ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων IRTEA και με εθελοντές του προγράμματος RESTART PDF Εκτύπωση E-mail
Αυτοδιοίκηση
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 29 Νοέμβριος 2017 11:21

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων IRTEA και με εθελοντές του προγράμματος RESTART

restart2

Η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου, και ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΚΕΔΗΛ, κ. Θανάσης Αλεστάς, υποδέχθηκαν χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων – I.R.T.E.A.

Παρευρέθηκαν 28 νέοι εθελοντές από Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Βέλγιο, οι οποίοι συμμετέχουν στο έργο «Reinventing European Solidarity and Raising Tolerance – RESTART” στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες 2014 – 2020».

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των νέων εθελοντών σχετικά με το καινοτόμο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων «ESTIA», που υλοποιεί ο Δήμος Λεβαδέων μέσω της Κοινωφελούς του Επιχείρησης (ΚΕΔΗΛ), τις δυσκολίες και τα προβλήματα στην εγκατάσταση και ενσωμάτωσή τους καθώς και τις νέες προκλήσεις.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων καλωσόρισε τους επισκέπτες, αναφέρθηκε στο ιστορικό των ενεργειών της Δημοτικής αρχής, στα βασικά σημεία του προγράμματος και στους φορείς που συνέβαλλαν στην επιτυχία του.

Επιπλέον, απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις, για τον τρόπο επιλογής των οικογενειών, τον αριθμό των αιτούντων άσυλο και των υποψηφίων μετεγκατάστασης καθώς και για την επιλογή του Δήμου να υλοποιήσει το πρόγραμμα με τις δικές του δυνάμεις, χωρίς την συνδρομή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ).

Ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά το δίκτυο Αλληλεγγύης, τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και τους Συλλόγους γονέων για την προετοιμασία και την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της κοινωνίας γενικά.

Ευχαρίστησε επίσης για την αμέριστη βοήθεια τους υγειονομικούς όλων των μονάδων Υγείας που συνέβαλαν άμεσα στον εμβολιασμό των παιδιών και συνεχίζουν να ανταποκρίνονται καθημερινά στην ιατροφαρμακευτική φροντίδα των προσφύγων.

Το μεγάλο στοίχημα της Δημοτικής αρχής, όπως επισήμανε, ήταν και είναι, η διατήρηση της ισορροπίας των δικαιωμάτων μεταξύ των δημοτών και των προσφύγων. Αυτός ο στόχος είχε σαν αποτέλεσμα την διαρκή βελτίωση και ανάπτυξη των κοινωνικών δομών του Δήμου για τις ευάλωτες ομάδες των Δημοτών μας.

Η φιλοξενία των προσφύγων μας ωφέλησε πολλαπλά, στην καλλιέργεια των Ανθρωπιστικών αξιών, στην διαπολιτισμική συνύπαρξη αλλά και στα σημαντικά οικονομικά οφέλη στην τοπική κοινωνία.

Τέλος, για την ένταξη των αιτούντων άσυλο στην χώρα μας, αναφέρθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα που ετοιμάζει το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, με το Υπ. Παιδείας και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και στο οποίο ο Δήμος μας έχει επιλεγεί να συμμετέχει.

Εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με όλους τους Δήμους που υλοποιούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, για να σχεδιάσουν προγράμματα ένταξης και να εξασφαλίσουν μετά το 2018, απευθείας χρηματοδοτήσεις από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέχεια, οι νέοι εθελοντές πραγματοποίησαν επισκέψεις σε διαμερίσματα ωφελούμενων, συνοδευόμενοι από το προσωπικό της ΚΕΔΗΛ και είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να γνωρίσουν την πόλη μας.

 

Το πρόγραμμα «ESTIA –Στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση» υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (ΚΕΔΗΛ) με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και με χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 37 από 8953

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

«TZAMAIKA» Η επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα
«TZAMAIKA» Η επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα
«TZAMAIKA» Η επίσημη πρεμιέρα στην Αθήνα Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη Αθηναϊκή πρεμιέρα της ταινίας ...

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ   ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ Ο Δήμος ...