ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Συνάντηση της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου με την Επίτροπο Κορίνα Κρέτσου PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 08:36

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου με την Επίτροπο Κορίνα Κρέτσου.

Συνάντηση με την Επίτροπο

Συνάντηση με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, είχε σήμερα, στις Βρυξέλλες, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο άξονας της επιχειρηματικότητας, που προωθεί η Περιφέρεια Αττικής, μέσα από την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών εξωστρέφειας καθώς και την προώθηση συνεργειών με τους εμπλεκόμενους φορείς (Επιμελητήρια, φορείς, κ.α.).

«Στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε, μέσα από ανοικτές διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης, όσο το δυνατόν περισσότερες πολιτικές που να σχετίζονται με τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, την έξυπνη εξειδίκευση, καθώς και την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των πολιτών προς την κατεύθυνση αυτή», τόνισε μετά από τη συνάντηση η Περιφερειάρχης. «Για το λόγο αυτό στηρίζουμε στρατηγικές στήριξης των νέων μορφών της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας προκειμένου να ανοίξουμε νέες, αναπτυξιακές προοπτικές, όχι μόνο για την Αττική, αλλά ευρύτερα για την οικονομία της χώρας», συνέχισε η ίδια.

 
ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΕΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΝΠΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ 23-3-2017. Αδιάθετα 512 εκατ. για την Ελλάδα από το Ταμείο Μετανάστευσης της ΕΕ. Άλλα 200 εκατ. ευρώ θα διατεθούν φέτος μέσω διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 07:43

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΕΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΝΠΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ 23-3-2017.

Αδιάθετα 512 εκατ. για την Ελλάδα από το Ταμείο Μετανάστευσης της ΕΕ.

Άλλα 200 εκατ. ευρώ θα διατεθούν φέτος μέσω διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων.

33209817810 36b04ddb22 k

Διάλογος του Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ Χρήστου Στυλιανίδη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό στην 122η ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών σήμερα στις Βρυξέλλες

 

Αύξηση του προϋπολογισμού και επιτάχυνση των διαδικασιών στο Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ, ζήτησε ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ

 

Υπάρχουν ακόμη αδιάθετα 512 εκατομμύρια ευρώ για την Ελλάδα από το Ταμείο Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (AMIF), αποκάλυψε ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ κ. Χρήστος Στυλιανίδης απαντώντας στον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό στην 122η ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών σήμερα στις Βρυξέλλες.

«Έχουν διατεθεί γύρω στα 300-350 εκατ. ευρώ μέχρι τώρα και υπάρχουν ακόμη γύρω στα 512 εκατ. ευρώ αδιάθετα που σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα ως τοπικές αρχές να συνεργαστείτε με τις κυβερνητικές υπηρεσίες για να μπορέσετε να απορροφήσετε αυτά τα λεφτά για να εξυπηρετηθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες που είναι στην Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Χρ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε ότι άλλα 200 εκατ. ευρώ θα διατεθούν φέτος στην Ελλάδα ως ανθρωπιστική βοήθεια μέσω των διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Ο κ. Κ. Αγοραστός στην ομιλία του αναφέρθηκε στις κρίσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε ότι «χρειάζεται σχέδιο, στόχευση, ψύχραιμες φωνές, ειλικρινής συνεργασία αλλά και ταχύτητα.

Όσα χρήματα έχει και μπορεί να διαθέσει η ΕΕ για την αντιμετώπιση των κρίσεων, χρειάζεται να διατίθενται γρήγορα και αποτελεσματικά», προέτρεψε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και υπογράμμισε απευθυνόμενος στον Επίτροπο για το μεταναστευτικό – προσφυγικό: «σε χώρες που έχουν δομημένο κράτος δεν μπορεί να χρηματοδοτούνται μη κυβερνητικές οργανώσεις για να υλοποιήσουν έργο που μπορούν να υλοποιήσουν φορείς του δημοσίου, όπως δηλαδή συμβαίνει σε χώρες του τρίτου κόσμου».

Απαντώντας ο κ. Χρήστος Στυλιανίδης συμφώνησε με τον κ. Κ. Αγοραστό ότι «εντός των ευρωπαϊκών θεσμών, λόγω κάποιων γραφειοκρατικών διαδικασιών, υπάρχει αδυναμία να αντιδράσουμε άμεσα και με την ταχύτητα που επιβάλλει η στιγμή και το μέγεθος της κρίσης» και παρέπεμψε το θέμα στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την επανεκκίνηση (restart) της ΕΕ.

Όσον αφορά την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω ΜΚΟ, ο κ. Χρ. Στυλιανίδης κατέστησε σαφές ότι «τα χρήματα της ανθρωπιστικής βοήθειας της ΕΕ λόγω του Πλαισίου Αρχών Ανθρωπιστικής Βοήθειας δεν μπορούν να διατεθούν μέσω κρατικών καναλιών.

Διατίθενται μέσω των εταίρων μας, των διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων», ανέφερε και εξήγησε: «Συνεργαζόμαστε κάτω από πολύ αυστηρούς όρους διαφάνειας και λογοδοσίας με πολύ λίγους, όχι όπως λέγεται στην Ελλάδα με πολλές ΜΚΟ που πολλές απ’ αυτές δεν ξέρει κανείς από πού έρχονται. Έχουν διατεθεί μέχρι τώρα 200 εκατ. για τον προηγούμενο χρόνο, θα διατεθούν άλλα 200 εκατ. φέτος».

Ο κ. Χρ. Στυλιανίδης ανέδειξε με την ευκαιρία τη σημασία των φιλοξενουσών κοινοτήτων (host communities) κι όπως είπε χαρακτηριστικά, «για μας στην ανθρωπιστική κοινότητα είναι μεγάλο και σημαντικό επίτευγμα να κάνουμε αυτήν την περιβόητη συμφιλίωση μεταξύ host and refugee communities.

Θέλω να τονίσω ότι όντως είχαμε φωτεινά παραδείγματα στην Ελλάδα φιλοξενίας και αποδοχής του προσφυγικού κόσμου. Κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό διότι χωρίς τη συνεργασία του απλού ανθρώπου καμία πολιτική δεν μπορεί να φθάσει στο απόγειο της εφαρμογής της», τόνισε ο Επίτροπος της ΕΕ.

ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Κ. Αγοραστός πρότεινε επίσης την αύξηση του προϋπολογισμού και την απλούστευση των διαδικασιών στο Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΤΑΕΕ) προκειμένου να χορηγείται γρηγορότερα μεγαλύτερη βοήθεια στις πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές της ΕΕ.

«Είναι τόσο χρονοβόρες, γραφειοκρατικές και δύσκολες οι διαδικασίες και τόσα λίγα τα χρήματα που από ανάλυση κόστους – οφέλους ίσως σε πολλούς να μην συμφέρει να υποβάλλουν αίτηση στο ΤΑΕΕ, να απογοητεύονται και να μην προχωρούν. Σας μεταφέρω την εμπειρία μας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας που υποβάλλαμε αίτηση για ζημιές από πλημμύρες και καταστροφές και πήραμε τα χρήματα γιατί έχουμε και σχέδιο και επιτροπή διαχείρισης κρίσεων σε όλα τα επίπεδα», επισήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός.

 
Στη Λάρισα το Ιστορικό Ράλι Ελλάδας 2017. Υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Λαρισαίων και Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017 09:05

Στη Λάρισα το Ιστορικό Ράλι Ελλάδας 2017.

Υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Λαρισαίων και Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ)

 

resized IMG 2273

 

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ), για τη διεξαγωγή του σημαντικού πανευρωπαϊκού αγώνα «Ιστορικό Ράλι Ελλάδας 2017», που θα διεξαχθεί στην περιοχή της Λάρισας, τον ερχόμενο Οκτώβριο, υπέγραψαν σήμερα ο δήμαρχος της πόλης κ. Απόστολος Καλογιάννης και ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ κ. Δημήτρης Μιχελακάκης.

 

Με αυτόν τον τρόπο και μετά από απουσία δεκαετιών της πόλης της Λάρισας, από το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το Ιστορικό Ράλι Ελλάδας, δίνει την δυνατότητα για την εμφατική επιστροφή της περιοχής μας και στο χώρο του motor sport.

Η αποδοχή της πρότασης για συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων με την ΟΜΑΕ, έγινε με ευρεία πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ είχε προηγηθεί οκτάμηνη περίοδος επαφών και συζητήσεων, σε τεχνοκρατικό επίπεδο, μεταξύ των δυο πλευρών.

 

Ο ιστορικός αγώνας που θα έχει και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και άλλων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισα, Θεσσαλίας θα διεξαχθεί από τις 13-16 Οκτωβρίου του 2017, με την πόλη της Λάρισας να αποτελέσει το Κέντρο Αγώνα, το σημείο αφετηρίας και τερματισμού, ενώ το Service Park των αυτοκινήτων, θα βρίσκεται στο χώρο της Σκεπαστής Αγοράς Νεάπολης.

resized IMG 2269

«Με αυτήν τη διοργάνωση η Λάρισα μπαίνει στον χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού» επισήμανε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ενώ αναφέρθηκε στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για δράσεις και πρωτοβουλίες εξωστρέφειας και με την προσέλκυση μεγάλων γεγονότων που ως στόχο έχουν την προβολή της Λάρισας, με την πόλη να υποδέχεται επισκέπτες από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης, υπογράμμισε την πολύ καλή συνεργασία του Δήμου με την ΟΜΑΕ για τη διοργάνωση του Ράλλυ Ελλάδας, που αποτελεί ένα σημαντικό πανευρωπαϊκό γεγονός στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

Η Ομοσπονδία σε λογική εξωστρέφειας, μετά το Λουτράκι, την Θεσσαλονίκη και την Λαμία έρχεται στη Λάρισα η οποία πρέπει να γίνει παράδειγμα και για άλλες περιοχές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελακάκης.

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Τάχος επεσήμανε την ευρεία πλειοψηφία με την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχθηκε την υπογραφή του συμφώνου συνεργασία με την ΟΜΑΕ και συμπλήρωσε τα εξής:. «Θέλουμε μεγάλα γεγονότα για την πόλη Προκειμένου να περάσουμε σε μια νέα εποχή που θα φέρει ανάπτυξη», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Επίσης, ο Έφορος Αγωνιστικού του Συλλόγου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Λάρισας Νίκος Χριστοδουλόπουλος επεσήμανε πως η διοργάνωση του αγώνα εντάσσεται στη λογική και το πνεύμα του στρατηγικού σχέδιο μάρκετινγκ για την πόλη υπογραμμίζοντας πως «μέσα από την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην περιοχή θα υπάρχει μεγάλο όφελος για όλους».

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Μιχελακάκης τόνισε πως πρόκειται για μια ιδιαίτερα μεγάλη διοργάνωση, που αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο αριθμό φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μάλιστα, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, στον αγώνα αναμένονται περίπου 130 συμμετοχές με το συνολικό αριθμό πληρωμάτων και αποστολών των ομάδων να υπολογίζονται στα 900 άτομα συνολικά, χωρίς να υπολογίζονται οι επισκέπτες.

 
«Συνάντηση Δημάρχου Δελφών με τον Πρέσβη της Κίνας» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 22 Μάρτιος 2017 19:55

«Συνάντηση Δημάρχου Δελφών με τον Πρέσβη της Κίνας»

resized 01

Στις 14 Μαρτίου, ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Ζου Xiaoli, πραγματοποίησε συνάντηση στην Πρεσβεία με τον Δήμαρχο Δελφών, κ Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο.

 

Ο Πρέσβης Ζου ενημέρωσε το Δήμαρχο για τις σημαντικές προσεχείς διμερείς εκδηλώσεις, όπως η Πολιτιστικές Ανταλλαγές Κίνας-Ελλάδας και το Έτος Συνεργασίας Πολιτιστικής Βιομηχανίας, το δεύτερο Ελληνο-Κινεζικό Φόρουμ Πόλεων. Είπε ότι οι Δελφοί είναι μια περίφημη ιστορική πόλη της Ελλάδας με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και εκτεταμένους τουριστικούς πόρους. Ο Πρέσβης εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Δήμος Δελφών μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τα μοναδικά πλεονεκτήματά του, να επεκτείνει τις ανταλλαγές και να διευρύνει τη συνεργασία με την κινεζική πλευρά. Η κινεζική πρεσβεία στην Ελλάδα επιθυμεί να παράσχει βοήθεια και την υποστήριξή της προς αυτήν την κατεύθυνση.

resized 02

Ο κ. Παναγιωτόπουλος παρείχε πληροφόρηση στον Πρέσβη για τον Δήμο Δελφών. Τόνισε δε ότι ο Δήμος Δελφών είναι πρόθυμος να συμμετάσχει ενεργά στο Πολιτιστικό Έτος, το Φόρουμ Πόλεων και άλλες εκδηλώσεις με σκοπό την ενίσχυση των ανταλλαγών και της συνεργασίας με την κινεζική πλευρά στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, μεταξύ των άλλων.

 


Σελίδα 3 από 2624
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull,  Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση