ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Επίσκεψη Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη στην αγορά του Ψυρρή PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 13 Απρίλιος 2017 15:56

Επίσκεψη  Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη στην αγορά του Ψυρρή

resized 17902916 1950034645226251 1008816068 o

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης επισκέφθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης την αγορά του Ψυρρή στην Αθήνα. Συνοδευόμενος από το Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Φιλωτίου Βασίλη Κρασσά, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φιλωτιτών Αντώνη Τζιώτη και τον Αντιπρόεδρο Δημήτρη Ήμελλο, ο Μανόλης Μαργαρίτης χαιρέτησε και ευχήθηκε στους κτηνοτρόφους της Νάξου που διαθέτουν τα ναξιακά προϊόντα στην αγορά του Ψυρρή εν όψει του Πάσχα.

resized 17887080 1950034658559583 800866210 o 1

Εμφανώς ικανοποιημένος για την ομαλή εξέλιξη της διάθεσης των τοπικών μας προϊόντων στου Ψυρρή κατόπιν της θετικής γνωμοδότησης του Δήμου Αθηναίων, ο Μανόλης Μαργαρίτης τόνισε ότι ο Δήμος για μια ακόμα φορά στέκεται αρωγός στους κτηνοτρόφους του Φιλωτίου και όλου του νησιού και ευχήθηκε καλές πωλήσεις και καλά αποτελέσματα στην διάθεση των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων.

resized 17887117 1950034695226246 1538074834 o 2

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατόπιν της τελευταίας συνάντησης της Ναξιακής αντιπροσωπείας με το Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο Δήμο Αθηναίων, ο Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τα υπόλοιπα μέλη επιτροπής που συγκροτείται για τον σκοπό αυτό, θα συναντηθεί το επόμενο διάστημα με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες που θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη και μόνιμη διακίνηση των Ναξιακών αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων στου Ψυρρή την περίοδο του Πάσχα, όπως συμβαίνει τα τελευταία 60 χρόνια. 

 
Γ.Καμίνης στο Χάρβαρντ: «Καμία χώρα δεν αντέχει εκτός Ε.Ε., ούτε καν η Γερμανία – άρση των ανισοτήτων η απάντηση στον εθνολαϊκισμό» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 12 Απρίλιος 2017 17:05

Γ.Καμίνης στο Χάρβαρντ: «Καμία χώρα δεν αντέχει εκτός Ε.Ε., ούτε καν η Γερμανία – άρση των ανισοτήτων η απάντηση στον εθνολαϊκισμό»

IMG 0235

«Δεν πιστεύω ότι οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα θα μπορούσε να επιβιώσει στον παγκόσμιο σκληρό ανταγωνισμό έξω από την ομπρέλα της Ε.Ε., ούτε καν η Γερμανία» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, στη Βοστώνη, για το μέλλον την Αριστεράς στην Ευρώπη.

Μιλώντας, ως επίσημος προσκεκλημένος του Center of European Studies του Χάρβαρντ, ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι «τα προβλήματα που θέτει σήμερα η παγκοσμιοποίηση μόνον πολύ μεγάλες κρατικές ή διακρατικές οντότητες μπορούν να τα αντιμετωπίσουν».

Στο πάνελ, που συμμετείχε και ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην ΕπίτροποςΧοακίν Αλμούνια, ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι «η άνοδος του εθνολαϊκισμού τα τελευταία χρόνια, στην Ευρώπη αλλά και αλλού οφείλεται σε ένα μεγάλο μέρος στις κοινωνικές ανισότητες που έχει προκαλέσει η αχαλίνωτη δύναμη των αγορών σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι στην Ευρώπη της κρίσης και σε μια χώρα που αποτελεί τον πιο αδύναμο κρίκο της αλυσίδας, μια προοδευτική διαχείριση θα πρέπει να υπακούει στις αρχές που πηγάζουν από την ισχυρή πολιτική βούληση για άρση των αποκλεισμών και ενθάρρυνση των συνεργασιών.

Απαντώντας στο ερώτημα του συμποσίου «Έχει μέλλον η Αριστερά στην Ευρώπη;», ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι «αυτό για το οποίο αξίζει να παλέψει η αριστερά σήμερα είναι μια άλλου τύπου παγκοσμιοποίηση», επισημαίνοντας ότι την αδήριτη ανάγκη εκδημοκρατισμού οργανισμών όπως το Διεθνές Νομισματικό ταμείο, η Παγκόσμια Τράπεζα, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου κ.λπ.. «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχουμε μια προοδευτική παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση που θα καταφέρει να ρυθμίσει τις αγορές» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Στην ομιλία του, ενώπιον ενός σημαντικού ακροατηρίου στο κορυφαίο πανεπιστημιακό ίδρυμα, ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό ζήτημα επισημαίνοντας ότι τον εθνολαϊκισμό δεν τον τροφοδοτούν μόνον οι κοινωνικές ανισότητες, αλλά και ο φόβος που έχει καταλάβει πολλούς στις ανεπτυγμένες χώρες είτε ότι λόγω μετανάστευσης θα βρεθούν στην ανεργία, είτε ότι η ανεξέλεγκτη μετανάστευση απειλεί την εθνική ταυτότητα. «Τούτο σημαίνει ότι «η πολιτική των ανοιχτών συνόρων», την οποία προωθεί μερίδα της ριζοσπαστικής αριστεράς, στην ουσία υποδαυλίζει τον εθνικισμό. Η μετανάστευση πρέπει να είναι ελεγχόμενη. Αντίθετα, η Ευρώπη και ο πολιτισμένος κόσμος γενικότερα έχουν το καθήκον να κρατήσουν ανοιχτά τα σύνορα για τους πρόσφυγες» τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Αθηναίων.

Υπενθυμίζοντας ότι η Αθήνα πρωτοστάτησε στη δημιουργία της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Πόλεις Αλληλεγγύης» για το προσφυγικό με πόλεις όπως η Μαδρίτη, το Αμστερνταμ, η Βαρκελώνη, το Γκντανσκ, το Στρασβούργο να δεσμεύονται ότι δέχονται πρόσφυγες από την Αθήνα, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι η πολιτική της αριστεράς απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες πρέπει να είναι μια πολιτική πλήρους κοινωνικής ένταξης αφενός, και συνταγματικής ενσωμάτωσης αφετέρου. «Οι αλλοδαποί που επιλέγουν να ζήσουν σε μια χώρα της ΕΕ, θα πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα τους θεμελιώδεις κανόνες συμπεριφοράς που απορρέουν από τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων και επισήμανε ότι «μόνον έτσι μπορούμε να εννοήσουμε την κοινότητα αρχών και αξιών, που θα αποτελεί το κοινό ιδεολογικό υπόβαθρο μιας ευρωπαϊκής αριστεράς απέναντι στον ατομισμό του φιλελευθερισμού». 

Για τον ρόλο των πόλεων, δόθηκε στον κ. Καμίνη η ευκαιρία να αναφερθεί στο παράδειγμα της Αθήνας, σημειώνοντας ότι τόσο κατά την πρώτη εκλογική του νίκη, τον Νοέμβριο του 2010, όσο και κατά την επανεκλογή του, τον Μάιο του 2014, η υποψηφιότητά του υποστηρίχθηκε από φιλελεύθερους μέχρι παλιούς ευρωκομμουνιστές. Αναφέρθηκε στο δίχτυ κοινωνικής προστασίας που έχει απλώσει ο δήμος Αθηναίων για τις ευάλωτες ομάδες, σημειώνοντας ότι σήμερα ενισχύονται 26.000 άνθρωποι. «Παράλληλα εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, προκειμένου να βοηθήσουμε στη δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων, τις οποίες στηρίξαμε τόσο στο στάδιο της δημιουργίας τους όσο και στα πρώτα βήματά τους, μέσω mentoring» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων. 

Αναφέρθηκε επίσης στην έμφαση που δίνεται στο ανθρώπινο κεφάλαιο με την επέκταση της λειτουργίας δημοσίων σχολείων και το απόγευμα, με κοινωνικό φροντιστήριο, με την ενεργοποίηση μέσω του ΣυνΑθηνά της Κοινωνίας των Πολιτών, με την κοινωνική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. «Στις πόλεις λοιπόν ανήκει το μέλλον και η αριστερά είναι η πολιτική δύναμη που έχει το ιστορικό καθήκον να αξιοποιήσει όλο το δυναμικό και καινοτόμο στοιχείο που ανθεί στα μεγάλα αστικά κέντρα» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

 

 
Εργαλείο παρακολούθησης των Δομών Κοινωνικής Ένταξης στην Περιφέρεια Αττικής PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 12 Απρίλιος 2017 15:28

Εργαλείο παρακολούθησης των Δομών Κοινωνικής Ένταξης στην Περιφέρεια Αττικής

17884381 619068188296588 7018222274127203642 nβ

Η Περιφέρεια Αττικής υποστηρίζει ενεργά το Δίκτυο Δομών Κοινωνικής Ένταξης. Συγκεκριμένα, μετά την ενεργοποίηση του 1/3 του Θεματικού Στόχου 9 για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης, την καταπολέμηση της φτώχειας και των κάθε είδους διακρίσεων, θέτει σε λειτουργία την ιστοσελίδα www.socialattica.gr για τη δικτύωση - διασύνδεση και την ευαισθητοποίηση φορέων και πολιτών που αποτελούν δυνητικούς ωφελούμενους.

Υπηρεσίες όπως η αναζήτηση του είδους της δομής ενδιαφέροντος, η εύρεση του κοντινότερου σημείου επαφής, η ενημέρωση για εγκυκλίους, η λήψη χρήσιμων οδηγιών, είναι κάποιες μόνο από αυτές που παρέχονται και συνεχώς αναβαθμίζονται.

Η Περιφέρεια Αττικής δίνει έμφαση στη στερέωση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης με τη χρήση σύγχρονων εργαλείων όπως το www.socialattica.gr. Το εργαλείο αυτό στοχεύει στην ενίσχυση της λειτουργίας του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης.

 
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2017» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 12 Απρίλιος 2017 14:55

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2017»

resized foto 1

Δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2017», η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 7,8 και 9 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας στην Αθήνα.

Κατά το τριήμερο της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας και επιτυχημένης κυνηγετικής Έκθεσης, περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι της φύσης έδωσαν  το μεγάλο ραντεβού προβάλλοντας έναν ιδιαίτερο τρόπο ζωής που είναι το κυνήγι, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σχέση των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο και αποδεικνύουν πως γύρω από το κυνήγι που αποτελεί για την Ελλάδα μεγάλη πολιτιστική αξία, κινείται ένα σημαντικό κομμάτι της πραγματικής οικονομίας (250.000 κυνηγοί).

resized foto 2

Πρόκειται για τη μοναδική έκθεση του συγκεκριμένου κλάδου με αντικείμενο το κυνήγι και τον αγροτουρισμό καθώς και κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με την ύπαιθρο. Το κυνήγι, το ψάρεμα, η ορειβασία, η πεζοπορία και όλες οι άλλες δραστηριότητες που αποτέλεσαν αντικείμενο της Έκθεσης, δίνουν στην ουσία προστιθέμενη αξία στον εσωτερικό τουρισμό, αλλά και κίνητρο για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, επενδύοντας σε μια ολοκληρωμένη τουριστική πολιτική με την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, συμμετείχε με δικό της περίπτερο στο οποίο πραγματοποιήθηκαν δράσεις γαστρονομίας, προβολής και προώθησης της τοπικής κουλτούρας και ιστορίας της, αλλά και των ιδιαίτερων φυσικών χαρακτηριστικών της περιοχής. Προέβαλε με το καλύτερο δυνατό τρόπο τα πολιτισμικά, τουριστικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά για κάθε μια περιφερειακή ενότητα ξεχωριστά.

resized foto 3 1

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφτηκε πλήθος κόσμου και ιδιαίτερα φίλοι του κυνηγιού, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους τουριστικούς προορισμούς της, να γευτούν τοπικά προϊόντα και να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας για την τοπική κουλτούρα, την ιστορία και το φιλόξενο περιβάλλον της τα οποία αποτελούν και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Στους επισκέπτες του περιπτέρου προσφέρθηκαν τοπικά προϊόντα, πάστες λαχανικών, μαρμελάδες φρούτων, ψωμί ζυμωτό από αλεύρι ρυζιού και καλαμποκιού, πάστες ελιάς, τυποποιημένες ελιές, γαλακτοκομικά προϊόντα και αλλαντικά από τις Βιομηχανίες Τροφίμων της Θεσσαλίας, ενώ όλοι γεύτηκαν κρασιά από αμπέλια της περιοχής, τσίπουρο, μέλι, δημητριακά, εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα κα.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υδροοικονομίας, Χωρικού Σχεδιασμού, Πολιτικής Γής, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Νούσιος Κων/νος, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Τουρισμού Καρδίτσας κα Κόκκαλη Γεωργία, ενώ συμμετείχαν η Προϊσταμένη της Δ/νσης Δια Βίου Μάθησης Απασχόλησης Εμπορίου και Τουρισμού κα Κατσαρού Ελένη, η Προϊσταμένη της Δ/νσης Ανάπτυξης Καρδίτσας κα Κόντου Μαρία και οι υπάλληλοι κ. Λαμπρόπουλος Ηλίας και η κα Κρούλ Λεοντία - Άννα.

Το περίπτερο επισκέφτηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Τσιάρας Κων/νος, Γεώργιος Βλάχος και Νίκος Δένδιας, οι βουλευτές του ΚKΕ κ.κ. Νικόλαος Καραθανασόπουλος και Θανάσης Παφίλης. Το περίπτερο επίσης επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Νίκος Παπαδόδημας, ο πρόεδρος της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και νήσων Σποράδων κ. Μπαλατσός Ευάγγελος, πρόεδροι και εκπρόσωποι Κυνηγετικών Συλλόγων της Θεσσαλίας και της Ελλάδος, οι οποίοι έδωσαν συγχαρητήρια στην θεσσαλική αποστολή για την παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2017» και για τη διαρκή τους προσπάθεια για την προβολή και ανάδειξη της περιοχής.

 


Σελίδα 5 από 2639
Vegas, Xρύσπα, Τσαουσόπουλος, DJs από Athens DJ 95,2 και Μελωδία στις παράλληλες εκδηλώσεις του No Finish Line
Vegas, Xρύσπα, Τσαουσόπουλος, DJs από Athens DJ 95,2 και Μελωδία  στις παράλληλες εκδηλώσεις του No Finish Line
Vegas, Xρύσπα, Τσαουσόπουλος, DJs από Athens DJ 95,2 και Μελωδία στις παράλληλες εκδηλώσεις του No Finish Line Όλα ...

GoT, Πρώτες επίσημες εικόνες από την 7η σεζόν του Game of Thrones.
GoT,  Πρώτες επίσημες εικόνες από την 7η σεζόν του Game of Thrones.
GoT, Πρώτες επίσημες εικόνες από την 7η σεζόν του Game of Thrones.   Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι και η ημερομηνία της πρεμιέρα της ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση