ATTICANEWS.GR

Member Area
News
Ένα οδοιπορικό μνήμης στο ΚΕΜΜΕ. Εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής και το Δήμαρχο Κηφισιάς.
News - Πολιτισμός
Δευτέρα, 29 Μάιος 2017 15:56

Ένα οδοιπορικό μνήμης στο ΚΕΜΜΕ.

Εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής και το Δήμαρχο Κηφισιάς.

resized IMG 6073 Large

Περίπατος Μνήμης της Μικρασιατικής Ερυθραίας, στον φιλόξενο και καταπράσινο κήπο της Βίλλας Κώστα. Μια ευχάριστη διαδρομή γεμάτη εικόνες αλλά και πλούσιο ιστορικό και φωτογραφικό υλικό από τη Σμύρνη ως τον Τσεσμέ, από το Λυθρί ως το Σεβντίκιοϊ, από τα Βουρλά ως τον Μπουτζά και από το Σιβρισάρι ως τα Αλάτσατα, η οποία εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση, του Δημάρχου Κηφισιάς κ. Γιώργου Θωμάκου και πλήθους κόσμου.

resized IMG 6074 Large

Ο όμορφα διαμορφωμένος κήπος του ΚΕΜΜΕ με τα μονοπάτια και τους πίνακες με το φωτογραφικό και ιστορικό υλικό είναι έργο της προέδρου του ΚΕΜΜΕ κ. Έφης Κούτση, του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου και του ακούραστου φιλολόγου κ. Θοδωρή Κοντάρα ο οποίος παραχώρησε ευγενικά υλικό από το προσωπικό του αρχείο και κατέγραψε τα ιστορικά στοιχεία. Εθελοντικά για την υλοποίηση του έχει εργαστεί όλη η οικογένεια του ΚΕΜΜΕ.

resized IMG 6075 Large Large

Την εκδήλωση των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους επίσης η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σάντυ Πατρινού, οι αντιδήμαρχοι κ. Μιχάλης Καυγαλάκης, κ. Δημήτρης Λιανός, κ. Σίσσυ Παπασπύρου, κ. Απόστολος Κασιούρας, κ. Παντελής Παπανικολόπουλος, κ. Ζέτη Κασιμάτη, η τέως Δήμαρχος Ν. Ερυθραίας κ. Βασιλική Ταμβάκη, ο τ. Γενικός Επιθεωρητής Δημ. Διοίκησης Λ. Ρακιτζής, η πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Ερυθραίας κ. Δ. Δελή, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της ΟΠΣΕ κ. Λουκάς Χριστοδούλου, η τ. πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ κ. Μαρία Μενδωνίδου, πρόεδροι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

resized IMG 6088 Large

Η λιτή τελετή, της οποίας την παρουσίαση έκανε η αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Λίνα Σόρογκα, ξεκίνησε με θερμό χαιρετισμό του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση, ο οποίος αναφέρθηκε και στις δικές του μικρασιατικές ρίζες από την Σαμψούντα. Ο κ. Βούτσης συνεχάρη όλους όσους εργαστήκαν για την δημιουργία του οδοιπορικού μνήμης και τόνισε τη σημασία της μάχης που δίνεται να διατηρηθεί ζωντανή η συλλογική μνήμη απέναντι στην λήθη.

resized IMG 6093 Large

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Γιώργος Θωμάκος, ευχαρίστησε όλη την οικογένεια του ΚΕΜΜΕ που κατάφερε να υλοποιήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα μια ιδέα σε μεγάλο καινοτόμο έργο πολιτισμού που θα μείνει για να διατηρηθεί άσβεστη η μνήμη. Ο κ. Θωμάκος επεσήμανε ότι ο Δήμος Κηφισιάς θα φροντίσει να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν όλα τα παιδιά των σχολείων της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης στο μονοπάτι ενεργής μνήμης του ΚΕΜΜΕ.

resized IMG 6126 Large

Η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ κ. Έφη Κούτση μεταξύ άλλων ευχαρίστησε το Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γιώργο Θωμάκο, ο οποίος της έδωσε την ευκαιρία να εκφράσει με τον «Περίπατο στην Μικρασιατική Νέα Ερυθραία» την αγάπη της και τα ερεθίσματα που έλαβε από την οικογένεια της με καταγωγή από την Καππαδοκία της Μικράς Ασίας.

Μια πρωτοποριακή ιδέα που καλλιεργεί τον πολιτισμό γίνεται πράξη και μεταλαμπαδεύεται στις επόμενες γενιές, δήλωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Νέας Ερυθραίας, Μιχάλης Καυγαλάκης.

resized MVI 2420 Large

Ακολούθησε η απαγγελία από τη δικηγόρο κ. Νατάσσα Μητσοπούλου του ποιήματος του Κωστή Παλαμά «Το τραγούδι των προσφύγων». Στη συνέχεια οι τραγουδίστριες του Χορευτικού Ομίλου της Ν. Ερυθραίας υπό την καθοδήγηση του κ. Θοδωρή Κοντάρα ερμήνευσαν μικρασιατικά και ερυθραιώτικα τραγούδια.

resized MVI 6105 Large

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γιώργο Θωμάκο, από την Πρόεδρο του ΚΕΜΜΕ κα Έφη Κούστη και τον Αντιδήμαρχο Νέας Ερυθραίας κ. Μιχάλη Καυγακάλη. Η γιορτή των εγκαινίων έκλεισε με την ξενάγηση των επισήμων αλλά και του κόσμου που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

 
Σύρος: Λαμπρή Υποδοχή της περιπύστου εικόνας της Παναγίας Σουμελά στον Άγιο Δημήτριο. Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά στη Σύρο (βίντεο)
News - Πολιτισμός
Κυριακή, 28 Μάιος 2017 10:41

Σύρος: Λαμπρή Υποδοχή της περιπύστου εικόνας της Παναγίας Σουμελά στον Άγιο Δημήτριο.

 

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά στη Σύρο (βίντεο)

Image1

 

Image2

Image11

Δείτε ττο βίντεο εδω: http://www.atticanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18377&Itemid=66

 

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΕ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2017
News - Πολιτισμός
Σάββατο, 27 Μάιος 2017 16:24

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ

ΣΕ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2017

 resized IMG 3273

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε σήμερα, σε ξενάγηση που διοργάνωσε η ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π. 7. στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2017». Το κοινό ξεναγήθηκε στις αίθουσες με τα μόνιμα εκθέματα του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, τα οποία περιλαμβάνουν μοντέλα πλοίων από την αρχαιότητα έως σήμερα, καθώς και στην περιοδική έκθεση για τη δράση του Πολεμικού Ναυτικού την περίοδο 1821-1945, με τίτλο: « Μεθ’ ορμής ακαθέκτου».

Τους επισκέπτες του Μουσείου προϋπάντησε, στον προαύλιο χώρο,  η  Παιδική Χορωδία του Πειραϊκού Συνδέσμου με όμορφα τραγούδια.

 Νωρίτερα ο κ. Μώραλης επισκέφθηκε μαζί με την οικογένειά του την Τριήρη «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» και το Πλωτό Μουσείο «ΝΕΡΑΙΔΑ».

 resized IMG 3329

 

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Τρία σημαντικά γεγονότα, είναι πολύ κοντά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2017» , στη Μαρίνα Ζέας. Αναφέρομαι στην Τριήρη του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς», στο Πλωτό Μουσείο «Νεράιδα», αλλά και στην ενδιαφέρουσα ξενάγηση που έχει διοργανώσει η ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π. 7 στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, για μικρούς και μεγάλους και για την Τριήρη και για άλλα εκθέματα του Ναυτικού Μουσείου. Παράλληλα προβάλλεται εντός του μουσείου  ενημερωτικό βίντεο για παιδιά. Το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος είναι εκ των πραγμάτων πολύ σημαντικό για την πόλη και για τη χώρα. Θέλουμε όταν υπάρχουν τέτοιες πρωτοβουλίες, να έρχεται κόσμος στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος και να ξεναγείται, να ενημερώνεται, να διαβάζει και όχι να υπάρχουν τα μουσεία στις πόλεις απλώς ως ωραία κτίρια. Όλοι μαζί προσπαθούμε να φέρουμε όσο τον δυνατό περισσότερο κόσμο, είτε στο Ναυτικό Μουσείο είτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο είτε σε άλλες δομές πολιτισμού στην πόλη μας.

 resized IMG 3315

Μακάρι να μην χρειάζονταν οι «Ημέρες Θάλασσας» για να υλοποιηθούν παρόμοιες πρωτοβουλίες. Θέλουμε να κάνουμε καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς  παρόμοιες συνέργειες με την ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π. 7  και με άλλους  δραστήριους φορείς της πόλης. Πράγματι δραστηριοποιούνται στις Ημέρες Θάλασσας, αλλά σκοπός είναι να γίνεται αυτό, κατά τη γνώμη μου, και στη διάρκεια της χρονιάς. Να φέρνουμε παιδιά, να ενημερώνονται για το Ναυτικό, και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Η πόλη μας έχει απόθεμα πολιτισμού που νομίζω ότι ακόμα και οι Πειραιώτες δυστυχώς δεν το γνωρίζουν και θεωρώ ότι πρέπει να τους βάλουμε στη διαδικασία, με κάθε τρόπο, να το γνωρίσουν  γιατί ένας άξονας ανάπτυξης  σε μια πόλη,  είναι ο πολιτισμός και δη στον Πειραιά που έχει μεγάλο απόθεμα πολιτισμού».

 resized IMG 3318

Ο Πρόεδρος της ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π. 7 κ. Δημήτρης Ζαρίφης, σημείωσε:

«Να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Πειραιά για την πρωτοβουλία αυτή που για τρίτη συνεχόμενη φορά έχει ξεκινήσει.  Ειδικά με τη βοήθεια της Δημοτικής Αρχής Πειραιά. Είναι κάτι ενδιαφέρον, δίνει  δυνατότητα σε όλους τους φορείς της πόλης να μπορούν να δείξουν το έργο τους. Να μπορέσουν να παρουσιάσουν πράγματα που πολύ πιθανόν ο κόσμος να μην τα γνωρίζει. Εμείς, ως ΚΟΙΝ.Σ.Ε.Π. 7 είμαστε διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή σε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε. Είμαστε πλάι στον Δήμο Πειραιά. Αύριο έχουμε ξενάγηση  στο Πλωτό Μουσείο Hellas Liberty και καλό θα είναι  να έρθουν όσοι περισσότεροι μπορούν, επειδή είναι κάτι πάρα πολύ ωραίο».

 
Παραδόθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το μουσείο ψηφιακής απεικόνισης των Μετεώρων στην Καλαμπάκα. Κώστας Αγοραστός: «Αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες, προβάλουμε την περιοχή, αυξάνουμε την επισκεψιμότητα»
News - Πολιτισμός
Σάββατο, 27 Μάιος 2017 13:33

Παραδόθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το μουσείο ψηφιακής απεικόνισης των Μετεώρων στην Καλαμπάκα.

Κώστας Αγοραστός: «Αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες, προβάλουμε την περιοχή, αυξάνουμε την επισκεψιμότητα»

resized IMG 3747

Παραδόθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και με τον πλήρη εξοπλισμό του, το μουσείο ψηφιακής απεικόνισης των Μετεώρων στην Καλαμπάκα, το οποίο δημιουργεί νέα δεδομένα στην τουριστική προβολή των Μετεώρων και της ευρύτερης περιοχής. Η υποδομή αυτή προσφέρει τη δυνατότητα παρουσίασης-περιήγησης στα Μετέωρα, στην ευρύτερη περιοχή και την γεωμορφολογική της ιδιομορφία  ενώ στην αίθουσα προβολής τρισδιάστατων βίντεο 110 περίπου θέσεων κινηματογραφικού επιπέδου,  παρέχεται η δυνατότητα στους επισκέπτες του να γνωρίσουν το μοναδικό φαινόμενο των βράχων των Μετεώρων. Στην τελετή παράδοσης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής:

resized 2 1

«Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα για τον τόπο καθότι παραδίδεται έργο καινοτομίας,  ένα έργο ουσίας, ψηφιακής οικονομίας και ένα μαθησιακό εργαλείο. Τα Μετέωρα είναι μια ιδιαίτερη μοναστική κοινότητα με διεθνή εμβέλεια στο πολιτιστικό γίγνεσθαι. Στόχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τη δημιουργία της συγκεκριμένης ψηφιακής πλατφόρμας, είναι να υπερβούμε μέσω της τεχνολογίας κάθε σύνορο και να καταστήσουμε τα Μετέωρα σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, με πολλαπλά οφέλη για τη Θεσσαλία, την τοπική οικονομία και προπαντός τη μεταλαμπάδευση της ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Το μουσείο ψηφιακής απεικόνισης αξιοποιεί τις δυνατότητες που μας δίνουν οι νέες τεχνολογίες και θέτει τις βάσεις για την αύξηση τόσο της επισκεψιμότητας, όσο και το χρόνου παραμονής στην περιοχή».

resized 3 1

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η Περιφέρεια κατάφερε να αξιοποιήσει την ψηφιακή τεχνολογία υπέρ των πολιτών. Ευχαρίστησε τον πρώην Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Δημήτρη Σακελλαρίου, αλλά και τον νυν Δήμαρχο κ. Χρήστο Σινάνη για τη συνεργασία, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκο για την ιδέα, τον πολιτικό κόσμο των Τρικάλων για τη συμβολή του, την Ένωση Ξενοδόχων, τους συνεργάτες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Τρικάλων και όλους όσοι εργάστηκαν για να ολοκληρωθεί το έργο.

resized IMG 3732

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης ο οποίος απεύθυνε και χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης,ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Αναγνωστόπουλος, οι Περιφερειακή Σύμβουλοι κ.κ. Γακόπουλος, Κολίτσας, Μπάρδας, Τσίγκας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκος, ο Αντιδήμαρχος Τρικάλων κ. Ψύχος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σϋμβουλοι του Δήμου Καλαμπάκας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Τρικάλων κ. Φαμισης κ.α

resized IMG 3748

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

 

Η περιφέρεια Θεσσαλίας αντιλαμβανόμενη έγκαιρα τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών όσον αφορά τόσο στην εξυπηρέτηση και υποβοήθηση των πολιτών αλλά και στην διαμόρφωση αναπτυξιακών προοπτικών, δίνει την ανάλογη προτεραιότητα σε αντίστοιχες δράσεις σε όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα αξιοποιώντας ταυτόχρονα και τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία. Ο βασικός στόχος του εν λόγω έργου είναι η διεθνής προβολή της περιοχής, ως τουριστικού προορισμού, μέσω των νέων τεχνολογιών δίνοντας προστιθέμενη αξία στο Θεσσαλικό τουριστικό προϊόν.

resized IMG 3749

Στα πλαίσια του έργου «Ψηφιακή Προβολή της Ιστορίας & του Πολιτισμού των Μετεώρων - Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Προορισμών Περιφέρειας Θεσσαλίας» πραγματοποιήθηκαν:

resized IMG 3751

- Εγκατάσταση κινηματογραφικού επιπέδου υποδομών προβολής τρισδιάστατων (3D) βίντεο στην Καλαμπάκα – (που όμοιές τους ελάχιστες είναι στην Ελλάδα)

- Έργα για την ανακατασκευή και βελτιστοποίηση της αίθουσας

resized α

- Δημιουργία υλικού 3D προβολής, υψηλής ποιότητας, και περιλαμβάνουν 3D spots μυθολογικού περιεχομένου (virtual reality) και πραγματικού περιεχομένου.

 

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου έφτασε τις 700.000 ευρώ και η χρηματοδότησε έγινε μέσω Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 


Σελίδα 8 από 684
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover»  ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς  κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών     Η ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση