ATTICANEWS.GR

Member Area
ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ


ΑΠΘ -Διεθνής Διάκριση για το Kαινοτόμο Eρευνητικό Έργο Smartonics
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Δευτέρα, 03 Ιούλιος 2017 09:48

ΑΠΘ -Διεθνής Διάκριση για το Kαινοτόμο Eρευνητικό Έργο Smartonics

Aponomi Vraveiou

Αναγνωρίζοντας τα ιδιαίτερα καινοτόμα αποτελέσματα και την ουσιαστική επίδρασή τους στην ευρωπαϊκή βιομηχανία και την κοινωνία, το Ερευνητικό Έργο «Development of Smart Machines, Tools and Processes for Tailored Organic Electronic Devices (Smartonics)» βραβεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως «1ος Runner Up στο NANOFY! Best Project Competition». Ο Διεθνής Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του EuroNanoForum2017 που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στις 21-23 Ιουνίου 2017, στη Βαλέτα της Μάλτας. 

Συντονιστής και Επιστημονικά Υπεύθυνος του έργου είναι ο Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Στέργιος Λογοθετίδης. 

Το Smartonics είναι ένα ανταγωνιστικό Large Scale Integrating Project που χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε., στο πλαίσιο του «NMP.2012.1.4-1 Pilot linesfor precision synthesis of nanomaterials», το διάστημα 2013-2016. Ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται στα 12 εκ.€ (χρηματοδότηση E.E. 8 εκατ. €). Στο έργο συμμετείχαν 18 φορείς από 6 ευρωπαϊκές χώρες: 7 Πανεπιστήμια (ΑΠΘ, Oxford, Surrey, Ecole Polytechnique, Stuttgart, Πανεπιστήμια Πάτρας και Ιωαννίνων), 3 Ερευνητικά Ινστιτούτα (Helmholtz Zentrum Berlin, Fraunhofer: IVV-FEP-ISC-IAP, CNRS) και 9 Βιομηχανικοί φορείς (OET,FIAT, Advent, AIXTRON, HORIBA, Coatema, Compucon, Oxford Lasers, CSEM). 

Αποτέλεσμα των δράσεων του Smartonicsήταν η ανάπτυξη και εγκατάσταση δύο μοναδικών στον κόσμο, πιλοτικών γραμμών παραγωγής Οργανικών Ηλεκτρονικών Διατάξεων στο Κέντρο Οργανικών Ηλεκτρονικών & Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών Ελλάδος (COPE-H) στο ΑΠΘ, η αναγνώριση της μοναδικής αριστείας του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας LTFNκαι του ΑΠΘ παγκοσμίως, αλλά και η ανάπτυξη και εκπαίδευση υψηλής ποιότητας ερευνητικού προσωπικού του ΑΠΘ. 

Η βράβευση αποτελεί ιδιαίτερη και μοναδική τιμή για το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ που οργάνωσε, υπέβαλε, πραγματοποίησε και συντόνισε το Smartonics. Επίσης, η βράβευση αυτή αποτελεί και ιδιαίτερη τιμή για το ΑΠΘ αφού ενίσχυσε σημαντικά το κύρος του και την αναγνωρισιμότητά του ως ένα κέντρο αριστείας με παγκόσμια εμβέλεια. 

Η σημασία των αποτελεσμάτων του Smartonicsκαι η διεθνής αριστεία του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας και του ΑΠΘ στον ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο των Οργανικών Ηλεκτρονικών αποδεικνύεται και με την πρόσφατη έγκριση από την Ε.Ε. ενός νέου ανταγωνιστικού έργου το οποίο υπέβαλλε το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας για την ανάπτυξη της Βιομηχανίας του Μέλλοντος (Factories of the Future), στο πλαίσιο του Horizon2020, με τίτλο: «Smartin-line metrology and control for boosting the yield and quality of high-volume manufacturing of Organic Electronics (SmartLine)» 2017-2020. Το έργο αυτό συντονίζεται από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας και έχει συνολικό προϋπολογισμό 4.262 εκατ.€. 

Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN(www.ltfn.gr) λειτουργεί στο ΑΠΘ και είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως ένα Κέντρο Αριστείας στην Τεχνολογία Λεπτών Υμενίων και Νανοϋλικών και Νανοσυστημάτων, στα Οργανικά Ηλεκτρονικά, στη Νανομετρολογία και στη ΝανοΙατρική. Κατά τα τελευταία 25 χρόνια, το Εργαστήριο LTFN απέκτησε το σύνολο των υψηλής Τεχνολογίας ερευνητικών υποδομών και του εξοπλισμού του, κόστους περίπου 40 εκατ. €, και την τεχνογνωσία του, μέσα από τον επιτυχή συντονισμό και υλοποίηση ενός μεγάλου αριθμού Ευρωπαϊκών και Εθνικών Ερευνητικών Προγραμμάτων. 

Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο www.smartonics.eu

 
Εγκαίνια της Ατομικής Έκθεσης Ζωγραφικής του εικαστικού IGOR ROSSET, με τίτλο «Ουρανός και χρώματα»
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Σάββατο, 01 Ιούλιος 2017 10:31

Την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 και ώρα 19:30, στην «Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά», θα πραγματοποιηθούν τα Εγκαίνια της Ατομικής Έκθεσης Ζωγραφικής του εικαστικού IGOR ROSSET, με τίτλο «Ουρανός και χρώματα» υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος.  

Την έκθεση θα χαιρετίσει η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Δήμου Πειραιά, κα. Ειρήνη Νταϊφά.

 resized 44

Σε ηλικία 12 χρονών ο Igor Rosset, ζωγράφισε τον πρώτο πίνακα με αυγοτέμπερα. Πρώτος δάσκαλος στην ζωγραφική ήταν ο παππούς του, (επαγγελματίας ζωγράφος) και η μητέρα αυτοδίδαχτη ζωγράφος με καταπληκτικές ικανότητες.

1996 - Γνώρισε των γιατρό Βασίλη Χαλκιδιώτη που ήταν μαθητής του Salvador Dali του De Chirico  είχε μια μοναδική τεχνοτροπία που ονομάζετε Χαλκιδισμό. Ο Βασίλης Χαλκιδιώτης έπαιξε μεγάλο ρολό στη σταδιοδρομία του Igor Rosset.

2010 - Δημιούργησε την πρώτη έκθεση ζωγραφικής στο Fanano στη Modena

2011- Ομαδική έκθεση στην Αθήνα στην Athens friends gallery

2012 - Στην Bologna έκθεση de Marchi gallery

resized 2 1

Στην Αθήνα ατομική έκθεση στο χώρο Λασκαρίδου Gallery

Στο φεστιβάλ Ελ Γκρέκο στο Φόδελε δημιούργησε ένα έργο και το έκανε δωρεά στο δήμο για το τοπικό Μουσείο

Μετείχε στην ομαδική έκθεση στο Μέγαρο Κωστής Παλαμάς στην Αθήνα.

Μετείχε  στην ομαδική έκθεση στο Θέατρο Κακογιάννη

resized 3

2013 - Έκθεση στη Off Minganti & De Marchi  στη Bologna έλαβε  2ο βραβείο που του δίνει δικαίωμα να πραγματοποίηση μια έκθεση στη Γαλλία στο Παρίσι στον εκθεσιακό χώρο Sent Etienne για 2014

Έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά με 47 έργα.

Ομαδική έκθεση στο εκθεσιακό χώρο Παρνασσός βραβεύθηκε με 1ο βραβείο.

Ομαδική έκθεση στην Αθήνα στο Μέγαρο Κωστής Παλαμάς

Ατομική έκθεση στο Μουσείο Ελ Γκρέκο στον Φόδελε για το φεστιβάλ Δομίνικο Θεοτοκόπουλος  και έκανε δωρεά στο μουσείο δύο έργα με το τίτλο «πάθος» και «ολοκαύτωμα»

resized 4resized 11resized 13-04-29 018resized 22

 
Διαδίκτυο, Χάκερ πραγματοποιούν κυβερνοεπιθέσεις και ζητούν λύτρα σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 28 Ιούνιος 2017 08:58

Διαδίκτυο,

Χάκερ πραγματοποιούν κυβερνοεπιθέσεις και ζητούν λύτρα σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
057fa-hacker internet

Εκτός από πετρελαϊκές εταιρείες, κυβερνοεπιθέσεις υπέστησαν σήμερα και ρωσικές τράπεζες, όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας.

Ωστόσο σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της Τράπεζας της Ρωσίας, "δεν παρατηρήθηκαν δυσλειτουργίες στα συστήματα των τραπεζών και στα σημεία εξυπηρέτησης των πελατών".

Ο ίδιος εκπρόσωπος δήλωσε ότι στην παρούσα φάση το αρμόδιο Κέντρο για την αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα (FinCERT) της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας συνεργάζεται με τις υπόλοιπες τράπεζες για την εξάλειψη των συνεπειών που προκλήθηκαν από τις επιθέσεις.

Τα πληροφοριακά συστήματα των τραπεζών Sberbank και Alpha Bank λειτουργούν κανονικά, όπως ανέφεραν στο πρακτορείο ειδήσεων Tass εκπρόσωποι των εν λόγω τραπεζών.

Στο μεταξύ η εταιρεία Group-IB η οποία ασχολείται με την αποτροπή των κυβερνοεπιθέσεων και την διερεύνηση τους, ανακοίνωσε ότι επιθέσεις με τον ιό Petya δέχθηκαν εκτός από τις πετρελαϊκές εταιρείες Rosneft και Basneft, οι εταιρείες Mars, Nivea και Mondelez International (παράγει τη σοκολάτα Alpen Gold).

Ο ιός κλειδώνει τους υπολογιστές και ζητά λύτρα 300 δολαρίων σε Bitcoin.

H εταιρεία Group-IB ανακοίνωσε ότι ο ιός μεταδίδεται στα τοπικά δίκτυα με τον ίδιο τρόπο που μεταδίδεται ο ιός WannaCry. Ειδικοί της εταιρείας εντόπισαν ότι πρόσφατα ο ιός Petya είχε χρησιμοποιηθεί από την ομάδα Cobalt με στόχο να αποκρύψει τα ίχνη των στοχευμένων επιθέσεων σε τράπεζες. 

Στις ΗΠΑ, η φαρμακευτική εταιρεία Merck έγινε το πρώτο θύμα στις ΗΠΑ από την παγκόσμια κυβερνοεπίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες.

Επίσης, ορισμένες γερμανικές εταιρείες έπεσαν θύματα του κακόβουλου λογισμικού που εξαπλώνεται ταχύτατα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας του κυβερνοχώρου BSI, καλώντας όσους έχουν πληγεί να ενημερώσουν τις αρχές.

Η υπηρεσία δεν κατονόμασε τις εταιρείες που δέχτηκαν επίθεση.

Νωρίτερα όμως η γερμανική υπηρεσία ταχυδρομείου Deutsche Post ανέφερε ότι επηρεάστηκαν συστήματά της στην Ουκρανία.

Φαίνεται όμως ότι ο Petya μάλλον επιτέθηκε και σε συστήματα που είχαν ενημερωθεί.

Η Γιουροπόλ, ο ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Συνεργασία στον Τομέα της Επιβολής του Νόμου, επιβεβαίωσε με ένα μήνυμα στο Twitter ότι είναι σε εξέλιξη μια επίθεση με λυτρισμικό ενώ το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και συνεργάζεται με τους εταίρους του, στο εσωτερικό και το εξωτερικό, για να λυθεί το πρόβλημα.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Γκρόισμαν χαρακτήρισε "άνευ προηγουμένου" το κύμα κυβερνοεπιθέσεων που έπληξε κρατικές και ιδιωτικές εταιρείες σήμερα, τονίζοντας όμως ότι δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα σε "σημαντικά" πληροφοριακά συστήματα.

"’Ήταν μια επίθεση άνευ προηγουμένου αλλά οι ειδικοί μας κάνουν τη δουλειά τους και προστατεύουν τις υποδομές στρατηγικής σημασίας. Τα σημαντικά συστήματα δεν έχουν πληγεί", ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook.

http://www.typos.com.cy/cat/13/article/28522

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 28 Ιούνιος 2017 09:00
 
«Ισότητα των Φύλων: Αγώνας για ένα καλύτερο αύριο. Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων μιλά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Προβολή του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ «Exotica, Erotica, Etc.»
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Δευτέρα, 26 Ιούνιος 2017 12:10

«Ισότητα των Φύλων: Αγώνας για ένα καλύτερο αύριο. 

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων μιλά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Προβολή του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ «Exotica, Erotica, Etc.»

resized ommth isothta filwn 07 preview 2-page-001

Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται την Πέμπτη 29 Ιουνίου η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων του υπουργείου Εσωτερικών, Φωτεινή Κούβελα.

Προσκεκλημένη του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής, η κα Κούβελα θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα «Ισότητα των Φύλων: Αγώνας για ένα καλύτερο αύριο», η οποία θα φιλοξενηθεί στην οροφή του κτηρίου Μ2 με ώρα έναρξης στις 8.30 μ.μ.

resized Foteini Kouvela 003

Η κα Κούβελα θα αναφερθεί στις δράσεις που έως τώρα έχει φέρει σε πέρας η Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων για την πρόληψη, την εξάλειψη και τη θεραπεία των έμφυλων ανισοτήτων σε διάφορες εκφάνσεις της ιδιωτικής και της δημόσιας ζωής. Επιπροσθέτως, θα αναφερθεί στις θεσμικές παρεμβάσεις που επιβάλλεται να γίνουν, ώστε να ενταχθεί η έννοια και η διάσταση του φύλου στη νομοθεσία, τις δημόσιες πολιτικές και τις κυβερνητικές προτεραιότητες.

Στην εκδήλωση θα προλογίσει η Σάσα Λαδά, ομότιμη καθηγήτρια ΑΠΘ και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Κύριος στόχος της νέας πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει η διοίκηση του ΟΜΜΘ, στο πλαίσιο της εξωστρεφούς πολιτικής του, είναι να θέσει στη σφαίρα της δημόσιας συζήτησης κρίσιμα ζητήματα για την ισότητα γυναικών και ανδρών στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού.

resized Exotica 001

Αμέσως μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει η προβολή του πολυβραβευμένου ντοκιμαντέρ «Exotica, Erotica, Etc.», παραγωγής Γαλλίας 2015,  σε σενάριο, σκηνοθεσία και διεύθυνση φωτογραφίας της Ευαγγελίας Κρανιώτη.

resized Exotica 002

Η ταινία ολοκληρώθηκε σε χρονικό διάστημα εννέα (9) ετών, κατά τη διάρκεια των οποίων η εικαστικός και φωτογράφος Ευαγγελία Κρανιώτη επιβιβάστηκε 12 φορές σε ελληνικά πλοία και έπιασε λιμάνι σε 20 χώρες. Ούσα η μόνη γυναίκα πάνω σε τάνκερ, φορτηγά και container ships, η σκηνοθέτρια διέπλευσε τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, ταξίδεψε στον Ατλαντικό, στα Στενά του Μαγγελάνου και στον Ειρηνικό, από τον Παναμά έως τη Βαλτική, και από εκεί μέχρι το Βόρειο Πόλο και την Ασία. Με την κάμερά της ακολούθησε Έλληνες ναυτικούς και κατέγραψε με ευαισθησία τους φευγαλέους ή ισόβιους έρωτες που εμπνέει η μοναξιά της θάλασσας. Με τη βοήθεια του μοντέρ Γιώργου Λαμπρινού και του μοντέρ ήχου Ζερόμ Γκοντιέ, οι 450 ώρες κινηματογραφημένου υλικού συντέθηκαν σε ταινία, διάρκειας 73 λεπτών, με εικαστική αξία και μουσική που στοιχειώνει σαν το τραγούδι των σειρήνων, εμπνευσμένη από το ταξίδι του ομηρικού Οδυσσέα, αλλά και του στίχους του Νίκου Καββαδία.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό, αλλά απαιτείται η προμήθεια δωρεάν δελτίων, τα οποία θα διανεμηθούν αυστηρώς κατά σειρά προτεραιότητας μία (1) ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 7.30 μ.μ.

resized Exotica 003

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 26 Ιούνιος 2017 12:18
 


Σελίδα 6 από 487

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο,  Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά! Χαρά και αισιοδοξία ...

«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες) Δέσποινα ...