ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Σάββατο, 25 Μάρτιος 2017 15:15

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 resized IMG 0043

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης μετά το πέρας της παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, δήλωσε:

«Εύχομαι πρώτα απ όλα σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου καθώς και χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν. Τιμούμε τους προγόνους μας γιατί τα κατάφεραν,  γιατί ενώθηκαν, γιατί πάλεψαν όλοι μαζί και κέρδισαν.

Δυστυχώς τους θυμόμαστε μόνο, δεν ακολουθούμε το παράδειγμά τους. Θεωρώ, ότι αν πράγματι ενωθούμε και δουλέψουμε όλοι μαζί, μπορούμε να τα καταφέρουμε και να βγάλουμε τη χώρα από τα πολλά αδιέξοδα που  έχει μπει.

Δεν αρκεί μονό να χειροκροτούμε στις επετείους, αλλά να θυμόμαστε, να ενωνόμαστε, να μιμούμαστε τους προγόνους μας και να κερδίζουμε. Να είστε καλά. Χρόνια πολλά σε όλους».    

 

resized IMG 0099

 

resized IMG 0122

resized IMG 0156

 
Δήμος Παύλου Μελά: Γιορτάστηκε ο ΄΄δίκαιος και ηθικός αγώνας΄΄ της 25ης Μαρτίου με εκδηλώσεις σε Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Σάββατο, 25 Μάρτιος 2017 15:07

Δήμος Παύλου Μελά: Γιορτάστηκε ο ΄΄δίκαιος και ηθικός αγώνας΄΄ της 25ης Μαρτίου με εκδηλώσεις σε Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία

resized 1dpm

Γιορτάστηκε στο Δήμο Παύλου Μελά η 196η επέτειος της 25ης Μαρτίου, του μεγάλου ξεσηκωμού του ελληνικού γένους που οδήγησε στη δημιουργία του νεώτερου ελληνικού κράτους, με εκδηλώσεις σε Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία.

Παρουσία του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και τοπικών Συμβούλων, εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, της Αστυνομίας, του Στρατού, των τοπικών συλλόγων - φορέων και κυρίως της σχολικής κοινότητας, εκπαιδευτικών, μαθητών, Γονέων και Κηδεμόνων, γιορτάστηκε ο δίκαιος και ηθικός αγώνας των Ελλήνων, θετικό παράδειγμα για όλους τους λαούς της γης.

resized 2dpm

Αυτή ήταν η κοινή συνισταμένη και το απόσταγμα των δηλώσεων του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη, που τίμησε τις εκδηλώσεις της Δημοτικής Ενότητας Πολίχνης και των εκπαιδευτικών που εκφώνησαν τους πανηγυρικούς της ημέρας στις τρεις Δημοτικές Ενότητες, της Βασιλικής Κύρκου, φιλολόγου του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, του Γεωργίου Ερκοτίδη, Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Πολίχνης και του Πέτρου Βλαχάκου, Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Ευκαρπίας.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με δοξολογίες στους τοπικούς Ιερούς Ναούς Αγίου Ελευθερίου, Αγίου Παντελεήμονος και Αγίου Γεωργίου.

resized 3dpm

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των αγωνιστών του ΄21, όλων εκείνων των επωνύμων και ανωνύμων που μόχθησαν, αγωνίσθηκαν και θυσίασαν τη ζωή τους στο βωμό της ελευθερίας της πατρίδας, οι εκφωνήσεις των πανηγυρικών, καταθέσεις στεφάνων και ο εορτασμός κορυφώθηκε με τις παρελάσεις μαθητών και συλλόγων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία και πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου στην οδό Αγνώστου Στρατιώτη της Πολίχνης, στην Οδό Πολυτεχνείου της Ευκαρπίας και στην Τερψιθέα της Σταυρούπολης όπου παρέλασε πρώτος ο Τριαντάφυλλος Καραβαρσάμης, που γεννήθηκε το 1915 στην Ανατολική Θράκη, αγωνίστηκε στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και φυλακίστηκε στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

resized 4dpm

Η εκπαιδευτικός Βασιλική Κύρκου υπενθύμισε ότι ο μεγάλος δάσκαλος του Γένους Αδαμάντιος Κοραής, προέτρεπε τους νέους της εποχής ΄΄Δράξασθε Παιδείας΄΄ συμβουλή επίκαιρη σήμερα όσο ποτέ, καθώς η παιδεία φωτίζει τη ψυχή και τη συνείδηση και τα νέα παιδιά μπορούν να καλλιεργηθούν με καθαρά και ηθικά πρότυπα από φωτισμένους δασκάλους και να κερδίσουν το στοίχημα της δικιάς τους γενιάς, ξεπερνώντας την κρίση που είναι πρωτίστως κρίση αξιών, παιδείας, πολιτισμού, ιδανικών.

resized 9dpm

resized 5dpm

 
Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη - Πάνδημη συμμετοχή στις παρελάσεις Iγνάτιος Καϊτεζίδης: «Ας κρατήσουμε στη μνήμη την περήφανη εικόνα της νεολαίας μας και ας οπλιστούμε με θάρρος, αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Σάββατο, 25 Μάρτιος 2017 14:18

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη - Πάνδημη συμμετοχή στις παρελάσεις

Iγνάτιος Καϊτεζίδης: «Ας κρατήσουμε στη μνήμη την περήφανη εικόνα της νεολαίας μας και ας οπλιστούμε με θάρρος, αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον»

resized  MG 8268

Πάνδημη ήταν και φέτος η συμμετοχή του κόσμου στις παρελάσεις και τις πανηγυρικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη με αφορμή την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες με την επίσημη δοξολογία και ακολούθως την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας και επιμνημόσυνης δέησης που τελέστηκε στους κατά τόπους Ιερούς Ναούς.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και παρελάσεις της μαθητικής νεολαίας όπου τον δήμο εκπροσώπησαν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι έδωσαν το «παρών» τους σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

resized  MG 8353

Εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και πολίτες, υλοποιώντας και φέτος την προ επταετίας απόφαση του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη να μην υπάρχουν εξέδρες των επισήμων, στάθηκαν δίπλα-δίπλα γιορτάζοντας μαζί σε πανηγυρικό και ενωτικό κλίμα την σημερινή επέτειο. Η μαθητική νεολαία παρέλασε με περηφάνια και σταθερό βήμα εντυπωσιάζοντας για άλλη μία φορά τον κόσμο που συμμετείχε μαζικά και χειροκροτούσε με ενθουσιασμό, ενώ πολλά χειροκροτήματα απέσπασε και το δρώμενο που έγινε στην αρχή της παρέλασης στο Πανόραμα, από μαθητές της Α' και Β' Λυκείου και φοιτήτριες. Με θέμα «Δικαιοσύνη και Ελευθερία» και εμπνευσμένο από την ιστορική αναδρομή στις λαμπρές σελίδες της ιστορίας μας, το δρώμενο ενθουσίασε όλους τους θεατές.

Σε μήνυμα του με αφορμή την σημερινή επέτειο ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, σημείωσε: «Με μεγάλη χαρά και περηφάνια, τιμούμε σήμερα την Επανάσταση του 1821 που άναψε τη φλόγα της εθνικής παλιγγενεσίας για όλους τους Έλληνες. Τιμούμε τα ιστορικά πρόσωπα, την ιστορική διαδρομή και τον αγώνα τους, τιμούμε τα γεγονότα, αλλά και τους αγωνιστές που πολέμησαν για να απελευθερωθεί η χώρα μας από τον Οθωμανικό ζυγό. Τα απίστευτα κατορθώματα των προγόνων μας που οπλισμένοι με το πάθος της ελευθερίας και την πίστη για το δίκαιο αγώνα τους ξεσηκώθηκαν ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία δεν εξηγούνται με την κοινή λογική. Ξυπνούν κάθε φορά την ηρωική Ελλάδα μέσα μας και μας κάνουν εθνικά υπερήφανους. Αυτές τις ώρες που η πατρίδα περνάει δύσκολες στιγμές και η χώρα βυθίζεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης, η ελληνική επανάσταση γίνεται λαμπρό παράδειγμα για το τι μπορούμε να πετύχουμε αν επιδείξουμε κι εμείς το ψυχικό σθένος και την πίστη που επέδειξαν εκείνοι οι ηρωικοί αγωνιστές. Σήμερα για άλλη μια φορά χωρίς εξέδρες και χωρίς αποστάσεις μεταξύ μας, δημοτική αρχή και δημότες γιορτάσαμε μαζί αυτή τη μεγάλη μέρα. Ας κρατήσουμε στη μνήμη την περήφανη εικόνα της νεολαίας μας και ας οπλιστούμε με θάρρος, αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον που οι νέοι μας κρατάνε στα χέρια τους. Χρόνια Πολλά σε όλους!».

resized  MG 8585

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου το απόγευμα ανήμερα της επετείου, παρουσιάσθηκε στο αμφιθέατρο ‘Σταύρος Κουγιουμτζής’ του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος μουσικοθεατρική εκδήλωση με τίτλο «Η Συμβολή των Μακεδόνων στον Αγώνα του 1821» που διοργανώθηκε από τον δήμο Πυλαίας–Χορτιάτη και την Κίνηση Επικοινωνίας Πολιτών Φιλύρου σε συνεργασία με τους συλλόγους συνταξιούχων Τελωνειακών Υπαλλήλων Μακεδονίας και Συνταξιούχων Υπαλλήλων ΟΛΘ Α.Ε.

Να σημειωθεί ότι οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη 22 Μαρτίου με συναυλία με θέμα «Ηρωικά τραγούδια – Εγκώμιο στους Ήρωες του 1821» που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο ‘Σταύρος Κουγιουμτζής’ του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος, σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονία. Επετειακή εκδήλωση με τη συμμετοχή χορωδιακών και χορευτικών τμημάτων του Δήμου πραγματοποιήθηκε και την Πέμπτη 23 Μαρτίου στην Κοινοτική Αίθουσα Ασβεστοχωρίου.

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΣΤΟ Ν. ΦΑΛΗΡΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017 15:33

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΣΤΟ Ν. ΦΑΛΗΡΟ

 Img 9997

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στην  επιμνημόσυνη δέηση που εψάλη στο μνημείο του ήρωα της Επανάστασης του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Ν. Φάληρο, στο πλαίσιο του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ηςΜαρτίου 1821.

 

Στην τελετή ήταν παρών και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά  κ. Γιώργος Δαβάκης.

 

Στεφάνια κατέθεσαν: ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πειραιά, του Τ.Ε.Ι. Πειραιά, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Πειραιά.

Εκ μέρους της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Σαρωνικού κατατέθηκε αντί στεφάνου χρηματικό ποσό στο 1οΕιδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.  

 

Στην τελετή, συμμετείχαν αντιπροσωπείες μαθητών και εκπαιδευτικών  Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, ενώ παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά.

 


Σελίδα 2 από 2624
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull,  Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση