ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Επίσκεψη Δημάρχου και Αντιδημάρχων του Δήμου Αρριανών στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2017 12:33

 

Επίσκεψη Δημάρχου και Αντιδημάρχων του Δήμου Αρριανών στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο επισκέφθηκε το πρωί στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αρριανών κ. Αμέτ Ριτβάν συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Μολλά Αλή Μεμέτ Ισμαήλ, Κασάπ Αχμέτ και Χουσεΐν Ιρφάν. 
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο Δήμο Αρριανών και πιο συγκεκριμένα τα μεγάλα προβλήματα ύδρευσης που παρατηρούνται σε οικισμούς του Δήμου καθώς και τα προβλήματα άρδευσης των αγροτικών εκτάσεων.
Ο κ. Μέτιος αναγνώρισε το μέγεθος των προβλημάτων στην περιοχή και θα προχωρήσει σε ενέργειες ώστε τα έργα ύδρευσης να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας.

 

 
Νέα από Γιάννης Κασσαβός | Δήμαρχος Αχαρνών | PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2017 12:02
 
 

Την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα τους έκοψαν οι εργαζόμενοι στον Δήμο Αχαρνών


 
Την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα τους έκοψε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αχαρνών σε μια άρτια εκδήλωση που διοργάνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. 
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό και θερμές ευχές για το 2017 στους εργαζομένους του Δήμου Αχαρνών, εξαίροντας τις συνδικαλιστικές και κοινωνικές δράσεις του Συλλόγου Εργαζομένων, ευχαρίστησε τους εργαζομένους για τη συνεργασία και τον επαγγελματισμό και δήλωσε τα εξής: 
"Η χρονιά που πέρασε ήταν μια από τις δυσκολότερες για τον Δήμο Αχαρνών. Ήταν μια χρονιά που ο Δήμος Αχαρνών βρέθηκε σε μια κρίσιμη καμπή που αφορούσε κυρίως τα Οικονομικά. Η ένταξη του Δήμου Αχαρνών στο Οικονομικό Παρατηρητήριο είναι μια ευκαιρία, ώστε ο Δήμος Αχαρνών να αποκτήσει προοπτική και να μπορέσουν να μπουν οι βάσεις για μια σύγχρονη πόλη αντάξια της ιστορικότητάς της αλλά και των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτή. 
Η διαδικασία ήταν επίπονη και ιδιαίτερα δύσκολη και ολοκληρώθηκε χάρη στον επαγγελματισμό και τις προσπάθειες όλων των Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών. Και αυτό χωρίς να υπάρξουν επιβλαβής συνέπειες, τόσο για τους εργαζομένους στον Δήμο Αχαρνών, όσο και για τους συμπολίτες μας.
Υπό αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες κληθήκαμε όλοι μας να λειτουργήσουμε και να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας και το πέτυχαμε. 
Οι υπάλληλοι και τα στελέχη του Δήμου Αχαρνών έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και συνεργάστηκαν με τη δημοτική αρχή με ένα και μόνο σκοπό: τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουμε στους συμπολίτες μας και τη βελτίωση της πόλης μας". 
Ο Δήμαρχος Αχαρνών αναφέρθηκε στους εργαζόμενους που έφυγαν πρόσφατα και δεν βρίσκονται πλέον στην "οικογένεια" των εργαζομένων του Δήμου Αχαρνών και αφιέρωσε το κομμάτι της πίτας που έκοψε στα παιδιά των εργαζομένων.

Διαβάστε περισσότερα »

 
 

Χρηματοδοτήσεις άνω του 1,5 εκ. ευρώ για Κοινωνικές Δομές στον Δήμο Αχαρνών


 
 
Ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ οι εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις που θα λάβει ο Δήμος Αχαρνών, οι οποίες αφορούν τη δημιουργία και λειτουργία Κοινωνικών Δομών.
Οι Κοινωνικές Δομές θα χρηματοδοτηθούν από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αττική 2014 - 2020" και αφορούν την Κοινωνική Συνοχή μέσω της Περιφερειακής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη.

Τα έργα που έχουν ενταχθεί και θα χρηματοδοτηθούν είναι: 

• Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας προϋπολογισμού 671.000 €(ανανέωση)
Το πρόγραμμα στοχεύει σε 190 ωφελούμενες γυναίκες, που έχουν υποστεί και υφίστανται βία σε όλες τις μορφές ή/και πολλαπλές διακρίσεις με τα παιδιά τους.
•  Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο προϋπολογισμού 243.360 €.
Αφορά στη λειτουργία, Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου στα οποία πάνω από 640 δημότες του Δήμου Αχαρνών, που τελούν σε συνθήκες φτώχειας, θα έχουν πρόσβαση σε βασικά αγαθά και φάρμακα.
• Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αχαρνών προϋπολογισμού 509.760 €
Η δομή θα δραστηριοποιηθεί στα πεδία: υποδοχή - ενημέρωση - υποστήριξη των πολιτών,  συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές και παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων.
• Κέντρα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων προϋπολογισμού 81.120 € (ανανέωση)
Οι ωφελούμενοι των υπηρεσιών που παρέχει το ΚΗΦΗ είναι ηλικιωμένοι που διαμένουν στον Δήμο Αχαρνών. Η ομάδα-στόχος, βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, αδυνατεί να αυτοεξυπηρετηθεί λόγω κινητικών δυσκολιών, άνοιας, κ.α. Επιπλέον, τα άτομα του περιβάλλοντος που τους φροντίζουν αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.
Για την κατάθεση των προτάσεων προς χρηματοδότηση εργάστηκαν αποκλειστικά και μόνο υπάλληλοι και στελέχη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Αχαρνών υπό τον συντονισμό του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αχαρνών κου Θανάση Κατσιγιάννη.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την  έγκριση των χρηματοδοτήσεων και δήλωσε σχετικά:
"Η χρηματοδότηση για τη δημιουργία και λειτουργία Κοινωνικών Δομών είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Δήμο Αχαρνών γιατί, αφενός αφορά δομές που έχουν σαν στόχο την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής αλληλεγγύης και την εξυπηρέτηση ευπαθών ομάδων πληθυσμού, αφετέρου διασφαλίζει υπάρχουσες ή δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στον Δήμο Αχαρνών. Αποδεικνύει δε ότι, το γεγονός ότι ο Δήμος Αχαρνών τελεί υπό τον έλεγχο του Οικονομικού Παρατηρητηρίου δεν στέκεται εμπόδιο στην εκπόνηση προγραμμάτων αναπτυξιακού χαρακτήρα και τη διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής των συμπολιτών μας, ειδικότερα αυτών που έχουν αυξημένες ανάγκες και έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την οικονομική κρίση".

 
 

Σύσκεψη του Δημάρχου Αχαρνών και του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης για την παραβατικότητα στον Δήμο Αχαρνών


Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός με τον 
Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη και τον Δήμαρχο Αχαρνών κ. Γιάννη Κασσαβό, για όλα τα ανοιχτά θέματα που απασχολούν τον Δήμο Αχαρνών και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με κορυφαίο όλων την έξαρση της παραβατικότητας. 
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός ζήτησε την κλιμάκωση των ενεργειών αστυνόμευσης στον Δήμο Αχαρνών, την ενίσχυση των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), την αύξηση των περιπολιών και την ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων του Δήμου Αχαρνών. 
Παράλληλα ανατέθηκε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, η οποία εδρεύει στο Ολυμπιακό Χωριό, η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ενίσχυσης της αστυνόμευσης της περιοχής με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της παραβατικότητας. 
Στη σύσκεψη ζητήθηκαν τεχνικές και νομικές λεπτομέρειες που αφορούν την εφαρμογή του Συμφώνου Συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Δήμος Αχαρνών και η ΕΛ.ΑΣ. και αφορά το μίσθωμα του κτιρίου της Σχολής της Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα, καθώς και τη δημιουργίας ενός ενισχυμένου Αστυνομικού Τμήματος στο εγκαταλελειμμένο Γυμνάσιο στην περιοχή της Αυλίζας. 
Με αφορμή τη σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε: 
"Οι οχλήσεις μας και οι αξιώσεις στην Πολιτεία είναι διαρκείς και πιο έντονες, καθώς το πρόβλημα της παραβατικότητας στον Δήμο Αχαρνών επιβάλλει να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ στον Δήμο Αχαρνών πρέπει να ενισχυθούν ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικές και να επιτύχουν πιο καίρια πλήγματα κατά της παραβατικότητας. Το αίσθημα ασφάλειας θα πρέπει να επανέλθει στις γειτονίες του Δήμου Αχαρνών και για να γίνει αυτό απαιτείται επίπονη και αδιάλειπτη προσπάθεια τόσο από εμάς όσο και από την Πολιτεία". 

Στη σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συμμετείχε, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας και Εγκληματικότητας και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αχαρνών κ. Παναγιώτης Πολυμενέας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης, η Νομική Σύμβουλος του Δήμου Αχαρνών κ. Αντωνία Δημητρακοπούλου, ο Διευθυντής του Κλάδου Τάξης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Υποστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Διευθυντής Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής της ΕΛ.ΑΣ Υποστράτηγος Γεώργιος Κωτσάκης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Δυτικής Αττικής Ταξίαρχος κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος, και ο Διευθυντής Ασφαλείας Δυτικής Αττικής Αστυνόμος Α' κ. Δήμος Λασπιάς.
Διαβάστε περισσότερα »

 
 

Τα Σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 στον Δήμο Αχαρνών


 
 
Λαμβάνοντας υπόψη, τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την εκδήλωση χιονοπτώσεων και την επικράτηση χαμηλών θερμοκρασιών που θα δημιουργήσουν συνθήκες παγετού και με στόχο την προφύλαξη μαθητών, εκπαιδευτικού προσωπικού και γονέων κατά την προσέλευση και παραμονή στα σχολεία, την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 δεν θα λειτουργήσουν τα εξής σχολεία του Δήμου Αχαρνών: 

Όλα τα Σχολεία (Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Γυμνάσια και Λύκεια) στην περιοχή Θρακομακεδόνων, Βαρυμπόμπης και Ολυμπιακού Χωριού. 

Καθώς και τα εξής σχολεία του βόρειου τομέα του Δήμου Αχαρνών: 
- 19ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών 
- 21ο Δημοτικό Σχολείο και 24ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών (συστεγαζόμενα) 
- 24ο Δημοτικό Σχολείο και 35ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών (συστεγαζόμενα)
- 28ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

 

 
Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, αμέσως μετά την επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τη Μετανάστευση κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στον καταυλισμό προσφύγων του Καρά Τεπέ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2017 11:59

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, αμέσως μετά την επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τη Μετανάστευση κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στον καταυλισμό προσφύγων του Καρά Τεπέ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

kalogirou

«Η κατάσταση είναι γνωστή.

Ούτε το Βόρειο Αιγαίο μόνο του μπορεί, ούτε η Ελλάδα μόνη της μπορεί να αντιμετωπίσει το πρωτόγνωρο και μεγάλο αυτό ζήτημα.

Χρειάζεται η συνδρομή και υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς κοινότητας.

Εμείς είμαστε εδώ σε εγρήγορση και ετοιμότητα.

Όμως, δεν αρκούν οι επισκέψεις και οι διαπιστώσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Χρειάζονται πράξεις και έργα και αυτά περιμένουμε».  

 
Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου «Αντιδεοντολογική η παρέμβαση της κας Φωτίου στην αυτοτέλεια της Περιφέρειας» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2017 10:30

 Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου «Αντιδεοντολογική η παρέμβαση της κας Φωτίου στην αυτοτέλεια της Περιφέρειας»

perpelloponhsou

Αντιδεοντολογική χαρακτήρισε την παρέμβαση της Αναπληρώτριας Υπουργού κας Φωτίου στον αυτοτελή θεσμό της Περιφέρειας το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, κατά τη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, και παράλληλα επικαιροποίησε το σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την κοινωνική ένταξη, όπως έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει ψηφιστεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
«Η βασική μας πολιτική διαφορά με το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης εστιάζεται στο που θα κατευθυνθούν οι πόροι του κοινωνικού μας προγράμματος. Σύμφωνα με το δικό μας σχέδιο οι πόροι αυτοί θα κατευθυνθούν στους ωφελούμενους δικαιούχους πολίτες και όχι στους ενδιάμεσους μεσάζοντες όπως προτείνει η κα Φωτίου» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
Το βασικό διακύβευμα, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, εντοπίζεται στο αν πιστεύουμε στην αυτοτέλεια του θεσμού ή αν θεωρούμε την Περιφέρεια το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης και των Κομμάτων. «Θέλουμε η Περιφέρεια να διοικείται από το δικό μας μοντέλο ή να διοικείται από το μοντέλο που άλλοι επιβάλλουν σε εμάς;».
Πέραν τούτου, σύμφωνα με το πρόγραμμά μας, συνέχισε ο κ. Τατούλης, διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των Κέντρων Κοινότητας, αφού εξασφαλίζουμε να υπάρχουν μέχρι το 2025. Δεν δημιουργούμε δομές στον αέρα, απλά και μόνο για να κάνουμε προσλήψεις όπως θέλει το Υπουργείο, χωρίς να εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία τους και η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών τους. Η πολιτική μας ωριμότητα, επίσης, μας επιβάλλει να μην αφήνουμε αρμοδιότητες και ευθύνες μας σε άλλους με αμφίβολα αποτελέσματα.
Σύμφωνα με το σχέδιο της κας Φωτίου μόνο τέσσερις Δήμοι στην Πελοπόννησο θα μπορούσαν να έχουν με ευελιξία Κέντρο Κοινότητας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Περιφερειάρχης, και πρόσθεσε ότι οι υπόλοιποι Δήμοι δεν θα έχουν αυτή τη δυνατότητα γιατί δεν έχουν τις πιστοποιημένες σε επίπεδο διεύθυνσης υπηρεσίες προκειμένου να υποδεχθούν αυτή τη δομή.
«Δεν θέλουμε το Βατερλό της Φωτίου στην Αττική, όπου Δήμοι όπως το Κερατσίνι και ο Κορυδαλλός έχουν αποκλειστεί, αντίθετα θέλουμε λειτουργικές δομές και την εξοικονόμηση πόρων, ώστε να εξασφαλίσουμε τη μακροχρόνια λειτουργία τους με στόχο το μέγιστο όφελος στους ωφελούμενους πολίτες» τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Η συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου προς τους Δήμους, να τους τάζει δηλαδή η κα Φωτίου «λαγούς με πετραχήλια», είναι η ίδια που είχε ο κ. Τσιρώνης στο θέμα των απορριμμάτων, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα για τους πολίτες. Είναι επίσης αδιανόητα μεγάλο το ψέμα της κας Φωτίου ότι θα εξασφαλίσει τις δομές αυτές στους Δήμους από το Υπουργείο του κ. Χαρίτση, δήλωσε ακόμα ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «ή θα θωρακίσουμε θεσμικά την Περιφέρεια ή διαφορετικά θα επιτρέψουμε στον καθένα να παρεμβαίνει στη λειτουργία μας. Το κοινωνικό πρόγραμμα είναι δικό μας, όχι του Υπουργείου, και έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά και από θετική εισήγηση του Υπουργείου της κας Φωτίου. Ούτε τα χρήματα πρόκειται να χαθούν, ούτε το πρόγραμμά μας να αλλάξει».
«Είναι λάθος η άποψη ορισμένων ότι η διάσταση απόψεων στο θέμα της δημιουργίας Κέντρων Κοινότητας είναι συνέχεια της κόντρας για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει τέτοια κόντρα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και σημείωσε ότι η Κυβέρνηση επίσημα πλέον έχει δηλώσει την υποστήριξή της στην ορθότητα και βιωσιμότητα του σχεδίου της Περιφέρειας.

 

 


Σελίδα 5 από 2557

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση