ATTICANEWS.GR

Member Area
Αθλητισμός
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ
News - Αθλητισμός
Τρίτη, 12 Απρίλιος 2011 09:39

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

(Α.Ο.Δ.Α.)

 

ΑΧΑΡΝΕΣ: 11/4/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

 

 

Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αχαρνών και ο Πρόεδρος κος Μιχάλης Βρεττός την Δευτέρα 04-04-2011 παρέλαβε από την πρώην Νομαρχία Ανατολικής Αττικής ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ το οποίο βρίσκεται στην οδό Μονεμβασιάς και Λαθέας. Στην τελετή παράδοσης παραλαβής παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος κος Μιχάλης Βρεττός, η Αντιπρόεδρος κα Έυη Παντελιά, ο κος Παντελής Ελευθεριάδης, η κα Άννα Δουραμάνη-Δασκάλου και η κα Τζέλα Λούκη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο.Δ.Α.

Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν στην δημιουργία αυτού του Γηπέδου, καθώς ένα ακόμη λιθαράκι προστίθεται στον μαζικό αθλητισμό προς εκμετάλλευση από τον λαό των Αχαρνών.

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Α.Ο.Δ.Α

ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΝ. ΒΡΕΤΤΟΣ

 

 

 

 

 
Ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Δεύτερη στην Α2 η γυναικεία ομάδα του Αρη Βούλας και 5η η ανδρική. Δεύτερη στην Β Εθνική η γυναικεία ομάδα του Αρη 2006 και πρώτη στην Α Αττικής η γυναικεία του ΑΣ Πρωταθλητή.
News - Αθλητισμός
Τρίτη, 05 Απρίλιος 2011 17:54

Ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Δεύτερη στην Α2 η γυναικεία ομάδα του Αρη Βούλας και 5η η ανδρική. Δεύτερη στην Β Εθνική η γυναικεία ομάδα του Αρη 2006 και πρώτη στην Α Αττικής η γυναικεία του ΑΣ Πρωταθλητή.

ARHSPHOTO

Μια από τις πιο επιτυχημένες χρονιές στα διασυλλογικά ολοκληρώθηκε για τις ομάδες της Βούλας.
Αρχίζει μάλιστα να γίνεται παράδοση για την Βούλα το γυναικείο πινγκ πονγκ, καθώς και οι τρεις ομάδες πέτυχαν εξαιρετικά αποτελέσματα στα γυναικεία πρωταθλήματα.

Η ομάδα του ΓΣ Αρη Βούλας έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α2 κατηγορία αλλά βασικές απουσίες την οδήγησαν στην ήτα στο ντέρμπι των πρωτοπόρων με τον Φοίνικα Αγ. Σοφίας και τελικά στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης, η οποία μάλιστα οδηγεί στα μπαράζ ανόδου για την πρώτη κατηγορία.

Η ομάδα του Αρη 2006 στην πρώτη της χρονιά στην Β Εθνική κατέκτησε την δεύτερη θέση και θα διεκδικήσει στα μπαράζ ανόδου μία θέση στην Α2 κατηγορία. Την Κυριακή στο ντέρμπι της Β Εθνικής επικράτησε του Ελληνικού με σκορ 4-2 σε ένα πολύ θεαματικό παιχνίδι.

Η ομάδα του ΑΣ Πρωταθλητή κατέκτησε με μόλις μία ήτα το πρωτάθλημα στην Α κατηγορία της Αττικής και συνάμα την άνοδο στην Β Εθνική κατηγορία.

Αυτό το Σαββατοκύριακο ολοκλήρωσε και τις υποχρεώσεις της και η αντρική ομάδα του Αρη Βούλας στην Α2 κατηγορία κατακτώντας τελικά την 5η θέση. Παρά τις θεαματικές νίκες επί των πρωτοπόρων που πέτυχε η ομάδα, πολλές απουσίες κατά την διάρκεια της χρονιάς δεν επέτρεψαν σταθερή απόδοση και στέρησαν την ομάδα από μια καλύτερη θέση.

Θυμίζουμε ότι τόσο η ανδρική ομάδα του ΑΣ Πρωταθλητή όσο και του Αρη 2006, έχουν κατακτήσει την τρίτη θέση στα πρωταθλήματα της Β Εθνικής και της Γ Αττικής αντίστοιχα
 
Υλοποίηση του προγράμματος «Κλασικός Αθλητισμός για Παιδιά» στην Αρχαία Ολυμπία
News - Αθλητισμός
Τρίτη, 05 Απρίλιος 2011 17:52

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

-----

 

 


Δελτίο Τύπου 05/04/2011

Υλοποίηση του προγράμματος «Κλασικός Αθλητισμός για Παιδιά» στην Αρχαία Ολυμπία

 

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον ΣΕΓΑΣ και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, υλοποιεί, φέτος, το πρόγραμμα «Κλασικός Αθλητισμός για Παιδιά» στην Αρχαία Ολυμπία.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αρχαία Ολυμπία, από τις 23 έως τις 27 Μαΐου 2011, για τα Δημοτικά Σχολεία των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Στόχος είναι οι μαθητές, ηλικίας 7 έως 12 ετών,  μέσω ενός οργανωμένου αθλητικού προγράμματος με τη μορφή παιχνιδιού, να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τα αγωνίσματα του Κλασικού Αθλητισμού.

 

Η σχετική εγκύκλιος είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας: www.minedu.gov.gr

 
Οι 28 κορυφαίοι αναβάτες που θα πάρουν τα βουνά…
News - Αθλητισμός
Παρασκευή, 01 Απρίλιος 2011 10:18

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Οι 28 κορυφαίοι αναβάτες που θα πάρουν τα βουνά…

undefined


Το Red Bull Donkey Cross μπαίνει στην τελική ευθεία, με τη συμμετοχή 28 Ελλήνων και ξένων κορυφαίων off-road αναβατών. Ανάμεσά τους διεθνείς συμμετοχές, οι κορυφαίοι εκπρόσωποι του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού με σημαντικές διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και μια γυναίκα. Η καρό σημαία θα πέσει το μεσημέρι της Κυριακής, 03 Απριλίου, στις 13:00, σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά του Πηλίου, την πανέμορφη Μακρινίτσα.

H πρώτη γνωριμία αναβατών και γαϊδουριών θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 2 Απριλίου, λίγο μετά την κλήρωση των συμπαθητικών τετράποδων ανά αναβάτη. Στη συνέχεια, οι αναβάτες θα ξεναγηθούν στην προκαθορισμένη διαδρομή του αγώνα, θα πάρουν «μαθήματα οδήγησης γαϊδουριού», καθώς και όλη την ενημέρωση για τον ειδικό κανονισμό. Η αγωνία θα κορυφωθεί την επόμενη μέρα, Κυριακή 3 Απριλίου, όπου αναβάτες και γαϊδουράκια θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του Πηλίου, καλύπτοντας διαδρομή συνολικού μήκους 14 χιλιομέτρων με μηχανές αλλά και γαϊδουράκια.

Ανάμεσα στο κοινό θα βρεθεί και ο/η τυχερός/ή που “pimp-αρε” το γάιδαρό του, εξοπλίζοντάς τον με κράνος, ρόδες, εξάτμιση κ.λπ. και συγκέντρωσε τα περισσότερα “likes” στο διαγωνισμό www.redbull.gr/pimpmydonkey , που σημείωσε περισσότερες από 900 συμμετοχές σε μόλις 2 εβδομάδες! Εν αναμονή του rider που θα χαλιναγωγήσει μοτοσικλέτα & γαϊδουράκι με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο... μείνετε συντονισμένοι στο www.redbull.gr/donkeycross για όλες τις εξελίξεις!


Λίστα
Αναβατών Red Bull Donkey Cross


1 ΟΡΦΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΛΛ
2 SIMON ΤΑΜΠΑΞΗΣ ΒΕΛ
3 ΣΙΑΦΑΡΙΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΛΛ
4 ΚΟΥΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΛΛ
5 ΒΑΓΓΕΛΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΛ
6 ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΛΛ
7 ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΚΙΜΩΝ ΕΛΛ
8 ΚΑΡΕΤΣΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΛΛ
9 MEMIC FARUK ΒΟΣ
10 ΠΙΠΠΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΛΛ
11 ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΕΛΛ
12 ΛΙΑΓΚΑΣ ΗΛΙΑΣ ΕΛΛ
13 ΜΑΝΩΛΑΣ ΝΤΙΝΟΣ ΕΛΛ
14 ΓΚΛΑΒΑΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΕΛΛ
15 ΖΑΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΛΛ
16 ΤΣΙΛΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΛΛ
17 ANGELUS XENO ΗΠΑ
18 ΤΣΑΝΤΙΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΛΛ
19 ΠΡΟΒΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΛΛ
20 ΜΠΟΥΔΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΛΛ
21 ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΝΩΝΤΑΣ ΕΛΛ
22 GOGA ANDREA ΡΟΥ
23 ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΚΥΠ
24 ΒΑΙΤΣΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΕΛΛ
25 ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΛΛ
26 ΚΥΡΙΛΗΣ ΗΛΙΑΣ ΕΛΛ
27 ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΛ
28 ΜΑΝΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΛΛ
Πηγή : zougla
>
>
http://skipper-troktiko.blogspot.com/2011/03/28_31.html
 
Δελτιο τυπου - ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ
News - Αθλητισμός
Πέμπτη, 31 Μάρτιος 2011 13:03

Ανάβυσσος, 30 Μαρτίου 2011

 kouroslogo

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ μετά τον ανέλπιστο χαμό του τέως Προέδρου της Βασιλείου Κυριακόπουλου, στην έκτακτη συνεδρίασή της, σήμερα 30 Μαρτίου 2011 (αρ.πράξης 19) αποφάσισε τα εξής:

 1. Να παραστεί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο στη νεκρώσιμη ακολουθία
 2. Η σημαία του συλλόγου να κυματίζει μεσίστια
 3. Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος από τον Πρόεδρο του συλλόγου
 4. Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ εκφράζουν  τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια.

 

Για το Δ.Σ της ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                         Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΙΔΗΣ                                                                                     ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΚΑΡΙΚΟΥ

 

 
Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝ Για την καθυστερημένη πρόσληψη ωρομισθίων γυμναστών στα ολοήμερα σχολεία, λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς
News - Αθλητισμός
Τρίτη, 29 Μάρτιος 2011 23:50

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

 

 

Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝ

 

 Για την καθυστερημένη πρόσληψη ωρομισθίων γυμναστών στα ολοήμερα σχολεία, λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς

 

Λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποφάσισε να καλέσει εκατοντάδες εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής ως ωρομισθίους, με τέσσερις ώρες εβδομαδιαία και αμοιβή εκατόν είκοσι ευρώ το μήνα, για την κάλυψη των κενών των ολοήμερων σχολείων. Η κοροϊδία είναι προφανής και δεν μπορεί να ταιριάξει ούτε η ρήση «κάλιο αργά παρά ποτέ».

 

Διότι, όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση στη προσπάθειά της να φανεί πιστή στις επιταγές του ΔΝΤ και του μνημονίου και να εξασφαλίσει πόρους από την περικοπή των δαπανών της δημόσιας παιδείας, διέλυσε τη φυσική αγωγή σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες:

 

 1. Δεν κάλυψε τα κενά καθηγητών φυσικής αγωγής όπως όφειλε, υποστηρίζοντας ψευδώς το αντίθετο
 2. Ανέθεσε τη διδασκαλία της φυσικής αγωγής στα δημοτικά σχολεία σε δασκάλους αποκλείοντας εκατοντάδες γυμναστές
 3. Διέλυσε τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης
 4. Κατάργησε τους σχολικούς αθλητικούς αγώνες
 5. Εκμηδένισε από τον προϋπολογισμό του 2011 κάθε δαπάνη για τον αθλητισμό στα σχολεία 
 6. Καταργεί – συγχωνεύει – υποβαθμίζει εκατοντάδες σχολικές μονάδες πανελλαδικά

 

Τώρα, η ηγεσία του ΥΠΕΠΘ καίγεται για την υλοποίηση των σχεδίων για το νέο σχολείο της «αγοράς», με τη λογική του «μικρότερου κόστους» και τη σταδιακή κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

 

Η Υπουργός Παιδείας παρουσιάζοντας τον πολυδιαφημισμένο σχεδιασμό για τα ολοήμερα σχολεία, διανθισμένο με επικοινωνιακά συνθήματα, πασχίζει να πείσει ότι έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής και άλλων ειδικοτήτων, έστω και πριν το Πάσχα. Αργά το θυμήθηκε.

 

Οι γυμναστές, οι γονείς και οι μαθητές ήδη έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους για τις ασκούμενες πολιτικές και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.  

 

29/03/2011                                                    Το Αθλητικό Τμήμα

 
Τιμάει Τσιάρτα η Σεβίλλη!
News - Αθλητισμός
Τρίτη, 29 Μάρτιος 2011 09:51

Τιμάει Τσιάρτα η Σεβίλλη!


Ο Βασίλης Τσιάρτας πραγματοποίησε μεγάλη καριέρα με την φανέλα της Σεβίλλης και η ισπανική ομάδα αποφάσισε να τιμήσει τον Έλληνα παλαίμαχο μέσο...
Ο σύλλογος της Ανδαλουσίας θα τιμήσει τον Τσιάρτα στο homenaje a la aficion, δηλαδή στην τιμή για τους φιλάθλους, το οποίο διοργανώνεται για τρίτη φορά και θα διεξαχθεί πριν το παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης.
«Δεν μπορώ παρά να εκτιμήσω απεριόριστα το γεγονός ότι αναγνωρίζεται η προσφορά μου και ότι με τιμούν σε ένα τόσο ιδιαίτερο παιχνίδι απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι συγκινητικό να σε τιμούν και να σε αναγνωρίζουν στο εξωτερικό. Η τιμή που μου κάνει η Σεβίλλη έχει πολύ μεγάλη αξία και δείχνει μεγάλο σεβασμό. Ήμουν στην ομάδα τέσσερα χρόνια, όχι στα καλύτερα χρόνια της, αλλά αυτό φανερώνει τη δυσκολία που υπήρχε για να διακριθώ. Μόνο υπερηφάνεια και σεβασμό μπορώ να νιώσω απέναντι σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο», δήλωσε στην εφημερίδα Sportday ο Βασίλης Τσιάρτας.
«Η κορυφαία στιγμή μου ήταν η άνοδος στην Πριμέρα Ντιβιζιόν γιατί ήταν δύσκολη. Υπήρχαν αρκετά παιχνίδια που σίγουρα χάρηκε ο κόσμος. Θα ξεχώριζα ένα με τη Ρεάλ στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», είχε τελειώσει 1-1 και είχα σκοράρει με φάουλ. Και μια νίκη επί της Μπαρτσελόνα, πάλι εντός έδρας, με 3-2, είχα κάνει τρεις ασσίστ και είχα αναδειχθεί καλύτερος παίκτης του αγώνα. Και τότε στην Μπαρτσελόνα έπαιζαν Γκουαρτντιόλα, Ριβάλντο, Φίγκο, Λουίς Ενρίκε», τόνισε ο παλαίμαχος μέσος.
Όσο για την επιστροφή του το «Σάντσεθ Πινχουάν»: : «Σίγουρα δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγάπη του κόσμου και θα χαρώ που θα βρεθώ ξανά κοντά στους φιλάθλους της Σεβίλλης. Θα είναι πολύ συγκινητική βραδιά και σίγουρα θα ξυπνήσει και σε μένα και σε αυτούς πολλές αναμνήσεις. Θα ευχόμουν να είχα ζήσει με την Σεβίλλη το 30% όσων έχει ζήσει την τελευταία δεκαετία».
onsports.gr
 
Διεθνής Αγώνας Ράγκμπι στο Αιγάλεω
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 28 Μάρτιος 2011 18:32

Διεθνής Αγώνας Ράγκμπι στο Αιγάλεω

Τη διοργάνωση του διεθνούς αγώνα Ράγκμπι ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδας και την Εθνική Λουξεμβούργου, ανέλαβε ο Δήμος Αιγάλεω σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 Απριλίου στις  14.30μ.μ. στο γήπεδο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης».

Να σημειωθεί ότι η είσοδος θα είναι ελεύθερη προς τους φιλάθλους και ήδη διατίθενται εισιτήρια στα σχολεία της περιοχής, καθώς και στους πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς της πόλης.

Επισημαίνεται ότι το Ράγκμπι αποτελεί πλέον Ολυμπιακό άθλημα.

http://www.aftodioikisi.gr/politistika/10761

 
Χαιρετισμός της Υφυπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, κατά την τελετή απονομής του τίτλου του «Έφηβου Ηγέτη», στους νέους που θα συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Σύνοδο Νεολαίας Special Olympics Αθήνα 2011
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 28 Μάρτιος 2011 18:12

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

-----

 
 

 

 

 

Δελτίο Τύπου                                             28/03/2011

 

Χαιρετισμός της Υφυπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, κατά την τελετή απονομής του τίτλου του «Έφηβου Ηγέτη», στους νέους που θα συμμετάσχουν στην Παγκόσμια Σύνοδο Νεολαίας Special Olympics Αθήνα 2011

 

Θέλω να ευχαριστήσω την πρόεδρο των Special Olympics στην Ελλάδα, την κυρία Δεσποτοπούλου, γιατί δίνει- εκτός από τη δουλειά της- μια ιδιαίτερη και δημιουργική πνοή στη διοργάνωση.

Θέλω όμως πάνω από όλα να πω ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, που σας φιλοξενούμε σήμερα εδώ.

Είναι σημαντικό ότι το Υπουργείο Παιδείας βοήθησε και υποστήριξε από την αρχή  αυτή τη διοργάνωση των Special Olympics, όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να υποστηρίζει κάποιος και να βοηθάει με πράξεις. Οι κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα και το γυμναστήριο του Φωκιανού παραχωρήθηκαν για τα Special Olympics και, μεταξύ άλλων, δόθηκαν και άδειες στους καθηγητές. Είναι κάτι σημαντικό, είναι το λιθαράκι που έβαλε το Υπουργείο Παιδείας. 

Το πιο σημαντικό όμως, το ιδιαίτερο, είστε εσείς. Είστε οι μαθητές που έχετε πάρει τη σκυτάλη. Μία σκυτάλη ανάδειξης των διαφορών που μπορούν να μας ενώσουν. Όταν μπορούμε να γεφυρώσουμε αυτές τις διαφορές τότε, μπορούμε να γεφυρώσουμε και πολλά άλλα ανάμεσά μας. Αυτό είναι το καλύτερο μάθημα.

Αυτό το καλοκαίρι, η χώρα μας έχει την ιδιαίτερη τιμή, να υποδέχεται τους αθλητές των Special Olympics, εδώ στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο ο αριθμός των αθλητών που θα έρθουν, τα αγωνίσματα, οι 186 χώρες που συμμετέχουν, οι 25.000 εθελοντές. Είναι μεγάλο κέρδος για εμάς, είναι τιμή η διοργάνωση αυτή της  παγκόσμιας αγωνιστικής δραστηριότητας, αν αναλογιστούμε ότι, 40 χρόνια τώρα που ξεκίνησε αυτός ο θεσμός από την θερινή κατασκήνωση και την Shinor Kennedi, είχε σκοπό να δώσει ακριβώς τη δυνατότητα στους ανθρώπους να γεφυρώσουν το χάσμα και να δείξουν πώς όλα τα παιδιά μπορούν, μέσα από τον αθλητισμό να βραβευτούν, αλλά κυρίως να αποδείξουν τι μπορούν να πετύχουν με σκληρή δουλειά και με τη βοήθειά σας.

Μπορεί οι αθλητές των Special Olympics να χρειάζονται τους προπονητές τους, να χρειάζονται τους καθηγητές τους, χρειάζονται όμως και εσάς. Και τη δική σας δουλειά, των συνομήλικων παιδιών, που μαζί τους, χέρι – χέρι, ξεκινάτε για να γεφυρώσετε χάσματα και να πάμε σε έναν καλύτερο κόσμο. Εσείς είστε η ελπίδα για όλους μας.

Θεωρώ λοιπόν ότι εσείς όλοι, οι «έφηβοι ηγέτες», αξίζετε ένα μεγάλο μπράβο  και περιμένω με πολύ καμάρι το επόμενο ραντεβού μας, που θα είναι στη Βουλή των Ελλήνων. Εκείνη την ημέρα, στις 27 Ιουνίου, που όλοι μαζί θα συζητήσουμε και θα ανταλλάξουμε εμπειρίες. Το μάθημα γίνεται καλό όταν γίνεται αμφίδρομα. Οι δάσκαλοι μαθαίνουν και από τους μαθητές, οι καλοί δάσκαλοι τουλάχιστον. Γιατί εσείς οι μαθητές είστε αυτοί που εμάς τους δασκάλους μας κάνετε, πιέζοντάς μας πολλές φορές, να γίνουμε καλύτεροι δάσκαλοι. Εσείς λοιπόν οι «έφηβοι ηγέτες», που δεν παίζετε ρόλο μόνο στην τάξη σας, αλλά παίζετε ρόλο και στην κοινωνία, μπορείτε, με το παράδειγμά σας, να βάλετε στη θέση τους πολλούς από εμάς τους μεγαλύτερους.

Μπράβο σας.

 

 
ΟΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ Α.Ο.Δ.Α. ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΗ «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ».
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 28 Μάρτιος 2011 17:54

 

 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

«Α.Ο.Δ.Α.»

 

 AODA 

ΟΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ Α.Ο.Δ.Α.

ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΗ «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ».

 

 

   Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αχαρνών έλαβε μέρος  στις 13-03-2011 ημέρα Σάββατο στη Θεσσαλονίκη στο Τουρνουά Τζούντο αφιερωμένο στην ημέρα της γυναίκας, αποτελούμενο από 10 αθλήτριες με επικεφαλή τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Ντούρου Γκόγκουα. Οι αθλήτριες του τζούντο του Α.Ο.Δ..Α. κατέκτησαν 8 χρυσά  και 2 ασημένια μετάλλια  κατακτώντας  την 1η θέση ανάμεσα σε 22 συλλόγους .

 

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

 

 

    Ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Βρεττός και το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο.Δ.Α. συγχαίρουν τις αθλήτριες Τζούντο του Μαζικού Αθλητισμού Δήμου Αχαρνών που συμμετείχαν και διακρίθηκαν, στο Τουρνουά. καθώς και τον Κ.Φ.Α. κ. Ντούρου Γκόγκουα  και τους ευχόμαστε περισσότερες και μεγαλύτερες αθλητικές επιτυχίες στο μέλλον.

 

 

 

                                                                                                            Με αθλητικούς Χαιρετισμούς

                                                                                                               Ο Πρόεδρος του Α.Ο.Δ.Α.

 

 

 

                                                                                                                  Μιχάλης Π. Βρεττός.

 
Άνετη νίκη για Vettel – Red Bull στην πρεμιέρα της Formula 1
News - Αθλητισμός
Κυριακή, 27 Μάρτιος 2011 20:18

Άνετη νίκη για Vettel – Red Bull στην πρεμιέρα της Formula 1Από την πίστα Albert Park της Αυστραλίας ξεκίνησε φέτος το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Η πρώτη μάχη δόθηκε… αλλά με έναν μόνο πιλότο, τον Vettel που οδηγώντας υποδειγματικά την Red Bull κατάφερε να πάρει την πρώτη νίκη της χρονιάς και να στείλει το μήνυμα πως το περυσινό πρωτάθλημα που κατέκτησε δεν ήταν τυχαία υπόθεση. Ο Γερμανός ξεκίνησε πρώτος έχοντας κατακτήσει από το Σάββατο την Pole Position και δεν επέτρεψε σε κανέναν να τον απειλήσει καθ’ όλη τη διάρκεια του γκραν πρι.

Ο μοναδικός πιλότος που βρέθηκε κοντά του ήταν o Hamilton με McLaren. Ο Βρετανός το… πάλεψε αλλά δεν είχε καμία τύχη απέναντι στον Vettel και στην πολύ δυνατή Red Bull που φαίνεται, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα, ότι θα είναι ο μεγάλος διεκδικητής και του φετινού πρωταθλήματος. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Petrov με Renault, γεγονός που δείχνει τη δυναμική της γαλλικής εταιρείας που προμηθεύει κινητήρες και τη Red Bull.

Πιο πίσω και σε απόσταση αναπνοής τερμάτισε η πρώτη Ferrari, αυτή του Alonso. Ο Ισπανός έχοντας πραγματοποιήσει 3 αλλαγές ελαστικών δεν κατάφερε να ανέβει το βάθρο, αν και το προσπάθησε στους τελευταίους γύρους με αντίπαλο τον Petrov. Ακολούθησαν οι Webber και Button με Red Bull και McLaren αντίστοιχα. Μεγάλη έκπληξη η 7η θέση του Perez ο οποίος στο ντεμπούτο του στη Formula 1 εντυπωσίασε με τη Sauber αφήνοντας πίσω του, τον πιο έμπειρο Kamui Kobayashi, επίσης με Sauber. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Massa και Buemi με Ferrari και Toro Rosso αντίστοιχα.

Η συνέχεια του πρωταθλήματος θα δοθεί στις 10 Απριλίου στη Μαλαισία.


Πηγή : zougla
>
>
Διαβάστε περισσότερα για αυτό το θέμα... “Άνετη νίκη για Vettel – Red Bull στην πρεμιέρα της Formula 1”
 
Τελική φάση Ομαδικών - Ατομικών Νέων Ανδρών / Γυναικών επιτραπέζι​ας αντισφαίρι​σης
News - Αθλητισμός
Τετάρτη, 23 Μάρτιος 2011 14:56

Τελική φάση Ομαδικών - Ατομικών Νέων Ανδρών / Γυναικών επιτραπέζι​ας αντισφαίρι​σης

 

Την Παρασκευή 25/03 ξεκινάει η στο ΣΕΦ η τελική φάση των ομαδικών της κατηγορίας Νέων Ανδρών / Γυναικών της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Το Σάββατο θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και οι τελικοί και θα ξεκινήσουν και τα ατομικά – διπλά.
Την Κυριακή θα ολοκληρωθούν οι αγώνες σε ατομικά και διπλά αγωνίσματα. Η κλήρωση των ομαδικών θα γίνει την Παρασκευή στις 09.00 επί τον παρόντων ομάδων.
Σημαντική η παρουσία της Βούλας καθώς την πόλη μας θα εκπροσωπήσουν στο ομαδικό νέων Ανδρών ο ΓΣ ΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ και στο ομαδικό έων Γυναικών τόσο ο ΓΣ ΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ όσο και ο ΑΟ ΑΡΗΣ 2006.
Στα ατομικά και στα διπλά θα λάβουν μέρος οι αθλητές του Αρη Βούλας Κούνουπας Παναγιώτης και Μαριόλης Πέτρος και οι αθλήτριες Φιλία Εμίρη και Μαρία Αρτσέτου.
Αναλυτικά όλοι οι αθλητές και ομάδες που έχουν προκριθεί στην ιστοσελίδα του Αρη Βούλας (http://voulatt.wordpress.com/)


Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ολοκληρώθηκε στο Σεφ η τελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος.
Το τρόπαιο στους άνδρες κατέκτησε η ομάδα του ΑΣ ΠΕΡΑ ΑΘΗΝΩΝ και στις γυναίκες η ομάδα του ΠΚΔ ΤΑΥΡΟΥ. Παρουσία στην τελική φάση είχε και η ομάδα γυναικών του ΑΟ Αρη 2006 η οποία είχε τις μικρότερες ηλικιακά αθλήτριες και η οποία έφτασε πολύ κοντά στην είσοδο στην 8αδα αλλά αποκλείστηκε τελικά από την Πεύκη με σκορ 4-2

 

 


Σελίδα 198 από 209
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο αγώνας ποδηλάτου κατάβασης βουνού (downhill) στη Λιβαδειά.
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο αγώνας ποδηλάτου κατάβασης βουνού (downhill) στη Λιβαδειά.
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο αγώνας ποδηλάτου κατάβασης βουνού (downhill) στη Λιβαδειά. Ολοκληρώθηκε με απόλυτη ...

Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι
Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι
Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι Η όμορφη ηθοποιός επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον τίτλο «σύμβολο του σεξ» με το ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση