ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Επίσκεψη του δημάρχου Αθηναίων Γ.Καμίνη στο Γηροκομείο Αθηνών 2,5 χρόνια μετά την τοποθέτηση προσωρινής διοίκησης PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2017 19:15
Img 0196

Ακίνητη περιουσία της οποίας το ακριβές ύψος ακόμη ερευνάται, προσωπικοί λογαριασμοί με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, εκατοντάδες διαμερίσματα για τα οποία δεν καταβάλλονταν ενοίκια, παγκάρια εκκλησιών που μέσα σε δύο μήνες γεμίζουν όσο παλαιότερα γέμιζαν σε ένα χρόνο, είναι μερικά μόνο από τα ευρήματα της προσωρινής διοίκησης που τοποθέτησε ο δήμος Αθηναίων στο Γηροκομείο Αθηνών.

«Το άλλοτε κραταιό ίδρυμα που κάποτε αποτελούσε για την Αθήνα βασική δομή στήριξης των ηλικιωμένων, εξ αιτίας της κακοδιαχείρισης καταρρέει και σήμερα φιλοξενεί μόνο 105 υπερηλίκους» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο οποίος χθες, μαζί με δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ, ξεναγήθηκε στους χώρους του Γηροκομείου Αθηνών, στη Μεσογείων.

Δυόμιση μήνες μετά την απόφαση του δήμου Αθηναίων να κηρύξει έκπτωση την προηγούμενη διοίκηση υπό τον αρχιμανδρίτη Προκόπιο Μπούμπα, το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο βρέθηκε μπροστά σε μία κατάσταση τραγική: μόνο τρεις από τις δώδεκα πτέρυγες του Γηροκομείου Αθηνών βρίσκονται σε λειτουργία, οι τρόφιμοι υποσιτίζονταν, το προσωπικό φυλλορροεί απλήρωτο εδώ και πολλούς μήνες, πετρέλαιο θέρμανσης δεν υπήρχε, ενώ τα χρέη και οι συνολικές οφειλές του ιδρύματος αγγίζουν τα 30 εκ. ευρώ.      

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων για την κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα, ο κ. Καμίνης παρουσίασε σειρά στοιχείων από τα οποία προκύπτει αδιαφανής και επιλήψιμος τρόπος διοίκησης κατά παράβαση του νόμου και του καταστατικού του ιδρύματος , που είχε ως αποτέλεσμα πέρα από τη δεινή οικονομική κατάσταση που περιήλθε το Γηροκομείο Αθηνών –παρ ότι ήταν ένα υγιές και εύρωστο ίδρυμα- να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των τροφίμων από τις κακές συνθήκες υγιεινής, σίτισης και περίθαλψης.

Πάντως μέσα στο διάστημα των 2,5 μηνών της προσωρινής διοίκησης λειτούργησαν, μετά από τρία χρόνια, τα μαγειρεία για τη ετοιμασία  του βραδινού φαγητού, ενώ με ενέργειες της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρίας Θεανώς Φωτίου υπήρξε χορηγία για την μεσημεριανή  σίτιση των ηλικιωμένων για τους μήνες Δεκέμβριο 2016 και Ιανουάριο 2017. Παράλληλα θερμάνθηκαν οι χώροι φιλοξενίας των ηλικιωμένων που δεν είχαν θερμανθεί τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ καλυτέρευσε η καθημερινότητά  τους με δράσεις ψυχαγωγίας.  

Σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείριση του Γηροκομείου Αθηνών από την προσωρινή διοίκηση:

*Τη νομική οδό παίρνουν ενοικιαζόμενα ακίνητα του ιδρύματος, που ήταν παρανόμως κατειλημμένα και οι ενοικιαστές τους δεν απέδιδαν τα μισθώματα. Πολλά εξ αυτών είναι στην αγορά ακινήτων διαθέσιμα προς ενοικίαση με νέους όρους και μισθώματα.    

*Ορθή διαχείριση των εισπράξεων του ιδρύματος με ίση κατανομή των  πόρων και έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας στο προσωπικό του Γηροκομείου. 

*Κατακόρυφη αύξηση των εισπράξεων των παγκαριών εκκλησιών. Σε δύο μήνες συγκεντρώνονται δωρεές, που δηλώνονταν ότι συγκεντρώνονταν σε ένα έτος!

* Ενίσχυση των χορηγιών και των συνδρομών προς το ίδρυμα από ιδιώτες, οργανώσεις αλλά και την ομογένεια

Παράλληλα από την εξάμηνη προσωρινή διοίκηση και εποπτεία προέκυψαν και νέα επιλήψιμα στοιχεία τα οποία έχουν πάρει τη νομική οδό διερεύνησης, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες.     

 
Συνεργασία της Κ.Ε.Δ.Ε. με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασία της υγείας των πολιτών» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2017 19:11

Συνεργασία της Κ.Ε.Δ.Ε. με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασία της υγείας των πολιτών»

FullSizeRender

Τη στενή συνεργασία μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) με στόχο δράσεις για την πρόληψη της υγείας των πολιτών, εγκαινίασαν σήμερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία και συμφωνήθηκε η συμπόρευση των δύο φορέων για τη δρομολόγηση παρεμβάσεων και την ανάληψη πρωτοβουλιών με σκοπό την ενημέρωση και την πρόληψη εποχικών νοσημάτων όπως είναι η γρίπη αλλά και θέματα που σχετίζονται με τη διασφάλιση της υγείας των προσφύγων -μεταναστών.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ευχαρίστησε τον κ. Ρόζενμπεργκ για την «σημαντική ένωση δυνάμεων» και επισήμανε πως «στόχος είναι, μέσω αυτής της συνεργασίας, να βρεθούμε για μια ακόμη φορά κοντά στην κοινωνία, με σωστή και εποικοδομητική ενημέρωση στον τομέα της πρόληψης της υγείας ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν υπεύθυνα και έγκαιρα τις προκλήσεις για την δημόσια υγεία».

Μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει έμπρακτα τη βούληση της να συμβάλλει ουσιαστικά στην κοινή προσπάθεια για την ενίσχυση της πρόληψης και της ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών σχετικά με την προστασία της υγείας.

Η χώρα μας, λόγω και του έντονου μεταναστευτικού φαινομένου, μας χρειάζεται όλους. Κυρίως χρειάζεται όλες αυτές τις δυνάμεις που έχουν την εμπειρία άμεσα και αποτελεσματικά να κινητοποιήσουν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να διασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η υγεία των πολιτών. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες με όσα μέσα διαθέτουμε, καθώς αποτελεί προτεραιότητα μας η προάσπιση του αγαθού της υγείας το οποίο είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών».

 
Παρεμβάσεις για τη συντήρηση του οδικού δικτύου Π.Ε. Ανατολικής Αττικής PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2017 18:57

Παρεμβάσεις για τη συντήρηση του οδικού δικτύου Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

PERATTIKIS1116

 

Τη Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου με αντικείμενο «Εργασίες συντήρησης οδικού δικτύου Π.Ε. Ανατολικής Αττικής», προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από πιστώσεις της Περιφέρειας Αττικής, αφορά σε παρεμβάσεις για τη συντήρηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι υπάρχουσες φθορές στο οδικό δίκτυο, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών.

Συγκεκριμένα, ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί για: την επούλωση λάκκων, την αντιμετώπιση φθορών ασφαλτοταπήτων, τις αποκαταστάσεις πρανών από κατολισθήσεις, καθιζήσεις οδών και επισκευές τεχνικών έργων όπου απαιτείται. Θα τοποθετηθούν πινακίδες ρυθμιστικές, επικινδύνων θέσεων και πληροφοριακές, όπου έχουν καταστραφεί ή έχει διαπιστωθεί σχετική έλλειψη, ενώ θα αντικατασταθούν στηθαία ασφαλείας σε σημεία του δικτύου που έχουν καταστραφεί ή θα τοποθετηθούν νέα σε επικίνδυνες θέσεις. Παράλληλα θα αντικατασταθούν κράσπεδα σε σημεία του δικτύου που έχουν καταστραφεί, θα συντηρηθούν οι νησίδες και τα ερείσματα του οδικού δικτύου, ενώ προβλέπονται εργασίες επισκευών και τοποθέτησης καλυμμάτων φρεατίων υπονόμων. Τέλος, όπου απαιτείται, θα διαγραμμιστούν τμήματα του οδοστρώματος.

 
Συνάντηση του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2017 18:42

Συνάντηση του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη

16106124 1022715007863200 1457322912 o

 Συζήτηση τόσο για αγροτικά ζητήματα όσο και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στην οποία ο πρωτογενής τομέας θα είναι βασικός πυλώνας, είχαν σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Δημήτρης Βέττας, Αποστόλης Καραναστάσης, Αθανάσιος Μιχελής, Γιάννης Σαρακιώτης, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Μπούκας και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος και επί χρόνια μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Λαμίας Παναγιώτης Ριζάκος.

Στη συνάντηση, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης επισήμανε στον κ. Τσιρώνη:

  • Την αναγκαιότητα καταγραφής και γρήγορης ολοκλήρωσης από τον ΕΛΓΑ της διαδικασίας αποζημίωσης για τις καταστροφές που υπέστη η φυτική και ζωική παραγωγή από τα ακραία καιρικά φαινόμενα,

  • την μείωση του κόστους παραγωγής,

  • το ζήτημα της ολοκλήρωσης των έργων αναδασμού με τα παράλληλα εγγειοβελτιωτικά έργα,

  • την κατασκευή σύγχρονων αρδευτικών δικτύων στον κάτω ρου του Σπερχειού και την υλοποίηση του προγράμματος απονιτροποίησης σε ολόκληρη τη κοιλάδα,

  • τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε Τοπικές Κοινότητες από τις οποίες διέρχεται ο Σπερχειός,

  • την μετατροπή του υφιστάμενου Τ.Ο.Ε.Β. Συκάς σε Ανατολικής Βίστριζας, μέσω της επέκτασης της περιοχής δικαιοδοσίας του, καθώς και την ουσιαστική στήριξη όλων των Τ.Ο.Ε.Β,

  • την ενίσχυση της αγροτικής οδοποιίας,

  • την αξιοποίηση της γεωθερμίας για αγροτική παραγωγή,

  • την αδειοδότηση των γεωτρήσεων, παρόλο που δεν είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου του.

Ο Δήμαρχος ζήτησε, τέλος, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να υποστηρίξει και να συνδράμει την πρωτοβουλία του Δήμου Λαμιέων να καταθέσει φάκελο για την ανακήρυξη της ιστορικής γέφυρας του Γοργοποτάμου ως στοιχείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, αίτημα που διατυπώθηκε πριν δέκα περίπου χρόνια από τους Οικολόγους Πράσινους.

Η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη κλιμακίων του ΕΛΓΑ και γεωπόνων του Δήμου, για μια πρώτη εκτίμηση των καταστροφών που υπέστη το ζωικό και φυτικό κεφάλαιο από την πρόσφατη κακοκαιρία, θα πραγματοποιηθεί αύριο.  

 


Σελίδα 8 από 2557

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση