ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Κ. Αγοραστός στο 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς:«Τυποποίηση, ταυτότητα και μάρκετινγκ με όρους διεθνής αγοράς για να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία του ελαιολάδου» «Η εποχή του «τενεκέ» πρέπει να περάσει στην ιστορία» «Θα πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιή PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Σάββατο, 01 Απρίλιος 2017 12:23

Κ. Αγοραστός στο 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς:«Τυποποίηση, ταυτότητα και μάρκετινγκ με όρους διεθνής αγοράς για να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία του ελαιολάδου»

«Η εποχή του «τενεκέ» πρέπει να περάσει στην ιστορία»

«Θα πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν γίνεται το προϊόν όλων να πωλείται 100 λίρες στα Χάροντς»

FWTO 7o FESTIVAL ELIAS

Το τρίπτυχο «τυποποίηση, δημιουργία ταυτότητας (branding) και προώθησή του με όρους αγοράς στην Ελλάδα και διεθνώς (marketing)» έθεσε ως προϋπόθεση για να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία του ελαιολάδου στην ελληνική οικονομία και ειδικότερα στο εισόδημα των ελαιοπαραγωγών, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά την ομιλία του στο 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς.

«Το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι το ίδιο προϊόν, το οποίο είναι μοναδικό διεθνώς. Αυτό, όμως, δεν αρκεί να το ξέρουμε εμείς, πρέπει να το επικοινωνήσουμε, να το προβάλλουμε στην αγορά, στο παγκόσμιο καταναλωτικό κοινό. Χρειάζονται, επίσης, το κατάλληλο μπουκάλι και σύγχρονο design, χρειάζεται προσοχή στις λεπτομέρειες γιατί αυτές κάνουν τη διαφορά. Βέβαιο είναι, πάντως, ότι η εποχή του «τενεκέ» πρέπει να περάσει στην ιστορία», πρόσθεσε.

Ο κ. Κ. Αγοραστός επισήμανε στην ομιλία και το εξής:

«Επειδή κατά καιρούς κυκλοφορούν κάποιες ιστορίες επιτυχίας με ελαιόλαδο, θα πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν γίνεται το προϊόν όλων να πωλείται 100 λίρες στα Χάροντς. Το επισημαίνω διότι συχνά οι μεγάλες προσδοκίες, όταν δεν εδράζονται σε ρεαλιστική βάση, οδηγούν σε μεγάλες απογοητεύσεις.

Και χρειάζεται διπλή προσοχή να μην προστεθεί στο σκληρό διεθνή ανταγωνισμό κι ένας εσωτερικός ανταγωνισμός που θα οδηγήσει σε αποδυνάμωση των εγχώριων παραγωγικών δυνάμεων».

Ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέδειξε για άλλη μια φορά την πάγια θέση της Ένωσης Περιφερειών ότι «η χώρα μας σήμερα χρειάζεται μια Παραγωγική Επανάσταση με πρωταγωνιστικό ρόλο των Περιφερειών καθώς έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους ως ο βασικός αναπτυξιακός πυλώνας της χώρας».

Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα να τολμήσουν, όπως είπε χαρακτηριστικά,

-«Να μειώσουν το κόστος παραγωγής στον αγροτικό τομέα.

-Να μειώσουν τους φορολογικούς συντελεστές και τις εξωπραγματικές ασφαλιστικές εισφορές γενικά και ειδικότερα για αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς.

-Το Δημόσιο να ασκήσει αποτελεσματικά το ρυθμιστικό του ρόλο στην αγορά. Ελεύθερη αγορά και ανταγωνισμός ναι, όμως το Δημόσιο πρέπει να θέτει το ρυθμιστικό πλαίσιο και να εποπτεύει το χώρο αντιμετωπίζοντας τις όποιες στρεβλώσεις, οι οποίες και τον ανταγωνισμό νοθεύουν και πλήττουν τις υγιείς επιχειρήσεις και τους νομοταγείς επιχειρηματίες και παραγωγούς», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ.

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ 7ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ ΣΤΟ Σ.Ε.Φ. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Σάββατο, 01 Απρίλιος 2017 11:53

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ 7ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΑΣ ΣΤΟ Σ.Ε.Φ.

 resized 9977

Ο Δήμαρχος Πειραιά παρευρέθηκε στα εγκαίνια του 7ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 

 

Το 7ο  Φεστιβάλ Ελαιολάδου  και Ελιάς (31 Μαρτίου, 1 & 2 Απριλίου 2017) διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού,στηρίζεται από τους φορείς του κλάδου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στο πλαίσιο του θεσμού  πραγματοποιούνται παράλληλα  επιστημονικές συζητήσεις, στρογγυλά τραπέζια, ημερίδες και διαγωνισμοί.

 

Παρούσα στα εγκαίνια ήταν η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά, την οποία ευχαρίστησαν οι διοργανωτές για τη συμβολή της, εκ μέρους του Δήμου Πειραιά, στη διοργάνωση.

 

 resized 2334

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Κυρίες και κύριοι. Σας καλωσορίσω στην πόλη του Πειραιά. Είναι χαρά μας που είστε σήμερα εδώ και θα εγκαινιάσουμε όλοι μαζί, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς. Ένα Φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός, αναδεικνύει τον θησαυρό της ελληνικής γης, την ελιά και το ελαιόλαδο και συνάμα στηρίζει πολλούς μικρούς παραγωγούς. Ως Δήμος  Πειραιά οφείλουμε να στηρίζουμε, στηρίζαμε και θα στηρίζουμε παρόμοιες πρωτοβουλίες, την παραγωγική διαδικασία της χώρας και τους τοπικούς παραγωγούς. Είναι υποχρέωση και είναι ίσως και μία λύση ή ένα μέρος της λύσης στο αδιέξοδο που έχουμε έρθει ως οικονομία, ως χώρα.

 

Να ευχηθώ καλή επιτυχία στο Φεστιβάλ, να καλέσω από την πλευρά μου όλους τους Πειραιώτες - και όχι μόνο - να βρεθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, να γευτούν προϊόντα, τοπικές συνταγές με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο, να λάβουν μέρος στις παράλληλες εκδηλώσεις, που υπάρχουν και εντάσσονται στο πλαίσιο του θεσμού. Χαίρομαι ιδιαίτερα που εδώ και αρκετά χρόνια  διεξάγεται το Φεστιβάλ στο Σ.Ε.Φ. Θέλω να πιστεύω ότι κι εμείς, από την πλευρά μας, κάνουμε ό, τι μπορούμε για να πάνε όλα καλά σε αυτό  το θεσμό. Είναι χαρά μας να φιλοξενούμε το Φεστιβάλ και να έχει θετικά αποτελέσματα για τους παραγωγούς αλλά και για την εθνική οικονομία.  Σας ευχαριστώ και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους». 

 
Με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 31 Μάρτιος 2017 17:39

Συνάντηση Μπακογιάννη-Χαρίτση

image001bk

Με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης. Κατά τη συνάντηση, που συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής, ο κ. Μπακογιάννης παρουσίασε το ολοκληρωμένο σχέδιο της Περιφέρειας για την εξυγίανση του Ασωπού αλλά και τις πρωτοβουλίες που ήδη υλοποιούνται για την επιχειρηματική και εμπορική ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής.

 

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι πρόκειται για ένα πλήρες σχέδιο, βασικό στοιχείο του οποίου είναι μια Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, η οποία βασίζεται σε δύο άξονες στρατηγικής. Ο πρώτος αφορά στην επίλυση του περιβαλλοντικού προβλήματος που έχει λάβει εθνικές διαστάσεις και ο δεύτερος στην ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής που μπορεί να αντλήσει πόρους από την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό.

 

Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και η χρόνια αδικία που υφίσταται η Στερεά Ελλάδα από την υποχρηματοδότησή της, λόγω της ύπαρξης βιομηχανικής ζώνης στα Οινόφυτα. Ο κ. Μπακογιάννης ζήτησε τη στήριξη του υπουργείου για να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και να αντληθούν τα κονδύλια που στερείται σήμερα η Περιφέρεια λόγω ενός στατιστικού λάθους.

 

Την ικανοποίησή του για την ουσιαστική συζήτηση εξέφρασε ο κ. Μπακογιάννης μετά τη συνάντηση και δήλωσε:

 

«Χαίρομαι γιατί από τη μία πλευρά έγινε αντιληπτό το έργο που κάνουμε για να κερδίσουμε το στοίχημα εξυγίανσης του Ασωπού, αλλά και της ανάπτυξης ολόκληρης της περιοχής και από την άλλη, διότι τόσο ο υπουργός όσο και ο γενικός γραμματέας, διαπίστωσαν την αδικία που ζούμε όλοι οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας. Αντλούμε μικρότερα κονδύλια λόγω του στατιστικού λάθους που μας εμφανίζει ως πλούσια περιφέρεια από τη βιομηχανική ζώνη των Οινοφύτων. Έχω φτάσει έως την Ευρώπη για το θέμα αυτό και δεν θα σταματήσω να το φωνάζω όπου κι αν βρίσκομαι γιατί δικαιούμαστε χρήματα που θα είχαν γίνει έργα για όλους τους πολίτες και δεν τα λαμβάνουμε για λόγους γραφειοκρατίας. Οφείλω και πρέπει να πω ότι και σήμερα συνεχίσαμε μία πολύ καλή συνεργασία που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Ευχαριστώ τόσο τον κ. Χαρίτση όσο και τον κ. Κορκολή για την υπευθυνότητα και την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύουν καθώς επίσης και για την ουσιαστική συνδρομή τους στο έργο μας».

 
Διακίνηση Ναξιακών αγροτικών προϊόντων στην Αθήνα την περίοδο του Πάσχα PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 31 Μάρτιος 2017 17:30

Διακίνηση Ναξιακών αγροτικών προϊόντων στην Αθήνα την περίοδο του Πάσχα

resized 17670812 1942833482613034 1517238029 o

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης επισκέφθηκε το Δήμο Αθηναίων προκειμένου να χορηγηθεί προσωρινή άδεια για τη διακίνηση και πώληση των Ναξιακών προϊόντων από τους γεωκτηνοτρόφους και παραγωγούς του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Φιλωτίου, στου Ψυρρή κατά την περίοδο του Πάσχα. Τον Δήμαρχο συνόδευαν οι Βουλευτές Κυκλάδων Νίκος Μανιός και Γιάννης Βρούτσης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φιλωτίου Βασίλης Κρασσάς, καθώς και ο Πρόεδρος Αντώνης Τζιώτης και μέλη του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου.

resized 17669059 1942833522613030 207515526 o

Ο Μανόλης Μαργαρίτης έθεσε στον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη το αίτημα της ναξιακής αντιπροσωπείας αναφορικά με την απρόσκοπτη διακίνηση των ναξιακών προϊόντων στην αγορά κατά την εορταστική περίοδο, αίτημα που έτυχε της αποδοχής του κ. Καμίνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και ορίστηκε νέα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αθηναίων προκειμένου να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση στο θέμα της διακίνησης των προϊόντων και για τα επόμενα χρόνια.

resized 17692666 1942833609279688 2006461217 o

 


Σελίδα 10 από 2639
Vegas, Xρύσπα, Τσαουσόπουλος, DJs από Athens DJ 95,2 και Μελωδία στις παράλληλες εκδηλώσεις του No Finish Line
Vegas, Xρύσπα, Τσαουσόπουλος, DJs από Athens DJ 95,2 και Μελωδία  στις παράλληλες εκδηλώσεις του No Finish Line
Vegas, Xρύσπα, Τσαουσόπουλος, DJs από Athens DJ 95,2 και Μελωδία στις παράλληλες εκδηλώσεις του No Finish Line Όλα ...

GoT, Πρώτες επίσημες εικόνες από την 7η σεζόν του Game of Thrones.
GoT,  Πρώτες επίσημες εικόνες από την 7η σεζόν του Game of Thrones.
GoT, Πρώτες επίσημες εικόνες από την 7η σεζόν του Game of Thrones.   Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι και η ημερομηνία της πρεμιέρα της ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση