ATTICANEWS.GR

Member Area
ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Γιώργος Νταλάρας - Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΝΤΟΣ ΜΟΥ // Νέο Τραγούδι Μουσική: Γιώργος Σαμπάνης Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2017 18:59

Cover SingleΝΤΑΛ

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

«Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΝΤΟΣ ΜΟΥ»

Μουσική: Γιώργος Σαμπάνης
Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη

 

Μετά τις «Κλειδαριές», ο Γιώργος Νταλάρας χαρίζει τη μοναδική φωνή του

στο ζεϊμπέκικο «Η Θάλασσα Εντός Μου»

 

Η αειθαλής φωνή του Γιώργου Νταλάρα, αφού συναντήθηκε επιτυχημένα με την κλασική ροκ χροιά του Μπάμπη Στόκα στις «Κλειδαριές», ντύνει τώρα με ανεπανάληπτο τρόπο, ένα γεμάτο δύναμη και συναίσθημα ζεϊμπέκικο, που είχε πολλά χρόνια να εμφανιστεί όμοιό του!

 

Έμπνευση για τους υπέροχους στίχους της Ελεάνας Βραχάλη ήταν το βιβλίο της «Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας» (εκδ. Καστανιώτης). Μαζί με τον επί πολλά χρόνια ταλαντούχο συνεργάτη και φίλο της συνθέτη Γιώργο Σαμπάνη, έγραψαν για τον Γιώργο Νταλάρα και τον Μπάμπη Στόκα έντεκα μουσικά διαμάντια, που αποκαλύπτουν σιγά σιγά τη λάμψη τους: πρώτα τη μπαλάντα «Κλειδαριές», που αγκαλιάστηκε αμέσως με πολλή αγάπη από τους εραστές του ποιοτικού ελληνικού τραγουδιού, τώρα το ζεϊμπέκικο «Η Θάλασσα Εντός Μου» και έπεται συνέχεια…  

 

Οι τέσσερίς τους βρίσκονται όλους αυτούς τους μήνες στο στούντιο, ετοιμάζοντας τοολοκληρωμένο άλμπουμ «Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας», μια μεγάλη μουσική συνάντηση που αναμένεται με προσμονή να κυκλοφορήσει σύντομα από την Cobalt Music.

 

 

 ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ #1 ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE

https://www.youtube.com/watch?v=wcpEsOJPjZM 

 
ΛΟΥΚΑΣ ΓΙΩΡΚΑΣ «ΔΕΝ ΠΑΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ» Νέο Single Μουσική: Avi Ohayon Στιχοι: Βίκυ Γεροθόδωρου
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2017 15:29

ΛΟΥΚΑΣ ΓΙΩΡΚΑΣ

«ΔΕΝ ΠΑΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ»

Νέο Single

 

Μουσική: Avi Ohayon

Στιχοι: Βίκυ Γεροθόδωρου

 image015

Ακούστε το καινούργιο τραγούδι του αγαπημένου νεαρού λαϊκού τραγουδιστή

που κυκλοφορεί από την Cobalt Music!

 

Ανανεωμένος, πολύ χαρούμενος, με καθαρό μυαλό & έτοιμος για δουλειά (αντίθετα με τον τίτλο του single), ο Λούκας Γιώρκας κυκλοφορεί σήμερα το νέο του τραγούδι «Δεν Πάω Στη Δουλειά», μετά την επίσημη ένταξή του πριν λίγες μέρες στο δυναμικό της νέας του δισκογραφικής οικογένειας & μητέρας των μεγάλων επιτυχιών Cobalt Music.

 

Το χορευτικό τραγούδι «Δεν Πάω Στη Δουλειά» με τον ερωτικό στίχο-ατάκα της Βίκυς Γεροθόδωρου, προορίζεται να ξεσηκώσει τους οπαδούς της κεφάτης λαϊκής μουσικής σε όλη την Ελλάδα, που ξεχωρίζουν τον γοητευτικό νεαρό ερμηνευτή για την ωραία λαϊκή φωνή και για τον καθαρό χαρακτήρα του.

 

Το νέο single «Δεν Πάω Στη Δουλειά» του Λούκα Γιώρκα κυκλοφορεί από την Cobalt Music.

 

 ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ #1 ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ COBALT MUSIC ΣΤΟ YouTube: 

https://www.youtube.com/watch?v=jtSwTopyFfQ

 
ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ «ΥΠΟΜΟΝΗ» Μουσική: Γιώργος Σαμπάνης Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη - Νέο Τραγούδι
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2017 15:17

ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ

«ΥΠΟΜΟΝΗ»

Μουσική: Γιώργος Σαμπάνης
Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη

 Cover Single

Μετά τις «Κλειδαριές», ο Μπάμπης Στόκας ερμηνεύει συγκλονιστικά

την ροκ μπαλάντα «Υπομονή»

 

Η κλασική ροκ χροιά του Μπάμπη Στόκα, αφού συναντήθηκε επιτυχημένα με τη μοναδική φωνή του Γιώργου Νταλάρα στις «Κλειδαριές», ζωντανεύει τώρα συγκλονιστικά, όπως μόνο αυτός μπορεί, το ερωτικό δράμα πίσω από τους σπαρακτικούς στίχους της ροκ μπαλάντας «Υπομονή», ένα τραγούδι instant-classic, από αυτά που εμφανίζονται μια φορά στα δέκα χρόνια!

 

«Κι όλοι μου λένε, υπομονή·

μια λέξη μόνο, πονάει πολύ […]

 

Στα όνειρα εμπόδιο η ζωή·

και μόνο αυτή.

Και ξύπνησα.»

 

Έμπνευση για τους ποιητικούς στίχους της Ελεάνας Βραχάλη ήταν το βιβλίο της «Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας» (εκδ. Καστανιώτης). Μαζί με τον επί πολλά χρόνια ταλαντούχο συνεργάτη και φίλο της συνθέτη Γιώργο Σαμπάνη, έγραψαν για τον Γιώργο Νταλάρα και τον Μπάμπη Στόκα έντεκα μουσικά διαμάντια, που αποκαλύπτουν σιγά σιγά τη λάμψη τους: πρώτα τη μπαλάντα «Κλειδαριές», που αγκαλιάστηκε αμέσως με πολλή αγάπη από τους εραστές του ποιοτικού ελληνικού τραγουδιού, τώρα τη ροκ μπαλάντα «Υπομονή» για τον Μπάμπη Στόκα & το ζεϊμπέκικο «Η Θάλασσα Εντός Μου» για τον Γιώργο Νταλάρα, και έπεται συνέχεια…  

 

Οι τέσσερίς τους βρίσκονται όλους αυτούς τους μήνες στο στούντιο, ετοιμάζοντας τοολοκληρωμένο άλμπουμ «Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας», μια μεγάλη μουσική συνάντηση που αναμένεται με προσμονή να κυκλοφορήσει σύντομα από την Cobalt Music.

 

 ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ #1 ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE

 https://www.youtube.com/watch?v=WwexcohjJPY&list=PLTFQVfZ4bBSVIPv5s-7bCyA38AjSMAMc4&index=2

 
Ελένη Βιτάλη & Περσεφόνη | Γραμμές Παράλληλες | Δύο γυναικείες φωνές σε ένα εξαιρετικό ντουέτο
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2017 14:35
Ελένη Βιτάλη & Περσεφόνη
Γραμές Παράλληλες

 

Δύο γυναικείες φωνές,  σε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους, σαν «γραμμές παράλληλες», τραγουδούν μια εξαιρετική λαϊκή μελωδία, με μελαγχολικό, νοσταλγικό στίχο!
 
Ο δίσκος της Περσεφόνης που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2016, ονομάζεται «Γραμμές Παράλληλες», και περιέχει δέκα ολοκαίνουριες συνθέσεις σε στίχο και μουσική της ιδίας, τρεις εκ των οποίων με τη συμμετοχή της Ελένης Βιτάλη. 

Στις συνθέσεις αυτές κυριαρχεί  το έντεχνο στοιχείο αλλά δεν λείπουν οι επιρροές από όλο το φάσμα του ποιοτικού ελληνικού τραγουδιού, με το ιδιαίτερο, βαθύ ηχόχρωμα της φωνής της.

 Συνθέσεις με στοιχεία rock και blues, μελωδικά τανγκό, νοσταλγικά λαϊκάκαι ζεϊμπέκικα που θυμίζουν παλιό σινεμά και συγκλονιστικές έθνικ μελωδίες με άρωμα Ανατολής εναλλάσσονται σε αυτό το πολυμορφικό έργο που αποτελεί κατάθεση ψυχής για την Περσεφόνη. 

Στον δίσκο αυτό δύο τραγούδια («Πάλι Μπήκες στην Καρδιά μου», «Το Ψέμα») ερμηνεύονται από την Ελένη Βιτάλη ενώ το album κλείνει με τοομώνυμο τραγούδι, ένα vintage λαϊκό που απογειώνεται από τοσυγκλονιστικό ντουέτο Βιτάλη-Περσεφόνης!

***

Το καλοκαίρι η Περσεφόνη μας παρουσίασε το πρώτο της single με τίτλο«Ήρθες Ξανά». Μια γλυκιά μελωδία με την εναλλαγή από ακουστικές και ηλεκτρικές κιθάρες να έχουν ως αποτέλεσμα το πάντρεμα του κλασσικού με το μοντέρνο, και τη δημιουργία ενός πολύ προσωπικού ήχου που αποτελεί την υπογραφή της Περσεφόνης.

Το φθινόπωρο, επ’ ευκαιρία της κυκλοφορίας του δίσκου της, παρουσίασε το δεύτερο της single με τίτλο «Θυμάσαι». Σε στίχους και μουσική της ιδίας, πρόκειται για ένα μελωδικό τραγούδι με rock επιρροές, σκοτεινούς στίχους και μελαγχολικά περάσματα από ηλεκτρικές κιθάρες  που συνθέτουν έναν ιδιαίτερα συγκινητικό και vintage ήχο.

***
Η Περσεφόνη σήμερα μας παρουσιάζει το «κόσμημα» του δίσκου της, τοομώνυμο τραγούδι που αποτελεί και το απώγειο της δημιουργικής έμπνευσης της Περσεφόνης!

Το τραγούδι «Γραμμές Παράλληλες», σε μουσική και στίχους της ιδίας, είναι μια πολύ ξεχωριστή δημιουργία, που σίγουρα σηματοδοτεί την κορύφωση του συνθετικού και ερμηνευτικού της έργου.

Ένα «κλασσικό» λαϊκό τραγούδι στο οποίο η αγαπημένη φωνή της Ελλάδας,Ελένη Βιτάλη, ενώνεται με την ιδιαίτερη φωνή της Περσεφόνης και ερμηνεύουν ένα ντουέτο που θυμίζει «άλλες εποχές».


Η Ελένη Βιτάλη και η Περσεφόνη με το τραγούδι αυτό σφραγίζουν την άψογη καλλιτεχνική συνεργασία τους για τον δίσκο «Γραμμές Παράλληλες», μέσω του οποίου αναδείχθηκε η Περσεφόνη μία από τις πλέον ανερχόμενες ερμηνεύτριες και τραγουδοποιούς του ποιοτικού ελληνικού τραγουδιού!

 

 


Σελίδα 10 από 592
1.500 παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία │ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
1.500 παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία │ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
7ο Φεστιβάλ Χορωδιών στο Μέγαρο Μουσικής Χίλια πεντακόσια παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία   Η ...

Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο,  Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του; Ο Κουέντιν Ταραντίνο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση