ATTICANEWS.GR

Member Area
News
Β΄ Κύκλος Κυριακάτικων Περιπάτων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο «Οι Οδύσσειες της Προϊστορίας»
News - Πολιτισμός
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 11:41

Β΄ Κύκλος Κυριακάτικων Περιπάτων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

«Οι Οδύσσειες της Προϊστορίας»

resized ΕΙΚ3

 

Εικ. 3. Άποψη της ενότητας «Πολύτιμα φορτία: μαρτυρίες πολιτισμών» από την περιοδική έκθεση «Οδύσσειες». (Copyright: ΤΑΠΑ / Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο)

Στο πλαίσιο των δράσεων που συνοδεύουν την επετειακή έκθεση «Οδύσσειες», το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο οργανώνει τη δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα και ώρα 12 π.μ. τον δεύτερο κύκλο κυριακάτικων περιπάτων στο μουσείο και σας προσκαλεί να γνωρίσετε τις μόνιμες εκθέσεις των προϊστορικών και αιγυπτιακών αρχαιοτήτων μέσα από τις θεματικές που αναδεικνύουν οι «Οδύσσειες»: ταξίδια στις θάλασσες της ανατολικής Μεσογείου, μυθικές περιπέτειες σε τόπους μακρινούς, γοητευτικές θεότητες, ισχυροί βασιλιάδες και εμπορικές δραστηριότητες, θα ζωντανέψουν μέσα από τις αφηγήσεις αρχαιολόγων της Συλλογής Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων. Ο περίπατος καταλήγει στην έκθεση «Οδύσσειες».

resized ΕΙΚ2

Εικ. 2. Χάλκινο ειδώλιο του θεού Σάραπι. Πρόκειται για συνδυασμό του ελληνικού θεού Δία με τους αιγυπτιακούς θεούς Όσιρι και Άπι. Ελληνιστική περίοδος, 332-30 π.Χ. (αρ. ευρ. 1633) (Copyright: ΤΑΠΑ / Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο)

Οι θεματικές περιηγήσεις του δευτέρου κύκλου είναι:

 

Κυριακή 21 Μαΐου, ώρα 12 π.μ.

(Εκτάκτως για τον μήνα Μάιο, η παρουσίαση μετατίθεται μια εβδομάδα αργότερα):

"Θεοί και δαίμονες..."

Θρησκεία, θεότητες, ιερατείο και γιορτές στη μυκηναϊκή Ελλάδα

 

Κυριακή 11 Ιουνίου, ώρα 12 π.μ.:

Ελλάδα-Αίγυπτος: μια διαχρονική διαπολιτισμική συνάντηση

 

Κυριακή 9 Ιουλίου, ώρα 12 π.μ.:

Η Οδύσσεια των κοσμημάτων: το εμπόριο και η κατεργασία εξωτικών υλών στον Μυκηναϊκό κόσμο

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα 106 82

Τηλ: 213214 4891

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 13:00-20:00, Τρίτη-Κυριακή 09:00-16:00

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

www.namuseum.gr

resized ΕΙΚ1

Εικ. 1. Το δακτυλίδι της Τίρυνθας (από τον λεγόμενο θησαυρό της Τίρυνθας). Χρυσό σφραγιστικό δακτυλίδι, το μεγαλύτερο γνωστό στον μυκηναϊκό κόσμο, με πομπή λεοντοκέφαλων δαιμόνων που προχωρούν προς θεά καθιστή σε θρόνο. Η θεά φορά μακρύ χιτώνα και υψώνει τελετουργικό σκεύος. Πίσω από τον θρόνο διακρίνεται αετός, σύμβολο εξουσίας, ενώ στον ουρανό εικονίζονται ο ‘τροχός’ του ηλίου και η ημισέληνος. 15ος αι. π.Χ. (αρ. ευρ.6208) (Copyright: ΤΑΠΑ / Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο)

Χορηγοί επικοινωνίας:     ΕΡΤ      http://www.typologies.gr/wp-content/uploads/2014/03/%CE%A4%CE%A1%CE%99%CE%A4%CE%9F-%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%9C%CE%9C%CE%91.png

 

 

 
Εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στη Μπιενάλε Βενετίας και επαφές για θέματα πολιτισμού από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Κονιόρδου
News - Πολιτισμός
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 11:21

Εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στη Μπιενάλε Βενετίας και επαφές για θέματα πολιτισμού από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Κονιόρδου

resized P1090520

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου εγκαινίασε την Παρασκευή το περίπτερο της εθνικής εκπροσώπησης στην 57η Διεθνή Καλλιτεχνική Έκθεση της Μπιενάλε Βενετίας. Στους χώρους του παρουσιάζεται η εγκατάσταση του εικαστικού Γιώργου Δρίβα, βασισμένη στην τραγωδία του Αισχύλου «Ικέτιδες»  με τίτλο «Εργαστήριο Διλημμάτων».

Η ελληνική πρόταση που συνδέει καίρια  το παρελθόν με το παρόν με άξονα το δίλλημα απέναντι στο αλλότριο χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες  της φετινής διοργάνωσης. 

Την Υπουργό Πολιτισμού ξενάγησε στην εγκατάσταση ο Γιώργος Δρίβας.  Η Λυδία Κονιόρδου, παρουσία του επιμελητή της έκθεσης Ορέστης Ανδρεαδάκης και της διευθύντριας του Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), Κατερίνας Κοσκινά το οποίο τελεί τα χρέη επίτροπου, εγκαινίασε το ελληνικό περίπτερο λέγοντας μεταξύ άλλων

resized P1090496

«Η φετινή ελληνική συμμετοχή στη κορυφαία εικαστική διοργάνωση, τη Μπιενάλε της Βενετίας, θέτει προς συζήτηση υπό το πρίσμα της εικαστικής τέχνης ένα δίλλημα που δεν είναι καινούργιο. Αλλά όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο: Ποια είναι η στάση μας ως κοινωνία, παγκόσμια, χωρίς εθνικά και κάθε είδους πρόσημα απέναντι στον διωκόμενο; Σε αυτόν που βίαια και βιαστικά εγκαταλείπει την εστία του αναζητώντας γη και ειρήνη, σαν ένας σύγχρονος ικέτης.

Ο Αισχύλος, έθεσε αυτό το ζήτημα με την τραγωδία του “Ικέτιδες” , μεταφέροντας στην αρχαία ορχήστρα το δίλλημα του βασιλιά του Άργους Πελασγού όταν πενήντα γυναίκες από την Αίγυπτο ζήτησαν άσυλο στην πόλη του.

Αυτό το δίλλημα τέθηκε 2500 χρόνια πριν αλλά μας αφορά ατομικά και συλλογικά. Και ο εικαστικός και σκηνοθέτης Γιώργος Δρίβας το υπενθυμίζει με το έργο του».

Το έργο του εικαστικού Γιώργου Σαπουντζή με τίτλο «Sculptures cannot Eat» επισκέφτηκε το προηγούμενο Σάββατο στον χώρο του Αρσενάλε η Υπουργός Πολιτισμού. Ο Έλληνας καλλιτέχνης συμμετέχει  στην κεντρική έκθεση της 57ης Μπιενάλε υπό τον γενικό τίτλο “Viva Arte Viva” που  επιμελήθηκε η διευθύντρια της διοργάνωσης Κριστίν Μασέλ. Η εγκατάσταση που παρουσιάζει αποτελείται από βίντεο, γλυπτά, πολύχρωμα πανιά. Στην έκθεση παίρνουν μέρος 120 καλλιτέχνες.

Στην έκθεση του Βέλγου Εικαστικού Γιάν Φαμπρ που παρουσιάζεται στο Μοναστήρι του Αγίου Γρηγορίου και συνεπιμελείται το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης,  το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Μπέργκαμο (GAMeC) και το Τμήμα Σύγχρονης Τέχνης του Μουσείου Ερμιτάζ ξεναγήθηκε η Υπουργός Πολιτισμού από την διευθύντρια του ΕΜΣΤ Κατερίνα Κοσκινά. Η θεματική έκθεση με τίτλο «Glass and bone sculptures 1977-2017» (Γυαλί και Κόκκαλα) εντάσσεται στο παράλληλο Πρόγραμμα της 57ης Μπιενάλε. 

Η Λυδία Κονιόρδου βρέθηκε το Σάββατο το Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας, το Μουσείο την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και την έδρα της ελληνικής κοινότητας Βενετίας.

 Η Υπουργός Πολιτισμού συζήτησε τη δυνατότητα το Ινστιτούτο πέρα από το ερευνητικό του έργο  να εμπλουτίσει τις συνεργασίες του με διάθεση εξωστρέφειας. Να αναδείξει ένα σημείο επαφής με τη νέα γενιά έτσι ώστε να μεταγγίσει το σπουδαίο κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού που εκπροσωπεί.

Στη συνέχει η Λυδία Κονιόρδου ξεναγήθηκε στο Μουσείο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Εικόνων και στο Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων. Συναντήθηκε επίσης με μέλη της ελληνικής κοινότητας. Αναφορικά με την επίσκεψη της είπε ότι  το ελληνικό στοιχείο είναι αισθητό στην Βενετία και οφείλουμε να το ενισχύσουμε και να στηρίξουμε.

Επίσης κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Βενετία ήρθε σε επαφή με Έλληνες και Ιταλούς που προωθούν την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στη γειτονική χώρα και τον Ελληνικό Πολιτισμό. Όπως τόνισε η Υπουργός «Είναι καταπληκτικό ότι οι μαθητές σε επτακόσια εξήντα σχολεία και κλασικά λύκεια της Ιταλίας, διδάσκονται αρχαία ελληνικά.»

 Το κατώφλι του ιστορικού  θεάτρου της Βενετίας «Λα Φενίτσε» πέρασε το Σάββατο η Υπουργός Πολιτισμού. Ξεναγήθηκε από τον ειδικό για την ιστορία του θεάτρου Λουτσιάνο Αρίτσι στην μόνιμη έκθεση του θεάτρου αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας.  Η σπουδαία ελληνίδα υψίφωνος πραγματοποίησε στη σκηνή του τα πρώτα βήματα της διεθνούς της καριέρας. Το υλικό της έκθεσης αποτελούν προγράμματα, φωτογραφίες αλλά και έργα ζωγραφικής. Στη συνέχεια η Υπουργός παρακολούθησε την παράσταση η «Ωραία Κοιμωμένη» του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι από το μπαλέτο της Όπερας της Ρώμης.

Στον απολογισμό της επίσκεψης άνοιξε τον δρόμο σε μια της στη Βενετία η Υπουργός Πολιτισμού υπογραμμίζοντας ότι «άνοιξε τον δρόμο σε με μια νέα προοπτική συνεργασιών η οποία θα πρέπει να καλλιεργηθεί, ώστε να προκύψουν ενδιαφέρουσες συνέργειες για το μέλλον, ιδίως στον εικαστικό και στον θεατρικό τομέα».

 

Ακολουθεί ο πλήρης  λόγος της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου κατά τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου:

«Η φετινή ελληνική συμμετοχή στη κορυφαία εικαστική διοργάνωση, τη Μπιενάλε της Βενετίας, θέτει προς συζήτηση υπό το πρίσμα της εικαστικής τέχνης ένα δίλλημα που δεν είναι καινούργιο. Αλλά όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο: Ποια είναι η στάση μας ως κοινωνία, παγκόσμια, χωρίς εθνικά και κάθε είδους πρόσημα απέναντι στον διωκόμενο; Σε αυτόν που βίαια και βιαστικά εγκαταλείπει την εστία του αναζητώντας γη και ειρήνη, σαν ένας σύγχρονος ικέτης.

Ο Αισχύλος, έθεσε αυτό το ζήτημα με την τραγωδία του “Ικέτιδες” , μεταφέροντας στην αρχαία ορχήστρα το δίλλημα του βασιλιά του Άργους Πελασγού όταν πενήντα γυναίκες από την Αίγυπτο ζήτησαν άσυλο στην πόλη του.

Αυτό το δίλλημα τέθηκε 2500 χρόνια πριν αλλά μας αφορά ατομικά και συλλογικά. Και ο εικαστικός και σκηνοθέτης Γιώργος Δρίβας το υπενθυμίζει με το έργο του το οποίο εκπροσωπεί τα ελληνικά χρώματα στη Μπιενάλε με τίτλο “Εργαστήριο Διλλημάτων”.

Εμπνεόμενος από το έργο του Τραγικού Ποιητή δημιούργησε με εικαστικά υλικά ένα περιβάλλον που αναδύει τις συνιστώσες οι οποίες κυοφορούν το δίλλημα.

Στο έργο ήχος και εικόνα γίνονται αναπόσπαστα μέρη ένος δαιδαλώδους λαβύρινθου.

Μία σύνθεση που μεταδίδει αφηγηματικά θεμελιακά ερωτήματα της εποχή μας, όπως σε ποια κοινωνία θέλουμε να ζούμε; Τι είδους άνθρωποι επιδιώκουμε να είμαστε; Τι μέλλον επιθυμούμε να φτιάξουμε; Πως εκδηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε αυτούς που είναι υπό διωγμό λόγω πολέμου οικονομικών επιπτώσεων, της διαφορετικότητας και της κλιματικής αλλαγής. Τον διωγμό του άλλου, του αδύναμου.

Συγχαίρω για τη δουλεία του τον Γιώργο Δρίβα και την ομάδα που τον υποστήριξε.

Τον επιμελητή της ελληνική συμμετοχής Ορέστη Ανδρεαδάκη. Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και την διευθύντρια του Κατερίνα Κοσκινά, τη διεύθυνση του Σύγχρονου Πολιτισμού και τη διευθύντρια της υπηρεσίας Κωνσταντίνα Πισκιντζή. Επίσης τους χορηγούς και σε όσους συνέβαλαν στο να εμψυχώσουν και να υλοποιήσουν αυτή την ιδέα δίνοντας υπόσταση με την εικαστική γλώσσα σε ένα ζήτημα που αφορά την Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο. »

 

 
Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Aθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου στην Αμφίπολη
News - Πολιτισμός
Παρασκευή, 12 Μάιος 2017 13:01

Επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού και Aθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου στην Αμφίπολη

Img 0606

«Χρειάζεται να σεβαστούμε το μνημείο στον τύμβο Καστά. Είναι ένας τάφος, ένας τόπος μυστηρίου, τόπος ιερός, και ο χαρακτήρας του πρέπει να μεταδοθεί στους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου της Αμφίπολης.»

Με αυτά τα λόγια η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου μετέδωσε κατά τη σημερινή επίσκεψή της στην Αμφίπολη, το μήνυμα ότι  πρόθεση του ΥΠΠΟΑ, ως θεματοφύλακα της πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι να προχωρήσει στην προστασία και στην ανάδειξη του ταφικού μνημείου με τρόπο που συνάδει στον προορισμό και στον χαρακτήρα του, καθώς και να το καταστήσει προσβάσιμο στο κοινό με σεβασμό στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία του.

Η Υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε επίσημα ότι ξεκινά νέα φάση εργασιών τον Τύμβο Καστά και τον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, χάρη στη συνεργασία του ΥΠΠΟΑ με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ένταξη των έργων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020 με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. Ευρώ, και στο διασυνοριακό πρόγραμμα Ελλάδας- Βουλγαρίας INTERREG με προϋπολογισμό 1 εκατ. Ευρώ. «Γνωρίζω αυτόν τον χώρο από παλιά όταν ερχόμαστε για παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας με το Θεσσαλικό Θέατρο. Είναι σπουδαίος και θα αποτελέσει πόλο έλξης μεγάλου αριθμού επισκεπτών» είπε στους δημοσιογράφους από τα ΜΜΕ της Β. Ελλάδας που ήταν συγκεντρωμένοι εκεί από νωρίς.

Ειδικότερα η νέα φάση εργασιών στον λόφο Καστά «θα προχωρήσει», όπως είπε, «σωστά», με βάση μελέτες που πέρασαν από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και πήραν την έγκριση της Υπουργού. Προβλέπεται συστηματική στερέωση και αποκατάσταση τόσο της μορφής του Τύμβου όσο και του ταφικού περιβόλου, με στόχο, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ελεγχόμενης επισκεψιμότητας. Έχει επίσης δρομολογηθεί η απαλλοτρίωση του συνόλου των ομόρων αγροτεμαχίων, η οποία είναι απαραίτητη για τη διαχείριση των ομβρίων υδάτων και την προστασία ολόκληρου του μνημείου.

Μέσα στο μνημείο, πρόθεση των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ είναι να αναδιατάξουν και να αραιώσουν τα εσωτερικά υποστυλώματα του θόλου, ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να «διαβάσουν» το μνημείο. Επίσης θα στεγαστεί ο χώρος του προθαλάμου με κέλυφος προστασίας και θα γίνει συντήρηση των ψηφιδωτών και των μαρμαροθετημάτων.

Στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο θα δημιουργηθούν διαδρομές στην περιοχή του Μουσείου, του βόρειου τείχους και των παλαιοχριστιανικών βασιλικών.

Η Λυδία Κονιόρδου είχε προγραμματίσει από καιρό αυτήν την επίσκεψη εργασίας στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης. Συνοδευόταν από τον Διευθυντή του Πολιτικού της Γραφείου Βαγγέλη Πολίτη, από την Γενική Γραμματέα του ΥΠΠΟΑ Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη, από την Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αναστηλώσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων Ευγενία Γατοπούλου, την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ελένη Κουντούρη, και τη Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας Νανά Στασινού. Η επίσκεψή της ξεκίνησε από  το στεγασμένο Γυμνάσιο, συνεχίστηκε στο ταφικό μνημείο του Τύμβου Καστά και έκλεισε με την ξενάγησή της στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αμφίπολης από την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών, Αικατερίνη Μάλαμα.

Στον Τύμβο Καστά την υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωϋσιάδης, οι Δήμαρχοι Σερρών και Αμφίπολης Πέτρος Αγγελίδης και Κωνσταντίνος Μελίτος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Π. Θάνος, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Σεβασλίδης, ο υπεύθυνος στο Τμήμα Πολιτισμού και μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καμαργιάννης, ο αναπληρωτής συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών Μιχάλης Καρτερός, ο πρώην βουλευτής του Συνασπισμού και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αμφίπολης Φειδίας Μελίκης και άλλα στελέχη των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί ήταν και η πρώην Έφορος, και πλέον πρόσφατη ανασκαφέας του Τύμβου Αικατερίνη Περιστέρη που προθυμοποιήθηκε να ξεναγήσει την Υπουργό Πολιτισμού μέσα στο μνημείο μαζί με την Ευγενία Γατοπούλου.

Η Υπουργός Πολιτισμού περιηγήθηκε ολόκληρο τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης που αποτελεί ένα παλίμψηστο από μνημεία διαφόρων εποχών τα οποία αποδεικνύουν την συνεχή χρήση του, και επιτρέπουν στον επισκέπτη να διαβάσει όλη την ιστορία της ανθρώπινης παρουσίας εκεί, από τα αρχαϊκά μέχρι τα νεώτερα χρόνια, με ιδιαίτερη έμφαση στην περίοδο της Μακεδονικής κυριαρχίας. Υπάρχουν πολλές απόψεις για την χρονολόγηση του μνημείου στον λόφο Καστά. Το ΥΠΠΟΑ έχει σχηματίσει άποψη με βάση τα ευρήματα των μέχρι σήμερα ανασκαφών. H Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου αναφέρθηκε σε μια ευρύτερη αίσθηση του μνημείου ως μακεδονικού. Ωστόσο, όπως δήλωσε αργότερα, θα τοποθετηθεί επί της χρονολόγησης αφού προηγηθεί η οριστική και συστηματική τεκμηρίωση της ανασκαφής από την ανασκαφέα Κατερίνα Περιστέρη με σχετική επιστημονική δημοσίευση που θα συζητηθεί δημόσια , όπως επιβάλλει η διεθνής νομοθεσία και η επιστημονική δεοντολογία.

 

 
Με ρεκόρ συμμετοχών ο 6ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών
News - Πολιτισμός
Πέμπτη, 11 Μάιος 2017 16:04

Με ρεκόρ συμμετοχών ο 6ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών

resized podilatikos.gyros04

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου ο 6ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών, ο οποίος ενώνει δυο σημαντικά θέατρα της Αρχαιότητας: το Αρχαίο Θέατρο Διονύσου στην Αθήνα και το Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών και διοργανώνεται από την Κίνηση Πολιτών Για Την Ανάδειξη Του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών – ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ και τον Δήμο Αχαρνών, με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής και του σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ.

resized podilatikos.gyros01

Η εκκίνηση των ποδηλατών πραγματοποιήθηκε στο Αρχαίο Θέατρο Διονύσου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων. Στη συνέχεια το πολυπληθές κομβόι των ποδηλατών έκανε διαδοχικά στάσεις στον Θολωτό Τάφο Αχαρνών στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου και στον Τύμβο του Σοφοκλή στην περιοχή της Βαρυμπόμπης και κατέληξε στο Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών.

resized podilatikos.gyros02

Στον φετινό Ποδηλατικό Αρχαιολογικό Γύρο Αχαρνών συμμετείχαν πάνω από δέκα ποδηλατικές ομάδες από διάφορα μέρη της Αττικής, καθώς και πλήθος ιδιωτών.

resized podilatikos.gyros04

Το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ διοργάνωσε για μια ακόμη χρονιά άψογα τον Αρχαιολογικό Ποδηλατικό Γύρο συμβάλλοντας σημαντικά στην προβολή και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών.

resized podilatikos.gyros06

Η πρόεδρος του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ κα Μαρία Μίχα ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό, τους εργαζομένους του Δήμου Αχαρνών καθώς και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αχαρνών για την υποστήριξη και τη συνδρομή τους στην επιτυχή διοργάνωση του 6ου Ποδηλατικού Αρχαιολογικού Γύρου Αχαρνών.

resized podilatikos.gyros07

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του 6ου Ποδηλατικού Αρχαιολογικού Γύρου Αχαρνών ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:

"Ο Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών έχει καθιερωθεί σαν ένας από τους σημαντικότερους και πιο αξιόλογους θεσμούς για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών. Μέσα από τη διαδρομή και τις στάσεις των ποδηλατών επιτυγχάνεται η προβολή της ιστορικότητας του Δήμου Αχαρνών και των σημαντικών ιστορικών του μνημείων, όπως ο Θολωτός Τάφος και ο Τύμβος του Σοφοκλή. Ή συμμετοχή των δημοτών του Δήμου Αχαρνών αλλά άλλων περιοχών στον Ποδηλατικό Αρχαιολογικό Γύρο Αχαρνών, στέλνει το μήνυμα ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα της ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών και οι προσπάθειες οι δικές μας και της Πολιτείας θα πρέπει να κατευθυνθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Εκτός από τους πολίτες των Αχαρνών σύμμαχός σε αυτή την προσπάθεια παραμένει διαχρονικά το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ με τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του".

resized podilatikos.gyros08

Βίντεο:

http://www.atticanews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18377&Itemid=66

resized podilatikos.gyros10

 

resized podilatikos.gyros11resized podilatikos.gyros12resized podilatikos.gyros13resized podilatikos.gyros14resized podilatikos.gyros15resized podilatikos.gyros16resized podilatikos.gyros05

 

 

 

 

 

 

 


Σελίδα 4 από 778
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir»  του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α.,  στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι
Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι
Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι Η όμορφη ηθοποιός επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον τίτλο «σύμβολο του σεξ» με το ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση