ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τους έξι νέους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Κρήτης. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 16 Μάρτιος 2017 17:34

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τους έξι νέους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Κρήτης.

1 1

Την πρώτη του συνάντηση με τους 6 θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Κρήτης που αρχίζουν νέα θητεία είχε σήμερα στη Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης. Στη συνάντηση όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης συζητήθηκε το πλαίσιο λειτουργίας της κάθε θεματικής Αντιπεριφέρειας, η επιτάχυνση του έργου σε συνεργασία με τους φορείς του νησιού προς όφελος των πολιτών της Κρήτης.

«Κάθε ημέρα πρέπει να γινόμαστε και καλύτεροι να υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με όλους τους φορείς της Κρήτης και αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε μέσα από την νέα σύνθεση, ότι, η Κρήτη είναι ενιαία υπηρετούμε από το ένα άκρο του νησιού στο άλλο την ισόρροπη ανάπτυξη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Διεκδικούμε τους πόρους που πρέπει να έρχονται αλλά και αυτούς που είναι αρμοδιότητα άλλων φορέων. Έχουμε και ρόλο και λόγο σε οτιδήποτε γίνεται στην Κρήτη και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που απορρέουν μέσα από τις αρμοδιότητες μας».

Οι 6 παρόντες Αντιπεριφερειάρχες που συμμετείχαν στη συνάντηση ήταν:

-Γιώργος Αλεξάκης-τομέας Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων

-Βρέντζου – Σκορδαλάκη Θεανώ-τομέας Κοινωνικής Πολιτικής

-Νίκος Καλογερής-τομέας Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Ενέργειας

-Δημήτρης Μιχελογιάννης-τομέας Ανάπτυξης

-Νίκος Ξυλούρης-τομέας Τεχνικών Έργων

-Μανόλης Χνάρης-πρωτογενής τομέας 

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 16 Μάρτιος 2017 17:36
 
Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Λήμνο. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 16 Μάρτιος 2017 17:11

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Λήμνο.

resized Φωτογραφία 2 1

Η Περιφερειάρχης, συνοδευόμενη από τον Έπαρχο Λήμνου κ. Ευάγγελο Γιαρμαδούρο, τη Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών κα. Αφροδίτη Κουρογένη και στελέχη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, επισκέφθηκε την περιοχή του Θάνους, όπου η Περιφέρεια προγραμματίζει την υλοποίηση του έργου «Παράκαμψη Οικισμού Θάνους». Η κα. Καλογήρου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τους γοργούς ρυθμούς με τους οποίους τον τελευταίο καιρό εργάζονται όλοι ώστε να κατασκευαστεί το συγκεκριμένο έργο, που θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή, θα αυξήσει την οδική ασφάλεια και θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών.

resized Φωτογραφία 1 1

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Λήμνο η κα. Καλογήρου θα έχει συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και φορείς για αναπτυξιακά θέματα της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, όπως επίσης και για τα εν εξελίξει έργα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η Περιφερειάρχης συμμετείχε σήμερα στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης των αγώνων του 7ου Προκριματικού Ομίλου για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χάντμπολ Νεανίδων Κάτω των 19 ετών, που θα διεξαχθεί στις 17, 18 και 19 Μαρτίου στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» Μύρινας Λήμνο.

resized Θάνος-Παράκαμψη

 
ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ AEGEAN ΟΜΗΡΟΣ COLLEGE PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 16 Μάρτιος 2017 17:06

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ  AEGEAN ΟΜΗΡΟΣ COLLEGE

 resized IMG 9788

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος του  Εκπαιδευτικού Οργανισμού Aegean Όμηρος College κ. Νίκος Μακρυπλίδης, στο Δημαρχείο Πειραιά.

 

Το Σύμφωνο συνεργασίας περιλαμβάνει κοινωνικές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και εθελοντικές δράσεις που θα υλοποιηθούν στην πόλη του Πειραιά.

 

Παρόντες στην υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, η Διευθύντρια από το Aegean Όμηρος College του Πειραιά κυρία Ματούλα Κατσαρά και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου κυρία Φανή Ζώτου.

 resized IMG 9795

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Υποδέχθηκα σήμερα τον Πρόεδρο του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Aegean Όμηρος College κ. Μακρυπλίδη στο Δημαρχείο Πειραιά, για την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας. Είναι χαρά για εμένα και για την πόλη του Πειραιά, να φιλοξενούμε εκπαιδευτήρια με ιστορία και ποιότητα. Προσφέρουν στη νεολαία, συμπληρώνουν τη δημόσια εκπαίδευση κι αυτό είναι θετικό. Υπογράψαμε Σύμφωνο Συνεργασίας, το οποίο προβλέπει κοινές δράσεις, πρωτοβουλίες και συνεργασίες σε εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη. Επιπλέον θα δίνονται υποτροφίες για παιδιά εργαζομένων του Δήμου και θα υλοποιηθούν μια σειρά από συνέργειες, οι οποίες είναι ζητούμενο αυτή την εποχή. Ως Δήμος υλοποιούμε συνέργειες στον Πειραιά γιατί πιστεύουμε στη δυναμική τους. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για το Σύμφωνο Συνεργασίας με  το Aegean Όμηρος College και θα προχωρήσουμε σε συνέργειες με οποιοδήποτε εκπαιδευτήριο επιπέδου είναι στην πόλη μας».

 

Ο Πρόεδρος του  Εκπαιδευτικού Οργανισμού Aegean Όμηρος College κ. Νίκος Μακρυπλίδης, δήλωσε:«Συμμεριζόμενοι την αισιοδοξία του κ. Δημάρχου σχετικά με την ανάπτυξη του Πειραιά, πιστεύουμε πραγματικά ότι θα είναι από τις πρώτες πόλεις που θα δείξουν την ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάπτυξη που θα επακολουθήσει. Έχουμε έρθει στον Πειραιά, έχουμε δημιουργήσει παράρτημα του Εκπαιδευτικού μας Οργανισμού, που σημειωτέον έκλεισε 70 χρόνια και σκοπεύουμε να φέρουμε την επαγγελματική εκπαίδευση στην πόλη του Πειραιά, σε ένα ποιοτικό επίπεδο, που να είναι εφάμιλλο της προσπάθειας που θα κάνει όλη η πόλη για να πετύχει γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτή είναι η θέση μας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να είμαστε δίπλα στον Δήμο, σε όλες τις εκδηλώσεις, για να μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε να πετύχει και την κοινωνικοποίηση όλης αυτής της προσπάθειας».

 
Συνάντηση Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου για έργα και ζητήματα του Δήμου. Κώστας Αγοραστός και Νίκος Φορτούνας συζήτησαν για το νέο ΕΣΠΑ και τις προοπτικές στο Νότιο Πήλιο. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 15 Μάρτιος 2017 17:19

Συνάντηση Περιφερειάρχη Θεσσαλίας με Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου για έργα και ζητήματα του Δήμου.

Κώστας Αγοραστός και Νίκος Φορτούνας συζήτησαν για το νέο ΕΣΠΑ και τις προοπτικές στο Νότιο Πήλιο.

Αγοραστοσ - δημοσ ν πηλιου

 

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα ζητήματα του Νοτίου Πηλίου πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του Δημάρχου Ν. Πηλίου κ. Νίκου Φορτούνα. Κατά τη συνάντηση τους επιβεβαιώθηκε η βούλησή τους για στενή συνεργασία ώστε να αντιμετωπιστούν ζητήματα που αφορούν τους πολίτες της περιοχής. Παράλληλα συζητήθηκαν μια σειρά θεμάτων που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ν. Πηλίου.

 

Όπως τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Μέσα από συνέργειες και συνεργασίες, επιτυγχάνουμε αποτελέσματα. Όπως και στο προηγούμενο ΕΣΠΑ, έτσι και σ’ αυτό η συνεργασία πρώτου και δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης θα έχει άμεσα οφέλη για τους πολίτες και την τοπική κοινωνία. Τα έργα και οι δράσεις θα αφορούν τους τομείς εκπαίδευσης, υγείας-πρόνοιας, αθλητισμού, υποδομών, επιχειρηματικότητας, αγροτικού τομέα, περιβάλλον κ.α. Ο Δήμος Ν. Πηλίου μπορεί και πρέπει να έχει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή. Συζητήσαμε για έργα που μπορούν να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ και αναφερθήκαμε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στο Δήμο. Η τοπική αυτοδιοίκηση στέκεται δίπλα στον άνθρωπο με έργα και δράσεις σε όλα τα επίπεδα, που αποτελούν μια ελπίδα και μια διέξοδο στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα».

 

Ο κ. Ν. Φορτούνας μετά τη συνάντηση έκανε την παρακάτω δήλωση: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για τη συνάντηση αυτή στην οποία είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο μας. Ο κ. Αγοραστός δείχνει σταθερά το ενδιαφέρον του για την περιοχή μας και κατανόηση για τα ζητήματα που μας αφορούν. Έχουμε ήδη προγραμματίσει κάποια έργα στο οποία ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα μας βοηθήσει. Άλλωστε με την Περιφέρεια έχουμε υλοποιήσει πολλά έργα στην περιοχή, όπως τα έργα στο νησί Παλαιό Τρίκερι, το πρότυπο σχολείο στα Καλά Νερά, το δρόμο προς τον ΧΥΤΑ, ασφαλτοστρώσεις- συντηρήσεις δρόμων και υπάρχει μια εν γένει καλή συνεργασία».

 


Σελίδα 7 από 2624
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull,  Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση