ATTICANEWS.GR

Member Area
ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Διορθόδοξη Έκθεση Αγιογραφίας 2017 16 – 20 Οκτωβρίου 2017, Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Παλαιό Πανεπιστήμιο) Διοργάνωση: Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος Υπό την αιγίδα των:Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO κα PDF Εκτύπωση E-mail
ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Αναρτήθηκε απο τον/την ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
Τρίτη, 10 Οκτώβριος 2017 16:38

Διορθόδοξη Έκθεση Αγιογραφίας 2017

16 – 20 Οκτωβρίου 2017, Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Παλαιό Πανεπιστήμιο)

Διοργάνωση: Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος

Υπό την αιγίδα των:Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

afisa

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος διοργανώνει για δεύτερο συνεχόμενο έτος Διορθόδοξη έκθεση αγιογραφίας από 16 ως 20 Οκτωβρίου 2017, στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σκοπός της έκθεσης είναι, μέσα από την τέχνη να υμνηθεί το μεγαλείο της Ορθοδοξίας, να αναδειχθεί η συνέχεια και η σημαντικότητά της για την ανθρώπινη ύπαρξη, σε πνεύμα αγάπης και αδελφοσύνης των λαών και των εθνών.

Στη διοργάνωση αυτή, θα εκτεθούν και θα προβληθούν έργα αγιογραφίας και αποτύπωσης του Θείου, σύγχρονων δόκιμων και αναγνωρισμένων Ελλήνων και ξένων εικαστικών και αγιογράφων όπως: προσωπογραφίες, τοπιογραφίες, ψηφιδωτά, έργα γλυπτικής κλπ. Οι συμμετέχοντες εικαστικοί ενώνοντας τις καλλιτεχνικές τους «ανησυχίες», σε μια συναρπαστική διαδρομή τέχνης και πολιτισμού, μας καλούν να ανακαλύψουμε μέσα από τα έργα τους το μεγαλείο της αγιογραφικής τέχνης, με την πολυποικιλότητα των σχολών της, από το χθες στο σήμερα και τη διαχρονικότητα της Ορθοδοξίας. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν την ιερά εικόνα «Η Ζωοδόχος Πηγή» (1878), που βρίσκεται στον ιστορικό, Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής οδού Ακαδημίας, στην Αθήνα.

Συμμετέχουν οι εικαστικοί (αλφαβητικά): ABDELKHALEK SALAH, ADEL NASSIEF, ANTONOVA NADEZDA, ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΕΥΣΕΒΙΟΣ (Meandzija Zarko), ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗ ΝΙΝΑ, ΔΥΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ - ΤΕΡΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΑΡΑΤΖΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΚΑΣΤΕΛΛΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, ΚΡΥΣΤΑΛΛΗ ΕΛΕΝΑ, ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΜΙΧΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΜΟΣΧΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΜΠΟΥΡΛΑ ΑΝΝΑ, NICULESCU MIRCEA, ΣΙΔΕΡΗ ΜΑΡΙΑ, STOIAN DONEV, STOJANOVIC NENA, TROACA ROXANA, ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ.

Η έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και χαίρει της ευγενικής υποστήριξης της Πρεσβείας της Βουλγαρίας, της Πρεσβείας της Ρουμανίας, του Μορφωτικού Κέντρου της Πρεσβείας της Αιγύπτου στην Αθήνα, του Μορφωτικού Γραφείου της Κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα «Σπίτι της Κύπρου», του Ρωσικού Πολιτιστικού & Επιστημονικού Κέντρου της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Πρεσβείας της Σερβίας και της Ιεράς Επισκοπής στην Ελλάδα, του Κοπτορθόδοξου Πατριαρχείου της Αιγύπτου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου στις 19:00, με μουσική διαδρομή αποτελούμενη από αγαπημένες και δημοφιλείς μελωδίες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής που θα ερμηνεύσει ο διαπρεπής τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, με τη συνοδεία του γνωστού πιανίστα Γιώργου Τσοκάνη.

Στα πλαίσια της έκθεσης, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα, δημοσιογράφου και εκδότη Δημήτρη Ζάχου με τίτλο: ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ «μια πολυσύνθετη πνευματική μορφή», παρουσία του Πανεπιστημιακού καθηγητή φιλοσοφίας Ανδρέα Καμπιζιώνη, που είναι και το τιμώμενο πρόσωπο του βιβλίου.

Θα μιλήσουν οι:

  • Λάμπρος Μπαμπαλιούτας, Συνταγματολόγος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου

  • Μιχαήλ Αγγελάκης, πρώην πρόεδρος Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, ζωγράφος – χαράκτης, συγγραφέας, ποιητής

  • Οδυσσέας Σταμούλης: Ηθοποιός, με θητεία πέραν των 10 ετών στο Εθνικό, απόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής του Π.Α.

Συντονισμός – παρουσίαση: Κωνσταντίνα Κονταρίνη, Επικοινωνιολόγος, δημοσιογράφος

Το βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν.

Χορηγοί:

Επικοινωνίας:

Atticanews.gr * Afieromata.gr * AylogyrosNews.gr * McNews.gr * Nea-avlaia.gr CityInews.gr * Ωδή στην Τέχνη

Μεταφράσεις:

«Ακαδημία» - Κέντρα ξένων γλωσσών, πληροφορικής & μετάφρασης Ειρήνη Ντούρα – Καββαδία

INFO:

Διάρκεια έκθεσης: 16 – 20 Οκτωβρίου 2017

Ώρες λειτουργίας: 10:00 -14:00 και 17:00 – 20:00.

Χώρος: Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Παλαιό Πανεπιστήμιο)

Θόλου 5, Τ.Κ 105 56, Αθήνα

Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, ώρα 19:00

Είσοδος ελεύθερη

 
Περισσότερα Άρθρα...


Σελίδα 17 από 1997

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ταινία «Sami Blood» κερδίζει το φετινό κινηματογραφικό βραβείο LUX
Η ταινία «Sami Blood» κερδίζει το φετινό κινηματογραφικό βραβείο LUX
Η ταινία «Sami Blood» κερδίζει το φετινό κινηματογραφικό βραβείο LUX         Η ταινία «Sami Blood», μια συμπαραγωγή ...

Ο Θάνος Μικρούτσικος εγκαινιάζει τη νέα σειρά συναυλιών Cosmos στο ΚΠΙΣΝ
Ο Θάνος Μικρούτσικος εγκαινιάζει τη νέα σειρά συναυλιών Cosmos στο ΚΠΙΣΝ
Ο Θάνος Μικρούτσικος εγκαινιάζει τη νέα σειρά συναυλιών Cosmos στο ΚΠΙΣΝ Με την έναρξη της χειμερινής περιόδου, η σειρά υπαίθριων ...