ATTICANEWS.GR

Member Area
Αυτοδιοίκηση
Τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο Πλωμάρι επισκέφθηκε η Χριστιάνα Καλογήρου. PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 16:42

Τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο Πλωμάρι επισκέφθηκε η Χριστιάνα Καλογήρου.

resized Θέση Λαγκάδα

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην περιοχή του Πλωμαρίου.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του έργου «Παπάδος – Πλωμάρι (Λαγκάδα) / Ολοκλήρωση των εργασιών Παράκαμψης στη θέση Λαγκάδα» συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ, το οποίο υλοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λέσβου με τη χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Με βάση το επικαιροποιημένο χρονοδιάγραμμα που έχει εγκριθεί, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως της αρχές καλοκαιριού.

resized Λιμνοδεξαμενή Σεδούντα 1

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Τρύγονα και στο έργο που υλοποιεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μετά από αίτημα του Δήμου Λέσβου για τη συντήρηση–αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Νηπιαγωγείου της περιοχής στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση κτιρίου Νηπιαγωγείου Τρύγονα ΔΕ Πλωμαρίου» συνολικού προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.

 

Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο έργο για την ολοκλήρωση της λιμνοδεξαμενής Σεδούντα στην περιοχή του Πλωμαρίου συνολικού προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ. Το έργο βρίσκεται πλέον στην τελική φάση, καθώς έχει ολοκληρωθεί η στέψη της λιμνοδεξαμενής, η κατασκευή του υπερχειλιστή και οι εργασίες για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων. Απομένει η τοποθέτηση στεγανοποιητικής μεμβράνης σε τμήματα του φράγματος και η αποκατάσταση των προβλημάτων στη μεμβράνη που είχε τοποθετηθεί στο παρελθόν, καθώς και η ολοκλήρωση των εργασιών για την κατασκευή μικρών τεχνικών έργων.

resized Λιμνοδεξαμενή Σεδούντα 2

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

resized Νηπιαγωγείο Τρύγονα

Η κα. Καλογήρου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία υλοποίησης των έργων, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι σταθερά προσηλωμένη στην προσπάθεια για την αναβάθμιση των υποδομών στην περιοχή του Πλωμαρίου.

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 16:39

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

 resized IMG 8620

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ.  Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στην εκδήλωση κοπής πίτας της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας, που πραγματοποιήθηκε χθες  στο 1ο Γυμνάσιο της Καλλίπολης. Την πίτα ευλόγησε ο π. Ιωάννης.

 

Ο κ. Μώραλης, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στα έργα που έχουν υλοποιηθεί στην Α΄ Κοινότητα και σε όσα θα γίνουν στο άμεσο μέλλον, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι: «ο Πειραιάς κάθε χρόνο, θα είναι μια καλύτερη πόλη».

 

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Δημάρχου Πειραιά είναι ο ακόλουθος:

«Ο Πρόεδρος Νικήτας Γκόλφης, έκανε απολογισμό για το έργο που έχει υλοποιηθεί στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα. Εγώ θα αναφερθώ σε όσα δεν έγιναν, γιατί δεν μου αρέσει να ωραιοποιώ και να λέω:  τα κάναμε όλα σωστά και δεν έχουμε να κάνουμε δουλειά.

Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώ την προσπάθεια των αιρετών και των Υπηρεσιών που προσπαθούν καθημερινά,  στην καθαριότητα, στο πράσινο, στην οδοποιία, κάποιες φορές με επιτυχία, κι άλλες χωρίς να  καταφέρνουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Έγιναν ασφαλτοστρώσεις, μένει να γίνουν περισσότερες. Η καθαριότητα βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, μπορούμε καλύτερα. Φτιάχτηκαν λακκούβες και συνεχίζουμε. Κλαδεύτηκαν δέντρα πρέπει και σε αυτό να είμαστε πιο δυνατοί. Για τις παιδικές χαρές προσπαθούμε, στα πάρκα θέλουμε δουλειά.

Ξεκίνησαν καθυστερημένα τα έργα στην πλατεία Πηγάδας. Έχω αναλάβει κι εγώ μια ευθύνη για την καθυστέρηση, καθώς ήταν ένα σύνθετο πρόβλημα, έπρεπε να απεμπλακούμε από διάφορα διαδικαστικά και δεν μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τις εργασίες για την ανάπλαση της πλατείας. Ξέρετε ότι δεν θέλω να δίνω απλώς δεσμεύσεις οι οποίες δεν εξαρτώνται μόνο από εμάς. Να είστε όμως βέβαιοι ότι θα το παλέψουμε.  Αυτό που γνωρίζω και μου λένε οι Υπηρεσίες είναι ότι στα τέλη Απριλίου, θα έχουμε μια πλατεία,  η οποία δεν θα είναι βιοκλιματική καθώς δεν ήταν εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά θα είναι όπως πρέπει, ενώ θα γίνει παρέμβαση στον πεζόδρομο της Ιάσωνος. Θέλω να σας πω, ότι δεν είχαμε καλή συνεργασία με τον εργολάβο. Για να καταλάβετε πιο είναι το πρόβλημα, μια καταγγελία, μια μήνυση, μια αγωγή του πρώην εργολάβου ή οποιουδήποτε, μπορεί να φέρει προβλήματα σε ένα έργο.  Νομίζω τα έχετε παρακολουθήσει λίγο –πολύ όλοι. Αν είχα διαπιστώσει από την αρχή ότι δεν θα έκανε το έργο, θα είχαμε κερδίσει έξι με επτά μήνες. Θεώρησα ότι οι προφορικές και γραπτές δεσμεύσεις του προς εμένα θα ισχύσουν και ίσως θα συνεχίσει.  Εκεί ίσως έχω την ευθύνη, για το εξάμηνο ενδεχομένως στην όλη καθυστέρηση, ένα εξάμηνο οφείλεται και στη δική μου εμπιστοσύνη που κακώς έδειξα στον συγκεκριμένο εργολάβο,  όπως απεδείχθη.

Στον τομέα των σχολικών κτηρίων, χρειάζεται να γίνει ακόμα περισσότερη δουλειά. Τα σχολικά κτήρια δεν είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο. Οι Υπηρεσίες  προσπαθούν και ήδη εντάσσεται ένα έργο σε συνεργασία με την Περιφέρεια και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ.  Γαβρίλη για τη συνεργασία και την πολύτιμη βοήθεια τόσο του ίδιου, όσο και της Περιφέρειας, γιατί τα χρήματα είναι της Περιφέρειας, όχι του Δήμου Πειραιά.

Θεωρώ ότι χωρίς να έχει ενταχθεί ο Δήμος ακόμα σε πρόγραμμα Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε για τα σχολεία της πόλης μας. Ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι τα έκανες όλα σωστά. Θεωρώ όμως το 2017 και τα επόμενα δυόμιση χρόνια, η απόδοσή μας θα είναι ακόμα καλύτερη,  παραγωγικότερη, σε ακόμη πιο σημαντικά ζητήματα.

Υποβάλουμε την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση. Πρόκειται για ένα χρηματοδοτικό εργαλείο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το οποίο θα αντλήσουμε χρήματα, για να προχωρήσουμε σε πιο σημαντικές παρεμβάσεις και στην Α΄ αλλά και στις άλλες Κοινότητες. Πιστεύω ακράδαντα και είμαι αισιόδοξος, ότι η πόλη θα γίνεται κάθε χρόνο καλύτερη.

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες του ΤΡΑΜ που αν και δεν υλοποιούνται στη συγκεκριμένη Κοινότητα,  επηρεάζουν την κυκλοφορία και την κίνηση των πολιτών, των δημοτών, των επισκεπτών. Θα τελειώσει αυτό το έργο, το οποίο καθυστέρησε χρονικά, χωρίς να είναι ευθύνη του Δήμου και μας ταλαιπώρησε όλους. 

Στην Ο.Χ.Ε. έχουμε εντάξει έργα που αφορούν και την Α΄ Κοινότητα.  Αναφέρομαι στην ανάπλαση της Πειραϊκής,  ένα ουσιαστικό, πολύ σημαντικό έργο, το οποίο θέλουμε να καταφέρουμε να γίνει ή έστω να ξεκινήσει.

Η Χαριλάου Τρικούπη που θα ενώνει το κεντρικό λιμάνι με τη Ζέα,   περνώντας από το Αρχαιολογικό Μουσείο και φτάνοντας στο Ναυτικό Μουσείο με ήπιο πεζόδρομο, ώστε η πόλη να γίνει επισκέψιμη και μια σειρά από άλλες διαδρομές. Περαιτέρω παρεμβάσεις στην Ακτή Μιαούλη στην οποία έχουν ήδη γίνει πράγματα.

Ανοίγει το αρχαίο θεατράκι  στη Ζέα στο Αρχαιολογικό Μουσείο, γεγονός πολύ σημαντικό. Φέτος θα γίνει μια εκδήλωση και από του χρόνου, που θα έχουν εκταμιευτεί τα χρήματα από την Περιφέρεια για να είναι επισκέψιμο,  θα έχουμε άλλο ένα σημείο πολιτισμού. Θεωρώ ότι τις σημαντικότερες παρεμβάσεις θα τις δούμε από εδώ και στο εξής, καθώς μέχρι τώρα  λειτουργούσαμε με ίδιους πόρους,  με αυτεπιστασίες και με τη βοήθεια της Περιφέρειας. Τα καλύτερα έρχονται για τον Πειραιά, για τις πέντε Δημοτικές Κοινότητες, που έχουν σημαντικό ρόλο καθώς αποτελούν ένα παζλ της πόλης.

Παρόμοιες παρεμβάσεις ίδιας σημασίας γίνονται στη Δ΄ και στη Ε΄  και στη Γ΄  και στη Β΄ Κοινότητα. Επαναλαμβάνω ότι είμαι αισιόδοξος ότι και η πόλη θα είναι καλύτερη αλλά και εμείς στα περισσότερα από αυτά που σας

υποσχεθήκαμε και για τα οποία μας εμπιστευθήκατε, θα υλοποιηθούν ή εν πάση περιπτώσει εάν δεν έχουν ολοκληρωθεί, αρκετά από αυτά θα έχουν ξεκινήσει. Πιστεύω ότι έχουμε ένα Δημοτικό Συμβούλιο και έχει σημασία, γιατί εδώ είναι και σύμβουλοι από άλλους συνδυασμούς, που σε ορισμένα θέματα έχουμε κοινούς στόχους και υπάρχει παραγωγική συνεργασία, παρά τις διαφωνίες ή τις διαφορετικές απόψεις.

Επίσης και με τους φορείς της πόλης έχουμε ενιαία στάση σε κεντρικά ζητήματα όπως είναι τα Δικαστήρια Πειραιά και γενικότερα διεκδικούμε ή εν πάση περιπτώσει  επιχειρούμε να αποκομίσουμε τα περισσότερα δυνατά οφέλη. Βασική προϋπόθεση είναι να σταθεροποιηθεί η χώρα και να αναπτύξουμε εμπιστοσύνη,  ότι μπορούμε να λειτουργήσουμε σε ένα καλύτερο περιβάλλον.  Δεν μπορεί ένας μεγάλος Δήμος σαν τον Πειραιά, να έχει  διαφορετική λειτουργία σε σχέση με το σύνολο της χώρας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και όλο το Κοινοτικό Συμβούλιο.  Πιστεύω ότι έχουμε καλά κοινοτικά συμβούλια. Δυόμιση χρόνια ασχολούνται με  την περιοχή τους, πιέζουν τους αντιδημάρχους, πιέζουν εμένα και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας ανταποκρινόμαστε.  Η συνεργασία μας είναι καλή και του χρόνου τέτοια ημέρα θα έχουμε κι άλλα πράγματα να πούμε.   Εύχομαι το 2017 να είναι ένα δημιουργικό έτος για όλους μας. Σας ευχαριστώ».  

 resized IMG 8640

Ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης, στην ομιλία του, τόνισε:

«Χρόνια πολλά σε όλους ευτυχισμένο το νέο έτος. Εύχομαι υγεία ευημερία και καλή τύχη σε όλους μας για την νέα χρονιά.

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι να σας καλωσορίσω και εγώ με την σειρά μου για την τιμή που μας κάνετε και είστε σήμερα εδώ στην καθιερωμένη κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Α Δημοτικής Κοινότητας και όπως συνηθίζουμε τα τελευταία δυόμιση χρόνια, που έχουμε αναλάβει την διοίκηση του Δήμου.

Έτσι και φέτος θα κάνω έναν μικρό απολογισμό με το τι έχει πραγματοποιηθεί ή τι πρόκειται να γίνει στην κοινότητά μας την επόμενη χρονιά.

Θα ξεκινήσω με τον πιο νευραλγικό τομέα που μπορεί να έχει μια Δημοτική Αρχή, με την καθαριότητα. Βρισκόμαστε σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Σε καθημερινή βάση υπάρχουν παντού οδοκαθαριστές που φροντίζουν να είναι οι κεντρικοί δρόμοι αλλά και τα στενά καθαρά.

Τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων είναι πυκνά, έτσι ώστε όλοι οι κάδοι να είναι σχεδόν πάντοτε άδειοι, τα ανοικτά φορτηγά περισυλλέγουν πολύ γρήγορα τα αντικείμενα που αφήνουν οι πολίτες.

Τα πεζοδρόμια πλένονται από τα ειδικά οχήματα του Δήμου ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Επίσης δεν είναι τυχαίο να σας πω ότι σε θέματα καθαριότητας ο κ. Καλογερόγιαννης πήρε συγχαρητήρια από όλη την αντιπολίτευση για το έργο που έχει κάνει.  Οπότε να του δώσουμε συγχαρητήρια.

Σε θέματα οδοποιίας τον χρόνο που μας πέρασε έγιναν ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής μας όπως η Αφεντούλη, η Ζαννή, η Κανθάρου, και πολλά κάθετα στενά. Η Αντωνίου Θεοχάρη, η Κλεισόβης, η Καρπάθου και η Ακτή Μιαούλη. Επίσης, υπήρξε κατασκευή οδοκλιμάκων στην Παράλου και στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Σκάλες που είχαν να φτιαχτούν πάνω από 30 χρόνια. Είχαμε ανακατασκευή παιδικών χαρών όπως η Καρπάθου και η Μητρώου. Υπήρξε καθαρισμός και ανάπλαση της παραλίας Φρεαττύδος κάτι που θα γίνει και εφέτος. Ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί την κοινότητά μας και έχει ταλαιπωρήσει και τους κατοίκους της, είναι η πλατεία Πηγάδας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες και με τη δική μας προτροπή και με την αυτεπιστασία της Διεύθυνσης Οδοποιίας Δήμου θα παραδοθεί τον Απρίλιο του 2017. Θα κατασκευαστεί μια απλή πλατεία και θα επέμβουμε και στον πεζόδρομο της Ιάσωνος και στα γύρω πεζοδρόμια.

 Επίσης, για  το τρέχον έτος στο σχολικό συγκρότημα του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος και στο 20ο της Καρπάθου, θα πραγματοποιηθούν μεγάλες παρεμβάσεις για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών περιμετρικά των πεζοδρομίων και δρόμων του σχολείου.

Ακόμη, θα υπάρξει τοποθέτηση μετεωρολογικού σταθμού στο σχολείο του Χατζηκυριακείου και τέλος υπάρχει προγραμματισμός για την ανακατασκευή των σκαλών της Πειραϊκής για να διευκολύνουμε τους κολυμβητές που κάνουν παράπονα.

Ευχαριστώ τον κ. Αργουδέλη  για την άριστη συνεργασία. Γιατί εμείς εισηγούμαστε και προτείνουμε αλλά αν δεν υπάρχει βοήθεια από την κεντρική διοίκηση, δεν γίνονται και πολλά πράγματα. Στο πράσινο, έχουμε κλαδέψει σχεδόν όλα τα επικίνδυνα υψηλόκορμα δέντρα, τα οποία ήταν πάρα πολλά και συνεχίσουμε είτε με ιδιωτικό καλαθοφόρο είτε με καλαθοφόρο του Δήμου. Σε καθημερινή βάση εξυπηρετούμε πολλά αιτήματα δημοτών για κλαδεύσεις νεραντζιών, οι οποίες είναι πάρα πολλές. Κρατάμε όλα τα πάρκα σε πολύ καλά επίπεδα από θέμα κλάδευσης και ποτίσματος, αν και το προσωπικό είναι ελάχιστο. Ευχαριστώ το κ. Σταύρο Βοϊδονικόλα, όπως και τους Προϊσταμένους της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας  κ.κ. Μ. Κοντομούς και  Χρ. Λεπεσιώτη.

Σε θέματα αθλητισμού έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις. Στο γήπεδο του Σαλπέα, φτιάχτηκε η κεντρική σάλα του μπάσκετ και η αίθουσα του γυμναστηρίου.  Επίσης, το πιο σημαντικό για το γήπεδο του Σαλπέα είναι ότι συμπεριλαμβάνεται στη συμφωνία με την Περιφέρεια για την ολοκληρωτική ανακατασκευή του γηπέδου μέσα στο 2017 . Αυτό είναι ένα μεγάλο έργο για την περιοχή.

Στην Φραγκιαδών στο γυμναστήριο επισκευάσαμε τα  όργανα γυμναστικής και ανοίξαμε επιπλέον παιδικά προγράμματα με τεράστια συμμετοχή.

Επίσης, ένα σημαντικό θέμα, είναι ότι εγκρίθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η ένσταση που είχε καταθέσει ο Δήμος και η Περιφέρεια στο ΚΑΣ για την ανακαίνιση των γηπέδων του Δήμου, που φιλοξενούν τα αθλητικά σωματεία της περιοχής μας εδώ και δεκαετίες, τον Φοίνικα και τον Πορφύρα. Οπότε θα γίνουν δυο στολίδια στην παραλία  και θα τα καμαρώνουμε.

Η Α΄ Δημοτική Κοινότητα έχει καταφέρει να εξυπηρετεί κάθε ημέρα περίπου 40 με 50 πολίτες της περιοχής μας, κάνοντας χρήση Κ.Ε.Π.

Ακόμη, στο κοινωνικό έργο μας υπάρχει και η συμφωνία που έχει συνάψει ο Δήμος με την Pepsico,  για το πρόγραμμα "Σιτίζουμε και μοιράζουμε χαμόγελα".

Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει ακόμη περισσότερα, άλλα θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να γίνουν και άλλα έργα στην Κοινότητά μας.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία μας, γιατί χωρίς αυτόν δεν θα γίνονταν πολλά πράγματα,  τον Δήμαρχο μας κ. Ιωάννη Μώραλη γιατί πάντα είναι δίπλα μας, σε όλα τα προβλήματα στην περιοχή μας.  Πάντα προσπαθεί να βρει την καλύτερη δυνατή λύση. Δήμαρχε σε ευχαριστούμε πολύ που είσαι δίπλα μας.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω την κα Ζηλάκου, η οποία έχει κάνει ένα τεράστιο έργο στους παιδικούς σταθμούς και τους κρατάει σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο και την ευχαριστούμε  γιατί πάνε τα παιδιά μας εκεί.  

Επίσης, τον κ. Σιγαλάκο, ο οποίος ειδικεύεται στα σχολικά κτίρια και στους ανοιχτούς χώρους  κι έχει καταφέρει κι αυτός πολλά πράγματα και μας βοηθάει πάρα πολύ.

Για τον κ. Γαϊτανάρο, ο οποίος σε καθημερινή βάση μας λύνει προβλήματα ηλεκτροφωτισμού, τα οποία είναι πάρα πολλά και κάθε ημέρα έχουμε και κάθε ημέρα μας λύνει.

Τον κ. Καλαμακιώτη, ο οποίος στην Παιδεία τα πάει περίφημα και μας βοηθάει και εμάς πάρα πολύ.

Τον κ. Μελά, στη Δημοτική Αστυνομία που έχει βάλει μια τάξη στην πόλη μας και την κα Αθηνά Χαρβαλάκου, Αντιδήμαρχο Οικονομικών, η οποία προσπαθεί για το καλύτερο στον Δήμο μας.

 

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Κοινοτικούς Συμβούλους για την άριστη συνεργασία και τα θετικά αποτελέσματα που έχουμε, με σκοπό τη βελτίωση της περιοχής μας καθώς και τις άξιες συνεργάτιδές μου υπαλλήλους του Δήμου, που προσφέρουν τα πάντα για την όσο δυνατόν καλύτερη λειτουργία της Κοινότητάς μας.

Σας ευχαριστώ θερμά».    

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:

Οι Βουλευτές : κ. Θ. Δρίτσας, και κ. Κ. Κατσαφάδος. Ο πρώην Βουλευτής κ. Δ. Καρύδης.

 Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.  Γ. Δαβάκης,   οι Αντιδήμαρχοι :  κα Α. Χαρβαλάκου – Γλύκα και κύριοι Γ. Μελάς, Π. Καλογερόγιαννης, Αλ. Αργουδέλης, Κ. Σιγαλάκος, Στ. Γαϊτανάρος.

Οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα  Χ. Ζηλάκου και κ. Ν. Καλαμακιώτης. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι   κυρίες  Ευαγ. Σαρρή,  Μ. Φύκια, Μ. Σταθάκη, και οι κ.κ.  Δ. Γκερλές, Η. Κατσαφάδος.  Οι Πρόεδροι της Ε΄ Κοινότητας κ.  Γ. Βοϊδονικόλας, και της Δ΄ Κοινότητας κ. Α. Πούλος.

Ο επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικου Συμβουλίου κ. Π. Κουβάτσος.

Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Γ. Αλιφραγκής, Δ. Πεφάνης, Ε. Αλεξανδρής, Ν. Παπαδόπουλος,   κα Ειρ. Δαριώτη, κ. Γ. Μοσχοβάκος , Φ. Φουστέρης, κα Μ. Γκίτσια και  κα Σ. Σιμεωνίδου. Ο σύμβουλος Δημάρχου κ. Βασίλης Καραγιάννης, η  Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δ. Αρβανίτη.

 
Είμαστε στρατευμένοι Περιφέρεια και φορείς στον μεγάλο αγώνα για την ανάπτυξη της Κρήτης, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης με θέμα τον «Απολογισμό πεπραγμένων του Περιφερειάρχη PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 16:32

Είμαστε στρατευμένοι Περιφέρεια και φορείς στον μεγάλο αγώνα για την ανάπτυξη της Κρήτης, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης με θέμα τον «Απολογισμό πεπραγμένων του Περιφερειάρχη και της Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΚ έτους 2016»

resized 1

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με τις διατάξεις του άρθρου 185 του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης) ο «Απολογισμός πεπραγμένων του Περιφερειάρχη και της Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΚ έτους 2016».

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της Περιφέρειας και της Εκτελεστικής Επιτροπής τονίζοντας τη συνεργασία της Περιφέρειας με όλους τους τοπικούς φορείς, συνεργασία που δυναμώνεται για την περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού. Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης στην ομιλία του ανέφερε:

«Για όλους εμάς στην Περιφέρεια Κρήτης η πορεία το 2016, συνεχίστηκε πάνω στην ισχυρή βούλησή μας, αφενός να εντείνουμε την προσπάθειά μας για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας και αφετέρου να ξεπεράσουμε τις διαρθρωτικές δυσχέρειες που εμποδίζουν την πραγματοποίηση των στόχων μας.

resized 2

Μέσα σε μια συγκυρία δύσκολη για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, με τις περιορισμένες θεσμικές παρεμβάσεις και τα οικονομικά δεδομένα σε εθνικό επίπεδο παγιωμένα, στην Περιφέρεια Κρήτης αντιμετωπίσαμε μια μεγάλη πρόκληση.

 

Μια πρόκληση που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο που ήδη υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια στο νησί. Στο πλαίσιο αυτό, αποτελεί προσωπική μου επιλογή να μην παραμένουμε προσκολλημένοι στα εμπόδια και τις δυσκολίες.

 

Μέσα από ένα ευρύ πλαίσιο συνεργασίας, είμαστε υποχρεωμένοι να αξιοποιήσουμε δημιουργικά και να πολλαπλασιάσουμε τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, να αναδείξουμε τις μεγάλες δυνατότητες του στελεχιακού δυναμικού των υπηρεσιών μας και με βάση αυτές να σχεδιάσουμε το αύριο.

 

Ένα αύριο που θα περικλείει στον πυρήνα του μια μεγάλη ευκαιρία. Την κατοχύρωση της θέσης της Κρήτης, ως μια από τις πρωτοπόρες Περιφέρειες στην Ελλάδα, τη Μεσόγειο και τον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο. Αυτό είναι το δικό μας όραμα. Αυτό επιτάσσει σε όλους μας, ο φυσικός πλούτος του νησιού μας, η μοναδική μας πολιτιστική κληρονομία, αυτό μας καλεί να πράξουμε η κοινωνία της Κρήτης, την οποία συνεχίζουμε να υπηρετούμε με συνέπεια, σεβασμό και κατανόηση. Ο δημόσιος απολογισμός της Περιφέρειας Κρήτης για το 2016, δεν αποτελεί μια ακόμη τυπική διαδικασία που είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε, όπως προβλέπει το αυτοδιοικητικό πλαίσιο λειτουργίας των Περιφερειών. Ο δικός μας απολογισμός, είναι αποτέλεσμα επίμονης δουλειάς, του συνόλου των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, του συνόλου της Εκτελεστικής Επιτροπής και βέβαια του συνόλου των στελεχών και εργαζομένων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, τα οποία και ευχαριστούμε δημόσια, για τον επαγγελματισμό και τη συνέπεια που επιδεικνύουν στην καθημερινή τους επαφή με τον πολίτη.

 

Τη χρονιά που πέρασε, δώσαμε μεγάλες μάχες για να πετύχουμε και να αντιμετωπίσουμε προβλήματα μεγάλα, στους περισσότερους τομείς της καθημερινότητάς μας.

resized 3

Ανταποκριθήκαμε στις μείζονες κοινωνικές ανάγκες, βελτιώσαμε περισσότερο τη λειτουργία των υπηρεσιών μας, εξοικονομήσαμε πόρους μειώνοντας τα λειτουργικά μας έξοδα, αξιοποιήσαμε τα διαθέσιμα κονδύλια, αλλά και διεκδικήσαμε αποφασιστικά πρόσθετες χρηματοδοτήσεις, προκειμένου να θέσουμε την Κρήτη, ξανά σε τροχιά ανάκαμψης.

Στον απολογισμό, με βάση τα στοιχεία που έχετε στα χέρια σας, περικλείουμε ένα χρόνο επίπονης δουλειάς με ποσοτικοποιημένα τα αποτελέσματα μιας μεγάλης και δύσκολης προσπάθειας όλων. Μιας προσπάθειας που στηρίχθηκε στην άψογη συνεργασία με τις Παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι οποίες αποτελούν για εμάς, τους βασικούς μοχλούς για τη συγκρότηση και τη λειτουργία του περιφερειακού αντιπροσωπευτικού συστήματος, καθώς εκπροσωπούν άμεσα τους πολίτες του τόπου.

 

Στις επιμέρους ενότητες παρατίθεται αναλυτική καταγραφή των πολιτικών που εφαρμόσαμε, των έργων που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε στον τομέα του περιβάλλοντος, της ενέργειας, της εκπαίδευσης, της υγείας και της κοινωνικής πολιτικής, της επιχειρηματικότητας, στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την καινοτομία.

 

Ο απολογισμός της Περιφέρειας Κρήτης για το 2016 «είναι πολλών ανθρώπων έργα», καθώς προέκυψε μέσα από νέα αντίληψη για τη διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων. Μια αντίληψη που φέρνει τον πολίτη μπροστά, που τον κάνει συμμέτοχο.

 

Για τη χρονιά που διανύουμε οι στόχοι μας έχουν τεθεί ακόμα πιο ψηλά. Μέσα στο 2017 θα επιδιώξουμε τη δρομολόγηση καθοριστικών εξελίξεων για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης. Είμαστε έτοιμοι να χρηματοδοτήσουμε έργα υποδομής απ΄ τα Χανιά ως τη Σητεία, να βελτιώσουμε υφιστάμενες υποδομές και σίγουρα να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία με όλους τους Δήμους του νησιού, με τα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα, τα Επιμελητήρια και τις επαγγελματικές

ενώσεις, για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις προκλήσεις των ημερών, τις δοκιμές και τις δοκιμασίες.

 

Στην Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε ένα σχέδιο τοπικό, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Ένα σχέδιο που βασίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας. Σε όλα εκείνα που κάνουν την Κρήτη μας ιδιαίτερη. Τον φυσικό μας πλούτο, τα μοναδικά μας προϊόντα, το ανθρώπινο δυναμικό μας. Κυρίως, όμως, στις αρχές και τις αξίες των Κρητικών.

 

Παραμένουμε στρατευμένοι στο μεγάλο αγώνα για την Κρήτη που ζούμε και αγαπούμε. Η χρονιά που πέρασε ήταν παραγωγική και δημιουργική. Η χρονιά που διανύουμε μας σημάδεψε με μεγάλες απουσίες, με μια μεγάλη απώλεια. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να πετύχουμε και θα το καταφέρουμε για το καλό της Κρήτης».

 
Υπογραφή Πλαισίου Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και ΥΠΕΘΑ Ρ. Δούρου: «Πρόκειται για Συμφωνία η οποία θα είναι η πυξίδα συμπόρευσής μας για τα επόμενα χρόνια» PDF Εκτύπωση E-mail
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2017 12:18

Υπογραφή Πλαισίου Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και ΥΠΕΘΑ

 

Ρ. Δούρου: «Πρόκειται για Συμφωνία η οποία θα είναι η πυξίδα συμπόρευσής μας για τα επόμενα χρόνια»

Πλαίσιο Συνεργασίας

Ανοίγει νέο κεφάλαιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Ενόπλων Δυνάμεων, με την υπογραφή του Πλαισίου Συνεργασίας για την επαύξηση της διαλειτουργικότητάς τους από την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, Κοσμά Παπαχρυσοβέργη, του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Νεότητας, Εύης Αποστολάκη καθώς και της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννας Τσούπρα.

 

Συγκεκριμένα, στόχος είναι η αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ΥΠΕΘΑ -Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Γενικά Επιτελεία των Κλάδων (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ), Γενική Γραμματεία Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης / Διεύθυνση Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΓΔΟΣΥ / ΔΙΔΕΑΠ)- με όρους αποτελεσματικότητας, αποφυγής επικαλύψεων και με έμφαση στην περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων.

Σκοπός του Πλαισίου Συνεργασίας είναι ο γενικός καθορισμός αρχών, μεθόδων και διαδικασιών για την εμβάθυνση της συνεργασίας των συνεργαζόμενων φορέων προκειμένου να δρουν συνεκτικά, αποτελεσματικά και επαρκώς για την επίτευξη των στρατηγικών και επιχειρησιακών τους στόχων. Εστιάζει δε σε συγκεκριμένες ενέργειες και δράσεις που αφορούν στους παρακάτω άξονες συνεργασίας: ψηφιακή πολιτική, υποδομές ποιότητας, συγχρηματοδοτούμενα έργα ΕΣΠΑ, διαχείριση αποθεμάτων (Logistics), πολιτισμός.

Ειδικότερα, ακολουθούν ενδεικτικές δράσεις ανά άξονα συνεργασίας:

 1. Ψηφιακή Πολιτική:

 • Συνεκμετάλλευση λογισμικού ανοιχτού κώδικα μέσω ανταλλαγής εμπειριών και ανάπτυξης εφαρμογών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

 • Έλεγχοι διείσδυσης (penetration testing) και εκπόνηση της πολιτικής ασφαλείας (security policy).

 1. Υποδομές Ποιότητας:

 • Ανταλλαγή Τεχνογνωσίας στις Προμήθειες Υλικού - Υπηρεσιών Διττής Χρήσης (dual use - μη αμυντικού υλικού).

 • Συνεργασία επί της σύνταξης τεχνικών προδιαγραφών.

 • Συνεισφορά ΓΕΕΘΑ στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Ποιότητας στην έδρα της Περιφέρειας.

 1. Συγχρηματοδοτούμενα έργα ΕΣΠΑ:

 • Πρόληψη καιρικών φαινομένων. Συνεργασία είτε στο πλαίσιο του γενικότερου Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ», είτε μεμονωμένα με Περιφέρεια Αττικής. Οι δράσεις στις οποίες θα αναζητηθεί συνεργασία θα πρέπει να ευθυγραμμίζονται με τον εκπονούμενο περιφερειακό σχεδιασμό για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και με τα υπό ανάθεση Περιφερειακά σχέδια για την πρόληψη και διαχείριση κινδύνων στην Αττική.

 • Έρευνα - Καινοτομία. Συνεργασία για τη συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το “Horizon 2020”.

 1. Διαχείριση Αποθεμάτων (Logistics):

 • Κοινές δράσεις (ενημέρωσης, εκπαίδευσης, συνεργειών) σε θέματα διαχείρισης αποθεμάτων (logistics).

 1. Πολιτισμός:

 • Δράσεις συνεργασίας με τελικούς αποδέκτες τους οπλίτες.

 • Δράσεις συνεργασίας με την αξιοποίηση των μουσικών συνόλων του στρατού σε εκδηλώσεις για τους πολίτες της Περιφέρειας Αττικής.

Η Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Βρισκόμαστε εδώ μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Δημήτρη τον Βίτσα και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, για την υπογραφή της Προγραμματικής Συμφωνίας. Συμφωνία η οποία πρόκειται να είναι η πυξίδα συμπόρευσής μας για τα επόμενα χρόνια. Και μιλώ για τη συμπόρευση δύο σημαντικών φορέων της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ενός κρίσιμης σημασίας υπουργείου, του 4ου τη τάξει, και της Περιφέρειας Αττικής. Δύο φορέων που εκπροσωπούν την κεντρική κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δύο φορέων που καλούνται καθημερινά να παίξουν σοβαρό ρόλο για την καλύτερη και προσφορότερη λειτουργία τους στη βάση της αμοιβαιότητας, της ισότιμης συμμετοχής στις πρωτοβουλίες, σε κρίσιμους τομείς, όπως οι κτιριακές υποδομές, η ψηφιακή πολιτική, τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, κ.α.».

Η ίδια υπογράμμισε ότι το Πλαίσιο Συνεργασίας εγγράφεται σε μία ήδη υπάρχουσα επιτυχημένη συνεργασία, με τέτοιο τρόπο ώστε να την αναβαθμίζει και να την εμβαθύνει: «Την αναβαθμίζει μεθοδολογικά και την εμβαθύνει ποιοτικά. Μέσα από τις συνέργειες που προκύπτουν από το περιεχόμενο της συμφωνίας, είναι σίγουρο ότι στο άμεσο μέλλον θα μπορούμε να μιλάμε για σοβαρή, ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων στους πολίτες υπηρεσιών. Είναι η περίπτωση «η ισχύς εν τη ενώσει», σύμφωνα με το γνωστό ρητό. Αυτό ακριβώς πράττουμε σήμερα.».

 


Σελίδα 1 από 2595
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση