ATTICANEWS.GR

Member Area
News
ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
News - Πολιτισμός
Πέμπτη, 18 Μάιος 2017 12:31

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ.

0

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), θέλοντας να αναδείξει τον ρόλο των Μουσείων στην σύγχρονη Κοινωνία και στην προστασία της Πολιτιστικής κληρονομιάς, καθιέρωσε από το 1997 την 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Με ελεύθερη είσοδο και κεντρικό θέμα φέτος «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα Μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται» Το ICOM επέλεξε το συγκεκριμένο θέμα θέλοντας να αναδείξει τα Μουσεία ως φορείς Κοινωνικής Ειρήνης που θα συμβάλλουν στην κατανόηση δύσκολων, σύνθετων ή αντιφατικών πτυχών της Ιστορίας.

1β

Τα Μουσεία στον Πειραιά μας δεν θα περιοριστούν σε εορταστικά δρώμενα μόνο σήμερα καθώς έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις μεγαλύτερης διάρκειας:

Στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος με αφετηρία την περιοδική έκθεση «Μεθ΄ Ορμής Ακαθέκτου. Ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού 1821-1945», θα πραγματοποιηθούν δύο ξεναγήσεις από τον Ιστορικό και Υποπλοίαρχο (ΕΦ/Ο) κ. Παναγιώτη Γέροντα Π. με έμφαση στις αμφιλεγόμενες πτυχές της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού.

Μια ιδιαίτερη εφαρμογή, το “The Urban Game θα φιλοξενηθεί και φέτος στον χώρο των Νεώσοικων της Ζέας, μετατρέποντας τον αρχαιολογικό χώρο σε Escape Room όπου οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που συνδυάζει gaming, Τέχνη, Πολιτισμό και ψηφιακό περιβάλλον!

33

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά μαζί με το εργαστήριο εικαστικής δημιουργίας «Χρώμα», γιορτάζουν την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με μια εκδήλωση-πρόσκληση στο κοινό κάθε ηλικίας και εικαστικής ικανότητας  όπου με την καθοδήγηση των καθηγητών του εργαστηρίου θα ζωγραφίσουν εκθέματα από τον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου!

777β

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά τιμά την Διεθνή Ημέρα Μουσείων με περιηγήσεις μαθητών στις αίθουσές του. Με ξεναγήσεις και περιηγήσεις, όχι μόνο την συγκεκριμένη ημέρα αλλά καθημερινά κατόπιν συνεννόησης, συμμετέχει και το Ινστιτούτο Ιστορίας Εμπορικής Ναυτιλίας με την μόνιμη έκθεσή του: «Ιστορία της Ναυτιλίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ιστορία και Δράση του Λιμενικού Σώματος».

Με ένα πρόγραμμα δράσεων στις 20 και 21 Μαΐου συμμετέχει στην Διεθνή Ημέρα Μουσείων και το Μουσείο Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων (ΣΑΠ-ΕΗΣ-ΗΣΑΠ) με ξεναγήσεις στους εκθεσιακούς χώρους, έκθεση ιστορικών φωτογραφιών και επισκέψεις σε δύο ξύλινα βαγόνια του 1920!

scan0060

 
ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΙΕΡΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ
News - Πολιτισμός
Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 18:51

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΙΕΡΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ

 Δευτέρα, Μαϊ 15 2017 
Στον Άγιο Κωνσταντίνο Πειραιώς η Θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά
 

Με την δέουσα λαμπρότητα και τις αρμόζουσες εκκλησιαστικές τιμές η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς υποδέχθηκε σήμερα Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά και τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως.

Τα Ιερά θησαυρίσματα κόμισε στην πόλη μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων και τα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Η Υποδοχή πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί στην Πύλη Ε8 του Κεντρικού Λιμένος. Τιμές απέδωσαν Άγημα και μουσική μπάντα του Λιμενικού Σώματος, μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Πειραιώς. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία Ποντιακών Σωματείων που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, της μαθητιώσας νεολαίας και πιστών που έσπευσαν να υποδεχθούν την προστάτιδα Παναγία μητέρα μας.

Αφού εψάλει Δέηση, ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, όπου τελέστηκε Δοξολογία επί η αφίξη της Ιεράς Εικόνος, η οποία και θα παραμείνει στον Ναό έως τις 22 Μαΐου.

 

 

 

 
ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2017
News - Πολιτισμός
Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 13:57

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2017

Ημέρα Μουσείων 2017

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων την Πέμπτη 18 Μαΐου διευρύνοντας το ωράριο λειτουργίας στα Μουσεία του, Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», Δωδεκανησιακό σπίτι «Βασίλη & Ειρήνης Μοσκόβη», Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», Μουσείο «Ελευθέριος Βενιζέλος», Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος και Δημοτική Πινακοθήκη, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

 

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

 • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΜΕΛΙΝΑ» - Ηρακλειδών 66Α και Θεσσαλονίκης

 • Συλλογή Φιγούρας Θεάτρου Σκιών Οικογένειας «Σωτήρη Χαρίδημου»

 • Συλλογή Οδοιπορικού Παλιάς Αθήνας

Στη συλλογή «Οδοιπορικό της Παλιάς Αθήνας» θα πραγματοποιηθεί πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αφορμή το θέμα της ημέρας μουσείων «Τα Μουσεία, μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται»
Ώρες εκπαιδευτικών προγραμμάτων: 10:00 – 11:30 &13:00-14:30

 • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΟ ΣΠΙΤΙ «ΒΑΣΙΛΗ & ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΟΣΚΟΒΗ» Δωδώνης 119 – Σεπόλια
  Θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις από την έναρξης και ανά δύο ώρες.

 • ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ» - Αγγ.Χατζημιχάλη 6

Θα πραγματοποιηθούν δρώμενα με τίτλο: «Το Αρχοντικό Χατζημιχάλη στα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής»

 • Ώρα : 17:00 - 18:00
  Με αφορμή το θέμα της ημέρας μουσείων «Τα Μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται» θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στους χώρους του αρχοντικού Χατζημιχάλη στην Πλάκα, με παράλληλη εξιστόρηση των καταστάσεων που συνέβησαν ανάμεσα στα πρόσωπα της οικογένειας Χατζημιχάλη, οδηγώντας σε συναισθηματική ρήξη και αντιθέσεις.

 • Ώρα : 18:00 – 20:00
  Διάλεξη του Γιάννη Μεγαλακάκη με θέμα: «Ο κρητικός χορός στο σταυροδρόμι του χθες και του αύριο» ,στο πλαίσιο προγραμματισμένου κύκλου σεμιναρίων.

 • ΜΟΥΣΕΙΟ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» Πάρκο Ελευθερίας – Β. Σοφίας 

Ώρες ξεναγήσεων : 10:00 – 13:00
Η ξενάγηση στο Μουσείο περιλαμβάνει αναφορά στην ιστορία του κτιρίου και στη χρήση του κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, περιήγηση στους χώρους του και γνωριμία με την προσωπικότητα και το έργο του Ελευθερίου Βενιζέλου.

 

 • ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ Μοναστηρίου και Κρέοντος 1
  Mε αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων , το Μουσείο «Ακαδημίας Πλάτωνος» θα παραμείνει ανοιχτό από τις 9:00 – 20:00 και με παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού, θα ξεναγεί τους επισκέπτες ,προσφέροντας τους γνώσεις γύρω από τη θεωρία των ιδεών του Πλάτωνος.

 • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Λεωνίδου & Μυλλέρου, στάση Μετρό Μεταξουργείο, τηλ. 210 5202420 – 21
  Mε αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, η Δημοτική Πινακοθήκη θα διευρύνει το ωράριο λειτουργίας των εκθεσιακών χώρων στα κτίρια του Μεταξουργείου έως τις 21:00.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 
«Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
News - Πολιτισμός
Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 11:17

«Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ  ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

 resized IMG 8999

Μια ξεχωριστή εκδήλωση οργανώθηκε από το Σύλλογο Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί», στο  κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τη Δευτέρα 15 Μαΐου, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Η εκδήλωση αποτελεί προπομπό των αποκαλυπτηρίων του μνημείου Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που θα πραγματοποιηθούν  την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, στην πλατεία Αλεξάνδρας.

Η παράσταση με τίτλο: «Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ»  περιλάμβανε: Θεατρική παράσταση με αληθινές προσωπικές μαρτυρίες Ποντίων προσφύγων που εκτοπίστηκαν με βιαιότητα από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, σε σκηνοθεσία Γεωργίου Γαλάντη και επιλογή κειμένων Σάββα Κυριακίδη, η οποία παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί». Η θεατρική παράσταση συνοδεύτηκε από ποντιακούς χορούς από το Χορευτικό Συγκρότημα του Συλλόγου με Χοροδιδάσκαλο τον Κωνσταντίνο Σαββινίδη.

Πριν από τη θεατρική παράσταση, η Ορχήστρα Ποντιακών  Παραδοσιακών Οργάνων του Συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί», με υπεύθυνο Ορχήστρας τον Ηλία Αβραμίδη  έπαιξε και ερμήνευσε ποντιακή μουσική και τραγούδια,  εμπνευσμένα από τη τραγωδία που βίωσε ο Ποντιακός Ελληνισμός.

 resized IMG 1712

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου, στον χαιρετισμό της, τόνισε:

«Κυρίες και Κύριοι , Αξιότιμοι προσκεκλημένοι, 

Σας καλωσορίζω στο στολίδι της πόλης μας, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, που σήμερα φιλοξενεί μια ξεχωριστή παράσταση, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η δημοτική αρχή, υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες σαν και αυτή που συμβάλλουν στη διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης. 

Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή   και ευθύνη   που βρίσκομαι απόψε εδώ. Η σημερινή παράσταση δεν αποτελεί μόνο μια ηχηρή υπενθύμιση της Γενοκτονίας των Ποντίων,  αλλά κι ένα τρανό παράδειγμα δύναμης των Ελλήνων του Πόντου που εκτοπίστηκαν βίαια από τα πατρώα τους εδάφη και πέρασαν από πολλές περιπέτειες ώσπου να ορθοποδήσουν στη μητέρα πατρίδα. 

Ο Πειραιάς υπήρξε ανέκαθεν σημείο αναφοράς για εκατομμύρια κυνηγημένους ανθρώπους. Υπήρξε - και είναι ακόμη -  μια πόλη που δέχτηκε στην αγκαλιά της δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους από όλα τα σημεία του ορίζοντα, οι οποίο βρέθηκαν εδώ,  παρέμειναν και συνέβαλαν στην πρόοδο και στην ανάπτυξη της πόλης, δημιουργώντας την ξεχωριστή ταυτότητα του σύγχρονου Πειραιά.

Όπως θα γνωρίζετε ήδη, φέτος, η τελετή για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Περιφέρεια Αττικής, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Μαΐου στον Πειραιά. Θα συνδυαστεί με τα αποκαλυπτήρια ενός εμβληματικού  μνημείου στην πλατεία Αλεξάνδρας, αφιερωμένο στους 353.000 νεκρούς της γενοκτονίας. Ένα μνημείο που  πραγματικά έλειπε από την πόλη. 

Το μνημείο ανεγέρθηκε με έξοδα του Προέδρου του Ολυμπιακού και  πρώτου δημοτικού συμβούλου Πειραιά κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, του οποίου η μητέρα έχει τη καταγωγή της από το γένος των Υψηλαντών. Τον ευχαριστούμε πολύ και ως Δήμος.

Στη σημαντική αυτή τελετή θα έχουμε την τιμή και την ευλογία  να έχουμε μαζί μας την Ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά, το Σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού. 

Με αυτόν τον τρόπο θα τιμήσει ο Δήμος Πειραιά τον Ποντιακό Ελληνισμό. Με αυτόν τον τρόπο θα στείλουμε το δικό μας ισχυρό μήνυμα μνήμης και τιμής.

Σας ευχαριστώ πολύ».

resized IMG 1701

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης,  υπογράμμισε:

«Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, σεβαστοί πατέρες, κύριοι Βουλευτές, εκπρόσωποι του Δήμου Πειραιά, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, κυρίες και κύριοι,

η διεθνής βιβλιογραφία και τα κρατικά αρχεία πολλών χωρών εμπεριέχουν πλήθος μαρτυριών για τη Γενοκτονία που διαπράχθηκε σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολίας, αλλά και γενικότερα των Χριστιανικών πληθυσμών από τους Νεότουρκους και τον Μουσταφά Κεμάλ,στις αρχές του περασμένου αιώνα. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω τα λόγια του Βρετανού  Αρμοστή στην Κωνσταντινούπολη προς τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας του : «Οι Τούρκοι φαίνεται ότι δρουν βάσει προμελετημένου σχεδίου για την εξόντωση των μειονοτήτων. Όλοι οι άνδρες ηλικίας άνω των 15 ετών της περιφερείας Τραπεζούντας και της ενδοχώρας εκτοπίστηκαν στα εργατικά τάγματα του Ερζερούμ, Καρς και Σαρήκαμις». Ο Βρετανός Πρωθυπουργός προέβη σε δημόσιες δηλώσεις στις Βουλή των Κοινοτήτων : «Στον Πόντο δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων ανδρών, γυναικών, παίδων απελαύνονταν και πέθαιναν. Ήταν καθαρά ηθελημένη εξολόθρευση».    Ο Αμερικάνος ταγματάρχης, μεταξύ άλλων αναφέρει:

 «Πτώματα, πτώματα σε όλο το μήκος της πορείας των εκτοπισμένων, φρίκη και πτώματα».

 

Τιμώντας  τη μνήμη των  θυμάτων αλλά και όσων κατάφεραν να επιζήσουν και να γλιτώσουν από τα μαρτύρια δίνουμε το «παρών» μας στη σημερινή εκδήλωση που έχει επιμεληθεί ο ιστορικός Σύλλογος Ποντίων «Αργοναύται – Κομνηνοί», εδώ, στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.  

 

Ως  Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, όλους τους συντελεστές, τη θεατρική ομάδα, την ορχήστρα, τους χορευτές του Συλλόγου για τη παρουσία  τους  και τη προσπάθειά τους.

Ευχαριστούμε τη Περιφέρεια Αττικής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμο Πειραιά και στον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και την Πρόεδρο του  Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου. Η βοήθειά τους και η στήριξή τους είναι καθοριστική στην προσπάθειά  μας να προβάλλουμε την ιστορία μας  και να κρατήσουμε άσβεστες τις μνήμες των προγόνων μας. Χάρις τη δική τους συμπαράσταση παίρνει «σάρκα και οστά» εδώ, στο πρώτο λιμάνι της χώρας, ένα όνειρο πολλών ετών και ένας διακαής πόθος να ατενίσουμε τελικά, σε τόπο που πρωτοπάτησαν τα πόδια τους οι Έλληνες πρόσφυγες, ένα μνημείο αφιερωμένο στη μνήμη, ένα μνημείο αφιερωμένο στη Γενοκτονία.

 

Θέλω από αυτό το βήμα να μεταφέρω ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον οργανωμένο ποντιακό χώρο στον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, διότι χωρίς τη δική του συμπαράσταση, χωρίς τη δική του οικονομική στήριξη δεν θα μπορούσε το όνειρό μας να γίνει πραγματικότητα. Κύριε Μαρινάκη, πραγματικά σας ευχαριστούμε από καρδιάς.  Επίσης, συγχαρητήρια και ευχαριστίες στον  δημιουργό του έργου που θα κοσμεί στο εξής σαν «ακίνητη λαμπάδα»  την πόλη του Πειραιά στον κ. Παναγιώτη Τανιμανίδη. 

Σας προσκαλούμε όλους να δώσετε το «παρών» στη τελετή των αποκαλυπτηρίων την Κυριακή 21 Μαΐου, στις 11:00, εδώ, στον Πειραιά, στην πλατεία Αλεξάνδρας.  Πριν από τα αποκαλυπτήρια, ιστορική αναφορά στη Γενοκτονία θα πραγματοποιηθεί από τον Πρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλάδος κ. Γιώργο Παρχαρίδη.  Ιδιαίτερα η προκλητική στάση των γειτόνων μας  τον τελευταία καιρό, επιβάλλει όσο ποτέ άλλοτε το δυναμικό «παρών» και τη μαζική συμμετοχή μας στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας μας, γι΄ αυτό και θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην λείψει κανείς. 

Τιμή στους  νεκρούς, τιμή στην ιστορία μας».    

 


Σελίδα 3 από 778
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι
Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι
Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι Η όμορφη ηθοποιός επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον τίτλο «σύμβολο του σεξ» με το ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση