ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Ενημέρωση της Περιφέρειας Αττικής για τη συνδρομή της στην κατάσβεση της πυρκαγιάς PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 15 Αύγουστος 2017 16:38

Ενημέρωση της Περιφέρειας Αττικής για τη συνδρομή της στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

36be927092daae783cbb22234edce90d w847 h420 cp

Σήμερα, ύστερα από σχετικό αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Περιφέρεια Αττικής απέστειλε 3 ερπυστριοφόρα βαρέως τύπου χωματουργικά μηχανήματα, προκειμένου να συμβάλλουν στις επιχειρήσεις περιορισμού της πυρκαγιάς. Πλέον στο μέτωπο της αντιμετώπισης της καταστροφικής πυρκαγιάς από την Περιφέρεια Αττικής επιχειρούν 23 υδροφόρες, 7 ερπυστριοφόρα βαρέως τύπου χωματουργικά μηχανήματα με τις ειδικές πλατφόρμες μεταφοράς τους, 2 μεγάλοι ελαστιχοφόροι φορτωτές καθώς και ένα χωματουργικό μηχάνημα τύπου JCB. Παράλληλα η Περιφέρεια Αττικής εξασφάλισε για 500 πυροσβέστες και εθελοντές την παροχή νερού και πρόχειρου γεύματος, τα οποία συγκεντρώνονται και διανέμονται με βάση το Δημοτικό Κατάστημα Καλάμου.

Στελέχη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται στο μέτωπο της φωτιάς και σε διαρκή επικοινωνία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να ανταποκριθούν σε οποιοδήποτε περαιτέρω αίτημά της.

 
ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 15 Αύγουστος 2017 14:37

ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ

resized 170815-Panagia3

 

Στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο Ημαθίας παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για το Δεκαπενταύγουστο, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Νίκη Καρατζιούλα καιο Θεόφιλο Τεληγιαννίδη.

resized 170815-Panagia2

Ο κ. Τζιτζικώστας παρακολούθησε την εορταστική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, συμμετείχε στην ιερά λιτανεία της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Σουμελά και κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

resized 170815-Panagia1

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με εκπροσώπους των Ποντιακών Σωματείων και των εορταστικών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε:

«Τιμούμε σήμερα εδώ, στο Βέρμιο, στην Παναγία Σουμελά, μια από τις μεγαλύτερες και πιο λαμπρές γιορτές της Ορθοδοξίας, την Κοίμηση της Παναγίας Θεοτόκου. Οι πανηγυρικοί εορτασμοί, στο Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά, της Παναγίας των Ποντίων, με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών μας υπενθυμίζουν πως Παναγία είναι το στήριγμα των Ελλήνων, η πηγή της αισιοδοξίας και η άγρυπνη συμπαραστάτης μας στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε. Η Παναγία Σουμελά αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Κεντρική Μακεδονία και τον Ποντιακό Ελληνισμό, αλλά για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό εντός και εκτός συνόρων. Μια τέτοια ημέρα πίστης και ελπίδας, οφείλουμε να επαναβεβαιώσουμε τη σύμπνοια, την ομοψυχία και την ενότητα, ως προαπαιτούμενα για να βγούμε από τη βαθιά κρίση που μαστίζει τη χώρα μας. Οφείλουμε επίσης ενωμένοι να επαναλάβουμε την αδιαπραγμάτευτη βούλησή μας να αγωνιστούμε ώστε να αναγνωριστεί καθολικά η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Με τη βοήθεια της Παναγίας έχουμε χρέος να τα καταφέρουμε και να οδηγήσουμε όλοι μαζί τη χώρα σε τροχιά προόδου και σταθερότητας, ξεπερνώντας την κρίση και τα προβλήματα που συσσώρευσε στον τόπο και σε κάθε νοικοκυριό».

resized 170815-Panagia4

Χτες, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συμμετείχε στις εκδηλώσεις των εγκωμίων του επιταφίου της Παναγίας και στην περιφορά της εικόνας της Παναγίας Κιλκισσιώτισας, στο Κιλκίς και στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Λιβαδιωτών που ήταν αφιερωμένες στην Παναγία, στα Λιβάδια Κιλκίς (Μεγάλο Λιβάδι), συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη και την Περιφερειακή Σύμβουλο Μιχαλία Καραμισάκη.

resized 170815-Panagia5

 

resized 170815-Panagia6

 
Τελευταία ενημέρωση για τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής στην κατάσβεση της πυρκαγιάς PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 14 Αύγουστος 2017 17:38

Τελευταία ενημέρωση για τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής στην κατάσβεση της πυρκαγιάς

resized EP-308139969

Από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρίθηκε στα αιτήματα του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χτες στην Ανατολική Αττική διαθέτοντας συνολικά 26 υδροφόρες και 7 μηχανήματα έργου. Μετά από αίτημα της Περιφέρειας Αττικής στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σήμερα, Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017 οι Δημοτικές Ενότητες Καλάμου και Καπανδριτίου του Δήμου Ωρωπού, και η Δημοτική Ενότητα Βαρνάβα του Δήμου Μαραθώνα, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Παρακαλούνται οι πολίτες των οποίων οι κύριες κατοικίες επλήγησαν εξαιτίας της πυρκαγιάς και συντρέχει περίπτωση για την κάλυψη αναγκών διαμονής – διατροφής, να απευθύνονται στον Δήμο Ωρωπού, προκειμένου να διαμείνουν σε κοντινά καταλύματα.

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς η Περιφέρεια Αττικής θα βρίσκεται σε ετοιμότητα, προκειμένου να ανταποκριθεί σε τυχόν αιτήματα επιχειρήσεων για ζημιές από την πυρκαγιά. Η καταγραφή ζημιών σε οικίες και η εκκίνηση όλων των διαδικασιών για τις κατά το νόμο προβλεπόμενες οικονομικές ενισχύσεις, θα ξεκινήσει επίσης μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς από τους οικείους Δήμους.

Μετά τη διενέργεια αυτοψιών και την καταγραφή των ζημιών από επιτροπές των Δήμων και της Περιφέρειας σε οικίες και επιχειρήσεις θα υποβληθεί από την Περιφέρεια και το Δήμο αίτημα της οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών.

Τέλος καλούνται οι πολίτες να συμμορφώνονται άμεσα με τις υποδείξεις των Αρχών και να διευκολύνουν το έργο τους, αποφεύγοντας να διέρχονται ή να σταθμεύουν στις οδούς διέλευσης των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, καθώς και να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις από και προς τις περιοχές αυτές.

 
Στ. Αρναουτάκης : Ταυτότητα μας ο Πολιτισμός με "πάντρεμα" του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 14 Αύγουστος 2017 08:44

Στ. Αρναουτάκης : Ταυτότητα μας ο Πολιτισμός με "πάντρεμα" του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό

resized 1

Στις αξίες του πολιτισμού καθώς  και στις πρωτοβουλίες και δράσεις της Περιφέρειας στην ανάδειξη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό των εκλεκτών Κρητικών προϊόντων αλλά και στην διασύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εγκαινιάζοντας αντίστοιχα στο Πέραμα Ρεθύμνου την έκθεση  «παραγωγών –καλλιτεχνών -πολιτιστικών συλλόγων Μυλοποτάμου» αλλά και στην Κίσσαμο  Χανίων το «10ο Φεστιβάλ Κισσαμίτικης κουλτούρας».

resized 2

Οι διοργανώσεις που έγιναν με την στήριξη  της Περιφέρειας Κρήτης  στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία ο δε Περιφερειάρχης αφού ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές Δήμους και πολιτιστικούς συλλόγους τόνισε, ότι, η Περιφέρεια θα συνεχίσει σε συνεργασία με τους φορείς να στηρίζει τέτοιες δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό ,την παιδεία την τοπική παράδοση, προβάλουν τα Κρητικά προϊόντα και συμβάλουν στην τοπική ανάπτυξη και οικονομία. Στην αξία και στους στόχους των διοργανώσεων αναφέρθηκαν  ο Υπουργός Γιώργος Σταθάκης (συμμετείχε στα εγκαίνια του φεστιβάλ στην Κίσσαμο) ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης ,οι Δήμαρχοι Κισσάμου και Μυλοποτάμου αντίστοιχα Θεόδωρος Σταθάκης και Δημήτρης Κόκκινος καθώς και εκπρόσωποι του πολιτισμού των δυο περιοχών οι οποίοι και ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την συνεργασία και στήριξη των συνδιοργανώσεων. Παρόντες επίσης στις δυο διοργανώσεις ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Καλογερής, Μανόλης Χνάρης, Περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

resized 3

«Ο τοπικός μας πολιτισμός με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Κρητικής ταυτότητας, τα εκλεκτά Κρητικά προϊόντα η μοναδικότητα της Κρητικής κουζίνας αποτελούν μερικά από τα πιο ισχυρά συνεκτικά υλικά της κοινωνίας μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αρναουτάκης. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στις δράσεις και στα σχέδια της Περιφέρειας ανέφερε: «Στην Περιφέρεια Κρήτης, έχουμε κατανοήσει ότι ο Πολιτισμός  μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία νέων ευκαιριών επαγγελματικής απασχόλησης, κατά κανόνα υψηλής εξειδίκευσης σε κλάδους αιχμής, οι οποίοι επιπροσθέτως εμφανίζουν υψηλά ποσοστά απασχόλησης των νέων. Τα τελευταία χρόνια, με τον Πολιτισμό δώσαμε μια πολύ πιο ισχυρή ταυτότητα στον Τουρισμό μας. Με τον Τουρισμό δώσαμε μία νέα, αναπτυξιακή δυναμική στην αξιοποίηση του Πολιτισμού μας. Για αυτό το λόγο μέσα από την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού, προχωρήσαμε στη δημιουργική διασύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό και τον αγροδιατροφικό τομέα. Τα επόμενα χρόνια θα προχωρήσουμε παρακάτω, καθιστώντας την Κρήτη μια Περιφέρεια, που στηρίζεται σε βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες, πυλώνες που είναι στενά συνδεδεμένοι μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα ασφαλές πλέγμα, ικανό να εγγυηθεί την αναπτυξιακή περιοχή του συνόλου των Δήμων της Κρήτης, πάντα σε καθημερινή και στενή συνεργασία με τους Δήμους, τις αναπτυξιακές εταιρείες, τα επιμελητήρια και όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς. Η συνέργεια του Πολιτισμού με τον Τουρισμό, την άλλη μεγάλη «βιομηχανία» της Κρήτης, είναι άρρηκτη.»

resized 4

resized 5

resized 6

resized 7

resized 8

resized 9

resized 10

resized 11

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 14 Αύγουστος 2017 14:37
 


Σελίδα 3 από 2150

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο,  Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά! Χαρά και αισιοδοξία ...

«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες) Δέσποινα ...