ATTICANEWS.GR

Member Area
News
Δήλωση της Τομεάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας κυρίας Ολ. Κεφαλογιάννη «Η Καμεράτα κινδυνεύει, το Υπουργείο Πολιτισμού κωφεύει»
News - Πολιτισμός
Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2017 19:58

 

Δήλωση της Τομεάρχη Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας κυρίας Ολ. Κεφαλογιάννη

«Η Καμεράτα κινδυνεύει, το Υπουργείο Πολιτισμού κωφεύει»

 

olga kefalogianni

Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 
            «H Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής βρίσκεται δυστυχώς, εδώ και καιρό, σε κατάσταση πλήρους αποδιοργάνωσης. 
 
            Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Ι.Δ. "Μουσικός και Εκπαιδευτικός Οργανισμός Ελλάδας" για μεγάλο χρονικό διάστημα ενημέρωναν και προειδοποιούσαν το Υπουργείο Πολιτισμού για την τραγική κατάσταση του Οργανισμού.
 
            Δεν έλαβαν όμως ποτέ, καμία απάντηση, για την αντιμετώπιση των κατεπειγόντων προβλημάτων γι' αυτό και μετά από ομόφωνη απόφασή τους έχουν παραιτηθεί.
 
            Από τότε μέχρι σήμερα, η απραξία και η αναποφασιστικότητα του αρμόδιου Υπουργείου έχει ως αποτέλεσμα ο Οργανισμός: 
 
            α) Να μην έχει νέο Δ.Σ ώστε – τουλάχιστον – να δύναται κατά νόμο να προσκομίζει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έγγραφα στο ελληνικό δημόσιο και έτσι να λαμβάνει –έστω – την ελάχιστη επιχορήγηση που δικαιούται για την επιβίωσή του
 
            β) Να μην είναι σε θέση να εκπληρώσει τις βασικές του υποχρεώσεις προς Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α., προς εργαζόμενους και τρίτους, με αποτέλεσμα την συσσώρευση οφειλών, αλλά και την επιπλέον επιβάρυνση αυτών με πρόστιμα και προσαυξήσεις
 
            γ) Να αδυνατεί να εκπροσωπηθεί έναντι της Δικαιοσύνης.
 
            Ζητάμε από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λ. Κονιόρδου να μας απαντήσει ποιες ενέργειες και πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει άμεσα, ώστε η Καμεράτα να γίνει βιώσιμη, να συνεχίσει να παράγει πολιτισμό, να λειτουργήσει και πάλι ως πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό».
 

 

 
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας ΚΔΑΠ Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
News - Πολιτισμός
Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2017 19:00

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας ΚΔΑΠ Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

resized ΚΔΑΠ-ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΔΑΠ, του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 στις 06:00, έδωσε το παρόν ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο Πρόεδρος του ΚΔΑΠ κ. Αναστάσιος Γκιολής, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Δημήτρης Κάσσιος, Παναγιώτης Καλύβας και οι γονείς των παιδιών.

resized ΚΔΑΠ-ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ2

Η εκδήλωση έγινε σε πραγματικά «ζεστό» κλίμα, οι μικροί πρωταγωνιστές τα παιδιά γεμάτα ζωντάνια και κέφι τραγούδησαν μαζί με τους μεγάλους και χάρηκαν με τα δώρα που τους μοίρασαν οι δασκάλες τους, μετά την κοπή της πίτας.

resized ΚΔΑΠ-ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ3

Ο Δήμαρχος συνεχάρη το εκπαιδευτικό προσωπικό για την όμορφη εκδήλωση και την εξαιρετική δουλειά που γίνεται με τα παιδιά και ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά.

 
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ Π.Ε. ΛΗΜΝΟΥ
News - Πολιτισμός
Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2017 18:49

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ Π.Ε. ΛΗΜΝΟΥ

resized Φωτογραφία 1

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μύρινα παρουσία των εργαζομένων στο Επαρχείο της Λήμνου, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και όλων των φορέων του νησιού.

resized Φωτογραφία 2

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσίασε τον απολογισμό του έργου της Περιφέρειας για το νησί της Λήμνου καθώς και τον προγραμματισμό για το 2017.

resized Φωτογραφία 4

resized Φωτογραφία 3

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ "Η ΟΜΟΝΟΙΑ" ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ"
News - Πολιτισμός
Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2017 12:30

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ  "Η ΟΜΟΝΟΙΑ"

ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ "Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ"

resized IMG 6834 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε σε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά "Η Ομόνοια", που πραγματοποιήθηκε χθες στo Στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης".

 

Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ. Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά "Η Ομόνοια" κ. Θοδωρής Τσόντος ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους καλή χρονιά με υγεία και δημιουργικότητα.

 resized IMG 6808

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον  χαιρετισμό του, τόνισε:

«Η έντονη πολιτιστική δραστηριότητα της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά "Η Ομόνοια", είναι γνωστή στην πόλη μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε έναν τόσο ενεργό Σύλλογο στον Πειραιά, ο οποίος είναι κοντά μας και συμμετέχει σε εκδηλώσεις του Δήμου. Πρόκειται για έναν δραστήριο Σύλλογο που διατηρεί και μεταλαμπαδεύει  τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτισμό της Κρήτης, συμβάλλοντας παράλληλα στις πολιτιστικές δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο κ. Θοδωρή Τσόντο και τα μέλη της "Ομόνοιας" και εύχομαι να συνεχίσετε το πολυποίκιλο πολιτιστικό και όχι μόνο έργο σας. Εύχομαι του χρόνου τέτοια μέρα να είμαστε πάλι εδώ,  στο φιλόξενο Καραϊσκάκη, με τους συντοπίτες του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Δημοτικού Συμβούλου Πειραιά κ. Βαγγέλη Μαρινάκη,  όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Πρόεδρος της "Ομόνοιας" και να έχει διαμορφωθεί ένα καλύτερο περιβάλλον και για τη χώρα και για την πόλη. Οφείλουμε να διατηρούμε την αισιοδοξία μας, να έχουμε πίστη και ελπίδα».

 

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» από τον Δήμο Πειραιά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, οι Αντιδήμαρχοι κυρία Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, ο κ. Στέλιος Γαϊτανάρος, ο κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου  κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, η Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κυρία Λίνα Αθανασίου και οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι κυρία Εύη Χριστοφορίδου, ο κ. Γιάννης Αλιφραγκής, ο κ. Θοδωρής Σκορδίλης. 

 


Σελίδα 4 από 744

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση