ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 17 Ιανουάριος 2017 18:06

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ

resized 170117-Varvitsiotis1

Συνάντηση με τον Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής και Βουλευτή Β’ Αθηνών της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, με αντικείμενο την κατάσταση στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα στην Κεντρική Μακεδονία.

Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον κ. Βαρβιτσιώτη για την κατάσταση που επικρατεί με τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και την υπερσυγκέντρωση πληθυσμού προσφύγων και μεταναστών στην Κεντρική Μακεδονία, ζητώντας τόσο την προσωπική του παρέμβαση, όσο και την παρέμβαση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προκειμένου τα πάγια αιτήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να γίνουν αποδεκτά από την Κυβέρνηση, για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τόσο των προσφύγων και μεταναστών, όσο και των κατοίκων της περιοχής.

resized 170117-Varvitsiotis2

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε:

«Ενημέρωσα τον κ. Βαρβιτσιώτη για την εικόνα του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος στην περιοχή μας, με την πλειοψηφία του πληθυσμού προσφύγων και μεταναστών της χώρας να βρίσκεται στην Κεντρική Μακεδονία, παρά το γεγονός ότι έχω ζητήσει επανειλημμένα από την Κυβέρνηση τον αναλογικό επιμερισμό των προσφύγων σε όλη την ηπειρωτική χώρα κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη πράξη, παρά τις διαβεβαιώσεις. Δεν είναι δυνατόν μια Περιφέρεια να σηκώνει μόνη της το βάρος ενός προβλήματος, που δεν μπορεί να σηκώσει σήμερα ολόκληρη η Ευρώπη. Ταυτόχρονα δεν βλέπω όσο θα ήθελα την ελληνική Κυβέρνηση να πιέζει στην κατεύθυνση του επιμερισμού των προσφύγων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κάτι για το οποίο ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώσαμε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Θεσσαλονίκη, όπου κατορθώσαμε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό κείμενο να υπάρχει αυτή η πρόβλεψη στα συμπεράσματα. Θα πρέπει η Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της, γιατί το προσφυγικό είναι αναμφίβολα ένα ευρωπαϊκό ζήτημα.

Ζήτησα την προσωπική παρέμβαση του κ. Βαρβιτσιώτη, όπως και της ΝΔ, ώστε να προβληθεί το αίτημα των Δήμων και Περιφερειών της χώρας για συμμετοχή τους στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των παρεμβάσεων αντιμετώπισης του ζητήματος, καθώς και τη συμμετοχή τους στη χρηματοδότηση –άμεσα- από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου και Μετανάστευσης. Σήμερα οι Δήμοι και οι Περιφέρειες είναι απολύτως αποκομμένες από οποιαδήποτε συμμετοχή στην αντιμετώπιση του προσφυγικού. Από τα ΜΜΕ μαθαίνουμε πού θα δημιουργηθούν κέντρα μετεγκατάστασης και πόσο πληθυσμό θα έχουν και δεν έχουμε καμιά αρμοδιότητα στις συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων. Το αποτέλεσμα είναι να ζουν χιλιάδες άνθρωποι υπό απάνθρωπες και άθλιες συνθήκες στα περισσότερα κέντρα».

 

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι «εμείς πιστεύουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να παίξει πολύ σημαντικό και μεγάλο ρόλο στην επίλυση του προβλήματος. Οι επιλογές που έχουν γίνει αποδεικνύουν τρία πράγματα. Πρώτον, ότι η Κυβέρνηση δεν έχει απολύτως κανένα σχεδιασμό κι αυτό φαίνεται κι από το βάρος που ανέλαβε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε σχέση με τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας. Δεύτερον, ο ανθρωπισμός για τον οποίο κάποια στιγμή μιλούσαν αποδεικνύεται ότι σήμερα έχει τσαλαπατηθεί στις απάνθρωπες συνθήκες φιλοξενίας στις δομές. Τρίτον, δεν υπάρχει καμιά αίσθηση σοβαρής, υπεύθυνης και διαφανούς διαχείρισης των εκατοντάδων εκατομμυρίων που έχουν διατεθεί στη χώρα μας για το προσφυγικό. Ο κ. Μουζάλας και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν αντιμετωπίσει τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ της Ευρώπης σαν λάφυρο και τα διαχειρίζονται κατά το δοκούν, χωρίς να προσθέτουν τίποτα για την αξιοπρεπή και ανθρώπινη διαβίωση των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Θεωρώ ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει επιτέλους ένα σοβαρό σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος και να αξιοποιήσει όλες τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που προτείνονται από την Ευρώπη. Ας μην έχουμε άλλες χαμένες μέρες και ώρες και άλλους συνανθρώπους μας που παγώνουν αυτή την περίοδο στα κέντρα μετεγκατάστασης της Βόρειας Ελλάδας».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης πραγματοποίησε επισκέψεις σε κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων στη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς και επισήμανε ότι «παρά τις διαβεβαιώσεις οι εικόνες που είδαμε σήμερα, είναι εικόνες ντροπής. Είναι εικόνες ντροπή γιατί ούτε το στοίχημα του ξεχειμωνιάσματος πέτυχε ούτε ανθρώπινες συνθήκες παρέχουμε ούτε συνθήκες υγιεινής. Και απορώ με την υπερχρηματοδότηση που υπάρχει… Πώς τόσους μήνες δεν έχουμε καταφέρει –και δεν έχει καταφέρει η Κυβέρνηση- ακριβώς να δημιουργήσει τέτοιες δομές σε όλη τη χώρα ώστε να απορροφηθούν αυτοί οι 60.000 άνθρωποι. Θα παρουσίαζα και θα παρομοίαζα τον κ. Μουζάλα ως το Δήμαρχο μιας κωμοπόλεως 60.000 κατοίκων με απεριόριστη χρηματοδότηση. Και δυστυχώς δεν έχει καταφέρει αυτή την κωμόπολη να την κάνει να λειτουργεί σωστά. Οι εικόνες που είδαμε είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας. Θεωρώ ότι αν είχε διαχειριστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτό το στοίχημα αντί για την κεντρική εξουσία σίγουρα θα είχαμε δει θαύματα. Δυστυχώς τα κονδύλια τα κρατάει η κεντρική εξουσία, δεν έχει εμπλέξει τις Περιφέρειες και τους Δήμους στο βαθμό που έπρεπε. Και γι’ αυτό πληρώνουμε ακριβά το τίμημα της εικόνας της έλλειψης ανθρωπισμού, που δεν αντιπροσωπεύει την ελληνική ψυχή».

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 17 Ιανουάριος 2017 18:10
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΕΦΚΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 17 Ιανουάριος 2017 13:31

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΕΦΚΑ.

kalogirou

Παρέμβαση στον διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αθανάσιο Μπακαλέξη έκανε σήμερα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, επισημαίνοντας την ανάγκη διατήρησης του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ Μύρινας Λήμνου και ζητώντας συνάντηση για το σοβαρό για τους κατοίκους του ακριτικού νησιού ζήτημα.

Ακολουθεί η επιστολή της Περιφερειάρχη:

«Αξιότιμε κ. Διοικητά,

Η τοπική κοινωνία του νησιού της Λήμνου είναι ιδιαίτερα ανήσυχη από το ενδεχόμενο της υποβάθμισης του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ Μύρινας Λήμνου, που είναι βέβαιο ότι αν συμβεί θα προσθέσει δυσκολίες στην καθημερινότητα των πολιτών του ακριτικού νησιού.

Σας διαβιβάζουμε το ανωτέρω σχετικό έγγραφο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΙΚΑ Μυτιλήνης & Λήμνου σχετικά με τα προβλήματα που θα προκύψουν και σημειώνουμε την ανάγκη διατήρησης του Τοπικού Υποκαταστήματος της Λήμνου.

Δεδομένης της σοβαρότητας του ζητήματος παρακαλούμε για την προσωπική σας παρέμβαση ενώ κρίνεται απαραίτητος και ο προγραμματισμός συνάντησης για το συγκεκριμένο θέμα.

Στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση».

 

Με εκτίμηση,

Χριστιάνα Δ. Καλογήρου

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου  

 
Συνάντηση Μπακογιάννη για τα προβλήματα των αγροτών της Στερεάς Ελλάδας PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2017 19:35

Συνάντηση Μπακογιάννη για τα προβλήματα των αγροτών της Στερεάς Ελλάδας

image003

Με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ιωάννη Τσιρώνη συναντήθηκε σήμερα, στα γραφεία της Περιφέρειας, στη Λαμία, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

 

Ο Περιφερειάρχης, κατά τη συνάντηση, έθεσε το θέμα άμεσης αποζημίωσης των αγροτών που δραστηριοποιούνται στη Στερεά Ελλάδα, από την κακοκαιρία που έπληξε ολόκληρη την περιοχή τις προηγούμενες ημέρες και ζήτησε να επισπευτούν οι διαδικασίες ελέγχων από τον μηχανισμό του υπουργείου.

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, όπως δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης, συζητήθηκε το σύνολο των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου της Περιφέρειας που αφορούν στο υψηλό κόστος παραγωγής αλλά και την υψηλή φορολογία τους.

 

«Οι αγρότες μας σηκώνουν ένα τεράστιο, δυσανάλογο βάρος αυτά τα χρόνια. Ο ρόλος ο δικός μας είναι να τους εκπροσωπούμε και να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα παραγωγής όσο μπορούμε. Γι’ αυτό, πέρα από τα τρέχοντα ζητήματα, που είναι πολύ σοβαρά, συζητήσαμε με τον κ. Τσιρώνη τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση της γήρανσης του τομέα αυτού. Τους τρόπους, δηλαδή, με τους οποίους μπορούμε να προσελκύσουμε νέους αγρότες. Με τον κ. Τσιρώνη έχουμε μία συνεχή, εποικοδομητική συνεργασία και θεωρώ ότι θα εισακουστούν και οι προτάσεις μας, αλλά και τα προβλήματά μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης μετά τη συνάντηση.

 
Μπακογιάννης: Δώστε το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2017 19:31

Μπακογιάννης: Δώστε το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

 

image001

 

 

Με αφορμή τα επεισόδια που προκλήθηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση.

 

«Σε μία περίοδο που προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε κάθε πηγή εσόδων, εικόνες όπως αυτές στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, δείχνουν ότι λείπει η οργάνωση και ο σχεδιασμός για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε, όχι μόνο για τη Στερεά Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, τον τουριστικό μας πλούτο. Έχουμε καταθέσει την πρότασή μας ώστε το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, που σήμερα διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ, να περάσει στην διαχείριση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να αποκτήσει την εικόνα που πρέπει και να αποφέρει κέρδη για τον τουρισμό και την οικονομία. Θυμίζω ότι η Περιφέρειά μας εξασφάλισε, μέσω ΕΣΠΑ, σχεδόν 30 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό αυτού του χιονοδρομικού κέντρου. Είναι λυπηρό να αντιμετωπίζονται τέτοια φαινόμενα. Νομίζω ότι έχει έρθει ο καιρός να επανέλθουμε και να δούμε σοβαρά την πρόταση αυτή».

 

 


Σελίδα 7 από 2557

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση