ATTICANEWS.GR

Member Area
Αθλητισμός
Φιλανθρωπικοί αγώνες μπάσκετ με τη συμμετοχή βετεράνων καλαθοσφαιριστών υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στην Καλαμπάκα το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στις 19:30 και στη Λάρισα την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στις 17:00. Κάλεσμα των διοργανωτών στους π
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2017 19:04

Φιλανθρωπικοί αγώνες μπάσκετ με τη συμμετοχή βετεράνων καλαθοσφαιριστών υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στην Καλαμπάκα το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στις 19:30 και στη Λάρισα την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στις 17:00.

Κάλεσμα των διοργανωτών στους πολίτες να έρθουν να στηρίξουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

resized ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ

 

Δυο αγώνες με φιλανθρωπικό χαρακτήρα πρόκειται να διεξαχθούν αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλία υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τη συμμετοχή του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας, των Δήμων Λαρισαίων και Καλαμπάκας, του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Λάρισας και του Α.Ο Καλαμπάκας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Καλαμπάκα το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στις 19:30 στο Βλαχάβειο κλειστό γυμναστήριο και στη Λάρισα την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στις 17:00 στο κλειστό του Αλκαζάρ. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας οι συνδιοργανωτές δήλωσαν τα εξής:

resized ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ 2

Γιάννης Ιωαννίδης – προπονητής: «Εδώ στη Λάρισα έχουμε έναν άνθρωπο του αθλητισμού, τον Περιφερειάρχη, ο οποίος στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, με όλη του την ψυχή. Θα παίξουμε 2 παιχνίδια το Σάββατο και την Κυριακή και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε για καλό σκοπό. Για να βοηθηθεί ένα παιδί στην Καλαμπάκα και για το ίδρυμα Αριστεύς και το Χαμόγελο του Παιδιού στη Λάρισα. Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει και καλούμε τον κόσμο να έρθει στα γήπεδα να χαρεί τους παλαίμαχους αθλητές και να στηρίξει εκείνους που έχουν ανάγκη. Κερδίσαμε πολλά όλα αυτά τα χρόνια και πρέπει να το ανταποδώσουμε στον κόσμο. Είναι το αντίδωρο».

resized ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Υποδεχόμαστε στη Θεσσαλία τον Γιάννη Ιωαννίδη και όλους τους βετεράνους αθλητές που μας χάρισαν μεγάλες στιγμές και μας έκαναν περήφανους με τις επιτυχίες τους. Οι αθλητές αυτοί μπορεί να σταμάτησαν την επαγγελματική τους καριέρα, αλλά ο αθλητισμός και η κοινωνική ευαισθησία, τρέχουν μαζί. Το σαββατοκύριακο γίνονται δυο αγώνες σε Καλαμπάκα και Λάρισα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Θέλω να ευχαριστήσω τους βετεράνους αθλητές γιατί παρόλο ότι σταμάτησαν το αθλητισμό δεν σταμάτησαν την κοινωνική τους προσφορά. Αυτή είναι μια διαδικασία φρένο στη φθορά και μια ανάσα ελπίδας. Καλούμε όλους να έρθουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να δείξουν την κοινωνικής τους ευαισθησία. Ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής, δεν είναι μια ακτινογραφία στιγμής».

resized ΛΑΡΙΣΑ

Απόστολος Καλογιάννης – Δήμαρχος Λαρισαίων: «Ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει την προσπάθεια αυτή η οποία εντάσσεται στην κοινωνική πολιτική την οποία ασκούν όχι μόνο οι φορείς της αυτοδιοίκησης αλλά και τα σωματεία και οι πολίτες. Από την πλευρά μου θέλω να καλέσω τον κόσμο να συμμετέχει γιατί πέρνα της σημειολογίας που έχει η συγκεκριμένη εκδήλωση, θα δει και βετεράνους που έχουν αφήσει εποχή στο μπάσκετ».

 

Χρήστος Κωνσταντινίδης - Πρόεδρος των Ελλήνων βετεράνων αθλητών μπάσκετ: «Σαν βετεράνοι καλαθοσφαιριστές κάνουμε εδώ και πολλά χρόνια τέτοιους αγώνες και ο κ. Αγοραστός μας έχει στηρίξει πολλές φορές. Εμείς ζητάμε από τον κόσμο να έρθει να βοηθήσει το Σάββατο στην Καλαμπάκα ένα 6χρονο παιδί με όγκο στο κεφάλι, ενώ την Κυριακή δεν υπάρχει εισιτήριο αλλά να φέρει ο καθένας ότι μπορεί, από ρουχισμό ή τρόφιμα.

 

Η σύνθεση της ομάδας των βετεράνων Ελλάδας θα είναι:

Ντούσαν Βούκτσεβιτς, Μπάνε Πρέλεβιτς, Δήμος Ντικούδης, Κώστας Τσαρτσαρής, Νίκος Χατζής, Βασίλης Ντάκουλας, Γιάννης Μολφέτας, Δημήτρης Καζιάνης, Νίκος Κασουρίδης, Μιχάλης Υφαντής, Βαγγέλης Λογοθέτης, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Νάσος Γαλακτερός, Άγγελος Κορωνιός, Ευθύμης Ρεντζιάς, Νίκος Μπουντούρης, Γιάννης Γιαννούλης με προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη.

 

Ο αγώνας στη Λάρισα θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα για τη στήριξη του Κέντρου Προστασίας Ατόμων με Αναπηρίες "Αριστέας" και για την ενίσχυση του έργου του Εθελοντικού Οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού". Στόχος του αγώνα είναι α) η εθελοντική συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από τους θεατές (τρόφιμα, ρούχα) τα οποία θα ενισχύσουν το Κέντρο Προστασίας Ατόμων με Αναπηρίες "Αριστέας" και β) η ενίσχυση του έργου του Εθελοντικού Οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού" - Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας. Δεν θα υπάρχει προκαθορισμένη τιμή εισιτηρίου για το σκοπό αυτό θα υπάρχει στην είσοδο του γυμναστηρίου ειδικός κουμπαράς και σημείο συγκέντρωσης για τα είδη πρώτης ανάγκης.

 

Ο αγώνας στην Καλαμπάκα γίνεται για τη στήριξη του 6χρονου Καλαμπακιώτη Γιώργου που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Για το σκοπό αυτό, θα υπάρχει στην είσοδο του γυμναστηρίου ειδικός κουμπαράς για την οικονομική ενίσχυση των ιατρικών εξόδων του μικρού Γιώργου.

 

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε ακόμα ο κ. Γρηγόρης Λιογγαρίδης συντονιστής του Χαμόγελου του Παιδίου στη Θεσσαλία.

 
Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε ο «11ος Κνώσειος Ημιμαραθώνιος δρόμος».
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2017 13:01

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε ο «11ος Κνώσειος Ημιμαραθώνιος δρόμος».

resized 1 1

 

Με επιτυχία-μεγάλη συμμετοχή κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου στο Ηράκλειο ο «11ος Κνώσειος Ημιμαραθώνιος δρόμος» που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη της Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Βιργινίας Μανασάκη. Οι αγώνες, 11ος Κνώσειος Ημιμαραθώνιος δρόμος, 3ος οικογενειακός δρόμος τρέξιμο-πεζοπορίας 5χλμ και ο δρόμος 500μ για αγόρια κορίτσια Δημοτικών σχολείων, διοργανώθηκαν από τον σύλλογο Μαραθοδρόμων Κρήτης με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

resized 2 1

Στον αγώνα παραβρέθηκε η οικογένεια της Βιργινίας Μανασάκη που ευχαρίστησε για την διοργάνωση των αγώνων, όπως επίσης και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Νίκος Συριγωνάκης ο οποίος δήλωσε: «Συγχαίρω το σύλλογο Μαραθονοδρόμων Κρήτης και όλους όσους συνέβαλλαν με οποιοδήποτε τρόπο ώστε με τη βοήθεια και της Περιφέρειας Κρήτης να πραγματοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία ο 11ος Κνώσειος δρόμος. Ήταν μια εκδήλωση που έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να απολαύσουν τη χαρά και τη μαγεία που προσφέρουν οι αγώνες δρόμου, να περπατήσουν τη νότια πλευρά του Ηρακλείου και να το δουν από άλλη οπτική. Για όλους μας ο 11ος Κνώσειος δρόμος είχε ιδιαίτερη αξία, καθώς ήταν αφιερωμένος στη μνήμη της Βιργινίας Μανασάκη. Η Βιργινία υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα και πάντα θα βρίσκεται στο μυαλό και στην καρδιά όλων μας».

resized 3 1

resized 4 1

resized 5

resized 6

resized 7

resized 8

 

 
Τρία χρυσά η Σοφία Ράλλη, στον Παρνασσό, από δύο ο Γιάννης Αντωνίου και Γιάννης Πρώιος. Ολοκληρώθηκε το Κύπελλο Ελλάδος ΑΓΕΝ με διεθνή συμμετοχή.
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2017 12:53

Τρία χρυσά η Σοφία Ράλλη, στον Παρνασσό, από δύο ο Γιάννης Αντωνίου και Γιάννης Πρώιος.

Ολοκληρώθηκε το Κύπελλο Ελλάδος ΑΓΕΝ με διεθνή συμμετοχή.

resized eoxa.170306.ralli

 

Η Σοφία Ράλλη ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια στο Κύπελλο Ελλάδος Αλπικών Α-Γ-Ε-Ν, με διεθνή συμμετοχή, το οποίο έγινε στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε και τα τρία μετάλλια, στα αγωνίσματα που συμμετείχε και ακολούθησαν με δύο χρυσά μετάλλια ο Γιάννης Αντωνίου και ο Γιάννης Πρώιος.

resized eoxa.170306.antoniou0

Την πρώτη ημέρα των αγώνων, ο Γιάννης Αντωνίου με τον Γιάννη Πρώιο είχαν έντονο συναγωνισμό με τον πρώτο να κάνει τη δεύτερη διαδρομή γρηγορότερα και με συνολικό χρόνο 1:36,40 και 0,23 δεύτερα διαφορά από τον δεύτερο να κερδίζει τον αγώνα.

 

Στις γυναίκες η Σοφία Ράλλη με συνολικό χρόνο 1:40,38 ήταν ταχύτερη και στις δύο διαδρομές και κέρδισε, χωρίς να πιεστεί, το χρυσό μετάλλιο.

resized eoxa.170306.proios

Σειρά του Γιάννη Πρώιου να κερδίσει το δεύτερο αγώνα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης, την δεύτερη αγωνιστική ημέρα με χρόνο 1:36,98. Ο πρωταθλητής δυσκολεύτηκε από το δεύτερο Νίκο Τζιόβα (1:37,39 ο χρόνος του), ο οποίος είχε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη κατάβαση. Η Σοφία Ράλλη δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα και επικράτησε σε ένα ακόμη αγώνισμα στην κατηγορία γυναικών.

 

Την Τρίτη και τελευταία ημέρα πραγματοποιήθηκαν δύο αγωνίσματα τεχνικής κατάβασης, στις γυναίκες η Σοφία Ράλλη επικράτησε με τον ίδιο τρόπο όπως και τις προηγούμενες ημέρες και ανέβηκε δις στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ολοκληρώνοντας θριαμβευτικά το 2ο Κύπελλο Ελλάδος. Οι χρόνοι της ήταν 1:29,08 και 1:29,63.

 

Οι Γιάννης Πρώιος και Γιάννης Αντωνίου μοιράστηκαν τόσο τις επιδόσεις όσο και τα χρυσά μετάλλια στα δύο αγωνίσματα. Ο συνολικός χρόνος του Πρώιου ήταν 1:21,68 και οι βαθμοί FIS 39,78. O Αντωνίου είχε συνολικό χρόνο 1:22,63 και 42,81 βαθμούς FIS. Και οι δύο επιδόσεις ήταν εξαιρετικές και βελτίωσαν τη διεθνή βαθμολογία των κορυφαίων χιονοδρόμων μας.

 
Βελιγράδι 2017: Παπαχρήστου: "Ηταν δύσκολος αγώνας, όμως, ήθελα πολύ αυτό το μετάλλιο" (vid)
News - Αθλητισμός
Κυριακή, 05 Μάρτιος 2017 15:26

Βελιγράδι 2017: Παπαχρήστου: "Ηταν δύσκολος αγώνας, όμως, ήθελα πολύ αυτό το μετάλλιο" (vid)

 

papaxristou metallio small

Φωτογραφία: Eurokinissi

Η Βούλα Παπαχρήστου βελτιώσε δύο φορές το φετινό της ρεκόρ για να κατακτήσει τελικά μετάλλιο στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το πρώτο της στην ιστορία της διοργάνωσης, το τρίτο της τον τελευταίο χρόνο σε μεγάλη διοργάνωση. 

«Το κλίμα στην αρένα δεν υπήρχε. Παντού ελληνικές σημαίες και κόσμος να μας υποστηρίζει. Στην  παρουσίαση άκουσα να με εμψυχώνουν με το μικρό μου όνομα. Τρελάθηκα, ήταν πολύ ωραία. Ένιωθα πως αγωνίζομαι στην Ελλάδα», είπε αρχικά η Παπαχρήστου και συμπλήρωσε:  «Ο αγώνας ήταν αρκετά δύσκολος, όμως, ήθελα πολύ αυτό το μετάλλιο. Το πάλεψα, το διεκδίκησα και το κατάκτησα. Είναι το πρώτο μου μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό κλειστού και είναι σημαντικό για εμένα. Συνεχίζω για το επόμενο. Για το Λονδίνο, όπου και εκεί θέλω να διεκδικήσω κάτι καλό». Η έμπειρη τριπλουνίστρια δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια και στους συναθλητές της. «Συγχαρητήρια στους συναθλητές μου, που έκαναν σπουδαίες εμφανίσεις και κατάφεραν να υπάρχει ελληνική παρουσία σε όλες τις θέσεις στο βάθρο των νικητών».

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της αθλήτριας του εμφανίστηκε και ο Γιώργος Πομάσκι. «Ηταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας και η Παπαχρήστου κατάφερε να κατακτήσει μετάλλιο χάρη στην ποιότητα και την αγωνιστικότητα της και αυτό δείχνει πολλά», είπε. 

http://www.segas.gr/index.php/el/news/4109-veligradi-2017-papaxristou-itan-dyskolos-agonas-omos-ithela-poly-afto-to-metallio

Βελιγράδι 2017: Η Βούλα Παπαχρήστου και πάλι στο βάθρο των νικητριών (vid)

 
papaxristou belgrade1
Οι επιτυχίες για τον ελληνικό στίβο συνεχίζονται στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι. 

Μετά τον Κώστα Φιλιππίδη ήταν σειρά της Βούλας Παπαχρήστου να ανέβει στο βάθρο με τις καλύτερες αθλήτριες της Ευρώπης.

 
Η έμπειρη άλτρια διατήρησε τα κεκτημένα και όπως στο Πόρτλαντ και το Άμστερνταμ έτσι και στο Βελιγράδι κατάφερε να κατακτήσει μετάλλιο. Η Παπαχρήστου είχε καλύτερη επίδοση στα 14,24 μ., που της έδωσε την τρίτη θέση, σε έναν αγώνα, όπου κατάφερε να βελτιώσει το φετινό της ρεκόρ δύο φορές. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα της με 14,04 μ., συνέχισε με 14,20 μ. και 14,24 μ., ενώ το τελευταίο έγκυρο άλμα της ήταν το τέταρτο όπου μετρήθηκε 14,17 μέτρα. 
 
Η Γερμανίδα Κριστίν Γκιέρις ήταν νικήτρια με ένα στην ουσία έγκυρο άλμα, το δεύτερο, το οποίο μετρήθηκε στα 14,37 μ. και αποτελεί την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη. Τον καλύτερο αγώνα της στη σεζόν πραγματοποίησε η πρωταθλήτρια Ευρώπης του ανοιχτού Πατρίτσια Μαμόνα, που βελτίωσε τέσσερις φορές την επίδοση με την οποία ταξίδεψε στο Βελιγράδι, με αποκορύφωμα το 14,32 μέτρα.
 
Η Παπαχρήστου κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, στην τέταρτη συμμετοχή της στη διοργάνωση και στην τρίτη σε τελικό και πλέον κάνει σχέδια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού. Θυμίζουμε πως η Παπαχρήστου επέστρεψε στην αγωνιστική δράση το 2015 μετά τη γέννηση της κόρης της και κατάφερε από τότε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο κλειστού στο Πόρτλαντ, το ίδιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Ανοιχτού στο Αμστερνταμ, ενώ ήταν όγδοη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
 
 

 

Τα αποτελέσματα
1. Κρίστιν Γκιέρις (Γερμανία) 14,37 μ.
2. Πατρίτσια Μαμόνα (Πορτογαλία) 14,32 μ.
3. Βούλα Παπαχρήστου (Ελλάδα) 14,24 μ.
4. Ανα Μιχάλσκα (Πολωνία) 14,14 μ.
5. Ανα Πελετέιρο (Ισπανία)  14,13 μ.
6. Τζένι Έλμπε (Γερμανία) 14,12 μ.
7. Σουζάνα Κόστα (Πορτογαλία) 13,99 μ.
8. Κριστίνα Μάκελα (Φινλανδία) 13,73 μ.
 
Τα 26 ελληνικά μετάλλια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού
 
Χρυσά
1. Κατερίνα Θάνου 1996 (Στοκχόλμη) 60 μ. 7.15
2. Άγγελος Παυλακάκης 1998 (Βαλένθια) 60 μ. 6.55
3. Κατερίνα Θάνου 2000 (Γάνδη) 60 μ. 7.05        
4. Νίκη Ξάνθου  2002 (Βιέννη) μήκος 6,74 μ.      
5. Κατερίνα Θάνου 2017 (Βελιγράδι) τριπλούν 4,85 μ.
 
Ασημένια 
1.  Βασίλης Παπαγεωργόπουλος 1976 (Μόναχο) 60 μ. 6.67
2.  Σπήλιος Ζαχαρόπουλος  1972 (Γκρενόμπλ) 1.500 μ. 3:46.08
3.  Αλέξανδρος Τερζιάν  1994 (Παρίσι) 60 μ. 6.51
4.  Κώστας Κουκοδήμος  1994 (Παρίσι) μήκος 8,09 μ.
5.  Αλέξης Αλεξόπουλος  1996 (Στοκχόλμη) 200 μ. 21.05
6.  Νίκη Μπακογιάννη  1996 (Στοκχόλμη) ύψος 1,96 μ.
7. Γιώργος Θεοδωρίδης  2000 (Γάνδη) 60 μ. 6.51
8. Γεωργία Κοκλώνη  2005 (Μαδρίτη) 60 μ. 7.18
9. Στέλλα Πιλάτου  2005 (Μαδρίτη) μήκος  6,64 μ.
10. Λούης Τσάτουμας  2007 (Μπέρμπιγχαμ) μήκος 8,02 μ.
11.Κατερίνα Στεφανίδη  2015 (Πράγα) επί κοντώ 4,75 μ.
12.Αντώνης Μάστορας 2015 (Πράγα) Υψος 2,31 μ.
13. Κώστας Φιλιππίδης 2017 (Βελιγράδι) επί κοντώ 5,85 μ.
 
Χάλκινα
1. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος  1972 (Γκρενόμπλ) 50 μ. 5.82
2. Βασίλης Παπαδημητρίου  1973 (Ρότερνταμ) ύψος 2,17 μ.
3.  Γιώργος Παναγιωτόπουλος  1994 (Παρίσι) 200 μ. 20.99
4.  Σπύρος Βασδέκης  1996 (Στοκχόλμη) μήκος 8,03 μ.
5.  Ολγα Βασδέκη  1996 (Στοκχόλμη) τριπλούν  14,30 μ.
6.  Παναγιώτης Παπούλιας  1996 (Στοκχόλμη) 3.000 μ. 7:50.80
7. Κατερίνα Κόφφα 1998 (Βαλένθια) 200 μ. 22.86
8. Αγγελος Παυλακάκης  2000 (Γάνδη) 60 μ. 6.54
9.Γεωργία Κοκλώνη  2002 (Βιέννη) 60 μ. 7.22
10. Μαρία Καρασταμάτη  2005 (Μαδρίτη) 60 μ. 7.25
11. Βούλα Παπαχρήστου 2017 (Βελιγράδι) τριπλούν 14.24 μ.
 
Βελιγράδι 2017: Ποια να συγκριθεί μαζί της... "χρυσή" και πάλι η Στεφανίδη (vid)
News - Αθλητισμός
Σάββατο, 04 Μάρτιος 2017 22:27

Βελιγράδι 2017: Ποια να συγκριθεί μαζί της... "χρυσή" και πάλι η Στεφανίδη (vid)

stef bel
Φωτογραφία: Eurokinissi
Ζυρίχη 2014, Πράγα 2015, Πόρτλαντ, Άμστερνταμ και Ρίο το 2016. Σταθμοί που σημάδεψαν την καριέρα της Κατερίνας Στεφανίδη. Σειρά είχε το Βελιγράδι, η πόλη που μπήκε από σήμερα στην καριέρα της, αφού σε αυτήν κατέκτησε το πρώτο της χρυσό σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
 
Η Ελληνίδα πραγματοποίησε έναν ακόμη εξαιρετικό αγώνα, στη διάρκεια του οποίου έδειξε όχι μόνο την αγωνιστική της ετοιμότητα, αλλά περισσότερο την αγωνιστική της εμπειρία. 
 
Η ολυμπιονίκης του Ρίο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 4,85 μ., ύψος στο οποίο έφτασε από τα 4,65 μέτρα. Η αθλήτρια του Μίτσεκ Κρίερ ξεκίνησε τον αγώνα στα 4,55 μ., με μια χαμένη προσπάθεια, που λίγο έλειψε να της στερήσει το χρυσό μετάλλιο. Πέρασε στη συνέχεια τα 4,65 μ., ύψος που την έβαλε και στα μετάλλια, αφού εκτός από την Ρίζιχ καμία άλλη αθλήτρια δεν κατάφερε να ξεπεράσει. Η Στεφανίδη σε εκείνο το σημείο επέλεξε να μην δοκιμάσει στα 4,70 μ. και 4,75 μ., ύψη που είχε ξεπεράσει με την πρώτη η Γερμανίδα και την έφερναν στην πρώτη θέση. Η απόφαση της την δικαίωσε, αφού η Ρίζιχ τα βρήκε σκούρα τόσο στο 4,80 μ. όπου έκανε ένα άλμα, όσο και στο 4,85 μ., όπου συνέχισε με δύο προσπάθειες. Η Στεφανίδη στη συνέχει ανέβηκε πάνω από τα 4,85 μ. κι έπειτα προσπάθησε να απειλήσει το ρεκόρ αγώνων της Ισινμπάγεβα, δοκιμάζοντας στο 4,91 μέτρα.
 
Η 27χρονη αθλήτρια με τη σημερινή της νίκη απέδειξε πως είναι αυτή τη στιγμή η κορυφαία αθλήτρια του επί κοντώ στο πλανήτη. 
 
Η Στεφανίδη ήταν δεύτερη πριν δύο χρόνια στη Πράγα και πλέον βάζει πλώρη για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού, προκειμένου να κατακτήσει το μοναδικό μετάλλιο που λείπει από το βιογραφικό της. Μέσα σε όλα τα άλλα που πέτυχε σήμερα η Στεφανίδη ήταν και η κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο, αφού βελτίωσε το δικό της 4,82 μέτρα. Η Στεφανίδη ολοκλήρωσε για τέταρτη φορά στην καριέρα της αγώνα με άλμα καλύτερο από τα 4,85 μέτρα.
 
Η Ελλάδα κατέκτησε το τρίτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το 29ο στο σύνολο.
 
 

 

 
Οι σημαντικότερες διακρίσεις της Στεφανίδη
2014 2η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζυρίχη 4,60 μ.
2015 2η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού Πράγα 4,75
2016 1η Ολυμπιακοί Αγώνες, Ρίο 4,85 μ.
2016 1η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αμστερνταμ 4,81 μ.
2016 3η Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού Πόρτλαντ 4,80 μ.
2017 1η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού Βελιγράδι 4,85 μ.
 
Τα αποτελέσματα
1. Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,85 μ.
2.Ρίζιχ (Γερμανία) 4,75 μ.
3.Μπένγκτσον (Σουηδία)  4,55 μ.
3.Κιλίπκο (Ουκρανία) 4,55 μ.
5.Μέιγερ (Σουηδία) 4,55 μ. 
6.Γκούναρσον (Σουηδία) 4,55 μ.
6.Νικάνεν (Φινλανδία) 4,55 μ.
8.Μούρτο (Φινλανδία) 4,40 μ.
8.Σούτεχ (Σλοβενία) 4,40 μ.
10.Ρόλοφ (Γερμανία) 4,40 μ.
11.Μόσερ (Ελβετία) 4,40 μ.
12.Γιακάλτσεβιτς (Λευκορωσία) 4,40 μ.
13.Μαλάκοβα (Ρουμανία) 4,40 μ.
 
Βελιγράδι 2017 (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα): Μεγάλος αθλητής...σπουδαίος αγώνας και ασημένιο μετάλλιο για τον Κώστα Φιλιππίδη.
News - Αθλητισμός
Παρασκευή, 03 Μάρτιος 2017 22:37

Βελιγράδι 2017 (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα): Μεγάλος αθλητής...σπουδαίος αγώνας και ασημένιο μετάλλιο για τον Κώστα Φιλιππίδη.

 
filippidis eurokinisi
Φωτογραφία: eurokikinissi
Την ικανότητα και το ταλέντο του έδειξε σήμερα στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου ο Κώστας Φιλιππίδης. 
 
Ο κορυφαίος Έλληνας επικοντιστής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο κάνοντας εξαιρετικό αγώνα. Ο άλτης του Δημήτρη Κυτέα εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία και την δυναμική του και κατάφερε να ανέβει ψηλά σε έναν πολύ δυνατό τελικό, όπου αρκετοί αθλητές βρέθηκαν σε υψηλό επίπεδο. Ο Φιλιππίδης ξεπέρασε τα 5,85 μ., επίδοση που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ, αφού είναι καλύτερο από το 5,84 μ. που σημείωσε ο ίδιος στο Κλερμόν Φεράν στις 21 Φεβρουαρίου του 2016. 
 
Ο Φιλιππίδης αν και ξεκίνησε τον αγώνα του με χαμένο άλμα στα 5,35 μ. συνέχισε απόλυτα εύστοχα στα 5.50 μ., 5,60 μ. και 5,70 μέτρα. Ο 31χρονος στη συνέχεια έκανε ένα άκυρο άλμα στο 5,75 μ., την ίδια ώρα που τρεις αθλητές είχαν περάσει το ύψος με την πρώτη κι έτσι επέλεξε να πάρει το ρίσκο και να συνεχίσει στα 5,80 μέτρα. Η απόφαση τον δικαίωσε, αφού πέρασε αυτό το ύψος με τη δεύτερη. Σε εκείνο το σημείο ο Φιλιππίδης έκανε την υπέρβαση και πέρασε με την πρώτη τα 5,85 μ.. ύψος που του χάρισε το ασημένιο μετάλλιο, το 27ο που κατακτά η χώρα μας στην ιστορία της διοργάνωσης και το πρώτο δικό του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο Φιλιππίδη έδειξε πόσο σπουδαίος αθλητής είναι, αφού κατάφερε στο σημαντικότερο αγώνα της σεζόν να κάνει τον καλύτερο αγώνα του.
 
Ο Πιοτρ Λίσεκ ήταν το μεγάλο φαβορί και το επιβεβαίωσε στον αγωνιστικό χώρο, δίχως όμως να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης. Ο Πολωνός πέρασε τα 5,85 μ.., όπως και ο Έλληνας αθλητής, όμως, είχε λιγότερες χαμένες προσπάθειες κι έτσι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ένας άλλος Πολωνός, ο Πάβελ Βογιεκόβσκι συμπλήρωσε το βάθρο, επίσης με άλμα στα 5,85 μέτρα.
Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 5,90 μ., ύψος που κανείς από τους τρεις αθλητές δεν πέρασε, ωστόο ο Φιλιππίδης είχε πολύ καλή τρίτη προσπάθεια. Ο Φιλιππίδης αγωνίστηκε για έκτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και μετείχε για τρίτη φορά σε τελικό αφού ήταν 4ος το 2013 και 5ος το 2011 και το 2015 στην Πράγα.
 
Η δεύτερη ελληνική παρουσία του τελικού ήταν ο Εμμανουήλ Καραλής, που πραγματοποίησε καλή παρουσία και με άλμα στα 5,50 μ. κατέλαβε την 11η θέση. Ο έφηβος άλτης έγινε ο νεαρότερος επικοντιστής που μετέχει σε Ευρωπαϊκό  Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και έδειξε πως στο μέλλον θα έχει την ευκαιρία για ακόμη καλύτερες εμφανίσεις.
 
Εξι αθλητές ξεπέρασαν τα 5,80 μ. και δημιούργησαν προυποθέσεις για εξαιρετικό αγώνα, ενώ άτυχος στάθηκε ο Φλοριάν Γκαούλ, που τραυματίστηκε στα δοκιμαστικά, όταν έσπασε το κοντάρι του.
 
Τα αποτελέσματα
1.Λίσεκ (Πολωνία) 5,85 μ.
2.Βογιεκόβσκι (Πολωνία) 5,85 μ.
3.Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5,85 μ.
4.Κούντλιτσα (Τσεχία) 5,80 μ.
5.Χολζντέπε (Γερμανία) 5,80 μ.
6.Σάπελ (Γαλλία) 5,80 μ.
7.Χόρβατ (Κροατία) 5,75 μ.
8.Αρεντς (Λετονία) 5,60 μ.
8.Ζόσεφ (Γαλλία) 5,60 μ.
10.Μενάλντο (Γαλλία)  5,60 μ.
11.Καραλής (Ελλάδα) 5,50 μ.
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 03 Μάρτιος 2017 22:39
 
Η επιτραπέζια αντισφαίριση γιορτάζει στη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης.
News - Αθλητισμός
Πέμπτη, 02 Μάρτιος 2017 09:48
Η επιτραπέζια αντισφαίριση γιορτάζει στη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης.
 resized 32595 290819344382683 2032140708 n
Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2ο αναπτυξιακό τουρνουά  της Χ.Α.Ν.Θ., που  αποτελεί γιορτή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Το ιστορικό σωματείο έβαλε τα καλά του για να υποδεχθεί εκατοντάδες ανθρώπους του αθλήματος, ολοκλήρωσε τον στολισμό στο αθλητικό του κέντρο με την επωνυμία «Μίμης Τσικίνας» και με την άφιξη των αποστολών  παρουσίασε μία εικόνα, που τιμά απόλυτα τον θεσμό.Μετά το εντυπωσιακό ρεκόρ των 314 συμμετοχών του 2016  είχε και φέτος μεγάλη ανταπόκριση με 294 τελικές δηλώσεις από 63 σωματεία όλης της χώρας.
resized 12916277 787041954760417 2375362130834634951 o
resized 14692167 895468927251052 194782322682676993 oresized 16836086 1190936314288287 4765564672924468706 oresized 885381 281209795343638 1193058949 o
 
Στην τελική ευθεία το Bike Challenge Tour, σε Τολό, Γαλατά και Επίδαυρο.
News - Αθλητισμός
Τετάρτη, 01 Μάρτιος 2017 11:11

Στην τελική ευθεία το Bike Challenge Tourσε Τολό, Γαλατά και Επίδαυρο.

resized BCT photo 1

 

Αντίστροφη μέτρηση για έναν από τους καλύτερους ποδηλατικούς αγώνες της χρονιάς. Όλα μπήκαν στην τελική ευθεία για την διεξαγωγή του Bike Challenge Tour 2017, που θα γίνει το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, από το Σάββατο 29 Απριλίου έως και την Δευτέρα 01 Μαΐου 2017, με αφετηρίες και τερματισμούς, στο Τολό, τον Γαλατά και την Επίδαυρο.

 

Ο ΠΟ Διομήδης Άργους, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, οι δήμοι Ναυπλιέων, Επιδαύρου, Τροιζηνίας – Μεθάνων, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού και η whynot, διοργανώνουν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ), ένα 3ήμερο open ποδηλατικό αγώνα δρόμου, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο.

 

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους ποδηλατικούς αγώνες δρόμου που έχουν γίνει στην Ελλάδα και αναμένεται να γίνει θεσμός για ο άθλημα. Τα 178 αγωνιστικά χλμ. (αντοχή και χρονόμετρο) και τα 35 χλμ. για μικρούς ποδηλάτες (διασυλλογικοί Μίνι μικρά και Μίνι μεγάλα, παμπαίδων - παγκορασίδων), δείχνουν αυτή ακριβώς την διαφορετικότητα και μοναδικότητα του αγώνα.

resized BCT photo 2

Βουνό, θάλασσα, δάση, τεχνικά κομμάτια, γρήγορες ευθείες, απαιτητικές ανηφόρες, συνθέτουν όλα μαζί ένα επίσης απίστευτο σκηνικό, το οποίο δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο κανέναν φίλο του ποδηλάτου. Από το Τολό, στον Γαλατά Τροιζηνίας και από εκεί στη Νέα Επίδαυρο και στο Λυγουριό δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Ένα φανταστικό ταξίδι στην Αργολίδα και την Τροιζηνία, από μια διαφορετική οπτική γωνία. Άνθρωποι και ποδήλατα, σε μια περιπέτεια που θα μείνει αξέχαστη, σε όλους.

 

Το αγωνιστικό πρόγραμμα:

  • Σάββατο 29/04/2017

Διασυλλογικός αγώνας μικρών κατηγοριών (παμπαίδες, παγκορασίδες) απόστασης 7 χλμ. στο Τολό, στον οποίο δικαίωμα συμμετοχής έχουν μικροί αθλητές και αθλήτριες, με δελτίο ΕΟΠ, θεωρημένο για το 2017.


Open Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης 14 χλμ. στο Τολό.

  • Κυριακή, 30/04/2017


Open Αγώνας Αντοχής 84 χλμ., με εκκίνηση από τον Γαλατά και τερματισμό στην Τροιζήνα.

  • Δευτέρα 01/05/2017


Open Αγώνας Αντοχής 80 χλμ., με εκκίνηση από το Λυγουριό και τερματισμό στην Επίδαυρο

Φυσικά θα υπάρχουν και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, καθ’ όλο το τριήμερο, σε συνεργασία με τους Δήμους, αλλά και τοπικούς Φορείς και επιχειρηματίες.

resized Logo-Bike Challenge Tour L

Όλες οι λεπτομέρειες του αγώνα βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.why-n.gr. Χάρτες, video και φωτογραφίες από τις διαδρομές, οδηγίες για τους θεατές, και φυσικά τουριστικές πληροφορίες για την διαμονή σας στην περιοχή. Οι δηλώστε συμμετοχή ολοκληρώνονται στις 06 Μαρτίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επωφεληθούν από τις χαμηλές τιμές του Early Bird.


Για περισσότερες πληροφορίες και για συμμετοχές:

Official site: www.why-n.gr/event/bike-challenge-tour-2017

Συμμετοχές – Εγγραφές: www.why-n.gr/shop/event/bike-challenge-tour-2017

Facebook: www.facebook.com/whynoteventsgr

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/358956904490825

 
Η καρδιά του TRIMORE Syros Triathlon χτύπησε δυναμικά στο London Triathlon Show!
News - Αθλητισμός
Τρίτη, 28 Φεβρουάριος 2017 09:36

Η καρδιά του TRIMORE Syros Triathlon χτύπησε δυναμικά στο London Triathlon Show!

resized Triathlon Show 1

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, στις 16, 17, 18 & 19 Φεβρουαρίου 2017, η ομάδα TRIMORE και το TRIMORE Syros Triathlon, έδωσαν το «παρών» στη γιορτή του Τριαθλητικού κόσμου, στη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση Τριάθλου, το London Triathlon Show, με όλους τους μεγάλους οίκους αθλητικού και όχι μόνο εξοπλισμού, καινοτομίες του χώρου, διάφορα sport events ανά τον κόσμο, ομιλίες σημαινόντων προσώπων του σπορ, extreme δραστηριότητες και δοκιμασίες και πολλά άλλα.

Ο θεσμός, που πλέον έχει καθιερωθεί, παρουσιάστηκε στους επισκέπτες μέσα σ’ ένα ξεχωριστό περίπτερο, διπλάσιας έκτασης από εκείνη του 2016, δίνοντας ξεχωριστό χρώμα και ρυθμό στους πλέον των 100.000 επισκέπτες της.

Η TRIMORE, έχοντας στο πλευρό της και με τη μοναδική συμπαράσταση, τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον ιστορικό Ναυτικό Όμιλο Σύρου, ενεργούν συστηματικά στην καθιέρωση στο νου των αθλητών του σπορ και επισκεπτών της έκθεσης, ενός Premium Multisport Event που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και μπορεί πλέον -με την αξία του- να αποτελέσει τη συνειδητή επιλογή συμμετοχής ξένων αθλητών.

resized Triathlon Show 2

Ο στόχος επετεύχθη, η παρουσία -κατά γενική ομολογία- ήταν εξαιρετική, η προσέλκυση του κόσμου πέραν κάθε προσδοκίας και οι επαφές προώθησης και συνεργασιών πολλές.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τη Σύρο, στις 15, 16, 17 και 18 Ιουνίου 2017, ενώ την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 θα γίνει η επίσημη παρουσίαση Τύπου του event στην Αθήνα.

Διψασμένοι αθλητές (όλων των επιπέδων και ηλικιών), παθιασμένοι εθελοντές, φιλόξενοι κάτοικοι - επαγγελματίες τουρισμού της Σύρου και ενθουσιώδεις επισκέπτες του νησιού, θα καταστήσουν στον καθένα αυτή την εμπειρία ανεκτίμητη!

 Το όραμα είναι μεγαλόπνοο αλλά συγκεκριμένο και η αποστολή… είναι ήδη σε πλήρη ανάπτυξη!

(https://www.youtube.com/watch?v=MB3h3K6TMY0&t=11s

resized Triathlon Show 4

resized Triathlon Show 5resized Triathlon Show 3

 
ΣΤΟ FINAL 4, Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΕΪ ΤΟΥ Α.Ο.Μ.! ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.
News - Αθλητισμός
Παρασκευή, 24 Φεβρουάριος 2017 14:23

ΣΤΟ FINAL 4, Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΕΪ ΤΟΥ Α.Ο.Μ.!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.

Final 4 γυναικών

Αγαπητοί Συμπολίτες!

 

Σας προσκαλούμε, να υποστηρίξετε την γυναικεία ομάδα Βόλεϊ του Αθλητικού Ομίλου Μαρκοπούλου (Α.Ο.Μ.), παρακολουθώντας από κοντά, την συμμετοχή της στο Final 4, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 4/3/2017, στο ΔΑΚ Γλυφάδας.

 

Για την διευκόλυνσή σας, θα διατεθούν δωρεάν πούλμαν, μετ’ επιστροφής, για τη μεταφορά όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι, του μεγάλου ημιτελικού.

 

Τα πούλμαν θα αναχωρήσουν 2:45 μ.μ. από το Πόρτο Ράφτη και 3.00 μ.μ. από το Μαρκόπουλο. Με νεότερη ενημέρωση, θα πληροφορηθείτε για τον ακριβή τόπο αναχώρησης των πούλμαν.

 

Πληροφορίες για την δήλωση συμμετοχής, θα βρείτε στη συνημμένη αίτηση Πρόσκλησης.

πρόσκληση συμμετοχής

Δηλώστε την συμμετοχή σας, μέχρι και το βράδυ της Τρίτης (8.00 μ.μ.), 28/2/2017, στα Γραφεία του Α.Ο.Μ. ή στο fax: 22990 22697 ή στο e-mail: giotaloukav@yahoo.gr, ώστε να προμηθευτείτε έγκαιρα τις Προσκλήσεις σας, από τον Α.Ο.Μ.

 

Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας, η προβολή του Δήμου μας και μέσω της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Α.Ο.Μ., η οποία προκρίθηκε και διεκδικεί το Κύπελλο, ανάμεσα σε τόσο σπουδαίες ομάδες.

 

Σας περιμένουμε όλες και όλους, να εμψυχώσουμε τις αθλήτριες, που θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό!

 
ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟ 1Ο ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΙΣ 2017
News - Αθλητισμός
Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 13:45

ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟ 1Ο ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΙΣ 2017.

1o ethniko protathlima afisa A4

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 ξεκινάει το 1ο Εθνικό Πρωτάθλημα Τένις 2017 για αγόρια- κορίτσια 12,14 και 16 ετών, που διοργανώνει το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. με την στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, τον Δήμο Ηρακλείου και τον ΔΟΠΑΦΜΗ.

Φέτος οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ 220 στο αριθμό αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα. Το γεγονός ότι τα γήπεδα του ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α. βρίσκονται στο κέντρο της πόλης αποτελεί ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα αφού αθλητές , προπονητές και συνοδοί έχουν κυριολεχτικά στα πόδια τους ότι χρειαστούν. Ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα, συγκοινωνίες κ.λ.π. Αυτός είναι ό λόγος που όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει του ΗΡΑΚΛΕΙΟ για τους αγώνες αυτούς.

Η έναρξη θα είναι αύριο Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου με τα προκριματικά στις κατηγορίες 12 και 14 ετών, ενώ από το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει και το κυρίως ταμπλό. Οι αγώνες αναμένεται να ολοκληρωθούν την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Στον αγωνιστικό τομέα: Ο Όμιλος μας θα συμμετάσχει με 25 αθλητές και αθλήτριες σε όλες τις κατηγορίες. Αναλυτικά:

Αγόρια 12 ετών: Βελεντάκης Γιάννης, Καλατζής Αλέξανδρος, Καρακώστας Σπύρος, Κολοβός- Σοφίος Δημήτρης, Μπουνάκης Δημήτρης.

Κορίτσια 12 ετών: Δερμιτζάκη Ευαγγελία, Καραπιπεράκη Ευανθία, Κουγιουμτζόγλου Ευαγγελία, Μπόγρη Αθηνά, Νικολαϊδη Ευαγγελία, Νταμπακάκη Χρυσή

Αγόρια 14 ετών: Βολτυράκης Βασίλης, Γενναράκης Νίκος, Γκαγκαουδάκης Στέλιος, Δελάκης Δημήτρης, Μανδαλενάκης Αναστάσης, Μπόγρης Βαγγέλης, Ταβερναράκης Μανόλης.

Κορίτσια 14 ετών: Γαρεφαλάκη Μάριαν, Γαβριλάκη Ναυσικά, Ζαφειροπούλου Κατερίνα, Κωστάκη Ελένη, Φουντούλη Αλεξάνδρα, Χατηαθανασίαδη Ιωάννα.

Αγόρια 16 ετών: Ταμιωλάκης Βαλάντης.

Προσκαλούμε όλους τους φίλους του Τένις αλλά και όλους τους Ηράκλειώτες να παρακολουθήσαν υψηλού επιπέδου αγώνες και να συμμετέχουν με τον τρόπο τους, στην προσπάθεια που κάνει ο Όμιλος να διοργανώνει περισσότερα τουρνουά στην καρδιά της πόλης!

Η είσοδος είναι δωρεάν. Οι αγώνες θα ξεκινούν καθημερινά από τις 09:00 το πρωί και θα διαρκούν μέχρι αργά το βράδυ.

 
9η θέση για την Ελλάδα στο ομαδικό, στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ. Μέτρια στο Δίαθλο, διακρίσεις στο Καλλιτεχνικό Πατινάζ.
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 18:40

9η θέση για την Ελλάδα στο ομαδικό, στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ.

 

Μέτρια στο Δίαθλο, διακρίσεις στο Καλλιτεχνικό Πατινάζ.

resized eoxa.170220.aggelis

Με την Εθνική μας ομάδα του αλπικού σκι να κατακτά την 9η θέση, στο παράλληλο ομαδικό, ολοκληρώθηκε η παρουσία μας στο 13ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας (EYOF), των Χειμερινών Αθλημάτων, που έγινε στο Ερζερούμ (Τουρκία).

 

Την προτελευταία ημέρα, στα αλπικά ο Γιώργος Καράτζιας και ο Φίλιππος Κόζαρης αγωνιστήκαν στην τεχνική κατάβαση με το πρώτο να είναι 26ος (2:01,83) και τον δεύτερο να μην ολοκληρώνει τον αγώνα.

 

Στους δρόμους αντοχής και στο αγώνισμα της ταχύτητας ο Παναγιώτης Παπάσης είχε την καλύτερη επίδοση από τους έλληνες αθλητές, και κατετάγη 40ος (58 συμμετοχές) με χρόνο 2:28,63 και 327, 35 βαθμούς FIS. Οι Νίκος Τσουρέκας και Γιώργος Τσούλης τερμάτισαν στις 43η και 54η αντίστοιχα. Στις γυναίκες η Ελισάβετ Αναστασιάδου με χρόνο 3:08,7 και 396,7 βαθμούς FIS τερμάτισε 41η.

 

Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε εντός του Χωριού, στην Medals Plaza. Σημαιοφόρος για την Ελλάδας ήταν ο αθλητής του αλπικού σκι Γεώργιος Καρατζιάς.

resized eoxa.170220.eyof1

Μέτρια εμφάνιση στο Παγκόσμιο Διάθλου

 

Ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους οι αθλητές μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου ανδρών – γυναικών, στο Χοκφίτσεν της Αυστρίας. Οι πρωταθλητές μας κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα και δεν πέτυχαν να διακριθούν ατομικά αλλά έδωσαν στην χώρα μας πολύτιμους βαθμούς στη γενική παγκόσμια βαθμολογία.

 

Η βαριά ίωση του Απόστολου Αγγέλη πριν από την έναρξη των αγώνων και η απειρία της Μαρίας Τσακίρη, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε αγώνες αυτού του επιπέδου, ήταν σίγουρα δύο ανασταλτικοί παράγοντες στη διεκδίκηση μεγάλων επιδόσεων.

 

Η καλύτερη επίδοση της Τσακίρη έγινε στα 7,5 χλμ. όπου με χρόνο 23:36,2 και 2 άστοχες βολές τερμάτισε 96η, ενώ ο Αγγέλης είχε την καλύτερη επίδοση στα 20 χλμ., όπου κατετάγη 92ος με 5 άστοχες βολές και χρόνο 58:52,1.

resized eoxa.170220.voulgari

Μετάλλια στο καλλιτεχνικό πατινάζ

 

Εβδομάδα με επιτυχίες εκτός συνόρων για το ελληνικό καλλιτεχνικό πατινάζ.

Η Ελισάβετ Βούλγαρη κατέκτησε την 2η θέση στο διεθνή αγώνα Sofia Trophy, στη Σόφια της Βουλγαρίας, στην κατηγορία Basic Novice B I.

Η 9άχρονη Αγάπη Πετροπουλέα του συλλόγου Τρίαινα, κατέκτησε την 1η θέση στο διεθνή αγώνα «Olympic Hopes» στο Μπράσοβ της Ρουμανίας, στην κατηγορία «Cubs Girls».

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 18:42
 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 3 από 204
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull,  Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση