ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
«Πρόβα τζενεράλε» για δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη ενόψει αντιπυρικής περιόδου. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 19 Μάιος 2017 12:29

«Πρόβα τζενεράλε» για δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη ενόψει αντιπυρικής περιόδου.

20170516 104121a

Τον σχεδιασμό και τη λήψη προληπτικών μέτρων δράσης και ενημέρωσης των πολιτών στο πλαίσιο της καθιερωμένης τους συνεδρίασης στο δημαρχείο Πανοράματος ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου ενέκριναν τα μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πυλαίας – Χορτιάτη.

Αποδίδοντας τα εύσημα στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για τον αποτελεσματικό τρόπο που διαχειρίστηκαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατά την χειμερινή περίοδο ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης σημείωσε:

«Καταφέραμε μέσα στη γενική ισοπέδωση του κρατικού μηχανισμού να δώσουμε το καλό παράδειγμα στους συμπολίτες μας, αντιμετωπίσαμε με επιτυχία τον χειμερινό παγετό και το χιονιά και σταθήκαμε όρθιοι, γεγονός που αναγνωρίστηκε πανελλαδικά από όλο τον Τύπο».

Στο δεύτερο μέρος της συνεδρίασης συζητήθηκαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου που τυπικά ξεκίνησε από την 1η Μαΐου όπως:

 • Καθαρισμός μονοπατιών στο περιαστικό δάσος

 • Προληπτικοί καθαρισμοί βλάστησης κατά μήκος του οδικού δικτύου

 • Μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς από εκτέλεση γεωργικών και άλλων εργασιών στην ύπαιθρο

 • Ενημέρωση νοσηλευτικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων καθώς και ξενοδοχειακών μονάδων για τα επικαιροποιημένα σχέδια εκκένωσης έκτακτης ανάγκης

 • Έλεγχος και καταγραφή μηχανικών μέσων όπως υδροφόρες, μηχανήματα έργων, λεωφορεία (για απομάκρυνση πληθυσμού)

 • Ενημέρωση κοινού σε συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών

 • Ενημέρωση - συντονισμός δράσεων (προληπτικές περιπολίες, δασαρχείου, πυροσβεστικής στρατού, αστυνομίας και εθελοντικών οργανώσεων)

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της συνεδρίασης συζητήθηκαν τα μέτρα πρόληψης στο πλαίσιο της αντισεισμικής προστασίας. Μεταξύ άλλων προβλέπεται:

 • Έλεγχος δημοτικών κτιρίων και κτιρίων ευθύνης του δήμου βάσει του πρότυπου του ΟΑΣΠ (ορισμός ομάδων μηχανικών για τον έλεγχο των εν λόγω κτιρίων)

 • Επικαιροποίηση καταλόγου μηχανημάτων έργων, οχημάτων μεταφοράς προσωπικού κλπ

 • Προσδιορισμός κτιρίου συγκέντρωσης συνεδρίασης Σ.Τ.Ο. σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (Δημαρχείο Πανοράματος)

 • Προσδιορισμός χώρου προσωρινής εναπόθεσης μπαζών μετά από σεισμό

 • Επικαιροποίηση των χώρων καταφυγής και καταυλισμού των πολιτών σε κάθε δημοτική ενότητα σε περίπτωση σεισμού (στη λίστα περιλαμβάνονται οι υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις σε κάθε περιοχή, καθώς πληρούν όλες τις προδιαγραφές όπως παροχή νερού, ρεύματος, αποχέτευσης κλπ).

 
Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης αντιδράει στην ισοπέδωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 19 Μάιος 2017 11:51
Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης αντιδράει στην ισοπέδωση
της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση

konstntatos

Ο Δήμαρχος και η Διοίκηση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης δηλώνουν την κάθετη αντίθεση τους  στις μονομερείς αποφάσεις της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα,  αντιλαμβανόμενοι τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και την πρόθεση της κυβέρνησης να απαξιώσει και να βάλει ταφόπλακα στο τόσο σημαντικό  θεσμό που υπηρετούμε καθώς επιτελεί ύψιστο κοινωνικό έργο προς  την κοινωνία σε μια περίοδο τεράστιας  οικονομικής κρίσης. 

Με τις εξαγγελίες του Υπουργού Παιδείας αναφορικά με τους Παιδικούς Σταθμούς και την υποχρεωτική ένταξη των προνηπίων στα νηπιαγωγεία  οδηγούνται  χιλιάδες οικογένειες σε απόγνωση και χιλιάδες εργαζόμενοι στην ανεργία. Ισοπεδώνεται μια πολύ σημαντική  δομή και προωθείται το κλείσιμο πολλών Παιδικών Σταθμών που συγκεκριμένα στο Δήμο μας λειτουργούν  δωρεάν, προσφέροντας πολύ υψηλό επίπεδο  αγωγής και φροντίδας στα παιδιά εκατοντάδων δημοτών μας.

Η κυβέρνηση επίσης με ένα αίολο νόμο που «έμπαζε» από παντού, παρέτεινε τις συμβάσεις χιλιάδων εργαζομένων καθαριότητας  δίνοντας ουσιαστικά μια προσωρινή  ασπιρίνη σε ένα τομέα νευραλγικό που χωρίς μόνιμο προσωπικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί επάξια στις αυξημένες ανάγκες των Δημοτών. Έταζαν «δήθεν»  μονιμοποιήσεις, δημιουργώντας προσδοκίες αφενός στους εργαζόμενους και αφετέρου στους Δημάρχους με την υπόσχεση πως θα έλυναν μερικώς το πρόβλημα της υποστελέχωσης του προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας . "Άνθρακας" όμως αποδείχτηκε ο θησαυρός για ακόμη μία φορά. Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την «αντισυνταγματικότητα» της παράτασης των συμβάσεων, ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία αφήνοντας ακάλυπτες τις υπηρεσίες καθαριότητας εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου και οδηγώντας για ακόμη μια φορά εργαζόμενους στην ανεργία. 

Εάν  φύγουν οι συμβασιούχοι ποιοι θα μαζέψουν τα σκουπίδια; Η κυβέρνηση; Το Ελεγκτικό Συνέδριο; Ή εμείς που θα κληθούμε να δώσουμε εξηγήσεις στους πολίτες για τα λάθη τους;

Βάσει όλων των παραπάνω, αποφασίσαμε ως διοίκηση τα Δήμου εξής:

 1. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την απαράδεκτη αυτή εξαγγελία του Υπουργού Παιδείας οι Παιδικοί σταθμοί του Δήμου μας θα παραμείνουν κλειστοί την Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Μαΐου 2017, διήμερο κατά το οποίο και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει εξαγγείλει κινητοποιήσεις για τα φλέγοντα αυτά ζητήματα. Καλούμε τους γονείς των παιδιών των Παιδικών μας σταθμών να παρευρεθούν στο Σύνταγμα τη Δευτέρα το πρωί και ώρα 11.00 ώστε από κοινού με τους εργαζόμενους να  διεκδικήσουν τη διασφάλιση της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών που αποτελεί μια από τις πιο κοινωνικά αναγνωρισμένη  δομή του Δήμου.
 2. Διαμαρτυρόμενοι  για τον εμπαιγμό της κυβέρνησης τόσο απέναντι στους εργαζόμενους όσο και  προς τις Διοικήσεις των Δήμων που θα κληθούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των δημοτών χωρίς το προσωπικό αυτό, που είναι απολύτως απαραίτητο, η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου μας δεν θα λειτουργήσει την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην πλατεία Κλαυθμώνος  στις 10 το πρωί στην οποία καλείστε να συμμετάσχετε σε ένδειξη συμπαράστασης. 

Αγαπητοί δημότες παρακαλούμε πολύ να δείξετε κατανόηση και να συνδράμετε ώστε να μην γεμίσουν οι δρόμοι σκουπίδια, δεδομένων των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων για από Σάββατο 20/5 ως και Τρίτη 23/5.

Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΣ!

 
Σ. Φάμελλος σε Κ. Αγοραστό: «Θα σας εκπλήξω ευχάριστα για το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 18 Μάιος 2017 17:03

Σ. Φάμελλος σε Κ. Αγοραστό: «Θα σας εκπλήξω

ευχάριστα για το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας»

Κ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ - Σ ΦΑΜΕΛΛΟΣ 1

Με τη φράση «έχουμε προχωρήσει, θα σας εκπλήξω ευχάριστα» ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος προϊδέασε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για θετική κατάληξη εντός του επόμενου διαστήματος στο ζήτημα του υδροηλεκτρικού έργου της Μεσοχώρας.

Με την ευκαιρία της σύσκεψης εργασίας του κ. Σ. Φάμελλου με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ο κ. Κ. Αγοραστός έθεσε σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος το μείζον αυτό ζήτημα για τη Θεσσαλία, το οποίο είχε θέσει δημοσίως στον κ. Σ. Φάμελλο και ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, μέλος του ΔΣ της ΕΝΠΕ κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Ο κ. Σ. Φάμελλος ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ότι το Υπουργείο βρίσκεται σε συνεργασία με τη ΔΕΗ για το ζήτημα και προωθείται λύση που θα συμβάλλει στην επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να ολοκληρωθεί το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της Μεσοχώρας.

Από την πλευρά του ο κ. Κ. Αγοραστός ανανέωσε την πρόσκληση προς τον κ. Σ. Φάμελλο να επισκεφθεί την περιοχή και επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Περιφερειακής Αρχής ότι η ολοκλήρωση του έργου της Μεσοχώρας είναι επείγουσας προτεραιότητας καθώς «η σημασία του για την περιοχή μας (και όχι μόνο) και η αναγκαιότητα συμβολής της υδροηλεκτρικής ενέργειας στο ενεργειακό μίγμα της χώρας μας είναι αυταπόδεικτες. Από τη λειτουργία του έργου αναμένεται η ενίσχυση του συστήματος παραγωγής ενέργειας κατά 362 Gwh ετησίως, η τόνωση της απασχόλησης που είναι από τα πιο σημαντικά – αν όχι το σημαντικότερο – ζητήματα για την τοπική κοινωνία, ενώ από την άλλη πλευρά θα δημιουργηθούν στην περιοχή προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης σε μία νέα κατεύθυνση: ήπια τουριστική ανάπτυξη, αναψυχή, οικολογικές δραστηριότητες.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να συνυπολογισθεί και η σημασία του έργου για την ίδια την ΔΕΗ, για την οποία, όπως η διοίκησή της υπολογίζει, η μη αξιοποίηση της επένδυσης των 511 εκατομμυρίων ευρώ έως σήμερα δημιουργεί δυσεπίλυτα λογιστικά προβλήματα και επηρεάζει αρνητικά την βιωσιμότητα της επιχείρησης», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

 
Στη Στοκχόλμη ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης για σειρά επαφών με αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Σουηδίας PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 18 Μάιος 2017 11:08

Στη Στοκχόλμη ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης για σειρά επαφών με αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Σουηδίας.

resized photo stokholm 1

Γ.Πατούλης: «Η Σουηδία αποτελεί το τρανό παράδειγμα ότι είναι επιβεβλημένη η εφαρμογή της πολιτικής αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος στις τοπικές κοινωνίες. Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να είναι ουραγός της Ευρώπης»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Στοκχόλμη είχε σειρά εποικοδομητικών επαφών με σημαντικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Σουηδίας αλλά και με μέλη της ελληνικής ομογένειας.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων και Περιφερειών της Σουηδίας και Δήμαρχο της πόλης Linkoping, Lena Micko, από την οποία και ενημερώθηκε για το υψηλό επίπεδο λειτουργίας των αυτοδιοικητικού θεσμού στη Σουηδία.

resized photo stokholm 2

Η Σουηδική Ένωση Δήμων και Περιφερειών αριθμεί 290 Δήμους και 21 Περιφέρειες.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα εξαιρετικά αποτελέσματα στην καθημερινότητα των πολιτών από την εφαρμογή της πολιτικής της αποκέντρωσης, όπου οι πολίτες αποδίδουν πόρους απευθείας στη δημοτική αρχή χωρίς μεσάζοντες και εισπράττουν άμεσα έργα και υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, με έμφαση στην εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα η κα Micko ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ για τη δομή λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης στη Σουηδία, επισημαίνοντας πως στην αρμοδιότητα των Δήμων είναι οι σχολικές υποδομές, οι μεταφορές, η φροντίδα ηλικιωμένων αλλά και η οικοδόμηση κατοικιών. Όπως υπογράμμισε πρόκειται για υπηρεσίες οι οποίες χρηματοδοτούνται από τα έσοδα που εισπράττουν οι Δήμοι απευθείας από τους πολίτες, χωρίς την παραμικρή μεσολάβηση του κράτους, γεγονός που συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στην υλοποίηση υποδομών χωρίς χρονοτριβές.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Με την Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων και Περιφερειών συζητήσαμε για τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται εδώ στη Σουηδία με συνέπεια οι ίδιες οι τοπικές κοινωνίες να διαμορφώνουν και να αποφασίζουν για το μέλλον τους χωρίς κηδεμονίες.

Τα αποτελέσματα σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών αλλά και υποδομών είναι πραγματικά εντυπωσιακά και αυτό θα έπρεπε να χτυπήσει ένα καμπανάκι στην ελληνική κυβέρνηση η οποία εξακολουθεί να αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς.

Η φυγή προς τα εμπρός για τη χώρα μας θα έρθει μέσω της τοπικής ανάπτυξης η οποία θα συμβάλλει ουσιαστικά στην εθνική ανάπτυξη. Είναι καιρός επιτυχημένες πρακτικές που εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο να έρθουν και στην Ελλάδα η οποία πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο της εξωστρέφειας και όχι της απομόνωσης.

Μόνο μέσα από ισχυρές αυτοδιοικητικές συμμαχίες σε παγκόσμιο επίπεδο θα βοηθήσουμε τις τοπικές κοινωνίες να αναπτυχθούν, γεγονός που αποτελεί τη βάση για την εθνική ανάπτυξη των χωρών».

Επιπρόσθετα, ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με τη Δήμαρχο της Στοκχόλμης Karin Wanngard και τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Mats Berglund. Κατά τη συζήτηση συμφωνήθηκε η ανάγκη ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών που πρέπει να ληφθούν από τους Δήμους όλης της Ευρώπης προκειμένου μαζί με τις τοπικές κοινωνίες να οικοδομήσουν σε σύγχρονες βάσεις το κοινό μας μέλλον αλλά και να συμβάλλουν στην αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

resized photo stokholm 3

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Στοκχόλμη ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ συναντήθηκε και με μέλη των δύο ελληνικών κοινοτήτων της ομογένειας.

Ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους Έλληνες ομογενείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας τα οποία είναι απόρροια της κρίσης και τους επισήμανε την ανάγκη να στηριχθούν τόσο η χώρα μας όσο και ο Ελληνικός λαός στην μεγάλη εθνική προσπάθεια που γίνεται με στόχο την ανάκαμψη και την οικονομική και κοινωνική αναγέννηση.

«Οι Έλληνες σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκονται είναι ενωμένοι και είναι πρόθυμοι να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη χώρα μας να ανακάμψει και να βγει νικήτρια από το τούνελ της κρίσης» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης. 

 


Σελίδα 5 από 2660
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ(Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση