ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Προτεραιότητα μας να αποκτήσουμε μόνιμα και οριστικά τον έλεγχο των παραλιών μας. Απάντηση της Διοίκησης του Δήμου Σαρωνικού στην ανακοίνωση των κ.κ. Ράπτη και Τσαλικίδη. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Κυριακή, 18 Ιούνιος 2017 18:59

Προτεραιότητα μας να αποκτήσουμε μόνιμα και οριστικά τον έλεγχο των παραλιών μας.

Απάντηση της Διοίκησης του Δήμου Σαρωνικού στην ανακοίνωση των κ.κ. Ράπτη και Τσαλικίδη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Ράπτη και Τσαλικίδης, η Διοίκηση του Δήμου Σαρωνικού επισημαίνει για την αποκατάσταση της αλήθειας τα παρακάτω:

Πρώτον, χαιρετίζουμε την ομόφωνη, από όλες τις δημοτικές παρατάξεις στήριξη της πάγιας θέσης που εξέφρασε η Διοίκηση Σωφρόνη, να έχει ο Δήμος τη διαχείριση των παραλιών της πόλης μας. Η στήριξη αυτή όμως για να έχει αποτέλεσμα, θα πρέπει να είναι διαρκής και να μην εξαντληθεί μόνον σε μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν πρέπει να αρκεστούμε σε μια θετική για το Δήμο μας δικαστική απόφαση. Ο «πόλεμος» μόλις άρχισε . Αν θέλουμε να αποκτήσουμε μόνιμα και οριστικά τον έλεγχο των παραλιών μας, οφείλουμε να είμαστε στο ζήτημα αυτό ενωμένοι διαρκώς, ως την τελική επίτευξη του στόχου. Στο ζήτημα αυτό, δεν χωρούν τακτικισμοί και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες.

 Δεύτερον, η σημερινή Διοίκηση Σωφρόνη είναι η πρώτη που επιθυμεί να υπάρξει ένα διάφανο σχέδιο αξιοποίησης των παραλιών του Δήμου μας. Αλλά για να γίνουν όλα με απόλυτη νομιμότητα, πρέπει πρώτα να ανήκουν με ξεκάθαρο νομικά τρόπο οι παραλίες στο Δήμο. Η προκήρυξη διαγωνισμού για την εκμετάλλευση των παραλιών μας, μπορεί να ακυρωθεί ανά πάσα στιγμή, όσο ισχύει η σημερινή κατάσταση. Αυτός είναι ο λόγος που ως Διοίκηση αγωνιζόμαστε, μέσα από την Κ.Ε.Δ.Ε., προκειμένου να αλλάξει το ισχύον νομικό καθεστώς για τη διαχείριση των παραλιών. Αυτός είναι ο λόγος που διεκδικούμε όλες οι παραλίες να περάσουν στον έλεγχο των Δήμων και να αλλάξει η σημερινή «ερμαφρόδιτη» κατάσταση , που επιτρέπει άλλες παραλίες να ανήκουν στους Δήμους, άλλες στην ΕΤΑΔ και τελικά τίποτε να μην προχωρά με νόμιμο και διαφανή τρόπο. Αν ενδιαφέρονται λοιπόν οι κ.κ. Ράπτη και Τσαλικίδης για τη νομιμότητα, οφείλουν να κατανοήσουν ότι όλα περνούν μέσα από την αλλαγή του ισχύοντος νομικού πλαισίου. Ας μην ρίχνουν λάσπη και να μην υιοθετούν απαράδεκτους κι αστήρικτους χαρακτηρισμούς όπως αυτούς που χρησιμοποιούν στην ανακοίνωσή τους («παραβατική συμπεριφορά», «διαβλητές και αδιαφανείς διαδικασίες», κλπ ), γιατί με τον τρόπο αυτό «ρίχνουν νερό στο μύλο» όσων επιθυμούν να μην είμαστε εμείς αφεντικά στον τόπο μας.

Τέλος, όσον αφορά τις αιχμές τους περί «τροφοδοσίας των καντινών από οικογενειακή επιχείρηση», οι πολίτες του Δήμου θέλουμε να γνωρίζουν ότι η επιχείρηση που αναφέρουν τα στελέχη της αντιπολίτευσης δραστηριοποιείται στην πόλη μας από το 1967. Στο πελατολόγιο της περιλαμβάνονται σήμερα περισσότεροι από 120 πελάτες χονδρικής και στη διοίκησή της δεν μετέχει ο Δήμαρχος. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα, μπορούν να ακυρώσουν τη 50ετή λειτουργία μιας υγιούς οικογενειακής επιχείρησης , τους πληροφορούμε ότι το μόνο που θα πετύχουν, θα είναι να λερωθούν οι ίδιοι. «Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται». 

 
Το Μαρούσι περνά Μπροστά Γ. Πατούλης: Στόχος μας, το Μαρούσι να καθιερωθεί σε Παγκόσμιο Κέντρο Τουρισμού Υγείας-Άθλησης και Επιχειρηματικότητας PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Κυριακή, 18 Ιούνιος 2017 18:45

Το Μαρούσι περνά Μπροστά

Γ. Πατούλης: Με όραμα και σχέδιο, με επιμονή και έμπνευση, πάμε κόντρα στη μιζέρια και την απαισιοδοξία της εποχής. Στόχος μας, το Μαρούσι να καθιερωθεί σε Παγκόσμιο Κέντρο Τουρισμού Υγείας-Άθλησης και Επιχειρηματικότητας

Το νέο ξεκίνημα της πόλης μας συμπίπτει με την έναρξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου OUNESCO Βορείων Προαστίων
resized sm 7
Εντυπωσιακή η ανταπόκριση των πολιτών στη συναυλία αγάπης «Ταξιδεύοντας στο Όνειρο», με το κορυφαίο συνθέτη Γ. Χατζηνάσιο και 300 παιδιά επί σκηνής

Ισχυρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας έστειλε το χορωδιακό σχήμα 300 παιδιών με το κορυφαίο συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο επί σκηνής, μαζί με τους εκατοντάδες πολίτες που έγιναν συμμέτοχοι στη συμβολική εκδήλωση κοινωνικής και πολιτιστικής διάστασης, στον ιστορικό χώρο που φιλοξενήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, στη Στοά Καλατράβα του ΟΑΚΑ.

resized sm 1

Η μεγάλη Γιορτή Πολιτισμού οριοθέτησε τη επόμενη μέρα για το Μαρούσι.
Σηματοδοτεί την καθιέρωση του Δήμου Αμαρουσίου σε Παγκόσμιο Κέντρο Τουρισμού Υγείας-Άθλησης και Επιχειρηματικότητας.
Αναδεικνύει την ισχυρή βούληση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, που έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της κι επενδύει σε τομείς της οικονομίας που μπορούν να οδηγήσουν στην αναπτυξιακή αναγέννηση της χώρας μας.
Συνδυάζεται επίσης με την έναρξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου για την
UNESCO Βορείων Προαστίων, που ενώνει τις δυνάμεις του με τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, την επιστήμη, τον πολιτισμό και τους νέους.

resized sm 1a

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος προσωπικοτήτων της πολιτικής και της επιχειρηματικής ζωής της χώρας, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων και συλλόγων, μέλη της Διοίκησης κα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι τοπικών εξωραϊστικών συλλόγων.
Ειδικότερα παρέστησαν οι: Αιδεσιμολογιότατος Πατέρας Χρήστος Μαρούδας
Εκπρόσωπος Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, Γεώργιος Τζιάλας Εκπρόσωπος Κυβέρνησης Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής κ Ανάπτυξης, Βασίλειος Λεβέντης Πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων, Εμμανουήλ Κόνσολας Εκπρόσωπος Προέδρου ΝΔ-Βουλευτής, Θεοδώρα Θωμοπούλου Εκπρόσωπος Επικεφαλής Δημοκρατικής Συμπαράστασης, Παναγιώτης Κουρουμπλής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτής Πολιτικής, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου Βουλευτής ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη Βουλευτής ΝΔ, Αθανάσιος Μπούρας Βουλευτής ΝΔ, Στυλιανός Καρχιμάκης πρ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη πρ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Φωτεινή Βρύνα Περιφερειακός Σύμβουλος, Γεώργιος Θωμάκος Δήμαρχος Κηφισιάς, Δημήτριος Μούρτζης Δήμαρχος Αίγινας, Γρηγόριος Σταμούλης Δήμαρχος Μεγαρέων, Κων/νος Γενάδης Εκπρόσωπος Δημάρχου Περιστερίου, Αλέξανδρος Πυργιώτης Εκπρόσωπος Δημάρχου Παλλήνης, Μπουρούτας Εκπρόσωπος Δημάρχου Δελφών, Φώτης Τσελέπης, Διοικητής Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, Αικατερίνη Τζιτζικώστα Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, Μαίρη Ζηλεμένου Πρόεδρος Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων UNESCO, Μαρία Γιαννίρη, Πρόεδρος Παν/νιας Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ», Κων/νος Μόσχος Εκπρ. Διοίκησης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών Δ/ντής Ανάπτυξης, Δρ Κων/νος Πάντος, Επιστημονικός Δ/ντης ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ, Γεώργιος Σταματίου, Πρόεδρος Ομίλου ΙΑΣΩ, πολιτευτές ΝΔ οι κ.κ. Γιάννης Καλλιάνος, Μαριάνθη Καφετζή, Σωτήρης Ησαΐας, Ιωάννα Γκελεστάθη, Ζωή Ράπτη, πάτερ Νικόλαος Αγ. Αθανασίου Πολυδρόσου, Κορίνα Λιούτα Πρόεδρος του Συλλόγου «ΘΕΛΩ».

resized sm 2

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης καλωσορίζοντας τους πολίτες στον με ισχυρό συμβολισμό αυτό χώρο του ΟΑΚΑ, έθεσε την αναπτυξιακή πρόταση εξωστρέφειας και αυτοπεποίθησης και τους στόχους που αυτή υπηρετεί για επόμενη ημέρα στο Μαρούσι.

«Το μοναδικό μουσικό υπερθέαμα σηματοδοτεί τη συγκροτημένη προσπάθεια που ξεκινούμε, για να αναδείξουμε το Μαρούσι ως Παγκόσμιο Προορισμό Τουρισμού Υγείας, Άθλησης και Επιχειρηματικότητας. Από σήμερα το Μαρούσι περνά μπροστά. Με όραμα και σχέδιο , με επιμονή και έμπνευση ,πάμε κόντρα στη μιζέρια και την απαισιοδοξία της εποχής. Αναδεικνύουμε την αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητα μας να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν κι αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης του Αμαρουσίου. Μιας πόλης που πέραν του προαστιακού της χαρακτήρα, αποτελεί όπως όλοι γνωρίζουμε ήδη, επιχειρηματικό οικονομικό μητροπολιτικό κέντρο των βορείων προαστίων.»

resized sm 3

«Αξιοποιούμε- τόνισε- τη δυναμική των περισσότερων από 3.500 επιχειρήσεων που λειτουργούν στα όρια του Δήμου μας. Φιλοδοξούμε να υπερδιπλασιάσουμε, από 15 σε 30 εκατομμύρια, τον αριθμό των επισκεπτών – πελατών πού επισκέπτονται σε ετήσια βάση τα μεγάλα εμπορικά κέντρα αλλά και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του ιστορικού εμπορικού μας κέντρου. Ως Δήμος ενισχύουμε τις υποδομές της πόλης, για να μπορεί να ανταποκριθεί στο νέο ρόλο της. Θέτουμε ως προτεραιότητα, να αξιοποιήσουμε τις πλέον σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας , οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας του Αμαρουσίου, αλλά και σημείο αναφοράς στη σύγχρονη αθλητική ιστορία του τόπου μας. Και φυσικά, να αξιοποιήσουμε προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων και καλοπληρωμένων θέσεων απασχόλησης, το γεγονός ότι στην πόλη του Αμαρουσίου λειτουργούν οι πλέον σύγχρονες ιδιωτικές μονάδες υγείας, στελεχωμένες από τους πιο ικανούς επιστήμονες που διαθέτει σήμερα η χώρα μας. Η μεγάλη δύναμη της πόλης μας, είναι οι άνθρωποί μας. Στο σχέδιο μας για να μετατρέψουμε το Μαρούσι σε Παγκόσμιο πόλο του Τουρισμού Υγείας, της Άθλησης και της επιχειρηματικότητας, οι άνθρωποι μας θα έχουν τον πρώτο ρόλο.»

resized sm 3a

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης αναφερόμενος ειδικότερα στην αναπτυξιακή προσέγγιση υπογράμμισε:
Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν τα περιμένουμε όλα από το Κεντρικό Κράτος, το οποίο άλλωστε δεν μπορεί να βοηθήσει ούτε τον ίδιο του τον εαυτό. Ενεργοποιούμαστε ως Δήμος. Επενδύουμε στις υγιείς δυνάμεις της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Αξιοποιούμε τη διεθνή εμπειρία. Προωθούμε συνέργειες και συνεργασίες στους τομείς ενδιαφέροντός μας ,φιλοδοξούμε να δώσουμε επαγγελματική διέξοδο στη νέα γενιά της πόλης μας και όχι μόνον. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε νέα εισοδήματα ,να κρατήσουμε στη χώρα τη νεολαία μας. Θέλουμε να σταματήσει η μετανάστευση των καλύτερων μυαλών της πατρίδας μας. Αλλά αυτό θα γίνει, μόνον αν δημιουργήσουμε νέες δουλειές, αν υπάρχει σοβαρότητα, σχέδιο κι επενδύσεις. Δημιουργούμε στο άμεσο μέλλον το κατάλληλο περιβάλλον για να δημιουργηθούν επιχειρηματικές συμμαχίες πάνω στους τρεις αυτούς άξονες. Ιατρικός Τουρισμός. Αθλητισμός και Επιχειρηματικότητα. Από το Σεπτέμβριο θα μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερες ανακοινώσεις για το σχεδιασμό μας.»

 Η Επικεφαλής του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων – Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης – Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρίνα Πατούλη –Σταυράκη στο εγκάρδιο χαιρετισμό της προς τους συμμετέχοντες σημείωσε:

«Με σεβασμό στις κοινές αξίες και στα ιδεώδη όλων των πολιτισμών, θεωρούμε χρέος μας, ως Όμιλος για την Unesco Βορείων Προαστίων να μεταλαμπαδεύσουμε τους οικουμενικούς σκοπούς και στόχους που θέτει διαχρονικά η UNESCO και να συμβάλουμε στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες και ποιότητας ζωής για όλους.

resized sm 4

Με θεματικούς άξονες: Την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον αμοιβαίο σεβασμό, την εξάλειψη των διακρίσεων και της φτώχειας, την πολιτιστική προαγωγή των τοπικών κοινωνιών, αλλά και την προάσπιση της ευρύτερης κοινωνικής συνοχής, διαμορφώνουμε ένα πλαίσιο δραστηριοτήτων του Ομίλου που οραματιζόμαστε να υλοποιήσουμε στο άμεσο διάστημα.

Και θα ήθελα να απευθύνω ανοιχτό κάλεσμα, από αυτό εδώ το βήμα, σε συμπολίτες μας και ενεργούς πολίτες της κοινωνίας με:

Ανθρωποκεντρική φιλοσοφία, Εθελοντικά αντανακλαστικά, Επιστημονικά ενδιαφέροντα, Κοινωνική ευαισθητοποίηση, Ειλικρινή αισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς στο συνάνθρωπο, ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να εφαρμόσουμε ιδέες και στρατηγικές που έχουν στο επίκεντρο τον Άνθρωπο, την Επιστήμη, τον Πολιτισμό και τους Νέους, μέσα από τη συνεργασία με Φορείς:

Της Παιδείας (Εκπαιδευτική – Πανεπιστημιακή Κοινότητα),της Εκκλησίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πολιτείας, του επιχειρείν.»

Ακολούθως τη σκυτάλη ανέλαβαν τα παιδιά των Χορωδιών με τον διακεκριμένο συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο στο πιάνο, που με τις μαγικές φωνές τους πλημμύρισαν με γλυκές μελωδίας το χώρο.

resized sm 5
Τους αξίζει ένα διπλό χειροκρότημα, καθώς συνέχισαν να τραγουδούν απτόητα και όταν δυνάμωσε η καλοκαιρινή βροχή.
Συμμετείχαν οι παιδικές χορωδίες: Σπύρου Λάμπρου (Διεύθυνση: Σπύρος Λάμπρου), Εθνικών Ωδείων Αμαρουσίου - Ηρακλείου (Διεύθυνση: Εύη Χλωρού) και Con Anima (Διεύθυνση: Ιουλία Τζαννετουλάκου).

Θερμές ευχαριστίες προς τους Χορηγούς και Υποστηρικτές.

Η εκδήλωση διεξήχθη υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με Μεγάλους Χορηγούς:
ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΘΗΝΩΝ και MERCK.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν οι κάτωθι:

-ΒΙΟΤΥΠΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

-ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

-ΙΑΣΩ

-ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓIKO IΑΤΡΕΙΟ κου ΤΖΕΡΜΙΑ

-LAMDA DEVELOPMENT

-ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

=ΟΜΙΛΟΣ ΥΓΕΙΑ

-ΣΤΗΛΜΕΤ ΑΕ

Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν: η ΕΡΤ, το ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ, η ΛΑΜΨΗ 92,3.

Θερμές ευχαριστίες και προς τον Βασίλη Μαρούλη για την ευγενική προσφορά των λεωφορείων για την μετακίνηση των πολιτών και την εταιρεία Μουσικών Οργάνων «ΚΑΡΥΔΑΣ».

Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο Νίκος Παπαδάκης.

 
Μεταμορφώνονται στάσεις λεωφορείου του ΟΑΣΘ στο Δήμο Παύλου Μελά με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών θεμάτων PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Κυριακή, 18 Ιούνιος 2017 16:41

Μεταμορφώνονται στάσεις λεωφορείου του ΟΑΣΘ στο Δήμο Παύλου Μελά με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών θεμάτων

resized IMG 20170613 095008

Ξεκίνησε πιλοτικά η υλοποίηση της μεταμόρφωσης στάσεων λεωφορείων του ΟΑΣΘ, με την τοποθέτηση εικαστικών δημιουργιών των μαθητών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Παύλου Μελά, έπειτα από σχετική πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών θεμάτων, Χαράς Αμανατίδου.

resized IMG 20170613 095118

Οι μαθητές των Παιδικών Σταθμών Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, στέλνουν τα δικά τους μηνύματα στους κατοίκους της περιοχής κάνοντας την αναμονή τους ευχάριστη και δίνοντας ένα τόνο αισιοδοξίας στην καθημερινότητά τους.

resized IMG 20170613 100451

Οι δημιουργίες των μικρών μαθητών τοποθετήθηκαν ήδη στις κεντρικές στάσεις του ΟΑΣΘ, Ελπίδος (Πολίχνη), Κέντρο Πολιτισμού (οδός Λαγκαδά, Σταυρούπολη), Νικομηδείας (Άνω Ηλιούπολη).

resized stasisleoforeionexofiloIMG 20170613 100513

 
Κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε περιοχές του Δήμου Τεμπών που επλήγησαν από το χαλάζι PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 16 Ιούνιος 2017 16:43

Κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε περιοχές του Δήμου Τεμπών που επλήγησαν από το χαλάζι

resized ΧΑΛΑΖΙ ΤΕΜΠΗ 

Μετά τις έντονες και μεγάλης διάρκειας χαλαζοπτώσεις της 14ης Ιουνίου, που έπληξαν τις κτηματικές περιοχές Συκουρίου, Πουρναρίου, Ελάτειας, Ευαγγελισμού, Μακρυχωρίου και Γόννων του Δήμου Τεμπών, κλιμάκιο της Περιφέρειας, αποτελούμενο από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλειο Χατζόπουλο, τον εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας κ. Κώστα Δεσπόπουλο και τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ε Λάρισας κ. Παναγιώτη Καλφούντζο, σε συνεργασία με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ κ. Μιχάλη Λιόντο και υπηρεσιακών παραγόντων του οργανισμού επισκεφτήκαν τις πληγείσες περιοχές.

 resized ΧΑΛΑΖΙ ΤΕΜΠΗ 2

Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν οι βουλευτές του Νομού κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος και κ. Χρήστος Κέλλας καθώς και ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κωνσταντίνος Κολλάτος με Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου.

 

Οι καλλιέργειες που επλήγησαν είναι κυρίως ελιές, αμυγδαλιές, βερικοκιές, σιτηρά κηπευτικά, καλαμπόκι, αμπέλια και τριφύλλια. Συστήθηκε στους πληγέντες παραγωγούς να υποβάλλουν δηλώσεις εντός δεκαπέντε (15) ημερών και να προβούν στις απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες.

 


Σελίδα 6 από 2119
Χρήστος Λεοντής ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς 14 Ιουλίου Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 21:00
Χρήστος Λεοντής   ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ  Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς  14 Ιουλίου  Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 21:00
Χρήστος Λεοντής  ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς 14 Ιουλίου Μικρό Θέατρο Αρχαίας ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση