ATTICANEWS.GR

Member Area
News
Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις Μνήμης για την 73η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Υπάτης
News - Πολιτισμός
Κυριακή, 18 Ιούνιος 2017 16:21

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις Μνήμης

για την 73η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Υπάτης

resized Υπάτη 1

Ολοκληρώθηκαν σήμερα Κυριακή 18 Ιουνίου οι εκδηλώσεις Μνήμης για την 73η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Υπάτης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 17 Ιουνίου 1944, που διοργάνωσαν ο Δήμος Λαμιέων, η Τοπική Κοινότητα Υπάτης και ο Εκπολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Υπαταίων «Οι Αινιάνες».

resized Υπάτη 2

 Μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Υπάτης και την επιμνημόσυνη δέηση, που έγινε στο Ηρώο, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης απεύθυνε χαιρετισμό και ακολούθησε η κεντρική ομιλία της ημέρας από τον επίτιμο Αρχηγό Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στρατηγό Δημήτριο Γράψα και η κατάθεση στεφάνων.

resized Υπάτη 3

Στην εκδήλωση παρέστησαν βουλευτές, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, εκπρόσωποι κομμάτων και της αυτοδιοίκησης.

resized Υπάτη 4

 

resized Υπάτη 5resized Υπάτη 6resized Υπάτη 7resized Υπάτη 8

 
ΙΛΙΑ «Βασίλης Κουκουβίνος» 2017, μια μεγάλη γιορτή στον Δήμο Ιλίου
News - Πολιτισμός
Παρασκευή, 16 Ιούνιος 2017 16:48

ΙΛΙΑ «Βασίλης Κουκουβίνος» 2017, μια μεγάλη γιορτή στον Δήμο Ιλίου

resized Photo 14

Εκατοντάδες συμμετέχοντες και πολίτες πλημμύρισαν το Αθλητικό Κέντρο Παλατιανής τις τέσσερις ημέρες που διήρκησαν τα «Ίλια 2017», ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς της πόλης που διοργανώνει, με επιτυχία, κάθε χρόνο ο Δήμος Ιλίου, σηματοδοτώντας το Πολιτιστικό και Αθλητικό αντάμωμα της χρονιάς.

resized Photo 1

Τα «Ίλια 2017», αφιερωμένα στον τέως Δήμαρχο Ιλίου Βασίλη Κουκουβίνο, από φέτος παίρνουν το όνομά του, με ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με τη συμμετοχή όλων των δημιουργικών δυνάμεων της πόλης, των Πολιτιστικών και Αθλητικών τμημάτων του Δήμου, των Σχολείων, των Κ.Α.Π.Η., των Εθνικοτοπικών, Πολιτιστικών, Αθλητικών Συλλόγων και Φορέων της πόλης, η διοργάνωση αναδείχθηκε σε μια μεγάλη γιορτή.

resized Photo 2

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, κηρύσσοντας την έναρξη των εκδηλώσεων, την Παρασκευή 09.06.2017 τόνισε:

«Τα ΙΛΙΑ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς και μακροχρόνιους θεσμούς του Ιλίου.
Από φέτος θα είναι αφιερωμένα στο πρόσωπο που άφησε ένα σπουδαίο έργο ως παρακαταθήκη στην ανάπτυξη, την εξέλιξη και την ιστορία της πόλης μας, στον τέως Δήμαρχο Ιλίου Βασίλη Κουκουβίνο, επί θητείας του οποίου ξεκίνησε αυτός ο σπουδαίος θεσμός.»

resized Photo 4

Την εκδήλωση του Σαββάτου 10.06.2017, τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα Marwan Emile Toubassi και η σύζυγός του Mirna Toubassi, ενώ συγκινητική και ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η εμφάνιση της Ένωσης Παλαιστίνιων Φοιτητών Αθήνας, όπου κατά τη διάρκεια παρουσίασης παραδοσιακού χορού εμφάνισαν ενωμένες την Παλαιστινιακή και την Ελληνική σημαία. Εκφράζοντας τα βαθιά αισθήματα φιλίας και αδελφοσύνης που συνδέουν τους δύο λαούς, απόρροια της αδελφοποίησης του Δήμου Ιλίου με την πόλη της Ιεριχούς το 1999, ενθουσίασαν το κοινό και καταχειροκροτήθηκαν από το σύνολο των παρευρισκόμενων.

 

resized Photo 6resized Photo 8resized Photo 9resized Photo 10resized Photo 11resized Photo 12resized Photo 13resized Photo 16

 
Τελετή-εκδήλωση μνήμης στη «Στοά Μακάσι» από την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου
News - Πολιτισμός
Πέμπτη, 15 Ιούνιος 2017 13:14

Τελετή-εκδήλωση μνήμης στη «Στοά Μακάσι» από την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

resized 1

Τελετή-εκδήλωση μνήμης για τους πατριώτες Κρητικούς που αιχμαλωτίστηκαν στη Στοά «Μακάσι» στις 15 Ιουνίου 1943 από τους γερμανούς κατακτητές, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο μνημείο που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο κάτω από τον Προμαχώνα Μαρτινέγκο.

Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο και κατατέθηκαν στεφάνια από τους: Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Νίκο Ξυλούρη, Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, εκπροσώπους Ενόπλων Δυνάμεων-Σωμάτων Ασφαλείας, πολιτικών κομμάτων, Ενώσεων Αποστράτων, Αντιστασιακών Οργανώσεων, ενώ παραβρέθηκαν συγγενείς των εκτελεσθέντων.

resized 2

O Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Ξυλούρης σε δήλωση του αμέσως με την τελετή μνήμης στο χώρο της Ενετικής Πύλης «Μακάσι» ανέφερε:

«Ιστορική ημέρα σήμερα, και με την επετειακή εκδήλωση, ο ελάχιστος φόρος τιμής και μνήμης στον τόπο θυσίας στη Στοά Μακάσι, για τους πατριώτες που θυσιάστηκαν και προασπίστηκαν με την αντίσταση τους, την ελευθερία την ανεξαρτησία της πατρίδας. Σπουδαία ιδανικά, μεγάλες αξίες η ελευθερία , η ανεξαρτησία, που σήμερα παρά ποτέ είναι επίκαιρα. Αιωνία η μνήμη των πατριωτών που θυσιάστηκαν για εμάς για να ζούμε σήμερα σε μια ελεύθερη πατρίδα, χρέος που πρέπει πάντα να προασπιζόμαστε».

resized 3

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε:

«Η Στοά Μακάσι, χώρος φυλακίσεως συμπατριωτών μας κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, ήταν και αφετηρία τραγικών γεγονότων, τα οποία προκάλεσαν τον θάνατο εκατοντάδων Κρητικών. Σχεδόν 300 εξ αυτών θα οδηγηθούν, το 1943, σε Ναζιστικά στρατόπεδα αιχμαλώτων, από τα οποία ελάχιστοι διασώθηκαν. Άλλοι 400, τον Ιούνιο του 1944, κατά την μεταφορά τους από τις Χιτλερικές δυνάμεις με το πλοίο «Δαναΐς», με προορισμό στρατόπεδα εγκλεισμού στην κατεχόμενη Ευρώπη, έχασαν την ζωή τους, όταν βυθίστηκε το πλοίο της ομηρίας τους. Η Στοά Μακάσι, αποτελεί τόπο Τιμής και Μνήμης της αντιστασιακής δράσης των αγωνιζομένων Κρητικών για την απελευθέρωση της πατρίδας τους από τους Γερμανούς Κατακτητές. Ας είναι η μνήμη τους αιωνία». 

resized 4

 
Δήλωση Τομ. Πολιτισμού & Αθλητισμού της Ν.Δ. κ. Ολ. Κεφαλογιάννη για την απαράδεκτη καθυστέρηση κατάθεσης σχεδίου νόμου για τα πνευματικά δικαιώματα
News - Πολιτισμός
Πέμπτη, 15 Ιούνιος 2017 08:37

Δήλωση Τομ. Πολιτισμού & Αθλητισμού της Ν.Δ. κ. Ολ. Κεφαλογιάννη για την απαράδεκτη καθυστέρηση κατάθεσης σχεδίου νόμου για τα πνευματικά δικαιώματα.

olga kefalogianni

Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, σχετικά με την απαράδεκτη καθυστέρηση της κατάθεσης του σχεδίου νόμου για τα πνευματικά δικαιώματα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
            «Αυτές τις μέρες, από δημοσιεύματα, μαθαίνουμε ότι το σχέδιο νόμου για τα πνευματικά δικαιώματα βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Γ.Λ.Κ.) και ενδεχομένως να κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση. 
 
            Είναι αδιανόητο μετά από τόσους πειραματισμούς, τόσες διαφορετικές εκδοχές που έχει παρουσιάσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μετά από τη δήλωση του πρωθυπουργού, στις 17 Μαρτίου 2017, στην οποία τονιζόταν ότι η κατάθεση του σχετικού σχεδίου νόμου θα γινόταν άμεσα, αλλά και από τις δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού, το σχέδιο νόμου να είναι ακόμη σε εκκρεμότητα. 
 
            Είναι, επίσης, εξοργιστικό να κυκλοφορούν φήμες ότι, όταν και όποτε αυτό κατατεθεί, θα ακολουθηθεί επείγουσα κοινοβουλευτική διαδικασία, γεγονός που θα περιορίσει, από σκοπιμότητα προφανώς - όπως συνηθίζει, άλλωστε, η Κυβέρνηση και σε άλλες περιπτώσεις - τη δυνατότητα ευρείας συζήτησής του στη Βουλή από το σώμα, αλλά και από όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.
 
            Εδώ και πολλούς μήνες, τονίζουμε διαρκώς ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων είναι εκρηκτική τόσο εις βάρος των δημιουργών όσο και των χρηστών. 
 
            Και έχουμε καλέσει, επανειλημμένως, την Κυβέρνηση να ενσωματώσει τη σχετική Κοινοτική οδηγία στην εθνική έννομη τάξη. 
 
            Να θέσει, όπως οφείλει επιτέλους, κανόνες διαφάνειας, νομιμότητας, λογοδοσίας. 
 
            Δυστυχώς, η Κυβέρνηση εξακολουθεί να αδιαφορεί, συνεχίζει να εμπαίζει όλους τους ενδιαφερόμενους. 
 
            Ποιες είναι επιτέλους οι σκοπιμότητες πίσω από την κωλυσιεργία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα που επηρεάζει την κοινωνία και την οικονομία της χώρας μας;».

 


Σελίδα 2 από 684
Χρήστος Λεοντής ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς 14 Ιουλίου Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 21:00
Χρήστος Λεοντής   ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ  Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς  14 Ιουλίου  Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 21:00
Χρήστος Λεοντής  ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς 14 Ιουλίου Μικρό Θέατρο Αρχαίας ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση