ATTICANEWS.GR

Member Area
News
Επίσκεψη Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Ναύπλιο
News - Πολιτισμός
Τετάρτη, 28 Δεκέμβριος 2016 17:40

Επίσκεψη Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Ναύπλιο

Koniordou-4-e1482904349532

Τη Τρίτη 27 Δεκέμβρη, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λυδία Κονιόρδου επισκέφτηκε την πόλη του Ναυπλίου με σκοπό να συναντήσει τους θεσμικούς φορείς αλλά και κοινωνικές οργανώσεις των πολιτών. Το πρωί η κυρία Κονιόρδου μαζί με τον διευθυντή του υπουργικού της γραφείου κ. Βαγγέλη Πολίτη, επισκέφθηκε το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και συνάντησε και συνομίλησε με την ιδρυτή του, την σκηνογράφο και ενδυματολόγο κυρία Ιωάννα Παπαντωνίου. Ανάμεσα στα άλλα ζητήματα συζητήθηκε και η δυνατότητα στήριξης του έργου του Ιδρύματος από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στη συνέχεια υπήρξε συνάντηση της Υπουργού με τον Βουλευτή Αργολίδας Κ. Ιωάννη Γκιόλια και τοπικούς παράγοντες, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια η κ. Κονιόρδου είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί απ’ ευθείας από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Άλκηστη Παπαδημητρίου σε συνάντηση που είχαν στην έδρα της Εφορείας παρουσία του κυρίου Γκιόλια, για όλα τα ανοιχτά θέματα που είναι της αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού. Συζητήθηκαν τα θέματα της αξιοποίησης των αρχαιολογικών χώρων, η ανάδειξη και η αποκατάσταση τοπικών μνημείων, το θέμα του φυλακτικού προσωπικού και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου κ.α.

Η υπουργός στη συνέχεια, πραγματοποίησε σύντομη επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων , ενώ είχε προηγηθεί μετάβαση στο Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου και στο παρακείμενο ενετικό κτίριο όπου της υποδείχθηκαν οι φθορές και η αναγκαιότητα συντήρησης, αφού για πολλά χρόνια δεν είχαν γίνει οι απολύτως απαραίτητες εργασίες .
Ακολούθησε
ευρεία σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Τάσσου Χειβιδόπουλου, για όλα αυτά τα θέματα και εξετάστηκε διεξοδικά η πορεία σύνταξης των αναγκαίων μελετών και οι πιθανοί τρόποι χρηματοδότησης των έργων αποκατάστασης ( Αγίου Γεωργίου και Ενετικού) από περιφερειακά προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Γιάννης Γκιόλας, Γιάννης Μανιάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος, ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος, ο Μητροπολίτης κ.κ. Νεκτάριος, ο Περιφ. Σύμβουλος Γιώργος Γαβρήλος, η Έφορος Αρχαιοτήτων κ. Παπαδημητρίου και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες .
Ακολούθως η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα του ΥΠ.ΠΟ. όπως τα έργα στο
Μπούρτζι, στην Ακρόπολη της Τίρυνθας, οι απαλλοτριώσεις στον περιβάλλοντα χώρο της Αρχαίας Ασίνης, κ.α. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε στο γεύμα που παρέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Μετά τη σύσκεψη η κ. Κονιόρδου , συνοδευόμενη από τον βουλευτή Γιάννη Γκιόλα , τον συντονιστή της ΝΕ Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Παπαδόπουλο, επισκέφθηκε κοινωνικούς φορείς της περιοχής. Αρχικά την ΄΄Πύλη Πολιτισμού ΄΄ στο Ναύπλιο. Η επίσκεψη στο σύλλογο έγινε παρουσία πολλών μελών του συλλόγου και ακολούθησε συζήτηση σε πολύ θερμό κλίμα ενώ παρουσιάστηκαν στην κυρία Υπουργό οι πολιτιστικές δράσεις του συλλόγου καθώς και οι σημαντικές δραστηριότητες κοινωνικής αλληλεγγύης, από το 2008 (έτος ίδρυσης του συλλόγου) μέχρι και σήμερα . Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο σημείο όπου το θέατρο συναντιέται με την κοινωνική αλληλεγγύη, στο παράδειγμα του «θεάτρου του καταπιεσμένου» και στις προοπτικές που μπορεί να έχει μια καλλιτεχνική και ταυτόχρονα κοινωνική παρέμβαση.

Τέλος η Υπουργός επισκέφθηκε την ΄΄ Πολιτιστική Αργολική Πρόταση΄΄ στο Άργος, σύλλογο με κέντρο βάρους το θέατρο. Σε έναν ιδιαίτερα ζεστό χώρο που έχουν δημιουργήσει τα μέλη του έγινε η παρουσίαση των δραστηριοτήτων του συλλόγου και ακολούθησε φιλική κουβέντα.

 
Παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες έψαλε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεβαδέων στην Δήμαρχο κ. Γιώτα Πούλου και τους Αντιδημάρχους, το Σάββατο το πρωί, παραμονή Χριστουγέννων, στο Παλιό Δημαρχείο, όπως το επιτάσσει το έθιμο.
News - Πολιτισμός
Τρίτη, 27 Δεκέμβριος 2016 17:31

Παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες έψαλε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεβαδέων στην Δήμαρχο κ. Γιώτα Πούλου και τους Αντιδημάρχους, το Σάββατο το πρωί, παραμονή Χριστουγέννων, στο Παλιό Δημαρχείο, όπως το επιτάσσει το έθιμο.

resized 20161224 112320

Η Δήμαρχος ευχήθηκε χρόνια πολλά με αγάπη, υγεία, αλληλεγγύη, αισιοδοξία και ευημερία σε όλους.

Ο χώρος του Παλιού Δημαρχείου παρέμεινε ανοιχτός για τους πολίτες, τους φορείς και συλλόγους του τόπου, για ανταλλαγή ευχών με την Δημοτική Αρχή και κεράσματα.

resized 20161224 112410

Στη συνέχεια η Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς, επισκέφθηκαν το Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, τον Οίκο Ευγηρίας “ΕΣΤΙΑ ΜΗΤΕΡΑΣ”, την Ορφανική Στέγη “Η ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ” και το Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Λιβαδειάς της Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξη και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), αντάλλαξαν ευχές με το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους και πρόσφεραν δώρα αγάπης.

resized 20161224 112437

H Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή θα δεχθεί ευχές και κάλαντα, το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016. παραμονή Πρωτοχρονιάς, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Παλιό Δημαρχείο 11:00 – 12:00, από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεβαδέων, από σχολεία, φορείς και δημότες.

resized 20161224 112454

 

resized 20161224 113953

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 27 Δεκέμβριος 2016 17:39
 
Συμβολική επιβράβευση του αγώνα και της αριστείας ● Εκδήλωση στο δήμο Νεάπολης-Συκεών αφιερωμένη στη μνήμη της Αφροδίτης Ισαακίδου, που κληροδότησε την περιουσία της στους αριστεύσαντες αποφοίτους των Λυκείων της Νεάπολης
News - Πολιτισμός
Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2016 15:52

Συμβολική επιβράβευση του αγώνα και της αριστείας

● Εκδήλωση στο δήμο Νεάπολης-Συκεών αφιερωμένη στη μνήμη της Αφροδίτης Ισαακίδου, που κληροδότησε την περιουσία της στους αριστεύσαντες αποφοίτους των Λυκείων της Νεάπολης

resized klirodotima isaakidou 10

 

Μήνυμα διαρκούς επένδυσης στη γνώση, την Παιδεία και τη μόρφωση των νέων εκπέμφθηκε χθες από το δήμο Νεάπολης-Συκεών κατά τη διάρκεια μιας σεμνής εκδήλωσης που επιβράβευσε την αριστεία στην εκπαίδευση.

resized klirodotima isaakidou 3

Επρόκειτο για μια ξεχωριστή εκδήλωση, που συνδύασε την επιτυχία με την πηγαία και ανιδιοτελή προσφορά, κατά την οποία επιβραβεύθηκαν οι αριστεύσαντες απόφοιτοι των τεσσάρων Λυκείων της Νεάπολης (1ο ΓΕΛ, 2ο ΓΕΛ, Πειραματικό Λύκειο, ΕΠΑΛ), όπως όριζε στη διαθήκη της η εκλιπούσα Αφροδίτη Ισαακίδου.

resized klirodotima isaakidou 9

Κάθε χρόνο ο δήμος διοργανώνει αυτή τη θεσμική εκδήλωση στη μνήμη της Αφροδίτης Ισαακίδου, η οποία, σε μια πράξη αγνής και ανυστερόβουλης προσφοράς, κληροδότησε την ακίνητη περιουσία της στον πρώην δήμο Νεάπολης. Στη διαθήκη της όριζε ότι τα εισοδήματα που θα εισπράττονται κατ’ έτος από την εκμετάλλευση της περιουσίας της θα δίνονται σε αριστεύσαντες αποφοίτους των Λυκείων της Νεάπολης, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής.

Και η επιθυμία αυτή της Αφροδίτης Ισαακίδου εκπληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά φέτος, με τους 91 αριστεύσαντες αποφοίτους να λαμβάνουν το συμβολικό ποσό της επιβράβευσης. Μαζί με την επιταγή επιβράβευσης παρέλαβαν και πολλά-πολλά συγχαρητήρια από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδης, τους αντιδημάρχους, και τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

resized klirodotima isaakidou 8

«Δεν θα ξεχαστεί ποτέ…»

«Όσοι ήμασταν τυχεροί και γνωρίσαμε από κοντά την αρχόντισσα της Νεάπολης, την Άφρω, όπως ήταν γνωστή, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ πόσο αγαπούσε τα παιδιά. Ήταν ένα προσφυγόπουλο που με δυσκολίες και κακουχίες ήρθε στον τόπο μας, που πάσχισε στη ζωή της και ευτύχησε να έχει μια οικονομική άνεση. Όταν έπρεπε να αποφασίσει πού θα αφήσει την περιουσία της, συνειδητά επέλεξε να την αφιερώσει στα αριστούχα παιδιά της Νεάπολης πιστεύοντας ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση. Κι αυτό είναι το μεγάλο μήνυμα για όλους εμάς που πιστεύουμε ότι η καλύτερη, η μεγαλύτερη και η πιο αποτελεσματική επένδυση που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε σ’ αυτή τη χώρα είναι η επένδυση στην Παιδεία. Μόνο αν επενδύσουμε στην Παιδεία και τον Πολιτισμό μπορούμε να έχουμε πραγματική ελπίδα για το μέλλον αυτής της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, κάνοντας λεπτομερείς αναφορές στο πρόσωπο και τον χαρακτήρα της Αφροδίτης Ισαακίδου.

resized klirodotima isaakidou 7

«Με τη σημερινή εκδήλωση τιμάμε αυτή τη συμπολίτισσά μας για τη σπουδαία προσφορά της στις νέες γενιές, και την οποία η νεολαία και η τοπική κοινωνία δεν θα ξεχάσει ποτέ», υπογράμμισε ο Σ.Δανιηλίδης, τονίζοντας ότι «ο δήμος Νεάπολης-Συκεών θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα για τη στήριξη της εκπαίδευσης, της μόρφωσης και της κατάρτισης των παιδιών, με σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα σχολεία, στηρίζοντας επίσης και κάθε πρόταση και πρωτοβουλία της εκπαιδευτικής κοινότητας προς αυτή την κατεύθυνση».

resized klirodotima isaakidou 6

«Όλοι οραματιζόμαστε μια νέα εποχή προόδου και ευημερίας, για τους οποίους στόχους πρέπει να διαμορφώσουμε ένα θετικό περιβάλλον ευκαιριών και προοπτικής. Δεν είναι εύκολο. Εκτός από την αναγνώριση των σφαλμάτων ή των υπερβολών του παρελθόντος, οφείλουμε όλοι να απελευθερώσουμε και πάλι το δημιουργικό πνεύμα της κοινωνίας μας. Και κλειδί για ένα τέτοιο νέο περιβάλλον είναι η απόκτηση γνώσης και η διάπλαση χαρακτήρα με διαχρονικές αξίες», ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, και εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Παιδείας, Μιχάλης Βουλγαρίδης.

resized klirodotima isaakidou 5

Όπως τόνισε, «οι νέοι που βρίσκονται σήμερα κοντά μας, τα παιδιά μας, είναι η ελπίδα της κοινωνίας μας, κι αυτή η ελπίδα στηρίζεται και βραβεύεται σήμερα μέσα από την απλοχεριά της αγάπης της αρχόντισσας της Νεάπολης», και πρόσθεσε: «Η επιβράβευση αυτή είναι η ανταμοιβή των κόπων σας και των θυσιών των οικογενειών σας. Είναι ένα μικρό κίνητρο μια ενθάρρυνση, ένα μήνυμα αισιοδοξίας για χιλιάδες νέα παιδιά έξω από αυτή την αίθουσα, που μοχθούν καθημερινά για διάκριση και επιτυχία».

resized klirodotima isaakidou 4

 
Κινέζοι πανεπιστημιακοί συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Ιωαννίνων.
News - Πολιτισμός
Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2016 13:11

Κινέζοι πανεπιστημιακοί συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Ιωαννίνων.

kineziki antiprosopia

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Ιωαννίνων – όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας- πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι αποστολή της Σχολής Ευρωπαϊκών Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, η οποία φιλοξενείται στα Γιάννενα από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα η αποστολή αποτελούνταν από τον Κοσμήτορα της Σχολής Ευρωπαϊκών Γλωσσών και Πολιτισμών κ. Τζάο, τον Αναπληρωτή Κοσμήτορα Σχολής Ευρωπαϊκών Γλωσσών και Πολιτισμών κ. Ντόνγκ και την διδάσκουσα Ελληνικής Γλώσσας (τμήμα Ελληνικών Σπουδών) κ. Τσιάν.

Την Κινεζική πανεπιστημιακή αποστολή συνόδευε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γιώργος Καψάλης, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε και η κ. Γαλάνη Αλεξάνδρα , μέλος ΕΤΕΠ του Κέντρου Διδασκαλίας ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ γλώσσας και Πολιτισμού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων .

Τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση αφορούσαν στην ενδυνάμωση των σχέσεων της περιοχής μας με την Κίνα. Υπενθυμίζουμε την επίσκεψη που πραγματοποίησαν προ μηνών στο Πεκίνο κι άλλες πόλεις της Κίνας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου και η οποία άνοιξε διαύλους επικοινωνίας σε τουριστικό, επιχειρηματικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, αλλά και τη συνεργασία που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με τη Σχολή Ευρωπαϊκών Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου του Πεκίνου.

 


Σελίδα 8 από 744

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση