ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


Απεργία επ' αόριστον αποφάσισαν οι γιατροί του ΙΚΑ Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

Απεργία επ' αόριστον αποφάσισαν οι γιατροί του ΙΚΑ

Στιγμιότυπο από την κατάληψη στο υπουργείο Υγείας, η οποία και θα συνεχιστεί μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου
Στιγμιότυπο από την κατάληψη στο υπουργείο Υγείας, η οποία και θα συνεχιστεί μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για την Υγεία, την ερχόμενη εβδομάδα. Σε απεργία διαρκείας προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά συνεχίζουν με απεργία έως και την επόμενη Πέμπτη.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας αποφάσισε να κηρύξει τριήμερη πανελλαδική απεργία -μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου- από την ερχόμενη Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συνεχίζει και την Παρασκευή με απεργία.

Τέλος, σε 24ωρη απεργία προχωρά την Παρασκευή και το υγειονομικό προσωπικό του ΙΚΑ.

Παράλληλα, οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά προειδοποιούν με πειθαρχικές κυρώσεις όσους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ δεχθούν ασφαλισμένους του ΙΚΑ, σε εφαρμογή της απόφασης των υπουργών Εργασίας και Υγείας.

Στη συνέντευξη Τύπου των ιατρικών συλλόγων, που δόθηκε στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας, το οποίο θα εξακολουθήσει να τελεί υπό κατάληψη, παρέστη και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος, ο οποίος μίλησε για κοινό αγώνα γιατρών-φαρμακοποιών.

Οι γιατροί ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου και διάλογο από μηδενική βάση, ενώ καταγγέλλουν τον υπουργό πως με «προχειρότητα και αυτοσχεδιασμούς της στιγμής επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του συνόλου των γιατρών και ειδικότερα των γιατρών του ΙΚΑ».

«Δεν θα αποσύρουμε ένα σχέδιο νόμου που φέρνει το γιατρό κοντύτερα στον πολίτη» απαντά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Υπενθυμίζεται ότι με κοινή απόφαση υπουργών Υγείας και Εργασίας οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν από Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, να απευθύνονται, μέσω των γραφείων του ΙΚΑ, στους 12.500 γιατρούς του Ταμείου των Δημοσίων (ΟΠΑΔ) και στους 4.500 γιατρούς του Οργανισμού Ασφάλισης των Ελεύθερων Επαγγελματιών καθώς και στα Κέντρα Υγείας και τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.

Οι γιατροί θα πληρώνονται από το ΙΚΑ για τις επιπλέον υπηρεσίες που θα παρέχουν.

Την αντιθεσή της στη στάση που κρατούν οι γιατροί εκφράζει με επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο η Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών ΕΣΥ.

Οι Διευθυντές του ΕΣΥ χαρακτηρίζουν «θέατρο του παραλόγου» τα γεγονότα στο υπουργείο Υγείας τα τελευταία 24ωρα και προσθέτουν ότι  για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια γίνεται μια προσπάθεια στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231077180

 
«Λουκέτο» στις 4 και 7 Φεβρουαρίου στα φαρμακεία όλης της χώρας Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

«Λουκέτο» στις 4 και 7 Φεβρουαρίου στα φαρμακεία όλης της χώρας

Μεγάλες ουρές στα φαρμακεία όλης της χώρας
Μεγάλες ουρές στα φαρμακεία όλης της χώρας   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )
Αθήνα
Σε νέες εικοσιτετράωρες απεργίες την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου και τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου προχωρούν οι φαρμακοποιοί, όπως ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Στην Αττική, οι φαρμακοποιοί θα απεργήσουν και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, οι φαρμακοποιοί της Αττικής σταματούν από την 1η Μαρτίου τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων που δεν είναι συνεπή στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Αποφάσεις για τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, θα ληφθούν από τον Πανελλήνιο φαρμακευτικό Σύλλογο την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Θ.Αμπατζόγλου, επανέλαβε τα αιτήματα του κλάδου για την απόσυρση ή τροποποίηση των σημείων του νομοσχεδίου που αφορούν τα πληθυσμιακά κριτήρια, την ίδρυση νέων φαρμακείων σε ακτίνα 200 μέτρων από συνταγογραφικά κέντρα, το ωράριο λειτουργίας και την ιδιαίτερα υψηλή έκπτωση προς τα ταμεία.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, ότι η «επίταξη, προσφυγή στη Δικαιοσύνη ή εφαρμογή του νόμου εκεί όπου δεν ανοίγουν οι φαρμακοποιοί, δεν θέλουμε να κάνουμε». «Είναι όπλα που έχουμε, αλλά δεν εφαρμόζουμε και προσπαθούμε με την πειθώ», πρόσθεσε.

Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231076727

 
Στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφοράς την Παρασκευή Σε λεωφορεία, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ

Σε λεωφορεία, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ

Στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφοράς την Παρασκευή

Κινητοποιήσεις σε λεωφορεία, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τρόλεϊ την Παρασκευή
Κινητοποιήσεις σε λεωφορεία, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τρόλεϊ την Παρασκευή   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Προβλήματα στις μετακινήσεις, αλλά σε μικρότερη κλίμακα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή το επιβατικό κοινό της Αττικής, εξαιτίας στάσεων εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.

Ακινητοποιημένα από τις 11:00 έως τις 15:30 τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, από τις 11:00 έως τις 15:30 τα τρόλεϊ και από τις 12:00 έως τις 16:00 ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος.


Για την επόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι θα καθορίσουν τη στάση τους στη διάρκεια των Γενικών Συνελεύσεων, που θα πραγματοποιηθούν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, ομάδες ατόμων μπλόκαραν ακυρωτικά μηχανήματα σε λεωφορεία, τρόλεϊ, Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Μετρό, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στις πρόσφατες αυξήσεις στις τιμές των
εισιτηρίων.

Παράλληλα, μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» μοίραζαν φυλλάδια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καλώντας τον κόσμο να μην πληρώνει εισιτήριο, «ώστε να αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αυξήσεις».

Στο θέμα αναφέρθηκε εκ νέου ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, από το βήμα της Βουλής.

Έκανε και πάλι λόγο για αντικοινωνική αντίληψη, σύμφωνα με την οποία «δεν πληρώνω εγώ, ώστε κάθε άλλος Έλληνας να πληρώσει για μένα».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231077222

 
Α. Σαμαράς: Όποτε και να γίνουν εκλογές, θα τις κερδίσουμε εμείς!

Α. Σαμαράς: Όποτε και να γίνουν εκλογές, θα τις κερδίσουμε εμείς!

03/02/2011 - 19:19 -


Εφ΄ όλης της ύλης ομιλία Α. Σαμαρά στην Κ.Ο της Ν.Δ: «Η περιβόητη συνταγή του Μνημονίου έχει αποτύχει! Κι ότι τώρα προσπαθούν να «επιδιορθώσουν» αυτό που δεν δουλεύει, που σήμερα το κατάλαβαν, ενώ πέρσι το υπέγραψαν πανηγυρίζοντας. Η επιμήκυνση αποπληρωμής, η μείωση του επιτοκίου, η μείωση του χρέους μέσω εθελοντικής επαναγοράς ομολόγων με έκπτωση, όλες αυτές οι ιδέες που σήμερα συζητιούνται δείχνουν ακριβώς αυτό» τόνισε στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.

 

Με κεντρικό άξονα της ομιλίας του ότι «η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση που θα αλλάξει τους όρους του Μνημονίου, ώστε να υπάρξει Ανάκαμψη. Να μπορέσουμε να μειώσουμε τα ελλείμματα με Ανάπτυξη και να βγούμε από το Μνημόνιο μιαν ώρα αρχύτερα. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι αυτή η κυβέρνηση», ο κ. Σαμαράς προχώρησε στην ανάλυση του πολιτικού και ιδεολογικού στίγματος της νέας Νέας Δημοκρατίας.

 

Χαρακτήρισε τη ΝΔ «λαϊκό κόμμα» και επισήμανε την αναγκαιότητα να συγκροτηθεί «ένα πλειοψηφικό ρεύμα που θα προκύψει από την μετατόπιση της κοινωνίας στις ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, στα ιδανικά της πατρίδας, της Δημοκρατίας, της ανταγωνιστικότητας, της ατομικής ευθύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης».

 

Για την εξωτερική πολιτική, ο κ. Σαμαράς σημείωσε:

 

- Για το Αιγαίο: «Απορρίπτουμε τη συνεκμετάλλευση σε δικής μας δικαιοδοσίας περιοχές, δεν δεχόμαστε αυτοπαραίτηση από δικά μας δικαιώματα εκμετάλλευσης και από ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Επιμένουμε στις κόκκινες γραμμές στο Σκοπιανό, δεν δεχόμαστε παραλλαγή του σχεδίου Ανάν στο κυπριακό ενώ είπαμε ότι δεν θα δεχθούμε την οικονομική κρίση ως άλλοθι για υποχωρήσεις».

 

Ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ και να διδαχθεί από την τακτική της Κύπρου:

 

«Και προτείναμε άμεση ανακήρυξη, δηλαδή θέσπιση, της ΑΟΖ, της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Ώστε να μπορέσουμε μετά να την οριοθετήσουμε διμερώς με όλες τις χώρες με τις οποίες έχουμε θαλάσσια «επικάλυψη ορίων». Ξεκινώντας από την Κύπρο που έχει ήδη θεσπίσει τη δική της ΑΟΖ κι έχει προχωρήσει σε διμερείς συμφωνίες οριοθέτησης με άλλες τρείς χώρες: την Αίγυπτο, το Ισραήλ και το Λίβανο. Και τα πέτυχε όλα αυτά η μικρή Κύπρος, παρά τις αντιδράσεις της Τουρκίας και με την πλήρη έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης!». 

 

- Για τις βίαιες αλλαγές σε χώρες της Νότιας Μεσογείου: «Οι Έλληνες είμαστε από τη φύση μας και τη θέση μας αλληλέγγυοι με τους αγώνες των λαών αλλά είμαστε και υπέρ της ασφάλειας και της σταθερότητας. Η Ελλάδα πρέπει να είναι προσεκτική και πρέπει να πούμε στους εταίρους μας ότι δεν μπορούν να αποσταθεροποιούν τη χώρα με μέτρα που διαρρηγνύουν τον κοινωνικό ιστό σε μία περιοχή που συνταράσσεται».

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό υπογραμμίζοντας:

 

« Αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο όταν λέγαμε πως ο Νόμος για την Ιθαγένεια καθιστά την Ελλάδα «μαγνήτη προσέλκυσης» λαθρομεταναστών, οι οποίοι θα κάνουν παιδιά επί του ελληνικού εδάφους, θα προσδοκούν να πάρουν τα παιδιά τους ιθαγένεια κι ύστερα να την πάρουν και οι ίδιοι ως «γονείς ελληνοπαίδων».

 

- Με τη ρύθμιση που προτείναμε εμείς, ιθαγένεια θα χορηγείται όχι αυτόματα, αλλά με την ενηλικίωση των παιδιών που γεννιούνται εδώ και μόνον εφ' όσον έχουν συμπληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση που είναι υποχρεωτική για όλα τα ελληνόπουλα. Κι έτσι η ιθαγένεια των παιδιών μετά από δεκαοκτώ χρόνια δεν θα συμπαρασύρει και τους γονείς τους από σήμερα.

 

- Επειδή διογκώθηκε το ρεύμα λαθρομεταναστών, η κυβέρνηση ξαφνικά αποφάσισε να φτιάξει ένα «φράχτη» στα σύνορα. Εμείς - το τονίζω - δεν έχουμε αντίρρηση να φυλάσσονται τα σύνορα ακόμα κι έτσι. Αλλά είναι η υπέρτατη υποκρισία και ασυναρτησία από τη μια να ψηφίζουν Νόμο που προσελκύει λαθρομετανάστες, κι από την άλλη να φτιάχνουν «φράχτες» για να τους κρατήσουν απ' έξω!

 

Η αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού έχει απόλυτη προτεραιότητα. Γιατί προσλαμβάνει ήδη εξαιρετικά επικίνδυνες διαστάσεις: Χρειάζεται συνολική μεταναστευτική πολιτική: Αλλαγή του Νόμου του ΠΑΣΟΚ περί Ιθαγένειας. Αφομοίωση σταδιακά όσων μπορεί να αντέξει η Ελληνική κοινωνία μέσα από την «ημετέρα Παιδεία», επιλογή που κάνουν πλέον, η μία μετά την άλλη, κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αλλαγή της Συμφωνίας Δουβλίνο-ΙΙ που υπέγραψαν κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ το 2003 και σήμερα εξακολουθεί να ισχύει, παγιδεύοντας στην Ελλάδα όσους θέλουν να μετακινηθούν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ανάδειξη της συμπεριφοράς της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό πρόβλημα. Γιατί, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, οι λαθρομετανάστες μας έρχονται μέσω Τουρκίας, με την ανοχή της Τουρκίας και με τη διευκόλυνση της Τουρκίας! Κι αυτό εμείς πρέπει να το αναδείξουμε σε βασικό ζήτημα μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας. Και η ίδια η Ευρώπη, υπό τη δική μας πίεση, οφείλει να παρέμβει αποφασιστικά. Οφείλουμε, με άλλα λόγια, να καταστήσουμε το θέμα αυτό «μείζον ευρωπαϊκό» ζήτημα».

 

Για το νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια: «Τέλος, ήδη το Συμβούλιο Επικρατείας φαίνεται πως οδηγείται να κηρύξει το Νόμο για την Ιθαγένεια αντισυνταγματικό. Τους είχαμε προειδοποιήσει από πέρσι. Τους είχε προειδοποιήσει και ο αείμνηστος Δημήτρης Τσάτσος, συνταγματολόγος, ο παλαιότερα επί κεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ και σύμβουλος του κ. Παπανδρέου. Και σε αυτό δικαιωνόμαστε...

 

Προτρέπω, λοιπόν, την κυβέρνηση να σταματήσει να παρεμβαίνει απροσχημάτιστα - και μάλιστα με μειωτικούς χαρακτηρισμούς - στο έργο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δικαστών. Η Δικαιοσύνη δεν είναι «θεραπαινίδα» καμιάς Κυβέρνησης».

 

Για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου: «Με το άβατο του χώρου δεν προστατεύεται αλλά καταστρατηγείται η ακαδημαϊκή ελευθερία. Είναι υποκρισία να μιλούν για άσυλο ιδεών όσοι ανέχονται το καθεστώς παρανομίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

Για το κίνημα της ανυπακοής : «Δεν μπορούμε να δεχθούμε και να ανεχθούμε την παραβίαση των νόμων. Η εφαρμογή των νόμων δεν είναι εθελοντική. Από την άλλη όμως όταν υπάρχει αναλγησία και ανευθυνότητα, όταν διαλύεται ο κοινωνικός ιστός, όταν αυξάνονται τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ πέρα από τα όρια αντοχής, τότε πυροδοτούνται φαινόμενα ανυπακοής»... «στην Ευρώπη και στον κόσμο οι κεντροδεξιές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις παίρνουν μέτρα πολύ πιο δραστικά από εκείνα που χαρακτηρίζουν εδώ ακραία. Έχουν υπόψη τους τι μέτρα για την ασφάλεια έχουν πάρει στην Ιταλία και στην Ισπανία; Όσοι τα λένε είναι αθεράπευτα ακραίοι, κολλημένοι οπισθοδρομικοί. Πρέπει να τελειώσουμε με τις εμμονές και τα κολλήματα της μεταπολίτευσης».

 

Για τα σκάνδαλα και τις εξεταστικές: «Η κυβέρνηση προσπάθησε να κρατήσει τη Νέα Δημοκρατία «όμηρο». Δεν τα κατάφερε.

 

Ξεκίνησε όλες αυτές τις εξεταστικές, γνωρίζοντας ότι τα κρίσιμα χρονικά διαστήματα έχουν καλυφθεί με παραγραφή. Εμείς δεν αρνηθήκαμε να ψαχτεί ο,τιδήποτε. Αλλά αποκρούσαμε και την «ομηρεία» που προσπάθησε να μας επιβάλει το ΠΑΣΟΚ. Χώρια που προτείνουμε ολόκληρη συνταγματική μεταρρύθμιση, μεταξύ άλλων, για να τελειώνουμε και με την παραγραφή στις ευθύνες υπουργών. 

 

Πρόσφατα έκανα μια ριζοσπαστική πρόταση:

 

Να ελεγχθεί από ειδικό σώμα Δικαστών, το «πόθεν έσχες» όσων διετέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974. Με κύρια σημεία αναφοράς, όταν εκλέχθηκαν για πρώτη φορά κι όταν τερμάτισαν τη σταδιοδρομία τους. Ή σήμερα, αν παραμένουν εν ενεργεία. Να δούμε τι περιουσία είχαν όταν μπήκαν και τι είχαν όταν βγήκαν, ή τι έχουν σήμερα...

 

Αυτό δεν εξαρτάται από «παραγραφή», ούτε εμπλέκεται με «συνταγματικά κωλύματα». Και είναι πολύ χρήσιμο να ξέρουν οι πολίτες τι έκανε καθένας που διαχειρίστηκε το δημόσιο χρήμα.

 

Εμείς δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε. Αν το ΠΑΣΟΚ θέλει, μπορεί να το ξεκινήσουμε από αύριο...».

 

Για τις εκλογές: «Πολλοί μιλάνε για εκλογές. Οι εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, να ξέρετε ότι θα τις προκαλέσουν τα αδιέξοδα, οι παλινωδίες και οι αντιφάσεις του ΠΑΣΟΚ.

 

Τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, να ξέρετε ότι θα τις κερδίσουμε εμείς!

 

Γιατί αφουγκραζόμαστε τον κόσμο, πλησιάζουμε τον κόσμο και, με τη συμπεριφορά μας, κερδίζουμε τον κόσμο.

 

Θα τις κερδίσουμε, όχι για να ικανοποιήσουμε τις δικές μας φιλοδοξίες, αλλά για να ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας και να ξανα-στήσουμε τη χώρα στα πόδια της.

 

Γι' αυτό χρειαζόμαστε ένα πλειοψηφικό κοινωνικό ρεύμα.

 

Που θα προκύψει, όχι απλά από οριακές μετακινήσεις οριακών ψηφοφόρων, αλλά από τη συνολική μετατόπιση της κοινωνίας στις ιδέες της Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, στα ιδανικά της Πατρίδας, της Δημοκρατίας, της Ανταγωνιστικότητας, της Ατομικής ευθύνης και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Και στις πιο σύγχρονες πολιτικές της Κεντροδεξιάς.

 

Αυτά που εμείς υποστηρίζουμε σήμερα, απηχούν τις αγωνίες της Κοινωνίας και αντηχούν τα μηνύματα των καιρών.

 

Η κοινωνία εγκαταλείπει το ΠΑΣΟΚ και περιμένει να την κερδίσουμε εμείς.

 

Από μας εξαρτάται. Και δεν έχουμε δικαίωμα να χάνουμε χρόνο. Ούτε να χάνουμε ευκαιρίες».

 

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε εκτενώς και στην οικονομία, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής. Δείτε τις απόψεις του στο σχετικό θέμα (φωτογκάλερι θέση 1)

 

 

 

Ο Γ. Πεταλωτής

 

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με την ομιλία του Προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά δήλωσε:

 

«O κ. Σαμαράς θα πρέπει να αισθάνεται τυχερός και ευτυχής που μπορεί να μιλά, να ασκεί κριτική και να κάνει αναπτυξιακές σκέψεις, πάνω στην ασφάλεια που του παρέχουν τα 110 δις και του χρόνου ηρεμίας, που η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, εξασφάλισαν με μαραθώνιες επαφές και έντονες διαπραγματεύσεις, τη στιγμή μάλιστα που το δικό του κόμμα εγκατέλειπε τη χώρα, φυγομαχώντας.
Μπορεί, ακόμα, να δηλώνει "δικαιωμένος" από τη συνολική ευρωπαϊκή λύση που προωθείται, χάρη στην ανορθωμένη αξιοπιστία, το σχέδιο και τις σοβαρές προτάσεις που καταθέτει η χώρα μας σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, την ίδια στιγμή που το κόμμα του παραμένει από αμέτοχο ως και αρνητικό.

Μπορεί, εκ του ασφαλούς, να ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη την ίδια στιγμή που το κόμμα του, με την ψήφο του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προστατεύει τους τραπεζικούς κολοσσούς του εξωτερικού.
Τέλος μπορεί να θεωρεί ότι στηρίζει τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, δυστυχώς όμως, όλοι αντιλαμβάνονται πως στα δύσκολα, η παράταξή του κρύβεται.

 

 

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ

 

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Αν "ηρεμία" είναι η ταλαιπωρία του κόσμου στους δρόμους, τα χιλιάδες λουκέτα, η έκρηξη της ανεργίας, τότε κατανοούμε τον κ. Πεταλωτή.

 

Αν "σοβαρότητα" είναι το ψέμα, η διαστρέβλωση και η συκοφαντία, τότε -και πάλι- κατανοούμε τον κ. Πεταλωτή. Αν "συνέπεια" είναι ο ακραίος νεοφιλελεύθερος σοσιαλισμός, οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του ΠΑΣΟΚ και η αθέτηση κάθε υπόσχεσής του, τότε, επίσης, κατανοούμε τον κ. Πεταλωτή.

 

Ο Εκπρόσωπος, όμως, του κ. Παπανδρέου γίνεται, τουλάχιστον, υποκριτής, όταν βαφτίζει την κυβερνητική ανικανότητα, «επιτυχία». Και γίνεται καταγέλαστος όταν προσπαθεί να καταγγείλει τη Νέα Δημοκρατία, η οποία προτείνει λύσεις που δικαιώνονται στην πράξη».

 http://www.eklogika.gr/news/3910

 


Σελίδα 1847 από 1878
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση