ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Τρία σημαντικά έργα στον Δήμο Παλλήνης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 20 Ιούνιος 2017 16:29

Τρία σημαντικά έργα στον Δήμο Παλλήνης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Υπογραφή Προγραμματικών Συμβάσεων 1

Την υλοποίηση τριών σημαντικών έργων στον Δήμο Παλλήνης, συνολικού προϋπολογισμού 3.728.000 ευρώ, αποφάσισαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Παλλήνης, Αθανάσιος Ζούτσος, με την υπογραφή τριών Προγραμματικών Συμβάσεων. Τα έργα χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος υπέγραψαν σήμερα, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, Προγραμματική Σύμβαση για την «Κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στο Ο.Τ. 770 Γαργηττού ΙΙ», προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ με ΦΠΑ. Ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός θα μπορεί να φιλοξενήσει 50 παιδιά (νήπια και βρέφη) σε κτίριο συνολικής επιφάνειας ορόφων 738 τ.μ., που θα αποτελείται από υπόγειο και ισόγειο. Παράλληλα, θα γίνει διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, όπου προβλέπεται χώρος ψυχαγωγίας των νηπίων και φυτεύσεις. Το έργο θα υλοποιηθεί στη Δημοτική Ενότητα Γέρακα, μεταξύ των οδών Κυκλαµίνων, Νηρέως, Καµελίας και Ηφαίστου.

Ακολούθως, υπεγράφη Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Αποκατάσταση Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δημοτικής Ενότητας Γέρακα Δήμου Παλλήνης», προϋπολογισμού 990.000 ευρώ με ΦΠΑ. Το έργο αφορά τις αναγκαίες εργασίες για την αποκατάσταση των βλαβών που υπέστη από πυρκαγιά, τμήμα του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Παλλήνης (επί της οδού Ιθάκης 12 στο Γέρακα Αττικής). Στο εν λόγω κτίριο, τον Δεκέμβριο του 2015 εκδηλώθηκε πυρκαγιά, η εστία της οποίας εντοπίστηκε στο ισόγειο του νοτίου τμήματος του κτιρίου και συγκεκριμένα στο φουαγιέ της αίθουσας, το οποίο φιλοξενεί μεταξύ άλλων τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν βλάβες στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου οι εργασίες αποκατάστασης περιλαμβάνουν ουσιαστικά την αντικατάσταση των πάσης φύσεως επενδύσεων και ψευδοροφών, την αποκατάσταση δαπέδων, την αντικατάσταση των Η/Μ εγκαταστάσεων και του απαραίτητου εξοπλισμού. Παράλληλα προβλέπεται η επισκευή των δύο ανελκυστήρων κοινού και η επισκευή του συστήματος ασφαλείας του κτιρίου, καθώς και του συστήματος πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης.

Τέλος, η Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την «Αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Παλλήνης», προϋπολογισμού 738.000 ευρώ με ΦΠΑ. Σκοπός του έργου είναι ενίσχυση των υπηρεσιών αθλητισμού με την αξιοποίηση των υπαρχουσών υποδομών, προκειμένου αυτές να αποτελούν πόλο έλξης και συγκέντρωσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει εργασίες για τη δημιουργία αθλητικής διαδρομής (με πίστα jogging), υπαίθριου χώρου άθλησης ενηλίκων και υπαιθρίων καθιστικών χώρων, ελεγχόμενο χώρο στάθμευσης, εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού κατά μήκος της αθλητικής διαδρομής και στον χώρο στάθμευσης, ενίσχυση της υπάρχουσας άρδευσης του χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου, ενίσχυση της φύτευσης, κ.ά.. Το Αθλητικό Κέντρο της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης βρίσκεται στη συμβολή των Λεωφόρων Μαραθώνος και Ανθούσης.

Σημειώνεται ότι τα έργα θα δημοπρατηθούν και θα εκτελεστούν από τoν Δήμο Παλλήνης.

 
Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Τάσου Μαυρίδη με τον αν. υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 20 Ιούνιος 2017 11:20

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Τάσου Μαυρίδη με τον αν. υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη.

synantisi mavridi me tsironi

Δομημένες και επιχειρηματολογημένες προτάσεις αξιοποίησης των χώρων του υπουργείου στον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης ήταν το αντικείμενο της συζήτησης με πρωτοβουλία του Δημάρχου!

Με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης Τάσος Μαυρίδης με στόχο τη διενέργεια μίας εποικοδομητικής συζήτησης για την αξιοποίηση των χώρων του υπουργείου στα εδαφικά όρια ιδιοκτησίας του Δήμου. Ο Τάσος Μαυρίδης έφερε στο τραπέζι του διαλόγου με τον κ. Τσιρώνη μία σειρά από δομημένες και επιχειρηματολογημένες προτάσεις συνεργασίας με έναν και μόνο σκοπό: την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στον Δήμο μέσω λύσεων αξιοποίησης των χώρων του υπουργείου για τη συλλογική οφέλεια των δημοτών και κατοίκων της Λυκόβρυσης Πεύκης, αλλά και την προσφορά προς τους πολίτες υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, με τον κ. Τσιρώνη να διάκειται θετικά στις πρωτοβουλίες του Δημάρχου Τάσου Μαυρίδη.

Πρωτοβουλίες Διοίκησης Μαυρίδη & στήριξη Γιάννη Τσιρώνη

Η σχετική συνάντηση εργασίας του Δημάρχου, στην οποία παρευρέθηκε και ο τοπικός σύμβουλος Γιώργος Τσόλας, με τον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Τσιρώνη βρίσκεται σε συνέχεια… και από τις δύο πλευρές, επ’ οφελεία του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης με τον κ. Τσιρώνη να έχει ήδη συνδράμει μετά από πρωτοβουλίες, ενέργειες και δράσεις του Τάσου Μαυρίδη τον Δήμο στα ακόλουθα ζητήματα:

α) Στο θέμα της οριοθέτησης του ρέματος της Πύρνας (μετά από ξεκαθάριση και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της περιοχής) όπου ο Δήμαρχος κινείται στην κατεύθυνση της ήπιας ανάπλασής της και απόδοσής της στους πολίτες του Δήμου και

β) Στο ζήτημα της διατήρησης της εδαφικής έκτασης του Δάσους Πεύκης (Κατσίμπαλλη Μορέλλα όπως συνηθίζουμε να το αποκαλούμε) και τη μη παραχώρηση σπιθαμής γης στους ‘φερόμενους’ ιδιοκτήτες τμημάτων του Δάσους, με τη Διοίκηση Μαυρίδη να υπερασπίζεται σθεναρά την προάσπιση της δασικής έκτασης του Μορέλλα, υπόθεση που βρίσκεται στην τελική ευθεία ολοκλήρωσής της.

Μάλιστα για το ζήτημα αυτό ο Δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης έχει τονίσει: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την πορεία ενός χρόνιου προβλήματος. Ενός προβλήματος που τόσο εγώ προσωπικά, οι συνεργάτες μου της Δημοτικής Αρχής αλλά και οι αρμόδιες Νομικές Υπηρεσίες του Δήμου ‘σηκώσαμε τα μανίκια ψηλά’ από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας και δουλέψαμε σκληρά και προωθήσαμε στον μέγιστο βαθμό τη διατήρηση της εδαφικής έκτασης του Δάσους Μορέλλα και τη μη οικοπεδοποίηση κανενός τμήματός του», ενώ μετά τη συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη ο Δήμαρχος επεσήμανε: «Προωθούμε με κάθε δυνατό τρόπο την ανάπτυξη του Δήμου μας, την περαιτέρω βελτίωση των κοινωνικών παροχών στην υπηρεσία του πολίτη. Ήταν προεκλογική δέσμευσή μας και την υλοποιούμε με δράσεις, ενέργειες και πρωτοβουλίες που ήδη έχουν φέρει απτά αποτελέσματα και έτσι θα συνεχίσουμε, με χρηστή δημοτική διακυβέρνηση και διαχείριση και με την δημιουργία δομών και υποδομών που θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα στη Λυκόβρυση Πεύκη».

 
Χορτιάτης και Ασβεστοχώρι αποκτούν σύγχρονο δίκτυο αποχέτευσης_Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Ιστορικό αίτημα των κατοίκων του Χορτιάτη που εκσυγχρονίζεται και βγαίνει από την ορεινή απομόνωση» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 20 Ιούνιος 2017 10:18

Χορτιάτης και Ασβεστοχώρι αποκτούν σύγχρονο δίκτυο αποχέτευσης_Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: «Ιστορικό αίτημα των κατοίκων του Χορτιάτη που εκσυγχρονίζεται και βγαίνει από την ορεινή απομόνωση»

resized ΝΕΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚO ΔΙΚΤΥΟ ΔΚ ΧΟΡΤΙΑΤΗ2

Σύγχρονο δίκτυο αποχέτευσης, που θα εξυπηρετεί πλήρως τους κατοίκους των οικισμών Χορτιάτη και Ασβεστοχωρίου, και με τη λειτουργία του θα εξασφαλίζει την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αποκτά η Δημοτική Ενότητα Χορτιάτη. Η δράση συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο Συνοχής) με προϋπολογισμό περίπου 9 εκ ευρώ, φορέα διαχείρισης την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και φορέα υλοποίησης τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Αρμόδιος φορέας για την λειτουργία και συντήρηση του αποχετευτικού δικτύου και των αντλιοστασίων -μετά την ολοκλήρωσή τους- θα είναι η Δ.Ε.Υ.Α. Πυλαίας-Χορτιάτη.

Να σημειωθεί ότι το έργο παίρνει το πράσινο φως για την υλοποίησή του, καθώς έλαβε πολύ υψηλή βαθμολογία (2ο στον πίνακα κατάταξης) στην αξιολόγηση της αρμόδιας υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ μετά την οριστική ένταξη του ο δήμος θα προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες για τη δημοπράτησή του. Επιπλέον με την ολοκλήρωση του επιτυγχάνεται η πλήρης κάλυψη των αναγκών αποχέτευσης λυμάτων των οικισμών Χορτιάτη και Ασβεστοχωρίου, σε εναρμόνιση με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 91/271/ΕΟΚ.

resized ΝΕΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΚ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ1

«Σε πορεία υλοποίησης μπαίνει ένα ακόμη μεγάλο έργο, που αποτελούσε ιστορικό αίτημα των κατοίκων της Δ.Ε. Χορτιάτη που εκσυγχρονίζεται και βγαίνει από την ορεινή της απομόνωση. Με το νέο δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων εξασφαλίζεται η κάλυψη των αναγκών σε ποσοστό 100% τόσο στον οικισμό Χορτιάτη, όσο και στον οικισμό Ασβεστοχωρίου, ενώ προστατεύονται τα παρακείμενα ρέματα του Πανοράματος, της Θέρμης και του Ξηροποτάμου» σημειώνει ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Επιπλέον προσθέτει: «Με την κατασκευή του έργου επιτυγχάνεται ορθολογική συγκέντρωση των λυμάτων των δύο οικισμών και μεταφορά τους στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης. Έτσι εξαλείφεται η ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων που προκαλεί ρύπανση των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων και εξασφαλίζεται προστασία της δημόσιας υγείας της ευρύτερης περιοχής, προστασία και ανάδειξη του ευρύτερου φυσικού περιβάλλοντος καθώς και οικονομική ανάπτυξη και αναβάθμιση της περιοχής. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και τις υπηρεσίες του για την άριστη συνεργασία που οδηγεί στην υλοποίηση του πιο ιστορικού έργου της περιοχής, αλλά και τη διοίκηση του πρώην δήμου Χορτιάτη με τον Μιχάλη Γεράνη, που οραματικά ξεκίνησαν τις μελέτες του έργου αυτού».

Πιο αναλυτικά η πρόταση αφορά στην κατασκευή:

  • εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης λυμάτων στον οικισμό του Χορτιάτη, συνολικού μήκους 8.310 μ. που αποτελείται από το κεντρικό δίκτυο και ένα υποδίκτυο (υποδίκτυο 2). Η παροχή των λυμάτων οδηγείται στον κεντρικό αγωγό μεταφοράς λυμάτων του οικισμού, μέσω αντλιοστασίων.

  • εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης λυμάτων στον οικισμό του Ασβεστοχωρίου, συνολικού μήκους 14.710 μ.

  • Κεντρικού συλλεκτηρίου αγωγό μεταφοράς λυμάτων ,

  • Κεντρικών Αντλιοστασίων Χορτιάτη ΚΑ-1 και ΚΑ-2 με τον απαραίτητο εξοπλισμό και σύστημα αυτοποιημένου ελέγχου

 

Τελικός αποδέκτης των λυμάτων που συλλέγονται από τους οικισμούς Χορτιάτη και Ασβεστοχωρίου, είναι οι Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης στο Γαλλικό Ποταμό, όπου καταλήγουν από το Κεντρικό Αντλιοστάσιο της ΕΥΑΘ.  

 
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών Markku Markkula συζήτησαν με νέους για το μέλλον της Ευρώπης PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 20 Ιούνιος 2017 10:06

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών Markku Markkula συζήτησαν με νέους για το μέλλον της Ευρώπης

resized FullSizeRender

«Ο διάλογος και η διαβούλευση αποτελούν βασικά εργαλεία της πολιτικής μας για την προώθηση έργων και παρεμβάσεων υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά την έναρξη των εργασιών της ανοιχτής συζήτησης πολιτών της Αθήνας  με θέμα «Χωρίς πάνελ: Μια συζήτηση για την Ευρώπη», παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Markku Markkula.

«Με τη διαβούλευση, ο πολίτης μπαίνει στο επίκεντρο της διαδικασίας και αναδεικνύονται οι έννοιες της διαφάνειας, της εμπιστοσύνης και του σεβασμού προς τους θεσμούς», τόνισε ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας  τον ιδιαίτερο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι πόλεις.

«Οι πόλεις είναι εκείνες που μπορούν να καλύψουν το κενό ανάμεσα στην Ευρώπη και τους πολίτες», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, προσθέτοντας ότι «η Ευρώπη μπορεί να αναζωογονηθεί από ενεργούς πολίτες που διακρίνονται  για την  εξωστρέφεια, τη διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης, το σεβασμό προς το περιβάλλον και την ειλικρινή επιθυμία και δυνατότητα να φέρουν αλλαγές στην καθημερινότητα».

resized IMG 9126

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών κ. Markkula, στην ομιλία του, τόνισε:

«Η Ευρώπη είναι εδώ προκειμένου, πρωτίστως, να εργάζεται για τους πολίτες της και με τους πολίτες της. Οι δημοκρατικά εκλεγμένοι τοπικοί ηγέτες πρέπει να διαμορφώσουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία και να αποφασίσουν για το μέλλον της Ευρώπης  με τη συνεργασία των πολιτών, προκειμένου να καταδειχθεί ότι η φωνή τους και η συμμετοχή τους έχει αξία. Το μέλλον της Ευρώπης, πρέπει να χτιστεί από τη βάση προς την κορυφή, έχοντας υπόψη τη διαφορετικότητα, καθώς και την ποικιλομορφία των περιοχών μας και παράλληλα προωθώντας τις κοινές ευρωπαϊκές μας αξίες. Για το λόγο αυτό βρίσκομαι στην Αθήνα. Για να αφουγκραστώ τους πολίτες και τις τοπικές αρχές και να ακούσω τις ιδέες τους για το πώς θέλουν να συνδράμουν σε ένα λαμπρότερο ευρωπαϊκό μέλλον».

 resized IMG 9127

Στην εκδήλωση συμμετείχαν νέοι άνθρωποι, οι οποίοι εξέφρασαν τις ελπίδες αλλά και τις ανησυχίες τους για την Ευρώπη, παρουσιάζοντας συμμετοχικές δράσεις με τις οποίες παρεμβαίνουν στην καθημερινότητα της πόλης.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 20 Ιούνιος 2017 10:18
 


Σελίδα 5 από 2119
Χρήστος Λεοντής ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς 14 Ιουλίου Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 21:00
Χρήστος Λεοντής   ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ  Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς  14 Ιουλίου  Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 21:00
Χρήστος Λεοντής  ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ Της ξενιτειάς, της μνήμης, του έρωτα και της φωτιάς 14 Ιουλίου Μικρό Θέατρο Αρχαίας ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση