ATTICANEWS.GR

Member Area
Αθλητισμός
Θ. Ζαγοράκης:«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επισκέφθηκαν οι πρωταθλητές Ευρώπης Ποδοσφαίρου του 2004»
News - Αθλητισμός
Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017 20:30

 

Θ. Ζαγοράκης:«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επισκέφθηκαν

οι πρωταθλητές Ευρώπης Ποδοσφαίρου του 2004»

 

Asset

 
 
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες επισκέφθηκαν οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2004, μετά από πρόσκληση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αρχηγού της ομάδας κ. Θεόδωρου Ζαγοράκη.
 
Τα μέλη της εθνικής ομάδας συμμετείχαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε  o ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης, με θέμα: «Τα εργασιακά δικαιώματα των αθλητών στην Ευρώπη. Η υπόθεση Bosman και οι νέες προκλήσεις για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».
 
Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο παλαίμαχος Βέλγος ποδοσφαιριστής κ. Jean - Marc Bosman, o Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών (FIFPro) για την Ευρώπη κ. Tony Higgins και ο Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) κ. Κώστας Πούλιος.

Asset 1
 
Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Tajani, ο οποίος εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος από τη μαζική προσέλευση του κόσμου δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν έχει ξαναδεί αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόσο «ασφυκτικά γεμάτη». Η προσέλευση του κόσμου αποδεικνύει για ακόμη μια φορά την αγάπη που τρέφουν Έλληνες και ξένοι για την ιστορική Εθνική Ελλάδος του 2004. Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι διεθνών φορέων του αθλητισμού, καθώς και πολλοί ξένοι ευρωβουλευτές.
 
Ο κ. Bosman, τόνισε στην εισήγηση του, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η προσφυγή του στα δικαστήρια, αλλά και το πως συνέβαλλε η «υπόθεση Bosman» στην εξέλιξη του επαγγελματικού αθλητισμού στην Ευρώπη. Με την σειρά του, ο κ. Higgins, παρέθεσε τα στοιχεία που διαμορφώνουν το εργασιακό πλαίσιο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών ανά τον κόσμο, υπογραμμίζοντας τα βασικότερα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Από ελληνικής πλευράς, ο κ. Πούλιος επεσήμανε τα σημαντικά βήματα του Συνδέσμου για την ανάδειξη των δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστών, τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους και τις δράσεις που οργανώνει ανά την Ελλάδα.

Asset 2
 
Στην ομιλία του ο κ. Ζαγοράκης ευχαρίστησε θερμά τους πρώην συμπαίκτες του που αποδέχτηκαν την πρόσκληση και βρέθηκαν στις Βρυξέλλες, καθώς και τον κόσμο που αγκάλιασε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.  Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών αθλητών στην Ευρώπη είναι απλοί εργαζόμενοι με πολύ χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι εργάζονται πολύ συχνά κάτω από απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες.
 
Ο κ. Ζαγοράκης στάθηκε ιδιαίτερα στην συνεισφορά του αθλητισμού στην ευρωπαϊκή οικονομία κάθε χρόνο, η οποία φτάνει τα 298 δις. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Έλληνας ευρωβουλευτής: «Θα αρκούσε λιγότερο από το 1% αυτού του ποσού για να έχουν οι αθλητές στην Ευρώπη, πλήρη ασφαλιστική και συνταξιοδοτική  κάλυψη. Να αφιερωθεί λιγότερο από το 1% στους πραγματικούς πρωταγωνιστές του αθλητισμού. Στους ίδιους τους αθλητές». 

 

 
ΜΑΚΕ PLACE FOR ONE MORE WOMAN- OI OΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.
News - Αθλητισμός
Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017 14:32

ΜΑΚΕ PLACE FOR ONE MORE WOMAN- OI OΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.

 resized ANNA KORAKAKHb

Η έλευση της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας είναι η καλύτερη ευκαιρία για την γνωστοποίηση στο ευρύ κοινό του Προγράμματος "Make Place For One More Woman", που ως στόχο έχει την διεύρυνση της συμμετοχής των όλων Γυναικών στον Αθλητισμό, στην προπονητική καθοδήγηση, την διοικητική στελέχωση καθώς και την άρσης των αποκλεισμών.

resized MAIN PHOTO

Tο πρόγραμμα αυτό εκπονείται ως απόρροια της βράβευσης της Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και Αργυρής Ολυμπιονίκη της Υδατοσφαίρισης κας Βούλας Κοζομπόλη με το “IOC Women and Sport Award for Europe 2015”, η οποία είναι η εμπνεύστρια του εν λόγω προγράμματος και διεξάγεται με την συνεργασία και την υποστήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) και φυσικά του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ).

resized ANNA KORAKAKH
Το πρόγραμμα εγκαινιάστηκε τον περασμένο Μάιο σε ειδική εκδήλωση και μέχρι στιγμής έχει διοργανώσει αθλητικά δρώμενα για κορίτσια, επιμορφωτικά σεμινάρια, ενώ η κα Κοζομπόλη καθώς και άλλες κορυφαίες Ολυμπιονίκες έχουν αναφερθεί δημοσίως για την το πρόγραμμα μέσω συνεντεύξεων και δράσεων παρακίνησης.

Η επικεφαλής του προγράμματος Βούλα Κοζομπόλη: «Το βίντεο σποτ και η γενικότερη διαφημιστική καμπανιά που παρουσιάζουμε με την ευκαιρία την Ημέρα της Γυναίκας» έχουν σαν στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση όλου του κόσμου για την αύξηση του αριθμού των γυναικών σε όλες τις δομές και εκφάνσεις του αθλητισμού.

 resized ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Στο ακόλουθο link δείτε το σχετικό βίντεο σποτ https://www.youtube.com/watch?v=KACneTqUr30

resized Δ.Σ ΣΕΟ

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017 15:01
 
Το Ναύπλιο γιόρτασε τον πρώτο Μαραθώνιο της Άνοιξης!
News - Αθλητισμός
Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017 11:45

Το Ναύπλιο γιόρτασε τον πρώτο Μαραθώνιο της Άνοιξης!

resized NAUPLIO 4 MARATHONIOS26-791277

 

Με το πλήθος των συμμετοχών να ξεπερνά τους 5.000 εγγεγραμμένους δρομείς, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου, με μεγάλη επιτυχία ο 4ος Μαραθώνιος του Ναυπλίου. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Δήμο Ναυπλιέων, (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την θεσμική συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα και με την οργανωτική υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοπονήσου, του Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ του ΣΕΓΑΣ και της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

resized NAUPLIO 4 MARATHONIOS9-717806

Αναλυτικά στον Μαραθώνιο οι εγγεγραμμένοι δρομείς ήταν 233, στον Ημιμαραθώνιο 753, στα 5 χλμ. 2.080(1.460 και 620 Μαθητές) και στα 2,5 χλμ. 2.492 (1407 και 1.085 Μαθητές. Σύνολο: 5.558 εγγεγραμμένοι δρομείς. Σε αυτά τα νούμερα θα πρέπει να υπολογίσουμε και 10 δες πολίτες και επισκέπτες, ιδιαίτερα στις μικρές κατηγορίες των αγώνων που αγωνίστηκαν χωρίς αριθμό και εγγραφή και που φαίνονται στα βίντεο του αγώνα.

resized NAUPLIO 4 MARATHONIOS5-718957

Έπειτα από την συνεχή και εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία 3 ετών, η διοργάνωση με τις παράλληλες Εκπαιδευτικές ,πολιτιστικές ,μουσικές και ιατρικές δράσεις της, έχει καθιερωθεί ως θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της χώρας και αποτελεί πια την μεγαλύτερη γιορτή της Πελοποννήσου αλλά και ετήσιο προορισμό για όλη την Ελλάδα.

resized DSC 0846

Ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου με την πιστοποίηση των διαδρομών του, έχει ενταχθεί στο αγωνιστικό ημερολόγιο της Παγκόσμιας Ένωσης Διεθνών Μαραθωνίων (AIMS).

Και γιαυτό για πρώτη φορά υπήρξαν συμμετοχές και από το εξωτερικό

Πλήθος δρομέων έτρεξαν την Μαραθώνια και Ημιμαραθώνια διαδρομή, αλλά και τεράστια ήταν η συμμετοχή στα 5χλμ, όπου οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με κάθε είδους δρομέων να απογειώνουν το κλίμα της πόλης! Μικροί, μεγάλοι, αλλά και τα παιδιά όλων των σχολείων. Πλήθος παιδιών δημοτικής εκπαίδευσης, αλλά και ΑΜΕΑ έδωσαν δυναμικά το παρόν στα 2,5 χλμ.

resized NAUPLIO 4 MARATHONIOS3-790176

Την παραμονή του αγώνα η συναυλία με τους ONIRAMA συγκέντρωσε πλήθος κόσμου στην πλατεία Καποδίστρια που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επαγγελματιών του Ναυπλίου οι οποίοι είχαν και την ευθύνη της υλοποίησης ξεπέρασε τις 2.000.

Ρεκόρ συμμετοχής σημειώθηκε φέτος με πολλούς επώνυμους να συμμετέχουν στην διαδρομή των 5 και 2,5 χιλιομέτρων. Ανάμεσά τους, η Ολυμπιονίκης Νικόλ Κυριακοπούλου, οι μπασκετμπολίστες, Κώστας Τσαρτσαρής, Νίκος Οικονόμου, Βασίλης Σούλης, Μανώλης Παπαμακάριος, οι ποδοσφαιριστές, Γιώργος Αμανατίδης και Δημήτρης Μάρκος, αλλά και οι ηθοποιοί από την εξαιρετική σειρά Dady Cool του ΑΝΤ1

resized NAUPLIO 4 MARATHONIOS29-702811

Την εκκίνηση του Μαραθωνίου έδωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» Μαριάννα Βαρδινογιάννη μαζί με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο. 

Tην εκκίνηση του ημιμαραθωνίου έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, ο βουλευτής Αργολίδος Γιάννης Ανδριανός, ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Σίδερης και το μέλος του ΣΕΓΑΣ Γιάννη Μπόλα.

resized NAUPLIO 4 MARATHONIOS25-792388

Την ημέρα του αγώνα ξεχωριστή νότα έδωσε στην προσπάθεια μικρών και μεγάλων ΑΘΛΗΤΩΝ!!! το συγκρότημα τυμπάνων BATALA.

resized NAUPLIO 4 MARATHONIOS24-704186

Η Οργανωτική Επιτροπή συγχαίρει τους αθλητές για τις επιδόσεις τους αλλά και όλους τους δρομείς για την συμμετοχή και την προσπάθειά τους.

resized NAUPLIO 4 MARATHONIOS23-705688Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη δρομική εμπειρία με φόντο το Παλαμήδι, ένα από τα σημαντικότερα φρούρια βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, την επιβλητική χερσόνησο της Ακροναυπλίας αλλά και το μαγευτικό Μπούρτζι, το επιθαλάσσιο φρούριο που αποτελεί σήμα κατατεθέν του Nαυπλίου

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί για την πολύ σημαντική συμβολή τους:

  • την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, την Τροχαία Ναυπλίου, το Λιμενικό Σώμα, το ΚΕΜΧ Ναυπλίου και 747Λουτρακείου, την Πυροσβεστική και το Νοσοκομείο Ναυπλίου.

  • Την Εκπαιδευτική κοινότητα και ιδιαίτερα την Δ/νση Δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης Αργολίδας για την σχεδόν συνολική συμμετοχή των Μαθητών της Αργολίδας στην αθλητική γιορτής.

  • Τον Εμπορικό Σύλλογο και τις επαγγελματικές τάξεις, τον Σύλλογο Φαρμακοποιών, τους Συλλόγους Ξενοδόχων.

  • Τους Δημότες που αγκάλιασαν την μεγάλη αθλητική γιορτή με την καθολική παρουσία τους.

  • Το προσωπικό του Δήμου, του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΠΑΤ), την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, τους Εθελοντικούς φορείς (1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους και Ναυπλίου, ΣΚΚΑ Αργολίδας, ΦΙΛΜΑ, Σαμαρείτες και Νοσηλευτές του ΕΕΣ, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας και τους Εθελοντές ).

Επίσης ευχαριστεί για την ευγενική υποστήριξή τους στην διοργάνωση την Αρχαιολογική Υπηρεσία Αργολίδας και το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.

Μεγάλοι χορηγοί του 4ου Μαραθωνίου του Ναυπλίου ήταν: η New Balance, το ΦΟΥΓΑΡΟ, η WIND, η Οικογένεια Χριστοδούλου.

Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν: AMSTEL Free, Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Dole, HIGH5 και το Ι.ΚΤΕΟ Αργολίδας Auto Vision.

Προμηθευτές ήταν: AMALIA HOTEL, ΚΤΕΛ Αργολίδας, Σύλλογος Καταλυμάτων Ξένιος Δίας, Ξένον, 3sixty, SKODA Ηλιόπουλος, ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. και MIDEA FRUIT.

Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν οι: ΕΡΤ3, ΤV SUPER, ΕΡΤ Περιφέρεια, Sport24, GTP, RunningNews, DiscoverNafplio καθώς και οι Τοπικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί Sfera, Star, ΣΚΑΙ Αργολίδας και DRi Fm.

resized NAUPLIO 4 MARATHONIOS14-715361

resized NAUPLIO 4 MARATHONIOS1-724379

resized DSC 0613

resized DSC 0821

resized DSC 0888

resized DSC 0899

resized DSC 0902

resized DSC 0908

resized DSC 0908

resized DSC 0961

resized DSC 0968

resized DSC 0975

resized DSC 1050

resized DSC 1155

resized DSC 1302

resized DSC 1377

resized DSC 1409

resized DSC 3206

resized DSC 3255

resized DSC 3297

resized DSC 3311

resized DSC 3340

resized DSC 3427

resized DSC 5585-796844

resized DSC 5726-794333

resized DSC 5912-793253

resized DSC 6435

resized DSC 6548

 

photos απο http://www.argolikeseidhseis.gr/2017/03/4_5.html?m=1

 
Δύο χρυσά η Μαρία Τσακίρη, στο δίαθλο, στο Φαλακρό Δράμας. Από ένα χρυσό οι Δημήτρης Κυριαζής, Κλεάνθης Καραμίχα.
News - Αθλητισμός
Τρίτη, 07 Μάρτιος 2017 18:46

Δύο χρυσά η Μαρία Τσακίρη, στο δίαθλο, στο Φαλακρό Δράμας.

 

Από ένα χρυσό οι Δημήτρης Κυριαζής, Κλεάνθης Καραμίχα.

eoxa.170307.tsakirim1

 

Σπουδαία οργάνωση, υψηλό επίπεδο και όμορφο θέαμα, στο Φαλακρό Δράμας, σε μια από τις καλύτερες διοργανώσεις ΠΑΧ χιονοδρομίας διάθλου, η οποίο έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο (04-05/03).

 

Αγωνιστικά η Μαρία Τσακίρη έκανε την καλύτερη εμφάνιση, δεν είχε αντίπαλο και πήρε τα δύο χρυσά σε ισάριθμα αγωνίσματα γυναικών. με την Χριστίνα Κιουρκενίδου και Γεωργία Νιμπήτη να δίνουν τι δική τους μάχη για τα υπόλοιπα μετάλλια.

 

Στους άνδρες ο Δημήτρης Κυριαζής και Κλεάνθης Καραμίχας τα έδωσαν όλα να για τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος με τον πρώτο να κερδίζει το αγώνισμα του σπριντ και τον δεύτερο το ατομικό.

 

Στις νεανίδες την πρώτη ημέρα η Εύα Βέλλιου έκανε τη μεγάλη έκπληξη και κέρδισε τις συναθλήτριες της για πρώτη φόρα τη φετινή χρονιά, κάνοντας μια πολύ καλή εμφάνιση. Στο αγώνισμα του ατομικού επικράτησε η Ευφροσύνη Γιαννακοβίτη με εξαιρετικές βολές.

 

Στους εφήβους ο Παναγιώτης Παπάσης ήταν ο καλύτερος και ανέβηκε δύο φορές στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

 

Τέλος στους παίδες ο Γιώργος Αναστασιάδης νίκησε και τα δύο αγωνίσματα ενώ στις κορασίδες η Στυλιανή Γιαννακοβίτη (το ατομικό) και η Ιωάννα Κώτσαλου (το σπριντ) κέρδισαν τον τίτλο της πρωταθλήτριας 2017.

 
Η Kyvernitis Travel επίσημος υποστηρικτής του 1oυ Messinia Pro-Am Golf Tournament.
News - Αθλητισμός
Τρίτη, 07 Μάρτιος 2017 13:21

Η Kyvernitis Travel επίσημος υποστηρικτής του 1oυ Messinia Pro-Am Golf Tournament.

resized 14   navarino golf2017

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 1ο διεθνές τουρνουά γκολφ Messinia Pro-Am στην Costa Navarino από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2017, υπό την αιγίδα των PGAs ofEurope, της PGA of Greece και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδος (ΕΘΝ.Ο.Α) και την υποστήριξη μεταξύ άλλων της Kyvernitis Travel, θέτοντας γερές βάσεις για την εδραίωσή του σε μια διοργάνωση-θεσμό για το ελληνικό γκολφ.

resized 15 navarino golf

Επαγγελματίες παίκτες αλλά και ερασιτέχνες φίλοι του γκολφ από δεκατέσσερις χώρες του κόσμου τίμησαν με την παρουσία τους το 1o Messinia Pro-Am λαμβάνοντας μέρος στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στα βραβευμένα γήπεδα The Dunes Course και The Bay Course της Costa Navarino.

resized 2102-2017-0518273749279825936

Από τις 27 ομάδες που συμμετείχαν νικήτρια ανακηρύχθηκε έπειτα από τον τελευταίο αγωνιστικό γύρο, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, εκείνη του Stuart Boyle. Την ομάδα του επαγγελματία παίκτη συμπλήρωσαν οι ερασιτέχνες γκολφέρ Χάρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Κυβερνήτης και Daniele Bovio, ενώ τη διάκριση του κορυφαίου proαθλητή έλαβε ο Ιταλός Federico Elli μέλος της PGA of Italy.

resized day3 Navarino golf-100

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης ο κ. Γιώργος Κυβερνήτης Αντιπρόεδρος της Kyvernitis Travel, δήλωσε: «Η Costa Navarino αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας προσφέροντας πλήθος επιλογών για κάθε είδος ταξιδιώτη. Τα δύο γήπεδα γκολφ που διαθέτει την αναδεικνύουν σε ιδανικό προορισμό αναψυχής για τους λάτρεις του εν λόγω αθλήματος, αφού κανείς μπορεί να συνδυάσει διακοπές και άσκηση στα βραβευμένα The DunesCourse και The Bay Course. Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς να συμμετέχουμε ενεργά στο 1ο διεθνές τουρνουά γκολφ Messinia Pro-Am, σε μια διοργάνωση που προάγει το αθλητικό πνεύμα, συμβάλλει στην προβολή της χώρας σε διεθνές επίπεδο και στοχεύει στην ανάδειξη ενός ιδιαίτερου τομέα του ελληνικού τουρισμού τον οποίο η χώρα διαθέτει όλα τα εφόδια να υποστηρίξει. Η Kyvernitis Travel στηρίζει πάντα νέες, καινοτόμες ιδέες και ενέργειες, όπως αυτή της Costa Navarino, που λειτουργούν θετικά για τη χώρα και δεν μπορώ παρά να είμαι χαρούμενος που η ομάδα στην οποία συμμετείχα κατέλαβε την πρώτη θέση».

resized DSC07620

resized gala Navarino golf-47

resized  DSC0189

resized  DSC9356resized  DSC9674

 
Φιλανθρωπικοί αγώνες μπάσκετ με τη συμμετοχή βετεράνων καλαθοσφαιριστών υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στην Καλαμπάκα το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στις 19:30 και στη Λάρισα την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στις 17:00. Κάλεσμα των διοργανωτών στους π
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2017 19:04

Φιλανθρωπικοί αγώνες μπάσκετ με τη συμμετοχή βετεράνων καλαθοσφαιριστών υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στην Καλαμπάκα το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στις 19:30 και στη Λάρισα την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στις 17:00.

Κάλεσμα των διοργανωτών στους πολίτες να έρθουν να στηρίξουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

resized ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ

 

Δυο αγώνες με φιλανθρωπικό χαρακτήρα πρόκειται να διεξαχθούν αυτό το σαββατοκύριακο στη Θεσσαλία υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τη συμμετοχή του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας, των Δήμων Λαρισαίων και Καλαμπάκας, του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Λάρισας και του Α.Ο Καλαμπάκας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην Καλαμπάκα το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στις 19:30 στο Βλαχάβειο κλειστό γυμναστήριο και στη Λάρισα την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στις 17:00 στο κλειστό του Αλκαζάρ. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας οι συνδιοργανωτές δήλωσαν τα εξής:

resized ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ 2

Γιάννης Ιωαννίδης – προπονητής: «Εδώ στη Λάρισα έχουμε έναν άνθρωπο του αθλητισμού, τον Περιφερειάρχη, ο οποίος στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες, με όλη του την ψυχή. Θα παίξουμε 2 παιχνίδια το Σάββατο και την Κυριακή και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε για καλό σκοπό. Για να βοηθηθεί ένα παιδί στην Καλαμπάκα και για το ίδρυμα Αριστεύς και το Χαμόγελο του Παιδιού στη Λάρισα. Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει και καλούμε τον κόσμο να έρθει στα γήπεδα να χαρεί τους παλαίμαχους αθλητές και να στηρίξει εκείνους που έχουν ανάγκη. Κερδίσαμε πολλά όλα αυτά τα χρόνια και πρέπει να το ανταποδώσουμε στον κόσμο. Είναι το αντίδωρο».

resized ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Κώστας Αγοραστός – Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Υποδεχόμαστε στη Θεσσαλία τον Γιάννη Ιωαννίδη και όλους τους βετεράνους αθλητές που μας χάρισαν μεγάλες στιγμές και μας έκαναν περήφανους με τις επιτυχίες τους. Οι αθλητές αυτοί μπορεί να σταμάτησαν την επαγγελματική τους καριέρα, αλλά ο αθλητισμός και η κοινωνική ευαισθησία, τρέχουν μαζί. Το σαββατοκύριακο γίνονται δυο αγώνες σε Καλαμπάκα και Λάρισα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Θέλω να ευχαριστήσω τους βετεράνους αθλητές γιατί παρόλο ότι σταμάτησαν το αθλητισμό δεν σταμάτησαν την κοινωνική τους προσφορά. Αυτή είναι μια διαδικασία φρένο στη φθορά και μια ανάσα ελπίδας. Καλούμε όλους να έρθουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να δείξουν την κοινωνικής τους ευαισθησία. Ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής, δεν είναι μια ακτινογραφία στιγμής».

resized ΛΑΡΙΣΑ

Απόστολος Καλογιάννης – Δήμαρχος Λαρισαίων: «Ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει την προσπάθεια αυτή η οποία εντάσσεται στην κοινωνική πολιτική την οποία ασκούν όχι μόνο οι φορείς της αυτοδιοίκησης αλλά και τα σωματεία και οι πολίτες. Από την πλευρά μου θέλω να καλέσω τον κόσμο να συμμετέχει γιατί πέρνα της σημειολογίας που έχει η συγκεκριμένη εκδήλωση, θα δει και βετεράνους που έχουν αφήσει εποχή στο μπάσκετ».

 

Χρήστος Κωνσταντινίδης - Πρόεδρος των Ελλήνων βετεράνων αθλητών μπάσκετ: «Σαν βετεράνοι καλαθοσφαιριστές κάνουμε εδώ και πολλά χρόνια τέτοιους αγώνες και ο κ. Αγοραστός μας έχει στηρίξει πολλές φορές. Εμείς ζητάμε από τον κόσμο να έρθει να βοηθήσει το Σάββατο στην Καλαμπάκα ένα 6χρονο παιδί με όγκο στο κεφάλι, ενώ την Κυριακή δεν υπάρχει εισιτήριο αλλά να φέρει ο καθένας ότι μπορεί, από ρουχισμό ή τρόφιμα.

 

Η σύνθεση της ομάδας των βετεράνων Ελλάδας θα είναι:

Ντούσαν Βούκτσεβιτς, Μπάνε Πρέλεβιτς, Δήμος Ντικούδης, Κώστας Τσαρτσαρής, Νίκος Χατζής, Βασίλης Ντάκουλας, Γιάννης Μολφέτας, Δημήτρης Καζιάνης, Νίκος Κασουρίδης, Μιχάλης Υφαντής, Βαγγέλης Λογοθέτης, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Νάσος Γαλακτερός, Άγγελος Κορωνιός, Ευθύμης Ρεντζιάς, Νίκος Μπουντούρης, Γιάννης Γιαννούλης με προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη.

 

Ο αγώνας στη Λάρισα θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα για τη στήριξη του Κέντρου Προστασίας Ατόμων με Αναπηρίες "Αριστέας" και για την ενίσχυση του έργου του Εθελοντικού Οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού". Στόχος του αγώνα είναι α) η εθελοντική συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από τους θεατές (τρόφιμα, ρούχα) τα οποία θα ενισχύσουν το Κέντρο Προστασίας Ατόμων με Αναπηρίες "Αριστέας" και β) η ενίσχυση του έργου του Εθελοντικού Οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού" - Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας. Δεν θα υπάρχει προκαθορισμένη τιμή εισιτηρίου για το σκοπό αυτό θα υπάρχει στην είσοδο του γυμναστηρίου ειδικός κουμπαράς και σημείο συγκέντρωσης για τα είδη πρώτης ανάγκης.

 

Ο αγώνας στην Καλαμπάκα γίνεται για τη στήριξη του 6χρονου Καλαμπακιώτη Γιώργου που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Για το σκοπό αυτό, θα υπάρχει στην είσοδο του γυμναστηρίου ειδικός κουμπαράς για την οικονομική ενίσχυση των ιατρικών εξόδων του μικρού Γιώργου.

 

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε ακόμα ο κ. Γρηγόρης Λιογγαρίδης συντονιστής του Χαμόγελου του Παιδίου στη Θεσσαλία.

 
Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε ο «11ος Κνώσειος Ημιμαραθώνιος δρόμος».
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2017 13:01

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε ο «11ος Κνώσειος Ημιμαραθώνιος δρόμος».

resized 1 1

 

Με επιτυχία-μεγάλη συμμετοχή κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Μαρτίου στο Ηράκλειο ο «11ος Κνώσειος Ημιμαραθώνιος δρόμος» που ήταν αφιερωμένος στη μνήμη της Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Βιργινίας Μανασάκη. Οι αγώνες, 11ος Κνώσειος Ημιμαραθώνιος δρόμος, 3ος οικογενειακός δρόμος τρέξιμο-πεζοπορίας 5χλμ και ο δρόμος 500μ για αγόρια κορίτσια Δημοτικών σχολείων, διοργανώθηκαν από τον σύλλογο Μαραθοδρόμων Κρήτης με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

resized 2 1

Στον αγώνα παραβρέθηκε η οικογένεια της Βιργινίας Μανασάκη που ευχαρίστησε για την διοργάνωση των αγώνων, όπως επίσης και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Νίκος Συριγωνάκης ο οποίος δήλωσε: «Συγχαίρω το σύλλογο Μαραθονοδρόμων Κρήτης και όλους όσους συνέβαλλαν με οποιοδήποτε τρόπο ώστε με τη βοήθεια και της Περιφέρειας Κρήτης να πραγματοποιηθεί με απόλυτη επιτυχία ο 11ος Κνώσειος δρόμος. Ήταν μια εκδήλωση που έδωσε τη δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να απολαύσουν τη χαρά και τη μαγεία που προσφέρουν οι αγώνες δρόμου, να περπατήσουν τη νότια πλευρά του Ηρακλείου και να το δουν από άλλη οπτική. Για όλους μας ο 11ος Κνώσειος δρόμος είχε ιδιαίτερη αξία, καθώς ήταν αφιερωμένος στη μνήμη της Βιργινίας Μανασάκη. Η Βιργινία υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα και πάντα θα βρίσκεται στο μυαλό και στην καρδιά όλων μας».

resized 3 1

resized 4 1

resized 5

resized 6

resized 7

resized 8

 

 
Τρία χρυσά η Σοφία Ράλλη, στον Παρνασσό, από δύο ο Γιάννης Αντωνίου και Γιάννης Πρώιος. Ολοκληρώθηκε το Κύπελλο Ελλάδος ΑΓΕΝ με διεθνή συμμετοχή.
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2017 12:53

Τρία χρυσά η Σοφία Ράλλη, στον Παρνασσό, από δύο ο Γιάννης Αντωνίου και Γιάννης Πρώιος.

Ολοκληρώθηκε το Κύπελλο Ελλάδος ΑΓΕΝ με διεθνή συμμετοχή.

resized eoxa.170306.ralli

 

Η Σοφία Ράλλη ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια στο Κύπελλο Ελλάδος Αλπικών Α-Γ-Ε-Ν, με διεθνή συμμετοχή, το οποίο έγινε στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε και τα τρία μετάλλια, στα αγωνίσματα που συμμετείχε και ακολούθησαν με δύο χρυσά μετάλλια ο Γιάννης Αντωνίου και ο Γιάννης Πρώιος.

resized eoxa.170306.antoniou0

Την πρώτη ημέρα των αγώνων, ο Γιάννης Αντωνίου με τον Γιάννη Πρώιο είχαν έντονο συναγωνισμό με τον πρώτο να κάνει τη δεύτερη διαδρομή γρηγορότερα και με συνολικό χρόνο 1:36,40 και 0,23 δεύτερα διαφορά από τον δεύτερο να κερδίζει τον αγώνα.

 

Στις γυναίκες η Σοφία Ράλλη με συνολικό χρόνο 1:40,38 ήταν ταχύτερη και στις δύο διαδρομές και κέρδισε, χωρίς να πιεστεί, το χρυσό μετάλλιο.

resized eoxa.170306.proios

Σειρά του Γιάννη Πρώιου να κερδίσει το δεύτερο αγώνα της γιγαντιαίας τεχνικής κατάβασης, την δεύτερη αγωνιστική ημέρα με χρόνο 1:36,98. Ο πρωταθλητής δυσκολεύτηκε από το δεύτερο Νίκο Τζιόβα (1:37,39 ο χρόνος του), ο οποίος είχε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη κατάβαση. Η Σοφία Ράλλη δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα και επικράτησε σε ένα ακόμη αγώνισμα στην κατηγορία γυναικών.

 

Την Τρίτη και τελευταία ημέρα πραγματοποιήθηκαν δύο αγωνίσματα τεχνικής κατάβασης, στις γυναίκες η Σοφία Ράλλη επικράτησε με τον ίδιο τρόπο όπως και τις προηγούμενες ημέρες και ανέβηκε δις στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ολοκληρώνοντας θριαμβευτικά το 2ο Κύπελλο Ελλάδος. Οι χρόνοι της ήταν 1:29,08 και 1:29,63.

 

Οι Γιάννης Πρώιος και Γιάννης Αντωνίου μοιράστηκαν τόσο τις επιδόσεις όσο και τα χρυσά μετάλλια στα δύο αγωνίσματα. Ο συνολικός χρόνος του Πρώιου ήταν 1:21,68 και οι βαθμοί FIS 39,78. O Αντωνίου είχε συνολικό χρόνο 1:22,63 και 42,81 βαθμούς FIS. Και οι δύο επιδόσεις ήταν εξαιρετικές και βελτίωσαν τη διεθνή βαθμολογία των κορυφαίων χιονοδρόμων μας.

 
Βελιγράδι 2017: Παπαχρήστου: "Ηταν δύσκολος αγώνας, όμως, ήθελα πολύ αυτό το μετάλλιο" (vid)
News - Αθλητισμός
Κυριακή, 05 Μάρτιος 2017 15:26

Βελιγράδι 2017: Παπαχρήστου: "Ηταν δύσκολος αγώνας, όμως, ήθελα πολύ αυτό το μετάλλιο" (vid)

 

papaxristou metallio small

Φωτογραφία: Eurokinissi

Η Βούλα Παπαχρήστου βελτιώσε δύο φορές το φετινό της ρεκόρ για να κατακτήσει τελικά μετάλλιο στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το πρώτο της στην ιστορία της διοργάνωσης, το τρίτο της τον τελευταίο χρόνο σε μεγάλη διοργάνωση. 

«Το κλίμα στην αρένα δεν υπήρχε. Παντού ελληνικές σημαίες και κόσμος να μας υποστηρίζει. Στην  παρουσίαση άκουσα να με εμψυχώνουν με το μικρό μου όνομα. Τρελάθηκα, ήταν πολύ ωραία. Ένιωθα πως αγωνίζομαι στην Ελλάδα», είπε αρχικά η Παπαχρήστου και συμπλήρωσε:  «Ο αγώνας ήταν αρκετά δύσκολος, όμως, ήθελα πολύ αυτό το μετάλλιο. Το πάλεψα, το διεκδίκησα και το κατάκτησα. Είναι το πρώτο μου μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό κλειστού και είναι σημαντικό για εμένα. Συνεχίζω για το επόμενο. Για το Λονδίνο, όπου και εκεί θέλω να διεκδικήσω κάτι καλό». Η έμπειρη τριπλουνίστρια δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια και στους συναθλητές της. «Συγχαρητήρια στους συναθλητές μου, που έκαναν σπουδαίες εμφανίσεις και κατάφεραν να υπάρχει ελληνική παρουσία σε όλες τις θέσεις στο βάθρο των νικητών».

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της αθλήτριας του εμφανίστηκε και ο Γιώργος Πομάσκι. «Ηταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας και η Παπαχρήστου κατάφερε να κατακτήσει μετάλλιο χάρη στην ποιότητα και την αγωνιστικότητα της και αυτό δείχνει πολλά», είπε. 

http://www.segas.gr/index.php/el/news/4109-veligradi-2017-papaxristou-itan-dyskolos-agonas-omos-ithela-poly-afto-to-metallio

Βελιγράδι 2017: Η Βούλα Παπαχρήστου και πάλι στο βάθρο των νικητριών (vid)

 
papaxristou belgrade1
Οι επιτυχίες για τον ελληνικό στίβο συνεχίζονται στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στο Βελιγράδι. 

Μετά τον Κώστα Φιλιππίδη ήταν σειρά της Βούλας Παπαχρήστου να ανέβει στο βάθρο με τις καλύτερες αθλήτριες της Ευρώπης.

 
Η έμπειρη άλτρια διατήρησε τα κεκτημένα και όπως στο Πόρτλαντ και το Άμστερνταμ έτσι και στο Βελιγράδι κατάφερε να κατακτήσει μετάλλιο. Η Παπαχρήστου είχε καλύτερη επίδοση στα 14,24 μ., που της έδωσε την τρίτη θέση, σε έναν αγώνα, όπου κατάφερε να βελτιώσει το φετινό της ρεκόρ δύο φορές. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα της με 14,04 μ., συνέχισε με 14,20 μ. και 14,24 μ., ενώ το τελευταίο έγκυρο άλμα της ήταν το τέταρτο όπου μετρήθηκε 14,17 μέτρα. 
 
Η Γερμανίδα Κριστίν Γκιέρις ήταν νικήτρια με ένα στην ουσία έγκυρο άλμα, το δεύτερο, το οποίο μετρήθηκε στα 14,37 μ. και αποτελεί την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη. Τον καλύτερο αγώνα της στη σεζόν πραγματοποίησε η πρωταθλήτρια Ευρώπης του ανοιχτού Πατρίτσια Μαμόνα, που βελτίωσε τέσσερις φορές την επίδοση με την οποία ταξίδεψε στο Βελιγράδι, με αποκορύφωμα το 14,32 μέτρα.
 
Η Παπαχρήστου κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, στην τέταρτη συμμετοχή της στη διοργάνωση και στην τρίτη σε τελικό και πλέον κάνει σχέδια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού. Θυμίζουμε πως η Παπαχρήστου επέστρεψε στην αγωνιστική δράση το 2015 μετά τη γέννηση της κόρης της και κατάφερε από τότε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο κλειστού στο Πόρτλαντ, το ίδιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Ανοιχτού στο Αμστερνταμ, ενώ ήταν όγδοη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
 
 

 

Τα αποτελέσματα
1. Κρίστιν Γκιέρις (Γερμανία) 14,37 μ.
2. Πατρίτσια Μαμόνα (Πορτογαλία) 14,32 μ.
3. Βούλα Παπαχρήστου (Ελλάδα) 14,24 μ.
4. Ανα Μιχάλσκα (Πολωνία) 14,14 μ.
5. Ανα Πελετέιρο (Ισπανία)  14,13 μ.
6. Τζένι Έλμπε (Γερμανία) 14,12 μ.
7. Σουζάνα Κόστα (Πορτογαλία) 13,99 μ.
8. Κριστίνα Μάκελα (Φινλανδία) 13,73 μ.
 
Τα 26 ελληνικά μετάλλια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού
 
Χρυσά
1. Κατερίνα Θάνου 1996 (Στοκχόλμη) 60 μ. 7.15
2. Άγγελος Παυλακάκης 1998 (Βαλένθια) 60 μ. 6.55
3. Κατερίνα Θάνου 2000 (Γάνδη) 60 μ. 7.05        
4. Νίκη Ξάνθου  2002 (Βιέννη) μήκος 6,74 μ.      
5. Κατερίνα Θάνου 2017 (Βελιγράδι) τριπλούν 4,85 μ.
 
Ασημένια 
1.  Βασίλης Παπαγεωργόπουλος 1976 (Μόναχο) 60 μ. 6.67
2.  Σπήλιος Ζαχαρόπουλος  1972 (Γκρενόμπλ) 1.500 μ. 3:46.08
3.  Αλέξανδρος Τερζιάν  1994 (Παρίσι) 60 μ. 6.51
4.  Κώστας Κουκοδήμος  1994 (Παρίσι) μήκος 8,09 μ.
5.  Αλέξης Αλεξόπουλος  1996 (Στοκχόλμη) 200 μ. 21.05
6.  Νίκη Μπακογιάννη  1996 (Στοκχόλμη) ύψος 1,96 μ.
7. Γιώργος Θεοδωρίδης  2000 (Γάνδη) 60 μ. 6.51
8. Γεωργία Κοκλώνη  2005 (Μαδρίτη) 60 μ. 7.18
9. Στέλλα Πιλάτου  2005 (Μαδρίτη) μήκος  6,64 μ.
10. Λούης Τσάτουμας  2007 (Μπέρμπιγχαμ) μήκος 8,02 μ.
11.Κατερίνα Στεφανίδη  2015 (Πράγα) επί κοντώ 4,75 μ.
12.Αντώνης Μάστορας 2015 (Πράγα) Υψος 2,31 μ.
13. Κώστας Φιλιππίδης 2017 (Βελιγράδι) επί κοντώ 5,85 μ.
 
Χάλκινα
1. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος  1972 (Γκρενόμπλ) 50 μ. 5.82
2. Βασίλης Παπαδημητρίου  1973 (Ρότερνταμ) ύψος 2,17 μ.
3.  Γιώργος Παναγιωτόπουλος  1994 (Παρίσι) 200 μ. 20.99
4.  Σπύρος Βασδέκης  1996 (Στοκχόλμη) μήκος 8,03 μ.
5.  Ολγα Βασδέκη  1996 (Στοκχόλμη) τριπλούν  14,30 μ.
6.  Παναγιώτης Παπούλιας  1996 (Στοκχόλμη) 3.000 μ. 7:50.80
7. Κατερίνα Κόφφα 1998 (Βαλένθια) 200 μ. 22.86
8. Αγγελος Παυλακάκης  2000 (Γάνδη) 60 μ. 6.54
9.Γεωργία Κοκλώνη  2002 (Βιέννη) 60 μ. 7.22
10. Μαρία Καρασταμάτη  2005 (Μαδρίτη) 60 μ. 7.25
11. Βούλα Παπαχρήστου 2017 (Βελιγράδι) τριπλούν 14.24 μ.
 
Βελιγράδι 2017: Ποια να συγκριθεί μαζί της... "χρυσή" και πάλι η Στεφανίδη (vid)
News - Αθλητισμός
Σάββατο, 04 Μάρτιος 2017 22:27

Βελιγράδι 2017: Ποια να συγκριθεί μαζί της... "χρυσή" και πάλι η Στεφανίδη (vid)

stef bel
Φωτογραφία: Eurokinissi
Ζυρίχη 2014, Πράγα 2015, Πόρτλαντ, Άμστερνταμ και Ρίο το 2016. Σταθμοί που σημάδεψαν την καριέρα της Κατερίνας Στεφανίδη. Σειρά είχε το Βελιγράδι, η πόλη που μπήκε από σήμερα στην καριέρα της, αφού σε αυτήν κατέκτησε το πρώτο της χρυσό σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
 
Η Ελληνίδα πραγματοποίησε έναν ακόμη εξαιρετικό αγώνα, στη διάρκεια του οποίου έδειξε όχι μόνο την αγωνιστική της ετοιμότητα, αλλά περισσότερο την αγωνιστική της εμπειρία. 
 
Η ολυμπιονίκης του Ρίο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 4,85 μ., ύψος στο οποίο έφτασε από τα 4,65 μέτρα. Η αθλήτρια του Μίτσεκ Κρίερ ξεκίνησε τον αγώνα στα 4,55 μ., με μια χαμένη προσπάθεια, που λίγο έλειψε να της στερήσει το χρυσό μετάλλιο. Πέρασε στη συνέχεια τα 4,65 μ., ύψος που την έβαλε και στα μετάλλια, αφού εκτός από την Ρίζιχ καμία άλλη αθλήτρια δεν κατάφερε να ξεπεράσει. Η Στεφανίδη σε εκείνο το σημείο επέλεξε να μην δοκιμάσει στα 4,70 μ. και 4,75 μ., ύψη που είχε ξεπεράσει με την πρώτη η Γερμανίδα και την έφερναν στην πρώτη θέση. Η απόφαση της την δικαίωσε, αφού η Ρίζιχ τα βρήκε σκούρα τόσο στο 4,80 μ. όπου έκανε ένα άλμα, όσο και στο 4,85 μ., όπου συνέχισε με δύο προσπάθειες. Η Στεφανίδη στη συνέχει ανέβηκε πάνω από τα 4,85 μ. κι έπειτα προσπάθησε να απειλήσει το ρεκόρ αγώνων της Ισινμπάγεβα, δοκιμάζοντας στο 4,91 μέτρα.
 
Η 27χρονη αθλήτρια με τη σημερινή της νίκη απέδειξε πως είναι αυτή τη στιγμή η κορυφαία αθλήτρια του επί κοντώ στο πλανήτη. 
 
Η Στεφανίδη ήταν δεύτερη πριν δύο χρόνια στη Πράγα και πλέον βάζει πλώρη για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού, προκειμένου να κατακτήσει το μοναδικό μετάλλιο που λείπει από το βιογραφικό της. Μέσα σε όλα τα άλλα που πέτυχε σήμερα η Στεφανίδη ήταν και η κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο, αφού βελτίωσε το δικό της 4,82 μέτρα. Η Στεφανίδη ολοκλήρωσε για τέταρτη φορά στην καριέρα της αγώνα με άλμα καλύτερο από τα 4,85 μέτρα.
 
Η Ελλάδα κατέκτησε το τρίτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το 29ο στο σύνολο.
 
 

 

 
Οι σημαντικότερες διακρίσεις της Στεφανίδη
2014 2η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζυρίχη 4,60 μ.
2015 2η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού Πράγα 4,75
2016 1η Ολυμπιακοί Αγώνες, Ρίο 4,85 μ.
2016 1η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αμστερνταμ 4,81 μ.
2016 3η Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού Πόρτλαντ 4,80 μ.
2017 1η Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού Βελιγράδι 4,85 μ.
 
Τα αποτελέσματα
1. Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,85 μ.
2.Ρίζιχ (Γερμανία) 4,75 μ.
3.Μπένγκτσον (Σουηδία)  4,55 μ.
3.Κιλίπκο (Ουκρανία) 4,55 μ.
5.Μέιγερ (Σουηδία) 4,55 μ. 
6.Γκούναρσον (Σουηδία) 4,55 μ.
6.Νικάνεν (Φινλανδία) 4,55 μ.
8.Μούρτο (Φινλανδία) 4,40 μ.
8.Σούτεχ (Σλοβενία) 4,40 μ.
10.Ρόλοφ (Γερμανία) 4,40 μ.
11.Μόσερ (Ελβετία) 4,40 μ.
12.Γιακάλτσεβιτς (Λευκορωσία) 4,40 μ.
13.Μαλάκοβα (Ρουμανία) 4,40 μ.
 
Βελιγράδι 2017 (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα): Μεγάλος αθλητής...σπουδαίος αγώνας και ασημένιο μετάλλιο για τον Κώστα Φιλιππίδη.
News - Αθλητισμός
Παρασκευή, 03 Μάρτιος 2017 22:37

Βελιγράδι 2017 (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα): Μεγάλος αθλητής...σπουδαίος αγώνας και ασημένιο μετάλλιο για τον Κώστα Φιλιππίδη.

 
filippidis eurokinisi
Φωτογραφία: eurokikinissi
Την ικανότητα και το ταλέντο του έδειξε σήμερα στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου ο Κώστας Φιλιππίδης. 
 
Ο κορυφαίος Έλληνας επικοντιστής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο κάνοντας εξαιρετικό αγώνα. Ο άλτης του Δημήτρη Κυτέα εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία και την δυναμική του και κατάφερε να ανέβει ψηλά σε έναν πολύ δυνατό τελικό, όπου αρκετοί αθλητές βρέθηκαν σε υψηλό επίπεδο. Ο Φιλιππίδης ξεπέρασε τα 5,85 μ., επίδοση που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ, αφού είναι καλύτερο από το 5,84 μ. που σημείωσε ο ίδιος στο Κλερμόν Φεράν στις 21 Φεβρουαρίου του 2016. 
 
Ο Φιλιππίδης αν και ξεκίνησε τον αγώνα του με χαμένο άλμα στα 5,35 μ. συνέχισε απόλυτα εύστοχα στα 5.50 μ., 5,60 μ. και 5,70 μέτρα. Ο 31χρονος στη συνέχεια έκανε ένα άκυρο άλμα στο 5,75 μ., την ίδια ώρα που τρεις αθλητές είχαν περάσει το ύψος με την πρώτη κι έτσι επέλεξε να πάρει το ρίσκο και να συνεχίσει στα 5,80 μέτρα. Η απόφαση τον δικαίωσε, αφού πέρασε αυτό το ύψος με τη δεύτερη. Σε εκείνο το σημείο ο Φιλιππίδης έκανε την υπέρβαση και πέρασε με την πρώτη τα 5,85 μ.. ύψος που του χάρισε το ασημένιο μετάλλιο, το 27ο που κατακτά η χώρα μας στην ιστορία της διοργάνωσης και το πρώτο δικό του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο Φιλιππίδη έδειξε πόσο σπουδαίος αθλητής είναι, αφού κατάφερε στο σημαντικότερο αγώνα της σεζόν να κάνει τον καλύτερο αγώνα του.
 
Ο Πιοτρ Λίσεκ ήταν το μεγάλο φαβορί και το επιβεβαίωσε στον αγωνιστικό χώρο, δίχως όμως να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης. Ο Πολωνός πέρασε τα 5,85 μ.., όπως και ο Έλληνας αθλητής, όμως, είχε λιγότερες χαμένες προσπάθειες κι έτσι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ένας άλλος Πολωνός, ο Πάβελ Βογιεκόβσκι συμπλήρωσε το βάθρο, επίσης με άλμα στα 5,85 μέτρα.
Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 5,90 μ., ύψος που κανείς από τους τρεις αθλητές δεν πέρασε, ωστόο ο Φιλιππίδης είχε πολύ καλή τρίτη προσπάθεια. Ο Φιλιππίδης αγωνίστηκε για έκτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και μετείχε για τρίτη φορά σε τελικό αφού ήταν 4ος το 2013 και 5ος το 2011 και το 2015 στην Πράγα.
 
Η δεύτερη ελληνική παρουσία του τελικού ήταν ο Εμμανουήλ Καραλής, που πραγματοποίησε καλή παρουσία και με άλμα στα 5,50 μ. κατέλαβε την 11η θέση. Ο έφηβος άλτης έγινε ο νεαρότερος επικοντιστής που μετέχει σε Ευρωπαϊκό  Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και έδειξε πως στο μέλλον θα έχει την ευκαιρία για ακόμη καλύτερες εμφανίσεις.
 
Εξι αθλητές ξεπέρασαν τα 5,80 μ. και δημιούργησαν προυποθέσεις για εξαιρετικό αγώνα, ενώ άτυχος στάθηκε ο Φλοριάν Γκαούλ, που τραυματίστηκε στα δοκιμαστικά, όταν έσπασε το κοντάρι του.
 
Τα αποτελέσματα
1.Λίσεκ (Πολωνία) 5,85 μ.
2.Βογιεκόβσκι (Πολωνία) 5,85 μ.
3.Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5,85 μ.
4.Κούντλιτσα (Τσεχία) 5,80 μ.
5.Χολζντέπε (Γερμανία) 5,80 μ.
6.Σάπελ (Γαλλία) 5,80 μ.
7.Χόρβατ (Κροατία) 5,75 μ.
8.Αρεντς (Λετονία) 5,60 μ.
8.Ζόσεφ (Γαλλία) 5,60 μ.
10.Μενάλντο (Γαλλία)  5,60 μ.
11.Καραλής (Ελλάδα) 5,50 μ.
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 03 Μάρτιος 2017 22:39
 
Η επιτραπέζια αντισφαίριση γιορτάζει στη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης.
News - Αθλητισμός
Πέμπτη, 02 Μάρτιος 2017 09:48
Η επιτραπέζια αντισφαίριση γιορτάζει στη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης.
 resized 32595 290819344382683 2032140708 n
Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2ο αναπτυξιακό τουρνουά  της Χ.Α.Ν.Θ., που  αποτελεί γιορτή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Το ιστορικό σωματείο έβαλε τα καλά του για να υποδεχθεί εκατοντάδες ανθρώπους του αθλήματος, ολοκλήρωσε τον στολισμό στο αθλητικό του κέντρο με την επωνυμία «Μίμης Τσικίνας» και με την άφιξη των αποστολών  παρουσίασε μία εικόνα, που τιμά απόλυτα τον θεσμό.Μετά το εντυπωσιακό ρεκόρ των 314 συμμετοχών του 2016  είχε και φέτος μεγάλη ανταπόκριση με 294 τελικές δηλώσεις από 63 σωματεία όλης της χώρας.
resized 12916277 787041954760417 2375362130834634951 o
resized 14692167 895468927251052 194782322682676993 oresized 16836086 1190936314288287 4765564672924468706 oresized 885381 281209795343638 1193058949 o
 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 10 από 182
To καλύτερο Bike Odyssey έφτασε στο τέλος του!
To καλύτερο Bike Odyssey έφτασε στο τέλος του!
To καλύτερο Bike Odyssey έφτασε στο τέλος του! Ο κορυφαίος ποδηλατικός αγώνας Mountain Bike στην Ελλάδα και ένας από τους δυσκολότερους ...

Kεαρ - ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ // ΝΕΟ SINGLE με VIDEO CLIP!!
Kεαρ - ΕΓΩ ΚΙ ΕΣΥ // ΝΕΟ SINGLE με VIDEO CLIP!!
 «Κέαρ» – ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΣΥ Στίχοι / Μουσική: Ιάκωβος Σαμψάκης   Ο Ιάκωβος Σαμψάκης, γνωστός ως ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση