ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Ιδιαίτερο και διαχρονικό είναι το ενδιαφέρον του Θανάση Μπούρα, βουλευτή Περιφέρειας Αττικής της Ν.Δ. και τ. Υφυπουργού, για το δρόμο Μέγαρα- Αλεποχώρι, όχι μόνο από την περίοδο που ήταν Νομάρχης με τη σημαντική βελτίωση του δρόμου, αλλά και διότι ως αρμό PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 21 Φεβρουάριος 2011 18:31

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ                                                                          ΑΘΗΝΑ, 18-02-11

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ν.Δ.

τ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ 3

106 77, ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.: 210 3303066

ΦΑΞ: 210 3301970

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

            Ιδιαίτερο και διαχρονικό είναι το ενδιαφέρον του Θανάση Μπούρα, βουλευτή Περιφέρειας Αττικής της Ν.Δ. και τ. Υφυπουργού, για το δρόμο Μέγαρα- Αλεποχώρι, όχι μόνο από την περίοδο που ήταν Νομάρχης με τη σημαντική βελτίωση του δρόμου, αλλά και διότι ως αρμόδιος Υφυπουργός για τη διαχείριση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, προώθησε την ένταξη του σημαντικού αυτού έργου στο ΕΣΠΑ (μελέτη, απαλλοτριώσεις, κατασκευή) και την άμεση εκτέλεσή του.

             Μετά την επιτόπια επίσκεψή του στο έργο και μετά από σχετικά δημοσιεύματα, ο κ. Μπούρας κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με θέμα τη διακοπή των εργασιών στο έργο της επαρχιακής οδού Μεγάρων-Αλεποχωρίου, καθώς και την επικινδυνότητα της.

Στην αναφορά απάντησε ο Υφυπουργός κ. Μαγκριώτης, ο οποίος μας  πληροφόρησε ότι η διακοπή των εργασιών οφείλεται στο γεγονός ότι εκκρεμεί η έγκριση των συμπληρωματικών συμβάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Έτσι, ενώ το έργο έχει προθεσμία αποπεράτωσης μέχρι τις 31 Μαρτίου 2011, θα δοθεί παράταση της προθεσμίας παράδοσης του έργου, καθώς εκκρεμούν και διαδικασίες απαλλοτρίωσης.

Εντωμεταξύ μέχρι την αποπεράτωση του έργου, η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής βρίσκεται σε συνεργασία με τον Ανάδοχο και την Τροχαία Μεγάρων για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων για την ασφάλεια των διερχομένων οδηγών.

Ο κ. Μπούρας θα παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εξέλιξη αυτού του σημαντικού έργου μέχρις ότου ολοκληρωθεί για το καλό όλης της περιοχής και των κατοίκων τους.

 

 
ανακοίνωση του Γραφείου Δημάρχου Μαρκοπούλου για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους στις 22 και 23 Φεβρουαρίου PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 21 Φεβρουάριος 2011 18:23

               

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                      

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                             

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ                                          

 

Μαρκόπουλο 21/02/11

 

 

Γραφείο Δημάρχου

 

 

Ανακοίνωση

 

 

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ.) έχει προγραμματίσει συμβολικές καταλήψεις των Δημαρχιακών Μεγάρων της χώρας, την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, από τις 10.00 το πρωί έως τις 1.00 το μεσημέρι. 

 

Επίσης, την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει 24ώρη γενική απεργία.

 

Η νέα Δημοτική Αρχή θα συμπαρασταθεί στις διεκδικήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Είναι προφανές ότι επιχειρείται τόσο η απαξίωση της μισθωτής εργασίας όσο και η συλλογική τιμωρία των Δημόσιων Λειτουργών.

 

Ταυτόχρονα, με όσα μέσα διαθέτουμε, θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε την αναμενόμενη ταλαιπωρία των πολιτών, κυρίως εκείνων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.  

 

Με εκτίμηση,

 

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου,

 

Σωτήρης Ι. Μεθενίτης           

 
Εγκύκλιος: 30 - 1.000 € θα εισπράττει ο κάθε δήμος από τις άδειες χαρτοπαιξίας! PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Κυριακή, 20 Φεβρουάριος 2011 12:51

Εγκύκλιος: 30 - 1.000 € θα εισπράττει ο κάθε δήμος από τις άδειες χαρτοπαιξίας!

18/02/2011 - 17:45 -

Η χαρτοπαιξία ωφελεί σοβαρά τους δήμους! Από 30 έως και 1.000 ευρώ το χρόνο θα παίρνουν για κάθε νόμιμη άδεια που χορηγούν στα καταστήματα στα οποία επιτρέπεται η χαρτοπαιξία. Τα κριτήρια είναι πληθυσμιακά, με βάση την τελευταία νόμιμη απογραφή και με εξαίρεση τις τουριστικές περιοχές. Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο και τι προβλέπεται σε όλη την Ελλάδα. Με διευκρινιστική της εγκύκλιο η Γενική Γραμματεία φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων, διευκρινίζει πόσο ακριβώς θα πληρώνουν στον δήμο για κάθε άδεια χαρτοπαιξίας, τα καταστήματα. Να σημειωθεί ότι το «τέλος» για την άδεια διενέργειας τεχνικών παιχνιδιών  πηγαίνει κατά 90% στο κράτος και κατά 10% στον δήμο.

 

Η εγκύκλιος:
«ΘΕΜΑ: Υπολογισμός πληθυσμού δήμων κατά την επιβολή του τέλους διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων με παιγνιόχαρτα.

    Με αφορμή την υποβολή ερωτημάτων των Δ.Ο.Υ. που προκύπτουν σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 10 του ν. 3037/2002 (ΦΕΚ 174 Α'), σε σχέση με τις νεότερες ρυθμίσεις του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α') «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης», θέτουμε υπόψη σας τα εξής:

    1. Με τις διατάξεις του άρθρου 10 του ν. 3037/2002, προβλέπεται ότι:

    «1. Τα ψυχαγωγικά τεχνικά παίγνια με παιγνιόχαρτα διενεργούνται ελεύθερα. Όταν διενεργούνται σε ειδικό διασκευασμένα τραπέζια, απαιτείται άδεια διενέργειας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων και καταβολή ετήσιου τέλους. Η άδεια χορηγείται από το δήμο ή την κοινότητα, στην περιφέρεια των οποίων εγκαθίστανται ή λειτουργούν και ισχύει μέχρι την τυχόν ανάκλησή της. Η αδεία εκδίδεται εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης συνοδευομένης από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

    2. Για τη χορήγηση της άδειας, καθώς και τη διατήρησή της σε ισχύ κατ' έτος, επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων ετήσιο τέλος με την ονομασία "τέλος διενεργείας ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων με παιγνιόχαρτα", το οποίο επιμερίζεται σε ποσοστό 90% υπέρ του Δημοσίου και σε ποσοστό 10% υπέρ του δήμου η της κοινότητας στην περιοχή των οποίων εγκαθίστανται και λειτουργούν τα παίγνια αυτά.

    3. Το ετήσιο τέλος επιβάλλεται σε κάθε τραπέζι που είναι ειδικά διασκευασμένο για τη διενέργεια ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων με παιγνιόχαρτα στους ανωτέρω χώρους και υπολογίζεται από 1.1.2003 ως εξής:

    α. Για δήμους και κοινότητες με πληθυσμό μέχρι 2.000 κατοίκους σε τριάντα ευρώ, με εξαίρεση τους δήμους και κοινότητες που εμπίπτουν στην επομένη περίπτωση.

    β. Για δήμους και κοινότητες με πληθυσμό μέχρι 2.000 κατοίκους που έχουν περιοχές χαρακτηρισμένες ως τουριστικές ή αρχαιολογικές ή με ιαματικά λουτρά, καθώς και σε πλοία των γραμμών εσωτερικού, σε διακόσια ευρώ.

    γ. Για δήμους και κοινότητες με πληθυσμό από 2.001 μέχρι 10.000 κατοίκους σε τριακόσια ευρώ.

    δ. Για δήμους με πληθυσμό από 10.001 μέχρι 50.000 κατοίκους σε τετρακόσια ευρώ.

    ε. Για δήμους με πληθυσμό πάνω από 50.000 κατοίκους σε επτακόσια ευρώ.

    στ. Για εντευκτήρια σωματείων, συλλόγων και ομίλων σε χίλια ευρώ.
4. Για τον υπολογισμό του πληθυσμού κάθε δήμου ή κοινότητας λαμβάνεται υπόψη η τελευταία απογραφή. Για τον υπολογισμό του τέλους λαμβάνεται υπόψη ο πληθυσμός του δήμου ή της κοινότητας πριν από τη συνένωση που έγινε κατά τις διατάξεις του Ν. 2539/1997 (ΦΕΚ 244 Α΄) ή κατά τις διατάξεις των Νόμων 1416/1984 (ΦΕΚ 18 Α΄) και 1622/1986 (ΦΕΚ 92 Α΄). Η περιοχή της τέως διοικήσεως πρωτευούσης και το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης θεωρούνται, για την εφαρμογή του άρθρου αυτού, το καθένα ως ένας δήμος».

    2. Με τις διατάξεις του άρθρου 2 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α') "Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης" προβλέπεται ότι:

    «1. Η εδαφική περιφέρεια του κάθε δήμου που συνιστάται με τον παρόντα νόμο αποτελείται από τις εδαφικές περιφέρειες των συνενούμενων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.). Οι εδαφικές αυτές περιφέρειες αποτελούν τις δημοτικές ενότητες του νέου δήμου και φέρουν το όνομα του πρώην δήμου ή της κοινότητας.

    2. Τα τοπικά διαμερίσματα που ορίζονται στο άρθρο 2 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3463/2006 (Κ.Δ.Κ.) (ΦΕΚ 114 Α'), μετονομάζονται σε τοπικές κοινότητες, εφόσον έχουν πληθυσμό έως και 2.000 κατοίκους και σε δημοτικές κοινότητες εφόσον έχουν πληθυσμό μεγαλύτερο από 2.000 κατοίκους. Τοπικές ή δημοτικές κοινότητες αποτελούν και οι δήμοι ή οι κοινότητες που καταργήθηκαν ύστερα από εθελούσια συνένωση σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 410/1995 (ΦΕΚ 231 Α) ή συνενώνονται με τον παρόντα νόμο και δεν αποτελούνται από τοπικά διαμερίσματα.

    3. Δημοτική κοινότητα συγκροτούν τα τοπικά διαμερίσματα νησιών που έχουν πληθυσμό άνω των χιλίων (1.000) κατοίκων. Επίσης, συγκροτούν δημοτική κοινότητα ανεξαρτήτως πληθυσμού πρώην κοινότητες ή τοπικά διαμερίσματα που εκτείνονται σε όλη την περιφέρεια του νησιού και δεν αποτελούν δήμο σύμφωνα με το άρθρο 1.

    4. Τα δημοτικά διαμερίσματα στα οποία διαιρούνται οι δήμοι άνω των 100.000 κατοίκων μετονομάζονται σε δημοτικές κοινότητες».

    3. Με βάση τις προαναφερόμενες διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 10 του ν. 3037/2002, για τον καθορισμό του ύψους του οφειλόμενου τέλους θα λαμβάνεται υπόψη ο πληθυσμός που είχε ο Δήμος ή η Κοινότητα σύμφωνα με την τελευταία απογραφή. Συνεπώς, λαμβάνεται υπόψη η τελευταία απογραφή του έτους 2001 ενώ ως προς τον τρόπο υπολογισμού του πληθυσμού του δήμου ή της κοινότητας, δεν επέρχεται καμία μεταβολή".

http://www.eklogika.gr/news/4052

 
Σημαντικό βήμα για την αποκέντρωση πόρων και εξουσιών η Περιφέρεια, λέει ο Παπανδρέου PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Κυριακή, 20 Φεβρουάριος 2011 12:50

Σημαντικό βήμα για την αποκέντρωση πόρων και εξουσιών η Περιφέρεια, λέει ο Παπανδρέου 

19/2/2011
Ως ενα ένα βήμα για την αποκέντρωση πόρων και εξουσιών και την πάταξη της γραφειοκρατίας χαρακτηρισε ο Πρωθυπουργός  το θεσμό της Περιφέρειας, μιλώντας στη συνεδριαση του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Κάλεσε τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου να συνεισφέρουν σε αυτή την υπόθεση και να πάρουν αποφάσεις για την ανάπτυξη της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Ειδικό θέμα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν η παρουσίαση του προγράμματος «Το καλάθι των προϊόντων της περιφέρειας», το όποιο παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως πρέπει να δοθεί έμφαση στην ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής αγροτικής οικονομίας. Και ζήτησε από τις τοπικές δυνάμεις να στηρίζουν το καλάθι προϊόντων, τα οποία είναι τα προϊόντα που παράγει η κάθε περιοχή, που είναι ουσιαστικά το καλάθι της μεσογειακής διατροφής.
http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=4078
 


Σελίδα 2540 από 2639
Vegas, Xρύσπα, Τσαουσόπουλος, DJs από Athens DJ 95,2 και Μελωδία στις παράλληλες εκδηλώσεις του No Finish Line
Vegas, Xρύσπα, Τσαουσόπουλος, DJs από Athens DJ 95,2 και Μελωδία  στις παράλληλες εκδηλώσεις του No Finish Line
Vegas, Xρύσπα, Τσαουσόπουλος, DJs από Athens DJ 95,2 και Μελωδία στις παράλληλες εκδηλώσεις του No Finish Line Όλα ...

GoT, Πρώτες επίσημες εικόνες από την 7η σεζόν του Game of Thrones.
GoT,  Πρώτες επίσημες εικόνες από την 7η σεζόν του Game of Thrones.
GoT, Πρώτες επίσημες εικόνες από την 7η σεζόν του Game of Thrones.   Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι και η ημερομηνία της πρεμιέρα της ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση