ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ηρακλείου για την προστασία-ανάδειξη της νήσου Ντίας PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 23 Αύγουστος 2017 19:15

Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ηρακλείου για την προστασία-ανάδειξη της νήσου Ντίας.

resized 1 1

Η προστασία και ανάδειξη του προστατευόμενου νησιού της Ντίας (έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura), ανοικτά του κόλπου του Ηρακλείου, συζητήθηκε σε διευρυμένη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης με την συμμετοχή του Δημάρχου Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη, του Προέδρου της Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργου Πιτσούλη και εκπροσώπων φορέων και υπηρεσιών.

Στην σύσκεψη στη Περιφέρεια συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της αποτελεσματικότερης προστασίας-αξιοποίησης της νήσου ενώ αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να γίνονται τακτικοί καθαρισμοί της περιοχής, να αφαιρεθούν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα που υπάρχουν. Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, αποφασίστηκε να εκπονηθεί μελέτη για την κατασκευή και τη λειτουργία μιας οργανωμένης, μικρής κλίμακας, λιμενικής εγκατάστασης, προς εξυπηρέτηση των επισκεπτών της μικρής νήσου. Τέλος σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος-Ενέργειας θα παρακολουθείται η υπό ανάθεση μελέτη για την προστασία της Ντίας όπως προβλέπει το δίκτυο Natura στο οποίο έχει ενταχθεί το νησί.

resized 2 1

Στην σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου συμμετείχαν ο Λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμιος Δουβής, στελέχη της Διεύθυνσης Δασών, της Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Κρήτης, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου, του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών, και στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χερσονήσου. 

 
Γκρεμίζουμε τις διαφορές, εξυψώνουμε τη φιλία… ● Με Μάριο Φραγκούλη η επίσημη τελετή έναρξης του μεγάλου πολιτιστικού θεσμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 23 Αύγουστος 2017 17:57

Γκρεμίζουμε τις διαφορές, εξυψώνουμε τη φιλία…

● Με Μάριο Φραγκούλη η επίσημη τελετή έναρξης του μεγάλου πολιτιστικού θεσμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών

 

resized valkaniki exofyllo

 

Με «ουρανό» τον πολιτισμό και την ελεύθερη έκφραση και με «πυξίδα» τη συνεργασία, την αλληλεπίδραση, το αντάμωμα, τον διάλογο και την επικοινωνία, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών επιμένει να αναζητά σε κάθε «Βαλκανική Πλατεία» ενωτικούς κρίκους, ακούσματα, γεύσεις, εμπνεύσεις και δημιουργίες, από αυτές που χαρίζουν στα Βαλκάνια τη μοναδικότητά τους.

Σε ένα «ταξίδι» που μοιάζει να μην έχει ούτε αφετηρία ούτε τέρμα, με κάθε σταθμό διαφορετικό αλλά και ίδιο, η «Βαλκανική Πλατεία» αποτελεί εδώ και 18 χρόνια το σημείο συνάντησης ανθρώπων, πολιτισμών και αξιών που εξελίσσεται σε γιορτή της τέχνης, της παράδοσης και του πολιτισμού, σε μια γιορτή φιλικής συμβίωσης των λαών της βαλκανικής γειτονιάς.

Από τις 27 Αυγούστου έως και τις 3 Σεπτεμβρίου, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών θα μεταμορφωθεί σε μια τεράστια και πολύχρωμη πλατεία, γεμάτη ήχους, γεύσεις, αρώματα και χρώματα των Βαλκανίων, που θα μεταφέρει για ακόμα μία χρονιά ξεκάθαρα το μήνυμα της συνεργασίας και της αρμονικής συμβίωσης, σε έναν κύκλο πολυποίκιλων πολιτιστικών εκδηλώσεων που εξυψώνουν τη φιλία, γκρεμίζουν τις διαφορές και υπογραμμίζουν τις ομοιότητες, τα κοινά, τους ενωτικούς κρίκους μεταξύ των Βαλκάνιων λαών.

 

«…σε αυτή τη γωνιά του κόσμου χωράμε όλοι και μπορούμε να ζούμε και να δημιουργούμε ειρηνικά και αδελφωμένα…»

 

«Η ‘‘Βαλκανική Πλατεία’’ μάς καλεί και πάλι. Είναι το σημείο όπου μας φέρνουν οι παράλληλες πορείες μας, εκεί όπου καταλήγουν τα πολυδαίδαλα ιστορικά μονοπάτια του κάθε λαού. Το μέρος όπου παραμερίζουμε τις όποιες διαφορές μας», σημειώνει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, υπογραμμίζοντας ότι «όσο κι αν υπάρχουν στοιχεία που μας διαχωρίζουν, δεν είναι αρκετά για να ακυρώσουν τον κοινό μας παρανομαστή. Φτάνει κάθε φορά να ανταμώσουμε σε μία Βαλκανική Πλατεία για να επιβεβαιωθεί αυτό που νιώθουμε μέσα μας, ότι σε αυτή τη γωνιά του κόσμου χωράμε όλοι και μπορούμε να ζούμε και να δημιουργούμε ειρηνικά και αδελφωμένα, όπως εδώ και τόσους αιώνες».

«Στήνουμε κάθε χρόνο έναν χορό που τα βήματά του μάς βγάζουν έξω από τα όποια ‘‘ τείχη’’ διχόνοιας και απομόνωσης», τονίζει ο δήμαρχος, καλώντας όλους του πολίτες του δήμου και ολόκληρης της πόλης να απολαύσουν το φετινό πρόγραμμα, στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα ειρήνης και φιλίας.

resized 198637
Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Μάριος Φραγκούλης, Νατάσα Μποφίλιου, Γιώργος Μαργαρίτης είναι τρεις μόνο από τους κορυφαίους καλλιτέχνες που φέτος θα εμφανιστούν σε αυτή την Πλατεία του Πολιτισμού των Βαλκανίων, και θα μοιραστούν τη σκηνή με καλλιτέχνες από τη Σερβία, την Τουρκία, την Αλβανία, στον μεγάλο αυτό κύκλο εκδηλώσεων που μέσα από τη μουσική, τη λογοτεχνία, τα εικαστικά και την παράδοση ενώνει τους λαούς της Βαλκανικής χερσονήσου προάγοντας τις έννοιες της φιλίας και της συνεργασίας.

Η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στο συμβολικό χώρο των στα Συμμαχικών Κοιμητηρίων, επί της οδού Λαγκαδά, με μια μεγάλη συναυλία του Μάριου Φραγκούλη και είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

 

Προάγγελο των εκδηλώσεων αποτελεί η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Αυγούστου, στη Νεάπολη, κατά τη διάρκεια της οποίας μουσικοχορευτικά συγκροτήματα θα συναντηθούν στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) και θα περιδιαβούν στις γειτονιές της Νεάπολης με χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, και αυτή τη χρονιά η… παιδική Βαλκανική Πλατεία θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους λιλιπούτειους επισκέπτες της με ένα ιδιαίτερα πλούσιο και προσεγμένο πρόγραμμα.

resized maxresdefault

Αναλυτικά, το συνοπτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 • Νεάπολη - Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) - 7 μ.μ.

Προάγγελος

Τραγούδια και μουσικές από Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Πόντο και Κρήτη θα ηχήσουν και πάλι στους δρόμους και στις γειτονιές του τόπου μας, όπως συνέβαινε άλλοτε σε κάθε γωνιά του τόπου μας. 

 • Παράσταση Καραγκιόζη από το Σκιοθέατρο Αγαπίου,

Πεζόδρομος Αθ. Διάκου (3ο -5ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης) - 9 μ.μ.

«Ο Καραγκιόζης και το μαγεμένο δάσος»

Οικολογικό παραμύθι που μιλάει για την καταστροφή του περιβάλλοντος. Ο Καραγκιόζης και η παρέα του προσπαθούν να το σώσουν …

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Συμμαχικά Κοιμητήρια (επί της οδού Λαγκαδά) – 9 μ.μ.

Μάριος Φραγκούλης – Γιώργος Περρής

«ΚΙΒΩΤΟΣ»                                                                        

Αγαπημένοι του ελληνικού κοινού και εκλεκτοί ανάμεσα στους ομότεχνούς τους παγκοσμίως, ο Μάριος Φραγκούλης και ο νέος διεθνής Έλληνας τραγουδιστής, Γιώργος Περρής, διαλέγουν μερικά από τα αγαπημένα τους ελληνικά τραγούδια. Οι δύο καλλιτέχνες μάς χαρίζουν πολύτιμα διαμάντια από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, που έγιναν σημεία αναφοράς, ιδωμένα ξανά μέσα από τη δική τους μουσική παλέτα και μας ταξιδεύουν στους μοναδικούς τους ήχους, για να τα θυμηθούμε και να τα ερωτευτούμε από την αρχή.

Στο περιεχόμενο του προγράμματός τους οι αγαπημένοι μας Μάνος Χατζιδάκης και Μίκης Θεοδωράκης συνομιλούν με μεγάλες διεθνείς επιτυχίες του κλασσικού ρεπερτορίου αλλά και τραγούδια των Κατσιμίχα, Καραΐνδρου, Μαχαιρίτσα, Ξαρχάκου, Αλκίνοου Ιωαννίδη και άλλων σπουδαίων δημιουργών διαμορφώνοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

-Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως.

-Είσοδος ελεύθερη

ΤΡΙΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

«Οι εγκλωβισμένοι», Εκθεση Φωτογραφίας του Σάκη Μητρολίδη

Ήταν χειμώνας του 2016 όταν οι χώρες του Βίσεγκραντ αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορά τους με αποτέλεσμα χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες να εγκλωβιστούν στα βόρεια σύνορα της χώρας μας. Έχοντας διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα από την Συρία, το Αφγανιστάν, θέλοντας να ξεφύγουν από την φρίκη του πολέμου, καταφθάνουν καθημερινά στην Ειδωμένη θεωρώντας πως έρχονται πιο κοντά στο «ευρωπαϊκό όνειρο».

Εκεί, στον πρόχειρο καταυλισμό που έχουν στήσει, μέσα στις λάσπες, το κρύο, την πείνα, περιμένουν υπομονετικά να ανοίξουν τα σύνορα για μια καλύτερη ζωή.

Ο φωτογραφικός φακός του Σάκη Μητρολίδη κατέγραψε την οδύσσεια αυτών των ανθρώπων, τις συνθήκες διαβίωσης, τις διαμαρτυρίες, την απελπισία, τον καθημερινό αγώνα για ένα κομμάτι ψωμί και την ελπίδα για να φτάσουν στη δική τους «Γη της Επαγγελίας», την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

-Από 29 Αυγούστου έως4 Σεπτεμβρίου 2016

-Εκθεσιακός χώρος περιοχή Στρεμπενιώτη

 

Marko Markovic Brass Band (Σερβία)

Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης - 9 μ.μ.

Δεξιοτέχνης όσο κανείς άλλος, ο Marko Markovic, γιος του θρυλικού Boban, συνεχίζει την αιώνια λαϊκή κληρονομιά των προγόνων του, των βασιλιάδων Ρομά της εκρηκτικής βαλκανικής μουσικής.

Η Brass Band του Marko, διαθέτοντας όλη εκείνη τη μουσική φλόγα της τσιγγάνικης παράδοσης, προσθέτει επί πλέον στοιχεία από klezmer, jazz, latin, και funk ήχους, εμπλουτίζοντας τα ακούσματά της. Οι συνεργασίες της μπάντας με πολλούς διάσημους μουσικούς, όπως οι Emir Kusturica, Goran Bregovic, DJ Shantel, Ivo Papazov και Esma Redzepova την έκαναν διάσημη σε όλο τον κόσμο.

Για την Brass Band του Marko η μουσική είναι μέρος της ταυτότητά της, κομμάτι του πολιτισμού της. Η τσιγγάνικη μουσική, με τον εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό, τη χαρακτηριστική ζωτικότητα και την απίστευτη ενέργεια αποτελεί σήμα κατατεθέν της βαλκανικής χερσονήσου.

resized κοζανιτικη 2

Κοζανίτικη Φανφάρα

Η Κοζανίτικη Φανφάρα δημιουργήθηκε το 2003 με κύριο στόχο τη διατήρηση και συνέχεια της πλούσιας παράδοσης της Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας. Το όνομά της το πήρε από τα χάλκινα όργανα πνευστών που την συγκροτούν.

Κοζανίτικη "Φανφάρα" σημαίνει ορχήστρα χάλκινων πνευστών. Έχοντας στο ενεργητικό της συναυλίες και παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, κατέκτησε και το εξωτερικό, με κορυφαία στιγμή τη συμμετοχή της μπάντας στο MOOMBA festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ της Αυστραλίας στη Μελβούρνη. Οι ρυθμοί των χάλκινων θα παρασύρουν το κοινό σε ένα μαγευτικό ταξίδι κεφιού και χορού!

-Τιμή εισιτηρίου 2€

resized φωτο τουρκια2

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

CUMBUŞ CEMAAT (Τουρκία)

Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης - 9 μ.μ.

Η μουσική των Cümbüş Cemaat γεννήθηκε το 2005 στις όχθες του Βοσπόρου, με ήχους που ενώνουν τα Βαλκάνια με τη Μέση Ανατολή. Μουσικές εμπνευσμένες από διάφορους πολιτισμούς και γεωγραφικές περιοχές μελετούνται, συγχωνεύονται και ερμηνεύονται μέσα από καινούργιες φόρμες και οπτικές.

Η μπάντα κέρδισε μεγάλη δημοτικότητα με τις εμφανίσεις της στο γνωστό club Araf της πόλης, για να συνεχίσει καλεσμένη σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ. Σήμερα οι συμμετοχές της αριθμούν πάνω από 500 εμφανίσεις με τελευταία αυτή στο πρόσφατο φεστιβάλ Καννών, όπου μετά την προβολή της ταινίας του Τόνι Γκάτλιφ - «Djam» ξεσήκωσε κυριολεκτικά τους καλεσμένους στο πάρτι της κρουαζέτ.

resized tourkia2

Thrax Punks

Τι σχέση μπορεί να έχουν τα παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης με την Πανκ μουσική; Αυτή η παράξενη σύζευξη ήταν η αφορμή για τη δημιουργία των Thrax Punks, οι οποίοι ξεκίνησαν όταν ο Γιώργος Σταυρίδης και ο Βαΐτσης Χαρακοπίδης αποφάσισαν να "τα πούνε". Από το 2008 και μετά έπαιζαν σε γάμους, πανηγύρια, πορείες, σκηνικά μέχρι που σε γιούρτα συνάντησαν τον Πάνο Γκίνη! Παντού και πουθενά, αναμειγνύοντας συστατικά από όλες τις μουσικές και κουλτούρες του κόσμου, παίζουν τη μουσική τους, χωρίς η λέξη Πανκοπανηγυροψυχεδέλεια να φτάνει για να περιγράψει τον ήχο τους. Άλλοτε πολλοί και άλλοτε λίγοι, με εργαλεία τους Γκάιντες, Λύρες, Νταούλια και ότι άλλο ή όποιον άλλο βρεθεί και «ψήνεται», παρασέρνουν σε γιορταστική "καταστροφή" τους παρευρισκόμενους.

-Τιμή εισιτηρίου 2€

resized αλβανία 1

ΠΕΜΤΠΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ylli Baka (Αλβανία)

Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης - 9 μ.μ.

O Ίλλι Μπάκα είναι ένας νέος αλλά ιδιαίτερα γνωστός τραγουδιστής της γειτονικής χώρας. Αν και η φωνή του αντιστοιχούσε περισσότερο στην όπερα, ο ίδιος αγάπησε και προσανατολίστηκε στο λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι. Ξεκίνησε την καλλιτεχνική του καριέρα το 1992 συμμετέχοντας σε συναυλίες στο Τεπελένι και στην Πρεμετή. Αμέσως μετά, η οικογένειά του μεταναστεύει, αρχικά στην Ιταλία και μετέπειτα στην Ελλάδα.

 Αν και μετανάστης στην Αθήνα, ο Ίλλι προσπαθεί και συνεχίζει τα καλλιτεχνικά του βήματα. Το 1999 σε μαγαζί που συχνάζουν Αλβανοί μετανάστες ο Ίλλι Μπάκα παρουσιάζει live πρόγραμμα κάθε Κυριακή και το μαγαζί είναι ασφυκτικά γεμάτο. Μετά από μια πορεία τεσσάρων ετών στην Ελλάδα, επιστρέφει στην πατρίδα του, όπου συνεχίζει την καριέρα του. Σύντομα θα έρθει η πρώτη του προσωπική δισκογραφική παρουσία με το άλμπουμ “Fllad Jugu” για να ακολουθήσουν πολλές ακόμα δισκογραφικές επιτυχίες. Σήμερα θεωρείται από τις πλέον αναγνωρισμένες και αγαπημένες λαϊκές φωνές της αλβανικής μουσικής σκηνής, επισκεπτόμενος τακτικά την Ελλάδα σε live εμφανίσεις, αλά και με σημαντικές παρουσίες σε Αμερική, Αυστραλία, και πολλές χώρες της Ευρώπης.

-Τιμή εισιτηρίου 2€

resized natassa 06539

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Νατάσσα Μποφίλιου

Θέμης Καραμουρατίδης, Γεράσιμος Ευαγγελάτος

ΒΑΒΕΛ 2 – Summer Edition!

-Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης - 9 μ.μ

Η Nατάσσα Μποφίλιου, πιο εξωστρεφής από ποτέ, με περισσότερο πάθος, ένταση και παλμό σε μια ολοκαίνουρια, αστραφτερή παράσταση υψηλής αισθητικής και άρτιας παραγωγής. Σε αυτήν υπάρχουν όλα: οι μεγάλες της επιτυχίες αλλά και απρόσμενα περάσματα σε αγαπημένες στιγμές από το παρελθόν. Μία εξαιρετική, καλοκουρδισμένη μπάντα με πρωτότυπες, διονυσιακές ενορχηστρώσεις. Οι εικόνες και τα αισθήματα είναι οι αφορμές που δίνουν υπόσταση στα τραγούδια τους.
-Τιμή εισιτηρίου 10€

resized MARGARITIS

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Συναυλία με τον Γιώργο Μαργαρίτη

Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης – 9 μ.μ.

Η λαϊκή, δωρική, λιτή φωνή του Γιώργου Μαργαρίτη, με ερμηνείες που έχουν γράψει ιστορία και θαυμαστές όλων των ηλικιών, συναντά την αισθαντική, φωνή της Ελεάνας Παπαϊωάννου, σε ένα αυθεντικό πρόγραμμα ποιότητας. Με τραγούδια των κορυφαίων του ρεμπέτικου, αλλά και της προσωπικής τους διαδρομής, σε ένα αυθεντικό πρόγραμμα, ερμηνεύουν ένα ρεπερτόριο που εκπλήσσει και συγκινεί, με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο.

ΟΡΧΗΣΤΡΑ NEAPOLIS-SYKIES

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

Συναυλία της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών Ανοικτό Θέατρο Νεάπολης – 9 μ.μ.

Η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, με την πολυποίκιλη σύνθεση και δυναμική της, παρουσιάζει μια ξεχωριστή συναυλία λαϊκής μουσικής με τραγούδια που άφησαν εποχή.

Διευθύνει ο αρχιμουσικός Βασίλης Μπουλούσης και τραγουδούν οι: Ανδρέας Καρακότας, Μαρία Κουβακλή, Χρήστος Στόικος και Πάνος Χριστίδης. Την ενορχήστρωση έχει επιμεληθεί ο Πάνος Κοσμίδης.

-Είσοδος ελεύθερη

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΤΡΙΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Εργαστήρια 7 μ.μ.-9 μ.μ.

 • Παίζουμε σκάκι με τη Σκακιστική Ακαδημία Συκεών-Νεάπολης

 • «Γλυκές γεύσεις από όλον τον κόσμο»

Εργαστήριο ζαχαροπλαστικής από τη Σχεδία στην Πόλη

 

 • «Ένα Πλανητάριο στη γειτονιά μου»

Εργαστήρι αστρονομίας με ομαδική εικαστική κατασκευή και παιχνίδι από τη Σχεδία στην Πόλη

 • Κινητό Σχολείο (Mobile School)

«Οι Αθλιοι» του Βίκτωρα Ουγκώ, 9 μ.μ.

Παράσταση θεάτρου από το Κ.Θ.Β.Ε. σε διασκευή και σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Παρουσίαση βιβλίου – 7 μ.μ.

«Τι να κάνουμε, τι-τι, το νερό για να σωθεί;», της Κατερίνας Λαλιώτη

Εργαστήρια 7:30 μ.μ.-9 μ.μ.

 • Εργαστήριο κατασκευής πάνινης κούκλας από την ομάδα JINX

 • Δίνουμε ζωή σε αντικείμενα δημιουργώντας με ανακυκλώσιμα υλικά και παίζουμε με τον πηλό. Σε συνεργασία με το Σύλλογο Μορφογέννεσις

 • «Ζούμε στα Βαλκάνια!», εκπαιδευτικό παιχνίδι θησαυρού για παιδιά και γονείς από τη Σχεδία στην Πόλη

«Το αγόρι με τ’ αστέρια» - Κουκλοθέατρο από την ομάδα JINX  - 9μ.μ.

ΠΕΜΠΤΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Εργαστήρια 7 μ.μ.-9 μ.μ.

 • Κινητό Σχολείο (Mobile School)

 • «Όταν οι πίνακες ζωντανεύουν πορτραίτα του Πικάσο», από την Art Factory

 • «Στον αργαλειό της γιαγιάς», εργαστήριο υφαντικής

 • «Στην κουζίνα της γιαγιάς», εργαστήριο μαγειρικής από την Σχεδία στην Πόλη

 

«15+1 μυστικά για μικρά και μεγάλα αυτιά» - 9 μ.μ.

Παιδικά παραμυθοτράγουδα από το Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης-Συκεών

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Εργαστήρια 7 μ.μ.-9 μ.μ.

 • Έκθεση–Εργαστήριο «Καμπάνες του κόσμου»

 • Εργαστήριο Θεάτρου Σκιών

 • «Το μικρό μας λούνα παρκ!», γωνιές παιχνιδιών και αστείες δοκιμασίες από τη Σχεδία στην Πόλη

 • «Όταν οι πίνακες ζωντανεύουν πορτραίτα του Πικάσο» από την Art Factory

«Ο Καραγκιόζης μάγειρας»

Παράσταση Καραγκιόζη από το Σκιοθέατρο Αγαπίου-9 μ.μ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Εργαστήρια 7:00 μ.μ.-9 μ.μ.

 • Παρουσίαση Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

 • «Χρωματοϊστορίες κρυμμένες στις βαλίτσες του ζωγράφου Αλέξη Ακριθάκη», εργαστήρι ζωγραφικής από τη Σχεδία στην Πόλη

 • Εργαστήρι καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας με ιαπωνική τεχνική με το Καλλλιτεχνικό Βιβλιοδετείο, σε επιμέλεια Νίκου Λειβαδιώτη και Ράνιας Καμπουράκη

 • «Τι κρύβει η σχολική μου τσάντα;» - Εργαστήριο δημιουργικών κατασκευών

Circus Time! - Παράσταση τσίρκου - 9 μ.μ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Εργαστήρια 7 μ.μ.-9 μ.μ.

 • «Παιχνιδότοπος!»

Διαδραστικά ομαδικά παραδοσιακά και μουσικοκινητικά παιχνίδια από τη Σχεδία στην Πόλη

 • Παρουσίαση Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

 • «Ένα ενθύμιο από τη Βαλκανική Πλατεία» - Εργαστήριο δημιουργικών κατασκευών από τη Σχεδία στην Πόλη

«Αισώπου κόμιξ 2» (Ο ψεύτης βοσκός και άλλοι μύθοι) - Θεατρική παράσταση - 9 μ.μ.

 
Εγκατάσταση Μονάδας Αφαλάτωσης ΤΚ Νεοχωρίου Δήμου Χίου PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 23 Αύγουστος 2017 10:22

Εγκατάσταση Μονάδας Αφαλάτωσης ΤΚ Νεοχωρίου Δήμου Χίου.

resized 21013391 1914941018768645 1115966507 n

 

Ξεκίνησε από τη ΔΕΥΑΧ η εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης που θα βελτιώσει την ποιότητα νερού στην Τοπική Κοινότητα Νεοχωρίου.Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, καθώς με την νέα αυτή μονάδα αφαλάτωσης οι περιοχές του Νεοχωρίου και της Αγίας Φωτεινής απαλλάσσονται από την παρουσία βαρέων μετάλλων.

resized 21013487 1914940995435314 968141877 nresized 21013668 1914941062101974 414599619 nresized 21013681 1914941168768630 2063364248 nresized 21015542 1914941128768634 627523512 nresized 21039648 1914940992101981 470384671 nresized 21073974 1914941028768644 1461359600 nresized 21074466 1914941078768639 467838260 n

 

 
Παρεμβάσεις σε 24 παιδικές χαρές του Δήμου Σαρωνικού για την ασφάλεια των παιδιών. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 22 Αύγουστος 2017 16:46

Παρεμβάσεις σε 24 παιδικές χαρές του Δήμου Σαρωνικού για την ασφάλεια των παιδιών.

paidikixara

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο το έργο «Αναβάθμιση και άρση επικινδυνότητας παιδικών χαρών Δήμου Σαρωνικού» υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σωφρόνης. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 344.088,70 ευρώ με ΦΠΑ που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας.

Στόχος του έργου είναι η συνολική αναβάθμιση και πιστοποίηση 24 παιδικών χαρών του Δήμου Σαρωνικού με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών, σύμφωνα με όσα ορίζει η σχετική νομοθεσία και λαμβάνοντας υπόψη τις προδιαγραφές ΕΛΟΤ που αφορούν σε ασφαλή σχεδιασμό και κατασκευή παιδικών χαρών.

Συγκεκριμένα, θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις σε παιδικές χαρές των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Σαρωνικού (Καλυβίων, Κουβαρά, Παλαιάς Φώκαιας, Σαρωνίδας και Αναβύσσου). Το έργο περιλαμβάνει χωματουργικές εργασίες, κατασκευή υπόβασης καθώς και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας από ελαστικό τάπητα ο οποίος θα καλύπτει τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΝ 1177 σχετικά µε τις προδιαγραφές για δάπεδα παιχνιδότοπων µε απορροφητικότητα κρούσεων.

Τη δημοπράτηση, την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, την επίβλεψη κατασκευής του έργου και την παραλαβή του αναλαμβάνει ο Δήμος Σαρωνικού.

 


Σελίδα 1 από 2153

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χόλιγουντ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο ηθοποιός με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο το 2017.
Χόλιγουντ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο ηθοποιός με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο το 2017.
Χόλιγουντ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, ο ηθοποιός με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο το 2017. Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ κατέκτησε την κορυφή ...

Η Όπερα Κουν της Σαγκάης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Η Όπερα Κουν της Σαγκάης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Η Όπερα Κουν της Σαγκάης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 23 Αυγούστου 2017 Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος ...