ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


«Φρέσκος» αέρας φέτος από την Freskon 2017

«Φρέσκος» αέρας φέτος από την Freskon 2017

resized ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ FRESKON

Με «φρέσκο» αέρα έρχεται για τρίτη συνεχή χρονιά η Freskon, το Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών, που θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 27 έως τις 29 Απριλίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η Freskon σε μόλις τρία χρόνια έχει αναδειχθεί σε επίκεντρο του κλάδου, συνιστώντας σημείο συνάντησης παραγωγών, ομίλων διεθνούς λιανεμπορίου, αλλά και εγχώριων και ξένων διακινητών φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί φέτος στο πρόγραμμα εμπορικών επισκεπτών, με σημαντικούς προσκεκλημένους από Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη, Βαλκάνια, σκανδιναβικές χώρες, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κίνα.

H δυναμική της φετινής διοργάνωσης έχει αρχίσει ήδη να φαίνεται, με τις συμμετοχές να εισρέουν, ενισχύοντας τα μεγέθη της, ποιοτικά και ποσοτικά. Στη Freskon 2017 ξεχωρίζει το Διεθνές Συνέδριο Ακτινιδίου που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της διοργάνωσης. Οι προβλέψεις για την παγκόσμια παραγωγή και κατανάλωση τα προσεχή χρόνια, οι νέες τεχνολογίες στην καλλιέργεια του ακτινιδίου, οι νέες ποικιλίες και οι τάσεις της κατανάλωσης, θέματα φυτοπροστασίας και θρέψης, τρόποι αντιμετώπισης ασθενειών, αλλά και το μάρκετινγκ και οι νέες αγορές θα είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θα απασχολήσουν το Διεθνές Συνέδριο Ακτινιδίου, όπου θα συμμετάσχουν κορυφαίοι ομιλητές.

resized ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ FRESKON.  jpg

 

Διαχρονικός στόχος της διοργανώτριας ΔΕΘ-Helexpo είναι να αναδειχθεί η Freskon στο απόλυτο εμπορικό γεγονός για τον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου. Μάλιστα, για τη φετινή διοργάνωση επιπλέον στόχοι είναι η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον κλάδο, η εξωστρέφεια της ελληνικής παραγωγής και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα, που παίζει καταλυτικό ρόλο στην ελληνική οικονομία. 

 
Το Ποτάμι συζητά με τους ηγέτες της Ευρώπης.

Το Ποτάμι συζητά με τους ηγέτες της Ευρώπης.

resized image81-820x1024

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε στο Στρασβούργο με τους αρχηγούς των τριών μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου. Ο επικεφαλής του Ποταμιού είδε διαδοχικά  τον Μάνφρεντ Βέμπερ, τον Γκι Φέροχφσταντ και τον Τζιάνι Πιτέλα και συζήτησε μαζί τους για την προσπάθεια των Ελλήνων να σταθούν όρθιοι μετά από τόσα χρόνια κρίσης αλλά και τον ρόλο της Ευρώπης σε μια εποχή που οι εθνικισμοί και οι λαϊκισμοί απειλούν ότι σημαντικότερο έφτιαξαν οι ευρωπαϊκοί λαοί.  

Σ' ότι αφορά την ελληνική υπόθεση και την δεύτερη αξιολόγηση και στις τρεις συναντήσεις ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσία και του ευρωβουλευτή του Ποταμιού Μίλτου Κύρκου υποστήριξε την άποψη ότι ο ελληνικός λαός κάνει τεράστιες προσπάθειες κόντρα σε κυβερνήσεις που δεν τολμούν να κάνουν αλλαγές προς όφελος των πολλών κοιτάζοντας κάθε φορά τα κομματικά τους ακροατήρια.

resized gki-2-1024x682

Για τον ρόλο του ΔΝΤ είπε ότι ανεξαρτήτως των λαθών ή των καθυστερήσεων της κυβέρνησης Τσίπρα, το ΔΝΤ έχει μεγάλη ευθύνη για το αδιέξοδο που διαφαίνεται. Συμπεριφέρεται σαν να αγνοεί την ελληνική και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και πιέζει τα πράγματα στα άκρα. Ενθαρρυντικό είναι ότι και οι τρεις αρχηγοί των μεγαλύτερων πολιτικών δυνάμεων του Ευρωκοινοβουλίου συμφώνησαν στην ανάλυση του επικεφαλής του Ποταμιού αλλά και στη κριτική του προς το ΔΝΤ.

resized gki-4-1024x682

Ο αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ συμφώνησε με την διαπίστωση του Σταύρου Θεοδωράκη, ότι ανεξαρτήτως των πολιτικών διαφορών αυτό που προέχει σε αυτή την διεθνή συγκυρία είναι να περιοριστεί ο ρόλος των φανατικών - ακροδεξιών και ακροαριστερών – που θέλουν να διαλύσουν την Ευρώπη.  Συζητώντας για το ελληνικό πρόγραμμα ο κ.Βέμπερ εκτίμησε ότι η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει και μόνη της αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θεωρεί την αποχώρηση του ΔΝΤ αξεπέραστο εμπόδιο για το ελληνικό πρόγραμμα.

resized image3-3-1024x682

Από τον αρχηγό της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών τον Ιταλό Τζιάνι Πιτέλα ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε να ενημερωθεί για το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος και τις πιθανότητες επανεκλογής του  Ματέο Ρέντσι. Ο κ.Πιτέλα ζήτησε αντιστοίχως ενημέρωση για την δράση των κεντρώων δυνάμεων στην Ελλάδα υποστηρίζοντας ότι πρέπει να δείξουν αποφασιστικότητα αλλά και συμβιβαστική διάθεση έτσι ώστε να φέρουν κοντά τους πλειοψηφικά ρεύματα και όχι μόνο δυναμικές μειοψηφίες. Και οι δύο εκτίμησαν ως θετική την εκκίνηση του πρώην προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στην κούρσα διεκδίκησης της καγκελαρίας της Γερμανίας.

resized image7-2-1024x683
Στην συνάντηση του με τον Γκι Φέρχοφσταντ ο Σταύρος Θεοδωράκης συζήτησε για τις θετικές προοπτικές που θα ανοίξει στην Ευρώπη η νίκη του Μακρόν στην Γαλλία και αντίστοιχα η ήττα της Λεπέν. Κοινή εκτίμηση ήταν ότι η οικονομική κρίση αλλά και τα μεταναστευτικά ρεύματα δοκιμάζουν την συνοχή της Ευρώπης και συμφώνησαν ότι η απάντηση σε όλα αυτά δεν μπορεί να είναι ο φόβος και η διάσπαση αλλά η ένωση και η ανάπτυξη. «Περισσότερη Ευρώπη και όχι λιγότερη Ευρώπη είναι το φάρμακο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φέρχοφσταντ.

resized pitela-1-e1487238457483-1024x576

 
«Καταλυτική στήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ελλάδα».

«Καταλυτική στήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ελλάδα».

strasvourgo

Ένα πολύ σημαντικό βήμα έγινε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε η Ελλάδα να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Εκσυγχρονισμού στο πλαίσιο της αναθεώρησης της Οδηγίας για την Εμπορία Εναερίων Ρύπων.

 

Η υπερψήφιση της τροπολογίας 149 που κατέθεσαν 41 ευρωβουλευτές, εκ των οποίων 27 από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, δίνει τη δυνατότητα στη χώρα μας να χρηματοδοτηθεί για να αντικαταστήσει ρυπογόνες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Την τροπολογία, που υπερψηφίστηκε με 374 έναντι 299 ψήφων, υποστήριξαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες.

 

Η τροπολογία φέρει τις υπογραφές όλων των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και των ευρωβουλευτών, κυρίας Μαρίας Σπυράκη, κυρίας Ελίζας Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, κ. Γιώργου Κύρτσου και κ. Θοδωρή Ζαγοράκη, αλλά και άλλων 22 βουλευτών του Ε.Λ.Κ. που συνελέγησαν με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη, με την ιδιότητά της ως αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας και Ενέργειας.

 

Την ίδια τροπολογία έχουν συνυπογράψει και οι Έλληνες ευρωβουλευτές, κυρία Κωνσταντίνα Κούνεβα, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, κ. Στέλιος Κούλογλου, κ. Κώστας Χρυσόγονος, κυρία Εύα Καϊλή, κ. Νίκος Ανδρουλάκης,  κ. Μιλτιάδης Κύρκος, κ. Γιώργος Γραμματικάκης, κυρία Σοφία Σακοράφα, κ. Νίκος Χουντής, και οι Κύπριοι ευρωβουλευτές κ. Λευτέρης Χριστοφόρου, κυρία Ελένη Θεοχάρους, κ. Δημήτρης Παπαδάκης, κ. Νεοκλής Συλικιώτης και κ. Κώστας Μαυρίδης. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην επεξήγηση ψήφου που ακολούθησε την ψηφοφορία η κυρία Σπυράκη ευχαρίστησε τους συναδέλφους της για την αλληλεγγύη που επέδειξαν και υπογράμμισε τη χρησιμότητα της χρηματοδότησης της Ελλάδας από το Ταμείο Εκσυγχρονισμού ώστε να προχωρήσει η σταδιακή απεξάρτηση της Ελλάδας από το λιγνίτη και να συμμετάσχει η χώρα μας στην επίτευξη των στόχων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

 

Ολόκληρη η τοποθέτηση της κυρία Σπυράκη έχει ως εξής:

 

«Σας ευχαριστώ κ. Πρόεδρε.

 

Στο πρόσωπό σας όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω σήμερα το σώμα για την υιοθέτηση της τροπολογίας 149 που δίνει στην πατρίδα μου, την Ελλάδα, τη δυνατότητα να επωφεληθεί από τη χρηματοδότηση του Ταμείου Εκσυγχρονισμού στο πλαίσιο της αναθεώρησης της οδηγίας για το σύστημα εμπορίας εναερίων  ρύπων. Ιδιαιτέρως θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 27 συναδέλφους μου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που μαζί μου και χωρίς αυτούς, δεν θα μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε τις 38 υπογραφές για να γίνει σήμερα η τροπολογία απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

Μέσα από την τροπολογία 149, η Ελλάδα μπορεί να συμμετάσχει στο Ταμείο Εκσυγχρονισμού και έτσι διορθώνεται η στρέβλωση. Ενθαρρύνεται στην πράξη η σταδιακή απεξάρτηση από το λιγνίτη και έτσι μπορούμε με περισσότερη άνεση να συμμετάσχουμε στην επίτευξη των στόχων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

 

Κυρίως όμως κ. Πρόεδρε, έχουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη των συναδέλφων μας εδώ  ως απάντηση στον ευρωσκεπτικισμό και τον λαϊκισμό  που δεν αναγνωρίζουν ότι είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να εξασφαλίσουμε την πρόοδο, την ποιότητα της ζωής μας, την ασφάλεια των πολιτών αλλά και τις θέσεις εργασίας.

 

Σας ευχαριστώ πολύ».

 

Την τοποθέτηση της κυρίας Σπυράκη μπορείτε να παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/U8NoLdeupyY

 
Μήνυμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Μήνυμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας 
κ. Κυριάκου Μητσοτάκη 
για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου
 

 

Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2017

 KM1216
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου θυμίζει σε όλους μας πόσο σημαντικό είναι για μια κοινωνία να σκύβει πάνω από τα προβλήματα όσων την έχουν περισσότερο ανάγκη. 
 
Τα παιδιά με καρκίνο και οι οικογένειές τους δίνουν μια καθημερινή μάχη για τη ζωή. Σε αυτήν τη μάχη, η συμβολή όλων μας είναι πολύτιμη. 
 
Στις μέρες μας, ο παιδικός καρκίνος θεραπεύεται. Τα ποσοστά ίασης είναι πολύ μεγάλα.  Όλο και περισσότερα παιδιά κερδίζουν το δικαίωμα στη ζωή.
 
Ως κοινωνία, οφείλουμε να σταθούμε δίπλα σε αυτά τα παιδιά. Με αισιοδοξία, αγάπη και ελπίδα. Στη δύσκολη περιπέτειά τους, να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να βοηθήσουμε.
 
Να αφήσουμε στην άκρη τα δικά μας καθημερινά προβλήματα και να ανοίξουμε την αγκαλιά και την καρδιά μας σε αυτά τα παιδιά, που τόσο πολύ μας έχουν ανάγκη.

 

 


Σελίδα 3 από 1878
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση