ATTICANEWS.GR

Member Area
News
Τα Μουσεία Ακρόπολης και Μπενάκη μεταξύ των 41 που πρέπει κανείς να επισκεφθεί όσο ζει σύμφωνα με την Telegraph.
News - Πολιτισμός
Παρασκευή, 03 Μάρτιος 2017 18:47
acropolis 1

Το Μουσείο της Ακρόπολης και το Μουσείο Μπενάκη στο Κολωνάκι, είναι σύμφωνα με την Telegraph, δύο μεταξύ των 41 πιο εντυπωσιακών μουσείων στον κόσμο, τα οποία αξίζει κανείς να επισκεφθεί όσο ζει.

Στο Μουσείο της Ακρόπολης, σημειώνει η εφημερίδα εκτίθενται ευρήματα αρχαϊκής και κλασικής περιόδου από την Ακρόπολη, όπως περήφανα αρχαία αγάλματα και μαρμάρινα ανάγλυφα ζώων που μοιάζουν με αληθινά. Το μουσείο σχεδιάστηκε από τον Ελβετό αρχιτέκτονα Μπερνάρ Τσουμί και εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο 2009. Η Telegraph  κάνει  σχετική μνεία στο πάγιο  αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των Ελγινείων  περιγράφοντας την αίθουσα του Παρθενώνα, τη μαρμάρινη ζωφόρο και τα γλυπτά που αφαιρέθηκαν από τον Λόρδο Έλγιν  και σημειώνει : «Οι Έλληνες τα θέλουν πίσω εδώ και δεκαετίες και ελπίζουν ότι αυτή η κραυγαλέα παρουσίαση θα πείσει τελικά τους Βρετανούς να τα επιστρέψουν».

Το Μουσείο Μπενάκη, που στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο με ένα υπέροχο καφέ στην ταράτσα του, «ανιχνεύει» την ελληνική τέχνη ως τον 20ο αιώνα. Γλυπτά, κεραμικά, κοσμήματα, πίνακες, έπιπλα και κοστούμια είναι μεταξύ των εκθεμάτων του σημειώνει η  Telegraph, και ξεχωρίζει  το Θησαυρό της Θεσσαλίας (χρυσά κοσμήματα του 2ου αιώνα πΧ), δυο πρώιμα έργα του Ελ Γκρέκο και την ανακατασκευή δυο ξυλόγλυπτων κοζανίτικων δωματίων του 18ου αιώνα.

Σημειώνεται ότι στο δημοσίευμα μεταξύ των μουσείων που πρέπει να επισκεφθεί κανείς όσο ζει είναι:  το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης και το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στη Νέα Υόρκη, το Λούβρο και το Μουσείο Ροντέν στο Παρίσι, τα Μουσεία Βατικανού στη Ρώμη, το Πράντο στη Μαδρίτη, το Μουσείο Σχεδίου και το Μουσείο Βικτώρια και Άλμπερτ στο Λονδίνο, το Rijksmuseum και το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ, το Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη, το Μουσείο Διαλυμένων Σχέσεων στο Ζάγκρεμπ και  το Μουσείο της Σαγκάης 

 
Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου στο Ευπαλίνειο Υδραγωγείο.
News - Πολιτισμός
Πέμπτη, 02 Μάρτιος 2017 19:59

Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου στο Ευπαλίνειο Υδραγωγείο.

Ευπαλίνιο Υδραγωγείο

Το Ευπαλίνειο Υδραγωγείο στο Πυθαγόρειο της Σάμου, το σπουδαίο μνημείο κατασκευαστικής τεχνικής του 6ου π.χ. αιώνα επισκέφτηκε σήμερα η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου. Αφορμή για την επίσκεψη υπήρξε η διοικητική παράδοση- παραλαβή του έργου «Αποκατάσταση, συντήρηση και ανάδειξη του Ευπαλίνειου Υδραγωγείου στο Πυθαγόρειο Σάμου» από τον φορέα υλοποίησης, την Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων (ΔΑΑΜ), στον φορέα διαχείρισης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σάμου και Ικαρίας.

Με την άφιξη της στη Σάμο η Λυδία Κονίορδου συναντήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πυθαγορείου με εκπροσώπους της ΔΑΑΜ και ΕΦΑ Σάμου- Ικαρίας. Η συζήτηση που ακολούθησε αφορούσε την ενημέρωση της Υπουργού για τις πρόσφατες εργασίες στο Ευπαλίνειο Υδραγωγείο, η ανάδειξη του οποίου θα προσελκύσει ροές πολιτιστικού τουρισμού σε διεθνές επίπεδο. Όπως και τις δυνατότητες άρτιας διαχείρισης και λειτουργίας του μνημείου.

Στη συνέχεια η Υπουργός μετέβη στον χώρο του υδραγωγείου και διέσχισε το μήκους 1036 μέτρων αμφίστομο όρυγμα. Η Λυδία Κονιόρδου για να αποκτήσει μία πληρέστερη εικόνα του αρχαίου τεχνικού έργου επισκέφτηκε τις πηγές, τον αγωγό και τη δεξαμενή του Υδραγωγείου.

Η παραμονή της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Σάμο έκλεισε με ξενάγηση στο Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο του Ηραίου.

Την Λυδία Κονιόρδου συνόδευε τεχνικό κλιμάκιο του υπουργείου, που αποτελούσαν οι: Δημοσθένης Σβολόπουλος, προϊστάμενος της ΔΑΑΜ, Αθανάσιος Κάλφας προϊστάμενος τμήματος έργων της ΔΑΑΜ. Βασίλης Σούλης Αρχιτέκτονας της ΔΑΑΜ. Αλέξανδρος Λαγόπουλος Αρχιτέκτονας-συνεργάτης στο Γραφείου Υπουργού. Επίσης έδωσαν το παρόν: ο Παναγιώτης Χατζηδάκης, Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σάμου-Ικαρίας, ο βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης και μέλη της ανάδοχου εταιρείας

Η έναρξη λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.

 
Όλγα Κεφαλογιάννη- ΚΠΣΙΝ: «Οι φόβοι που έγιναν πραγματικότητα»
News - Πολιτισμός
Τετάρτη, 01 Μάρτιος 2017 11:19

Όλγα Κεφαλογιάννη- ΚΠΣΙΝ: «Οι φόβοι που έγιναν πραγματικότητα»

 olga kefalogianni

Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, σχετικά με τον ορισμό της Διοίκησης του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες μέρες, μετά την ιστορική παράδοση του "Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος" στην ελληνική κοινωνία, για να επιβεβαιωθούν οι φόβοι και οι υποψίες ότι οι λογικές από το παρελθόν είναι ανίκητες. 

 

Εδώ και καιρό, είχαμε επισημάνει ότι όσοι αναλάβουν θέσεις ευθύνης, θα πρέπει να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις και εύρος δυνατοτήτων, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις πολλαπλές απαιτήσεις του εγχειρήματος και να υπηρετήσουν αποτελεσματικά το δημόσιο συμφέρον.

 

Δυστυχώς, όμως, παρά τις καθολικές αντιδράσεις που υπήρξαν, παρά τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε, επικράτησε η στενή και μονολιθική λογική των κομματικών επιλογών και όχι το αυτονόητο κριτήριο των άξιων και ικανών να φέρουν εις πέρας αυτό το ύψιστο έργο για τον ελληνικό πολιτισμό και την παιδεία. 

 

Εμείς, από την πλευρά μας, οφείλουμε να δεσμευτούμε ότι θα ακολουθήσουμε το δρόμο της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, και κυρίως της λογοδοσίας για την επιλογή προσώπων που θα υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον και θα διαχειρίζονται τα χρήματα του ελληνικού λαού. 

 

Το τεράστιο αυτό έργο – σύμβολο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού ανήκει σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

 

Δεν μπορεί να γίνεται κομματικό παιχνίδι για την τοποθέτηση των αρεστών».

 
Χιλιάδες πολίτες γιόρτασαν ως μια μεγάλη οικογένεια τα Κούλουμα στο Μαρούσι και υποδέχτηκαν τη Σαρακοστή.
News - Πολιτισμός
Τρίτη, 28 Φεβρουάριος 2017 14:23

Χιλιάδες πολίτες γιόρτασαν ως μια μεγάλη οικογένεια τα Κούλουμα στο Μαρούσι και υποδέχτηκαν τη Σαρακοστή.

resized sm IMG 0085

Γ. Πατούλης: Όλο το Μαρούσι μια αγκαλιά. Να διώξουμε το γκρίζο, μέσα από την ενότητα και την ανθρωπιά. Και το Μαρούσι θα πρωτοστατήσει σ’ αυτό.

Χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας κατέκλυσαν το Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» στο Μαρούσι και με εορταστική διάθεση γιόρτασαν μαζί με το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη τα Κούλουμα και υποδέχτηκαν τη Σαρακοστή, συμμετέχοντας στο παραδοσιακό γλέντι που είχε στηθεί ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας.
resized IMG 0084
Στο πλούσιο σαρακοστιανό τραπέζι του Δήμου Αμαρουσίου μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν παραδοσιακή φασολάδα, ρεβυθάδα, ντολμαδάκια, καλαμαράκια, ταραμοσαλάτα, χαλβά και φυσικά το απόλυτο ψωμί της ημέρας τη λαγάνα, με άφθονο κρασί και αναψυκτικά.

Το κέφι ανέβασαν με τα τραγούδια τους οι αγαπημένοι καλλιτέχνες Αχιλλέας Αγγελόπουλος και Μιχάλης Κατρίνης, με τη συμμετοχή πενταμελούς ορχήστρας, που απογείωσαν το γλέντι με αποκριάτικους ρυθμούς, λαϊκό και παραδοσιακό πρόγραμμα.

Την εορταστική ατμόσφαιρα διάνθισαν με χορούς από όλη την Ελλάδα τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, το Χορευτικό Συγκρότημα του Συλλόγου Ποντίων «Νίκος Καπετανίδης» και το Χορευτικό Συγκρότημα της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς».

resized IMG 0087

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στο εγκάρδιο καλωσόρισμά του προς όλους, σημείωσε:
« Όλο το Μαρούσι μια αγκαλιά γιορτάζει σήμερα τα Κούλουμα και υποδέχεται τη Σαρακοστή, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Θέλουμε να ξεπεράσουμε το γκρίζο, μέσα από την ενότητα και την ανθρωπιά. Ότι συμβαίνει σήμερα γίνεται από χορηγίες, ανθρώπων που αγαπάνε την προσπάθειά μας και με τη αμέριστη υποστήριξη και συμβολή των εθελοντών και των εργαζομένων του Δήμου, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Θέλουμε χρώμα στη ζωή μας και αυτό έρχεται όταν είμαστε ενωμένοι. Και το Μαρούσι θα πρωτοστατήσει σ’ αυτό. Χρόνια Πολλά, Καλή Σαρακοστή σε όλους.»

resized sm FullSizeRender

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά για τις χορηγίες τους παραγωγούς που συμμετέχουν στις δράσεις του Δήμου, τα αρτοποιεία «Απολλώνιο», «Χωριάτικο», «Φούρνοι Αμαρουσίου» και τα «Αρτοποιεία Χατζηγαβριήλ» που προσέφεραν τις λαγάνες, την εταιρεία «ΒΙΚΟΣ» για τα νερά και τα αναψυκτικά και το Οπωροπωλείο της οδού Πλαταιών στο Μαρούσι.
Επίσης, τους εργαζόμενους στα Εξωτερικά Συνεργεία, τους εθελοντές του Δήμου και τη Διεύθυνση Αθλητισμού και Πολιτισμού για τη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.

resized sm FullSizeRender 1

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, πρώην πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και εντεταλμένη σύμβουλος πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. κα Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Ρένα Χαλιώτη, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Έργων και Μελετών Βασίλης Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αθανάσιος Βελής, ο Συντονιστής του Έργου της Διοίκησης Δημήτρης Καρλαύτης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Βλάχου Σταματάκη, Πέτρος Κόνιαρης, Δημήτρης Σμυρνής και Ευθύμιος Τσίγκας.      

resized sm IMG 0083resized sm untitled-1015resized sm untitled-1270resized sm untitled-1292resized sm untitled-1453          

 


Σελίδα 7 από 763
1.500 παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία │ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
1.500 παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία │ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
7ο Φεστιβάλ Χορωδιών στο Μέγαρο Μουσικής Χίλια πεντακόσια παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία   Η ...

Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο,  Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του; Ο Κουέντιν Ταραντίνο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση