ATTICANEWS.GR

Member Area
ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Μουσικό αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο στο Κάστρο Μονεμβασίας
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Πέμπτη, 04 Μάιος 2017 17:04

Μουσικό αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο στο Κάστρο Μονεμβασίας

 

Ένα όμορφο μουσικό αφιέρωμα, με αφορμή τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου (1/5/1909), πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Απριλίου 2017, στην πλατεία του Ελκομένου, στο Κάστρο Μονεμβασίας.

Η Χορωδία Μονεμβασίας, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Γιώργου Αποστολάκου, παρουσίασε μελοποιημένα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου, τα οποία διαχρονικά αγγίζουν τις ψυχές των Ελλήνων.

Παράλληλα η απαγγελία αποσπασμάτων από τον Επιτάφιο και την Ρωμιοσύνη από την κα Όλγα Ντανάκα, σε συνδυασμό με την παρουσίαση της εκδήλωσης από την κα Παναγιώτα Οικονομάκη, αλλά και με την προβολή εικόνων από την Βαρβάρα Καπελέρη και Εβελίνα Παπαπαύλου, απέδωσε στο χώρο που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Γιάννη Ρίτσος, αξίες και μηνύματα διαχρονικά.

«Στην αποψινή γιορτή θελήσαμε να τιμήσουμε τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο σε μια επέτειο, αυτήν της Πρωτομαγιάς που νοηματοδότησε σημαντικά την ποίησή του, με φόντο την ιστορική πλατεία του Ελκόμενου Χριστού», ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό της, μετά το πέρας της εκδήλωσης η κα Μαρία Χαραμή, ως εκπρόσωπος της Χορωδίας Μονεμβασίας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Γεμίσαμε την ψυχή μας με τα ακριβά ιδανικά της  που διώχνουν το φόβο με την αγάπη  για τον  άνθρωπο, τους ύμνους προς τη φύση , αλλά και την διαχρονική, μέχρι αυτοθυσίας, αντίσταση της Ρωμιοσύνης στους κατακτητές».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κα Παναγιώτα Αλειφέρη, ο εντ. Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Βουνελάκης, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Ματούλα Μπελεγρή, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Δημήτριος Χουσάκος, ο Εφημέριος Μονεμβασίας Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Κρυπωτός, ο Διοικητής του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας κ. Νεκτάριος Γάγκας και πλήθος κόσμου.

http://www.monemvasianews.gr/%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%AD%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7-%CF%81%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF/

 
ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 03 Μάιος 2017 15:52

ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

resized  MG 4255a

resized 51a

 

Την Πέμπτη 27 Απριλίου στο Δημαρχείο Κηφισιάς, το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Καλλικρατικού Δήμου μας «Δημήτριος Βικέλας», διοργάνωσε εκδήλωση Απονομής Βραβείων του Διαγωνισμού Ζωγραφικής για τα παιδιά της ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικών Σχολείων με θέμα: «Ζωγραφίζω το Ομαδικό Άθλημα που μου αρέσει»

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ενημέρωση των παιδιών σχετικά με τον Αθλητισμό και τα Ομαδικά Αθλήματα αλλά ταυτόχρονα και η ανάδειξη των ζωγραφικών δεξιοτήτων τους.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη σε δύο φάσεις σύμφωνα με την προκήρυξη:

Στην πρώτη φάση, ζωγράφισαν όλα τα παιδιά της ΣΤ΄ Τάξης εντός του σχολείου και από το κάθε σχολείο επιλέχθηκαν από τον δάσκαλο της τάξης , τα επτά (7) καλύτερα έργα ανά τμήμα.

resized  MG 4024a

Στην δεύτερη φάση, η κριτική επιτροπή (η κα Μαρία Φιλοπούλου- ζωγράφος, η κα Σοφία Παπαργεωργίου- ζωγράφος και ο κ. Τάκης Οικονομόπουλος Ζωγράφος και πρώην αθλητής ποδοσφαίρου) επέλεξαν το πρώτο καλύτερο έργο από κάθε τμήμα και κάθε σχολείο καθώς και τα τρία καλύτερα έργα όλων των σχολείων.

Την Πέμπτη 27 Απριλίου με τις απονομές Βραβείων, ολοκληρώθηκε η Β΄ Φάση του Διαγωνισμού.

Η εκδήλωση, με την παρουσίαση όλων των έργων, είχε μεγάλη ανταπόκριση από τα παιδιά των Δημοτικών μας σχολείων, τα οποία είχαν την ευκαιρία να δουν την παρουσίαση όλων των έργων που έφτασαν στην δεύτερη φάση του Διαγωνισμού και τα οποία αποτύπωναν εκτός τις ικανότητές τους πολλούς συμβολισμούς για τον Αθλητισμό γενικότερα και για τα Ομαδικά Αθλήματα αλλά εκφράζοντας και σημαντικά μηνύματα.

resized  MG 4037a

 

 

Στην εκδήλωση -εκτός από τους διοργανωτές -τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, τον Πρόεδρο Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς Αχιλλέα Κουρέπη και τον Αντιπρόεδρο Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικήτα Κόκκαλη, παρευρέθησαν: Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς Άλντα Αλεξανδρή, από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς ο Διευθυντής Κωνσταντίνος Πιπέρης και η δασκάλα Στέλλα Σκιαδά , από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς ο Διευθυντής Παναγιώτης Κορδονούρης και η δασκάλα Ελένη Πατσαρού, ο Διευθυντής του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς Ευστάθιος Βιτωράτος, ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας Ιωάννης Μεριχωβίτης, η Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας Βάνα Νίνου, ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής των σχολείων 1ου- 2ου Δημοτικών Σχολείων Ν. Ερυθραίας και 1ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς Θανάσης Γκίνης, το μέλος του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» και μέλος της κριτικής επιτροπής των έργων Τάκης Οικονομόπουλος.

resized  MG 4043a

 

Τα πρώτα καλύτερα έργα ανά τμήμα Σχολείου και ανά Σχολείο, πήραν :

1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: ΣΤ1: Αλέξανδρος Ανεζίνης

2ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: ΣΤ1: Μαριάννα Λαμπράκη,

ΣΤ2: Κων/ος Χατζηαναστασίου

3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: ΣΤ1: Φιλοθέη Πατέρα,

ΣΤ2: Μελίνα Παπαδοπούλου,

ΣΤ3: Ζωή Παπαδοπούλου.

4ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: ΣΤ1: Ευτυχία Παρόλα,

ΣΤ2: Ιάσων Λουφόπουλος

5ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: ΣΤ1: Μαρίνα Τριανταφύλλου

6ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: ΣΤ1: Κλειώ Τιάκα

7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: ΣΤ1: Ράνια Ματάλα,

ΣΤ2: Κων/ος Λαδόπουλος

8ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς: ΣΤ1: Ιωάννα Βαλάκου,

ΣΤ2: Ηλιάνα Ευαγγελοπούλου

1ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Ερυθραίας: ΣΤ1: Μάνος Ράτσκος ΣΤ2: Αλεξάνδρα Μαυρίδη

2ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Ερυθραίας: ΣΤ1: Σταυρίνα Λαγού ΣΤ2: Νικόλας Καρακάσης

3ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Ερυθραίας: ΣΤ1: Ευτύχιος Λαμπρίδης

Δημοτικό Σχολείο Εκάλης: ΣΤ1: Ελένη Μπουκουβάλα & Αναστασία Αλούκου, ισοβάθμισαν.

resized  MG 4105a

1ο καλύτερο έργο όλων των Σχολείων: Μαρίνα Τριανταφύλλου ( 5ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς )

2ο καλύτερο έργο όλων των Σχολείων: Ράνια Ματάλα ( 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς )

3ο καλύτερο έργο όλων των Σχολείων: Φιλοθέη Πατέρα ( 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς )

resized Εικόνα1

Στο σημείο αυτό, πρέπει να αναφερθεί η συμβολή των Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας στην υλοποίηση της εκδήλωσης, η οποία ήταν καθοριστική για την επιτυχία της.

resized Εικόνα2

Τέλος, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του N.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» Πολιτισμού & Αθλητισμού Αχιλλέας Κουρέπης, η επόμενη διοργάνωση, δηλαδή ο «Διαγωνισμός Ζωγραφικής 2018» μάλλον, θα έχει ως θέμα ‘Τα Χειμερινά Αθλήματα ’. Οπότε μικροί ζωγράφοι, προετοιμαστείτε…

resized Εικόνα3

 
«Πέντε γυναίκες συνομιλούν με την Τέχνη» ● Έκθεση εικαστικών τεχνών στην Πολιτιστική Γειτονιά του δήμου Νεάπολης-Συκεών με παράλληλες εκδηλώσεις κεραμικής και λογοτεχνίας
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 03 Μάιος 2017 11:43

«Πέντε γυναίκες συνομιλούν με την Τέχνη»

● Έκθεση εικαστικών τεχνών στην Πολιτιστική Γειτονιά του δήμου Νεάπολης-Συκεών με παράλληλες εκδηλώσεις κεραμικής και λογοτεχνίας

resized gynaikes 1

 

 

«Πέντε γυναίκες συνομιλούν με την Τέχνη» σε ένα όμορφο και ταιριαστό αγκάλιασμα, με τρόπο διαφορετικό και προσωπικό της κάθε καλλιτέχνιδας, στην ομώνυμη έκθεση που θα φιλοξενήσει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, από τις 5 έως τις 17 Μαΐου 2017, στο Μουσείο Προσφύγων της Πολιτιστικής του Γειτονιάς. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν μεθαύριο, Παρασκευή 5 Μαΐου, στις 7.30 μ.μ., στο χώρο του Μουσείου (οδός Έβρου, Συκιές).

Όπως αναφέρει η πρόεδρος της Δ.Ε. Συκεών, και υπεύθυνη της Πολιτιστικής Γειτονιάς, Ειρήνη Καγιαμπίνη «η Πολιτιστική μας Γειτονιά έχει μετατραπεί σε μια ανοιχτή σκηνή πολιτιστικής δημιουργίας και συνεχίζει να δίνει φτερά στις τέχνες και την έκφραση σε μια αναμορφωμένη και αναβαθμισμένη περιοχή, όπου οι καλλιτεχνικές ανησυχίες σμίγουν με τις ιστορικές μνήμες της πόλης».

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα της καταξιωμένης σύγχρονης γλύπτριας- ζωγράφου Ντίνας Αναστασιάδου, της εικαστικού- συγγραφέα Λίας Καδέρογλου (Αqualia) με την εξελιγμένη και πρωτότυπη ζωγραφική (Ebru- μικτή τεχνική), της δημιουργού Αναστασίας Κωνσταντοπούλου (Anactacia Glass), πρώτης διδάξασας σε καλλιτεχνικό γυαλί με μοντερνισμό, της ζωγράφου Μαρίας Πάστρα με την παλλόμενη, βελουδένια ζωγραφική και της πρόεδρου κεραμιστών Β. Ελλάδος, εκλεπτισμένης κεραμίστριας Christine Willis.

resized gynaikes 2

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα λειτουργήσει Εργαστήριο Κεραμικής για μικρούς και μεγάλους, με την κεραμίστρια Christine Willis, τη Δευτέρα 8 Μαΐου, από τις 7 μ.μ. έως τις 8 μ.μ.. Επιπλέον, τη Δευτέρα 15 Μαΐου, από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των βραβευμένων ποιημάτων «Στην δική μου άνοιξη» της Ράνιας Αγγελακούδη, πρέσβειρας Ειρήνης του Παγκόσμιου Οργανισμού Ειρήνης στην Ελλάδα και τη Σουηδία, ενώ παράλληλα το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο-συγγραφέα Βούλα Παπατσιφλικιώτη για το παιδικό της βιβλίο «Μάθε τον φόβο να νικάς», καθώς και με τη συγγραφέα-εικαστικό Λία Καδέρογλου για το βιβλίο της «Η Ουρανία στη γη» για παιδιά και μεγάλους.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης, καθώς και το συντονισμό των βιβλιοπαρουσιάσεων, έχει αναλάβει η Μάγδα Μυστικού-Καραγιαννιώτου, εικαστική συντάκτρια-δημοσιογράφος ΕΔΣΤΕ- FIJET- OMJET.

 

INFO:

Πολιτιστική Γειτονιά-Μουσείο Προσφύγων (οδός Έβρου, Συκιές)

Διάρκεια Έκθεσης: 5 έως 17 Μαΐου 2017

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές και Σάββατο από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

 
Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών» θα πραγματοποιήσει εκδήλωση προς τιμήν της Βυζαντινολόγου Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα Φίλων Μουσικής),
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τρίτη, 02 Μάιος 2017 15:35

Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών»

θα πραγματοποιήσει εκδήλωση προς τιμήν της Βυζαντινολόγου Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ

στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα Φίλων Μουσικής),

το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 και ώρα 20.00

unnamed

Μέσα από τα λόγια της ίδιας της Ελένης Αρβελέρ, ο Θανάσης Λάλας σε συνεργασία με την Ελευθερία Ντεκώ, δημιούργησε ένα μοναδικό αφήγημα διάρκειας πενήντα λεπτών, ένα ζωντανό «θεατρικό  ντοκιμαντέρ» με  ήχο και εικόνα!

Το πρωτογενές οπτικό και ηχητικό υλικό, με συνομιλίες 16 ωρών με την Ελένη Αρβελέρ, προέρχεται από το αρχείο του Θανάση Λάλα, βασικού δημιουργού του αφιερώματος.

Στην εκδήλωση συμμετέχει ζωντανά ο Θανάσης Λάλας και η Ελένη Αρβελέρ.

 

Με την υποστήριξη του Συνδέσμου Γυναικών Θεσσαλονίκης - Μακεδονίας

«εν Αθήναις»

Η παρουσία σας, θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

Προπώληση εισιτηρίων:

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: τηλ. 2310 895 800

Πληροφορίες: EPI-DIRECT: τηλ. 2310 227 225

 


Σελίδα 9 από 481
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover»  ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς  κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών     Η ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση