ATTICANEWS.GR

Member Area
ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι «Ημέρες Καριέρας 2017»
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 20:10

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν

και φέτος οι «Ημέρες Καριέρας 2017»

resized TSOU0214 Photopress Yannis Tsouflidis

 

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια των προηγούμενων επιτυχημένων διοργανώσεων, οργάνωσε και φέτος με μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση, με τίτλο: «Ημέρες Καριέρας 2017». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Μαΐου και τη Τρίτη 16 Μαΐου 2017, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ.

 resized TSOU0228 Photopress Yannis Tsouflidis

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας και η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ προσφοράς και ζήτησης εργασίας. Δόθηκε η ευκαιρία, αφ' ενός στους τελειόφοιτους και στους απόφοιτους του ΑΠΘ να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της αγοράς εργασίας, αφ' ετέρου στις επιχειρήσεις να γνωρίσουν από κοντά τα προσόντα και τις δεξιότητες του φοιτητικού δυναμικού του ιδρύματος.

 resized TSOU0243 Photopress Yannis Tsouflidis

Αξιοσημείωτη ήταν και φέτος η μεγάλη ανταπόκριση τόσο από τις εταιρείες όσο και από τους αποφοίτους και τους φοιτητές. Συνολικά, συμμετείχαν 70 κορυφαίες εταιρείες από διάφορους κλάδους (κατασκευαστικό, τηλεπικοινωνίες, πληροφορική, λιανεμπόριο κ.α.) τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, που αναζητούν προσωπικό για άμεση ή μελλοντική συνεργασία και πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις με περισσότερους από 1500 τελειοφοίτους και αποφοίτους του ΑΠΘ με τις εταιρείες αυτές.

 resized TSOU0252 Photopress Yannis Tsouflidis

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και τις δύο μέρες έκθεση των εταιρειών αλλά και παρουσιάσεις ορισμένων από αυτών στους ενδιαφερόμενους.

resized TSOU0257 Photopress Yannis Tsouflidis

 
UNICEF - Έκθεση «Διερχόμενοι» για τα προσφυγόπουλα
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 16:51

UNICEF - Έκθεση «Διερχόμενοι» για τα προσφυγόπουλα

170517a
Από αριστερά: Ευστράτιος Χαλκιώτης, Πρόεδρος ΤετARTημόριο, Σοφία Τζιτζίκου, Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF, Ιωάννα Μύρκα, Επιμελήτρια έκθεσης "Διερχόμενοι", Ισιδώρα Φουσκαρή, Τμήμα Καλλιτεχνικού Σχεδιασμού και Παραγωγής, Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης", Γιάννης Φωστηρόπουλος, Αντιδήμαρχος Π. Φαλήρου, σε χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από τα εγκαίνια.


Η ομαδική έκθεση «Διερχόμενοι» φιλοξενείται στο ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη από 10 έως 24 Μαΐου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, του γραφείου Διασύνδεσης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης υλοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία πριν λίγες μέρες με την παρουσία σημαντικών φίλων της τέχνης και των παιδιών. Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF κα Σοφία Τζιτζίκου άνοιξε την εκδήλωση απευθύνοντας πρόσκληση προς τα παιδιά και τους νέους, να ανοίξουν την αγκαλιά τους σε κάθε παιδί πρόσφυγα ή μετανάστη, ενώ τόνισε και τη σημασία της ενθάρρυνσης νέων ανθρώπων, κοινωνικά ευαισθητοποιημένων, σε ανάλογες πρωτοβουλίες. Συγχρόνως, κάλεσε τους ιθύνοντες να ενσκήψουν στις ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα. 

Ο Αντιδήμαρχος Π. Φαλήρου, κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος, συνεχάρη τη UNICEFγια το έργο της και εξήρε το γεγονός ότι δίνεται βήμα και υποστήριξη σε πρωτοβουλίες νέων ανθρώπων.

Η ομαδική αυτή έκθεση την επιμέλεια της οποίας έχει η κα Ιωάννα Μύρκα αποτελεί το τρίτο βήμα στη φάση ολοκλήρωσης του εικαστικού δρώμενου «Διερχόμενοι» που διοργανώνεται από την ομάδα ΤετARTημόριο και υποστηρίζεται από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF.

Η δράση «Διερχόμενοι» υλοποιείται σε τρία βήματα-στάδια: δημιουργία, επεξεργασία και έκθεση. Μία έννοια διέρχεται από παιδικά σχέδια, κάνει μία στάση στα σχέδια των φοιτητών και αποφοίτων - εικαστικών της ΑΣΚΤ και ολοκληρώνεται προσφέροντας, μέσα από τις ομαδικές εκθέσεις, τις τελικές δημιουργίες στη ματιά του κοινού.

Στο στάδιο της δημιουργίας, ζητήθηκε από μαθητές δημοτικών σχολείων του Παλαιού Φαλήρου να ζωγραφίσουν με βάση την έννοια του «πρόσφυγα». Το ίδιο αυτό σχέδιο, στο στάδιο της επεξεργασίας, πέρασε στα χέρια φοιτητών της Σχολής Κάλων Τεχνών και αποφοίτων - εικαστικών.

Η καταληκτική αυτή φάση του δρώμενου, θα πλαισιωθεί από τη Δράση-Παιχνίδι: «Βρες τον Εαυτό Σου», κατά τη διάρκεια της οποίας μαθητές θα αναζητήσουν το έργο που προέκυψε από το αρχικό δικό τους.

 
Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής «...Σαν εκδρομή» της Εικαστικού Όλγας Μαντζουράνη – Ανδρικοπούλου, στον Δήμο Μαρκοπούλου!
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 11:38

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής «...Σαν εκδρομή»

της Εικαστικού Όλγας Μαντζουράνη – Ανδρικοπούλου, στον Δήμο Μαρκοπούλου!

resized η Εικαστικός Όλγα Μαντζουράνη

 

Αγαπητοί Συμπολίτες!

 

«…Σαν εκδρομή», μας ταξίδεψαν όλους, τα μοναδικά έργα και η ζεστή προσωπικότητα, της εικαστικού και συμπολίτισσάς μας Όλγας Μαντζουράνη – Ανδρικοπούλου, κερδίζοντας τις εντυπώσεις του - φιλότεχνου - και όχι μόνο κοινού, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των Εγκαινίων, της ομότιτλης Έκθεσης Ζωγραφικής, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 13 Μαΐου 2017, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου.

 

Τα έντονα χρώματα, τα κολάζ και τα πολυποίκιλα υλικά των θεμάτων της, συνθέτουν ένα παιχνίδι νοσταλγίας και χαράς: Από τη μία, σχηματίζεται μια ανάμνηση και από την άλλη, ένα νεύμα – πρόσκληση σε νέες περιπέτειες «...Σαν εκδρομή»!

 

O Δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Ι. Μεθενίτης, στο χαιρετισμό του, εξέφρασε τον θαυμασμό του, για την εξαιρετική δουλειά της Όλγας Μαντζουράνη ως Καλλιτέχνη, αλλά αναφέρθηκε επίσης στον χαρακτήρα και την προσωπικότητά της. Δεκάδες θετικά στοιχεία συνδυάζονται αρμονικά σε μια μοναδική προσωπικότητα, που την χαρακτηρίζει η συνέπεια, η εργατικότητα, η κοινωνική ευαισθησία, η αγάπη και η διάθεση ενεργούς προσφοράς για τον τόπο μας, όπου επέλεξε να ζει και να εργάζεται, τα τελευταία είκοσι περίπου χρόνια.

resized Δεκάδες κόσμου τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια της Έκθεσης

Πρωτότυπο στοιχείο της παρουσίασης των έργων της, αποτέλεσε η μουσική συνοδεία του Γιώργου Αστρίτη στο Πιάνο, του Αλέξανδρου Ψύχα στη Φυσαρμόνικα και της Μαρίτας Γκιντζίρη στο τραγούδι, που δημιούργησαν ένα χαρούμενο και αισιόδοξο κλίμα, που έχουμε τόσο πολύ ανάγκη.

 

Η Έκθεση συνεχίζεται μέχρι και τις 23 Μαϊου 2017 και είναι ανοιχτή στο κοινό,

καθημερινές, 10.00 π.μ. - 1.00 μ.μ. και 5.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ.

 

Μέρος των εσόδων της, θα δοθούν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου.

 
Η φιλοξενία συναντά την Τέχνη στη Σαντορίνη
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 12:19

Η φιλοξενία συναντά την Τέχνη στη Σαντορίνη

resized IMG 9971

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 7 Μαΐου τα εγκαίνια της Aqua Gallery του χώρου Τέχνης της Aqua Vista Hotels που φιλοξενείται στο Art Hotel στον Πύργο της Σαντορίνης. Η έκθεση "From Athens to SantoriniGreeks artiststrips" που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εικαστικής πλατφόρμας #Rest@rt αποτέλεσε την πρώτη δράση της γκαλερί η οποία και έλαβε εξαιρετικές κριτικές.

resized IMG 9936

Η Aqua Gallery άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της την Κυριακή 7 Μαΐου παρουσιάζοντας σε συνεργασία με τον χώρο Τέχνης Ηώς την ομαδική έκθεση "From Athens toSantoriniGreeks artiststrips" την οποία επιμελήθηκε η ιστορικός Τέχνης Μαρίνα Κανακάκη. Στο πλαίσιο της έκθεσης είκοσι ταλαντούχοι Έλληνες καλλιτέχνες εξέθεσαν έργα τους προσφέροντας στο κοινό ένα μοναδικό ταξίδι στα μονοπάτια της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής σκηνής.

resized Aqua Vista Hotels 1

 

Η εικαστικός και Art Manager της Αqua Vista Hotels κ. Κέλλυ Αθανασιάδου με τον κ. Γιώργο Τσολακάκη Director of Sales της Aqua Vista Hotels και τον κ. Γιώργο Γραφάκο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Aqua Vista Hotels.

Η πλειονότητα των εικαστικών που συμμετείχαν έδωσαν το "παρών" στα εγκαίνια της Aqua Gallery, ενώ μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον τόσο των ενοίκων του Art Hotel όσο και των κατοίκων και των επισκεπτών της Σαντορίνης. Εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής του τόπου και στελέχη της Aqua Vista Hotels τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια της γκαλερί, ενώ σημαντικό ήταν το ενδιαφέρον του κόσμου που μίλησαν με τα θερμότερα λόγια για τον χώρο και τα έργα. Δεν ήταν λίγοι, άλλωστε εκείνοι που αναφέρθηκαν στην υψηλή καλλιτεχνική αξία της δράσης συγκρίνοντάς τη με ανάλογες εκθέσεις της πρωτεύουσας.

resized Aqua Vista Hotels 2

 

Η εικαστικός και Art Manager της Αqua Vista Hotels κ. Κέλλυ Αθανασιάδου με την κ. Αλίνα Τσολακάκη Managing Director της Aqua Vista Hotels και τον κ. Κωνσταντίνο Κυριακάκη από τον χώρο Τέχνης Ηώς.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της Aqua Gallery, η κ. Σοφία Ματζουράνη, Business Development Manager της Aqua Vista Hotels, δήλωσε σχετικά: «Τα εγκαίνια της AquaGallery αποδεικνύουν με τον πιο έμπρακτο τρόπο τη διαφορετική προσέγγιση της Aqua Vista Hotels στον τομέα της φιλοξενίας. Μέσα από την Aqua Gallery οι επισκέπτες των ξενοδοχείων μας, και όχι μόνο, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και άλλες προεκτάσεις της ελληνικής φιλοξενίας ανακαλύπτοντας τη σύγχρονη καλλιτεχνική ταυτότητα της χώρας μας».

Περισσότερα για την Aqua Vista Hotels

resized Art Hotel 03

Η Aqua Vista Hotels ιδρύθηκε το 2005 και σήμερα διαχειρίζεται περισσότερα από 30 ξενοδοχεία σε Σαντορίνη, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Λέσβο και Σκιάθο. Διαθέτοντας στελέχη με μακρά εμπειρία στον ξενοδοχειακό κλάδο και το ευρύτερο φάσμα του τουρισμού, καθώς και πάθος για τον τομέα της φιλοξενίας, η Aqua Vista Hotels επικεντρώνεται στη δημιουργία ξενοδοχείων με μοναδική ταυτότητα, αναλαμβάνοντας από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, την εσωτερική διακόσμηση και το συνολικό concept των υπηρεσιών φιλοξενίας, μέχρι την ολοκληρωμένη διαχείριση των κρατήσεων της μονάδας και τη λειτουργία της σε όλα τα επίπεδα.

Η υγιής και κερδοφόρα λειτουργία ενός ξενοδοχείου, η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας διαμονής αποτελούν ξεκάθαρους στόχους σε κάθε συνεργασία της Aqua Vista Hotels.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 12:39
 


Σελίδα 6 από 481
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover»  ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς  κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών
Συνέχεια με «Εμποράκο» και «Stopover» ● Στη δεύτερη εβδομάδα οι προβολές στους θερινούς κινηματογράφους του δήμου Νεάπολης-Συκεών     Η ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση