ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Το Μαρούσι και ο Ιερός Ναός Παναγίας Βλαχερνών υποδέχθηκαν Αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας Παναγίας Πορταΐτισσας της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 19:02

Το Μαρούσι και ο Ιερός Ναός Παναγίας Βλαχερνών υποδέχθηκαν Αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας Παναγίας Πορταΐτισσας της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους

resized sm IMG 7240

Το Αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας Παναγίας Πορταΐτισσας της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους υποδέχθηκε το Μαρούσι και ο Ιερός Ναός Παναγίας των Βλαχερνών, την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017, στην ακολουθία των Β’ Χαιρετισμών της Θεοτόκου.

Στην υποδοχή της Ιεράς Εικόνας που πραγματοποιήθηκε με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε μεγαλοπρέπεια από τους Ιερείς και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού, παρέστη μαζί με πλήθος πιστών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.

Συμμετείχαν επίσης ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Καττάρας, εφημέριος του Καθεδρικού Ναού Αμαρουσίου, καθώς επίσης ιερείς και μέλη των εκκλησιαστικών συμβουλίων των Ενοριών της πόλης.

Το Αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας Παναγίας Πορταΐτισσας, το πρωτότυπο της οποίας βρίσκεται στη Μονή Ιβήρων στο Άγιο Όρος, φιλοτέχνησαν μοναχοί του Αγίου Όρους και δωρίθηκε από ενορίτες στον Ι.Ν. Παναγίας Βλαχερνών, όπου και θα παραμείνει.    

resized sm IMG 7248         

 
ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 17:31

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

resized Φωτογραφία 1

Σύσκεψη με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρου Χαρίτση και της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας κ. Ευστράτιος Ζαφείρης, η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Ευγενία Φωτονιάτα, ο Βουλευτής κ. Γιώργος Πάλλης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης, κ. Χρύσανθος Αργυρίου και κα. Καλλιόπη Γόμου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Γιώργος Καμπούρης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Αλέξανδρος Ροδίτης, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο» κ. Γεώργιος Πλακωτάρης, οι Γενικοί Διευθυντές, ο Πρόεδρος των εργαζομένων στην Περιφέρεια κ. Γιώργος Λαγουτάρης και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

resized Φωτογραφία 2

Συζητήθηκαν διεξοδικά δράσεις και έργα που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αξιοποιώντας τόσο τους Ευρωπαϊκούς πόρους, όσο και τους Εθνικούς πόρους που διατίθενται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενόψει μάλιστα της ενεργοποίησης από την κυβέρνηση Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τα νησιά του Αιγαίου.

Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας των ιδιωτικών επενδύσεων και συμφωνήθηκε να υπάρξει ειδική συνάντηση για το θέμα αυτό στο Υπουργείο.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημερώθηκε για θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπως το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών της, για τα πρόσθετα προβλήματα που δημιουργεί η νησιωτικότητα και παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για την βελτίωση του θεσμικού πλαισίου.

Η Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Υπουργό για την εξαιρετική συνεργασία και επεσήμανε ότι η ανταπόκριση της κυβέρνησης στην εκπόνηση ειδικού προγράμματος στήριξης για τα νησιά θα δώσει τη δυνατότητα για υλοποίηση δράσεων και έργων που μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων, στην αναβάθμιση των υποδομών, στη στήριξη του κλάδου της αγροτικής ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και του κλάδου του τουρισμού που έχει πληγεί σημαντικά.

Ο κ. Χαρίτσης εξέφρασε στην κα. Καλογήρου αλλά και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου την ικανοποίησή του για τη μέχρι σήμερα εξαιρετική συνεργασία, αλλά και για την αναλυτική ενημερωτική συζήτηση και ζήτησε τη συνεργασία της Περιφέρειας για την υλοποίηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος.

 
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Το αέριο έρχεται στον Χορτιάτη – Φίλυρο – Εξοχή. Δικαίωση για τον δήμο μας» _ Οι πολίτες ενημερώθηκαν για την επέκταση του δικτύου PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 13:38

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Το αέριο έρχεται στον Χορτιάτη – Φίλυρο – Εξοχή. Δικαίωση για τον δήμο μας» _ Οι πολίτες ενημερώθηκαν για την επέκταση του δικτύου.

 MG 7097

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση του δήμου για την επέκταση του φυσικού αερίου στον Χορτιάτη, την Εξοχή και το Φίλυρο.

Σκοπός της εκδήλωσης, που έγινε στον στην αίθουσα «Ιωάννης Μανωλεδάκης» στο κοινοτικό κατάστημα του Χορτιάτη, ήταν να ενημερωθεί έγκυρα και υπεύθυνα το κοινό, σχετικά με τη διαδικασία σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου για τις βόρειες περιοχές του δήμου, μια απόφαση που ανακοινώθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου και προβλέπει τη σύνδεση του Χορτιάτη, της Εξοχής και του Φιλύρου με το φυσικό αέριο.

«Μετά από ένα βαρύ χειμώνα, όπου στον Χορτιάτη καταγράφηκαν θερμοκρασίες που έφτασαν και τους -16 βαθμούς, το νέο είναι καλοδεχούμενο. Και αποτελεί μια δικαίωση για τον δήμο. Γιατί χάρη στις προσπάθειές μας καταφέραμε το έργο να ξεκινήσει τρία χρόνια νωρίτερα. Πρόκειται για ενέργεια που είναι φιλική προς το περιβάλλον και πιο οικονομική για τον καταναλωτή», σημείωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης που άνοιξε την εκδήλωση.

Από τη μεριά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε ότι η επέκταση θα δώσει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα στην ποιότητα ζωής των κατοίκων. «Η οικονομία για τον καταναλωτή θα είναι της τάξης του 40%, ενώ πολύ θετικές θα είναι οι επιπτώσεις για την κλιματολογική αλλαγή», σημείωσε ο κ. Φάμελλος ο οποίος έκανε λόγο για μια καλή ημέρα για την περιοχή.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε, Λεωνίδας Μπακούρας και ο διευθυντής Δικτύων της Εταιρίας Μιχάλης Στεργιόπουλος, που παρουσίασαν λεπτομέρειες για την πορεία του έργου. Σύμφωνα με τον κ. Μπακούρα μέχρι τον Οκτώβριο οι περιοχές του δήμου μας θα έχουν φυσικό αέριο, ενώ ανακοίνωσε ότι μετά το Πάσχα θα δημιουργηθεί γραφείο ενημέρωσης στον Χορτιάτη. Επίσης γνωστοποίησε ότι για όλες τις νέες συνδέσεις θα υπάρχει 100% απαλλαγή από τα τέλη σύνδεσης, ενώ συνέστησε προς τους πολίτες να επιλέξουν πιστοποιημένους τεχνικούς για την εγκατάσταση. Επίσης επισήμανε τη σημασία να γίνεται τακτική συντήρηση της εγκατάστασης κάθε χρόνο και ένα τεστ αντοχής των σωληνώσεων κάθε τέσσερα χρόνια.

Να σημειωθεί ότι η επόμενη ενημερωτική εκδήλωση για το φυσικό αέριο είναι προγραμματισμένη να γίνει την Κυριακή 2 Απριλίου στο Φίλυρο, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου.

 
Γ. Καμίνης από τη Ντόχα του Κατάρ: Η διοργάνωση της documenta14 επισφραγίζει ότι η Αθήνα είναι πόλος πολιτισμού. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 13 Μάρτιος 2017 13:23

Γ. Καμίνης από τη Ντόχα του Κατάρ: Η διοργάνωση της documenta14 επισφραγίζει ότι η Αθήνα είναι πόλος πολιτισμού.

FullSizeRenderathi

Για τη μεγάλη σημασία που έχει για την Αθήνα η διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης σύγχρονης τέχνηςdocumenta14 μίλησε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης σε συνάντηση με θέμα «Η Τέχνη για το Αύριο», στη Ντόχα του Κατάρ.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, προσκεκλημένος των New York Times, είχε την ευκαιρία να απευθύνει ομιλία για την Αθήνα ως πόλο πολιτισμού, σε σημαντικούς παράγοντες της τέχνης που βρίσκονται αυτό το 3ήμερο στην πρωτεύουσα του Κατάρ και να παρουσιάσει τη μεγάλη διοργάνωση Σύγχρονης Τέχνης, που ξεκινά στις 8 Απριλίου.

Η διοργάνωση της documenta14 στην Αθήνα, από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο, έρχεται ως επιστέγασμα του μεγάλου δυναμισμού που επιδεικνύει η πόλη στις τέχνες και την πολιτιστική δημιουργία, τόνισε στην ομιλία του ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας τη σημασία που έχει ότι για πρώτη φορά, στην 60ετή ιστορία της, ηdocumenta14 συν-φιλοξενείται από τη γενέτειρά της, το Κάσελ, και την Αθήνα.

Ο κ. Καμίνης ήταν ομιλητής στο ίδιο πάνελ με την Adrienne Clarkson, πρώην Γενική Κυβερνήτη του Καναδά 26th (1999-2005), καθώς και την Γενική Διευθύντρια της Unesco, κυρία Irina Bokova. Τη συζήτηση συντόνισε ο αρθρογράφος της εφημερίδας The New York Times, κ. Roger Cohen.

Ιδιαίτερη αναφορά, έκανε ο κ. Καμίνης, στη σημαντική διάκριση να ανακηρυχθεί η Αθήνα για το έτος 2018,Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, σημειώνοντας ότι έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία ώστε και αυτή η διοργάνωση να αποδειχθεί κέρδος για την πόλη. Υπογράμμισε επίσης τη συμβολή του νεοσύστατου  Δικτύου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων, που έχει ως αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.  

Τέλος ο Δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι στον πολύ ισχυρό χάρτη μουσείων και ιστορικών τοπόσημων της Αθήνας, προστέθηκε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ενώ ο δήμος Αθηναίων από την πλευρά του δημιούργησε διαδραστικό μουσείο για τον Πλάτωναστο χώρο που δίδαξε,  βρίσκεται σε συνεχή τροχιά αναβάθμισης της Πινακοθήκης του και κατασκεύασε τοΒιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, στον πιο δημοφιλή -για τη νεολαία- χώρο, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.  

 


Σελίδα 10 από 2624
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull,  Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση