ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
«Καμπανάκι» από τον Μπακογιάννη στην συνάντησή του με τον υπουργό Υγείας PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Σάββατο, 24 Ιούνιος 2017 16:59

«Καμπανάκι» από τον Μπακογιάννη στην συνάντησή του με τον υπουργό Υγείας

19457752 10154824411213107 1221434243 o

 

Με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό συναντήθηκε σήμερα στην Χαλκίδα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, ο  Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευβοίας, Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αργύρης, ο κ.Μπακογιάννης, ενημέρωσε τον Υπουργό, τόσο για τα ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Στερεά Ελλάδα στον τομέα της Υγείας, όσο και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια για να συμβάλλει στην επίλυσή τους.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την στήριξη του τομέα  Υγείας και αναπτύσσονται πέρα από τον τομέα ευθύνης της Περιφέρειας, όπως η οικονομική ενίσχυση για την προμήθεια υλικοτεχνικής υποδομής σε νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας αλλά και η παροχή οικονομικών κινήτρων για την στελέχωση τους. Παράλληλα, ενημέρωσε τον υπουργό για την εξέλιξη των έργων του νοσοκομείου Χαλκίδας και ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής, όπως είναι οι ελλείψεις υλικών, η υποστελέχωση αλλά και οι ελλείψεις των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ.  Τέλος, ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον Υπουργό, ο οποίος ανταποκρινόμενος στο αίτημα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενέταξε το ποσό των 2 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας.

«Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι μπορέσαμε να συζητήσουμε με τον υπουργό για όλα τα θέματα που αφορούν στην Υγεία στην Στερεά Ελλάδα αλλά πρέπει να περάσουμε από το στάδιο της συζήτησης, στην πράξη. Δεν έχουμε χρόνο. Η κατάσταση είναι οριακή και χρειάζονται άμεσες λύσεις. Από την δική μας πλευρά, γίνεται μία υπερπροσπάθεια να καλύψουμε ανάγκες των νοσοκομείων χωρίς να έχουμε καμία ευθύνη ή αρμοδιότητα. Ωστόσο, πρέπει να δοθούν λύσεις και από το κεντρικό κράτος. Καθημερινά αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα στην Υγεία και παλεύουμε για να βοηθήσουμε όπου μπορούμε. Δεν αρκούν, όμως, μόνο οι δικές μας πρωτοβουλίες αν το κράτος δεν αναλάβει τις ευθύνες του και αν δεν ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας» δήλωσε ο κ.Μπακογιάννης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον κ.Ξανθό.

 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Σάββατο, 24 Ιούνιος 2017 16:36

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ.

resized Φωτογραφία 1

Μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στο Πλωμάρι, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου επισκέφθηκε το Παλαιοχώρι, το Νεοχώρι και το Ακράσι.

Στη συνέχεια μετέβη στον Μεσότοπο, όπου μετά τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιουνίου έχουν παρουσιαστεί καταπτώσεις βράχων πάνω από την 15η Επαρχιακή Οδό Άγρας- Μεσοτόπου.

Για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος, το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, έχει ήδη εκπονήσει τεχνική μελέτη.

resized Φωτογραφία 2

Την περιοχή επισκέφθηκαν μαζί με την Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γαβριήλ Πιπίνη, οι Καθηγητές κ.κ. Λέκκας, Βούλγαρης και Σκούρτσος προκειμένου να εκφράσουν την επιστημονική τους άποψη.

 
Εντυπωσιασμένη αναχώρησε η Κινέζικη αποστολή από τα Γιάννενα PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2017 16:37

Εντυπωσιασμένη αναχώρησε η Κινέζικη αποστολή από τα Γιάννενα

resized KIN

Παρουσία του Δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Κινέζικης αποστολής το βράδυ της Πέμπτης όπου παρατέθηκε δείπνο προς τιμή τους.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, παρουσία των εκπροσώπων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και των επιμελητηρίων της Ηπείρου.

Στη συνάντηση αφού παρουσιάστηκε στην Κινεζική αποστολή το Τουριστικό προϊόν της Ηπείρου και ο «προορισμός Ιωάννινα», αναλύθηκε το επιχειρηματικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής και επισημάνθηκαν θέματα όπως οι σημαντικοί παραγωγικοί τομείς που διαθέτει η περιοχή καθώς και η υψηλή ποιότητά τους. Στη συνάντηση από πλευράς Δήμου Ιωαννιτών παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Παπαδιώτης και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού κ. Στέφανος Ζέρβας.

resized KIN2

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων μεταξύ άλλων δήλωσε :

«Η πόλη των Ιωαννίνων διακρίνεται για την πολυπολιτισμική και εξωστρεφή της ταυτότητα. Μια ταυτότητα την οποία έχει αποκτήσει στο πέρασμα των αιώνων καθώς αποτέλεσε για πολλά χρόνια τόπος κοινής παρουσίας τριών κοινοτήτων την Χριστιανική , την Εβραϊκή και την Μουσουλμανική. Μέσα στο πέρασμα των χρόνων αυτή η πόλη κατάφερε να ξεχωρίζει πάντα για την πολιτισμό και την παιδεία που παρήγαγε. Σήμερα αυτή η παράδοση συνεχίζεται από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από το δημοτικό μέχρι και το Πανεπιστήμιο. Η περιοχή μας, με τα ιδιαίτερα και ξεχωριστά χαρακτηριστικά της, την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών που διαθέτει αλλά και τα νέα δεδομένα των Οδικών αξόνων που δημιουργήθηκαν όπως η Εγνατία και Ιόνια Οδός, η αναβάθμιση του Λιμένος της Ηγουμενίτσας, η αναβάθμιση του αεροδρομίου μας, παρουσιάζει μια ιδιαίτερη δυναμική εξωστρέφειας και ανάπτυξης.

Ο Δήμος Ιωαννιτών σε άμεση συνέργια με την Περιφέρεια Ηπείρου, και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τα Επιμελητήρια, την Ένωση Ξενοδόχων κι άλλους Φορείς, προωθεί και επιδιώκει εντατικά, στρατηγικές συμμαχίες και συνεργασίες με παραδοσιακές αγορές της Ευρώπης και με χώρες με δυνατές οικονομίες όπως η Κίνα. Ως Δήμος Ιωαννιτών είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε ανάλογα ώστε η συνεργασία αυτή, να αναπτυχθεί σε μεγαλύτερο βαθμό και σε περισσότερα αντικείμενα κοινής αποδοχής και αμοιβαίου οφέλους για τις δύο κοινωνίες και περιοχές.»

Ο επικεφαλής της Κινεζικής αποστολής, Chen Weigen – Αντιπρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής του Επαρχιακού Λαϊκού Κογκρέσου της Βουλής της Επαρχίας Jilin, δήλωσε πως παρά το σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην περιοχή μας, εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από τη πόλη των Ιωαννίνων, μια πόλη γύρω από μια λίμνη που του θυμίζει την γενέτειρά του και τον κάνει να αισθάνεται ιδιαίτερα οικεία, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε για την εξαιρετική φιλοξενία που τους παρείχε η Περιφέρεια Ηπείρου. Επεσήμανε επίσης πως η Κινεζική αποστολή είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τόσο τα πλούσια χαρακτηριστικά της Ηπείρου και των ανθρώπων της όσο και την ευκαιρία να γνωρίσει ένα σημαντικό κομμάτι της Ιστορίας της περιοχής και του επιχειρηματικού – ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.

Προσκάλεσε δε τις αρχές και τους φορείς να επισκεφτούν οργανωμένα και στοχευμένα την επαρχία του Jilin στο προσεχές διάστημα, ώστε να συμμετέχουν σε επιχειρηματικές διεργασίες και Εκθέσεις και δήλωσε πως από πλευράς του αυτός και οι συνεργάτες του θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να αναπτυχθούν περαιτέρω οι επιχειρηματικές, τουριστικές και ακαδημαϊκές σχέσεις μεταξύ των δύο περιοχών.

 
Σε έκτακτους ψεκασμούς εντός της Γλυφάδας προχωρά η δημοτική αρχή της πόλης, με σκοπό να διαφυλάξει, στο μέτρο του εφικτού, τη δημόσια υγεία PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Παρασκευή, 23 Ιούνιος 2017 15:46

Έκτακτοι ψεκασμοί στη Γλυφάδα

 PAPANIKOLAOU

 

Σε έκτακτους ψεκασμούς εντός της Γλυφάδας προχωρά η δημοτική αρχή της πόλης, με σκοπό να διαφυλάξει, στο μέτρο του εφικτού, τη δημόσια υγεία, ενώ ήδη έχει προβεί σε άλλες σχετικές ενέργειες. Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε σχετικά: 

«Λόγω της συνέχισης των κινητοποιήσεων, για να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία, εκτάκτως ψεκάζουμε με ειδικό υγρό που καταπολεμά τα μικρόβια στα σημεία της Γλυφάδας όπου συσσωρεύονται όγκοι σκουπιδιών ώστε να γίνει κατά το δυνατόν απολύμανση για έντομα, τρωκτικά και φυσικά τις οσμές. Ήδη συνεργαζόμαστε με τα μεγάλα καταστήματα εστίασης και τα σούπερ μάρκετ για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων τους. Παράλληλα, η πολιτική προστασία του Δήμου Γλυφάδας με τους εθελοντές μας είναι έξω στους δρόμους και βάζουν σε μεγάλες μαύρες σακούλες τα οικιακά απορρίμματα που βρίσκονται εκτός κάδων.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία όλων, για να παραμείνει τις δύσκολες αυτές ημέρες - με δεδομένη τη δίκαιη κινητοποίηση των εργαζομένων - όσο γίνεται καθαρή και ευπρεπής η Γλυφάδα μας. Παρακαλούμε μην βγάζετε τα απορρίμματα έξω, προσπαθήστε να δείξετε υπομονή, πιστεύουμε ότι σύντομα θα βρεθεί λύση σε ένα πρόβλημα που δεν δημιουργήσαμε εμείς και δεν φέρουμε ευθύνη.»

 


Σελίδα 1 από 2118
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα,  Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία. Ο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση