ATTICANEWS.GR

Member Area
News
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΑΠΕΝΕΙΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ»
News - Πολιτισμός
Τρίτη, 25 Απρίλιος 2017 17:18

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΑΠΕΝΕΙΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ»

 6778 1

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στην τελετή απονομής γυναικείων βραβείων, που διοργάνωσε ο Όμιλος Γυναικών Πειραιά για τις Τέχνες, τα Γράμματα, τον Πολιτισμό και τις Επιστήμες,  «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ», η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Μέγαρο του ΕΒΕΠ.

 

Στην τελετή «ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ 2017», τιμήθηκαν οκτώ ξεχωριστές γυναικείες προσωπικότητες που διακρίθηκαν και ξεχώρισαν για το έργο τους, για την αγάπη τους στο αντικείμενό τους, τον προσωπικό τους μόχθο, τη μελέτη και τις ικανότητές τους.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά  προσέφερε το βραβείο Πολιτισμού  στην Αρχαιολόγο- Θεατρολόγο - Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης- Δρ Αρχαιολογίας και Τέχνης, κα Πολυξένη Αδαμ Βελένη.

 

Ο κ. Μώραλης προσφέροντας το βραβείο στην κυρία Βελένη, σημείωσε:

 

«Είναι χαρά μου  που βρίσκομαι εδώ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Να συγχαρώ  την Πρόεδρο κυρία Λάτση και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ,  για την καλή δουλειά που κάνουν. Κοσμούν την πόλη μας και με τις εκδηλώσεις τους και για την επιλογή τους να βραβεύουν σημαντικές κυρίες,   στον δικό της τομέα  η καθεμία.

Ο όμιλος ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ,  είναι ένας όμιλος για τις Επιστήμες, για τον Πολιτισμό, για τα Γράμματα και τις Τέχνες. Όπως είπε και η Πρόεδρος βραβεύεστε για να γίνεται γνωστό κι αυτό που κάνετε, ώστε να παρασύρετε και άλλες νεαρότερες γυναίκες να ακολουθήσουν παρόμοιο δρόμο. Άρα έχει νόημα η βράβευση, παρά την μετριοπάθεια που σας διακρίνει. Να σας συγχαρώ και εσάς και όλες τις κυρίες, να είστε καλά.»

 

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα - Χαρβαλάκου και η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά.

 
Χαιρετισμός Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη στο Ακαδημαϊκό Συνέδριο «Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών» (Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα 23-4-17)
News - Πολιτισμός
Κυριακή, 23 Απρίλιος 2017 18:23

Χαιρετισμός Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη στο Ακαδημαϊκό Συνέδριο «Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών» (Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα 23-4-17)

resized DSC00582

Κυρίες και Κύριοι Υπουργοί,

Κυρίες και Κύριοι Σύνεδροι,

Φίλες και Φίλοι,

 

Σας καλωσορίζω στην Αθήνα, στην εναρκτήρια συνάντηση του Ακαδημαϊκού Συνεδρίου, στα πλαίσια του «Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών», οι εργασίες του οποίου διεξάγονται για πρώτη φορά με πρωτοβουλία της ελληνικής Κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργείου Εξωτερικών.

 

Όλοι εμείς μοιραζόμαστε την τύχη και την ευθύνη μιας πολιτιστικής κληρονομιάς χιλιάδων χρόνων, η οποία ταξιδεύει στον σύγχρονο κόσμο στις ελπίδες, τις αξίες και τις αρχές των πολιτών καθεμιάς από τις χώρες, που εκπροσωπούνται σήμερα εδώ. Χώρες που αποτελούν άξιους συνεχιστές του λαμπρού παρελθόντος τους, χώρες προικισμένες με την υπεραξία μιας πολιτιστικής παρακαταθήκης χιλιετηρίδων. 

 resized DSC00584

Το σύγχρονο, ωστόσο, διεθνές περιβάλλον χαρακτηρίζεται από ρευστότητα, αλλά και ταυτόχρονα από ένα πολυδιάστατο πλέγμα προκλήσεων, οι οποίες επηρεάζουν ολοένα και περισσότερο την οικονομική και κοινωνική ζωή των κρατών και συνακόλουθα την καθημερινότητα των πολιτών. Απαντήσεις στις προκλήσεις αυτές έδινε μέχρι πρόσφατα η εφαρμογή παραδοσιακών πολιτικών. Η σημερινή πραγματικότητα, ωστόσο, υποδεικνύει ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση σύγχρονων παγκόσμιων προβλημάτων απαιτεί ένα συνδυασμό πρωτοβουλιών και δράσεων κυρίως ήπιας ισχύος.

 resized DSC00568

Ο πολιτισμός αποτελεί την επιτομή της ήπιας ισχύος, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορικής συνέχειας κρατών και λαών, όπως και διαχρονικό συνεκτικό κρίκο μεταξύ κοινωνιών με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

 

Η αξιοποίηση δικτύων και νέων εργαλείων, τα οποία θα αναδεικνύουν τη δυναμική του πολιτιστικού μας πλούτου προς όφελος των λαών μας συνιστά ευκαιρία να διαμορφώσουμε με καλύτερους όρους το παρόν και το μέλλον μας, με αφετηρία τις κοινές αξίες και παράλληλες πολιτιστικές μας παραδόσεις.

 resized DSC00593

Κυρίες και Κύριοι,

 

Η Πολιτιστική Διπλωματία βασίζεται στην  πολιτική των ευρύτερων συναινέσεων, βοηθά στη δημιουργία μιας βάσης εμπιστοσύνης με τους άλλους λαούς, που οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής μπορούν να αξιοποιήσουν για την επίτευξη πολιτικών, οικονομικών και άλλων συμφωνιών.

 

Επιπλέον, η Πολιτιστική Διπλωματία δημιουργεί σχέσεις με έθνη και λαούς, οι οποίες υφίστανται πέρα από τις αλλαγές κυβερνήσεων, παρέχει θετική ατζέντα συνεργασίας παρά τις όποιες πολιτικές διαφορές, συνθέτει μια ουδέτερη πλατφόρμα επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων και λειτουργεί ως ένα ευέλικτο, καθολικά αποδεκτό όχημα, ακόμα και για την επαναπροσέγγιση με χώρες, που οι διπλωματικές σχέσεις είναι τεταμένες ή δεν υφίστανται.

 resized DSC00595

Είναι, άλλωστε και η  μοναδική μορφή διπλωματίας, που μπορεί να προσεγγίσει τους νέους ανθρώπους και ένα ευρύ φάσμα κοινού με πολιτιστικά ενδιαφέροντα, φέρνοντας τις νέες γενιές και το γενικό πληθυσμό σε επαφή με διαφορετικές καταβολές και κουλτούρες.

 

Η Πολιτιστική Διπλωματία μας εξοικειώνει με διαφορετικές παραδόσεις, μειώνει τα στερεότυπα, πολεμά τις προκαταλήψεις. Για αυτό και ο σύγχρονος κόσμος την έχει σήμερα πιο πολύ από ποτέ εξαιρετική ανάγκη.

 

Για να υλοποιηθεί όμως, απαραίτητο είναι να αφουγκραστεί ο ένας τον άλλο και να αναζητήσουμε κοινό έδαφος οι ακαδημαϊκοί, οι μελετητές, οι καλλιτέχνες, οι ιστορικοί από διαφορετικούς πολιτισμούς.

 

Αυτός, άλλωστε είναι ο λόγος που είμαστε σήμερα εδώ.

 resized DSC00610

Σε αυτήν την αναζήτηση, ο κάθε πολιτισμός έχει το δικό του τρόπο που προσπαθεί να επεξεργασθεί και να κατανοήσει το κοινό μας νόημα. Ωστόσο, επιτρέψτε μου να πω, ότι ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός στηρίχθηκε στο διαρκή διάλογο με τον καλλιτεχνικό και πολιτιστικό πλούτο των άλλων πολιτισμών.

 

Έτσι, οι ελληνικές σπουδές (Greek Studies) δεν αποτέλεσαν μόνο τις βάσεις του Ανθρωπισμού και την απαρχή του Δυτικού Πολιτισμού και του Διαφωτισμού, αλλά αποτελούν και σήμερα μια ακόμη αφετηρία, για να οικοδομήσουμε όλοι εμείς ένα δίκτυο συνεργασίας, αναδεικνύοντας δυναμικά τις αξίες που πρεσβεύουν οι αρχαίοι μας πολιτισμοί.

 

Καλούμαστε, λοιπόν, όχι μόνο να αναδείξουμε την υπεραξία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και να την αξιοποιήσουμε στην προώθηση λύσεων στα σύγχρονα προβλήματά μας.

 

Στην κατεύθυνση αυτή περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι θα συμβάλλουν οι τοποθετήσεις και τα πορίσματα του διήμερου αυτού ακαδημαϊκού συνεδρίου.

 

Σας ευχαριστώ.

 
Επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στους αρχαιολογικούς χώρους της Μίεζας και της Βεργίνας - Δήλωση (Φωτογραφικό υλικό)
News - Πολιτισμός
Κυριακή, 23 Απρίλιος 2017 17:51

 Επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στους αρχαιολογικούς χώρους της Μίεζας και της Βεργίνας - Δήλωση (Φωτογραφικό υλικό)

resized DIM6668

 resized DIM6571

 ​Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σήμερα, Κυριακή 23 Απριλίου, στη Νάουσα και τη Βέροια, ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Μίεζας και επισκέφθηκε το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.
 resized DIM6495
            Αμέσως μετά την ξενάγησή του στη Βεργίνα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
​            «Πραγματικά ξεχωριστή η συγκίνηση να επισκέπτομαι σήμερα, για άλλη μια φορά - αλλά για πρώτη φορά με την ιδιότητά μου ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας - τον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών και να έχω τη δυνατότητα να ξεναγηθώ στους βασιλικούς τάφους των Μακεδόνων βασιλέων.
 resized DIM6516
​            Το μνημείο αυτό δεν είναι τυχαία ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. 
 
            Είναι ένα μνημείο, το οποίο ξεπερνάει τα ίδια τα όρια του Ελληνικού πολιτισμού, δείχνει το μεγαλείο του Μακεδονικού πολιτισμού σε όλη του την έκταση. Είναι ένας αρχαιολογικός χώρος τον οποίο πιστεύω ότι ο κάθε επισκέπτης της Μακεδονίας θα πρέπει να επισκέπτεται.
 resized DIM6542
​            Αυτήν τη στιγμή, 200.000 άνθρωποι επισκέπτονται τον αρχαιολογικό χώρο κάθε χρόνο. Τολμώ να πω ότι ο αριθμός αυτός μπορεί και πρέπει να αυξηθεί πολύ περισσότερο.
 
​            Πιστεύω ότι κεντρικός στόχος της προώθησης αυτού του μοναδικού πολιτιστικού πλούτου της χώρας μας θα πρέπει να είναι η σύνδεση του Ελληνικού πολιτισμού με το τουριστικό προϊόν. 
 resized DIM6558
            Έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι επισκέπτες στη χώρα μας να έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν αυτά τα ξεχωριστά, σπάνια και μοναδικά αρχαιολογικά μνημεία. Και να μπορούν έτσι να κάνουν αυτό το ταξίδι επιστροφής στο χρόνο και να βλέπουν σε όλη του την έκταση το μεγαλείο του Μακεδονικού πολιτισμού.
 resized DIM6571
​            Εύχομαι - και θέλω να συγχαρώ εδώ και την τοπική εφορία, για την πραγματικά εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει - τα σχετικά έργα, τα οποία δρομολογούνται, να ολοκληρωθούν γρήγορα. 
 resized DIM6586
            Έτσι ώστε ένα ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι αυτού του μοναδικού πολιτιστικού πλούτου να είναι προσβάσιμο στους επισκέπτες, οι οποίοι κάνουν τον κόπο να επισκεφθούν αυτήν την πανέμορφη γωνιά της πατρίδας μας».resized DIM6653

resized DIM6615resized DIM6679resized DIM6680resized DIM6692resized PAP7782resized PAP7789resized PAP7799resized PAP7835resized PAP7847resized PAP7876

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 23 Απρίλιος 2017 20:16
 
Συλλυπητήρια δήλωση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου για τον θάνατο του Στάθη Ψάλτη
News - Πολιτισμός
Παρασκευή, 21 Απρίλιος 2017 17:59

Συλλυπητήρια δήλωση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου για τον θάνατο του Στάθη Ψάλτη

maxresdefaultσψ

Ο Στάθης Ψάλτης υπήρξε ένας δημοφιλής ηθοποιός που υπηρέτησε κατά το πλείστον την κωμωδία ψυχαγωγώντας το ευρύ κοινό από το θεατρικό σανίδι, την κινηματογραφική αίθουσα και τις τηλεοπτικές ίντσες. Ήταν αφοσιωμένος στο θεατρικό είδος της Επιθεώρησης όπου με την αιχμή της σάτιρας διασκέδασε γενιές θεατών. Στους οικείους του μεταφέρω τα θερμά μου συλλυπητήρια.

 


Σελίδα 9 από 778
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι
Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι
Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι Η όμορφη ηθοποιός επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον τίτλο «σύμβολο του σεξ» με το ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση