ATTICANEWS.GR

Member Area
News
Καθαρά Δευτέρα, Κούλουμα: Τι σημαίνει και από που προέρχεται;
News - Πολιτισμός
Δευτέρα, 27 Φεβρουάριος 2017 08:42

Καθαρά Δευτέρα,

Κούλουμα: Τι σημαίνει και από που προέρχεται;
d0ef6-lagana-koulouma

Η Καθαρά Δευτέρα εορτάζεται 48 ημέρες πριν την Κυριακή του Πάσχα και σηματοδοτεί τη λήξη της αποκριάς και την έναρξη της νηστείας.

Το ξεκίνημα της Σαρακοστής γιορτάζεται με διάφορα σαρακοστιανά εδέσματα, όπως η  παραδοσιακή λαγάνα, η ταραμοσαλάτα και οι ελιές.

Μια χαρακτηριστική λέξη που χρησιμοποιούμε για την Καθαρά Δευτέρα είναι τα Κούλουμα, τα οποία σηματοδοτούν το τέλος της αποκριάς και αναφέρονται στο  παραδοσιακό λαϊκό πανηγύρι που στήνεται κάθε χρόνο τέτοια μέρα.

Τι σημαίνει η λέξη "κούλουμα"

Για την προέλευση της λέξης "κούλουμα" αλλά και την καθιέρωση της συγκεκριμένης γιορτής, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

Μία από τις λανθασμένες ερμηνείες που ακούγονται, είναι εκείνη που λέει ότι τα "κούλουμα" προέρχονται από την λατινική λέξη "CULUMUS", κάτι που δεν μπορεί να ισχύει αφού... δεν υπάρχει τέτοια λέξη στα λατινικά.

Η παραπάνω παρανόηση οφείλεται στην εκδοχή που θέλει τα "κούλουμα" να αποτελούν αναγραμματισμό του λατινικού "CUMULUS" που σημαίνει "σωρός, αφθονία",  αλλά και "τελείωμα". Το πιθανότερο λοιπόν, είναι το cumulus να έγινε "κούμουλα" και στη συνέχεια "κούλουμα", με την ένοια ότι την ημέρα καταναλώνουν όλοι αφθονία νηστίσιμων τροφών και παράλληλα σηματοδοτεί το τελείωμα της Αποκριάς.

Τα τελευταία χρόνια αναφέρεται επίσης ότι η λέξη "κούλουμα", προέρχεται από την αλβανική λέξη KULM ή KOLUM που -υποτίθεται- σημαίνουν "καθαρός" και συνδιάζονται με την Καθαρά Δευτέρα. Στην αλβανική γλώσσα όμως από τις παραπάνω λέξεις υπάρχει μόνο το kulm και σημαίνει "κορυφή", οπότε δεν γνωρίζουμε πού στηρίζεται αυτή η θεωρία και πόσο βάσιμη μπορεί να είναι.

Σύμφωνα με την δεύτερη πιθανή εκδοχή τώρα, η λέξη "κούλουμα", προέκυψε από την λατινική λέξη "COLUMNA", που σημαίνει "κολώνα". Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία για αρχαία προέλευση της γιορτής, η παράδοση λέει ότι οι Αθηναίοι πριν από τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, γιόρταζαν την Καθαρά Δευτέρα στις πλαγιές του λόφου του Φιλοπάππου όπου έτρωγαν και έπιναν καθισμένοι στους βράχους, μέχρι τη δύση του ηλίου. Αμέσως μετά, οι Ρουμελιώτες γαλατάδες που ζούσαν στην Αθήνα έστηναν χορό -κυρίως τσάμικο- στους στύλους του Ολυμπίου Διός, στις "κουλώνες", όπως έλεγαν με την ιδιαίτερη ντοπιολαλιά τους.

Τα κούλουμα, είναι γνωστά και με ορισμένες παραλλαγές της λέξης όπως κουμουλάθες, κούλουμπα, κούμουλες.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/20496

 
Δήμος Παύλου Μελά: Τα παιδιά ήταν οι πρωταγωνιστές στη μεγάλη παρέλαση της Πολίχνης και στην πατινάδα της Ευκαρπίας.
News - Πολιτισμός
Κυριακή, 26 Φεβρουάριος 2017 18:23

Δήμος Παύλου Μελά: Τα παιδιά ήταν οι πρωταγωνιστές στη μεγάλη παρέλαση της Πολίχνης και στην πατινάδα της Ευκαρπίας.

resized 2IMG 20170226 113919

 

Αν και το πρωί της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου 2017, ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος, εκατοντάδες παιδιά με τη συνοδεία των Γονέων – Κηδεμόνων τους, συμμετείχαν στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στις κεντρικές οδούς Αγνώστου Στρατιώτη και Μαυρομιχάλη της Πολίχνης και στο διπλό πάρτυ που είχε ετοιμάσει για τους μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές, το Τμήμα Πολιτισμού – Αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά και το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Πολίχνης με τον Πρόεδρο Ευθύμη Κοσμίδη και τα υπόλοιπα μέλη.

resized 1IMG 20170226 112954

Οι εκδηλώσεις ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2017 του Δήμου Παύλου Μελά, ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα με εκδηλώσεις στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες και συνεχίστηκαν το σαββατοκύριακο, παρουσία του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων και πλήθους κόσμου, από όλη τη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου διοργανώθηκε η πατινάδα σε δρόμους της Ευκαρπίας, που είχε ως αφετηρία τις πλατείες Αγίου Κωνσταντίνου και Κατσιά και κατάληξη στο 1ο Δημοτικό Ευκαρπίας, όπου πραγματοποιήθηκε παραδοσιακό γλέντι, αντί της Πλατείας Δημοκρατίας, μετά από απόφαση των διοργανωτών λόγω της βροχής.

resized 3IMG 20170226 114246

Συμμετείχαν ο Μικρασιατικός Σύλλογος «Ουσάκ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βλάχων

«Το Άγιο Πνεύμα» και το Σωματείο «Ένωση Μακεδονία», που συνδιοργάνωσαν τις εκδηλώσεις με το Τμήμα Πολιτισμού – Αθλητισμού και το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Ευκαρπίας και τον Πρόεδρό του Γιώργο Ασλανίδη.

Αύριο, Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά (απέναντι από το Δημαρχείο), στη Σταυρούπολη, πέφτει η αυλαία για τις φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις, με Κούλουμα, γλέντι, πέταγμα χαρταετού και παραδοσιακή μουσική.

resized 4IMG 20170226 120849

Το Τοπικό Συμβούλιο και η Πρόεδρος Γεωργία Κωνσταντινίδου, το Τμήμα Πολιτισμού - Αθλητισμού και ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Χριστοδούλου, θα προσφέρουν διάφορα σαρακοστιανά εδέσματα.

Συμμετέχουν ο Λαογραφικός Σύλλογος Ευόσμου «Το Γαϊτάνι» και με τα χορευτικά τους σχήματα οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι: Μετεώρων «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος», κατοίκων Πολίχνης «Νόστος», Λαογραφικό Εργαστήρι Πολίχνης, Ένωση Ποντίων Πολίχνης, Σύλλογος Ποντίων «Ακρίτες του Πόντου», Πολιτιστικός Σύλλογος Βλάχων «Το Άγιο Πνεύμα», Τμήμα των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους του Δήμου Παύλου Μελά.

resized 6IMG 20170226 111445

resized 7IMG 20170226 112401

resized 8IMG 20170226 120433

resized 9IMG 20170226 121244

resized 10IMG 20170226 121518

resized IMG 20170225 180152

resized 12IMG 20170226 121848resized 11IMG 20170226 121628resized 5IMG 20170226 120852

 
ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ OTHERVIEW ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΔΙΟΣ.
News - Πολιτισμός
Σάββατο, 25 Φεβρουάριος 2017 16:50

ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ   ΜΕ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ OTHERVIEW 

ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ  ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΔΙΟΣ.

 resized IMG 9053

 

Με ένα μεγάλο αποκριάτικο  πάρτυ για παιδιά, αντί εγκαινίων γιόρτασε ο Πειραιάς την ανάπλαση του πεζόδρομου της Σωτήρος Διός. Με χρώματα, μουσική, χορό, κέφι και πολλά χαμόγελα «πλημμύρισε»  από νωρίς το πρωί, ο πλέον εμπορικός δρόμος του Πειραιά, όπου γονείς και παιδιά μπήκαν στον ρυθμό του καρναβαλιού. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν.

 resized IMG 8767

Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με πληθώρα δραστηριοτήτων, φουσκωτά παιχνίδια, facepainting,  ξυλοπόδαρους, επιτραπέζια παιχνίδια,  παράσταση Καραγκιόζη και πολλές εκπλήξεις.

 resized IMG 8775

Το αποκριάτικο πάρτυ κορυφώθηκε με τη μοναδική συναυλία του δημοφιλούς συγκροτήματος  "Otherview", που ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους.

 resized IMG 8791

Οι  λιλιπούτειοι Πειραιώτες, αλλά και επισκέπτες της πόλης,  είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν τον δικό τους χαρταετό, καθώς και αποκριάτικες μάσκες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός χαρταετού, με έπαθλα όμορφα δώρα, ενώ προσφέρθηκαν μπαλόνια στα παιδιά.

 

Νωρίτερα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου πλαισίωσε την εκδήλωση με αποκριάτικες μελωδίες.

 resized IMG 8803

Ο  Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, ο οποίος συμμετείχε στο αποκριάτικο πάρτυ, προσέφερε  δωροεπιταγές και γλυκά στα παιδιά, ενώ σπουδαστές του Aegean Όμηρος College κέρασαν τους παρευρισκόμενους γλυκά το οποία δημιούργησαν επί τόπου. Μαζί με τους σπουδαστές  ήταν και ο  γνωστός Σεφ Ιάκωβος Απέργης.

 

Την εκδήλωση  παρουσίασε  η κυρία Νόνη Δούνια.

 resized IMG 8821

Ο  Δήμαρχος Πειραιά κΓιάννης Μώραληςτόνισε:

"Καλημέρα σε όλους. Εύχομαι καλή Σαρακοστή, καλή διασκέδαση σήμερα κυρίως στα παιδιά, αλλά και στους γονείς. Όταν χαμογελάνε τα παιδιά χαμογελάμε κι εμείς.

Επιλέξαμε φέτος να κάνουμε τον εορτασμό για τις Απόκριες στην Σωτήρος Διός. Προηγήθηκε η ανάπλαση του πεζόδρομου,  την οποία είχε ανάγκη η πόλη, αφού είναι ο πιο εμπορικός δρόμος της. Το αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό. Επιλέξαμε αντί για εγκαίνια, να κάνουμε ένα πάρτυ για τα παιδιά με πολλές δράσεις και με τον Εμπορικό Σύλλογο στο πλευρό μας, όπως άλλωστε είμαστε και εμείς.  Θέλουμε να ενδυναμώσουμε την αγορά του Πειραιά, θα το καταφέρουμε σιγά – σιγά. Σκοπός μας σήμερα είναι να δώσουμε χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Ευελπιστώ ότι δράσεις σαν κι αυτή  θα επαναληφθούν στην πόλη, προκειμένου να έχουμε,  παρά τα προβλήματα,  ανάσες χαράς  και διασκέδασης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ο.Π.Α.Ν  που είναι διοργανωτής και την Πρόεδρο  Σταυρούλα Αντωνάκου.

Να ευχαριστήσω, τις 4moms τη Βάσω, τη Βιβή και την Αμαλία που μας βοήθησαν και όλους όσοι συνέβαλαν για να γίνει το αποκριάτικο πάρτυ.Είναι μια όμορφη μέρα στην πόλη μας και χαίρομαι γιατί βλέπω  τα παιδιά να χαμογελούν".

 resized IMG 8830

 

Η Πρόεδρος του Οργανισμού ΠολιτισμούΑθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκουανέφερε:

 

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέτος είχαμε τη δυνατότητα να συνδυάσουμε τις αποκριάτικες εκδηλώσεις με την ανάπλαση της Σωτήρος Διός, του πιο κεντρικού εμπορικού πεζόδρομου του Πειραιά.

Θέλουμε να δίνουμε χαρά στον κόσμο, θέλουμε τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να παίξουν, να κάνουν facepainting, να παρακολουθήσουν Καραγκιόζη - η παράδοσή μας- να παρακολουθήσουν τη συναυλία με τους «Otherview».

Έχουμε πάρα πολλά πράγματα  σήμερα για όλη την οικογένεια. Χαιρόμαστε που έχει ανταπόκριση, χαιρόμαστε που έχει πάρα πολύ κόσμο.

Επίσης, το ίδιο ισχύει  και για την Καθαρά Δευτέρα. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με τη βοήθεια βέβαια της ΠΑΕ Ολυμπιακός, θα έχουμε εδέσματα και πέταγμα χαρταετού, μουσική και παραδοσιακούς χορούς από πολιτιστικούς συλλόγους του Πειραιά.

Την Καθαρά Δευτέρα λοιπόν, στην πλαζ Φρεαττύδος από το πρωί, σας περιμένουμε για να περάσουμε όμορφα, όπως σήμερα".

 resized IMG 8883

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κΝίκος  Μανεσιώτηςσημείωσε:

«Είναι πράγματι μια εξαιρετική πρωτοβουλία. Πολλά συγχαρητήρια πρώτα στον Δήμο Πειραιά και φυσικά στην πρωτοβουλία 4moms.  Είναι τόσος πολύς ο κόσμος, ομολογώ ότι σπάνια βλέπουμε τόσο πολύ κόσμο και μάλιστα με τόσο πολύ θετική ενέργεια που βγαίνει και απορρέει από τα παιδάκια που έχουν μαζευτεί και τις μαμάδες τους φυσικά.

Τέτοια χρειάζεται ο Πειραιάς, τέτοια λείπουν από τον Πειραιά για να μπορέσουμε όλοι μαζί να ξεφύγουμε από αυτό το κλίμα της απίστευτης μιζέριας που έχουμε περιέλθει το τελευταίο διάστημα».  

 resized IMG 8899

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Κυριακή 26/2/2017 από τις 18:00, θα πραγματοποιηθεί Αποκριάτικο πάρτυ  με θέμα τη δεκαετία του 1960  από τα μαγαζιά της Τρούμπας, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά.

 

Ο εορτασμός της Αποκριάς  στον Δήμο Πειραιά θα κορυφωθεί την Καθαρά Δευτέρα  με σαρακοστιανό γλέντι στη Φρεαττύδα από τις 10:30  το πρωί.  Ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει τα Κούλουμα με το πέταγμα του χαρταετού, με νηστίσιμα εδέσματα, παραδοσιακό γλέντι με χορευτικό συγκρότημα της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά "Η Ομόνοια" και με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου. Δωρεάν για όλους, μετά από χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

 resized IMG 9042

Στο αποκριάτικο πάρτυ παρευρέθηκαν:

Η Βουλευτής κα Γεωργία Γεννιά. Ο  Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης. Οι Αντιδήμαρχοι : κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και κ.κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, Στέλιος Γαϊτανάρος και Κυριάκος Σιγαλάκος. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος. Ο Εντεταμένος Δημοτικός Σύμβουλος  κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας. Η Δημοτική Σύμβουλος κα Αμαλία Φύκια.  Ο Αντιπρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π. κ. Στέλιος Μπρατσόλης. Ο πρώην Δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Γλύκας. 

 

resized IMG 9047

 
Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου στη Συνδιάσκεψη των Υπουργών Πολιτισμού των χωρών της ΝΑ Ευρώπης, στα Τίρανα.
News - Πολιτισμός
Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017 08:54

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου στη Συνδιάσκεψη των Υπουργών Πολιτισμού των χωρών της ΝΑ Ευρώπης, στα Τίρανα.

image1 1

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου συμμετείχε στην 3η Συνδιάσκεψη των Υπουργών Πολιτισμού των χωρών της ΝΑ Ευρώπης (CoΜoCoSEE) που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα, υπό την προεδρία του Υπουργείου Πολιτισμού της Αλβανίας και είχε θέμα «Η συμβολή του πολιτισμού στη βιώσιμη ανάπτυξη». Βασικός στόχος της διοργάνωσης ήταν η περαιτέρω περιφερειακή πολιτιστική συνεργασία μεταξύ των χωρών: Αλβανίας, Ελλάδας, Σερβίας, Ρουμανίας, Σλοβενίας, Μαυροβούνιου, Κροατίας, Μολδαβίας, Σλοβενίας, ΠΓΔΜ και Τουρκίας.

 

Ως εκπρόσωπος της Ελλάδας, «μιας χώρας που κάνει κάθε προσπάθεια για να υπερασπιστεί την πολιτιστική κληρονομιά τόσο εντός των συνόρων της όσο και οικουμενικά», η Ελληνίδα Υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η προσφυγική κρίση παραμένει ένα μεγάλο στοίχημα για όλα τα κράτη της ΝΑ Ευρώπης. Σε αυτό το πεδίο η Ελλάδα απέδειξε πως οι πανανθρώπινες αξίες, ο σεβασμός και η αλληλεγγύη μεταξύ όλων των πολιτισμών και όλων των λαών είναι ζητήματα αλληλένδετα. Η οικονομική κρίση παραμένει ένα εμπόδιο στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τις δεκάδες χιλιάδες των προσφύγων που έχουν παγιδευτεί στην Ελλάδα, ιδιαίτερα τώρα που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για πολιτικές ανθρωπιστικά προσανατολισμένες που θα διευκολύνουν την ενσωμάτωση τους στις κοινωνίες μας. Στην κατεύθυνση αυτής της προσπάθειας ο πολιτισμός είναι κατά τη γνώμη μας ένα μέσο καθοριστικό. Εκπέμπει ένα ζωντανό μήνυμα για τη σημασία μιας ειρηνικής και φιλικής συνύπαρξης όλων μας, όχι μονάχα στην ΝΑ Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως. Σε αυτό το πλαίσιο η Ελληνική Κυβέρνηση ενθαρρύνει τη Συνδιάσκεψη των Υπουργών Πολιτισμού να στηρίξει τις πολιτικές για κοινά προγράμματα που θα προστατεύουν την πολιτισμική ετερότητα των προσφύγων.»

 

Στο περιθώριο αυτών των συναντήσεων, η Ελληνίδα Υπουργός επισκέφθηκε το Αρσάκειο Σχολείο Τιράνων, τον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού και το Παρεκκλήσι του στα Τίρανα και το Εθνικό Μουσείο. Επίσης επισκέφθηκε το Θέατρο Όπερας και Μπαλέτου Τιράνων όπου τη συνόδευε η Αλβανίδα ομόλογός της Μιρέλα Κουμπάρο και όπου συνομίλησε με τη διευθύντρια Ζάνα Τσέλα, καθώς και το Εθνικό Θέατρο Αλβανίας όπου συνομίλησε με τον διευθυντή του Χέρβιν Τσούλι, αλλά και με σκηνοθέτες και ηθοποιούς.

Στη συνάντηση με τον κ. Τσούλι συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο χωρών Ελλάδας και Αλβανίας και η Λυδία Κονιόρδου προσκάλεσε το καλλιτεχνικό δυναμικό της Αλβανίας να συμμετάσχει στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού. Αντίστοιχα κατά την επίσκεψη της Ελληνίδας Υπουργού στο Θέατρο ‘Όπερας και Μπαλέτου των Τιράνων συζητήθηκε η προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών και ελληνο-αλβανικών συμπαραγωγών που θα διασφαλίζουν αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες ιδιαίτερα σε μια εποχή κρίσης όπως η σημερινή.

 

 


Σελίδα 9 από 763
1.500 παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία │ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
1.500 παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία │ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
7ο Φεστιβάλ Χορωδιών στο Μέγαρο Μουσικής Χίλια πεντακόσια παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία   Η ...

Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο,  Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του; Ο Κουέντιν Ταραντίνο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση