθηκε πριν τον αγώνα των ενηλίκων. Οι μικροί μας φίλοι κέρδισαν το χειροκρότημα των εκατοντάδων θεατών και συμμετεχόντων και έδειξαν ότι η κολύμβηση ανοικτής θάλασσας είναι ένα άθλημα με μέλλον!

Παρών στη διοργάνωση ήταν και ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος δήλωσε: «Είναι χαρά για την πόλη μας να φιλοξενεί κορυφαία διεθνή αθλητικά γεγονότα μέσα από τα οποία μπορούν οι αθλητές και το κοινό να δει από κοντά τη μοναδική φυσική ομορφιά που έχει να προσφέρει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Η Δημοτική Αρχή θα στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια που προάγει τον αθλητισμό, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει το περιβάλλον και τη μοναδική φύση της περιοχής μας. Συγχαρητήρια σε όσους ασχολήθηκαν με τη διοργάνωση του σημερινού αγώνα».

 
Η βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων Γεωργία Γεννιά, παρευρέθη την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 στον αγιασμό των Ακαδημιών του Ατρόμητου Πειραιά , που έγινε στο βοηθητικό γήπεδο των Καμινίων.
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 07 Νοέμβριος 2016 16:04

Η βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων Γεωργία Γεννιά, παρευρέθη την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016 στον αγιασμό των Ακαδημιών του Ατρόμητου Πειραιά , που έγινε στο βοηθητικό γήπεδο των Καμινίων.

Ατρομητος-Αγιασμος

Η Γεωργία Γεννιά αναφέρθηκε στις αξίες και στα ιδανικά που προάγονται μέσω του αθλητισμού και ευχήθηκε στη Διοίκηση, στο τεχνικό επιτελείο και στους αθλητές να έχουν υγεία και επιτυχίες.

 
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2016» ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
News - Αθλητισμός
Κυριακή, 06 Νοέμβριος 2016 17:08

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2016» ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

 resized IMG 3588

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών, πολιτών και εκατοντάδων παιδιών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Πειραιά, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο αγώνας δρόμου «ΒΙΚΟΣSTREET RELAYS ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2016», ο οποίος έχει φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς μέρος των εσόδων του θα δοθεί  στο  «Παιδικό Σπίτι Πειραιά». 

 resized IMG 3577

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έδωσε την εκκίνηση στον αγώνα  «ΒΙΚΟΣ STREET RELAYSΠΕΙΡΑΙΑΣ 2016»,   που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας, σε συνεργασία με τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Σύλλογο ΕΡΜΗΣ 1877 και με τη στήριξη του Ολυμπιακού ΣΦΠ.

 resized IMG 3589

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Έχουμε σήμερα άλλο ένα δρομικό,  τον  τρίτο αγώνα δρόμου "ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS". Πρόκειται για μια ωραία διοργάνωση, κυρίως για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι γιατί τρέχουν μαζί σημαντικοί αθλητές και πολίτες. Είναι η  σκυταλοδρομία, με ομάδες που τρέχουν για μικρές, μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις και για παιδιά.

 resized IMG 3643

Ο δεύτερος σημαντικός λόγος είναι ότι πάντα βοηθάμε κάποια κοινωνική δομή του Δήμου Πειραιά. Φέτος ενισχύουμε το Παιδικό Σπίτι του Πειραιά, μια σημαντική δομή. Είναι καλή μέρα, μας έκανε το χατίρι ο καιρός, βρισκόμαστε σε ένα από τα πιο ωραία μέρη του Πειραιά, με πολλούς αθλητές, γνωστούς, παγκόσμιους, Ολυμπιονίκες, με τους χορηγούς που μας στηρίζουν. Ο Πειραιάς θα μπορούσε να είναι αθλητική πρωτεύουσα της χώρας. Εμείς το πιστεύουμε ότι είναι σημαντική πόλη για τον αθλητισμό. Είναι μια ωραία ημέρα για τον Πειραιά. Εύχομαι να  έχουμε και άλλες τέτοιες διοργανώσεις με φιλανθρωπικό σκοπό. Κάθε χρόνο να κάνουμε πολλά δρομικά και άλλα αθλήματα και να μπορούμε να βοηθάμε κοινωνικές δομές του Πειραιά, που έχουν ανάγκη.»

 resized IMG 3697

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε:

«Ο Πειραιάς είναι η αθλητική πρωτεύουσα της χώρας.  Θέλουμε να διοργανώνουμε τέτοιαevent, που έχουν κι έναν φιλανθρωπικό σκοπό πάντα. Βλέπουμε σήμερα ότι έχει πάρα πολύ κόσμο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί είναι η τρίτη  συνεχόμενη φορά που γίνεται το «ΒίκοςStreet Relays» στον Πειραιά.  Θέλουμε να κάνουμε αθλητικά event. Δυστυχώς, λόγω κάποιων έργων στον Πειραιά, δεν μπορούμε να κάνουμε όσα θα επιθυμούσαμε γιατί δεν θέλουμε να ταλαιπωρούμε τους δημότες.

Σήμερα η διοργάνωση είναι άρτια, είναι άψογη, έχει πολύ κόσμο, είναι πολύ σοβαρός ο σκοπός. Τους ευχαριστούμε όλους και θα έχουμε κι άλλες εκπλήξεις αθλητικές άμεσα.

Το μήνυμα που στέλνει σήμερα ο Πειραιάς  είναι αθλητισμός και πάνω απ όλα η συμμετοχή, το σημαντικότερο πράγμα. Δεν τρέχουμε για την νίκη, τρέχουμε για να περάσουμε καλά. Στέλνουμε το μήνυμα του αθλητισμού ότι είναι ζωή, είναι υγεία και ότι ο Πειραιάς είναι μια αθλητική πόλη κατεξοχήν».

 resized IMG 3713

Ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν κ. Νίκος Γέμελος, τόνισε:  

«Είναι πάρα πολύ επιτυχημένη η διοργάνωση, έχει πάρα πολύ κόσμο. Όλος ο κόσμος ήρθε, αγκάλιασε τη διοργάνωση και τη συγκεκριμένη στιγμή, τη συγκεκριμένη ημέρα που είναι και ανοιχτά τα μαγαζιά στον Πειραιά, ίσως κατεβούν και μπουν μέσα για να κάνουν μια μικρή βόλτα, για να δουν τι καλά γίνονται στον Πειραιά.

Η σκυτάλη ουσιαστικά είναι υγεία όχι μόνο με το αθλητικό της πνεύμα αλλά και με το πνεύμα ότι βοηθάει ο ένας τον άλλον.  Τα έσοδα από αυτή τη διοργάνωση θα πάνε στο  Παιδικό Σπίτι Πειραιά.

Επειδή έχουν γίνει ουσιαστικά θεσμός αυτή τη στιγμή τα  STREET RELAYS, είναι τρίτη χρονιά στον Πειραιά. Πιστεύω και τέταρτη και πέμπτη θα συνεχιστεί να είναι και ίσως δούμε κάτι πιο μοναδικό στον Πειραιά. Ένα πιο  μοναδικό άθλημα, ίσως κάποιοι αγώνες άλματος εις ύψος με πάρα πολύ μεγάλους αθλητές, μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο ή σε κάποιο άλλο μέρος του Πειραιά. Γιατί δεν έχουμε να ζηλέψουμε πιστέψτε με, τίποτα από το Μονακό.»

 resized IMG 3714

Ο υπεύθυνος των ακαδημιών του ερασιτέχνη Ολυμπιακού  κ. Σπύρος Μπιτσάκης, δήλωσε:                                                   

«Καλημέρα κι από εμάς. Ολυμπιακός και Δήμος Πειραιά είναι ένα, μία ακόμη φορά και για πάντα, όπου είναι ο Δήμος Πειραιά θα είναι και ο Ολυμπιακός. Τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μιας πολύ σημαντικής πρωτοβουλίας, την οποία θεωρώ επιτυχημένη πριν καν ξεκινήσει για το λόγο ότι έχει κοινωνικό χαρακτήρα, έχει φιλανθρωπικό σκοπό. Ένα πολύ μεγάλο μέρος των εσόδων πάει στο Παιδικό Σπίτι Πειραιά, πάει σε μια ομάδα παιδιών. Έτσι και η ομάδα του Ολυμπιακού βρίσκεται εδώ για να βοηθήσει μια άλλη ομάδα, την ομάδα των παιδιών στο Παιδικό Σπίτι Πειραιά. Να είστε καλά, καλή επιτυχία σε όλους. Σας ευχαριστώ πολύ.»

 

Ο Διευθυντής των αγώνων κ. Λευτέρης Πλακίδας, σημείωσε:

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για τη συμμετοχή του κόσμου. Εξαιρετική ατμόσφαιρα, φοβερός καιρός, σ  ένα από τα πιο ωραία σημεία στον Πειραιά. Είναι η τρίτη χρονιά, πήρε τη σκυτάλη ο κόσμος, τρέχει για το Παιδικό Σπίτι Πειραιά. Είναι πολύ σημαντική κι αυτή η κίνηση γιατί έχει καθαρά φιλανθρωπικό σκοπό η συμμετοχή όλου του κόσμου.  Ένας αγώνας για όλους μια και συμμετέχουν και άτομα με αμαξίδιο, ο Μάκης Καλαράς μέσα σε αυτούς. Είναι πάρα πολύ ωραίο το να βλέπεις τον κόσμο να συμμετέχει, να προσπαθεί. Ο συμβολισμός της σκυτάλης : ομαδικό πνεύμα, συνεργασία αλληλεγγύη,  εκφράζει όλες αυτές τις αρχές και τις αξίες που θέλουμε να περάσουμε σε όλον τον κόσμο.»

 

Ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Παιδικού Σπιτιού» κ. Κώστας Αγγελής, τόνισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Μώραλη και τον κ. Γέμελο οι οποίοι είχαν την πρωτοβουλία και την καλή διάθεση να βοηθήσουν με τη συμμετοχή αυτή τα παιδιά  στο «Παιδικό Σπίτι».

Θέλω να επαναλάβω για μια ακόμη φορά ότι το «Παιδικό Σπίτι» είναι ίδρυμα που στεγάζεται στην Τσακάλωφ 21, στον Πειραιά. Έχει σήμερα οκτώ παιδιά τα οποία προέρχονται από οικογένειες μη υπάρχουσες, γονείς που δεν υπάρχουν. Τα παιδιά ζουν σε ένα κοινωνικό περιβάλλον όπως φυσιολογικά ζει ένα παιδί σε μια οικογένεια συγκροτημένη. Πηγαίνουν σχολείο, έχουν τα φροντιστήριά τους, συμμετείχαν κι εδώ σήμερα στον αγώνα τα τέσσερα από τα οκτώ παιδιά.

Θέλω για άλλη μια φορά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και τις ευχαριστίες  μου για όλη τη συμμετοχή και τη βοήθεια που προσέφερε ο Δήμαρχος και όλος ο λαός του Πειραιά και από όπου αλλού ήρθαν και συνεισέφεραν με τον οβολό τους. Ευχαριστούμε θερμότατα όλους».     

 

Την απονομή των επάθλων στους νικητές  έκαναν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν κα Σταυρούλα Αντωνάκου και ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν κ. Νίκος Γέμελος.

 

 
Δήλωση της Υπεύθυνης Τομέα Αθλητισμού της ΝΔ κυρίας Άννας Καραμανλή
News - Αθλητισμός
Κυριακή, 06 Νοέμβριος 2016 10:29

         Η Υπεύθυνη του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κυρία Άννα Καραμανλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 ANNAKARAMANLI
              «Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση κατά του μέλους της Κ.Ε.Δ. κ. Γ. Τσαχειλίδη και κάθε προσπάθεια παρέμβασης και χειραγώγησης στο χώρο του ποδοσφαίρου.
 
               Τα φαινόμενα τρομοκρατίας και εκφοβισμού αποδεικνύουν ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση που πρέπει να διανυθεί μέχρι την εξυγίανσή του. 
 
           Οι υγιείς δυνάμεις του χώρου οφείλουν να συστρατευθούν προς αυτήν την κατεύθυνση, απομονώνοντας όλους όσοι υποκινούν ή ανέχονται εγκληματικές πρακτικές».

 
Στον Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη ο 16χρονος παγκόσμιος Κρητικός πρωταθλητής Kick-Boxing Λ. Ηλιάκης
News - Αθλητισμός
Τετάρτη, 02 Νοέμβριος 2016 13:01

Στον Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη ο 16χρονος παγκόσμιος Κρητικός πρωταθλητής Kick-Boxing Λ. Ηλιάκης

resized 1 1

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη επισκέφθηκε στη Περιφέρεια ο 16χρονος Κρητικός παγκόσμιος πρωταθλητής Kick-Boxing Λευτέρης Ηλιάκης.

Ο Λευτέρης Ηλιάκης ήρθε πρώτος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας τον περασμένο Αύγουστο κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία «Kinck light», ενώ στο ίδιο παγκόσμιο πρωτάθλημα ήλθε τρίτος στην κατηγορία «Light contact».

resized 2 1

Στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη στη Περιφέρεια, ο 16χρονος αθλητής (είναι πολλές φορές πανελλήνιος πρωταθλητής με πολλές άλλες διακρίσεις-πρωτιές στο ενεργητικό του στο εξωτερικό στο εντυπωσιακό άθλημα), συνοδευόταν από τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Κρήτης για θέματα αθλητισμού Νίκο Συριγωνάκη και τον προπονητή του Γιάννη Γεροντή από την Παγκρήτια Ακαδημία «TAEKWON-DO» Ηρακλείου.

resized 3 1

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης έδωσαν τα συγχαρητήρια τους στον 16χρονο για τις σπουδαίες διακρίσεις του λέγοντας ότι οι Κρητικοί, οι Έλληνες ευρύτερα είναι υπερήφανοι για αυτόν. Παράλληλα του ευχήθηκαν καλή συνέχεια στην πορεία του στο άθλημα επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα είναι αρωγός στην αγωνιστική του δραστηριότητα. Επίσης ο Περιφερειάρχης Κρήτης και ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού συνεχάρησαν τον προπονητή του 16χρονου Παγκόσμιου Πρωταθλητή Γιάννη Γεροντή της Παγκρήτιας Ακαδημία «TAEKWON-DO». 

 
Ένα εντυπωσιακό θέαμα προσέφερε το IOANNINA AIRSPORTS FESTIVAL γεμίζοντας χρώματα τον ουρανό των Ιωαννίνων (βίντεο - φωτογραφίες)
News - Αθλητισμός
Τετάρτη, 02 Νοέμβριος 2016 12:11

Ένα εντυπωσιακό θέαμα προσέφερε το IOANNINA AIRSPORTS FESTIVAL γεμίζοντας χρώματα τον ουρανό των Ιωαννίνων (βίντεο - φωτογραφίες)

resized 1

Εικόνες που κόβουν την ανάσα, ομορφιά και θέαμα στον ουρανό των Ιωαννίνων πάνω από τη λίμνη, προσέφερε το 1ο IOANNINA AIRSPORTS FESTIVAL που διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Ηπείρου το διήμερο 29 & 30 Οκτωβρίου.

resized 2

Για πρώτη φορά όλα τα αθλήματα του αέρα με αθλητές - πιλότους από όλη την Ελλάδα έδωσαν ραντεβού στα Γιάννενα, δημιουργώντας μοναδικές εικόνες που μάγεψαν τους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες που δέχθηκε η πόλη το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

resized 3

Πτήσεις αλλά και επιδείξεις δεξιοτεχνίας με αλεξίπτωτα πλαγιάς, αετούς (αιωρόπτερα), μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα, υπερελαφρά καθώς και άλματα ελεύθερης πτώσης από αλεξιπτωτιστές, όπως και show με επικίνδυνα ακροβατικά πάνω από τη λίμνη, περιελάμβανε το πλούσιο πρόγραμμα του διημέρου.

resized 4

Το Αεραθλητικό Σωματείο Ιωαννίνων με την ένθερμη υποστήριξη του Δήμου Ιωαννιτών διοργάνωσε για πρώτη φορά ένα φεστιβάλ που φιλοδοξεί να καθιερωθεί σε πανελλαδικό επίπεδο και να ενταχθεί σε πανευρωπαϊκά πλαίσια.

resized 5

Ο Δήμος Ιωαννιτών και το Αεραθλητικό Σωματείο επιδιώκουν να αναδείξουν τη δυνατότητα της περιοχής να καθιερωθεί ως τόπος για αεραθλήματα επιδόσεων, καθώς διαθέτει από τις ευνοϊκότερες συνθήκες γι’ αυτό. Τα Γιάννενα είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που έχει το προνόμιο να διαθέτει ιδανική εδαφική μορφολογία και μια πίστα απογείωσης ακριβώς πάνω στον … ουρανό της, καθώς οι απογειώσεις γίνονται από την κορυφή του Μιτσικελίου, του βουνού που κυριαρχεί πάνω από τα Γιάννενα και τη λίμνη.

resized 6

Το 1ο Ioannina Airsports Festival στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, θέτοντας ισχυρές βάσεις για τα επόμενα χρόνια, κάτι που ταυτίζεται απόλυτα με την επιδίωξη του Δήμου Ιωαννιτών να αναδείξει τις δυνατότητες εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρουν τα Γιάννενα.

resized 7

Αυτό τόνισε σε δηλώσεις και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας λέγοντας πως: «τα Γιάννενα είναι όμορφα, τα Γιάννενα μπορούν και εναλλακτικά. Το απέδειξαν αυτό με το φεστιβάλ αεραθλημάτων, με την προσπάθεια που κάνουμε από κοινού με το Αεραθλητικό Σωματείο. Έχουμε ανοιχτή την ‘πύλη’ της πόλης σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ανοιχτή την ‘πύλη’ του Δημαρχείου για όλους τους νέους ανθρώπους που έχουν να μας καταθέσουν ωραίες ιδέες και προτάσεις για να πάει η πόλη μας ακόμη πιο μπροστά. Ευχαριστώ τα παιδιά του Αεραθλητικού Σωματείου Ιωαννίνων, και είμαι σίγουρος ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε ακόμη πιο μεγάλη τη διοργάνωση τα επόμενα χρόνια».

resized 8

Ο εκπρόσωπος του Αεραθλητικού Σωματείου Ιωαννίνων και εκπαιδευτής της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας, Σταύρος Κωστούλας, τόνισε σε δηλώσεις του πως: «τα Γιάννενα απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι μπορούν να είναι η μητρόπολη του Αεραθλητισμού. Απέδειξαν πως είναι μια περιοχή που κάποιος έχει παραπάνω από ένα λόγους για να την επισκεφτεί. Δίνουμε από τώρα ραντεβού για του χρόνου, ακόμα πιο δυνατοί, παρέα με το Δήμο Ιωαννιτών που μας έχει στηρίξει πάρα πολύ σε αυτή την προσπάθεια».

resized 9

Το 1ο Ioannina Airsports Festival, ήταν μια μεγάλη γιορτή του αεραθλητισμού που γέμισε χρώμα τον ουρανό των Ιωαννίνων και «ταξίδεψε» παντού τις πιο όμορφες εικόνες της πόλης και της λίμνης από ψηλά.

resized 10

 

resized 11

resized 12

resized 13

resized 14

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

http://www.atticanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18377&Itemid=66

 

 

 
XTERRA Βουλιαγμένη: 750 συμμετοχές, στον Μεγαλύτερο Κολυμβητικό Αγώνα Sold out 15 μέρες πριν τον αγώνα της 6ης Νοεμβρίου
News - Αθλητισμός
Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2016 14:07

XTERRA Βουλιαγμένη: 750 συμμετοχές, στον Μεγαλύτερο Κολυμβητικό Αγώνα

Sold out 15 μέρες πριν τον αγώνα της 6ης Νοεμβρίου

xterra.dt.16.11.01.f1b

Όλα είναι έτοιμα για τον κορυφαίο κολυμβητικό αγώνα που γίνεται στην Ελλάδα. Τον XTERRA Vouliagmeni Swim Challenge. Έφθασαν τις 750 οι συμμετοχές απο την Ελλάδα και το εξωτερικό στις 3 κύριες αποστάσεις του αγώνα και περισσότερες απο 100 παιδιών 8-12 ετών για τον παιδικό αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί οτι οι διαθέσιμες θέσεις εξαντλήθηκαν 15 και πλέον μέρες πριν από τον αγώνα, που θα διεξαχθεί στον Κόλπο της Βουλιαγμένης, την προσεχή Κυριακή 06 Νοεμβρίου 2016 (10:30).

 

«Αναμενόμενο το sold out και εκατοντάδες αυτοί που δεν πρόλαβαν. Όμως δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Μας χαροποιεί και μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι ένας τόσο μεγάλος αριθμός αθλητών και αθλητριών, θέλει να κολυμπήσει στον κορυφαίο αγώνα κολύμβησης που γίνεται στην χώρα μας. Αν και το όριο που ειχαμε θέσει για φέτος ήταν οι 650 συμμετοχές, αυτός ο αριθμός ειχε ήδη ξεπεραστεί απο τις 15 Οκτωβρίου. Λόγω της ιδιαίτερης ζήτησης αποφασίσαμε να προσθέσουμε ακόμα 100 θέσεις οι οποίες εξαντλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ. Η δυνατότητα να απολαύσουν όλοι ένα σωστά οργανωμένο αγώνα και κυρίως η ασφάλεια τους, ειναι για μας πάνω απο όλα», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Κουμάργιαλης, Race Director της διοργάνωσης.

xterra.dt.16.11.01.f2b

Ο Χειμερινός κολυμβητικός Διάπλους Βουλιαγμένης, πραγματοποιείται κάθε Νοέμβριο στον μαγευτικό κόλπο των Νοτίων Προαστείων της Αττικής, με εκκίνηση και τερματισμό τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης (N.O.B). Η συνεργασία της XTERRA Greece με τον ΝΟΒ ξεκίνησε το 2013 δίνοντας στη διοργάνωση μια νέα διάσταση, με αποτέλεσμα να αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο και Μεγαλύτερο Κολυμβητικό Αγώνα της χρονιάς, με αθλητές απο κάθε γωνιά της Ελλάδας και το εξωτερικό.

 

Οι αποστάσεις για τους μεγάλους είναι 3. Αυτή των 1.000, 2.500 και 5.000 μέτρων. Όσο για τα μικρά παιδιά (8-12 ετών), υπάρχει ο παιδικός αγώνας των 200 μ. που προσφέρεται δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν σ’ αυτόν όλα τα παιδιά που θα βρεθούν στην Βουλιαγμένη, το Κυριακάτικο πρωϊνό.

 

Μεγάλοι Χορηγοί του αγώνα είναι οι VW Kosmocar, DHL. Χορηγοί: Arena, Saucony, Specialized, SIS, Kassimatis Cycling, Red Paddle, Vincenzo. Υποστηρικτές: Sixt, Vari Sports Club, Lifeguard Hellas, Zaxos Grill, Fittness Nestle, Νερά Zaros, Global Challenges. Χορηγός Επικοινωνίας: OTE TV, Sport24, Sport24 radio.

 

Μέσα στην εβδομάδα θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση με newsletter, ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του αγώνα www.xterragreece.com και φυσικά post στο www.facebook.com/xterragreece, για τα σημεία και τους τρόπους παραλαβής των αγωνιστικών πακέτων την Παρασκευή (04/11) και το Σάββατο (05/11), προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός την ημέρα του αγώνα.

 

Μια πραγματική αξέχαστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες, μια εμπειρία που μόνο η έμπειρη ομάδα του XTERRA μπορεί να προσφέρει.

 
ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ 15ους ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 2016 ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2016 19:47

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ 15ους ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 2016 ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

crmnctcnclgreekparalympicteam1

Τους Θεσσαλονικείς αθλητές που διακρίθηκαν στους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2016 στο Ρίο, βράβευσε σήμερα, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στην έναρξη της 23ης τακτικής συνεδρίασής του.

Στο πλαίσιο της τιμητικής εκδήλωσης βραβεύτηκαν με το ασημένιο μετάλλιο της πόλης οι αθλητές Θανάσης Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Σενικίδης, Δημήτρης Ζησίδης, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, Βαλασία Κυργιοβανάκη, Ευστράτιος Νικολαΐδης, Πασχάλης Κουλούμογλου, Μαρία Καλπακίδου, Χρυσούλα Αντωνιάδου, Παναγιώτης Χριστάκης, Γκρέμισλαβ Μωυσιάδης, που στέφθηκαν Ολυμπιονίκες στους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και οι προπονητές τους, Γρηγόρης Σπανούδης και Λάζαρος Στεφανίδης.

crmnctcnclgreekparalympicteam2

Τα συγχαρητήρια του Δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, καθώς και τις ευχές του να είναι όλοι τους δυνατοί για τους μελλοντικούς τους αγώνες, μετέφερε στους αθλητές ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος. Ο ίδιος τόνισε ότι η επιτυχία τους δίνει κουράγιο και θέληση σε όλους. «Είναι δύσκολο να εκφράσει κάποιος την ευγνωμοσύνη και την αγάπη του και να δείξει πόση δύναμη και κουράγιο παίρνει, όταν άνθρωποι οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά κινητικά προβλήματα, μπορούν να ξεπερνούν όλες τις αντιξοότητες και καταλαμβάνουν μια θέση στο Πάνθεον των ηρώων του αθλητισμού. Αυτό, μάλιστα, χωρίς πολλές φορές να διαθέτουν τις σωστές υποδομές για να προετοιμαστούν και συχνά έρχονται αντιμέτωποι και με τις δικές μας συμπεριφορές, που κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την καθημερινότητά τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

crmnctcnclgreekparalympicteam3

 

Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, από την πλευρά του, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, υπενθυμίζοντας ότι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση σε παγκόσμιο επίπεδο και τόνισε: «Με τη βράβευση αυτή στέλνουμε ένα μήνυμα στην Πολιτεία, ότι πρέπει να στέκεται δίπλα σε αυτούς τους αθλητές και να τους δίνει τα εφόδια να ξαναζήσουν παρόμοιες επιτυχίες, με πιο βασική τη συμμετοχή τους στους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020».

Στη μεγάλη επιτυχία των αθλητών αναφέρθηκαν ακόμη οι επικεφαλής και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2016 19:55
 
Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ "ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS ΠΕΙΡΑΙΑ 2016" ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ
News - Αθλητισμός
Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2016 16:14

Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ

"ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS ΠΕΙΡΑΙΑ 2016"

ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ

 

resized IMG 3010

Ο Πειραιάς υποδέχεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον αγώνα δρόμου κοινωνικού χαρακτήρα "ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS ΠΕΙΡΑΙΑ 2016", ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, στη Μαρίνα Ζέας (Πασαλιμάνι), με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών και πολιτών, για φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Σωματείο «Παιδικό Σπίτι Πειραιά».

 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας, σε συνεργασία με τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Σύλλογο ΕΡΜΗΣ 1877 και με τη στήριξη του Ολυμπιακού ΣΦΠ.

 

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά Συνέντευξη Τύπου-Παρουσίαση των αγώνων δρόμου, με ομιλητές τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου, τον Αντιπρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν κ. Νίκο Γέμελο, την Γενική Διευθύντρια του ΟΣΦΠ κυρία Χριστίνα Τσιλιγκίρη και τoν Πρόεδρο του Σωματείου Παιδικό Σπίτι Πειραιά κ. Κωνσταντίνο Φαζάκη.

 

Στη Δημοτική Πινακοθήκη έδωσαν επίσης το «παρών» σημαντικοί αθλητές, οι οποίοι αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων, στη σπουδαιότητα του αγώνα, αναφορικά με τον φιλανθρωπικό του σκοπό. Ομιλίες πραγματοποίησαν και οι εκπρόσωποι χορηγών των αγώνων κυρία Νατάσσα Κρεντζ (εταιρεία Βίκος) και ο κ. Ιάκωβος Κρομμύδας (Renault).

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε:

«Καλημέρα σε όλους. Ευχαριστούμε που είστε εδώ σήμερα.

Τείνει πλέον να γίνει θεσμός το «Street Relays» στον Πειραιά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Αυτό αποδεικνύει την καλή συνεργασία που έχουν όσοι συνδράμουν στη διοργάνωση του αγώνα, στο καλό αποτέλεσμα, στο ότι η συμμετοχή ικανοποιεί τους δημότες. Είναι στην κεντρική λογική του Δήμου, εδώ και δύο χρόνια, το να αναπτύξουμε το δρομικό κίνημα στον Πειραιά. Γίνονται αρκετοί αγώνες. Ένας από αυτούς είναι ο «Street Relays» με το Βίκο. Σημαντικός αγώνας, πολλές συμμετοχές, σε ωραία περιοχή στο Πασαλιμάνι, στη Ζέα. Νομίζω ότι οι δύο προηγούμενες χρονιές, επαναλαμβάνω, ήταν άκρως επιτυχημένες. Τουλάχιστον από την πλευρά του Δήμου ήμασταν πολύ ικανοποιημένοι.

 

Πάντα έχουμε έναν κοινωνικό σκοπό. Τρέχουμε για να προσφέρουμε και προσφέρουμε στο «Παιδικό Σπίτι», αλλά αυτά θα μας τα πει ο κ. Φαζάκης, ο Πρόεδρος. Άρα, νομίζω ότι σε κάθε αγώνα, σε κάθε εκδήλωση, σε κάθε πρωτοβουλία, ειδικά στον αθλητισμό - και όχι μόνο - πρέπει να υπάρχει και κοινωνική διάσταση, ειδικά νομίζω τα χρόνια που ζούμε τώρα, των οικονομικών δυσκολιών, των δυσκολιών στην κοινωνία, εδώ και 7 χρόνια. Νομίζω όμως ότι συνδράμει και ο αθλητισμός σε αυτά τα προβλήματα και έτσι πρέπει να είναι.

 

Εδώ, στο πρώτο πάνελ βλέπετε τους περισσότερους από όσους βοηθούν στο να διοργανωθεί ο αγώνας: την Χριστίνα Τσιλιγκίρη από τον Ολυμπιακό, την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κα Αντωνάκου και τον Αντιπρόεδρο κ. Γέμελο και μεγάλους αθλητές και προπονητές. Ο αθλητής μας στο επί κοντώ ο Φιλιππίδης που είναι κι εκείνος μέσα στους συντελεστές τους αγώνα, όπως και άλλοι που θα τους δούμε στην πορεία. Επαναλαμβάνω, ο κ. Φαζάκης ο οποίος είναι ο Πρόεδρος της «Παιδικής Στέγης» και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα μπορέσουμε ένα ποσό να το διαθέσουμε εκεί.

 

Να ευχαριστήσουμε το Βίκο που στηρίζει πάντα τον αγώνα αυτό. Δεν έχω πολλά πράγματα να πω. Νομίζω ότι είναι ένας ωραίος αγώνας. Την πρώτη φορά είχα τρέξει κι εγώ, πέρυσι δεν τα κατάφερα, φέτος θα το ξαναεπιδιώξω, νομίζω θα προσπαθήσω με μια καλή ομάδα, με τρεις καλούς συμπαίκτες. Να το χαρούν και οι Πειραιώτες. Ελπίζω να μας βοηθήσει κι ο καιρός.

 

Παράλληλα, στον αγώνα γίνονται κι άλλες δράσεις που πάλι έτσι θα γίνει, θέλω να πιστεύω, που ομορφαίνουν εκείνη την ημέρα. Θα περάσουμε καλά και κάθε χρόνο να βελτιωνόμαστε και να κάνουμε και άλλα πράγματα σε σχέση με τον αθλητισμό που έχει ανάγκη ο Πειραιάς. Του λείπουν οι εγκαταστάσεις, από την άλλη υπάρχει διάθεση, υπάρχει όρεξη, υπάρχει ποιότητα. Θα λύσουμε το θέμα των εγκαταστάσεων, μπορεί να κουραστούμε ή να αργήσουμε λίγο, αλλά θα το λύσουμε το θέμα των εγκαταστάσεων. Γιατί είναι ντροπή μια τέτοια πόλη να μην έχει καθόλου εγκαταστάσεις με τέτοιο υψηλό επίπεδο αθλητών ή ομάδων που έχει και αυτά που προσφέρει στη χώρα. Αλλά επαναλαμβάνω δεν είναι κάθε ημέρα για να μεμψιμοιρούμε και να λέμε τα άσχημα. Εδώ είμαστε για μια ευχάριστη νότα στην πόλη και στον αθλητισμό και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.

Να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετέχουν ή προωθούν τον αγώνα και ραντεβού στην έναρξη, στην εκκίνηση.

Να είστε καλά. Ευχαριστώ».

resized IMG 2960

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, επισήμανε:

«Να σας καλωσορίσω και εγώ με τη σειρά μου στη Δημοτική Πινακοθήκη. Να πω ότι από την πρώτη στιγμή που το «Street Relays» μας ανακοινώθηκε, από την πρώτη χρονιά, ότι θα έρθει στον Πειραιά, ήμασταν πάρα πολύ χαρούμενοι, γιατί είναι ένας πρωτοποριακός αγώνας δρόμου. Δεν είναι σαν τα συνηθισμένα. Οι άνθρωποι αγωνίζονται σε ομάδες όλων των ηλικιών και το πιο σημαντικό είναι ότι πάντα έχει και ένα φιλανθρωπικό σκοπό. Φέτος λοιπόν αποφασίσαμε το «Παιδικό Σπίτι» στον Πειραιά, το οποίο επιτελεί ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο στην περιοχή του Πειραιά, από το 1963, να πάει εκεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων.

 

Για μας ο στόχος του Ο.Π.Α.Ν. και του Δήμου είναι ο μαζικός αθλητισμός. Έχουμε την τύχη στον Πειραιά να έχουμε τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας, τον Ολυμπιακό, ιστορικά σωματεία όπως ο Εθνικός, που έχει και εκπροσώπους εδώ, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε παρουσία στον μαζικό αθλητισμό, παρότι στα δημοτικά προγράμματα έχουμε πάνω από 10.000 μέλη. Γι’ αυτό λοιπόν πολλές εκδηλώσεις έχουν γίνει ήδη τα δύο τελευταία χρόνια. Και αρχής γενομένης από τα Χριστούγεννα ξεκινάμε και με άλλες αθλητικές εκδηλώσεις και καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει και να περάσει όμορφα. Κυρίως κάθε εκδήλωση θα έχει κι έναν φιλανθρωπικό σκοπό. Αυτός είναι ο στόχος μας. Είναι δύσκολες εποχές και πρέπει να βοηθάμε φορείς και δομές του Πειραιά που το έχουν απόλυτη ανάγκη. Σας ευχαριστώ».

 

Ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν κ. Νίκος Γέμελος, ανέφερε:

«Για άλλη μια χρονιά, για τρίτη χρονιά γίνονται τα «Street Relays». Είσαστε όλοι καλεσμένοι σε αυτόν τον αγώνα. Είναι ένας αγώνας που γενικά «τρέχει» όλη την Ελλάδα, αλλά ουσιαστικά δίνει τη σκυτάλη στον Πειραιά σε ένα φιλανθρωπικό σκοπό, ο οποίος φιλανθρωπικός σκοπός είναι το «Παιδικό Σπίτι» του Πειραιά. Οτιδήποτε κάνουν όλοι οι αθλητές εδώ που έχουν έρθει, ουσιαστικά οι καλεσμένοι είναι αυτοί που θα βγάλουν προς τα έξω τον Πειραιά, τον δικό μας Πειραιά, που είναι ο Πειραιάς της σκυτάλης και ο Πειραιάς που μέσα από τον αθλητισμό και μέσα από τη θάλασσα βγάζει πάρα πολλά πράγματα.

 

Σε μια ιδανική διαδρομή η οποία διαδρομή, είναι αυτή στη Μαρίνα Ζέας, χωρίς να ταλαιπωρείται ο κόσμος και χωρίς να κλείνουν οι δρόμοι. Χρησιμοποιούμε τον αθλητισμό για να προάγουμε περισσότερο το αίσθημα της σκυταλοδρομίας, δηλαδή το να βοηθάει ο ένας τον άλλο. Σε αυτό και ο Κώστας Φιλιππίδης και η Κέλλυ Αραούζου και η Βασιλική Μηλιώση και η Κρυστάλλη Βουρνά και ο Κιντέας ο προπονητής του πρωταθλητή μας εδώ, είναι όλοι καλεσμένοι για να φέρουν περισσότερους αθλητές, να τρέξουν μαζί με τον κόσμο και να κάνουν σκυτάλες. Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και ο Ολυμπιακός ουσιαστικά αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια για κάτι καλύτερο που θα «ανεβάσει» πολύ πιο ψηλά τον Πειραιά μας. Είστε όλοι καλεσμένοι στις 6 του μήνα στις σκυτάλες. Ευχαριστώ».

 

 

resized IMG 3000

Η Γενική Διευθύντρια του Ο.Σ.Φ.Π. κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ανέφερε:

«Καλημέρα σε όλους. Καλημέρα από τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά βρισκόμαστε εδώ στη Δημοτική Πινακοθήκη, στην καρδιά του Πειραιά, για να δώσουμε, όχι το εναρκτήριο λάκτισμα γιατί αυτό θα το δώσουμε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στο Πασαλιμάνι, αλλά για να δώσουμε την έναρξη, μέσα από αυτή τη συνέντευξη τύπου, των πολύ σημαντικών αγώνων που έχουν γίνει πλέον θεσμός για τον Πειραιά μας. Το μέλλον είναι ο μαζικός αθλητισμός. Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός εννοείται ότι το πρεσβεύει. Ο αθλητισμός είναι για όλους. Είναι και ένα «μότο» το οποίο το χρησιμοποιούμε και είναι και το «μότο» των Ακαδημιών μας.

 

Με αυτόν τον τρόπο θέλω ουσιαστικά να πω στον κόσμο ότι είναι πρώτα ο αθλητισμός και μετά ο πρωταθλητισμός. Τέτοια γεγονότα λοιπόν, όταν γίνονται, δεν μπορεί παρά να «αγκαλιάζονται από τον Ολυμπιακό πόσο δε περισσότερο όταν αυτά έχουν και έναν κοινωνικό χαρακτήρα, όταν με τα έσοδα από όλη αυτήν την προσπάθεια, που θα γίνει στις 6 Νοεμβρίου, θα βοηθηθεί το «Παιδικό Σπίτι» στον Πειραιά, ο σκοπός του οποίου - επειδή τυγχάνει να γνωρίζω από το παρελθόν και είχαμε κάποιες δράσεις - είναι ιερός. Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος θα μπορέσει να μας πει πολύ περισσότερα πράγματα. Κλείνοντας θα ήθελα να καλέσω όλους τους υποψήφιους δρομείς, αλλά κυρίως τους αθλητές του Ολυμπιακού στις 6 Νοεμβρίου να βρίσκονται στο Πασαλιμάνι και να κάνουν μία από τις ομορφότερες διαδρομές του Πειραιά τρέχοντας. Ευχαριστώ πολύ».

 

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Παιδικό Σπίτι Πειραιά κ. Κωνσταντίνος Φαζάκης, τόνισε:

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που η πόλη τούτη, του Πειραιά, ξανά για άλλη μια φορά στηρίζει προσπάθειες σαν την δική μας η οποία έχει ξεκινήσει πολύ παλιά και σκοπό έχει να ενισχύσει να βοηθήσει παιδιά εγκαταλειμμένα που βρίσκονται σε κίνδυνο να επιβιώσουν να ζήσουν και να φτάσουν στο επίπεδο των υπολοίπων πολιτών. Το Παιδικό σπίτι είναι μία φιλανθρωπική Οργάνωση ένα φιλανθρωπικό Σωματείο , που δημιουργήθηκε το 1963. Από τότε λειτουργεί στον Πειραιά, σε πολύ χαμηλούς τόνους, χωρίς μεγάλες προβολές, διότι εκείνο που ενδιέφερε ήταν να μεγαλώσουν τα παιδιά χωρίς το στίγμα του ιδρυματισμού, σε μια πόλη μέσα στην κοινωνία, μέσα στον κοινωνικό ιστό και να αποκτήσουν την νοοτροπία του πολίτη, από τα πολύ μικρά τους χρόνια, που μετέχει της ζωής της πόλης, όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά των υπολοίπων οικογενειών. Τα παιδιά που φιλοξενούμε, είναι παιδιά εγκαταλειμμένα ή που προέρχονται από οικογένειες διαλυμένες, από γονείς ακατάλληλους ή ανίκανους να τα μεγαλώσουν και που δεν έχουν άλλο τρόπο επιβίωσης. Αντί να πάνε στα μεγάλα ιδρύματα και τα ορφανοτροφεία που τα ξέρουμε, επιλέξαμε να δημιουργήσουμε αυτή την μορφή του ιδρύματος, που δεν είναι ίδρυμα είναι ένα σπίτι μέσα την πόλη, στο οποίο τα παιδιά μένουν υπό το καθεστώς οικογένειας. Δηλαδή υπάρχει μια γυναίκα η οποία παίζει το ρόλο της μητέρας και η οποία τα ταΐζει, τα ντύνει, τα διαβάζει το βράδυ. Υπάρχουν επίσης, μία κοινωνική λειτουργός η οποία κάθε ημέρα μετά το μεσημέρι βρίσκεται μαζί με τα παιδιά, μετά το σχόλασμά τους από το σχολείο και κουβεντιάζει μαζί τους όσα προβλήματα υπάρχουν. Υπάρχει μια καθαρίστρια βέβαια, η οποία βοηθάει στην καθαριότητα του σπιτιού και υπάρχουν και δύο άνδρες που εναλλάξ τη νύκτα φροντίζουν την ασφάλεια των παιδιών και τον ύπνο τους. Και φροντίζουν την άλλη ημέρα να πάνε στο σχολείο τους. Αυτό το σπίτι λειτουργεί επί πενήντα τρία χρόνια τώρα συναπτά, έχουν βγει από μέσα εκατοντάδες παιδιά. Έχουν ενταχθεί στον κοινωνικό ιστό, έχουν γίνει επιστήμονες, έχουν γίνει επαγγελματίες. Έφτιαξαν οικογένειες. Τα παιδιά αυτά, πηγαίνουν το πρωί στο σχολείο μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά στη γειτονιά μας, πηγαίνουν το μεσημέρι και τα απογεύματα στα Αγγλικά τους, πηγαίνουν στις διάφορες δραστηριότητές τους, όποια επιλέξουν και έχουν ό,τι άλλες παροχές έχει ένα φυσιολογικό παιδί στην καθημερινότητα του. Όλη αυτή η ιστορία υπάρχει εξαιτίας ακριβώς ης κοινωνικής ενίσχυσης. Η κοινωνία του Πειραιά, βοηθούσε το Παιδικό Σπίτι όλα αυτά τα χρόνια ατύπως, σιωπηρά, με το χριστιανικό λεγόμενο τρόπο, «μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου». Ερχόντουσαν κάποια χρήματα, των οποίων η διαχείριση είναι παντελώς διαφανής και κυρίως ερχόντουσαν τρόφιμα και είδη ένδυσης και άλλα πράγματα που χρειάζονταν στην καθημερινότητα τους. Δυστυχώς ενώ τα πράγματα ήταν αρκετά καλά μέχρι και το 2010-2011 περίπου, από τότε τα πράγματα στράβωσαν, όπως στράβωσε και όλη η οικονομική κατάσταση της Ελληνικής κοινωνίας. Οι άνθρωποι που μας βοηθούσαν δεν μπορούν πια, καταστηματάρχες είτε δεν υπάρχουν είτε αδυνατούν. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι επίσης, δεν έχουν πια τη δυνατότητα κι έτσι βρισκόμαστε τώρα στη δυσάρεστη θέση επειδή δεν υπάρχει κρατική ενίσχυση στην πραγματικότητα, σχεδόν καμία. Ελάχιστα χρήματα έχουν δοθεί, κάποιες λίγες φορές τα οποία δεν επαρκούν ούτε για ένα μήνα. Εκείνο το οποίο γίνεται τώρα είναι μια συντονισμένη προσπάθεια, να εξευρεθούν κάποια χρήματα όσο μπορούμε περισσότερα για να μπορέσει να συντηρηθεί και να συνεχίσει τη λειτουργία του το σπίτι. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά που είναι μέσα είναι σε ηλικίες από το Γυμνάσιο και πάνω. Τελειώνουν το Λύκειο. Αλλά και που θα τελειώσουν το Λύκειο, πρέπει επειδή μετά τα 18 χρόνια δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε γιατί είναι ενήλικα, να τα ενισχύσουμε και να τα βοηθήσουμε όπως κάθε οικογένεια κάνει για τα παιδιά της, για την ένταξή τους να βρουν δουλειά, να μείνουν σε κάποιους χώρους. Όλα αυτά απαιτούν κάποια χρήματα, τα οποία αυτή την στιγμή προσπαθούμε να τα βρούμε. Τούτη εδώ η πρωτοβουλία μας δίνει τη δυνατότητα, πέραν της οικονομικής ενίσχυσης την οποία θα μας παράσχει, να γίνουμε και κάπως ευρύτερα γνωστοί στην κοινωνία του Πειραιά. Είμαστε ανοιχτοί σε οποιονδήποτε θέλει, από οποιαδήποτε σκοπιά είτε από δημοσιογραφική είτε από άλλης κοινωνικής θέσης, να έρθει να μας δει, να δει πως λειτουργούμε, ποιοι είμαστε, τι γίνεται εκεί μέσα. Και από εκεί και πέρα να έχουμε τη δυνατότητα να ζητήσουμε κάποια ενίσχυση πρόσθετη. Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο. Να ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς, τον Δήμο Πειραιά και ειδικότερα τον ΟΠΑΝ, που μας σκέφτηκε μαζί με την Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου και νομίζω ότι τέτοιες πρωτοβουλίες βοηθούν πολύ στη συσπείρωση της κοινωνίας, στο δέσιμο της κοινωνικής συνοχής, στις μέρες της κρίσης που περνάμε. Ευχαριστώ πολύ.»

 

Ακολουθούν οι ομιλίες των αθλητών.

 

Ο αθλητής του άλματος επί κοντώ κ. Κώστας Φιλιππίδης, τόνισε: «Τα Βίκος Street Relays, είναι αγώνες οι οποίοι ξεκίνησαν πριν 2,5 χρόνια έχουμε δει ότι ανά χρονιά, βελτιώνεται η ποιότητά τους. Ο αγώνας στις 6 Νοεμβρίου, περνά πολλαπλά μηνύματα. Πέρα από αυτό, είμαι σήμερα εδώ γιατί θέλω να καλέσω τον κόσμο, να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν πρόκειται απλώς για αγώνες, αλλά για μια προσπάθεια που θα στηρίξει φιλανθρωπικό έργο και είναι καλό να είμαστε όλοι μαζί και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και με την παρουσία μας και με την δραστηριότητά μας».

 

Η αθλήτρια υδατοσφαίρισης της ομάδας του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας κυρία Αλεξάνδρα Ασημάκη, τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι σήμερα μαζί σας και νιώθω κομμάτι αυτής της προσπάθειας, της πρωτοβουλίας του Δήμου Πειραιά, που συνδιοργανώτης είναι και ο Ολυμπιακός που είναι η ομάδα μου. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να τρέχουν οικογένειες με παιδιά, για τα ίδια τα παιδιά, για το Παιδικό Σπίτι Πειραιά. Και εμείς οι αθλητές από την πλευρά μας καλούμε όλο τον κόσμο, να τρέξει γι΄ αυτό τον όμορφο σκοπό και παράλληλα να το συνδυάσουν με την ικανοποίηση που μας δίνει η άθληση».

 

Η κολυμβήτρια ανοικτής θάλασσας κυρία Κέλλυ Αραούζου, επισήμανε: «Ο αθλητισμός είναι για όλους, δεν ξεχωρίζουμε γονείς, παιδιά, άτομα με αναπηρία. Όλοι θα είμαστε στο Πασαλιμάνι για να τρέξουμε και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είμαστε εδώ, για να καλέσουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε και να γίνουν ωραίοι αγώνες».

 

Η αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής κυρία Βασιλική Μιλλούση, τόνισε: «Είναι μεγάλη μου χαρά που θα συμμετέχω για δεύτερη φορά στον αγώνα σκυταλοδρομίας, που γίνεται σε ένα πολύ όμορφο μέρος και συνδυάζει τον συναγωνισμό πρωταθλητών και απλών πολιτών. Ως πρέσβειρα πρωταθλητισμού, θέλω να εκφράσω τη χαρά μου γιατί ο αθλητισμός, μέσα από αυτούς τους αγώνες έρχεται πιο κοντά στον κόσμο της Ελλάδας και πόσο μάλιστα, όταν έχουμε έναν καλό κοινωνικό σκοπό. Είμαι παρούσα και με μεγάλη μου χαρά θα συμμετέχω σε οποιοδήποτε παρόμοιο κάλεσμα. Εύχομαι οι αγώνες να έχουν επιτυχία».

 

Η κολυμβήτρια του Εθνικού Πειραιώς και της Εθνικής ομάδας κυρία Κριστέλ Βουρνά, σημείωσε: «Τα προηγούμενα χρόνια έβλεπα φωτογραφίες και διάβαζα ειδήσεις γι΄ αυτό το γεγονός, άλλα έλειπα στο εξωτερικό και ήθελα να συμμετάσχω. Είναι πολύ όμορφο να διοργανώνονται τέτοιου είδους αγώνες, με φιλανθρωπικό σκοπό, γιατί δεν υπάρχει ανταγωνισμός και είμαστε όλοι ενωμένοι, να αθληθούμε όλοι μαζί, να προσφέρουμε χωρίς να μας νοιάζει το αποτέλεσμα. Αυτό είναι το σημαντικό στον αθλητισμό. Ανυπομονώ να συμμετάσχω και να ζήσω το συναίσθημα της προσφοράς».

 

Η αθλήτρια καλαθοσφαίρισης στην ομάδα του Ολυμπιακού κυρία Νατάσσα Γκότζη, επισήμανε: «Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι για δεύτερη χρονιά μαζί σας, ανάμεσα σε σπουδαίους αθλητές και ανθρώπους που έχουν προσφέρει πάρα πολλά, όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και κοινωνικά. Θεωρώ ότι ο Πειραιάς είναι η ιδανική πόλη για να γίνει η εκκίνηση στον αγώνα σκυταλοδρομίας «Βίκος Street Relays», καθώς ο Δήμος του Πειραιά είναι συνυφασμένος με τον αθλητισμό και την ευεργεσία. Αυτό που θα ήθελα να ευχηθώ είναι αυτή η δράση αθλητισμού να μην περιοριστεί μόνο στις πόλεις που βλέπουμε σήμερα εδώ, αλλά να εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα. Θεωρώ ότι οι Πειραιώτες θα βρίσκονται όλοι στο Πασαλιμάνι, στις 6 Νοεμβρίου, όπως έγινε και πέρυσι για ένα πολύ σημαντικό σκοπό, τη στήριξη στο Παιδικό Σπίτι Πειραιά. Θεωρώ ότι ο αθλητισμός στις μέρες μας είναι ίσως μια πολύ σημαντική δίοδος, όχι μόνο για παιδιά, αλλά για όλους τους ανθρώπους κάθε ηλικίας. Σίγουρα είναι μια πραγματική ευκαιρία να βρεθούν οικογένειες στη Μαρίνα Ζέας να στηρίξουν την προσπάθεια και ένα πολύ μεγάλο μπράβο σε αυτές τις σπουδαίες εταιρείες όπως είναι η Βίκος και η Renault, οι οποίες στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Σας ευχαριστώ πολύ».

 

Για πληροφορίες και εγγραφές στο site: http://www.vikos.relays.gr/

 
Ποδόσφαιρο Αυτοί είναι οι 30 υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα
News - Αθλητισμός
Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2016 09:50

Ποδόσφαιρο

Αυτοί είναι οι 30 υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα
 
d107d-0xrysi-mpala

Το γαλλικό περιοδικό "France Football"  ανακοίνωσε τους 30 υποψηφίους που θα διεκδικήσουν το φετινό βραβείο της Χρυσής Μπάλας.

Στο ισπανικό πρωτάθλημα (La Liga) αγωνίζονται οι 13  (ποσοστό 43,3%) ενώ ακολουθούν το αγγλικό (Premier League) με 8 εκπροσώπους, το γερμανικό (Bundesliga) με 5, το ιταλικό (Serie A) με 3, και το πορτογαλικό (Primeira Liga) με 1 εκπρόσωπο.

Οσον αφορά στους συλλόγους έχει η Ρεάλ Μαδρίτης με έξι παίκτες.Ακολουθούν Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου με 4 και Ατλέτικο Μαδρίτης, με 3.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι το πολύ μεγάλο φαβορί για να αυξήσει σε τέσσερις τις Χρυσές Μπάλες. Ο νικητής, που θα γίνει γνωστός στις 13 Δεκεμβρίου,  βγαίνει από τις ψήφους 211 δημοσιογράφων που εκπροσωπούν τις χώρες-μέλη της FIFA.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ 30 ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ:

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι / Αργεντινή)

Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ / Γκαμπόν)

Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ Μαδρίτης / Ουαλία)

Τζανλουίτζι Μπουφόν (Γιουβέντους / Ιταλία)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης / Πορτογαλία)

Κέβιν Ντε Μπράινε (Μάντσεστερ Σίτι /Βέλγιο)

Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους / Αργεντινή)

Ντιέγκο Γκοντίν (Ατλέτικο Μαδρίτης / Ουρουγουάη)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης / Γαλλία)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους / Αργεντινή)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ / Σουηδία)

Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα / Ισπανία)

Κόκε (Ατλέτικο Μαδρίτης /Ισπανία)

Τόνι Κρόος (Ρεάλ Μαδρίτης /Γερμανία)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν Μονάχου / Γερμανία)

Ούγκο Λορίς (Τότεναμ / Γαλλία)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ / Αλγερία)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα / Αργεντινή)

Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ  Μαδρίτης / Κροατία)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν Μονάχου / Γερμανία)

Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν Μονάχου / Γερμανία)

Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα / Βραζιλία)

Ντιμιτρί Παγέτ (Γουέστ Χαμ / Γαλλία)

Πέπε (Ρεάλ Μαδρίτης / Πορτογαλία)

Πολ Πογκμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ / Γαλλία)

Ρουί Πατρίσιο (Σπόρτινγκ Λισσαβώνας / Πορτογαλία)

Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης / Ισπανία)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα / Ουρουγουάη)

Τζέιμι Βάρντι (Λέστερ / Αγγλία)

Αρτούρο Βιδάλ (Μπάγερν Μονάχου / Χιλή)

http://www.typos.com.cy/cat/3/article/24522

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 8 από 201
Μετάλλιο με την Εθνική Ελλάδας παρά δακτυλίδι πρωταθλητών στο ΝΒΑ, ονειρεύεται ο Αντετοκούνμπο.
Μετάλλιο με την Εθνική Ελλάδας παρά δακτυλίδι πρωταθλητών στο ΝΒΑ, ονειρεύεται ο Αντετοκούνμπο.
Μετάλλιο με την Εθνική Ελλάδας παρά δακτυλίδι πρωταθλητών στο ΝΒΑ, ονειρεύεται ο Αντετοκούνμπο. Την προτίμησή του σε ένα ...

Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση