ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΖΗΣΕ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΑΛΛΙΩΣ" PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Πέμπτη, 25 Μάιος 2017 16:00

Ζήσε τον Κήπο αλλιώς!

30 μέρες | 150 εκδηλώσεις | μουσική | θέατρο |άθληση & ευεξία |δημιουργική

απασχόληση για παιδιά | συναρπαστικές εκπλήξεις για όλους

Ο δήμος Αθηναίων ανοίγει τον Εθνικό Κήπο στον πολίτη και τον Πολιτισμό.

resized Ιακωβάκης - Δήμαρχος- Μπιτζάνης -Μηνούδης

Το εμβληματικό τοπόσημο της Αθήνας από τον Ιούνιο, ζωντανεύει και γίνεται και πάλι προσιτό στη δημιουργία και τις τέχνες.

Ο δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), καλούν τους πολίτες να Ζήσουν τον Κήπο Αλλιώς.

Επιδίωξη του δήμου Αθηναίων είναι να ενταχθεί στην καθημερινότητα των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης ο πολιτισμός, η άθληση και η δημιουργική απασχόληση και μάθηση. Το πρόγραμμα αναμένεται να αποτελέσει το κεντρικό θέμα συζήτησης και ενδιαφέροντος του καλοκαιριού: Ζήσε τον Κήπο αλλιώς!

«Ανοίγουμε τον Εθνικό Κήπο στους πολίτες και τον πολιτισμό» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης επισημαίνοντας ότι «μέσα από αυτό το πρόγραμμα αναδεικνύονται τα πάρκα και οι κήποι της πόλης σε σημείο συνάντησης, πολιτισμού και άθλησης για μικρούς και μεγάλους». Ο δήμαρχος Αθηναίων πρόσθεσε ότι αφετηρία του προγράμματος αποτελεί ο πιο κεντρικός και αγαπημένος κήπος της πόλης, ο Εθνικός Κήπος».

«Mε γνώμονα την αγάπη για τον Εθνικό Κήπο και το σεβασμό για την ιστορία του και τη σημασία του για την πόλη, οι δράσεις έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορέσει να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συνέργεια και συμβίωση του Κήπου με όλα αυτά που θα συμβούν.» τόνισε ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Κωνσταντίνος Μπιτζάνης.

resized PC Ζήσε τον Κήπο αλλιώς

Ο αντιδήμαρχος Πράσινου και Αστικής Πανίδας Αλέξανδρος Μοντιάνο επεσήμανε ότι «πρέπει όλοι οι πολίτες να καταλάβουν ότι το πράσινο είναι κομμάτι της ζωής της πόλης και όχι μία διακοσμητική ταπετσαρία»

Ο κ. Βασίλης Μηνούδης, εκ μέρους της Επιτροπής Αθλητισμού του ΟΠΑΝΔΑ και των κ.κ. Περικλή Ιακωβάκη και ΔημοσθένηΤαμπάκου, τόνισε τη σημαντικότητα της συμμετοχής τους σε αυτή την προσπάθεια με σκοπό να μεταδώσουν τις εμπειρίες και τις γνώσεις που έχουν αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια από την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό.

Το πρόγραμμα «Ζήσε τον Κήπο αλλιώς», που πραγματοποιείται από την 1 έως τις 30 Ιουνίου 2017 με ελεύθερη συμμετοχή για όλους στον Εθνικό Κήπο, θα γεμίσει όλες τις μέρες του πρώτου μήνα του καλοκαιριού με εργαστήρια, γυμναστική, yoga, pilates, μουσική, θέατρο, χορό, ξεναγήσεις, παιχνίδια και κρυμμένους θησαυρούς για όλους. Γίνεται πραγματικότητα χάρη στη συλλογικότητα και τη συμμετοχή όλου του δυναμικού του ΟΠΑΝΔΑ - γυμναστές, μουσειοπαιδαγωγούς, βιβλιοθηκονόμους, μουσικά σύνολα -, ενώ υποστηρίζεται από το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων – Athens Culture Net και εμπλουτίζεται με συνεργασίες με το Φεστιβάλ Αθηνών, τη WWF Hellas, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Τονικό Ωδείο, το τμήμα του Ιστορικού Αρχείου του δήμου Αθηναίων και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο.

resized poster1

Οι επισκέπτες κάθε ηλικίας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις δράσεις που τους ενδιαφέρουν, να πραγματοποιήσουν μία ποιητική περιήγηση μέσα από την παράσταση «Εθνικός Κήπος» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, μία συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών (22 – 26/6), να γιορτάσουν με τα Μουσικά Σύνολα του δήμου Αθηναίων την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής (20 & 21/6), να «χαρτογραφήσουν» τη νεότερη ιστορία του Κήπου με το Ιστορικό Αρχείο του δήμου Αθηναίων (7/6), να ανακαλύψουν τα γλυπτά του Κήπου (18 & 25/6) και να ζήσουν το ρομαντισμό μέσα από το καθιερωμένο Athens Garden Festival (8 -11/6).

Παιχνίδι και γνώση, μάθηση και ψυχαγωγία «θα γίνουν ένα» καθώς μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εντελώς δωρεάν 150 εκδηλώσεις!
Ο δήμος Αθηναίων και ο ΟΠΑΝΔΑ φροντίζουν να αποκτήσουν και πάλι ζωή οι «πράσινοι» χώροι της πόλης και εμείς, με τη σειρά μας, να ζήσουμε όλους τους κήπους και τα πάρκα… αλλιώς!

 • Και μην ξεχνάτε ότι για να συμμετέχετε στα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, αλλά και στα άθλησης & ευεξίας, πρέπει απαραίτητα να κάνετε κράτηση της θέσης σας στο www.opanda.gr

 

 
ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ 24-5-2017 PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 24 Μάιος 2017 19:17

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ 24-5-2017

Κ. Αγοραστός στο 2ο συνέδριο για τις «Έξυπνες Πόλεις» και τους «Ψηφιακούς Πολίτες»: «Χρειαζόμαστε επανάσταση στην ψηφιακή οικονομία»

 

«Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, αν δεν κάνουμε την ψηφιακή επανάσταση στην επόμενη δεκαετία η Ελλάδα θα συρρικνωθεί και θα περιθωριοποιηθεί»

resized IMG 3657

Η Θεσσαλία βραβεύτηκε για το σχεδιασμό ολοκληρωμένης ψηφιακής στρατηγικής και την υλοποίηση έργων στους τομείς Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ενεργειακής Κατανάλωσης, Κοινωνικής Συνοχής, Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

 

«Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, αν δεν κάνουμε την ψηφιακή επανάσταση στην επόμενη δεκαετία η Ελλάδα θα συρρικνωθεί και θα περιθωριοποιηθεί. Χρειάζεται επανάσταση στην ψηφιακή σύγκλιση», τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην ομιλία του σήμερα στο 2ο συνέδριο για τις «Έξυπνες Πόλεις» και τους «Ψηφιακούς Πολίτες».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας βραβεύτηκε για το σχεδιασμό ολοκληρωμένης ψηφιακής στρατηγικής και την υλοποίηση έργων στους τομείς Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ενεργειακής Κατανάλωσης, Κοινωνικής Συνοχής, Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Κ. Αγοραστός από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γρηγόρη Θεοδωράκη.

resized IMG 3612

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας επανέλαβε την πάγια θέση του ότι «ο χρόνος είναι χρήμα και θέσεις εργασίας» και επισήμανε ότι «για να σταθεί η Ελλάδα με αξιώσεις στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί με σχέδιο και επιθετική στρατηγική για την παραγωγή καθώς χώρα που δεν παράγει δεν έχει μέλλον.

Δεν είμαστε στην ώρα μηδέν στην ψηφιακή οικονομία. Έχουμε ευρηματικούς ανθρώπους με εξαιρετικές σπουδές, καινοτόμες εταιρείες, «έξυπνα» συστήματα, αυτό που δεν έχουμε είναι η συνεργασία των υπηρεσιών, ενώ βασικός αρνητικός παράγοντας είναι το αργοκίνητο κράτος», σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός και υπογράμμισε όσον αφορά την Περιφέρεια Θεσσαλίας:

«Έχοντας εκτιμήσει τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών όσον αφορά τόσο στην εξυπηρέτηση και υποβοήθηση των πολιτών όσο και στη διαμόρφωση αναπτυξιακών προοπτικών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έδωσε και δίνει απόλυτη προτεραιότητα σε τέτοιου είδους δράσεις σε όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα αξιοποιώντας ταυτόχρονα και τα αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία».

resized IMG 3638

Ο κ. Κ. Αγοραστός έκανε ειδική αναφορά στις εξής δράσεις:

-Πρόγραμμα τηλεφροντίδας Renewing Health και United for Health

Η εισαγωγή καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών στην Θεσσαλία συμπεριλαμβάνει μια σειρά ολοκληρωμένων υπηρεσιών (intergrated care) ηλεκτρονικής υγείας με υπηρεσίες προς τον πολίτη-ασθενή με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συγχρηματοδότησε μαζί το Υπουργείο Υγείας και υλοποίησε με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και την Αναπτυξιακή Εταιρεία e-Trikala καινοτόμα ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα.

Ειδικότερα με στόχο την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, όπως η αύξηση του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης και η γήρανση του πληθυσμού, μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα, η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και η Ψηφιακή Κοινότητα των Δήμων της Κεντρικής Ελλάδας, υλοποιούν πρόγραμμα τηλεφροντίδας με στόχο την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας ευπαθών κοινωνικών ομάδων (ηλικιωμένοι, άτομα με χρόνιες παθήσεις, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κλπ).

Στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων τηλεφροντίδας Renewing Health και United for Health, παρέχονται υπηρεσίες σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα (όπως χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, διαβήτης) δωρεάν από το Κέντρο Τηλεφροντίδας συσκευές φορητής βιολογικής τηλεμετρίας (τηλεκαρδιογράφος, τηλεπιεσόμετρο, τηλεσπιρόμετρο κτλ) με δυνατότητα αποστολής ιατρικών παραμέτρων μέσω σταθερού ή κινητού τηλεφώνου στον ειδικό ιατρό στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

 

Οι υπηρεσίες αυτές έχουν αξιολογηθεί με κλινικούς , οικονομικούς κ οργανωτικούς δείκτες και μπορούν να παρέχουν έτσι χρήσιμες πληροφορίες σε άλλες περιφέρειες και σε κεντρικό επίπεδο, στα πλαίσια επέκτασης των υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας και στην χώρα μας.

Τα θετικά αποτελέσματα αξιολόγησης των προγραμμάτων αυτών έχουν ήδη ανακοινωθεί σε σχετικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα προγράμματα αυτά υλοποιούνται ως "εθνικοί πιλότοι" στα πλαίσια της ευρωπαϊκής Ψηφιακής Ατζέντας 2020 (Digital Agenda 2020 – DA 2020) (ή ψηφιακό θεματολόγιο) και ειδικότερα για την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, όπως η αύξηση του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης και η γήρανση του πληθυσμού. Η Digital Agenda 2010 αποτελεί το Ευρωπαϊκό όραμα και τη βάση για να αναπτυχθούν πολιτικές και δράσεις με στόχο την εναρμονισμένη ψηφιακή πρόοδο των Ευρωπαϊκών χωρών με ορίζοντα το έτος 2020.

Παράλληλα στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας για την Ενεργή και Υγιή Γήρανση» (EIP on AHA- European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing),η ΕΕ συγκεντρώνει φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, από όλη την Ευρώπη ώστε να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες και εργαλεία για την ικανοποίηση των αναγκών του γηράσκοντος πληθυσμού, με την ενεργό συμμετοχή και φορέων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

-«Ψηφιακή Προβολή της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων και του Ολύμπου – Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Προορισμών Θεσσαλίας»

Ο βασικός στόχος του έργου είναι η διεθνής προβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ως τουριστικού προορισμού, μέσω των δυνατοτήτων που μας δίνουν οι νέες τεχνολογίες. Μεταξύ αυτών, η δημιουργία του τουριστικού ιστοχώρου (portal) της Περιφέρειας, περιλαμβάνει προηγμένες δυνατότητες (όπως γεωγραφική εγγύτητα σημείων, εκφώνηση κειμένων, κλπ), με σύγχρονη εμφάνιση και ευκολία πλοήγησης, με υποστήριξη όλων των σύγχρονων μορφών υλικού και κάλυψη όλων των γνωστών τύπων συσκευών (υπολογιστές, tamplets, smartphones).

Εκτός από την προβολή των αξιοθέατων, έχει ληφθεί μέριμνα και για την προβολή των Θεσσαλικών επιχειρήσεων (κυρίως γι αυτές που έχουν σχέση με τον τουρισμό, χωρίς να αποκλείει καμία), δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε επιχείρηση να έχει τη δική της σελίδα. Με το, ενσωματωμένο στο portal, σύστημα καταμέτρησης της ικανοποίησης των επισκεπτών, θα υπάρχει ένα ακόμη εργαλείο στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Επίσης, με την κατασκευή των κινηματογραφικού επιπέδου υποδομών προβολής τρισδιάστατων (3D) βίντεο στις δύο αίθουσες (που όμοιές τους ελάχιστες είναι στην Ελλάδα), δημιουργούνται δύο ακόμη πόλοι (σε Ελασσόνα – Καλαμπάκα), με προστιθέμενη αξία στο Θεσσαλικό τουριστικό προϊόν. Φιλοδοξούμε αυτές να αποτελέσουν σημεία αναφοράς, τόσο για τον εσωτερικό τουρισμό (όπως σχολεία, σύλλογοι, σωματεία, ΚΑΠΗ), όσο και για τον τουρισμό από το εξωτερικό.

Παράλληλα με αυτό το έργο, έχουμε κάνει:

- 2 άλλα έργα για την ανακατασκευή και βελτιστοποίηση των 2 αιθουσών (κόστους 400.000)

- 2 διαγωνισμούς, για την απόκτηση υλικού 3D προβολής, υψηλής ποιότητας, που υλοποιήθηκαν (κόστους 100.000€), και περιλαμβάνουν 3D spots για τις δύο περιοχές από ένα μυθολογικού περιεχομένου (virtual reality) και από ένα πραγματικού περιεχομένου.

Φιλοδοξία μας αποτελεί και η διενέργεια σχετικού διαγωνισμού (φεστιβάλ) παραγωγής τρισδιάστατου οπτικοακουστικού υλικού το οποίο θα απευθύνεται σε μαθητές και φοιτητές κυρίως.

 

-Ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης των έργων για την ανασύσταση της λίμνης Κάρλα

Το έργο προβλέπει ένα κέντρο ελέγχου στο αντλιοστάσιο Α0 της λίμνης Κάρλας από το οποίο θα υπάρχει η δυνατότητα απομακρυσμένης επιτήρησης, ελέγχου λειτουργίας, επιτήρηση ασφάλειας με συστήματα συναγερμού και επιτήρηση ασφάλειας με κάμερες σε 14 σημεία.

Η επικοινωνία των 14 σημείων θα γίνεται με καινούργιο δίκτυο οπτικής ίνας, ενώ όπου δεν υπάρχει και για τις κοντινές αποστάσεις με ασύρματο δίκτυο WI-FI.  

 
Ο πρώτος Υγειονομικός Σταθμός για την υπεύθυνη διαχείριση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων τοποθετήθηκε στο Δήμο Σαρωνικού. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 24 Μάιος 2017 15:54

Ο πρώτος Υγειονομικός Σταθμός για την υπεύθυνη διαχείριση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων τοποθετήθηκε στο Δήμο Σαρωνικού.

Αναπτύχθηκε από την Ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Π. Φώκαιας.

resized IMG 3924

Ο πρώτος Υγειονομικός Σταθμός για την υπεύθυνη αντιμετώπιση περιττωμάτων αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων εγκαταστάθηκε στο Δήμο Σαρωνικού την Τετάρτη 24 Μαΐου από τους μαθητές – μέλη της Ομάδας Ρομποτικής FO.R.T. του 1ου Δημοτικού Σχολείου Π. Φώκαιας .

resized IMG 0653

Παρόντες, εκτός από τον Δήμαρχο Σαρωνικού κ. Γιώργο Σωφρόνη, ήταν ο Υπεύθυνος του Τομέα Αδέσποτων Ζώων της Εθελοντικής Ομάδας Π. Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού κ. Δράκος Τάσος, ο Προπονητής Εκπαιδευτικής Ρομποτικής κ. Τριανταφυλλίδης Αβραάμ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Π. Φώκαιας κ. Παπαδάκης Αποστόλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μπούτσης Βασίλης, καθώς και γονείς των μαθητών-μελών της ομάδας.

resized IMG 1194

Ο σταθμός αναπτύχθηκε από την ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Π. Φώκαιας, FO.R.T.Fokaia Robotics Team, ως μέρος του έργου Be Responsible με το οποίο συμμετείχε στον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας First Lego League. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού, με τίτλο «Animal Allies», αφορά τη διερεύνηση και τη βελτίωση της αλληλεπίδρασης μεταξύ ζώων και ανθρώπων.

resized IMG 3868

Στο πλαίσιο του έργου, οι μαθητές μέλη της ομάδας σχεδίασαν έναν υγειονομικό σταθμό από χαρτόνι, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με σακούλες και γάντια μιας χρήσης, ώστε να διευκολύνονται οι ιδιοκτήτες στο μάζεμα των ακαθαρσιών. Παράλληλα, αξιοποίησαν την τεχνολογία QR Code μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να εντοπίζουν άμεσα από smartphone τα σημεία όπου βρίσκονται οι σταθμοί. Στην επέκτασή του, το έργο περιλαμβάνει και την τοποθέτηση ταϊστρών και ποτιστρών για τα αδέσποτα ζώα.

 

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, ο οποίος και ήταν παρών στην εγκατάσταση του υγειονομικού σταθμού, ανέφερε:

resized IMG 6530

«Το έργο της ομάδας FO.R.T. απαντά σε ένα υπαρκτό πρόβλημα, που είναι η ρύπανση των δημοσίων χώρων, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει τη σημασία της υπεύθυνης αντιμετώπισης των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων. Το γεγονός ότι, παρά τις σαφείς προβλέψεις της νομοθεσίας, υπάρχουν έντονα προβλήματα σε πολλές περιοχές του Δήμου μας και όχι μόνο, επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση της ίδιας της τοπικής κοινωνίας. Είμαστε λοιπόν υπερήφανοι, όχι μόνο για την εξαιρετική δουλειά των παιδιών, αλλά και για το παράδειγμα που δίνουν σε όλους μας. Θέλω να συγχαρώ θερμά τα μέλη της ομάδας και τους εκπαιδευτικούς τους. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας, να φανούμε αντάξιοι της προσπάθειάς τους, αξιοποιώντας τους υγειονομικούς σταθμούς που δημιούργησαν.»

 

Η Ομάδα Ρομποτικής FO.R.T. έλαβε την 4η θέση στη γενική κατάταξη του Διαγωνισμού First Lego League Greece ανάμεσα σε 98 ομάδες από όλη την Ελλάδα, ενώ απέσπασε διάκριση στο πεδίο αξιολόγησης Core Values. Οι επιδόσεις αυτές έδωσαν στην ομάδα το «εισιτήριο» συμμετοχής στο πρωτάθλημα International Open, που θα διεξαχθεί στο Bath της Αγγλίας τον προσεχή Ιούνιο.

 
Βραβεύτηκε η Περιφέρεια Αττικής στο 2ο Ετήσιο Συνέδριο “Sm@rt Cities – Digit@l Citizens” PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τετάρτη, 24 Μάιος 2017 11:25

Βραβεύτηκε η Περιφέρεια Αττικής στο 2ο Ετήσιο Συνέδριο “Sm@rt Cities  Digit@l Citizens”

resized Smart Cities - Digital Citizens

Ρ. Δούρου: «Πλέον είναι δική μας ευθύνη, χωρίς τις δικαιολογίες των μνημονίων, να ανατάξουμε τον τόπο, βάζοντάς τον σε τροχιά οικονομικής και κοινωνικής ανάταξης, με αιχμή του δόρατος τις νέες τεχνολογίες»

Τιμητική διάκριση της Περιφέρειας Αττικής για τον σχεδιασμό ολοκληρωμένης Ψηφιακής Στρατηγικής και την υλοποίηση έργων σε κρίσιμους τομείς, παρέλαβε χθες η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κατά τη διεξαγωγή του 2ου Ετήσιου Συνεδρίου Sm@rt CitiesDigit@l Citizens με θέμα «Ελληνικές Πόλεις: Εφαλτήριο Οικονομικής Ανάπτυξης και Αειφορίας για την Ελλάδα». Η ίδια τόνισε πως πρόκειται για ένα βραβείο που αποτελεί αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας – από την Περιφερειακή Αρχή, από υπηρεσιακούς παράγοντες, από δημόσιους λειτουργούς που επιτελούν το έργο τους με αίσθηση ευθύνης.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου (23 και 24 Μαΐου 2017), παρεμβάσεις πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής σε θέματα Ψηφιακής Πολιτικής και Εξυπηρέτησης του Πολίτη, Παναγιώτης Αθανασιάδης και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για τον Αναπτυξιακό Προγραμματισμό, Καλλιόπη Σταυροπούλου.

«Εμείς, στην Αττική έχουμε κάνει την επιλογή μας, εκείνη της χρηστής Διοίκησης, της εξωστρέφειας και του κοινωνικά υπεύθυνου ‘επιχειρείν’» επισήμανε η Περιφερειάρχης, η οποία ήταν μεταξύ των κεντρικών ομιλητών του Συνεδρίου.

Η ίδια έκανε λόγο για «βαθιά υστέρηση» της χώρας μας και στον τομέα των τεχνολογιών της πληροφορικής και των επικοινωνιών, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ως «Ωραία Κοιμωμένη που ξυπνάει με καθυστέρηση μερικών δεκαετιών και ανακαλύπτει έναν νέο κόσμο». Υπογράμμισε δε ότι πρόκειται για «μια υστέρηση που δεν ήταν νομοτέλεια, αλλά απόρροια συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών των τελευταίων δεκαετιών, που αγνόησαν ηθελημένα τις τεχνολογικές υποδομές, δίνοντας έμφαση σε μια στρεβλή ανάπτυξη με πήλινα πόδια». «Πλέον είναι δική μας ευθύνη, χωρίς τις δικαιολογίες των μνημονίων, να ανατάξουμε τον τόπο, βάζοντάς τον σε τροχιά οικονομικής και κοινωνικής ανάταξης, με αιχμή του δόρατος τις νέες τεχνολογίες», τόνισε η Περιφερειάρχης.

resized Smart Cities - Digital Citizens 2

Ακολουθούν σημεία από την ομιλία της Περιφερειάρχη:

 • Οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών δεν είναι ουδέτερες. Μπορούν και έχουν κοινωνικό πρόσημο. Πριν γίνουν δηλαδή «έξυπνες», «smart», οφείλουν να συμβάλλουν στην κοινωνική συνεκτικότητα.

 • Οφείλουν να καταστούν εργαλείο χρηστής Διοίκησης προς όφελος των πολιτών στο πλαίσιο ενός νέου παραγωγικού μοντέλου.

 • Ειδικά σε ό,τι αφορά τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, που αποτελούν τη φιλικότερη προς τον πολίτη βαθμίδα διακυβέρνησης, καθώς γνωρίζουν κι έχουν καλύτερη εποπτεία των προβλημάτων του, η διαχείριση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών συνιστά κρίσιμο διακύβευμα.

 • Στην κατεύθυνση αυτή κινούμαστε εδώ και 2.5 χρόνια στην Περιφέρεια Αττικής, αντιμετωπίζοντας θεσμικές ανεπάρκειες, χρόνιες παθογένειες, πεπερασμένες νοοτροπίες.

 • Απέναντι σε αυτές τις συνθήκες δίνουμε διμέτωπο αγώνα: επιχειρούμε να αλλάξουμε το υπόδειγμα Διοίκησης βελτιώνοντας, αφενός τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων της Περιφέρειας και αφετέρου το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων.

 • Σε ό,τι αφορά στην εξυπηρέτηση του πολίτη και των επιχειρήσεων: Θέσαμε σε παραγωγική λειτουργία, ένα κρίσιμο εργαλείο για την παροχή ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης του πολίτη και των επιχειρήσεων. Τον νέο Οδηγό του Πολίτη της Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για μία ηλεκτρονική πλατφόρμα που προσφέρει προσωποποιημένη πληροφόρηση στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Αττικής, καθώς και ηλεκτρονική πρόσβαση σε πάνω από σαράντα υπηρεσίες της Περιφέρειας.

 • Σε ό,τι αφορά στην εξοικονόμηση δημόσιου χρήματος: Προχωρήσαμε στην ανανέωση μέρους του εξοπλισμού, ολοκληρώνοντας τη μετάβαση στο νέο πληροφοριακό σύστημα στους τομείς των οικονομικών, του προσωπικού και των τεχνικών έργων. Πλέον το νέο πληροφοριακό σύστημα υπερέχει λειτουργικά του προηγούμενου όπως πιστοποιείται και από τους ίδιους τους χρήστες του, τους εργαζόμενους, ενώ παράλληλα μειώσαμε κατά 25-30% το κόστος συντήρησής του.

 • Σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματική λειτουργία της Διοίκησης και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας: Επεκτείναμε τη χρήση της ψηφιακής υπογραφής σε βαθμό που να καθιστά δυνατή την επικοινωνία της με το εξωτερικό της περιβάλλον, δηλαδή με φορείς κεντρικής κυβέρνησης και φορείς πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ηλεκτρονικό τρόπο.

 


Σελίδα 1 από 2661
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ(Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση