ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Χαιρετισμός του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 23 Μάιος 2017 18:14

Χαιρετισμός του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

-ΟΠΑ KTIRIO

Μεγάλη τιμή χαρακτήρισε την πρόσκληση να χαιρετίσει τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Κυψέλη,  ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης. Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στις διεθνείς διακρίσεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σημειώνοντας ότι βρίσκεται στην ελίτ των κορυφαίων οικονομικών πανεπιστημίων του κόσμου. 

Εκπροσωπείτε την Ελλάδα που θέλουμε: την Ελλάδα της προσήλωσης στην ακαδημαϊκή αποστολή, την Ελλάδα που αντιστέκεται στην οπισθοδρόμηση και την ήσσονα προσπάθεια, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ακολουθεί η ομιλία του δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη:

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Κυρίες και κύριοι

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας εκπροσωπεί την Ελλάδα που προσπαθεί, την Ελλάδα του ξεχωρίζει, την Ελλάδα που διακρίνεται.

Εκπροσωπεί την Ελλάδα που θέλουμε: την Ελλάδα της προσήλωσης στην ακαδημαϊκή αποστολή, την Ελλάδα που αντιστέκεται στην οπισθοδρόμηση και την ήσσονα προσπάθεια. 

Αποτελεί τιμή για εμένα κύριε πρύτανη, η πρότασή σας να χαιρετίσω τα εγκαίνια του νέου αυτού κτιρίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Λιγότερο από δύο μήνες πριν, νιώσαμε περήφανοι όταν είδαμε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο στην ελίτ των κορυφαίων οικονομικών πανεπιστημίων του κόσμου της λίστας QS. (Quacquarelli Symonds)

Στην κορυφή στα επιστημονικά πεδία της Λογιστικής, της Χρηματοοικονομικής και της Διοίκησης Επιχειρήσεων και πολύ ψηλά στο πεδίο της Πληροφορικής.

Στην κορυφή όμως – μέσα στα 300 πρώτα – και μεταξύ των Business Schools σε όλο τον κόσμο για το 2016, σύμφωνα με τη λίστα Eduniversal. 

Αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σε ένα περιβάλλον πολύ οικείο. Ο δήμος Αθηναίων χρηματοδότησε, μέσω ΕΣΠΑ, την κοιτίδα επιχειρηματικότητας ACE in του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το εντάξαμε στο Δίκτυο Επιχειρηματικότητας του δήμου. Ενώ με το Πανεπιστήμιό σας συνεργαστήκαμε και μέσω του Κόμβου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας INNOVATHENS του δήμου Αθηναίων. Συνεργαστήκαμε με πάνω από 100 νέους επιστήμονες και ερευνητές, οι οποίοι παράλληλα με την κατάρτισή τους  ανέπτυξαν και παρουσίασαν σε ομάδες περισσότερες από 30 καινοτόμες ιδέες σε τεχνολογίες κινητών εφαρμογών.

Ωστόσο για την Αθήνα, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας σημαίνει πολύ περισσότερα: πηγή ζωντάνιας στην καρδιά της, κύτταρο αναζωογόνησης για μία πολύ σημαντική περιοχή, που βρίσκεται σε μία ιστορική καμπή της. 

Για το λόγο αυτό στην προσπάθεια να μην ανακοπεί η ανοδική πορεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, δεν είσαστε μόνοι. Είμαστε σύμμαχοι. Σύμμαχοι σε κάθε πρωτοβουλία αναβάθμισης.

Σύμμαχοι στη μάχη απέναντι στις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, της περιχαράκωσης και της περιθωριοποίησης από το παγκόσμιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, που καθημερινά αποδεικνύετε ότι αντιμετωπίζετε πρόσωπο με πρόσωπο. Με τους καθηγητές, τους φοιτητές, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς, καθώς και τους απόφοίτους σας.

Συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 23 Μάιος 2017 18:18
 
Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Πρόεδρο της Eurobank για θέματα οικονομικής ανάπτυξης PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 23 Μάιος 2017 18:11

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Πρόεδρο της Eurobank για θέματα οικονομικής ανάπτυξης.

1 2

Θέματα που αφορούν την οικονομική ανάπτυξη της Κρήτης συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Πρόεδρο της EUROBANK Νίκο Καραμούζη, ο οποίος βρίσκεται στη Κρήτη ενόψει της αυριανής εκδήλωσης που πραγματοποιεί η διοίκηση της τράπεζας και ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης με θέμα «Προϋποθέσεις ενίσχυσης εξαγωγικού προσανατολισμού της Ελληνικής Οικονομίας» στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιχειρηματικών Αποστολών Go In Crete». Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Χερσόνησο (19:00 ξενοδοχείο Aldemar Knossos Royal) βασικοί ομιλητές θα είναι ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην σημερινή συνάντηση με τον Περιφερειάρχη στην Περιφέρεια, τον Πρόεδρο της Eurobank συνόδευαν: ο γενικός διευθυντής λιανικής τραπεζικής της Eurobank Ιάκωβος Γιαννακλής, ο επικεφαλής γενικής διεύθυνσης δικτύου Eurobank Δημήτρης Κυπαρίσσης, και η επικεφαλής Διεύθυνσης φορέων δημοσίου και μη κερδοσκοπικών οργανώσεων της Eurobank Ελίνα Νικάκη.

 
Ο Γ. Σωφρόνης κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες των Λυκείων του Δήμου Σαρωνικού, που δίνουν τη μάχη των Πανελληνίων Εξετάσεων PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 23 Μάιος 2017 12:37

Ο Γ. Σωφρόνης κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες των Λυκείων του Δήμου Σαρωνικού, που δίνουν τη μάχη των Πανελληνίων Εξετάσεων.

resized IMG 0048

Ευχές για επιτυχία στους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις έδωσε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης.

Ο κ. Σωφρόνης επισκέφθηκε την Παρασκευή 12 Μαΐου και την Τρίτη 23 Μαΐου τα τρία Λύκεια του Δήμου Σαρωνικού, συγκεκριμένα το Α’ Λύκειο Καλυβίων, το Β’ Λύκειο Λαγονησίου και το Α’ Λύκειο Αναβύσσου, προκειμένου να μιλήσει με τους μαθητές, να τους ενθαρρύνει και να ευχηθεί από κοντά, στους ίδιους και στους καθηγητές τους.

resized Img 0044

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Σαρωνικού: «Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην προσπάθεια των νέων παιδιών να υλοποιήσουν τα όνειρά τους και να κερδίσουν ένα καλύτερο μέλλον. Είναι το επισφράγισμα μιας μακρόχρονης προετοιμασίας, που απαιτεί κόπο, αφοσίωση, πίστη και επιμονή.

resized IMG 0053

Εύχομαι στους μαθητές και τις μαθήτριες των Λυκείων μας, που ξεκινούν από την Τετάρτη 7 Ιουνίου τη μάχη των Πανελληνίων, καλή δύναμη, αισιοδοξία και καλά αποτελέσματα που θα δικαιώσουν τους κόπους τους. Θερμές ευχές και στις οικογένειες και στους καθηγητές, που στηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών και μοιράζονται όλα αυτά τα χρόνια τις αγωνίες και τις ελπίδες τους. Οι σκέψεις όλων μας θα είναι μαζί σας.»

resized IMG 0247

Στη διάρκεια των επισκέψεων ο κ. Σωφρόνης προσέφερε, ως αναμνηστικό δώρο, στους τελειόφοιτους μαθητές και στους καθηγητές τους υλικό με το νέο λογότυπο τουριστικής προβολής του Δήμου Σαρωνικού.

resized IMG 0250

 

 
Αλλάζει το παράκτιο μέτωπο – σε τελική ευθεία η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου (Φάση Α’) PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 22 Μάιος 2017 18:10

Αλλάζει το παράκτιο μέτωπο – σε τελική ευθεία η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου (Φάση Α’)

Faliro

Σε τροχιά εκτέλεσης εισέρχεται η κατασκευή των έργων υποδομής για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου (Φάση Α’), προϋπολογισμού 150.000.000 ευρώ με ΦΠΑ, με την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης από την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου. Το έργο χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας.

Πρόκειται για έργο με υπερτοπικό χαρακτήρα που αλλάζει τον προσανατολισμό της Αττικής στο σύνολό της και άρει τον άδικο αποκλεισμό της πρόσβασης των πολιτών προς την παραλία, συνδέοντας την περιοχή με τη θάλασσα. Στο πλαίσιο αυτό, το παράκτιο μέτωπο «επιστρέφει» στους πολίτες ως ζωτικός και αναπόσπαστος χώρος του αστικού ιστού. Οι παρεμβάσεις θα θωρακίσουν αντιπλημμυρικά την ευρύτερη περιοχή Μοσχάτου - Ταύρου, Καλλιθέας, απαλλάσσοντας 160.000 πολίτες από την ανασφάλεια και τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων. Με την υλοποίηση του έργου αλλάζει ριζικά το μοντέλο ανάπτυξης της περιοχής, η οποία και εντάσσεται δυναμικά στον τουριστικό χάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Αττικής, υπερβαίνοντας όλα τα τεχνικά και γραφειοκρατικά εμπόδια, προχώρησε σε χρόνο ρεκόρ στη δημοπρασία του έργου, διεξάγοντας τον πρώτο μεγάλο διαγωνισμό με τον νέο νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις έργων (ν. 4412/2016).

Η πρώτη φάση του έργου, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 21 μήνες, περιλαμβάνει:

  • Μετατόπιση της παραλιακής λεωφόρου προς τη θάλασσα, όπου σε ορισμένα σημεία θα «βυθιστεί». Επί της ουσίας καταργείται ο υπερυψωμένος δρόμος ταχείας κυκλοφορίας που συνδέει τη λεωφόρο Συγγρού με την Εθνική οδό και δημιουργείται νέος δρόμος.

  • Στη θέση αυτού του υπερυψωμένου δρόμου υλοποιείται η κατασκευή ξηρού καναλιού παράλληλου με τον νέο δρόμο, για την υποδοχή των υδάτων.

  • Δημιουργία συστήματος καθαρισμού του Κηφισού και βιολογικού καθαρισμού των ομβρίων υδάτων ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη ποσότητα νερού για το μεγάλο πάρκο που θα δημιουργηθεί. Στο σύστημα αυτό θα λειτουργούν αγωγοί με αμφίδρομη κατεύθυνση ροής και θα μπορούν να «τραβούν» νερό από τη θάλασσα και να «καθαρίζουν» την κοίτη από στάσιμα νερά που προκαλούν πολλά προβλήματα (οσμές, κουνούπια κ.λπ.).

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 22 Μάιος 2017 18:18
 


Σελίδα 2 από 2661
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir»  του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α.,  στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ(Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση