ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


Σταύρος Θεοδωράκη: «Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Πολέμα!»

Σταύρος Θεοδωράκη: «Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Πολέμα!»

Screen Shot 2017-01-13

Tweet του Σταύρου Θεοδωράκη:
 

«Ρωτούν "ήσασταν 11, τώρα είστε 7, τι θα κάνεις;". Τους απαντώ με Καζαντζάκη: Μην καταδέχεσαι να ρωτάς "θα νικήσουμε; θα νικηθούμε;" Πολέμα!»

 
Βασικά σημεία τοποθέτησης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σε παραγωγικούς φορείς στην Κω Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η ανάπτυξη θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα με τον τουρισμό σε πρωταγωνιστικό ρόλο»

Βασικά σημεία τοποθέτησης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σε παραγωγικούς φορείς στην Κω

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η ανάπτυξη θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα με τον τουρισμό σε πρωταγωνιστικό ρόλο»

 

KM1216          

  
            Την πεποίθησή του ότι η ανάπτυξη της χώρας θα έρθει μέσα από ιδιωτικές επενδύσεις με πρωταγωνιστή τον τουρισμό, εξέφρασε μιλώντας σε εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στην Κω, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.  
 
            Μεταξύ άλλων, ανέφερε:
 
            «Πρόθεσή μου είναι η επόμενη Κυβέρνηση να είναι αυτή, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση. Για να το κάνουμε αυτό, θα χρειαστεί να υιοθετήσουμε πολιτικές διαφορετικές από αυτές που υιοθετήσαμε μέχρι σήμερα. Πρωτίστως, όμως, θα χρειαστεί να ξεφύγουμε από τη μέγγενη του λαϊκισμού, η οποία καταδίκασε το πολιτικό σύστημα σε μια χρόνια αναξιοπιστία... Θα σας πούμε λίγα πράγματα, αλλά αυτά για τα οποία θα δεσμευθούμε, θα ξέρουμε ότι θα μπορούμε να τα κάνουμε πράξη». 
 
            «Πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι η ανάπτυξη θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα και από τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, που κόντρα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, επιβιώνουν σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, επενδύουν και δημιουργούν θέσεις απασχόλησης. Δεν πρόκειται να μας σώσει κανένα μεγάλο Κράτος και κανένα Δημόσιο, το οποίο θα προσλαμβάνει κόσμο σωρηδόν, όπως πιθανόν να έκανε πριν από κάποια χρόνια. Αυτές οι εποχές τελείωσαν. Τις αφήσαμε πίσω μας». 
 
            «Εμείς πρεσβεύουμε ένα μείγμα οικονομικής πολιτικής, το οποίο θέτει ως πρώτη πολιτική προτεραιότητα τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και το συμμάζεμα του Δημοσίου, για να μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε κάποιες δαπάνες... Θέλουμε να αφήσουμε την ιδιωτική οικονομία ελεύθερη και με στοχευμένες παρεμβάσεις να μπορούμε να ενθαρρύνουμε εκείνους τους κλάδους που έχουμε φυσικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ο τουρισμός, προφανώς, είναι ο σημαντικότερος από αυτούς. Δεν πρέπει να ντρεπόμαστε να λέμε ότι, σε κάθε περίπτωση, ανάπτυξη της Ελλάδας χωρίς τον τουρισμό σε πρωταγωνιστικό ρόλο, δεν μπορούμε να φανταστούμε. Αυτό σημαίνει ορισμένες πολύ συγκεκριμένες πολιτικές».
 
            «Εντός λίγων ημερών, θα αρχίσει να υλοποιείται η συμφωνία της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και η μεταβίβασή τους στην ουσία στη Fraport. Αυτή την πολύ σημαντική πρωτοβουλία την δρομολόγησε η προηγούμενη Κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν σημαντικά διαθέσιμα κεφάλαια για την αναβάθμιση όλων των περιφερειακών αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένης και της Κω. Έτσι θα μπορέσει η Κως να αποκτήσει και μια υποδομή, ως προς το αεροδρόμιο, αντάξια του αριθμού των επισκεπτών που επιλέγουν να την επισκέπτονται κάθε χρόνο». 
 
            «Εξαιρετικά σημαντική είναι η διεύρυνση του τουριστικού προϊόντος και μέσα από την κρουαζιέρα... Έχουμε την υποχρέωση να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές, ώστε να μπορούμε να προσελκύσουμε κρουαζιερόπλοια, γιατί και η κρουαζιέρα ενδιαφέρεται σήμερα να ανοίξει καινούργιους προορισμούς». 
 
            «Έχουμε μια Κυβέρνηση η οποία αντιμετώπισε την επιχειρησιακή διάσταση του προσφυγικού προβλήματος με τεράστια ανεπάρκεια. Ένας από τους λόγους που σήμερα ακόμα υπάρχουν αυξημένοι αριθμοί προσφύγων και μεταναστών, όχι μόνο στην Κω, αλλά και στα υπόλοιπα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, έχει να κάνει με το γεγονός ότι, δυστυχώς, υπάρχει τεράστια καθυστέρηση στην επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου, με αποτέλεσμα, να μην γίνονται επαναπροωθήσεις και επιστροφές στην Τουρκία. Αυτός είναι ο βασικός τρόπος με τον οποίο μπορούν να αποσυμφορηθούν τα νησιά». 
 
            «Εμείς δεν έχουμε πει πολλά πράγματα, δεν έχουμε αναλάβει πολλές δεσμεύσεις. Αλλά έχουμε πει ότι θα μειώσουμε το Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%. Είναι μια από τις λίγες δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει, γιατί θεωρούμε ότι, ως μια πρώτη κίνηση, θα είναι τουλάχιστον μια βασική ανακούφιση για να μειώσουμε το κόστος παραγωγής». 

 

 
Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Κοτζιάς: Ο φόβος και ο κίνδυνος χρήσης βίας από τρίτους πρέπει να εξαλειφθούν από το χάρτη της Κύπρου

Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, 

Κοτζιάς: Ο φόβος και ο κίνδυνος χρήσης βίας από τρίτους πρέπει να εξαλειφθούν από το χάρτη της Κύπρου
kotzias1

Ο φόβος και ο κίνδυνος χρήσης βίας από τρίτους πρέπει να εξαλειφθούν από το χάρτη της Κύπρου, ανέφερε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στην παρέμβασή του στην έναρξη της Διάσκεψης για την Κύπρο στη Γενεύη.
 
Ο κ. Κοτζιάς είπε πως "θέλουμε αυτή η λύση που θα βρούμε - είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε και ότι πρέπει να τη βρούμε- να ακολουθεί το πνεύμα και το γράμμα του καταστατικού χάρτη και των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό". Πρόσθεσε πως "η λύση που προωθούμε είναι μια λύση ιστορικής ευθύνης για ένα καλύτερο μέλλον για την Κύπρο”.
 
“Έχουμε την τύχη να υπάρχουν δύο ηγέτες στο νησί, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο κ. Ακιντζί, οι οποίοι έχουν επιδείξει πολιτικό θάρρος, διορατικότητα, σοβαρότητα στο να λύσουν το κοινό τους πρόβλημα. Από την πρώτη στιγμή που ήρθαμε στην Κυβέρνηση -αλλά και πάντοτε ως Ελλάδα- είχαμε στόχο μας την προστασία των δικαιωμάτων όλων των πολιτών της Κύπρου”, είπε ο κ. Κοτζιάς.
 
Ανέφερε πως οι δημοκρατικές μας αρχές, οι αρχές έναντι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ιστορία μας μέσα στις χιλιετηρίδες, μας δίδαξαν ότι πρέπει εξίσου να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα τόσο της ελληνοκυπριακής, όσο και της τουρκοκυπριακής κοινότητας, αλλά και τα συμφέροντα των τριών μειονοτήτων του νησιού. σημειώνοντας πως "θέλουμε την προστασία των δικαιωμάτων".
 
Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε πως “οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να νιώθουν ασφαλείς. Και πάνω από όλα, όπως συνηθίζω να λέω, όλες οι παρούσες και μέλλουσες γενιές Τουρκοκυπρίων, όπως βέβαια και Ελληνοκυπρίων, πρέπει να έχουν το δικαίωμα να ονειρεύονται. Και να ονειρεύονται τον εαυτό τους σε αυτό το νησί, σε αυτή τη δικιά τους πατρίδα”, επεσήμανε.
 
Από την άλλη, συνέχισε ο Ελληνας ΥΠΕΞ, οι Ελληνοκύπριοι πρέπει και δικαιούνται, επίσης, να νιώθουν ασφαλείς. Πρέπει να δικαιούνται να νιώθουν ότι δεν κινδυνεύουν σε αυτό το νησί και μαζί με τους Τουρκοκύπριους συμπολίτες τους και τις τρεις μειονότητες να είναι κύριοι του νησιού.
 
Για την Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Κοτζιάς, η Κύπρος είναι και σήμερα ένας φάρος σταθερότητας σε μια ασταθή περιοχή, αλλά μπορεί να γίνει συνολικά με τις δύο κοινότητες, μια δύναμη ειρήνης για τη Μέση Ανατολή. “Και ένα παράδειγμα ότι μπορούμε να λύσουμε ακόμη και αυτό που μας φαίνεται δύσκολο”.
 
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ενιαία Κύπρος θα δώσει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη. “Διότι όλες οι χώρες υποφέρουμε από την κρίση που υπάρχει στην περιοχή. Οι πόλεμοι σε Συρία και Ιράκ, η κατάσταση στη Λιβύη, η ευρύτερη αστάθεια που επικρατεί ως προς την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη όλων μας. Και των Κυπρίων αλλά και ημών”, επεσήμανε.
 
Θεωρούμε, σημείωσε, ότι πρέπει να βρούμε τη βέλτιστη λύση θέτοντας ως κριτήριο να είναι δίκαιη, να ανταποκρίνεται στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο και ταυτόχρονα, να είναι πειστική, ώστε οι δύο κοινότητες να ψηφίσουν υπέρ και να κυρωθεί μέσω των δημοψηφισμάτων που θα ακολουθήσουν.
 
Ο κ. Κοτζιάς είπε πως στην Ελλάδα πιστεύουν ότι το καθεστώς των εγγυήσεων είναι παρωχημένο. “Πιστεύουμε - και προσωπικά πιστεύω- ότι είναι ένα καθεστώς της εποχής της αποικιοκρατίας. Το έχουμε ξεπεράσει. Και δεν είναι ανάγκη να το ζητήσει κανείς. Σήμερα οι σχέσεις των κρατών συνδέονται με αλληλεξάρτηση και με την θετική εκδήλωση ήπιας ισχύος (soft power)”, σημείωσε.
 
Πιστεύουμε ότι πρέπει να συμφωνήσουμε στην οριστική λύση του προβλήματος ασφάλειας της Κύπρου. “Και αυτό σημαίνει αποχώρηση των στρατευμάτων, κάτω από την ομπρέλα του ΟΗΕ, ίσως με έναν δημιουργικό ρόλο του ΟΑΣΕ. Πιστεύουμε ότι η Κύπρος πρέπει να βρει ένα καθεστώς εσωτερικής ασφάλειας”, επεσήμανε.
 
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ είπε ότι τους ενδιαφέρει η ασφάλεια όλων των πολιτών και ο ίδιος και η κυβέρνησή του πιστεύουν ότι αυτό το σχέδιο που με θάρρος προωθούν οι δύο ηγέτες φέρνει μια κατάσταση διαφορετική από το 1963. “Η δημιουργία δύο πολιτειών στην Κύπρο, η σε μεγάλο βαθμό αυτοκυβέρνηση των Τουρκοκυπρίων, η αυτοδιοίκηση τους, αποτελεί τη μέγιστη εγγύηση ότι θα πράξουν καλά τα του οίκου τους. Είτε όσον αφορά τον επιμέρους οίκο τους, είτε όσον αφορά το συνολικά την Κύπρο”, σημείωσε.
 
Η καλύτερη εγγύηση για τα δικαιώματα των πολιτών, ανέφερε, συλλογικά και ατομικά, αποτελεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και ευχαρίστησε πάρα πολύ τον Πρόεδρο Γιούνκερ, που ξέρουμε πόσο φορτωμένο είναι το πρόγραμμά του, όπως επίσης και την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, κα Μογκερίνι, για την παρουσία τους και τη συμβολή τους.
 
Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε πως "έχουμε υποβάλει, από πλευράς μας, συγκεκριμένη πρόταση φιλίας μεταξύ Κύπρου, Τουρκίας και Ελλάδας. Όπως λέω στους Τούρκους φίλους μου - τους οποίους σέβομαι πάρα πολύ- ο Αλλάχ έριξε ζαριές και μας έριξε σε μια γωνιά του κόσμου και πρέπει σε αυτή τη γωνιά του κόσμου να συμβιώσουμε κατά τον πιο δημιουργικό και καλό τρόπο. Πρέπει να ακολουθήσουμε- αν θέλει κανείς- ακόμα και τους ειδικούς κανόνες της κοινωνίας μας, της παράδοσής μας και της θρησκείας μας", ανέφερε.
 
Πιστεύω επίσης, πρόσθεσε, ότι το μέλλον ολόκληρης της Κύπρου βρίσκεται στην ΕΕ, όπως και το μέλλον της Τουρκίας. Δράττομαι της ευκαιρίας να πω για άλλη μια φορά ότι, η Ελλάδα είναι σταθερός φίλος και σύμμαχος της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας. Αν υπάρχει μια χώρα στην ΕΕ που πιστεύει σε αυτή την προοπτική για την Τουρκία είμαστε εμείς.
 
"Πιστεύουμε ότι στο βαθμό που θα λύσουμε τα προβλήματά μας -είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε- η Κύπρος, η Ελλάδα και η Τουρκία μέσω ενός Συμφώνου Φιλίας θα συνθέσουμε ένα ισχυρό τρίο μέσα στην ΕΕ, μέσα στον κόσμο που ανήκουμε, σε έναν κόσμο που ένα ισχυρό ψήφισμα του ΣΑ ΟΗΕ θα κατοχυρώσει την κυριαρχία της ενωμένης Κύπρου", είπε ο κ. Κοτζιάς.
 
Ανέφερε, τέλος, πως "οι ευκαιρίες στη ζωή δεν δίνονται κάθε μέρα: από τον έρωτα που καταλήγει σε γάμο, μέχρι τη συζήτηση που θα έχουμε εδώ και θα καταλήξει σε μια ενιαία και κυρίαρχη Κύπρο που θα λειτουργεί ως υπεύθυνος παράγοντας στην ευρωπαϊκή και διεθνή πολιτική σκηνή".
 
Κυριάκος Μητσοτάκης (από την Ψέριμο): Να σταθούμε δίπλα στους λίγους που συνειδητά ζουν και φυλάσσουν τα σύνορά μας (φωτό)

Κυριάκος Μητσοτάκης (από την Ψέριμο): 
Να σταθούμε δίπλα στους λίγους που συνειδητά ζουν
και φυλάσσουν τα σύνορά μας (φωτό)

 

 resized DIM8084

           
 
            Την απόλυτη ανάγκη η ελληνική πολιτεία να στηρίξει τους κατοίκους των ακριτικών περιοχών της χώρας, υπογράμμισε από την Ψέριμο, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
            «Ο σκοπός της επίσκεψής μας», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι να ακούσουμε τους προβληματισμούς των τοπικών κοινωνιών, έτσι ώστε να μπορούμε να διαμορφώνουμε συγκεκριμένες προτάσεις, εξειδικευμένες για τις ανάγκες της κάθε ελληνικής περιφέρειας». 

resized DIM7558
 
            «Είναι πολύ σημαντικό να τονίζουμε πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες των λίγων, που επιλέγουν συνειδητά να ζουν και να φυλάσσουν τα σύνορά μας», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Να σταθούμε κοντά τους, να τους παρέχουμε ό,τι αρμόζει και αξίζει σε κάθε Έλληνα πολίτη. Ειδικά στα ζητήματα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».
 
            Για την ετοιμότητα της Νέας Δημοκρατίας να αναλάβει τα ηνία της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως έτοιμη, με ένα ξεκάθαρο σχέδιο, να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Όσο παρατείνεται η παραμονή αυτής της Κυβέρνησης στην εξουσία, τόσο δυστυχώς η χώρα βουλιάζει πιο βαθιά στο τέλμα, τόσο πιο μεγάλος γίνεται ο λογαριασμός για τον κάθε Έλληνα πολίτη. Προφανώς, βέβαια, και για τους Δωδεκανήσιους συμπολίτες μας. Όσο πιο γρήγορα έρθει η αλλαγή, τόσο πιο γρήγορα θα βγει η χώρα από την κρίση». 

resized DIM7724
 
            «Θέλω να τονίσω, με την ευκαιρία της σημερινής μου παρουσίας εδώ», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης «ότι ως Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δεσμευθούμε για πράγματα, τα οποία δεν μπορούμε να κάνουμε. Θα αφήσουμε πίσω τις ημέρες των εύκολων υποσχέσεων, των μεγάλων καταλόγων μέτρων και παρεμβάσεων, οι οποίες κατά κανόνα δεν υλοποιούνται. Και αυτά τα λίγα, τα οποία θα πούμε, θα τα κάνουμε πράξη».

resized DIM8575

resized DIM7711

resized DIM7792

resized DIM7805

resized DIM7828

resized DIM7889

resized DIM7905

resized DIM7923

resized DIM7978

resized DIM8046

resized DIM8089

resized DIM8104

resized DIM8108

resized DIM8186

resized DIM8216

resized DIM8250

resized DIM8340

resized DIM8373

resized DIM8400

resized DIM8404

resized DIM8468

resized DIM8689
 

 

 


Σελίδα 9 από 1857

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση