ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Πολύωρη συνάντηση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και Υπουργού Υποδομών για όλα τα θέματα της Περιφέρειας. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 17 Ιανουάριος 2017 19:52

Πολύωρη συνάντηση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και Υπουργού Υποδομών για όλα τα θέματα της Περιφέρειας.

unnamedπελ

 

Τρία θεμελιώδη αναπτυξιακά έργα για την Πελοπόννησο έθεσε σε προτεραιότητα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην πολύωρη συνάντησή του με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017, με τη συμμετοχή της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.
Πρόκειται για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο, με τουριστικό, μεταφορικό και επιβατικό χαρακτήρα, όπου απαιτείται, την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας και τη μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης σε χαμηλού κόστους επιβατικό και μεταφορικό, και την άμεση ανάγκη σύστασης εθνικού οργανισμού διαστήματος, ώστε να καταστεί εφικτή η συμμετοχή της χώρας στα Ευρωπαϊκά προγράμματα για το διάστημα και η έναρξη της διαδικασίας δημιουργίας διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε τις προτεραιότητες αυτές, κρίσιμα πολιτικά στοιχήματα, τα οποία αξιοποιούν στρατηγικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της περιφερειακής της οικονομίας.
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εξέφρασε τόσο τη δική του συμφωνία για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου, όσο και της Τραινοσε, η οποία ήδη συνεργάζεται με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το σκοπό αυτό. Σημείωσε μάλιστα ότι στο συνέδριο που θα διοργανωθεί στην Πελοπόννησο, σε συνέχεια αυτού που είχε πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη, θα συμμετάσχει και το Υπουργείο Υποδομών.
Σε ότι αφορά το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ο κ. Σπίρτζης δήλωσε, αφενός, ότι είναι ενήμερος για την αύξηση του τουρισμού στην Πελοπόννησο και τον «πρωταθλητισμό» του και, αφετέρου, ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία αναβάθμισης και επέκτασής του.
Σε ότι αφορά το αεροδρόμιο της Τρίπολης, ο Υπουργός Υποδομών συμφώνησε στην πρόταση του Περιφερειάρχη για την παράλληλη λειτουργία του ως επιβατικού και μεταφορικού χαμηλού κόστους αεροδρομίου, γεγονός το οποίο θα βοηθήσει πάρα πολύ την οικονομία της Πελοποννήσου.
Ο κ. Σπίρτζης δεσμεύτηκε επίσης να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες από την πλευρά του Υπουργείου και να συνεργαστεί στενά με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά, για τη δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Διαστήματος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης σημαντικοί οδικοί άξονες, για τους οποίους ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τη συνεργασία του Υπουργείου ώστε να ενταχθούν στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών και αφορούν όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου. Ενδεικτικά αναφέρονται έργα με ωριμότητα άμεσης ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή στα συγχρηματοδοτούμενα ταμεία, ήτοι η παρέμβαση στον Ισθμό, ο άξονας Δερβενάκια – Μυκήνες, η παράκαμψη Δολιανών, η παράκαμψη Λαγκαδίων, οι άξονες Τσακώνα – Καλό Νερό, Καλαμάτα – Ριζόμυλος, και Γύθειο – Σπάρτη, η ολοκλήρωση της περιμετρικής της Τρίπολης και η αντιπλημμυρική προστασία του.

 
Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Ικανοποίηση για την πολιτική προστασία του δήμου «Ευχαριστώ τους εργαζόμενούς μας στον δήμο. Μας έκαναν υπερήφανους!» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 17 Ιανουάριος 2017 19:49

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Ικανοποίηση για την πολιτική προστασία του δήμου

«Ευχαριστώ τους εργαζόμενούς μας στον δήμο. Μας έκαναν υπερήφανους!»

image-0-02-05

Νικητής στη δύσκολη μάχη κατά του ολικού παγετού και του χιονιά αναδείχτηκε και πάλι ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, με τις υπηρεσίες του να αντιμετωπίζουν με μεγάλη επιτυχία το κύμα σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τις τελευταίες ημέρες ολόκληρη τη χώρα και ιδιαίτερα τη Θεσσαλονίκη.

Οι δημοτικές υπηρεσίες τέθηκαν σε «κόκκινο συναγερμό» όλες τις ημέρες που διήρκεσε το πρόσφατο κύμα της κακοκαιρίας και η κινητοποίηση είχε αποτελέσματα, καθώς οι υπηρεσίες υπό την εποπτεία του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και τον συντονισμό των δύο αντιδημάρχων Καθαριότητας, Γιώργου Μπαμπαράτσα (Δ.Ε. Πανοράματος και Πυλαίας) και Γιάννη Ντίτσιου (Δ.Ε. Χορτιάτη) ήταν άμεσος και αποτελεσματικός. Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου η τελική σύσκεψη, όπου υπό την προεδρεία του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη οριστικοποιήθηκε ο «οδικός χάρτης» για την καλύτερη προετοιμασία του χιονιά.

Με «στρατηγείο» το δημαρχείο στο Πανόραμα το σχέδιο για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα εφαρμόστηκε με υποδειγματικό τρόπο και σε πλήρη συντονισμό όλων των υπηρεσιών του δήμου. Σε επιφυλακή τέθηκαν συνολικά 80 δημοτικοί υπάλληλοι και 20 εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου. Τα συνεργεία περιπολούσαν σε 24ωρη βάση όλο το οδικό δίκτυο και ιδιαίτερα τα πιο δύσβατα και ευαίσθητα σημεία του δικτύου (νοσοκομεία, κλινικές κλπ.). Είναι χαρακτηριστικό ότι στη μάχη για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί ο δήμος είχε στις αποθήκες του 1.400 τόνους αλατιού, ενώ όλες τις ημέρες παρά την ένταση της κακοκαιρίας παρέμειναν ανοικτοί όλοι οι κεντρικοί οδικοί άξονες του δήμου. Να σημειωθεί ότι το δημαρχείο στο Πανόραμα, αλλά και οι δημοτικές ενότητες στο Φίλυρο, Ασβεστοχώρι, Χορτιάτη και Πυλαία παρέμειναν ανοικτές 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, για να εξυπηρετήσουν κάθε περιστατικό και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή. Επίσης ελεύθερη και χωρίς προβλήματα ήταν η πρόσβαση προς το νοσοκομείο «Παπανικολάου», κανονικά λειτούργησαν οι κλινικές και τα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής, ενώ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας λειτούργησαν σε κάθε δημοτική ενότητα θερμαινόμενοι χώροι για τους πολίτες.

Η σφοδρότητα της κακοκαιρίας που συνδύασε τον παγετό, την έντονη χιονόπτωση αλλά και τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες ολικού παγετού που έφτασαν μέχρι και -13oC μας ανάγκασε να κλείσουμε τα σχολεία όπως έκαναν και όλοι οι δήμοι στο νομό Θεσσαλονίκης, καθώς υπήρχαν πολλές σχολικές μονάδες δίχως νερό και το άνοιγμά τους θα δημιουργούσε προβλήματα ασφάλειας για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Να σημειωθεί επίσης ότι την ίδια στιγμή που όλες οι γύρω περιοχές αντιμετώπισαν πολύ σοβαρά προβλήματα, η οργανωμένη και αποτελεσματική κινητοποίηση των υπηρεσιών του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη σχολιάστηκε θετικά τόσο από τα ΜΜΕ όσο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και αυτό είναι ένα σημαντικό μετάλλιο τιμής για το δήμο, τους εργαζόμενους αλλά και τους δημότες.

«Παρά τη συνεχή χιονόπτωση και τον ολικό παγετό βγαίνουμε και πάλι νικητές στη μάχη κόντρα στον χιονιά. Όλοι οι βασικοί δρόμοι παρέμειναν ανοιχτοί, ενώ με ικανοποίηση είδαμε να λειτουργούν πραγματικά με υποδειγματικό τρόπο τα αντανακλαστικά του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Αξίζουν συγχαρητήρια στις υπηρεσίες και στους εργαζόμενούς μας που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, χωρίς ωράριο και σε διαρκή επιφυλακή, αλλά και στους εθελοντές μας της πολιτικής προστασίας που βοήθησαν σημαντικά με την ενεργό συμμετοχή τους. Οι δημότες μας μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς μπροστά σε κάθε έκτακτο φαινόμενο κακοκαιρίας», σημείωσε ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 17 Ιανουάριος 2017 19:50
 
Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη 18 Ιανουαρίου –εκτός ενός Ειδικού Σχολείου και ενός Νηπιαγωγείου- τα σχολεία στον δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 17 Ιανουάριος 2017 19:26

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη 18 Ιανουαρίου –εκτός ενός Ειδικού Σχολείου και ενός Νηπιαγωγείου- τα σχολεία στον δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη.

PYLAIADHMARXEIO

Kατόπιν σχετικής ενημέρωσης που είχε στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης από την αντιδήμαρχο Απασχόλησης Κοινωνικής Προστασίας Υγείας και Παιδείας Ελένη Γιαννούδη, τον πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών, Ηλία Παρασκευά και τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως ανακοινώθηκε, για αύριο Τετάρτη 18 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη θα λειτουργήσουν κανονικά εκτός από :

  1. Το μισθωμένο Ειδικό Σχολείο στη Λεωφ. Γεωργικής Σχολής, όπου συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης βλαβών από τους ιδιοκτήτες του, και

  2. Το 6ο Νηπιαγωγείο Πυλαίας που παρατηρήθηκε σοβαρή βλάβη στο σύστημα θέρμανσης και είναι αμφίβολη η αποκατάστασή του μέχρι αύριο.

Επιπλέον όπως ανακοινώθηκε οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες θα λειτουργήσουν κανονικά!

Ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη παραμένει με τις υπηρεσίες του σε συνεχή επιφυλακή για την παρακολούθηση των καιρικών φαινομένων και προκειμένου τα τεχνικά συνεργεία να αποκαταστήσουν τυχόν βλάβες που ενδεχομένως προκύψουν κατά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων.

 
Κ. Αγοραστός: «Μόνο τους ολιγάρχες συμφέρει η απλή αναλογική σε Περιφέρειες και Δήμους» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 17 Ιανουάριος 2017 18:53

Κ. Αγοραστός: «Μόνο τους ολιγάρχες συμφέρει η απλή αναλογική σε Περιφέρειες και Δήμους»

 

Κ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΚΕΔΕ 16-1-17

Μήνυμα προς την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη νομοθέτηση της απλής αναλογικής ως εκλογικού συστήματος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξέπεμψε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σήμερα στην πρώτη για το 2017 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

«Η απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση συμφέρει μόνο στους ολιγάρχες γιατί θα μπορούν εύκολα και με μικρές χορηγίες να ελέγχουν εύθραυστες και συγκυριακές πλειοψηφίες στα Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια», επισήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός και αναρωτήθηκε: «Για ποια Αυτοδιοίκηση και ποια Δημοκρατία και μάλιστα στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία θα μιλάμε μετά;»

«Δεν θα πρόκειται για Δημοκρατία αλλά για ολιγαρχία», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών και τόνισε: «Η Αυτοδιοίκηση είναι η μοναδική σταθερά στην πατρίδα μας στα χρόνια της κρίσης, είναι ο βασικός αναπτυξιακός πυλώνας και κρατά αδιάρρηκτο τον κοινωνικό ιστό. Ας αναλογιστούν αυτοί που προωθούν την απλή αναλογική στην Αυτοδιοίκηση, ποιος θα λαμβάνει τις αποφάσεις και πως θα λειτουργούν Περιφέρειες και Δήμοι; Ή μήπως σχεδιάζουν να επαναφέρουν τους κομματικά διορισμένους διοικητικούς γραμματείς;

Ας το ξανασκεφτούν και σε τελικά ανάλυση ας ρωτήσουν τους δημάρχους που έχουν χάσει την πλειοψηφία στα Δημοτικά Συμβούλια και ενώ χρειάζονται να πάρουν αποφάσεις για να λειτουργήσει ο Δήμος τους προ όφελος των πολιτών, έχουν τεράστια προβλήματα καθημερινά», επισήμανε.

Ο κ. Κ. Αγοραστός αξιολόγησε το 2017 ως το έτος «που πρέπει να γίνει στενότερη και πιο συστηματική η συνεργασία των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης. Μαζί καλούμαστε να πετύχουμε δύσκολους στόχους και πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας», τόνισε απευθυνόμενος στα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ και τους παριστάμενους αυτοδιοικητικούς και συνέχισε:

«Δεν περισσεύει κανείς στην Αυτοδιοίκηση. Κι όσοι επιχειρούν να προκαλέσουν ρήγμα στην Αυτοδιοίκηση, σκοπός τους είναι να βγουν οι ίδιοι από το κάδρο των ευθυνών τους».

Αναφερόμενος γενικότερα στη νέα χρονιά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών υποστήριξε: «Στόχος όλων μας για το 2017 πρέπει να είναι ένας: η Ελλάδα που παράγει. Η μετρολογία των Μνημονίων δεν θα μας οδηγήσει πουθενά, ενώ ο στόχος για πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα είναι ουσιαστικά ένας ζουρλομανδύας για την οικονομία και την κοινωνία.

Χρειαζόμαστε σταθερότητα, δικαιοσύνη, ταχύτητα και στρατηγική έτσι ώστε να επανέλθει η ελπίδα. Χρειάζεται να επαναφέρουμε την κοινωνία στη φυσική της ισορροπία από την οποία έχει απομακρυνθεί και αυτό θα έχει κόστος κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό. Και η φυσική ισορροπία έρχεται μέσω των θέσεων εργασίας».

 


Σελίδα 6 από 2557

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση