ATTICANEWS.GR

Member Area
ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Βραβεία διαγωνισμού ρομποτικής
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τρίτη, 12 Σεπτέμβριος 2017 17:42

Βραβεία διαγωνισμού ρομποτικής.

Βραβεία διαγωνισμού ρομποτικής

Η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, εκδήλωση επιβράβευσης της προσπάθειας παιδιών ηλικίας 9 - 16 ετών από διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα, φορείς και συλλογικότητες, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ρομποτικής First Lego League. Την εκδήλωση, που έλαβε χώρα την ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, συντόνισε η Περιφερειακή Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Αττικής, Αγγελική Λεβέντη.

Την Περιφερειάρχη Αττικής, εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Αντιπλημμυρικών Έργων, Νάσος Αναγνωστόπουλος. Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις ομάδες των παιδιών, δίνοντας έμφαση στον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού, ο οποίος βασίστηκε στις αρχές της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών και κυρίως στις αξίες του ευγενούς ανταγωνισμού και της άμιλλας, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, του επαγγελματισμού και της συνέργειας, μέσα σε κλίμα χαράς, διασκέδασης και παιχνιδιού.

Από την πλευρά της η Αγγελική Λεβέντη τόνισε, μεταξύ άλλων, τη σημασία της προσπάθειας των ομάδων ανεξάρτητα από τη διάκριση ή μη, όπως και τη συμβολή των γονέων μέσα από τη στήριξη της προσπάθειας των παιδιών.

 
«Ζωγραφίζοντας με τη δύναμη της ψυχής του…» ● Η έκθεση ζωγραφικής του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη, του καλλιτέχνη που ζωγραφίζει με το στόμα, θα διαρκέσει έως και τις 14 Σεπτεμβρίου
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Δευτέρα, 11 Σεπτέμβριος 2017 16:54

«Ζωγραφίζοντας με τη δύναμη της ψυχής του…»

● Η έκθεση ζωγραφικής του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη, του καλλιτέχνη που ζωγραφίζει με το στόμα, θα διαρκέσει έως και τις 14 Σεπτεμβρίου

resized iliadis-ekthesi 8

Ένα μάθημα ζωής πήραν όσοι παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης του διακεκριμένου ζωγράφου Τριαντάφυλλου Ηλιάδη, ο οποίος ζωγραφίζει με το στόμα, ενώ στον χαιρετισμό του μετέδωσε στο κοινό ισχυρά μηνύματα αγωνιστικότητας, θάρρους και αισιοδοξίας. Μίλησε για τη δύναμη της ψυχής του και πως αυτή τον βοήθησε να πετάξει τα βάρη της αναπηρίας του και να αξιοποιήσει τις δυνάμεις δημιουργίας που του έδινε η ψυχή του.

resized iliadis-ekthesi 1

Πρόκειται για την έκθεση του ζωγράφου Τριαντάφυλλου Ηλιάδη, που φιλοξενεί αυτές τις μέρες ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στο Μουσείο Προσφύγων στη Πολιτιστική Γειτονιά, ο οποίος παρά τις κινητικές του δυσκολίες κάνει πραγματικά θαύματα. Ο καλλιτέχνης, εκφράζοντας αρχικά τις ευχαριστίες του στους διοργανωτές της έκθεσης, μίλησε για τις εμπειρίες του από την ιδιαίτερη κατάσταση της αναπηρίας του αλλά και για τον αγώνα του.

resized iliadis-ekthesi 2

Ο κ. Ηλιάδης εξήγησε στο κοινό πως ένα πληγωμένο ψυχικά παιδί από την αναπηρία του, ξεπέρασε με την ψυχική του δύναμη τη ρατσιστική απαξίωση και κατάφερε να γίνει ένας διακεκριμένος ζωγράφος και ένα ισότιμο μέλος της κοινωνίας. «Το ψυχικό σθένος με βοήθησε να ξεπεράσω την ατυχία μου. Να νιώθετε αισιόδοξοι και δυνατοί για να δώσετε πολλά στην κοινωνία», είπε ο κ. Ηλιάδης απευθυνόμενος στο κοινό που παρακολούθησε τα εγκαίνια της έκθεσής του και τον είδε να ζωγραφίζει, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στην έκθεση από τον ίδιο τον ζωγράφο.

resized iliadis-ekthesi 3

Την έκθεση προλόγισε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Συκεών και υπεύθυνη της Πολιτιστικής Γειτονιάς Ειρήνη Καγιαμπίνη, τονίζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα ουσιαστικά μηνύματα ζωής που μεταφέρει.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος απένειμε και τιμητική πλακέτα στο ζωγράφο για το έργο του, παρουσία του συνταγματάρχη Πυροβολικού Τριαντάφυλλου Μποχώρη εκπροσωπώντας τον διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού στρ. Δημ. Μπίκο.

resized iliadis-ekthesi 4

«Ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης, παρά το εμφανές πρόβλημά του, δεν το έβαλε κάτω, δίνοντας καθημερινά τη μάχη για τη ζωή. Είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας και ειδικά για τη νέα γενιά. Το παράδειγμα, λοιπόν, του Τριαντάφυλλου δεν μας επιτρέπει να εγκαταλείπουμε καμία μάχη όσες δυσκολίες και αν έχουμε να αντιμετωπίσουμε, όσα προβλήματα και αν έχουμε να αντιμετωπίσουμε και έχουμε καθήκον πρώτα στον εαυτό μας αλλά και στην οικογένειά μας και στην κοινωνία και σε όποιο μετερίζι μας έχει ορίσει ο λαός να δίνουμε τη μάχη μέχρι να πετύχουμε το άριστα όπως το έχει πετύχει και ο Τριαντάφυλλος στη ζωγραφική του», ανέφερε στον χαιρετισμό ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

resized iliadis-ekthesi 5

INFO:

-Διάρκεια έκθεσης: 8-14 Σεπτεμβρίου 2017

-Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 5 μ.μ. -8 μ.μ., Σάββατο 10 π.μ.-1 μ.μ.

 

resized iliadis-ekthesi 6

resized iliadis-ekthesi 7

resized iliadis-ekthesi 9

 
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΑΠΘ ΣΤΗΝ 82η ΔΕΘ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Κυριακή, 10 Σεπτέμβριος 2017 13:39
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΑΠΘ ΣΤΗΝ 82η ΔΕΘ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

resized TSOU0029 Photopress Yannis Tsouflidis

Στη συγκλονιστική ακαδημαϊκή δουλειά που έχει γίνει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστας Γαβρόγλου με αφορμή τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΑΠΘ που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017, στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Άλλωστε, το περίπτερο του ΑΠΘ στη ΔΕΘ επισκέφθηκε χθες ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας όπου συνομίλησε με φοιτητικές ομάδες του ιδρύματος. 

resized TSOU0119 Photopress Yannis Tsouflidis

«Είναι τιμή να εγκαινιάζω σήμερα το περίπτερο του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας μας, του ΑΠΘ, ενός πανεπιστημίου που έχει όλες τις ειδικότητες. Στο ΑΠΘ έχει γίνει μια συγκλονιστική ακαδημαϊκή δουλειά και η εμπειρία μου είναι από πολλά άλλα πανεπιστήμια, δεν το λέω για λόγους κολακείας». Ο κ. Γαβρόγλου αναφερόμενος στις φοιτητικές ομάδες του ΑΠΘ δήλωσε ότι «Η Πολιτεία πρέπει να επιβραβεύσει αυτά τα παιδιά» και επισήμανε ότι «το ΑΠΘ έχει εξαιρετικές σπουδές και έρευνα όχι μόνο στις τεχνολογικές αλλά και στις ανθρωπιστικές επιστήμες και στις τέχνες».

 resized TSOU0300 Photopress Yannis Tsouflidis

Στην πλούσια δραστηριότητα του ΑΠΘ που είναι αδύνατο να παρουσιαστεί στον περιορισμένο χώρο ενός περιπτέρου αναφέρθηκε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής κ. Περικλής Μήτκας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων. «Ένα πανεπιστήμιο το κάνουν μεγάλο οι άνθρωποι του, η δημιουργικότητα τους, οι ιδέες τους, η φαντασία τους και οι δυνατότητες που δίνει το ίδρυμα να διοχετεύουν αυτή τη φαντασία και τη δημιουργικότητα σε κανάλια τέχνης, πολιτισμού, μηχανικής, σε προϊόντα και υπηρεσίες οι οποίες προάγουν την κοινωνία, αναπτύσσουν την οικονομία, βοηθούν την ανθρωπότητα. Αυτό φιλοδοξεί να συνεχίσει να κάνει το ΑΠΘ, να είναι ένα άριστο δημόσιο πανεπιστήμιο με διεθνή ακτινοβολία».

 resized TSOU0352 Photopress Yannis Tsouflidis

Αναφερόμενος στα πρότζεκτ του ΑΠΘ που εκτίθενται στο περίπτερο του, στη ΔΕΘ, είπε ότι «είναι προϊόντα των φοιτητικών ομάδων του ΑΠΘ οι οποίες αυτοοργανώνονται, καθοδηγούνται από τους Καθηγητές τους, προοδεύουν, βραβεύονται σε διεθνείς διαγωνισμούς, ανεβάζουν το όνομα του ΑΠΘ στον κόσμο και μας κάνουν όλους περήφανους».

 resized TSOU0383 Photopress Yannis Tsouflidis

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν οι Αναπληρωτές Πρύτανη, Κοσμήτορες, Πρόεδροι Τμημάτων, πολλά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, εκπρόσωποι των Αρχών και των φορέων της πόλης.

 resized TSOU0426 Photopress Yannis Tsouflidis

(φωτογραφίες από τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΑΠΘ που πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου)

Ο εκθεσιακός χώρος του ΑΠΘ στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο περίπτερο 14, stand22. 

 resized TSU 0115

resized TSU 0123

resized TSU 0136

(φωτογραφίες από τη χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα στο περίπτερο του ΑΠΘ στην 82η ΔΕΘ)

 

 
Ένας ακόμη “σταθμός” στη διεθνή ακαδημαϊκή προσπάθεια του Αιγαίου! - Συγχαρητήρια Επιστολή Δημάρχου Χίου για τη διεθνή διάκριση του Πανεπιστημίου Αιγαίου
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Παρασκευή, 08 Σεπτέμβριος 2017 12:26

Ένας ακόμη “σταθμός” στη διεθνή ακαδημαϊκή προσπάθεια του Αιγαίου! - Συγχαρητήρια Επιστολή Δημάρχου Χίου για τη διεθνή διάκριση του Πανεπιστημίου Αιγαίου

maxresdefault

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συμπεριλαμβάνεται από τη φετινή χρονιά - και για πρώτη φορά από την ίδρυσή του - στα αποτελέσματα της διεθνούς κατάταξης των Πανεπιστημίων  World University Rankings που διενεργούν ετησίως και ανακοινώνουν  οι έγκυροι βρετανικοί Times Higher Education (THE) 

https://www.timeshighereducation.com/

Academic & University News | Times Higher Education (THE)

Πρόκειται για μια ξεχωριστή και απαιτητική διεθνή κατάταξη, από τις ιδιαίτερα αξιόπιστες και ευρύτατα αξιοποιούμενες.

 Η θέση που έλαβε φέτος το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μεταξύ 601-800 στον κόσμο των Πανεπιστημίων, ανάμεσα στα πάνω από 1.100 ιδρύματα που συνολικά περιέλαβε η φετινή κατάταξη, 6ο ανάμεσα στα 7 ελληνικά Πανεπιστήμια που περιλαμβάνονται φέτος, σε σχέση με τις δεκάδες χιλιάδες Πανεπιστημίων που λειτουργούν σε όλον τον κόσμο, αποτελεί έναν ακόμη σταθμό στην αποτύπωση της ανοδικής ακαδημαϊκής πορείας του Αιγαίου και φέρνει το δημόσιο πολυνησιωτικό Πανεπιστήμιο Αιγαίου πιο ψηλά στην εθνική και διεθνή ακαδημαϊκή επικαιρότητα.

 Μέριμνά μας θα συνεχίσει να είναι, κατά το ακαδημαϊκό έτος που άρχισε πριν από λίγες μέρες, η αδιάκοπη προσπάθεια, με στοχοπροσήλωση και αποτελεσματικότητα, για περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου μας ακόμη και σε περίοδο κρίσης, αλλά και η αποτύπωση της προσπάθειας αυτής - και των αποτελεσμάτων της - στις διεθνείς ακαδημαϊκές κατατάξεις.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ  Χ Ι Ο Υ

Κύριε Πρύτανη,

 

Η εισαγωγή του Πανεπιστημίου Αιγαίου στα αποτελέσματα της διεθνούς κατάταξης των Πανεπιστημίων World University Rankings αποτελεί μια παγκόσμια αναγνώριση των προσπαθειών του Πανεπιστημίου στο πεδίο της ακαδημαϊκής προσφοράς και έρευνας. Η διάκριση αυτή γίνεται ακόμα πιο σημαντική, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας αλλά και της λειτουργίας του Πανεπιστημίου στην ακριτική Ελλάδα. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου απέδειξε ότι με σχέδιο, στόχους και υπομονή μπορούν να επιτευχθούν τα πάντα.

Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους υπεύθυνους για τη διάκριση αυτή, πρώτιστα εσάς τον ίδιο ως Πρύτανη του Πανεπιστημίου, τα μέλη ΔΕΠ, το Διοικητικό προσωπικό αλλά και τους ίδιους τους φοιτητές, για τις προσπάθειές τους, το μεράκι και την αγάπη που δείχνετε στο Πανεπιστήμιο, γνωρίζοντας ότι τίποτα δεν επιτυγχάνεται χωρίς κόπο. Οι προσπάθειές σας έχουν τοποθετήσει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο υψηλότερο επίπεδο της ακαδημαϊκής Κοινότητας. Εύχομαι ακόμα περισσότερες διακρίσεις στο μέλλον.

 

 

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Χίου

 

 

Εμμανουήλ Βουρνούς

 

 


Σελίδα 2 από 492

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χαμογελαστή πρεμιέρα για την Ταινία Emoji - 21 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους
Χαμογελαστή πρεμιέρα για την Ταινία Emoji - 21 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους
ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ EMOJI Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα Αθήναιον, ...

Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού.
Μεγαλειώδης η συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου στο 23ο Φεστιβάλ του Δήμου Παπάγου - Χολαργού. Μια μαγική βραδιά έζησαν ...