ATTICANEWS.GR

Member Area
Αθλητισμός
ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ
News - Αθλητισμός
Σάββατο, 20 Μάιος 2017 16:50

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ

 resized IMG 1763

Εκατοντάδες παιδιά προσχολικής ηλικίας συμμετείχαν σήμερα στην εκδήλωση, που οργάνωσαν οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.), στα Βοτσαλάκια. Η εκδήλωση αυτή, που υποστηρίχτηκε από έμπειρους και καταρτισμένους εκπαιδευτές, συνδύαζε με ένα πρωτότυπο τρόπο, άθληση, παιχνίδι και ψυχαγωγία. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ψυχαγωγηθούν και να αθληθούν τα παιδιά και να  έρθουν πιο κοντά  στο πνεύμα της ομαδικότητας και της κοινωνικότητας.

 resized IMG 1785

Ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση, δήλωσε:

« Όταν έχουμε καλές συνεργασίες έχουμε και καλά αποτελέσματα. Άρα νομίζω ότι και η Διεύθυνση των Βρεφονηπιακών Σταθμών, η κα Ζηλάκου με Διευθύντρια την κα Βασίλαινα και η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. η κα Αντωνάκου σε μια καλή συνεργασία έφεραν ένα καλό αποτέλεσμα. Συμμετέχουν πολλά παιδιά στα  αθλητικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια στη γυμναστική και εκγύμναση,   με χαρές και χαμόγελα,  σε μια ωραία μέρα στα Βοτσαλάκια, στα ανακαινισμένα γήπεδα, που είναι σε καλή κατάσταση,  πράγμα που με χαροποιεί ιδιαίτερα.  Επαναλαμβάνω, όταν υπάρχουν καλές συνεργασίες μεταξύ αιρετών ή μεταξύ Διευθυντών έχουμε καλά αποτελέσματα. Αυτός είναι ο στόχος. Χαιρόμαστε πάντοτε όταν βλέπουμε τα παιδιά να χαίρονται. Το έχουμε ξαναπεί. Μακάρι να έχουμε κι άλλα τέτοια να το χαίρονται και  τα παιδιά και οι γονείς τους και να είναι ικανοποιημένοι. Έχω πει ότι σε επίπεδο Βρεφονηπιακών Σταθμών, είναι από τις δομές εκείνες και τους τομείς που είμαστε σχετικά ικανοποιημένοι, γιατί παρά τα προβλήματα, έχουμε ικανοποιημένους γονείς. Γι’ αυτό είμαστε κι εμείς ευχαριστημένοι».

 resized IMG 1835

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, σε δήλωσή της, επισήμανε:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους γονείς που συμμετείχαν σήμερα στην εκδήλωση που διοργανώσαμε σε συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Ν. Από το πρωί που έχει ξεκινήσει η εκδήλωση μιλάμε ότι προσήλθαν εκατοντάδες παιδάκια. Ευχαριστούμε πολύ τα Super Market « Σκλαβενίτης» για τη χορηγία που μας προσέφεραν (χυμούς, νερά κρουασάν). Ευχαριστώ πολύ για την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου και αντίστοιχα της Προέδρου του Ο.Π.Α.Ν.,  της  κας Αντωνάκου  και του χρόνου εύχομαι να κάνουμε ακόμη περισσότερα».

΄resized IMG 1840

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.), κα Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωση της, τόνισε:

Όμορφη μέρα για παιχνίδι για τα παιδιά,  για όλη την οικογένεια. Έχουμε ξεκινήσει δυναμικά ως Δήμος να κάνουμε πάρα πολλά «events» για τα παιδιά, για όλες τις ηλικίες, για όλο τον κόσμο. Ένα μεγάλο μπράβο σήμερα στην κα Ζηλάκου γι’ αυτήν την πολύ όμορφη εκδήλωση, η οποία έχει και πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες. Η συνεργασία μεταξύ μας είναι δεδομένη. Προσπαθούμε πλέον να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα δωρεάν για τον κόσμο. Μέσα στον Μάιο έχουμε πάρα πολλές εκδηλώσεις ώστε να χαρεί ο κόσμος, να αθληθεί, να παρακολουθήσει εκδηλώσεις. Είναι χαρά μας να το κάνουμε και σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούμε, γιατί βλέπουμε ότι έχει μεγάλη ανταπόκριση». 

 
Σε ψηλά επίπεδα η αυτοπεποίθηση των γυναικών που παίζουν ποδόσφαιρο, σύμφωνα με έρευνα της UEFA
News - Αθλητισμός
Σάββατο, 20 Μάιος 2017 08:40

Σε ψηλά επίπεδα η αυτοπεποίθηση των γυναικών που παίζουν ποδόσφαιρο, σύμφωνα με έρευνα της UEFA

d454d-football women

Η αυτοπεποίθηση των κοριτσιών και των νεαρών γυναικών που παίζουν ποδόσφαιρο, βρίσκεται σε πιο ψηλά επίπεδα από τα κορίτσια που δεν ασχολούνται με το άθλημα. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από μεγάλη έρευνα της UEFA που έγινε στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας της για την ανάπτυξη του Γυναικείου Ποδοσφαίρου στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΠ, πρόκειται για μία εξειδικευμένη έρευνα που αποσκοπούσε στη διερεύνηση και κατανόηση της σχέσης που υπάρχει μεταξύ του ποδοσφαίρου και της θετικής σκέψης στην ψυχολογική και συναισθηματική κατάσταση των κοριτσιών και των νέων γυναικών στην Ευρώπη.

Η έρευνα έλαβε υπόψη την επίδραση που έχει το ποδόσφαιρο στην αυτοπεποίθηση, στην αυτοεκτίμηση, στην ευεξία, στα συναισθήματα της ενότητας, στα κίνητρα και στις δεξιότητες και συγκρίνει αυτά τα αποτελέσματα με άλλα δημοφιλή αθλήματα.

Το δείγμα της έρευνας αποτέλεσαν 4.128 κορίτσια και νεαρές γυναίκες ηλικίας 13 ετών και άνω από 6 χώρες της Ευρώπης με διαφορετική φιλοσοφία και κουλτούρα αναφορικά με το γυναικείο ποδόσφαιρο: Δανία, Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Πολωνία και Τουρκία.

Μέσα από τα αποτελέσματα της έρευνας, προέκυψε το ηχηρό μήνυμα ότι ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής τους και το στάδιο που διανύουν στο παιχνίδι, τα κορίτσια που παίζουν ποδόσφαιρο διαθέτουν πιο ισχυρή αυτοπεποίθηση σε αντίθεση με τα κορίτσια που δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Επιπλέον, τα κορίτσια που παίζουν ποδόσφαιρο νιώθουν μεγαλύτερη σιγουριά, εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση από τα κορίτσια που ασχολούνται με άλλα αθλήματα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 80% των κοριτσιών που συμμετέχουν σε μια ποδοσφαιρική ομάδα έχουν μεγαλύτερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση σε σύγκριση με τα κορίτσια που ασχολούνται με κάποιο άλλο άθλημα (το ποσοστό ανήλθε στο 74%), ενώ το 54% των κοριτσιών συμφώνησαν «ανησυχώ λιγότερο για το τι σκέφτονται οι άλλοι για μένα ως αποτέλεσμα του αθλήματος μου» σε σύγκριση με το 41% εκείνων που ασχολούνται με άλλα αθλήματα.

Επίσης, τα αποτελέσματα ανέδειξαν ότι το 58% των κοριτσιών ηλικίας 13-17 ετών που ερωτήθηκαν, δήλωσαν ότι έχουν ξεπεράσει το πρόβλημα έλλειψης αυτοπεποίθησης ως αποτέλεσμα του ποδοσφαίρου, σε σχέση με το 51% των κοριτσιών που παίζουν άλλα αθλήματα, ενώ το 48% δήλωσε ότι έχει περισσότερη αυτοσυγκέντρωση ως αποτέλεσμα του ποδοσφαίρου, σε σύγκριση με το 40% εκείνων που παίζουν άλλα αθλήματα.

Συνοπτικά, η έρευνα παρέχει κάποιες ενθαρρυντικές ιδέες για ένα άθλημα το οποίο πρόκειται να έχει τεράστια ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη τα επόμενα χρόνια.

Η σύμβουλος του γυναικείου ποδοσφαίρου της UEFA Nadine Kessler δήλωσε ότι αυτή η μελέτη δείχνει ότι τα κορίτσια που παίζουν ποδόσφαιρο έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με τα κορίτσια που δεν ασχολούνται με το άθλημα, κάτι που μεγαλώνοντας, θα τις βοηθήσει και σε άλλες πτυχές της ζωής τους.

«Είμαι βέβαιη ότι μπορούμε να αλλάξουμε τις αντιλήψεις και να το κάνουμε διασκεδαστικό για τα κορίτσια για να παίξουν ποδόσφαιρο. Εάν κατορθώσουμε να το επιτύχουμε, θα προχωρήσουμε στην επίτευξη του στόχου μας που είναι να κάνουμε το ποδόσφαιρο το πρώτο αθλήματα στην επιλογή για τα κορίτσια σε όλη την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Από τότε που η UEFA ξεκίνησε το πρόγραμμα ανάπτυξης του γυναικείου ποδοσφαίρου το 2010, το άθλημα έχει επεκταθεί σε όλα τα επίπεδα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στις περισσότερες από τις 55 Ομοσπονδίες μέλη της UEFA το άθλημα έχει βελτιωθεί σημαντικά και βελτίωση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών που θα γίνει το καλοκαίρι στην Ολλανδία, θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά 16 χώρες.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/27865

 
Στα Σκόπια βρίσκονται από σήμερα ως και την Κυριακή, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης, για τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.
News - Αθλητισμός
Πέμπτη, 18 Μάιος 2017 12:53

Στα Σκόπια βρίσκονται από σήμερα ως και την Κυριακή, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης, για τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

IMG 20150628 141720 180517

Ο κ. Καπράλος θα παρουσιάσει στην Εκτελεστική Επιτροπή, της οποίας είναι μέλος, την πρόοδο των έργων για τους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Μinsk 2019», καθώς πριν από λίγες ημέρες είχε επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, με την ιδιότητα του Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών για τους Αγώνες.

 

Ο κ. Κολυμπάδης μαζί με τον τεχνικό σύμβουλο Στράτο Καρέτο και την υπάλληλο της ΕΟΕ Βασιλική Μπαλτά, θα συμμετάσχουν στις εργασίες του 38ου Σεμιναρίου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, που διεξάγεται παράλληλα με το Φόρουμ της Ολυμπιακής Αλληλεγγύης της ΔΟΕ.

 

Θα συζητηθούν οι δράσεις της Ολυμπιακής Αλληλεγγύης ως το 2020, αλλά και όλοι οι επερχόμενοι αγώνες, που σχετίζονται με τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές.

 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Απριλίου ο 8ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος και οι παράλληλοι αγώνες
News - Αθλητισμός
Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 17:34

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Απριλίου ο 8ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος και οι παράλληλοι αγώνες.

resized 160424e1650

Περισσότεροι από 2.500 δρομείς από 42 χώρες όλου το κόσμου έδωσαν ραντεβού την Κυριακή 23 Απριλίου στο Φλοίσβο για τον Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο και τους παράλληλους αγώνες. Στην όγδοη χρονιά της η διοργάνωση με τη συνδρομή των δεκάδεν εθελοντών της, κατάφερε να ενώσει με επιτυχία επαγγελματίες και ερασιτέχνες λάτρεις του τρεξίματος που στήθηκαν στην εκκίνηση των επτά διαφορετικών κουρσών στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Κεντρικό τους σύνθημα, ήταν το «Τρέχω & Βαδίζω.  Δίνω αξία στα βήματά μου!  Δράση για το Διαβήτη και την Παχυσαρκία. Τώρα!», ενισχύοντας με τη στάση τους τους σκοπούς της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας. Παράλληλα, υπό τη σκέπη του πρώτου ιστορικά ημιμαραθωνίου της Αθήνας, αναπτύχθηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων, δείχνοντας πως το τρέξιμο έχει πολλές πτυχές πέρα από την γνωστή αθλητική του.

resized 160424e2976

Σε όλο το μήκος των διαδρομών μουσικά σύνολα και μεμονομένοι μουσικοί από το Εθνικό Ωδείο Παλαιού Φαλήρου έπαιξαν μελωδίες για να ενθαρρύνουν τους δρομείς και να δημιουργήσουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στα πλαίσια του προγράμματος «Μουσική και Μουσικοί πάνω στο κύμα». Στις τελετές των βραβεύσεων βρέθηκαν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Κρητών Παλαιού Φαλήρου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου “Η Τιτάνη. Ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, έδωσαν έναν ιδιαίτερο τόνο στις απονομές, μεταφέροντας τα μετάλλια και υποστηρίζοντας τη διαδικασία.

Στο μεγάλο άθλημα της ημέρας, τον Ημιμαραθώνιο, πρώτος το νήμα έκοψε ο Γιάννης Ζαχαράτος του Ολυμπιακού με επίδοση 1.20.18. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Χάρης Στασινός του Marathon Club με 1.22.23 και την πρώτη τριάδα ολοκλήρωσε ο Νικόλαος Κοσμίδης με 1.24.45. Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών στο πιο ψηλό βάθρο ανέβηκε η Παυλίνα Σαραντοπούλου της ομάδας PFRT με 1.35.37 με δεύτερη την Ελίνα Μακρίδη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά με 1.37.59. Τρίτη ήρθε η Ειρήνη Κεφαλίδη με 1.38.26.

resized  D307048

Στη σκυταλοδρομία του ημιμαραθωνίου, νικητές αναδείχτηκαν ο Μιχάλης Καλομοίρης με τον Ματθαίο Τζιγέρογλου από τον Απόλλωνα Δυτικής Αττικής με επίδοση 1.17.18. Δεύτεροι βγήκαν οι Παναγιώτης Νικητόπουλος και Χρήστος Παπαδόπουλος της ομάδας Marathon Club με 1.18.59 ενώ τρίτοι οι Ιωάννης Γλένης και Νικόλαος Δημητρίου από το GoSport με 1.20.53. Στην γυναικεία κατηγορία, πρώτες ήρθαν οι Ευαγγελία Κοσβύρα και Ρούλα Τσουκαλά από το γυμναστήριο «Πρωταθλητής» με 2.01.19, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τις Ευαγγελία Καλυβά και Νένα Κωτακίδου της ομάδας Better People 1 με 2.03.59.

Στην κούρσα του τετάρτου μαραθωνίου, το πρώτο μετάλλιο κέρδισε ο Κώστας Δρόσος με την ομάδα της Πανελλήνιας Σχολής Ναυαγοσωστικής σημειώνοντας 41.20. Πίσω του ήρθε ο Νικόλαος Λακαφώσης της ομάδας DLC με 41.34 και τρίτος ο Παναγιώτης Αλιφέρης με 42.58. Από την πλευρά των γυναικών, νικήτρια στέφθηκε η Μαρία Τσιλιμίδου του ΓΑΣ Ιλισσός με 49.21 και δεύτερη ήρθε η Δέσποινα Λουκάκη με 52.16, έχοντας τρίτη την Rosa Ester με 55.08.

Στον αγώνα διασκέδασης (Fun Run) πρώτος πέρασε την γραμμή του τερματισμού ο Δημήτρης Λουκάκης, αθλητής της Saucony με 17.34, αφήνοντας πίσω του τον Σωτήρη Γιαννέλλη της ομάδας Oporos Run με 20.01. Τρίτος κατετάγη ο Βασίλης Καλλιμάνης του Marathon Club με 20.08. Για τις γυναίκες, νικήτρια ανακηρύχθηκε η Ειρήνη Καρπαθίου του Marathon Club με επίδοση 22.09, έχοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου την Βάσω Παπαγεωργίου της ομάδας Novasports Running Team με 25.53 και τρίτη την Κατερίνα Ραυτοπούλου επίσης της ομάδας Novasports Running Team με 26.15. Χωρίς χρονομέτρηση αλλά με πολύ κέφι, περπάτησαν τα 5 χιλιόμετρα οι δρομείς του Δυναμικού Βαδίσματος, μιας και απόλαυσαν τη θέα του Φαληρικού Όρμου από ψηλά, περνώντας από τις ταράτσες των κτηρίων της Εσπλανάδας.

resized παιδιά

Αθρόα ήταν η συμμετοχή μικρών δρομέων στο Chiquita Athens Kid Run που ετρεξαν τα 1.000 μέτρα πλημμυρίζοντας την Μαρίνα Φλοίσβου με παιδικές φωνές και χαμόγελα. Μαζί τους ήταν και εκείνοι που επέλεξαν τον Αγώνα Κοινωνικής Πρσφοράς και με την εγγραφή τους ενίσχυσαν τους σκοπούς του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», αλλά και εκπρόσωποι του συλλόγοι με τα παιδιά που φροντίζουν και πάσχουν από νοητική στέρηση ή αυτισμό.

Ένα από τα πρόσωπα της ημέρας, ήταν ο Μιχάλης Καλομοίρης που μετά την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στον μαραθώνιο, ήρθε στο Φάληρο για να τρέξει την όμορφη παραλιακή διαδρομή και κέρδισε την σκυταλοδρομία του ημιμαραθωνίου. «Ήταν η τρίτη φορά που συμμετείχα στον Ποσειδώνιο. Έχω τρέξει μια φορά στον Ημιμαραθώνιο και είχα κερδίσει και άλλη μία στη σκυτάλη και είχα κερδίσει. Οπότε είναι η τρίτη φορά και η τρίτη συνεχόμενη νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό και ελπίζω και του χρόνου να το επαναλαμβάνουμε. Η περιοχή αυτή εδώ του Φαλήρου είναι από τις ομορφότερες που έχουμε στην Αττική. Η διαδρομή είναι πάρα πολύ όμορφη με το Φλοίσβο και την όλη περιοχή του Δέλτα του Φαλήρου. Βλέπω ότι όλο και περισσότεροι φορείς αγκαλιάζουν τη διοργάνωση και πρέπει να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές, τους υποστηρικτές και την ψυχή της διοργάνωσης, τον φίλο μου τόσα χρόνια, τον κύριο Λιαπή που προσπαθεί πολύ γι’ αυτό. Εύχομαι κάθε χρόνο όλο και περισσότερη επιτυχία στον αγώνα. Οι δράσεις του Ποσειδωνίου είναι πάρα πολλές. Το ότι καταφέρνει να συνδυάζει τη μουσική, τον εθελοντισμό, το τρέξιμο σε υψηλό επίπεδο που για μας τους θεωρητικά «καλούς» αθλητές αλλά και τους ερασιτέχνες δρομείς που έρχονται είτε να περπατήσουν είτε να τρέξουν πιο χαλαρά είναι ένα στοιχείο που τον καθιερώνει και τον κάνει στις καρδιές των ανθρώπων να μπαίνει όλο και περισσότερο. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να συμμετέχουν λόγω αυτού του εύρους που έχει», δήλωσε ο αθλητές μετά τον τερματισμό του.

Ανάμεσα σε όσους τερμάτισαν το τέταρτο μαραθωνίου ήταν και ο Ανδρέας Λοβέρδος, Βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τον αγώνα και τη διοργάνωση. «Η διοργάνωση ήταν άψογη πραγματικά. Η διαρρύθμιση της διαδρομής του πήγαινε κι έλα είναι προτιμότερο ψυχολογικά από το σπάσιμο στα τέσσερα. Είναι χάρμα να βλέπεις αυτό που μπορεί να γίνει Ριβιέρα ή να βλέπεις αυτό που έγινε ήδη Ριβιέρα. Οι εθελοντές ήταν και ενθαρρυντικοί. Ήταν πολύ καλή η προσφορά στο νερό, ήταν περισσότερα σταντς με νερό στη διαδρομή και γι’ αυτόν που θέλει να πάρει υγρά είναι καλό. Επίσης, η μουσική με τις ορχήστρες ήταν ό,τι το καλύτερο. Οι ορχήστρες που έπαιζαν ζωντανή μουσικοί, ενθαρρύνουν. Γενικά ήταν μια γιορτή! Ήταν η δεύτερη μου φορά εδώ και θα έρχομαι κάθε χρόνο», τόνισε ο πολιτικός.

Την ημέρα των αγώνων, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς της διοργάνωσης, έτρεξε η δράση ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά». Το Ινστιτούτο «Ομάδα για τον Κόσμο»  συγκέντρωσαν πολλά ζεύγη αθλητικών παπουτσιών που ήταν σε καλή κατάσταση, από τους δρομείς και το κοινό τυ Ποσειδωνίου που τα άφησε τους ειδικούς κάδους συλλογούς. Τώρα, όλα τα ζευγαριά θα προωθηθούν σε ομάδες συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη, αναδεικνύοντας την σημασία της αλληλεγγύης στους καιρούς της κρίσης που περνάει η Ελλάδα.

Ένα άλλο σημαντικό κοινωνιό πρόγραμμα, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία ήταν και ο «Μαραθώνιος ζωής» με τη σφραγίδα της Marathon Team Greece by Maria Polyzou και την ενίσχυση του Ποσειδωνίου Ημιμαραθωνίου. Τα μέλη της δρομικής ομάδας της Μαρία Πολύζου αλλά και η ίδια η κάτοχος του Πανελληνίου Ρεκόρ στον Μαραθώνιο Δρόμο, έτρεξαν για τους σκοπούς του συλλόγου «Όραμα Ελπίδα» με σκοπό την προσέλκυση εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Ακόμα, όλη την ημέρα προσωπικό από το σύλλογο ήταν παρόντες στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, ενημερώνοντας το κοινό για την εν λόγω δράση και εγγράφοντας με την προτροπή της Μαρίας Πολύζου νέους εθελοντές δότες μυελού των οστών. «Έχω ξανατρέξει κι άλλες φορές στον Ποσειδώνιο και πρόκειται για έναν εξαιρετικά καλό αγώνα και μια καλη διοργάνωση. Είναι αγαπημένοι φίλοι όλοι που τους υποστηρίζω και με υποστηρίζουν πάρα πολλά χρόνια τώρα που συντρέχουμε. Με την ομάδα έχουμε τρέξει πάρα πολλές φορές και φέτος ήταν πιο σημαντικός ο αγώνας διότι φέτος υποστηρίζουμε το «Όραμα Ελπίδας», τα παιδιά με τον καρκίνο. Τρέχουμε σ’ αυτόν τον Μαραθώνιο Ζωής που έχουμε ξεκινήσει ολόκληρο το χρόνο και είναι πάρα πολύ σημαντικός και χαίρομαι που σιγά σιγά γράφονται νέοι εθελοντές δότες και νομίζω ότι όλο αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους μας», τόνισε η πολυνίκης αθλήτρια που άναψε τη δάδα του «Μαραωνίου ζωής» στο Παλαιό Φάληρο.

Mια ημέρα πριν την εκκίνηση των αγώνων, έκλεισε τις πόρτες της, η έκθεση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 4-14 ετών στο Πολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος» του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Με θέμα «Το τρέξιμο είναι παιχνίδι, είναι χαρά! Το τρέξιμο με την παρέα μας είναι μεγαλύτερη χαρά!», οι μικροί συμμετέχοντες σχεδίασαν ή ζωγραφισαν εικόνες από το μάθημα της ζωγραφικής στα σχολεία ή από κάποια συμμετοχή τους σε αγώνα δρόμου. Συνολικά, εκτέθηκαν 364 έργα διαφορετικών τεχνικών (Ακουαρέλα, Κολάζ, Μαρκαδόροι, Μικτή τεχνική, Μολύβι, Ξυλομπογιές, Παστέλ και Τέμπερα). Όλα τα έργα ζωγραφικής θα δημοσιευτούν σύντομα στο διαδικτυακό ιστότοπο του Ποσειδώνιου Ημιμαραθώνιου.  Την αξιολόγηση των έργων έκανε επιτροπή ειδικών ενώ για τους τελικούς 9 νικητές έγινε κλήρωση μεταξύ των 79 επικρατέστερων δημιουργιών.

 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΚΑΛΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ
News - Αθλητισμός
Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 17:13

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΚΑΛΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ

resized 1

Μετά από πρόσκληση των μαθητών του Γυμνασίου Σκάλας, η Εθνική Ομάδα Πετοσφαίρισης Γυναικών επισκέφθηκε σήμερα, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.30 π.μ. το Γυμνάσιο Σκάλας, του Δήμου Ευρώτα.

resized 2

Οι αθλήτριες συνοδευόμενες από την αρχηγό τους, κα. Χριστοδούλου Στέλλα και τον team manager της Εθνικής Ομάδας, κo. Περόπουλο Ευάγγελο, αφού έτυχαν θερμής υποδοχής από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Γυμνασίου Σκάλας, μοίρασαν μπάλες, υπέγραψαν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν με τους μαθητές.

resized 3

Σημαντική ήταν η προσέγγιση της αρχηγούς της Εθνικής στους μαθητές για την αξία της άθλησης. «Από τον αθλητισμό έχουμε πολλαπλά οφέλη, τόσο για την υγεία μας όσο και για την διαμόρφωση της προσωπικότητας μας», τόνισε.

resized 4

Ο κ. Περόπουλος επισήμανε ότι οι βάσεις του αθλητισμού μπορούν να μπουν από την πολύ μικρή ηλικία. «Η άθληση κάνει πολύ καλό στην υγεία. Η ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό, κατά τον ελεύθερό τους χρόνο, έχει μόνο ευεργετικά αποτελέσματα, καθώς τα βοηθά να στραφούν μακριά από συνήθειες που μπορεί να είναι επιβλαβείς», συμπλήρωσε.

resized 5

Έπειτα, ακολούθησε διάλογος ανάμεσα στους μαθητές και τις αθλήτριες.

Η διευθύντρια κ. Βασιλάκου Κυριακούλα και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου προσέφεραν χυμούς και εδέσματα στις αθλήτριες, ενώ αυτές τους ευχαρίστησαν για την πρόσκληση και την εγκάρδια φιλοξενία στο σχολείο τους.

resized 6

 
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ: Ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού στον ‘Σχολικό Πειραι-α-θλητισμό»
News - Αθλητισμός
Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 14:01

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ: Ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού στον ‘Σχολικό Πειραι-α-θλητισμό»

resized ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ 4

Το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Πλάτων» και τον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοίζος» Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης , χθες Τρίτη 16 Μαϊου προκειμένου να παρακολουθήσει μέρος του προγράμματος του «Σχολικού Πειραι-α-θλητισμού». Τον Υφυπουργό υποδέχθηκε Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Ιωακειμίδης και οι σχολικοί σύμβουλοι Φυσικής Αγωγής-συντονιστές του προγράμματος- Ηρακλής Κέλλης και Μαρία Παπαδοπούλου.

resized ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ 1

Ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Ιωακειμίδης ανέφερε χαρακτηριστικά:

 

«Ο Δήμος μας έχει μια σπουδαία αθλητική παράδοση έχοντας αναδείξει κορυφαίους αθλητές και ταλέντα. Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι γιατί στην πόλη μας φιλοξενούμε συλλογικές αθλητικές δράσεις σχολείων με στόχο να γίνει ο αθλητισμός αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής των μαθητών μας. Και είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι η πολιτεία αγκάλιασε αυτό το πρόγραμμα του ‘Σχολικού Πειραι-α-θλητισμού’ καλώντας τα παιδιά να στραφούν στον αθλητισμό ως την πιο αποτελεσματική διέξοδο από τα αδιέξοδα του σύγχρονου τρόπου ζωής. Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό να βλέπεις μικρούς αθλητές με προσπάθεια, μεράκι και ταλέντο, να συμμετέχουν σ’αυτό το πρόγραμμα που ο αθλητισμός γίνεται παιχνίδι».

resized ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ 2

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης δήλωσε:

 

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση προσπαθεί να προσφέρει ευχάριστες στιγμές στα παιδιά μας και ταυτόχρονα να τα φέρνει σε επαφή με την ομορφιά και τα καλά του αθλητισμού.

Τόσες χιλιάδες παιδικά χαμόγελα, που είδαμε εδώ στο φιλόξενο χώρο του αθλητικού κέντρου της Νίκαιας και εδώ θέλω να ευχαριστήσω και τον Δήμαρχο Γιώργο Ιωακειμίδη για τη σημαντική βοήθειά του, μας δείχνουν το δρόμο για το πώς πρέπει να προχωρήσουμε και στις υποδομές και στις δράσεις που πρέπει να κάνουμε για τον αθλητισμό στην πατρίδα μας.

resized ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ 3

Αυτή τη χρονιά, μέσα σε δύσκολες συνθήκες και ο κόσμος το γνωρίζει αυτό, προσπαθούμε να πάρουμε σημαντικές πρωτοβουλίες με σκοπό να φέρουμε τα παιδιά μας σε επαφή με τον αθλητισμό. Το πρόγραμμα κολύμβησης για τους μαθητές των δημόσιων δημοτικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα, προχωράει, καθιερώνεται και σκοπός είναι τα επόμενα χρόνια να επεκταθεί. Το πρόγραμμα BE ACTIVE που με πολύ μεγάλη επιτυχία υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε συνεργασία με τις αθλητικές ομοσπονδίες, προσπαθεί να φέρει όλη την ελληνική κοινωνία σε επαφή με τον αθλητισμό, τα αθλήματά μας, τους πρωταθλητές μας ώστε να μπορέσουμε να μεταδώσουμε στον κόσμο την ανάγκη που υπάρχει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Βάζουμε την αθλητική πολιτική σε νέες βάσεις, προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τα μεγαλύτερα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας και νομίζω ότι με τον προγραμματισμό που έχουμε και τη δουλειά που κάνουμε όλοι, το Υπουργείο, οι Δήμοι, οι τοπικές κοινωνίες, οι εθελοντές μας, οι παλιοί αθλητές, οι εν ενεργεία αθλητές, οι προπονητές, οι δάσκαλοί μας, οι γυμναστές μας, οι ομοσπονδίες μας, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι τα πράγματα θα πάνε προς μια άλλη κατεύθυνση».

 
Ολυμπιακό Μουσείο - Ομιλία Δρ.Αλέξη Λύρα, θέμα: "Συμβολή του Ολυμπισμού στην ειρήνη και στην αρμονική συμβίωση και ειδικότερα, τη συμβολή του Ολυμπισμού ως πεδίο κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, που έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο και να προσφέρε
News - Αθλητισμός
Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 11:24

Ολυμπιακό Μουσείο - Ομιλία Δρ.Αλέξη Λύρα, θέμα: "Συμβολή του Ολυμπισμού στην ειρήνη και στην αρμονική συμβίωση και ειδικότερα, τη συμβολή του Ολυμπισμού ως πεδίο κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, που έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο και να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στην ανθρωπότητα."

«Μουσεία και Αμφιλεγόμενες Ιστορίες: Τα Μουσεία μιλούν για εκείνα που δε λέγονται» είναι το θέμα που επέλεξε για τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM).

image001β

Το Ολυμπιακό μας Μουσείο, μέλος του ICOM, γιορτάζει και φέτος αυτή την ημέρα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, αλλά και με τη διοργάνωση ομιλίας από τον Δρ.Αλέξη Λύρα, με θέμα τη συμβολή του Ολυμπισμού στην ειρήνη και στην αρμονική συμβίωση και ειδικότερα, τη συμβολή του Ολυμπισμού ως πεδίο κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, που έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο και να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στην ανθρωπότητα.

Το Ολυμπιακό Μουσείο, ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας διάδοσης του Ολυμπισμού στην εκπαιδευτική κοινότητα και στο σύνολο της κοινωνίας μας, συνεχίζει το δυναμικό του έργο, μαχόμενο για την κοινωνική αλλαγή και την αρμονική συμβίωση. Με εκκίνηση τη συλλογή, τη διαφύλαξη και την έκθεση αντικειμένων της Ολυμπιακής ιστορίας, σχεδιάζει εκδηλώσεις και δράσεις που προωθούν τον διάλογο, προβάλλουν ανθρώπινες ιστορίες και τιμούν τις Ολυμπιακές πανανθρώπινες αξίες της φιλίας, της αριστείας και του σεβασμού.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18/5, ώρα 11.30 στο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου.

 

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 η είσοδος στο Ολυμπιακό Μουσείο θα είναι ελεύθερη.

 

 
Ποδηλατικός Γύρος Ιλίου 2017
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 17:53

 Ποδηλατικός Γύρος Ιλίου 2017

resized Photo 1 1

«Βόλτα στην πόλη με ποδήλατο» έκαναν 350 ποδηλάτες, όλων των ηλικιών, συμμετέχοντας στον Ποδηλατικό Γύρο Ιλίου, που διοργάνωσε με επιτυχία για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Ιλίου, την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Δρομικό Σύλλογο «Οδυσσέας» και με τη συμμετοχή της Ομάδας «Ποδηλατιστές Ιλίου».

resized Photo 2

Μετά τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του καταστήματος «Ποδηλατοδρόμιο», δόθηκε η εκκίνηση για την πρώτη διαδρομή των 5,5 χιλιομέτρων και αμέσως μετά για τη δεύτερη διαδρομή των 3 χιλιομέτρων, την οποία διένυσαν, κυρίως, παιδιά μικρότερης ηλικίας. Οι ποδηλάτες, διασχίζοντας τους δρόμους και τους ποδηλατόδρομους της πόλης, έφτασαν στο τέλος της διαδρομής με χαμόγελο και ικανοποίηση.

resized Photo 3

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος μετά το τέλος του Ποδηλατικού Γύρου Ιλίου δήλωσε:

resized Photo 5

«Για άλλη μια φορά μεγάλοι νικητές αναδείχθηκαν η συμμετοχή και το ποδήλατο. Σήμερα στείλαμε το μήνυμα ότι, αυτός ο εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης στην πόλη, είναι φιλικός προς το περιβάλλον και έχει πολλαπλά οφέλη για τον άνθρωπο. Συνδυάζει την άθληση με την ψυχαγωγία και την κοινωνικότητα, προστατεύοντας, παράλληλα, το περιβάλλον.»

resized Photo 4

 
Συμμετείχαμε, τρέξαμε, γιορτάσαμε... ● Σε εορταστική ατμόσφαιρα, και με τη συμμετοχή 6.000 και πλέον δρομέων, πραγματο-ποιήθηκε ο 2ος Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής» στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 17:36

Συμμετείχαμε, τρέξαμε, γιορτάσαμε...

● Σε εορταστική ατμόσφαιρα, και με τη συμμετοχή 6.000 και πλέον δρομέων, πραγματο-ποιήθηκε ο 2ος Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής» στο δήμο Νεάπολης-Συκεών.

resized laikos dromos 20

Σε ένα έντονα πανηγυρικό κλίμα χαράς και αισιοδοξίας, περισσότεροι από 6.000 δρομείς από 1 έως 84 ετών, πλημμύρισαν τους δρόμους του δήμου και έδωσαν τον ξεχωριστό τόνο της μεγάλης γιορτής του αθλητισμού, όπως εξελίχθηκε και φέτος ο 2ος Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής», που διοργάνωσε χθες, Κυριακή 14 Μαΐου 2017, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών.

resized laikos dromos 33

«Σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα ειρήνης, πολιτισμού και αθλητισμού. Ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, από όλους του πολίτες και δημότες που αγκάλιασαν και αυτό το θεσμό, που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με ακόμα περισσότερες εκπλήξεις, στη μνήμη του πρώην δημάρχου Συκεών Παναγιώτη Αφαλή», υπογράμμισε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, φανερά ενθουσιασμένος και χαρούμενος με τη συμμετοχή των πολιτών που ξεπέρασε κάθε προσδοκία αλλά και την άρτια διεξαγωγή του θεσμού για την οποία ευχαρίστησε θερμά όλους τους εργαζόμενους της ΚΕΥΝΣ και του Γραφείου Αθλητισμού, αλλά και τους εκατοντάδες εθελοντές.

resized laikos dromos 36

Από το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών, απ’ όπου ξεκίνησε η διαδρομή των 1.000 μέτρων και την περιοχή Στρεμπενιώτη, σημείο αφετηρίας των 5.000 μέτρων, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης έδωσε το σύνθημα και μικροί και μεγάλοι, από τα νηπιαγωγεία μέχρι τα ΚΑΠΗ, τοπικοί και αθλητικοί σύλλογοι από τη Νεάπολη, τις Συκιές, τον Άγιο Παύλο, τα Πεύκα και άλλες περιοχές της πόλης, η ποδοσφαιρική ομάδα των Πυροσβεστών, παρέες και οικογένειες με μωρά στα καροτσάκια, φόρεσαν τα ειδικά μπλουζάκια που μοίρασε ο δήμος και ξεχύθηκαν στους δρόμους με πλατιά χαμόγελα, σκορπώντας μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας.

resized laikos dromos 37

Στο πλευρό τους βρίσκονταν περισσότεροι από 250 εθελοντές, ενώ τους δρομείς εμψύχωναν μουσικοί του δήμου καθ’ όλη τη διάρκεια και των δύο διαδρομών. Ανάμεσα στους δρομείς βρίσκονταν φέτος μέλη της οικογένειας του πρώην δημάρχου Συκεών Παναγιώτη Αφαλή, στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένος ο αθλητικός αυτός θεσμός του δήμου, ενώ το όνομά του θα δοθεί σε κεντρική πλατεία και σε οδό της Δ.Ε. Συκεών.

Για «τεράστια συμμετοχή που δικαιώνει τη μεγάλη προσπάθεια» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης, περήφανος και πλήρως ικανοποιημένος και χαρούμενος με την απήχηση και την άψογη διοργάνωση της μεγάλης αυτής εκδήλωσης.

resized laikos dromos 38

Νέο ραντεβού με ενθουσιασμό…

Μια τεράστια γιορτή στήθηκε στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», κοινό τερματισμό και των δύο διαδρομών, όπου ο δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου υποδέχονταν και έδιναν τα συγχαρητήριά τους σε όλους τους δρομείς.

Μουσικό ροκ συγκρότημα του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών έδινε το ρυθμό και κράτησε αμείωτο το κέφι μέχρι το μεσημέρι, ενώ κατά τον τερματισμό τους, όλοι οι δρομείς παραλάμβαναν αναμνηστικό δίπλωμα αλλά και νερό, χυμό, μέλι και φρούτο που προσέφεραν οι χορηγοί του Λαϊκού Δρόμου (Φροντιστήρια Αργύρης Σιρδάρης, Βίκος, Μελίχρυσο, Καφέ Calderon).

resized laikos dromos 39

«Είναι υπέροχα και όλοι είναι πολύ χαρούμενοι. Τρέξαμε με το μπαμπά και άλλα παιδάκια και πήραμε και δίπλωμα», αναφέρει ενθουσιασμένος ο 3χρονος Κωνσταντίνος που ήρθε από την Πυλαία για να τρέξει και -όπως λέει- περιμένει με ανυπομονησία την επόμενη διοργάνωση.

«Ήταν πάρα πολύ ωραίος αγώνας, είχε πάρα πολλές συμμετοχές και όλα ήταν οργανωμένα τέλεια. Και η διαδρομή μού άρεσε πολύ. Οι ανηφόρες ήταν λίγο δύσκολες, αλλά συνολικά ήταν όλα τέλεια», δηλώνει η 1η νικήτρια στα 5.000μ. στις γυναίκες Τζίνα Σαμπά, για την οποία ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της και παρότι το έχει ρίξει στο διάβασμα ως μαθήτρια της Β΄Λυκείου, δεν θα μπορούσε να λείψει από τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου.

resized laikos dromos 40

Μαθητές Λυκείου και οι νικητές ανδρών και γυναικών στα 1.000 μέτρα, Βαγγέλης Κατσαρός και Ιωάννα Ήλκου. «Μου άρεσε πολύ ο αγώνας, όλα ήταν πολύ ωραία, οι διοργανωτές ήταν πολύ προετοιμασμένοι, παντού υπήρχαν εθελοντές για να μας βοηθήσουν. Πηγαίνω τέσσερα χρόνια στίβο στον Σ.Α.Π.Κ. Νεάπολης και χάρηκα πολύ τη συμμετοχή μου στον αγώνα», δηλώνει η Ιωάννα που από την τρίτη θέση στην οποία τερμάτισε πέρσι, φέτος ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Μαθητής Γ΄ Λυκείου και ποδοσφαιριστής στον Εθνικό Μετεώρων, ο Βαγγέλης Κατσαρός, ο οποίος χαρακτήρισε τη συμμετοχή του στον 2ο Λαϊκό Δρόμο καταπληκτική εμπειρία, δίνοντας συγχαρητήρια στον δήμο Νεάπολης-Συκεών. «Εύχομαι να γίνονται κάθε χρόνο τέτοιες εκδηλώσεις, πέρασα πολύ ωραία. Δεν ήταν δύσκολη η διαδρομή, ως ποδοσφαιριστής είμαι σε κατάσταση να τρέξω και ακόμα περισσότερα χιλιόμετρα, ενώ είχα αγωνιστεί και πέρυσι στον αγώνα δρόμου που είχε διοργανωθεί για τα στρατόπεδα», ανέφερε.

resized laikos dromos 42

Στον 2ο Λαϊκό Δρόμο «Παναγιώτης Αφαλής», στον οποίο όλοι ήταν νικητές, πρώτοι το νήμα του τερματισμού έκοψαν (με σειρά κατάταξης): Βαγγέλης Κατσαρός, Κωνσταντίνος Σκορδόπουλος, Ερμής Αρβανιτάκης (1.000 μ. ΑΝΔΡΩΝ), Ιωάννα Ήλκου, Νικολέτα Ραπτοπούλου, Χρυσή Μυλωνά (1000 μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ), Αθανάσιος Καραμπιτσάκης, Γιώργος Σατσώλης, Γιώργος Θάνος (5.000 μ. ΑΝΡΩΝ), Τζίνα Σαμπά, Ρωξάνη Παπαδοπούλου, Φωτεινή Ταχματζίδου (5000 μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ), στους οποίους απονεμήθηκαν τα μετάλλια της διάκρισης.

resized laikos dromos 43

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης για τη συμβολή της στην επιτυχία της διοργάνωσης, στον εκπρόσωπο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μιχάλη Παρθενόπουλο για την προσφορά του στον Λαϊκό Δρόμο και τον παραολυμπιονίκη του δήμου μας Ηλία Ναλμπάντη.

resized laikos dromos 44

 

resized laikos dromos 53resized laikos dromos 61resized laikos dromos 3resized laikos dromos 5resized laikos dromos 9resized laikos dromos 10resized laikos dromos 22resized laikos dromos 24resized laikos dromos 25resized laikos dromos 26resized laikos dromos 28resized laikos dromos 35

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μικροί και μεγάλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη διοργάνωση ανεβάζοντας τον πήχη της επιτυχίας ακόμη ψηλότερα...

 
Ο Δήμος Ναυπλιέων αναβαθμίζει και τα γήπεδα του
News - Αθλητισμός
Πέμπτη, 11 Μάιος 2017 16:49

Ο Δήμος Ναυπλιέων αναβαθμίζει και τα γήπεδα του

resized DSC 0919

Ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις από τον Δήμο Ναυπλιέων στους αθλητικούς χώρους με πρώτη αυτή της αντικατάστασης του καουτσούκ στα γήπεδα που διαθέτουν πλαστικό χλοοτάπητα και είναι της Αγίας Τριάδας, Παναριτίου, Δρεπάνου και Νέας Τίρυνθας. Θα ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις σε όλους του αθλητικούς χώρους του Δήμου Ναυπλιέων ώστε να μπορούν οι δημότες, οι ομάδες και οποιοσδήποτε άλλος θελήσει να αθληθεί, να το κάνει με ασφάλεια.

resized DSC 0924resized DSC 0930resized DSC 0932resized DSC 0933

 
29α Κυριακίδεια στον Πύργο Κορινθίας Τα Κυριακίδεια, οι καθιερωμένοι αγώνες ανώμαλου δρόμου, προς τιμήν του αείμνηστου Μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη, χρυσού νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946.
News - Αθλητισμός
Πέμπτη, 11 Μάιος 2017 12:46

29α Κυριακίδεια στον Πύργο Κορινθίας

Τα Κυριακίδεια, οι καθιερωμένοι αγώνες ανώμαλου δρόμου, προς τιμήν του αείμνηστου Μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη, χρυσού νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946.

resized ΚΕΝΤΡΙΚΗ

Την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκαν τα 29α Κυριακίδεια, στον Πύργο Κορινθίας.

Τα Κυριακίδεια, οι καθιερωμένοι αγώνες ανώμαλου δρόμου, προς τιμήν του αείμνηστου Μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη, χρυσού νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946, συγκέντρωσαν για άλλη μια φορά δρομείς κάθε ηλικίας καθώς και πλήθος θεατών.

resized received 1451030578251127

Επίσημος προσκεκλημένος των αγώνων, ο γιός του Μαραθωνοδρόμου, Δημήτρης Κυριακίδης. Από πλευράς Δήμου το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, επίσης οι Βουλευτές Κορινθίας κ. Γ. Ψυχογιός και Γ. Τσόγκας, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Αγγ. Παπαγγελόπουλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ηλ. Νιάρρος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δ. Κάσσιος, Κ. Κουσουλός, Π. Καλύβας και Μ. Αλογογιάννης, ο Αρχηγός της μείζονος μειοψήφιας κ. Βλ. Τσώτος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αν. Γκιολής, κ. Ν. Κεκερής και Σπ. Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύργου κ. Π. Βυζάς και η Πρόεδρος του Δερβενίου κ. Διαμάντω Δενδρινέλλη.

resized received 1451030684917783

Μετά το πέρας των αγώνων ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης «Χοράνθη» χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

resized received 1451030708251114resized received 1451031014917750resized received 1451031191584399resized received 1451031324917719resized received 1451031511584367resized received 1451031531584365resized received 1451031808251004resized received 1451031958250989

resized received 1451032078250977resized received 1451032341584284resized received 1451032444917607resized received 1451032464917605resized received 1456716357683104resized received 1456716607683079

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Τη δεύτερη θέση στον κόσμο κατέκτησε η ομάδα μπάσκετ κοριτσιών του 1ου Λυκείου Βούλας
News - Αθλητισμός
Τρίτη, 09 Μάιος 2017 16:43

Τη δεύτερη θέση στον κόσμο κατέκτησε η ομάδα μπάσκετ κοριτσιών του 1ου Λυκείου Βούλας

resized porec

Τη μεγαλύτερη επιτυχία του Ελληνικού Σχολικού αθλητισμού πέτυχε η ομάδα μπάσκετ κοριτσιών του 1ου Λυκείου Βούλας καθώς πήρε τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα το οποίο διεξήχθη στο Porec της Κροατίας από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 6 Μαΐου.

resized ypodoxi 01

Η ομάδα του σχολείου μας, η οποία αγωνιζόταν στην Κροατία με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας, έκανε σπουδαίες εμφανίσεις και έφτασε μία ανάσα από την πρώτη θέση, αλλά στον τελικό η Σερβία αποδείχθηκε ανώτερη και δίκαια πήρε τη νίκη. Προηγουμένως, η Ελληνική ομάδα προκρίθηκε από τον 4ο όμιλο της διοργάνωσης πετυχαίνοντας δύο νίκες, (Ρουμανία – Ελλάδα 35 – 83 και Ελλάδα – Δανία 48 – 38), ενώ ηττήθηκε από τη Φινλανδία με σκορ 41 – 28.

resized ypodoxi 02

Στη φάση των 16 τα κορίτσια της Βούλας νίκησαν την Τσεχία (51 – 44), στα προημιτελικά τη διοργανώτρια Κροατία (53 – 41). Στα ημιτελικά, σειρά είχε η ομάδα του Ισραήλ η οποία ηττήθηκε με σκορ 42 – 32 από την Ελληνική ομάδα. Ο μεγάλος τελικός διεξήχθη το Σάββατο 6 Μαΐου όπου η ομάδα της Σερβίας ανταποκρίθηκε στον τίτλο του φαβορί και πήρε τη νίκη με σκορ 71 – 52 σε ένα απολαυστικό αγώνα. Παρόντες στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον τελικό ήταν ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο Πρόεδρος του Πρωτέα Βούλας, Χρήστος Βασιλειάδης.

resized ypodoxi 03

Η ελληνική αποστολή επέστρεψε στη Βούλα το Βράδυ της Κυριακής 7 Μαΐου όπου στο προαύλιο του σχολείου τους, περίπου στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, ο Δήμος και ο σύλλογος γονέων επιφύλαξαν στα κορίτσια μια μεγάλη έκπληξη, αφού είχε διοργανωθεί υποδοχή της ομάδας και μια μικρή γιορτή προς τιμή του.

resized ypodoxi 04

Ο Δήμαρχος δαφνοστεφάνωσε τις αθλήτριες και αφού τις συνεχάρη και τις ευχαρίστησε για το γεγονός ότι έφεραν μια τεράστια διάκριση στην πόλη μας, διαβεβαίωσε πως η Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσει να στηρίζει τον αθλητισμό της πόλης με την ίδια ένταση προκειμένου να αθλούνται όλοι οι νέοι της πόλης και να συνεχίσουν να φέρνουν στο Δήμο διακρίσεις. Τέλος ο Δήμαρχος έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας, στη Λυκειάρχη κα Αποστολία Παπαγιάννη, στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας, στον Πρωτέα Βούλας μέσω του Προέδρου του συλλόγου, Χρήστου Βασιλειάδη καθώς οι 9 από τις 12 αθλήτριες είναι εν ενεργεία αθλήτριες του Πρωτέα και περισσότερο απ΄ όλα στις πρωταγωνίστριες του θριάμβου, στις παίχτριες οι οποίες είναι οι:

Ιβάνα Ράτσα

Μαρία - Κωνσταντίνα Αναστασόπουλου

Αλεξάνδρα Δανδουλάκη

Σαββίνα Καραλή

Ζωή Κορρέ

Ελευθερία Μαγγίνα

Χριστίνα Μαργαρίτη

Βαρβάρα Μυλωνάκη

Μαρία Παυλινέρη

Δήμητρα Συγγρού

Γεωργία Τσιχλάκη

Ιωάννα Χατζηβασιλείου

 

resized ypodoxi 05resized ypodoxi 06

 


Σελίδα 4 από 182
Στη Ναύπακτο ολοκληρώνεται θριαμβευτικά την Κυριακή το Bike Odyssey
Στη Ναύπακτο ολοκληρώνεται θριαμβευτικά την Κυριακή το Bike Odyssey
Στη Ναύπακτο ολοκληρώνεται θριαμβευτικά την Κυριακή το Bike Odyssey Στη γραφική Ναύπακτο θα πέσει την Κυριακή η αυλαία του Bike Odyssey, ...

ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover»  ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς  κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών     Η ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση