ATTICANEWS.GR

Member Area
News
Ο Δήμος Παύλου Μελά τίμησε τα 14 γενναία παλικάρια της Ευκαρπίας
News - Πολιτισμός
Σάββατο, 29 Ιούλιος 2017 12:28

Ο Δήμος Παύλου Μελά τίμησε τα 14 γενναία παλικάρια της Ευκαρπίας

resized IMG 20170729 110207

O Δήμος Παύλου Μελά και το Τοπικό Συμβούλιο Ευκαρπίας, τίμησαν το πρωί του Σαββάτου 29 Ιουλίου 2017, παρουσία του Υποπροξένου του Γερμανικού Γενικού Προξενείου Christoph Tannenberger (Κρίστοφ Τάνενμπέργκερ) και των συγγενών των θυμάτων, τους 14 πατριώτες της Ευκαρπίας που εκτέλεσαν πριν από 73 χρόνια, τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στο χώρο που βρίσκεται σήμερα το Μνημείο των παλικαριών – ηρώων.

Η Ευκαρπία πρωτοστατούσε σε κάθε χτύπημα και σαμποτάζ των κατακτητών μέχρι τη μαύρη μέρα της 31ης Ιουλίου του 1944. Ξημερώματα οι κατακτητές συγκέντρωσαν τους κατοίκους στην πλατεία και ζήτησαν 17 ονόματα πατριωτών. Από αυτούς εντόπισαν τους 14 και αφού τους ανέκριναν χωρίς να καταφέρουν να πληροφορηθούν τα ονόματα των συνεργατών τους, τους οδήγησαν στη θέση που βρίσκεται σήμερα το Μνημείο και τους εκτέλεσαν βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειές τους και όλη την περιοχή.

resized 01IMG 20170729 103802

Η εκδήλωση ξεκίνησε με δοξολογία στον ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Ευκαρπίας, επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης απηύθυνε Χαιρετισμό για την ημέρα Μνήμης και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι

«Όλοι αυτοί οι απλοί άνθρωποι τόσο στην Ευκαρπία αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, σφράγισαν ανεξίτηλα με τη θυσία τους, με τη γενναιότητα και την αυταπάρνησή τους, έναν δίκαιο αγώνα και επιτεύχθηκε η έκπληξη, η νίκη, η λευτεριά.

Υποκλινόμαστε όλοι εμείς οι ταπεινοί προσκυνητές, στα 14 ονόματα που χάραξε η Ιστορία στο Μνημείο και διαπιστώνουμε ότι τα τραύματα μας ενώνουν, μας παραδειγματίζουν, μας δυναμώνουν.

Αυτός ο τεράστιος κατάλογος των πόλεων και των χωριών, γεμάτος θύματα του ναζισμού, μας οπλίζει με δύναμη και σοφία, σε καιρούς δύσκολους, σε μια εποχή που ο πλανήτης είναι καζάνι που βράζει, που οι νέοι εθνικοί ανταγωνισμοί από τη μια και τα ισχυρά παγκόσμια συμφέροντα και οι σχεδιασμοί από την άλλη, δημιουργούν εντάσεις και προμηνύουν εξελίξεις επικίνδυνες, ακόμα και πολύ κοντά στην πατρίδα μας.

Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους Ήρωες, τα αδέλφια μας, τους συγγενείς, φίλους, συμπολίτες που θυσιάστηκαν, αλλά και για να προχωρήσουμε.

Δίνοντας καθημερινά τις μικρές και μεγάλες μάχες, πέρα από ιδεολογίες και πολιτικά συστήματα, ξεκινώντας από το ίδιο μας το σπίτι, τους χώρους της εργασίας και της κοινωνικής συνάθροισης, να ενισχύσουμε την αντίσταση απέναντι σε κάθετι που διχάζει, σε κάθετι που μπορεί να οδηγήσει σε επανάληψη παρόμοιων σκηνικών θανάτου και βίας.

Η ενεργή διαδικασία της μνήμης, από θυσίες όπως αυτές των 14 παλικαριών, να μας οδηγήσει στο μονόδρομο της κατανόησης και της συνεργασίας και στη διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης.

Αιωνία τους η Μνήμη! ».

resized 01IMG 20170729 104037

Στο θλιβερό ιστορικό εκείνης της ημέρας αναφέρθηκε και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Ιωσήφ Αράπογλου, αλλά και γενικότερα στην Εθνική Αντίσταση που αναπτύχθηκε με πολλές μορφές σε πόλεις και χωριά, ύπαιθρο και βουνά, και ρίζωσε με εκφραστές γέους και γέρους, άνδρες και γυναίκες και τόνισε ότι

«Σήμερα που ο σύγχρονος κόσμος είναι γεμάτος ανασφάλεια, τυφλή βία, ανισότητες, αδικία, και τα μηνύματα για δημοκρατία, αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία των λαών, είναι επίκαιρα όσο ποτέ, έχουμε υποχρέωση να διασφαλίοσυμε για τα παιδιά μας, ένα ειρηνικό και καλύτερο αύριο».

resized IMG 20170729 104632

Ακολούθησε το προσκλητήριο νεκρών από το υπηρεσιακό στέλεχος του Τμήματος Πολιτισμού Ελένη Χαριτωνίδου που διάβασε μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα τα ονοματεπώνυμα των 14 παλικαριών

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΤΖΕΜΟΓΛΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΛΕΦΕΣΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΛΚΟΓΛΟΥ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΛΚΟΓΛΟΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΡΜΑΚΛΗΣ

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΤΕΝΕΚΕΤΖΗΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΣΙΝΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΤΙΝΟΣ ΤΣΙΝΟΣ

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΣΙΚΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΧΤΣΙΔΗΣ

resized IMG 20170729 105431

Στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο Γερμανός Υποπρόξενος Κρίστοφ Τάνενμπέργκερ , ο Παντελής Μακρής εκπρόσωπος του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης και Προέδρου της διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Δήμου Παύλου Μελά Σάββας Παναγιωτίδης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ευκαρπίας Γιώργος Ασλανίδης και ο σύλλογος ΟΥΣΑΚ με τα εξαιρετικά μικρά του μέλη.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με δεξίωση στον περιβάλλοντα χώρο του Μνημείου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους από τη Διοίκηση, εκτός από το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας – Πολιτισμού και οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Αθάνατος, Στέφανος Βάρφης, Χαρά Αμανατίδου, Κώστας Πάντσης, ο Πρόεδρος της ΙΡΙΣ Παντελής Αδαμούδης, ο Εντεταλμένος Αθανάσιος Λαζαρίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Στάθης Σαββίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης Γεώργιος Λίλτσης, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Ευκαρπίας, μέλη των Διοικήσεων πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της Ευκαρπίας και ο εκ των ιδιοκτητών των Επίπλων Μαρμαρίδη, Γιάννης Μαρμαρίδης.  

 
Το ΥΠΠΟΑ γιορτάζει την πανσέληνο σε 115 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
News - Πολιτισμός
Παρασκευή, 28 Ιούλιος 2017 18:45

Το ΥΠΠΟΑ γιορτάζει την πανσέληνο σε 115 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία 

Image1

Τις βραδιές Αυγουστιάτικης Πανσελήνου θα γιορτάσει και φέτος το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνεχίζοντας μια παράδοση χρόνων. Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία θα ανοίξουν στο κοινό για μια σειρά ιδιαίτερων εκδηλώσεων υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.  

Από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου, με κορυφαία στιγμή την Δευτέρα 7 Αυγούστου, που είναι και η νύχτα της Πανσελήνου, 93 χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας θα πραγματοποιήσουν  δρώμενα (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, θέατρο σκιών) ενώ άλλοι 22 χώροι και μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό, χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων. 

Η είσοδος σε όλους τους ανεξαιρέτως τους χώρους είναι ελεύθερη.

 
Επίσκεψη Διοίκησης Δήμου Παύλου Μελά στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και ενημέρωση για την 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης
News - Πολιτισμός
Πέμπτη, 27 Ιούλιος 2017 17:08

Επίσκεψη Διοίκησης Δήμου Παύλου Μελά στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και ενημέρωση για την 6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης

resized  A2A3666

Επίσκεψη στους χώρους του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, στη Μονή Λαζαριστών, πραγματοποίησαν χθες, Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, μέλη της Διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά, μετά από σχετικό κάλεσμα της Διεύθυνσης του Μουσείου, με στόχο τη γνωριμία, τη δικτύωση και την ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων.

Η ατζέντα της συνάντησης που τη συντόνισε η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΚΜΣΤ, Μουσειολόγος Χρύσα Ζαρκαλή, περιελάμβανε την παρουσίαση των πολιτιστικών δράσεων του κάθε φορέα (Δήμος Παύλου Μελά & ΚΜΣΤ), τη χαρτογράφηση πιθανών κοινών δράσεων και την παρουσίαση της επικείμενης 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης από τους ανθρώπους του Μουσείου, η οποία θα λάβει χώρα από τις 30 Σεπτεμβρίου 2017 έως τις 14 Ιανουαρίου 2018 με γενικό τίτλο «Φαντασιακές Εστίες».

resized  A2A3643

Δεδομένου ότι η Μονή Λαζαριστών, κτίριο τοπόσημο για το Δήμο Παύλου Μελά, είναι η έδρα του ΚΜΣΤ αλλά και ένας εκ των τεσσάρων βασικών χώρων της κεντρικής έκθεσης της Μπιενάλε Θεσσαλονίκης μαζί με το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1), το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ) και την Αγιορειτική Εστία, οι εκπρόσωποι των δύο φορέων συζήτησαν για εκείνους τους τρόπους που οι πολίτες του Δήμου Παύλου Μελά θα επωφεληθούν αυτής της διεθνούς διοργάνωσης, με ειδικές ξεναγήσεις, δράσεις και πρωτοβουλίες που θα ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους, τόσο με τη Μονή Λαζαριστών όσο και με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. 

 

http://www.pavlosmelas.gr/index.php/2015-01-02-08-22-46/topmenu-1454/11499-episkepsi-dioikisis-dimou-paylou-mela-sto-kratiko-mouseio-sygxronis-texnis-kai-enimerosi-gia-tin-6i-bienale-sygxronis-texnis

 
Την Επέτειο της Απελευθέρωσης εόρτασε η ιστορική πόλη της Μονεμβασίας
News - Πολιτισμός
Τετάρτη, 26 Ιούλιος 2017 08:52

Την Επέτειο της Απελευθέρωσης εόρτασε η ιστορική πόλη της Μονεμβασίας

 

Η ιστορική πόλη της Μονεμβασίας και ολόκληρος ο Δήμος Μονεμβασίας γιόρτασε την  επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης, η οποία αποτελεί ημέρα μνήμης και απόδοσης φόρου τιμής, στους αγωνιστές που έδωσαν την ζωή τους για την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους, στις 23 Ιουλίου 1821.

Η Μονεμβασία εόρτασε διατηρώντας με αυτό τον τρόπο ζωντανές τις μνήμες του παρελθόντος, κρατώντας ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας με τις αξίες και τα ιδεώδη της Ελληνικής φυλής.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού ξεκίνησαν το Σάββατο  22 Ιουλίου 2017 με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό – Χορευτικό και Αθλητικό Σύλλογο Μονεμβασίας «Οι Ρίζες», το Χορευτικό Σύλλογο Αργολίδας Δήμου Επιδαύρου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσιάς Χαλκίδας και τον Λαογραφικό Σύλλογο Μεγάρων «Ο Χορός της Τράτας».

Παρουσιάστηκαν χοροί από διάφορα μέρη της Ελλάδας (Κύθηρα, Μωρηά, Εύβοια, Μέγαρα, Κυκλάδες), αναδεικνύοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά. Αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια στα χορευτικά τμήματα των παραπάνω συλλόγων τα οποία διατηρούν και μεταλαμπαδεύουν στις επόμενες γενιές τον πολιτιστικό πλούτο της Ελλάδας.

Την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 εψάλη ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του «Ελκομένου Χριστού», χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου. Ακολούθησε Δοξολογία εις ανάμνηση της Δοξολογίας που τελέστηκε με την παράδοση του Κάστρου στους Έλληνες, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Σαράντος Καργάκος, Ιστορικός. Τέλος στην πλατεία του Ελκομένου έγινε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας έλαβε χώρα η αναπαράσταση της πυρπόλησης της τούρκικης γόλετας, από τα ελληνικά πλοία. Πρόκειται για την αναπαράσταση ενός πολεμικού ναυτικού επεισοδίου και συγκεκριμένα για την πυρπόληση μιας τουρκικής γολέτας, δηλαδή ενός ιστιοφόρου σκάφους από τα ελληνικά πλοία ξημερώματα της 1ης Ιουλίου 1821, γεγονός που επέδρασε καταλυτικά στη μετέπειτα εξέλιξη της πολιορκίας της πόλης. Ο Δήμος Μονεμβασίας εδώ και δεκαπέντε χρόνια πραγματοποιεί το παραπάνω δρώμενο, με τη καθοριστική συμβολή του Αλιευτικού Συλλόγου Μονεμβασίας «Το Λαλούδι».

Η βραδυά συνεχίστηκε με συναυλία από τους Παντελή Θαλασσινό, Αρετή Κετιμέ και τους Τακίμ, ενώ οι εκδηλώσεις έκλεισαν με το φαντασμαγορικό θέαμα της καύσης των βεγγαλικών, στέλνοντας στον ουρανό, το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα.

Στη Δοξολογία που τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Ελκομένου Χριστού παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Δήμου Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο Αναπλ. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Βουλευτής και πρ. Υφυπουργός κ. Αθανάσιος Δαβάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σταύρος Χριστάκος και Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, η αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων κα Εύα Κοντοσταθάκου, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κα Παναγιώτα Αλειφέρη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ, Γιώργος Βουνελάκης και Βασίλειος Κουλουβάκος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Ματούλα Μπελεγρή.

Επίσης στη Δοξολογία παρέστησαν ο Διοικητής του ΚΕΕΜ κ. Ιορδάνης Χατζηνικολάου, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου κ. Δημήτριος Τριγώνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Γιώργος Μαρουδάς, οι Δοικητές του Α.Τ. Μολάων και Α.Σ. Μονεμβασίας κ.κ. Παναγιώτης Γιάννου και Νεκτάριος Γάγκας, ο Λιμενάρχης Νεαπόλεως κ. Ευστάθιος Σκαλίμης, η Υπολιμενάρχης Νεαπόλεως κα Βασιλική Χριστοφοράκη, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μονεμβασίας κ. Δημήτριος Χουσάκος, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίου Ιωάννη, Αγγελώνας, Κουλεντίων κ.κ. Αποστολος Καπελέρης, Σωτήριος Γεώργας και Κωνσταντίνος Ραμάκης,  οι Διευθυντές των Σχολείων της Μονεμβασίας κα Μαρία Κουντούρη, Διευθύντρια Γενικού Λυκείου, κ. Νικόλαος Βλάχος, Διευθυντής Γυμνασίου, κ. Ιωάννης Ξυδιάς, Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου και κα Μαρία Κατσουλάκου, Διευθύντρια Νηπιαγωγείου, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων και πλήθος κόσμου.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθησαν επίσης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χαράλαμπος Κουτσονικολής, Ηλίας Καλογερίνης, Ιωάννης Σουρλάς, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κατερίνα Τσαφατίνου, Θεοδούλη Σπυριδάκου, Αλεξάνδρα Χαραμή, Σοφία Δουμάνη και Παναγιώτης Κόκκορης.

Το monemvasianews.gr οφείλει να τονίσει την άρτια οργάνωση των διήμερων εκδηλώσεων, ενώ παράλληλα αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους εκείνους που εργάσθηκαν γι’ αυτό το σκοπό και συγκεκριμένα:

  • Το Δήμο Μονεμβασίας και τον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Μονεμβασίας, καθώς και όλους εκείνους που φρόντισαν για την οργάνωση των εκδηλώσεων, στέλνοντας το μήνυμα πως για το Δήμο, η Επέτειος Απελευθέρωσης της Μονεμβασίας αποτελεί ξεχωριστό και κορυφαίο γεγονός.
  • Την Ενορία Μονεμβασίας και τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Κρυπωτό, ο οποίος μαζί με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο έδωσαν βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στην δοξολογία που τελέστηκε στον Καθεδρικό ναό του Ελκομένου Χριστού.
  • Την Ελληνική Αστυνομία και την Λιμενική Αρχή, οι οποίοι με υποδειγματικό τρόπο ρύθμισαν την κυκλοφορία αλλά και είχαν το γενικό έλεγχο στους χώρους ευθύνης.
  • Τον Αλιευτικό Σύλλογο Μονεμβασίας «Το Λαλούδι», ο οποίος στηρίζει ενεργά κάθε χρόνο την αναπαράσταση της πυρπόλησης της τουρκικής γολέτας.
  • Το Πολιτιστικό Σύλλογο Μονεμβασίας «Οι Ρίζες» για την ενεργό συμμετοχή του στις εκδηλώσεις.
  • Τους Συλλόγους της Μονεμβασίας για την συνεισφορά και την στήριξή τους.
  • Τη φιλαρμονική του Δήμου και τον αρχιμουσικό, η οποία έδωσε με την παρουσία της τη μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στην συγκεκριμένη επέτειο.

Οι Μονεμβασιώτες απέναντι στον Σουλτάνο και στην αυτοκρατορία που αυτός αντιπροσώπευε, απάντησαν τα εξής στους απεσταλμένους του:

«είπατε ταύτα τω Αμηρά, ότι παν άστυ και φρούριον κτισθέν μετά μηχανής και τέχνης ανθρωπίνης και διοθρωθέν και ασφαλισθέν, πάλιν μεν οι άνθρωποι οι εντός αυτού αξουσίαν έχουσιν. Η δε ημετέρα πατρίς και χώρα ουχ ούτως υπάρχει, αλλ’ η φύσις αυτή εφιλοδώρησε και εκ του Θεού και της του τόπου κρημνότητος την ασφάλειαν έχει. Και όταν θέλησις και βουλή έστι τω Κυρίω, άνωθεν, το θέλημα αυτού γίνεται και ου δυνάμεθα αντιλέγειν, ότι και οις βούλεται χαρίσεται.  ημείς δε ουδεμίαν εξουσίαν έχομεν τα παρά του Θεού κτισθέντα ορίζειν και χαρίζειν».

«Όλοι πορεύονται  με τη συνείδηση του πλούτου της κληρονομιάς μας, που ένας κρυφός αγωγός αιώνων εκχύνει αδιάκοπα μέσα μας» όπως λέει ο Ελύτης για τον ελληνισμό, ενώ ο Γιάννης Ρίτσος αναφέρει: «Εμείς δεν ορίζομεν τίποτες. Του Θεού μαθές τα πάντα. Α θέλει  σας παραδίνει κάστρο, σπίτια, βιος και το τρανό κλειδί της έμπασης».

Η Απελευθέρωση της Μονεμβασίας να αποτελέσει το πέρασμα από το «εγώ στο εμείς», το δρόμο για τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ενώ η μοναδικότητα και η ιδιαιτερότητα του Κάστρου που αποτελεί σπουδαίο πολιτιστικό αγαθό, να είναι η πύλη για την ανάδειξη των ηθικών αξιών και δυνάμεων.

http://www.monemvasianews.gr/%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%80%CE%AD%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%8C%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%83-4/

 


Σελίδα 4 από 693

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο,  Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά! Χαρά και αισιοδοξία ...

«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες) Δέσποινα ...