ATTICANEWS.GR

Member Area
Αθλητισμός
Η ΕΟΕ στηρίζει τον 39ο Αγώνα Δρόμο Φιλοθέης-Ψυχικού
News - Αθλητισμός
Τρίτη, 29 Νοέμβριος 2016 18:42

Η ΕΟΕ στηρίζει τον 39ο Αγώνα Δρόμο Φιλοθέης-Ψυχικού

Μία από τις παλαιότερες αθλητικές διοργανώσεις δήμων στην Ελλάδα, ο 39ος Αγώνας Δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού, ανακοινώθηκε σήμερα σε Συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

resized E003

Ο 39ος Αγώνας Δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού διοργανώνεται από το Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού και τον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Πολιτισμού-Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) και θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Άλσος Ψυχικού. Η διοργάνωση τελεί φέτος υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Οι αγώνες δρόμου τελούν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και περιλαμβάνουν δύο διαδρομές για ενήλικες 5 & 10 χιλιομέτρων, τέσσερις αγώνες για παιδιά (100, 200, 400 και 1.000 μέτρων), περίπατο 5 χιλιομέτρων, καθώς και αγώνες για Α.Μ.Ε.Α. Οι παιδικές δράσεις αθλητισμούς και Ολυμπισμού συνδιοργανώνονται και τελούν υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.

 

 

Σύμφωνα με τον κο Ξυριδάκη, Δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε μία από τις παλαιότερες αθλητικές διοργανώσεις δήμων, τον 39ο Αγώνα Δρόμου Φιλοθέης – Ψυχικού, που θα γεμίσει ξανά τους καταπράσινους δρόμους του δήμου μας προσφέροντας σε όλους μία αξέχαστη εμπειρία. Ο Δήμος μας, ως πιστοποιημένος project city του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων δεν θα μπορούσε παρά να αγκαλιάσει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα αυτό ο οποίος προβάλει το Ολυμπιακό ιδεώδες. στους συμπολίτες μας. Καινοτομία δε του φετινού μας αγώνα δρόμου είναι η διασύνδεσή του με τη θεσμοθέτηση μιας νέας, φιλόδοξης Πρωτοβουλίας ενίσχυσης του Ελληνικού Αθλητισμού του «Δρόμου για το 2020», στόχος της οποίας είναι η στήριξη συμμετοχής των αθλητών μας σε αθλητικές διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας στο μέλλον. Στηρίζουμε έμπρακτα τη φιλόδοξη αυτή Πρωτοβουλία διαθέτοντας το σύνολο των εσόδων του 39ου Αγώνα Δρόμου στο ταμείο της νεοσύστατης Πρωτοβουλίας».

resized E009

 

Ιδιαίτερης σημασίας για τη φετινή διοργάνωση αποτελεί τόσο η συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όσο και η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας «Ο Δρόμος για το 2020». «Ο Δρόμος για το 2020» αποτελεί μια ιδιαίτερης βαρύτητας πρωτοβουλία με κοινωφελή χαρακτήρα που στόχο έχει τη στήριξη Ελλήνων Αθλητών, η οποία δημιουργήθηκε από το Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία τάσης, έτσι ώστε όλο και περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις να είναι ανταποδοτικές στον ίδιο τον Αθλητισμό. Η ανάπτυξη της τάσης αυτής θα έχει ως αποτέλεσμα την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για την επιτακτική ανάγκη της έμπρακτης στήριξης της προετοιμασίας των αθλητών μας.

 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Eπιτροπής κ. Καπράλος δήλωσε: «Με την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας και την θεσμοθέτησή της, όλα τα έσοδα του «39ου Αγώνα Δρόμου» θα δοθούν για την οικονομική ενίσχυση της δράσης αυτής. Θα θέλαμε η ενέργεια αυτή να αποτελέσει αφετηρία και πηγή έμπνευσης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση εν γένει. Από την πλευρά της, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προτίθεται να εντάξει την εν λόγω πρωτοβουλία στο πλέγμα των δικών της δράσεων προσβλέποντας, ως φορέας εγνωσμένου διεθνούς κύρους, στη συστηματική προσέλκυση υποστηρικτών των Ελλήνων Αθλητών μας ενόψει μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων μέχρι το 2020».

 

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία θα αναλάβει τη διεξαγωγή παράλληλων δράσεων Ολυμπισμού για τους μικρούς συμμετέχοντες αθλητές, τις οποίες θα στελεχώσουν εθελοντές της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, αλλά και πολλοί Ολυμπιονίκες. Η διάδοση της Ολυμπιακής Παιδείας, η καλλιέργεια και η εφαρμογή των παιδαγωγικών και κοινωνικών αρχών του Ολυμπιακού κινήματος, η ευαισθητοποίηση των νέων στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω του αθλητισμού και η ανάπτυξη της αντίληψης της αθλητικής κοινότητας σε θέματα βιωσιμότητας, αποτελούν μερικούς από τους κύριους στόχους των δράσεων της ΕΘΝ.Ο.Α. και ευελπιστεί να τους προωθήσει μέσω του 39ου Αγώνα Δρόμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

 

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδος κ. Κούβελος δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια του 39ου αγώνα δρόμου Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, θα πραγματοποιηθούν διάφορες δραστηριότητες ανά ηλικιακή ομάδα, σε τέσσερις κατηγορίες. Θα διοργανωθεί, επίσης, παρέλαση παιδιών και υποστήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες που θα συμμετάσχουν. Με αυτόν τον τρόπο, είμαστε έτοιμοι να εκτελέσουμε ένα πλήρες πρόγραμμα με δράσ,﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽υρολυμπιονκπαιδευτικοίάσειςεις Αθλητισμού και Ολυμπισμού για τους μικρούς συμμετέχοντες».

 

Στις δράσεις, εκτός από τα στελέχη της ΕΘΝ.Ο.Α., θα συμμετάσχουν έχοντας εκπαιδευτική αρμοδιότητα οι ακόλουθοι Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, κ.κ. Νίκη Μπακογιάννη, Σοφία Παπαδοπούλου, Εύα Χριστοδούλου, Παύλος Μάμαλος, Σταυρούλα Σαμαρά.

 

Τη διοργάνωση στηρίζουν ευγενικά ο Όμιλος Συγγελίδης ως μέγας χορηγός, η Eurobank ως χρυσός χορηγός και οι εταιρίες Απολλώνιον, Saucony, Βίκος, Dole, GU, Brinx, LV Petridis, Creation, Starguard & Φώτο Ψυχικό, ως χορηγοί.

 

 

Σχετικά με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Η ΕΟΕ εργάζεται για την ανάπτυξη, προώθηση και προστασία του Ολυμπιακού Κινήματος, του αθλητισμού, του "ευ αγωνίζεσθαι" και της εξωσχολικής σωματικής αγωγής, σύμφωνα με τις αρχές του Ολυμπιακού Ιδεώδους και των παραδόσεων του ελληνικού αθλητισμού. Ασκεί επίσης την εποπτεία των Ολυμπιακών Αθλημάτων και συνεργάζεται με την Πολιτεία, καθώς και με δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς για την προώθηση υγιούς πολιτικής στο χώρο του αθλητισμού. Διαδίδει την αγάπη για τον αθλητισμό και το σεβασμό του αθλητικού πνεύματος μεταξύ των νέων ανθρώπων. Οργανώνει, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Εθνικές Ομοσπονδίες, την προετοιμασία των αθλητών. Προβαίνει, με αποκλειστικά δική της ευθύνη, στην τελική επιλογή των αθλητών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς και στους Μεσογειακούς Αγώνες.

 

Σχετικά με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία

Η Ελληνική Ολυμπιακή Ακαδημία, πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας δίνοντας έμφαση στα παιδιά και τους νέους της Ελλάδας. Η διάδοση της Ολυμπιακής Παιδείας στην Ελληνική Επικράτεια , η καλλιέργεια και η εφαρμογή των παιδαγωγικών και κοινωνικών αρχών του Ολυμπιακού κινήματος, το Fair Play, η συμβολή στην καταπολέμηση των φαινομένων του doping και της βίας στο χώρο του Αθλητισμού ,η ευαισθητοποίηση των νέων στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω του αθλητισμού και η ανάπτυξη της αντίληψης της αθλητικής κοινότητας σε θέματα βιωσιμότητας, αποτελούν μερικούς από τους στόχους των δράσεων της ΕΘΝ.Ο.Α. Η ΕΘΝ.Ο.Α, λειτουργεί ως ένα πολυπολιτισμικό κέντρο που έχει ως στόχο την διατήρηση και την διάδοση του Ολυμπιακού Ιδεώδες. Μέσα από την μακραίωνη ιστορία του, μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι το Ολυμπιακό Πνεύμα, αντανακλά τις ευρύτερες πολιτισμικές συνθήκες που διαμορφώνονται σε κάθε εποχή. Έτσι, όλες οι δράσεις της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, υποστηρίζουν ένα όραμα για τον 21ο αιώνα: να ενισχύσουν την συμβολή του Ολυμπισμού στην Ανθρωπότητα!

 

Σχετικά με τον ΣΕΓΑΣ

Πρωταρχικό ρόλο στον αθλητισμό, τόσο της πατρίδας μας αλλά και στον Παγκόσμιο, έπαιξε ο ΣΕΓΑΣ, αφού ήταν η πρώτη Ομοσπονδία που ιδρύθηκε (1897) και καλλιέργησε-εξέλιξε, από την ίδρυσή του και για πολλές δεκαετίες, όλα τα αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεΐ, κολύμπι, τένις, ξιφασκία, ποδηλασία, γυμναστική, πάλη, πυγμαχία, ιππασία, σκοποβολή, τζούντο κ.α) που στη συνέχεια έγιναν ανεξάρτητες ομοσπονδίες. Είχε την τύχη να ενταχθούν στις τάξεις του άνθρωποι πνευματώδεις και οραματιστές που δημιούργησαν ένα αθλητικό κίνημα μεταδίδοντας τα Ολυμπιακά Ιδεώδη και τον Πολιτισμό της Ελλάδας στην υφήλιο, συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα στην Παγκοσμιότητα του αθλητισμού, στην ειρήνη και τον πολιτισμό. Η ίδρυση της Ομοσπονδίας ήρθε σαν συνέχεια και ανάγκη για την καλύτερη οργάνωση του αθλητισμού μας που ποτέ δεν έπαψε να υπάρχει και συνέχιζε μέσα στους αιώνες να συγκινεί το λαό μας. 

 

Σχετικά με τον ΟΚΑΠΑ

Ο ΟΚΑΠΑ (Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού) του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού είναι ο ενιαίος φορέας που προέκυψε από τη συγχώνευση 14 Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, οι οποίοι λειτουργούσαν πριν από την εφαρμογή του νόμου «Καλλικράτη», στους πρώην Δήμους Φιλοθέης, Ψυχικού και Νέου Ψυχικού. Ο ΟΚΑΠΑ αποτελεί βασικό μοχλό στην προσπάθεια για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Αποστολή του είναι να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες και επιλογές στους τομείς της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού και να στηρίζει τους δημότες στις καθημερινές ανάγκες και δραστηριότητές τους, με δράσεις που απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους από 8 μηνών έως 88 χρονών. Ο ΟΚΑΠΑ αναλαμβάνει την ευθύνη και την επιμέλεια της διοργάνωσης των μεγαλύτερων αθλητικών γεγονότων στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του δήμου (ενδεικτικά αναφέρουμε: ‘Αγώνας Δρόμου’, ‘Αθλητικά Δρώμενα’, ‘Κυριακίδεια’, ‘Gala Στίβου Γυναικών’, ‘Κονιαλίδεια’, ‘Διαδημοτική Ημερίδα Κολύμβησης’), σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, καθώς και με τοπικά κοινωφελή σωματεία, όπως η ‘Εστία’.

 
Oι σύγχρονες "Καλλιπάτειρες" με τη δυναμική και ζεστή παρουσία τους κατά την χθεσινοαπογευματινή εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα της Μεγάλης Βρεταννίας, θαρραλέα εμφύσησαν την αξιακή παιδεία για ακόμα μία φορά και παραμένουν σύμβολο της γυναικείας προσφορ
News - Αθλητισμός
Τρίτη, 29 Νοέμβριος 2016 08:08

Oι σύγχρονες "Καλλιπάτειρες" με τη δυναμική και ζεστή παρουσία τους κατά την χθεσινοαπογευματινή εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα της Μεγάλης Βρεταννίας, θαρραλέα εμφύσησαν την αξιακή παιδεία για ακόμα μία φορά και παραμένουν σύμβολο της γυναικείας προσφοράς στον αγώνα για τη διάδοση του Ολυμπιακού Ιδεώδους και της ευγενούς αθλητικής άμιλλας.

15203259 10209401091577444 2563986742399108804 n


Ξεχωριστές ματιές και ζεστό χειροκρότημα για την παρουσία- συμβολή των Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη, Εύη Μωραιτίδου και Μορφούλα Ντώνα,φορώντας τις μοναδικές δημιουργίες του οίκου υψηλής ραπτικής Oscar de la Renta, μαζί με τα πανέμορφα μοντέλα της επίδειξης και φυσικά της Προέδρου του Σωματείου κας Κατερίνας Παναγοπούλου (Εθνική Πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι).

IMG 20161128 202314
Η Καλλιπάτειρα, κόρη του Ολυμπιονίκη Διαγόρα του Ρόδιου, ήταν η πρώτη γυναίκα της αρχαιότητας που μπήκε μέσα σε αθλητικό χώρο και παρακολούθησε τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Οι κανονισμοί απαγόρευαν την είσοδο και την παρακολούθηση των γυμνικών αγώνων για τις γυναίκες, αλλιώς τιμωρούνταν σε θάνατο με κατακρήμνιση από το βραχώδες όρος Τυπαίο. Η Καλλιπάτειρα, θέλοντας να θαυμάσει το γιο της Πεισίροδο που αγωνιζόταν στην πάλη, πήρε την τόλμη και περιφρονώντας τη σχετική απαγόρευση και την επαπειλούμενη ποινή, μεταμφιέστηκε σε γυμναστή όπου και εισήλθε και παρακολούθησε τον αγώνα.
Προδόθηκε όμως από τον υπέρμετρο και δικαιολογημένο ενθουσιασμό της για τη νίκη του γιου της. Ωστόσο, δεν της επιβλήθηκε η θανατική ποινή, καθώς η οικογένειά της είχε βγάλει σειρά Ολυμπιονικών (πατέρα, σύζυγο, 3 αδέλφια, γιο και ανιψιό).[1].
Η ιστορία της Καλλιπάτειρας έκανε εντύπωση τόσο στους συγχρόνους της, όσο και στις μετέπειτα γενεές μέχρι που ενέπνευσε και τον Λορέντζο Μαβίλη, ο οποίος της αφιέρωσε ένα σονέτο του που θεωρείται ένα από τα ωραιότερα δεκατετράστιχα ποιήματά του.(WP)

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 29 Νοέμβριος 2016 10:02
 
Ο ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΣΩ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ
News - Αθλητισμός
Παρασκευή, 25 Νοέμβριος 2016 09:25

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΣΩ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ

resized ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΣΩ - ΣΕΟ

O Φιλοκτήτης, το ΙΑΣΩ, το ΙΑΣΩ Παίδων και το ΙΑΣΩ General προχώρησαν σε συμφωνία συνεργασίας με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, προσφέροντας μοναδικά προνόμια υγείας σε όλους τους Ολυμπιονίκες καθώς και τα στελέχη του Συλλόγου.
Ο Όμιλος ΙΑΣΩ στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, δείχνει έμπρακτα τη στήριξή του προς τους ανθρώπους που συνεχίζουν να μας κάνουν ακόμη περήφανους διεθνώς. Ως απόρροια αυτής της συμφωνίας, οι Ολυμπιονίκες μας και τα στελέχη του Συλλόγου έχουν πλέον πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε έναν από τους μεγαλύτερους Ομίλους Υγείας στην Ελλάδα, προκειμένου να καλύψουν αποτελεσματικά τις ανάγκες τους.
 
Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, στα πλαίσια αυτής της νέας συνεργασίας, θα είναι αρωγός και συνδιοργανωτής με το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΙΑΣΩ «δίπλα σας» για την πραγματοποίηση δράσεων προαγωγής της υγείας και κοινωνικής ευαισθητοποίησης στο ευρύ κοινό.
resized ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΣΩ - ΣΕΟ3
Στην υπογραφή της συμφωνίας έδωσαν το παρόν Ολυμπιονίκες από διάφορα αθλήματα: Μιχάλης Κακιούζης Ολυμπιονίκης Καλαθοσφαίρισης, Εύη Μωραϊτίδου, Αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης, Βιργινία Κραβαριώτη, Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας, Μαρία Βρυώνη, Ολυμπιονίκης Πάλης, Αποστολία Ιωάννου, Ολυμπιονίκης Συγχρονισμένης Κολύμβησης, Σταυρούλα Αντωνάκου, Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης, Αρετή Αθανασοπούλου, Ολυμπιονίκης TAE KWO DO, Σπύρος Γιάνναρος, Διονύσιος Αγγελόπουλοςκαι Λευτέρης Κόνσολας, Ολυμπιονίκες Κωπηλασίας, οι οποίοι δώρισαν στον Πρόεδρο του Ομίλου ΙΑΣΩ Δρ Γ. Σταματίου και τον Διευθύνων Σύμβουλο του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ Καθηγητή κ. Α. Αντσακλή, μία εμφάνιση της ομάδας μπάσκετ του ΣΕΟ.
resized ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΣΩ - ΣΕΟ1
Ο Δρ. Γεώργιος Σταματίου, Μ/Γ, Πρόεδρος του Δ.Σ. Ομίλου ΙΑΣΩ καλωσόρισε και ευχαρίστησε την κα Βούλα Κοζομπόλη, Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών καθώς και τους παρευρισκόμενους Ολυμπιονίκες και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «…Νιώθουμε πολύ υπερήφανοι για την ιστορία μας, πολύ υπερήφανοι για τους ολυμπιονίκες μας, πολύ υπερήφανοι για εσάς, οι οποίοι συνεχίζετε να ενσαρκώνεται το ολυμπιακό ιδεώδες. Τη βασική αρχή της ισότητας και της ισονομίας. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας, προσφέροντάς ως Όμιλος ΙΑΣΩ, αμέριστη στήριξη στο έργο σας…».
resized ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΣΩ - ΣΕΟ2
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα Κοζομπόλη, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα στελέχη του Ομίλου, σημείωσε: «Είναι αλήθεια ότι δεδομένης της φύσης της δραστηριότητάς μας, μέσω της οποίας αντιμετωπίζουμε συχνά πολλές σωματικές καταπονήσεις και τραυματισμούς, η παροχή υπηρεσιών υγείας του Ομίλου ΙΑΣΩ και του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ, του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης στην Αττική και ενός εκ των πιο σημαντικών της Ευρώπης, τόσο προς εμάς, όσο και προς τα μέλη των οικογενειών μας, είναι πολύ σημαντική, και μας δίνει το αίσθημα της ασφάλειας σε εποχές αβεβαιότητας».
resized ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΟΜΙΛΟΥ ΙΑΣΩ
 
resized ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΣΕΟ
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 25 Νοέμβριος 2016 10:06
 
Ευχαριστίες από την Πανελλήνια Ομοσπονδίας Kick Boxing στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, για τη διοργάνωση μιας σειράς αγώνων στη Θεσσαλία τα τελευταία χρόνια.
News - Αθλητισμός
Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2016 17:57

Ευχαριστίες από την Πανελλήνια Ομοσπονδίας Kick Boxing στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, για τη διοργάνωση μιας σειράς αγώνων στη Θεσσαλία τα τελευταία χρόνια.

Kick boxing

Τις ευχαριστίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Kick Boxing για τη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και τους διασυλλογικούς αγώνες που διεξάγονται στη Θεσσαλία για 6 συνεχή χρόνια, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Τσεκούρας προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Κατά τη συνάντηση που είχαν ο κ. Τσεκούρας προσέφερε στον κ. Αγοραστό ένα ζευγάρι γάντια Kick Boxing και ένα αναμνηστικό από το «Thessalia Open 2016» που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία τον περασμένο Οκτώβρη.

 

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας αναγνώρισε τη μεγάλη συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις διοργανώσεις, που έφεραν στην περιοχή περίπου 5.000 αθλητές από το 2013 και μετά, για να αγωνιστούν στο αγαπημένο τους άθλημα.

 

Ο κ. Κ. Αγοραστός ευχαρίστησε για τα αναμνηστικά τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συνεχίσει να στηρίζει αθλητικές διοργανώσεις καθώς: «ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Πλάθει ισχυρούς χαρακτήρες και μαθαίνει στους ανθρώπους και ιδιαίτερα στους νέους, να πέφτουν, να προσπαθούν και να σηκώνονται συνεχίζοντας τον αγώνα».

 
Νέο γήπεδο στη Ραφήνα από την Περιφέρεια Αττικής
News - Αθλητισμός
Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2016 13:47

Νέο γήπεδο στη Ραφήνα από την Περιφέρεια Αττικής

PERATTIKIS1116

Την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή νέου Γηπέδου Ραφήνας» δρομολόγησαν με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, Βασίλης Πιστικίδης. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.050.000 ευρώ με ΦΠΑ που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Η κατασκευή του νέου Γηπέδου στον Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου, και συγκεκριμένα στην περιοχή Διάκου Μάνδρες, έχει ως στόχο την αναβάθμιση των συνθηκών άθλησης των πολιτών και τη διεξαγωγή των αγώνων και των προπονήσεων των ομάδων σε πιο εκσυγχρονισμένο χώρο. Επιπλέον, προβλέπεται η δημιουργία συνθηκών ελεύθερης πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία, ενώ η υλοποίηση του έργου αναμένεται να συμβάλλει επίσης στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού φόρτου της περιοχής, η κυκλοφορία της οποίας είναι ήδη επιβαρυμένη από τη λειτουργία του λιμένα, καθώς και από το γεγονός ότι το υφιστάμενο γήπεδο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Το έργο αποβλέπει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την εκπομπή των καυσαερίων των διερχόμενων οχημάτων, αλλά και στην αποκατάσταση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου, καθώς το υπάρχον γήπεδο θα μετατραπεί σε χώρο πρασίνου.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθούν εργασίες για την κατασκευή του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου με βάση τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με σύγχρονο συνθετικό χλοοτάπητα προδιαγραφών εγκεκριμένων από τη FIFA. Ακολούθως, περιλαμβάνει την ολοκλήρωση γύρω από το γήπεδο της πλήρους υπόβασης του στίβου 400 μέτρων και έξι διαδρομών (χωρίς την τελική επιφάνεια, η οποία θα κατασκευαστεί σε επόμενο στάδιο), την κατασκευή εγκατάστασης υπαίθριου ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου, την κατασκευή της υπόβασης για τον χώρο στάθμευσης οχημάτων, καθώς και παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και τη φύτευσή του.

Τέλος, το έργο θα δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

 
ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Α.Ε.Κ., ΣΕ «ΑΓΩΝΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!
News - Αθλητισμός
Τρίτη, 22 Νοέμβριος 2016 18:26

ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Α.Ε.Κ., ΣΕ «ΑΓΩΝΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

resized Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Βραυρώνιος Νίκος Ορφανός απονέμει αναμνηστική πλακέτα στον καλύτερο ποδοσφαιριστή του αιώνα Μίμη Παπαϊωάννου

 

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, Δευτέρα 21/11/2016, ο 3ος Φιλανθρωπικός Ποδοσφαιρικός Αγώνας, μεταξύ των ομάδων «Σύνδεσμος Παλαιμάχων Μαρκοπούλου» και «Σύνδεσμος Παλαιμάχων Α.Ε.Κ.», στο ανοιχτό Γήπεδο Ποδοσφαίρου του Δημοτικού Σταδίου Μαρκοπούλου, με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου.

resized Αναμνηστική Συνδέσμου Παλαιμάχων Μαρκοπούλου

Με την παρουσία τους, μας τίμησαν ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει ιστορία στα γήπεδα, έχουν διδάξει ήθος – εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου –, έχουν δοξαστεί και σίγουρα έχουν εμπνεύσει πολλές γενιές.

resized Στιγμιότυπο του αγώνα
Μεταξύ αυτών, ο Μίμης Παπαϊωάννου, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του αιώνα, όπως ανέφερε ένας φίλαθλος, ο Λάκης Νικολάου, ο Ντανιέλ Μπατίστα Λίμα, ο Στέλιος Σεραφείδης που έπαιξε σε ηλικία 80(!) ετών, ο Θύμιος Ανδρίκουλας – ποδοσφαιριστής της Α.Ε.Κ. και του Γ. Σ. ΜΑΡΚΟ, ο Γιώργος Καραφέσκος, ο οποίος έχει διατελέσει προπονητής στο Γ. Σ. ΜΑΡΚΟ και άλλοι πολλοί.

resized Συγκέντρωση τροφίμων για την υποστήριξη του έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Μαρκοπούλου
Στον αγώνα, «σφύριξε» ο Πέτρος Κόνιαρης, ο οποίος υπήρξε διαιτητής Α΄ Εθνικής.
Επίσης, εθελοντικά κάλυψαν τον αγώνα «στις γραμμές», οι Σάββας Κεσίδης και Σταύρος Σιούλος.

resized Αναμνηστική Συνδέσμων Παλαιμάχων
Το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε, ήταν να τους τιμήσουμε κι εμείς, προσφέροντάς τους αναμνηστικές πλακέτες, για την προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τις απονομές πραγματοποίησαν πριν την έναρξη του αγώνα, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαρία Κιμπιζή και ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», Νίκος Ορφανός και ο πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ Δημήτρης Γιαρένης, που μας τίμησε με την παρουσία του.

resized Απονομή στους διαιτητές του αγώνα για την εθελοντική τους συμμετοχή

Ευχαριστούμε θερμά το Σύνδεσμο Παλαιμάχων Μαρκοπούλου, τους Παλαίμαχους Καλυβίων, τον Γ.Σ. «ΜΑΡΚΟ», καθώς επίσης και τους απλούς πολίτες, για τη συνδρομή τους στη συλλογή τροφίμων. Επίσης ευχαριστούμε το χορηγό Γρ. Τελετών «Γκούνης», που κάλυψε τη δαπάνη για τη φιλοξενία των Παλαιμάχων της Α.Ε.Κ. σε ταβέρνα της περιοχής.

resized Η Αντιδήμαρχος Μαρία Κιμπιζή  απονέμει αναμνηστική πλακέτα στον αγαπημένο όλων των φιλάθλων Ντανιέλ Μπατίστα Λίμα

Οι γηπεδούχοι και οικοδεσπότες, Παλαίμαχοι Μαρκοπούλου, προσέφεραν μαζί με τους Παλαιμάχους Α.Ε.Κ., ένα απολαυστικό θέαμα, με πρωταγωνιστές τον Εθελοντισμό, την Κοινωνική Αλληλεγγύη και την Προσφορά στον συνάνθρωπο, μέσα από τον Αθλητισμό!

resized Η Αντιδήμαρχος Μαρία Κιμπιζή  απονέμει αναμνηστική πλακέτα στον κ. Γιάννη Μαντάλα του Συνδέσμου Παλαίμαχων Μαρκοπούλου

 
ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ «RUN4FUN» ΣΤΑ ΚΑΜΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΦΟΙΒΟ» ΤΗΝ Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Ο.Π.Α.Ν.
News - Αθλητισμός
Τρίτη, 22 Νοέμβριος 2016 16:33

ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ «RUN4FUN»  ΣΤΑ ΚΑΜΙΝΙΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΦΟΙΒΟ»

ΤΗΝ Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΚΑΙ ΤΟΝ Ο.Π.Α.Ν.

 

 resized 1223

Με τη συμμετοχή αθλητών, μαθητών από σχολεία της πόλης, παιδιών από Ιδρύματα του Πειραιά, από Ακαδημίες ποδοσφαίρου και από εθελοντικές οργανώσεις, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας σκυταλοδρομίας «Run4Fun», την Κυριακή 20 Νοεμβρίου  που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Φυσιολατρικός Κοινωνικός  Σύλλογος «Φοίβος» σε συνεργασία με την Δ΄ Δημοτική Κοινότητα και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας στα Καμίνια. 

 

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στην αθλητική δράση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και είχε σημείο εκκίνησης το στρατόπεδο Παπαδογιωργή με κατεύθυνση την κεντρική πλατεία Καμινίων «Ν. Λεγάκης», επί της κεντρικής οδού Αγίου Ελευθερίου.

 resized 1225

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση του αγώνα σκυταλοδρομίας, βραβεύθηκε για την προσφορά του στον αθλητισμό, ο Ολυμπιονίκης Κολύμβησης Ανοιχτής Θαλάσσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ριο Ντε Τζανέιρο κ. Σπύρος Γιαννιώτης.

 

Ο Πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Τάσος Πούλος, δήλωσε: «Η αθλητική δράση που διοργάνωσε ο Μ.Φ.Κ. Σύλλογος «Φοίβος» σε συνεργασία με την Δ΄ Δημοτική Κοινότητα και τον Ο.Π.Α.Ν. στα Καμίνια, μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Ήταν μια επιτυχημένη αθλητική δραστηριότητα, στην οποία συμμετείχαν φορείς, μαθητές της πόλης, δημότες με τα παιδιά τους και διακεκριμένοι αθλητές. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας να υλοποιούμε δράσεις που προάγουν τον αθλητισμό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά  Γιάννη Μώραλη για τη στήριξή του στην δράση αυτή, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, την Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του  Μ.Φ.Κ. Συλλόγου «Φοίβος» για την άψογη συνεργασία, τον Διοικητή της Τροχαίας Πειραιά κ. Σπυρίδων Λάσκο, όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση του αγώνα και να  συγχαρώ γι΄ ακόμα μια φορά τον Ολυμπιονίκη μας Σπύρο Γιαννιώτη, για την προσφορά του. Εύχομαι και άλλοι φορείς της πόλης μας να αναλάβουν παρόμοιες πρωτοβουλίες. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε χαρά στον κόσμο».

 

Η Πρόεδρος του Μορφωτικού Φυσιολατρικού Κοινωνικού Συλλόγου «Φοίβος» κ. Δήμητρα Γκλεζάκου, δήλωσε: «Αποφασίσαμε να «περπατήσουμε» έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας. Μέσα από τον αθλητισμό πρέπει να μάθουμε να προσπαθούμε, να βάζουμε στόχους, να βελτιωνόμαστε αλλά και να διασκεδάζουμε. Στο χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για να διοργανωθεί η δράση αυτή, κάναμε ένα υπέροχο ταξίδι. Οι εμπειρίες και η συγκίνηση που εισπράξαμε από τον κόσμο ήταν μεγαλειώδης. Δεν ήταν μια απλή,  τυπική δράση, όπου το Διοικητικό Συμβούλιο, οι συνδιοργανωτές και οι φίλοι του Φοίβου έφεραν εις πέρας. Νιώσαμε συναισθήματα πολλά και πλούσια γιατί ο κόσμος αγκάλιασε τη δράση, το όραμα και το στόχο που θέσαμε. Μας είπαν την άποψή τους οι άνθρωποι που ζουν στα Καμίνια, οι επιχειρήσεις, τα σχολεία, τα σωματεία της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας και έδειξαν ότι έχουν διάθεση για συνεργασία καθώς και να προσφέρουν εθελοντικά σε κάθε τι που αναδεικνύει πολιτισμό και ποιότητα. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από κορυφαίους αθλητές, όπου κοιτάζοντας και ακούγοντας τους να μιλάνε  με την απλότητα που τους διακρίνει, αισθανθήκαμε συγκίνηση και υπερηφάνεια. Η χαρά και η συγκίνηση που το Διοικητικό Συμβούλιο του Φοίβου κι εγώ νιώσαμε,  κατά την απονομή της τιμητικής πλακέτας στον Ολυμπιονίκη Κολύμβησης Ανοιχτής Θαλάσσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ριο Σπύρο Γιαννιώτη ήταν μεγάλη,  καθώς εκτός όλων των άλλων, δίδαξε σε όλο τον κόσμο τι θα πει ήθος και τιμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για τη στήριξή του, την Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, τον Ο.Π.Α.Ν.,  τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου, Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Πειραιά, τον Διοικητή της Τροχαίας Πειραιά κ. Σπυρίδων Λάσκο, τον ΟΑΣΑ για την τροποποίηση των δρομολογίων, το Κανάλι Ένα, το Σώμα Εθελοντών Κοκκινιάς και τις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου Ατρόμητος για τη συνεργασία που είχαν με την Τροχαία καθώς και τις εταιρείες χορηγούς για την υπερπολύτιμη προσφορά τους».

 

Στον  αγώνα σκυταλοδρομίας, από την πλευρά του Δήμου Πειραιά παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κυρία Αθηνά Γλύκα Χαρβαλάκου, οι κ.κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης,  Στέλιος Γαϊτανάρος και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Σταύρος Βοϊδονικόλας.

 
ΤΟ 3Ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ» ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2016 18:26

ΤΟ 3Ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ» ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 resized  MG 8281

Με τη συμμετοχή των έξι καλύτερων ομάδων της υδατοσφαίρισης στην κατηγορία Παίδων πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 18 – 20 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά «Ανδρέας Γαρύφαλλος» το 3ο Τουρνουά «Ανδρέας Γαρύφαλλος», προς τιμήν του «Πατριάρχη» της ελληνικής υδατοσφαίρισης.  

 

Το τουρνουά, το οποίο διοργάνωσαν από κοινού ο Εθνικός Ο.Φ.Π.Φ. και ο Ο.Π.Α.Ν., φέτος είχε ιδιαίτερα συμβολική σημασία, καθώς διεξήχθη στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά που φέρει το όνομα του Ανδρέα Γαρύφαλλου.

 

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τους αγώνες στους οποίος συμμετείχαν οι ομάδες του Εθνικού, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Πανιωνίου, της Βουλιαγμένης και του ΠΑΟΚ, με την ομάδα Παίδων της Βουλιαγμένης να κατακτά το τρόπαιο επικρατώντας με 13-8 του ΠΑΟΚ.

 

 

Τη βράβευση στην πρωταθλήτρια ομάδα της Βουλιαγμένης και στις δύο ομάδες που κατέκτησαν μετάλλιο έκανε η πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ενώ τους διακριθέντες πολίστες βράβευσαν ο προπονητής της ανδρικής ομάδας του Εθνικού, Φάνης Κουντουδιός και ο κ. Γιάννης Γαρύφαλλος, γιος του Ανδρέα Γαρύφαλλου.

 

Η Πρόεδρος του Εθνικού κα Δώρα Ιωαννίδου απένειμε  τιμητική πλακέτα στην Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου για την συμβολή της στη διεξαγωγή του τουρνουά «Ανδρέας Γαρύφαλλος».

 resized  MG 8248

Η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κα Σταυρούλα Αντωνάκου δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το τουρνουά «Ανδρέας Γαρύφαλλος» έχει τόσο μεγάλη απήχηση. Ήταν μια άρτια διοργάνωση, μια μεγάλη γιορτή για το πόλο, με εξαιρετικού επιπέδου αγώνες από τα παιδιά. Φέτος δε, είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι καθώς το μέλλον του ελληνικού πόλο, οι νέοι αθλητές, αγωνίστηκαν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Πειραιά το οποίο εδώ και μερικούς μήνες φέρει το όνομά του μεγάλου αθλητή της υδατοσφαίρισης και πρώην Προέδρου του Εθνικού Ανδρέα Γαρύφαλλου. Ο Ο.Π.Α.Ν., θα συνεχίσει να στηρίζει με όσα μέσα διαθέτει, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που φέρνουν τα παιδιά μας κοντά στον αθλητισμό».

 resized  MG 8083

Η Πρόεδρος του Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ. κα Δώρα Ιωαννίδου δήλωσε για τη διοργάνωση:

«Ήταν μια άψογη διοργάνωση στην οποία συνέβαλαν  η πρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. Αντωνάκου Σταυρούλα καθώς και ο προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος του Οργανισμού κ. Κούλης Δουρέκας. Ευελπιστούμε το συγκεκριμένο τουρνουά να γίνει θεσμός στη μνήμη ενός σημαντικού ανθρώπου και αθλητή, του Πατριάρχη της Ελληνικής Υδατοσφαιρισης,του Ανδρέα Γαρύφαλλου. Ο Δήμος Πειραιά έχει αποδείξει ότι είναι αρωγός στις προσπάθειες του συλλόγου μας και ελπίζουμε η άψογη συνεργασία μας να  συνεχιστεί».

 
Συγχαρητήρια του Δημάρχου Σαρωνικού στους αθλητές και τους προπονητές του Α.Γ.Σ. Taekwondo Λαγονησίου-Κερατέας-Μαρκοπούλου
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2016 12:20

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Σαρωνικού στους αθλητές και τους προπονητές του Α.Γ.Σ. Taekwondo Λαγονησίου-Κερατέας-Μαρκοπούλου

imageedit 7 2406629092

Ο Δήμος Σαρωνικού συγχαίρει θερμά τον Αθλητικό Σύλλογο Taekwondo Λαγονησίου-Κερατέας-Μαρκοπούλου, για την επιτυχημένη συμμετοχή του στο 7ο Διεθνές Τουρνουά Hereya Open, που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου 2016.

Ο Σύλλογος, που συμμετείχε φέτος στο τουρνουά για τρίτη συνεχή χρονιά, βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης ως προς τη συγκομιδή μεταλλίων, καθώς κατέκτησαν μετάλλια 13 από τους 17 αθλητές που αγωνίστηκαν.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, σε μήνυμά του ανέφερε: «Οι αθλητές μας κατάφεραν για μια ακόμη χρονιά να μας κάνουν υπερήφανους στο πλαίσιο μιας σημαντικής διεθνούς διοργάνωσης. Το γεγονός ότι η συμμετοχή του Συλλόγου στο συγκεκριμένο τουρνουά συνοδεύεται κάθε χρόνο από υψηλότερες επιδόσεις και μεγαλύτερη συγκομιδή μεταλλίων, αποτυπώνει τη συστηματική προετοιμασία, την προσπάθεια, τη θέληση και την επιμονή, τόσο των αθλητών όσο και των προπονητών τους. Σε όλους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και ένα ευχαριστώ, για τη χαρά που μας έδωσαν. Εύχομαι καλή συνέχεια και ακόμη περισσότερες επιτυχίες.»

 
«Όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν δικαίωμα στη χαρά», ήταν το μήνυμα του Δημάρχου Ιωαννίνων που υποδέχθηκε στο Δημαρχείο την Μπαρτσελόνα
News - Αθλητισμός
Σάββατο, 19 Νοέμβριος 2016 17:03

«Όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν δικαίωμα στη χαρά», ήταν το μήνυμα του Δημάρχου Ιωαννίνων που υποδέχθηκε στο Δημαρχείο την Μπαρτσελόνα

resized 1

Μια πολύ όμορφη στιγμή για την πόλη των Ιωαννίνων ήταν η σημερινή, με το Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, να υποδέχεται στο Δημαρχείο την ομάδα των βετεράνων της Μπαρτσελόνα.

Είχε προηγηθεί χθες το απόγευμα η συνάντηση στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων» -που δεν ήταν μόνο ένας ποδοσφαιρικός αγώνας – δύο ομάδων με ιστορία. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και Μπαρτσελόνα ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ευαισθητοποιήσουν τη διεθνή κοινότητα απέναντι στο δράμα που βιώνουν οι πρόσφυγες και κυρίως τα παιδιά, γιατί -όπως είπε και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων- «όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν δικαίωμα στη χαρά».

resized 2

«Ανοίξαμε το Δημαρχείο και την πόλη μας για να υποδεχθούμε σπουδαίους φίλους», όπως είπε ο κ. Μπέγκας, εκφράζοντας τη διάθεση αυτές οι σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης να συνεχιστούν και «να κάνουμε κι άλλες τέτοιες όμορφες ενέργειες για τη φιλία των δύο πόλεων μας -Ιωαννίνων και Βαρκελώνης- και τη φιλία των δύο λαών μας».

Όπως είπε ο Δήμαρχος το διήμερο της παρουσίας της Μπαρτσελόνα στα Γιάννενα «ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή για την πόλη μας και στέλνει ένα μήνυμα για το τι σημαίνει αλληλεγγύη για τους ανθρώπους που υποφέρουν και κυρίως για τα παιδιά. Γιατί όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν δικαίωμα στη χαρά».

resized 3

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Μπέγκας υπογράμμισε πως «είναι ένα δύσκολο ζήτημα για την Ευρώπη η οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η Ελλάδα σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα, πραγματικά έχει υπερβάλει δυνάμεις για να μπορέσει να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προσφυγικού».

resized 4

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στους Δήμους οι οποίοι χρειάστηκε να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και να στήσουν καταυλισμούς, είπε πως «υπερέβαλαν δυνάμεις για να ανταποκριθούν» και ειδικά για το Δήμο Ιωαννιτών είπε πως, «καταφέραμε αυτό που χαρακτηρίζονταν ‘καυτή παράτα’ να το κάνουμε ένα ζήτημα που αντιμετωπίσθηκε από την τοπική κοινωνία με τον καλύτερο τρόπο, ενώ σε ότι αφορά στην φιλοξενία κάναμε ότι μπορούσαμε, παρ΄ ότι στην περιοχή μας επελέγη ένα πολύ κακό μέρος για τη δημιουργία του καταυλισμού».

resized 5

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των βετεράνων ποδοσφαιριστών της Μπαρτσελόνα, Χόρχε Αλφοσέντα, είπε πως «αισθανθήκαμε υπέροχα αυτές τις δύο μέρες στα Γιάννενα. Ήταν εκπληκτική, πρωτόγνωρη η εμπειρία και τα συναισθήματα που εισπράξαμε και σας ευχαριστούμε όλους γι’ αυτό»

Αναφερόμενος στην προσφορά της Ελλάδας και των Ιωαννίνων στους πρόσφυγες, ο κ. Αλφοσέντα τόνισε ότι, «κατανοούμε απόλυτα πως αυτό που πρόσφερε η Ελλάδα στους πρόσφυγες δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Γιατί η Ελλάδα δίνοντας το φως και τη Δημοκρατία σε όλο τον κόσμο, πρόσφερε αυτό που άλλοι ίσως δεν μπορούνε. Ενώνοντας την Βαρκελόνη με τα Γιάννενα με τον τρόπο που έγινε ήταν κάτι πολύ σπουδαίο. Καταλαβαίνουμε πως οι κάτοικοι αυτής της πόλης πρόσφεραν πολλά στους πρόσφυγες και φέρθηκαν όπως πρέπει να συμπεριφέρεται ο άνθρωπος, αντίθετα κάποιοι άλλοι, σε άλλες χώρες, δεν έκαναν αυτό που έπρεπε».

resized 6

«Θα είμαστε φίλοι για πάντα και θα τα πούμε στη Βαρκελώνη», ήταν το μήνυμα του Αντιδημάρχου Ιωαννίνων, αρμόδιου για την Παιδεία, τον Αθλητισμό και την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Παντελή Κολόκα.

Τα αναμνηστικά δώρα που αντηλλάγησαν, θα θυμίζουν σε Γιάννενα και Βαρκελώνη αυτή την όμορφη και γεμάτη μηνύματα «συνάντηση» των δύο πόλεων.

resized 7

Μαζί με το σήμα του Δήμου, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας προσέφερε στον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Μπαρτσελόνα, ένα κομψοτέχνημα χαρακτηριστικό δείγμα της Γιαννιώτικης ασημουργίας που φιλοτεχνήθηκε στο ΚΕ.ΠΑ.ΒΙ.

Ο κ. Αλφοσέντα προσέφερε στο Δήμαρχο Ιωαννίνων τα σύμβολα της ομάδας και του έκανε την έκπληξη χαρίζοντας του μια ποδοσφαιρική φανέλα με το όνομα T.MPEGKAS στην πλάτη, δώρο που ο κ. Μπέγκας δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά αφού αποκάλυψε χαμογελώντας πως εκτός από ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είναι και οπαδός της Μπάρτσα. «Η Μπαρτσελόνα είναι μια μυθική ομάδα κι ο ΠΑΣ δεν είναι απλά μια ομάδα για μας τους Γιαννιώτες», είπε χαμογελώντας ο Δήμαρχος.

resized 8

Δώρο μια φανέλα με το όνομα του παρέλαβε και ο Αντιδήμαρχος κ. Κολόκας και παλιό μέλος της «οικογένειας» του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στην υποδοχή της Μπαρτσελόνα στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, συμμετείχαν: η σύζυγος του προέδρου του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, κ. Χριστοβασίλη, που ήταν «ο άνθρωπος πίσω από τη συνάντηση των δύο club», ο εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας στα Γιάννενα, Μάρκο Μπουόνο και ο Βασίλης Καλούδης, Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων εντεταλμένος για τον Αθλητισμό και πρόεδρος των βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

resized 9

 
H Oλυμπιακή ομάδα τιμήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο
News - Αθλητισμός
Κυριακή, 13 Νοέμβριος 2016 19:18

H Oλυμπιακή ομάδα τιμήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Πανηγυρική ήταν η σημερινή ημέρα για τον ελληνικό Ολυμπισμό και τον αθλητισμό με τη διεξαγωγή του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Λίγο πριν από τον τερματισμό των πρώτων Μαραθωνοδρόμων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με τον ΣΕΓΑΣ για να τιμηθεί η Ολυμπιακή ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Ρίο. Παρουσία του Προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου τιμήθηκαν οι μεταλλιούχοι Αννα Κορακάκη, Λευτέρης Πετρούνιας, Σπύρος Γιαννιώτης αλλά και όλοι οι υπόλοιποι αθλητές που μετείχαν στην αποστολή.

Τα μέλη της ομάδας μπήκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο κρατώντας την Ολυμπιακή σημαία ενώ έγινε η ανάκρουση του Ολυμπιακού Υμνου, κάτω από το θερμό χειροκρότημα χιλιάδων θεατών.

O κ. Σπύρος Καπράλος παρέδωσε σε όλους τους αθλητές, την αναμνηστική καρφίτσα πέτου που παραχωρεί η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή σε όλους τους αθλητές που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες

 
Λάμψη Ολυμπιονικών και σπουδαίων μαραθωνοδρόμων στον 34ο ΑΜΑ - Μερούσης και Ρεμπούλη νικητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα - Πέμπτη νίκη για την Καρακατσάνη στο 10χμλ, ο Μπουντούλης νικητής στους Ανδρες - ΑΜΑ 2016: Καλλίας και Πετρουλάκη οι νικητές στα 5χλμ W
News - Αθλητισμός
Κυριακή, 13 Νοέμβριος 2016 17:11

Λάμψη Ολυμπιονικών και σπουδαίων μαραθωνοδρόμων στον 34ο ΑΜΑ - Μερούσης και Ρεμπούλη νικητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα - Πέμπτη νίκη για την Καρακατσάνη στο 10χμλ, ο Μπουντούλης νικητής στους Ανδρες - ΑΜΑ 2016: Καλλίας και Πετρουλάκη οι νικητές στα 5χλμ Wind.

ΑΜΑ 2016: Καλλίας και Πετρουλάκη οι νικητές στα 5χλμ Wind

 
 
 
Ο Χρήστος Καλλίας ήταν ο αθλητής που μπήκε πρώτος στο Παναθηναϊκό Στάδιο στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.
Ο αθλητής του ΑΟ Μυκόνου επέλεξε να κάνει γρήγορη κούρσα και να τερματίσει τα 5χλμ σε 14.49, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ διαδρομής. Ο 28χρονος δρομέας έγινε ο πρώτος που κατεβαίνει τα 15.00 από το 2006 οπότε και το αγώνισμα μπήκε στο πρόγραμμα της διοργάνωσης. Παράλληλα κατάφερε να κάνει δύο τις νίκες του, αφού ήταν πρώτος και πριν από ένα χρόνο.
 
«Κατάφερα να κάνω ρεκόρ διαδρομής, έσπασα το δικό μου περσινό ρεκόρ. Δεν μπορώ να περιγράψω τα λόγια, την αίσθηση να τερματίζεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος από την εμφάνιση μου», είπε ο Καλλίας.
 
Δεύτερος με 15.08 ήταν ο Ιταλός Αντέμε Κουνέο, ο αθλητής που γυμνάζεται στην Ελλάδα με τον Νότη Παπούλια και τρίτος ο Κώστας Νακόπουλος, που με 15.13 βελτίωσε την επίδοση του στην απόσταση.
 
«Είναι ενθουσιασμένος με τον αγώνα. Είμαι Ιταλός ζω τρία χρόνια στην Ελλάδα και ήταν μία ωραία εμπειρία», ειπε ο 18χρονος αθλητής.
Ο Κώστας Νακόπουλος, στην πέμπτη του συμμετοχή στη διοργάνωση τερμάτισε τρίτος, ωστόσο βελτίωσε την επίδοση του στην απόσταση. «Είναι τρομακτική εμπειρία να τρέχω τέτοια μέρα, είναι η πέμπτη φορά που συμμετέχω στο 5άρι και είμαι ενθουσιασμένος», είπε ο Νακόπουλος.
Στις γυναίκες η Ελευθερία Πετρουλάκη πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού με 17.10, μπροστά από την Ελένη Φιλάνδρα (17.45), ενώ Τρίτη ήταν η Ανθή Κυριακοπούλου με 18.14.
 
«Εκανα ατομικό ρεκόρ στην διαδρομή και αυτό με ικανοποιεί. Ολη η ατμόσφαιρα είναι φανταστική, απλά μαγικά να μπαίνεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο», είπε η Πετρουλάκη, που θα πάρει μέρος και στους αγώνες του χειμερινής περιόδου. Αγώνας προετοιμασίας ήταν η σημερινή εμφάνιση για την Ελενα Φιλάνδρα, που ετοιμάζεται ήδη με στόχο τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού. "Ο αγώνας ήταν στο πλαίσιο της πρόετοιμασίας μου για το κλειστό. Είμαι χαρούμενη με τη συμμετοχή και την εμπειρία", είπε η Φιλάνδρα.
 

Πέμπτη νίκη για την Καρακατσάνη στο 10χμλ, ο Μπουντούλης νικητής στους Ανδρες

 
 
 
Ο Χρήστος Μπουντούλης με ένα δυνατό φίνις στα τελευταία μέτρα της κούρσας κατάφερε να αναδειχθεί για πρώτη φορά νικητής στα 10χλμ. στο πλαίσιο του 34ου ΑΜΑ. 
Ο αθλητής του Παναγιώτη Χαραμή σημείωσε 31.47 και άφησε δεύτερο τον Δήμο Μαγγίνα (31.48) και τρίτο τον 
Ιάσωνας Ιωαννίδης (31.52).
 
Η Αναστασία Καρακατσάνη για πέμπτη φορά στην καριέρα της κατάφερε να μπει πρώτη στο επιβλητικό΄Παναθηναικό Στάδιο, επικρατώντας στην κούρσα των 10χλμ. των 35.23 με την αθλήτρια του μαραθωνίου Λίλι Λούικ να ακολουθεί με 36.23 και την Ελένη Λεβεντάκη τρίτη με 36.35. 
 
 
Δημοσθένης Μπουντούλης  
 
«Χάρηκα πάρα πολύ που τερμάτισα πρώτος φέτος, γιατί πέρσι ήμουν δεύτερος. Ηταν ένας εξαιρετικός αγώνας, είναι τιμή να τερματίζεις στο Καλλιμάρμαρο».
 
 
Μαγγίνας Δημοσθένης Μαγγίνας 
 
«Ηταν πολύ ωραίος αγώνας. Δεν μπορούσα να λείψω από αυτή τη γιορτή. Υπήρχε έντονος συναγωνισμός, ειδικά στα τελευταία μέτρα. Εκανα ότι καλύτερο μπορούσα και είμαι χαρούμενος που πήρα μέρος».
 
Ιάσων Ιωαννίδης 
 
«Εκανα ατομικό ρεκόρ. Ηταν πολύ δύσκολη διαδρομή με δυνατούς αθλητές σε έναν εξαιρετικό αγώνα. Εχω τρέξει πολλά χρόνια σε αγώνες, αλλά σαν το Καλλιμάρμαρο δεν υπάρχει πουθενά».
 
 
Αναστασία Καρακατσάνη 
 
«Ηταν σχετικά δύσκολος αγώνας καθώς είχε συμμετοχή από αθλήτριες που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ηθελα να κερδίσω για 5η φορά σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου που είναι η οικογένεια μου και κυρίως τον προπονητή και την οικογένεια μου, που με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια».
 
Λίλυ Λούικ   (Εσθονία)
 
«Ηταν καλός αγώνας, το τελευταίο κομμάτι με δυσκόλεψε πάρα πολύ, αλλά με τράβηξε η πρώτη αθλήτρια για να πάω πιο γρήγορα».
 
Ελενα Λεβεντάκη 
 
«Ηταν ένας υπέροχος αγώνας και έκανα προσωπικό ρεκόρ. Ηταν τόσο όμορφα που έτρεχα με χαμόγελο»
 

Λάμψη Ολυμπιονικών και σπουδαίων μαραθωνοδρόμων στον 34ο ΑΜΑ

 
 
 
Σπουδαίοι αθλητές, ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές βρέθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο στη διάρκεια του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τον εορτασμό των 120 χρόνων από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΟΕ. 
Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι απόγονοι των δύο σπουδαίων μαραθωνοδρώμων,  o Σπύρος Λούης, εγγονός του πρώτου χρυσού σύγχρονου Ολυμπιονίκη στην κλασική διαδρομή και ο Χάρης Βασιλάκος, εγγονός του ασημένιου Ολυμπιονίκη του 1896 και του πρώτου που νίκησε σε αυτή τη διαδρομή καθώς επικράτησε στον προκριματικό αγώνα που διεξήχθη στις 10 Μαρτίου 1896 για τη συγκρότηση της Ολυμπιακής ομάδας.
 
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης του Ρον Χιλ, νικητή στον μαραθώνιο το 1969 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αθήνας, που έγινε στο στάδιο "Καραΐσκάκης". Ο Βρετανός, ο οποίος έτρεξε 5χλμ. δώρισε στον ΣΕΓΑΣ, το κύπελλο από την διοργάνωση της Αθήνας, στον Βασίλη Σεβαστή, που επίσης συμμετείχε στη διοργάνωση του 1969. 
 
Λίγο νωρίτερα οι Ελληνες ολυμπιονίκες, Σπύρος Γιαννιώτης, Λευτέρης Πετρούνιας και Αννα Κορακάκη έκαναν την βράβευση των Ελλήνων μαραθωνοδρόμων. 
 
Βραβεύτηκαν ο Νίκος Πολλιάς που κατέχει το ρεκόρ διαδρομής και το ρεκόρ αγώνα, ο Σπύρος Ανδριόπουλος που είναι ο κάτοχος της κορυφαίας επίδοσης στον Μαραθώνιο, η Μαρία Πολύζου που κατέχει το ρεκόρ διαδρομής και της κορυφαίας επίδοσης στον Μαραθώνιο των γυναικών και η Τίνα Κεφαλά που κατέχει το ρεκόρ αγώνα στην κατηγορία των γυναικών.
 
Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την παρέλαση της ολυμπιακής ομάδας. Ο Σπύρος Γιαννιώτης, η Αννα Κορακάκη, Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Βύρων Κοκαλάνης, η Κατερίνα Νικολαΐδου και ο Χρήστος Αφρουδάκης μπήκαν πρώτοι με την ολυμπιακή σημαία στα χέρια.
 
"Ο ΣΕΓΑΣ ευχαριστεί την ολυμπιακή ομάδα, για την παρουσία της στον 34ο Μαραθώνιο Αθήνας. Σήμερα τιμήσαμε αυτούς που τιμούν την Ελλαδα", είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, είπε: "Ηταν πολύ όμορφο που οι κορυφαίοι Ελληνες αθλητές βρέθηκαν στο εντυπωσιακό στάδιο με ερασιτέχνες αθλητές και χειροκροτήθηκαν από τους Ελληνες φιλάθλους"
 
Οι Ελληνες πρωταθλητές, δήλωσαν: 
Πετρούνιας: "Ηταν μια όμορφη εκδήλωση. Είναι τιμή για εμάς να είμαστε σε αυτό το χώρο. Σε μια σπουδαία διοργάνωση όπως αυτή του μαραθωνίου, σε μία διοργάνωση με παγκόσμιο κύρος. Ευχαριστούμε τον κόσμο για το χειροκρότημα".
 
Γιαννιώτης: "Πάντα είναι καλά όταν ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια, πολύ περισσότερο όταν αυτό συμβαίνει στο ιστορικό στάδιο με τόσους χιλιάδες φιλάθλους".
 
Φιλιππίδης: "Για ακόμη μια φορά το κλίμα όμορφο, η ατμόσφαιρα ζεστή στο στάδιο και εμείς βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε όλους τους δρομείς, να παρελάσουμε με την ολυμπιακή σημαία και να γιορτάσουμε τα 120 χρόνια, από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες". 
 

Μερούσης και Ρεμπούλη νικητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

 

Ο πρωτάρης στην αυθεντική διαδρομής Κενυάτης Λούκα Ρότιχ Λουμποβάν μέχρι τα μισά της απόστασης κυνήγησε το ρεκόρ διαδρομής, ωστόσο ο δυνατός αέρας και η δυσκολίες του αγώνα δεν του το επέτρεψαν. Ο αθλητής τερμάτισε σε 2.12.49 και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στην 34η  στάση της διοργάνωσης.

Ο Λουμποβάν καταχειροκροτήθηκε από τους χιλιάδες φιλάθλους που ήταν στο Παναθηναϊκό στάδιο, αλλά και τα μέλη της ολυμπιακής ομάδας, που περίμεναν τον τερματισμό των πρώτων αθλητών. Δεύτερος με 2.13.24 ήταν ο Κιπρούτο με 2.13. 24  και τρίτος ο επίσης Κενυάτης Κιμτάι με 2.13.26.

Ο Χριστόφορος Μερούσης για μία τέταρτη φορά ήταν ο πρώτος Ελληνας της διαδρομής. Ο αθλητής του Σταύρου Καρρές, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με πρόβλημα στο γόνατο, κατάφερε να τερματίσει πρώτος (10ος στην γενική κατάταξη) με 2.24.58. Τον αθλητή περίμενε στον τερματισμό, ο μικρός του γιος. Ο Κώστας Γκελαούζος, στην παρθενική του εμφάνιση στην αυθεντική διαδρομή πέτυχε 2.26.08 και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον. Μάλιστα ο 26χρονος αθλητής μέχρι το 35ο χιλιόμετρο ήταν προηγούνταν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ωστόσο στα τελευταία χιλιόμετρα ο πιο έμπειρος Μερούσης, κατάφερε να τον προσπεράσει και να φτάσει πρώτος στον τερματισμό.

Ο Δήμος Ευαγγελίδης, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ήταν τρίτος με 2.29.40.

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η  Νάνσι Αρουζέι 2.38.13 και ακολούθησε η Κένζαμε 2.38.27. Η Ουρανία Ρεμπούλη όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ήταν νικήτρια στο Πρωτάθλημα και τρίτη στην γενική κατάταξη με 2. 2.49.23. Η Σόνια Τσεκίνη- Μπουδούρη στον πρώτο μαραθώνιο της καριέρας της πέτυχε 2.55.04, ενώ τρίτη η Στεφανία Λεοντιάδου με 2.57.59.

 Δηλώσεις:

Λούκα Ρότιχ Λουμποβάν

«Ημουν πολύ Εξαντλημένος, ωστόσο όλα πήγαν καλά. Ο αγώνας ήταν πολύ καλός και δυνατός. Εσπασε το νύχι μου και αυτό που δημιούργησε προβλήματα».

Χριστόφορος Μερούσης

«Ήταν μία δύσκολη χρονιά, καθώς είχα τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και τα έδωσα όλα για εκεί. Κι εδώ, όμως, δυσκολεύτηκα καθώς δεν με βοήθησε το σώμα του, αλλά ευτυχώς τα κατάφερα. Θέλω να συγχαρώ τον Κώστα Γκελαούζο που ήταν δεύτερος και δώσαμε έναν σπουδαίο αγώνα αλλά και όλους τους  συναθλητές μου, καθώς και τον κόσμο που ήρθε εδώ στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Απίστευτοι ήταν και όλοι οι άνθρωποι που βγήκαν στους δρόμους κατά μήκος της διαδρομής και μας υποστήριξαν».

 Κώστας Γκελαούζος

 «Ηταν δύσκολος αγώνας και τα πήγαινα καλά μέχρι τα τελευταία δύο χιλιόμετρα αλλά μετά με πέρασε ο Μερούσης. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι ικανοποιημένος ούτε με τη θέση ούτε με τη χρόνο, αλλά δεν πειράζει, ήταν η πρώτη μου φορά στη Μαραθώνια διαδρομή. Του χρόνου καλύτερα…»

Δημοσθένης Ευχαγγελίδης 

 «Για μία ακόμα χρονιά έμεινα στην 3η θέση αλλά δεν έχω παράπονο, όλα πήγαν καλά. Ηταν δύσκολη η διαδρομή σήμερα, είχε αέρα και μας δημιούργησε προβλήματα, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Γίνομαι πλέον 40 και δεν μπορώ να ζητήσω και πολλά περισσότερα, είμαι πολύ ικανοποιημένος.»

Κένζα Νταχμάνι  

«Ήταν ένας πολύ σκληρός αγώνας με έντονο αέρα. Στο τέλος είχα και προβλήματα στα πόδια αλλά ευτυχώς τα κατάφερα. Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους διοργανωτές.»

 Σόνια Τσεκίνη- Μπουδούρη

«Είναι η πρώτη φορά που τρέχω Μαραθώνιο. Προετοιμαζόμουν για τον περυσινό αγώνα αλλά έπαθα ένα τροχαίο κι έμεινα τρεις μήνες στο κρεβάτι. Δεν έχω συνέλθει ακόμη αλλά και μόνο που τερμάτισα είμαι πολύ χαρούμενη».

 Στεφανία Λεοντιάδου

 «Ήταν η πρώτη φορά που έτρεξα στην Κλασική Διαδρομή κι έτρεξα συντηρητικά για να βγάλω τις ανηφόρες. Στόχος μου ήταν το ατομικό ρεκόρ αλλά δεν τα κατάφερα. Αυτό που δεν περίμενα και μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν ο κόσμος που βρισκόταν κατά μήκος της διαδρομής». 

Βρείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα στο επίσημο site της διοργάνωσης (εδώ)

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 13 Νοέμβριος 2016 17:23
 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 4 από 199

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση