ATTICANEWS.GR

Member Area
News
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ.
News - Πολιτισμός
Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος 2017 17:10

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ.

170217-Kefalogianni

Συνάντηση με τη Βουλευτή Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού και Αθλητισμού του κόμματος Όλγα Κεφαλογιάννη είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα θέματα πολιτισμού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε την κ. Κεφαλογιάννη για όλα τα έργα που υλοποιήθηκαν, αλλά και τον προγραμματισμό της Περιφέρειας για τις πολιτιστικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Ενημέρωσα την κ. Κεφαλογιάννη για μια σειρά από θέματα του πολιτισμού στην Κεντρική Μακεδονία. Παρουσίασα το σημαντικό έργο που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια από την Περιφέρεια και στο χώρο του πολιτισμού. Άλλωστε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα σε απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ και στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο 2007-2013, όπου υλοποιήθηκαν έργα πολιτισμού και τουρισμού ύψους 41 εκ. ευρώ, αλλά και στο νέο ΕΣΠΑ, όπου σύμφωνα με τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου Ανάπτυξης είμαστε πάλι πρώτοι και μάλιστα μία από τις πρώτες πέντε Περιφέρειες πανευρωπαϊκά που απορρόφησαν ευρωπαϊκά κονδύλια. Ταυτόχρονα ενημέρωσα την κ. Κεφαλογιάννη για τα σημαντικά μικρά και μεγάλα έργα που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια στην Κεντρική Μακεδονία στο χώρο του πολιτισμού και στις επτά Περιφερειακές μας Ενότητες και στο Άγιον Όρος, με προμετωπίδα το νέο Μουσείο της Βεργίνας που θα ολοκληρωθεί, αλλά και τα σημαντικά έργα συντήρησης και ανάδειξης της Αμφίπολης ύψους 1,5 εκ ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ και επιπλέον ενός εκ. ευρώ από το Interreg Ελλάδας – Βουλγαρίας. Μέσα από τα χρήματα αυτά θα αναστηλώσουμε, θα αποκαταστήσουμε, θα συντηρήσουμε και θα αναδείξουμε το μνημείο και τον περιβάλλοντα χώρο του, ώστε να γίνει επισκέψιμο στους πολίτες.

Ταυτόχρονα συζητήσαμε για τις δομές σύγχρονου πολιτισμού που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, Biennalle, Photobiennale, Διεθνή Έκθεση Βιβλίου κτλ.), όπως και άλλες μορφές πολιτισμού σε όλη την Περιφέρεια, όπως το Φεστιβάλ Ολύμπου, Νάουσας, Κιλκίς κ.ά. Έδωσα στην κ. Κεφαλογιάννη και έναν οδηγό των έργων που έχουμε υλοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια στον πολιτισμό σε μια προσπάθεια να αναδείξουμε την περιοχή μας πολιτιστικά, ώστε σε συνδυασμό με τις προσπάθειες που κάνουμε και στον τουρισμό να πετύχουμε η Περιφέρειά μας να είναι πρώτη σε επισκεψιμότητα κυρίως σε αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους. Κάτι που έχουμε επιτύχει τα τελευταία χρόνια, αφού είχαμε αύξηση κατά 300% στην επισκεψιμότητα σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, απόδειξη ότι οι προσπάθειές μας πιάνουν τόπο».

Η κ. Κεφαλογιάννη συνεχάρη τον κ. Τζιτζικώστα για το έργο της Περιφέρειας στον τομέα του πολιτισμού και επισήμανε ότι «σε αντίθεση με το Υπουργείο Πολιτισμού που εδώ και δύο χρόνια δεν έχει κανένα σχέδιο και καμία συγκροτημένη πολιτική για το πώς θα αναδείξει τον πολιτισμό στη χώρα και πώς θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες που μπορεί να έχει για την ανάπτυξη, διαπιστώνουμε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει πολύ συγκεκριμένο σχέδιο, στόχους και στρατηγική, για το πώς θα αξιοποιήσει το πολιτιστικό απόθεμα της Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου όχι μόνο να λειτουργήσει αυτό σαν ένας φάρος για την εθνική αυτοπεποίθηση (την οποία όλοι πρέπει να ανακτήσουμε), αλλά κυρίως το πώς θα δημιουργήσει τις αναπτυξιακές προοπτικές σε μια Περιφέρεια, που κινείται τα τελευταία χρόνια με πολύ σημαντικούς ρυθμούς αύξησης του τουριστικού ρεύματος.

Χάρηκα ιδιαίτερα που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε αντίθεση με το Υπουργείο συνεχίζει να ενδιαφέρεται και να στηρίζει τις εργασίες ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της Αμφίπολης, ενός εξαιρετικά σημαντικού αρχαιολογικού χώρου που τα προηγούμενα χρόνια δυστυχώς έχει αφεθεί στην τύχη του με την ολιγωρία του Υπουργείου Πολιτισμού. Ευτυχώς, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει να διατηρεί το όραμα να δει το χώρο αυτό να γίνεται επισκέψιμος και χάρηκα ιδιαίτερα που ο Περιφερειάρχης με τη δική του επιμονή, τόσο από κοινοτικά όσο και από διευρωπαϊκά κονδύλια, κατάφερε να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση. Όλοι θέλουμε να δούμε το μνημείο και το αρχαιολογικό αυτό χώρο να αναδεικνύεται, να γίνονται οι απαραίτητες εργασίες αναστήλωσης και κυρίως να γίνεται επισκέψιμος. Από εκεί και πέρα υπάρχουν σε όλη την Κεντρική Μακεδονία χώροι εξαιρετικά σημαντικοί που γίνονται επισκέψιμοι με τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας.

Για εμάς το μεγάλο ζητούμενο είναι να συνδυαστεί ο πολιτισμός, το πολιτιστικό απόθεμα, με τον τουρισμό για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και έσοδα για τις τοπικές κοινωνίες και τις τοπικές οικονομίες. Θέλω να δώσω έμφαση στον τομέα του σύγχρονου πολιτισμού, καθώς θεωρώ ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη είναι αυτή τη στιγμή πρωτεύουσα του σύγχρονου πολιτισμού για την Ελλάδα με τόσες πολλές πολιτιστικές δράσεις, θεσμούς και μουσεία που λειτουργούν και που στηρίζονται από την Περιφέρεια και την τοπική κοινωνία και που μπορούν να λειτουργήσουν και ως πρεσβευτές στην πολιτιστική διπλωματία που δυστυχώς έχει εγκαταλειφθεί τα τελευταία δύο χρόνια».

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος 2017 17:19
 
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Έκθεση ζωγραφικής «Δρόμοι και αναδρομές» του Κώστα Σπυρόπουλου 20 Φεβρουαρίου – 20 Απριλίου 2017 στο Καφέ του Μουσείου.
News - Πολιτισμός
Πέμπτη, 16 Φεβρουάριος 2017 15:08

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Έκθεση ζωγραφικής «Δρόμοι και αναδρομές» του Κώστα Σπυρόπουλου

20 Φεβρουαρίου – 20 Απριλίου 2017 στο Καφέ του Μουσείου.

resized ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ 40 X 60 cm

Στο φιλόξενο Καφέ του Μουσείου, έναν χώρο που τα τελευταία χρόνια δίνει βήμα διαλόγου σε καλλιτέχνες και εικαστικές ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, με στόχο να προσφέρει εικαστικά ερεθίσματα ως γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, παρουσιάζεται η έκθεση του Κώστα Σπυρόπουλου με τίτλο «Δρόμοι και αναδρομές».

 Η έκθεση που παρουσιάζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είναι μέρος μιας πορείας διαδοχικών εκθέσεων που εξερευνούν τη στενή επαφή του ανθρώπου με τις μηχανές, τα βιομηχανικά προϊόντα, τα ΜΜΕ, τις φωτογραφίες, τα αγάλματα. Ο τίτλος της έκθεσης εκφράζει πορεία και επανάληψη, επιστροφή και επανεκκίνηση, περιοδικότητα και κατακερματισμό του χρόνου μέσα στον χώρο. Στους δρόμους της πόλης, στις καθημερινές συναναστροφές ανώνυμων ανθρώπων, συνυπάρχουν η αναλώσιμη σύγχρονη κουλτούρα με τη διαχρονική πολιτισμική παραγωγή, το ανθεκτικό στον Χρόνο και το επίκαιρο. Η εικαστική προσέγγιση του καλλιτέχνη αναμειγνύει νέους πειραματισμούς και αρχαίες επιβιώσεις, ανιχνεύοντας το συνδετικό νήμα ανάμεσα στις καλές τέχνες και την Ποπ –Αρτ.

Ο Κώστας Σπυρόπουλος είναι καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και Μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη, την Πινακοθήκη Σύρου, τη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, το Μουσείο Βορρέ, καθώς και σε άλλα μουσεία και συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

resized ΕΠΑΙΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ 60 X 70 cm

Εγκαίνια: Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 18:00

Διάρκεια: 20/2-20/4/2017

Διεύθυνση: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα 10682

Η είσοδος για το Καφέ είναι ελεύθερη.

Ώρες λειτουργίας: 9 π.μ.-4 μ.μ. (Τρίτη-Παρασκευή), 1-8 μ.μ. (Δευτέρα)

Πληροφορίες: www.namuseum.gr, Τηλ. 2132144891 & 213 2144837

resized ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΕΤΩΜΑ 20Χ30

 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον Νίκο Καζαντζάκη.
News - Πολιτισμός
Πέμπτη, 16 Φεβρουάριος 2017 12:35

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον Νίκο Καζαντζάκη.

resized 17 02 kazantzakis.jpg

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στο ΤΥΠΕΤ η εκδήλωση για τον μεγάλο Έλληνα λογοτέχνη Νίκο Καζαντζάκη, την οποία διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Παιδείας & Εθελοντισμού του Δήμου Βριλησσίων, σε συνεργασία με το Σχολικό Σύμβουλο της 24ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής.

Ο Δήμαρχος Ξ. Μανιατογιάννης χαιρέτησε την εκδήλωση και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και κεντρικό ομιλητή κ. Γεώργιο Στασινάκη.

resized 16729310 1852813798270446 2907010354444725755 n

Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Σ. Χαντζάρα, αφού ευχαρίστησε τον κ. Στασινάκη και τον Σχολικό Σύμβουλο της 24ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής κ. Γιαννίκα, προλόγισε τον ομιλητή και αναφέρθηκε στη σημαντική προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να διατηρηθεί η μνήμη του εμβληματικού λογοτέχνη και να διαδοθεί παγκοσμίως το πολύτιμο έργο του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρώην υπουργός κ. Ρωμαίος, ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ανδρώνης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κ. Βαφειάδης, ο Διευθυντής του Γραφείου Δημάρχου Π. Φυκίρης, η πρόεδρος της Α’ Σχολικής Επιτροπής κ. Παρασκευοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Μουζάκης και Θ. Πορφύρη, η σχολική σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Β΄ Αθήνας κ. Μ. Πούλου-Παπαδοπούλου, ο κ. Ε. Ανδρής, αιρετός ΠΥΣΔΕ Β’ Αθήνας, εκπαιδευτικοί και πλήθος δημοτών της πόλης μας.

resized 16729582 1852813741603785 1024146774282222591 n

……………………………………………………………………………

 
Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη.
News - Πολιτισμός
Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2017 17:16

Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη.

Γ. Πατούλης: «Για εμάς τον Πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης, το θεσμό που βρίσκεται εγγύτερα στον πολίτη, αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυση του αθλητικού ιδεώδους στους νέους μας»

photo vasiliadis

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συναντήθηκε σήμερα με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο Μαρούσι.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της ΚΕΔΕ και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με στόχο την εκπόνηση κοινών προγραμμάτων αθλητικών δράσεων στους Δήμους.

Ειδικότερα οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν στην εξειδίκευση και στην επεξεργασία των προτάσεων που έχει ήδη καταθέσει η ΚΕΔΕ, προκειμένου να διευρυνθούν τα αθλητικά προγράμματα για τους νέους και μέσω αυτών να αξιοποιηθούν περαιτέρω οι υπάρχουσες δημοτικές αθλητικές υποδομές.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Με τον κ. Βασιλειάδη είχαμε μία ιδιαίτερα γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τον τρόπο που μπορούμε από κοινού να προωθήσουμε προγράμματα άθλησης για τους νέους μας κυρίως σε σχολεία, με τη συμβολή των δημοτικών αρχών.

Για εμάς τον Πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης, το θεσμό που βρίσκεται εγγύτερα στον πολίτη, αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυση του αθλητικού ιδεώδους, όπως ακριβώς μας το μεταλαμπάδευσαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας, ως μέσο εξάσκησης του σώματος και του πνεύματος, εξευγενισμού της ψυχής και κοινωνικοποίησης του ανθρώπου.

Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις αθλητικές υποδομές των Δήμων μας και να προσφέρουμε τα αγαθά του αθλητισμού σε όλο και περισσότερες τοπικές κοινωνίες.

Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε γρήγορα τις σχετικές διαδικασίες και πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε προγράμματα υψηλών προδιαγραφών».

 


Σελίδα 2 από 753
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση