ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
1η στην απορρόφηση πόρων του Ταμείου Συνοχής η Περιφέρεια Αττικής PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 27 Μάρτιος 2017 12:07

1η στην απορρόφηση πόρων του Ταμείου Συνοχής η Περιφέρεια Αττικής

perattikis17

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Περιφέρεια Αττικής στην απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Συνοχής που έχουν εκχωρηθεί στις Περιφέρειες για τη διαχείριση υγρών αποβλήτων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΕΣΠΑ και τα αντίστοιχα αιτήματα πληρωμών στην ΕΕ.

Συγκεκριμένα, οι δαπάνες της Περιφέρειας Αττικής στις 31.12.2016 ανήλθαν σε 15,6 εκ. € που αντιστοιχεί σε ποσοστό 6,5% επί των εκχωρημένων πόρων. Η απορρόφηση αυτή αναμένεται να κορυφωθεί στο προσεχές διάστημα καθώς έχουν εκκινήσει οι σχετικές διαδικασίες έγκρισης για τα δύο μεγάλα έργα αποχέτευσης της Ανατολικής Αττικής Ραφήνας – Αρτέμιδας και Νέας Μάκρης – Μαραθώνα. Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Αττικής αξιοποιεί με τον βέλτιστο τρόπο τους εκχωρημένους πόρους του Ταμείου Συνοχής συνδυάζοντας απορρόφηση, αποτελεσματικότητα και άρση χρόνιων περιβαλλοντικών προβλημάτων προς όφελος των πολιτών και των αναγκών τους, στο πλαίσιο ενός αποτελεσματικού μοντέλου διοίκησης.

 
Συνάντηση Δημάρχων Π.Ε. Βοιωτίας και Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Δευτέρα, 27 Μάρτιος 2017 11:44

Συνάντηση Δημάρχων Π.Ε. Βοιωτίας και Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

trenose

Οι Δήμαρχοι Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου, Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, Αλιάρτου - Θεσπιέων κ. Γεώργιος Ντασιώτης, Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, Αμφίκλειας - Ελάτειας κ. Γεώργιος Γώγος και εκ μέρους του Δήμου Ορχομενού ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Νταβαλούμης συναντήθηκαν, την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Φίλιππο Τσαλίδη στα γραφεία του οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τρόποι για τη στήριξη και ανάδειξη του δρομολογίου του προαστιακού σιδηροδρόμου “Αθήνα – Τιθορέα – Αθήνα” που ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 20 Φεβρουαρίου 2017, καθώς και το σύνολο των προτάσεων που θα καταστήσουν το δρομολόγιο λειτουργικό και βιώσιμο.

Οι Δήμαρχοι και ο Διευθύνοντας Σύμβουλος συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου πριν το Πάσχα για την οριστικοποίηση των προτάσεων.

 
Με αίσθημα Εθνικής υπερηφάνειας ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Αχαρνών PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Κυριακή, 26 Μάρτιος 2017 17:08

Με αίσθημα Εθνικής υπερηφάνειας ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Αχαρνών

resized parelasi.25martiou01

Με αίσθημα Εθνικής υπερηφάνειας ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, σε Αχαρνές και Θρακομακεδόνες, με την παρέλαση, μαθητών, συλλόγων και φορέων του Δήμου Αχαρνών.

Νωρίτερα είχαν ακολουθήσει οι Επίσημες Δοξολογίες στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου στην Κεντρική Πλατεία Αχαρνών και στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στους Θρακομακεδόνες.

Αμέσως μετά την Επίσημη Δοξολογία στην Κεντρική Πλατεία, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, πραγματοποίησε τη στέψη της προτομής του Μενιδιάτη αγωνιστή της Επανάστασης Μήτρου Λέκκα.

resized parelasi.25martiou02

Στη συνέχεια οι αντιπροσωπείες, των σχολείων, των συλλογών και φορέων του Δήμου Αχαρνών, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός, εκπρόσωποι της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και των δημοτικών παρατάξεων, μετέβησαν στο Μνημείο Ηρώων όπου πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός Λόγος της επετείου από τη Γενική Γραμματέας της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Αχαρνών κα Μαργαρίτα Κλαδιά.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων από εκπροσώπους της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου, των δημοτικών παρατάξεων, καθώς και συλλόγων και φορέων του Δήμου Αχαρνών.

Οι μαθητές, οι σύλλογοι και οι φορείς του Δήμου Αχαρνών παρέλασαν με υπερηφάνεια και καταχειροκροτήθηκαν, στην οδό Φιλαδελφείας στο Δημαρχείο Αχαρνών και στην οδό Πρωταγόρα στους Θρακομακεδόνες.

resized parelasi.25martiou03

Λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης στο Δημαρχείο Αχαρνών, ο Δήμαρχος Αχαρνών τίμησε την αριστούχο μαθήτρια του Λυκείου Θρακομακεδόνων Αναστασία-Μαρία Νταλακώστα, η οποία νωρίτερα είχε εκφωνήσει τον Πανηγυρικό Λόγο της επετειακής ημέρας στους Θρακομακεδόνες.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε απολυτά ικανοποιημένος από τις εορταστικές εκδηλώσεις, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του Δήμου Αχαρνών που εργάστηκαν με ζήλο, καθώς και τους μαθητές και τους συλλόγους που συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις και προκάλεσαν αισθήματα συγκίνησης και Εθνικής υπερηφάνειας, ενώ στο μήνυμα του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 κάνει λόγο για τον συμβολισμό της Ελληνικής Επανάστασης αναφέροντας:

resized parelasi.25martiou04

"Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 αποτελεί την πιο περίτρανη απόδειξη ότι ακόμη και σε συνθήκες σκλαβιάς τεσσάρων αιώνων, ο Ελληνισμός είναι σαν μια άσβεστη φλόγα, που ίσως να σιγοκαίει για κάποιο καιρό αλλά είναι βέβαιο ότι αυτή η φλόγα θα αναζωπυρώσει, όχι για να κάψει (αν και σε μια επανάσταση αυτό είναι αναπόφευκτο) αλλά κυρίως για να φωτίσει. Χρόνια Πολλά στους συμπολίτες μας που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα και κρατούν άσβεστη τη φλόγα του Ελληνισμού. Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες απανταχού της Γης".

 

 

resized parelasi.25martiou05

 

resized parelasi.25martiou06

resized parelasi.25martiou07

resized parelasi.25martiou08

resized parelasi.25martiou09

resized parelasi.25martiou10resized parelasi.25martiou11resized parelasi.25martiou12resized parelasi.25martiou13resized parelasi.25martiou14resized parelasi.25martiou15resized parelasi.25martiou16resized parelasi.25martiou17resized parelasi.25martiou18resized parelasi.25martiou19resized parelasi.25martiou20resized parelasi.25martiou22

resized parelasi.25martiou20

 
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Σάββατο, 25 Μάρτιος 2017 15:22

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

resized 170325-Parelasi4

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας παρέστη σήμερα στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τζιτζικώστας παρακολούθησε το πρωί την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στην οποία χοροστάτησε ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Ακολούθως ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού και στη συνέχεια παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

resized 170325-Parelasi1

Μετά το πέρας της παρέλασης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχάρη όσους συμμετείχαν και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

resized 170325-Parelasi2

«Η 25η Μαρτίου είναι μια επέτειος με διπλό συμβολισμό: θρησκευτικό και εθνικό. Η Επανάσταση του 1821 σηματοδοτεί τον αγώνα του έθνους μας για ανεξαρτησία και ελευθερία. Αποδείξαμε εμείς οι Έλληνες ότι όταν είμαστε ενωμένοι, με συγκεκριμένο στόχο και σχέδιο, καταφέρνουμε πάντα αυτό που θέλουμε. Σήμερα, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, με τις εθνικές προκλήσεις και τη διεθνή ανασφάλεια, που βιώνουμε, οφείλουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα και τις αρχές των προγόνων μας. Η ενότητα του ελληνικού λαού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε σ’ αυτές τις κρίσιμες συνθήκες να σταθούμε όρθιοι, να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να δημιουργήσουμε μια ισχυρή, σύγχρονη Ελλάδα. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

resized 170325-Parelasi5

resized 170325-Parelasi3

 


Σελίδα 1 από 2624
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull,  Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση