ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Συνάντηση του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη με το βουλευτή Χρήστο Σταϊκούρα για τα μείζονα ζητήματα του Δήμου PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 12 Ιούνιος 2017 11:48

 Συνάντηση του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη με το βουλευτή Χρήστο Σταϊκούρα  για τα μείζονα ζητήματα του Δήμου

Σταικούρας

Συζήτηση εργασίας για τα μείζονα ζητήματα του Δήμου αλλά και για τα ευρύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος, είχαν σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης με το βουλευτή Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Σταϊκούρα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ακόμα ζητήματα, πέραν της αρμοδιότητας του Δήμου Λαμιέων, που απασχολούν τόσο τη Δημοτική Αρχή όσο και τους δημότες, όπως αυτά της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, των Πανεπιστημιακών Σχολών και της ΒΙ.ΠΕ.

Στη συζήτηση, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Στερεάς, Θανάσης Λυκόπουλος, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Φθιώτιδας Αλέξανδρος Διαμαντάρας και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας Λεωνίδας Κωστόπουλος.

 
Τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη δέχθηκε χθες στο γραφείο του ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Κυριακή, 11 Ιούνιος 2017 12:26

Επίσκεψη Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης

resized 09062017episkepshnaxos001

Τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη δέχθηκε χθες στο γραφείο του ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, παρουσία του Αντιδημάρχου Δημήτρη Λιανού και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Νίκου Σέργη.

Τον Γενικό Γραμματέα συνόδευαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Νοτίου Αιγαίου, Ταξίαρχος Γεώργιος Γιαννόπουλος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο Διευθυντής Α’ Κλάδου, Υποναύαρχος Ιωάννης Αργυρίου και ο Διοικητής της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης, Πλοίαρχος Νικόλαος Σκευοφύλακας.

resized 09062017episkepshnaxos002

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για την επίσκεψή τους και για το ενδιαφέρον τους να αφουγκραστούν τα προβλήματα των νησιωτών και επισήμανε την αγαστή συνεργασία της Δημοτικής Αρχής τόσο με τον Λιμενάρχη Νάξου, όπως και με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου. Ταυτόχρονα επισήμανε την αναγκαιότητα στελέχωσης του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμεναρχείου εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου, αυξάνοντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας τόσο των μόνιμων κατοίκων του νησιού, καθώς και των επισκεπτών.

resized 09062017episkepshnaxos003

Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης απάντησε ότι το Υπουργείο θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να στελεχώσει τα Τμήματα, όπου απαιτείται.  

 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΣΩΦΡΟΝΗΣ - Η παραλία των Αλυκών Αναβύσσου ανήκει στους πολίτες. Απάντηση στην ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Κυριακή, 11 Ιούνιος 2017 12:15

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΣΩΦΡΟΝΗΣ - Η παραλία των Αλυκών Αναβύσσου ανήκει στους πολίτες.

Απάντηση στην ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

saronikos dhmarxeio 1

Με αφορμή το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Αττικής, σχετικά με το ζήτημα της αξιοποίησης της παραλίας Αλυκών Αναβύσσου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, σεβόμαστε απόλυτα το θεσμικό ρόλο των βουλευτών όλων των κομμάτων, τους οποίους τίμησαν με την ψήφο τους οι πολίτες της Αττικής. Στόχος μας δεν είναι η αντιπαράθεσή μας με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η συνεργασία μαζί τους, αφού κοινός στόχος όλων μας πρέπει να είναι η επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τους συμπολίτες μας. Θεωρούμε όμως ότι η απόφασή τους να στηρίζουν τις επιλογές μιας δοτής διοίκησης όπως είναι η διοίκηση της ΕΤΑΔ, η οποία προωθεί ένα μοντέλο αξιοποίησης της παραλίας των Αλυκών που θα αλλοιώσει ανεπανόρθωτα την περιοχή και θα στερήσει τους πολίτες την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στην παραλία, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη λαϊκή εντολή που έχουν λάβει.. Επιλέγουν να υπηρετήσουν το κομματικό τους καθήκον, αντί το συμφέρον των πολιτών που τους ψήφισαν. Στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε πουθενά αναφορά για ξεπούλημα των παραλιών. Τι άλλαξε από το 2015 μέχρι σήμερα; Μήπως η ανάγκη παραμονής με κάθε τρόπο, όσο το δυνατόν περισσότερο, στην εξουσία και στα προνόμια που αυτή εξασφαλίζει;

Δεύτερον, κατανοούμε την ανάγκη των φίλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να θέλουν να στηρίξουν τις κυβερνητικές επιλογές. Είναι δικαίωμά τους , αλλά είναι δικό μας δικαίωμα και υποχρέωση να υπερασπιστούμε το συμφέρον των δημοτών μας. Εκείνοι επιλέγουν να στηρίξουν την επιλογή της ΕΤΑΔ να καταλάβει όλη την παραλία των Αλυκών και να τη "φορτώσει" με πέντε (5) καντίνες, Λούνα Παρκ, Τσίρκο και πάρκινγκ επί πληρωμή. Εμείς επιλέγουμε ένα μοντέλο ήπιας αξιοποίησης, το οποίο προτείναμε στην ΕΤΑΔ πριν εκείνη αποφασίσει να προκηρύξει διαγωνισμό, με σεβασμό στη φυσιογνωμία της περιοχής, με λειτουργία μόνο των τριών (3) πέτρινων στη μισή έκταση της παραλίας και όχι στο σύνολό της, δημιουργία ποδηλατόδρομου, πεζόδρομου, παιδικών χαρών κ.α. και με διασφαλισμένο το δικαίωμα των πολιτών για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση τους στην παραλία και στη χρήση των ομπρελοκαθισμάτων.

Τρίτον, οι φίλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνται δήθεν το νόμο , για να δικαιολογήσουν τη θέση τους, ότι η παραλία των Αλυκών ανήκει στην ΕΤΑΔ. Η δική μας η θέση είναι διαφορετική. Εμείς ως αυτοδιοίκηση διεκδικούμε το αυτονόητο, να ανήκει στους Δήμους το δικαίωμα αξιοποίησης των παραλιών. Δεν είναι δυνατόν δοτές διοικήσεις που ορίζονται με κομματικά κριτήρια, να αποφασίζουν από τα κλειστά γραφεία τους για το πώς θα διαχειριζόμαστε τις παραλίες μας. Πουθενά στον κόσμο, εκτός ίσως από τη Βενεζουέλα ή τη Βόρειο Κορέα , δεν γίνεται η διαχείριση των παραλιών από το Κεντρικό Κράτος . Παντού έχει η αυτοδιοίκηση τον πρώτο λόγο. Αυτό διεκδικούμε να γίνει επιτέλους και στην Ελλάδα.

Τέταρτον, όλες οι εναλλακτικές λύσεις που ισχυρίζονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι προτάθηκαν από την ΕΤΑΔ , ήταν ουσιαστικά παραλλαγές της ίδιας πρότασης . Αυτός ήταν ο λόγος που όλες απορρίφθηκαν από το Δήμαρχο και την Διαπαραταξιακή Επιτροπή. Όλες οι δήθεν εναλλακτικές προτάσεις του κ. Τερζάκη οδηγούσαν στο ίδιο αδιέξοδο, αφού για να πληρωθεί το πολύ υψηλό τίμημα που ζητά η ΕΤΑΔ, τα 260.000 ευρώ, θα πρέπει ή να επιβαρύνουμε τους πολίτες ή να επιτρέψουμε να κατασκευαστούν στις Αλυκές όλα όσα προτείνει η ΕΤΑΔ προκαλώντας όχληση και αλλοίωση της περιοχής. Εμείς σε αυτό το μοντέλο δεν πρόκειται να δώσουμε το πράσινο φως. Οι εναλλακτικές προτάσεις που δήθεν μας προτείνουν είναι παραλλαγές του σκοινιού που θέλουν να μας κρεμάσουν. Δεν θα τους το επιτρέψουμε.

Για το Δήμο Σαρωνικού αποτελεί "κόκκινη γραμμή" το ξεπούλημα της παραλίας των Αλυκών . Δήμος, Δημοτικό Συμβούλιο και πολίτες, ενωμένοι μια γροθιά, θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να αποτρέψουμε αυτό το ξεπούλημα. Για να διαφυλάξουμε το δικαίωμά μας να έχουμε ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις παραλίες του Δήμου μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΣΩΦΡΟΝΗΣ

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 11 Ιούνιος 2017 12:19
 
Παρέμβαση της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου στη Διεθνή Συνάντηση “Fearless Cities” στη Βαρκελώνη. «Οφείλουμε να μην φοβόμαστε στον αγώνα μας για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των πολιτών». PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Κυριακή, 11 Ιούνιος 2017 11:57

 Παρέμβαση της Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου στη Διεθνή Συνάντηση “Fearless Cities” στη Βαρκελώνη.

«Οφείλουμε να μην φοβόμαστε στον αγώνα μας για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των πολιτών».

resized Fearless Cities 2

«Οφείλουμε να μην φοβόμαστε, να έχουμε φαντασία, να είμαστε ευρηματικοί, αποφασιστικοί στον αγώνα μας να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των πολιτών, προάγοντας τη Δημοκρατία και την Ελευθερία», επισήμανε την Παρασκευή η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κατά την εναρκτήρια εκδήλωση της Διεθνούς Συνάντησης “Fearless Cities: global networks of refuge and hope” στην κατάμεστη πλατεία dels Àngels της Βαρκελώνης.

«Ας ακολουθήσουμε», σημείωσε η ίδια, «τα λόγια του Λόρκα: ‘Εγώ πάντα θα είμαι στο πλευρό αυτών που δεν έχουν τίποτα και στους οποίους δεν επιτρέπεται καν να απολαύσουν ειρηνικά το τίποτα που έχουν’».

resized Fearless Cities 1

Η Ρένα Δούρου υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών, «για το συντονισμό των δυνάμεων της ελπίδας, δημιουργώντας ένα νέο πρότυπο χρηστής διακυβέρνησης».

Η Περιφερειάρχης, αφού τόνισε ότι σήμερα το μέλλον της Ευρώπης «σκιάζεται από τις απειλές της ριζοσπαστικοποίησης και του εξτρεμισμού, όπως μαρτυρούν οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις», υπογράμμισε την ανάγκη δράσης. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, για να παραφράσω τα λόγια του Στεφάν Εσέλ, δεν αρκεί η αγανάκτηση. Πρέπει να αναλάβουμε δράση».

«Η εμβάθυνση και ενίσχυση της Δημοκρατίας, η προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της χρηστής διοίκησης και η διασφάλιση ενός νέου πολιτικού και κοινωνικού εγχειρήματος» συνιστούν, όπως τόνισε η Περιφερειάρχης, τον «τριπλό ρόλο- κλειδί» της δράσης των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών σήμερα.

resized Fearless Cities 3

Για αυτό και απαιτείται, συνέχισε η ίδια, ο «επαναπροσδιορισμός της πολιτικής με τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για αποτελεσματικότερες δημόσιες υπηρεσίες στους τομείς του κοινωνικού κράτους, της υγείας, της εκπαίδευσης, της κοινωνικής ασφάλειας για τους πολίτες, με την ενθάρρυνση της συμμετοχής των νέων και των γυναικών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, με την πρόληψη της διαφθοράς, με την ενίσχυση της διαφάνειας, με την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, με την ενίσχυση της ευθύνης και της λογοδοσίας, με την προστασία του περιβάλλοντος».

Τέλος, η Περιφερειάρχης περιέγραψε το νέο υπόδειγμα διοίκησης από την Περιφέρεια Αττικής. Ένα υπόδειγμα που αποκαθιστά την αξιοπιστία στην πολιτική, αντιμετωπίζει τις δυνάμεις της ακροδεξιάς και ξενοφοβίας και παράλληλα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, με αντιμετώπιση αφενός της γραφειοκρατίας και αφετέρου της ανθρωπιστικής κρίσης.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί συνάντηση της Περιφερειάρχη με τη Δήμαρχο Βαρκελώνης Άντα Κολάου, και τη Δήμαρχο Μαδρίτης Μανουέλα Καρμένα.

 

Απόσπασμα από την παρέμβαση της Περιφερειάρχη εδώ.

 


Σελίδα 10 από 2119
Χρήστος Λεοντής ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς 14 Ιουλίου Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 21:00
Χρήστος Λεοντής   ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ  Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς  14 Ιουλίου  Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 21:00
Χρήστος Λεοντής  ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς 14 Ιουλίου Μικρό Θέατρο Αρχαίας ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση