ATTICANEWS.GR

Member Area
News
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗ ΗΡΩΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΑΚΟΥ
News - Πολιτισμός
Κυριακή, 29 Ιανουάριος 2017 14:59

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗ ΗΡΩΑ

ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΥ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΑΚΟΥ

 resized IMG 7601

Παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κκ       Σεραφείμ, ο Δήμος Πειραιά τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του ήρωα Αντιναυάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου Π.Ν. που «έπεσε» στο καθήκον κατά την κρίση των Ιμίων, την 31η Ιανουαρίου 1996, μαζί με τους Χριστόδουλο Καραθανάση  και Έκτορα Γιαλοψό. 

 

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στον ανδριάντα του Παναγιώτη Βλαχάκου στην πλατεία Κωνσταντίνου Καραμανλή (πρ. πλατεία Τερψιθέας), παρουσία των εκπροσώπων του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, κομμάτων, των αρχών και φορέων της πόλης.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του τόνισε:

 

«Κυρίες και κύριοι, βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τον Πειραιώτη ήρωα Παναγιώτη Βλαχάκο που «έπεσε» στο καθήκον υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας, πριν από 21 χρόνια στην τραγική νύχτα των Ιμίων.

 

Ο Δήμος Πειραιά τελεί κάθε χρόνο αυτή την επιμνημόσυνη δέηση, όχι από καθήκον, αλλά ως αναγνώριση της θυσίας του. Εδώ μπροστά στον ανδριάντα του κάθε χρόνο ο Δήμος και οι συγγενείς, τελούμε αυτήν την επιμνημόσυνη δέηση για να μείνει αξέχαστος στην πόλη μας στον Πειραιά.

 

Ο Τάκης Βλαχάκος βρίσκεται στο πάνθεον των ηρώων της Ελλάδας, όσων έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα, παράλληλα όμως είναι και ο δικός μας τοπικός  ήρωας. Ο Πειραιάς δεν έχει ξεχάσει και δεν πρέπει να ξεχάσει ποτέ.

Η 31η Ιανουαρίου 1996 και τα γεγονότα εκείνης της περιόδου στο Αιγαίο, έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένα στην μνήμη και στην  ιστορία ολόκληρης της Ελλάδος.

 

Το ξημέρωμα εκείνο ολόκληρη η χώρα βυθίστηκε στο πένθος για τον χαμό τριών ικανότατων αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού, του Παναγιώτη Βλαχάκου, του Χριστόδουλου Καραθανάση και του Έκτορα Γιαλοψού, που βρίσκονταν μαζί στο μοιραίο ελικόπτερο και που έδωσαν για την τιμή της πατρίδας, ό, τι πολυτιμότερο είχαν, την ίδια τους τη ζωή.

 

Έχουμε καθήκον, μαζί με τους συγγενείς τους, να διατηρούμε τη μνήμη τους άσβεστη και να παίρνουμε παράδειγμα - δύσκολο βέβαια στους καιρούς που ζούμε - από τη δική τους αυταπάρνηση.

Να προχωράμε ενωμένοι για το καλό και της πατρίδας και της πόλης, ανεξάρτητα από διαφορετικές πεποιθήσεις και νοοτροπίες που είναι λογικό να υπάρχουν.

Σας ευχαριστώ πολύ.»

 resized IMG 7596

Ο αδερφός του ήρωα κ. Νίκος Βλαχάκος στην ομιλία του, επεσήμανε:

 «Σεβασμιώτατε, κύριε Δήμαρχε, κύριοι Υπουργοί, κύριοι Βουλευτές, κύριε Πρόεδρε, κύριοι πρώην Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι,  αγαπητοί φίλες και φίλοι, ο ηρωισμός του Χριστόδουλου, του Τάκη και του Έκτορα είναι αναμφισβήτητος. Η απουσία τους από τις οικογένειές τους εξακολουθεί να είναι ακόμη και σήμερα έντονη. Η θυσία τους ήταν πάνω από μικροκομματικές σκοπιμότητες, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας, τη σημαία μας  και την Ορθοδοξία.

Σήμερα που οι βλέψεις των αλαζόνων γειτόνων μας, γίνονται περισσότερο έκδηλες από κάθε άλλη φορά για τα νησιά μας, θεωρώ ότι αγαλλίαση στις ψυχές τους, θα ήταν μια συλλογική ομοψυχία όλων των πολιτικών φορέων της χώρας, παραβλέποντας τις όποιες τους αντιπαραθέσεις στα εθνικά θέματα.  

Αποφάσεις και συμφωνίες κρατών δεν αμφισβητούνται και δεν παραβιάζονται. Το Αιγαίο ήταν, είναι και θα παραμείνει, η κοιτίδα του Ελληνικού Πολιτισμού σε πείσμα όλων  των κακόβουλων.

Κύριε Δήμαρχε σας ευχαριστούμε γιατί και πάλι δεν ξεχνάτε εσείς και όλοι οι παρευρισκόμενοι, όπως και οι συγγενείς και οι φίλοι. Σας ευχαριστώ πολύ». 

 

 resized IMG 7565 1

Στεφάνια κατέθεσαν:

Εκ μέρους του Δήμου Πειραιά,  ο Δήμαρχος κ. Ι. Μώραλης.

Εκ μέρους του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής  του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστος Λαμπρίδης.

Εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο  Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής κ. Θεόδωρος Δρίτσας.

Εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Βουλευτής Β΄ Πειραιά κ. Ιωάννης Τραγάκης.

Εκ μέρους του ΑΓΕΝ, ο Υπαρχηγός Στόλου Υποναύαρχος κ. Ευθύμιος Μικρός. 

Εκ μέρους του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή», ο Βουλευτής  Α΄ Πειραιώς και Νήσων κ. Νίκος   Κούζηλος.  

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Ναύαρχος ε.α. κ. Παναγιώτης  Χατζηπέρος.

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή της Ν.Δ. Α΄ Πειραιώς και Νήσων, ο Πρόεδρος κ. Ηλίας Μάκρας.

Εκ Μέρους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Πειραιώς,

ο κ. Αντώνιος Καμπούριος, προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων.

Εκ μέρους του κόμματος «Νέα Δεξιά», ο Πρόεδρος κ. Φαήλος Κρανιδιώτης.  

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Βασίλης   Κορκίδης. 

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γεώργιος  Κωνσταντόπουλος.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Νίκος  Πλατανησιώτης.

Ο Γ.Γ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Μιχάλης Αγρανιώτης.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ» κ. Σταύρος   Μπαζάκος. 

Ο Πρόεδρος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Πειραιά "Εφτά" κ. Δημήτρης  Ζαρίφης.

Η Πρόεδρος του Μορφωτικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Πειραιά «Ο ΦΟΙΒΟΣ» κα Δήμητρα  Γκλεζάκου.

Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά κ. Ιωάννης Καλογερόγιαννης.

 

 

Στην τελετή παρευρέθηκαν:

Εκ μέρους του Πρωθυπουργού και της  κυβέρνησης ο Γεν. Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

κ. Χρήστος Λαμπρίδης. Ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Θοδωρής Δρίτσας. Ο εκπρόσωπος του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Βουλευτής κ. Γιάννης Τραγάκης. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης. Ο πρώην Υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Οι Βουλευτές: κα Γεωργία Γεννιά και κ.κ. Κώστας Κατσαφάδος και Νίκος Κούζηλος. Οι Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά και Νήσων κκ Γιώργος Γαβρίλης και Παναγιώτης Χατζηπέρος αντίστοιχα. Ο Γεν. Γραμματέας των ΑΝΕΛ κ. Γιάννης Μοίρας. 

Οι πρώην Βουλευτές κ.κ. Παναγιώτης Μελάς, Αναστάσιος Νεράντζης, Δημήτρης Καρύδης. Οι πρώην Δήμαρχοι κκ Βασίλης Μιχαλολιάκος και Στέλιος Λογοθέτης. Ο Σπύρος Σπυρίδων μέλος της επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Γιώργος Δαβάκης, οι Αντιδήμαρχοι : κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και κκ Νίκος Καρβουνάς, Γιάννης Μελάς, Αλέξανδρος Αργουδέλης, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, Στέλιος Γαϊτανάρος,  Κυριάκος Σιγαλάκος.  Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.: Αλέξανδρος Τζεφεράκος, Αναστάσιος Κάρλες, κα Ευαγγελία Σαρρή, κ.κ. Γιώργος Βοϊδονικόλας και  Χαράλαμπος Τουμπέκης. Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης  «Ελληνική Αυγή για τον Πειραιά» κ. Ηλίας Κατσαφάδος. Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος. Ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.  Ιωάννης Ξυπολιάς και Κοινοτικοί Σύμβουλοι.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας  κ. Βασίλης  Κορκίδης. Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Νίκος  Πλατανησιώτης. Ο Πρόεδρος του Εθνικού κ. Αλέξης Αγγελόπουλος.  

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γεώργιος  Κωνσταντόπουλος. Ο Γ.Γ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Μιχάλης Αγρανιώτης. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ» κ. Σταύρος  Μπαζάκος.  Ο Πρόεδρος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Πειραιά "Εφτά" κ. Δημήτρης  Ζαρίφης. Η Πρόεδρος του Μορφωτικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Πειραιά «Ο ΦΟΙΒΟΣ» κα Δήμητρα  Γκλεζάκου.

Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά κ. Ιωάννης Καλογερόγιαννης, συγγενείς και φίλοι του ήρωα και πλήθος κόσμου.

 

 

Στην τελετή παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά.

 
Η ΑΝΕΚ LINES ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ & ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΗΤΩΝ ΣΕΛΙΝΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «Η ΕΛΥΡΟΣ»
News - Πολιτισμός
Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 19:06

Η ΑΝΕΚ LINES ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ & ΤΗΣ

ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΗΤΩΝ ΣΕΛΙΝΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «Η ΕΛΥΡΟΣ»

 resized ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Νο1 

H ΑΝΕΚ LINES, ξεκινά δυναμικά το 2017, φιλοξενώντας στα πλοία της, δύο μοναδικές εκδηλώσεις μεγάλων κρητικών συλλόγων: της ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ και της ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΗΤΩΝ ΣΕΛΙΝΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «Η ΕΛΥΡΟΣ». Σε ευχάριστο κλίμα, εκατοντάδες Κρητικοί απόλαυσαν τη μοναδική φιλοξενία, με τη φροντίδα που μόνο οι άνθρωποι της ΑΝΕΚ LINES μπορούν να προσφέρουν.

 resized ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Νο2

Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση της ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ πραγματοποιήθηκε στις 15/1 στο πλοίο τηςΑΝΕΚ «ΚΡΗΤΗ ΙΙ». Τα μέλη του συλλόγου, έδωσαν δυναμικά το παρών, στην καθιερωμένη πλέον ετήσια συνάντηση. Ο κ. Γ. Μαριδάκης, πρόεδρος της ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με μεγάλη μας χαρά γιορτάζουμε και φέτος όλοι μαζί! Από καρδιάς, ευχαριστούμε την ΑΝΕΚ LINES που για μία ακόμα φορά κάνει το ετήσιο ραντεβού μας, ξεχωριστό με τη ζεστή φιλοξενία της». Εκ μέρους της ΑΝΕΚ LINES, ο  Πρόεδρος κ. Γιώργος Κατσανεβάκης, ευχήθηκε καλή χρονιά  με ομόνοια, δημιουργικότητα και αισιοδοξία, τονίζοντας ότι και το 2017 η ΑΝΕΚ LINES θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις  την Κρήτη και τους Κρήτες.

 resized ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Νο3

Η ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΣΕΛΙΝΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «Η ΕΛΥΡΟΣ», στις 22/1 «επιβιβάστηκε» για πρώτη φορά στο πλοίο της ΑΝΕΚ LINES «ΕΛΥΡΟΣ». Ο κ. Ευτύχιος Καστρινάκης, πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ , μεταξύ άλλων δήλωσε: «Σήμερα, μεταφερόμαστε με έναν διαφορετικό τρόπο στην πατρίδα.  Σε δύσκολες εποχές κύριος στόχος μας παραμένει η  μεταλαμπάδευση των ηθών και των εθίμων της Κρήτης. Ευχαριστούμε την ANEK LINES, που στηρίζει κάθε δημιουργική προσπάθεια, τιμώντας την Κρήτη, στις ελληνικές και διεθνείς θάλασσες».

resized ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Νο4

Εκπροσωπώντας την ΑΝΕΚ LINES, ο πλοίαρχος κάπτεν Ευστράτιος Καβρός, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, με ευχές για τη νέα χρονιά, υπογραμμίζοντας πως η ΑΝΕΚ LINES ήταν, είναι και θα παραμείνει στο πλευρό όλων των Κρητών. Αξίζει να αναφερθεί ότι η εκδήλωση «ντύθηκε» από λαογραφικά δρώμενα, που επιμελήθηκε ο σκηνογράφος-λαογράφος κ. Ιωάννης Σκουλούδης.

resized ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Νο5

Για μία ακόμη χρονιά τα πλοία της ΑΝΕΚ LINES έγιναν τόπος συνάντησης για Κρήτες και μέλη τοπικών συλλόγων. Για μία ακόμη χρονιά στα πλοία της ΑΝΕΚ LINES αντήχησαν παραδοσιακά ακούσματα του τόπου και μύρισαν αρώματα από αυθεντικές ελληνικές – κρητικές γεύσεις.

resized ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Νο6

Με κρητικό αέρα, βάζουμε πλώρη για ακόμα μεγαλύτερα ταξίδια το 2017!

 
Υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος και του Yad Vashem (Αρχή Διαιώνισης της Μνήμης των Μαρτύρων και Θυμάτων του Ολοκαυτώματος).
News - Πολιτισμός
Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 18:42

Υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος και του Yad Vashem (Αρχή Διαιώνισης της Μνήμης των Μαρτύρων και Θυμάτων του Ολοκαυτώματος).

symfonia yad visham

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και ο Πρόεδρος του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος θα υπογράψουν, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου και ώρα 11.00 στο Υπουργείο Παιδείας, Μνημόνιο Συναντίληψης με τον Πρόεδρο του Yad Vashem για την παροχή προγραμμάτων εκπαίδευσης σχετικά με το Ολοκαύτωμα σε Έλληνες εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν.

Ο κοινός σχεδιασμός δράσεων που διατηρούν ζωντανή την ιστορική μνήμη και προσφέρουν την αναγκαία τεχνογνωσία στους Έλληνες εκπαιδευτικούς ώστε να χειρίζονται θέματα, όπως το Ολοκαύτωμα, με όρους επιστημονικούς και παιδαγωγικούς, λειτουργεί προς όφελος των Ελλήνων μαθητών και μαθητριών αλλά και ενισχύει τις θεμελιώδεις αξίες του ελληνικού πολιτισμού.

 
Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης - Γ.Γ. Πολιτισμού για τα προς ένταξη στο ΕΣΠΑ έργα του νησιού
News - Πολιτισμός
Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 10:49

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης - Γ.Γ. Πολιτισμού για τα προς ένταξη στο ΕΣΠΑ έργα του νησιού

1κρ

Συνάντηση για τα έργα πολιτισμού στην Κρήτη είχαν στη Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και η Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη. Στη συνάντηση που συμμετείχαν επίσης στελέχη του Υπουργείο και η Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη συζητήθηκε η χρηματοδότηση και τα προς ένταξη έργα του νησιού στο ΕΣΠΑ ευθύνης του Υπουργείου Πολιτισμού. 

 


Σελίδα 8 από 753
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση