ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Στην τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης συμμετείχε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2017 17:52

Στην τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης συμμετείχε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Φωτογραφία

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε στη διεθνή τουριστική έκθεση «Vakantiebeurs» που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας από τις 10 έως τις 15 Ιανουαρίου 2017.

 

Στη φετινή διοργάνωση και στο πλαίσιο του θεσμού του τιμώμενου προορισμού που έχει καθιερώσει ο ΕΟΤ Κάτω Χωρών για την ελληνική συμμετοχή, η Λέσβος προβλήθηκε με ειδικές εκδηλώσεις.

 

Συγκεκριμένα, την τρίτη ημέρα της έκθεσης πραγματοποιήθηκε στον κεντρικό χώρο του ελληνικού περιπτέρου παρουσίαση της Λέσβου από την προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Λέσβου κ. Βασιλική Ροδοπούλου, με παράλληλη προβολή video το οποίο προβαλλόταν και όλες τις υπόλοιπες ημέρες έως τη λήξη της έκθεσης.

 

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης υπήρχε μπουφές για να δοκιμάσουν οι παρευρισκόμενοι παραδοσιακά εδέσματα. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε «κυνήγι θησαυρού»  με έπαθλο πακέτο φιλοξενίας στη Λέσβο, αλλά και κλήρωση για δωρεάν διαμονή σε καταλύματα του νησιού για τρεις τυχερούς, μετά από χορηγίες που εξασφάλισε η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας.

 

Παράλληλα, υπήρξε ιδιαίτερη προβολή του ούζου της Λέσβου με τη συμμετοχή του ΕΟΤ στη δράση Culinary Routes, που πραγματοποιήθηκε από τον διοργανωτή της έκθεσης. Η εν λόγω δράση έλαβε χώρα όλες τις ημέρες της έκθεσης με προσφορά ούζου στους επισκέπτες, μετά από χορηγίες που επίσης εξασφάλισε η Διεύθυνση Τουρισμού.

 

Το ολλανδικό κοινό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον συνδυασμό προορισμών σε ένα ταξίδι (island hopping) και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Στο περίπτερο της Περιφέρειας, εκτός από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού που πραγματοποίησαν επαγγελματικές συναντήσεις και ενημέρωσαν το κοινό για τους προορισμούς του Βορείου Αιγαίου, παραβρέθηκαν επαγγελματίες του τουρισμού από τη Λέσβο και τη Σάμο, καθώς και εκπρόσωπος του Δήμου Σάμου.

 

Οι ευγενείς χορηγίες για την προβολή της Λέσβου στην ανωτέρω έκθεση πραγματοποιήθηκαν από  την  αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines, τα ξενοδοχεία  Sunrise στην Εφταλού, Votsala στη Θερμή, Pasiphae στην Καλλονή και Panorama στην Πέτρα καθώς και από τις ποτοποιίες: Πλωμάρι Ισιδώρου Αρβανίτη και ΕΒΑ Μυτιλήνη.

 
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΩΤΗΡΟΣ ΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΡΑΜΠΕΣ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2017 17:45

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΩΤΗΡΟΣ ΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΡΑΜΠΕΣ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΣΗΣ

resized IMG 2334

Η Δημοτική Αστυνομία, πραγματοποίησε επιχείρηση στον πλέον εμπορικό πεζόδρομο της πόλης,  τη Σωτήρος Διός,  ο οποίος πρόσφατα ανακαινίστηκε από τη Δημοτική Αρχή, καθώς παρανόμως σταθμευμένα οχήματα παρεμπόδιζαν την πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία σε ράμπες ΑμεΑ και στους χώρους  φορτοεκφόρτωσης στους κάθετους δρόμους.

resized IMG 2335

Το κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας,  το οποίο αφαίρεσε πινακίδες και βεβαίωσε κλήσεις για παράνομη στάθμευση στους κάθετους δρόμους της Σωτήρος Διός, συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Προσόδων και Εμπορίου κ. Γιάννη Μελά.

resized IMG 2336

Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Προσόδων και Εμπορίου κ. Γιάννης Μελάς, δήλωσε:

"Ο πεζόδρομος της Σωτήρος Διός, ο πλέον εμπορικός δρόμος της πόλης μας, μετά και την πρόσφατη ανάπλαση είναι χρέος όλων μας να τον προφυλάξουμε και να διευκολύνουμε το σύνολο των εμπορικών δραστηριοτήτων, τη διέλευση των πεζών και κυρίως των Ατόμων με Αναπηρία. Για το λόγο αυτό, προβλέφθηκαν στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής ράμπες ΑμεΑ και χώροι φορτοεκφόρτωσης. Οι δημότες και οι επισκέπτες της πόλης, οφείλουν να επιδείξουν τον απαραίτητο σεβασμό για την εύρυθμη λειτουργία του πεζόδρομου της οδού Σωτήρος αλλά και όλης της πόλης. Η λειτουργική και η αισθητική αναβάθμιση της Σωτήρος Διός είναι στόχος υψηλής προτεραιότητας του Δημάρχου Πειραιά και όλοι οι εμπλεκόμενοι Αντιδήμαρχοι καθώς και  οι υπηρεσίες του Δήμου μας,  καθημερινά εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση".

resized IMG 2338

resized IMG 2339resized IMG 2337

 
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΧΟΣ. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2017 17:36

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΧΟΣ.

HomelessInWinter

 

Έκτακτα μέτρα με στόχο την προστασία των ευπαθών ομάδων, και κυρίως των αστέγων, λαμβάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του πολιτικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Από την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017 έως και την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 και κατά τις ώρες 09.00 έως τις 19.00, θα είναι προσβάσιμοι οι θερμαινόμενοι χώροι:

 

  • 4ο παράρτημα Κ.Α.Π.Η. (Γρ. Λαμπράκη 42, τηλέφωνα 2310-212.002, 2310-245.242) και

  • 5ο παράρτημα Κ.Α.Π.Η. (Αλεξανδρείας 27, τηλέφωνα 2310-820.110,2310-863.038)

 

Οι παραπάνω χώροι θα λειτουργήσουν παράλληλα με τις δομές οι οποίες παρέχουν τις υπηρεσίες τους καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, προσφέροντας προσωρινή φιλοξενία σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού:

 

  • Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ (Ανδρέου Γεωργίου 13, τηλ. 2310 – 528.811), από τις 17.00 έως το πρωί της επομένης ημέρας στις 11.00 και το

  • Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων σε συνεργασία με τη ΜΚΟ PRAKSIS (Μοναστηρίου 62, τηλ. 2310 – 527.938), από τις 10.30 έως τις 17.00

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2017 17:42
 
Α. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: «Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2017 17:25

Α. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ: «Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ»

tzitzikostas2

Συνάντηση με το Προεδρείο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο Πρόεδρος των Πυροσβεστών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Τσαλής και ο Αντιπρόεδρος Αντώνης Μαρίνος ενημέρωσαν αναλυτικά τον Περιφερειάρχη για το πρόβλημα που ανακύπτει για τη λειτουργία της Πυροσβεστικής στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα της Θεσσαλονίκης, λόγω της νέας κατανομής θέσεων για το 2017, που αποφασίστηκε και μειώνει τον αριθμό των υπηρετούντων Πυροσβεστών στην πόλη της Θεσσαλονίκης κατά 99.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισαν στον κ. Τζιτζικώστα οι επικεφαλής της Ένωσης, από τους 365 πυροσβέστες, που υπηρετούσαν πέρσι στη Θεσσαλονίκη, φέτος προβλέπεται να υπηρετήσουν 266. Αυτό σημαίνει ότι ένας στους τρεις πυροσβέστες που επανδρώνουν σήμερα τη δύναμη της Πυροσβεστικής στην πόλη θα μετακινηθεί και δε θα εντάσσεται στο δυναμικό της.

 

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε:

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Η αδικαιολόγητη απόφαση για τόσο μεγάλη αποδυνάμωση της Θεσσαλονίκης από έμψυχο δυναμικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αφήνει έκθετη σε πυρκαγιές, πλημμύρες και άλλα έκτακτα φαινόμενα όχι μόνο την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά όλη την Κεντρική Μακεδονία. Δεδομένου ότι η δύναμη της Πυροσβεστικής της Θεσσαλονίκης επεμβαίνει σε περιστατικά σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, είναι αδιανόητο να αφαιρούνται –χωρίς μάλιστα τη σύμφωνη γνώμη των ίδιων των πυροσβεστών- τόσα άτομα από το δυναμικό της. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν μπορεί να δεχτεί αυτή την προσπάθεια αποδυνάμωσης της Πυροσβεστικής, η οποία καλύπτει τις ανάγκες όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, την ώρα που εμείς με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε φροντίζουμε για την ενίσχυση των υπηρεσιών σε μέσα και εξοπλισμό, μέσω και των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, αναγνωρίζοντας εμπράκτως το σημαντικό έργο τους. Από τη Θεσσαλονίκη δεν περισσεύει κανένας πυροσβέστης και δεν πρέπει να μειωθεί περαιτέρω η δύναμη του Σώματος.

Υπενθυμίζω ότι πριν από δέκα χρόνια η Πυροσβεστική στη Θεσσαλονίκη είχε πάνω από 500 πυροσβέστες στη δύναμή της και αν εφαρμοστεί το σχέδιο της Κυβέρνησης θα μείνει με 266. Καλώ την Κυβέρνηση και όλους τους εμπλεκόμενους να επανεξετάσουν άμεσα τη νέα κατανομή θέσεων και να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους για αποδυνάμωση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης. Η μείωση του προσωπικού της Πυροσβεστικής είναι επικίνδυνη».

 

Τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών είναι αποκαλυπτικά:

-Ενώ ο πληθυσμός της Θεσσαλονίκης είναι το 10,26% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, το ποσοστό των πυροσβεστών που κατανέμεται είναι μόλις το 3,56% των υπηρετούντων. Στην Αττική με 35,4% ποσοστό πληθυσμού κατανέμεται το 27,75% των πυροσβεστών.

-Ενώ ο πληθυσμός της Θεσσαλονίκης είναι το 29% του πληθυσμού της Αττικής το ποσοστό των πυροσβεστών που κατανέμονται στην περιοχή είναι 12,84% σε σχέση με εκείνους που κατανέμονται στην Αττική.

-Η σχέση πυροσβεστών προς κατοίκους είναι ενδεικτική: Στην Αττική αντιστοιχούν με τη νέα κατανομή 59 πυροσβέστες για κάθε 10.000 κατοίκους και στη Θεσσαλονίκη μόλις 26.

-Στην πενταετία 2011 – 2015 οι 2.350 πυροσβέστες της Περιφέρειας Αττικής επενέβησαν σε 101.000 συμβάντα, ενώ οι 850 πυροσβέστες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε 47.100.

-Το 2015 αντιστοιχούσαν 13,4 επεμβάσεις ανά πυροσβέστη στη Θεσσαλονίκη και μόλις 6,6 στην Αττική.

 


Σελίδα 3 από 2557

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση