ATTICANEWS.GR

Member Area
News
Ολοκλήρωση της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Βερολίνο.
News - Πολιτισμός
Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2017 13:16

Ολοκλήρωση της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Βερολίνο.

DSC00322

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου, στο Βερολίνο. Η Υπουργός τίμησε με την παρουσία της την τελετή έναρξης του Hellas Filmbox Berlin, ενός κινηματογραφικού φεστιβάλ που στηρίζει και προωθεί τους νέους Έλληνες δημιουργούς, όπου τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Κώστας Γαβράς. Επιπλέον, η Υπουργός στήριξε τις παράλληλες δράσεις του Φεστιβάλ, δίνοντας διάλεξη σε νέους ηθοποιούς και κινηματογραφιστές.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας της κ. Κονιόρδου με την ομόλογό τής Ομοσπονδιακή Υπουργό Πολιτισμού και Media της Γερμανίας, Monika Grutters. Οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν θέματα διμερών σχέσεων και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, δηλώνοντας την αμοιβαία τους βούληση για συνεργασία σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο. Έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος της Γερμανίδας Υπουργού αποτελεί και η έκφραση επιθυμίας να επισκεφτεί την Ελλάδα μέσα στο τρέχον έτος.

 
Στη Λάρισα το διεθνές βραβείο της UNESCO για τις «Πόλεις που Μαθαίνουν»
News - Πολιτισμός
Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2017 10:57

Στη Λάρισα το διεθνές βραβείο της UNESCO για τις «Πόλεις που Μαθαίνουν»

 

  • Aπ. Καλογιάννης: Η αναγνώριση και η βράβευση της Λάρισας από την UNESCO αποτελεί μεγάλη τιμή για όλη την πόλη και την τοπική κοινωνία.

Image1Λ

Μια ιδιαίτερα σημαντική διεθνής διάκριση υψηλού επιπέδου για την χώρα, απέσπασε η πόλη της Λάρισας.

To Ινστιτούτο Δια βίου μάθησης της UNESCO, περιέλαβε τη Λάρισα στις 16 πόλεις παγκοσμίως, στις οποίες απονέμει το βραβείο «Πόλη που Μαθαίνει» , για την «εξαιρετική πρόοδο στην προώθηση της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθηση στις τοπικές κοινωνίες.»

Πρόκειται για μια διεθνή επιβράβευση και αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλουν εδώ και τρια χρόνια, σε μια περίοδο κρίσης, ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την Επιστημονική Ενωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ενεργοποιώντας εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς, και δημόσιους φορείς και υπηρεσίες για τη οργάνωση δράσεων και τη δημιουργία ενός συγκροτημένου δικτύου με βάση της αρχές της δια βίου μάθησης.

Στην συγχαρητήρια επιστολή του διευθυντή του Ινστιτούτου Αρν Κάρλσεν προς το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, σημειώνεται ότι η διεθνής επιτροπή των αξιολογητών εκτίμησε ιδιαίτερα τη βούληση όλων των συνεργαζομένων φορέων που συμμετέχουν στην προσπάθεια της Λάρισας και εκφράζει τη βούληση της UNESCO να στηρίξει περαιτέρω την προσπάθεια.

Σημειώνεται ότι η Λάρισα προτάθηκε για βράβευση από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNESCO, ενώ η αξιολόγηση και η επιλογή έγινε από διεθνή επιτροπή 12 εμπειρογνωμόνων, που αξιολόγησε το φάκελο της πόλης τις δράσεις και τη φιλοσοφία τους.

Αναλυτικά τα βραβεία «Πόλη που Μαθαίνει» για το 2017, απονέμονται στις εξής πόλεις:

Μπρίστολ (Μεγάλη Βρετανία και Βόρεια Ιρλανδία), Καμάρα ντε Λόμπος (Πορτογαλία), Κονταγκεμ (Βραζιλία), Γκελζενκίρχεν (Γερμανία), Γκίζα (Αίγυπτος), Χόντζου (Κίνα), Λάρισα (Ελλάδα), Λίμερικ (Ιρλανδία), Μάγιο Μπαλέο (Καμερούν), Τσερεκορέ (Γουινέα), Οκαγιάμα (Ιαπωνία), Πεκς (Ουγγαρία), Σουραμπάγια (Ινδονησία), Σουόνον (Νότια Κορέα), Τύνιδα (Τυνησία) και Βίλλα Μαρία (Αργεντινή)

Η απονομή τους θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνδιάσκεψη των Πόλεων που Μαθαίνουν, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Κορκ της Ιρλανδίας.

Kalogiannis

Απ. Καλογιάννης: Η αναγνώριση και η βράβευση από την UNESCO αποτελεί εξαιρετική τιμή για όλη την πόλη

 

Για την απονομή του βραβείου στην πόλη της Λάρισας, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης δήλωσε τα εξής:

«Η απονομή του βραβείου της UNESCO για τις «Πόλεις που Μαθαίνουν», αποτελεί την διεθνή αναγνώριση και την επιβράβευση της πρωτοβουλίας του Δήμου Λαρισαίων που αγκαλιάστηκε από τους φορείς της πόλης, της χώρας αλλά και διεθνώς.

H απονομή του βραβείου της UNESCO στην Λάρισα, μεταξύ 16 πόλεων παγκοσμίως είναι μια μεγάλη τιμή για την πόλη και αναμφίβολα αναδεικνύει το υψηλό και ποιοτικό επίπεδο της προσπάθειας που καταβάλει. Σε μια περίοδο οικονομική και πολιτικής κρίσης, η τοπική κοινωνία της Λάρισας άνοιξε το δρόμο για τη συνεργασία και τη δικτύωση όχι μόνο των τοπικών, αλλά και εθνικών και διεθνών φορέων για τη δια βίου μάθηση, με στόχο την στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Η διάκριση, αποτελεί διάκριση για όλη την πόλη, για τους φορείς και τους ανθρώπους που πίστεψαν στην προσπάθειά μας και την αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Παράλληλα, η ξεχωριστή αυτή τιμή που μας επιφύλαξε η UNESCO, μας ενθαρρύνει και μας οπλίζει με δύναμη και αποφασιστικότητα, ώστε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας.

Επιπλέον, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Ως δήμαρχος Λαρισαίων, εκφράζω τις ευχαριστίες μου στη διεθνή επιτροπή των εμπειρογνωμόνων της UNESCO για τη βράβευση και στην Εθνική Επιτροπή της UNESCO και ιδιαίτερα στην πρόεδρό της κ. Μ. Παπαχριστοπούλου – Τζιτζικώστα για την στήριξή της και την απόφαση της να προτείνει την πόλη της Λάρισας ως υποψήφια προς βράβευση.»

Συγχαρητήρια επιστολή του διευθυντή του Ινστιτούτου  Δια Βίου Μάθησης της UNESCO κ. Αρν Καρλσεν προς το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη.

Image12Λ

Image13Λ
 
Τέλος παραθέτουμε και το συνδεσμο με την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων απο την UNESCO.
 
 
Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών βορείων προαστίων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης παρευρέθη ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης - Πεύκης κ. Τάσος Μαυρίδης
News - Πολιτισμός
Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2017 10:54

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών βορείων προαστίων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης παρευρέθη ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης - Πεύκης κ. Τάσος Μαυρίδης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης».

240117 συλλογοσ ηπειρωτων βορειων προαστειων κοπη πιτασ

Ο Δήμαρχος αντάλλαξε εγκάρδιες ευχές με όλους τους παριστάμενους για το Νέο Έτος, ενώ μίλησε με επαινετικά λόγια για το έργο που συντελείται στο σύλλογο και ευχήθηκε σε όλους, το νέο έτος να είναι περισσότερο δημιουργικό και να χαρίσει στον κόσμο ειρήνη, αγάπη και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο μας. Στον χαιρετισμό που απηύθυνε μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τους Έλληνες Ηπειρώτες και τα επιτεύγματα τους σε πολλούς τομείς. Παράλληλα, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ολιγόλεπτο βίντεο που προβλήθηκε με θέμα τα ηπειρώτικα γεφύρια και το αναδρομικό αφιέρωμα που έγινε από την αρχαία Ελλάδα μέχρι και σήμερα για τους Έλληνες Ηπειρώτες.

Η Πρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών βορείων προαστίων κ. Παππά Δώρα ευχαρίστησε τον κ. Μαυρίδη για την εξαιρετική συνεργασία τους και τη συνεχή στήριξη του, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

 
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ
News - Πολιτισμός
Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2017 10:36

 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ.

resized 240117 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΥΚ ΠΕΥΚΗΣ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 3

 

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου γυναικών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης παρευρέθη οΔήμαρχος Λυκόβρυσης - Πεύκης κ. Τάσος Μαυρίδης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης». Ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» και «Καλή Χρονιά» στην Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Μάλαμα, στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, υπογραμμίζοντας το σημαντικό έργο που έχει επιτευχθεί ως αποτέλεσμα της αγαστής και στενής συνεργασίας του Δήμου με το Σύλλογο Γυναικών. Συγκεκριμένα ανέφερε «ο Σύλλογος Γυναικών του Δήμου μας είναι ένας πολύ επιτυχημένος και δραστήριος Σύλλογος  και του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Όχι μόνο για τις πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις του αλλά και για τον ενεργό ρόλο που διαδραματίζει στην στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων αλλά και των γυναικών δημοτών μας. Αθόρυβα, πάντα με σεβασμό στον συνάνθρωπο μας, ο Σύλλογος Γυναικών επιτελεί μεγάλο ουσιαστικό έργο. Σας αξίζει ένα μεγάλο μπράβο.»

 resized 240117 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΥΚ ΠΕΥΚΗΣ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 4

 


Σελίδα 10 από 753
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση