ATTICANEWS.GR

Member Area
ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ


ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΘ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 08 Μάρτιος 2017 11:31

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΘ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.

 1απθ

Τρία ασημένια μετάλλια και τρία χάλκινα μετάλλια απέσπασαν φοιτητές του ΑΠΘ, στον Διεθνή Διαγωνισμό «11th South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students, SEEMOUS 2017» που πραγματοποιήθηκε στις 28/2-5/3/2017, στην Οχρίδα. Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε από τη Μαθηματική Εταιρεία της Νοτιανατολικής Ευρώπης (MASEE), σε συνεργασία με την Ένωση Μαθηματικών της FYROM.

 

Οι φοιτητές που διακρίθηκαν είναι:

-Ιακωβίδης Ιωάννης, ασημένιο μετάλλιο, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

-Καμπάνης Γεώργιος, ασημένιο μετάλλιο, Τμήμα Φυσικής

-Χαρισιάδης Ιωάννης, ασημένιο μετάλλιο, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

-Κίτσιος Κωνσταντίνος, χάλκινο μετάλλιο, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

-Πατσινακίδου Ανθία, χάλκινο μετάλλιο, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

-Τσεκμές Δημήτριος, χάλκινο μετάλλιο, Τμήμα Μαθηματικών

 

Επικεφαλής της αποστολής του ΑΠΘ ήταν ο Πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Καραμπετάκης.

 

«Θα πρέπει να συγχαρούμε την ομάδα αλλά και όλους τους φοιτητές που συμμετείχαν στην προετοιμασία για τον διαγωνισμό, μιας και όλα οφείλονται στη δική τους προσωπική προσπάθεια. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ για τη συνεχή υποστήριξή της» αναφέρει ο Πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Καραμπετάκης.

 

Στόχος του διαγωνισμού είναι η ενθάρρυνση των φοιτητών στην ενασχόλησή τους με την επιστήμη των Μαθηματικών και στην ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ όλων των συμμετεχόντων.

 

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 84 φοιτητές από Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελλάδα, Τουρκμενιστάν, Αργεντινή, FYROM. Τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι φοιτητές ήταν από τη Γραμμική Άλγεβρα και τη Μαθηματική Ανάλυση που διδάσκονται, κυρίως, στα πρώτα δύο έτη σπουδών των Σχολών Θετικών Επιστημών αλλά και των Πολυτεχνείων.

 

 
Ο ζωγράφος που δημιουργεί με το στόμα. Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη στο Πανόραμα.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τρίτη, 07 Μάρτιος 2017 12:32

Ο ζωγράφος που δημιουργεί με το στόμα.

Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη στο Πανόραμα.

«Αν ακούς μια φωνή μέσα σου να σου λέει ''δεν μπορείς να ζωγραφίσεις'', τότε οπωσδήποτε να ζωγραφίζεις και η φωνή θα σωπάσει» έλεγε πριν από πολλά χρόνια ο Βαν Γκογκ για τη ζωγραφική και τη θέληση.

 MG 5739

Τη φράση αυτή θυμήθηκε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, εγκαινιάζοντας στο φουαγιέ του δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη στο Πανόραμα την έκθεση ζωγραφικής του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη. Ενός ξεχωριστού καλλιτέχνη που ζωγραφίζει με το στόμα και πιστεύει στο μότο ζωής πως «αν υπάρχει θέληση μπορεί να πετύχεις τα πάντα. Χρειάζεται θέληση και κουράγιο, γιατί καθήμενος δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα».

Ο 67χρονος Τριαντάφυλλος Ηλιάδης γεννήθηκε με αναπηρία στα χέρια και τα πόδια, από γονείς αγρότες και από πολύ μικρός ξεκίνησε να ζωγραφίζει. Έχει κάνει ήδη δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών, από δεκάδες πολιτιστικούς συλλόγους, δήμους, εκπροσώπους του στρατού, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ανθρώπους της Τέχνης και των Τεχνών, ενώ πρόσφατα η προσφορά του αναγνωρίσθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
«Ο Τριαντάφυλλος Ηλιάδης αποτελεί μάθημα ζωής για όλους μας, γιατί αποδεικνύει καθημερινά πως ο άνθρωπος είναι πιο δυνατός από όσο νομίζει. Εδώ και χρόνια ζωγραφίζει κρατώντας τον χρωστήρα με το στόμα, σαν χίλια χέρια και δημιουργεί αριστουργήματα. Ο καμβάς της δικής του ζωγραφικής τεχνικής είναι η δύναμη της θέλησης. Η βαθιά πίστη πως η αναπηρία του δεν μπορεί να τον εμποδίσει να ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Από την πλευρά του καλλιτέχνης, που εκθέτει για δεύτερη φορά στο Πανόραμα, έκανε λόγο για έναν ασταμάτητο αγώνα. «Μου έλλειπαν τα χέρια και άρπαξα τον χρωστήρα με το στόμα. Με επίπονη και επίμονη προσπάθεια και νιώθοντας πως επενδύω στην αξιοπρέπειά μου και βάζοντας ένα έστω μικρό λιθαράκι για την τέχνη και τον πολιτισμό έκανα το θαύμα», σημείωσε στα εγκαίνια της έκθεσης, όπου παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος αθλητισμού πολιτισμού και νεολαίας Σωκράτης Δωρής και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καράογλου.

Η έκθεση που φιλοξενείται στο φουαγιέ του δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη θα διαρκέσει μέχρι τις 10 του μηνός.

 
Οίκος δημοπρασιών Sotheby's, Πίνακας του Κλιμτ πωλήθηκε για €56 εκ. σε δημοπρασία στο Λονδίνο.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Παρασκευή, 03 Μάρτιος 2017 14:22

Οίκος δημοπρασιών Sotheby's,

Πίνακας του Κλιμτ πωλήθηκε για €56 εκ. σε δημοπρασία στο Λονδίνο.
 
8cdff-0bauerngarten

Πίνακας με λουλούδια από τον Gustav Klimt πωλήθηκε στο Λονδίνο για 56 εκατομμύρια ευρώ, ποσό ρεκόρ για έργο τέχνης του Αυστριακού ζωγράφου και η τρίτη ψηλότερη τιμή για οποιοδήποτε έργο τέχνης που πωλήθηκε σε δημοπρασία στην Ευρώπη, όπως δήλωσε ο οίκος Sotheby`s.

Το έργο τέχνης με τίτλο “Bauerngarten” περιγράφεται στον κατάλογο δημοπρασιών ως “βιεννέζικο αριστούργημα τέχνης” και ολοκληρώθηκε το 1907. Απεικονίζει παπαρούνες, μαργαρίτες, ζίννια και τριαντάφυλλα σε πλήρη άνθηση σε ένα κήπο.

Ο πίνακας ήταν η κύρια ατραξιόν στη δημοπρασία στον οίκο Sotheby`s με έμφαση σε τεχνοτροπία ιμπρεσιονιστική, μοντέρνα και σουρεαλιστική, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ.

Η δημοπρασία στο σύνολό της μάζεψε γύρω στα 239 εκατομμύρια ευρώ, που ο οίκος δήλωσε ήταν το ψηλότερο σύνολο για οποιανδήποτε δημοπρασία στο Λονδίνο, που προωθήθηκε κυρίως από Ασιάτες αγοραστές.

Σύμφωνα με τον οίκο Sotheby`s, στην ίδια δημοπρασία πωλήθηκε ο πίνακας του 1944 “Plant de tomates” του Pablo Picasso για 20 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, πωλήθηκε πίνακας σε τιμή ρεκόρ για έργο του Βρετανού ιμπρεσιονιστή Alfred Sisley, που εργάστηκε κυρίως στη Γαλλία. Πρόκειται για τον πίνακα του 1874 "Effet de neige a Louveciennes", που πωλήθηκε για 8,6 εκατομμύρια ευρώ.

Τα δύο έργα τέχνης που πωλήθηκαν σε ψηλότερες τιμές σε προηγούμενες ευρωπαϊκές δημοπρασίες είναι το “Walking Man I” του Ελβετού γλύπτη Alberto Giacometti, που πωλήθηκε για 76 εκατομμύρια ευρώ το 2010, και το “The Massacre of the Innocents” του Φλαμανδού ζωγράφου Peter Paul Rubens, που πωλήθηκε για 58 εκατομμύρια ευρώ το 2002.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26541

 
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 01 Μάρτιος 2017 18:41

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟ  1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 resized IMG 9352

Με την ανάδειξη νέων δημιουργών και την απονομή βραβείων σε καλλιτέχνες, ολοκληρώθηκε χθες το 1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

 

Το 1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά, διοργανώθηκε από την κινηματογραφική ομάδα NAIL με τη στήριξη του Δήμου Πειραιά,  από τις 20 έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2017 στον Πειραιά. 

 

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κυρία Ειρήνη Νταϊφά, δήλωσε:

"Το 1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά, είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός, ο οποίος είναι νεοσύστατος. Διοργανώνεται πρώτη φορά στον Πειραιά και ευελπιστούμε να συνεχιστεί, να έχει επιτυχία και φαίνεται αυτό διότι έχει τρομερή επιτυχία. Βρισκόμαστε πλέον στο τέλος της εβδομάδας των 35 ταινιών μικρού μήκους που έχουν προβληθεί, με πολύ ταλαντούχους σκηνοθέτες και ηθοποιούς και η τελετή βράβευσης είναι μια όμορφη βραδιά. Πιστεύω ότι γίνεται  από όλους μας, μια συνολική προσπάθεια για την ανάπτυξη του Πολιτισμού στην πόλη. Πραγματικά πιστεύω ότι ο Πειραιάς έχει μπει στον χάρτη του Πολιτισμού ξανά. Ποτέ δεν είχε σταματήσει βέβαια η πολιτιστική ζωή του Πειραιά, είναι πάρα πολύ σημαντική. Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είναι το στολίδι μας, είναι η ναυαρχίδα μας και προσπαθούμε όσο μπορούμε τα περισσότερα πράγματα να τα κάνουμε εδώ. Είναι κοινή η προσπάθεια όλων και πιστεύω ότι κι εγώ βάζω ένα μικρό λιθαράκι σε αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια της αναβίωσης του Πειραιά σαν πόλη και επίσης του Πολιτισμού. Έχουμε ξαναμπεί στον χάρτη και ειδικά το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, έχει ξαναμπεί δυναμικότατα στον χάρτη που αφορά τα θέατρα, τον πολιτισμό και οτιδήποτε αφορά στην τέχνη".

 

Ο διοργανωτής του 1ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά κ. Αντώνης Morgan Κωνσταντουδάκης, δήλωσε: "Η ομάδα NAIL ολοκλήρωσε, σε αυτόν τον υπέροχο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, το 1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά, για ταινίες μικρού μήκους, με μία τελετή Βράβευσης για τους νικητές και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια.  Είναι η δύναμή μας να συνεχίσουμε και να καθιερώσουμε το Φεστιβάλ στην υπέροχη πόλη μας".

 

Η κυρία Λίνα Φούντογλου από την κινηματογραφική ομάδα NAIL, τόνισε: "Είναι υπέροχο που τόσοι καλλιτέχνες και τόσοι άνθρωποι παρακολούθησαν όλο το Φεστιβάλ! Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη και την κυρία Νταϊφά που μας υποστήριξαν στη διοργάνωση, καθώς και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κ. Νίκο Διαμαντή που μας φιλοξένησε! Υποσχόμαστε του χρόνου να είναι ακόμα πιο μεγαλειώδες και γίνονται προσπάθειες το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά, να γίνει διεθνές Φεστιβάλ".

 resized IMG 9338

Οι Νικητές του 1ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά είναι οι εξής:

 

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας:  "Pacino's Way" του Χάρη Παντελιδάκη

 

Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας: Δημήτρης Άντζους για την ταινία "Η Ρουτίνα"

 

Βραβείο Κοινού: "For Electra's Love" του Ιωάννη Μακρόπουλου

 

Βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου:  Ιάσονας Παπαματθαίου για την ταινία "Η Ρουτίνα"

 

Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου: Αριέττα Μουτούση για την ταινία "Γενέθλια"

 

Βραβείο Σεναρίου: Βάσω Πανταζοπούλου και Μάρω Τσεκούρα για την ταινία "Familyar Photo"

 

Βραβείο Διεύθυνσης Φωτογραφίας: "5 Τρόποι να πεθάνεις" της Ντάινα Παπαδάκη

 

Παράλληλα με τις προβολές των ταινιών και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, διοργανώθηκαν εξειδικευμένα σεμινάρια κινηματογραφικού αντικειμένου. 

 


Σελίδα 5 από 592
1.500 παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία │ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
1.500 παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία │ Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
7ο Φεστιβάλ Χορωδιών στο Μέγαρο Μουσικής Χίλια πεντακόσια παιδιά και νέοι ενώνουν τις φωνές τους για την ελευθερία   Η ...

Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο,  Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του; Ο Κουέντιν Ταραντίνο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση