ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Τέλος εποχής για το... χάσιμο χρόνου στο δημόσιο PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Τρίτη, 04 Ιανουάριος 2011 23:12

Τέλος εποχής για το... χάσιμο χρόνου στο δημόσιο

Ο Ραγκούσης παρουσίασε τη «μετά ΚΕΠ» εποχή. Την «μετά ΚΕΠ εποχή» για το Δημόσιο παρουσίασε σήμερα ο υπουργός... εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Μία εποχή που περνά μέσα από το νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την εφαρμογή του, αλλά και την κάρτα του πολίτη.

Ο κ. Ραγκούσης για το νομοσχέδιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η δημόσια διαβούλευση του οποίου αρχίζει τις επόμενες ημέρες, είπε ότι μετά την ψήφιση του, που προσδιορίζεται γύρω στο Μάρτιο, και την εφαρμογή της από τις δημόσιες υπηρεσίες που θα είναι υποχρεωτική, ο πολίτης θα μπορεί να περιορίσει κατά πολύ τις παρουσίες του μπροστά στο χρονοβόρο γκισέ του Δημοσίου, ακόμα και τις επισκέψεις του στα ΚΕΠ.

Μάλιστα ανέφερε και παραδείγματα που δεν θα χρειάζεται η αυτοπρόσωπη παρουσία του πολίτη στις δημόσιες υπηρεσίες με πιο χαρακτηριστικό αυτό που αφορά το «ακριβές αντίγραφο».

Επίσης τόνισε ότι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση θα περιορίσει τη διαφθορά που αναπτύσσεται από τη σχέση πολίτη υπαλλήλου αλλά και το κόστος των συναλλαγών στο δημόσιο, αφού υπολογίζεται να μειωθεί 25%.

Ο κ. Ραγκούσης αναφερόμενος στην κάρτα του πολίτη είπε ότι αυτή δεν θα περιέχει όλα τα στοιχεία των κατόχων αλλά τα «κλειδιά» θα ανοίγουν τα ηλεκτρονικά δεδομένα του δημοσίου, θα περιέχει τον αριθμό κτηματολογίου, το ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ και το δελτίο ταυτότητας το οποίο και θα υποκαταστήσει.

Πρόσθεσε ότι σε αυτή την κάρτα θα ενσωματωθούν και άλλες κάρτες, αλλά επισήμανε ότι θα προστατευτούν πλήρως τα προσωπικά δεδομένα και ότι το υπουργείο εσωτερικών θα ακολουθήσει όλες τις συστάσεις της αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής.

Συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε το θεσμό της Δημόσιας διαβούλευσης από τις πιο σημαντικές αποφάσεις της κυβέρνησης, που βοήθησαν πολύ για την αρτιότητα υπουργικών αποφάσεων και νομοσχεδίων, ενώ επανέλαβε ότι ποτέ μέχρι τώρα οι εκπρόσωποι της Τρόικας δεν του ζήτησαν απολύσεις από το δημόσιο.

Τέλος ο κ. Ραγκούσης είπε ότι αύριο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά υπό την προεδρία του, η υπουργική επιτροπή για το εμπορικό και ιστορικό κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή πολλών υπουργών.

Newsbeast.gr
 
Ισχυρή πεντάδα εκπροσώπησης για τον Δήμο Ωρωπού από την "ΔΗ.Σ.Ω." PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Τρίτη, 04 Ιανουάριος 2011 19:11

 

 

Ισχυρή πεντάδα εκπροσώπησης για τον Δήμο Ωρωπού από την "ΔΗ.Σ.Ω."

(Δελτίο Τύπου Δημοτικής Συνεννόησης για τον Ωρωπό)

 1_

2__

3_

4_

Πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες στο νέο Δήμο του Ωρωπού κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου την Κυριακή 02 Ιανουαρίου 2011. Γραμματέας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού ανέλαβε το μέλος της «ΔΗ.Σ.Ω.»,  η Δημοτική Σύμβουλος, Βαρνάβα Καραγιάννη Ελένη, η οποία έλαβε ευρεία στήριξη κατά την ψηφοφορία από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η «ΔΗ.Σ.Ω.» εκπροσωπείται επίσης στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου από την Δημοτική Σύμβουλο, Βαρνάβα Καραγιάννη Ελένη και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής από τον Δημοτικό Σύμβουλο Φίλιππο Σιδέρη ως τακτικό μέλος και την Δημοτική Σύμβουλο Βαρνάβα Καραγιάννη Ελένη ως αναπληρωματικό μέλος.

Στο Πολυδένδρι Πρόεδρος του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας ανέλαβε ο Παπαϊωάννου Ηλίας ενώ εξελέγη ως Μέλος του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας και ο Βασιλάκος Σωτήρης.

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΔΗ.Σ.Ω.», Δημοτικός Σύμβουλος Ωρωπού και Ανεξάρτητος Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, θα συντονίζει την παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα μεταφέρει στο Κοινοβούλιο τα θέματα της πόλης που χρήζουν την παρέμβαση της κυβέρνησης. Κύριο μέλημα των εκπροσώπων της "ΔΗ.Σ.Ω." είναι η ενίσχυση και προστασία του κοινωνικού κράτους μέσα από τον Δήμο, η επίλυση των μεγάλων προβλημάτων για την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και η πραγματοποίηση πολιτικών ρεαλιστικής και αειφόρου ανάπτυξης.

Όλα τα μέλη της «ΔΗ.Σ.Ω.» παραμένουν ενεργά στην διεκδίκηση των μεγάλων στόχων που έθεσε η παράταξη στις δημοτικές εκλογές και προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί θα προχωρήσουν στην πραγματοποίηση του πρώτου Συνεδρίου της παράταξης στις 19 – 20 Μαρτίου 2011.

 

 
ΑΝΤΙΧΥΤΑ - ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ... PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Τρίτη, 04 Ιανουάριος 2011 17:37

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ...

Την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου το πρωί. ημέρα των Φώτων, η Συντονιστική
Επιτροπή Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ, καλεί όλους τους κατοίκους του Δήμου Λαυρεωτικής να γιορτάσουν τα Θεοφάνεια στο ποτάμι της Ντάρδεζας, απέναντι στα ΜΑΤ, κοντά στο Οβριόκαστρο.
Η τοποθεσία που θα γίνει η τελετή είναι περίπου 4,5 χλμ απο τη Κερατέα στο ''δρόμο που έχει πια τη δική του ιστορία'', στην Αθηνών Λαυρίου. Εκεί στην αρχαιότητα υπήρχε, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ο δήμος Ποταμίων. Όλη η περιοχή Ντάρδεζα-Μυρτέζα-Οβριόκαστρο είναι αρχαιοβρισθής, αφού εκεί έχει βρεθεί ο Κούρος της Κερατέας, που εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο, μυκηναικός τάφος και πολλά άλλα ευρήματα, όπως αναφέρονται στις μελέτες των αρχαιολόγων Παναγιώτας Μιχαιλίδη, Ιωάννας Σπυλιωτοπούλου, Ηρακλή Τσώνου με θέμα ''Παλαιά και νέα ευρήματα απο την ευρύτερη" (βόρεια και ανατολικά περιοχή της Κερατέας) και της αρχαιολόγου της Β' Εφορίας Προιστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Ελένης Ανδρίκου ''Παράδοση αρχαίων αντικειμένων απο την Κερατέα'' που δημοσιεύονται στα ''ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΙΓ' ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ''


Να είστε όλοι εκεί.


Τιμάμε τον πολιτισμό μας και της παραδόσεις μας.


Δεν υποκύπτουμε, δεν υποχωρούμε.

Υ.Γ.- Καλό Πάσχα...

 
YΠΕΣ 03/01/2011 Καθορισμός της διαδικασίας απογραφής των Περιφερειών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν.3852/2010(ΦΕΚ 87 Α΄) (αρ.πρ. 74446/29-12-2010 ΑΔΑ: 4ΙΙΞΚ-Ο) PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Δευτέρα, 03 Ιανουάριος 2011 20:17
ρομηνία Αριθμός ΘΕΜΑ Δ/νση
31/12/2010 65 Περί των ληξιαρχικών βιβλίων των νέων Δήμων που συνιστώνται από συνένωση ΟΤΑ με το ν.3852/10 ΑΣΤΙΚΗΣ & ΔΗΜOΤΙΚΗΣ ΚΑΤ/ΣΗΣ
30/12/2010 60 Έλεγχος νομιμότητας πράξεων Ο.Τ.Α., Αστική και Πειθαρχική ευθύνη αιρετών μέχρι την έναρξη λειτουργίας της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας Ο.Τ.Α. (άρθρο 238 του Ν. 3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης»). ΟΡΓ. & ΛΕΙΤ. ΟΤΑ
29/12/2010 74446 Καθορισμός της διαδικασίας, του τρόπου και της αποτύπωσης της απογραφής των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων, απαιτήσεων και υποχρεώσεων, καθώς και των διαθέσιμων χρηματικών μέσων των Περιφερειών που συνιστώνται κατά τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν.3852/2010(ΦΕΚ 87 Α΄) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΤΑ
29/12/2010 74445 Καθορισμός της διαδικασίας, του τρόπου και της αποτύπωσης της απογραφής των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων, απαιτήσεων και υποχρεώσεων, καθώς και των διαθέσιμων χρηματικών μέσων των δήμων που συνιστώνται κατά τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΤΑ
29/12/2010 55 Οδηγίες σχετικά με το προσωπικό ειδικών θέσεων των Περιφερειών και των Δήμων της Χώρας ΟΡΓ. & ΛΕΙΤ. ΟΤΑ
29/12/2010 54 Οργανισμοί Περιφερειών ν.3852/2010 (Α΄ 87) ΟΡΓ. & ΛΕΙΤ. ΟΤΑ
28/12/2010 48 Προϊστάμενοι οργανικών μονάδων ΟΤΑ Α’ Βαθμού ΟΡΓ. & ΛΕΙΤ. ΟΤΑ
28/12/2010 53 Ορισμός προϊσταμένων οργανικών μονάδων στις αιρετές Περιφέρειες. ΟΡΓ. & ΛΕΙΤ. ΟΤΑ
28/12/2010 51 Διοικητικά συμβούλια ιδρυμάτων, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και επιχειρήσεων δήμων και περιφερειών ΟΡΓ. & ΛΕΙΤ. ΟΤΑ
28/12/2010 50 Διετή προγράμματα δράσης κοινωφελών επιχειρήσεων των ΟΤΑ α΄ βαθμού
 


Σελίδα 2540 από 2557

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση