ATTICANEWS.GR

Member Area
News
Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου συνόδευσε τον Πρωθυπουργό της Γεωργίας Γκιόργκι Κβιρικασβίλι στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης
News - Πολιτισμός
Τρίτη, 28 Μάρτιος 2017 16:27

Η Υπουργός Πολιτισμού και  Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου συνόδευσε  τον  Πρωθυπουργό της Γεωργίας Γκιόργκι Κβιρικασβίλι στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

resized IMG 0186  Η Υπουργός Πολιτισμού και  Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου συνόδευσε  σήμερα το μεσημέρι  τον  Πρωθυπουργό  της Γεωργίας Γκιόργκι Κβιρικασβίλι  στην επίσκεψη που πραγματοποίησε  στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

 

Ο γεωργιανός Πρωθυπουργός επισκέφτηκε την Αθήνα με αφορμή τη  δυνατότητα που δόθηκε στους πολίτες της Γεωργίας να ταξιδεύουν χωρίς βίζα στις χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του  Σένγκεν.

 resized IMG 0196

Ο  Γκιόργκι Κβιρικασβίλι εντυπωσιασμένος από το Παρθενώνα ζήτησε αρκετές φορές διευκρινήσεις για τον αρχαίο ναό από τον αρχαιολόγο Νικόλαο Τσονιώτη ο οποίος ξενάγησε τον γεωργιανό πρωθυπουργό.  

 

 Άλλωστε νωρίτερα στην συνάντηση  που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα χαρακτήρισε την  Ελλάδα ως «Λίκνο του πολιτισμού.»

 

Σε συζήτηση που αφορούσε  τον διαμελισμό  των γλυπτών  από τον Λόρδο Ελγιν η Λυδία Κονίορδου είπε ως παράδειγμα στον  Γκιόργκι Κβιρικασβίλι ότι  «είναι παράλογο το χέρι από ένα άγαλμα να βρίσκεται σε ένα μουσείο και το πόδι σε άλλο». Ο γεωργιανός Πρωθυπουργός απάντησε ότι «πρέπει τα γλυπτά να ενώνονται σε ένα σύνολο».

 

 resized IMG 0187

    Αργότερα η Λυδία Κονιόρδου  σε ερώτηση δημοσιογράφου για  τις εντυπώσεις του γεωργιανού  Πρωθυπουργού από την επίσκεψη  του στην Ακρόπολη αλλά και  το πόσο σημαντικό θεωρείται  να προωθηθούν οι πολιτιστικές  ανταλλαγές ανάμεσα στις δύο χώρες, απάντησε «παρά την σύντομη επίσκεψη του  εντυπωσιάστηκε από τον ιερό βράχο και πώς να ήταν και αλλιώς άλλωστε. Ενδιαφέρθηκε για πολλά θέματα και είχαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις δυνατότητες πολιτιστικών ανταλλαγών  ανάμεσα στις δύο χώρες που έχουν πολλούς δεσμούς ιστορικούς,  κοινωνικούς και θρησκευτικούς. Ήδη κάναμε την αρχή κάποιον συζητήσεων που θα συνεχιστούν και με τον πρέσβη της Γεωργίας στην Ελλάδα έτσι ώστε να οριστεί το πλαίσιο πολιτιστικών ανταλλαγών.»

Στην ερώτηση αν οι πολιτιστικές ανταλλαγές διευκολύνονται και από την κατάργηση της βίζας η Υπουργός είπε «με την κατάργηση της βίζας θα αναπτυχθεί η ελεύθερη κίνηση των πολιτών ανάμεσα στις δύο χώρες. Κάτι που θα έχει ως  αποτέλεσμα την σύσφιξη των πολιτιστικών και επιχειρηματικών δεσμών αλλά και την τόνωση του τουρισμού και από τις δύο πλευρές.»

 
Παρουσίαση αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων. 150 ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.
News - Πολιτισμός
Τρίτη, 28 Μάρτιος 2017 15:48

Παρουσίαση αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων.

150 ΧΡΟΝΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.

 

Πέμπτη 30 Μαρτίου, ώρα 12:00

AFISSA mouseio

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη θεμελίωση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου το 2016, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προχώρησαν στην έκδοση μιας αναμνηστικής σειράς έξι γραμματοσήμων, δια μέσου των οποίων η εικόνα εμβληματικών αρχαιοτήτων της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου θα ταξιδέψει στον κόσμο. Η αναμνηστική σειρά εμπνέεται από την επετειακή περιοδική έκθεση «Οδύσσειες» που μιλά για τον άνθρωπο και το ταξίδι της ζωής, τον αδιάκοπο αγώνα του να τιθασεύσει τα στοιχεία της φύσης, να δημιουργήσει πολιτείες ευνομούμενες και να αντιπαλέψει τη φθαρτότητα της ύπαρξής του με τη βοήθεια του έρωτα και της δημιουργικής πράξης.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία παρουσιάζουν την αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων «150 Χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο» την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 και ώρα 12:00 π.μ., στο Αμφιθέατρο του ΕΑΜ (είσοδος από Τοσίτσα 1). Την εκδήλωση θα προλογίσει η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Δρ Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη. 

 
Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει την «Μεγάλη Νηίθ, δημιουργό του κόσμου» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
News - Πολιτισμός
Δευτέρα, 27 Μάρτιος 2017 11:49

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

 

Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει την «Μεγάλη Νηίθ, δημιουργό του κόσμου»

resized Εικ.01

«Η Μεγάλη Νηίθ, δημιουργός του κόσμου». Χάλκινα αναθηματικά αγαλμάτια της 25ης και 26ης Δυναστείας (712-670 π.Χ. και 664-525 π.Χ. αντίστοιχα).

 

Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του.

Μετά από δώδεκα θαυμάσια αντικείμενα που ήρθαν στο φως της έκθεσης έως τώρα, το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται «την Μεγάλη Νηίθ, δημιουργό του κόσμου». Πρόκειται για ένα σύνολο χάλκινων αναθηματικών αγαλματίων της πανίσχυρης και αρχέγονης αιγυπτιακής θεότητας Νηίθ, που παρέμεινε κυρίαρχη στην χώρα του Νείλου από την τέταρτη χιλιετία π.Χ. μέχρι και τον 4ο αι. μ.Χ. Η «Μεγάλη Νηίθ, δημιουργός του κόσμου» αναδύθηκε την Δευτέρα 27 Μαρτίου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ.34) για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 22 Μαΐου 2017.

resized Εικ.02

 

«Η Μεγάλη Νηίθ, δημιουργός του κόσμου». Χάλκινα αναθηματικά αγαλμάτια της 25ης και 26ης Δυναστείας (712-670 π.Χ. και 664-525 π.Χ. αντίστοιχα).

 

Στις 7 και 28 Απριλίου ημέρα Παρασκευή και στις 23 Απριλίου και 7 Μαΐου ημέρα Κυριακή, ώρα 13.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για την «Μοναδική και μυστηριώδη Νηίθ, την γηραιότερη από τους θεούς» και τις ποικίλες όψεις της θρησκευτικής λατρείας στην μαγική γη του Νείλου.

resized Εικ.03

 

Ο Αιγυπτιώτης συλλέκτης, Ιωάννης Δημητρίου εκ Λήμνου.

 

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

resized Εικ.04

 

Αθέατο Μουσείο

 
Παρέλαση: Συγκίνηση και Υπερηφάνεια – Κέρδισαν το πιο θερμό Χειροκρότημα στην Σύρο!
News - Πολιτισμός
Σάββατο, 25 Μάρτιος 2017 15:30

Παρέλαση: Συγκίνηση και Υπερηφάνεια – Κέρδισαν το πιο θερμό Χειροκρότημα στην Σύρο!

 
Συγκινητικές στιγμές τόσο για τον Ελληνισμό όσο και την εκκλησία εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί, ανήμερα της 25ης Μαρτίου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) στην Ερμούπολη της Σύρου με δύο Ιερείς να δίνουν το σωστό παράδειγμα, παρελαύνοντας, γεμίζοντας Εθνική Υπερηφάνεια όλους του Έλληνες και κυρίως τους Συριανούς.
 
 

Ο απανταχού ελληνισμός τιμά σήμερα τους προγόνους του, που άρχισαν την επανάσταση το 1821 ενάντια στον τουρκικό ζυγό, για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι στην πατρίδα μας. Παράλληλα τιμά την Ορθόδοξη πίστη του, εορτάζοντας την επέτειο αναγγελίας της γέννησης του Ιησού. Η 25η Μαρτίου είναι θρησκευτική αλλά και Εθνική εορτή.

Πρωταγωνιστές αυτής της υπέροχης Πρωτοβουλίας, ο Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Γαβαλάς και ο Ιεροδιάκονος Λουκάς Βασάλος. Νέοι και Ιδιαίτερα αγαπητοί Ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, οι οποίοι βρίσκονται δίπλα στην νεολαία αλλά και τους πιστούς, κερδίζοντας της εκτίμηση τους.
 
Ο Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Γαβαλάς κρατώντας απο το χέρι δύο παιδιά του Κατηχητικού σχολείου της Ιεράς Μητρόπολης και ο Ιεροδιάκονος, ως σημαιοφόρος της Εσπερινού Γυμνασίου με τάξεις Λυκείου, καθώς η δίψα για μάθηση τον οδήγησε ξανά στα θρανία!
 
 
Η Ιερά Μητρόπολη έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι δεν βρίσκεται κοντά στην νεολαία με λόγια αλλά με πράξεις. Η φροντίδα είναι να λαμβάνουν τα σωστά μηνύματα οι νέοι μας, με τρόπο κατανοητό και ευχάριστο.
Άλλωστε οι δύο Ιερείς με τον Χριστιανικό τους λόγο ξέρουν να μιλούν κατευθείαν στην καρδιά των νέων ατόμων. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι νέοι δοκιμάζονται σκληρά σε όλους τους τομείς.
 
Παράλληλα, απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα του κόσμου, που είχαν κατακλύσει την πλατεία Μιαούλη και τους αξίζει ειδική μνεία…στην αποψινή Εθνική επέτειο!!!
 
https://cyclades24.gr/2017/03/parelash-syros-xeirokrotima/
 


Σελίδα 1 από 763
1.500 παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία │ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
1.500 παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία │ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
7ο Φεστιβάλ Χορωδιών στο Μέγαρο Μουσικής Χίλια πεντακόσια παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία   Η ...

Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο,  Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του; Ο Κουέντιν Ταραντίνο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση