ATTICANEWS.GR

Member Area
Αθλητισμός
Εκδήλωση για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας στην ανοιχτή δομή προσφύγων στην Ραφήνα
News - Αθλητισμός
Κυριακή, 02 Ιούλιος 2017 08:11

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας στην ανοιχτή δομή προσφύγων στην Ραφήνα.

resized rafina 14

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου στην δομή προσφύγων στη Ραφήνα η ποδοσφαιρική ομάδα γυναικών «Ακαδημία Ποδοσφαίρου προσφύγων νεανίδων - η Ελπίδα» γιόρτασε την Ολυμπιακή Ημέρα . Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής , του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Διεθνές Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Τα 60 παιδιά & έφηβοι πρόσφυγες και οι 40 γυναίκες κάτοικοι της ανοιχτής δομής προσφύγων μονογονεικών οικογενειών συμμετείχαν σε βιωματικά αθλητικά δρώμενα.

resized ραφηνα

Η Ντόρα Πάλλη δήλωσε «Για μια ακόμη φορά προσπαθούμε, και θα συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική, να εντάξουμε τα προσφυγόπουλα στους ρυθμούς μιας κανονικής ζωής, θεωρώντας ότι πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά από όπου και αν προέρχονται . Τα παιδιά είναι το μέλλον όλου του κόσμου.»

Συμμετείχαν η ολυμπιονίκης της ξιφασκίας Δήμητρα Μαγκανουδάκη, η ολυμπιονίκης του τζούντο Μαρία Καραγιαννοπούλου, η ολυμπιονίκης του πόλο Βούλα Κοζομπόλη και η προπονήτρια ποδοσφαίρου Μάρθα Μωραίτου.

resized IMG 8899

Την εκδήλωση διοργανώσανε η Ντόρα Πάλλη και η Βούλα Κοζομπόλη, οι οποίες έχουν δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ποδοσφαίρου με τίτλο «Ακαδημία Ποδοσφαίρου προσφύγων νεανίδων - η Ελπίδα. Ο αθλητισμός ως μέσο κοινωνικής ένταξης προσφύγων νεανίδων». Η ποδοσφαιρική ομάδα γυναικών «Ακαδημία Ποδοσφαίρου προσφύγων νεανίδων - η Ελπίδα» απαρτίζεται από νέα κορίτσια πρόσφυγες που διαμένουν στον οικισμό στην Ραφήνα.

resized FullSizeRender 24

Το πρόγραμμα εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν η Βούλα Κοζομπόλη -αργυρή ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και η Ντόρα Πάλλη - σύμβουλος εκπαιδευτικών και κοινωνικών θεμάτων, αντιπρόεδρος της «Ακαδημία: Κοινωνία και Αθλητισμός» και υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Διεθνούς  Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Η Ντόρα Πάλλη διδάσκει την φιλοσοφία της ειρήνης μέσα από τον αθλητισμό στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως στις κατασκηνώσεις των νέων ηγετών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και έχει βραβευτεί για την δραστηριότητα της. Αποκορύφωμα η διάκριση στο διεθνές βραβείο “Peace and Sports” για την αθλητική δράση “Get active on #Olympic day #with refugees”. Η Βούλα Κοζομπόλη, έχει διακριθεί σε παγκόσμιο επίπεδο για  την συμβολή της στην διάδοση του γυναικείου αθλητισμού με αποκορύφωμα το Πανευρωπαϊκό βραβείο "Αθλητισμός και Γυναίκα" που της απένειμε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή το 2015. Στο πλαίσιο αυτό η Βούλα Κοζομπόλη έχει σχεδιάσει το πρόγραμμα " make place for one more woman " για περισσότερες γυναίκες στον αθλητισμό, στο οποίο συμμετέχουν πολλές αθλήτριες Ολυμπιονίκες και το οποίο υποστηρίζεται από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Η «Ακαδημία Ποδοσφαίρου προσφύγων νεανίδων - η Ελπίδα έχει ενταχτεί στο πρόγραμμα «make place for one more woman» και έχει την έγκριση και την αιγίδα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

 
71ο Ελληνικό Derby ΟΠΑΠ
News - Αθλητισμός
Σάββατο, 01 Ιούλιος 2017 16:01

71ο Ελληνικό Derby ΟΠΑΠ

71ο Ελληνικό Derby ΟΠΑΠ

Η σπουδαιότερη ιπποδρομία της χρονιάς, το 71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ, θα διεξαχθεί στις 5 Ιουλίου και η Ιπποδρομίες ΑΕ ετοιμάζει μια ημέρα με πλούσιο πρόγραμμα, πολλές εκπλήξεις και παράλληλες δραστηριότητες για όλους με επίκεντρο φυσικά το άλογο.

 

Βόλτες με πόνυ και γνωριμία με άλογα, ιππικά show, έργα τέχνης με θέμα το άλογο, είναι μέρος μόνο του πλούσιου προγράμματος της ιπποδρομιακής ημέρας που θα ξεκινήσει από τις 5 το απόγευμα. Στον χώρο επίσης, θα στηθεί ένας θεματικός χώρος με εντυπωσιακά παιχνίδια.

Μετά τις Ιπποδρομίες θα πραγματοποιηθεί ένα εντυπωσιακό Dirt Games Challenge show με kartcross οχήματα και επαγγελματίες οδηγούς σε ειδικά σχεδιασμένη πίστα, ενώ η βραδιά θα κλείσει με ένα μεγάλο party.

 

Η είσοδος είναι δωρεάν.

 

 

Τί είναι το Derby

 

Η σπουδαιότερη ιπποδρομία της χρονιάς, το 71ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ αποτελεί την πιο απαιτητική πρόκληση για τα 3ετή καθαρόαιμα άλογα.

Αυτό ισχύει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλες τις ιπποδρομιακά αναπτυγμένες χώρες.

 

Ιστορική αναδρομή:

Το πρώτο Ελληνικό Ντέρμπι διεξήχθη το 1931, μόλις 5 χρόνια μετά την έναρξη των ιπποδρομιών στην Ελλάδα.

 

Το να κερδίσει ένας ιδιοκτήτης, ένας προπονητής, ένας αναβάτης το Ντέρμπι είναι πολύ σημαντική διάκριση για τον χώρο. Πολύ δε περισσότερο να το επιτύχει περισσότερες από μία φορές. Στο περυσινό Ντέρμπι, το πρώτο υπό τη διοίκηση της ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ ΑΕ ένα απλησίαστο ρεκόρ ισοφαρίστηκε. Το ρεκόρ των 6 επιτυχιών σε Ντέρμπι που κρατούσε από το 1980 ο θρυλικός τσάμπιον τζόκεϋ , ο επονομαζόμενος και «στρατηγός» Βαγγέλης Κεράτσας, ισοφαρίστηκε από τον Μιχάλη Ξυνό με τον ίππο ΜΕΝΤΩΡ.

 

Πρόσβαση:

 

Από το σταθμό metro στο Κορωπί θα υπάρχει δρομολόγιο για δωρεάν μετακίνηση στον Ιππόδρομο κάθε μισή ώρα. Τα δρομολόγια ξεκινούν από τις 15:00.

Το τελευταίο δρομολόγιο επιστροφής από τον Ιππόδρομο προς τον σταθμό metro «Κορωπί» θα είναι στις 22:00.

Το εισιτήριο του metro για την στάση «Κορωπί» είναι απλή αστική χρέωση (1,40€).

Η πρόσβαση με αυτοκίνητο είναι πολύ εύκολη μέσω της Αττικής Οδού. Από το ύψος του Μαρκόπουλου υπάρχει συχνή σήμανση.

Στον χώρο διατίθεται δωρεάν parking.

Επισυνάπτεται χάρτης. Το στίγμα των google maps είναι: https://goo.gl/maps/YLLMMKDQodz

 

 

Δωρεάν μεταφορά από Μαρκόπουλο & Πόρτο Ράφτη:

 

Σημεία Αναχώρησης στο Μαρκόπουλο: Σταθμός ΚΤΕΛ, Πλατεία Δεξαμενής

Δρομολόγια από Μαρκόπουλο προς Ιππόδρομο:17:00, 18:30

Δρομολόγια από Ιππόδρομο προς Μαρκόπουλο:20:00, 21:00

Σημεία Αναχώρησης στο Πόρτο Ράφτη: Super market Γέγος (Λεωφόρος Π.Ράφτη), Αστυνομικό Τμήμα Πόρτο Ράφτη

Δρομολόγια από Πόρτο Ράφτη προς Ιππόδρομο: 17:45, 19:15

Δρομολόγια από Ιππόδρομο προς Πόρτο Ράφτη: 20:45, 21:30

 
Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο στο summer camp του Δήμου Γλυφάδας
News - Αθλητισμός
Πέμπτη, 29 Ιούνιος 2017 12:37

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο στο summer camp του Δήμου Γλυφάδας

 resized ANTET 026

 

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τα εκατοντάδες παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θερινής δημιουργικής απασχόλησης (summer camp) που διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας. Δύο μπασκετμπολίστες παγκόσμιας εμβέλειας, τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, συμμετείχαν στο camp, συνομίλησαν με τα παιδιά, μοίρασαν αυτόγραφα, έπαιξαν μπάσκετ μαζί τους στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Ματθαίος Λιούγκας» και στο τέλος βραβεύτηκαν από το Δήμο Γλυφάδας για την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό. 

 resized ANTET 057

«Ένας αθλητής-πρότυπο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, τίμησε με την παρουσία του το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου μας. Το παλέψαμε πολύ για να τον φέρουμε κοντά μας, μαζί με τον αδερφό του Θανάση, να παίξουν μπάσκετ με τους μικρούς μας φίλους, και να δώσουμε ένα μήνυμα στα εκατοντάδες παιδιά που συμμετέχουν στο summer camp ότι πρέπει πάντα να κάνουν όνειρα, να βάζουν στόχους υψηλούς και να τους κυνηγούν στη ζωή τους!», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

 resized ANTET 046

Ο τομεάρχης αθλητισμού του Δήμου, Περικλής Δορκοφίκης, τόνισε πως «τα παιδιά που συμμετέχουν στο δημοτικό μας summer camp αξίζουν το καλύτερο και αυτό παλεύουμε καθημερινά να τους προσφέρουμε. Σήμερα έπαιξαν μπάσκετ με τον πιο βελτιωμένο παίκτη της χρονιάς στο ΝΒΑ, τον πρώτο Έλληνα μπασκετμπολίστα που συμμετείχε σε all-star game, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκόσμιου αθλητισμού, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον σπουδαίο καλαθοσφαιριστή και αδερφό του, Θανάση».

 resized ANTET 020

«Τα παιδιά μας είχαν την μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, να μιλήσουν και να παίξουν μπάσκετ με τους αθλητές υπόδειγμα, τους αθλητές που αγαπούν, τιμούν και διαφημίζουν την Ελλάδα σε όλον τον πλανήτη! Τους αθλητές που απέδειξαν πως όταν έχεις στόχο, εργάζεσαι με υπομονή κι επιμονή γι' αυτόν, τότε τον πετυχαίνεις», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Γλυφάδας, Νατάσσα Αργυροπούλου.

 resized ANTET 015

Το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, για τα παιδιά 6-14 ετών των μόνιμων κατοίκων της Γλυφάδας, συνεχίζεται για πέντε συνολικά εβδομάδες (19 Ιουνίου-21 Ιουλίου), καθημερινά από τις 8 π.μ. ως τις 4:15 μ.μ.

resized ANTET 023

 

resized ANTET 032

 
To καλύτερο Bike Odyssey έφτασε στο τέλος του!
News - Αθλητισμός
Τετάρτη, 28 Ιούνιος 2017 10:02

To καλύτερο Bike Odyssey έφτασε στο τέλος του!

resized aponomi

Ο κορυφαίος ποδηλατικός αγώνας Mountain Bike στην Ελλάδα και ένας από τους δυσκολότερους στον κόσμο, το Bike Odyssey, που ξεκίνησε από τη Σμίξη Γρεβενών και πέρασε από Μέτσοβο, Πύλη Τρικάλων, Νεοχώρι Λίμνης Πλαστήρα, Κρίκελλο Ευρυτανίας, Αθ. Διάκο Φωκίδας, Άνω Χώρα Ναυπακτίας διανύοντας περίπου 620χλμ σε 8 ημέρες με 19.800 υψομετρικές διαφορές, τερμάτισε με μεγάλη επιτυχία στη Ναύπακτο.

resized bo15

Το 8ο και τελευταίο στάδιο του αγώνα ξεκίνησε από την Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας και στους ήδη υπάρχοντες αθλητές των πολυήμερων αγώνων ήρθαν να προστεθούν αυτοί του 1-Day South Odyssey. Η μέρα ήταν πραγματικά καυτή και σε συνδυασμό με την κούραση των ημερών έκανε πραγματικά το έργο των συμμετεχόντων αρκετά δύσκολο.

resized 19437358 1476559562390451 3013659672403833400 n

Ετσι με τον τερματισμό βγήκαν και τα τελικά αποτελέσματα. Για τον 8ήμερο αγώνα, πρώτη τερμάτισε η ομάδα “Εκστρατείς” με τους Παπασάββα Μιχάλη και Ορφανουδάκη Κώστα σπάζοντας όλα τα χρονόμετρα! Αμέσως πίσω τους τερμάτισε η ομάδα “Heroes and Zeros” των Τσουλουχά Γιώργου και Dudek Bo ενώ 5 λεπτά αργότερα στην τρίτη θέση τερμάτισε και η ομάδα “Vernon Endurance/Animal Rights” των Κοτόπουλου Θοδωρή και Χρήστου Χρήστου.

resized 19437567 1476548545724886 2801818669890588760 n

Η μπλε φανέλα ήρθε λοιπόν για μια ακόμα φορά στα χέρια των Παπασάββα-Ορφανουδάκη οι οποίοι πήραν και την πρώτη θέση στη Γενική Κατάταξη κερδίζοντας τα 7 από τα 8 στάδια του αγώνα. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της Γενικής Κατάταξης του 8ημέρου: https://bikeodyssey.gr/en/information/results/96-8-days-overall-results.html

resized 19510525 1476560159057058 5043750585424282684 n

Στον 3ήμερο αγώνα πρώτη τερμάτισε η ομάδα “ Μιρμιδόνες” με τους Φλαριώτη Γιώργο και Κουτσοθανά Σταύρο, οι οποίοι έκαναν το απόλυτο τρεις στις τρεις νίκες και κατέκτησαν φυσικά την πρώτη θέση και στη Γενική Κατάταξη και την πορτοκαλί φανέλα. Μάχη δόθηκε για τη δεύτερη θέση όπου η ομάδα “West Bikers” των Ταμπαρόπουλου Αριστοτέλη και Ρίζου Αλέξανδρου άφησε στην τρίτη θέση την ομάδα “Ghost Riders” των Στάθη Δημήτρη και Παπαδήμα Αλέξανδρου που ως τότε συνήθιζε να τερματίζει δεύτερη. Βέβαια ο Ταμπαρόπουλος είχε κάνει κάτι παρόμοιο και την προηγούμενη χρονιά οπότε φαίνεται ότι το τελευταίο στάδιο του αγώνα του πάει πολύ!

resized 19510554 1476567135723027 2874526434093409239 n

Δείτε την Γενική Κατάταξη του 3ήμερου αγώνα:

https://bikeodyssey.gr/en/information/results/117-3-days-south-race-overall-results.html

Στο μονοήμερο αγώνα την πρώτη θέση αλλά και την πράσινη φανέλα του νικητή κέρδισε ο Ντρέλλιας Γιώργος με χρόνο 02:33:03, τη δεύτερη θέση ο Μιχελάκης Γιώργος με χρόνο 02:33:07 και την τρίτη θέση ο Φακάζης Κώστας με χρόνο 02:33:43.

resized 19511037 1476561995723541 834234101846123969 n

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του μονοήμερου αγώνα:

http://mtbxpert.gr/results-bo-south-2017.html

resized 19511261 1476566625723078 4234888795723324056 n

Μετά το πέρας του αγωνιστικού μέρους ακολούθησαν οι απονομές με αθλητές και διοργανωτές να δίνουν ραντεβού για το 2018...

resized 19554073 1476556709057403 3119911686214671129 n

Φυσικά όλο αυτό εγχείρημα δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τη συμβολή των εθελοντών, χορηγών μας, των χορηγών επικοινωνίας και των υποστηρικτών μας. Αναλυτικά ευχαριστούμε:

Την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Ι.Π. Μεσολογγίου (Ε.Ο.Ε.Δ) που φρόντιζαν για την ασφάλεια των αθλητών και των διοργανωτών παρεμβαίνοντας άμεσα όποτε αυτό ήταν απαραίτητο αλλά και για τη βοήθειά τους στην εξέλιξη του αγώνα.

resized 19554312 1476566102389797 6007130272136638692 n

Τη φωτογραφική ομάδα “4Photografyμε τους Λευτέρη Κυπριωτάκη, Αντώνη Σακελλαρίου, Κώστα Μαρκετάκη και Αντώνη Αγγελάρα για τις υπέροχες φωτογραφίες και τα πλάνα με το drone.

Το Λεωνίδα Παπαφωτίου και τη Μαρία Αγγελή για την υπέροχη δουλειά σε video και μοντάζ.

resized 19598511 1476563089056765 6343811590660591075 n

Τους χορηγούς μας:

- Τη FORD για τα αυτοκίνητα

- Την ΑΥΡΑ για το φυσικό μεταλλικό νερό

- Την POWERADE για τα ισοτονικά ποτά

- Την GRAN CEREALE για τα προϊόντα δημητριακών (μπάρες και μπισκότα)

- Tη BARILLA για τα ζυμαρικά και τις σάλτσες

- Τo BIKE EXPERT για την τεχνική υποστήριξη και το service

- Την QUALITY PRINTING SOLUTIONS για τις εκτυπώσεις

- Τη VERO και την ΟΚΤΑΒΙΤ για τους υπολογιστές

- Τη JUST HOST για την κατασκευή της ιστοσελίδας μας και την μηχανογραφική υποστήριξη

- Το cycle cafe bar FLAMME ROUGE

- Το φαρμακείο ΣΑΠΡΙΚΗ ΤΙΝΑ για το φαρμακευτικό υλικό

resized 19437200 1476560709057003 5523296037234070308 n

Τους χορηγούς επικοινωνίας σε κάθε νομό που πέρασε ο αγώνας:

Sport-chicas.gr, Npress.gr, Prasi@online.gr, τηλεόραση TRT, Ράδιο Καρπενήσι 97,5,Karditsaportal.gr , Greveniotis.gr, Evrytanika.gr, Navpaktianews.gr, Protothema.gr, Star-fm.gr, aetos-grevena.blogspot.gr

Tους δήμους και τις κοινότητες για τη φιλοξενία τους:

Δήμος Γρεβενών, Δήμος Μετσόβου, Δήμος Πύλης, Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, Δήμος Καρπενησίου, Τοπική Κοινότητα Αθ. Διάκου, Δήμος Ναυπακτίας.

resized 19420436 1476545232391884 5953274430014902248 n

Επίσης για την υποστήριξή τους:

Τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα, τον Α.Ο. Πύλης “ΠΟΡΤΑΪΚΟΣ”, τον Ορειβατικό Περιηγητικό Όμιλο Πύλης (ΟΠΟΠ), τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρικελλιωτών “Ο Άγιος Νικόλαος”, την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “Προβάλλω Ναυπακτία”

 
Δήλωση του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με αφορμή τη συζήτηση σήμερα στη Βουλή του αθλητικού νομοσχεδίου
News - Αθλητισμός
Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 17:05

Δήλωση του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με αφορμή τη συζήτηση σήμερα στη Βουλή του αθλητικού νομοσχεδίου.

agorastos-new

Κ. Αγοραστός: «Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αντί να μεταθέτει την πίεση της ευθύνης στις Περιφέρειες, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της χρηματοδοτώντας επαρκώς τη συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων ώστε να έχουν λειτουργική καταλληλότητα»

 

«Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αντί να μεταθέτει την πίεση της ευθύνης στις Περιφέρειες, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της χρηματοδοτώντας επαρκώς τη συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων ώστε να έχουν λειτουργική καταλληλότητα», τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με αφορμή τη συζήτηση σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου «Τροποποιήσεις του ν.2725/1999 (Ά 121) και άλλες διατάξεις».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Κ. Αγοραστού έχει ως εξής:

«Πρώτα και κύρια ως Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση δεν κληθήκαμε να συζητήσουμε και να καταθέσουμε τις απόψεις μας για τις δυνατότητες αλλά και τις αδυναμίες των ρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο «Τροποποιήσεις του ν.2725/1999 (Ά 121) και άλλες διατάξεις».

Είναι ευρέως γνωστό και κοινά αποδεκτό ότι ως Περιφέρειες ανταποκρινόμαστε στο ρόλο μας στο ακέραιο, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, και διαχρονικά αναλαμβάνουμε πλήρως τις ευθύνες μας.

Ωστόσο, για την αποτελεσματική άσκηση των αρμοδιοτήτων που ανατίθενται στις Περιφέρειες με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, χρειάζεται προσωπικό καθώς μάλιστα από τις Περιφέρειες έχει αποχωρήσει το 45% του προσωπικού κατά μέσο όρο τα τελευταία χρόνια.

Ως Ένωση Περιφερειών έχουμε προτείνει κάθε νομοσχέδιο να κατατίθεται στη Βουλή μαζί με όλο το δευτερογενές δίκαιο (ΠΔ, ΥΑ, εγκύκλιοι) έτσι ώστε αμέσως μετά την ψήφισή του να υπογράφονται και να εκδίδονται προκειμένου να εφαρμόζεται ο νόμος χωρίς καθυστέρηση. Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο υπάρχει πλήθος θεμάτων που παραπέμπονται σε παράγωγες - δευτερογενείς νομοθετικές ρυθμίσεις (υπουργικές αποφάσεις), οι οποίες, κατά κανόνα, είτε έρχονται πολύ αργά είτε ποτέ, γεγονός που εξυπηρετεί μόνο αυτούς που θέλουν να πετάξουν την «καυτή πατάτα» σε άλλους.

Όσον αφορά τις Περιφέρειες, από τον προϋπολογισμό μας και αθλητικά έργα κάνουμε και συντηρήσεις, χωρίς να περιλαμβάνονται στις αρμοδιότητές μας.

Όμως, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αντί να μεταθέτει την πίεση της ευθύνης στις Περιφέρειες, οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της χρηματοδοτώντας επαρκώς τη συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων ώστε να έχουν λειτουργική καταλληλότητα.

Ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση έχουμε αποδείξει ότι στεκόμαστε με σεβασμό και έμπρακτο ενδιαφέρον απέναντι στον αθλητισμό και τη νεολαία».

 
Η Ελλάδα γιόρτασε την Ολυμπιακή Ημέρα
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 26 Ιούνιος 2017 16:01

Η Ελλάδα γιόρτασε την Ολυμπιακή Ημέρα

resized EOE021

Χιλιάδες άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν πανελλαδικά στον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας, στέλνοντας παντού το μήνυμα για ένταξη της άθλησης στην καθημερινή ζωή.

Είναι η πρώτη φορά που έγιναν δράσεις σε τρεις πόλεις της Ελλάδας, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Αρχαία Ολυμπία και η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία στις 11 δράσεις που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και άλλοι φορείς και ιδρύματα, σε 10 διαφορετικές περιοχές! Στο πλαίσιο των δράσεων, προβλήθηκε το μήνυμα του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ για την Ολυμπιακή Ημέρα, δόθηκαν αναμνηστικά καπέλα, αλλά και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις.

resized EOE004

Η μεγαλύτερη συμμετοχή υπήρχε στον αγώνα δρόμου SNF Run που διοργάνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπό την αιγίδα της ΕΟΕ, με περισσότερους από 5000 δρομείς να ξεκινούν από το Παναθηναϊκό Στάδιο και να τερματίζουν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την ίδια ώρα στο ΚΠΙΣΝ διοργανώθηκε και το πρόγραμμα Kids' Athletics με δεκάδες παιδιά να μαθαίνουν από τους Ολυμπιονίκες και σπουδαίους πρωταθλητές Γιώργο Τζελίλη (άρση βαρών), Σοφία Κλιγκοπούλου (μπάσκετ), Βαγγέλη Νάστα (βόλεϊ), Σοφία Σημαντήρη (βόλεϊ), Έλενα Πλατάνα (πυγμαχία), Άννα Χαραλαμπίδη (υδατοσφαίριση), Βαγγέλη Μυτάκη (ιστιοπλοΐα), Αναστασία Καλογερά (άρση βαρών), Αργυρώ Γιαννικάκη (στίβος), Ντενίζ Παναγοπούλου (τένις), τα μυστικά του στίβου.

resized 19427835 10207362774466379 2029303432 n

Αθρόα ήταν η προσέλευση του κόσμου και στην Αρχαία Ολυμπία σε μια σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας που διοργάνωσε ο Δήμος της περιοχής, με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα της ΕΟΕ Μανώλη Κολυμπάδη και των μελών της Ολομέλειας Φάνης Πετραλιά και Γιώργου Αλικάκου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τα εγκαίνια έκθεσης με θέμα «Ολυμπιακή Ημέρα» που αποτελείτο από εικαστικές δημιουργίες μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Ηλείας.

Ακολούθησαν αγώνες δρόμου με τη συμβολική ονομασία «Κοτινοδρομία» μήκους 1 και 4 χιλιoμέτρων, αφιερωμένους στον Δημήτριο Βικέλα, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 400 ατόμων και στους οποίους πήραν μέρος και οι νέοι μετέχοντες της 57ης Διεθνούς Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Στη συνέχεια, έγιναν πολιτιστικά δρώμενα με τα παιδιά από το δημοτικό σχολείο Πελοπίου να ερμηνεύουν τον Ολυμπιακό Ύμνο και τα παιδιά από το δημοτικό σχολεία Μακρισίων να εντυπωσιάζουν με την παρουσίαση θεατρικού-χορευτικού δρώμενου από την Ολυμπιακή μας Ιστορία και την απαγγελία του ποιήματος "Ιερός σκοπός" από το βιβλίο Ολυμπιακής Παιδείας της Ιλεάνας Κλοκώνη. Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις Χειμερινές Ολυμπιάδες, με τα μικρά παιδιά από την Ολυμπία να πραγματοποιούν παρέλαση κρατώντας τις σημαίες των χωρών που έχουν φιλοξενήσει Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, τη σημαία της Κορέας που θα φιλοξενήσει τους Αγώνες το 2018, την Ολυμπιακή και την Ελληνική σημαία. Ακολούθησαν, το καλωσόρισμα του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθύμιου Κοτζά, ο χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα της ΕΟΕ Μανώλη Κολυμπάδη, ο χαιρετισμός του Πρέσβη της Κορέας Young-jip Ahn, ενώ ομιλία για την Ολυμπιακή Ημέρα, έκανε ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Γεωργιάδης.

resized olympia1

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν και η συμμετοχή στο COSMOGYM Festival & Contest που έγινε στο Κλειστό Γυμναστήριο του Περιστερίου. Η Παρασκευή ήταν αφιερωμένη στην Ολυμπιακή Ημέρα, με την παρουσία του μέλους της Ολομέλειας της ΕΟΕ Θανάση Βασιλειάδη. Πήραν μέρος 1.100 αθλητές και αθλήτριες, που μαζί με τους θεατές άκουσαν από τα μεγάφωνα του γηπέδου το μήνυμα του Προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα έπαιζε σε video το μήνυμα του Τόμας Μπαχ.

Η Θεσσαλονίκη ήταν η τρίτη πόλη στην οποία γιορτάστηκε η Ολυμπιακή Ημέρα με τη διοργάνωση Kids Olympics, δηλαδή με πλούσιες αθλητικές δράσεις προσομοίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, στο Ολυμπιακό Μουσείο της πόλης. Τα παιδιά, χωρισμένα σε τρεις ομάδες, που αντιστοιχούν στις Ολυμπιακές Αξίες (Φιλία, Σεβασμός, Αριστεία) αλλά και στις πτυχές του Ολυμπιακού συνθήματος (Citius Altius Fortius) έγιναν πρωταγωνιστές της δικής τους Ολυμπιακής διοργάνωσης «Kids Olympics 2017»!

resized poseidonas

Έπειτα από μία σύντομη προσομοίωση της Επίσημης Τελετής Έναρξης των Αγώνων, οι ομάδες ακολουθούν κυκλική πορεία σε πέντε σταθμούς - που συμβολίζουν τους πέντε κύκλους των Αγώνων - και αγωνίζονται σε Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα όπως Ξιφασκία, Τοξοβολία, Άλμα εις μήκος, Γκολφ, Μπότσια, κ.α.

Τα παιδιά ήταν και στο επίκεντρο των εορτασμών που έγιναν στο Summer Camp «5 κύκλοι» στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, υπό την καθοδήγηση των Ολυμπιονικών Νίκου Συρανίδη, Νίκης Μπακογιάννη και Όλγας Βασδέκη και με την παρουσία του μέλους της ΕΟΕ Γιάννη Καρρά. Τα παιδιά αφού μυήθηκαν σε πολλά Ολυμπιακά αθλήματα, σχημάτισαν συμβολικά τον αριθμό 23, για την 23η Ιουνίου που εορτάζεται παγκοσμίως η Ολυμπιακή Ημέρα.

Ο κ. Καρράς μίλησε για το νόημα της Ολυμπιακής Ημέρας και στους μικρούς αθλητές του κολυμβητικού συλλόγου Ποσειδώνα Ιλισίων, που έκαναν δράσεις Ολυμπισμού και Αθλητισμού.

resized thes6

Δράσεις στο βουνό και τη θάλασσα (αναρρίχηση, ορειβασία, κολύμβηση στη θάλασσα και beach handball) έκαναν στο Σχινιά και την Πάρνηθα 100 παιδιά του Αθλητικού Συλλόγου «Όμιλος Φιλάθλων Νέας Ιωνίας», ηλικίας 8-18 ετών, συμμετέχοντας και αυτά με τη σειρά τους, στον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας.

Τέλος, 52 μαθητές και μαθήτριες από το Summer Camp της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης γνώρισαν το άθλημα της ιστιοπλοΐας, καθώς επισκέφθηκαν με την συνοδεία των γυμναστών τους τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου, μπήκαν σε διαφορετικά είδη σκαφών και πήραν μια πρώτη γεύση από το μοναδικό αυτό Ολυμπιακό άθλημα.

resized unnamed

Οι δράσεις για την Ολυμπιακή Ημέρα θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 30 Ιουνίου, όταν η ΕΘΝ.Ο.Α. με τη συνεργασία του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και μέσω του επιτυχημένου προγράμματος «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ», προγραμματίζει δράσεις για παιδιά πρόσφυγες στο Σκαραμαγκά με βιωματική προσέγγιση σε Ολυμπιακά αθλήματα και με συμμετοχή Ολυμπιονικών, πρωταθλητών και προπονητών.

 
Στη Ναύπακτο ολοκληρώνεται θριαμβευτικά την Κυριακή το Bike Odyssey
News - Αθλητισμός
Σάββατο, 24 Ιούνιος 2017 16:24

Στη Ναύπακτο ολοκληρώνεται θριαμβευτικά την Κυριακή το Bike Odyssey

resized bo11

Στη γραφική Ναύπακτο θα πέσει την Κυριακή η αυλαία του Bike Odyssey, του απόλυτου ποδηλατικού αγώνα που ξεκίνησε από τη Σμίξη Γρεβενών στις 18 Ιουνίου και μετά από οκτώ ημέρες απαιτητικών αλλά και πανέμορφων ορεινών διαδρομών, ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία.

Το Bike Odyssey είχε συνολικό μήκος 600 χλμ., με 25.000 μέτρα υψομετρικές διαφορές και πέρασε από 57 υπέροχα χωριά της ορεινής Ελλάδας διασχίζοντας την πανέμορφη οροσειρά της Πίνδου. Υπήρχαν λίγα ασφάλτινα τμήματα, αρκετά μονοπάτια ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό της διαδρομής του αγώνα καλυπτόταν από χώμα με τους ποδηλάτες αρκετές φορές να διασχίζουν ακόμα και ποτάμια.

resized bo10

Στο τελευταίο στάδιο του αγώνα, οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν από την Ανω Χώρα Ναυπακτίας και μετά από 56,5 χιλιόμετρα και υψομετρική διαφορά 1091 μέτρων, θα καταλήξουν στη Ναύπακτο. Εκεί θα ολοκληρωθεί και ο δεύτερος τριήμερος αγώνας 3-Days South Odyssey.

Συναρπαστικό ήταν το 6ο στάδιο του αγώνα, με εκκίνηση το Κρίκελλο και μετά από 90 χλμ διαδρομής στα Βαρδούσια οι ποδηλάτες να καταλήγουν στο χωριό Αθανάσιος Διάκος. Ένα απαιτητικό στάδιο που έφερε εκπλήξεις στην κατάταξη των αθλητών.

resized 6th stage kotopoulos

Η ανατροπή ήρθε με τον τερματισμό της ομάδας Vernon Endurance/Animals Rights των Κοτόπουλου-Χρήστου στην 1η θέση, οι οποίοι μπορεί μεν να κάλυψαν μία διαφορά 20 λεπτών περίπου από τους δεύτερους Τσουλουχά-Dudek χωρίς όμως να μπορούν να ανακτήσουν τη δεύτερη θέση και στη Γενική που έχασαν σε προηγούμενο στάδιο. Επίσης, η ομάδα Katusha Zarata Nbike Team των Romanov-Kostadinov έχει ανεβάσει ρυθμούς πιέζοντας για μια θέση στην τριάδα, ενώ γενικότερα όλοι οι αθλητές βάζουν τα δυνατά τους καθώς πλησιάζει το τέλος του αγώνα.

resized 19388432 1472206889492385 7503896044030523596 o

Δείτε εδώ τα ως τώρα αποτελέσματα στη Γενική Κατάταξη:

8-Days Race https://www.bikeodyssey.gr/en/information/results/96-8-days-overall-results.html

3-Days South Race https://www.bikeodyssey.gr/en/information/results/117-3-days-south-race-overall-results.html

Δείτε τα video του αγώνα: www.facebook.com/BikeOdyssey.gr/videos

resized 19399039 1472256052820802 2662373252946558732 n

resized IMG 9102

 
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τελική φάση των πανελληνίων αγώνων Παίδων των Τοπικών Επιτροπών της Ε.Ο.Κ. στο κλειστό Γυμναστήριο Μολάων. Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας τίμησε τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Πολίτη για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ
News - Αθλητισμός
Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2017 15:51

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τελική φάση των πανελληνίων αγώνων Παίδων των Τοπικών Επιτροπών της Ε.Ο.Κ. στο κλειστό Γυμναστήριο Μολάων.

Dsc 1810

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας τίμησε τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Πολίτη για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ, ενώ ευχαριστίες και συγχαρητήρια δόθηκαν στο Δήμο από την Ε.Ο.Κ. για την άψογη φιλοξενία και διοργάνωση των αγώνων.

Το ελληνικό μπάσκετ συνεχίζει να χτίζει το μέλλον του στην ελληνική περιφέρεια και ιδιαίτερα σε Δήμους, όπως ο Δήμος Μονεμβασίας που στηρίζει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο την ανάπτυξη και προβολή της ελληνικής καλαθοσφαίρισης.

Η καλύτερη πεντάδα του τουρνουά, αναδείχθηκε:

 1. Κολοβέρος Ιωσήφ (Ολυμπιακός)

 2. Βουκσεβιτς Χριστιάν (Ολυμπιακός)

 3. Πράππας Στέργιος (Άρης)

 4. Καλογήρου Ανδρέας (Μαντουλίδης)

 5. Τσάμης Παναγιώτης (αστέρας Καβάλας)

Πολυτιμότερος παίκτης: Περρής Ανδρέας

 
Ευρωμπάσκετ Γυναικών: Ιστορική νίκη και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στους ημιτελικούς μετα το 84-55 επί της Τουρκίας!
News - Αθλητισμός
Πέμπτη, 22 Ιούνιος 2017 18:23

 

Ευρωμπάσκετ Γυναικών: Ιστορική νίκη και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στους ημιτελικούς μετα το 84-55 επί της Τουρκίας!

 

Ευρωμπάσκετ Γυναικών: Ιστορική νίκη και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Η Εθνική Γυναικών έφτασε σε μια ιστορική νίκη!

Και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο! Το τελικό 84-55 επί της Τουρκίας στον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ Γυναικών της έδωσε για πρώτη φορά μια πρόκριση στους ημιτελικούς της διοργάνωσης και μαζί την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί του χρόνου στην Ισπανία!

Μετά το αρχικό 0-3 από την Ελλάδα με την Στέλλα Καλτσίδου, η Τουρκία έδειξε να έχει τον έλεγχο του αώνα. Έφτασε στο 11-3 (5’15’’) με την Χόλινγκσγουορθ να κυριαρχεί μέσα στη ρακέτα και αργότερα στο 15-6. Ο ρυθμός δεν άλλαξε με την Τουρκία να φτάνει στο +10 (22-12, 11’30’’). Κάπου εκεί όμως η εικόνα άλλαξε. Η Λολίτα Λύμουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην οργάνωση του παιχνιδιού, μοιράζοντας τελικές πάσες και μαζεύοντας ριμπάουντ «ενεργοποιώντας» και τις συμπαίκτριές της. Η διαφορά έπεσε στους δύο πόντους (22-20, 13’) και προηγήθηκε με την Ελεάννα Χριστινάκη (28-27, 14’). Η ελληνική ομάδα με τέσσερις συνεχόμενους πόντους από την Εβίνα Μάλτση πήγε στα αποδυτήρια με το +6 (36-30).

Η Ελλάδα μπήκε ακόμη καλύτερα στο δεύτερο μισό. Μάλτση και Στέλλα Καλτσίδου οδήγησαν στο +13 (43-30, 21’30’’), Σπανού και Λύμουρα διατήρησαν την ίδια διαφορά (48-35) με τη δεύτερη να διαμορφώνει και το 53-39 (28’30’’) με την Νικολοπούλου να κλείνει το τρίτο δεκάλεπτο με το 57-40. Φαινόταν απλά πως τίποτα δεν μπορούσε να τις σταματήσει! Όχι μόνο δεν έδειξαν να κουράζονται, πήρε η ομάδα βοήθεια από όλους τους παίκτες για να φτάσουν στο +20 με την Στέλλα Καλτσίδου (66-46, 33’30’’). Τα τελευταία λεπτά η διαφορά αντί να πέσει, ανέβηκε για να φτάσει στο 84-55 που έδωσε την πρόκριση στη ζώνη των μεταλλίων!

Διαιτητές: Γιούρας (Σερβία), Κρέζιτς (Σλοβενία), Φόρσμπεργκ (Δανία)

Δεκάλεπτα: 15-10, 30-36, 40-57, 55-84

ΤΟΥΡΚΙΑ (Μεμνούν): Μπιλγκίτς 2, Τσόρα 1, Τσακίρ Τουργκούτ 11, Βαρνταρλί,  Τσαγκλάρ  6, Αλμπέν 10 , Τσανιτέζ 3 , Χόλινγκσγουορθ 15, Ουνέρ, Σενιουρέκ 1 , Κοκσάλ 6 , Ουράλ

ΕΛΛΑΔΑ (Κεραμιδάς): Σταμολάμπρου 6, Λύμουρα 7 (7ρ, 10 α), Σπυριδοπούλου 3 , Μάλτση 25 (10ρ), Νικολοπούλου 4, Σωτηρίου 3, Κοσμά, Σπανού 11,  Καλτσίδου 10 (6ρ, 6 α, 3κλ),  Χριστινάκη 9, Φασούλα 6

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 22 Ιούνιος 2017 18:24
 
Στο Κρίκελλο της Ευρυτανίας έφτασε το Bike Odyssey
News - Αθλητισμός
Πέμπτη, 22 Ιούνιος 2017 16:37

Στο Κρίκελλο της Ευρυτανίας έφτασε το Bike Odyssey

resized krikello1

Στο Κρίκελλο της Ευρυτανίας βρίσκονται οι ποδηλάτες που μετέχουν στον απόλυτο ποδηλατικό αγώνα, το Bike Odyssey, που ξεκίνησε από τη Σμίξη Γρεβενών και θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουνίου, στη Ναύπακτο.

Η ζέστη κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των 16 ομάδων που συμμετέχουν στον 8ήμερο Cross Country ποδηλατικό αγώνα, όμως όλοι οι ποδηλάτες δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στις απαιτητικές διαδρομές της Πίνδου, δικαιολογώντας τη φήμη που έχει το Bike Odyssey ότι είναι ένας από τους δυσκολότερους στον κόσμο!

Την Τετάρτη διεξήχθη το 4ο στάδιο του αγώνα Νεοχώρι-Κρίκελλο που παραδοσιακά αποτελεί και το πιο δύσκολο στάδιο του Bike OdysseyΤο πρώτο κομμάτι της διαδρομής ήταν αρκετά εντυπωσιακό αφού οι αθλητές κινήθηκαν παραλίμνια, πέρασαν από το φράγμα της λίμνης Πλαστήρα, από πέτρινο τούνελ και διέσχισαν δύο φορές τον Ταυρωπό ποταμό.

resized neochori1

Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα «Ekstratis» με τους Παπασάββα Μιχάλη/ Ορφανουδάκη Κώστα η οποία επικράτησε και σήμερα στο 5ο στάδιο με διαδρομή περιμετρικά στο Κρίκελλο, με αποτέλεσμα να έχει νικήσει σε όλα μέχρι τώρα τα στάδια του αγώνα. Τη δεύτερη θέση στο 5ο στάδιο πήρε η ομάδα Katusha Zarata NBike Team των Romanov Andrey / Kostadinov Nikolay και τρίτη η ομάδα Heroes & Zeros με τους Τσουλουχά Γιώργο/ Dudek Bo.

Στο Νεοχώρι ολοκληρώθηκε ο τριήμερος αγώνας 3-Days North Odyssey με σκληρή μονομαχία των δύο πρώτων ομάδων για την επικράτηση. Τελικά νίκησε η ομάδα «Ν.Π.Ο. Χαλκίδας» των Δαφνή-Ματσούκα, με τη δεύτερη θέση να καταλαμβάνει η ομάδα «Χονδρός-Λιγνός» των Λάμπρου-Μαυρίδη και την τρίτη η ομάδα «Τσαγκαρλίθρες» με τους Γρηγοριάδη/Κατσώνη. Το πρωϊ της Παρασκευής μαζί με τη συνέχιση του 8ήμερου αγώνα, αρχίζει ο δεύτερος τριήμερος αγώνας 3-Days South Odyssey.

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα στο https://bikeodyssey.gr/el/plirofories/live-results-el.html

Δείτε τα highlights των πέντε πρώτων σταδίων στο www.facebook.com/BikeOdyssey.gr/videos

 
H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει τις ώρες και τις ημερομηνίες των δράσεων για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας 2017, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 23 Ιουνίου και τη Δευτέρα 26 Ιουνίου.
News - Αθλητισμός
Πέμπτη, 22 Ιούνιος 2017 16:30

H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει τις ώρες και τις ημερομηνίες των δράσεων για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας 2017, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 23 Ιουνίου και τη Δευτέρα 26 Ιουνίου.

ioc-olympic-day-2xβ

Παρασκευή 23 Ιουνίου

 

 • Αγώνας δρόμου SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον

Παναθηναϊκό Στάδιο – Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Εκκίνηση 20:40

Διοργανωτές: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – ΕΟΕ.

 

 • COSMOGYM Festival & Contest

Κλειστό γυμναστήριο Περιστερίου «Γιώργος Στεφανόπουλος

Ώρα 13:30 και 17:00

Διοργανωτές: ΕΟΕ – Ελληνική Ομοσπονδία Γυμναστικής

 

 • Αθλητικές και Πολιτιστικές δράσεις στην Αρχαία Ολυμπία στο κέντρο της πόλης Αρχαία Ολυμπία

Ώρα 19:00 – 23:00

Διοργανωτές: ΕΟΕ – ΕΘΝ.Ο.Α.

 

 • Δράσεις Ολυμπισμού και Αθλητισμού με παιδιά και νέους στο Summer Camp του Κολυμβητικού Ομίλου Ιλισίων «Ποσειδώνας»

Ιλίσια

Ώρα 7:30- 15:00

Διοργανωτές: ΕΟΕ – ΕΘΝ.Ο.Α.

 

 • Δράσεις Ολυμπισμού και Αθλητισμού με παιδιά στο Summer Camp του Σωματείου «5 Κύκλοι»

ΟΑΚΑ

Ώρα 9:00 – 15:00

Διοργανωτές: ΕΟΕ – ΕΘΝ.Ο.Α.

 

 • Δράσεις σε βουνό και θάλασσα (αναρρίχηση, ορειβασία, κολύμβηση στη θάλασσα και beach handball) με παιδιά του Αθλητικού Συλλόγου «Όμιλος Φιλάθλων Νέας Ιωνίας»

Πάρνηθα και Σχινιάς

Ώρα 10:00- 15:00

Διοργανωτές: ΕΟΕ – ΕΘΝ.Ο.Α

 

 • Kids Olympics 2017 Αθλητικές δράσεις προσομοίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων για παιδιά

Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Ώρα 10:00 – 15:00

Διοργανωτές: Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης - ΕΟΕ

 

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017:

 

 • Αθλητική και εικαστική δράση με παιδιά πρόσφυγες στο Σχιστό

Σχιστό (Σκαραμαγκάς)

Ώρα 17:30- 19:30

Διοργανωτές: ΕΟΕ – ΕΘΝ.Ο.Α. - Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

 
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Η δύναμη ψυχής νικά όλες τις δυσκολίες!» O χρυσός Ολυμπιονίκης Παύλος Μάμαλος στα Camp του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.
News - Αθλητισμός
Τετάρτη, 21 Ιούνιος 2017 13:22

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Η δύναμη ψυχής νικά όλες τις δυσκολίες!»

O χρυσός Ολυμπιονίκης Παύλος Μάμαλος στα Camp του δήμου.

NUMBER1 MG 9390

Η δύναμη της ψυχής που επιδεικνύουν τα άτομα με αναπηρία βρέθηκε στο επίκεντρο των επισκέψεων που έκανε στα camp του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη ο χρυσός Παραολυμπιονίκης Παύλος Μάμαλος.

Ο «γίγαντας» της άρσης βαρών που στην Παραολυμπιάδα του Ρίο χάρισε στη χώρα μας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 107 κιλών επισκέφτηκε χτες και προχτές τα παιδιά που συμμετέχουν στο φετινό 6ο θερινό Camp της ΚΕΠΑΠ του δήμου μας και μαζί με άλλους αθλητές με αναπηρία έστειλαν αισιόδοξα και θετικά μηνύματα ζωής.

«Είναι μεγάλη τιμή να υποδεχόμαστε τον χρυσό Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή στην άρση βαρών Παύλο Μάμαλο. Πάνω απ’ όλα είναι ένα χειροπιαστό παράδειγμα ότι η δύναμη της ψυχής νικά όλες τις δυσκολίες της ζωής. Και είμαστε διπλά χαρούμενοι που ο Παύλος είναι ένα δικό μας παιδί. Γιατί εδώ προπονείται για τέσσερα χρόνια στο ΔΑΚ Πυλαίας και μαζί με τον άξιο ομοσπονδιακό προπονητή του, τον πυλαιώτη Δημήτρη Ιωαννίδη πέτυχε όλες αυτές τις επιτυχίες», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας Σωκράτη Δωρή και τον πρόεδρο της ΚΕΠΑΠ Γιάννη Καρτάλη υποδέχτηκαν τον Παραολυμπιονίκη μας. Μαζί ήταν και η επίσης Παραολυμπιονίκης Νάντια Καζαντζίδου, καθώς και ο Δημήτρης Ανατολίδης που αγωνίζεται στο αγώνισμα μπάσκετ σε καροτσάκι στην ομάδα «Μέγας Αλέξανδρος». Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη πρόσφερε στον Παύλο Μάμαλο το ιστορικό λεύκωμα του δήμου μας ως ανάμνηση από τις επισκέψεις στο θερινό Camp.

Στη συνέχεια ο Παραολυμπιονίκης μας συνομίλησε με τα παιδιά και οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή.«Πως αισθανθήκατε όταν σηκώσατε 247 κιλά;» «Πως νιώσατε όταν νικήσατε;», «Πόσα χρόνια κάνετε αυτό το άθλημα;» «Πόσα μετάλλια πήρατε;» , αλλά και ακόμη πιο δύσκολες ερωτήσεις που αφορούσαν στο μέλλον («Τι θα κάνετε όταν σταματήσετε να αγωνίζεστε;»), αλλά και το παρελθόν και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο σχολείο ένα άτομο με αναπηρία. Στο τέλος οι συμμετέχοντες στο Camp ανέβηκαν στα αναπηρικά καροτσάκια για να δουν τις δυσκολίες του μπάσκετ για τα ΑΜΕΑ.

Το μήνυμα βέβαια τέτοιων εκδηλώσεων είναι ιδιαίτερα θετικό. Και περιέχεται στα λόγια του Παύλου Μάμαλου για το πως αισθάνεται κάποιος Παραολυμπιονίκης ως αθλητής της Ελλάδας. «Όταν είμαι κάτω από την μπάρα και φορώ τη φανέλα της Ελλάδας δεν αισθάνομαι το οποιοδήποτε βάρος. Γιατί όταν αγαπάς κάτι δεν κουράζεσαι. Χρειάζεται απλά πίστη, προπόνηση και σκληρή δουλειά». 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 21 Ιούνιος 2017 13:32
 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 5 από 186
Ανίκητη Κατερίνα Στεφανίδη και στο Μπέρμιγχαμ
Ανίκητη Κατερίνα Στεφανίδη και στο Μπέρμιγχαμ
Ανίκητη Κατερίνα Στεφανίδη και στο Μπέρμιγχαμ   Πολλές από τις αθλήτριες που συμμετείχαν στον τελικό του Παγκοσμίου ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ
BLADE RUNNER 2049 - INTERNATIONAL TV SPOT #1 - 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ  30 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, ένας νέος blade ...