ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Συνάντηση Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου με την Πρέσβειρα της Αγγλίας PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 02 Αύγουστος 2017 15:20

Συνάντηση Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου με την Πρέσβειρα της Αγγλίας

resized 1111

Τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο επισκέφθηκε, την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017, στο γραφείο του, η Πρέσβειρα της Αγγλίας Κέιτ Σμιθ. 
Η συνάντηση διήρκησε μισή ώρα περίπου και είχε ως κύριο αντικείμενο τη διοργάνωση ενός διήμερου συνεδρίου που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Ναύπλιο και συγκεκριμένα στην αίθουσα του Βουλευτικού από την Βρετανική Πρεσβεία.
Στο εν λόγω συνέδριο θα συμμετέχουν και θα επισκεφθούν την πόλη μας Βρετανοί και Έλληνες πολιτικοί που θα συζητήσουν το πολιτικό γίγνεσθαι των δύο χωρών, αξιοποιώντας και αναζητώντας προτάσεις και ανταλλαγές απόψεων με στόχο την ενίσχυση καινούριων πολιτικών νοοτροπιών και δράσεων. 
Ο κ. Κωστούρος αφού εξέφρασε τη χαρά του και την ικανοποίηση του, που για ακόμα μια φορά επιλέγεται η πόλη του Ναυπλίου για τη διεξαγωγή ενός τέτοιου μεγάλου συνεδρίου, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι, «θα δοθεί η ευκαιρία στο Ναύπλιο, αλλά και σε όλο το Δήμο Ναυπλιέων να αναδειχτεί ποικιλοτρόπως σε Ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο». 

 
Ο Δήμος Ιωαννιτών προχωρά στην αποκατάσταση των μνημάτων Ευεργετών και διατηρητέων κτιρίων PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 02 Αύγουστος 2017 13:28

Ο Δήμος Ιωαννιτών προχωρά στην αποκατάσταση των μνημάτων Ευεργετών και διατηρητέων κτιρίων

resized MOΥΛΑΙΜΙΔΗ META

Στην πλήρη αποκατάσταση των τάφων αλλά και των προσόψεων των ακινήτων των κληροδοτημάτων της πόλης μας προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών μέσω του Τμήματος Κληροδοτημάτων.

Η αρχή έγινε με την αποκατάσταση της πέτρινης επιφάνειας στο μνήμα της Ισμήνης Τζαβέλλα και συνεχίστηκαν με αυτά της Ελευθερίας Μπάρκα, του Γεωργίου Μουλαϊμίδη, του Βασιλείου Πυρσινέλλα.

resized ΜΟΥΛΑΙΜΙΔΗ PRIN

Το έργο αφορά απομάκρυνση επικαθίσεων από ρύπους και άλλους ρυπαντές από τις πέτρινες και μαρμάρινες επιφάνειες των μνημάτων με προηγμένης τεχνολογίας αμμοβολή και τις απαραίτητες προδιαγραφές που απαιτούνται για τις εν λόγω εργασίες, καθώς και αντικατάσταση των σπασμένων μαρμάρινων επιφανειών με ίδια υλικά με σκοπό την βέλτιστη αισθητική εικόνα των μνημείων.

Επιπλέον σήμερα ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης του κτηρίου του Κληροδοτήματος Γεωργίου Μουλαϊμίδη στη συμβολή των οδών Μουλαϊμίδη και Μπότσαρη, οι οποίες αφορούν απομάκρυνση των χρωμάτων, γκράφιτι και αφισών στην πρόσοψη του κτηρίου. Στη συνέχεια μετά τον αμμοβολισμό θα γίνει προστασία της πέτρινης επιφάνειας με υλικά που ενδείκνυνται και θα το προστατέψουν από βανδαλισμούς. Οι εργασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

resized MOΥΛΑΙΜΙΔΗ KTIRIO ERGASIES

Στο σχεδιασμό του Τμήματος Κληροδοτημάτων βρίσκονται αποκαταστάσεις όλων των προσόψεων των κτηρίων των ιδιοκτησιών των κληροδοτημάτων.

Θα ακολουθήσει αποκατάσταση της πρόσοψης της οικίας Φερενίκης Καλούδη μόλις εξασφαλιστούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις υπηρεσίες.

resized MOΥΛΑΙΜΙΔΗ KTIRIO PRIN

«Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να αποδώσουμε τιμή στους ευεργέτες αυτή της πόλης. Όλες οι εργασίες γίνονται με μεγάλη προσοχή και σεβασμό και είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα είναι ικανοποιητικό. Τηρώντας τις κείμενες προδιαγραφές και σεβόμενοι τα μνημεία θα εφαρμοστεί και η ανάλογη προστασία για να διατηρηθούν για αρκετό χρονικό διάστημα δεδομένου ότι ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος. Ήδη στους τάφους των Ευεργετών έχει γίνει μια σπουδαία δουλειά η οποία συνεχίζεται και σε κτίρια που ανήκουν σε κληροδοτήματα του Δήμου», δήλωσε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Γεωργία Γιώτη.

 
Μήνυμα Δημάρχου Σαρωνικού για την πυρκαγιά της 31ης Ιουλίου 2017 PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 02 Αύγουστος 2017 12:31

Μήνυμα Δημάρχου Σαρωνικού για την πυρκαγιά της 31ης Ιουλίου 2017

resized 13AAA2E1-1EEB-4A5F-A91E-67766FF32697

Από το απόγευμα της 31ης Ιουλίου και ύστερα από ολονύχτια μάχη με τις πολλές και διαφορετικές εστίες φωτιάς και μετά την πρωινή επέμβαση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, η πυρκαγιά στο Δήμο Σαρωνικού τέθηκε υπό έλεγχο. Άμεσα επίσης αντιμετωπίστηκε και η νέα πυρκαγιά της 1ης Αυγούστου στην περιοχή του Αγίου Πσντελεήμονα Αναβύσσου. Όλος ο μηχανισμός του Δήμου παραμένει σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις. Ευτυχώς, από την έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές και κατοικίες.

resized IMG 0612

Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας με επικεφαλής τους κ.κ. Δ. Σόφο και Δ. Λιοδακάκη , που σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα και την Περιφέρεια Αττικής έσπευσαν από την πρώτη στιγμή  στο σημείο της πυρκαγιάς και έδωσαν πραγματική μάχη με τις φλόγες και τον αέρα.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Δήμους της Αττικής και τον ΣΠΑΠ, ο οποίοι συνέβαλαν αποτελεσματικά με εθελοντές και οχήματα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

resized 11B16D6F-8031-4E33-98F6-376F0CB0268F

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Αντιδημάρχους, στους Δημοτικούς Συμβούλους, στους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων, στους Τοπικούς Συμβούλους, άλλα και στους Δημότες που βοήθησαν με όποια μέσα διέθεταν, αποδεικνύοντας ότι ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες.

resized 23FD587B-0678-488F-9E28-9EF99EEBB76E

Ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να κάνω σε όλες τις εθελοντικές ομάδες του Δήμου μας και των γύρω Δήμων, στο 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σαρωνικού, στους εργαζόμενους του Δήμου Σαρωνικού και σε όλους τους αφανείς ήρωες που προσέφεραν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους. Την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Καλυβίων κυρία Ε. Κρανιά και την Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια κυρία Μ. Γκίνη, ο οποίες κράτησαν ανοιχτό το Κ.Υ. καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

resized 3D39B9F3-D690-44C6-BD83-C73EC8F28AC2

Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ο άριστος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπου παρά το μέγεθος της πυρκαγιάς και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, καταφέραμε να μην πλησιάσει τις κατοικημένες περιοχές και να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και κατοικίες.

resized IMG 0643

Τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουμε σε απολογισμό με σκοπό να αποκατασταθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πλήγματα που προκλήθηκαν στο φυσικό περιβάλλον.

resized IMG 0628

 

resized IMG 0637resized IMG 0645

resized IMG 5502

 
Συνάντηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ενημέρωση από τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης και τον Αντιστράτηγο για τα μέτρα αστυνόμευσης είχε ο Γιάννης Κασσαβός. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 02 Αύγουστος 2017 11:30

Συνάντηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ενημέρωση από τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης και τον Αντιστράτηγο για τα μέτρα αστυνόμευσης είχε ο Γιάννης Κασσαβός.

Img 6739

Την καθιερωμένη πλέον συνάντηση ενημέρωσης για τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στον Δήμο Αχαρνών το τελευταίο 15θημερο πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός με τον Γενικό Γραμματέα  Δημοσίας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη. Ο Γενικός Γραμματέας παρουσίασε στον Δήμαρχο τα αποτελέσματα από τα ολοκληρωμένα προγράμματα αστυνόμευσης και ασφάλειας, που εφαρμόζονται τις τελευταίες ημέρες παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγου Αντώνη Μπάκα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση οι τέσσερις άξονες που η ηγεσία του Υπουργείου είχε δεσμευτεί στην δημοτική αρχή πως θα υλοποιηθούν, έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται. Συγκεκριμένα η ηγεσία είχε δεσμευτεί πρώτον να ιδρύσει στη Δυτική Αττική, με έδρα το Δήμο Αχαρνών, Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής, γεγονός το οποίο έγινε.

Δεύτερη δέσμευση ήταν οι στοχευμένες συνεχείς δράσεις με δυνάμεις Ο.Π.Κ.Ε., Ο.Ε.Π.Τ.Α., ΔΙ.ΑΣ. και τοπικών Υπηρεσιών. Ειδικές επιχειρησιακές δράσεις Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, Οικονομικής Αστυνομίας, με συνδρομή της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Ε.Κ.Α.Μ., Διεύθυνσης Τροχαίας και η Υπηρεσία Εναερίων Μέσων, Υ.Ε.Μ.Σ.Α. Και αυτό γίνεται συνεχώς και αδιαλείπτως για 40 μέρες περίπου.

Τρίτη δέσμευση η ενίσχυση των Υπηρεσιών με αστυνομικό προσωπικό. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα και τον Αντιστράτηγο αυτό έχει ήδη επιτευχθεί σε ένα μέρος ενώ αναμένεται τέλος Σεπτεμβρίου να ενισχυθούν με την τοποθέτηση 500 νέων Αστυφυλάκων.

Τέταρτη υπόσχεση ήταν ότι τα μέτρα, τα οποία για όλους ήταν βέβαιο ότι θα ξεκινήσουν στις 15 με 20 Ιουνίου, θα είχαν συνέχεια, συνέπεια και δεν θα σταματούσαν με τα πρώτα καλά αποτελέσματα.

Οι λέξεις που ο Δήμαρχος συγκράτησε ωστόσο από την ενημέρωση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. ήταν πως η δράση της Αστυνομίας στη Δυτική Αττική θα έχει συνέχεια, συνέπεια αδιάλειπτη και αδιατάρακτη.

«Ευελπιστώ πως τα αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης που δυστυχώς ξεκίνησαν με αφορμή τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου, όχι μόνο θα συνεχιστούν αλλά θα ενταθούν με την είσοδο 500 νέων αστυφυλάκων στην περιοχή μας. Τα μέτρα κινούνται όπως και οι συμπολίτες μου αναφέρουν προς την σωστή κατεύθυνση. Από την αρχή ξεκαθάρισα στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. πως οι πολίτες των Αχαρνών δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Θα παρακολουθούμε στενά τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι συνεργάτες μου, τις δράσεις της Αστυνομίας στην πόλη μας, ώστε να εξαλειφθεί πλήρως το έγκλημα και το αίσθημα ασφάλειας να μην θεωρείται πολυτέλεια, αλλά αναφαίρετο δικαίωμα μας. » δήλωσε ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός.

 


Σελίδα 10 από 2150

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο,  Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά! Χαρά και αισιοδοξία ...

«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες) Δέσποινα ...