ATTICANEWS.GR

Member Area
ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Η Ελλάδα της δημιουργίας στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Παρασκευή, 07 Απρίλιος 2017 19:14

Η Ελλάδα της δημιουργίας στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

resized DSC9809

Παιδικά χαμόγελα και έργα ζωγραφικής γέμισε σήμερα η αίθουσα Jacqueline de Romilly του Υπουργείου από εκατοντάδες μαθητές δημοτικού από όλη τη χώρα που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ένα μήλο την ημέρα… το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή!» που οργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου.

resized WP 20170407 11 01 04 Pro

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου αφού συνομίλησε με μαθητές, δασκάλους και μέλη του Συνεταιρισμού, στο σύντομο χαιρετισμό του, συνεχάρη τους περίπου 10.000 μαθητές που πήγαν μέρος στο διαγωνισμό και τους δασκάλους τους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι αυτές πάνω στις οποίες θα στηριχθεί η άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα η σιωπηλή, η Ελλάδα της δημιουργίας, η Ελλάδα της σεμνότητας αλλά και αυτή η Ελλάδα που δεν μπαίνει στη μιζέρια. Και γι’ αυτό ειδικά, θέλω να σας ευχαριστήσω. Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς, πραγματικά, θέλω να σας πω δυο πράγματα: η αξιολόγηση της Πολιτείας ως προς τις υποχρεώσεις της στους εκπαιδευτικούς παίρνει πολύ χαμηλό βαθμό διότι αυτή τη στιγμή ο λόγος που δεν είναι ρημαγμένη η εκπαίδευση μας είναι αποκλειστικά και μόνο επειδή κάποιοι εκπαιδευτικοί επιτελούν το κοινωνικό τους λειτούργημα πέρα από οποιεσδήποτε απαιτήσεις που παραλύουν την καθημερινότητα. Όχι ότι δεν πρέπει να έχετε απαιτήσεις αλλά εγώ θέλω να σας ευχαριστήσω και προσωπικά ως εκπαιδευτικός αλλά και να μεταφέρω ένα κλίμα που θέλουμε να καθιερώσουμε στην Πολιτεία, να λέμε πόσο ευγνώμονες είμαστε για κατηγορίες πολιτών μέσα σ’ αυτήν την απίστευτη κρίση που περνάμε, κράτησαν θεσμούς στο πόδι.

resized DSC9807

Πραγματικά σας ευχαριστώ πάρα πολύ και ξέρω τι σημαίνει να είσαι σήμερα εδώ λόγω αυτών των διεργασιών στις οποίες πήρατε μέρος.»

Ακολούθησε η βράβευση των μαθητών.  

resized DSC9825

 
Κρυπτογράφηση στον κυβερνοχώρο, O «πατέρας» του διαδικτύου προειδοποιεί τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Πέμπτη, 06 Απρίλιος 2017 09:09

Κρυπτογράφηση στον κυβερνοχώρο,

O «πατέρας» του διαδικτύου προειδοποιεί τις ΗΠΑ και τη Βρετανία.
f3fd7-0leeβ

Ως πολύ «κακή ιδέα» χαρακτήρισε ο «πατέρας» του διαδικτύου, Τιμ Μπέρνερς Λη την απόφαση τόσο της Βρετανίας όσο και των ΗΠΑ να προχωρήσουν σε κινήσεις που θα αποδυναμώσουν την κρυπτογράφηση στον κυβερνοχώρο.

Ο Τιμ Μπέρνερς Λη, ο οποίος πρόσφατα έλαβε και το βραβείο Turing για τη συμβολή του στην ανάπτυξη του World Wide Web, δήλωσε στο BBC ότι οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και των ΗΠΑ δεν θα πρέπει να προχωρήσουν με τις προθέσεις τους να αποδυναμώσουν τη κρυπτογράφηση στον κυβερνοχώρο που στόχο έχουν την ενίσχυση της εσωτερικής ασφάλειας.

«Αντιλαμβάνομαι ότι αν προσπαθείς να πιάσεις τρομοκράτες, είναι πραγματικά δελεαστικό το να είσαι σε θέση να απαιτήσεις το σπάσιμο της κρυπτογράφησης», υποστήριξε ο Μπέρνερς Λη, σημειώνοντας πως: "Αλλά, εάν σπάσετε αυτή την κρυπτογράφηση τότε μαντέψτε τι -το ίδιο θα μπορούσαν να κάνουν και άλλοι και μαντέψτε πάλι - θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα καλύτεροι σε αυτό από εσάς".

Οι δηλώσεις του αυτές ήρθαν έπειτα από την αναγγελία της βρετανικής κυβέρνησης ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην αποδυνάμωση της κρυπτογράφησης με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα στο Λονδίνο τον περασμένο μήνα. Σημειώνεται πως ο δράστης της επίθεσης Χαλίντ Μασούντ, είχε χρησιμοποιήσει την κρυπτογραφημένη υπηρεσία μηνυμάτων WhatsApp λίγο πριν σπείρει τον πανικό στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας και δολοφονήσει έναν αστυνομικό έξω από το κοινοβούλιο.

Ο επιστήμονας υπολογιστών επέκρινε επίσης τη νομοθεσία που ψηφίστηκε πέρυσι στη Βρετανία, η οποία παρέχει στις αρχές τη δυνατότητα να συγκεντρώνουν και να διατηρούν δεδομένα που σχετίζονται με πολίτες, ενώ παράλληλα αναγκάζει τις εταιρείες τεχνολογίας να παραδίδουν δεδομένα χρηστών, αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC.

«Η ιδέα ότι όλοι οι πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών θα υποχρεούνται να κατασκοπεύουν τους πολίτες και να διατηρούν τα δεδομένα για έξι μήνες, είναι φρικτό», τόνισε ο Μπέρνερς-Λι και συμπλήρωσε: "Η ικανότητά μου να επικοινωνώ με ανθρώπους στο Διαδίκτυο και να επισκέπτομαι τις ιστοσελίδες που θέλω να επισκεφτώ χωρίς να με κατασκοπεύουν, είναι ζωτικής σημασίας".

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε εμπλακεί πέρυσι σε δικαστική διαμάχη με την Apple, επιδιώκοντας να εξαναγκάσει την κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone να αποκρυπτογραφήσει μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας που είχε χρησιμοποιηθεί σε μια επίθεση στο Σαν Μπερναντίνο. Αφού η Apple είχε πεισματικά αρνηθεί να βοηθήσει με αυτόν τον τρόπο την εξέλιξη της υπόθεσης, οι αρχές κατάφεραν να «σπάσουν» το εν λόγω iPhone χωρίς εντέλει την ανάμειξη της εταιρείας.

Ο Μπέρνερς Λη άσκησε επίσης έντονη κριτική και στην αμερικανική κυβέρνηση για τα βήματα που σκοπεύει να λάβει με σκοπό να μειώσει την ουδετερότητα του ίντερνετ, την αρχή βάσει της οποίας οι πάροχοι ευρυζωνικών συνδέσεων δεν μπορούν να κάνουν διακρίσεις μεταξύ διαφορετικών τύπων χρηστών και περιεχομένου. Ο ίδιος δήλωσε ότι σκοπεύει να πολεμήσει «όσο πιο σκληρά μπορεί» κινήσεις από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης να κάνει κάτι τέτοιο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, είχε δηλώσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για την αντιστροφή των κανόνων της ουδετερότητας του διαδικτύου, τους οποίους είχε εφαρμόσει η κυβέρνηση Ομπάμα.

Πηγή: CNN

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/27137

 
ΚΘΒΕ - ΠΑΜΑΚ - UNESCO: Εκδήλωση με τίτλο «Η ΤΕΧΝΗ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ»
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Δευτέρα, 03 Απρίλιος 2017 11:28

ΚΘΒΕ - ΠΑΜΑΚ - UNESCO: Εκδήλωση με τίτλο «Η ΤΕΧΝΗ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ»

afisa

 

Εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση με τίτλο: «Η Τέχνη αποτυπώνει τον μετανάστη», συνδιοργανώνουν οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Δ.Σ του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και η Έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, την Τρίτη 4 Απριλίου 2017, στις 4 μ.μ., στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (1ος όροφος).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 7 μ.μ. και η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό, έχει ως εξής:

 

 • «Διαπολιτισμικός Διάλογος και Πολιτισμός» - Δέσποινα Αναγνωστοπούλου,
  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και ακαδημαϊκή υπεύθυνη της Έδρας
  UNESCO «Διαπολιτισμικής Πολιτικής για μία Δραστήρια και Αλληλέγγυα Ιθαγένεια» Πανεπιστημίου Μακεδονίας

 

 • Λίλα Βλαχοπούλου, Δημήτρης Καρτόκης, Άγγελος Νεράντζης και Τίμος Παπαδόπουλος,
  - συντελεστές της θεατρικής παράστασης «Το αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κένι.

 

 • Λέων Α. Ναρ, Δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας Α.Π.Θ. – Συγγραφέας.

 

 • Μιχάλης Σιώνας, σκηνοθέτης των θεατρικών έργων «Το αγόρι με τη βαλίτσα» και «Δε σε ξέχασα ποτέ».

 

 • Ιωάννα Δαγδιλέλη, ΜΔΕ, συνεργάτιδα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης σε θέματα εκπαίδευσης ως μέλος της ομάδας εργασίας του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την παρακολούθηση της εκπαίδευσης των μεταναστών προσφύγων.

 

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η έκθεση έργων της Zozan Hamo, ζωγράφου και πρόσφυγα από το Χαλέπι της Συρίας που ζει στη Θεσσαλονίκη. 

 

Στη συνέχεια θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Dreaming of Democracy» του Ιρανού σκηνοθέτη και πρόσφυγα Μορτεζά Τζαφαρί.

 
Ομιλία Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη στην εναρκτήρια τελετή της 3ης Ετήσιας Συνάντησης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Επιτροπών για την UNESCO.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Δευτέρα, 03 Απρίλιος 2017 07:00

Ομιλία Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη στην εναρκτήρια τελετή της 3ης Ετήσιας Συνάντησης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Επιτροπών για την UNESCO.

 resized OMILIAUNESCO

Κυρίες και Κύριοι,

Υψηλοί  Προσκεκλημένοι,

Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας καλωσορίζω σήμερα από πλευράς του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, στην εναρκτήρια τελετή της 3ης Ετήσιας Συνάντησης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Επιτροπών για την UNESCO.

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω, ευχαριστώντας τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της UNESCO για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, κ. Eric Falt και όλους τους Προέδρους, Γενικούς Γραμματείς και τα στελέχη των Εθνικών Επιτροπών του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Επιτροπών της UNESCO, που τιμούν τη χώρα μας με τη σημερινή παρουσία τους, και βεβαίως  την πρόεδρο της ελληνικής εθνικής επιτροπής κ. Τζιτζικώστα Αικατερίνη και όλα τα μέλη της εθνικής επιτροπής για την πολύχρονη συνεισφορά τους  αλλά  και τους εθελοντές  μας για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Η UNESCO, o Διεθνής Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, τις Επιστήμες, τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία ιδρύθηκε, μετά το δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο για να διατρανώσει τη σημασία της ειρήνης, του διαπολιτισμικού διαλόγου, της πολιτιστικής πολυμορφίας και της ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ των λαών, με σεβασμό στις αξίες κάθε πολιτισμού και κουλτούρας.

Ζώντας σε μωσαϊκό διεθνών αλλαγών, ανακατατάξεων και προκλήσεων, οι αξίες της UNESCO είναι επίκαιρες, αλλά και απαραίτητες για την αρμονική συμβίωση  στο σημερινό κόσμο.

Σε μια εποχή που  συχνά γίνεται επίκληση της διαφορετικότητας  ως άλλοθι για τον εξτρεμισμό και τη μισαλλοδοξία, η UNESCO και οι Εθνικές Επιτροπές είναι εδώ, για να υπενθυμίσουν αξίες πανανθρώπινες, όπως ο αλληλοσεβασμός και η αλληλοκατανόηση.

Σε αυτήν την προσπάθεια, το Δίκτυο των Εθνικών Επιτροπών UNESCO αποτελεί αναπόσπαστο και συνάμα, μοναδικό κομμάτι του Διεθνούς Οργανισμού, καθώς κανείς άλλος οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών δεν διαθέτει αυτό το ζωτικής σημασίας σύστημα.

Ζωτικής, γιατί οι Εθνικές Επιτροπές είναι αυτές, που εφαρμόζουν τις προτεραιότητες, διαχέουν τις αξίες και υλοποιούν την πολυσχιδή αποστολή της UNESCO.

Δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστούμε, ότι χωρίς τις Εθνικές Επιτροπές τα προγράμματα του Διεθνούς Οργανισμού δεν θα είχαν αντίκρισμα, καθώς θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να φθάσουν σε τοπικό επίπεδο και άρα να κινητοποιήσουν και να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία των πολιτών, αλλά και τον καθένα από εμάς ξεχωριστά, σεβόμενες το πολιτιστικό και πολιτισμικό μας παρελθόν.

Είναι, συνεπώς, αναγκαία η στήριξη των Εθνικών  Επιτροπών, που αποτελούν τις επίσημες εκπροσώπους του διεθνούς Οργανισμού στα κράτη – μέλη και ιδιαίτερα  η στήριξη του ρόλου τους ως αρμόδιων οργάνων για τη λειτουργία τους, εντός των εθνικών κρατών. Τόσο οι εθνικές κυβερνήσεις, όσο και η UNESCO, οφείλουν να στηρίζουν τις Εθνικές Επιτροπές με κάθε μέσο, προκειμένου να διαμορφώνουν εκείνες με τη σειρά τους το πλαίσιο δράσης τους.

resized OMILIAUNESCOb

Κυρίες και Κύριοι,

Πρωτοβουλίες της UNESCO με διαχρονική την ελληνική παρουσία, όπως η

προώθηση προγραμμάτων εκπαίδευσης στην Αφρική, η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς υλικής και άυλης, ο διαπολιτισμικός διάλογος και η  ενίσχυση των επιστημών μας κινητοποιούν όλους.

Στην κατεύθυνση αυτή, η προστασία μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς σε εμπόλεμες περιοχές, όπως στη Συρία, αλλά και η διατήρηση αναλλοίωτης της ταυτότητας μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, χωρίς αλλαγές στην ιστορική φυσιογνωμία  και χρήση τους, αποτελούν όχι μόνο προτεραιότητες του Οργανισμού, αλλά και όλων των χωρών που μετέχουμε σε αυτόν. Η αλλοίωση της φυσιογνωμίας των μνημείων δεν συνάδει ούτε με τις αρχές της UNESCO, ούτε μπορεί να γίνει ανεκτή.

Κυρίες και Κύριοι,

Η 3η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Εθνικών Επιτροπών της UNESCO  εκτιμώ ότι θα ισχυροποιήσει τη συνεργασία μεταξύ των μελών του Δικτύου, των εταίρων τους και της «κοινωνίας των πολιτών» και θα προωθήσει τη διαμόρφωση νέων συνεργειών, ώστε να υλοποιηθεί αποτελεσματικότερα, ποιοτικότερα, ουσιαστικότερα, αλλά και με τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή η αποστολή του Οργανισμού.

Επιπλέον, θα συμβάλλει στην περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των λαών της Ευρώπης, στην οποία όλοι αποβλέπουμε.

Ενισχύοντας τις πρωτοβουλίες των εθνικών Επιτροπών, δίνουμε βήμα και μέσα στους λαούς της Ευρώπης να προβάλλουν την πολιτιστική τους ταυτότητα, δρώντας παράλληλα σε μια γεωγραφική και πολυπολιτισμική κοινότητα.

Η Ευρώπη γίνεται ισχυρότερη, όταν ακολουθεί τις επιθυμίες των λαών της απέναντι σε γραφειοκρατικές και απρόσωπες διαδικασίες και οι Εθνικές Επιτροπές της UNESCO συνιστούν παράδειγμα ουσιαστικής και γόνιμης διαμεσολάβησης ανάμεσα στους λαούς και στους διεθνείς οργανισμούς, παράδειγμα από το οποίο οφείλουμε να διδαχθούμε.

Κυρίες και Κύριοι,

Η σημερινή σας παρουσία θέτει τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων, η σχέση ωστόσο της πόλης μας με το διεθνή οργανισμό της UNESCO είναι βαθιά και ουσιαστική.

Και αυτό γιατί με την υποστήριξή σας, η Θεσσαλονίκη:

- Φιλοξενεί το Κέντρο UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια

- Έχει επιτύχει την ένταξη παλαιοχριστιανικών και βυζαντινών μνημείων της πόλης στην Παγκόσμια Πολιτιστικής Κληρονομιά της UNESCO

- Απέκτησε πρόσφατα  Κέντρο UNESCO για την «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Υδάτων» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Επίσης, με την υποστήριξή σας:

- Εντάχθηκε ο Πάπυρος  του Δερβενίου στο Διεθνή Κατάλογο του Προγράμματος της UNESCO «Μνήμη του Κόσμου» και

-Τέλος, επετεύχθη η εγγραφή  του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Κυρίες και κύριοι,

Επιτρέψτε μου, στο σημείο αυτό, μία σύντομη αναφορά για τη Ροτόντα του Αγίου Γεωργίου, τον  Αυτοκρατορικό και Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό, το Ναό των Αγίων Ασωμάτων, που αποτελεί το αδιάψευστο τεκμήριο της πολιτισμικής ταυτότητας της πόλεως, το μνημειακό οικοδόμημα που συνδέει τρεις περιόδους της ιστορίας μας: τη ρωμαϊκή, τη βυζαντινή και τη μεταβυζαντινή και που η  ιστορική του πορεία φτάνει έως τις ημέρες μας, για να αναβιώσει όλα τα σημεία αφενός μεν της ορθοδόξου πνευματικότητος, αφετέρου δε του πνεύματος  της μοναδικότητας των έργων τέχνης του ελληνισμού.

Η απόδοση της πνευματικότητας των μορφών, η απόδοση των ιδιαιτέρων φυσιογνωμικών χαρακτηριστικών των Αγίων, το ήρεμο θριαμβευτικό τους ύφος, μεταφέρουν το μήνυμα της ενότητος του χριστιανισμού και των λαών.

 

Από εδώ ας  απευθύνουμε  μήνυμα αγάπης και ενότητας προς τους λαούς και τις κοινωνίες και ιδιαίτερα συνεργασίας και πνεύματος αξιοποίησης των πολιτισμικών μας δεδομένων, για τα οποία η UNESCO έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με σκοπό τη διάσωση αλλά και την προβολή της μοναδικής ιστορικότητάς τους.

Βρισκόμαστε λοιπόν εδώ απόψε, συνειδητοποιώντας την ιστορική διαχρονικότητα του χώρου  αλλά και εκφράζοντας τον σεβασμό και την τιμή μας.

Κυρίες και κύριοι,

Γνωρίζουμε ότι μας  περιβάλλετε με την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας και προσβλέπουμε στην περαιτέρω συνδρομή σας, για την ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου, παράλληλα όμως και με την μεταλαμπάδευση των αρχών και αξιών μας που τον διέπουν.

Σας ευχαριστώ

 


Σελίδα 9 από 602
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι
Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι
Το καυτό φιλί της Μόνικα Μπελούτσι Η όμορφη ηθοποιός επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τον τίτλο «σύμβολο του σεξ» με το ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση