ATTICANEWS.GR

Member Area
ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Έκθεση ζωγραφικής με φιλανθρωπικό χαρακτήρα διοργανώνει υπό την αιγίδα του Δήμου 3Β ο Σταμάτης Γονίδης.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 24 Μάιος 2017 11:44

Έκθεση ζωγραφικής με φιλανθρωπικό χαρακτήρα διοργανώνει υπό την αιγίδα του Δήμου 3Β ο Σταμάτης Γονίδης.

resized gonidis03

Την πρώτη του προσωπική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «ΥΛΟΠΟΙΩΝΤΑΣ» θα παρουσιάσει ο γνωστός τραγουδιστής Σταμάτης Γονίδης στην αίθουσα «Ιωνία» (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) την Τρίτη 30 Μαΐου στις 19.00.

resized gonidis01

 

Στην έκθεση, η οποία τελεί υπό της αιγίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, θα εκτεθούν συνολικά 25 μοναδικά έργα και το σύνολο των εσόδων από την πώλησή τους θα διατεθούν στον σύλλογο γονέων, κηδεμόνων και φίλων αυτιστικών ατόμων «Άγιος Νικόλαος - Οικοτροφείο Παιανίας» όπου βρέθηκε ο καλλιτέχνης την Πέμπτη 18 Μαΐου υποδεχόμενος από τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου.

resized gonidis02

«Αυτός ο ζωγράφος κάποτε τραγουδούσε καλά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Γονίδης στο επίσημο κάλεσμά του, «γιατί στη ζωή τελικά μας μένουν όλα αυτά που δώσαμε».

resized prosklisi

«Είναι χαρά για εμάς να μπορούμε να στηρίζουμε μια τόσο σημαντική εκδήλωση που συνδυάζει τον πολιτισμό με την κοινωνική προσφορά. Ευχαριστούμε τον κ. Γονίδη για την ευαισθησία που δείχνει και τη στήριξη που παρέχει σε έναν τόσο ιερό σκοπό» δήλωσε για την εκδήλωση ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 24 Μάιος 2017 11:46
 
Tελικός Φοιτητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη.
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Δευτέρα, 22 Μάιος 2017 17:54

Tελικός Φοιτητικός Διαγωνισμός

Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

«JA Start Up» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη.

 

Πέμπτη 1η Ιουνίου 2017 

resized NIKHTΡΙΑ ΟΜΑΔΑ 2016

 

Ρεκόρ συμμετοχών σημειώθηκε φέτος στον Φοιτητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, που πραγματοποιείται με τη συνεργασία της MetLife. Πάνω από 200 φοιτητές κατέθεσαν ιδέες για τη δημιουργία της δικής τους start-up εταιρίας με έξυπνα προϊόντα και υπηρεσίες, διαδικτυακές πλατφόρμες και εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα.

resized ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ

Oι 10 πιο καινοτόμες προτάσεις, θα παρουσιασθούν την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και θα αναδειχθεί η καλύτερη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη. Στον μεγάλο τελικό θα διαγωνισθούν ομάδες φοιτητών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Χαροκόπειο και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Η νικήτρια ομάδα από την Ελλάδα θα κερδίσει χρηματικό έπαθλο για την υλοποίηση της ιδέας της και θα διεκδικήσει την πρώτη θέση στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Enterpise Challenge 2017» του Junior Achievement Europe, που θα πραγματοποιηθεί στις 28-30 Ιουλίου 2017 στο Eλσίνκι και στον οποίο συμμετέχουν συνολικά 16 Ευρωπαϊκές χώρες.

resized ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ 2016

Οι παρουσιάσεις θα ξεκινήσουν στις 14.30 και οι βραβεύσεις στις 16.30.

Οι Έλληνες φοιτητές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας «JA Start Up» που διδάσκεται ταυτόχρονα σε 300 Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 15,000 φοιτητών. Στην Ελλάδα το πρόγραμμα προσφέρει στα Πανεπιστήμια το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, μέλος του παγκόσμιου μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Junior Achievement Wordwide, που προωθεί την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από το δημοτικό έως το πανεπιστήμιο.

resized ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΟΠΑ

Υπό την καθοδήγηση διακεκριμένων καθηγητών που ανέλαβαν το πρόγραμμα «JA Start Up» αλλά και με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών-επιχειρηματικών συμβούλων από την ασφαλιστική εταιρία MetLife, oι φοιτητές απέκτησαν σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες αναπτύσσοντας την δική τους επιχειρηματική ιδέα με την οποία διαγωνίζονται στο τέλος του προγράμματος.

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το πρόγραμμα «JA Start Up» υλοποίησε ο κ. Γεώργιος Δουκίδης, καθηγητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN), στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο κ. Κωνσταντίνος Φούσκας, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ο καθηγητής κ. Αθανάσιος Κυριαζής, πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής και Aσφαλιστικής Επιστήμης, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο η κα Αδαμαντία Πατέλη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Διοίκησης Πληροφοριακών Συστημάτων και Καινοτομίας και στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο η Δρ. Μαρία Γκούσια – Ρίζου καθηγήτρια της Σχολής Περιβάλλοντος, Γεωγραφίας και Εφαρμοσμένων Οικονομικών του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας.

resized ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΑΜΑΚ

Ο φοιτητικός διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up» πραγματοποιείται με την συνεργασία της MetLife και την υποστήριξη του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

 
«ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΩΝΑΣΗ 2017» ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Α.Ε. ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Πέμπτη, 18 Μάιος 2017 11:15

«ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΩΝΑΣΗ 2017» ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Α.Ε. ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

EN 1

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και το Ίδρυμα Ωνάση δίνουν και φέτος την ευκαιρία σε φοιτητές και ερευνητές να συνομιλήσουν με διακεκριμένους επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Οι συμμετοχές συνεχίζονται!

 

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017. Δύο σπουδαίες προσωπικότητες της επιστήμης, ο καθηγητής Πληροφορικής του MIT, τιμηθείς με βραβείο Turing, Michael Stonebraker και ο Νομπελίστας Φυσικός Serge Haroche, θα αποτελέσουν τους κεντρικούς ομιλητές στις φετινές «Διαλέξεις Ωνάση», που θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Ιούλιο στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο Κρήτης. Τους δύο κορυφαίους επιστήμονες θα πλαισιώσουν δώδεκα επίσης εξαιρετικά σημαντικοί ομιλητές, από τον χώρο της Πληροφορικής και της Φυσικής, τομείς στους οποίους αφιερώνονται οι φετινές Διαλέξεις Ωνάση.

 

Στις Διαλέξεις Ωνάση 2017 θα συμμετάσχουν με τη συνδρομή του Ιδρύματος Ωνάση έως 35 Έλληνες και 15 ξένοι φοιτητές (50 συνολικά φοιτητές σε κάθε ξεχωριστή σειρά Διαλέξεων), οι οποίοι επιλέγονται με κριτήριο τις υψηλές ακαδημαϊκές τους επιδόσεις. Στις Διαλέξεις γίνονται επίσης δεκτοί και συμμετέχουν φοιτητές από τα Ιδρύματα της Κρήτης, όπως και Έλληνες και ξένοι ερευνητές (επιλέγονται με τα ίδια κριτήρια, χωρίς όμως να λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση).

 

Οι Σεμιναριακές Διαλέξεις Ωνάση, πραγματοποιούνται από το ΙΤΕ, με την αρωγή του Ιδρύματος Ωνάση και, από το 2001 που ξεκίνησαν να διοργανώνονται μέχρι σήμερα, αφιερώνονται πάντα σε θέματα που βρίσκονται στην αιχμή της έρευνας. Μεταξύ των ομιλητών προηγούμενων ετών συμπεριλαμβάνονται 17 Νομπελίστες, 4 Κάτοχοι του Βραβείου Turing και o βραβευθείς με το Fields Medal, Edward Witten. Ακριβώς για αυτούς τους λόγους οι Διαλέξεις Ωνάση έχουν καθιερωθεί ως ένας κορυφαίος θεσμός σε παγκόσμιο επίπεδο στο χώρο των Θετικών Επιστημών.

 

Από το 2001 έχουν διεξαχθεί 22 σειρές Διαλέξεων Ωνάση, σε Φυσική, Χημεία, Βιολογία και Πληροφορική, ενώ συνολικά έχουν γίνει δεκτοί να τις παρακολουθήσουν 1500 φοιτητές (1200 Έλληνες και 300 φοιτητές από άλλες χώρες). Στόχος του θεσμού είναι να δώσει την ευκαιρία σε ταλαντούχους νέους επιστήμονες, μεταπτυχιακούς και τελειόφοιτους προπτυχιακούς φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να εκπαιδευτούν στα ερευνητικά προβλήματα αιχμής του πεδίου τους, υπό την καθοδήγηση κορυφαίων επιστημόνων από όλο τον κόσμο. Απώτερος σκοπός η απελευθέρωση των δημιουργικών τους δυνάμεων και η συνέχιση της επιστημονικής τους πορείας με τις καλύτερες δυνατές προοπτικές.

ITE DIALEXEIS ONASSH 2017

Το πρόγραμμα των Διαλέξεων Ωνάση 2017

 

Η πρώτη Σειρά Διαλέξεων Ωνάση 2017, με αντικείμενο την Επιστήμη Υπολογιστών, θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 14 Ιουλίου 2017 και έχει ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων την 31η Μαΐου 2017.

 

Η δεύτερη Σειρά Διαλέξεων, με αντικείμενο τη Φυσική, θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 28 Ιουλίου 2017 και έχει ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων την 5η Ιουνίου 2017. Πιο αναλυτικά:

Διαλέξεις Ωνάση 2017 - Πληροφορική

 

«BIG DATA and Applications»

10 - 14 Ιουλίου

Κεντρικός Ομιλητής: Michael Stonebraker

 

Στις Διαλέξεις Ωνάση 2017 με θέμα την Πληροφορική θα συγκεντρωθούν επιστήμονες και εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο, με σκοπό να σκιαγραφήσουν τις εξελίξεις στην Τεχνολογία των Μεγάλων Δεδομένων (Big Data) και τις σεισμικές αναταράξεις που αυτές συνεπάγονται επηρεάζοντας αναπόφευκτα τη ζωή μας.

 

Από το cloud στα Analytics και από την τεχνολογία εξόρυξης δεδομένων και τις αλλαγές που επιφέρει σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας, o καθηγητής Πληροφορικής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης Michael Stonebraker και έξι πρωτοπόροι εμπειρογνώμονες θέτουν στο μικροσκόπιο τα Μεγάλα Δεδομένα, φωτίζοντας τις σημαντικές αλλαγές που θα επιφέρουν στο μέλλον.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Πληροφορική: http://www.forth.gr/onassis/index.php?show=2017-07-10

 

Διαλέξεις Ωνάση 2017 - Φυσική

 

«Quantum physics frontiers explored

with cold atoms, molecules and photons»

24 - 28 Ιουλίου

Κεντρικός Ομιλητής: Serge Haroche

 

Οι Διαλέξεις Ωνάση 2017 με θέμα τη Φυσική εξερευνούν την κβαντική επιστήμη της πληροφορίας και παρουσιάζουν την επανάσταση που έχει επέλθει στις εφαρμογές της. Με κεντρικό ομιλητή τον Νομπελίστα Serge Haroche, έναν τους πρωτοπόρους στη πειραματική μελέτη των κβαντικών φαινομένων, οι Διαλέξεις Ωνάση εξερευνούν τα νέα σύνορα της Κβαντικής Φυσικής, ανοίγοντας ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια της επιστήμης.

 

Πού μπορεί να μας οδηγήσει η πρόοδος στις κβαντικές εφαρμογές; Από τα νέα ατομικά ρολόγια και τα μαγνητόμετρα μέχρι τους κβαντικούς προσομοιωτές, οι εξελίξεις είναι δυναμικές και υπόσχονται ένα συναρπαστικό αύριο για την Κβαντική Φυσική, με τις Διαλέξεις Ωνάση να φέρνουν το αύριο αυτό στο σήμερα.

 
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι «Ημέρες Καριέρας 2017»
News - ΛΟΓΟΣ-ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 20:10

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν

και φέτος οι «Ημέρες Καριέρας 2017»

resized TSOU0214 Photopress Yannis Tsouflidis

 

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια των προηγούμενων επιτυχημένων διοργανώσεων, οργάνωσε και φέτος με μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση, με τίτλο: «Ημέρες Καριέρας 2017». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Μαΐου και τη Τρίτη 16 Μαΐου 2017, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ.

 resized TSOU0228 Photopress Yannis Tsouflidis

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας και η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ προσφοράς και ζήτησης εργασίας. Δόθηκε η ευκαιρία, αφ' ενός στους τελειόφοιτους και στους απόφοιτους του ΑΠΘ να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της αγοράς εργασίας, αφ' ετέρου στις επιχειρήσεις να γνωρίσουν από κοντά τα προσόντα και τις δεξιότητες του φοιτητικού δυναμικού του ιδρύματος.

 resized TSOU0243 Photopress Yannis Tsouflidis

Αξιοσημείωτη ήταν και φέτος η μεγάλη ανταπόκριση τόσο από τις εταιρείες όσο και από τους αποφοίτους και τους φοιτητές. Συνολικά, συμμετείχαν 70 κορυφαίες εταιρείες από διάφορους κλάδους (κατασκευαστικό, τηλεπικοινωνίες, πληροφορική, λιανεμπόριο κ.α.) τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, που αναζητούν προσωπικό για άμεση ή μελλοντική συνεργασία και πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις με περισσότερους από 1500 τελειοφοίτους και αποφοίτους του ΑΠΘ με τις εταιρείες αυτές.

 resized TSOU0252 Photopress Yannis Tsouflidis

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και τις δύο μέρες έκθεση των εταιρειών αλλά και παρουσιάσεις ορισμένων από αυτών στους ενδιαφερόμενους.

resized TSOU0257 Photopress Yannis Tsouflidis

 


Σελίδα 1 από 603
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir»  του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α.,  στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ(Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση