ATTICANEWS.GR

Member Area
Αθλητισμός
Στους '8' του Eurobasket η Εθνική Γυναικών της Ελλάδας
News - Αθλητισμός
Τετάρτη, 21 Ιούνιος 2017 09:02

Στους '8' του Eurobasket η Εθνική Γυναικών της Ελλάδας

dcce3-basket women greece

Η φοβερή Εθνική Γυναικών μπάσκετ για πρώτη φορά στην ιστορία της έριξε στο καναβάτσο την Ρωσία (58-62) και πήρε πανάξια την πρόκριση για τα προημιτελικά του Eurobasket της Τσεχίας.

Ιστορικός θρίαμβος για τις Ελληνίδες, που λύγισαν για πρώτη φορά την «αρκούδα» και πάνε για το επόμενο θαύμα με την Τουρκία την προσεχή Πέμπτη (16:30). 

Κορυφαία για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα η Καλτσίδου, που τελείωσε το παιχνίδι με 24 πόντους και 9 ριμπάουντ. 

Δεκάλεπτα: 15-19, 32-28, 36-50, 58-62

http://www.typos.com.cy/cat/3/article/28433

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 21 Ιούνιος 2017 09:04
 
Ποδόσφαιρο, Δικαίωμα για 4η αλλαγή θα πραγματοποιούν ποδοσφαιρικές ομάδες, σύμφωνα με την UEFA.
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 19 Ιούνιος 2017 11:29

Ποδόσφαιρο,

Δικαίωμα για 4η αλλαγή θα πραγματοποιούν ποδοσφαιρικές ομάδες, σύμφωνα με την UEFA.
0fd9e-substitution football

Σημαντική καινοτομία αποφάσισε η UEFA σε τέσσερις τελικές φάσεις διοργανώσεων της, που διεξάγονται αυτό το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την ΚΟΠ, η UEFA αποφάσισε να δώσει το δικαίωμα στις ομάδες να πραγματοποιούν και τέταρτη αλλαγή στους αγώνες τους, με την προϋπόθεση ότι οι αγώνες θα οδηγούνται σε ημίωρη παράταση.

Η πρώτη διοργάνωση που θα τεθεί σε ισχύ αυτή η απόφαση είναι η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ελπίδων που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Πολωνία.

Επίσης, θα ισχύει στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων U-19, στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων U-19 και στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών.

Μια άλλη καινοτομία που θα ισχύει σε αυτές τις διοργανώσεις είναι πως οι διαιτητές σε περίπτωση που το κρίνουν σκόπιμο, θα μπορούν κατά τη διάρκεια των αγώνων να κάνουν χρήση της κόκκινης ή της κίτρινης κάρτας σε άτομα που βρίσκονται στον πάγκο, είτε μέλη της τεχνικής ηγεσίας, είτε ποδοσφαιριστές.

Μετά την πειραματική εφαρμογή στις πιο πάνω διοργανώσεις, η UEFA θα αποφασίσει κατά πόσον οι πιο πάνω καινοτομίες θα εφαρμόζονται σε όλες τις διοργανώσεις της.

http://www.typos.com.cy/cat/3/article/28398

 
Στην Πνύκα έγινε η Τελετή Εναρξης της 57ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες
News - Αθλητισμός
Κυριακή, 18 Ιούνιος 2017 23:04

Στην Πνύκα έγινε η Τελετή Εναρξης της 57ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες.

resized PNYKA008

Σε μία σεμνή που διατηρεί όμως, τις παραδόσεις, τη φιλοσοφία και τις αξίες του Ολυμπιακού πνεύματος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Μιχάλης Φυσεντζίδης κήρυξε στο Λόφο της Πνύκας, την έναρξη των εργασιών της 57ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες.

Τη Σύνοδο που θα διαρκέσει έως την 1η Ιουλίου, θα παρακολουθήσουν 153 νέες και νέοι από 88 χώρες και το βασικό της θέμα είναι: «Διακυβέρνηση στον Αθλητισμό και το Ολυμπιακό Κίνημα» με ειδικό θέμα: «Ηθική, Εκπαίδευση και Διακυβέρνηση στο Ολυμπιακό Κίνημα».

resized PNYKA001

Την Τελετή παρακολούθησαν, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αννα Καραμανλή, τα επίτιμα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπης Νικολάου και τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Αθανάσιος Στρίγκας μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Εφορείας της ΔΟΑ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τάεκβοντο Θανάσης Πραγαλός, μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ και πολλές προσωπικότητες από τον αθλητικό, πολιτικό και πολιτιστικό χώρο.

Στην Τελετή έγινε η απονομή της τιμητικής διάκρισης «Ολυμπία», στον κύριο Ser Miang Ng, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τη Σιγκαπούρη και απονομή της τιμητικής διάκρισης «Αθηνά», στην Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Δημοκρατίας της Κορέας. Θα τιμηθεί επίσης με τον «Άθλον Μεγάλης Χορηγίας», ο κύριος Gordon Tang για τη στήριξη του έργου της ΔΟΑ.

Στην ομίλια του ο Πρόεδρος της ΔΟΑ κ. Μιχάλης Φυσεντζίδης επισήμανε μεταξύ άλλων: «Αγαπητοί μετέχοντες, είναι σαφές ότι η χρηστή διακυβέρνηση του Ολυμπιακού Κινήματος αντικατοπτρίζεται στα οράματα, τις ιδέες, τις δομές και τις λειτουργίες του. Και αυτό είναι υπόθεση όλων μας! Ας μην το ξεχνάμε! Ειδικότερα για εσάς, τις νέες γενιές, η χρηστή διακυβέρνηση οφείλει να γίνει υπόθεση ζωής. Εσείς είστε το μέλλον του Ολυμπιακού Κινήματος. Το Ολυμπιακό Κίνημα βασίζεται σε σας, όταν με την επιστροφή στις χώρες σας θα εργαστείτε για την προώθησή του.

Ο ιερός χώρος που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, αποτελεί το λίκνο της δημοκρατίας και του σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ας εμπνευστούμε λοιπόν από αυτόν το χώρο και ας αφουγκραστούμε τον τόπο και το τοπίο που μας διδάσκει με τη σιωπή του τη μακραίωνη αξία της δημοκρατίας, της ευρυθμίας και της αρετής. Εύχομαι σε όλους σας, από καρδιάς, καλή διαμονή στην Αθήνα και την Ολυμπία και είμαι βέβαιος ότι η συμμετοχή σας σε αυτή τη σύνοδο θα φωτίσει τις πολλαπλές όψεις του προβληματισμού για μια χρηστή διακυβέρνηση στο Ολυμπιακό Κίνημα.»

resized PNYKA0200

Τις ευχές του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, για τις εργασίες της 57ης Συνόδου, μετέφερε το επίτιμο μέλος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου, που είπε: «Με την Ολυμπιακή Ατζέντα 2020, τον στρατηγικό οδικό χάρτη για το μέλλον του, το Ολυμπιακό Κίνημα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της κοινωνίας.

 

Οι μεταρρυθμίσεις που εισάγει η Ολυμπιακή Ατζέντα 2020 εστιάζουν σε τρεις βασικούς πυλώνες: τη βιωσιμότητα, την αξιοπιστία και τη νεολαία. Οι δύο τελευταίοι αφορούν περισσότερο την παρουσία μας εδώ. Για κάθε αθλητικό φορέα, η αξιοπιστία σημαίνει καταρχάς να σταθεί κανείς στο ύψος των προτύπων που έχει θεσπίσει για τους άλλους. Αν περιμένουμε ηθική συμπεριφορά στον αγωνιστικό χώρο, πρέπει κι εμείς να επιδεικνύουμε ηθική συμπεριφορά στις δραστηριότητες μας.

 

Χρηστή διακυβέρνηση δεν είναι μόνο το σωστό πράγμα που πρέπει να γίνει. Είναι απαραίτητη για τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του Ολυμπιακού Κινήματος. Γι αυτό και η χρηστή διακυβέρνηση συγκαταλέγεται πλέον στις Θεμελιώδεις Αρχές του Ολυμπισμού.»

resized PNYKA0203

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η ολοένα και αυξανόμενη δυναμική του αθλητικού κινήματος παγκοσμίως έχει αποδείξει περίτρανα ότι ο αθλητισμός αποτελεί μέσο εξέλιξης της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Στόχος όλων μας, τόσο των πολιτικών ηγεσιών, αλλά και όσων συγκροτούν το αθλητικό οικοδόμημα, θα πρέπει να είναι η κατά το δυνατόν αρτιότερη οργάνωση και λειτουργία των δομών που διευκολύνουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό, είτε πρόκειται για απλούς πολίτες που ασχολούνται ερασιτεχνικά, είτε για επαγγελματίες αθλητές σε υψηλό επίπεδο.

Η βελτίωση των συνθηκών συνεπάγεται μία υπεύθυνη και συνεπή αθλητική πολιτική που θα αντιμετωπίσει τον αθλητισμό ως ζωντανό οργανισμό, θα αξιοποιήσει το έμψυχο δυναμικό του σε κάθε επίπεδο, θα δώσει έμφαση στην εκπαίδευση των μελών του και θα διορθώσει τα «κακώς κείμενα».

 

 

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος που τόνισε: «Αγαπητοί μετέχοντες, έχετε τη μοναδική ευκαιρία να ξεκινήσετε, από εδώ, από την Ελλάδα και από τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, έναν παγκόσμιο διάλογο για την ηθική, την εκπαίδευση και τη διακυβέρνηση του Ολυμπιακού Κινήματος. Οι διακεκριμένοι καθηγητές που θα βρίσκονται μαζί σας για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα σας προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για να ξεκινήσετε τις συζητήσεις σας και να κεντρίσετε τη δημιουργική σας σκέψη.

Πιστεύω ότι όλοι εσείς, που θα μετάσχετε στις εργασίες της 57ης Συνόδου στον μαγικό τόπο που λέγεται Ολυμπία και στη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, θα αντλήσετε έμπνευση από το φετινό θέμα. Και πάνω από όλα, θα έχετε την ευκαιρία να αποδείξετε, ότι ο αθλητισμός και ο Ολυμπισμός δεν είναι μόνο άθληση και συναγωνισμός αλλά και φιλοσοφία ζωής, ένα σύστημα αξιών, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον της ανθρωπότητας.»

 

Τα μουσικά μέρη της εκδήλωσης, ερμήνευσε η Ελληνίδα υψίφωνος Τζίνα Φωτεινοπούλου και τη συνόδευσε η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, υπό την διεύθυνση του κ. Ελευθερίου Καλκάνη.

Η Ανδρική Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας ερμήνευσε τον Ολυμπιακό ύμνο και τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδος υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σταύρου Μπερή.

Τα μουσικά μέρη της εκδήλωσης ερμήνευσαν η κυρία Καλλιόπη Βέττα, η κυρία Δώρα Λοΐζου και ο κύριος Μανώλης Σκουλάς. Συνόδευσε το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του κυρίου Άγγελου Ηλία. Η Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας ερμήνευσε τον Ολυμπιακό Ύμνο και τον Εθνικό Ύμνο υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σταύρου Μπερή.

 
ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΤΟΥ Ο.Π.Α.Ν. ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ» ΣΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ
News - Αθλητισμός
Κυριακή, 18 Ιούνιος 2017 16:32

ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΤΟΥ Ο.Π.Α.Ν. ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

«ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ» ΣΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ

 resized IMG 5087

Πραγματοποιήθηκε χθες, με τη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών,  η ετήσια «Γιορτή Κολύμβησης» του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο “Ανδρέας Γαρύφαλλος”, στα Βοτσαλάκια. Στη Γιορτή πήραν μέρος μικροί αθλητές από τα σωματεία του Ολυμπιακού, του Εθνικού, της Καστέλας και του Υδραϊκού, καθώς και παιδιά που συμμετέχουν στα προγράμματα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου. Έγιναν επιδείξεις των προγραμμάτων μικρής πισίνας, στα οποία κολύμπησαν βρέφη με τους γονείς τους, νήπια και παιδιά έως 3 ετών, αγώνες κολύμβησης από τα πειραϊκά σωματεία, αγώνας υδατοσφαίρισης μίνι παίδων μεταξύ του Ολυμπιακού και του Εθνικού, αγώνες επίδειξης όρθιας σανιδοκωπηλασίας, καθώς και επίδειξη της ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης του Ο.Π.Α.Ν. Στο τέλος απονεμήθηκαν μετάλλια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες.

 resized unnamed

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου δήλωσε:

 

«Η ετήσια “Γιορτή Κολύμβησης” είναι πάντα μια πολύ όμορφη γιορτή. Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για το Δημοτικό  Κολυμβητήριο Πειραιά. Κατά τη γνώμη μας, αλλά και τη γνώμη πολύ κόσμου, συγκαταλέγεται στα κορυφαία κολυμβητήρια της χώρας, λόγω της αδιάλειπτης λειτουργίας του, καθώς και για τα προγράμματα που προσφέρει. Ευχαριστούμε πάρα πολύ, τόσο εγώ όσο και ο Νίκος Γέμελος τους συνεργάτες μας, γιατί η πισίνα έγινε πλέον το “δεύτερο σπίτι τους”. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την τεράστια συμμετοχή του και τα χιλιάδες μέλη που φιλοξενούμε, αλλά και τις ομάδες, οι οποίες πρωταγωνιστούν στα ελληνικά πρωταθλήματα και στο εξωτερικό, όπως είναι ο Ολυμπιακός, ο Εθνικός, η Καστέλα.

 resized unnamed 1

Έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα. Πέρσι ήμασταν ο πρώτος Δήμος που φιλοξένησε πιλοτικά, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, το πρόγραμμα “Κολύμβηση στα Δημοτικά Σχολεία”, το οποίο έγινε θεσμός σε όλη την Ελλάδα και έτσι  πάνω από 42.000 παιδιά κάνουν πλέον το μάθημα της κολύμβησης. Είμαστε πολύ περήφανοι γιατί ανακατασκευάσαμε την πισίνα του Ειδικού Σχολείου και πλέον φέτος τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων κάνουν μαθήματα εκεί.   Από τον Σεπτέμβρη θα ανοίξουμε καινούρια προγράμματα για τους δημότες και για μικρές ηλικίες, καθώς και για ενήλικες για θεραπευτικούς λόγους. Αν και η βροχή μας τα χάλασε, εμείς είμαστε εδώ. Οι άνθρωποι του υγρού στίβου δεν φοβόμαστε το νερό. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο και τα παιδιά για τη συμμετοχή τους».

 resized unnamed 2

Ο  Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και Ομοσπονδιακός Προπονητής Κολύμβησης κ. Νίκος Γέμελος, σε δήλωση του, τόνισε:

«Τα ναυτικά αθλήματα, όπως είναι η κολύμβηση και η υδατοσφαίριση, στον Πειραιά, αποτελούν κάτι πάρα πολύ ξεχωριστό για μας. Ο Δήμαρχος, η  Πρόεδρος και το υπόλοιπο  Δημοτικό Συμβούλιο ουσιαστικά προωθεί αυτή την κατάσταση και κάνουμε τον κόσμο του Πειραιά να αγκαλιάζει τα ναυτικά αθλήματα, να αγκαλιάζει τις αθλητικές δραστηριότητες στο κολυμβητήριο. Όλοι οι Πειραιώτες πρέπει να ξέρουν κολύμπι. Όλοι σχεδόν οι Πειραιώτες έχουν περάσει από τα κολυμβητήρια του Πειραιά και τα τελευταία χρόνια από το Κολυμβητήριο, εδώ στα Βοτσαλάκια, το οποίο είναι συνέχεια γεμάτο από παιδιά, που μαθαίνουν κολύμπι, που χαίρονται τα σπορ της πισίνας: συγχρονισμένη, πόλο και κολύμβηση. Για μας είναι πάρα πολύ ευχάριστο, ότι και οι μαθητές των Σχολείων, αλλά και ενήλικες συμμετέχουν σε αυτά τα προγράμματα του Δήμου, γεμίζοντάς μας χαρά και κάνοντάς μας ποτέ να μη θέλουμε να κλείσουμε το κολυμβητήριο, έχοντας πάντα ψηλά και τις παροχές μας σε προπονητές, αλλά και τις εγκαταστάσεις μας, οι οποίες είναι οι πλέον άριστες».

 

Στη Γιορτή Κολύμβησης παρευρέθηκαν:  ο    Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης και ο Αντιδήμαρχος Οδοποιίας – Αποχέτευσης, Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Αλέξανδρος Αργουδέλης. 

 
Στην Πνύκα η Τελετή Εναρξης της 57ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες
News - Αθλητισμός
Πέμπτη, 15 Ιούνιος 2017 13:22

Στην Πνύκα η Τελετή Εναρξης της 57ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες

Pnyx

 

Τo μέλλον του Ολυμπισμού θα συγκεντρωθεί για ένα ακόμη καλοκαίρι στην Αρχαία Ολυμπία, στην ετήσια Διεθνή Σύνοδο για Νέους Μετέχοντες που θα διαρκέσει από τις 17 Ιουνίου ως την 1η Ιουλίου τις 25 Ιουνίου και θα πάρουν μέρος 153 νέες και νέοι από 88 χώρες.

Η Διεθνή Σύνοδος για Νέους Μετέχοντες που έχει βασικό θέμα: «Διακυβέρνηση στον Αθλητισμό και το Ολυμπιακό Κίνημα» και ειδικό θέμα: «Ηθική, Εκπαίδευση και Διακυβέρνηση στο Ολυμπιακό Κίνημα», διοργανώνεται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία για 57η φορά και οι συμμετέχοντες σε αυτό το Ολυμπιακό «εργαστήρι», ανακαλύπτουν την ιστορία του Ολυμπιακού κινήματος, γνωρίζουν τις Ολυμπιακές αξίες και τη διαχρονιότητα τους και αντιλαμβάνονται τη μεγάλη σημασία που έχει η εφαρμογή τους στη σύγχρονη κοινωνία.

Η Τελετή Έναρξης της 57ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες θα γίνει την Κυριακή 18 Ιουνίου στις 19:00 στο Λόφο της Πνύκας, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη και την κήρυξη της έναρξης των εργασιών θα κάνει ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Μιχάλης Φυσεντζίδης.

Χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, ενώ μήνυμα θα αποστείλει και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνει απονομή της τιμητικής διάκρισης «Ολυμπία», στον κύριο Ser Miang Ng, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τη Σιγκαπούρη και απονομή της τιμητικής διάκρισης «Αθηνά», στην Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Δημοκρατίας της Κορέας. Θα τιμηθεί επίσης με τον «Άθλον Μεγάλης Χορηγίας», ο κύριος Gordon Tang για τη στήριξη του έργου της ΔΟΑ.

Συνολικά στις εργασίες στην Αρχαία Ολυμπία θα υπάρχουν 12 ομιλητές ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και εκπαιδευτικές εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους.

 
Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη συνάντηση γυναικών στελεχών του αθλητισμού με τίτλο «Γυναίκες εν δράσει» που πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
News - Αθλητισμός
Τετάρτη, 14 Ιούνιος 2017 09:43

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη συνάντηση γυναικών στελεχών του αθλητισμού με τίτλο «Γυναίκες εν δράσει» που πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

resized eoe015

Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση πήρε η Επιτροπή «Αθλητισμός και Γυναίκα» της ΕΟΕ και η Πρόεδρός της, Ξένια Αργειτάκη, η οποία κάλεσε όλες τις γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό, να καταθέσουν τις απόψεις τους και τις προσωπικές τους εμπειρίες προκειμένου η θέση της γυναίκας στον αθλητισμό να γίνει ισχυρότερη και μαζικότερη.
Παράλληλα ξεκίνησε η καταγραφή όλων των γυναικών που δραστηριοποιούνται στο χώρο, προκειμένου να υπάρχει συχνή επικοινωνία, ανταλλαγή απόψεων και εφαρμογή κοινών δράσεων προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα αλλά και να γίνει πιο παρεμβατικός ο ρόλος των γυναικών.

resized eoe036

Τη συνάντηση παρακολούθησε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής σε θέματα Αθλητισμού, Σπύρος Πάντζας, ο οποίος δεσμεύτηκε στον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο, ότι η Περιφέρεια Αττικής θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου τη διοργάνωση Ημερίδας για την επιμόρφωση και κατάρτιση των γυναικών που ασχολούνται με τον αθλητισμό.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της Ολυμπιονίκη Κατερίνας Στεφανίδη, η οποία διέκοψε για λίγο τις προπονήσεις της, για να παραστεί στην ΕΟΕ και να πει: «Χαίρομαι που βρέθηκα εδώ έστω και για λίγο, μετά την προπόνησή μου. Χαίρομαι, όμως, ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ώστε να κινητοποιήσουμε τις γυναίκες που ασχολούνται ενεργά με τον αθλητισμό αλλά και τις γυναίκες που δραστηριοποιούνται ως παράγοντες και είμαι σίγουρη ότι στο μέλλον, θα έχουμε πολλά μετάλλια από νέες αθλήτριες. Σας ευχαριστώ πολύ».

resized eoe005

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου: «Οφείλω να ομολογήσω ότι σήμερα το κτήριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έχει ομορφύνει όσο ποτέ άλλοτε, με την παρουσία τόσων γυναικών σε αυτό το Αμφιθέατρο. Και δεν θα μείνω τόσο στην ομορφιά, όσο στο πάθος και την αγάπη για τον αθλητισμό όλων εσάς που τον έχετε υπηρετήσει ή συνεχίζετε να τον υπηρετείτε, είτε ως αθλήτριες, είτε από οποιαδήποτε άλλη θέση. Πέρα από την τιμητική σας παρουσία, είμαι και ιδιαίτερα χαρούμενος που διαπιστώνω ότι η Επιτροπή «Αθλητισμός και Γυναίκα» υπό της προεδρία της συναδέλφου στην Ολομέλεια και φίλης Ξένιας Αργειτάκη, έχει δραστηριοποιηθεί σε τόσο σημαντικό βαθμό που καταφέρνει να γεμίσει αυτή τη μεγάλη αίθουσα. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην κα Αργειτάκη αλλά και στα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, για τη δουλειά που έχουν κάνει και θα συνεχίσουν να κάνουν. Είμαι σίγουρος ότι η σημερινή εκδήλωση θα αποτελέσει την αφετηρία για πιο ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή και δραστηριοποίηση των γυναικών σε κάθε επίπεδο του αθλητισμού στη χώρα μας».

resized eoe007

Στις γυναίκες απευθύνθηκε και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ, Μανώλης Κολυμπάδης που μεταξύ άλλων τόνισε: «Παρά τα θετικά που συνεπάγεται η μεγαλύτερη παρουσία των γυναικών στον αθλητισμό, εξακολουθεί να παραμένει χαμηλότερη από αυτή των ανδρών. Οι γυναίκες εκπροσωπούνται ελλιπώς στα διοικητικά όργανα λήψης αποφάσεων και εξακολουθούν να υφίστανται περιπτώσεις διακρίσεων λόγω φύλου στο χώρο του αθλητισμού. Με αυτά τα δεδομένα οφείλουμε να καταβάλλουμε περισσότερες και ουσιαστικότερες προσπάθειες για την επίτευξη της αύξησης της συμμετοχής των γυναικών στον αθλητισμό, αλλά και στους διοικητικούς φορείς του αθλητισμού. Απόψε θεωρώ ότι γίνεται ένα σημαντικό βήμα και θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τη συνάδερφο Ξένια Αργειτάκη αλλά και τα μέλη της Επιτροπής για αυτή τους την πρωτοβουλία. Είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν και πολλές ακόμα και στην επόμενη συνάντηση θα μιλάμε με απτά στοιχεία την ενίσχυση των γυναικών στο χώρο μας».

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Αθλητισμός και Γυναίκα» Ξένια Αργειτάκη, αφού παρουσίασε στοιχεία για τη παρουσία των γυναικών στον αθλητισμό, επισήμανε: «Το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε και βρίσκει σύμφωνο τόσο τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, όσο και τις διεθνείς Ομοσπονδίες, είναι να επιτευχθεί ισότητα των φύλων σε όλα τα επίπεδα του αθλητισμού, όπως και στην κοινωνία που υπάρχει ίσο ποσοστό ανδρών και γυναικών. Μην ξεχνάμε ότι στο Ολυμπιακό κίνημα όλοι είναι ίσοι, ανεξαρτήτου μόρφωσης, φύλου και κοινωνικής θέσης. Συναντηθήκαμε εδώ για να πείσουμε, να ενθαρρύνουμε και να εμπνεύσουμε τις γυναίκες, ειδικά τις νέες γυναίκες να ανοίξουν ένα νέο κύκλο στη ζωή τους, να συμμετέχουν στα αθλητικά δρώμενα. Με εσάς να αποτελείτε το βασικό πυρήνα και την ατμομηχανή θα ξεκινήσουμε το ταξίδι της προσέλκυσης γυναικών, κυρίως σε διοικητικές θέσεις αλλά και σε άλλους τομείς του αθλητισμού. Και συμμετέχοντας περισσότερες γυναίκες είναι προς όφελος όλων και κυρίως προς όφελος του ελληνικού αθλητισμού. Η γυναίκα δεν έρχεται να παραγκωνίσει τους άνδρες, αλλά να προσθέσει μία νέα προοπτική».

Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Μιχάλης Φυσεντζίδης, το μέλος της Ολομέλειας της ΕΟΕ, Φάνη Πετραλιά, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αθλήτρια, Αννα Καραμανλή, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Γιώργος Ανδρεάδης, η πρώην προπονήτρια της γυμναστικής και επί σειρά ετών αθλητικός παράγοντας, Ελένη Μιχοπούλου, η πρωταθλήτρια της γυμναστικής και μέλος της Ολομέλειας της ΕΟΕ, Βασιλική Μιλλούση και η μοναδική Πρόεδρος σε Αθλητική Ομοσπονδία, η Βικτώρια Χατζήνα από το μπάντμιντον. Επίσης μίλησαν η πρώην πρωταθλήτρια του στίβου και αθλητική ψυχολόγος, Φρόσω Πατσού, η παγκόσμια πρωταθλήτρια της άρσης βαρών, Μαρία Χριστοφορίδου, η Ολυμπιονίκης και Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Ζυγούρη, η Ολυμπιονίκης του ύψους Νίκη Μπακογιάννη, οι Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας, Βιργινία Κραβαριώτη και Σοφία Παπαδοπούλου, η Υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Ντόρα Πάλλη, η υπεύθυνη εθελοντικών επιτροπών, Χριστίνα Τσαγδή, η Γενική Διευθύντρια των Special Olympics Hellas, Άρτεμις Βασιλικοπούλου, η Διευθύντρια του ΣΕΓΑΣ, Κέλυ Προκάκη, η πρώην αθλήτρια του μπάσκετ και εκπρόσωπος των φυσικοθεραπευτών, Μιμή Μαρσέλλου και το μέλος της Επιτροπής Αθλητισμός και Γυναίκα, Μαρία Μεϊντάνη.

Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν, η Χορογράφος των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας, Άρτεμις Ιγνατίου, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΦΙΠ, Γιώργος Λενός και η Γενική Γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων Αθλητικών Σωματείων, Λία Τρίκα, εκπρόσωποι από διοικητικά συμβούλια ομοσπονδιών, πρώην και νυν πρωταθλήτριες καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες του αθλητισμού. Την παρουσίαση έκανε η δημοσιογράφος και μέλος της Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός», Σπυριδούλα Σπανέα.

Την Επιτροπή Αθλητισμός και Γυναίκα αποτελούν ως μέλη, η Φάνη Πετραλιά, ο Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο Γιώργος Αλικάκος, ο Μιχάλης Φυσεντζίδης, η Βασιλική Μιλλούση, η Βούλα Κοζομπόλη, η Ιωάννα Μωραϊτου, η Βασιλική Κόλλια, η Μαρία Μεϊντάνη και η Σπυριδούλα Σπανέα.

 
Nafplio Energy Triathlon: 500 αθλητές έζησαν μια μοναδική Τριαθλητική εμπειρία
News - Αθλητισμός
Τρίτη, 13 Ιούνιος 2017 10:05

Nafplio Energy Triathlon: 500 αθλητές έζησαν μια μοναδική Τριαθλητική εμπειρία

resized 9H6F1474

Με 7 ξεχωριστά αγωνίσματα, 4 διαφορετικές εκκινήσεις και ρεκόρ συμμετοχών σ’ ένα multisports πρωινό, η Ιστορική πόλη του Ναυπλίου «αγκάλιασε» 500 αθλητές και αθλούμενους, τόσο στις ατομικές όσο και στις ομαδικές συμμετοχές.

resized 19059957 1459670544091313 4798778145603410653 n

Το Nafplio Energy Triathlon, που αποτελεί ένα multisports γεγονός ορόσημο για τα αθλητικά δρώμενα της Ελλάδας, διοργανώθηκε την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 από τον Δήμο Ναυπλιέων – ΔΟΠΠΑΤ, την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ.) και την Energy Races, περιλαμβάνοντας αγώνες Τριάθλου, sprint και Ολυμπιακής απόστασης, αγώνες Aquathlon, standard και super sprint απόστασης, αλλά και παιδικό αγώνα Kids Aquathlon.

resized 19029655 1459670557424645 3895944746065541166 n

Ο αγώνας είχε ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον, με αθλητές και μεγάλα ονόματα του Τριάθλου να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό σ’ έναν αγώνα με άρτια υποδομή, με πολλούς επισκέπτες και θεατές να απολαμβάνουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά αθλήματα και τους δημότες Ναυπλίου να υποδέχονται με τον καλύτερο τρόπο τους λάτρεις των multisports.

resized 19030207 1459665227425178 8042421652960486248 n

Στο Τρίαθλο Ολυμπιακής απόστασης, νικητής ήταν ο Χρήστος Γαρέφης ενώ ο Κωνσταντίνος Κωστίμπας κατέλαβε την δεύτερη θέση και ο Άλκης Καφώρος την τρίτη θέση. Στις γυναίκες, πρώτη τερμάτισε η Άντζελα Μαρλαγκούτσου, δεύτερη η Λιάνα Χασιώτη και τρίτη η Dianne Vatis. Στην Σκυταλοδρομία, κέρδισε η ομάδα Ο.Φ.Ν Ιωνία, που αποτελούνταν από τον Παντελή Αϊβατίδη, τον Νίκο Κυριαζόπουλο και τον Γιώργο Βλάχο.

resized 19030331 1459674614090906 5208871028360981956 n

Στο Τρίαθλο Sprint απόστασης, ξεχώρισε ο Παναγιώτης Δημόπουλος που τερμάτισε πρώτος, ενώ στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Αλυφαντής και στην τρίτη θέση ο Άγγελος Μαυρογιάννης. Στην γενική κατηγορία γυναικών, την πρώτη θέση κατέλαβε η Ντενίζ Δημάκη, με την Μαριλού Καζαμαριώτη να έρχεται στην δεύτερη θέση και την Νίκη Σκλαβούνου στην τρίτη θέση αντίστοιχα. Στην Σκυταλοδρομία πρώτευσε η ομάδα ΟΑΚΑ BOX, με τον Νίκο Κυριαζόπουλο, τον Γιώργο Πεταλά και τον Γιώργο Καζακόπουλο.

resized 19030407 1459664974091870 7031960029384938213 n

Στο Aquathlon, νικητής στους άνδρες ήταν ο Δημήτρης Σταματίου, με δεύτερο τον Γιώργο Λάβδα και τρίτο τον Γιώργο Γκούντα. Στις γυναίκες κέρδισε η Κατερίνα Σάπαρη, με την Εύα Μπέκα στην δεύτερη θέση και την Έλενα Καβαλιεράτου στην Τρίτη θέση.

resized 19030686 1459743544084013 3623783910739672740 n

Στο Super Sprint Aquathlon, πρώτος τερμάτισε ξανά ο Δημήτρης Σταματίου, δεύτερος ο Νίκος Κυριαζόπουλος και τρίτος ο Δημήτρης Αρνόκουρος. Στις γυναίκες, την πρώτη θέση έλαβε η Robyn Woodgate, την δεύτερη η Κατερίνα Σάπαρη και την τρίτη η Απολλωνία Μητρόπαπα.

Στον παιδικό αγώνα “Kids Aquathlon” πρώτη τερμάτισε η Αμάντα Γκέλη ενώ στα αγόρια ο Μάξιμος Αϊβατίδης.

resized 19059548 1459664804091887 3037622638827406210 n

Η Διοργάνωση ανάμεσα στους εκατοντάδες αθλούμενους υποδέχθηκε και γνωστές προσωπικότητες, λάτρεις του fitness και των multisports όπως το μοντέλο και παρουσιαστή που είδαμε και στο Survivor, Στέλιο Χανταμπάκη και τον πολυπράγμων, πρώην ποδοσφαιριστή, Κώστα Φραγκολιά.

resized 19059167 1459703360754698 6427009279895663261 n

Αξιοσημείωτη ήταν η αγωνιστική προσπάθεια της ομάδας του «Ιωνάς Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής», που συγκίνησε, έδωσε μαθήματα ήθους, θάρρους και δύναμης και καταχειροκροτήθηκε από θεατές και συναθλητές.

resized 19105809 1459674207424280 8358288289831357230 n

Η Garmin, κορυφαία εταιρεία αθλητικών ηλεκτρονικών ειδών, η DHL Express, leader στις υπηρεσίες ταχυμεταφοράς παγκοσμίως, η PEARL IZUMI, εξειδικευμένη αθλητική μάρκα στον εξοπλισμό ένδυσης και υπόδησης, και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΒΙΚΟΣ, πολύτιμος σύμμαχος ενυδάτωσης, υποστήριξαν το Nafplio Energy Triathlon ως Official Sponsors.

resized 19146140 1459675120757522 2883608752395505788 n

Η πρωτοπόρος Ελληνική μάρκα ποδηλάτων IDEAL BIKES, τα κορυφαία ποδηλατικά αξεσουάρ SHIMANO και PRO, ο ιστορικός, βιομηχανικός χώρος, το ΦΟΥΓΑΡΟ, που έχει μετατραπεί σε Χώρο Ζωής και Τέχνης, το κατάστημα ποδηλάτων SELLIS BIKE στο Ναύπλιο, η HIGH5 Sports Nutrition, η EXTREME IMPORTS (ΔΠ ΦΛΟΓΕΡΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ) με την παροχή των ισοτονικών, ενεργειακών ποτών και μπαρών αποκατάστασης OSHEE και το www.swimmingshop.gr, αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Zone3 στην Ελλάδα, ήταν Official Partners του Nafplio Energy Triathlon.

resized 19149085 1459707030754331 7501532834322284932 n

Την διοργάνωση υποστήριξε ο Ναυτικός Όμιλος Ναυπλίου, ο Εύρος Ναυπλίου καθώς και η εταιρία CAREFULL. Η ARGOS Security και ο ΠΑΣΧΝΑ (Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής) ήταν οι Safety Partners της διοργάνωσης ενώ το www.RunningNews.gr, το www.TriNews.gr, το www.DiscoverNafplio.gr, το www.Runster.gr, και το www.FitnessPulse.gr υποστήριξαν τον αγώνα ως Communication Sponsors.

resized 19105720 1459708907420810 6287762524824724559 n

Την διοργάνωση υποστήριξαν και Φορείς που συνέβαλαν σημαντικά στην πραγματοποίησή της, όπως: το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, η Τροχαία Ναυπλίου, η Πυροσβεστική, οι Εθελοντικές Ομάδες του Δήμου Ναυπλιέων, ο Ερυθρός Σταυρός, το ΕΚΑΒ και το Νοσοκομείο Ναυπλίου και Άργους.

resized 19030483 1459675477424153 4441087530097300815 n

Η Οργανωτική Επιτροπή του Nafplio Energy Triathlon και ο Πρόεδρός της και Δήμαρχος Ναυπλιέων, κος Δημήτρης Κωστούρος, ευχαριστούν και συγχαίρουν όλους τους αθλητές και αθλούμενους που έλαβαν μέρος στο Nafplio Energy Triathlon αλλά και όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της Διοργάνωσης.

resized 19029442 1459667880758246 2759852769977729077 n

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της διοργάνωσης μπορείτε να τα δείτε στο link:

http://www.energyraces.gr/2017/06/12/nafplio-energy-triathlon-2017-results/

resized 19029467 1459674054090962 5997733748243941509 n

 

resized 19029541 1459673557424345 1698141320097338290 nresized 19029556 1459666060758428 7112712982298675956 nresized 19029765 1459701350754899 5573080637560737532 nresized 19030193 1459695117422189 3796365395943790191 nresized 19030331 1459674614090906 5208871028360981956 nresized 19029569 1459707787420922 7857855733020169026 nresized 19225278 1459664850758549 6693794373086935645 nresized 19149150 1459668327424868 5596459417130347280 nresized 19113783 1459666047425096 3760928819841706681 nresized 19113520 1459673864090981 1467915305285116896 nresized 19106068 1459666030758431 2619814602983038397 nresized 19105913 1459665947425106 2338588153278334712 nresized 19105869 1459674160757618 872118125572626907 nresized 19105750 1459669717424729 8799209283915775844 nresized 19105650 1459667874091580 4670003218952684872 nresized 19105627 1459697674088600 4446348743116306890 nresized 19105567 1459717400753294 3678024323745931511 nresized 19105562 1459718744086493 717220489789147329 nresized 19105562 1459718240753210 2421466756753291741 nresized 19059992 1459674310757603 8631432154419426664 nresized 19105496 1459680517423649 547952250375927827 nresized 19059837 1459675830757451 9167249405024983041 nresized 19059836 1459743370750697 2314214015007122654 nresized 19059836 1459743370750697 2314214015007122654 nresized 19059807 1459674230757611 7263674425758077293 nresized 19059758 1459667527424948 2920816249101542549 nresized 19059735 1459666847425016 2563192049585169171 nresized 19059280 1459664857425215 5734977524944012311 nresized 19059663 1459669714091396 6714856191109894310 nresized 19059167 1459703360754698 6427009279895663261 nresized 19030403 1459703917421309 6345173661647018484 n

 
Ιστιοπλοΐα, Συνεχάρη τους Μάντη/Καγιαλή ο Προκόπης Παυλόπουλος για το χρυσό μετάλλιο.
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017 08:36

Ιστιοπλοΐα,

Συνεχάρη τους Μάντη/Καγιαλή ο Προκόπης Παυλόπουλος για το χρυσό μετάλλιο.
3a646-manti kagiali

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, μετά το χρυσό μετάλλιο που κατάκτησαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της κλάσης 470 στο Σανταντέρ της Ισπανίας.

Στο κείμενο αναφέρεται: "Συνεχίζοντας την λαμπρή παράδοση των Ελλήνων Αθλητών στην ιστιοπλοΐα και κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αποδείξατε ότι η κορυφή σας ανήκει ως αποτέλεσμα των, ήδη αναγνωρισμένων, μεγάλων αθλητικών ικανοτήτων σας αλλά και του υποδειγματικού αθλητικού ήθους σας. Θερμά συγχαρητήρια".

http://www.typos.com.cy/cat/3/article/28268

 
Πόλος έλξης ο «Κουρεμένος» με το “SLALOM 2017” με την στήριξη της Περιφέρειας και φορέων
News - Αθλητισμός
Παρασκευή, 09 Ιούνιος 2017 11:00

Πόλος έλξης ο «Κουρεμένος» με το “SLALOM 2017” με την στήριξη της Περιφέρειας και φορέων

resized IMG 8006

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει όλες τις σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις και δράσεις στη Κρήτη που προάγουν το πνεύμα του αθλητισμού και παρακινούν την νεολαία μας να ασχοληθεί με αυτόν, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για την διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος slalom που θα πραγματοποιηθεί στον «Κουρεμένο» Σητείας από 23-25 Ιουνίου.

Στη συνέντευξη τύπου στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Πελαγίας Πετράκη, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Μανόλη Κλώντζα, του Προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιστιοσανίδας Γιώργου Γουλιέλμου, του N. Αθανασίου συνεργάτη του Συνδέσμου (από την εταιρεία WBSF) και άλλων εκπροσώπων φορέων, τονίστηκε ότι η περιοχή του «Κουρεμένου» μπορεί να μετατραπεί σε ένα δυναμικό αθλητικό πόλο έλξης.

resized IMG 8013

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο πλαίσιο των αγώνων ευχήθηκε το 2018 να οργανωθούν Πανευρωπαϊκοί Αγώνες τονίζοντας ότι οι θαλάσσιες περιοχές του νησιού τηρούν τις προδιαγραφές για την διοργάνωση αγώνων.

«Στοχεύουμε στην ανάδειξη και προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού μας, στην έλξη του ποιοτικού τουρισμού και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Κρήτη» είπε ο Σταύρος Αρναουτάκης και ευχαρίστησε εθελοντές, διοργανωτές για την διεξαγωγή των αγώνων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Μανόλης Κλώντζας, o Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιστιοσανίδας Γιώργος Γουλιέλμος, ο Ν. Αθανασίου και άλλοι εκπρόσωποι, μίλησαν για την σπουδαιότητα διοργάνωσης των αγώνων στον Κουρεμένο, ευχαριστώντας παράλληλα τον Περιφερειάρχη για την στήριξη.

resized IMG 8021

«Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Slalom 2017, στον Κουρεμένο θα φιλοξενήσει τους καλύτερους windsurfers της Ελλάδας, οι οποίοι θα αναμετρηθούν στις κατηγορίες Slalom και Freeride, στα πλαίσια του Hellenic Slalom Tour 2017», δήλωσε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιστιοσανίδας Ταχύτητας και Σλάλομ, Γιώργος Γουλιέλμος.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Slalom 2017. Πρόκειται για μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση, που θα προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις και εντυπωσιακό θέαμα όχι μόνο στους αθλητές αλλά και στους θεατές που θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν τους αγώνες. Μέσα από τους αγώνες θα προβληθεί σημαντικά το τουριστικό προϊόν που διαθέτει η περιοχή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις προετοιμασίες των αγώνων της Πανελλήνιας αυτής διοργάνωσης».

Ιδιαίτερα σημαντικές ,σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι οι δράσεις που προγραμματίζονται κατά τη διάρκεια του αθλητικού 3ημέρου με πολιτιστικά δρώμενα (π.χ. διαδραστικά εργαστήρια για παιδιά, λαμπαδηδρομία Μινωικής φλόγας κ.α.), αθλητικές δραστηριότητες (ομαδικά παιχνίδια ‘επιβίωσης’ στην παραλία κ.α.) και κυρίως ψυχαγωγικές δράσεις με κορυφαία τη συναυλία με το συγκρότημα IMAM BAILDI, ελεύθερη για τους επισκέπτες, το βράδυ του Σαββάτου, στην πλατεία του Παλαικάστρου.

Συνδιοργανωτές των αγώνων μαζί με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιστιοσανίδας Ταχύτητας και Σλάλομ (HSSWA) και το WBSF είναι η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, ο Δήμος Σητείας, ο ΔΟΚΑΣ, ο Ο.Α.Σ., οι χορηγοί είναι: Cosmote, ΑΝΕΚ Lines, Χαλκιαδάκης, Forkys, οι υποστηρικτές είναι: Gone Surfing Crete, Freak Surf, Fresh Snack, Θέμις, Ν.Ο.Σ., Σητειακό Νερό, Fix, Χαρ.Γ.Βιτσεντζάκης, Μαδές, Siganos S.A., ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Παλαικάστρου ΙΤΑΝΟΣ, οι Εθελοντές Διασώστες Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης (ΕΔΕΑΚ), ο Σύλλογος Καταστημάτων και Εστίασης.

 
ΜΕΓΑΛΗ «ΓΙΟΡΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ» TOY O.Π.Α.Ν. ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
News - Αθλητισμός
Πέμπτη, 08 Ιούνιος 2017 10:59

ΜΕΓΑΛΗ «ΓΙΟΡΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ» TOY O.Π.Α.Ν. ΣΤΟ  ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

resized IMG 4473

 

Η ετήσια μεγάλη «Γιορτή της Γυμναστικής» του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, πραγματοποιήθηκε χθες, στο Βεάκειο θέατρο, το οποίο κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου. 

 

Μικροί και μεγάλοι παρουσίασαν ένα δείγμα της δουλειάς που γίνεται κατά τη διάρκεια της χρονιάς στα τμήματα μαζικής άθλησης στα δημοτικά γυμναστήρια Πειραιά, όπως ρυθμική γυμναστική, latin,  μπαλέτο, μοντέρνοι και παραδοσιακοί χοροί κ.ά.

resized IMG 4424

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε : 

 

 «Η ετήσια εκδήλωση του Ο.Π.Α.Ν., είναι μια ωραία εκδήλωση. Περιλαμβάνει τα προγράμματα γυμναστικής του Ο.Π.Α.Ν. για πολύ μικρά παιδάκια αλλά και προγράμματα για μεγαλύτερους από τα δημοτικά γυμναστήρια καθώς και χορογραφίες, δημοτικά τραγούδια.  Είναι ευχάριστες στιγμές και χαίρομαι γιατί το Βεάκειο θέατρο, είναι γεμάτο από κόσμο. Βλέπεις μια ολόκληρη χρονιά, αυτά για τα οποία κι εμείς δουλεύουμε για να ικανοποιούνται τα παιδιά και οι μεγαλύτεροι, για τους γυμναστές, για όλους τους ανθρώπους του Ο.Π.Α.Ν., νομίζω ότι είναι μια δικαίωση να είναι μια ωραία γιορτή, με πάρα πολύ κόσμο. Να τη  χαίρονται, να χαμογελάνε και πραγματικά  είναι μια από τις πιο ωραίες στιγμές».    

resized IMG 4443

 

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, στον χαιρετισμό της, τόνισε:

«Να σας καλωσορίζω κι εγώ με τη σειρά μου σε αυτήν την πολύ  όμορφη γιορτή που γίνεται κάθε χρόνο. Να σας ευχαριστήσω που επιλέγετε τα προγράμματα του Δήμου για τις αθλητικές δραστηριότητες. Κάναμε μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια και το 2016, αλλά  και το 2017, ώστε να βελτιώσουμε και τις συνθήκες όσο είναι δυνατόν, αλλά και να κάνουμε πολλά αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα. Ευχαριστώ πολύ τους συνεργάτες μου, ευχαριστώ τους  μόνιμους υπαλλήλους του Ο.Π.Α.Ν., ευχαριστώ πολύ τους γυμναστές, που έχουν και την άμεση επαφή μαζί σας.  Και του χρόνου να είμαστε καλά, πάλι στα ίδια μέρη. Να επιλέγετε πάντα τα προγράμματα του Δήμου μας. Σας ευχαριστώ πολύ».    

 

 

Στη Γιορτή Γυμναστικής παρευρέθηκαν:  η πρώην  Υφυπουργός  κα Άντζελα Γκερέκου και  ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ηλίας Σαλπέας.

 
Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία - Mεγάλη επιτυχία γνώρισε η 12η Διεθνής Σύνοδος για Εκπαιδευτικούς Ανωτάτων Ιδρυμάτων Φυσικής Αγωγής.
News - Αθλητισμός
Τετάρτη, 07 Ιούνιος 2017 12:48

Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία - Mεγάλη επιτυχία γνώρισε η 12η Διεθνής Σύνοδος για Εκπαιδευτικούς Ανωτάτων Ιδρυμάτων Φυσικής Αγωγής.

Dsc 7403

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία διοργάνωσε τη 12η Διεθνή Σύνοδο για Εκπαιδευτικούς Ανωτάτων Ιδρυμάτων Φυσικής Αγωγής, με ειδικό θέμα «Ολυμπισμός και Διακυβέρνηση».

Στη Σύνοδο συμμετείχαν 72 μετέχοντες από 43 διαφορετικές χώρες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν καθηγητές πανεπιστημίου ειδικευμένοι σε θέματα φυσικής αγωγής και διδασκαλίας Ολυμπιακών και αθλητικών Αρχών.

Μετά την Τελετή Έναρξης των εργασιών της Συνόδου από τον Πρόεδρο της ΔΟΑ, κ. Μιχάλη Φυσεντζίδη, ακολούθησε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση και συζήτηση σχετικά με τη «Μηδενική ανοχή στο ντόπινγκ στον αθλητισμό» από το Μέλος της ΔΟΕ και Προέδρου της WADA, Sir Craig REEDIE.

Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου ξεκίνησε με την ομιλία του Δρος Uri SCHAEFER, Προέδρου του Διεθνούς Συμβουλίου για την Επιστήμη του Αθλητισμού & τη Φυσική Αγωγή (ICSSPE), σχετικά με τη «Χρήση και αξιοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ως μέσο για την ενίσχυση της έρευνας και της διδακτικής τους επάρκειας».

Την τρίτη ημέρα ο καθηγητής Christo DE CONING από την Νότια Αφρική, μίλησε για την «Ανάγκη για μια κανονιστική δύναμη με σκοπό τη χρηστή διακυβέρνηση από τους διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς», ενώ ο καθηγητής Vassil GIRGINOV από την Μεγάλη Βρετανία ασχολήθηκε με το θέμα της «Διακυβέρνησης της Ολυμπιακής Κληρονομιάς».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ομιλία της Καναδής καθηγήτριας Marijke TAKS σχετικά με την «Διακυβέρνηση στον Αθλητισμό και το Ολυμπιακό Κίνημα και το μέλλον των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων».

Την τέταρτη ημέρα ο καθηγητής Δρος Roberto MALUF DE MESQUITA από την Βραζιλία παρουσίασε τους «Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016: Η διαχείριση των Αγώνων και η κοινωνική απήχηση στα ΜΜΕ της Βραζιλίας». Τέλος ο καθηγητής Δρ Γιάννης ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ εξήγησε τον «Ρόλο του Ολυμπιακού Κινήματος στην προσφυγική κρίση» και παρουσίασε το «Πρόγραμμα άσκησης προσφύγων».

Κατά τη διάρκεια όλων των ημερών της συνόδου οι καθηγητές συμμετείχαν στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα OVEP ΙΙ, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, σε συνεργασία της ΔΟΕ και της ΔΟΑ, από τις κυρίες Elizabeth SLUYTER-MATHEW, Elaine COOK, Narin HAJTASS και την καθηγήτρια Δρα Marion KEIM LEES.

Οι μετέχοντες βρήκαν το θέμα της διακυβέρνησης στον αθλητισμό και το Ολυμπιακό κίνημα εξαιρετικά ενδιαφέρον, αποκομίζοντας πληθώρα νέων ιδεών και εναυσμάτων για να υλοποιήσουν καινούργια προγράμματα πίσω στις χώρες του, κάτι το οποίο φανερώνει την μεγάλη επιτυχία της συνόδου.

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΒΟΛΕΪ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
News - Αθλητισμός
Τετάρτη, 07 Ιούνιος 2017 12:02

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΒΟΛΕΪ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 resized IMG 4166

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε χθες στους αγώνες επίδειξης βόλεϊ αγοριών και κοριτσιών των Ακαδημιών του Ολυμπιακού, που έγιναν για τα παιδιά και τους γονείς του 1ου Ειδικού Σχολείου Πειραιά, στο  Κλειστό Γυμναστήριο του Σχολείου. Το Κλειστό Γυμναστήριο ανακαινίστηκε πλήρως σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές,  με ενέργειες του Δημάρχου και του Ο.Π.Α.Ν.  και με την οικονομική συμβολή του Ολυμπιακού, ώστε να  αξιοποιείται για τις ανάγκες και των Ακαδημιών βόλεϊ του Ολυμπιακού, αλλά και των παιδιών του  Ειδικού Σχολείου.

 resized IMG 4174

O Δήμαρχος Πειραιά  κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Η συνεργασία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού με το 1ο Ειδικό Σχολείο είναι ευρύτερη και σε εβδομαδιαία βάση. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται και η σημερινή διοργάνωση, που είναι ένας αγώνας επίδειξης για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου. Θα έρθει και ο «ΘΡΥΛΕΩΝ» να δώσει χαρά στα παιδιά  και να μοιράσει χαμόγελα. Να δουν ένα αγώνα βόλεϊ και αγοριών και κοριτσιών. Είναι ένα ωραίο πρόγραμμα μια ωραία συνεργασία, η οποία έγινε με τη μεσολάβηση του Δήμου και του Ο.Π.Α.Ν., ώστε να «τρέξει» αυτό το πρόγραμμα του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός πάντα βοηθάει κι είναι κάτι παραπάνω από ένα Σύλλογος για την πόλη. Σήμερα βλέπουμε ότι είναι μια μέρα γιορτής. Είναι γεμάτο το Γυμναστήριο. Είναι και παίκτες του Ολυμπιακού, η αρχηγός πόλο γυναικών του Ολυμπιακού Φιλιώ Μανωλιουδάκη και άλλοι εκπρόσωποι του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Χαιρόμαστε γι’ αυτό, γιατί εμείς έχουμε πει ότι όταν χαμογελούν τα παιδιά , χαμογελούμε κι εμείς. Ενέργειες σαν κι αυτές πρέπει να πολλαπλασιαστούν για να δώσουμε χαρά στα σχολεία γενικότερα, πόσο μάλλον στα Ειδικά Σχολεία  που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

 resized IMG 4204

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου σε δήλωσή της, σημείωσε:

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε αυτήν την εικόνα: τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου με τα παιδιά των Ακαδημιών του Ολυμπιακού να έχουν γίνει ένα. Θα γίνει μια πολύ όμορφη γιορτή και επίδειξη του αθλήματος του βόλεϊ. Πιο πολύ ευτυχισμένοι είμαστε, γιατί μετά την παρέμβαση του Δημάρχου και τις ενέργειες που κάναμε, καταφέραμε να επισκευάσουμε και για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια να λειτουργήσει και η πισίνα, αλλά και αυτή αίθουσα να αξιοποιηθεί, όπως έπρεπε και με ανταποδοτικό τρόπο, για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Δεν χρειάζεται  να λέμε πολλά, τα χαμόγελα των παιδιών τα λένε όλα».

 

Η Διευθύντρια του 1ου Ειδικού Σχολείου Πειραιά κα Άννα Τηλιακού, σε δήλωσή της, ανέφερε:

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που υποδεχόμαστε τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού. Τα παιδιά μας δοκιμάζουν αυτήν την έκπληξη με πολύ μεγάλη χαρά και προσδοκίες, όπως και οι γονείς τους. Οι εκπαιδευτικοί είναι πάντα δίπλα στα παιδιά εδώ μαζί τους. Τι θέλουμε; Να ανοίξουμε τα θέματα της ειδικής αγωγής και τα θέματα των παιδιών με ειδικές ανάγκες προς την κοινωνία. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα, μια ομάδα που ανήκει στον Πειραιά και με αυτόν τον τρόπο υποδεχόμαστε όλη την κοινωνία εδώ σήμερα».

 

Επίσης σε δηλώσεις τους   οι προπονητές των Ακαδημιών βόλεϊ του Ολυμπιακού κ.κ. Κυριάκος Καμπερίδης  και Αντώνης Τσακιρόπουλος, καθώς και ο Έφορος του τμήματος βόλεϊ του Ολυμπιακού κ. Μανώλης Τσιρογιάννης εξέφρασαν την χαρά  και την ικανοποίησή τους για την αποδοτική συνεργασία του Δήμου Πειραιά με τον Ολυμπιακό  και το  1ο Ειδικό Σχολείο, που οδήγησε στο εξαιρετικό αποτέλεσμα  της πλήρους ανακαίνισης και ευρύτερης αξιοποίησης του  Κλειστού Γυμναστηρίου για την άθληση της νεολαίας.

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 6 από 186
Ανίκητη Κατερίνα Στεφανίδη και στο Μπέρμιγχαμ
Ανίκητη Κατερίνα Στεφανίδη και στο Μπέρμιγχαμ
Ανίκητη Κατερίνα Στεφανίδη και στο Μπέρμιγχαμ   Πολλές από τις αθλήτριες που συμμετείχαν στον τελικό του Παγκοσμίου ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ  30 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος blade ...