ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Δικαίωση του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης από την Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2017 11:49

Δικαίωση του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης από την Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

resized 10

 

(Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΞΗΝΤΑΒΕΛΩΝΗΣ  ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟ)

Ο Δήμος μας, με συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου και τουΑντιδημάρχου Διοίκησης και Οικονομικών Πέτρου Ξηνταβελώνη εκπροσωπήθηκε αποτελεσματικά, ενώπιον της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, από τον εξειδικευμένο στο φορολογικό δίκαιο, Δικηγόρο Αθηνών, Στάθη Μπακάλη, ο οποίος σε συνεργασία με τον έγκριτο Δικηγόρο Αθηνών και Νομικό Σύμβουλο του Δήμου, Δημήτρη Καρούζο, κατόρθωσε, με την προσφυγή που ασκήθηκε, από το Δήμο, να μειώσει το αρχικά επιβληθέν υπέρογκο ποσό του ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων (1.200.000) Ευρώ, στο ποσό των τετρακοσίων χιλιάδων (400.000) Ευρώ, σχετικά με μια φορολογική υπόθεση της πρώην Δημοτικής Επιχείρησης ΚΕΔΕΑ, στις υποχρεώσεις της οποίας έχει υπεισέλθει ο Δήμος.

 

Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών Πέτρος Ξηνταβελώνης δήλωσε πως μολονότι τα επιβληθέντα ποσά αφορούν διαχειριστικές χρήσεις των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου μας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Δημότες του Δήμου μας, κατεβλήθη κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μην πληγούν ανεπανόρθωτα τα συμφέροντα του Δήμου. Είναι προφανές ότι ο Δήμος θα συνεχίσει το δικαστικό, πλέον, αγώνα, με την άσκηση προσφυγής και αίτησης αναστολής, ενώπιον των αρμόδιων Διοικητικών Δικαστηρίων, μέχρι την τελική δικαίωσή του, με την ίδια ομάδα συνεργατών. Επιπροσθέτως δε με συντονισμένες κινήσεις της Διοίκησης και της Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου μας επιτύχαμε την έκδοση της υπ αριθμ. 2520/27/1/17  Απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών για επιχορήγηση του Δήμου μας με το ποσό των 608.088,98 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος μας προσπαθεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του και να μην δημιουργεί ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τρίτους.

 

Η έκβαση της εν λόγω υπόθεσης, επιβεβαιώνει, για ακόμα μία φορά, ότι ο Δήμος μας ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΑ ΧΕΡΙΑ!

Μέρα με την μέρα νοικοκυρεύουμε την πόλη μας!

 resized 13342882 994902693957024 5620746402290373574 n

 

 
Φρένο στα σχέδια Κτηματικής Υπηρεσίας Δημοσίου-ΕΤΑΔ για υφαρπαγή των ιδιοκτησιών των κατοίκων του Δήμου Λαυρεωτικής PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2017 11:41

Φρένο στα σχέδια Κτηματικής Υπηρεσίας Δημοσίου-ΕΤΑΔ για υφαρπαγή των ιδιοκτησιών των κατοίκων του Δήμου Λαυρεωτικής

image1laurio

Μετά το χθεσινό Δημοτικό, που συγκλήθηκε με αφορμή τις διεκδικήσεις ακινήτων από το Δημόσιο έναντι των ιδιοκτητών του Δήμου μας, παρουσία των βουλευτών Θ. Μπούρα και Γ.Βλάχου, του Αντιπεριφερειάρχη Πέτρου Φιλίππου και του Περιφερειακού Συμβούλου Πάρη Ευαγγελίου, επιτροπή του Δήμου Λαυρεωτικής με επικεφαλής το Δήμαρχο Δημήτρη Λουκά ανέλαβε την πρωτοβουλία για συνάντηση με τους Βουλευτές Αττικής, προκειμένου να δοθεί λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα.

Έτσι, σήμερα Τρίτη 14/2/2017 στις 15:30,έπειτα από επικοινωνίας του βουλευτή Γ. Πάντζα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Π. Φιλίππου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Νάσο Αθανασίου, Γιάννη Δέδε και Πάνο Σκουρολιάκο, το Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σταύρο Ιατρού και τους Αντιδημάρχους Παναγιώτη Τσίκλο και Γιάννη Αδάμη.

Επιδόθηκε στους προαναφερόμενους βουλευτές η υπ’αρθιμ. 29/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και σχετικό υλικό και αφού ενημερώθηκαν, υπήρξε δέσμευση εκ μέρους τους για άμεση συνάντηση των εκπροσώπων του Δήμου μας και της Περιφέρειας με τον Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας και την Υπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, προκειμένου:

 • Να υπάρξει γνωμοδοτική παρέμβαση με την οποία θα αναγνωρίζονται ανεπιφύλακτα οι συμπολίτες μας έναντι του Δημοσίου, ως αποκλειστικοί κύριοι, νομείς και κάτοχοι των ιδιοκτησιών τους, βάσει του άρθρου 4 του Ν.3127/2003.

 • Να ανασταλεί η έκδοση πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής και επιβολής αποζημίωσης αυθαίρετης χρήσης, η εκτέλεση και η είσπραξη των επιβληθέντων προστίμων , μέχρι την ανάρτηση των οριστικών πινάκων του Κτηματολογίου.

 • Να γίνει επέκταση της εφαρμογής του ευεργετικού νόμου 719/77(άρθρο 19-πρόκριση ιδιωτών έναντι Δημοσίου), σε όλη την εδαφική επικράτεια του νυν καλλικρατικού Δήμου Λαυρεωτικής.

 • Να τροποποιηθεί το άρθρο 22 (παρ.1, εδάφιο Γ) του Ν. 4061/12,που κατοχυρώνει το δικαίωμα των πολιτών για νομή και κατοχή κληροτεμαχίων πριν την 1/1/1965, ώστε να μην εξαιρείται μόνο ο νομός Αττικής από όλη τη χώρα.

Η Δημοτική αρχή θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε ,έσω νομοθετικής ρύθμισης,να δοθεί πολιτική και ουσιαστική λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η Πολιτεία μέσω των Υπηρεσιών της (ΕΤΑΔ-ΚΥΔ), σε εκατοντάδες συνδημοτών μας και έχει ως συνέπεια την οικονομική και ψυχική επιβάρυνσή τους.

 
Στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη ο έπαινος του World Mayor 2016 για τις υπηρεσίες του προς τους πρόσφυγες PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 14 Φεβρουάριος 2017 19:00

Στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη ο έπαινος του World Mayor 2016 για τις υπηρεσίες του προς τους πρόσφυγες

 IMG 063922

 


Με τον έπαινο για τις υπηρεσίες του προς τους πρόσφυγες τιμήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, παραλαμβάνοντας μία από τις τρεις κορυφαίες διακρίσεις στον μεγάλο διεθνή θεσμό «World Mayor 2016». Με τον τίτλο «Δήμαρχος του Κόσμου» για το έτος 2016 τιμήθηκε ο δήμαρχος της βελγικής πόλης Μέχελεν, κ. Bart Somers, ενώ ο έπαινος για την ενσωμάτωση των προσφύγων απονεμήθηκε στονδήμαρχο της γερμανικής πόλης Λαρ, κ. Wolfgang G. Müller.

 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ιδρύματος που διοργανώνει τον ετήσιο θεσμό World Mayor, «ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης έχει εργαστεί αδιάκοπα και με διαφάνεια για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ασφάλειας για τους πρόσφυγες που αφίχθησαν στην Αθήνα, λόγω της προσφυγικής κρίσης. Η πρότασή του για τη συγκρότηση της πρωτοβουλίας «Πόλεις Αλληλεγγύης» αποτελεί ένα απτό παράδειγμα για το πώς αυτός ο άνθρωπος εργάζεται πάνω στη δημιουργία ενός παγκόσμιου πλαισίου για την αντιμετώπιση αυτής της πιεστικής πρόκλησης. Το πάθος του, η δέσμευσή του και το πνεύμα γενναιοδωρίας του είναι απαράμιλλα». Ο κ. Tann vom Hove, υψηλόβαθμος εταίρος του Ιδρύματος Δημάρχων, δήλωσε ότι «οι μεταναστευτικές ροές κατέφθασαν στην Ελλάδα ακριβώς τη στιγμή που η χώρα βιώνει μία από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις. Παρ' όλα αυτά, η Αθήνα και πολλές άλλες ελληνικές πόλεις, έχουν ανταποκριθεί με γενναιοδωρία και ισχυρή δέσμευση». Ο κ.Tann vom Hove πρόσθεσε ότι «ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης αξίζει την ευγνωμοσύνη της Ευρώπης διότι συνέβαλε στο να μην εξελιχθεί σε καταστροφή μια μεγάλη κρίση».

 

Στην ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων υπογραμμίζεται ότι «όπως πολλές κοινότητες ανά την Ελλάδα, έτσι και η Αθήνα δεν ήταν προετοιμασμένη για την άφιξη δεκάδων χιλιάδων προσφύγων το καλοκαίρι του 2015. Ο δήμαρχος κ. Γιώργος Καμίνης δήλωσε ότι η πόλη του με ελάχιστες υποδομές ή εμπειρία στην υποδοχή μεταναστών, κλήθηκε ξαφνικά να βρεθεί στην πρώτη γραμμή ώστε να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Όμως, ο Δήμαρχος διαπίστωσε σύντομα ότι η έκταση της ανθρωπιστικής κρίσης επέβαλε άμεση δράση. Μέσα σε μερικές εβδομάδες ο δήμος Αθηναίων είχε συμβάλει στη δημιουργία τηςπρώτης Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων της χώρας, στον Ελαιώνα».

 

Η λίστα του World Mayor για το 2016 τιμά τους:

 

 1. 1.Bart Somers, Δήμαρχος Μέχελεν, Βέλγιο
  Νικητής του βραβείου Δήμαρχος του Κόσμου

 

 1. 2.Wolfgang G Müller, Δήμαρχος Λαρ, Γερμανία
  Νικητής του Επαίνου Δημάρχου του Κόσμου για τις υπηρεσίες του στην ενσωμάτωση.

 

 1. 3.Giorgos Kaminis, Δήμαρχος Αθηναίων, Ελλάδα
  Νικητής του Επαίνου Δημάρχου του Κόσμου για τις υπηρεσίες του προς τους πρόσφυγες.

 

 1. 4.Guisi Nicolini, Δήμαρχος Λαμπεντούζα, Ιταλία

 

 1. 5.Richard Arnold, Δήμαρχος Schwäbisch Gmünd, Γερμανία

 

 1. 6.Mirjam vant Veld, Δήμαρχος Άμστελβεεν, Ολλανδία

 

 1. 7.Spiros Galinos, Δήμαρχος Λέσβου, Ελλάδα

 

 1. 8.Pavel Adamowicz, Δήμαρχος Γκντάνσκ, Πολωνία

 

 1. 9.Damien Carême, Δήμαρχος Grande-Synthe, Γαλλία

 

 1. 10.Henriette Reker, Δήμαρχος Κολωνίας, Γερμανία

 

Το Βραβείο «Δήμαρχος του Κόσμου 2016» απονεμήθηκε στον κ. Bart Somers, δήμαρχο της πόλης Mechelen του Βελγίου. Από το 2001 που εξελέγη δήμαρχος μεταμόρφωσε μια μάλλον παραμελημένη πόλη σε έναν από τους πιο επιθυμητούς προορισμούς στο Βέλγιο. Το ίδιο διάστημα, η πόλη είχε αποτελέσει πρότυπο ενσωμάτωσης. Κάτοικοι  βορειοαφρικανικής καταγωγής, οι οποίοι αποτελούσαν το 20% του πληθυσμού ενσωματώθηκαν πλήρως ως πολίτες της πόλης Mechelen.

Στον πρόλογο του World Mayor Project για το 2016, οι διοργανωτές δήλωσαν ότι σε μια εποχή που υπάρχουν παγκοσμίως περίπου 60 εκ. άνθρωποι που είναι εκτοπισμένοι, καθώς και εκατοντάδες χιλιάδες που έχουν τραπεί σε φυγή από κατεστραμμένες περιοχές και φτώχεια, το βάρος της παροχής έκτακτων καταφυγίων, ασφάλειας και μελλοντικών προοπτικών, πέφτει στις πόλεις.

 

 
Η Περιφερειάρχης Αττικής στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS στον Πειραιά. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 14 Φεβρουάριος 2017 17:38

Η Περιφερειάρχης Αττικής στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS στον Πειραιά.

Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS στον Πειραιά, επισκέφθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Τη συνόδευε η Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών Κρατών Μελών Ε.Ε., Κατερίνα Καντεράκη, η οποία, για ακόμη μια φορά, προσέφερε στο Σωματείο ένα σημαντικό χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τα μέλη των σωματείων μελών της Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου Θεματικού Πάρκου στο Πεδίο του Άρεως (2016-2017), με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής.

Η Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται στο πλευρό των Παιδικών Χωριών SOS και των προγραμμάτων του, «όπως εδώ, στον Πειραιά, το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας ή τον Ξενώνα Βρεφών SOS στο Μαρούσι. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, τέτοιου είδους δομές επιβάλλουν συνέργειες όπως αυτή με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών Κρατών Μελών Ε.Ε.. Γιατί μόνο έτσι η αλληλεγγύη γίνεται πράξη, εξασφαλίζοντας το μέλλον κάθε κοινωνίας. Το μέλλον των παιδιών της».

Η Περιφερειάρχης και η Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών Κρατών Μελών Ε.Ε. ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Χωριών SOS, Αναστάσιο Βρεττό, τον Γενικό Διευθυντή, Γιώργο Πρωτόπαπα καθώς και τους εργαζόμενους για το πολύπλευρο έργο του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στον Πειραιά, ενώ συνομίλησαν με τρεις οικογένειες που στηρίζει το Κέντρο.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 14 Φεβρουάριος 2017 17:40
 


Σελίδα 8 από 2595
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση