ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα
Επικαιρότητα.


Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κυπρου Η ε/κ πλευρά δεν πρόκειται να παρασυρθεί στον ανταγωνιστικό παροξυσμό της Άγκυρας, λέει ο Πρόεδρος PDF Εκτύπωση E-mail
Επικαιρότητα
Αναρτήθηκε απο τον/την INTERNET NEWS   
Παρασκευή, 16 Φεβρουάριος 2018 09:53

Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κυπρου

Η ε/κ πλευρά δεν πρόκειται να παρασυρθεί στον ανταγωνιστικό παροξυσμό της Άγκυρας, λέει ο Πρόεδρος
6db84-anastasiades4

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, διαβεβαίωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να παρασυρθεί στον ανταγωνιστικό παροξυσμό, που επιχειρεί να καλλιεργήσει η Άγκυρα, σημειώνοντας ότι ούτε με δηλώσεις, ούτε με παλικαρισμούς μπορεί να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις.

Σε χαιρετισμό του, κατά την τελετή αποφοίτησης μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως η Κυπριακή Δημοκρατία προβαίνει στα αναγκαία διαβήματα προς πάσα κατεύθυνση, προς όλους τους διεθνείς οργανισμούς αλλά και την ΕΕ, για να προσθέσει πως ακόμα σήμερα έχει διαμηνύσει στην Ειδική Εκπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ ότι η ε/κ πλευρά είναι πάντοτε έτοιμη για να επαναρχίσει ένας διάλογος νοουμένου ότι οι οποιεσδήποτε ενέργειες αντίθετες με το διεθνές δίκαιο πρέπει άμεσα να τερματιστούν.

«Θα πρέπει», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «να γίνει σεβαστή η κυριαρχία της χώρας, η ανεξαρτησία της χώρας μας. Γι’ αυτό εξάλλου και η εμμονή μας πως θα πρέπει επιτέλους να τερματιστούν αναχρονιστικοί θεσμοί, όπως είναι οι συνθήκες εγγυήσεις, επεμβατικών δικαιωμάτων ή ακόμα η διατήρηση μόνιμης παρουσίας στρατού».

Σημείωσε ότι «αυτό που επιδιώκουμε είναι μια αξιοπρεπής λύση, που να σέβεται τις ανησυχίες όλων ανεξαιρέτως των νόμιμων κατοίκων της πατρίδας, Ελληνοκυπριών και Τουρκοκυπρίων, αλλά ταυτόχρονα και δημιουργηθεί μια σύγχρονη χώρα απόλυτα ανεξάρτητη».

Όπως πρόσθεσε, «κάτω από αυτές τις συνθήκες ή μέσα σε αυτά τα πλαίσια είναι που μπορεί πραγματικά να κτίσουμε μια πατρίδα, που να έχει προοπτική, μέλλον και να διασφαλίζει πραγματικά τους νέους μας».

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως θέλει να μεταφέρει το μήνυμα πως σε αυτή τη νέα πενταετία, θα αφιερώσουν περισσότερο χρόνο, περισσότερη ενέργεια και προσπάθεια για να δημιουργήσουν μία χώρα που θα αξίζει στους νέους.

«Σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο ακούσατε εμένα και τους άλλους υποψηφίους Προέδρους να μιλάμε για την καινοτομία, την επένδυση στην τεχνολογία, και την αξιοποίηση του υπέροχου ανθρώπινου δυναμικού της πατρίδας μας. Για μας πλέον είναι η ώρα να κάνουμε τα λόγια πράξη. Είναι η ώρα να τιμήσουμε τις δεσμεύσεις μας και να δημιουργήσουμε το περιβάλλον που θα επιτρέψει σε εσάς να αναδείξετε τις γνώσεις και τις αρετές σας», είπε.

Είπε ακόμα πως «χρειαζόμαστε τους νέους δίπλα μας, τους νέους στους οποίους ως κοινωνία και εγώ προσωπικά επενδύουμε προκειμένου να συμβάλουν στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για συνολικό εκσυγχρονισμό του κράτους μας, για να δημιουργήσουμε τις στέρεες βάσεις στις οποίες θα μπορέσετε να αναδείξετε περαιτέρω τις δυνατότητες σας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «προς το σκοπό αυτό αναπτύξαμε μία σειρά από στρατηγικές εκμεταλλευόμενοι παράλληλα τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση, καταφέρνοντας έτσι να ενδυναμώσουμε και να ενισχύσουμε τα προγράμματα της νεολαίας μας».

Επιπλέον, ανέφερε ότι «αναγνωρίζοντας ακριβώς την αξία και τη σπουδαιότητα της έρευνας και της καινοτομίας στοχεύουμε στη μετατροπή της Κύπρου σε ένα περιφερειακό κέντρο εφαρμοσμένης γνώσης», για να προσθέσει ότι «προχωρούμε επενδύοντας πέραν των 350 εκατομμυρίων σε σύγχρονες ερευνητικές υποδομές στα πανεπιστημιακά μας Ιδρύματα, την επέκταση του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και των κέντρων αριστείας KIOS και RISE».

«Στόχος μας», είπε, «είναι να φτάσει η επένδυση στην έρευνα το 1,5% του ΑΕΠ, μέσα και από την ενθάρρυνση και παροχή κινήτρων για ιδιωτικές επενδύσεις με στόχευση, μεταξύ άλλων, τους τομείς της ρομποτικής, τεχνητής νοημοσύνης, εικονικής πραγματικότητας και τρισδιάστατης εκτύπωσης».

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε πως «καταθέσαμε νομοσχέδιο για να διευκολύνουμε τη δημιουργία εταιρειών μέσα από Πανεπιστήμια (University spin-offs) διασυνδέοντας με αυτό τον τρόπο την έρευνα με την επιχειρηματική δραστηριότητα, έτσι ώστε να δημιουργείται προστιθέμενη αξία στην πραγματική οικονομία».

Συνεχάρη τους απόφοιτους, λέγοντας πως αξίζουν τον μεταπτυχιακό τίτλο και ότι κρατούν ένα πολύτιμο στοιχείο για τον καθορισμό του μέλλοντος τους.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/32584

 


Σελίδα 4 από 6945

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση

MUDBOUND: ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΟΝ ΜΙΣΙΣΙΠΗ - 22 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους
MUDBOUND: ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΟΝ ΜΙΣΙΣΙΠΗ - 22 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους
Υποψήφιο για Όσκαρ:   Β’ Γυναικείου Ρόλου Διασκευασμένου Σεναρίου Διεύθυνσης Φωτογραφίας Τραγουδιού Mudbound: Δάκρυα ...

ΠΑΝΟΣ Κιάμος - ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ // Δείτε το VIDEO CLIP με πρωταγωνιστή έναν Ιρακινό πρόσφυγα
ΠΑΝΟΣ Κιάμος - ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ // Δείτε το VIDEO CLIP με πρωταγωνιστή έναν Ιρακινό πρόσφυγα
ΠΑΝΟΣ Κιάμος «Χαρταετός» Δείτε το νέο video clip του ΠΑΝΟΥ Κιάμου με πρωταγωνιστή ένα νεαρό Ιρακινό πρόσφυγα     Μετά ...