ATTICANEWS.GR

Member Area
ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Η Aqua Vista Hotels συστήνει την Aqua Gallery, τον δικό της χώρο Τέχνης
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Πέμπτη, 27 Απρίλιος 2017 18:57

Η Aqua Vista Hotels συστήνει την Aqua Gallery, τον δικό της χώρο Τέχνης

resized Art Hotel 03

Με στόχο την προβολή του ελληνικού πολιτισμού σε κάθε του έκφανση η Aqua Vista Hotels φέτος συστήνει έναν ολοκληρωμένο χώρο Τέχνης που αποσκοπεί στην ανάδειξη Ελλήνων καλλιτεχνών και του έργου τους. Ανοιχτή όλο το εικοσιτετράωρο, ακολουθώντας τη λογική των ξενοδοχείων, η Aqua Gallery δεν θα μπορούσε παρά ναφιλοξενείται στο Art Hotel, ένα ξενοδοχείο αφιερωμένο στις τέχνες όπως άλλωστε μαρτυρά και το όνομά του.

resized 1st Athanasios Bathas  Falling Tree s

Το Art Hotel αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της Τέχνης, οι οποίοι μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους περιτριγυρισμένοι από σημαντικά έργα σε ένα περιβάλλον όπου οι συζητήσεις γύρω από τα καλλιτεχνικά δρώμενα κυριαρχούν. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ξενοδοχείου όπου στεγάζεται η Aqua Gallery θα παρουσιαστούν τη φετινή σεζόν τρεις ομαδικές εικαστικές εκθέσεις με την πρώτη να εγκαινιάζεται την Κυριακή 7 Μαΐου, στις 19.00.

resized 2nd Παντελεων Μπλε Χρωμα s

Με τίτλο «From Athens to SantoriniGreeks artiststrips» η πρώτη έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον χώρο Τέχνης Ηώς και την ιστορικό Τέχνης και επιμελήτρια Μαρίνα Κανακάκη. Μια πλειάδα Ελλήνων καλλιτεχνών θα παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικά έργα τους που θα παρασύρουν τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι στα μονοπάτια της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής σκηνής.

resized 3rd Αποστολου Μαγδα ατιτλο s

Τον Ιούνιο του 2017 η Aqua Gallery συνδιοργανώνει με την ΕPsilon Art Gallery την ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Η Τέχνη Ταξιδεύει...», την οποία επιμελείται η ζωγράφος Εύη Παντελέων. Έργα 23 Ελλήνων ζωγράφων, τα περισσότερα από τα οποία δημιουργήθηκαν για τη συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζονται στο κοινό αναδεικνύοντας τις θετικές προεκτάσεις της Τέχνης για τη ζωή όλων μας. Διαφορετικές τεχνοτροπίες και καλλιτεχνικά ύφη συναντώνται σε μια γιορτή για τη ζωγραφική σηματοδοτώντας την αρχή του καλοκαιριού. 

resized Art Hotel 01

Η τρίτη και τελευταία για τη φετινή σεζόν ομαδική έκθεση που φέρει τον τίτλο «Think of Me» διοργανώνεται από τον Δημήτρη Λαζάρου υπό την επιμέλεια του Κωνσταντίνου Βαφειάδη. Τα έργα μας καλούν να ξεφύγουμε από Εγώ και να σκεφτούμε την ύπαρξή μας ως Άλλος αναζητώντας τις διαστάσεις της συνείδησής μας και της ψυχολογικής μας πραγματικότητας.

Οι εκθέσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της πλατφόρμας εικαστικών δράσεων #Restart που ενοποιεί χώρους πολιτισμού της Αθήνας και των ελληνικών νησιών και την οποία συντονίζει η γλύπτρια και Art Manager της Aqua Vista Hotels Κέλλυ Αθανασιάδου.

Με αφορμή τη νέα δράση του Oμίλου, η κυρία Σοφία Ματζουράνη, Business Development Manager της Aqua Vista Hotels δήλωσε σχετικά: «Αναζητώντας κάθε φορά αυτό που θα κάνει ένα ξενοδοχείο να ξεχωρίζει, η Τέχνη δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί το επόμενο βήμα της Aqua Vista Hotels. Η Aqua Gallery, πουξεκινά φέτος τη λειτουργία της φιλοξενώντας τρεις εκθέσεις σημαντικού καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, αποτελεί το νέο εγχείρημα του Ομίλου που μετά την τέχνη της φιλοξενίας διεισδύει στις Καλές Τέχνες με στόχο πάντα τη δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας διαμονής για τους επισκέπτες των ξενοδοχείων της».

resized Art Hotel 02

Περισσότερα για την Aqua Vista Hotels

Η Aqua Vista Hotels ιδρύθηκε το 2005 και σήμερα διαχειρίζεται περισσότερα από 30 ξενοδοχεία σε Σαντορίνη, Μύκονο, Κρήτη, Πάρο, Νάξο, Λέσβο και Σκιάθο. Διαθέτοντας στελέχη με μακρά εμπειρία στον ξενοδοχειακό κλάδο και το ευρύτερο φάσμα του τουρισμού, καθώς και πάθος για τον τομέα της φιλοξενίας, η Aqua Vista Hotelsεπικεντρώνεται στη δημιουργία ξενοδοχείων με μοναδική ταυτότητα, αναλαμβάνοντας από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, την εσωτερική διακόσμηση και το συνολικό conceptτων υπηρεσιών φιλοξενίας, μέχρι την ολοκληρωμένη διαχείριση των κρατήσεων της μονάδας και τη λειτουργία της σε όλα τα επίπεδα.

Η υγιής και κερδοφόρα λειτουργία ενός ξενοδοχείου, η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας διαμονής αποτελούν ξεκάθαρους στόχους σε κάθε συνεργασία της Aqua Vista Hotels.

 
«1ο Urban Art Project – Another Street In the Wall»
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Πέμπτη, 27 Απρίλιος 2017 15:52

«1ο Urban Art Project – Another Street In the Wall»

resized Νίκος Χριστοδούλου

Ο Ιάννης Πανταζίδης και οι συνεργάτες καλλιτέχνες του Πολιτιστικού Ομίλου «Κέντρο Τέχνης» διοργανώνουν για πρώτη χρονιά την Ομαδική Έκθεση Τέχνη από την πόλη: 1ο Urban Art ProjectAnother Street In the Wall, με θεματολογία την Τέχνη μέσα από την Πόλη, εμπεριέχοντας τα στοιχεία της, το Street Art και το Graffiti.

Η έκθεση θα εγκαινιασθεί την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 στις 8 το βράδυ στο Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης και θα διαρκέσει μέχρι 15 Μαΐου. Τα εγκαίνια θα πλαισιώσει

με μουσικούς ρυθμούς από τον δρόμο ο Dj Bait, σ’ ένα live set βινυλίων με funky, groovy και

hip hop ρυθμούς.

resized Μαρία Βουρβαχάκη

 Οι 22 νέοι καλλιτέχνες συμμετέχουν με έργα τους από την «τέχνη του δρόμου» και την Urban Art, με πρωτοποριακές εμπνεύσεις στους χώρους του Κέντρου Τέχνης. Με πολύ διάθεση και νεανικό σφρίγος δημιουργούν έργα του δρόμου, προορισμένα για να παρουσιασθούν στην έκθεση.

Οι συμμετέχοντες είναι:

Μαρία Βουρβαχάκη, Γιάννης Γαλαίος, Ιάννης Πανταζιδης, Άρης Πορτούλας, Γιώργος Συντιχάκης, Στέφανος Τσίγκος (ΙΖΩ), Κατερίνα Τριανταφύλλου, Δημήτριος Φιλιππής(Τσόσμη), Φρο, Νίκος Χριστοδούλου, Axillefs, Averel, Illo, Kalm 8, Nr4t Astro, Rna Crew, Spen, Laure Shawwah, Τ, Term One, Yugen.

 

Τα έργα που παρουσιάζονται είναι οι δημιουργίες των καλλιτεχνών της πόλης (του δημόσιου χώρου) μέσα από την οπτική του ιδιωτικού και του μη προσβάσιμου σε όλους. Στόχος είναι μία ένωση του δρόμου, του αληθινού, ζωντανού και ταυτόχρονα απρόσωπου με την ποιότητα και το κύρος που απαρτίζει έναν χώρο τέχνης. Πρόκειται για δημιουργίες πάνω σε χαρτί, καμβάδες, ξύλο, καθώς επίσης φωτογραφία και κατασκευές με υλικά όπως graffiti spray, stencil, λαδια και ακρυλικά.

Το Urban Art, το οποίο χωρίζεται σε Graffiti και Street Art, είναι μια παρεξηγημένη τέχνη που για πολλούς αποτελεί καλλιτεχνικό κίνημα ενώ για άλλους μία καλλιτεχνική έκφραση. Είναι μία τέχνη που διεκδικεί τα δικαιώματα της, δημιουργώντας έτσι τους δικούς της κανόνες μακριά από κοινότυπες γνώμες και στερεότυπα.

resized Φρο

Οι τοίχοι λοιπόν δεν έχουν μόνο «αυτιά», αλλα και «στόμα» και θα βγάλουν φωνή

στις 5 Μαΐου στο Κέντρο Τέχνης με έναν διαφορετικό, ιδιαίτερο όμως τρόπο.

 

Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης:

Στασινού 8Α, Πλ. Προσκόπων, έναντι αγάλματος Τρούμαν, μετρό Ευαγγελισμός

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 7.00 – 10.00 μ.μ, .Σαββάτο 11 π.μ. – 2μ.μ.

Πληροφορίες: Τηλ.: 6942-075756, 6980-275555

 
Έκθεση εικαστικών Ελληνοϊταλικής φιλίας 30 Απριλίου – 4 Μαϊου 2017, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Δήμου Παλαιού Φαλήρου «Φλοίσβος» Διοργάνωση: Δήμος Π. Φαλήρου - Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος - Società Dante Alighieri - Comitato di At
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 26 Απρίλιος 2017 16:50

Έκθεση εικαστικών Ελληνοϊταλικής φιλίας 30 Απριλίου – 4 Μαϊου 2017, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Δήμου Παλαιού Φαλήρου «Φλοίσβος» Διοργάνωση: Δήμος Π. Φαλήρου - Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος - Società Dante Alighieri - Comitato di Atene.

resized gr

Έκθεση εικαστικών Ελληνοϊταλικής φιλίας

30 Απριλίου – 4 Μαϊου 2017

 

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Δήμου Παλαιού Φαλήρου «Φλοίσβος»

Διοργάνωση: Δήμος Π. Φαλήρου - Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος -

Società Dante Alighieri - Comitato di Atene

 

O Δήμαρχος Παλ. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης με την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος - Πρασίνου & Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Βίκυ Ανδρικοπούλου, τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος και τους Società Dante Alighieri - Comitato di Atene, διοργανώνουν Έκθεση εικαστικών Ελληνοϊταλικής φιλίας, από 30 Απριλίου ως 4 Μαϊου 2017, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Παλαιού Φαλήρου «Φλοίσβος».

Σκοπός της έκθεσης είναι, μέσα από την τέχνη, να αναδειχθεί η διαχρονική φιλία και συνεργασία ανάμεσα στους δύο λαούς, σε πνεύμα αγάπης και αδελφοσύνης.

Στη διοργάνωση αυτή, θα εκτεθούν και θα προβληθούν έργα σύγχρονων, δόκιμων και αναγνωρισμένων Ιταλών και Ελλήνων καλλιτεχνών, μελών των Società Dante Alighieri - Comitato di Atene και του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

 

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

ΒΙΚΤΩΡΟΒ ΜΙΧΑΗΛ*ΒΛΑΧΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ*ΓΙΟΒΑΝΟΒ-ΦΤΟΥΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ*ΔΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ*

ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗ ΝΙΝΑ*ΚΑΠΡΑΛΟΒΑ ΡΑΝΤΑ*ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ*ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ*

ΚΑΡΑΤΖΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ*ΚΑΣΤΕΛΛΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ*ΚΡΕΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ*ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ ΕΛΕΝΑ*

ΜΙΧΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ*ΜΠΟΥΝΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ*ΣΙΜΤΖΟΥΚ ΑΓΑΠΗ*ΣΟΥΕΡΕΦ ΕΛΕΝΑ*

ΤΖΙΤΖΙΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ*ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΟΦΙΑ*SITORENGO ANDREA*SARACINI ANGELO*

VASSILIOU CHRISTODOULOS*KAPLINA ELENA*PERLEONARDI CARLA*SPYRIDONOS ATHINA’ZOI’*

MARIA TASSOPOULOU*LORETTA ALBERTI*DIMITRIS YIAKALOS*ALBINO GIOVANNI*

ELENA IOANNIDOU-TERZAKI*STAMATOPOULOU MARIA*ZANNIN MHNATIDOY*

VALERIO BODNEA * STAVROPOULOS IORGOS * DIMITRIOS LAMPROU

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 30 Απριλίου 2017, ώρα 19:00, με μουσική διαδρομή αποτελούμενη από αγαπημένες και δημοφιλείς, ιταλικές και ελληνικές μελωδίες και άριες. Ερμηνεύει ο διαπρεπής τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος. Στο πιάνο ο γνωστός πιανίστας Γιώργος Τσοκάνης. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Νούσιας, καθηγητής μουσικής.

 

Λίγα λόγια για τους Società Dante Alighieri - Comitato di Atene:

Ο σύνδεσμος Società Dante Alighieri είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας, ανοιχτός προς όσους ενδιαφέρονται για την Ιταλική γλώσσα και κουλτούρα και δραστηριοποιείται με εξακόσιες (600) τοπικές επιτροπές σε όλον τον κόσμο. Σκοπός του συνδέσμου είναι η διάδοση της Ιταλικής γλώσσας και κουλτούρας, έτσι ώστε οι Ιταλοί του εξωτερικού να αναβιώσουν την πνευματική σύνδεση με τη μητέρα πατρίδα και ταυτόχρονα οι ξένοι πολίτες να γνωρίσουν τον ιταλικό πολιτισμό. Η Ελληνική επιτροπή Dante – παράρτημα Αθηνών, δημιουργεί ενδιαφέρουσες και πολύ σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, κάτι που οφείλεται στην συνεχή συνεργασία της με τοπικούς φορείς, όπως το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, την Ιταλική Σχολή Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και άλλους φορείς. Η επιτροπή  Dante της Αθήνας αποτελεί επίσης κέντρο προετοιμασίας, διοργάνωσης και πιστοποίησης όλων των επιπέδων των πτυχίων PLIDA, τα οποία είναι αναγνωρισμένα από το Ιταλικό κράτος και τον ΑΣΕΠ.

INFO:

Διάρκεια έκθεσης: 30 Απριλίου – 4 Μαϊου 2047

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Πέμπτη: 11:00-13:00 και 18:00-20:00

Εγκαίνια έκθεσης: Κυριακή 30 Απριλίου 2017, ώρα 19:00

Χώρος: Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Παλαιού Φαλήρου «ΦΛΟΙΣΒΟΣ»

Λ.Ποσειδώνος, απέναντι από πλατεία Φλοίσβου

 

Πληροφορίες:

Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

Τηλέφωνο: 210 9514523

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Site: www.clubunesco.gr

Società Dante Alighieri - Comitato di Atene

Τηλέφωνο: 210 7561952

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. Site: www.ladanteatene.com

 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2016 ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 26 Απρίλιος 2017 13:44

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ  ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ  ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2016 ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 resized DSC 3773

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, βράβευσε σε δύο  ειδικές  τιμητικές εκδηλώσεις στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Ραλλείου Γυμνασίου-Λυκείου Θηλέων Πειραιά, επιτυχόντες μαθητές των Πανελληνίων Εξετάσεων 2016, από σχολεία του Δήμου Πειραιά.

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τη Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά.

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν συναυλίες και μουσικοχορευτικά δρώμενα, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά.

 resized DSC 3732

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, τόνισε:

 

«Θα ήθελα να συγχαρώ τα κορίτσια και τα αγόρια που μόχθησαν και κουράστηκαν για να μπουν στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Έστω κι αν είμαστε μια χώρα που οι πτυχιούχοι δεν έχουν βρει ακόμη τον δρόμο τους, τα πτυχία δεν έχουν αξιοποιηθεί όπως πρέπει για τα παιδιά.  

 

Η εκπαίδευση είναι απαραίτητη, η εξειδίκευση είναι απαραίτητη.  Εγώ δεν είμαι από εκείνους που υποστηρίζουν ότι τα παιδιά πρέπει να φύγουν για το εξωτερικό, γιατί η Ελλάδα καταρρέει.

Θεωρώ ότι πρέπει να μείνετε στη χώρα, να σπουδάσετε, να πάρετε πτυχία. Θα είστε ό,τι καλύτερο σε ανθρώπινο δυναμικό. Να παραμείνετε εδώ, σε μια χώρα με πολύ μεγάλα προβλήματα και δυσκολίες. Δεν ξέρουμε όταν θα έχετε αποφοιτήσει εάν θα έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα αυτά, αλλά να μείνετε εδώ, να παλέψετε κι εσείς. Γιατί αν τα παιδιά φύγουν στο εξωτερικό, τότε η χώρα δεν έχει καμία τύχη.

 

Πολλά συγχαρητήρια γι αυτά που καταφέρατε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2016.  Είναι χαρά για την πόλη μας να έχει πολλούς νέους και αργότερα πτυχιούχους. Είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο.  Από την άλλη μια που είμαι σε εκπαιδευτικό περιβάλλον και σε σχολικό χώρο, να πω ότι τα προβλήματα της εκπαίδευσης στην πόλη είναι αρκετά και δεν επιλύονται  εύκολα.  Υπάρχουν δύο τομείς. Ο ένας είναι των σχολικών κτιρίων και  ο άλλος  της καθημερινής λειτουργίας των σχολείων. Εμείς έχουμε και τα δύο κεφάλαια πλέον ως Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παραλάβαμε τα σχολικά κτίρια. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι φυσικά από την κατάσταση των σχολικών κτιρίων, ανεξάρτητα αν μιλάμε εδώ, σε ένα σχολείο που είναι πρότυπο για τη χώρα, όχι μόνο για τον Δήμο Πειραιά. Πραγματικά, είναι ένα πολύ όμορφο σχολείο, είναι τυχερές οι κοπέλες που φοιτούν στη Ράλλειο. Για την κατάσταση των σχολείων στον Δήμο δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα  ικανοποιημένοι. Οι πόροι που η κυβέρνηση μας δίνει είναι ελάχιστοι. Από ιδίους πόρους ο Δήμος Πειραιά δεν έχει τη δυνατότητα να φτιάξει τα σχολεία. Παρόλα αυτά μπήκαμε σε ένα βηματισμό, ώστε να βελτιώσουμε τουλάχιστον τις επείγουσες καταστάσεις.

 

Στο θέμα της καθημερινής λειτουργίας υπάρχουν οι Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση, τον κ. Καλαμακιώτη εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο και τον κ. Αγγελετάκη τον σύμβουλό μου. Μια σειρά άλλων ανθρώπων που προσπαθούν και βελτιώνουν την καθημερινότητα και θεωρώ ότι τηρουμένων των αναλογιών γίνεται μια αρκετά σημαντική δουλειά.  Είμαστε φυσικά σε επαφή και με την  Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση και τις Διευθύνσεις της Α/θμιας και  της Β/θμιας,  ώστε να μπορούμε να  πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Επαναλαμβάνω, είναι στόχος, έχουμε αυτογνωσία, γνωρίζουμε τα προβλήματά μας, δεν μπορούμε να τα λύσουμε όλα, έχουμε ένα προγραμματισμό και ένα βηματισμό.  Θεωρώ τα επόμενα χρόνια, τα πράγματα θα γίνονται όλο και καλύτερα, όχι με ραγδαία εξέλιξη, με εντυπωσιακά αποτελέσματα όπως είναι αυτό το σχολείο. Μακάρι να μπορέσουμε την επόμενη πενταετία να βάλουμε μπρος για ένα, δύο τέτοια σχολεία ή παρόμοια σχολεία στην πόλη μας. Είναι πολύ σημαντικό, αλλά τα πράγματα δεν είναι εύκολα.

 

Θεωρώ ότι σήμερα είναι ημέρα χαράς. Η εκδήλωση είναι για  χαμόγελα και όχι για μιζέρια.  Πιστεύω ότι σε κάθε εκδήλωση χαράς ή συγχαρητηρίων  πρέπει να αναφέρουμε τα προβλήματα για δύο λόγους : για να κατανοήσετε ότι τα γνωρίζουμε και δεν ζούμε στα σύννεφα, ώστε να νομίζουμε ότι όλα στη πόλη μας, στον Δήμο  πηγαίνουν κατ’ ευχήν, τα έχουμε όλα λυμένα και προχωράμε. Έχουμε αυτογνωσία. Και το άλλο είναι να δεσμευόμαστε απέναντί σας ως πρώην μαθητές. Εδώ είναι και οι γονείς σας που έχουν συμβάλλει τα μέγιστα, όπως και οι καθηγητές σας και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, γιατί για να πετύχει ένα παιδί στο Πανεπιστήμιο, σίγουρα το οικογενειακό και το εκπαιδευτικό περιβάλλον παίζουν  πολύ σημαντικό ρόλο, ανεξάρτητα της πρόθεσης, της διάθεσης και της ικανότητας του παιδιού. Σας το λέω εκ πείρας, για τον εαυτό μου δηλαδή, γιατί η οικογένειά μου, το σπίτι μου, οι καθηγητές μου έπαιξαν σημαντικό ρόλο όταν κλήθηκα κι εγώ να μπω στο Πανεπιστήμιο. Άρα, οφείλουμε να συγχαρούμε κι εκείνους. Αυτό που θα ήθελα να καταλάβουν και οι γονείς σας ότι δεσμευόμαστε κάθε χρονιά και όποτε έχουμε ευκαιρία για ένα καλύτερο αύριο. 

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν από την πλευρά του Δήμου  για τη σημερινή εκδήλωση. Σίγουρα τα πιο πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στα παιδιά, στους γονείς και στους καθηγητές. Πολλά συγχαρητήρια. Εύχομαι του χρόνου στην αντίστοιχη εκδήλωση να χρειαστούμε το ΣΕΦ, δηλαδή να είναι πολύ περισσότεροι οι εισακτέοι ώστε να χρειαστούμε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Επαναλαμβάνω: μείνετε, παλέψτε για τη χώρα, σπουδάστε, κάντε εξειδίκευση, κάντε μεταπτυχιακά όσοι μπορείτε – γίνονται και στη χώρα πλέον – ώστε όλοι μαζί να δώσουμε μια μάχη για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα. Να είστε καλά. Ευχαριστώ πολύ».

 

Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Νίκος Καλαμακιώτης, σημείωσε:

«Αγαπητοί προσκεκλημένοι, είμαστε σήμερα εδώ για να βραβεύσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων του Πειραιά για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο έπαινος που θα δοθεί σε κάθε μαθητή και μαθήτρια έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Είναι έπαινος όχι μόνο για την επιτυχία των παιδιών στις περσινές πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά κυρίως για την πολυετή προσπάθειά τους για να καταλήξουν σε αυτό το αποτέλεσμα.

 

Αυτό που βραβεύουμε σήμερα είναι οι ατελείωτες ώρες διαβάσματος, το άγχος και η κούραση πολλών ετών που εσείς, οι οικογένειές σας αλλά και οι εκπαιδευτικοί μας έχετε περάσει. Επειδή τυγχάνει ανάμεσά σας να βρίσκεται και η κόρη μου, η οποία βραβεύεται στη σημερινή  εκδήλωση, γνωρίζω από πρώτο χέρι τις θυσίες και τους κόπους που εσείς και οι οικογένειές σας έχετε κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

 

Εμείς ως Δημοτική Αρχή το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι η σημερινή εκδήλωση. Είμαστε υπερήφανοι για εσάς και την  έως τώρα πορεία σας και είμαστε σίγουροι πως και μελλοντικά θα σημειώσετε ανάλογες επιτυχίες. Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και να θυμάστε πως ο Δήμος Πειραιά θα είναι πάντοτε αρωγός σε οτιδήποτε χρειαστείτε. Συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά σε όλους σας και σας ευχαριστούμε που μας κάνατε υπερήφανους με τις επιτυχίες σας.

 

Στο σημείο αυτό, θέλω να ευχαριστήσω την Προϊσταμένη του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης κα Ντάφου, τον υπάλληλο του Τμήματος τον κ. Ζουρδό, καθώς και τον πρώην υπάλληλο της Διεύθυνσης Παιδείας κ. Βουγιουκλέρη, για την άριστη συνεργασία που είχαμε ώστε να πραγματοποιηθεί η σημερινή εκδήλωση.

Ευχαριστώ τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών και τα μέλη των Διοικητικών τους Συμβουλίων, καθώς και τη Διεύθυνση Παιδείας για την έως τώρα συνεργασία μας. Τέλος, ευχαριστώ τον Προϊστάμενο του Τμήματος Σχολικών Επιτροπών κ. Ξιάρχο και την υπάλληλο του Τμήματος Κοινωνικής Υποστήριξης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων κα Μπάκα, για την εθελοντική προσφορά τους, ως εκπαιδευτές στα δωρεάν σεμινάρια που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά».   

   

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης  Μώραλης βράβευσε  τους επιτυχόντες μαθητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016 των σχολείων:

Λύκειο Iωνιδείου σχολής, Ράλλειο Λύκειο, Λύκειο Καμινιών, 1ο  Λύκειο Πειραιά, 9ο  Λύκειο Πειραιά, 15ο  Λύκειο Πειραιά, 3ο  ΕΠΑΛ Πειραιά, 2ο  Εσπερινό  ΕΠΑΛ Πειραιά, 7ο Εσπερινό Πειραιά, Ζάννειο Λύκειο, Μουσικό Λύκειο Καλλιπόλεως, 2ο   Λύκειο Πειραιά, 3ο Λύκειο Πειραιά, 7ο Λύκειο Πειραιά, 8ο Λύκειο Πειραιά, 10ο Λύκειο Πειραιά, 13ο Λύκειο Πειραιά, 1ο Εσπερινό Λύκειο Πειραιά, 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά, 4ο ΕΠΑΛ Πειραιά και το 9ο ΕΠΑΛ Πειραιά.  

 

Επίσης, τιμήθηκαν εθελοντές καθηγητές του προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη» της ΚΟ.Δ.Ε.Π., καθώς και εθελοντές καθηγητές του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης.  

 

 

 

Τιμώμενο πρόσωπο την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων  ήταν ο λαϊκός ερμηνευτής κ. Λάκης Χαλκιάς, για τον οποίο ο Δήμαρχος Πειραιά  κ. Γιάννης Μώραλης ανέφερε:

«Είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης, έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους στιχουργούς και συνθέτες της χώρας. Έχει κάνει μια μεγάλη διαδρομή. Ακούσαμε  δύο υπέροχα τραγούδια :  τα «μαλαματένια λόγια» και τη «φάμπρικα». Διαχρονικά τραγούδια. Να είστε καλά και χαρά μου που είστε μαζί μας».  

 

Ο κ.  Χαλκιάς, τον οποίο βράβευσε ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Νίκος Καλαμακιώτης, στον σύντομο χαιρετισμό του  μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Χαίρομαι που βρίσκομαι σήμερα κοντά σας και αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και τιμή, όπως και βαθιά συγκίνηση γι αυτήν την κίνηση του Δήμου Πειραιά, να τιμήσει σε αυτήν την ξεχωριστή σημερινή εκδήλωση και το πρόσωπό μου.

Να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη  και τη Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης όπως και όλους τους φορείς που εργάστηκαν για τη σημερινή γιορτή.

Θερμές ευχαριστίες στη καθηγήτρια μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά κα Μαρίτα Παπαρίζου και στους διακεκριμένους καλλιτέχνες, φίλους μου και συνεργάτες Βασίλη Μαστοράκη και Στέλιο Γκόλγκαρη. Σε όλους εσάς που τιμάτε με την παρουσία σας τη σημερινή εκδήλωση να σας υποσχεθώ ότι θα είμαι πάντα κοντά σας και ειδικότερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάει η χώρα μας. Να είστε καλά». 

 

 

Τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων  τιμήθηκαν για την προσφορά τους η Πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής κα Δέσποινα Αρβανίτου και ο Πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ανέφερε:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στους δύο και στον κ. Νανόπουλο και στην κα Αρβανίτου και να πω και κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στη χώρα. Ο Αλέξανδρος ήταν μια δικιά μου επιλογή ως Πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής.  Την κυρία Αρβανίτου την βρήκα. Ήταν Πρόεδρος στην περασμένη Δημοτική Αρχή, αλλά όταν έμαθα ότι είναι καλή στη δουλειά της, ασχολείται και είναι δραστήρια, δεν είχα κανένα δισταγμό να την κρατήσω και εγώ Πρόεδρο την νέα δημοτική  περίοδο, κάτι που στη χώρα μας δεν γίνεται. Συνήθως ο νέος Δήμαρχος αλλάζει όλους τους προηγούμενους  που είχε βάλει ο προηγούμενος Δήμαρχος ή ο Υπουργός ή ο οποιοσδήποτε άλλος, κάτι το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι λάθος.  Άξια στελέχη που έχουν ή δεν έχουν επιλεγεί σε θέσεις ευθύνης από τον προηγούμενο Δήμαρχο θα πρέπει ο επόμενος να τα κρατάει στη θέση τους. Πραγματικά, δικαιώθηκα από την επιλογή μου αυτή γιατί είναι μια πάρα πολύ αξιόλογη και δραστήρια Πρόεδρος, οπότε και τα δικά μου συγχαρητήρια».     

 

Η Πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής κα Δέσποινα Αρβανίτου, μετά την βράβευσή της, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Πραγματικά, είμαι πολύ συγκινημένη γιατί όλα αυτά για εμάς ήταν μια έκπληξη. Να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο της πόλης μας τον κ. Γιάννη Μώραλη  για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου ορίζοντάς με Πρόεδρο της  Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής. Δύσκολο το έργο μας και κομβικός ο ρόλος. Ακούστηκαν πολλά σήμερα για την Δέσποινα Αρβανίτου, πραγματικά όμως θέλω να σας καταθέσω ότι αισθάνομαι πολύ λιγότερη από αυτά που ακούστηκαν. Απλά ο χώρος μου είναι το σχολείο και σίγουρα η Δέσποινα Αρβανίτου δεν θα μπορούσε να στηρίξει το έργο και τη διαχείριση των 49 σχολείων Β/θμιας εκπαίδευσης, εάν δεν είχε Αντιπρόεδρο τον Νίκο Δελαγραμμάτικα  και αν δεν είχε δίπλα της τα υπόλοιπα μέλη της Σχολικής Επιτροπής. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ ως Σχολική Επιτροπή στον εντεταλμένοΔημοτικό Σύμβουλο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Νίκο Καλαμακιώτη ο οποίος στηρίζει τη Σχολική Επιτροπή, οδηγεί τη Σχολική Επιτροπή γιατί εμείς δεν είμαστε σε όλα ειδήμονες. Επίσης να ευχαριστήσω τον Μάκη Αγγελετάκη τον σύμβουλο του Δημάρχου μας, τη Διεύθυνση Παιδείας, τους διοργανωτές των εκδηλώσεων.

 

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι πρώτη φορά στον Δήμο Πειραιά γίνεται μια τέτοια εκδήλωση που να τιμούνται και να βραβεύονται οι χθεσινοί μαθητές και οι σημερινοί φοιτητές και αυτό, πραγματικά κ. Δήμαρχε, για εμάς είναι ένα κίνητρο και όσο θα είμαι σε αυτήν την θέση να υποστηρίζω το έργο σας.  Να ευχαριστήσω και τον Διευθυντή Β/θμιας εκπαίδευσης, τέως συνάδελφό μου γιατί εγώ συνταξιοδοτήθηκα και πολύ καλό συνεργάτη τον κ. Νικόλαο Μουρμούρη που υπηρετήσαμε την εκπαίδευση και από άλλες θέσεις.

Να συγχαρώ τους περσινούς μαθητές και φετινούς φοιτητές. Καλή σταδιοδρομία, όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό γιατί γνωρίζω τους αγώνες που δίνουν  για τη γνώση και την παιδεία των παιδιών μας και βέβαια πολλά συγχαρητήρια στους γονείς».            

 

Ο Πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, ανέφερε:

«Θέλω να συμπληρώσω απλά δύο μόνο φράσεις σε αυτά που είπε η αγαπητή Δέσποινα. Καταρχήν οφείλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη γι΄ αυτήν την τιμητική πλακέτα, γι΄ αυτήν την ξεχωριστή έκπληξη που μας επεφύλαξε. Τον συνάδελφό μας, τον συνεργάτη μας και τον συνοδοιπόρο μας, τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Νίκο Καλαμακιώτη, πιθανόν και εμπνευστή της διάκρισης αυτής και όλους τους συναδέλφους από τη Διεύθυνση Παιδείας. Επίσης, θέλω να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου όλους εσάς που είσαστε τώρα φοιτητές. Συγχαρητήρια και σε εσάς και στις οικογένειές σας. Οφείλω να σας ευχηθώ καλό πτυχίο, καλή σταδιοδρομία.

Θα μου επιτρέψετε αυτήν την διάκριση να την αφιερώσω στους απόφοιτους των τριών ειδικών σχολείων της Β/θμιας εκπαίδευσης, στο  ΕΕΕΕΚ Πειραιά που έχω υπηρετήσει Διευθυντής, στους απόφοιτους του ΕΕΕΕΚ Άνοιξη και στους απόφοιτους του 1ου ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Πειραιά,   οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αυτές τις εξετάσεις, αλλά εμείς ως πολιτεία θα πρέπει να φροντίσουμε για την επαγγελματική τους αποκατάσταση».     

 

Στις τιμητικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν: οι Αντιδήμαρχοι : κα  Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και κ.κ. Γιάννης Μελάς, Στέλιος Γαϊτανάρος  Κυριάκος Σιγαλάκος. Η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά, ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Αγγελόπουλοςκαι η Κοινοτική Σύμβουλος κα Κατερίνα Δουρέκα.   

 


Σελίδα 10 από 481
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover»  ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς  κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών     Η ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση