ATTICANEWS.GR

Member Area
ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Υπερηχητικό επιβατηκό αεροσκάφους, Tον «διάδοχο» του «Κονκόρντ» ετοιμάζουν ο Ρίτσαρντ Μπράνσον και η Boom.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 10 Μάιος 2017 16:25

Υπερηχητικό επιβατηκό αεροσκάφους,

Tον «διάδοχο» του «Κονκόρντ» ετοιμάζουν ο Ρίτσαρντ Μπράνσον και η Boom.
b1cad-boom supersonic

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ιδιοκτήτης της Virgin Galactic, συνήψε συμφωνία συνεργασίας με τη Boom, με έδρα το Ντένβερ του Κολοράντο, για την ανάπτυξη ενός υπερηχητικού επιβατηγού αεροσκάφους, το οποίο θα είναι πιο γρήγορο από το διάσημο υπερηχητικό επιβατηγό «Κονκόρντ» και από οποιοδήποτε άλλο σημερινό επιβατικό αεροσκάφος.

Το Boom σχεδιάζεται να έχει 55 θέσεις (όλες κατηγορίας business) και να ταξιδεύει με ταχύτητα Μαχ 2,2, υπερδιπλάσια του ήχου, φθάνοντας τα 2.335 χιλιόμετρα την ώρα, έναντι 2.180 χλμ./ώρα του Concorde (που έχει πια αποσυρθεί). Με αυτή την ταχύτητα, το Boom θα κάνει τη διαδρομή Νέα Υόρκη-Λονδίνο σε μόνο τρεις ώρες και 15 λεπτά, Σαν Φρανσίσκο-Τόκιο σε 5,5 ώρες και Σίδνεϊ-Λος 'Αντζελες σε 6 ώρες και 45 λεπτά.

Αρχικά θα δημιουργηθεί ένα μικρότερο "Baby Boom", που θα αποτελέσει το πρωτότυπο για το Boom κανονικού μεγέθους. Η πρώτη δοκιμαστική πτήση του μίνι-Baby Boom προγραμματίζεται εντός του 2018, ενώ του κανονικού Boom το 2020. Αν όλα πάνε καλά, το υπερηχητικό τζετ αναμένεται να είναι έτοιμο να εκτελέσει εμπορικές πτήσεις το 2023.

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/27692

 
Βραβεύθηκαν oι καλύτερες πρακτικές στην Εκπαίδευση στην Τελετή Απονομής των Education Business Awards 2017
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Δευτέρα, 08 Μάιος 2017 11:57

Βραβεύθηκαν oι καλύτερες πρακτικές στην Εκπαίδευση στην Τελετή Απονομής των Education Business Awards 2017

EducationBusinessAwards2017 winners

Με το ηχηρό παρόν στην τελετή απονομής πλέον των 350 εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 5 Μαΐου στον πολυχώρο πολιτισμού Αθηναΐδα τα Education Business Awards 2017 powered by RDC Infromatics. Τα βραβεία διοργάνωσε η εταιρεία Boussias Communications για δεύτερη χρονιά με σκοπό να αναδειχθούν και να επιβραβευθούν οι βέλτιστες πρακτικές στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στο χώρο της Εκπαίδευσης.

 

Την Τελετή Απονομή παρουσίασε η δημοσιογράφος Μαρία Αναστασοπούλου, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους της κριτικής επιτροπής, η Βάσω Κόλλια, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, αναφερόμενη στην αξία των βραβείων για τον κλάδο και συγχαίροντας τους οργανισμούς που ξεχώρισαν. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για μια ευκαιρία ώστε να αναδειχθούν στον χώρο της Εκπαίδευσης καινοτόμες πρωτοβουλίες, καλές πρακτικές, δεξιότητες και ότι συνιστά την Παιδεία και την Εκπαίδευση σήμερα. Με υψηλής ποιότητας συμμετοχές από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, από νηπιαγωγεία μέχρι πανεπιστήμια και με γεωγραφική διασπορά από τη Θάσο, το Κιλκίς, τα Ιωάννινα, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα μέχρι και την Κρήτη, οι οργανισμοί που βραβεύθηκαν έθεσαν τον πήχη ακόμα ψηλότερα για την επόμενη διοργάνωση των Education Business Awards.

 

Στη συνέχεια, ο Κώστας Σιγαλός εκ μέρους της εταιρείας Global Link παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας για την εκπαίδευση που διεξήχθη για λογαριασμό της Boussias Communications. Η έρευνα είναι διαθέσιμη στο κοινό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων (www.educationbusinessawards.gr).

 

Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους της RDC Informatics, χορηγού τίτλου των Education Business Awards, ο Διονύσης Κουτσαντώνης, Ιδρυτής & Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας.

 

Στην τελετή, στην οποία παρευρέθηκαν περισσότεροι από 350 εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι, παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν από κριτική επιτροπή υψηλού κύρους και επιστημοσύνης, οι πρακτικές και οι εταιρείες εκείνες που διακρίθηκαν στις διαφορετικές κατηγορίες των βραβείων, μέσω της διαδικασίας την οποία θεσμοθέτησε η εταιρεία Boussias Communications.

 

Η Τελετή Απονομής ξεκίνησε με τα Τιμητικά Βραβεία, τα οποία αποφάσισε να απονείμει η κριτική επιτροπή σε ανθρώπου που διακρίθηκαν στο πεδίο της εκπαίδευσης κατά το 2016 με σημαντικό έργο ή επιτεύγματα. Συγκεκριμένα, ο Ορέστης Λιγνός και η Ευφροσύνη Γρίμπιλα παρέλαβαν τιμητικά βραβεία από τον Ιωάννη Τυρλή, Γενικό Γραμματέα Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.). Ο δεκάχρονος Ορέστης Λιγνός που εφέτος πήρε χρυσό μετάλλιο από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στον πανελλήνιο διαγωνισμό της, συναγωνιζόμενος με 200 νέους της Β και της Γ τάξης του Γυμνασίου. Πέρυσι μάλιστα, σε ηλικία μόλις 9 ετών κατάφερε να βάλει τα γυαλιά σε εκατοντάδες μεγαλύτερους μαθητές από την Ελλάδα και 20 ακόμη χώρες και κατάφερε να διακριθεί παίρνοντας ένα χάλκινο μετάλλιο, στη 20ή Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων. Η Ευφροσύνη Γρίμπιλα είναι εκπαιδευτικός στο 1ο δημοτικό σχολείο Περάματος όπου εντάχθηκαν εφέτος τάξεις προσφυγόπουλων με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν βίαιες κινητοποιήσεις σε βάρος των εκπαιδευτικών τους από ομάδες μελών της Χρυσής Αυγής. Σήμερα την επιβραβεύουμε για τη σημαντική συμβολή της στην στήριξη και προστασία των παιδιών των προσφύγων αλλά και την αυτοθυσία που η ίδια έχει επιδείξει.

 

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Νικολετάκης και ο Παύλος Μπαλογιάννης παρέλαβαν βραβεία από την Νέλλη Τζάκου Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Γιώργος Νικολετάκης είναι ο ιδρυτής της πιο πολυβραβευμένης ίσως start up επιχείρησης της Ελλάδας, της 100mentors.com. Οι 100 mentors είναι η ψηφιακή πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από μία ομάδα νέων ανθρώπων, οι οποίοι αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε την επαγγελματική μας δραστηριότητα. Μέσα από την πλατφόρμα αυτή, μαθητές, φοιτητές, αλλά και επαγγελματίες επικοινωνούν με μέντορες από όλο τον κόσμο, με στόχο να ανακαλύψουν τον δρόμο που θα ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες κλίσεις και ενδιαφέροντά τους. Ο Παύλος Μπαλογιάννης είναι ο Ιδρυτής του Μουσείου Ελληνικής Παιδείας, συμβολαιογράφος και συλλέκτης, τον οποίο η ΑΓΑΠΗ για το βιβλίο, η ΣΤΕΡΗΣΗ και η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ οδήγησαν, μέσα από προσωπικές θυσίες, να δημιουργήσει αυτή τη, ιδιαίτερη συλλογή και να ιδρύσει το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας, ένα μοναδικό Μουσείο αφιερωμένο στην Ελληνική εκπαίδευση και την Ελληνική Παιδεία.

 

Η τελετή απονομής συνεχίστηκε με την τιμητική βράβευση της Μαρίας Κοκκάλα και του Νεκτάριου Ταβερναράκη, οι οποίοι παρέλαβαν τα βραβεία τους από την κυρία Έφη Μπάσδρα, μέλος επιτροπής, καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Η Μαρία Κοκκάλα ξεχώρισε ανάμεσα σε 275.000 παιδιά που συμμετείχαν πανευρωπαϊκά στο πρόγραμμα μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» και βραβεύτηκε πέρσι με το «Leadership Award» μαζί με μόλις άλλα 9 παιδιά. Η Μαρία Κοκκάλα είναι η μαθήτρια του Γυμνασίου Αλωνίων Πιερίας, η οποία συγκίνησε το πανελλήνιο την ημέρα που η μαθητική startup «Smileybin» κέρδισε το πρώτο βραβείο του πανελλαδικού διαγωνισμού, όταν με δάκρυα στα μάτια είπε πως η ομάδα της προέρχεται από ένα μικρό σχολείο 50 παιδιών κι ότι για αυτό το λόγο η επιτυχία τους έχει πολύ μεγάλη αξία. Ο Νεκτάριος Ν. Ταβερναράκης είναι Έλληνας Βιολόγος και Πανεπιστημιακός με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης. Είναι Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Η συμβολή του στην έρευνα και την προβολή των ελληνικών ερευνητικών κέντρων στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της χώρας.

 

Τέλος, σε έντονο συγκινησιακό κλίμα, απενεμήθη τιμητικό βραβείο στη μνήμη του ιδρυτή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης “PRAKSIS”, Τζανέτου Αντύπα. Έναν άνθρωπο ο οποίος άφησε το δικό του στίγμα στο χώρο της κοινωνικής προσφοράς και χάραξε νέους δρόμους για την υποστήριξη των αδυνάμων. Aξιομνημόνευτη είναι η αγάπη του για τα κοινά μιας και ο αλτρουισμός και η προσφορά αποτελούσαν αναπόσπαστες αξίες για εκείνον.

 

Τα βραβεία της διαγωνιστικής διαδικασίας απένειμαν στους νικητές τα μέλη της κριτικής επιτροπής: Έφη Μπάσδρα, Πρώην πρόεδρος ΙΚΥ, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλειος Δασκαλάκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Κολεγίων, Νίκος Φαλδαμής, Πρόεδρος HEPIS, Φαίδων Στράτος, Πρόεδρος ΙΕΠΑΣ, Στράτος Στρατηγάκης, Μαθηματικός Ερευνητής, Βάσω Κόλλια, πρ. ΓΓ Νέας Γενιάς  και πρ. ΓΓ Ισότητας, Παναγιώτης Κετικίδης, Πρόεδρος του Ερευνητικού κέντρου Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης (SEERC), Αργύρης Τζικόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΝ/JA Greece, Αθανάσιος Κυριαζής, Καθηγητής,Τμήμα Στατιστικής και Aσφαλιστικής Eπιστήμης, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Γιάννης Βαφειαδάκης, Πρόεδρος ΟΕΦΕ - Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, Αγγελική Παππά, Ιδρύτρια, Επιστημονικά Υπεύθυνη, CEO “i love dyslexia” EFL-FL School, και επίσης απένειμαν βραβεία οι: Ελένη Γερουλάνου, διευθύντρια του Νηπιαγωγείου της Σχολής Μωραΐτη και ο Σπύρος Δημητρούκας, Γενικός Διευθυντής επιχειρησιακής μονάδας Business Software του Χορηγού τίτλου RDC INFORMATICS.

 

Η βραδιά έκλεισε με την πανηγυρική φωτογραφία των νικητών και την ανανέωση του ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

 

Τιμητικοί υποστηρικτές των Βραβείων είναι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κολλεγίων, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων και η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος. 

 
Δέκα χιλιάδες μαθητές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής. Συγκίνησε ο 20χρονος δευτεροετής τυφλός φοιτητής Αργύρης Κουμτζής που φοιτά στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ. Αργύρης Κουμτζής: Η Φυσική έχει πλάκα!
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Κυριακή, 07 Μάιος 2017 11:14

Δέκα χιλιάδες μαθητές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής.

Συγκίνησε ο 20χρονος δευτεροετής τυφλός φοιτητής Αργύρης Κουμτζής που φοιτά στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ.

Αργύρης Κουμτζής: Η Φυσική έχει πλάκα!

συγκίνησε ο Αργυρης Κουμτζης

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά 7800 (5.400 από τις τρείς τάξεις του Γυμνασίου και 2400 από τις τρεις τελευταίες τάξεις του Λυκείου), πήρν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Μαθητές με αγάπη για τη Φυσική από κάθε γωνιά της Βόρειας Ελλάδας , κέρδισαν συνολικά 50 βραβεία και 70 επαίνους αποδεικνύοντας πως σε εποχές δύσκολες περισσεύει η αγάπη για την Επιστήμη.

"Οι πρωτιές από την Ηγουμενίτσα, τις Σέρρες, την Αλεξανδρούπολη, σε μαθητές δημοσίων σχολείων αποδεικνύουν πως υπάρχουν ευκαιρίες για όλους" , τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης.

Φέτος, δόθηκαν στους αριστεύσαντες του Διαγωνισμού και υποτροφίες για το Θερινό Σχολείο Φυσικής που διεξάγεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη, ενώ ακόμη δόθηκε σε συγκεκριμένο αριθμό μαθητών η δυνατότητα τριήμερων εκπαιδευτικών διακοπών στο πρωτοποριακό camp, "οι Αγγελιοφόροι του Ολύμπου" που διοργανώνει η ΕΕΦ.

KATAMESTO AMFITHEATRO

Αργύρης Κουμτζής: Η Φυσική έχει πλάκα!

Κύριος ομιλητής της τελετής βράβευσης των μαθητών που έλαβαν μέρος στον 27ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου και 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου που πραγματοποίησε στο αμφιθέατρο του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ η ΕΕΦ, ήταν ο διακεκριμένος θεωρητικός φυσικός και ακαδημαϊκός Δημήτρης Νανόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη γοητεία της Επιστήμης.

Ο 20χρονος σήμερα δευτεροετής τυφλός φοιτητής Αργύρης Κουμτζής που φοιτά στο τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ , μίλησε για τη δική του ξεχωριστή εμπειρία στη Φυσική, συγκινώντας τους παρευρισκόμενους στο κατάμεστο Αμφιθέατρο.

"Ξεκίνησα να παίρνω μέρος σε διαγωνισμούς Φυσικής από την Ε Δημοτικού για να μετρώ τις δυνάμεις μου και να εμπλουτίζω το βιογραφικό μου", είπε και παραδίδοντας ένα σύντομο μάθημα επαγγελματικού προσανατολισμού στους μαθητές που αγαπούν τη Φυσική, κατέληξε πως με ένα τέτοιο πτυχίο μπορεί κανείς να κάνει "τα πάντα " διευκρινίζοντας πως η Φυσική μπορεί ν ανοίξει όλες τις πόρτες της επιστημονικής γνώσης.

η τελετη βραβευσης έγινε στο αμφιθεατρο του τμ Φυσικης του ΑΠΘ

2ο Θερινό Σχολείο Φυσικής

"Φυσική έξω από τις σχολικές αίθουσες" είναι ο κεντρικός άξονας στον οποίο αναπτύσσονται και φέτος όλες οι δράσεις του Θερινού Σχολείου Φυσικής που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη . Στο Θερινό Σχολείο Φυσικής οι μαθητές σε ομάδες προσεγγίζουν βιωματικά τις ένοιες της φυσικής κάνοντας πειράματα, προσομοιώνουν επιστημονικά θέματα, επισκέπτονται τμήματα Φυσικής του Πανεπιστημίου, διδάσκονται από πανεπιστημιακούς καθηγητές , διερευνούν, διασκεδάζουν με έξυπνα διαδραστικά παιχνίδια (εργαστήρι CSI κ.ά) αθλούνται (ενότητα Φυσική και Αθλητισμός) , μαθαίνουν παίζοντας (Διαγωνισμός Φυσικής στο Magic Park).

Ο υπεύθυνος του Θερινού Σχολείου Φυσικής της ΕΕΦ στην Κεντρική Μακεδονία, Κώστας Βουρλιάς, έδωσε μια μικρή μόνο γεύση απ όσα συναρπαστικά θα συμβούν αυτό το καλοκαίρι.

Αργύρης Κουμτζης

 
Βραδιά ποίησης στο Άλσος Κηφισιάς
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Παρασκευή, 05 Μάιος 2017 12:38

Βραδιά ποίησης στο Άλσος Κηφισιάς

resized IMG 4327 Large

Οι στίχοι «παντρεύτηκαν» με τους ήχους της φύσης την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 στο Άλσος Κηφισιάς στην βραδιά ποίησης που οργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών στο πλαίσιο της 63ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς.
Οι ποιητές απήγγειλαν ποιήματα για την φύση και τα λουλούδια δημιουργώντας εικόνες που ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους. Συμμετείχαν οι ποιητές: Φωτεινή Γεωργαντάκη Ψυχογιού, Τζούλια Πολημενάκου, Λίτσα Δημητροπούλου, Βούλα Μέμου, Νίκος Ταβουλάρης, Μαρία Καρδαρά και Ηλίας Παπακωνσταντίνου.

resized IMG 4336 Large

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών Νίκος Ταβουλάρης, η Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς Κλεοπάτρα Χατζοπούλου και η Αντιδήμαρχος Ζέτη Κασιμάτη.

 


Σελίδα 8 από 481
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover»  ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς  κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών     Η ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση