ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


Κυριάκος Μητσοτάκης:«Εμείς θα είμαστε η Κυβέρνηση που θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και τα Μνημόνια»

Κυριάκος Μητσοτάκης:«Εμείς θα είμαστε η Κυβέρνηση που θα βγάλουμε τη χώρα 
από την κρίση και τα Μνημόνια»

Βασικά σημεία της ομιλίας του  Πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στα νέα γραφεία της Τ.Ο. του Κόμματος στην Αίγινα

 resized DIM7703

resized DIM8361

 
«Πριν από δύο μέρες, ψηφίστηκε στη Βουλή, από τους 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, το τέταρτο Μνημόνιο. Ένα τέταρτο Μνημόνιο το οποίο, δυστυχώς, φέρνει πολύ σημαντικές επιβαρύνσεις για όλους τους Έλληνες, κυρίως, όμως, για τους πιο ασθενέστερους, για τους συνταξιούχους, για τους χαμηλόμισθους. Γι' αυτούς για τους οποίους, δήθεν, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έδινε μεγάλο αγώνα. Το χειρότερο, όμως, από όλα είναι ότι, δυστυχώς, το τέταρτο Μνημόνιο εγκλωβίζει τη χώρα σε μία διαρκή λιτότητα, η οποία πηγαίνει πολύ πέρα από την περίοδο λήξης του τρίτου προγράμματος». Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα 20 Μαΐου, στα νέα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης του Κόμματος, στην Αίγινα.

resized DIM7741
«Ο κ. Τσίπρας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, «είχε την ευκαιρία του, την έχασε. Κανείς δεν πιστεύει, πια, ότι αυτός είναι ο πολιτικός και ο πρωθυπουργός που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Αντίθετα, μας βάζει πιο βαθιά στην κρίση, μας βάζει πιο βαθιά στα Μνημόνια».

resized DIM7834
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφού σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί να οδηγήσει την χώρα έξω από την κρίση, υπογράμμισε πως η  κοινωνία δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας, διχασμού, μιζέριας και ηττοπάθειας. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει και ένας άλλος δρόμος. Ένας άλλος δρόμος εξόδου από την κρίση. Ότι αυτά τα οποία συμβαίνουν στη χώρα και αυτά τα οποία θα συμβούν, δεν είναι ένας νομοτελειακός μονόδρομος. Και μέσα από μία τολμηρή ατζέντα μεγάλων αλλαγών στην οικονομία και στο Κράτος, μπορούμε να προδιαγράψουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα. Το σημαντικότερο, είναι ότι έχουμε ένα χρέος ως Παράταξη να μην επιτρέψουμε στην κοινωνία να εγκλωβιστεί σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας, διχασμού, μιζέριας και ηττοπάθειας. Αυτό το οποίο με στεναχωρεί περισσότερο από όλα, αυτό που με προβληματίζει, είναι ότι βλέπω ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, σαν να είναι συμβιβασμένο με την τύχη του. Σαν να πιστεύει ότι δεν μας αξίζει κάτι καλύτερο και ότι είμαστε προδιαγεγραμμένοι να κινούμαστε μονίμως σε αυτόν το δρόμο, τον οποίο, δυστυχώς, κινούμαστε τα τελευταία χρόνια. Έχουμε ένα χρέος, ως Νέα Δημοκρατία, αυτό να το σπάσουμε και να εξηγήσουμε στους πολίτες, όχι μόνο γιατί αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο, αλλά πως μπορούμε να πορευθούμε με ευθύνη, με αλήθεια, με ρεαλισμό, με υπευθυνότητα σε αυτόν το δρόμο». 

resized DIM7837
«Οι δυνάμεις του λαϊκισμού ηττούνται παντού. Και κερδίζουν οι δυνάμεις του ρεαλισμού, της μετριοπάθειας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Συγκροτείται σήμερα στη χώρα, μία πλατιά κοινωνική συμμαχία, η οποία περιμένει από εμάς, περιμένει από τη Νέα Δημοκρατία κάτι καλύτερο, κάτι περισσότερο. Και αυτό ακριβώς θα κάνουμε. Αυτήν την πλατιά κοινωνική συμμαχία θα την εκφράσουμε».

resized DIM7853
Ο Προέδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα αρκεστεί μόνο στην σκληρή κριτική απέναντι στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά ταυτόχρονα θα εργαστεί, ακόμη πιο έντονα, για να παρουσιάσει σε όλη την Ελλάδα το πρόγραμμά της  που είναι ταυτόχρονα και ένας ρεαλιστικό χάρτη εξόδου από την κρίση. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βεβαίως και θα ασκούμε, μονίμως και συστηματικά, σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Και έχουμε μία υποχρέωση να το κάνουμε γιατί, πράγματι, έχουμε τη χειρότερη Κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από την Μεταπολίτευση και μετά. Δεν θα αρκεστούμε, όμως, μόνο εκεί. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας είναι απαξιωμένος στη συνείδησή τους. Γνωρίζουν, επίσης, ότι δεν έχουν πολλά πράγματα να περιμένουν ακόμα από αυτήν την Κυβέρνηση. Αυτό που περιμένουν να ακούσουν από εμάς, είναι ένα καινούργιο θετικό αφήγημα. Και αυτό το αφήγημα, αυτό το σχέδιο, αυτόν τον ρεαλιστικό χάρτη εξόδου από την κρίση, το προσφέρουμε ως Νέα Δημοκρατία. Βλέπετε ότι έχουμε, ήδη, ξεδιπλώσει σημαντικές πτυχές του προγραμματικού μας. Θα εξακολουθούμε να το κάνουμε ... Έχουμε πολύ μεγάλες αντοχές. Θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε σε πολύ υψηλούς ρυθμούς. Θα γυρίσουμε όλη την Ελλάδα και θα κερδίσουμε τη θετική ψήφο των πολιτών. Γιατί δεν μας ενδιαφέρει μόνο να κερδίσουμε τις εκλογές. Μας ενδιαφέρει να κυβερνήσουμε καλά. Μας ενδιαφέρει να είμαστε εμείς η Κυβέρνηση η οποία θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και τα Μνημόνια».

resized DIM7878

 

resized DIM7694resized DIM7884resized DIM7897resized DIM7918resized DIM7927resized DIM7930resized DIM7942resized DIM8000resized DIM8056resized DIM8072resized DIM8145resized DIM8148resized DIM8192resized DIM8204resized DIM8214resized DIM8222resized DIM8230resized DIM8340resized PAP9739resized PAP9746resized PAP9782

 

 

 

 

 

 

 
Ελληνική οικονομία, Η ελληνική Βουλή ψήφισε το πολυνομοσχέδιο.

Ελληνική οικονομία,

Η ελληνική Βουλή ψήφισε το πολυνομοσχέδιο.
48663-tsipras vouli

Και με τις 153 ψήφους της δικομματικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στη Βουλή των Ελλήνων, υπερψηφίστηκε λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα που συμφώνησε η ελληνική Κυβέρνηση με τους δανειστές.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση, πλην της Χρυσής Αυγής, που είχε αποκλειστεί από την κατ’ άρθρον συζήτηση στην Ολομέλεια, και δεν έλαβε μέρος στη ψηφοφορία, είπε «όχι» στα νέα μέτρα, με 128 ψήφους.

Τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπερψήφισαν ωστόσο δύο άρθρα του πολυνομοσχεδίου. Το πρώτο αφορά την εξίσωση των μισθών των βουλευτών με αυτό των αντίστοιχης κλίμακας των συμπολιτών τους στο Δημόσιο, με την κατάργηση του αφορολογήτου τους. Το δεύτερο αφορά την επαναφορά του ΦΠΑ στο 13% από το 24% για τα γεωργικά εφόδια.

Εξερχόμενος από τη Βουλή, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας η Ελλάδα έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα με τους εταίρους και ότι «τώρα η μπάλα είναι στο γήπεδο των δανειστών να τηρήσουν και αυτοί τη δέσμευσή τους». Πρόσθεσε πως αναμένει το προσεχές Eurogroup στις 22 του μηνός να αποφασίσει για ρύθμιση του ελληνικού χρέους «αντίστοιχη των θυσιών των Ελλήνων πολιτών».

Μιλώντας ενωρίτερα στη Βουλή, λίγο πριν την ψηφοφορία, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «αφήγημα καταστροφολογίας» εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης την επιμονή της, όπως είπε, να θεωρεί και να ονομάζει «4ο μνημόνιο» το πολυνομοσχέδιο, καθώς και τον υποτιμητικό τρόπο με τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα αντίμετρα.

Αλυσοδέσατε τη χώρα με αυτή τη συμφωνία ντροπής που φέρατε στη Βουλή, ανέφερε λίγο πριν την ψηφοφορία, η Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, Φώφη Γεννημματά, απευθυνόμενη προς τον Πρωθυπουργό Τσίπρα.

http://www.typos.com.cy/cat/2/article/27850

 
Μήνυμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Μήνυμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη,
για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
 

 

 DIM4582

           
 
«Σήμερα, τιμούμε την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Μια μαύρη σελίδα της Ιστορίας, ένα επώδυνο κεφάλαιο της συλλογικής μας μνήμης. 
 
Η συστηματική προσπάθεια εξόντωσης των Ελλήνων του Πόντου, μέσω μαζικών εκτελέσεων, βίαιων εκτοπισμών και ανείπωτων αγριοτήτων, που στοίχισε τη ζωή 353.000 Ποντίων αδερφών μας.
 
Ιστορικές στιγμές στις οποίες αναδείχθηκε το μεγαλείο του Ελληνισμού, απέναντι στο έγκλημα που τροφοδοτήθηκε από το σωβινισμό, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία. 
 
Χρέος όλων είναι να κρατήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη». 

 

 
Σύνοδος Ολομέλειας - Το ΕΚ ζητάει από την ΕΕ να εντείνει τις ειρηνευτικές της προσπάθειες στη Συρία

Σύνοδος Ολομέλειας - Το ΕΚ ζητάει από την ΕΕ να εντείνει τις ειρηνευτικές της προσπάθειες στη Συρία

resized 20170502 EP-052612A 052094 SPI 015
 

Το ΕΚ υποστήριξε με ψήφισμα του την Πέμπτη ότι «μόνο μια πολιτική διαδικασία υπό συριακή ηγεσία» και με τη στήριξη του ΟΗΕ» θα μπορούσε να βάλει ένα τέλος στον πόλεμο στη χώρα. Ζήτησαν ακόμη από την ΕΕ να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο.


 • ειρηνευτικές προσπάθειες «υπό συριακή ηγεσία», με τη στήριξη του ΟΗΕ
 • πιο ενεργός δράση από την ΕΕ
 • δημιουργία δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου στη Συρία

Οι ευρωβουλευτές χαιρέτισαν τη στρατηγική της ΕΕ για τη Συρία και εξέφρασαν τη στήριξή τους για μία ενωμένη και ανεξάρτητη χώρα με ψήφισμα που υιοθέτησαν την Πέμπτη. Εμμένουν στη θέση τους ότι «μια πολιτική διαδικασία υπό συριακή ηγεσία, που θα οδηγεί σε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, θα διευκολύνεται και θα παρακολουθείται από τα Ηνωμένα Έθνη και θα πραγματοποιείται με βάση το νέο σύνταγμα είναι ο μόνος τρόπος για την ειρήνευση της χώρας». Αυτή είναι η μόνη οδός για να τερματιστεί ένας πόλεμος που ήδη έχει κοστίσει τη ζωή σε 400.000 ανθρώπους, ενώ πάνω από 13,5 εκατομμύρια, σχεδόν τα τρία τέταρτα του εναπομένοντος πληθυσμού, χρειάζονται επειγόντως βοήθεια έκτακτης ανάγκης, όπως ιατρική και επισιτιστική βοήθεια, νερό και στέγη.


Η ΕΕ, ως ο μεγαλύτερος πάροχος χρηματοδοτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, πρέπει να εμπλακεί περισσότερο στη ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία: να διευκολύνει την πολιτική μετάβαση, να συμφιλιώσει τα κόμματα και να στηρίξει τον πληθυσμό της Συρίας, επισημαίνουν οι ευρωβουλευτές.


Υπενθυμίζουν ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να θεσπιστούν εγκαίρως μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, όπως, μεταξύ άλλων, η πλήρως απρόσκοπτη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλη τη Συρία, η παροχή βασικών δημόσιων υπηρεσιών (ηλεκτρική ενέργεια, ύδρευση, υγειονομική περίθαλψη), ο τερματισμός όλων των πολιορκιών πόλεων, και η απελευθέρωση κρατουμένων και ομήρων.


Το ΕΚ «καταδικάζει, για ακόμη μία φορά, απερίφραστα, τις φρικαλεότητες και τις εκτεταμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, που διαπράττονται από όλα τα αντιμαχόμενα μέρη, και ιδίως από τις δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ με την υποστήριξη των συμμάχων του, Ρωσίας και Ιράν, καθώς και από άτακτες ένοπλες ομάδες, και ιδίως το Ισλαμικό κράτος και την Τζαμπάτ Φατάχ αλ Σαμ.»


Επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς την ΕΕ και τα κράτη μέλη της «να διερευνήσουν, σε στενό συντονισμό με χώρες που συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις, τη δυνατότητα σύστασης ενός δικαστηρίου εγκλημάτων πολέμου στη Συρία, εν αναμονή μιας επιτυχούς παραπομπής στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο».

Στοιχεία


Τον περασμένο Μάρτιο, η Φεντερίκα Μογκερίνι παρουσίασε μια «κοινή ανακοίνωση» σχετικά με τη στρατηγική της ΕΕ για τη Συρία, η οποία επιδιώκει να καθορίσει τη δυνητική συμβολή της ΕΕ στην επίτευξη μίας μόνιμης πολιτικής λύσης στη Συρία υπό το υφιστάμενο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών. Στόχος είναι η οικοδόμηση της σταθερότητας και η στήριξη της ανασυγκρότησης της χώρας μετά την επίτευξη μίας αξιόπιστης πολιτικής μετάβασης.

 


Σελίδα 2 από 1907
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ(Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση