ATTICANEWS.GR

Member Area
ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Συνάντηση της Προέδρου της UNICEF Ελλάδος με τον Πρέσβη του Ιράκ στην Αθήνα
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τρίτη, 11 Ιούλιος 2017 15:57

Συνάντηση της Προέδρου της UNICEF Ελλάδος με τον Πρέσβη του Ιράκ στην Αθήνα

171107d1

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, κας Σοφίας Τζιτζίκου, με τον Πρέσβη του Ιράκ στην Αθήνα, κ. Gazi Zebari, στην Πρεσβεία του Ιράκ.

Κατά τη συνάντηση, που έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα, στην οποία συμμετείχε και ο εθελοντής της UNICEF, κ. Θανάσης Κούρτης, ειδικός σε προγράμματα προσφύγων, με έμφαση στη Μέση Ανατολή, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν σε παιδιά πρόσφυγες από το Ιράκ, ασυνόδευτα και μη.

Συμφωνήθηκε η ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο φορέων και η ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών με στόχο την προστασία των παιδιών προσφύγων και των οικογενειών τους, καθώς και την ομαλή ένταξή τους στη χώρα μας.

 
Έκθεση ζωγραφικής του Πέτρου Κορωναίου με τίτλο "Σπέτσες - Αιγαίο" και την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος. Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή, Σπέτσες, 15-25/7/2017.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Δευτέρα, 10 Ιούλιος 2017 11:57

Πέτρος Κορωναίος

‘’ Σπέτσες – Αιγαίο ‘’

Poster

Η Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυσή της, σας προσκαλεί το

Σάββατο 15 Ιουλίου & ώρα 20.00 μμ στην έκθεση ζωγραφικής του Πέτρου Κορωναίου με τίτλο ‘’ Σπέτσες – Αιγαίο’’

Υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

 

Εγκαίνια : Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 & ώρα 20.00 μμ

Διάρκεια έκθεσης: 15 έως 25 Ιουλίου 2017

Επιμέλεια έκθεσης: Γκαλερί Έρση – Κάλια Αιδίνη

 

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή : 12.00 – 14.00μμ & 18.30 – 10.00μμ

Τηλ. Επικοινωνίας:6942 29 48 15 & 6908 39 22 50

 
Με επιτυχία και θερμό χειροκρότημα στους καλλιτέχνες «άνοιξε» το διεθνές φεστιβάλ Μουσικής και Τέχνης στην Επισκοπή Ηρακλείου
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Πέμπτη, 06 Ιούλιος 2017 10:03

Με επιτυχία και θερμό χειροκρότημα στους καλλιτέχνες «άνοιξε» το διεθνές φεστιβάλ Μουσικής και Τέχνης στην Επισκοπή Ηρακλείου.

resized 4 1

Με το θερμό χειροκρότημα των θεατών στους γνωστούς καλλιτέχνες Γιώργο Ανδρέου, Γιώργο Καζαντζή, Κορίνα Λεγάκη αλλά και στον Βασίλη Λέκκα για την εκτός προγράμματος συμμετοχή του άνοιξε με επιτυχία το διεθνές φεστιβάλ το «4th Aegean Arts Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Τέχνης» που οργανώνεται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, τη συνδιοργάνωση του Δήμου Χερσονήσου και την φιλοξενία του πολιτιστικού συλλόγου Επισκοπής. Το κατάμεστο από κόσμο θέατρο απόλαυσε τις επιτυχίες των γνωστών ποιοτικών καλλιτεχνών ενώ τους καλλιτέχνες και το κόσμο καλωσόρισε θερμά η «ψυχή» του φεστιβάλ Τζούλη Καψετάκη η οποία παράλληλα ευχαρίστησε για την στήριξη την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη όπως και τον δήμο Χερσονήσου και τον πολιτιστικό σύλλογο Επισκοπής. Παρόντες στην εναρκτήρια μουσική βραδιά ήταν εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης ενώ επίσης παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος τουρισμού-πολιτισμου του δήμου Χερσονήσου Ευθύμης Μουντράκης καθώς και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

resized 1 2

Είναι επίσης σημαντικό που στο πλαίσιο του φεστιβάλ άρχισε η έκθεση του 1ου Aegean Arts Διεθνούς Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής 2017 “Tα Χρώματα της Αγάπης”. Η έκθεση πραγματοποιείται στο παρακείμενο Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής θα είναι ανοιχτή για το κοινό 19:30-21:00.

To βράδυ της 12ης Ιουλίου, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ (http://aegeanartsfestival>HYPERLINK "http://aegeanartsfestival.wixsite.com/aafa".HYPERLINK "http://aegeanartsfestival.wixsite.com/aafa"wixsiteHYPERLINK "http://aegeanartsfestival.wixsite.com/aafa".HYPERLINK "http://aegeanartsfestival.wixsite.com/aafa"com/aafa) τα αποτελέσματα του 1ου Aegean Arts Διεθνούς Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής 2017 “Tα Χρώματα της Αγάπης”.

resized 2 1

Επίσης στη διάρκεια του φεστιβάλ θα γίνουν δωρεάν σεμινάρια από διεθνώς αναγνωρισμένους μουσικούς για τα οποία οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση που αναφέρεται στο αναλυτικό πρόγραμμα που ακολουθεί.

Συγκεκριμένα το υπόλοιπο πρόγραμμα του διεθνούς φεστιβάλ μουσικής και τέχνης στην Επισκοπή έχει ως εξής:

Πρόγραμμα

Τετάρτη 5 Ιουλίου 21:30 στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: Παρουσίαση “Ιατρική Παραστατικών Τεχνών: το χρέος μας προς τους καλλιτέχνες” από την ιατρό, επικεφαλή του μεταπτυχιακού προγράμματος Χαρά Τρούλη. Ακολουθεί ρεσιτάλ πιάνου “Μεταβάσεις” με τον Μάνο Κιτσικόπουλο.

Πέμπτη 6 Ιουλίου 21:30 στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: Μουσική δωματίου με τους Petar Dimov (πιάνο), Ozlem Celik (κλαρινέτο), Lysianne Chen (πιάνο) και Charlotte Schoeters (σοπράνο).

Παρασκευή 7 Ιουλίου 21:30 στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: Παρουσίαση “Ήχος, θόρυβος, μουσική: οι ακουστικές προσλήψεις κατά την ενδομήτρια περίοδο και η σπουδαιότητά τους στην ανθρώπινη ανάπτυξη'' με τη Δέσποινα Σκανδαλάκη. Ακολουθεί ρεσιτάλ πιάνου/παρουσίαση “Εικόνες από Ρωσία” με τον Can Okan.  

Σάββατο 8 Ιουλίου 21:30 στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος: “Λέξης ήχος, μουσικής λόγος: Συναντώντας την Κάλλια και την Καρολίνα”. Η Δρ. Μαρία Χναράκη, εθνομουσικολόγος, λαογράφος, πολιτισμικός ανθρωπολόγος και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Drexel (Φιλαδέλφεια-ΗΠΑ) παρουσιάζει το βιβλίο “Δενδρίτες” της Κάλλιας Παπαδάκη. Ακολουθεί ρεσιτάλ πιάνου με την Karolina Pancernaite.

resized 3 1

Κυριακή 9 Ιουλίου 18:00-21:00 στο Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής : “Τα παιδία παίζει”.

Δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες: ζωγραφική, face painting και πολλά άλλα, για μικρούς και μεγάλους.

 

18:00 Παιδικό Θέατρο

18:15 Προβολή βραβευμένης ταινίας “Άκουσέ με”

19:00 Παρουσίαση βιβλίου “Η Μάγισσα η Aνάποδη” του Χρήστου Κωνσταντουδάκη

 

19:30 Συναυλία μικρών μαθητών ωδείων και μη.

Εάν το παιδί/μαθητής(τρια) σας αγαπάει τη μουσική, ξέρει να παίζει ένα μικρό κομμάτι σε οποιοδήποτε μουσικό όργανο, και θέλει να συμμετάσχει, δηλώστε συμμετοχή με το όνομα, ηλικία και όργανο του συμμετέχοντα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 1η Ιουλίου 2017.

 

20:30 "Η Μουσική της Ζωής" :: Μια παρουσίαση με κλασικό πιάνο συνοδευόμενη από ντοκιμαντέρ, η οποία από κοινού θα αναδείξει την πρόοδο

της εξελικτικής βιολογίας από τις διδακτορικές φοιτήτριες, διεθνείς πιανίστριες Στεφανία και Μαριάννα Καψετάκη.

 

Κυριακή 9 Ιουλίου 21:30 στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: Ρεσιτάλ πιάνου με τον Mark Viner.

 

Δευτέρα 10 Ιουλίου 11:00 στο Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής Πεδιάδος :: ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο πιάνου το διεθνώς αναγνωρισμένο πιανίστα και εκλεγμένο Πρόεδρο του Alkan Society στην Αγγλία, Mark Viner. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 5 Ιουλίου 2017. Για περισσσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

 

Δευτέρα 10 Ιουλίου 21:30 στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: ''Αυτοκρατορικό'' Κονσέρτο Πιάνου του Beethoven, με την Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Αθηνών, το διεθνώς διακεκριμένο μαέστρο και καλλιτεχνικό διευθυντή της Καμεράτας Αθηνών, Γιώργο Πέτρου. Σολίστ η διεθνώς πολυβραβευμένη Ηρακλειώτισσα πιανίστα και ιατρός Μαριάννα Καψετάκη.

 

Τρίτη 11 Ιουλίου 21:30: στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: Μουσική δωματίου - “Pollen, Spreading the Seeds of Music” με τους Ιωάννη Ποταμούση, Γιάννη Γεωργιάδη, Μυρτώ Γεωργιάδου, Λίλυ Δάκα και Θεανώ Σακαλίδου.

 

Tετάρτη 12 Ιουλίου 11:00 στο Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής :: ΔΩΡΕΑΝ Σεμινάριο πιάνου με το διεθνώς διακεκριμένο πιανίστα και παιδαγωγό Ιωάννη Ποταμούση (www.ioannispotamousis.com). Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 8 Ιουλίου 2017. Για περισσσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

 

Τετάρτη 12 Ιουλίου 21:30 στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: Αποτελέσματα και τελετή απονομής 1ου Aegean Arts Διεθνούς Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής 2017 “Τα Χρώματα της Αγάπης”.

 

Τετάρτη 12 Ιουλίου 21:30 στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: “Συναυλιακός Ερωτόκριτος” του Δημήτρη Μαραμή. Ερμηνεύουν οι Θοδωρής Βουτσικάκης, Ελένη Δημοπούλου και Μέλα Γεροφώτη.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα όλες οι εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στην Επισκοπή Πεδιάδος. Επίσης από τους οργανωτές γίνεται γνωστό ότι τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου θα διαθέτουν λεωφορεία για τη μετακίνηση των επισκεπτών. Λεωφορεία θα αποχωρούν από τον κεντρικό σταθμό ΚΤΕΛ Ηρακλείου προς Επισκοπή στις 19:30 κάθε απόγευμα (4-12 Ιουλίου), και θα επιστρέφουν προς Ηράκλειο στις 23:30. Ακόμη, υπάρχουν λεωφορεία που θα αποχωρούν στις κανονικές ώρες λειτουργίας των ΚΤΕΛ, από Μάλια/Χερσόνησο/Κοκκίνη Χάνι και αλλού. Εισιτήρια που αφορούν μόνο τη μετακίνηση πωλούνται μέσα στο λεωφορείο.   

 
ΑΠΟ ΤΗΝ 32Η ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τρίτη, 04 Ιούλιος 2017 18:30

ΑΠΟ ΤΗΝ 32Η ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Από την 32η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

 

Την Κυριακή 2 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Βεάκειο Θέατρο η 32η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Στην εκδήλωση αυτή, η οποία σηματοδοτεί τη λήξη της Ιεραποστολικής περιόδου, συμμετείχαν νέοι και νέες από τα Κατηχητικά Σχολεία και τις Νεανικές Συντροφιές και δραστηριότητες των Ενοριών μας.

Παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί, δρώμενο αφιερωμένο στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης, ενώ η μέλη της Θεατρικής μας ομάδας παρουσίασαν το έργο «Ο γλάρος Ιωνάθαν» σε θεατρική διασκευή.

Απευθυνόμενος προς τους παρευρισκομένους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ευχαρίστησε μικρούς και μεγάλους οι οποίοι παρά τον ζεστό καιρό, στήριξαν με την παρουσία τους τον θεσμό αυτό της τοπικής μας Εκκλησίας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε προς τους υπευθύνους Ιερείς Νεότητος των Ενοριών τους οποίους και κάλεσε να συνεχίσουν τον πνευματικό τους αγώνα, προκειμένου οι νέοι μας να βρίσκουν παρηγοριά και ψυχική ανακούφιση κυρίως μέσα από τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά και τον κ.Παντελή Μπατσούλη από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) του Δήμου Πειραιώς, για την δωρεάν παραχώρηση του Βεακείου Θεάτρου, ζητώντας του να μεταφέρει στον δήμαρχο της πόλης μας τις ευχαριστίες όλων των συμμετεχόντων.

Τέλος, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πρόταση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, όπου εκτός από τον παιδικό Σταθμό, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο, πλέον λειτουργούν πλήρως  το Γυμνάσιο και το Λύκειο με ενισχυτική διδασκαλία και εκπαιδευτικές δράσεις που σαν στόχο έχουν την πληρέστερη και αποδοτικότερη μάθηση των παιδιών.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 04 Ιούλιος 2017 18:33
 


Σελίδα 5 από 487

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο,  Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά!
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νοσοκομείο, Ο Τζόνι Ντεμπ ως Τζακ Σπάροου εμψυχώνει άρρωστα παιδιά! Χαρά και αισιοδοξία ...

«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες)
«Τα ‘δωσαν όλα» στην «Number One» συναυλία του Καλοκαιριού οι εκρηκτικές Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου (φωτογραφίες) Δέσποινα ...