ATTICANEWS.GR

Member Area
News
Creta Maris Beach Resort: Καθαρισμός Αρχαιολογικού χώρου «Καστρί»
News - Πολιτισμός
Τετάρτη, 07 Ιούνιος 2017 15:59

Creta Maris Beach Resort: Καθαρισμός Αρχαιολογικού χώρου «Καστρί»

 resized Kastri cleaning - 4

 

Την Τρίτη, 06 Ιουνίου 2017, στις 10:30 π.μ. το ξενοδοχείο Creta Maris Beach Resort διοργάνωσε μια μοναδική εκδήλωση/δραστηριότητα, κατά την οποία προχώρησε για πρώτη φορά σε καθαρισμό και αποψίλωση του αρχαιολογικού χώρου «Καστρίου» στον Λιμένα Χερσονήσου.

 resized Kastri cleaning - 2

Το ξενοδοχείο Creta Maris Beach Resort  είχε την τιμή να συνεισφέρει στο σημαντικό έργο της φροντίδας των αρχαιοτήτων της χώρας μας στα πλαίσια της ευγενικής χορηγικής προσφοράς, συνεπικουρώντας στο έργο καθαρισμού των αρχαιολογικών χώρων της  Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

 resized Kastri cleaning - 3

Ο συντονισμός και η εκτέλεση των εργασιών έγινε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου με την παρουσία του μόνιμου αρχαιοφύλακα της περιοχής και με συμμετοχή της ομάδας περιβαλλοντικών αναγκών Creta Maris Green Team και τους επισκέπτες του ξενοδοχείου Creta Maris Beach Resort, προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο τον αρχαιολογικό χώρο και συμβάλλοντας στην προβολή της πολιτισμικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

 resized Kastri cleaning - 1

Υπενθυμίζεται ότι η Creta Maris Green Team αποτελείται από εθελοντές– εργαζόμενους του Creta Maris- και έχει σκοπό να συμμετέχει σε δράσεις που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, όπως καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων, ακτών, δενδροφυτεύσεις κ.λπ. υποστηρίζοντας και συμβάλλοντας, μεταξύ άλλων, στο έργο φορέων όπως η Περιφέρεια Κρήτης, η Νομαρχία Ηρακλείου, οι Δήμοι Νομού Ηρακλείου κ.α.

 resized Kastri cleaning - 5

resized Kastri cleaning - 6

 

Σχετικά με το Creta Maris Beach Resort:

resized Kastri cleaning - 7

Το Creta Maris Beach Resort ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Μεταξά και λειτουργεί από το 1975. Έχει δυναμικότητα 680 δωμάτια, σουίτες και bungalows, 6 εστιατόρια, 7 μπαρ, 7 πισίνες, γυμναστήριο, Hammam Spa, Children’s Club, και πολλούς χώρους για εξωτερικές και εσωτερικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες.

Λίγα λόγια για τον αρχαιολογικό χώρο του Καστρίου:

resized Kastri cleaning - 7

Ο βράχος του Καστρίου συμπυκνώνει σε μια μικρή έκταση γης όλη την ιστορία της αρχαίας Χερσονήσου. Είναι ένα παλίμψηστο, στο οποίο κάθε ανθρώπινη γενιά δημιουργούσε πάνω στα ερείπια της προηγούμενης, αξιοποιώντας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καταστροφή. Η αλληλουχία αυτή άλλαξε με δραματικό τρόπο στις μέρες μας, καθώς κι εδώ, όπως σχεδόν παντού, από άγνοια, αδιαφορία ή συμφέρον, η ανθρώπινη δραστηριότητα κατακερμάτισε το παρελθόν και κατέστρεψε την ιστορική συνέχεια. Τα έργα διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου στοχεύουν στην προστασία του πολύτιμου αυτού ιστορικού πυρήνα, αλλά και στην αποκατάσταση του νήματος που θα τον συνδέσει ξανά με την καθημερινή ζωή και το μέλλον του τόπου.

 
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ - Η πλήρης αποκατάσταση του μνημείου απαραίτητη προϋπόθεση για την παρουσία επισκεπτών στην καστρονησίδα
News - Πολιτισμός
Τετάρτη, 07 Ιούνιος 2017 12:24

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ - Η πλήρης αποκατάσταση του μνημείου απαραίτητη προϋπόθεση για την παρουσία επισκεπτών στην καστρονησίδα

img 0190
Το ημιτελές έργο του Υπουργείου Πολιτισμού που βρίσκεται σε αναμονή των διαδικασιών συνέχισης έχει ως αποτέλεσμα η καστρονησίδα Μπούρτζι, το έμβλημα του Ναυπλίου, να έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο.

Το Μπούρτζι δεν μπορεί να δέχεται επισκέπτες έως το πέρας των εργασιών αναστήλωσης.
Μετά την χθεσινή επίσκεψη του στο χώρο ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος δήλωσε: "Η κατάσταση του μνημείου δεν είναι αυτή που όλοι θα θέλαμε και από αισθητικής πλευράς αλλά και σε ότι αφορά την ασφάλεια των πολιτών.
Η επίσκεψη στο χώρο μόνο στην ανάδειξη της ιστορικής μας κληρονομίας δεν ωφελεί. Σε συνεννόηση με την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αργολίδας κυρία Άλκηστη Παπαδημητρίου προχωρούμε στην διακοπή της πρόσβασης στο Μπούρτζι μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών".

 
73η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΑΡΑΚΟΣ – ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ: ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ & ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ
News - Πολιτισμός
Τετάρτη, 07 Ιούνιος 2017 12:14

73η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΖΑΡΑΚΟΣ – ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ: ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ & ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ

 

Με τον προσήκοντα σεβασμό ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα του ολοκαυτώματος που πραγματοποιήθηκαν στην Τοπική Κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Ζάρακος, του Δήμου Ευρώτα το Σάββατο και την Κυριακή ( 3 & 4 Ιουνίου 2017).

 

Ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Γρυπιώτης Ιωάννης στο μήνυμα του τόνισε την ιδιαίτερη αξία της μνήμης απέναντι στην λήθη, που στις σημερινές δύσκολες συνθήκες για την χώρα και τον λαό μας αποκτά νόημα και περιεχόμενο της πορείας προς το μέλλον.

Η Ειρήνη απέναντι στον πόλεμο και η κοινωνική αλληλεγγύη απέναντι στον ατομισμό και την αδιαφορία είναι καθημερινές απαντήσεις και απαιτήσεις των λαών στους ισχυρούς, ώστε να πρυτανεύσει η λογική και ο σεβασμός των κυριαρχικών δικαιωμάτων χωρίς να χρειασθούν ‘’νέοι ποταμοί αίματος’’, για να επανακτηθεί το Διεθνές Δίκαιο και η Ειρήνη στον κόσμο.

 

Η Αντιδήμαρχος Αθηναίων κα. Κοντοσταθάκου Εύα στο μήνυμα της τόνισε ότι η Ελλάδα και ο λαός μας αγωνίστηκαν για τις πανανθρώπινες αξίες και πλήρωσαν βαρύ το τίμημα με ολοκαυτώματα, κατοχή και ποταμούς αίματος.«Ποτέ πια πόλεμος» είναι το μήνυμα. Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Εθνικής Ανεξαρτησίας πρέπει να είναι οδηγός για να υπάρξει Ειρήνη στον ταραγμένο κόσμο και την γεωπολιτική περιοχή μας.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς Γεώργιος, ως κεντρικός ομιλητής των επετειακών εκδηλώσεων, έκανε εκτενή αναφορά για την Εθνική Αντίσταση του λαού μας απέναντι στου Γερμανούς κατακτητές. Το δένδρο της Ελευθερίας ποτίστηκε με βαρύ φόρο αίματος, πείνα, δυστυχία, ολοκληρωτικές καταστροφές των υποδομών της Πατρίδας μας, με Ολοκαυτώματα και εκατόμβες θυμάτων στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, το Βιάννο, στην Χαλκιδική, τον Χορτιάτη, τους Αγίους Αναργύρους (Ζούπαινα), τον Άγιο Δημήτριο και σ’ όλη την Ελλάδα.

Οι θηριωδίες των Γερμανών κατακτητών πρωτοφανείς απέναντι σ’ ένα υπερήφανο λαό που αντιστάθηκε για να κερδίσει την Ελευθερία του και η Ευρώπη την Ειρήνη.

Τέλος, σημείωσε ότι το αίτημα των Γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει πρωτίστως ως ηθικό ζήτημα, όπως επίσης το περίφημο Γερμανικό θαύμα στην μεταπολεμική εποχή στηρίχθηκε στην διαγραφή του χρέους που συνέβαλε και η τραυματισμένη Ελλάδα και αυτό δεν πρέπει να το λησμονεί κανείς!

Κατέληξε με την δέσμευση ότι ως Πρόεδρος των Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών θα εισηγηθεί την ένταξη του Αγίου Δημητρίου στα μαρτυρικά χωριά.

Την Κυριακή μετά την θεία λειτουργία της Πεντηκοστής πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη και Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης κ.κ Ευσταθίου και του Ιερέα του Χωριού π. Νεκταρίου.

Στις Επετειακές Εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους και κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Ολοκαυτώματος :

 • Ο Βουλευτής κ. Αθανάσιος Δαβάκης

 • Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς

 • Η Αντιδήμαρχος Αθηναίων κα, Εύα Κοντοσταθάκου

 • Ο Ταξίαρχος του ΚΕΕΜ κ. Ιορδάνης Χατζινικολάου

 • Ο Ταξίαρχος της Αστυνομικής Δ/νσης Λακωνίας κ. Γιώργος Μαρουδάς

 • Ο Επιπυραγός της Π.Υ Μολάων κ. Χρήστος Νικολέτος

 • Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ Γιάννης Μπουκουβάλας

 • Ο Αντιδήμαρχος Μονεμβάσιας κ. Κώστας Μαυρομιχάλης

 • Ο Πρόεδρος της Τ.Κ Αγίου Δημητρίου κ. Δημήτριος Θεοδωρακάκος

 • Εκπρόσωπος των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

 • Εκπρόσωπος της Εθνικής Αντίστασης

 • Εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου

 • Εκ μέρους του Δήμου Ευρώτα ο Αντιδήμαρχος κ. Δήμος Βέρδος, ενώ παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Γιώργος Σωτηράκος, Ηλίας Παναγιωτακάκος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Σωτήριος Μένεγας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ηλίας Μοίρας και οι κες. Ιωάννα Σάκαρη, Αργυρώ Κρητικάκου και Παναγιώτα Παπαγιανοπούλου.

Στις επετειακές εκδηλώσεις συμμετείχε και το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου.

 
Εγκαίνια του Φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260 - Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Ο πολιτισμός είναι η κοινή μας γλώσσα!
News - Πολιτισμός
Παρασκευή, 02 Ιούνιος 2017 16:11

Εγκαίνια του Φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260 - Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Ο πολιτισμός είναι η κοινή μας γλώσσα!

1η Ιουνίου 2017

resized Peiraios260 June1

Mε μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χτες στο φεστιβάλ Αθηνών στην Πειραιώς 260.

 

Ο κόσμος συνέρρεε από νωρίς για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις που διαχέονταν σε έξι διαφορετικά σημεία του βιομηχανικού συγκροτήματος της Πειραιώς.

 

Στο χώρο Β – τη σκηνή που εγκαινιάστηκε φέτος – η θρυλική βρετανική ομάδα Forced Entertainment ξεκίνησε ένα Σαιξπηρικό μαραθώνιο που θα διαρκέσει 9 ημέρες με 4 έργα κάθε μέρα διάρκειας μίας ώρας. Η έναρξη έγινε με τον «Έμπορο της Βενετίας» που προκάλεσε τον ενθουσιασμό του κοινού και συνεχίστηκε με τρία ακόμη έργα ως τις 11 το βράδυ. Μέχρι τις 9 Ιουνίου, θα παιχτούν τα άπαντα του ελισαβετιανού δραματουργού, για μία μοναδική φορά το καθένα.

resized Politirio Peiraios June1

Σε μια διπλανή – λίγο κρυμμένη – πόρτα βρίσκεται η Λενιώ Κακλέα με τη δικιά της άκρως φεστιβαλική περφόρμανς που έχει ιδιωτικό χαρακτήρα καθώς μπαίνει ένας ή δύο θεατές κάθε φορά: στις 19.00, 19.30, 20.00, 20.30, 21.00, 21.30, 22.00, 22.30. Η παράσταση θα διαρκέσει μέχρι την 1 Ιουλίου.

 

Οι παραδοσιακοί χώροι του Φεστιβάλ, ο Η και ο Δ, ήταν κι αυτοί ενεργοί εχθές. Στον Η, η ανερχόμενη Πολωνή σκηνοθέτιδα Μάρτα Γκουρνίτσκα παρουσίασε μια μοναδική θεατρική μουσική παράσταση, μ’ ένα σύνολο 35 ατόμων επί σκηνής που κατάφεραν να συγκινήσουν και να προβληματίσουν το ενθουσιώδες κοινό για το μέλλον της Ευρώπης. Η παράσταση επαναλαμβάνεται μία ακόμη ημέρα – σήμερα 2 Ιουνίου, στις 21:00.

resized Rosefeldt egainia June1

Στον χώρο Δ, για 4 ημέρες (1-4 Ιουνίου) επαναλαμβάνεται η περσινή επιτυχία του φεστιβάλ Η σφαγή των Παρισίων, από την ομάδα Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη.

Το επιστέγασμα της χθεσινής βραδιάς ήταν τα εγκαίνια της κινηματογραφικής έκθεσης Μανιφέστο με πρωταγωνίστρια την Κέητ Μπλάνσετ. Ο γερμανός καλλιτέχνης και κινηματογραφιστής Γιούλιαν Ρόζεφελντ έχει στήσει 13 γιγαντοοθόνες που προβάλλουν 13 βίντεο εμπνευσμένα από τα μεγάλα καλλιτεχνικά μανιφέστα. Η βραβευμένη αυστραλή ηθοποιός ενσαρκώνει 13 διαφορετικούς χαρακτήρες, ανάμεσα στους οποίους μια εργάτρια, έναν άστεγο, μια δασκάλα κ.α. Κατά γενική ομολογία είναι μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 19 Ιουλίου, από τις 19:00 μέχρι τις 24:00.

 

Δίπλα σε αυτήν παραμένει ενεργή η έκθεση φωτογραφίας της Θεσσαλονίκης, Μια άλλη ζωή: ανθρώπινες ροές, άγνωστες Οδύσσειες, που θα λειτουργεί επίσης μέχρι τις 19 Ιουλίου, τις ίδιες ώρες.

 

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις, ξεκίνησε τη λειτουργία του εχθές και το πωλητήριο του Φεστιβάλ, όπου το κοινό μπορεί να βρει το βιβλίο-πρόγραμμα, αφίσες, κοσμήματα και τσάντες της φετινής διοργάνωσης. Επίσης, τα βιβλία-προγράμματα και άλλα αντικείμενα από περασμένες διοργανώσεις.

 

Μέσα σε αυτό το πολυσυλλεκτικό πολιτιστικό τοπίο οι θεατές και φίλοι του φεστιβάλ που βρέθηκαν εκεί χτες μπόρεσαν μετά τα θεάματα να απολαύσουν το ποτό τους στην γοητευτική, δροσερή αυλή της Πειραιώς με συζητήσεις και σχόλια που κράτησαν ως αργά το βράδυ.

 

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Ο πολιτισμός είναι η κοινή μας γλώσσα!

 


Σελίδα 5 από 684
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών     Η ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση