ATTICANEWS.GR

Member Area
Αθλητισμός
Ο ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΣΩ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ
News - Αθλητισμός
Παρασκευή, 25 Νοέμβριος 2016 09:25

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΣΩ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ

resized ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΣΩ - ΣΕΟ

O Φιλοκτήτης, το ΙΑΣΩ, το ΙΑΣΩ Παίδων και το ΙΑΣΩ General προχώρησαν σε συμφωνία συνεργασίας με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, προσφέροντας μοναδικά προνόμια υγείας σε όλους τους Ολυμπιονίκες καθώς και τα στελέχη του Συλλόγου.
Ο Όμιλος ΙΑΣΩ στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, δείχνει έμπρακτα τη στήριξή του προς τους ανθρώπους που συνεχίζουν να μας κάνουν ακόμη περήφανους διεθνώς. Ως απόρροια αυτής της συμφωνίας, οι Ολυμπιονίκες μας και τα στελέχη του Συλλόγου έχουν πλέον πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε έναν από τους μεγαλύτερους Ομίλους Υγείας στην Ελλάδα, προκειμένου να καλύψουν αποτελεσματικά τις ανάγκες τους.
 
Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, στα πλαίσια αυτής της νέας συνεργασίας, θα είναι αρωγός και συνδιοργανωτής με το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΙΑΣΩ «δίπλα σας» για την πραγματοποίηση δράσεων προαγωγής της υγείας και κοινωνικής ευαισθητοποίησης στο ευρύ κοινό.
resized ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΣΩ - ΣΕΟ3
Στην υπογραφή της συμφωνίας έδωσαν το παρόν Ολυμπιονίκες από διάφορα αθλήματα: Μιχάλης Κακιούζης Ολυμπιονίκης Καλαθοσφαίρισης, Εύη Μωραϊτίδου, Αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης, Βιργινία Κραβαριώτη, Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας, Μαρία Βρυώνη, Ολυμπιονίκης Πάλης, Αποστολία Ιωάννου, Ολυμπιονίκης Συγχρονισμένης Κολύμβησης, Σταυρούλα Αντωνάκου, Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης, Αρετή Αθανασοπούλου, Ολυμπιονίκης TAE KWO DO, Σπύρος Γιάνναρος, Διονύσιος Αγγελόπουλοςκαι Λευτέρης Κόνσολας, Ολυμπιονίκες Κωπηλασίας, οι οποίοι δώρισαν στον Πρόεδρο του Ομίλου ΙΑΣΩ Δρ Γ. Σταματίου και τον Διευθύνων Σύμβουλο του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ Καθηγητή κ. Α. Αντσακλή, μία εμφάνιση της ομάδας μπάσκετ του ΣΕΟ.
resized ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΣΩ - ΣΕΟ1
Ο Δρ. Γεώργιος Σταματίου, Μ/Γ, Πρόεδρος του Δ.Σ. Ομίλου ΙΑΣΩ καλωσόρισε και ευχαρίστησε την κα Βούλα Κοζομπόλη, Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών καθώς και τους παρευρισκόμενους Ολυμπιονίκες και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «…Νιώθουμε πολύ υπερήφανοι για την ιστορία μας, πολύ υπερήφανοι για τους ολυμπιονίκες μας, πολύ υπερήφανοι για εσάς, οι οποίοι συνεχίζετε να ενσαρκώνεται το ολυμπιακό ιδεώδες. Τη βασική αρχή της ισότητας και της ισονομίας. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας, προσφέροντάς ως Όμιλος ΙΑΣΩ, αμέριστη στήριξη στο έργο σας…».
resized ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΣΩ - ΣΕΟ2
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα Κοζομπόλη, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα στελέχη του Ομίλου, σημείωσε: «Είναι αλήθεια ότι δεδομένης της φύσης της δραστηριότητάς μας, μέσω της οποίας αντιμετωπίζουμε συχνά πολλές σωματικές καταπονήσεις και τραυματισμούς, η παροχή υπηρεσιών υγείας του Ομίλου ΙΑΣΩ και του ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ, του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης στην Αττική και ενός εκ των πιο σημαντικών της Ευρώπης, τόσο προς εμάς, όσο και προς τα μέλη των οικογενειών μας, είναι πολύ σημαντική, και μας δίνει το αίσθημα της ασφάλειας σε εποχές αβεβαιότητας».
resized ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΟΜΙΛΟΥ ΙΑΣΩ
 
resized ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΣΕΟ
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 25 Νοέμβριος 2016 10:06
 
Ευχαριστίες από την Πανελλήνια Ομοσπονδίας Kick Boxing στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, για τη διοργάνωση μιας σειράς αγώνων στη Θεσσαλία τα τελευταία χρόνια.
News - Αθλητισμός
Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2016 17:57

Ευχαριστίες από την Πανελλήνια Ομοσπονδίας Kick Boxing στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, για τη διοργάνωση μιας σειράς αγώνων στη Θεσσαλία τα τελευταία χρόνια.

Kick boxing

Τις ευχαριστίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Kick Boxing για τη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και τους διασυλλογικούς αγώνες που διεξάγονται στη Θεσσαλία για 6 συνεχή χρόνια, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Τσεκούρας προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Κατά τη συνάντηση που είχαν ο κ. Τσεκούρας προσέφερε στον κ. Αγοραστό ένα ζευγάρι γάντια Kick Boxing και ένα αναμνηστικό από το «Thessalia Open 2016» που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία τον περασμένο Οκτώβρη.

 

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας αναγνώρισε τη μεγάλη συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις διοργανώσεις, που έφεραν στην περιοχή περίπου 5.000 αθλητές από το 2013 και μετά, για να αγωνιστούν στο αγαπημένο τους άθλημα.

 

Ο κ. Κ. Αγοραστός ευχαρίστησε για τα αναμνηστικά τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συνεχίσει να στηρίζει αθλητικές διοργανώσεις καθώς: «ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Πλάθει ισχυρούς χαρακτήρες και μαθαίνει στους ανθρώπους και ιδιαίτερα στους νέους, να πέφτουν, να προσπαθούν και να σηκώνονται συνεχίζοντας τον αγώνα».

 
Νέο γήπεδο στη Ραφήνα από την Περιφέρεια Αττικής
News - Αθλητισμός
Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2016 13:47

Νέο γήπεδο στη Ραφήνα από την Περιφέρεια Αττικής

PERATTIKIS1116

Την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή νέου Γηπέδου Ραφήνας» δρομολόγησαν με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, Βασίλης Πιστικίδης. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.050.000 ευρώ με ΦΠΑ που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Η κατασκευή του νέου Γηπέδου στον Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου, και συγκεκριμένα στην περιοχή Διάκου Μάνδρες, έχει ως στόχο την αναβάθμιση των συνθηκών άθλησης των πολιτών και τη διεξαγωγή των αγώνων και των προπονήσεων των ομάδων σε πιο εκσυγχρονισμένο χώρο. Επιπλέον, προβλέπεται η δημιουργία συνθηκών ελεύθερης πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία, ενώ η υλοποίηση του έργου αναμένεται να συμβάλλει επίσης στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού φόρτου της περιοχής, η κυκλοφορία της οποίας είναι ήδη επιβαρυμένη από τη λειτουργία του λιμένα, καθώς και από το γεγονός ότι το υφιστάμενο γήπεδο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Το έργο αποβλέπει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την εκπομπή των καυσαερίων των διερχόμενων οχημάτων, αλλά και στην αποκατάσταση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου, καθώς το υπάρχον γήπεδο θα μετατραπεί σε χώρο πρασίνου.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθούν εργασίες για την κατασκευή του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου με βάση τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με σύγχρονο συνθετικό χλοοτάπητα προδιαγραφών εγκεκριμένων από τη FIFA. Ακολούθως, περιλαμβάνει την ολοκλήρωση γύρω από το γήπεδο της πλήρους υπόβασης του στίβου 400 μέτρων και έξι διαδρομών (χωρίς την τελική επιφάνεια, η οποία θα κατασκευαστεί σε επόμενο στάδιο), την κατασκευή εγκατάστασης υπαίθριου ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου, την κατασκευή της υπόβασης για τον χώρο στάθμευσης οχημάτων, καθώς και παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και τη φύτευσή του.

Τέλος, το έργο θα δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής.

 
ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Α.Ε.Κ., ΣΕ «ΑΓΩΝΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!
News - Αθλητισμός
Τρίτη, 22 Νοέμβριος 2016 18:26

ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Α.Ε.Κ., ΣΕ «ΑΓΩΝΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

resized Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Βραυρώνιος Νίκος Ορφανός απονέμει αναμνηστική πλακέτα στον καλύτερο ποδοσφαιριστή του αιώνα Μίμη Παπαϊωάννου

 

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, Δευτέρα 21/11/2016, ο 3ος Φιλανθρωπικός Ποδοσφαιρικός Αγώνας, μεταξύ των ομάδων «Σύνδεσμος Παλαιμάχων Μαρκοπούλου» και «Σύνδεσμος Παλαιμάχων Α.Ε.Κ.», στο ανοιχτό Γήπεδο Ποδοσφαίρου του Δημοτικού Σταδίου Μαρκοπούλου, με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου.

resized Αναμνηστική Συνδέσμου Παλαιμάχων Μαρκοπούλου

Με την παρουσία τους, μας τίμησαν ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει ιστορία στα γήπεδα, έχουν διδάξει ήθος – εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου –, έχουν δοξαστεί και σίγουρα έχουν εμπνεύσει πολλές γενιές.

resized Στιγμιότυπο του αγώνα
Μεταξύ αυτών, ο Μίμης Παπαϊωάννου, ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του αιώνα, όπως ανέφερε ένας φίλαθλος, ο Λάκης Νικολάου, ο Ντανιέλ Μπατίστα Λίμα, ο Στέλιος Σεραφείδης που έπαιξε σε ηλικία 80(!) ετών, ο Θύμιος Ανδρίκουλας – ποδοσφαιριστής της Α.Ε.Κ. και του Γ. Σ. ΜΑΡΚΟ, ο Γιώργος Καραφέσκος, ο οποίος έχει διατελέσει προπονητής στο Γ. Σ. ΜΑΡΚΟ και άλλοι πολλοί.

resized Συγκέντρωση τροφίμων για την υποστήριξη του έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Μαρκοπούλου
Στον αγώνα, «σφύριξε» ο Πέτρος Κόνιαρης, ο οποίος υπήρξε διαιτητής Α΄ Εθνικής.
Επίσης, εθελοντικά κάλυψαν τον αγώνα «στις γραμμές», οι Σάββας Κεσίδης και Σταύρος Σιούλος.

resized Αναμνηστική Συνδέσμων Παλαιμάχων
Το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε, ήταν να τους τιμήσουμε κι εμείς, προσφέροντάς τους αναμνηστικές πλακέτες, για την προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τις απονομές πραγματοποίησαν πριν την έναρξη του αγώνα, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαρία Κιμπιζή και ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», Νίκος Ορφανός και ο πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ Δημήτρης Γιαρένης, που μας τίμησε με την παρουσία του.

resized Απονομή στους διαιτητές του αγώνα για την εθελοντική τους συμμετοχή

Ευχαριστούμε θερμά το Σύνδεσμο Παλαιμάχων Μαρκοπούλου, τους Παλαίμαχους Καλυβίων, τον Γ.Σ. «ΜΑΡΚΟ», καθώς επίσης και τους απλούς πολίτες, για τη συνδρομή τους στη συλλογή τροφίμων. Επίσης ευχαριστούμε το χορηγό Γρ. Τελετών «Γκούνης», που κάλυψε τη δαπάνη για τη φιλοξενία των Παλαιμάχων της Α.Ε.Κ. σε ταβέρνα της περιοχής.

resized Η Αντιδήμαρχος Μαρία Κιμπιζή  απονέμει αναμνηστική πλακέτα στον αγαπημένο όλων των φιλάθλων Ντανιέλ Μπατίστα Λίμα

Οι γηπεδούχοι και οικοδεσπότες, Παλαίμαχοι Μαρκοπούλου, προσέφεραν μαζί με τους Παλαιμάχους Α.Ε.Κ., ένα απολαυστικό θέαμα, με πρωταγωνιστές τον Εθελοντισμό, την Κοινωνική Αλληλεγγύη και την Προσφορά στον συνάνθρωπο, μέσα από τον Αθλητισμό!

resized Η Αντιδήμαρχος Μαρία Κιμπιζή  απονέμει αναμνηστική πλακέτα στον κ. Γιάννη Μαντάλα του Συνδέσμου Παλαίμαχων Μαρκοπούλου

 
ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ «RUN4FUN» ΣΤΑ ΚΑΜΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΦΟΙΒΟ» ΤΗΝ Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Ο.Π.Α.Ν.
News - Αθλητισμός
Τρίτη, 22 Νοέμβριος 2016 16:33

ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ «RUN4FUN»  ΣΤΑ ΚΑΜΙΝΙΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΦΟΙΒΟ»

ΤΗΝ Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΚΑΙ ΤΟΝ Ο.Π.Α.Ν.

 

 resized 1223

Με τη συμμετοχή αθλητών, μαθητών από σχολεία της πόλης, παιδιών από Ιδρύματα του Πειραιά, από Ακαδημίες ποδοσφαίρου και από εθελοντικές οργανώσεις, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας σκυταλοδρομίας «Run4Fun», την Κυριακή 20 Νοεμβρίου  που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Φυσιολατρικός Κοινωνικός  Σύλλογος «Φοίβος» σε συνεργασία με την Δ΄ Δημοτική Κοινότητα και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας στα Καμίνια. 

 

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στην αθλητική δράση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και είχε σημείο εκκίνησης το στρατόπεδο Παπαδογιωργή με κατεύθυνση την κεντρική πλατεία Καμινίων «Ν. Λεγάκης», επί της κεντρικής οδού Αγίου Ελευθερίου.

 resized 1225

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση του αγώνα σκυταλοδρομίας, βραβεύθηκε για την προσφορά του στον αθλητισμό, ο Ολυμπιονίκης Κολύμβησης Ανοιχτής Θαλάσσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ριο Ντε Τζανέιρο κ. Σπύρος Γιαννιώτης.

 

Ο Πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Τάσος Πούλος, δήλωσε: «Η αθλητική δράση που διοργάνωσε ο Μ.Φ.Κ. Σύλλογος «Φοίβος» σε συνεργασία με την Δ΄ Δημοτική Κοινότητα και τον Ο.Π.Α.Ν. στα Καμίνια, μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Ήταν μια επιτυχημένη αθλητική δραστηριότητα, στην οποία συμμετείχαν φορείς, μαθητές της πόλης, δημότες με τα παιδιά τους και διακεκριμένοι αθλητές. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας να υλοποιούμε δράσεις που προάγουν τον αθλητισμό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά  Γιάννη Μώραλη για τη στήριξή του στην δράση αυτή, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, την Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του  Μ.Φ.Κ. Συλλόγου «Φοίβος» για την άψογη συνεργασία, τον Διοικητή της Τροχαίας Πειραιά κ. Σπυρίδων Λάσκο, όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση του αγώνα και να  συγχαρώ γι΄ ακόμα μια φορά τον Ολυμπιονίκη μας Σπύρο Γιαννιώτη, για την προσφορά του. Εύχομαι και άλλοι φορείς της πόλης μας να αναλάβουν παρόμοιες πρωτοβουλίες. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε χαρά στον κόσμο».

 

Η Πρόεδρος του Μορφωτικού Φυσιολατρικού Κοινωνικού Συλλόγου «Φοίβος» κ. Δήμητρα Γκλεζάκου, δήλωσε: «Αποφασίσαμε να «περπατήσουμε» έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας. Μέσα από τον αθλητισμό πρέπει να μάθουμε να προσπαθούμε, να βάζουμε στόχους, να βελτιωνόμαστε αλλά και να διασκεδάζουμε. Στο χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για να διοργανωθεί η δράση αυτή, κάναμε ένα υπέροχο ταξίδι. Οι εμπειρίες και η συγκίνηση που εισπράξαμε από τον κόσμο ήταν μεγαλειώδης. Δεν ήταν μια απλή,  τυπική δράση, όπου το Διοικητικό Συμβούλιο, οι συνδιοργανωτές και οι φίλοι του Φοίβου έφεραν εις πέρας. Νιώσαμε συναισθήματα πολλά και πλούσια γιατί ο κόσμος αγκάλιασε τη δράση, το όραμα και το στόχο που θέσαμε. Μας είπαν την άποψή τους οι άνθρωποι που ζουν στα Καμίνια, οι επιχειρήσεις, τα σχολεία, τα σωματεία της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας και έδειξαν ότι έχουν διάθεση για συνεργασία καθώς και να προσφέρουν εθελοντικά σε κάθε τι που αναδεικνύει πολιτισμό και ποιότητα. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από κορυφαίους αθλητές, όπου κοιτάζοντας και ακούγοντας τους να μιλάνε  με την απλότητα που τους διακρίνει, αισθανθήκαμε συγκίνηση και υπερηφάνεια. Η χαρά και η συγκίνηση που το Διοικητικό Συμβούλιο του Φοίβου κι εγώ νιώσαμε,  κατά την απονομή της τιμητικής πλακέτας στον Ολυμπιονίκη Κολύμβησης Ανοιχτής Θαλάσσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ριο Σπύρο Γιαννιώτη ήταν μεγάλη,  καθώς εκτός όλων των άλλων, δίδαξε σε όλο τον κόσμο τι θα πει ήθος και τιμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για τη στήριξή του, την Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, τον Ο.Π.Α.Ν.,  τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου, Δημοτικής Περιουσίας του Δήμου Πειραιά, τον Διοικητή της Τροχαίας Πειραιά κ. Σπυρίδων Λάσκο, τον ΟΑΣΑ για την τροποποίηση των δρομολογίων, το Κανάλι Ένα, το Σώμα Εθελοντών Κοκκινιάς και τις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου Ατρόμητος για τη συνεργασία που είχαν με την Τροχαία καθώς και τις εταιρείες χορηγούς για την υπερπολύτιμη προσφορά τους».

 

Στον  αγώνα σκυταλοδρομίας, από την πλευρά του Δήμου Πειραιά παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κυρία Αθηνά Γλύκα Χαρβαλάκου, οι κ.κ. Παναγιώτης Καλογερόγιαννης,  Στέλιος Γαϊτανάρος και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Σταύρος Βοϊδονικόλας.

 
ΤΟ 3Ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ» ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2016 18:26

ΤΟ 3Ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ» ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 resized  MG 8281

Με τη συμμετοχή των έξι καλύτερων ομάδων της υδατοσφαίρισης στην κατηγορία Παίδων πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 18 – 20 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά «Ανδρέας Γαρύφαλλος» το 3ο Τουρνουά «Ανδρέας Γαρύφαλλος», προς τιμήν του «Πατριάρχη» της ελληνικής υδατοσφαίρισης.  

 

Το τουρνουά, το οποίο διοργάνωσαν από κοινού ο Εθνικός Ο.Φ.Π.Φ. και ο Ο.Π.Α.Ν., φέτος είχε ιδιαίτερα συμβολική σημασία, καθώς διεξήχθη στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά που φέρει το όνομα του Ανδρέα Γαρύφαλλου.

 

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τους αγώνες στους οποίος συμμετείχαν οι ομάδες του Εθνικού, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Πανιωνίου, της Βουλιαγμένης και του ΠΑΟΚ, με την ομάδα Παίδων της Βουλιαγμένης να κατακτά το τρόπαιο επικρατώντας με 13-8 του ΠΑΟΚ.

 

 

Τη βράβευση στην πρωταθλήτρια ομάδα της Βουλιαγμένης και στις δύο ομάδες που κατέκτησαν μετάλλιο έκανε η πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ενώ τους διακριθέντες πολίστες βράβευσαν ο προπονητής της ανδρικής ομάδας του Εθνικού, Φάνης Κουντουδιός και ο κ. Γιάννης Γαρύφαλλος, γιος του Ανδρέα Γαρύφαλλου.

 

Η Πρόεδρος του Εθνικού κα Δώρα Ιωαννίδου απένειμε  τιμητική πλακέτα στην Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου για την συμβολή της στη διεξαγωγή του τουρνουά «Ανδρέας Γαρύφαλλος».

 resized  MG 8248

Η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κα Σταυρούλα Αντωνάκου δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το τουρνουά «Ανδρέας Γαρύφαλλος» έχει τόσο μεγάλη απήχηση. Ήταν μια άρτια διοργάνωση, μια μεγάλη γιορτή για το πόλο, με εξαιρετικού επιπέδου αγώνες από τα παιδιά. Φέτος δε, είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι καθώς το μέλλον του ελληνικού πόλο, οι νέοι αθλητές, αγωνίστηκαν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Πειραιά το οποίο εδώ και μερικούς μήνες φέρει το όνομά του μεγάλου αθλητή της υδατοσφαίρισης και πρώην Προέδρου του Εθνικού Ανδρέα Γαρύφαλλου. Ο Ο.Π.Α.Ν., θα συνεχίσει να στηρίζει με όσα μέσα διαθέτει, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που φέρνουν τα παιδιά μας κοντά στον αθλητισμό».

 resized  MG 8083

Η Πρόεδρος του Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ. κα Δώρα Ιωαννίδου δήλωσε για τη διοργάνωση:

«Ήταν μια άψογη διοργάνωση στην οποία συνέβαλαν  η πρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. Αντωνάκου Σταυρούλα καθώς και ο προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος του Οργανισμού κ. Κούλης Δουρέκας. Ευελπιστούμε το συγκεκριμένο τουρνουά να γίνει θεσμός στη μνήμη ενός σημαντικού ανθρώπου και αθλητή, του Πατριάρχη της Ελληνικής Υδατοσφαιρισης,του Ανδρέα Γαρύφαλλου. Ο Δήμος Πειραιά έχει αποδείξει ότι είναι αρωγός στις προσπάθειες του συλλόγου μας και ελπίζουμε η άψογη συνεργασία μας να  συνεχιστεί».

 
Συγχαρητήρια του Δημάρχου Σαρωνικού στους αθλητές και τους προπονητές του Α.Γ.Σ. Taekwondo Λαγονησίου-Κερατέας-Μαρκοπούλου
News - Αθλητισμός
Δευτέρα, 21 Νοέμβριος 2016 12:20

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Σαρωνικού στους αθλητές και τους προπονητές του Α.Γ.Σ. Taekwondo Λαγονησίου-Κερατέας-Μαρκοπούλου

imageedit 7 2406629092

Ο Δήμος Σαρωνικού συγχαίρει θερμά τον Αθλητικό Σύλλογο Taekwondo Λαγονησίου-Κερατέας-Μαρκοπούλου, για την επιτυχημένη συμμετοχή του στο 7ο Διεθνές Τουρνουά Hereya Open, που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου 2016.

Ο Σύλλογος, που συμμετείχε φέτος στο τουρνουά για τρίτη συνεχή χρονιά, βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης ως προς τη συγκομιδή μεταλλίων, καθώς κατέκτησαν μετάλλια 13 από τους 17 αθλητές που αγωνίστηκαν.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, σε μήνυμά του ανέφερε: «Οι αθλητές μας κατάφεραν για μια ακόμη χρονιά να μας κάνουν υπερήφανους στο πλαίσιο μιας σημαντικής διεθνούς διοργάνωσης. Το γεγονός ότι η συμμετοχή του Συλλόγου στο συγκεκριμένο τουρνουά συνοδεύεται κάθε χρόνο από υψηλότερες επιδόσεις και μεγαλύτερη συγκομιδή μεταλλίων, αποτυπώνει τη συστηματική προετοιμασία, την προσπάθεια, τη θέληση και την επιμονή, τόσο των αθλητών όσο και των προπονητών τους. Σε όλους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και ένα ευχαριστώ, για τη χαρά που μας έδωσαν. Εύχομαι καλή συνέχεια και ακόμη περισσότερες επιτυχίες.»

 
«Όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν δικαίωμα στη χαρά», ήταν το μήνυμα του Δημάρχου Ιωαννίνων που υποδέχθηκε στο Δημαρχείο την Μπαρτσελόνα
News - Αθλητισμός
Σάββατο, 19 Νοέμβριος 2016 17:03

«Όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν δικαίωμα στη χαρά», ήταν το μήνυμα του Δημάρχου Ιωαννίνων που υποδέχθηκε στο Δημαρχείο την Μπαρτσελόνα

resized 1

Μια πολύ όμορφη στιγμή για την πόλη των Ιωαννίνων ήταν η σημερινή, με το Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, να υποδέχεται στο Δημαρχείο την ομάδα των βετεράνων της Μπαρτσελόνα.

Είχε προηγηθεί χθες το απόγευμα η συνάντηση στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων» -που δεν ήταν μόνο ένας ποδοσφαιρικός αγώνας – δύο ομάδων με ιστορία. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και Μπαρτσελόνα ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ευαισθητοποιήσουν τη διεθνή κοινότητα απέναντι στο δράμα που βιώνουν οι πρόσφυγες και κυρίως τα παιδιά, γιατί -όπως είπε και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων- «όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν δικαίωμα στη χαρά».

resized 2

«Ανοίξαμε το Δημαρχείο και την πόλη μας για να υποδεχθούμε σπουδαίους φίλους», όπως είπε ο κ. Μπέγκας, εκφράζοντας τη διάθεση αυτές οι σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης να συνεχιστούν και «να κάνουμε κι άλλες τέτοιες όμορφες ενέργειες για τη φιλία των δύο πόλεων μας -Ιωαννίνων και Βαρκελώνης- και τη φιλία των δύο λαών μας».

Όπως είπε ο Δήμαρχος το διήμερο της παρουσίας της Μπαρτσελόνα στα Γιάννενα «ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή για την πόλη μας και στέλνει ένα μήνυμα για το τι σημαίνει αλληλεγγύη για τους ανθρώπους που υποφέρουν και κυρίως για τα παιδιά. Γιατί όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν δικαίωμα στη χαρά».

resized 3

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Μπέγκας υπογράμμισε πως «είναι ένα δύσκολο ζήτημα για την Ευρώπη η οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η Ελλάδα σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα, πραγματικά έχει υπερβάλει δυνάμεις για να μπορέσει να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προσφυγικού».

resized 4

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στους Δήμους οι οποίοι χρειάστηκε να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και να στήσουν καταυλισμούς, είπε πως «υπερέβαλαν δυνάμεις για να ανταποκριθούν» και ειδικά για το Δήμο Ιωαννιτών είπε πως, «καταφέραμε αυτό που χαρακτηρίζονταν ‘καυτή παράτα’ να το κάνουμε ένα ζήτημα που αντιμετωπίσθηκε από την τοπική κοινωνία με τον καλύτερο τρόπο, ενώ σε ότι αφορά στην φιλοξενία κάναμε ότι μπορούσαμε, παρ΄ ότι στην περιοχή μας επελέγη ένα πολύ κακό μέρος για τη δημιουργία του καταυλισμού».

resized 5

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των βετεράνων ποδοσφαιριστών της Μπαρτσελόνα, Χόρχε Αλφοσέντα, είπε πως «αισθανθήκαμε υπέροχα αυτές τις δύο μέρες στα Γιάννενα. Ήταν εκπληκτική, πρωτόγνωρη η εμπειρία και τα συναισθήματα που εισπράξαμε και σας ευχαριστούμε όλους γι’ αυτό»

Αναφερόμενος στην προσφορά της Ελλάδας και των Ιωαννίνων στους πρόσφυγες, ο κ. Αλφοσέντα τόνισε ότι, «κατανοούμε απόλυτα πως αυτό που πρόσφερε η Ελλάδα στους πρόσφυγες δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Γιατί η Ελλάδα δίνοντας το φως και τη Δημοκρατία σε όλο τον κόσμο, πρόσφερε αυτό που άλλοι ίσως δεν μπορούνε. Ενώνοντας την Βαρκελόνη με τα Γιάννενα με τον τρόπο που έγινε ήταν κάτι πολύ σπουδαίο. Καταλαβαίνουμε πως οι κάτοικοι αυτής της πόλης πρόσφεραν πολλά στους πρόσφυγες και φέρθηκαν όπως πρέπει να συμπεριφέρεται ο άνθρωπος, αντίθετα κάποιοι άλλοι, σε άλλες χώρες, δεν έκαναν αυτό που έπρεπε».

resized 6

«Θα είμαστε φίλοι για πάντα και θα τα πούμε στη Βαρκελώνη», ήταν το μήνυμα του Αντιδημάρχου Ιωαννίνων, αρμόδιου για την Παιδεία, τον Αθλητισμό και την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Παντελή Κολόκα.

Τα αναμνηστικά δώρα που αντηλλάγησαν, θα θυμίζουν σε Γιάννενα και Βαρκελώνη αυτή την όμορφη και γεμάτη μηνύματα «συνάντηση» των δύο πόλεων.

resized 7

Μαζί με το σήμα του Δήμου, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας προσέφερε στον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Μπαρτσελόνα, ένα κομψοτέχνημα χαρακτηριστικό δείγμα της Γιαννιώτικης ασημουργίας που φιλοτεχνήθηκε στο ΚΕ.ΠΑ.ΒΙ.

Ο κ. Αλφοσέντα προσέφερε στο Δήμαρχο Ιωαννίνων τα σύμβολα της ομάδας και του έκανε την έκπληξη χαρίζοντας του μια ποδοσφαιρική φανέλα με το όνομα T.MPEGKAS στην πλάτη, δώρο που ο κ. Μπέγκας δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά αφού αποκάλυψε χαμογελώντας πως εκτός από ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είναι και οπαδός της Μπάρτσα. «Η Μπαρτσελόνα είναι μια μυθική ομάδα κι ο ΠΑΣ δεν είναι απλά μια ομάδα για μας τους Γιαννιώτες», είπε χαμογελώντας ο Δήμαρχος.

resized 8

Δώρο μια φανέλα με το όνομα του παρέλαβε και ο Αντιδήμαρχος κ. Κολόκας και παλιό μέλος της «οικογένειας» του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στην υποδοχή της Μπαρτσελόνα στο Δημαρχείο Ιωαννίνων, συμμετείχαν: η σύζυγος του προέδρου του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, κ. Χριστοβασίλη, που ήταν «ο άνθρωπος πίσω από τη συνάντηση των δύο club», ο εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας στα Γιάννενα, Μάρκο Μπουόνο και ο Βασίλης Καλούδης, Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων εντεταλμένος για τον Αθλητισμό και πρόεδρος των βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

resized 9

 
H Oλυμπιακή ομάδα τιμήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο
News - Αθλητισμός
Κυριακή, 13 Νοέμβριος 2016 19:18

H Oλυμπιακή ομάδα τιμήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Πανηγυρική ήταν η σημερινή ημέρα για τον ελληνικό Ολυμπισμό και τον αθλητισμό με τη διεξαγωγή του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Λίγο πριν από τον τερματισμό των πρώτων Μαραθωνοδρόμων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με τον ΣΕΓΑΣ για να τιμηθεί η Ολυμπιακή ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Ρίο. Παρουσία του Προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου τιμήθηκαν οι μεταλλιούχοι Αννα Κορακάκη, Λευτέρης Πετρούνιας, Σπύρος Γιαννιώτης αλλά και όλοι οι υπόλοιποι αθλητές που μετείχαν στην αποστολή.

Τα μέλη της ομάδας μπήκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο κρατώντας την Ολυμπιακή σημαία ενώ έγινε η ανάκρουση του Ολυμπιακού Υμνου, κάτω από το θερμό χειροκρότημα χιλιάδων θεατών.

O κ. Σπύρος Καπράλος παρέδωσε σε όλους τους αθλητές, την αναμνηστική καρφίτσα πέτου που παραχωρεί η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή σε όλους τους αθλητές που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες

 
Λάμψη Ολυμπιονικών και σπουδαίων μαραθωνοδρόμων στον 34ο ΑΜΑ - Μερούσης και Ρεμπούλη νικητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα - Πέμπτη νίκη για την Καρακατσάνη στο 10χμλ, ο Μπουντούλης νικητής στους Ανδρες - ΑΜΑ 2016: Καλλίας και Πετρουλάκη οι νικητές στα 5χλμ W
News - Αθλητισμός
Κυριακή, 13 Νοέμβριος 2016 17:11

Λάμψη Ολυμπιονικών και σπουδαίων μαραθωνοδρόμων στον 34ο ΑΜΑ - Μερούσης και Ρεμπούλη νικητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα - Πέμπτη νίκη για την Καρακατσάνη στο 10χμλ, ο Μπουντούλης νικητής στους Ανδρες - ΑΜΑ 2016: Καλλίας και Πετρουλάκη οι νικητές στα 5χλμ Wind.

ΑΜΑ 2016: Καλλίας και Πετρουλάκη οι νικητές στα 5χλμ Wind

 
 
 
Ο Χρήστος Καλλίας ήταν ο αθλητής που μπήκε πρώτος στο Παναθηναϊκό Στάδιο στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.
Ο αθλητής του ΑΟ Μυκόνου επέλεξε να κάνει γρήγορη κούρσα και να τερματίσει τα 5χλμ σε 14.49, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ διαδρομής. Ο 28χρονος δρομέας έγινε ο πρώτος που κατεβαίνει τα 15.00 από το 2006 οπότε και το αγώνισμα μπήκε στο πρόγραμμα της διοργάνωσης. Παράλληλα κατάφερε να κάνει δύο τις νίκες του, αφού ήταν πρώτος και πριν από ένα χρόνο.
 
«Κατάφερα να κάνω ρεκόρ διαδρομής, έσπασα το δικό μου περσινό ρεκόρ. Δεν μπορώ να περιγράψω τα λόγια, την αίσθηση να τερματίζεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος από την εμφάνιση μου», είπε ο Καλλίας.
 
Δεύτερος με 15.08 ήταν ο Ιταλός Αντέμε Κουνέο, ο αθλητής που γυμνάζεται στην Ελλάδα με τον Νότη Παπούλια και τρίτος ο Κώστας Νακόπουλος, που με 15.13 βελτίωσε την επίδοση του στην απόσταση.
 
«Είναι ενθουσιασμένος με τον αγώνα. Είμαι Ιταλός ζω τρία χρόνια στην Ελλάδα και ήταν μία ωραία εμπειρία», ειπε ο 18χρονος αθλητής.
Ο Κώστας Νακόπουλος, στην πέμπτη του συμμετοχή στη διοργάνωση τερμάτισε τρίτος, ωστόσο βελτίωσε την επίδοση του στην απόσταση. «Είναι τρομακτική εμπειρία να τρέχω τέτοια μέρα, είναι η πέμπτη φορά που συμμετέχω στο 5άρι και είμαι ενθουσιασμένος», είπε ο Νακόπουλος.
Στις γυναίκες η Ελευθερία Πετρουλάκη πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού με 17.10, μπροστά από την Ελένη Φιλάνδρα (17.45), ενώ Τρίτη ήταν η Ανθή Κυριακοπούλου με 18.14.
 
«Εκανα ατομικό ρεκόρ στην διαδρομή και αυτό με ικανοποιεί. Ολη η ατμόσφαιρα είναι φανταστική, απλά μαγικά να μπαίνεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο», είπε η Πετρουλάκη, που θα πάρει μέρος και στους αγώνες του χειμερινής περιόδου. Αγώνας προετοιμασίας ήταν η σημερινή εμφάνιση για την Ελενα Φιλάνδρα, που ετοιμάζεται ήδη με στόχο τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού. "Ο αγώνας ήταν στο πλαίσιο της πρόετοιμασίας μου για το κλειστό. Είμαι χαρούμενη με τη συμμετοχή και την εμπειρία", είπε η Φιλάνδρα.
 

Πέμπτη νίκη για την Καρακατσάνη στο 10χμλ, ο Μπουντούλης νικητής στους Ανδρες

 
 
 
Ο Χρήστος Μπουντούλης με ένα δυνατό φίνις στα τελευταία μέτρα της κούρσας κατάφερε να αναδειχθεί για πρώτη φορά νικητής στα 10χλμ. στο πλαίσιο του 34ου ΑΜΑ. 
Ο αθλητής του Παναγιώτη Χαραμή σημείωσε 31.47 και άφησε δεύτερο τον Δήμο Μαγγίνα (31.48) και τρίτο τον 
Ιάσωνας Ιωαννίδης (31.52).
 
Η Αναστασία Καρακατσάνη για πέμπτη φορά στην καριέρα της κατάφερε να μπει πρώτη στο επιβλητικό΄Παναθηναικό Στάδιο, επικρατώντας στην κούρσα των 10χλμ. των 35.23 με την αθλήτρια του μαραθωνίου Λίλι Λούικ να ακολουθεί με 36.23 και την Ελένη Λεβεντάκη τρίτη με 36.35. 
 
 
Δημοσθένης Μπουντούλης  
 
«Χάρηκα πάρα πολύ που τερμάτισα πρώτος φέτος, γιατί πέρσι ήμουν δεύτερος. Ηταν ένας εξαιρετικός αγώνας, είναι τιμή να τερματίζεις στο Καλλιμάρμαρο».
 
 
Μαγγίνας Δημοσθένης Μαγγίνας 
 
«Ηταν πολύ ωραίος αγώνας. Δεν μπορούσα να λείψω από αυτή τη γιορτή. Υπήρχε έντονος συναγωνισμός, ειδικά στα τελευταία μέτρα. Εκανα ότι καλύτερο μπορούσα και είμαι χαρούμενος που πήρα μέρος».
 
Ιάσων Ιωαννίδης 
 
«Εκανα ατομικό ρεκόρ. Ηταν πολύ δύσκολη διαδρομή με δυνατούς αθλητές σε έναν εξαιρετικό αγώνα. Εχω τρέξει πολλά χρόνια σε αγώνες, αλλά σαν το Καλλιμάρμαρο δεν υπάρχει πουθενά».
 
 
Αναστασία Καρακατσάνη 
 
«Ηταν σχετικά δύσκολος αγώνας καθώς είχε συμμετοχή από αθλήτριες που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ηθελα να κερδίσω για 5η φορά σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου που είναι η οικογένεια μου και κυρίως τον προπονητή και την οικογένεια μου, που με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια».
 
Λίλυ Λούικ   (Εσθονία)
 
«Ηταν καλός αγώνας, το τελευταίο κομμάτι με δυσκόλεψε πάρα πολύ, αλλά με τράβηξε η πρώτη αθλήτρια για να πάω πιο γρήγορα».
 
Ελενα Λεβεντάκη 
 
«Ηταν ένας υπέροχος αγώνας και έκανα προσωπικό ρεκόρ. Ηταν τόσο όμορφα που έτρεχα με χαμόγελο»
 

Λάμψη Ολυμπιονικών και σπουδαίων μαραθωνοδρόμων στον 34ο ΑΜΑ

 
 
 
Σπουδαίοι αθλητές, ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές βρέθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο στη διάρκεια του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τον εορτασμό των 120 χρόνων από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες, εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΟΕ. 
Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι απόγονοι των δύο σπουδαίων μαραθωνοδρώμων,  o Σπύρος Λούης, εγγονός του πρώτου χρυσού σύγχρονου Ολυμπιονίκη στην κλασική διαδρομή και ο Χάρης Βασιλάκος, εγγονός του ασημένιου Ολυμπιονίκη του 1896 και του πρώτου που νίκησε σε αυτή τη διαδρομή καθώς επικράτησε στον προκριματικό αγώνα που διεξήχθη στις 10 Μαρτίου 1896 για τη συγκρότηση της Ολυμπιακής ομάδας.
 
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης του Ρον Χιλ, νικητή στον μαραθώνιο το 1969 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αθήνας, που έγινε στο στάδιο "Καραΐσκάκης". Ο Βρετανός, ο οποίος έτρεξε 5χλμ. δώρισε στον ΣΕΓΑΣ, το κύπελλο από την διοργάνωση της Αθήνας, στον Βασίλη Σεβαστή, που επίσης συμμετείχε στη διοργάνωση του 1969. 
 
Λίγο νωρίτερα οι Ελληνες ολυμπιονίκες, Σπύρος Γιαννιώτης, Λευτέρης Πετρούνιας και Αννα Κορακάκη έκαναν την βράβευση των Ελλήνων μαραθωνοδρόμων. 
 
Βραβεύτηκαν ο Νίκος Πολλιάς που κατέχει το ρεκόρ διαδρομής και το ρεκόρ αγώνα, ο Σπύρος Ανδριόπουλος που είναι ο κάτοχος της κορυφαίας επίδοσης στον Μαραθώνιο, η Μαρία Πολύζου που κατέχει το ρεκόρ διαδρομής και της κορυφαίας επίδοσης στον Μαραθώνιο των γυναικών και η Τίνα Κεφαλά που κατέχει το ρεκόρ αγώνα στην κατηγορία των γυναικών.
 
Η εκδήλωση κορυφώθηκε με την παρέλαση της ολυμπιακής ομάδας. Ο Σπύρος Γιαννιώτης, η Αννα Κορακάκη, Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Βύρων Κοκαλάνης, η Κατερίνα Νικολαΐδου και ο Χρήστος Αφρουδάκης μπήκαν πρώτοι με την ολυμπιακή σημαία στα χέρια.
 
"Ο ΣΕΓΑΣ ευχαριστεί την ολυμπιακή ομάδα, για την παρουσία της στον 34ο Μαραθώνιο Αθήνας. Σήμερα τιμήσαμε αυτούς που τιμούν την Ελλαδα", είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, είπε: "Ηταν πολύ όμορφο που οι κορυφαίοι Ελληνες αθλητές βρέθηκαν στο εντυπωσιακό στάδιο με ερασιτέχνες αθλητές και χειροκροτήθηκαν από τους Ελληνες φιλάθλους"
 
Οι Ελληνες πρωταθλητές, δήλωσαν: 
Πετρούνιας: "Ηταν μια όμορφη εκδήλωση. Είναι τιμή για εμάς να είμαστε σε αυτό το χώρο. Σε μια σπουδαία διοργάνωση όπως αυτή του μαραθωνίου, σε μία διοργάνωση με παγκόσμιο κύρος. Ευχαριστούμε τον κόσμο για το χειροκρότημα".
 
Γιαννιώτης: "Πάντα είναι καλά όταν ο κόσμος αναγνωρίζει την προσπάθεια, πολύ περισσότερο όταν αυτό συμβαίνει στο ιστορικό στάδιο με τόσους χιλιάδες φιλάθλους".
 
Φιλιππίδης: "Για ακόμη μια φορά το κλίμα όμορφο, η ατμόσφαιρα ζεστή στο στάδιο και εμείς βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε όλους τους δρομείς, να παρελάσουμε με την ολυμπιακή σημαία και να γιορτάσουμε τα 120 χρόνια, από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες". 
 

Μερούσης και Ρεμπούλη νικητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

 

Ο πρωτάρης στην αυθεντική διαδρομής Κενυάτης Λούκα Ρότιχ Λουμποβάν μέχρι τα μισά της απόστασης κυνήγησε το ρεκόρ διαδρομής, ωστόσο ο δυνατός αέρας και η δυσκολίες του αγώνα δεν του το επέτρεψαν. Ο αθλητής τερμάτισε σε 2.12.49 και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στην 34η  στάση της διοργάνωσης.

Ο Λουμποβάν καταχειροκροτήθηκε από τους χιλιάδες φιλάθλους που ήταν στο Παναθηναϊκό στάδιο, αλλά και τα μέλη της ολυμπιακής ομάδας, που περίμεναν τον τερματισμό των πρώτων αθλητών. Δεύτερος με 2.13.24 ήταν ο Κιπρούτο με 2.13. 24  και τρίτος ο επίσης Κενυάτης Κιμτάι με 2.13.26.

Ο Χριστόφορος Μερούσης για μία τέταρτη φορά ήταν ο πρώτος Ελληνας της διαδρομής. Ο αθλητής του Σταύρου Καρρές, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με πρόβλημα στο γόνατο, κατάφερε να τερματίσει πρώτος (10ος στην γενική κατάταξη) με 2.24.58. Τον αθλητή περίμενε στον τερματισμό, ο μικρός του γιος. Ο Κώστας Γκελαούζος, στην παρθενική του εμφάνιση στην αυθεντική διαδρομή πέτυχε 2.26.08 και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον. Μάλιστα ο 26χρονος αθλητής μέχρι το 35ο χιλιόμετρο ήταν προηγούνταν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ωστόσο στα τελευταία χιλιόμετρα ο πιο έμπειρος Μερούσης, κατάφερε να τον προσπεράσει και να φτάσει πρώτος στον τερματισμό.

Ο Δήμος Ευαγγελίδης, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ήταν τρίτος με 2.29.40.

Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η  Νάνσι Αρουζέι 2.38.13 και ακολούθησε η Κένζαμε 2.38.27. Η Ουρανία Ρεμπούλη όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ήταν νικήτρια στο Πρωτάθλημα και τρίτη στην γενική κατάταξη με 2. 2.49.23. Η Σόνια Τσεκίνη- Μπουδούρη στον πρώτο μαραθώνιο της καριέρας της πέτυχε 2.55.04, ενώ τρίτη η Στεφανία Λεοντιάδου με 2.57.59.

 Δηλώσεις:

Λούκα Ρότιχ Λουμποβάν

«Ημουν πολύ Εξαντλημένος, ωστόσο όλα πήγαν καλά. Ο αγώνας ήταν πολύ καλός και δυνατός. Εσπασε το νύχι μου και αυτό που δημιούργησε προβλήματα».

Χριστόφορος Μερούσης

«Ήταν μία δύσκολη χρονιά, καθώς είχα τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και τα έδωσα όλα για εκεί. Κι εδώ, όμως, δυσκολεύτηκα καθώς δεν με βοήθησε το σώμα του, αλλά ευτυχώς τα κατάφερα. Θέλω να συγχαρώ τον Κώστα Γκελαούζο που ήταν δεύτερος και δώσαμε έναν σπουδαίο αγώνα αλλά και όλους τους  συναθλητές μου, καθώς και τον κόσμο που ήρθε εδώ στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Απίστευτοι ήταν και όλοι οι άνθρωποι που βγήκαν στους δρόμους κατά μήκος της διαδρομής και μας υποστήριξαν».

 Κώστας Γκελαούζος

 «Ηταν δύσκολος αγώνας και τα πήγαινα καλά μέχρι τα τελευταία δύο χιλιόμετρα αλλά μετά με πέρασε ο Μερούσης. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι ικανοποιημένος ούτε με τη θέση ούτε με τη χρόνο, αλλά δεν πειράζει, ήταν η πρώτη μου φορά στη Μαραθώνια διαδρομή. Του χρόνου καλύτερα…»

Δημοσθένης Ευχαγγελίδης 

 «Για μία ακόμα χρονιά έμεινα στην 3η θέση αλλά δεν έχω παράπονο, όλα πήγαν καλά. Ηταν δύσκολη η διαδρομή σήμερα, είχε αέρα και μας δημιούργησε προβλήματα, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Γίνομαι πλέον 40 και δεν μπορώ να ζητήσω και πολλά περισσότερα, είμαι πολύ ικανοποιημένος.»

Κένζα Νταχμάνι  

«Ήταν ένας πολύ σκληρός αγώνας με έντονο αέρα. Στο τέλος είχα και προβλήματα στα πόδια αλλά ευτυχώς τα κατάφερα. Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους διοργανωτές.»

 Σόνια Τσεκίνη- Μπουδούρη

«Είναι η πρώτη φορά που τρέχω Μαραθώνιο. Προετοιμαζόμουν για τον περυσινό αγώνα αλλά έπαθα ένα τροχαίο κι έμεινα τρεις μήνες στο κρεβάτι. Δεν έχω συνέλθει ακόμη αλλά και μόνο που τερμάτισα είμαι πολύ χαρούμενη».

 Στεφανία Λεοντιάδου

 «Ήταν η πρώτη φορά που έτρεξα στην Κλασική Διαδρομή κι έτρεξα συντηρητικά για να βγάλω τις ανηφόρες. Στόχος μου ήταν το ατομικό ρεκόρ αλλά δεν τα κατάφερα. Αυτό που δεν περίμενα και μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν ο κόσμος που βρισκόταν κατά μήκος της διαδρομής». 

Βρείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα στο επίσημο site της διοργάνωσης (εδώ)

 
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 13 Νοέμβριος 2016 17:23
 
Πρόταση γάμου στο Καλλιμάρμαρο
News - Αθλητισμός
Κυριακή, 13 Νοέμβριος 2016 17:02

Πρόταση γάμου στο Καλλιμάρμαρο

 
ama2016 geniki
 
Μια έκπληξη περίμενε δρομείς και θεατές στο Καλλιμάρμαρο λίγο μετά τις 13.30. 
Ήταν η στιγμή που ο Βέλγος Άλαν Καρλιέρ τερμάτιζε. Στάθηκε για λίγο στη γραμμή του τερματισμού και περίμενε την αγαπημένη του Στεφανί Ρονσμάνς, η οποία ολοκλήρωσε τη διαδρομή λίγα λεπτά αργότερα. 
 
Και μόλις συναντήθηκαν αφού την αγκάλιασε, έβγαλε από την τσέπη του ένα μονόπετρο και γονατιστός ενώπιον των χιλιάδων θεατών του σταδίου, κι ενώ δίπλα τους οι δρομείς συνέχιζαν να τερματίζουν, της έκανε πρόταση γάμου!
 
Η Στεφανί ξαφνιασμένη και με δάκρυα στα μάτια είπε το «ναι» υπό τα χειροκροτήματα των θεατών,  ενώ οι φωτογράφοι απαθανάτιζαν τη σκηνή.
«Είμαστε 20 χρόνια μαζί κι έχουμε τρία παιδιά, τρεις γιους ηλικίας 13, 11 Κι 5 ετών. Άρχισα να τρέχω πριν τρια χρόνια και η Στεφανί με στήριζε σε όλους μου τους αγώνες. Όταν φέτος αποφάσισε να τρέξει κι εκείνη στον Μαραθώνιο κι άρχισε την προετοιμασία χάρηκα πολύ. Όταν δε, αποφασίσαμε να έρθουμε στην Αθήνα, να τρέξουμε στην Αυθεντική Διαδρομή, τότε είπα ότι έπρεπε να της κάνω την πρόταση», μας είπε ο Άλαν, ο οποίος δεν έκρυβε την συγκίνησή του. 
 
Ο γάμος ενδέχεται να γίνει το επόμενο καλοκαίρι και το ζευγάρι – που εξήγησε ότι ήταν καλά μαζί ως τώρα και δεν είχε στις προτεραιότητες του τον γάμο – και δεν αποκλείεται να συμβεί στην Αθήνα. 
 
Η Atticanews.gr στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθηνας με τον φακο του Βασίλη Κουτρουμάνου (Τώρα - update 13:26)
News - Αθλητισμός
Κυριακή, 13 Νοέμβριος 2016 09:48

Η Atticanews.gr στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθηνας με τον φακο του Βασίλη Κουτρουμάνου (Τώρα - update 16:57)

resized 14906848 1797176037237966 511456430365356307 n

 

resized 14962723 557131497823591 4124988862842191547 n

resized 15037111 1797203517235218 8696636411350842971 n

resized 15056377 557157271154347 4441752422458893311 n

resized 15073282 1797175607238009 3153243165034048108 n

resized 15073480 557157331154341 5345744566044976016 n

resized 15085635 1797176117237958 3370889785131454590 n

resized 15094494 1797175790571324 625095896855503552 n

resized 15095576 1797205217235048 365682646790857100 n

resized 14980568 10154724553072422 2722620730716822731 n

 

resized 14980694 10207606864077908 44422010773294606 n

resized 14991949 1797174710571432 1598646076259050385 n

resized 15027382 1797174597238110 1228546519246189690 n

resized 15032089 1797123667243203 1010211680092852341 n

resized 15036229 1797175110571392 5466118374999286095 n

 

15056325 10207606863277888 3438975967894149970 nb

15079078 10207606863397891 204844466601332367 nb

resized 15094404 1797175163904720 860908652822450219 n

 

resized 14211933 1797094077246162 4305670334152107946 n

 

resized 14980775 1797104017245168 1956436458137098147 n

resized 14993370 1797103320578571 1544630454863424799 n

resized 15032332 1797103747245195 4863154616326280382 n

resized 15032675 1797093940579509 2980977158047745926 n

resized 15095609 1797107520578151 1506601386345640519 n

resized 15032811 1797093743912862 6384536619923558526 n

resized 15036622 1797104957245074 7271268769415928575 n

 resized 14925227 1797104267245143 5203277119102225639 n

resized 14963204 1797103237245246 3539028440587822851 n

resized 14963283 1797104640578439 5051067819436942374 n

resized 14925227 1797104267245143 5203277119102225639 n

resized 15027763 1797121757243394 363202028882189696 n

resized 15055670 1797122613909975 167739179873300979 n

resized 15056219 1797120587243511 2672952874768952302 n

resized 15078556 1797129573909279 8158432889104988721 n

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: BAΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ https://www.facebook.com/profile.php?id=100008367616054

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 13 Νοέμβριος 2016 17:00
 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 10 από 205
1.500 παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία │ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
1.500 παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία │ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
7ο Φεστιβάλ Χορωδιών στο Μέγαρο Μουσικής Χίλια πεντακόσια παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία   Η ...

Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο,  Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του; Ο Κουέντιν Ταραντίνο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση