ATTICANEWS.GR

Member Area
News
Ο Δήμος Σαρωνικού βράβευσε τους νέους φοιτητές. Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Σαρωνικού βράβευσε τους νέους φοιτητές, οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2016.
News - Πολιτισμός
Πέμπτη, 05 Ιανουάριος 2017 14:33

Ο Δήμος Σαρωνικού βράβευσε τους νέους φοιτητές.

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Σαρωνικού βράβευσε τους νέους φοιτητές, οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2016.

resized IMG 2663

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο ειδικής εορταστικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου στα Καλύβια. Περισσότεροι από 140 επιτυχόντες μαθητές σχολείων του Δήμου, μαζί με τις οικογένειές τους, τους καθηγητές και τους συμμαθητές τους, αλλά και πολλούς εκπροσώπους φορέων και μέλη της τοπικής κοινωνίας ήταν παρόντες στη γιορτή, δίνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, λίγο πριν το ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς.

resized IMG 2657

Την εκδήλωση άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου Σαρωνικού, η οποία έπαιξε χριστουγεννιάτικες μελωδίες, υπό τη διεύθυνση του κ. Σπύρου Κόλλια. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, ο οποίος τόνισε ότι η βράβευση των επιτυχόντων φοιτητών έχει εξελιχθεί σε θεσμό, με ιδιαίτερη συμβολική σημασία.

resized IMG 2658

«Με τη γιορτή αυτή, επιθυμούμε να επιβραβεύσουμε τις πολυετείς προσπάθειες των μαθητών, των δασκάλων και των καθηγητών που υπηρετούν στα σχολεία μας, αλλά και των γονέων οι οποίοι στηρίζουν τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά τον αγώνα των παιδιών για την επίτευξη των στόχων τους» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Σωφρόνης.

resized IMG 2659

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού αναφέρθηκε επίσης στις δράσεις της Δημοτικής Αρχής για την άρτια συντήρηση και την ασφαλή λειτουργία των σχολικών κτιρίων, παρά την έλλειψη επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Σαρωνικού, τονίζοντας ότι «καταφέρνουμε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες όλοι μαζί, με συνεργασία και με κοινό στόχο, να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.»

resized IMG 2660

Απευθυνόμενος στους νέους φοιτητές, ο κ. Σωφρόνης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Είμαστε υπερήφανοι για εσάς, τους νέους ανθρώπους που συνεχίζετε με πίστη και αφοσίωση να κυνηγάτε τα όνειρά σας. Όλοι εσείς, είστε οι νέοι πρεσβευτές του Δήμου μας στις σχολές όπου φοιτάτε. Είμαι βέβαιος ότι θα διαπρέψετε στο αντικείμενό σας και θα κάνετε, παράλληλα, γνωστό τον Δήμο μας, την παράδοση και την ιστορία του. Σας καλώ – και σας ζητώ – να αναλάβετε ενεργό ρόλο στα τοπικά πράγματα και να βοηθήσετε, με τις ιδέες και τις προτάσεις σας, στην προσπάθεια να βελτιώσουμε τον τόπο και την καθημερινότητά μας.»

resized IMG 2663

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών επαίνων και αναμνηστικών δώρων στους επιτυχόντες, από τον Δήμαρχο Σαρωνικού, κ. Γιώργο Σωφρόνη, τους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, την Ένωση Γονέων του Δήμου Σαρωνικού και τους καθηγητές των σχολείων.

resized IMG 2664

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μαίρη Κόλλια, οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Σπύρος Δημητρίου, Σταμάτης Γκίνης και Ηλίας Μπουκοβάλας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, κ. Μανώλης Χαρίτος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων, Πρόεδροι Συλλόγων Γονέων, Διευθυντές Σχολείων και πολυάριθμοι δημότες. 

resized IMG 2665

 
Συναυλία του ΚΜΣΤ με το μουσικό σύνολο ‘Transcription Ensemble’ στο Κρατικό Μουσείο Manege της Αγίας Πετρούπολης, στο πλαίσιο της έκθεσης «Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα».
News - Πολιτισμός
Πέμπτη, 05 Ιανουάριος 2017 13:34

Συναυλία του ΚΜΣΤ με το μουσικό σύνολο ‘Transcription Ensemble’ στο Κρατικό Μουσείο Manege της Αγίας Πετρούπολης, στο πλαίσιο της έκθεσης

«Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα».

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, στις 19:00

resized invitation gr

Το έργο Ελλήνων συνθετών του 20ου αιώνα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι φιλότεχνοι της Αγίας Πετρούπολης από το μουσικό σύνολοTranscription Ensemble’ στο Κρατικό Μουσείο Manege, τη Δευτέρα 9 Ιανουάριου 2017, στις 19:00, τελευταία ημέρα της έκθεσης «Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα». Το σύνολο ‘Transcription Ensemble αποτελείται από τους μουσικούς Χρήστο Γρίμπα (βιολοντσέλο), Νίκο Ζαφρανά (πιάνο) και Γιώργο Κανδυλίδη (βιολί). Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί μετά από σχετική πρόταση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης προς το Ρωσικό μουσείο, στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας τους.

Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα των Νίκου Σκαλκώττα (1904-1949), Γιάννη Κωνσταντινίδη (1903-1984), Σόλωνα Μιχαηλίδη (1905-1979), και Κωνσταντίνου Γρηγορίου (1974-). Έτσι, το κοινό της Αγίας Πετρούπολης πέρα από την γνωριμία του με ένα αντιπροσωπευτικό τμήμα των εικαστικών τεχνών στην Ελλάδα από το 1930 ως σήμερα, θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και το έργο αντιπροσωπευτικών Ελλήνων κλασσικών μουσικών του 20ου αιώνα.

Το σύνολο Transcription Ensemble δημιουργήθηκε το 2007. Οι τρεις επιτυχημένοι σολίστ (Χρήστος Γρίμπας -βιολοντσέλο, Νίκος Ζαφρανάς –πιάνο, Γιώργος Κανδυλίδης –βιολί ανήκουν στη νέα γενιά Ελλήνων μουσικών που παρουσιάζουν έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα δίνοντας πολυάριθμα ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και τη Β. Αμερική (Karlovy Vary στην Πράγα, Tate Modern του Λονδίνου, Μουσείο Reina Sofía της Μαδρίτης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Ρόδου, E.B.U. (European Broadcasting Union), Διεθνές Συνέδριο Νευρολογίας της Αβινιόν κ.ά.)

Η πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα των μελών του συνόλου, που περιλαμβάνει ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, συμπληρώνεται με τη διδασκαλία. Το σύνολο στοχεύει επίσης στην ανάδειξη του πλούσιου ρεπερτορίου δημοφιλών έργων σε μεταγραφή για μικρό σύνολο.

TRANSCRIPTION ENSEMBLE

Η έκθεση «Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα» εγκαινιάστηκε στις 30 Νοεμβρίου 2016 στο Κρατικό Μουσείο Manege της Αγίας Πετρούπολης, υπό τη διοργάνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και ολοκληρώνεται στις 9 Ιανουαρίου 2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις το δεκαπενθήμερο λειτουργίας της, περισσότεροι από 2500 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν 147 επιλεγμένα έργα 100 Ελλήνων καλλιτεχνών, όλα από τις συλλογές του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου και του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, καθώς και του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης αλλά και ιδιωτικών συλλογών της χώρας. Η υποδοχή της έκθεσης καταγράφεται επίσης εξαιρετικά θερμή από τον Τύπο στη Ρωσία, έντυπο και ηλεκτρονικό, γεγονός που ενδυναμώνει τους στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο λαών, όχι μόνο στο πλαίσιο του αρχαιοελληνικού και βυζαντινού πολιτισμού αλλά και με το πλέον σύγχρονο πρόσωπό του.

Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης συνέβαλε ενεργά, μετά από σχετική ανάθεση του ΥΠΠΟΑ, στην οργάνωση παραγωγής του όλου εγχειρήματος, σε κλίμα σύμπραξης και συνεργασίας με τους υπόλοιπους φορείς, ενώ συμμετέχει στην έκθεση με τον δανεισμό έργων, συγκεκριμένα των Νίκου Αλεξίου, Στήβεν Αντωνάκου, Γιώργη Γερόλυμπου, Λυδίας Δαμπασίνα, Λίζης Καλλιγά, Νίκης Καναγκίνη, Κυριάκου Κατζουράκη, Λήδας Παπακωνσταντίνου, Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη, Α. Τάσσου– Λουκίας Μαγγιώρου, Πάνου Τσαγκάρη.

Η έκθεση «Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα» εντάσσεται στις δράσεις του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016, και αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Εφαρμογής Πολιτιστικής Πολιτικής της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού για την προβολή του σύγχρονου πολιτισμού στο εξωτερικό, με την συμβολή των αντίστοιχων φορέων του.

 

Πρόγραμμα συναυλίας & Σημειώσεις

Transcription Ensemble

Κρατικό Μουσείο Manege / Αγία Πετρούπολης

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

 

Νίκος Σκαλκώττας (1904 – 1949)

3 Ελληνικοί Χοροί από τη συλλογή των 36 Ελληνικών Χορών (1931-1936), σε μεταγραφή για Τρίο με πιάνο

 • Ηπειρώτικος

 • Κρητικός

 • Κλέφτικος

 

Γιάννης Κωνσταντινίδης (1903-1984)

Δωδεκανησιακή Σουίτα (Petite Suite sur des airs populaires Grecs du Dodecanese) για Βιολί και Πιάνο, (1948)

 • Andante lento

 • Allegretto scherzando

 • Con moto e quasi parlando-Allegretto semplice

 • L’ istesso tempo

 • Andante mesto

 • Andante lento

 

Σόλων Μιχαηλίδης (1905 – 1979)

Ελληνική Σουίτα για Βιολοντσέλο και Πιάνο (1966)

 1. Allegretto

 2. Andantino

 3. Lento dolente

 4. Allegro non troppo e giocoso

 

Κωνσταντίνος Γρηγορίου (1974-)

Aurora για Τρίο με Πιάνο (2011)

Allegro moderato – Allegro – Andante tranquillo – Allegro energico

 

Paul Juon / Πάουλ Γιουόν (1872 – 1940)

Τρίο με Πιάνο Έργο 60, σε σολ ελάσσονα (1915)

 1. Moderato assai

 2. Andante cantabile

 3. Risoluto, ma non troppo allegro

 

Στοιχεία Προγράμματος

Ο Νίκος Σκαλκώττας, Έλληνας συνθέτης του 20ού αι. και μέλος της Δεύτερης Σχολής της Βιέννης, άντλησε τις επιρροές του τόσο από το κλασσικό ρεπερτόριο όσο και από την Ελληνική παράδοση. Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της αφοσίωσής του στην Ελληνική παραδοσιακή μουσική αποτελεί η σειρά των 36 Ελληνικών Χορών για ορχήστρα (1931 – 1936) βασισμένων τόσο σε αυθεντικές παραδοσιακές μελωδίες από την ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα όσο και σε πρωτότυπο υλικό του συνθέτη σε παραδοσιακό ύφος.

Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1903. Ήρθε στην Ελλάδα μετά την καταστροφή της Σμύρνης και συνέχισε τις σπουδές του στο Βερολίνο (1923–1931) όπου υπήρξε και μαθητής του Paul Juon. Επέστρεψε στην Αθήνα κι εργάστηκε ως μαέστρος και συνθέτης στο μουσικό θέατρο γράφοντας οπερέτες, μουσικές κωμωδίες και επιθεωρήσεις χαίροντας μεγάλης δημοτικότητας και φήμης. Η “Δωδεκανησιακή Σουίτα” του είναι ένα παράδειγμα της Ελληνικής Εθνικής Σχολής όπου τα παραδοσιακά θέματα ενσωματώνονται σε εκλεπτυσμένες κλασσικές συνθέσεις.

Ο συνθέτης Σόλων Μιχαηλίδης είχε μια χαρισματική προσωπικότητα και απολάμβανε μια διεθνούς εμβέλειας φήμη, έχοντας εδραιωθεί στον μουσικό κόσμο τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας. Ο Μιχαηλίδης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μουσική ζωή της Θεσσαλονίκης όπου ονομαστοί Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες συνέπρατταν παίζοντας με ή διευθύνοντας την Κρατική Ορχήστρα της πόλης κατόπιν προσκλήσεώς του. Ως συνθέτης χρησιμοποιεί πολλά χαρακτηριστικά της Ελληνικής μουσικής, τόσο της αρχαίας όσο και της Βυζαντινής παράδοσης, σε συνδυασμό με τις μοναδικές μελωδίες και τους έντονους ρυθμούς της Κυπριακής λαϊκής μουσικής, στοιχεία που μπορεί κανείς ν’ ακούσει την “Ελληνική Σουίτα” του.

Ο σύγχρονος Έλληνας συνθέτης Κωνσταντίνος Γρηγορίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Η μινιμαλιστική αύρα του Τρίου του με πιάνο “Aurora” είναι αποτέλεσμα της οικονομικής χρήσης θεματικού υλικού, των επίμονων και των επαναλαμβανόμενων μοτίβων. Στα τέσσερα μέρη του, ο ακροατής μπορεί να βιώσει λυρικά θέματα στα έγχορδα, ασυμμετρικά συνεχή και μελωδικά μοτίβα που πλαταίνουν την πολυφωνία κι ένα αποδομητικό τελείωμα μέσω ενός έντονου ρυθμικού θέματος.

Ο Paul Juon ήταν ένας Ρωσο-Ελβετός συνθέτης. Γεννήθηκε στη Μόσχα, όπου πέρασε στο Κονσερβατόριο το 1889 σπουδάζοντας βιολί με τον Jan Hřímalý και σύνθεση με τον Anton Arensky και τον Sergei Taneyev. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Hochschule für Musik του Βερολίνου. Όσο έζησε εκεί ήταν καθηγητής σύνθεσης, κάτω από την καθοδήγηση του Joseph Joachim. Τα έργα του περιλαμβάνουν σονάτες για βιόλα, βιολοντσέλο, πνευστά, βιολί, τέσσερις συμφωνίες και μια συμφωνία δωματίου, τέσσερα κουαρτέτα εγχόρδων, αρκετά τρίο με πιάνο, κουαρτέτα με πιάνο και κουιντέτα με πιάνο καθώς κι ένα σεστέτο με πιάνο κι έγχορδα του 1902, ένα κουιντέτο πνευστών, έναν αρκετά μεγάλο αριθμό κοντσέρτων που περιλαμβάνουν τρία κοντσέρτα για βιολί κι ένα τριπλό κοντσέρτο για τρίο με πιάνο, πολλά πιανιστικά έργα και lieder, και έναν αριθμό σκηνικών έργων όπως η όπερα Aleko. Ο νεότερος αδερφός του Konstantin Yuon υπήρξε σημαντικός ζωγράφος. Το τρίο με πιάνο αρ. 3 σε σολ ελάσσονα έργο 60 γράφτηκε στο Βερολίνο το 1914/15 και είναι αφιερωμένο στο ζεύγος J.H. Block. Το δεύτερο μέρος, όπου εμφανίζεται ένα σχεδόν αυτούσιο τσιτάτο του έργου 39 του ιδίου, ανήκει στις ωριμότερες και βαθύτερες πτυχές του έργου του. Το τρίτο μέρος, ένα Rondo με χαρακτήρα γκροτέσκο, αντανακλά πιθανώς τις συνέπειες του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου οποίος μαίνονταν την εποχή της σύνθεσής του. Η επιρροή αυτή καθώς και η κατάρρευση της παλαιότερης κρατούσας τάξης μπορούν να παρατηρηθούν στην εξέλιξη του έργου του Juon.

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
News - Πολιτισμός
Παρασκευή, 30 Δεκέμβριος 2016 15:58

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ  ΠΙΤΑΣ

ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 resized IMG 6218

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, που πραγματοποιήθηκε σήμερα,  στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, αντάλλαξε ευχές με τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε, μεταξύ άλλων,  το 2017 να είναι μια δημιουργική χρονιά με ευημερία και υγεία για όλους.

 resized IMG 6236

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: "Με χαρά παρευρέθηκα και φέτος στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Μητρόπολης Πειραιά στην Αγία Τριάδα. Το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς είναι γνωστό στην πόλη μας και όχι μόνο. Ο  Μητροπολίτης μας Σεβασμιώτατος Σεραφείμ, είναι πάντα κοντά  στους συνανθρώπους μας  που έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ τη στήριξη και τη βοήθειά μας. Ως Δήμος  στεκόμαστε στο πλευρό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  και  με την υλοποίηση κοινωνικών πρωτοβουλιών, προσπαθούμε να ενισχύσουμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης μας.  Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο μια καλή χρονιά, με υγεία, ευτυχία, αγάπη και ελπίδα. Οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι το 2017,  θα είναι μια καλύτερη και πιο δημιουργική χρονιά για όλους".

 

Από τον Δήμο Πειραιά, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, οι Αντιδήμαρχοι: κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, κ. Γιάννης Μελάς, κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος, η Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κα Ευαγγελία Αθανασίου  και ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Αλιφραγκής.

 
Ημερίδα με θέμα «Η αξιοποίηση των Δομών του Σύγχρονου Πολιτισμού από το Δημόσιο»
News - Πολιτισμός
Πέμπτη, 29 Δεκέμβριος 2016 10:11

Ημερίδα με θέμα «Η αξιοποίηση των Δομών του Σύγχρονου Πολιτισμού από το Δημόσιο»

resized 15073 0217p

 Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016, η ημερίδα με θέμα «Η αξιοποίηση των Δομών του Σύγχρονου Πολιτισμού από το Δημόσιο» που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς και Νήσων.

resized 15073 0263p

 

Πρόεδρος ΠΟΕ ΥΠΠΟ Γιάννης  Παπαγεωργόπουλος 

Στόχος της ημερίδας ήταν να ανοίξει ο διάλογος ανάμεσα σε όλους όσοι εργάζονται στον χώρο του πολιτισμού για το πώς στην Ελλάδα της κρίσης μπορούν να αξιοποιηθούν οι δομές του από το Δημόσιο , έτσι ώστε να αποτελέσουν βιώσιμες νησίδες που θα προσφέρουν στη ζωή της πόλης. Οι ομιλητές κατέθεσαν σχετικές ιδέες και απόψεις, δίνοντας έμφαση στον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το ανθρώπινο δυναμικό των φορέων του πολιτισμού στην αναπτυξιακή τους πορεία.

resized 15073 0330p

 

Γενικός Διευθυντής Σύγχρονου Πολιτισμού ΥΠΠΟ Μάριος Κωστάκης

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό από τον πρόεδρο του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και ΝήσωνΓρηγόρη Βαφειάδη. Ακολούθησαν ομιλίες από την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, τον πρόεδρο της ΠΟΕ ΥΠΠΟΓιάννη Παπαγεωργόπουλο και τον γενικό διευθυντή Σύγχρονου Πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού Μάριο Κωστάκη.

resized 15073 0366p

 

Πρόεδρος Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων Γρηγόρης Βαφειάδης, Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, πρόεδρος ΠΟΕ ΥΠΠΟ Γιάννης Παπαγεωργόπουλος

Επίσης, μίλησαν ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΜΜΑ Νίκος Θεοχαράκης, ο γενικός διευθυντής του ΚΠΙΣΝ Δημήτρης Πρωτοψάλτου, η διευθύντρια του ΕΜΣΤ Κατερίνα Κοσκινά, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Μύρων Μιχαηλίδηςκαι ο διευθυντής της ΕΒΕ Φίλιππος Τσιμπόγλου.

resized 15073 0396p

 

Δημήτρης Πρωτοψάλτου, Μύρων Μιχαηλίδης, Νίκος ΘεοχαράκηςΚατερίνα ΚοσκινάΦίλιππος Τσιμπόγλου

Τους προβληματισμούς των εργαζομένων μετέφεραν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Γιώργος Κυριακόπουλος, o πρόεδρος του Σωματείου Εκτελεστών Μουσικών Ορχήστρας Λυρικής ΣκηνήςΓιώργος Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΒΕ Γιώργος Παρλαβάντζας και ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων της ΚΟΑ Μιχάλης Ραμμός.

resized 15073 0717p

 

Γιώργος Κυριακόπουλος,  Γιώργος Παπαδημητρίου, Γρηγόρης Βαφειάδης, Μιχάλης Ραμμός, Γιώργος Παρλαβάντζας

Η ημερίδα έκλεισε με συζήτηση στην οποία πήραν μέρος ο επίκουρος καθηγητής της ΑΣΚΤ Βασίλης Βλασταράς, ο πιανίστας Άρης Γραικούσης, ο λυρικός καλλιτέχνης Βαγγέλης Χατζησίμος, o εκπρόσωπος της ΠΟΘΑ Κώστας Κεχαγιόγλου, o αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας Βασίλης Χαλικιάς και ο διευθυντής της ΛΑΒΡΥΣ ΕΠΕ Γιώργος Μουστάκας. Συντόνισε η δημοσιογράφος Κορίνα Θεοδωρακάκη

 resized 15073 0955p

Κορίνα Θεοδωρακάκη, Άρης Γραικούσης, Βασίλης Βλασταράς, Κώστας Κεχαγιόγλου, Βαγγέλης Χατζησίμος, Βασίλης Χαλικιάς, Γιώργος Μουστάκας

 


Σελίδα 7 από 744

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση