ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Αγονος ο διαγωνισμός για τις Αλυκές Αναβύσσου Θετική εξέλιξη, πρώτη προτεραιότητα η αλλαγή χρήσης PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Τρίτη, 01 Μάρτιος 2011 17:41

 

 

 

Θετική εξέλιξη, πρώτη προτεραιότητα η αλλαγή χρήσης

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑ σε πρόσφατη συνεδρίασή του αποφάσισε την ακύρωση του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η εταιρία τον Ιούνιο του 2007. Μάλιστα, την απόφασή της αυτή κοινοποίησε στη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, η οποία έχει συσταθεί  με απόφαση του Πρωθυπουργού.

Ανοίγει νέους δρόμους

Η απόφαση της ΕΤΑ συνιστά αναμφίβολα μια θετική εξέλιξη, αφού θέτει τέλος στο εκτρωματικό σχέδιο της τσιμεντοποίησης των Αλυκών, ενώ ταυτόχρονα ανοίγει τον δρόμο για την αλλαγή προσανατολισμού στην αξιοποίηση του ακινήτου.

Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, γι’ αυτό και χρειάζεται η κινητοποίηση όλων, με πρωταγωνιστές και πρωτοπόρους τον δήμο Σαρωνικού και την περιφέρεια Αττικής. Άλλωστε, η κυβέρνηση, πέρα από τις γενικές της διακηρύξεις περί αξιοποίησης δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει αποκρυσταλλωμένη θέση.

Επικίνδυνες και ανερμάτιστες πολιτικές

Συνεπώς, μετά την απόφαση της ΕΤΑ  το μείζον ζήτημα είναι να απορριφθούν οι καινοφανείς ιδέες περί τουριστικών κατοικιών, να εγκαταλειφθούν οριστικά και αμετάκλητα οι απόψεις περί τουριστικής αξιοποίησης.

Η δημιουργία τουριστικών κατοικιών σε έναν πνεύμονα πρασίνου είναι μια πράξη πολιτικά ανερμάτιστη, αλλά και επικίνδυνη. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε τσιμεντοποίηση των Αλυκών και κακοποίηση του περιβάλλοντος. Εκτός και αν η εξυπηρέτηση κερδοσκοπικών συμφερόντων, υπερβαίνει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των πολιτών του Λεκανοπεδίου.

Αλλαγή ρυθμιστικού σχεδίου

Ως εκ τούτου, καίριο ζήτημα και πρώτη προτεραιότητα πρέπει να είναι η αλλαγή του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής, το οποίο χαρακτηρίζει τις Αλυκές Αναβύσσου ως χώρο ειδικής μορφής τουρισμού, επιτρέποντας τουριστική αξιοποίηση. Εξάλλου, πάνω σε αυτό το πλαίσιο στηρίχθηκε και ο διαγωνισμός που κηρύχτηκε άγονος.

Είναι ζωτική ανάγκη, αποτελεί ρεαλιστικό στόχο οι Αλυκές Αναβύσσου να χαρακτηριστούν ξανά ως χώρος αναψυχής και ψυχαγωγίας υπερτοπικής σημασίας, όπως προέβλεπε το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής 2000.

Βιώσιμη πρόταση: Περιβαλλοντικό Πάρκο

Η Οικολογική Κίνηση Πολιτών Σαρωνικού-Λαυρεωτικής θεωρεί ότι η συζήτηση για την αξιοποίηση των Αλυκών Αναβύσσου θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών της περιοχής, αλλά και όλου του Λεκανοπεδίου, απορρίπτοντας οποιαδήποτε σκέψη για τη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων ή τουριστικών κατοικιών.

Η Αττική, αλλά και οι περιοχές μας στερούνται παντελώς κοινωνικών υποδομών που θα μπορούσαν να προσφέρουν εναλλακτικές εμπειρίες στους κατοίκους και τους επισκέπτες. Η δημιουργία Περιβαλλοντικού Πάρκου θα έρθει να καλύψει αυτό το μεγάλο κενό και να γίνει ένας υπερτοπικός πόλος έλξης.

Απαραίτητη η συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας

Η βιωσιμότητα ενός  Περιβαλλοντικού Πάρκου μπορεί να στηριχθεί στο γεγονός της ύπαρξης μιας μεγάλης αγοράς, όπως το Λεκανοπέδιο, η οποία ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια κατοίκους.

Για την Οικολογική Κίνηση Πολιτών Σαρωνικού-Λαυρεωτικής είναι απαραίτητη η συνεργασία της ΕΤΑ με τον νέο δήμο Σαρωνικού, καθώς και με την Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να διαμορφωθεί πλαίσιο κοινών προσεγγίσεων.

Ας το αντιληφθούν επιτέλους όλοι εκείνοι που κάνουν σχέδια επί χάρτου, οι Αλυκές Αναβύσσου δε μπορούν να γίνουν πεδίο εφαρμογής μιας εκτρωματικής αντίληψης για τις τουριστικές κατοικίες. Αρκεί να τους υπενθυμίσουμε ότι σήμερα οι Ισπανοί, έπειτα από 20 χρόνια, γκρεμίζουν τις περιβόητες τουριστικές κατοικίες ως βάρβαρα κατασκευάσματα.

http://ecosaronikoulavreotikis.wordpress.com/

 

 
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΥΒΑΡΑ (ΠΕΤΑ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 01 Μάρτιος 2011 17:39

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΥΒΑΡΑ (ΠΕΤΑ)

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

 

Τρίτη, 1η Μαρτίου 2011

 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011, συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης το μείζον θέμα που έχει προκύψει με το ενδεχόμενο κλείσιμο του Γυμνασίου Κουβαρά (Πέτα) του Δήμου μας.

Η ανησυχία έχει ενταθεί μετά και από την κοινοποίηση στο Δήμο μας του με αριθμ. πρωτ. 1802/25-2-2011 εγγράφου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, σύμφωνα με το οποίο το 1ο Γυμνάσιο Καλυβίων Θορικού δύναται να εξυπηρετήσει τους 46 μαθητές του Γυμνασίου Κουβαρά.

Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο δήλωσε την πλήρη αντίθεσή του σε μια τέτοια προοπτική, τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο στις μέρες μας να κλείνουν σχολεία, και

 

αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να εκδώσει

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

με το οποίο:

 

  1. εκφράζει τον προβληματισμό του και την αντίδρασή του στην ενδεχόμενη κατάργηση του Γυμνασίου Κουβαρά (Πέτα) που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους μαθητές, τους γονείς, τους καθηγητές αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία,
  2. ζητά τη διαβεβαίωση από την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου και την Υφυπουργό κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου ότι το Γυμνάσιο Κουβαρά θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά για να εξυπηρετεί τους 46 μαθητές που φοιτούν εκεί,
  3. καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την πολιτική συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, επισημαίνοντας ότι η πολιτική αυτή θα οδηγήσει σε σχολεία με υπεράριθμα τμήματα, προκαλώντας την περαιτέρω υποβάθμιση της παρεχόμενης προς τους μαθητές εκπαίδευσης, και

 

 

 

 

  1. δηλώνει ότι στο Δήμο Σαρωνικού, που τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη οικιστική και πληθυσμιακή ανάπτυξη, η προοπτική της συγχώνευσης-κατάργησης σχολείων όχι μόνο δημιουργεί τεράστια προβλήματα, αλλά αντίθετα η ανάγκη ίδρυσης νέων σχολικών μονάδων είναι πιο επιτακτική από ποτέ προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της περιοχής.

Απόφαση όλων είναι ότι στην περίπτωση που τελικά το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων προχωρήσει στην κατάργηση του Γυμνασίου Κουβαρά, θα δρομολογηθούν περαιτέρω εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις αντίδρασης.

 

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

 

 
Συμμετοχή του Δημάρχου Σαρωνικού στο 2ο Forum Ευρω-αραβικών Πόλεων στη Μάλαγα. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 01 Μάρτιος 2011 17:33

 

MALAGA

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

Καλύβια, 01 – 03 - 2011

Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δ/νση: Αθηνών & Ρ. Φεραίου

Τηλ: 2299 320300                               

Fax: 22990-48653

e-mail: press.office@kalivia.gr

 

 

 

 

 

 

 

Υπόψη: Συντακτών

             Ρεπορτάζ Τ.Α.

                                                                                         

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Συμμετοχή του Δημάρχου Σαρωνικού στο 2ο Forum Ευρω-αραβικών Πόλεων στη Μάλαγα.

Στο 2ο Φόρουμ Ευρω-αραβικών Πόλεων με τίτλο «Εμπειρίες και Προοπτικές Συνεργασίας για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων» που πραγματοποιήθηκε στη Μάλαγα της Ισπανίας στις 25 και 26 Φεβρουαρίου 2011, συμμετείχε και ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου, προσκεκλημένος των διοργανωτών.

Το φόρουμ πραγματοποιήθηκε σε μία ιδιαίτερα σημαντική συγκυρία, καθώς διανύουμε μια περίοδο που συντελούνται βαθιές κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές στον αραβικό κόσμο, όπου οι πολίτες απαιτούν ένα κόσμο πλήρους σεβασμού στις θεσμικές αρχές της δημοκρατίας, της συμμετοχής, της δικαιοσύνης και της ειρηνικής συνύπαρξης. Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη δράση τους προκειμένου να διασφαλιστεί η ειρήνη στις χώρες τους και καταδίκασαν οποιαδήποτε χρήση βίας ενάντια στους πληθυσμούς των κοινοτήτων τους.

Σκοπός του φόρουμ ήταν αφενός μεν η λήψη απόφασης από τους συμμετέχοντες για την υλοποίηση νέων προγραμμάτων και το από κοινού με τους πολίτες των περιοχών τους «χτίσιμο» ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, αφετέρου δε η προώθηση διαλόγου με τις εθνικές κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς, ώστε να μπορούν οι συμμετέχουσες πόλεις να αντιπροσωπεύουν όσο το δυνατόν καλύτερα τους πολίτες τους.

Στο φόρουμ συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας των Ευρωπαϊκών και των Αραβικών Πόλεων, ενώ συγκεκριμένα τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν τα ακόλουθα:

-     Τοπική διακυβέρνηση και νέες προκλήσεις.

-       Αστική διαχείριση για διαρκή ανάπτυξη και υπηρεσίες προς τους  δημότες.

-       Χρηματοδοτικά Εργαλεία.

-       Πολιτισμική Κληρονομιά και Τουρισμός.

Στα συμπεράσματα της διάσκεψης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

  1. προώθηση της δημοκρατικής ανάπτυξης των κοινοτήτων που συμμετέχουν, ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών και εφαρμογή καλών πρακτικών, παροχή βοήθειας και υποστήριξης για τη βελτίωση των προτύπων καλής τοπικής διακυβέρνησης, των συνθηκών διαβίωσης στις κοινότητες και των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών, καθώς και προώθηση της ουσιαστικής και αποτελεσματικής συμμετοχής, κυρίως των γυναικών και των νέων, στη διακυβέρνηση των πόλεών τους.
  2. επίτευξη καλής ισορροπίας μεταξύ της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής διάστασης, λαμβάνοντας υπόψη θέματα – κλειδιά για τη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων.
  3. να δοθεί προτεραιότητα στη συνεργασία μεταξύ των πόλεων προκειμένου να βρεθούν οι οικονομικοί πόροι για την ανάπτυξη του προγράμματος, την προστασία του περιβάλλοντος, την πολιτιστική κληρονομιά, τον τουρισμό κ.α. Ελπίδα όλων των πόλεων που συμμετείχαν στο φόρουμ ήταν οι σημερινές συνθήκες σε διάφορες αραβικές χώρες να οδηγήσουν σε μεγαλύτερο ποσοστό δημόσιας συμμετοχής και να δυναμώσουν την τοπική κυβέρνηση και τη δημοκρατία, ανταποκρινόμενες στις φιλοδοξίες των πολιτών.
  4. η πολιτισμική κληρονομιά, με τα διαφορετικά της στοιχεία, είναι ένα προτέρημα όχι μόνο για πόλη ή χώρα, αλλά για όλη την ανθρωπότητα. Γι’ αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη να «χτιστούν» και να εφαρμοστούν  συγκεκριμένες στρατηγικές για τη συντήρηση και τη διάδοση της πολιτισμικής κληρονομιάς των πόλεων που συμμετέχουν για να διασφαλίσουν τη βιώσιμη ανάπτυξή τους.

Το φόρουμ διοργανώθηκε από το Δήμο της Μάλαγας, τον Οργανισμό των Αραβικών  Πόλεων, τη Διαρκή Επιτροπή για την Ευρωμεσογειακή Συνεργασία (COPPEM), το Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης και το Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών. Το επόμενο φόρουμ Ευρω-αραβικών Πόλεων θα διεξαχθεί σε τρία χρόνια (2014) σε κάποια αραβική πόλη.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Δικαίωση για μια ακόμη φορά του Δήμου Λαυρεωτικής - Δελτίο Τύπου PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 01 Μάρτιος 2011 17:32

Δικαίωση για μια ακόμη φορά του Δήμου Λαυρεωτικής - Δελτίο Τύπου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
Ταχ.Δ/νση: Κουντουριώτη 1
Λαύριο - 19500
Τηλέφωνο: 2292025060
Fax: 2292022413
Λαύριο 1/3/2011
Αρ. πρωτ: 3104
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Δικαίωση για μια ακόμη φορά του Δήμου Λαυρεωτικής
Σήμερα την πρώτη (1η) Μαρτίου 2011 το Ειρηνοδικείο Λαυρίου για μια ακόμη φορά δικαίωσε τους πολίτες της Κερατέας.
Συγκεκριμένα εξέδωσε την με αριθμό 30/2011 απόφασή του, σύμφωνα με την οποία απέρριψε την αίτηση αναστολής εκτέλεσης, που είχε κατατεθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, κατά της 199/2010 απόφασης του ιδίου Δικαστηρίου.
Ως εκ τούτου η απόφαση δικαιώνει τους κατοίκους της Κερατέας και απαγορεύει την εκτέλεση εργασιών στο χώρο του Οβριόκαστρου. Έχουμε την ελπίδα ότι το κράτος για μια φορά θα λειτουργήσει υπέρ του δικαίου των πολιτών και δεν θα επιβάλλει τετελεσμένες αποφάσεις.
Οι κάτοικοι της Κερατέας και της ευρύτερης περιοχής της Λαυρεωτικής αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά τους, για τη ζωή τους και για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης της περιοχής.
Είμαστε περήφανοι για τον τόπο μας και ζητούμε το σεβασμό και τη δικαίωσή μας από την Κυβέρνηση. Ζητούμε ουσιαστικό και όχι προσχηματικό διάλογο, υπό την προϋπόθεση ότι θα αποχωρήσουν ολοσχερώς οι δυνάμεις καταστολής και τα μηχανήματα των εργολάβων και θα αλλάξει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός για να παραμείνει Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ του ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟΥ χώρος Πολιτισμού και όχι σκουπιδιών!
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
 


Σελίδα 2540 από 2660
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir»  του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α.,  στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ(Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση