ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Αφιερώματα του διεθνούς Τύπου για την Θεσσαλονίκη PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 12 Μάιος 2017 17:20

 

Αφιερώματα του διεθνούς Τύπου για την Θεσσαλονίκη

 

 

resized APU-FINLAND-THESSALONIKI-4-768x1005
 

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του Ρωσικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού My planet στην Θεσσαλονίκη, που είχαν ως στόχο να αναδείξουν το νεανικό προφίλ της πόλης και τη νυχτερινή της ζωή, σε συνδυασμό με τη γαστρονομία και την ιστορία της. Το ταξίδι του τηλεοπτικού συνεργείου οργανώθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα, από τις 9 έως τις 12 Μαΐου.

Το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης προγραμματίζει άμεσα, ακόμη δύο ταξίδια εξοικείωσης για συντάκτες από την Σουηδία, με τη συνεργασία του ΕΟΤ Σκανδιναβικών χωρών και την Πολωνία, ως συνέχεια της αποστολής της Διπλωματίας των Πόλεων, που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο στη Βαρσοβία.

Παράλληλα, την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύθηκε το γαστρονομικό αφιέρωμα του γαλλικού περιοδικού Master Chef για την Θεσσαλονίκη, αποτέλεσμα του ταξιδιού εξοικείωσης που οργανώθηκε τον Νοέμβριο του 2016, από τον ΕΟΤ Γαλλίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Αντίστοιχο αφιέρωμα για τη γαστρονομία της πόλης δημοσιεύθηκε στο Φινλανδικό περιοδικό Apu, δύο εβδομάδες νωρίτερα, και ένα ακόμη προετοιμάζεται από το Σουηδικό περιοδικό RES. Τα δυο παραπάνω δημοσιεύματα σχεδιάσθηκαν και οργανώθηκαν με τη συνεργασία του ΕΟΤ Σκανδιναβικών χωρών και του Δήμου Θεσσαλονίκης, μέσα στον Δεκέμβριο του 2016.

Ακόμη, στο πλαίσιο ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσκάλεσε και φιλοξένησε στην Θεσσαλονίκη, από τις 25 έως τις 27 Απριλίου 2017, εκπρόσωπο του Γραφείου Προσκυνηματικού Τουρισμού της Καθολικής Αρχιεπισκοπής της Βαυαρίας, η οποία ενημερώθηκε για τη διαχρονική και διαθρησκευτική συνύπαρξη στην πόλη, για τη διαδρομή και παρουσία του Αποστόλου Παύλου, καθώς και για τη ζωή και το έργο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, ενώ επισκέφθηκε σημεία και μνημεία με στόχο την οργάνωση τουριστικών προγραμμάτων θρησκευτικού – προσκυνηματικού τουρισμού για τις εκκλησιαστικές κοινότητες ολόκληρης της Βαυαρίας.

«Το πολύγλωσσο και έμπειρο πια προσωπικό του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης χειρίζεται με μεγάλη επιτυχία και απτά αποτελέσματα πολλά και σημαντικά ταξίδια εξοικείωσης και δημοσιογράφων (fam & press trips) στην Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή» αναφέρει σχετικά ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας και συμπληρώνει: «Είναι μια εντατική, μεθοδική και αθόρυβη δουλειά που γίνεται, η οποία σε συνδυασμό με τη συνολική μεθοδολογία και στρατηγική του Δήμου, έχει εξαιρετικά αποτελέσματα για την πόλη μας. Προσπαθήστε να βρείτε ελεύθερο δωμάτιο στην Θεσσαλονίκη μέσα στον επόμενο μήνα…».

 • APU FINLAND THESSALONIKI 2

 • APU FINLAND THESSALONIKI 3

 • APU FINLAND THESSALONIKI 4

 
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 2Ο ΦΟΡΟΥΜ EUSAIR Άριστα στη φιλοξενία για τον Δήμο Ιωαννιτών PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 12 Μάιος 2017 16:16

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 2Ο ΦΟΡΟΥΜ EUSAIR

Άριστα στη φιλοξενία για τον Δήμο Ιωαννιτών

resized EUSAIR1

Πλήρως ικανοποιημένοι και με τις καλύτερες των εντυπώσεων αναχωρούν από τα Γιάννενα οι συμμετέχοντες, έλληνες και ξένοι, του 2ου Φόρουμ για τη Στρατηγική της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής – Ιονίου, τα οποίο φιλοξένησε η πόλη μας τις τελευταίες δύο μέρες.

Ο Δήμος Ιωαννιτών με το γραφείο τουρισμού είχε συνεχή παρουσία στο χώρο που εξελίχτηκαν οι εργασίες του Φόρουμ παρέχοντας πληροφορίες για την πόλη στους συμμετέχοντες οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι τόσο για την άρτια οργάνωση της διήμερης αυτής εκδήλωσης όσο και από τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, τον πολιτισμό και τα σημεία υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος.

resized EUSAIR2

Ο Δήμος είχε φροντίσει με τη συνεχή παρουσία δύο στελεχών του να παρέχει πληροφορίες με σκοπό τη γνωριμία των επισκεπτών και κυρίως των ξένων με την ιστορία, την κουλτούρα αλλά και τη σύγχρονη πόλη, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η παράσταση που προσέφερε προς τιμήν των φιλοξενούμενων το χορευτικό του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός, τονίζοντας πως η Δημοτική Αρχή είναι σίγουρη ότι όλοι όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τις εργασίες του Φόρουμ και γνώρισαν από κοντά την πόλη των Ιωαννίνων θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές της πόλης μας στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

 
Ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 12 Μάιος 2017 15:45

 

Ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων

TWzwJZNpJCpuhvFlHeL9

 

 
 

Έκκληση προς τους δημότες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια τους στους κάδους απευθύνει ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς, με αφορμή τις τριήμερες κινητοποιήσεις στις οποίες προχωρούν από σήμερα, Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, οι συμβασιούχοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Ψαρράς καλεί τους Θεσσαλονικείς να επιδείξουν κατανόηση και  να συνδράμουν, ώστε να μην γεμίσουν οι δρόμοι σκουπίδια, δεδομένων και των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, προκειμένου να μην απειληθεί η δημόσια υγεία και η ομαλή διαβίωση όλων.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατά το δυνατόν έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων, με την εφαρμογή εκτάκτου σχεδίου. Ωστόσο, η έλλειψη των 700 περίπου εργαζομένων που απασχολούνται με συμβάσεις, πρωτίστως στον τομέα της καθαριότητας, αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι οι 15.000 περίπου συμβασιούχοι που απασχολούνται στους ΟΤΑ και στις δημοτικές επιχειρήσεις όλης της χώρας αντιδρούν στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κριθούν αντισυνταγματικές οι παρατάσεις των συμβάσεών τους, στις οποίες προχώρησε με διαδοχικές ρυθμίσεις η Κυβέρνηση, από το 2015.

 
Παρέμβαση της Περιφερειάρχη Αττικής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς Να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας για να μην μείνει η λέξη ‘ανάπτυξη’ νεκρό γράμμα PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 12 Μάιος 2017 13:05

Παρέμβαση της Περιφερειάρχη Αττικής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς

Να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας για να μην μείνει η λέξη ‘ανάπτυξη’ νεκρό γράμμα

Ετήσια Γενική Συνέλευση ΣΒΑΠ

«Για να μην μείνει, όπως στο παρελθόν, η λέξη ‘ανάπτυξη’ νεκρό γράμμα, οφείλουμε όλοι μας, Τοπική Αυτοδιοίκηση και δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς επιχειρηματικότητας, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και συχνά, εξαιτίας του ελλιπούς ακόμη θεσμικού πλαισίου, να υπερβούμε τις αρμοδιότητές μας προκειμένου να είμαστε αποτελεσματικοί και αξιόπιστοι» επισήμανε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης τόνισε ότι η ανάπτυξη «του πρώτου λιμανιού της χώρας», του Πειραιά, «μπορεί να είναι και ένα από τα κρίσιμα κεντρικά στοιχήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας της Αττικής αλλά και της χώρας».

Ακολουθούν σημεία από την ομιλία της Περιφερειάρχη:

 • Το μοντέλο του άκριτα «καλού ιδιωτικού τομέα» που δεν διακινδύνευε τίποτε, επενδύοντας με χρήματα του κράτους και του «εξ ορισμού κακού δημοσίου» που οδηγήθηκε συνειδητά στη διάλυση, είναι, πέρα από απαράδεκτο, αντιπαραγωγικό.

 • Ούτε και η κρίση χρέους μπορεί να χρησιμεύει ως άλλοθι για το διαχρονικό έλλειμμα αξιόπιστου και βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου. Ενός μοντέλου που συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο: επιχειρηματικότητα, καινοτομία, δουλειά.

 • Ενός μοντέλου που μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με σοβαρότητα και συστηματικότητα και στο οποίο επιβάλλεται να βάλουν τη σφραγίδα τους η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα οι Περιφέρειες. Γιατί είναι αυτές που έχουν καλύτερη εποπτεία της οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας.

 • Σχεδιάζουμε τις άμεσες ενέργειές μας, με έμφαση στους τομείς που αναδεικνύει η στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Αττικής, λαμβάνοντας υπόψη μας τις ιδέες, απόψεις και κυρίως τις προτάσεις του συνόλου της επιχειρηματικής κοινότητας.

 • Το μοντέλο ανάπτυξης εξειδικεύεται στην περίπτωση του Πειραιά σε τρεις άξονες, οι οποίοι αλληλοεπηρεάζονται: Ναυτιλία, Ναυπηγοεπισκευή, Εμπόριο – Τουρισμός. Και στους τρεις αυτούς τομείς επιχειρούμε να παρέμβουμε άμεσα, αποτελεσματικά, αξιόπιστα.

 • Στηρίζοντας καταρχήν εμπράκτως για παράδειγμα την ανάπτυξη της γαλάζιας οικονομίας με την εγγραφή στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας 1.800.000 ευρώ για τη δημιουργία, σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, ενός πιλοτικού «Κόμβου Καινοτομίας για τη γαλάζια οικονομία / ανάπτυξη». Επιλέγοντας παράλληλα, σε συνεργασία με τον Δήμο Περάματος, να στηρίξουμε την κρίσιμης σημασίας Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος. Παράλληλα δεν παραγνωρίζουμε το ειδικό βάρος που μπορεί να έχει για τον Πειραιά ο τομέας του τουρισμού. Χρηματοδοτούμε έτσι με 120 εκατομμύρια την κατασκευή νέων θέσεων πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων τρίτης γενιάς. Έτσι ο Πειραιάς θα είναι σε θέση να διατηρήσει την κυρίαρχη θέση του ως λιμάνι υποδοχής στην ανατολική Μεσόγειο.

 


Σελίδα 10 από 2660
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ(Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση