ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Κόβει τα χόρτα στο οδικό δίκτυο η Περιφέρεια Θεσσαλίας PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 10 Αύγουστος 2017 15:32

Κόβει τα χόρτα στο οδικό δίκτυο η Περιφέρεια Θεσσαλίας

resized 20170808 112044

Παρεμβάσεις βελτίωσης της οδικής ασφάλειας πραγματοποιεί από την προηγούμενη εβδομάδα η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Οι παρεμβάσεις αφορούν την κοπή χόρτων και τον καθαρισμό ερεισμάτων και τάφρων, με σκοπό την καλύτερη ορατότητα των οδηγών στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο. Το έργο προϋπολογισμού 170.000 ευρώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και πραγματοποιείται σε θέσεις όπου οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν καταγράψει και επισημάνει.

resized 20170808 112845

Η ανάγκη για την υλοποίηση του έργου προέκυψε μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων οι οποίες επέτειναν το πρόβλημα τις βλάστησης εκατέρωθεν του οδικού δικτύου, το οποίο είχε αντιμετωπιστεί με παλαιότερη εργολαβία, πριν τις βροχοπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν χαμηλή βλάστηση και γίνονται με σεβασμό προς το φυσικό τοπίο και το περιβάλλον.

 
Έντονη αντίδραση του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη προς τους αρμόδιους. Αγέλες αγριόχοιρων κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και κανείς αρμόδιος δεν αντιδρά! PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 09 Αύγουστος 2017 16:43

Έντονη αντίδραση του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη προς τους αρμόδιους.

Αγέλες αγριόχοιρων κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και κανείς αρμόδιος δεν αντιδρά!

IMG 4148 copy

Τις έντονες διαμαρτυρίες του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη προκάλεσε το απαράδεκτο φαινόμενο εν έτει 2017 να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα εντός κατοικημένων περιοχών κοπάδια αγριόχοιρων και οι αρμόδιοι να μην συγκινούνται!!!

Είναι ενδεικτικές οι εικόνες που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στο Πανόραμα και στις παρυφές του Χορτιάτη και του Ασβεστοχωρίου: επιθέσεις από κοπάδια σε αυλές, σε οικόσιτα ζώα και σε καλλιέργειες! Και είναι αυτές που οδήγησαν τον δήμαρχο Πυλαίας- Χορτιάτη να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του προς τις αρμόδιες αρχές. Μεταξύ άλλων προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα σε επιστολή του προς τους ανωτέρω ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη επισημαίνει ότι είναι απαράδεκτο να κυκλοφορούν –εν έτει 2017- ανενόχλητα κοπάδια αγριόχοιρων μέσα σε κατοικημένες περιοχές και να σκορπούν την ανησυχία στους κατοίκους, την ίδια στιγμή που οι αρμόδιες υπηρεσίες αν και ενημερώθηκαν δεν αντιδρούν. Ζητά δε από τους αρμόδιους να τον ενημερώσουν για τα μέτρα που σκοπεύουν να λάβουν, έτσι ώστε να προστατευθούν οι κάτοικοι από τις επιθέσεις, αλλά και να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία.

«Είναι δείγμα των πολύ χαμηλών αντανακλαστικών της ελληνικής πολιτείας να μην μπορεί να αντιμετωπίσει οργανωμένα τέτοια φαινόμενα. Ο δήμος μας γίνεται καθημερινά αποδέκτης καταγγελιών και έντονων διαμαρτυριών πολιτών για αυτές τις επιθέσεις και ενημερώσαμε σχετικά πολλές φορές το Δασαρχείο. Παρόλα αυτά και παρά τις επανειλημμένες μας οχλήσεις δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση. Ζητάμε άμεσα να ληφθούν όλα τα μέτρα, έτσι ώστε να μην έχουμε ατυχήματα αλλά και να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία καθώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν μεταδιδόμενες στον άνθρωπο ασθένειες», σημείωσε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη. «Σε κάθε περίπτωση είναι ντροπή προς την Ελληνική Πολιτεία εν έτει 2017 πληθυσμοί σε κατοικημένες περιοχές να αντιμετωπίζουν τέτοια φαινόμενα και το Κράτος να παραμένει ασυγκίνητο».

 
Κώστας Μπακογιάννης (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας): 576.000 ευρώ για τη φροντίδα των ΑμΕΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 08 Αύγουστος 2017 16:28

Κώστας Μπακογιάννης (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας): 576.000 ευρώ για τη φροντίδα των ΑμΕΑ

 kostasbakogiannis

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Στερεάς εντάσσεται το έργο για τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση του «Μικτού Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμΕΑ Φθιώτιδας», με συνολική δημόσια δαπάνη 576.000ευρώ. Η ένταξη του έργου υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδιασμού της Περιφερειακής Αρχής, για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών με την ενίσχυση ή δημιουργία νέων δομών.

 Με τη χρηματοδότηση του έργου, που καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο, εξασφαλίζονται, για τρία έτη, παρεμβάσεις για την εξυπηρέτηση την διατροφή και την εκπαίδευση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που ζουν στην Φθιώτιδα. Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • Η μεταφορά προς και από το Κέντρο
  • Η διαμονή και η διατροφή τους
  • Η παροχή ατομικής και ομαδικής άσκησης
  • Η εκπαίδευση στην αυτοεξυπηρέτηση
  • Η εκμάθηση δραστηριοτήτων
  • Η συμμετοχή σε προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού

Με αφορμή την υπογραφή ένταξης του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, δήλωσε ότι πρόκειται για ακόμη μία παρέμβαση που αποτελεί έναν από τους πολλούς κρίκους στην αλυσίδα που δημιουργεί η Περιφέρεια για την προστασία, την πρόνοια και τη φροντίδα προς όλες τις ομάδες του πληθυσμού που χρειάζονται στήριξη. «Με όσα μέσα διαθέτουμε προσπαθούμε να βρισκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους που μας χρειάζονται, αλλά και να κάνουμε το δικό μας αντάρτικο κατά των κοινωνικών ανισοτήτων. Πολιτισμός είναι και η πρόνοια και μόνο μέσω αυτής εξασφαλίζεις την κοινωνική συνοχή» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.

 
ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 08 Αύγουστος 2017 16:12

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

resized FullSizeRender2

Διευρυμένη τεχνική σύσκεψη με συγκεκριμένη θεματολογία πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, σε συνέχεια της πρόσκλησης του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκού, με αντικείμενο την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Πανεπιστημιακού Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων (ΤΜΣΠΣ) και του Πανεπιστημίου Αιγαίου γενικότερα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Κυβερνητικός Βουλευτής κ. Αντ. Συρίγος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ιω. Ρούσσος, οι εκπρόσωποι του ΤΜΣΠΣ Παν/μίου Αιγαίου Επίκουροι Καθηγητές κ.κ. Σπ. Βοσινάκης και Π. Κουτσαμπάσης, οι εκπρόσωποι του Φοιτητικού Συλλόγου ΤΜΣΠΣ κα Χρ. Κοσμά και κ. Χρ. Κουλαφτάκης, ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. του ΤΜΣΠΣ του Παν/μίου Αιγαίου κα Θ. Χαμαϊδή, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γ. Δούναβης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φρ. Βακόνδιος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Αν. Γιαλόγλου και Ν. Καϊλής, η δημοτική σύμβουλος κα Μ. Καζαντζάκη, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου κ. Ν. Παγίδας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών κα Αρ. Χαραλαμπίδη, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου κ. Ευ. Αλεξανδρίδης, ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων ΝΑΤ κ. Γ. Μηλιός, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών και Επιχειρηματιών του Ιστορικού Κέντρου Ερμούπολης ΕΡΜΗΣ κ. Αντ. Φρέρης και υπηρεσιακά στελέχη των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας.

resized FullSizeRender

Στην αναφερόμενη πολύωρη τεχνική σύσκεψη, η οποία είχε χαρακτήρα προετοιμασίας, ενημέρωσης και λήψης αποφάσεων, εν όψει της επικείμενης επίσκεψης του Πρύτανη του Παν/μίου Αιγαίου κ. Στ. Γκρίτζαλη στη Σύρο, παρουσιάστηκε με αναλυτικό τρόπο (ταυτότητα, περιγραφή, τεχνικά χαρακτηριστικά) το σύνολο των δημοτικών ακινήτων που μέχρι σήμερα έχει ήδη παραχωρήσει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης προς το Παν/μιο Αιγαίου, καθώς και ακινήτων, τα οποία προτίθεται να παραχωρήσει άμεσα για την κάλυψη λειτουργικών και εκπαιδευτικών αναγκών, όπως το δημοτικό πλέον ακίνητο, μετά την ψήφιση του Ν. 4484/2017, επί του συγκροτήματος των παλαιών αποθηκών του Τελωνείου (ακίνητα του πρ. Elysee), εμβαδού 250 τ.μ., καθώς και άλλων ακινήτων επί του ιδίου συγκροτήματος, τα οποία ομοίως προτίθεται να διεκδικήσει ο Δήμος από το Ελληνικό Δημόσιο, του ισόγειου δημοτικού ακινήτου επί του κτιρίου του Βιομηχανικού Μουσείου, εμβαδού 800 τ.μ., και των κτιρίων του συγκροτήματος δημοτικών ακινήτων «Κορνηλάκη», τα οποία γειτνιάζουν με το προαναφερόμενο ακίνητο και για τα οποία ήδη οι σχετικές μελέτες και οι φάκελοι έχουν σταλεί για έλεγχο προς την Τεχνική Υπηρεσία του Παν/μίου Αιγαίου.

Στη σύσκεψη αναγνώστηκε επιστολή του απόντος από τη σύσκεψη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη, και έγγραφο, που απέστειλε ο Πρόεδρος του ΤΜΣΠΣ κ. Φ. Αζαριάδης, με βάση το οποίο παρουσίασε με πολύ αναλυτικό τρόπο τις σημερινές στεγαστικές ανάγκες του Τμήματος (χρήσεις, εμβαδά, δυναμικότητα χώρων), προκειμένου η διοικητική, εκπαιδευτική και ερευνητική λειτουργία του Τμήματος να πραγματοποιείται με απρόσκοπτο τρόπο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, όλοι ανεξαιρέτως οι παριστάμενοι εξέφρασαν τη στήριξη και την αποφασιστικότητά τους, εκπροσωπώντας την τοπική κοινωνία της Σύρου, να συνταχθούν πλήρως με κάθε πρωτοβουλία περαιτέρω ενίσχυσης και ενδυνάμωσης της πανεπιστημιακής κοινότητας στο νησί μας.

resized FullSizeRender1

Ιδιαίτερα, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Συρίγος πραγματοποίησε ενδελεχή ενημέρωση σχετικά με τις πρωτοβουλίες και ενέργειες δικαίωσης της Σύρου, σύμφωνα με τον Ν. 4484/2017, τον οποίο ψήφισε το Ελληνικό Κοινοβούλιο, βάσει του οποίου η Σύγκλητος θα έχει την αποφασιστική αρμοδιότητα, όπως ακριβώς προτάσσει και ο σεβασμός στο αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, για την επιλογή της έδρας της Πολυτεχνικής Σχολής.

Ο κ. Δήμαρχος, στην τοποθέτησή του, εξέφρασε την απροσχημάτιστη και διαπιστωμένη βούληση του Δήμου για την αποτελεσματική κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του ΤΜΣΠΣ, με πράξεις και όχι λόγια, αναγνωρίζοντας ότι την απόλυτη πρωτοβουλία για την επιλογή των προτεινόμενων δημοτικών ακινήτων θα έχει το ίδιο το Παν/μιο Αιγαίου και η Τεχνική Υπηρεσία του.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις όλων των υπολοίπων, με απόλυτη σύμπλευση στο γεγονός ότι οι όποιες πρωτοβουλίες του Δήμου, ως καθ’ ύλην και κατ’ ουσίαν αρμόδιος για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα τοπικής εμβέλειας, θα πρέπει να έχουν βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα, καλύπτοντας τις διαπιστωμένες και σημαντικές ανάγκες του ΤΜΣΠΣ και από σήμερα, αύριο, αλλά και στο μέλλον, με τη μακροπρόθεσμη προοπτική δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου Παν/μιακού συγκροτήματος, το οποίο θα περιλαμβάνει τα ακίνητα του Βιομηχανικού Μουσείου, τα ακίνητα «Κορνηλάκη», αλλά και τμήμα του Στρατοπέδου, το οποίο θα γειτνιάζει με τις αναφερόμενες κτιριακές υποδομές, ενώ η προοπτική δημιουργίας ενός υπερσύγχρονου συνεδριακού κέντρου, σε συνδυασμό με την ενδεχόμενη κατασκευή ξενοδοχειακής υποδομής στον χώρο του Στρατοπέδου, μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετες αναπτυξιακές ωφέλειες και συνέργειες, επ’ ωφελεία τόσο του Παν/μίου όσο και της τοπικής μας κοινωνίας.

Τέλος, συζητήθηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης εξωραϊσμού, συντήρησης και αποκατάστασης των συγκεκριμένων υποδομών, καθώς και η προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού από εθνικούς πόρους ή συγχρηματοδοτούμενα χρηματοδοτικά εργαλεία.   

 


Σελίδα 5 από 2150

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο,  Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά! Χαρά και αισιοδοξία ...

«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες) Δέσποινα ...