ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


Η ΕΕ βάζει φρένο στα ψευδεπίγραφα φάρμακα Παρέμβαση του Μιχάλη Τρεμόπουλου στο ευρωκοινοβούλιο
16.2.2011
Η ΕΕ βάζει φρένο στα ψευδεπίγραφα φάρμακα Παρέμβαση του Μιχάλη Τρεμόπουλου στο ευρωκοινοβούλιο
 
Υπερψηφίστηκε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία (500 υπέρ, 14 κατά, 7 αποχές) η αναθεώρηση της οδηγίας 2001/83/ΕΚ, για την πρόληψη της εισόδου παραποιημένων φαρμάκων στη νόμιμη αλυσίδα εφοδιασμού.
Ο Ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος ήταν ο σκιώδης εισηγητής εκ μέρους της ομάδας των Πράσινων και τοποθετήθηκε σχετικά στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.
Αν και από το 2005 παρατηρείται αύξηση 400% στις κατασχέσεις απομιμήσεων φαρμάκων, το 1% των φαρμάκων που πωλούνται σήμερα στην ΕΕ μέσω της νόμιμης αλυσίδας εφοδιασμού εκτιμάται ότι είναι ψευδεπίγραφα και ο αριθμός αυτός ολοένα αυξάνεται. Σύμφωνα με την Επιτροπή, υπάρχει μια ανησυχητική αύξηση στην ΕΕ των φαρμάκων που είναι ψευδεπίγραφα ως προς την ταυτότητα, το ιστορικό ή την πηγή τους. Σύμφωνα με την αξιολόγηση του αντίκτυπου τους, το κοινωνικό άμεσο και έμμεσο κόστος της μη δράσης θα μπορούσε να φθάσει μεταξύ 9,5 και 116 δισ. ευρώ έως το 2020.
Το συμβιβαστικό κείμενο, προϊόν συμφωνίας μεταξύ Συμβουλίου και Κοινοβουλίου επιλύει σε σημαντικό βαθμό τα ζητήματα που έθιγε η αναθεώρηση: τα χαρακτηριστικά ασφάλειας και ιχνηλασιμότητας, τον έλεγχο πωλήσεων μέσω διαδυκτίου και τις αυστηρότερες κυρώσεις για τους παραποιητές. Ως βασικό ζήτημα στις διαπραγματεύσεις αναδείχθηκε η καθιέρωση ενός υποχρεωτικού χαρακτηριστικού ασφαλείας για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τα μη-συνταγογραφούμενα τα οποία διατρέχουν κίνδυνο παραποίησης, με βάση ορισμένα κριτήρια για την αξιολόγηση του κινδύνου.
Επίσης ο αυστηρός έλεγχος των διαδικτυακών πωλήσεων μέσα από εξουσιοδοτημένα διαδικτυακά φαρμακεία που θα φέρουν το λογότυπο της ΕΕ, προκειμένου να μπορεί εύκολα το κοινό να διαπιστώσει ότι συνδέεται με εγκεκριμένο φαρμακείο.
Τέλος, οι ευρωβουλευτές ζήτησαν την καλύτερη ρύθμιση όχι μόνο των εισαγωγών αλλά και των εξαγωγών φαρμάκων σε τρίτες χώρες, εισήγαγαν κυρώσεις για τυχόν παραβάσεις της οδηγίας και δημιούργησαν ειδικό μητρώο για τους εμπορομεσίτες  προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν στην εμπορομεσιτεία των φαρμακευτικών προϊόντων.
Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε: "Ως Πράσινοι ήμασταν υπέρ της επέκτασης του πεδίου εφαρμογής σε όλα τα φάρμακα που βρίσκονται σε κίνδυνο της παραποίησης καθώς και της αυστηρότερης ρύθμισης των διαδικτυακών πωλήσεων. Τα ζητήματα αυτά επιλύθηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό στο τελικό σχέδιο συμφωνίας με το Συμβούλιο".
 
Για περισσότερες πληροφορίες: Μιχάλης Τρεμόπουλος, 6982 689868
Μιχάλης Θεοδωρόπουλος, 0032488155523
 
Το βίντεο με την τοποθέτηση του Μ. Τρεμόπουλου στο:
">
 
Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του Μ. Τρεμόπουλου στην Ολομέλεια:
 
"Αξιότιμοι συνάδελφοι,
Ψηφίζουμε για την αναθεώρηση της οδηγίας 2001/83/ΕΚ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος των εκατομμυρίων ψευδεπίγραφων φαρμάκων στη νόμιμη αλυσίδα εφοδιασμού, γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία από αυτόν το σιωπηλό δολοφόνο.
Το βασικό ζήτημα είναι η καθιέρωση ενός υποχρεωτικού χαρακτηριστικού ασφαλείας για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τα μη-συνταγογραφούμενα τα οποία διατρέχουν κίνδυνο παραποίησης, με βάση ορισμένα κριτήρια για την αξιολόγηση του κινδύνου.
Όπως επίσης και ο αυστηρός έλεγχος των διαδικτυακών πωλήσεων μέσα από εξουσιοδοτημένα διαδικτυακά φαρμακεία που θα φέρουν το λογότυπο της ΕΕ.
Μετά από μια εξαντλητική διαδικασία διαλόγου με το Συμβούλιο και την Επιτροπή συμφωνήσαμε σε αρκετά σημεία στο συμβιβαστικό κείμενο, το οποίο και στηρίζουμε.
Ως Πράσινοι ήμασταν υπέρ της επέκτασης του πεδίου εφαρμογής σε όλα τα φάρμακα που βρίσκονται σε κίνδυνο της παραποίησης καθώς και υπέρ της αυστηρότερης ρύθμισης των διαδικτυακών πωλήσεων. Τα ζητήματα αυτά επιλύθηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό στο τελικό σχέδιο συμφωνίας με το Συμβούλιο και χαιρόμαστε γι’ αυτό".
 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Θα συγχωνευτεί η «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΕ» με την μητρική «ΕΛΤΑ ΑΕ».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ  ΕΛΕΓΧΟΥ

Αριθ. Πρωτ.

11413/532

Ημερομ. Κατάθεσης

16.02.11

 

ΟΝΟΜΑ – ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ     : ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ                : ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ                                   : ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

 

Προς : Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

 

Θέμα: Θα συγχωνευτεί η «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΕ» με την μητρική «ΕΛΤΑ ΑΕ».

 

Κύριε Υπουργέ,

  

Τα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ», ως γνωστόν αποτελούνται από όμιλο Εταιρειών την Μητρική Εταιρεία «ΕΛΤΑ», και τις θυγατρικές «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΕ» και «ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΕ».

  

Η «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΕ», λειτουργούν σήμερα με σημαντικό κόστος χωρίς αντίστοιχο όφελος για τους πολίτες, ενώ θα μπορούσαν να συγχωνευτούν με την «ΕΛΤΑ ΑΕ» επιτυγχάνοντας οικονομία κλίμακος, της τάξεως του 1,5 εκατ. € ετησίως.

 

Προσλαμβάνει Εξωτερικούς Συμβούλους, με τριπλάσιες αποδοχές από Στελέχη των ΕΛΤΑ, τα οποία καθαιρούνται από την άσκηση των Διοικητικών τους καθηκόντων, προκειμένου να προσληφθούν συνταξιούχοι και εξωτερικοί συνεργάτες.

 

Ακόμα απασχολεί Προσωπικό με ΜΙΣΘΩΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ κατά παρέκκλιση των εξαγγελιών σας για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του θεσμού της Μισθωμένης Εργασίας.

 

Κατόπιν όλων αυτών,

 

Ερωτάστε:

 

1. Σκοπεύετε να συμπεριλάβετε την «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΕ» στο πακέτο των 50 δις προς «αξιοποίηση» και γι’ αυτό το λόγο δεν την εντάσσετε στην «ΕΛΤΑ ΑΕ»

2. Θα Συγχωνευθεί η «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΕ» με την μητρική «ΕΛΤΑ ΑΕ»;

3.  Πόσοι εργαζόμενοι απασχολούνται με μισθωμένη εργασία και από ποιές εταιρείες ενοικίασης προσωπικού έχουν προσληφθεί;

3. Πόσοι Σύμβουλοι έχουν προσληφθεί, με ποιές διαδικασίες και με ποιές αμοιβές;

4. Ποιά είναι τα Στελέχη από τα ΕΛΤΑ, που έχουν αντικατασταθεί με Συμβούλους και για ποιό λόγο;

 

Αιτούμαστε την κατάθεση

 

1. Όλων των Συμβάσεων των Προσληφθέντων Συμβούλων στην «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΕ», από τον Οκτώβριο του 2009 και εντεύθεν.

2. Όλων των Συμβάσεων που έχουν υπογραφεί την τελευταία 10ετια από την «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΕ» με τις Εταιρείες Μίσθωσης Προσωπικού.

3. Των μισθωτηρίων όλων των ακινήτων που έχει μισθώσει η «ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΕ».

 

                                                                                                          -Ο-

      ΕΡΩΤΩΝ και ΑΙΤΩΝ  

 

 

                   ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

                                                                                            ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
16.2.2011
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Επιστολή με προτάσεις τους προς το υπουργείο Εσωτερικών
Ζητούν επείγουσα συνάντηση με τον υπουργό
Πρωτοβουλία για εξεύρεση επείγουσας λύσης στο θέμα της απεργίας πείνας των 287 μεταναστών, ανέλαβαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Με επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ραγκούση, τονίζουν ότι η απεργία πείνας δημιουργεί ανθρωπιστικά δεδομένα που δεν επιτρέπεται να αγνοήσουμε. Για το θέμα αυτό ζητούν επείγουσα συνάντηση με τον υπουργό, καταθέτοντας παράλληλα 4 συγκεκριμένες προτάσεις που θεωρούν ότι θα μπορούσαν να συμβάλουν σε συμφωνία με τους απεργούς πείνας:
* Ανανέωση της άδειας παραμονής όλων όσοι είχαν κατά το παρελθόν νόμιμη άδεια.  
* Επανεξέταση όσων αιτημάτων για άδεια παραμονής έχουν απορριφθεί για τυπικούς λόγους.
* Άδεια παραμονής τουλάχιστον 18 μηνών για ανθρωπιστικούς λόγους στους 287 απεργούς πείνας,  ώστε να έχουν χρόνο να προχωρήσουν στις απαραίτητες διαδικασίες.
* Καταρχήν δέσμευση για ανασχεδιασμό της μεταναστευτική πολιτικής σε κατευθύνσεις αντίστοιχες με αυτές της Ισπανίας, όπου προβλέπονται δυνατότητες περιοδικής νομιμοποίησης για όσους συμπληρώνουν συγκεκριμένα χρόνια παραμονής χωρίς να έχουν διαπράξει αδικήματα.
Τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί οι περιπτώσεις πιέσεων σε μετανάστες για εργασία χωρίς ασφάλιση, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες νόμιμοι εργαζόμενοι να έχουν χάσει τη δυνατότητα να ανανεώσουν τις άδειες παραμονής και εργασίας τους από αδυναμία να συμπληρώσουν το νόμιμο αριθμό ενσήμων. Δημιουργείται έτσι σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, τόσο για τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων όσο και για τους ανθρώπους που βρίσκονται ξαφνικά σε καθεστώς παρανομίας χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Προβλήματα αυτής της μορφής στάθηκαν σε μεγάλο βαθμό αφορμή της ομαδικής απεργίας πείνας των 287 μεταναστών.  
Όπως τονίζεται στην επιστολή προς τον υπουργό, «κατευθυντήρια γραμμή για τους Οικολόγους
Πράσινους είναι ότι η κοινωνική ένταξη πρέπει να αποτελεί στόχο και όχι προαπαιτούμενο. Μια
βιώσιμη μεταναστευτική πολιτική, βασισμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα, που να συμφιλιώνει τα
συμφέροντα Ελλήνων και μεταναστών, είναι απαραίτητο να συζητηθεί και να σχεδιαστεί με
νηφαλιότητα. Παράλληλα όμως απαιτούνται και μια σειρά επείγουσες ενέργειες. Ο χρόνος πιέζει
και οι λύσεις πρέπει να δοθούν άμεσα, πριν υπάρξουν απώλειες ζωής ή ανεπανόρθωτες βλάβες
στην υγεία των απεργών πείνας».
 
Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
Για περισσότερες πληροφορίες:  Νίκος Μυλωνάς  6972 530290
(ακολουθεί το κείμενο της επιστολής των Οικολόγων Πράσινων προς τον υπ.Εσωτερικών)
 
Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2011
Προς τον
υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
κ. Ιωάννη Ραγκούση
 
κ. υπουργέ,
Η ομαδική απεργία πείνας των 287 μεταναστών από τις 25 Ιανουαρίου, δημιουργεί ανθρωπιστικά δεδομένα που δεν επιτρέπεται να αγνοήσουμε.
Κατευθυντήρια γραμμή για τους Οικολόγους Πράσινους είναι ότι η κοινωνική ένταξη πρέπει να
αποτελεί στόχο και όχι προαπαιτούμενο. Μια βιώσιμη μεταναστευτική πολιτική, βασισμένη στα
ανθρώπινα δικαιώματα, που να συμφιλιώνει τα συμφέροντα Ελλήνων και μεταναστών, είναι
απαραίτητο να συζητηθεί και να σχεδιαστεί με νηφαλιότητα. Παράλληλα όμως απαιτούνται και μια
σειρά επείγουσες ενέργειες, πριν να είναι πολύ αργά  για τους μετανάστες απεργούς πείνας.
Στο πλαίσιο αυτό οι Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουμε, ως επείγουσες ρυθμίσεις εκ μέρους του υπουργείου σας που ελπίζουμε ότι θα μπορούσαν να συμβάλουν σε μια συμφωνία με τους απεργούς πείνας για τερματισμό της κινητοποίησής τους:
Ανανέωση της άδειας παραμονής σε όλους όσους είχαν στο παρελθόν νόμιμη άδεια παραμονής ή εργασίας και παραμένουν στη χώρα μας, με μόνη εξαίρεση όσους έχουν υποπέσει σε ποινικά αδικήματα.
Επανεξέταση όσων αιτημάτων χορήγησης άδειας διαμονής έχουν απορριφθεί, χωρίς νέα οικονομική επιβάρυνση, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι επανέρχονται στο αίτημά τους .
Χορήγηση άδειας παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους στους 287 απεργούς πείνας για τουλάχιστον 18 μήνες, ώστε να έχουν χρόνο να προχωρήσουν στις απαραίτητες διαδικασίες.
Καταρχήν δέσμευση του υπουργείου για ανασχεδιασμό της μεταναστευτικής πολιτικής με βάση τα ισχύοντα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία, όπου προβλέπονται δυνατότητες περιοδικής νομιμοποίησης για όσους μετανάστες συμπληρώνουν ορισμένο  διάστημα παραμονής χωρίς να έχουν υποπέσει σε αδικήματα.
Για τα θέματα αυτά οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητάμε επείγουσα συνάντηση μαζί σας, καθώς ο χρόνος πιέζει και οι λύσεις πρέπει να δοθούν άμεσα, πριν υπάρξουν απώλειες ζωής ή ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία των απεργών πείνας.
 
                                                                                                Με εκτίμηση
                                                                                             Γιάννης Τσιρώνης
                                            Συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων
 
Αποχή των Δικηγόρων Πειραιά στις 17/2 και 23/2/2011

 

 

 

 

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Αποχή των Δικηγόρων Πειραιά στις 17/2 και 23/2/2011

 

 

      Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά αποφάσισε την αποχή των Δικηγόρων Πειραιά από τα καθήκοντά τους, την Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για  διατάξεις του νομοσχεδίου που συζητείται      στη Βουλή και αφορά στη δήθεν απελευθέρωση του επαγγέλματος, αλλοιώνοντας τον λειτουργηματικό χαρακτήρα     της δικηγορίας (σύσταση δικηγορικών εταιρειών από διαφορετικούς συλλόγους, ελάχιστη νόμιμη αμοιβή) και τη Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011 μαζί με τους κοινωνικούς φορείς ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

 

       Τις ημέρες της αποχής δεν θα χορηγηθούν άδειες για παράσταση δικηγόρου σε οποιαδήποτε διαδικαστική πράξη περιλαμβανομένης και της παραστάσεως για αναβολή.

      Από τον γενικό αυτόν κανόνα εξαιρούνται αποκλειστικά και περιοριστικά οι ακόλουθες περιπτώσεις, οι οποίες θα κρίνονται από την αρμόδια υπηρεσία του Δ.Σ.Π.:

α) όπου απαιτείται εκ του νόμου προκατάθεση προτάσεων

β) παραγραφών – λήξεως προθεσμιών

γ) αποφυλακίσεων

δ) αναστολών πλειστηριασμού και εκτελέσεως αποφάσεων

 

Πειραιάς, 15 Φεβρουαρίου 2011

      Ο Πρόεδρος                                         Ο Γεν. Γραμματέας

 Στέλιος Μανουσάκης                              Γιώργος Σταματογιάννης          

 


Σελίδα 1847 από 1890
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull,  Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση