ATTICANEWS.GR

Member Area
Αθλητισμός
ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ 15ους ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 2016 ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2016 19:47

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ 15ους ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 2016 ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

crmnctcnclgreekparalympicteam1

Τους Θεσσαλονικείς αθλητές που διακρίθηκαν στους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2016 στο Ρίο, βράβευσε σήμερα, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στην έναρξη της 23ης τακτικής συνεδρίασής του.

Στο πλαίσιο της τιμητικής εκδήλωσης βραβεύτηκαν με το ασημένιο μετάλλιο της πόλης οι αθλητές Θανάσης Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Σενικίδης, Δημήτρης Ζησίδης, Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, Βαλασία Κυργιοβανάκη, Ευστράτιος Νικολαΐδης, Πασχάλης Κουλούμογλου, Μαρία Καλπακίδου, Χρυσούλα Αντωνιάδου, Παναγιώτης Χριστάκης, Γκρέμισλαβ Μωυσιάδης, που στέφθηκαν Ολυμπιονίκες στους 15ους Παραολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και οι προπονητές τους, Γρηγόρης Σπανούδης και Λάζαρος Στεφανίδης.

crmnctcnclgreekparalympicteam2

Τα συγχαρητήρια του Δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, καθώς και τις ευχές του να είναι όλοι τους δυνατοί για τους μελλοντικούς τους αγώνες, μετέφερε στους αθλητές ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος. Ο ίδιος τόνισε ότι η επιτυχία τους δίνει κουράγιο και θέληση σε όλους. «Είναι δύσκολο να εκφράσει κάποιος την ευγνωμοσύνη και την αγάπη του και να δείξει πόση δύναμη και κουράγιο παίρνει, όταν άνθρωποι οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά κινητικά προβλήματα, μπορούν να ξεπερνούν όλες τις αντιξοότητες και καταλαμβάνουν μια θέση στο Πάνθεον των ηρώων του αθλητισμού. Αυτό, μάλιστα, χωρίς πολλές φορές να διαθέτουν τις σωστές υποδομές για να προετοιμαστούν και συχνά έρχονται αντιμέτωποι και με τις δικές μας συμπεριφορές, που κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την καθημερινότητά τους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

crmnctcnclgreekparalympicteam3

 

Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, από την πλευρά του, έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, υπενθυμίζοντας ότι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση σε παγκόσμιο επίπεδο και τόνισε: «Με τη βράβευση αυτή στέλνουμε ένα μήνυμα στην Πολιτεία, ότι πρέπει να στέκεται δίπλα σε αυτούς τους αθλητές και να τους δίνει τα εφόδια να ξαναζήσουν παρόμοιες επιτυχίες, με πιο βασική τη συμμετοχή τους στους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020».

Στη μεγάλη επιτυχία των αθλητών αναφέρθηκαν ακόμη οι επικεφαλής και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2016 19:55
 
Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ "ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS ΠΕΙΡΑΙΑ 2016" ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ
News - Αθλητισμός
Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2016 16:14

Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ

"ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS ΠΕΙΡΑΙΑ 2016"

ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ

 

resized IMG 3010

Ο Πειραιάς υποδέχεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τον αγώνα δρόμου κοινωνικού χαρακτήρα "ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS ΠΕΙΡΑΙΑ 2016", ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, στη Μαρίνα Ζέας (Πασαλιμάνι), με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών και πολιτών, για φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς μέρος των εσόδων θα δοθεί στο Σωματείο «Παιδικό Σπίτι Πειραιά».

 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας, σε συνεργασία με τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Σύλλογο ΕΡΜΗΣ 1877 και με τη στήριξη του Ολυμπιακού ΣΦΠ.

 

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά Συνέντευξη Τύπου-Παρουσίαση των αγώνων δρόμου, με ομιλητές τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου, τον Αντιπρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν κ. Νίκο Γέμελο, την Γενική Διευθύντρια του ΟΣΦΠ κυρία Χριστίνα Τσιλιγκίρη και τoν Πρόεδρο του Σωματείου Παιδικό Σπίτι Πειραιά κ. Κωνσταντίνο Φαζάκη.

 

Στη Δημοτική Πινακοθήκη έδωσαν επίσης το «παρών» σημαντικοί αθλητές, οι οποίοι αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων, στη σπουδαιότητα του αγώνα, αναφορικά με τον φιλανθρωπικό του σκοπό. Ομιλίες πραγματοποίησαν και οι εκπρόσωποι χορηγών των αγώνων κυρία Νατάσσα Κρεντζ (εταιρεία Βίκος) και ο κ. Ιάκωβος Κρομμύδας (Renault).

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε:

«Καλημέρα σε όλους. Ευχαριστούμε που είστε εδώ σήμερα.

Τείνει πλέον να γίνει θεσμός το «Street Relays» στον Πειραιά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Αυτό αποδεικνύει την καλή συνεργασία που έχουν όσοι συνδράμουν στη διοργάνωση του αγώνα, στο καλό αποτέλεσμα, στο ότι η συμμετοχή ικανοποιεί τους δημότες. Είναι στην κεντρική λογική του Δήμου, εδώ και δύο χρόνια, το να αναπτύξουμε το δρομικό κίνημα στον Πειραιά. Γίνονται αρκετοί αγώνες. Ένας από αυτούς είναι ο «Street Relays» με το Βίκο. Σημαντικός αγώνας, πολλές συμμετοχές, σε ωραία περιοχή στο Πασαλιμάνι, στη Ζέα. Νομίζω ότι οι δύο προηγούμενες χρονιές, επαναλαμβάνω, ήταν άκρως επιτυχημένες. Τουλάχιστον από την πλευρά του Δήμου ήμασταν πολύ ικανοποιημένοι.

 

Πάντα έχουμε έναν κοινωνικό σκοπό. Τρέχουμε για να προσφέρουμε και προσφέρουμε στο «Παιδικό Σπίτι», αλλά αυτά θα μας τα πει ο κ. Φαζάκης, ο Πρόεδρος. Άρα, νομίζω ότι σε κάθε αγώνα, σε κάθε εκδήλωση, σε κάθε πρωτοβουλία, ειδικά στον αθλητισμό - και όχι μόνο - πρέπει να υπάρχει και κοινωνική διάσταση, ειδικά νομίζω τα χρόνια που ζούμε τώρα, των οικονομικών δυσκολιών, των δυσκολιών στην κοινωνία, εδώ και 7 χρόνια. Νομίζω όμως ότι συνδράμει και ο αθλητισμός σε αυτά τα προβλήματα και έτσι πρέπει να είναι.

 

Εδώ, στο πρώτο πάνελ βλέπετε τους περισσότερους από όσους βοηθούν στο να διοργανωθεί ο αγώνας: την Χριστίνα Τσιλιγκίρη από τον Ολυμπιακό, την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κα Αντωνάκου και τον Αντιπρόεδρο κ. Γέμελο και μεγάλους αθλητές και προπονητές. Ο αθλητής μας στο επί κοντώ ο Φιλιππίδης που είναι κι εκείνος μέσα στους συντελεστές τους αγώνα, όπως και άλλοι που θα τους δούμε στην πορεία. Επαναλαμβάνω, ο κ. Φαζάκης ο οποίος είναι ο Πρόεδρος της «Παιδικής Στέγης» και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα μπορέσουμε ένα ποσό να το διαθέσουμε εκεί.

 

Να ευχαριστήσουμε το Βίκο που στηρίζει πάντα τον αγώνα αυτό. Δεν έχω πολλά πράγματα να πω. Νομίζω ότι είναι ένας ωραίος αγώνας. Την πρώτη φορά είχα τρέξει κι εγώ, πέρυσι δεν τα κατάφερα, φέτος θα το ξαναεπιδιώξω, νομίζω θα προσπαθήσω με μια καλή ομάδα, με τρεις καλούς συμπαίκτες. Να το χαρούν και οι Πειραιώτες. Ελπίζω να μας βοηθήσει κι ο καιρός.

 

Παράλληλα, στον αγώνα γίνονται κι άλλες δράσεις που πάλι έτσι θα γίνει, θέλω να πιστεύω, που ομορφαίνουν εκείνη την ημέρα. Θα περάσουμε καλά και κάθε χρόνο να βελτιωνόμαστε και να κάνουμε και άλλα πράγματα σε σχέση με τον αθλητισμό που έχει ανάγκη ο Πειραιάς. Του λείπουν οι εγκαταστάσεις, από την άλλη υπάρχει διάθεση, υπάρχει όρεξη, υπάρχει ποιότητα. Θα λύσουμε το θέμα των εγκαταστάσεων, μπορεί να κουραστούμε ή να αργήσουμε λίγο, αλλά θα το λύσουμε το θέμα των εγκαταστάσεων. Γιατί είναι ντροπή μια τέτοια πόλη να μην έχει καθόλου εγκαταστάσεις με τέτοιο υψηλό επίπεδο αθλητών ή ομάδων που έχει και αυτά που προσφέρει στη χώρα. Αλλά επαναλαμβάνω δεν είναι κάθε ημέρα για να μεμψιμοιρούμε και να λέμε τα άσχημα. Εδώ είμαστε για μια ευχάριστη νότα στην πόλη και στον αθλητισμό και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.

Να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετέχουν ή προωθούν τον αγώνα και ραντεβού στην έναρξη, στην εκκίνηση.

Να είστε καλά. Ευχαριστώ».

resized IMG 2960

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, επισήμανε:

«Να σας καλωσορίσω και εγώ με τη σειρά μου στη Δημοτική Πινακοθήκη. Να πω ότι από την πρώτη στιγμή που το «Street Relays» μας ανακοινώθηκε, από την πρώτη χρονιά, ότι θα έρθει στον Πειραιά, ήμασταν πάρα πολύ χαρούμενοι, γιατί είναι ένας πρωτοποριακός αγώνας δρόμου. Δεν είναι σαν τα συνηθισμένα. Οι άνθρωποι αγωνίζονται σε ομάδες όλων των ηλικιών και το πιο σημαντικό είναι ότι πάντα έχει και ένα φιλανθρωπικό σκοπό. Φέτος λοιπόν αποφασίσαμε το «Παιδικό Σπίτι» στον Πειραιά, το οποίο επιτελεί ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο στην περιοχή του Πειραιά, από το 1963, να πάει εκεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων.

 

Για μας ο στόχος του Ο.Π.Α.Ν. και του Δήμου είναι ο μαζικός αθλητισμός. Έχουμε την τύχη στον Πειραιά να έχουμε τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας, τον Ολυμπιακό, ιστορικά σωματεία όπως ο Εθνικός, που έχει και εκπροσώπους εδώ, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε παρουσία στον μαζικό αθλητισμό, παρότι στα δημοτικά προγράμματα έχουμε πάνω από 10.000 μέλη. Γι’ αυτό λοιπόν πολλές εκδηλώσεις έχουν γίνει ήδη τα δύο τελευταία χρόνια. Και αρχής γενομένης από τα Χριστούγεννα ξεκινάμε και με άλλες αθλητικές εκδηλώσεις και καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει και να περάσει όμορφα. Κυρίως κάθε εκδήλωση θα έχει κι έναν φιλανθρωπικό σκοπό. Αυτός είναι ο στόχος μας. Είναι δύσκολες εποχές και πρέπει να βοηθάμε φορείς και δομές του Πειραιά που το έχουν απόλυτη ανάγκη. Σας ευχαριστώ».

 

Ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν κ. Νίκος Γέμελος, ανέφερε:

«Για άλλη μια χρονιά, για τρίτη χρονιά γίνονται τα «Street Relays». Είσαστε όλοι καλεσμένοι σε αυτόν τον αγώνα. Είναι ένας αγώνας που γενικά «τρέχει» όλη την Ελλάδα, αλλά ουσιαστικά δίνει τη σκυτάλη στον Πειραιά σε ένα φιλανθρωπικό σκοπό, ο οποίος φιλανθρωπικός σκοπός είναι το «Παιδικό Σπίτι» του Πειραιά. Οτιδήποτε κάνουν όλοι οι αθλητές εδώ που έχουν έρθει, ουσιαστικά οι καλεσμένοι είναι αυτοί που θα βγάλουν προς τα έξω τον Πειραιά, τον δικό μας Πειραιά, που είναι ο Πειραιάς της σκυτάλης και ο Πειραιάς που μέσα από τον αθλητισμό και μέσα από τη θάλασσα βγάζει πάρα πολλά πράγματα.

 

Σε μια ιδανική διαδρομή η οποία διαδρομή, είναι αυτή στη Μαρίνα Ζέας, χωρίς να ταλαιπωρείται ο κόσμος και χωρίς να κλείνουν οι δρόμοι. Χρησιμοποιούμε τον αθλητισμό για να προάγουμε περισσότερο το αίσθημα της σκυταλοδρομίας, δηλαδή το να βοηθάει ο ένας τον άλλο. Σε αυτό και ο Κώστας Φιλιππίδης και η Κέλλυ Αραούζου και η Βασιλική Μηλιώση και η Κρυστάλλη Βουρνά και ο Κιντέας ο προπονητής του πρωταθλητή μας εδώ, είναι όλοι καλεσμένοι για να φέρουν περισσότερους αθλητές, να τρέξουν μαζί με τον κόσμο και να κάνουν σκυτάλες. Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και ο Ολυμπιακός ουσιαστικά αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια για κάτι καλύτερο που θα «ανεβάσει» πολύ πιο ψηλά τον Πειραιά μας. Είστε όλοι καλεσμένοι στις 6 του μήνα στις σκυτάλες. Ευχαριστώ».

 

 

resized IMG 3000

Η Γενική Διευθύντρια του Ο.Σ.Φ.Π. κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ανέφερε:

«Καλημέρα σε όλους. Καλημέρα από τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά βρισκόμαστε εδώ στη Δημοτική Πινακοθήκη, στην καρδιά του Πειραιά, για να δώσουμε, όχι το εναρκτήριο λάκτισμα γιατί αυτό θα το δώσουμε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στο Πασαλιμάνι, αλλά για να δώσουμε την έναρξη, μέσα από αυτή τη συνέντευξη τύπου, των πολύ σημαντικών αγώνων που έχουν γίνει πλέον θεσμός για τον Πειραιά μας. Το μέλλον είναι ο μαζικός αθλητισμός. Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός εννοείται ότι το πρεσβεύει. Ο αθλητισμός είναι για όλους. Είναι και ένα «μότο» το οποίο το χρησιμοποιούμε και είναι και το «μότο» των Ακαδημιών μας.

 

Με αυτόν τον τρόπο θέλω ουσιαστικά να πω στον κόσμο ότι είναι πρώτα ο αθλητισμός και μετά ο πρωταθλητισμός. Τέτοια γεγονότα λοιπόν, όταν γίνονται, δεν μπορεί παρά να «αγκαλιάζονται από τον Ολυμπιακό πόσο δε περισσότερο όταν αυτά έχουν και έναν κοινωνικό χαρακτήρα, όταν με τα έσοδα από όλη αυτήν την προσπάθεια, που θα γίνει στις 6 Νοεμβρίου, θα βοηθηθεί το «Παιδικό Σπίτι» στον Πειραιά, ο σκοπός του οποίου - επειδή τυγχάνει να γνωρίζω από το παρελθόν και είχαμε κάποιες δράσεις - είναι ιερός. Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος θα μπορέσει να μας πει πολύ περισσότερα πράγματα. Κλείνοντας θα ήθελα να καλέσω όλους τους υποψήφιους δρομείς, αλλά κυρίως τους αθλητές του Ολυμπιακού στις 6 Νοεμβρίου να βρίσκονται στο Πασαλιμάνι και να κάνουν μία από τις ομορφότερες διαδρομές του Πειραιά τρέχοντας. Ευχαριστώ πολύ».

 

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Παιδικό Σπίτι Πειραιά κ. Κωνσταντίνος Φαζάκης, τόνισε:

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που η πόλη τούτη, του Πειραιά, ξανά για άλλη μια φορά στηρίζει προσπάθειες σαν την δική μας η οποία έχει ξεκινήσει πολύ παλιά και σκοπό έχει να ενισχύσει να βοηθήσει παιδιά εγκαταλειμμένα που βρίσκονται σε κίνδυνο να επιβιώσουν να ζήσουν και να φτάσουν στο επίπεδο των υπολοίπων πολιτών. Το Παιδικό σπίτι είναι μία φιλανθρωπική Οργάνωση ένα φιλανθρωπικό Σωματείο , που δημιουργήθηκε το 1963. Από τότε λειτουργεί στον Πειραιά, σε πολύ χαμηλούς τόνους, χωρίς μεγάλες προβολές, διότι εκείνο που ενδιέφερε ήταν να μεγαλώσουν τα παιδιά χωρίς το στίγμα του ιδρυματισμού, σε μια πόλη μέσα στην κοινωνία, μέσα στον κοινωνικό ιστό και να αποκτήσουν την νοοτροπία του πολίτη, από τα πολύ μικρά τους χρόνια, που μετέχει της ζωής της πόλης, όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά των υπολοίπων οικογενειών. Τα παιδιά που φιλοξενούμε, είναι παιδιά εγκαταλειμμένα ή που προέρχονται από οικογένειες διαλυμένες, από γονείς ακατάλληλους ή ανίκανους να τα μεγαλώσουν και που δεν έχουν άλλο τρόπο επιβίωσης. Αντί να πάνε στα μεγάλα ιδρύματα και τα ορφανοτροφεία που τα ξέρουμε, επιλέξαμε να δημιουργήσουμε αυτή την μορφή του ιδρύματος, που δεν είναι ίδρυμα είναι ένα σπίτι μέσα την πόλη, στο οποίο τα παιδιά μένουν υπό το καθεστώς οικογένειας. Δηλαδή υπάρχει μια γυναίκα η οποία παίζει το ρόλο της μητέρας και η οποία τα ταΐζει, τα ντύνει, τα διαβάζει το βράδυ. Υπάρχουν επίσης, μία κοινωνική λειτουργός η οποία κάθε ημέρα μετά το μεσημέρι βρίσκεται μαζί με τα παιδιά, μετά το σχόλασμά τους από το σχολείο και κουβεντιάζει μαζί τους όσα προβλήματα υπάρχουν. Υπάρχει μια καθαρίστρια βέβαια, η οποία βοηθάει στην καθαριότητα του σπιτιού και υπάρχουν και δύο άνδρες που εναλλάξ τη νύκτα φροντίζουν την ασφάλεια των παιδιών και τον ύπνο τους. Και φροντίζουν την άλλη ημέρα να πάνε στο σχολείο τους. Αυτό το σπίτι λειτουργεί επί πενήντα τρία χρόνια τώρα συναπτά, έχουν βγει από μέσα εκατοντάδες παιδιά. Έχουν ενταχθεί στον κοινωνικό ιστό, έχουν γίνει επιστήμονες, έχουν γίνει επαγγελματίες. Έφτιαξαν οικογένειες. Τα παιδιά αυτά, πηγαίνουν το πρωί στο σχολείο μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά στη γειτονιά μας, πηγαίνουν το μεσημέρι και τα απογεύματα στα Αγγλικά τους, πηγαίνουν στις διάφορες δραστηριότητές τους, όποια επιλέξουν και έχουν ό,τι άλλες παροχές έχει ένα φυσιολογικό παιδί στην καθημερινότητα του. Όλη αυτή η ιστορία υπάρχει εξαιτίας ακριβώς ης κοινωνικής ενίσχυσης. Η κοινωνία του Πειραιά, βοηθούσε το Παιδικό Σπίτι όλα αυτά τα χρόνια ατύπως, σιωπηρά, με το χριστιανικό λεγόμενο τρόπο, «μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου». Ερχόντουσαν κάποια χρήματα, των οποίων η διαχείριση είναι παντελώς διαφανής και κυρίως ερχόντουσαν τρόφιμα και είδη ένδυσης και άλλα πράγματα που χρειάζονταν στην καθημερινότητα τους. Δυστυχώς ενώ τα πράγματα ήταν αρκετά καλά μέχρι και το 2010-2011 περίπου, από τότε τα πράγματα στράβωσαν, όπως στράβωσε και όλη η οικονομική κατάσταση της Ελληνικής κοινωνίας. Οι άνθρωποι που μας βοηθούσαν δεν μπορούν πια, καταστηματάρχες είτε δεν υπάρχουν είτε αδυνατούν. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι επίσης, δεν έχουν πια τη δυνατότητα κι έτσι βρισκόμαστε τώρα στη δυσάρεστη θέση επειδή δεν υπάρχει κρατική ενίσχυση στην πραγματικότητα, σχεδόν καμία. Ελάχιστα χρήματα έχουν δοθεί, κάποιες λίγες φορές τα οποία δεν επαρκούν ούτε για ένα μήνα. Εκείνο το οποίο γίνεται τώρα είναι μια συντονισμένη προσπάθεια, να εξευρεθούν κάποια χρήματα όσο μπορούμε περισσότερα για να μπορέσει να συντηρηθεί και να συνεχίσει τη λειτουργία του το σπίτι. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά που είναι μέσα είναι σε ηλικίες από το Γυμνάσιο και πάνω. Τελειώνουν το Λύκειο. Αλλά και που θα τελειώσουν το Λύκειο, πρέπει επειδή μετά τα 18 χρόνια δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε γιατί είναι ενήλικα, να τα ενισχύσουμε και να τα βοηθήσουμε όπως κάθε οικογένεια κάνει για τα παιδιά της, για την ένταξή τους να βρουν δουλειά, να μείνουν σε κάποιους χώρους. Όλα αυτά απαιτούν κάποια χρήματα, τα οποία αυτή την στιγμή προσπαθούμε να τα βρούμε. Τούτη εδώ η πρωτοβουλία μας δίνει τη δυνατότητα, πέραν της οικονομικής ενίσχυσης την οποία θα μας παράσχει, να γίνουμε και κάπως ευρύτερα γνωστοί στην κοινωνία του Πειραιά. Είμαστε ανοιχτοί σε οποιονδήποτε θέλει, από οποιαδήποτε σκοπιά είτε από δημοσιογραφική είτε από άλλης κοινωνικής θέσης, να έρθει να μας δει, να δει πως λειτουργούμε, ποιοι είμαστε, τι γίνεται εκεί μέσα. Και από εκεί και πέρα να έχουμε τη δυνατότητα να ζητήσουμε κάποια ενίσχυση πρόσθετη. Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο. Να ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς, τον Δήμο Πειραιά και ειδικότερα τον ΟΠΑΝ, που μας σκέφτηκε μαζί με την Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου και νομίζω ότι τέτοιες πρωτοβουλίες βοηθούν πολύ στη συσπείρωση της κοινωνίας, στο δέσιμο της κοινωνικής συνοχής, στις μέρες της κρίσης που περνάμε. Ευχαριστώ πολύ.»

 

Ακολουθούν οι ομιλίες των αθλητών.

 

Ο αθλητής του άλματος επί κοντώ κ. Κώστας Φιλιππίδης, τόνισε: «Τα Βίκος Street Relays, είναι αγώνες οι οποίοι ξεκίνησαν πριν 2,5 χρόνια έχουμε δει ότι ανά χρονιά, βελτιώνεται η ποιότητά τους. Ο αγώνας στις 6 Νοεμβρίου, περνά πολλαπλά μηνύματα. Πέρα από αυτό, είμαι σήμερα εδώ γιατί θέλω να καλέσω τον κόσμο, να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν πρόκειται απλώς για αγώνες, αλλά για μια προσπάθεια που θα στηρίξει φιλανθρωπικό έργο και είναι καλό να είμαστε όλοι μαζί και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και με την παρουσία μας και με την δραστηριότητά μας».

 

Η αθλήτρια υδατοσφαίρισης της ομάδας του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας κυρία Αλεξάνδρα Ασημάκη, τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι σήμερα μαζί σας και νιώθω κομμάτι αυτής της προσπάθειας, της πρωτοβουλίας του Δήμου Πειραιά, που συνδιοργανώτης είναι και ο Ολυμπιακός που είναι η ομάδα μου. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να τρέχουν οικογένειες με παιδιά, για τα ίδια τα παιδιά, για το Παιδικό Σπίτι Πειραιά. Και εμείς οι αθλητές από την πλευρά μας καλούμε όλο τον κόσμο, να τρέξει γι΄ αυτό τον όμορφο σκοπό και παράλληλα να το συνδυάσουν με την ικανοποίηση που μας δίνει η άθληση».

 

Η κολυμβήτρια ανοικτής θάλασσας κυρία Κέλλυ Αραούζου, επισήμανε: «Ο αθλητισμός είναι για όλους, δεν ξεχωρίζουμε γονείς, παιδιά, άτομα με αναπηρία. Όλοι θα είμαστε στο Πασαλιμάνι για να τρέξουμε και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είμαστε εδώ, για να καλέσουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε και να γίνουν ωραίοι αγώνες».

 

Η αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής κυρία Βασιλική Μιλλούση, τόνισε: «Είναι μεγάλη μου χαρά που θα συμμετέχω για δεύτερη φορά στον αγώνα σκυταλοδρομίας, που γίνεται σε ένα πολύ όμορφο μέρος και συνδυάζει τον συναγωνισμό πρωταθλητών και απλών πολιτών. Ως πρέσβειρα πρωταθλητισμού, θέλω να εκφράσω τη χαρά μου γιατί ο αθλητισμός, μέσα από αυτούς τους αγώνες έρχεται πιο κοντά στον κόσμο της Ελλάδας και πόσο μάλιστα, όταν έχουμε έναν καλό κοινωνικό σκοπό. Είμαι παρούσα και με μεγάλη μου χαρά θα συμμετέχω σε οποιοδήποτε παρόμοιο κάλεσμα. Εύχομαι οι αγώνες να έχουν επιτυχία».

 

Η κολυμβήτρια του Εθνικού Πειραιώς και της Εθνικής ομάδας κυρία Κριστέλ Βουρνά, σημείωσε: «Τα προηγούμενα χρόνια έβλεπα φωτογραφίες και διάβαζα ειδήσεις γι΄ αυτό το γεγονός, άλλα έλειπα στο εξωτερικό και ήθελα να συμμετάσχω. Είναι πολύ όμορφο να διοργανώνονται τέτοιου είδους αγώνες, με φιλανθρωπικό σκοπό, γιατί δεν υπάρχει ανταγωνισμός και είμαστε όλοι ενωμένοι, να αθληθούμε όλοι μαζί, να προσφέρουμε χωρίς να μας νοιάζει το αποτέλεσμα. Αυτό είναι το σημαντικό στον αθλητισμό. Ανυπομονώ να συμμετάσχω και να ζήσω το συναίσθημα της προσφοράς».

 

Η αθλήτρια καλαθοσφαίρισης στην ομάδα του Ολυμπιακού κυρία Νατάσσα Γκότζη, επισήμανε: «Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι για δεύτερη χρονιά μαζί σας, ανάμεσα σε σπουδαίους αθλητές και ανθρώπους που έχουν προσφέρει πάρα πολλά, όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και κοινωνικά. Θεωρώ ότι ο Πειραιάς είναι η ιδανική πόλη για να γίνει η εκκίνηση στον αγώνα σκυταλοδρομίας «Βίκος Street Relays», καθώς ο Δήμος του Πειραιά είναι συνυφασμένος με τον αθλητισμό και την ευεργεσία. Αυτό που θα ήθελα να ευχηθώ είναι αυτή η δράση αθλητισμού να μην περιοριστεί μόνο στις πόλεις που βλέπουμε σήμερα εδώ, αλλά να εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα. Θεωρώ ότι οι Πειραιώτες θα βρίσκονται όλοι στο Πασαλιμάνι, στις 6 Νοεμβρίου, όπως έγινε και πέρυσι για ένα πολύ σημαντικό σκοπό, τη στήριξη στο Παιδικό Σπίτι Πειραιά. Θεωρώ ότι ο αθλητισμός στις μέρες μας είναι ίσως μια πολύ σημαντική δίοδος, όχι μόνο για παιδιά, αλλά για όλους τους ανθρώπους κάθε ηλικίας. Σίγουρα είναι μια πραγματική ευκαιρία να βρεθούν οικογένειες στη Μαρίνα Ζέας να στηρίξουν την προσπάθεια και ένα πολύ μεγάλο μπράβο σε αυτές τις σπουδαίες εταιρείες όπως είναι η Βίκος και η Renault, οι οποίες στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Σας ευχαριστώ πολύ».

 

Για πληροφορίες και εγγραφές στο site: http://www.vikos.relays.gr/

 
Ποδόσφαιρο Αυτοί είναι οι 30 υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα
News - Αθλητισμός
Τετάρτη, 26 Οκτώβριος 2016 09:50

Ποδόσφαιρο

Αυτοί είναι οι 30 υποψήφιοι για τη Χρυσή Μπάλα
 
d107d-0xrysi-mpala

Το γαλλικό περιοδικό "France Football"  ανακοίνωσε τους 30 υποψηφίους που θα διεκδικήσουν το φετινό βραβείο της Χρυσής Μπάλας.

Στο ισπανικό πρωτάθλημα (La Liga) αγωνίζονται οι 13  (ποσοστό 43,3%) ενώ ακολουθούν το αγγλικό (Premier League) με 8 εκπροσώπους, το γερμανικό (Bundesliga) με 5, το ιταλικό (Serie A) με 3, και το πορτογαλικό (Primeira Liga) με 1 εκπρόσωπο.

Οσον αφορά στους συλλόγους έχει η Ρεάλ Μαδρίτης με έξι παίκτες.Ακολουθούν Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου με 4 και Ατλέτικο Μαδρίτης, με 3.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι το πολύ μεγάλο φαβορί για να αυξήσει σε τέσσερις τις Χρυσές Μπάλες. Ο νικητής, που θα γίνει γνωστός στις 13 Δεκεμβρίου,  βγαίνει από τις ψήφους 211 δημοσιογράφων που εκπροσωπούν τις χώρες-μέλη της FIFA.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ 30 ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ:

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι / Αργεντινή)

Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ / Γκαμπόν)

Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ Μαδρίτης / Ουαλία)

Τζανλουίτζι Μπουφόν (Γιουβέντους / Ιταλία)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης / Πορτογαλία)

Κέβιν Ντε Μπράινε (Μάντσεστερ Σίτι /Βέλγιο)

Πάουλο Ντιμπάλα (Γιουβέντους / Αργεντινή)

Ντιέγκο Γκοντίν (Ατλέτικο Μαδρίτης / Ουρουγουάη)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης / Γαλλία)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους / Αργεντινή)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ / Σουηδία)

Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα / Ισπανία)

Κόκε (Ατλέτικο Μαδρίτης /Ισπανία)

Τόνι Κρόος (Ρεάλ Μαδρίτης /Γερμανία)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν Μονάχου / Γερμανία)

Ούγκο Λορίς (Τότεναμ / Γαλλία)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ / Αλγερία)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα / Αργεντινή)

Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ  Μαδρίτης / Κροατία)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν Μονάχου / Γερμανία)

Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν Μονάχου / Γερμανία)

Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα / Βραζιλία)

Ντιμιτρί Παγέτ (Γουέστ Χαμ / Γαλλία)

Πέπε (Ρεάλ Μαδρίτης / Πορτογαλία)

Πολ Πογκμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ / Γαλλία)

Ρουί Πατρίσιο (Σπόρτινγκ Λισσαβώνας / Πορτογαλία)

Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης / Ισπανία)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα / Ουρουγουάη)

Τζέιμι Βάρντι (Λέστερ / Αγγλία)

Αρτούρο Βιδάλ (Μπάγερν Μονάχου / Χιλή)

http://www.typos.com.cy/cat/3/article/24522

 
Το Apollonia Beach Resort & Spa φιλοξένησε την Ελληνική Παραολυμπιακή ομάδα
News - Αθλητισμός
Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2016 13:39

Το Apollonia Beach Resort & Spa φιλοξένησε την Ελληνική Παραολυμπιακή ομάδα

resized IMG 3603

Τους αθλητές και τις αθλήτριες της Εθνικής μας Ομάδας που διακρίθηκαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, τίμησε το Ηράκλειο. Τη φιλοξενία και την διασκέδασή τους ανέλαβε το Apollonia Beach Resort & Spa ενώ τις αερομεταφορές η Aegean Airlines.

resized IMG 3600

Το βράδυ του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου 2016 στο ξενοδοχείο Apollonia που φιλοξένησε τους αθλητές και τους συνοδούς τους, πραγματοποιήθηκε μια τιμητική εκδήλωση και η απονομή των αναμνηστικών πλακετών προς τιμή των εκπροσώπων του Ελληνικού Παραολυμπιακού κινήματος.

resized IMG 3603

Από την Ελληνική Παραολυμπιακή ομάδα παρέστησαν οι Μανώλης Στεφανουδάκης, χρυσός Παραολυμπιονίκης στο Ακόντιο Ανδρών F54, Θανάσης Κωνσταντινίδης, χρυσός Παραολυμπιονίκης του στίβου στη Σφαιροβολία Ανδρών F32 και ασημένιος στην Κορίνα Ανδρών F32, Σε Τζον Φερνάντες, χρυσός Παραολυμπιονίκης του στίβου στη Σφαιροβολία Ανδρών F53, Παύλος Μάμαλος, χρυσός Παραολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών σε πάγκο στα -107kg, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, χρυσός Παραολυμπιονίκης της Κολύμβησης στα 100m Πεταλούδα Ανδρών S9, Άννα Ντέντα, χάλκινη Παραολυμπιονίκης του Boccia στα Ζευγάρια της BC3, Χριστίνα Ντέντα, συνοδός αθλητής της αθλήτριας Ντέντα, Αδαμαντία Χαλκιαδάκη, Παραολυμπιονίκης της Ποδηλασίας, Αργυρώ Μηλάκη, Παραολυμπιονίκης της Ποδηλασίας – πιλότος της αθλήτριας Χαλκιαδάκη, Γεώργιος Καπελλάκης, Παραολυμπιονίκης της Κολύμβησης, Κωνσταντίνος Τρουλινός, πιλότος Ποδηλασίας και Γεώργιος Βαρβεράκης, εθνικός προπονητής Ποδηλασίας.

resized IMG 3606

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης, μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ηράκλειου, καθώς και ο διευθυντής νοτίου Ελλάδας της Aegean κ. Πάρις Επιτροπάκης.

 

Τις εντυπώσεις έκλεψαν τα τραγούδια και οι χοροί των παραολυμπιονικών. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης οι καλεσμένοι απολάμβαναν το μενού που ήταν βασισμένο στην παραδοσιακή κρητική κουζίνα.

 

 
1ος Παράκτιος Δρόμος Ηγουμενίτσας
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2016 13:03

1ος Παράκτιος Δρόμος Ηγουμενίτσας

resized ag01

Με επιτυχία και με συμμετοχή 450 αθλητών στις διαδρομές των 5 και 10 χλμ από πολλά μέρη της Ελλάδας, 280 παιδιών από τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ηγουμενίτσας, καθώς και από διαφόρους συλλόγους και φορείς στα 1000 μέτρα και την συμμετοχή 20 παιδιών από το ΚΔΑΠ-μεΑ "Το Εργαστήρι" ολοκληρώθηκε η διοργάνωση του 1ου Παράκτιου Δρόμου Ηγουμενίτσας την Κυριακή 23 Οκτωβρίου.

Τον αγώνα διοργάνωσαν ο Δήμος Ηγουμενίτσας με τον Γ.Σ. ΠΡΩΤΕΑ Ηγουμενίτσας και σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Ηπείρου.

Χορηγοί του αγώνα, τους οποίους και ευχαριστούμε ήταν η εταιρεία Μπλέτσας Γ. & ΣΙΑ Α.Ε. Μέγας χορηγός της διοργάνωσης, η εταιρεία ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. με το φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ, η EUROLINE ΜΠΑΚΟΛΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, η VODAFONE Κατάστημα Ηγουμενίτσας, τα Multirama Κατάστημα Ηγουμενίτσας, η HERBALIFE Γιάννης Αθανασίου, το JOLLY HOTEL και η ACID design.

resized ag02

Ευχαριστούμε επίσης, τους εθελοντές της διοργάνωσης, την Τροχαία του Λιμενικού Σώματος Ηγουμενίτσας, την Τροχαία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας, το ΕΚΑΒ, το Περιφερειακό Τμήμα Ηγουμενίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Εγνατία Οδό καθώς και τους ιατρούς της διοργάνωσης κ. Απόστολο Σεγγούνη, κ. Δημήτρη Κάντα και κ. Ανδρέα Γρίβα που πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Ευχαριστούμε ακόμη όσους μας τίμησαν με την συμμέτοχη τους στον 1ο Παράκτιο Δρόμο Ηγουμενίτσας και τους προσκαλούμε από σήμερα να επαναλάβουν τη συμμετοχή τους στο 2ο Παράκτιο Δρόμο Ηγουμενίτσας.

resized ag03

Τα αποτελέσματα του αγώνα θα αναρτηθούν αναλυτικά στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα agonas.igoumenitsa.gr

 
Μικρές αλλά όχι αμελητέες αλλαγές στον εγκέφαλό Οι κεφαλιές στο ποδόσφαιρο χειροτερεύουν την μνήμη, δείχνει έρευνα
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2016 09:49

Μικρές αλλά όχι αμελητέες αλλαγές στον εγκέφαλό

Οι κεφαλιές στο ποδόσφαιρο χειροτερεύουν την μνήμη, δείχνει έρευνα
915fe-ronaldo-header

Κάθε φορά που κάποιος κάνει μια κεφαλιά με τη μπάλα του ποδοσφαίρου, αμέσως συμβαίνουν μικρές αλλά όχι αμελητέες αλλαγές στον εγκέφαλό του.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια νέα μικρή βρετανική επιστημονική έρευνα, η πρώτη του είδους της, που διαπίστωσε ότι κεφαλιές ίσον χειρότερη μνήμη.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στέρλινγκ, με επικεφαλής τη νευροεπιστήμονα δρα Μαγκνταλένα Ιέτσγουαρτ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό EbioMedicine, ζήτησαν από μια ομάδα 19 εθελοντών ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, ανδρών και γυναικών, να βαράνε κεφαλιές σε μπάλες, τις οποίες πετούσε προς το μέρος τους ένα μηχάνημα, που προσομοίωνε τα χτυπήματα κόρνερ στο ποδόσφαιρο.

Πριν και αμέσως μετά από κάθε κεφαλιά, οι επιστήμονες έλεγχαν τον εγκέφαλο των εθελοντών, καθώς και την μνήμη τους. Διαπιστώθηκε ότι μετά τις κεφαλιές οι επιδόσεις στα τεστ μνήμης ήσαν 41% έως 67% χειρότερες.

Η μνήμη αποκαθίστατο πλήρως μετά από ένα 24ωρο περίπου. Επίσης μετά από μερικές κεφαλιές ο εγκέφαλος εμφανίζει τάση συστολής.

«Αν και οι αλλαγές είναι προσωρινές, τις θεωρούμε σημαντικές για την υγεία του εγκεφάλου, ιδίως αν συμβαίνουν ξανά και ξανά, όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Καθώς μεγάλοι αριθμοί ανθρώπων παίζουν αυτό το άθλημα, είναι σημαντικό να γνωρίζουν τι συμβαίνει στον εγκέφαλό τους και τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν σε βάθος χρόνου», δήλωσε η Βρετανή επιστήμονας.

Προς το παρόν, παραμένει αβέβαιο κατά πόσο οι αλλαγές στον εγκέφαλο είναι προσωρινές στους ανθρώπους που παίζουν ποδόσφαιρο για χρόνια και συνεχώς βαράνε κεφαλιές. Το θέμα θα μελετηθεί περαιτέρω από τους επιστήμονες.

http://www.typos.com.cy/cat/9/article/24502

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟΝ 30Ο ΒΑΡΤΖΑΚΕΙΟ ΔΡΟΜΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ Σ.Ε.Φ.
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2016 09:38

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟΝ 30Ο ΒΑΡΤΖΑΚΕΙΟ ΔΡΟΜΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ Σ.Ε.Φ.

 resized IMG 2047

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε το πρωί και έδωσε την εκκίνηση στον 30οΒαρτζάκειο Δρόμο Υγείας 15.000 μ. και 2.000 μ.,  στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

 

Τον αγώνα, που ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά,  διοργάνωσαν ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά σε συνεργασία με το Σ.Ε.Φ. και  ήταν αφιερωμένος στον «Σύνδεσμο Φίλων Ασθενών Ε.Α.Ν.Π. ΜΕΤΑΞΑ».

 

 resized Image-1

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Καλημέρα σε όλους κι από εμένα. Είναι χαρά που είμαι και φέτος εδώ, είναι χαρά που έχει επιστρέψει το δρομικό κίνημα στον Πειραιά. Η παρουσία μου εδώ, σηματοδοτεί, πρώτον τη στήριξη στους αγώνες δρόμου του Πειραιά, σε όλους τους αγώνες δρόμου για να αθλούμαστε και δεύτερον τη στήριξη στους Δρομείς Υγείας  Πειραιά, έναν σημαντικό σύλλογο, έναν σύλλογο που  προωθεί τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, την αγάπη του για τον αθλητισμό, για το τρέξιμο. Είναι τιμή για την πόλη του Πειραιά που υπάρχει ένας τέτοιος σύλλογος που ιδρύθηκε στον Πειραιά και κατάφερε να επιστρέψει ο δρομικός αγώνας στον Πειραιά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες. Ανεξάρτητα το ποιος θα κερδίσει και ποιος θα πάρει μετάλλιο, νομίζω η συμμετοχή έχει σημασία.

Ευτυχώς, ο καιρός έφτιαξε από χθες και μπορεί να γίνει ένας σωστός αγώνας. Να δώσω συγχαρητήρια σε όλους, σε όσους στηρίζουν τον αγώνα, στο Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πειραιά πρώτα απ όλα, αλλά και όσους τον στηρίζουν,  βλέπω πολλούς υποστηρικτές στα πανό.

Να ευχαριστήσω κι εγώ τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Τάκη Καλογερόγιαννη για τη συνεργασία που είχε και την προσπάθεια που κατέβαλλε.

Εύχομαι να γίνει ένας καλός αγώνας, κάθε χρόνο να τον βελτιώνουμε και σε οποιαδήποτε άλλη ιδέα  ο Δήμος θα είναι  αρωγός  να βοηθήσει και να συνδράμει.  Να είστε καλά. Καλή επιτυχία σε όλους».     

 resized IMG 2032

Στην συνέχεια ο κ. Μώραλης βράβευσε τους νικητές του 30ου Βαρτζάκειου Δρόμου Υγείας.  

 resized IMG 2051

Επίσης, από την πλευρά του Δήμου Πειραιά παρευρέθησαν και βράβευσαν νικητές: ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητα κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης και ο Δημοτικός Σύμβουλος  της παράταξης «Το Λιμάνι της Αγωνίας» κ. Δημήτρης Γκερλές.  

 
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ - Πάνω από 200 Έλληνες και ξένοι ξιφομάχοι στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ξιφασκίας «Panorama Euro Cup» Η αφρόκρεμα του αθλήματος στο «Ηλίας Τριανταφυλλίδης» το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου
News - Αθλητισμός
Παρασκευή, 21 Οκτώβριος 2016 08:57

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ - Πάνω από 200 Έλληνες και ξένοι ξιφομάχοι στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ξιφασκίας «Panorama Euro Cup»

Η αφρόκρεμα του αθλήματος στο «Ηλίας Τριανταφυλλίδης» το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου

Πρόσκληση 1

Με ρεκόρ συμμετοχών που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και με αθλητές από όλη την Ευρώπη αλλά και άλλες χώρες όπως το μακρινό Μεξικό, ξεκινούν το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Πανοράματος «Ηλίας Τριανταφυλλίδης» οι αγώνες του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στην ξιφασκία, «Panorama Euro Cup».

 

Η διοργάνωση, η οποία γίνεται σε συνεργασία με τον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ξιφασκίας (EFC) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (ΕΟΞ). Από το 2010 μέχρι πέρσι οι αγώνες φιλοξενούνταν στη Φλώρινα από φέτος όμως λόγω της εξαιρετικά μεγάλης συμμετοχής μετακόμισαν στο Πανόραμα.

«Στόχος της διοργάνωσης μετά την επιτυχή πορεία της τα προηγούμενα χρόνια στη Φλώρινα είναι μετακομίζοντας στο Πανόραμα να αναβαθμιστεί τόσο ποσοτικά δηλαδή σε αριθμό συμμετοχών που φαίνεται να επιτυγχάνεται, όσο και ποιοτικά με την συμμετοχή διακεκριμένων ξένων αθλητών και περισσοτέρων χωρών. Αγαπάμε την ξιφασκία και θέλουμε την εξάπλωση του αθλήματος στην ευρύτερη περιοχή» σημειώνει ο ομοσπονδιακός προπονητής και υπεύθυνος διοργάνωσης, Πέτρος Τσώκας.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων, Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στο ξίφος ασκήσεως εφήβων στην κατηγορία μέχρι 17 ετών συμμετέχουν περισσότεροι από 90 αθλητές από 12 χώρες μεταξύ των οποίων η κορυφαία ομάδα της Ιταλίας, η Ρουμανία, Δανία, Σουηδία, Τουρκία κλπ., καθώς επίσης και το Μεξικό. Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου οι αγώνες στο ξίφος ασκήσεων του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου θα συνεχιστούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Πανοράματος στην κατηγορία για αγόρια και κορίτσια έως 14 χρονών με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 100 αθλητών και αθλητριών από την Ελλάδα και τις βαλκανικές χώρες.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι αγώνες τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή ξεκινούν στις 9:30 πμ ενώ οι τελικοί έχουν προγραμματιστεί για τις 18:00 μμ.

 

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Panorama Euro Cup» το Σάββατο 3 και Κυριακή 4 Δεκεμβρίου οι αγώνες θα συνεχιστούν στο ξίφος μονομαχίας για αγόρια και κορίτσια στην κατηγορία μέχρι 14 ετών.

 
Στην Αρχαία Ολυμπία συνεχίστηκε το πρόγραμμα «Ολυμπιακή Κληρονομιά»
News - Αθλητισμός
Τρίτη, 18 Οκτώβριος 2016 11:29

Στην Αρχαία Ολυμπία συνεχίστηκε το πρόγραμμα «Ολυμπιακή Κληρονομιά»

Img 8723b

Μια συναρπαστική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι μαθητές της Στ' Τάξης του Δημοτικού του Κολεγίου Αθηνών στην Αρχαία Ολυμπία, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της ΕΘΝ.Ο.Α.: «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ», που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια σε μαθητές από όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος εφαρμόζεται το πετυχημένο «Εργαστήρι Ολυμπισμού» που σαν σκοπό έχει να εκπαιδεύσει και να μυήσει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της Ολυμπιακής Ιστορίας και Παιδείας, με τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Ισίδωρο Κούβελο να παρακολουθεί την πορεία των εργαστηρίων και να ενθαρρύνει τα παιδιά.

Στην Αρχαία Ολυμπία στο χώρο της ΔΟΑ, οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν στην Ιστορία και τις Αξίες του Ολυμπισμού από την Ιλεάνα Κλοκώνη, μέσα από τις σελίδες του συγγράμματος της ΕΘΝ.Ο.Α.: «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία… προς όλο τον Κόσμο! Ένα μαγικό ταξίδι!». Επιπλέον, προσέγγισαν βιωματικά Ολυμπιακά αγωνίσματα του Στίβου, όπως το άλμα εις ύψος με την καθοδήγηση της Νίκης Μπακογιάννη, της Χειροσφαίρισης και της Τοξοβολίας από Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους Πρωταθλητές και Εθνικούς προπονητές.

Οι Παγκόσμιες πρωταθλήτριες Βάσω Μιλλούση (ενόργανη γυμναστική) και Σταυρούλα Σαμαρά (ρυθμική) ανέλαβαν να δημιουργήσουν με τα παιδιά χορογραφία του «Μεγάλου αθλητικού χορού» εμπνευσμένη από Ολυμπιακά αθλήματα, προκειμένου να την παρουσιάσουν στη γιορτή που έγινε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους.

Τους μαθητές του Δημοτικού συνόδευσαν τρεις μαθητές Β΄Λυκείου του Α association, οι οποίοι παρουσίασαν μια εξαιρετική εργασία, που ετοίμασαν σχετικά με την εμπειρία που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής εκδρομής και διαπίστωσαν ότι, παρότι η χώρα μας έχει κατακτήσει σε έναν μεγάλο βαθμό την αθλητική παιδεία, όσον αφορά την Ολυμπιακή Παιδεία υπάρχουν ακόμα πολλές ελλείψεις.

Η εκπαίδευση των παιδιών περιλάμβανε και την επίσκεψή τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου είχαν τη δυνατότητα να δουν στην πράξη όλα αυτά που έμαθαν κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στα παιδιά, έλαβαν μέρος η Άννα Κορακάκη, χρυσή Ολυμπιονίκης Σκοποβολής στο Ρίο 2016, η Νίκη Μπακογιάννη, αργυρή Ολυμπιονίκης Στίβου στην Ατλάντα 1996, ο Παύλος Μάμαλος χρυσός Παραολυμπιονίκης Άρσης Βαρών στο Ρίο 2016, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ενόργανης Γυμναστικής Βάσω Μιλλούση, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής, Σταυρούλα Σαμαρά, οι προπονητές Χειροσφαίρισης Γιάννης Βαρελτζής και Στέλιος Αλεπουδέας, καθώς και οι προπονητές Τοξοβολίας Γεώργιος Καχριμάνης και Δημήτρης Τεγγελίδης.

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας ευχαριστεί θερμά για την υποστήριξη την εταιρεία Hertz για τη μεταφορά και τον Δήμο Αμαλιάδας για την παροχή αθλητικού υλικού.

Πάμε Ψηλά!

 
Γιορτή Ολυμπισμού από τη ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 17 Οκτώβριος 2016 15:56

Γιορτή Ολυμπισμού από τη ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία

Μία πραγματική γιορτή του Ολυμπισμού έγινε το Σαββατοκύριακο στην Αρχαία Ολυμπία στην εκδήλωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας προς τιμήν της ελληνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

resized DSC 3383

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Αννα Κορακάκη, ο ασημένιος Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, ο Κώστας Φιλιππίδης, oι γονείς της Κατερίνας Στεφανίδη και αρκετοί ακόμα αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες τιμήθηκαν από τη ΔΟΑ, όχι μόνο για τις επιτυχίες τους, αλλά και για την άψογη συμπεριφορά τους στη διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη της Βραζιλίας. Μαζί τους τιμήθηκαν και οι προπονητές που συμμετείχαν στην ελληνική ομάδα αλλά και όλα τα μέλη της αποστολής που συνεισέφεραν στην άψογη εκπροσώπηση της χώρας.

resized DSC 3301

Τις βραβεύσεις έκανε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος στην ομιλία του «Η σημασία των Ολυμπιακών Αξιών στην εκπαίδευση των νέων σήμερα και ο ρόλος των Ολυμπιονικών στη διαδικασία αυτή», αφού παρουσίασε το ρόλο και το όραμα της ΔΟΑ είπε προς τους αθλητές: «Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία είναι το παγκόσμιο κέντρο του Ολυμπισμού για τον πολιτισμό και την παιδεία και κάθε χώρα οφείλει να έχει τη δική της Εθνική Ακαδημία, οι οποίες λειτουργούν κάτω από την ομπρέλα της ΔΟΑ και έχουν την υποχρέωση να διαδίδουν τις Ολυμπιακές αξίες. Δυστυχώς η χώρα μας δεν είχε Εθνική Ακαδημία και έτσι το 2009 ξεκίνησε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία τις πρώτες δράσεις της. Δυστυχώς στην Ελλάδα γεννήσαμε τις Ολυμπιακές αξίες αλλά ξεχάσαμε να τις διδάσκουμε και τα παιδιά δεν γνωρίζουν τι είναι η αξία της αριστείας, του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της φιλίας, του ευ αγωνίζεσθαι, αρετές που γεννήθηκαν σε αυτό τον τόπο. Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που φιλοξενώ εδώ όλους εσάς, ως Πρόεδρος του κορυφαίου Ολυμπιακού οργανισμού αλλά και ως Αρχηγός της πιο επιτυχημένης ελληνικής αποστολής των τελευταίων χρόνων. Όλοι εσείς γράψατε με τις επιτυχίες σας, χρυσές σελίδες στην ιστορία του σύγχρονου Ολυμπιακού, μαζί με τους προπονητές και τους συνοδούς σας. Η παρουσία όλων ήταν συγκλονιστική, τίμησε τη χώρα μας και εγώ είμαι υπερήφανος που ήμουν αρχηγός αυτής της Αποστολής. Σας καλωσορίζω όλους και θέλω να σας μεταφέρω το αίσθημα υπερηφάνειας που νιώθω για όλους εσάς, που στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε κάνατε πραγματικότητα το όνειρο σας, αλλά και το όνειρο του κάθε Έλληνα. Το ευχαριστώ δεν απευθύνεται μόνο σε εκείνους που κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή και να ανέβουν στο βάθρο, αλλά απευθύνεται σε όλους εσάς που συμμετείχατε σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού και του Ολυμπισμού, γιατί και εσείς αποτελείτε πρότυπα για τους νέους της χώρας, αλλά και γιατί θυσιάσατε πολλές νεανικές στιγμές και ώρες διαβάσματος για να καταφέρετε να συμμετάσχετε σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Χωρίς εσάς δεν θα υπήρχε ο νικητής και μαζί με τους νικητές, αποτελείτε ένα σύνολο ικανό να διδάξει στα νέα παιδιά όλα εκείνα που οι θεωρητικοί καθηγητές δεν έχουν τη δυνατότητα να διδάξουν γιατί δεν έχουν ζήσει αυτές τις στιγμές, τις στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων.»

resized DSC 3038

Στη βράβευση των μελών της ελληνικής αποστολής παρέστησαν ο Δήμαρχος Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Δεββές, τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης, Πέτρος Συναδινός, το πρώην μέλος Γιώργος Γερόλυμπος, το μέλος της Εφορίας της ΔΟΑ Ντόρα Πάλλη, η Διευθύντρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ιλεάνα Κλοκώνη και ο Παραολυμπιονίκης Παύλος Μάμαλος

resized DSC 3055

Στη συνέχεια ο Καθηγητής Δημήτρης Γαργαλιάνος αναφέρθηκε στο θέμα της «Διπλής Καριέρας» και ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο «Πιέρ Ντε Κουμπερτέν» από τους Ολυμπιονίκες Αννα Κορακάκη και Σπύρο Γιαννιώτη, με τον επίτιμο κοσμήτορα της ΔΟΑ Κωνσταντίνο Γεωργιάδη να δίνει πληροφορίες για τη ζωή του ανθρώπου που αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο Ιστορικό Αρχείο «Αθήνα 2004».

resized DSC 4175

Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Χώρο και στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την ανοιχτή συζήτηση με τους αθλητές, που συντόνισε ο Διευθυντής της ΔΟΑ Διονύσης Γάγγας. Ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις ενώ εκφράστηκε και ο προβληματισμός για το γεγονός ότι δεν διδάσκονται οι Ολυμπιακές αξίες στα Ελληνόπουλα αλλά και για το γεγονός ότι δεν αξιοποιούνται οι Ολυμπιονίκες για τη διάδοση του Ολυμπιακού ιδεώδους.

resized DSC 4454

 
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ» της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.), «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ» για παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
News - Αθλητισμός
Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2016 11:42

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ» της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.), στο οποίο εφαρμόζεται το επιτυχημένο «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ» για παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του Ελληνοαμερικάνικου Κολλεγίου Αθηνών, στην Αρχαία Ολυμπία τις επόμενες 3 ημέρες ως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στις εγκαταστάσεις της ΕΟΕ, όπου εδρεύει η ΔΟΑ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑb

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στις Αξίες του Ολυμπισμού και την Ολυμπιακή Ιστορία, να προσεγγίσουν βιωματικά αρκετά Ολυμπιακά Αθλήματα με εκπαιδευτές Ολυμπιονίκες, Εθνικούς Προπονητές και Παγκόσμιους Πρωταθλητές, καθώς και να γνωρίσουν από κοντά τον τόπο όπου γεννήθηκε η Ιδέα του Ολυμπισμού και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό τριήμερο αναμένει τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς τους καθώς και γονείς, για να τους μυήσει στον μαγικό κόσμο της Ολυμπιακής Παιδείας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα τιμήσουν με την ενεργό συμμετοχή τους η Χρυσή Ολυμπιονίκης Σκοποβολής Ρίο 2016 Άννα Κορακάκη, η Αργυρή Ολυμπιονίκης του ύψους Νίκη Μπακογιάννη, η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ενόργανης Γυμναστικής Βάσω Μιλλούση, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής Σταυρούλα Σαμαρά, Εθνικοί προπονητές των αθλημάτων της Χειροσφαίρισης και της Τοξοβολίας, ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης Άρσης Βαρών Παύλος Μάμαλος και πολλοί άλλοι.

 
Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία (ΔΟΑ) τιμά τους Ολυμπιονίκες στην Αρχαία Ολυμπία.
News - Αθλητισμός
Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2016 21:38

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία (ΔΟΑ) τιμά τους Ολυμπιονίκες στην Αρχαία Ολυμπία.

 

olympicteamb

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία έχει προσκαλέσει όλα τα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας στο Ρίο, το προσεχές Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις στην Αρχαία Ολυμπία προκειμένου να τα τιμήσει για τις επιτυχίες και τη συμμετοχή τους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του περασμένου καλοκαιριού.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν το απόγευμα του Σαββάτου με ομιλία του Προέδρου της ΔΟΑ και Αρχηγού Αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες κ. Ισίδωρου Κούβελο με θέμα: ««Η σημασία των Ολυμπιακών Αξιών στην εκπαίδευση των νέων σήμερα και ο ρόλος των Ολυμπιονικών στη διαδικασία αυτή».

Θα ακολουθήσει η βράβευση των αθλητών για την άξια εκπροσώπηση της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και ομιλία του Καθηγητή Δημήτριου Γαργαλιάνου για τη «Διπλή Καριέρα».

Οι εκδηλώσεις το Σάββατο θα ολοκληρωθούν με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο Pierre de Coubertin και επίσκεψη στο Ιστορικό Αρχείο «Αθήνα 2004».

Την Κυριακή, η μέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Χώρο και στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ το διήμερο θα ολοκληρωθεί με στρογγυλό τραπέζι με θέμα: «Οι απαιτήσεις του σύγχρονου αθλητισμού υψηλού επίπεδου».

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και όλα τα μέλη της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. 

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 6 από 199

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση