ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Χαιρετισμός της Περιφερειάρχη Αττικής στην 4η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της ΕΕΝΕ. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 22 Μάιος 2017 13:14

Χαιρετισμός της Περιφερειάρχη Αττικής στην 4η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της ΕΕΝΕ.

resized ΕΕΝΕ 1

Ρ. Δούρου: «Αλλάζουμε το μοντέλο του επιχειρείν παράλληλα με εκείνο του διοικείν γιατί πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία»

«Η ανάταξη της οικονομίας μπορεί να γίνει πραγματικότητα, με αιχμή του δόρατος και καταλύτη την Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας, στο πλαίσιο μιας πραγματικά αποκεντρωτικής πολιτικής, μέσα από ένα νέο Δίκτυο Παραγωγικών Δυνάμεων, δημόσιας και ιδιωτικής επιχειρηματικότητας», υπογράμμισε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, η οποία ήταν μεταξύ των κεντρικών ομιλητών στην 4η Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), με θέμα «Επενδύοντας στο Αύριο: Η Ιδιωτική πρωτοβουλία στην αιχμή της ανάκαμψης».

Η Περιφερειάρχης τόνισε επίσης ότι «προϋπόθεση του νέου προτύπου ανάπτυξης είναι το σοβαρό επενδυτικό περιβάλλον, το σαφές και σταθερό φορολογικό σύστημα και ένα Δημόσιο που να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στο ρόλο του υπεύθυνου και αξιόπιστου εταίρου. Χωρίς τα εμπόδια της γραφειοκρατίας, με αποτελεσματικότητα, μέσα από ευέλικτες συνέργειες με φορείς της επιχειρηματικότητας».

resized ΕΕΝΕ 2

Η ίδια αναφέρθηκε σε ένα «στρεβλό ‘επιχειρείν’» την περίοδο της «επίπλαστης ευμάρειας» το οποίο ήταν απόρροια «παθογενειών και δομικών στρεβλώσεων σχετικά με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα». «Γιατί πολλοί, για πολύ καιρό, είχαν βολευτεί με έναν ιδιωτικό τομέα που αναλάμβανε μόνον εγγυημένα ρίσκα με δημόσιο χρήμα – και συνήθως χωρίς κανένα σχέδιο. Και με ένα δημόσιο τομέα που ήταν καλός και χρήσιμος μόνο υπό διάλυση ή, στην καλύτερη περίπτωση, για να ‘διευκολύνει’ το παρασιτικό είδος της επιχειρηματικότητας που προανέφερα. Την κρατικοδίαιτη ιδιωτική επιχειρηματικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στο νέο πρότυπο επιχειρηματικότητας που προωθεί η Περιφέρεια Αττικής, «μέσα από σειρά πολύμορφων και ποικίλων συνεργειών, είτε με άλλους φορείς του Δημοσίου είτε με φορείς του ιδιωτικού τομέα, χαράσσοντας έναν νέο Οδικό Χάρτη». Αναφερόμενη στη βράβευση νέων επιχειρηματιών στο πλαίσιο του Start-up Awards, σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ, παρατήρησε ότι «βρεθήκαμε μπροστά σε ένα νέο, χειροπιαστό, καινοτόμο, κοινωνικά υπεύθυνο επιχειρείν - το επιχειρείν, όχι του μέλλοντος, αλλά του σήμερα».

Τέλος, η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε σειρά πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Αττικής για τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, της εξωστρέφειας, της καινοτομίας, της έξυπνης εξειδίκευσης, «από τις οποίες ήδη κρινόμαστε». «Ο στόχος μας είναι σαφής: αλλάζουμε το μοντέλο του ‘επιχειρείν’ παράλληλα με εκείνο του διοικείν γιατί πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία. Σε αυτή τη δυναμική διαδικασία, δεν περισσεύει κανείς. Όχι για λόγους αβρότητας. Αλλά για λόγους αποτελεσματικότητας».

 
Ομιλία της Χριστιάνας Καλογήρου στο Διεθνές Συνέδριο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» για το προσφυγικό- μεταναστευτικό PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 22 Μάιος 2017 12:32

Ομιλία της Χριστιάνας Καλογήρου στο Διεθνές Συνέδριο του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» για το προσφυγικό- μεταναστευτικό

resized Φωτογραφία 2

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου μίλησε σήμερα στο Διεθνές Συνέδριο που συνδιοργάνωσαν το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», το Ίδρυμα «Hanns-Seidel» και το think tank για θέματα Ν.Α. Ευρώπης «Südosteuropa-Gesellschaft», με θέμα «Τα Όρια της Ευρώπης: Ασφάλεια, Μετανάστευση, Ανθρώπινα Δικαιώματα».

 

Η Περιφερειάρχης υποστήριξε ότι το ζήτημα της ασφάλειας, είναι και οφείλει να είναι ένα αίτημα διαρκείας για κάθε κοινωνία που επιλέγει να υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα. «Δεν μπορούμε να αγνοούμε ότι οι μεταναστευτικές ροές, η μετακίνηση χιλιάδων ανθρώπων σε κατάσταση μικρής, μεγάλης ή ακραίας αδυναμίας που ζητούν καταφύγιο, προστασία και περίθαλψη, συχνά παρατηρείται ότι ανακινούν αισθήματα φόβου και ανησυχίας. Αυτή η πραγματικότητα δεν μπορεί όμως να είναι καθοριστική, ούτε να επιχρωματίζει ένα τελικό αποτέλεσμα. Αυτή η πραγματικότητα δεν μπορεί παρά, από εμάς, να γίνεται αντικείμενο διαχείρισης και αντιμετώπισης, υπό τα κριτήρια που συγκροτούν τον πυρήνα της πολιτικής και κοινωνικής μας οντότητας, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αναγνωρίζω ότι αυτό είναι μια δοκιμασία. Και η δοκιμασία αυτή γίνεται μεγαλύτερη, καθώς και άλλα παράλληλα στοιχεία, που συνθέτουν αυτό που ονομάζουμεκρίση», συνυπάρχουν την εποχή που διανύουμε», είπε η Περιφερειάρχης.

resized Φωτογραφία 1

Η κα. Καλογήρου παρουσίασε την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ιδιαίτερα τις συνέπειές της για τους κατοίκους, την καθημερινότητά τους, τις συνθήκες ζωής, σημειώνοντας ότι παρά τις σημαντικές επιπτώσεις η τοπική κοινωνία αντιμετωπίζει το προσφυγικό- μεταναστευτικό με ωριμότητα: «Εμείς, στο Βόρειο Αιγαίο, βρεθήκαμε μπροστά σε αυτό το πρωτόγνωρο γεγονός. Και βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την αυτονόητη υποχρέωσή μας να διαχειριστούμε το πρωτόγνωρο αυτό ζήτημα, με οδηγό τα κριτήρια που συγκροτούν τη συνείδησή μας και την ύπαρξή μας. Παρά τα μικρά ή λιγότερο μικρά προβλήματα που προέκυψαν, η τοπική κοινωνία μπορώ να σας πω, επειδή γνωρίζω με βεβαιότητα, ότι στάθηκε άξια των απαιτήσεων που ορίζει η έννοια “ανθρώπινα δικαιώματα”. Δίπλα στις αγωνίες και τα ερωτήματα των ανθρώπων εκφράστηκε ο αλτρουισμός και η αλληλεγγύη. Με ωριμότητα, οι τοπικές κοινωνίες αντιστάθηκαν στις λίγες φωνές ξενοφοβίας και ρατσισμού και έδωσαν παραδείγματα ανθρωπισμού. Πρέπει να το ζήσει κανείς για να αντιληφθεί το βάρος που οι τοπικές κοινωνίες κλήθηκαν να σηκώσουν, αλλά και τη συναισθηματική πίεση, καθώς έρχεσαι καθημερινά αντιμέτωπος με ναυάγια και θάνατο. Γι’ αυτό ποτέ δε θα σταματήσω να υποστηρίζω προς κάθε κατεύθυνση ότι τα νησιά μας έχουν πάντα απόλυτη ανάγκη από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

Επίσης, κάλεσε την Πολιτεία να ξεπεράσει τις αδυναμίες της και να προχωρήσει στην άμεση αποσυμφόρηση των νησιών καθώς και στην ενίσχυση των Υπηρεσιών Ασύλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ελληνική Πολιτεία με τις δομές της, με τις γνωστές διοικητικές της αρρυθμίες και αδυναμίες που γεννούν καθυστερήσεις και πολλαπλασιάζουν προβλήματα -είμαι υποχρεωμένη να πω- δεν ανταποκρίθηκε, με την ταχύτητα και το βαθμό που θα όφειλε, στην πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση. Η ισχύς της συμφωνίας Ε.Ε – Τουρκίας, έχει οδηγήσει τα πράγματα σε μια ισορροπία. Εμείς, ως Περιφέρεια, υποστηρίζαμε και υποστηρίζουμε πρώτον την άμεση ανάγκη αποσυμφόρησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου, γιατί η μεγάλη συγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών και εντάσεις κυοφορεί και λύση δεν αποτελεί, και δεύτερον ζητάμε από την Πολιτεία, που έχει την αποκλειστική ευθύνη της συνολικής διαχείρισης, την ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου. Ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε εύλογο χρόνο, οι αιτούντες άσυλο να παίρνουν απαντήσεις και η διαδικασία να εξελίσσεται και να ολοκληρώνεται».

 
Δημήτρης Κωστούρος (Δήμαρχος Ναυπλιέων): Σε εγρήγορση για το νοσοκομείο PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Κυριακή, 21 Μάιος 2017 16:15
Δημήτρης Κωστούρος (Δήμαρχος Ναυπλιέων): Σε εγρήγορση για το νοσοκομείο
 Dsc 0004
Σε μια συνεχή επαγρύπνηση και εγρήγορση βρίσκεται η δημοτική αρχή στο Ναύπλιο, όσον αφορά την κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης και τις εξελίξεις στον τομέα της υγείας γενικότερα. 
Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος χθες Σάββατο 20 /05 είχε συνάντηση ενημέρωσης στο χώρο του νοσοκομείου με τους εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων για την τρέχουσα κατάσταση και ειδικότερα τη μεθόδευση μεταφοράς του Π .Ε .Δ .Υ. Αργολίδας σε χώρους του νοσοκομείου. 
Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν εκδώσει ψήφισμα που καταδικάζει τη συγκεκριμένη ενέργεια , ανέλυσαν διεξοδικά τα στοιχεία που καθιστούν οποιοδήποτε τέτοιο σχεδιασμό αδύνατο. 
Ο κ. Κωστούρος ,αφού εξέφρασε την απόλυτη και αμέριστη συμπαράστασή του τόσο για το συγκεκριμένο θέμα όσο και για κάθε θέμα του νοσοκομείου, τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει τα προβλήματα που μαστίζουν το νοσοκομείο μας να σταθούν εμπόδιο στην προσφορά των πολύτιμων , απαραίτητων και σημαντικών υπηρεσιών υγείας στους δημότες , αλλά και στους επισκέπτες μας.
Η δημοτική αρχή, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της πάντα , μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες θα ενεργήσει προς κάθε κατεύθυνση, απαιτώντας και πιέζοντας συγχρόνως για την καλύτερη δυνατή λύση των προβλημάτων με μοναδικό στόχο την διατήρηση της "ζωτικής " λειτουργίας του νοσοκομείου Ναυπλίου.
 
Α. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: «Η ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Κυριακή, 21 Μάιος 2017 15:58

Α. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: «Η ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ»

resized 170521-Genoktonia1

Την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που έχει οριστεί η 19η Μαΐου, τίμησε σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, το τρισάγιο και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Στην κεντρική ομιλία του, μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι ο αγώνας για την καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας και τη δικαίωση 353.000 θυμάτων, Ελλήνων του Πόντου, είναι ευθύνη όλων των Ελλήνων κι όχι μόνο του Ποντιακού Ελληνισμού.

resized 170521-Genoktonia2

Έστειλε επίσης σαφές μήνυμα προς την Τουρκία τονίζοντας ότι «οφείλουμε να αγωνιστούμε για τη δικαίωση του αιτήματος της αναγνώρισης της Γενοκτονίας διεθνώς. Δεν επιδιώκουμε το ρεβανσισμό, όμως σταθερή και αδιαπραγμάτευτη επιδίωξη μας, είναι η αναγνώριση και ένα ‘ειλικρινές συγγνώμη’ από την Τουρκία, που ευθύνεται για το φρικτό θάνατο, χιλιάδων αθώων ανθρώπων. Η Γενοκτονία είναι το πιο στυγερό και απάνθρωπο έγκλημα. Η μη αναγνώρισή της όμως, ειδικά από εκείνους που ευθύνονται, συνιστά ένα δεύτερο έγκλημα, το ίδιο απάνθρωπο και το ίδιο καταδικαστέο. Επιτέλους, πρέπει να καταλάβει η Τουρκία, ότι με την παραχάραξη των ιστορικών γεγονότων και την τυφλή αντίδραση και άρνηση της ιστορικής αλήθειας, ναρκοθετεί το δρόμο προς το μέλλον. Η Τουρκία πήρε ένα δρόμο, σκοτεινό και τραχύ, με νέα κηρύγματα μίσους και επεκτατισμού, με ανιστόρητες και υπονομευτικές δηλώσεις, με αμφισβήτηση των Διεθνών Συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είναι και δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν αποδεκτά. H Ελλάδα είναι σταθερά προσηλωμένη στη διεθνή νομιμότητα. Υποστηρίζει την εφαρμογή των αρχών και κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, το σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας, το απαραβίαστο των συνόρων και την ειρηνική επίλυση των διαφορών, καθώς και την προστασία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αρχών. Δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτά».

resized 170521-Genoktonia3

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας υπογράμμισε ότι το ελληνικό κράτος επί πολλά χρόνια έμεινε αμέτοχο στο δράμα του Ποντιακού Ελληνισμού και η καθυστέρηση στην αναγνώριση της Γενοκτονίας, που έλαβε χώρα μόλις το 1994 είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.

«Είναι πράγματι βαρύ το χρέος που φέρουμε στους ώμους μας, εδώ όμως θα δείξουμε την ψυχή μας, που πρέπει να είναι αντάξια τον αδερφών μας, Ελλήνων του Πόντου. Οι Έλληνες του Πόντου, με βαρβαρότητα ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές εστίες, όμως κατάφεραν να ξαναστήσουν τις μνήμες, τα ήθη και τα έθιμα του Πόντου, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Όπου και αν ρίζωσαν οι Πόντιοι, στη Μητροπολιτική Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, με εφόδια την εργατικότητα, το φιλότιμο, τη θέληση και το πείσμα να προκόψουν, κατάφεραν να μεγαλουργήσουν. Όπως και εδώ, στον τόπο μας, την Κεντρική Μακεδονία, ο Ποντιακός Ελληνισμός προσέθεσε τεράστια δυναμική στην ανάπτυξη, τη δημιουργία και την ευημερία», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι οι ημέρες μνήμης όπως η 19η Μαΐου, λειτουργούν ως κάλεσμα εθνικής περισυλλογής και ομοψυχίας, αλλά ταυτόχρονα λειτουργούν ως υπενθύμιση, προς όλες τις κατευθύνσεις, εντός και εκτός των συνόρων της πατρίδας μας, ότι ο Ελληνισμός ποτέ δεν το βάζει κάτω, ποτέ δεν παραδίδει τα όπλα, όποιες δυσκολίες και αν συναντήσει στο διάβα του, όσο μεγάλα και αν είναι τα εμπόδια.

«Γι’ αυτό μην κάνουν κάποιοι το λάθος να υποτιμήσουν τη δύναμη της ψυχής αυτού του Έθνους», είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

 


Σελίδα 3 από 2660
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir»  του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α.,  στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ(Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση