ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Συνάντηση Δ.Μάρδα με τον Περιφερειάρχη Α.Τζιτζικώστα PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 08 Αύγουστος 2017 12:46

Συνάντηση Δ.Μάρδα με τον Περιφερειάρχη Α.Τζιτζικώστα.

Μαρδας-Τζιτζικωστας

Με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Α. Τζιτζικώστα συναντήθηκε ο κ. Δημ. Μάρδας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης, στα γραφεία της Περιφέρειας. Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα ενδιαφέροντος των περιφερειακών δήμων του νομού Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, συζητήθηκε η στελέχωση,  που εκκρεμεί μετά τη σχετική έγκριση εκ μέρους της Περιφέρειας, του Εθνικού Εργαστηρίου Αναφοράς Βιοτοξινών, άκρως απαραίτητη για την εξυπηρέτηση των μυδοκαλλιεργητών της Χαλάστας-Κυμίνων και όχι μόνο. Επίσης, έγινε αναφορά στην πρόταση του κ.Μάρδα για επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης των μυδοκαλλιεργειών κατά τα πρότυπα της μελέτης του, που κατατέθηκε σχετικά πρόσφατα στους δυο αρμόδιους υπουργούς, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και κοινοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη. Η ιδιαιτερότητα που υφίσταται στις δυο ζώνες ταξί (μπλε-άσπρα όλου του νομού και γκρί μόνο για τρεις δήμους)  και η εξάλειψή της, τέθηκε εκ μέρους του κ. Μάρδα στον κ. Τζιτζικώστα, όπως και η αναγκαιότητα ασφαλτόστρωσης αγροτικού δρόμου στο δήμο Σοχού, που εξυπηρετεί τις κατασκηνώσεις της εκκλησίας. Σύμφωνα με έκθεση-μελέτη του καθηγητή του κ. Παυλίδη, ο κ. Μάρδας επισήμανε την αναγκαιότητα φραγμάτων και άλλων παρεμβάσεων στους ποταμούς της Κεντρικής Μακεδονίας, έργα που θα οδηγήσουν στην εξοικονόμηση υδάτων για τις αγροτικές καλλιέργειες. Τέλος, ο κ. Μάρδας σημείωσε το πρόβλημα της ασφαλτόστρωσης που υπάρχει στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης, πρόβλημα το οποίο επιδιώκει να αντιμετωπίσει η Περιφέρεια με τα πρώτα διαθέσιμα κονδύλια.

Ο κ. Μάρδας συναντήθηκε επίσης, με το δήμαρχο Χαλκηδόνας κ. Ιωάννη Τσουκνιδά,  στο δημαρχείο στα Κουφάλια με σκοπό την ενημέρωση του δημάρχου για προβλήματα της περιοχής. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν έγινε αναφορά στην πολιτιστική δράση του Ιδρύματος των Ελλήνων της Ανατολικής Ρωμυλίας «Αγ. Τριάδα», που βρίσκεται στη Λιβαδίτσα και αποτελεί κοινό σημείο ενδιαφέροντος, λόγω καταγωγής των προγόνων τους, η έντονη διαφοροποίηση αντικειμενικών αξιών μεταξύ περιοχών του δήμου, η έλλειψη ασθενοφόρων κ.λ.π.

 
Αναπλάθονται 13 παιδικές χαρές του Δήμου Δάφνης - Υμηττού PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 08 Αύγουστος 2017 12:44

Αναπλάθονται 13 παιδικές χαρές του Δήμου Δάφνης - Υμηττού

paidikhxara

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου «Ανακατασκευή παιδικών χαρών µε στόχο την ποιοτική τους αναβάθμιση και την πιστοποίησή τους για τη νόμιμη λειτουργία τους, Δήμου Δάφνης - Υμηττού», προϋπολογισμού 1.170.000 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Δάφνης - Υμηττού, Μιχάλης Σταυριανουδάκης. Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι η αναβάθμιση 13 υφιστάμενων παιδικών χαρών του Δήμου Δάφνης - Υμηττού καθώς και η εναρμόνιση και πιστοποίηση της λειτουργίας τους σύμφωνα με τους σύγχρονους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών.

Ειδικότερα, θα υλοποιηθούν εργασίες για την ανάπλαση 5 παιδικών χαρών της Δημοτικής Κοινότητας Δάφνης (Πλατείας Χαραυγής, οδού Αγίας Βαρβάρας, οδών Παπαναστασίου και Ακροπόλεως, οδού Ζωοδόχου Πηγής και οδού Αλεξάνδρας) και 8 παιδικών χαρών της Δημοτικής Κοινότητας Υμηττού (Πλατείας Ηλία Ηλιού - Αγία Φωτεινή, Άλσους Άρη Αλεξάνδρου, οδού Καραμπάτη, οδού Κουντουριώτου 28, οδού Κουντουριώτου 36, οδών Τριπόλεως και Κασσιόπης, οδού Δερβενακίων και Άλσους Πέτρου και Παύλου). Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων: αποξήλωση και απομάκρυνση των παλαιών οργάνων των παιδικών χαρών, προμήθεια και τοποθέτηση νέων οργάνων ή επισκευή των υπαρχόντων, αντικατάσταση των υπαρχουσών περιφράξεων µε νέες, επίστρωση νέων δαπέδων, τοποθέτηση εξοπλισμού (ξύλινων καθιστικών, πινακίδων σήμανσης κ.ά.), ενίσχυση του υπάρχοντος φωτισμού.

Τη δημοπράτηση, την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, την επίβλεψη κατασκευής του έργου και την παραλαβή του αναλαμβάνει ο Δήμος Δάφνης - Υμηττού.

 
ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ στο συγκρότημα ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ “1ου και 4ου Δημοτικού – Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 1ου Δημοτικού” από το Τμήμα Σχολικής Στέγης της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Παύλου Μελά PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 08 Αύγουστος 2017 09:32

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ στο συγκρότημα ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ “1ου και 4ου Δημοτικού – Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 1ου Δημοτικού” από το Τμήμα Σχολικής Στέγης της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Παύλου Μελά

resized 20170806 223025

Μετά από μελέτη του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, τοποθετήθηκαν τα πρώτα αυτόνομα φωτοβολταϊκά φωτιστικά σώματα στο σχολικό συγκρότημα του “1ου Δημοτικού Σχολείου ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ – 4ου Δημοτικού Σχολείου ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ – Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 1ου Δημοτικού ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ”.

Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά φωτιστικά σώματα τύπου LED αντικατέστησαν τα ενεργοβόρα αλλά και κοστοβόρα φωτιστικά σώματα, που χρησιμοποιούνταν για το νυχτερινό φωτισμό του αύλειου χώρου.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης ενημερώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Στέφανο Βάρφη, για τη συγκεκριμένη καλή πρακτική εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων, μια παρέμβαση ουσίας και όχι εντυπώσεων με άμεσα οφέλη για τους πολίτες του Δήμου Παύλου Μελά.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με την αποξήλωση των παλαιών φωτιστικών σωμάτων και τη μεταφορά τους στην αποθήκη του Δήμου ώστε να χρησιμεύσουν ως ανταλλακτικά σε άλλα σχολεία του Δήμου που λειτουργούν με παρόμοιο φωτισμό.

resized 20170806 222740

Ακολούθησε η πλήρη αποσύνδεσή τους από το ηλεκτρικό δίκτυο της ΔΕΗ απαλλάσσοντας έτσι το σχολικό συγκρότημα από τον κοστοβόρο νυχτερινό φωτισμό. Το τελικό στάδιο της κατασκευής, υπό τις οδηγίες του επιβλέποντα της Σχολικής Στέγης, περιελάμβανε

•τη χωροθέτηση των φωτιστικών σωμάτων,

•την τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών στοιχείων, των συσσωρευτών, των ηλεκτρονικών ελεγκτών και των διαφόρων υλικών και μικρουλικών

ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή και τοποθέτηση των αυτόνομων φωτοβολταϊκών φωτιστικών σωμάτων με λαμπτήρες LED.

Τα νέου τύπου φωτιστικά σώματα ΔΕΝ συνδέονται με το δίκτυο της ΔΕΗ, τροφοδoτούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τον ήλιο και συνεπώς ο Δήμος Παύλου Μελά δεν ΠΛΗΡΩΝΕΙ λογαριασμό στη ΔΕΗ.

resized 20170806 223302

Ο σχεδιασμός της μελέτης έγινε, ώστε να λειτουργούν τα φωτιστικά σώματα ακόμα και με συννεφιά και μάλιστα με επάρκεια τέτοια που να διασφαλίζει τη λειτουργία τους για δύο (2) ολόκληρες ημέρες χωρίς ήλιο!

Διαθέτουν φωτοκύτταρο, ώστε η έναυση και η σβέση να γίνεται ακριβώς με την ανατολή και τη δύση του ήλιου, αποφεύγοντας έτσι τα φαινόμενα όπου ο φωτισμός λειτουργούσε ακόμα και την ημέρα λόγω του αποπρογραμματισμού του χρονοδιακόπτη, προσφέροντας έτσι τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας που εκτιμάται σε 13,2 MWH.

Η μείωση των εκπομπών ρύπων σε διοξείδιο του άνθρακα CO2 υπολογίζεται να είναι κατά 14,78 tη/έτος.

Επίσης η ετήσια μείωση σε εκπομπές οξειδίων του αζώτου (ΝOx), διοξειδίου του θείου (SO2) και μικροσωματιδίων PM10 , υπολογίζεται στα 82,39Kg ανά έτος (βάσει του μέσου ενεργειακού μίγματος της χώρας).

Στόχος αυτών των παρεμβάσεων είναι η δημιουργία σχολικών κτιρίων που θα παράγουν περισσότερη ενέργεια από όση θα καταναλώνουν, ώστε τελικά ο Δήμος Παύλου Μελά να πληρώνεται από τη ΔΕΗ!

 
Κώστας Μπακογιάννης (Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας): Προχωρά η αναμόρφωση του Δημοτικού Σταδίου Χαλκίδας PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 07 Αύγουστος 2017 14:31

 

Κώστας Μπακογιάννης (Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας): Προχωρά η αναμόρφωση του Δημοτικού Σταδίου Χαλκίδας

image001

Συνεχίζονται τα έργα για την πλήρη αναμόρφωση του Δημοτικού Σταδίου Χαλκίδας με στόχο τον εκσυγχρονισμό του και την αναβάθμισή του σε στάδιο εθνικής εμβέλειας. 

Με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ, ξεκινά το έργο για την εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού, ο οποίος θα καταστήσει το στάδιο κατάλληλο για την διεξαγωγή εθνικών πρωταθλημάτων και διοργανώσεων ποδοσφαίρου και κλασικού αθλητισμού. Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται ως μέρος της δράσης μας για το συνολικό εκσυγχρονισμό και την αναβάθμισή της υποδομής του σταδίου, που ξεκίνησε με την αντικατάσταση του χλοοτάπητα και θα συνεχιστεί με τη δημοπράτηση έργου 140.000 ευρώ για τη συντήρηση και επισκευή των αποδυτηρίων και της κερκίδας. 

«Στόχος μας είναι να παραδώσουμε σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους της Χαλκίδας και της Εύβοιας ένα σύγχρονο στάδιο, αντάξιο της ιστορίας του, αλλά και να δημιουργήσουμε ακόμη έναν πόλο έλξης επισκεπτών και αθλητών από ολόκληρη την Ελλάδα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης αναφερόμενος στον σχεδιασμό της Περιφέρειας για τον εκσυγχρονισμό του σταδίου και προσέθεσε: «Το μήνυμα είναι καθαρό. Αναβάθμιση της καθημερινότητας σε όλα τα επίπεδα, στην Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Οι παρεμβάσεις στην καθημερινή ζωή δημιουργούν την μεγάλη εικόνα και αυτή προσπαθούμε να αλλάξουμε».

 


Σελίδα 6 από 2150

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο,  Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά! Χαρά και αισιοδοξία ...

«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες) Δέσποινα ...