ATTICANEWS.GR

Member Area
News
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
News - Πολιτισμός
Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 00:39

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

THESSALONIKIDHMARXEIO

Η παρουσίαση της μελέτης με τίτλο «Σταθμός Βενιζέλου με κατά χώραν διατήρηση των αρχαιοτήτων που έχουν αποκαλυφθεί», πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Η μελέτη εκπονήθηκε από την «Αττικό Μετρό Α.Ε.» και βασίζεται στα πορίσματα της Ομάδας Εργασίας που συστάθηκε στο πλαίσιο του Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ των Υπουργείων Πολιτισμού και Υποδομών, της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» και του Δήμου Θεσσαλονίκης και έχει εγκριθεί από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου, κατόπιν ομόφωνης γνωμοδότησης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, υπερθεμάτισε όσον αφορά τη σημασία που αποδίδει η Διοίκηση του Δήμου στο επιστημονικό δυναμικό της πόλης, καθώς και στο ιστορικό της παρελθόν, που αναδεικνύεται, όπως τόνισε, πολύτιμο. «Συνειδητοποιήσαμε την αξία των ευρημάτων στο ύψος της κατασκευής του σταθμού Βενιζέλου, από τις επαφές μας με τους Αρχαιολόγους. Και έτσι είπαμε ότι τα ευρήματα αυτά πρέπει να αποτελέσουν έναν πυρήνα για το όραμα της πόλης να αναδείξει την ιστορία της, με όλα τα επακόλουθα που έχει αυτή η ανάδειξη, αλλά και την τουριστική αξιοποίηση των αρχαιοτήτων».

Ο Γιάννης Μπουτάρης σημείωσε ότι η λύση για τον ανασχεδιασμό του σταθμού Βενιζέλου που εγκρίθηκε από την Υπουργό Πολιτισμού κατόπιν ομόφωνης γνωμοδότησης του ΚΑΣ είναι η καλύτερη δυνατή. «Η λύση αυτή αποτελεί πλέον τον πυρήνα αυτού που ονειρευόμαστε ως τον αρχαιολογικό περίπατο της πόλης. Να ξεκινάμε με άξονα τα ευρήματα του σταθμού, στις μικρές πλατείες που θα δημιουργηθούν στο Αλκαζάρ και στο Μπεζεστένι, εν συνεχεία στην Πλατεία Διοικητηρίου, στον Άγιο Δημήτριο, την Αχειροποίητο, τη Ρωμαϊκή Αγορά, την Παναγία Χαλκέων και το Καπάνι. Είναι ευθύνη του Δήμου να αναδείξει την ιστορία της πόλης και τα πλούτη της. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η καταναλωτική κοινωνία στην οποία ζούμε δεν αποφέρει μακροπρόθεσμα οφέλη, σε αντίθεση με την αξιοποίηση της ιστορίας μας» κατέληξε ο Δήμαρχος.

Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και πρόεδρος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, έκανε μια αναδρομή της διαχείρισης των αρχαιολογικών ευρημάτων, η οποία, όπως υπενθύμισε, απασχόλησε το ΚΑΣ ήδη από τον Ιανουάριο του 2013. «Η λύση που εγκρίθηκε και σήμερα παρουσιάζεται στο φυσικό κοινό της, στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, αποτελεί επίτευγμα της σύγχρονης μηχανικής, που συνομιλεί με ειλικρίνεια και επί ίσοις όροις με την αρχαιολογική προΰπαρξη για την οποία εμπνεύστηκε. Καταρρέει ο ισχυρισμός μη ύπαρξης εφικτής τεχνικής λύσης για τη διατήρηση των αρχαίων κατά χώραν με την ταυτόχρονη πρόοδο του έργου κατασκευής του σταθμού» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Βλαζάκη. Η ίδια, διευκρίνισε ότι μια νέα Ομάδα Εργασίας θα αναλάβει τον τρόπο ανάδειξης των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στους διάφορους σταθμούς του Μετρό, ώστε όλος ο κόσμος, πολίτες και επισκέπτες, να έρθουν σε επαφή με το παρελθόν της πόλης.

«Η αρχαιολογική έρευνα, η ανασκαφική τεχνογνωσία και πρωτίστως το ίδιο το εύρημα αναδεικνύεται ως στοιχείο προστιθέμενης και ανεκτίμητης αξίας, προσδίδοντας περιεχόμενο στην έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης» κατέληξε η κ. Βλαζάκη.

Ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος, στην εισήγησή του κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για ένα έργο που θα αλλάξει την πόλη. «Πρέπει να γίνει σαφές ότι η λύση της Αττικό Μετρό ΑΕ, στην οποία στηρίχθηκε η μελέτη, σήμερα είναι μονόδρομος. Πρώτον, διότι η λύση της κατά χώραν ανάδειξης των αρχαιοτήτων, σύμφωνα με τη γνώμη των ειδικών επί του θέματος αρχαιολόγων, αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη επιστημονικά λύση, καθώς διατηρεί ανέπαφο το 91% των ευρημάτων και διασφαλίζει την ολοκληρωμένη ανάδειξή τους ως ενιαίου συνόλου. Και δεύτερον διότι είναι η μόνη συμβατή με τη νομιμότητα λύση, στη σημερινή συγκυρία». Όπως σημείωσε ο ίδιος η λύση αυτή βρέθηκε κατόπιν δύο σημείων που άλλαξαν στην αντίληψη της Αττικό Μετρό, με το πρώτο να αποτελεί τη βούληση για συνεργασία στο πλαίσιο της Ομάδας Εργασίας που συγκροτήθηκε κατόπιν του Μνημονίου Συναντίληψης – «και η σύνθεση έφερε αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά – και το δεύτερο, τη διευρυμένη πλέον αντίληψη της Αττικό Μετρό σχετικά με το τι είναι το Μετρό: «Δεν είναι απλώς ένα συγκοινωνιακό έργο, αλλά ένα έργο που βοηθάει στη βιώσιμη ανάπτυξη, δεν θα επιλύσει απλώς το συγκοινωνιακό και το περιβαλλοντικό πρόβλημα της πόλης, αλλά ταυτόχρονα θα επιφέρει και ανάπτυξη», ανέφερε. «Καλώ, λοιπόν, τους φορείς και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να γυρίσουμε την πλάτη σε ένα κακό παρελθόν άγονων αντιπαραθέσεων και τεχνητών διλημμάτων», κατέληξε ο κ. Μυλόπουλος.

Σε παρέμβασή του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και συντονιστής της συζήτησης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, πρότεινε να δοθεί η δυνατότητα να καταστεί επισκέψιμος ο αρχαιολογικός χώρος του Σταθμού Βενιζέλου για περιορισμένο χρονικό διάστημα ενός περίπου μηνός, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο προτού ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του Σταθμού. Η πρότασή του έγινε δεκτή από τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Κανονίδη.

Ο κ. Κανονίδης, στην ομιλία του έκανε λόγο για επιτυχή κατάληξη της πρότασης της Ομάδας Εργασίας. «Επιτυγχάνεται η προστασία της υλικής υπόστασης ενός σημαντικού αρχαιολογικού χώρου, καθώς και η ένταξή του στην καθημερινή ζωή των πολιτών, ώστε η μνημειακή διασταύρωση του παρελθόντος να αναβιώσει μέσα από το σύγχρονο σταυροδρόμι Εγνατίας και Βενιζέλου, διατηρώντας αδιάλειπτα την ιστορική και συλλογική μνήμη» ανέφερε.

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ, Δημοσθένης Σβολόπουλος, επισήμανε τα επιμέρους προβλήματα και τις λύσεις που δόθηκαν, και συγκεκριμένα:

  • Τη διατήρηση in situ του συνόλου των αρχαιοτήτων εντός του κελύφους του σταθμού και του περιγράμματος του Τεχνικού Έργου και την προβολή τους με τον βέλτιστο τρόπο, με τη διαμόρφωση ενός αρχαιολογικού χώρου που να αποτελεί οργανικό τμήμα του ανασχεδιασμένου Σταθμού

  • Τον σχεδιασμό σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές του Σταθμού και

  • Τον σχεδιασμό του περιβάλλοντος αστικού χώρου

 

Ο Διευθυντής Έργων του Μετρό Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κωνσταντινίδης, προχώρησε στην παρουσίαση σχεδίων, με αντικείμενο τις λύσεις ανασχεδιασμού του σταθμού με την κατά χώραν διατήρηση των αρχαιοτήτων.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Όλγα Σακαλή, ευχαρίστησε τα μέλη του συλλόγου, τον Δήμαρχο, τα στελέχη του Δήμου, τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς καθώς και τους πολίτες που με την επιμονή τους συνέβαλλαν στη σημερινή ευτυχή, όπως τόνισε, κατάληξη.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ενώ παραβρέθηκαν ακόμη βουλευτές, εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας, παραγωγικών και πολιτιστικών φορέων της πόλης.

 
Θεσσαλονίκη: Απόκριες 2017.
News - Πολιτισμός
Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2017 09:41

Θεσσαλονίκη: Απόκριες 2017.

resized b885d14ac51fa3e8ffea9c5deebd042f

Πολλές  ήταν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις για το 2017 που έγιναν με επιτυχία  στη Θεσσαλονίκη.

resized podilatiko

Από αυτές που ξεχώρισαν ήταν το Ποδηλατικό Καρναβάλι που διοργανώθηκε για όγδοη συνεχόμενη χρονιά  στον Πεζόδρομο Ζεύξιδος,το 4ο Ευρωπαικό Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας και η αποκριάτικη συναυλία της Κ.Ο.Θ.

resized magemeno tsirko

Επίσης το θέατρο Αυλαία  παρουσίασε τη νέα του παιδική θεατρική παραγωγή για την περίοδο των αποκριών <Το Μαγεμένο Τσίρκο>  με ακροβάτες, ταχυδακτυλουργούς, ηθοποιούς, εμψυχωτές και χορευτές σε ένα μοναδικό υπερθέαμα. 

resized 12141560 10153673092278351 7052715304447666090 n

 

resized 16508220 10212203999439322 491361048736857843 n

Καρναβάλι 2017 και στο Mediterranean Cosmos με μία ξεχωριστή μουσικοθεατρική παράσταση, το “STARS - The Show”, με πρωταγωνιστές που υποδύονται τη Janis Joplin, την Aretha Franklin, τον Elvis Presley και τον Michael Jackson με σκοπό  να μας απογειώσουν σε ένα ξέφρενο ρυθμό από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες όλων των εποχών.

resized 16266222 10211740223124349 2817152505832508129 n

Επίσης ξεχώρισε <Το πρώτο μας πάρτυ>,ένα μουσικό ταξίδι με άρωμα 60s και χρώμα αποκριάς  στο Θέατρο Βεργίνα,όπου οι Δάκης,Μπέσσυ Αργυράκη,Ρόμπερτ Ουίλιαμς,Γιώργος Πολυχρονιάδης και Λάκης Τζορντανέλι με παρουσιαστή τον Μάκη Δελαπόρτα και τη συμμετοχή των Δημήτρη Κοργιαλά και Εβελίνας Νικόλιζα μας ταξίδέψαν στα παλιά και στα ωραία με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τις εποχής, που πάντα θα ξεσηκώνουν.    

  


 
2017 Έτος φιλίας Ελλάδας-Κίνας -Η διασύνδεση της Αρχαίας με τη σύγχρονη Ελλάδα.
News - Πολιτισμός
Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 19:31

2017 Έτος φιλίας Ελλάδας-Κίνας -Η διασύνδεση της Αρχαίας με τη σύγχρονη Ελλάδα.

resized omilia heraklidon

Συμφωνία για την ανταλλαγή εκθεμάτων αρχαίας τεχνολογίας υπογράφηκε μεταξύ του Μουσείου Ηρακλειδών και του Μουσείου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πεκίνου στο πλαίσιο των κοινών δράσεων που έχουν σχεδιασθεί μεταξύ των δύο χωρών, για το Έτος Φιλίας Ελλάδας – Κίνας.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την ανακοίνωση της συμφωνίας στο Μουσείο Ηρακλειδών στην Αθήνα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης δήλωσε:

«Είναι χαρά και τιμή για εμένα να παρευρίσκομαι στη σημερινή εκδήλωση που σηματοδοτεί

την έναρξη του έτους Ελλάδας –Κίνας.

resized EKTHEMA HERAKLIDON

Οι χώρες μας, παρά τη μεγάλη απόσταση που τις χωρίζει, στις παράλληλες ιστορικές τους διαδρομές, είχαν ένα κοινό και ιδιαίτερο στοιχείο: Κατάφεραν να έχουν μεγάλη και σημαντική επίδραση και επιρροή στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή τους έχοντας ως αιχμή τον Πολιτισμό. Ο ελληνικός πολιτισμός στην Δύση και ο κινεζικός στην Ανατολή. Αναπόφευκτα το στοιχείο αυτό αποτελεί συνεκτικό κρίκο και σήμερα. Οι δύο φίλες χώρες προσπαθούν να συμπορευτούν αναπτύσσοντας στρατηγικές συμμαχίες αμοιβαίου ενδιαφέροντος μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από μεγάλη ρευστότητα και αίσθημα ανασφάλειας.

 

Για τη χώρα μας η κοινή αυτή πορεία δημιουργεί σοβαρές προοπτικές ανάπτυξης για το μέλλον, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό μέσα στις συνθήκες της κρίσης που βιώνει.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Κίνα, τον περασμένο Ιούλιο, είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε κι από κοντά την μεγάλη τεχνολογική πρόοδο που έχει επιτύχει και να υπογράψουμε Σύμφωνο Συνεργασίας σε θέματα Έρευνας και Τεχνολογίας. Το Σύμφωνο αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ερευνητική και τεχνολογική συνεργασία σε θέματα που αφορούν τον Πολιτισμό και συγκεκριμένα τη συντήρηση και ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Και αυτό έχει αρχίσει ήδη να υλοποιείται με το κοινό εργαστήριο που αναπτύσσεται στο Πεκίνο, μεταξύ του Μουσείου του Παλατιού στην Απαγορευμένη πόλη και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας στην Κρήτη. Στο εργαστήριο αυτό εφαρμόζονται σύγχρονες τεχνολογίες λέιζερ, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί στο ΙΤΕ, με σκοπό τη συντήρηση αντικειμένων του Μουσείου. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί σαφές δείγμα της πρόθεσης των δύο πλευρών: η Τεχνολογία και ο Πολιτισμός να αποτελέσουν ουσιαστικό συνδετικό κρίκο μεταξύ τους.

resized heraklidon

Στο ίδιο πλαίσιο βρίσκεται και η επικείμενη προκήρυξη από το Υπουργείο μας, μιας εμβληματικής πρωτοβουλίας με τίτλο: «Πολιτισμός, Πολιτισμική κληρονομιά, Επιστήμη και Τεχνολογία», η οποία σηματοδοτεί τη μεγάλη σημασία που δίνει η Κυβέρνηση σε τέτοιες δράσεις.

 

Η ανταλλαγή εκθέσεων αρχαίας τεχνολογίας μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας εμπεριέχει ιδιαίτερους συμβολισμούς με διεθνή εμβέλεια. Η έκθεση EYΡΗΚΑ της Αρχαίας Ελληνικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Κίνα, με τα εξαιρετικά εκθέματα που έχει επιμεληθεί ο καθηγητής Θεοδόσης Τάσιος θα βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας. Της προσπάθειας για να εξασφαλίσουμε και να διαφυλάξουμε το μέλλον του παρελθόντος μας. Και επιπλέον να αναδείξουμε στον λαό της μεγάλης και φίλης χώρας τη διασύνδεση της Αρχαίας με τη Σύγχρονη Ελλάδα, την Ελλάδα της δημιουργίας, της Επιστήμης και του Πολιτισμού».

 
7o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ - Η ανθρωπιστική φιλοσοφία του Επίκουρου ως κυβερνήτης του βίου.
News - Πολιτισμός
Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 18:56

7o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ - Η ανθρωπιστική φιλοσοφία του Επίκουρου ως κυβερνήτης του βίου.

resized DKF 7114

 

Σε καιρούς κατά τους οποίους η χώρα μας δοκιμάζεται από συνεχιζόμενη οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, κάποιοι Έλληνες έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν έναν δυναμικό πολιτιστικό θεσμό, στηριζόμενοι στην παγκόσμιας εμβέλειας μορφή του φιλόσοφου Επίκουρου, το Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας.

resized DKF 7233

Το Σαββατοκύριακο 11-12 Φεβρουαρίου 2017, το Συμπόσιο διοργανώθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα του Δήμου Παλλήνης για έβδομη συνεχή χρονιά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, από τον Δήμο Παλλήνης και τους Φίλους Επικούρειας Φιλοσοφίας «Κήπος Αθηνών» και «Κήπος Θεσσαλονίκης» στην περιοχή καταγωγής του φιλοσόφου, τον αρχαίο Αθηναϊκό Δήμο Γαργηττού, τον σημερινό Γέρακα.

resized DKF 7234

Το Συμπόσιο πραγματοποιήθηκε σε κλίμα φιλίας και πνευματικής απόλαυσης, που βίωσαν πάνω από τετρακόσιοι σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά.

Την έναρξη του Συμποσίου κήρυξε ο Δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος, ο οποίος αναφέρθηκε στην συνέχιση της σημαντικής εκστρατείας συλλογής υπογραφών για την κατοχύρωση του Δικαιώματος της Ευδαιμονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (www.eudaimonia.eu) μια πρόταση που έγινε σε προηγούμενο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας.

resized DKF 7332

Το φετινό Συμπόσιο ήταν αφιερωμένο στο μεγαλειώδες φιλοσοφικό ποίημα των 7.415 στίχων του επικούρειου Ρωμαίου ποιητή Λουκρήτιου, “Περί της φύσεως των πραγμάτων”, χειρόγραφο του οποίου ανακαλύφθηκε σε ένα γερμανικό μοναστήρι ακριβώς πριν 600 χρόνια, το 1417.

Όπως αναδείχθηκε στο Συμπόσιο, η επικούρεια φιλοσοφία επηρέασε μέσω του ποιήματος αυτού σημαντικούς επιστήμονες της Αναγέννησης και του Διαφωτισμού όπως ο Γαλιλαίος, ο Νεύτων, ο Λαβουαζιέ και ο Δαρβίνος και άλλες σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο Τόμας Τζέφφερσον, οι Γάλλοι εγκυκλοπαιδιστές, οι Άγγλοι Ωφελιμιστές κ.α.

resized DKF 7358

Επιπλέον στο Συμπόσιο υπήρξε έντονη αναφορά στην κοινωνική διάσταση της Επικούρειας φιλοσοφίας. Ανάμεσα στις εξαιρετικές ομιλίες από μέλη των Κήπων και προσκεκλημένων πανεπιστημιακών και επιστημόνων, ξεχώρισαν οι προτάσεις της Επικούρειας φιλοσοφίας για την παιδεία και την ευζωία, που προκαλείται από νοοτροπία και πράξη που στοχεύουν στην απόλαυση της ζωής, στην κοινή ωφέλεια, στην συμφωνημένη δικαιοσύνη και στην φιλία και εν τέλει στην ευδαιμονία.

resized DKF 7464

Αξιοσημείωτες ήταν επίσης οι ομιλίες που ανέδειξαν αφενός την αγχοθεραπευτική δράση της Επικούρειας φιλοσοφίας και αφετέρου την προστασία που παρέχει απέναντι σε ψυχοπαθολογικές και εγκληματικές ενέργειες.

 

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες και δίνουμε ραντεβού σε ένα χρόνο, στο 8ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας. Περισσότερες πληροφορίες στο: www. epicuros.gr.

 


Σελίδα 10 από 763
1.500 παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία │ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
1.500 παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία │ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
7ο Φεστιβάλ Χορωδιών στο Μέγαρο Μουσικής Χίλια πεντακόσια παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία   Η ...

Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο,  Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του; Ο Κουέντιν Ταραντίνο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση