ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Γ. Σωφρόνης, Δήμαρχος Σαρωνικού: Δεν «παζαρεύουμε» τα δικαιώματα μας, στις παραλίες του Δήμου μας. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 13:30

Γ. Σωφρόνης, Δήμαρχος Σαρωνικού: Δεν «παζαρεύουμε» τα δικαιώματα μας, στις παραλίες του Δήμου μας.

ΑΛΥΚΕΣ 3

Με αφορμή το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το ζήτημα της ανανέωσης των αδειών των καντινών στις Αλυκές Αναβύσσου, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γ. Σωφρόνης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Διαχρονική θέση του Δήμου Σαρωνικού είναι ότι η διαχείριση και εκμετάλλευση των παραλιών του Δήμου μας, πρέπει να ανήκει στο Δήμο κι όχι στην Κεντρική Εξουσία.

Οι παραλίες του Δήμου Σαρωνικού ανήκουν πρώτα από όλα στους δημότες μας, στους οποίους οφείλουμε να διασφαλίζουμε την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές. Επίσης, και η διαχείριση και εκμετάλλευση των παραλιών πρέπει κι αυτή να γίνεται από το Δήμο, ώστε τα έσοδα που θα προκύπτουν, να κατευθύνονται σε έργα και δράσεις που αφορούν τον τόπο μας.

Ο Δήμος Σαρωνικού, αλλά και η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού στο σύνολο της, διεκδικεί την αλλαγή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου και την υιοθέτηση ενός νέου, που θα δίνει στους Δήμους το δικαίωμα εκμετάλλευσης των παραλιών τους. Σε αυτό το δίκαιο αίτημα, η Κεντρική Εξουσία αντιδρά. Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου επιθυμεί να διαχειρίζεται αυτή τις παραλίες και αυτό συνέβη και με την περίπτωση της παραλίας των Αλυκών. Ενώ ο Δήμος είχε καταθέσει μελέτη για την εκμετάλλευσή της, η Διοίκηση της ΕΤΑΔ επιχείρησε να μας αιφνιδιάσει, σχεδιάζοντας να εκδώσει εκείνη άδειες για την ενοικίαση των καντινών στην συγκεκριμένη παραλία. Ουσιαστικά επιχείρησε να στερήσει από το Δήμο τον έλεγχο της παραλίας και να θέσει υπό αμφισβήτηση ακόμη και το δικαίωμα των συμπολιτών μας να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές.

Ως Δήμαρχος αποφάσισα να ακολουθήσω την τακτική που ακολουθούμε ως Δήμος τα τελευταία χρόνια. Αφενός, να αμφισβητήσω ευθέως την απαίτηση της ΕΤΑΔ να αποκτήσει δικαίωμα ελέγχου κι εκμετάλλευσης της παραλίας μας. Αφετέρου, να ανανεώσω τις υπάρχουσες άδειες καντινών, ώστε να μην μπορέσει η ΕΤΑΔ, να πάρει τον έλεγχο.

Επιλέξαμε να ανανεώσουμε τις άδειες για έναν και μόνον λόγο, γιατί δεν μπορούσαμε να διενεργήσουμε διαγωνισμό για την εκμίσθωση των καντινών, αφού ο διαγωνισμός αυτός θα κηρυσσόταν άκυρος, λόγω του ιδιόμορφου ιδιοκτησιακού καθεστώτος των παραλιών.

Η ανανέωση των αδειών είναι ουσιαστικά ο μόνος τρόπος, μέχρι να υπάρξει αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, προκειμένου να αποτρέψουμε κάθε ενδεχόμενο να χάσουμε τον έλεγχο των παραλιών μας.

Παράλληλα, έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης κι ανάδειξης όλων των παραλιών του Δήμου μας, ώστε να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε δράση αμέσως μόλις αλλάξει το ισχύον νομικό πλαίσιο. Σε κάθε όμως περίπτωση, δεν παζαρεύουμε τα δικαιώματα που έχουμε στις παραλίες μας.»

 
Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει τον ΟΑΣΑ με σύγχρονα και φιλικά προς το περιβάλλον λεωφορεία PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 11:27

Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει τον ΟΑΣΑ με σύγχρονα και φιλικά προς το περιβάλλον λεωφορεία

Οασα

Τις «πράσινες» αστικές μεταφορές προωθεί η Περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα ενισχύει τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών Α.Ε. με τη χρηματοδότηση της προμήθειας 92 λεωφορείων νέας τεχνολογίας, προϋπολογισμού 30.000.000 ευρώ. Στόχος είναι να έχουν το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και να πληρούν τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου υπέγραψε την Πρόσκληση με τίτλο «Μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του στόλου λεωφορείων του ΟΑΣΑ και βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών των δημοσίων συγκοινωνιών στη Μητροπολιτική Αθήνα», που απευθύνεται στον Οργανισμό για την υποβολή προτάσεων για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014 - 2020».

Σκοπός της Πρόσκλησης είναι η μείωση των εκπομπών ρύπων αλλά και του κόστους λειτουργίας των οχημάτων, καθώς και η γενικότερη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό. Αφορά στην προμήθεια 92 νέων αστικών λεωφορείων σύγχρονης τεχνολογίας που θα παρέχουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας και άνεσης στους πολίτες. Αναλυτικότερα, περιλαμβάνει 20 οχήματα μεσαίου μεγέθους, 60 οχήματα μεγάλου μεγέθους (αρθρωτά) καθώς και 12 ηλεκτροκίνητα λεωφορεία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας που θα διαθέτουν αυτονομία κίνησης.

Η αντικατάσταση παλαιότερων οχημάτων συγκεκριμένων τύπων που χρησιμοποιεί ο ΟΑΣΑ, κρίνεται αναγκαία, καθώς τείνουν να συμπληρώσουν τον επιτρεπτό χρόνο χρήσης τους. Παράλληλα, η πρωτοποριακή επιλογή της τεχνολογίας των ηλεκτρικών λεωφορείων διασφαλίζει την ελαχιστοποίηση των εκπομπών ρύπων σε σχέση με τα πετρελαιοκίνητα λεωφορεία και αναδεικνύει παράλληλα τη σύγχρονη όψη του συγκοινωνιακού συστήματος προς όφελος του περιβάλλοντος και των πολιτών.

 
ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ- Ο αναπληρωτής Δήμαρχος της αδελφοποιημένης πόλης του Ottweiler επισκέφθηκε τον Δήμαρχο κ. Ξ. Μανιατογιάννη PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 10:38

ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ- Ο αναπληρωτής Δήμαρχος της αδελφοποιημένης πόλης του Ottweiler επισκέφθηκε τον Δήμαρχο κ. Ξ. Μανιατογιάννη

 0TTWEILER 5 2017

Την Τετάρτη 10 Μαΐου, ο αναπληρωτής Δήμαρχος της αδελφοποιημένης πόλης του Ottweiler της Γερμανίας κ. Hans - Peter Jochum επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Βριλησσίων κ. Ξένο Μανιατογιάννη στο δημαρχείο όπου και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας που περιελάμβανε την εξέταση και αναλυτική συζήτηση των παρακάτω θεμάτων:

  • Η πορεία στο μέλλον της αδελφοποίησης και η ενίσχυσή της μέσα από έναν προγραμματισμό κοινών δράσεων, με συνέπεια και συνέχεια, υπό την αιγίδα των δύο δήμων, ώστε να ωφεληθούν οι δημότες και κυρίως η εκπαιδευτική κοινότητα και οι νέοι του δήμου.

  • Ο προγραμματισμός των δράσεων για την επέτειο των είκοσι χρόνων της αδελφοποίησης που συμπληρώνονται τον επόμενο χρόνο.

  • Η εκπαιδευτική επίσκεψη του δημοτικού σχολείου του δήμου μας Athener Schule τον επόμενο μήνα στην πόλη του Ottweiler της Γερμανίας, στο κρατίδιο του Saarland.

Στο τέλος της συζήτησης, η οποία έγινε σε θετικό και δημιουργικό κλίμα αποφασίσθηκε η συνέχεια και η διαδικασία του διαλόγου ώστε μέσα από τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες να αποφασισθούν οι κοινές δράσεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο Δήμαρχος κ. Ξ. Μανιατογιάννης , ο κ. Hans - Peter Jochum, η εκπαιδευτικός του Athener Schule κα. Δ. Ναυπλιώτου, η διευθύντρια του ίδιου σχολείου κα. Ε.Ιωαννίδου, η κα. Lucia Jochum και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κ. Πολίτης, υπεύθυνος της αδελφοποίησης του δήμου Βριλησσίων.

 
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας μας απέναντι στις προκλήσεις της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης. Άρθρο της Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου για έναν νέο Οδικό Χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Κυριακή, 14 Μάιος 2017 16:55

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας μας απέναντι στις προκλήσεις της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης.

Άρθρο της Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου για έναν νέο Οδικό Χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας.

DOUROU17

Έναν νέο Οδικό Χάρτη που θα καθιστά την Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας κομβικό παράγοντα για την ανάταξη της οικονομίας στο πλαίσιο ενός νέου μοντέλου Διοίκησης, χωρίς τα θεσμικά εμπόδια του παρελθόντος, περιγράφει σε άρθρο της στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής, η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου. Η ίδια σκιαγραφεί τα δύο μέτωπα που οριοθετούν αυτόν τον Οδικό Χάρτη σε συνδυασμό με τον κεντρικό ρόλο των Περιφερειών: την ανάγκη μεταρρύθμισης του θεσμικού πλαισίου με έμφαση στην έννοια της μητροπολιτικότητας και την προώθηση της νέας, καινοτόμου επιχειρηματικότητας μέσα από συνέργειες με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς επιχειρηματικότητας.

«Ο νέος Οδικός Χάρτης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που χαράσσεται από αυτά τα δύο μέτωπα, αφορά τις προκλήσεις του 21ου αιώνα και της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, η οποία ήδη αλλάζει δραστικά τα δεδομένα στο διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον, σε οικονομικό και τεχνολογικό επίπεδο», καταλήγει στο άρθρο της η Περιφερειάρχης.

Βασικά σημεία του άρθρου της Περιφερειάρχη:

• Οι τοπικές και περιφερειακές αρχές διαθέτουν ένα οργανικό πλεονέκτημα, που αποτελεί ισχυρό εργαλείο στην αντιμετώπιση των σημερινών, απειλητικών για τη Δημοκρατία, φαινομένων της ακροδεξιάς και της ξενοφοβίας: αποτελούν τις βαθμίδες εξουσίας που βρίσκονται κοντύτερα στον πολίτη και τις αγωνίες του. Την ίδια στιγμή μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης, διαφθοράς, αδιαφάνειας.

• Η Περιφέρεια Αττικής έχει εγκαίρως καταθέσει τις σχετικές της προτάσεις στην Επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Στόχος μας είναι η έννοια της μητροπολιτικότητας, από απλή αναφορά στον Καλλικράτη (στο άρθρο 210 περί Μητροπολιτικών Λειτουργιών) να αποκτήσει πραγματική λειτουργικότητα.

• Η κατοχύρωση αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικά και ειδικότερα των Περιφερειών, σε κομβικούς τομείς όπως η χωροταξία, η πολεοδομία, κ.ά., σε συνδυασμό με την οικονομική της αυτοτέλεια, θα δημιουργήσει τις απαραίτητες εκείνες συνθήκες για την επίλυση χρόνιων κακοδαιμονιών της ελληνικής Διοίκησης – γραφειοκρατία, διαφθορά, αναποτελεσματικότητα, αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων, ασαφές ρυθμιστικό πλαίσιο.

• Μια τέτοια εξέλιξη θα επιδράσει καταλυτικά και στο δεύτερο μέτωπο, την επιχειρηματικότητα. Οι Περιφέρειες καλούνται να δράσουν προωθητικά, ανοίγοντας δρόμους στη νέα, καινοτόμο, εξωστρεφή επιχειρηματικότητα.

• Στην Αττική για τον σκοπό αυτό έχουμε ξεκινήσει και υλοποιούμε σειρά πρωτοβουλιών – είτε πρόκειται για την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με δημόσιους φορείς είτε για συνεργασίες με ιδιωτικούς.

• Η πρόσφατη απονομή των βραβείων “ATHENS STARTUP AWARDS 2017” σε νέους επιχειρηματίες, φορείς καινοτόμων ιδεών, είναι ενδεικτική των δυνατοτήτων που μπορεί να δημιουργήσει η συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ενός φορέα επιχειρηματικότητας όπως το ΕΒΕΑ. Παράλληλα, η σύσταση του συνεργατικού σχηματισμού για την ανάδειξη των βορείων προαστίων σε τουριστικό – πολιτιστικό προορισμό, συνιστά άλλο ένα παράδειγμα αποτελεσματικής σύζευξης δυνάμεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

 


Σελίδα 8 από 2660
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir»  του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α.,  στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ(Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση