ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


Εισήγηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση των Τομεαρχών του Κόμματος

Εισήγηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη 
στη συνεδρίαση των Τομεαρχών του Κόμματος
 

 

resized DIM0470

  
Η χώρα βρίσκεται, για άλλη μια φορά, εγκλωβισμένη σε ένα τραγικό αδιέξοδο. Η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος, που θα έπρεπε να είχε κλείσει πριν από ένα χρόνο, ακόμα σέρνεται και κανείς δεν ξέρει πως, πότε και αν θα ολοκληρωθεί. Τα πανηγύρια της 20ης Φεβρουαρίου αποδείχθηκαν ψεύτικα και αποτελούν άλλον ένα εμπαιγμό του ελληνικού λαού.
 
Η καθυστέρηση έχει δραματικές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία. Εκροή καταθέσεων, επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος, πάγωμα οικονομικής δραστηριότητας, αναστολή επενδύσεων. Η αβεβαιότητα έχει επιστρέψει για τα καλά με ευθύνη της σημερινής Κυβέρνησης.
 
Δυστυχώς, ο λογαριασμός της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα είναι βαρύς. Η αδυναμία της Κυβέρνησης να υλοποιήσει ένα συνεκτικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων μείωσε δραματικά την αξιοπιστία της χώρας.Το αποτέλεσμα είναι να ζητούνται από την χώρα υπερβολικά πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία ξεπερνούν τον ορίζοντα υλοποίησης του τρίτου προγράμματος. Μέτρα που δεν ήταν στο τραπέζι πριν από μερικούς μήνες και θέλω να το τονίσω αυτό.

resized DIM0462
 
Κάθε μέρα που περνά, ο στόχος να μπορέσει η χώρα να δανειστεί από τις αγορές για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος, δυσκολεύει. Αν αυτό δεν επιτευχθεί, θα οδηγηθούμε σε ένα τέταρτο μνημόνιο από την πίσω πόρτα. Χωρίς μάλιστα να έχει εξασφαλιστεί καν πρόσθετη χρηματοδότηση. Γι' αυτό ο χρόνος είναι απολύτως κρίσιμος.
 
Η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, που είναι αναγκαία προϋπόθεση για να δανειστεί η χώρα από τις αγορές, δεν έχει ακόμα επιτευχθεί και κανείς δεν λέει με βεβαιότητα αν και πότε θα επιτευχθεί. Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα συζητηθούν το 2018. Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευθεί σε πρωτογενή πλεονάσματα 3.5% για αρκετά χρόνια μετά το 2018, στερώντας από τη χώρα πολύτιμο δημοσιονομικό χώρο.
 
Το μόνο βέβαιο σήμερα είναι ότι θα μειωθεί το αφορολόγητο και θα περικοπούν οι συντάξεις, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τους πιο αδύναμους Έλληνες.
 
Την ίδια στιγμή, καμία πραγματική αλλαγή δεν προχωρά. Η χώρα βουλιάζει, σε ένα τέλμα αποσύνθεσης και μηδενισμού. Κάθε μέρα που περνά απομακρυνόμαστε από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και από την οικονομική και θεσμική κανονικότητα, που θα έπρεπε να είναι αδιαπραγμάτευτη.
 
Η Κυβέρνηση είναι σε προφανή αντίθεση με την μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων.Προκαλεί με την ανικανότητα, την ανευθυνότητα και ταυτόχρονα την αλαζονεία της και το πάθος της εξουσίας για την εξουσία. Εκτός από τα δραματικά προβλήματα στην οικονομία που προκαλεί με την καθυστέρηση στην αξιολόγηση, η Κυβέρνηση εμφανίζεται αποδιοργανωμένη και αδύναμη να κυβερνήσει.

resized DIM0483
 
Βλέπουμε πρωτοφανή φαινόμενα: Κομματικό αίσχος και διάλυση στον χώρο της δημόσιας υγείας, διαρκείς πειραματισμοί στην Παιδεία, ανικανότητα, ιδεοληψίες στην ασφάλεια και ανοχή στην ανομία, απόπειρες μονιμοποίησης συμβασιούχων, χαράτσια για τους δασικούς χάρτες, τεράστια προβλήματα στις συντάξεις, αντιπαραθέσεις Υπουργών για τα εξοπλιστικά.
 
Την ίδια στιγμή, όμως, διαμορφώνεται στην κοινωνία μια σιωπηλή πλειοψηφία που ζητά να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον κατήφορο. Μία πλειοψηφία που αναγνωρίζει ότι η κρίση οφείλεται κυρίως στις δικές μας αδυναμίες και όχι στα κακόβουλα σχέδια των ξένων, κάνοντας με αυτόν το τρόπο ένα σημαντικό βήμα προς στην συλλογική αυτογνωσία.
 
Μια πλειοψηφία που θέλει λιγότερο Δημόσιο και μείωση φόρων, και πιστεύει ότι η λύση στην κρίση θα έρθει μόνο μέσα από την επιχειρηματικότητα και τις ιδιωτικές επενδύσεις.
 
Μια πλειοψηφία, με άλλα λόγια, που είναι πολύ κοντά στις θέσεις που εκφράζει η σημερινή Νέα Δημοκρατία.
 
Αυτή είναι η σημερινή πραγματικότητα, την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

resized DIM0493
 
Από την πρώτη στιγμή, ως Νέα Δημοκρατία, αναγνωρίσαμε ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης θα έχει μεγάλο κόστος και ζητήσαμε από την Κυβέρνηση να ολοκληρώσει την δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν και με τον πιο επωφελή για τα εθνικά συμφέροντα τρόπο.
 
Την ίδια στιγμή, εντός και εκτός Ελλάδας, δίνουμε αγώνα να πείσουμε τους πιστωτές μας ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3.5% πνίγουν την οικονομία και υπονομεύουν την όποια προοπτική ανάπτυξης.
 
Ταυτόχρονα, στεκόμαστε απέναντι σε όποιον διακινεί σενάριο επιστροφής στη δραχμή.Εντός και εκτός Ελλάδας.Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει στον σκληρό πυρήνα, στην πρώτη ταχύτητα της ευρωπαϊκής ενοποίησης.
 
Όπου και αν βρεθούμε λέμε αυτά τα δύο πράγματα. Να τελειώνει κάθε κουβέντα για το Grexit και να δοθεί δημοσιονομικός χώρος στην Ελλάδα. Αυτά είπα και στη Γερμανία, στο πρόσφατο ταξίδι μου, αυτά λέω στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αυτά λέμε ως παράταξη παντού. Στηρίζουμε τις ελληνικές θέσεις επειδή αυτό επιτάσσει η πολιτική παράδοση της παράταξής μας και το πατριωτικό μας καθήκον.
 
Και είναι τουλάχιστον προκλητικό να μας συκοφαντεί με αθλιότητες που μόνο αυτός τολμά να εκστομίσει, ο κ. Τσίπρας. Ο άνθρωπος που ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης καλούσε τον κόσμο να μην πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ, γιατί θα τον καταργούσε.

resized DIM0522
 
Που έλεγε στους οφειλέτες του Δημοσίου να μην ενταχθούν στο πρόγραμμα των 100 δόσεων, γιατί θα έφερνε λέει σεισάχθεια. Που αβάνταρε όλα τα κινήματα «δεν πληρώνω». Και που έστελνε επιστολές στους δανειστές ότι ο ίδιος δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία μαζί τους, υπονομεύοντας τις προσπάθειες της τότε ελληνικής Κυβέρνησης.
 
Ο πιο ανεύθυνος και αδίστακτος δημαγωγός που έχει γνωρίσει η χώρα δεν δικαιούται να βγάζει και γλώσσα από πάνω. Η Νέα Δημοκρατία μαθήματα πατριωτισμού και εθνικού καθήκοντος δεν δέχεται από κανέναν. Πόσο μάλλον από τον κ. Τσίπρα.
 
Όμως θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων που διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση. Τα μέτρα αυτά είναι το κόστος της κωλυσιεργίας και της ανικανότητάς της Κυβέρνησης.Πριν από λίγους μήνες κανείς δεν τα ζητούσε.Και σε λίγους μήνες θα ζητούν περισσότερα.
 
Ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα. Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του κ. Τσίπρα. Και δεν θα νομιμοποιήσουμε μια απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών, όπου τα αρνητικά μέτρα θα καταβάλλονται επιτόπου, οι ελαφρύνεις θα είναι υπό προϋποθέσεις και όλα αυτά θα εμφανίζονται με ένα μαγικό τρόπο ως ισοδύναμα.
 
Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας με τη γνωστή του αυταρέσκεια επαίρεται για το πόσο σταθερή είναι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του. Ας πορευθεί με τους βουλευτές του λοιπόν και τον καθόλα πρόθυμο κυβερνητικό του εταίρο.
 
Ο κ. Τσίπρας έχει φροντίσει να τορπιλίσει ο ίδιος κάθε προσπάθεια συναίνεσης με το διχαστικό του λόγο, την διαρκή πόλωση, τις ύβρεις και τις συκοφαντίες. Δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτόν το δρόμο. Αλλά δεν θα γίνουμε και μέρος του θεάτρου του παραλόγου, που ανεβάζει η Κυβέρνηση, προσπαθώντας για άλλη μια φορά να κάνει το μαύρο άσπρο.

resized DIM0525
 
Τον περασμένο Απρίλιο προτάξαμε, ως Νέα Δημοκρατία, το αίτημα για εκλογές και για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Οι εξελίξεις μας δικαίωσαν. Και δεν αναφέρομαι στην δημοσκοπική ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά στην βαθιά πεποίθηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού ότι, όσο μένει αυτή η Κυβέρνηση, τόσο μεγαλύτερη ζημιά γίνεται στην πατρίδα μας.
 
Το αίτημα για εκλογές δεν συνδέεται με την πορεία της αξιολόγησης. Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του δεν μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση. Και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η χώρα θα σέρνεται.Και το τέταρτο Μνημόνιο θα επικρέμεται ως απειλή. Δεν είμαστε εμείς που βιαζόμαστε, η κατάσταση στη χώρα είναι τέτοια που δεν επιτρέπει ολιγωρία.
 
Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα παράδοξο. Από τη μία όλοι αναγνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υλοποιήσει την τολμηρή πολιτική αλλαγών που χρειάζεται η Ελλάδα.Από την άλλη, κάποιοι πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να τον αφήσουμε να κάνει τη «δύσκολη δουλειά» για να έρθουμε εμείς ως λευκοί ιππότες να οδηγήσουμε τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης.
 
Λυπάμαι, αλλά αυτό δεν θα συνιστούσε στάση εθνικής ευθύνης.Και μια τέτοια προσέγγιση δεν ταιριάζει στην ιστορία της μεγάλης μας παράταξης.
 
Επαναλαμβάνω, ο κ . Τσίπρας δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μπροστά.

resized DIM0527
 
Άραγε, πως μπορεί ένα Κόμμα με ιδεολογία εχθρική προς την ιδιωτική πρωτοβουλία να φέρει επενδύσεις στη χώρα και να συμβάλλει στην υλοποίησή τους;
 
Πως μπορούν, παραδείγματος χάριν, μια Κυβέρνηση και μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία που εχθρεύονται την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού να συμβάλλουν στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας;
 
Πως μπορεί ένα Κόμμα που υπήρξε συνεχής απολογητής της ανομίας στα Εξάρχεια και αλλού να προστατεύσει αποτελεσματικά την δημόσια περιουσία;
 
Πως μπορεί ένα Κόμμα που αντιτίθεται στην αξιολόγηση και την αξιοκρατία να δημιουργήσει το σχολείο και το Πανεπιστήμιο του 21ου αιώνα;
 
Πως μπορεί ένα Κόμμα συνώνυμο του κρατισμού και των πελατειακών λογικών να εξυγιάνει το Δημόσιο και να τα βάλει με τις συντεχνίες και τους συνδικαλιστές;
 
Πως μπορεί ένα Κόμμα που, στην εποχή της ψηφιακής τηλεόρασης, επιμένει να θέλει να προκηρύξει τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, να υπηρετήσει την ελεύθερη ενημέρωση;
 
Γι' αυτό και η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία προϋπόθεση για μια μεγάλη φυγή προς τα εμπρός. Ο χρόνος μπορεί να δουλεύει υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δουλεύει ταυτόχρονα εις βάρος της χώρας.
 
Εμείς δεν θα φοβηθούμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος. Έχουμε όμως εμπιστοσύνη στο σχέδιό μας, στις δυνατότητές μας, στα στελέχη μας, παλιά και νέα.

resized DIM0553
 
Δεν θα φοβηθούμε το συντεχνιακό κόστος. Δεν θα κάνουμε μικροπολιτικούς λογαριασμούς στην πλάτη της χώρας για μια δράκα ψήφους.Θα πούμε την αλήθεια και θα προτάξουμε το πρόγραμμά μας για μια ισχυρή Ελλάδα με αυτοπεποίθηση.
 
Δεν θα επιτρέψουμε στην πιο ανίκανη και ιδεοληπτική Κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε ένα νέο αδιέξοδο.
 
Αντιπαρατάσσουμε τον ορθό λόγο απέναντι στο λαϊκισμό, τη σοβαρότητα απέναντι στην ανευθυνότητα, την ενότητα του έθνους και τον σύγχρονο πατριωτισμό απέναντι στις τεχνητές  διαιρέσεις και τους ψεύτικους διχασμούς.
 
Όσο και αν αυτό σε κάποιους δεν αρέσει, αυτή είναι η αποστολή μας και θα την υπηρετήσουμε με συνέπεια.
 
Αγωνιζόμαστε και προβάλλουμε τις θέσεις μας, όχι για να είμαστε αρεστοί στον κ. Τσίπρα, αλλά για να είμαστε χρήσιμοι στον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας. Είμαστε εδώ για να οδηγήσουμε μπροστά την πλειοψηφία των Ελλήνων, όλους τους δημιουργικούς πολίτες χωρίς διακρίσεις. Δεν θα τους απογοητεύσω, δεν θα τους απογοητεύσουμε.
 
Όποιος δεν μπορεί, ή δεν θέλει να ακολουθήσει, ή νιώθει ότι πρέπει να συμβιβαστεί με την σημερινή τυχοδιωκτική ομάδα που κυβερνά την χώρα, θα μείνει πίσω.
 
Είμαι, βέβαιος, όμως ότι τη μάχη αυτή θα τη δώσουμε όλοι μαζί.Είμαι βέβαιος ότι όλα τα στελέχη της παράταξης έχουν πλήρη συναίσθηση της πραγματικότητας και όλοι θα συμπορευθούν στον αγώνα για μεγάληπολιτική αλλαγή.
 
Τα εκατοντάδες χιλιάδες στελέχη και φίλοι της παράταξης που είναι μαζί μας θα νιώθουν την περηφάνια ύστερα από μερικά χρόνια ότι έβαλαν ένα λιθαράκι στην αναγέννηση της Ελλάδας σε δύσκολες στιγμές.

 

 
Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: Εκκλησία και Ελληνισμός μπορούμε να υπερβαίνουμε αδιέξοδα.

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: Εκκλησία και Ελληνισμός μπορούμε να υπερβαίνουμε αδιέξοδα.

d0fa0-0arch gr pavlopopulos

Η πολιτειακή και θρησκευτική ηγεσία της Ελλάδος, με αφορμή την Εορτή της Ορθοδοξίας, ταυτίστηκε στην άποψη ότι ο συμβολισμός της εικόνας, που παραπέμπει όπως είπαν, σε υπεράσπιση «αρχών και αξιών», «μας υπενθυμίζει τη δύναμη που διαθέτουμε ως Εκκλησία και ως Ελληνισμός να υπερβαίνουμε τα αδιέξοδα».

Η συγκεκριμένη φράση ειπώθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, κατά την αντιφώνησή του σε γεύμα που παρέθεσε σε αυτόν και στα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Ελλάδας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε προηγουμένως, ότι «στην εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, παρέχεται η ευκαιρία ανάδειξης της θεμελιώδους σημασίας της Ορθοδοξίας ως πραγματικής κιβωτού αρχών και αξιών» οι οποίες, πρόσθεσε, αφορούν «όχι μόνον τους πιστούς αλλά τον Άνθρωπο γενικώς, στην ανηφορική –και εν πολλοίς συσσύφεια- πορεία του προς την επιτέλεση της επί Γης αποστολής του».

«Όσο και αν οι Έλληνες υφίστανται το πικρότατον ποτήριον της στερήσεως, η μετοχή μας στην εορτή του Θριάμβου της Ορθοδοξίας και την κοινή τράπεζα έχει το δικό της νόημα σ΄ έναν τόπο που ευλογήθηκε και εσπάρη με θαύματα. Η σημερινή ημέρα μας υπενθυμίζει τη δύναμη που διαθέτουμε ως Εκκλησία και ως Ελληνισμός να υπερβαίνουμε τα αδιέξοδα», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τονίζοντας στη συνέχεια ότι σε αυτούς τους δύσκολους, από κάθε άποψη, καιρούς, «έχουμε ανάγκη να επανεύρουμε το ήθος που γέννησε την Εικόνα».

Κάθε εικόνα, πρόσθεσε, καλεί σε συνάντηση με το απεικονιζόμενο πρόσωπο, ανάγει «επί το πρωτότυπον», πέραν του εαυτού μας, και με το πνευματικό της βάθος, μας συνδέει με τη μυστικότερη περιοχή της καρδίας, τον χώρο εκείνο όπου χάνει ή ευρίσκει κανείς την ψυχή του.

«Καθημερινά αντικρίζουμε πεσμένες εικόνες ανθρώπων που δοκιμάζονται και αξιών που καταπατούνται. Οι κοινωνίες συνήθως περιορίζουν και σμικρύνουν τον άνθρωπο. Η Εκκλησία τον εξυψώνει αποκαθιστώντας την ιερότητα της υπάρξεώς του», υπογράμμισε ο Προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας.

Και, αναφερόμενος «σε αυτή την εποχή της συγχύσεως και των άκρων, των αντιφάσεων και της σκληρότητος του πολιτισμού μας», είπε ότι «προστρέχουμε στην αξία των Εικόνων, στην καρδιά της θεολογίας και την κοινή αίσθηση του ιερού, ως μάρτυρες της ιεράς διακονίας και των μεγάλων αναζητήσεων της ζωής». Διότι πορεύεται προς τα υψηλά μόνον όποιος πρώτα τιμήσει και αγαπήσει τη εικόνα του Θεού, τον άνθρωπο, κατέληξε.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/26590

 
Τελευταία ευκαιρία για επίσκεψη την Δευτέρα 6 Μαρτίου στις εκθέσεις Detrop-Oenos και Ελλήνων Κόσμημα.

Τελευταία ευκαιρία για επίσκεψη την Δευτέρα 6 Μαρτίου στις εκθέσεις Detrop-Oenos και Ελλήνων Κόσμημα.

resized ellinon kosmima 2 1

Αυξημένη επισκεψιμότητα από Έλληνες και ξένους εμπορικούς επισκέπτες και επαγγελματίες καταγράφουν οι εκθέσεις Detrop-Oenos, Infacoma-Aquatherm και Ελλήνων Κόσμημα, που βρίσκονται σε εξέλιξη από την ΔΕΘ-Helexpo.

Το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης πλημμύρισε σήμερα από κόσμο, ο οποίος από το πρωί επισκέπτεται τις εκθέσεις Detrop-Oenos, που συνεχίζονται και αύριο.

resized ellinon kosmima 2

Αύριο είναι η τελευταία ημέρα διοργάνωσης και της Ελλήνων Κόσμημα, την οποία επισκέπτονται οργανωμένες εμπορικές αποστολές από όλη την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

resized detrop-oenos12

Η Detrop-Oenos προσέλκυσε το ενδιαφέρον 300 προσκεκλημένων ξένων αγοραστών-εμπορικών επισκεπτών, οι οποίοι εκτός από τα προγραμματισμένα ραντεβού με τους εκθέτες, γεύτηκαν την ελιά, το ελαιόλαδο και τα αποστάγματα στα θεματικά αφιερώματα της έκθεσης, καθώς και πολλές ιδιαίτερες γαστρονομικές δημιουργίες στα Pop up Restaurants.

resized detrop-oenos 2

Σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά της προηγούμενης διοργάνωσής της κινείται η επισκεψιμότητα και στην έκθεση Ελλήνων Κόσμημα, η οποία πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αττική.

Με τη συμμετοχή των δυναμικότερων brands της αγοράς, η έκθεση αναπτύσσεται σε 12.000 τμ. και φιλοξενεί περισσότερες από 270 εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

resized Infacoma-Aquatherm 2

Με θετικό απολογισμό ολοκληρώνονται σήμερα οι εκθέσεις Infacoma-Aquatherm

Με τις καλύτερες επιδόσεις με δεδομένο και το γεγονός ότι για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Αθήνα περατώνεται σήμερα το εκθεσιακό δίδυμο Infacoma-Aquatherm.

resized Infacoma-Aquatherm 2 2

Οι δύο εκθέσεις συγκέντρωσαν 200 εκθέτες, συμμετοχές από 17 χώρες και κάλυψαν εκθεσιακό χώρο 10.000 τμ.

Οι προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες των Infacoma και Aquatherm προήλθαν, μεταξύ άλλων, από Ρωσία, Αίγυπτο, Λιβύη, Βουλγαρία και Σουηδία, ενώ βέβαια μεγάλη ήταν και η προσέλευση επαγγελματιών από όλη την Ελλάδα.

Οι εκθέσεις Infacoma-Aquatherm διοργανώνονται από κοινού με την Be-Best.

 
Τρόφιμα-ποτά, δόμηση-θέρμανση-ενέργεια και κόσμημα σε 3 μεγάλες εκθέσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα μέχρι τις 6 Μαρτίου

Τρόφιμα-ποτά, δόμηση-θέρμανση-ενέργεια και κόσμημα σε 3 μεγάλες εκθέσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα μέχρι τις 6 Μαρτίου

resized ELLINON KOSMIMA 1

 

Νέα δεδομένα για την εκθεσιακή αγορά της Ελλάδος και της ευρύτερης περιοχής θέτει η ταυτόχρονη διοργάνωση από τις 2-6 Μαρτίου τριών εκθεσιακών διοργανώσεων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, οι οποίες προβάλλουν τους πιο δυναμικούς κλάδους της εγχώριας οικονομίας.

Με πάνω από 1.100 εκθέτες οι εκθέσεις Detrop-Oenos, Infacoma-Aquatherm και Ελλήνων Κόσμημα βρίσκονται σε εξέλιξη με διοργανωτή την ΔΕΘ-Helexpο, αναδεικνύοντας τις πιο καινοτόμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και θέτοντας τις βάσεις για νέες συνεργασίες και συνέργιες στους κλάδους των τροφίμων-ποτών, της θέρμανσης-κλιματισμού-ενέργειας και στο κόσμημα.

resized DETROP-OENOS 3 1

Η Detrop-Oenos είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, η Infacoma-Aquatherm στο πλαίσιο της ανάπτυξης της εξωστρέφειας του εθνικού εκθεσιακού φορέα διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και η Ελλήνων Κόσμημα είναι η σημαντικότερη έκθεση των Βαλκανίων στον κλάδο του κοσμήματος.

Ειδικότερα, από το πρωί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και με «σύμμαχο» τις καλές καιρικές συνθήκες, το εκθεσιακό «δίδυμο» των Detrop-Oenos υποδέχεται πολυάριθμους εμπορικούς επισκέπτες και επαγγελματίες από την Ελλάδα και 36 χώρες. Οι δύο εκθέσεις καλύπτουν φέτος συνολικά 11 περίπτερα έναντι 6 περιπτέρων στην προηγούμενη διοργάνωση, συγκεντρώνοντας 700 εκθέτες έναντι 530 το 2015. Οι 300 προσκεκλημένοι ξένοι αγοραστές-εμπορικοί επισκέπτες αναμένεται να πραγματοποιήσουν με τους εκθέτες πάνω από 5.500 προγραμματισμένα επιχειρηματικά «ραντεβού».

resized Infacoma-Aquatherm

H Detrop και η Oenos έχουν στο επίκεντρο τους δύο μεγάλα θεματικά αφιερώματα. Το πρώτο εστιάζει στο ελαιόλαδο και την ελιά και το δεύτερο στα αποστάγματα.

Για πρώτη φορά στο πλαίσιο των δύο εκθέσεων διοργανώνεται Φεστιβάλ Πατσά, ενώ λαμβάνει χώρα και ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Ν.Α. Ευρώπης, μια συνδιοργάνωση με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

resized Infacoma-Aquatherm 1

Οι παράλληλες εκδηλώσεις των Detrop-Oenos για το Σάββατο 4 Μαρτίου είναι οι ακόλουθες:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ωράριο Λειτουργίας των Εκθέσεων: 10:00 - 19:00

CORNER SHOWROOM

It’s all new to me”

10:00 - 20:00

Περίπτερο 9

Side Events

Corner Showroom’s
Δοκίμασε ΝΕΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ (Είσοδος MONO για τους hosted buyers)

10:00 - 12:00

Περίπτερο 9 Corner Showroom

Η «Agroweek» της ΕΡΤ3 μαζί με την
ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, την ΚΕ.Ο.ΣΟ.Ε. και την ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΙΝΟΥ & ΑΜΠΕΛΟΥ διοργανώνου ημερίδα με θέμα
« Το δυναμικό του ελληνικού αμπελώνα. Το παρόν και το μέλλον του».

10:00 - 16:00

Σ.Κ. «Ν. Γερμανός» Αίθ. C

Side Events

Σεμινάριο:

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ

Ν. ΜΙΚΡΟΠΟΥΛΟΣ

11:00 - 12:00

Περίπτερο 9 Αίθουσα Εκδηλώσεων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
«Ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση μελών, Πανελληνίου Συλλόγου Καθηγητών Υπουργείου Τουρισμού – ΥΠΤΟ»

11:30 – 15:30

Σ.Κ. «Ν. Γερμανός» Αίθ. D

Side Events

Σεμινάριο:

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ «Αρμονία γεύσης και ελαιολάδου»

 • Ο. ΒΛΑΧΑΒΑΣ

 • Μ. ΚΑΤΣΙΟΥΛΗ

12:00 - 13:00

Περίπτερο 9 Αίθουσα Εκδηλώσεων

Cheese n’ Wine

Συζήτηση, ερωτήσεις και ανταλλαγή απόψεων περί cheese nwine.

12:00 - 14:00

Περίπτερο 8

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

«Η Συσκευασία στη Βιομηχανία Τροφίμων»

12:00 - 16:00

Σ.Κ. «Ν. Γερμανός» Αίθ. Α

 

 

Side Events

Σεμινάριο:

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – Εμπορική Νομοθεσία

 • P. SCAGLIARINI

 • Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

13:00 - 14:00

Περίπτερο 9 Αίθουσα Εκδηλώσεων

Side Events

Pop Up Restaurant:

#Oriste”

13:00 - 16:00

Περίπτερο 9 Pop Up Restaurant

Spirits and Seashells

14:00 - 16:00

Περίπτερο 8

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟΥ ΣΤΡΕΣ

«Η αντιοξειδωτική δύναμη των τροφίμων στο πιάτο μας»

14:00 - 17:00

Σ.Κ. «Ν. Γερμανός» Αίθ. Β

Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ σε συνεργασία με την MANAGERS OFFICE διοργανώνει σεμινάριο με θέμα
«Εφαρμοσμένη Ανάπτυξη σε Ξένες Αγορές»

15:00 – 18:00

Περίπτερο 12 Αίθουσα Εκδηλώσεων

Beer and Cold Cuts

16:00 - 18:00

Περίπτερο 8

Master Class

Agrodesign

16:00 - 17:00

Περίπτερο 12

Side Events

Σεμινάριο:

OENOS – ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ «Δείξε μου τα αμπέλια σου»

 • Υ. ΣΤΕΓΓΟΥ

 • Μ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ

17:00 - 18:00

Περίπτερο 9 Αίθουσα Εκδηλώσεων

Thessaloniki Food Festival

Pop up restaurant
Γευστικές δοκιμές από τις συνταγές του
Γαστρονομικού Οδηγού Θεσσαλονίκης από τοπικούς σεφ με τοπικά προϊόντα

17:00 - 19:00

Περίπτερο 9 Pop Up Restaurant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

resized ELLINON KOSMIMA 3 1

Την ίδια ώρα, στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi στην Αθήνα είναι σε εξέλιξη το «δίδυμο» Infacoma-Aquatherm.

Οι δύο εκθέσεις συγκεντρώνουν 200 εκθέτες, συμμετοχές από 17 χώρες και αναπτύσσονται σε εκθεσιακό χώρο 10.000 τμ.

Οι προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες των Infacoma και Aquatherm προέρχονται, μεταξύ άλλων, από Ρωσία, Αίγυπτο, Λιβύη, Βουλγαρία και Σουηδία και πραγματοποιούν πάνω από 500 επιχειρηματικές συναντήσεις με τους εκθέτες.

Οι εκθέσεις Infacoma-Aquatherm, που διοργανώνονται από κοινού με την Be-Best, απολαμβάνουν της υποστήριξης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων, του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αλουμινίου και της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις για το Σάββατο 4 Μαρτίου του διδύμου Infacoma-Aquatherm είναι οι ακόλουθες:

resized Infacoma-Aquatherm 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σάββατο 4/3/17

Ημερίδα Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων (ΠΣΔΜ)
" Ενεργειακοί έλεγχοι (energy audits) και εφαρμογές ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων".

ΑΞΟΝΑΣ 1ος ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΚΕΛΥΦΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΕΝΑΚ

Βελτιστοποίηση απαιτήσεων για το κτιριακό κέλυφος και τις εγκαταστάσεις θέρμανσης/ψύξης/κλιματισμού - αναθεώρηση ΚΕΝΑΚ, Σωτήριος Καρέλλας, αναπληρωτής καθηγητής ΕΜΠ Κτιριακό κέλυφος : βέλτιστα πάχη μονώσεων και οικονομική αποδοτικότητα θερμομόνωσης, Πλάτων Πάλλης, διπλ Μηχ/γος Μηχ. Εργαστήριο ατμολεβήτων ΕΜΠ

Βέλτιστη θερμοπερατότητα κουφωμάτων, απαιτήσεις υαλοπινάκων και οικονομική αποδοτικότητα, Νίκος Γαλάνης, Διπλ. Μηχ/γος Μηχ., Δρ. Μηχ.,
Υγροπερατότητα και υγροθερμική συμπεριφορά κελύφους - συνθήκες εμφανίσεως και τεχνικές μειώσεως της υγρασίας, Απόστολος Ευθυμιάδης, Δρ. Μηχ., Διπλ. Μηχ/γος Ηλ/γος Μηχανικός

ΑΞΟΝΑΣ 2ος : Ο ΝΕΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ

Οδηγός Ενεργειακών Ελέγχων : Μεθοδολογία και εφαρμογές, Νίκος Γκόνης, Ελληνικό παράρτημα GIZ ,
Λέβητες θέρμανσης : Εκτίμηση εποχιακού βαθμού απόδοσης και λέβητες συμπυκνώσεως, Σωτήριος Κατσιμίχας, Δρ. Μηχ/γος Μηχ., Διευθύνων σύμβουλος της Θερμογκάζ Α.Ε

 

 

 

Αντλίες θερμότητας : Εκτίμηση εποχιακού βαθμού απόδοσης και βέλτιστες εφαρμογές αντικατάστασης παλαιού εξοπλισμού στην ψύξη-θέρμανση, Νίκος Μπαρμπαρίτσας, Διπλ. Μηχ/γος Μηχ, Daikin

Οδηγός Ενεργειακών Ελέγχων : Γραμμή βάσης και εφαρμογές για την εκτίμηση της εξοικονόμησης ενέργειας, Απόστολος Ευθυμιάδης, Δρ. Μηχ., Διπλ. Μηχ/γος-Ηλ/γος Μηχ.
Εφαρμογή ISO 50001 στο κτίριο της ΡΑΕ- τεχνικές και αποτελέσματα, Μιχάλης Καράγεωργας, Δρ. Μηχ, Διπλ. Μηχ/γος Μηχ.

Οδηγός Ενεργειακών Ελέγχων : Αξιολόγηση επεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας με μεθοδολογία κύκλου ζωής, Αλέξης Αδαμόπουλος, Διπλ. Ηλ/γος Μηχ., Διπλ. Πολιτικός Μηχ. Εφαρμογές ηλιοθερμικών σε κατοικίες και κτίρια του τριτογενούς τομέα : τεχνικές και οικονομία, Γεώργιος Ανδριανός, Διπλ. Ηλ/γος Μηχ.

 

Σάββατο 4/3/17

Ημερίδα Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας (ΟΒΥΕ)

Θέμα: «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ- ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ -ΠΟΙΟΤΗΤΑ- ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»

Ενότητα πρώτη

17.00 – 17.20 : έναρξη εργασιών, πρόεδρος Δ.Σ. ΟΒΥΕ, Δημήτρης Βαργιάμης.
17.20 – 17.35: Χαιρετισμοί προσκεκλημένων
17.35– 17.55: εισήγηση «τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας» Χ. Μαλαματένιος – (Μηχανολόγος Μηχανικός, ΕΜΠ)- Υπεύθυνος Τμήματος Εκπαίδευσης του ΚΑΠΕ(ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

17.55 – 18.10: εισήγηση «ποιότητα υδραυλικών εγκαταστάσεων & ασφάλεια». Ν. Σεκεριάδης, Μηχανολόγος - Εκπαιδευτικός ΕΠΑΛ & πρόεδρος της ΟΛΤΕΕ.
Ολιγόλεπτο διάλειμμα

Ενότητα δεύτερη

18.20 – 18.35 : ομιλία Α ́ Αντιπροέδρου Δ.Σ ΟΒΥΕ, Δ. Καϊλάρη. 18.35 – 19.00 : τοποθετήσεις, ερωτήματα, διαλογική συζήτηση 19.00 – 19.15: Συμπεράσματα, κλείσιμο εργασιών- αποφώνηση, πρόεδρος ΔΣ ΟΒΥΕ, Δημήτρης Βαργιάμης

17:00 - 19:15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

resized Infacoma-Aquatherm 3

Παράλληλα, στην Αθήνα και στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo είναι σε εξέλιξη μέχρι τις 6 Μαρτίου η Ελλήνων Κόσμημα, η μεγαλύτερη έκθεση κοσμήματος και ωρολογίων των Βαλκανίων. Με τη συμμετοχή των δυναμικότερων brands της αγοράς, η έκθεση αναπτύσσεται σε 12.000 τμ. και φιλοξενεί περισσότερες από 270 εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι ξένοι εκθέτες προέρχονται από Σουηδία, Κύπρο, Βέλγιο, Ινδία, ΗΠΑ και Τουρκία, ενώ η φετινή διοργάνωση συγκεντρώνει όλες τις νέες τάσεις και τα σχέδια σε κόσμημα και ρολόι, τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής κοσμήματος, καθώς και καινούργιες προτάσεις παρουσίασης κοσμημάτων.

 resized ELLINON KOSMIMA 2

 


Σελίδα 9 από 1891
Μουσική βραδιά με τη διακεκριμένη 70μελή Συμφωνική Ορχήστρα και το Jazz σύνολο Viking του ΗΟΜΕWOOD-FLOSSMOOR HIGH SCHOOL (IIinois USA)
Μουσική βραδιά με τη διακεκριμένη 70μελή Συμφωνική Ορχήστρα και το Jazz σύνολο Viking του ΗΟΜΕWOOD-FLOSSMOOR HIGH SCHOOL (IIinois USA)
Μουσική βραδιά με τη διακεκριμένη 70μελή Συμφωνική Ορχήστρα και το Jazz σύνολο Viking του ΗΟΜΕWOOD-FLOSSMOOR HIGH SCHOOL (IIinois USA) Ο Δήμος ...

Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του;
Tο σύμπαν του Κουεντίν Ταραντίνο, Κουέντιν Ταραντίνο: Πώς συνδέονται όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του; Ο Κουέντιν Ταραντίνο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση