ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


Ε.Υ.Α.Θ. - Επί ποδός τα συνεργεία - νέα διακοπή
eyath
Παρά την έκτακτη ενίσχυση της τροφοδοσίας του δικτύου από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης κατά 7.000 κ.μ. επί ένα 24ωρο (το διυλιστήριο άγγιξε το ανώτατο όριο των 175.000 κ.μ. παροχής από τα συνήθη 145.000 κ.μ./ημέρα, ξεπερνώντας η συνολική παροχή προς την πόλη αθροιστικά τα 300.000 κ.μ./ημέρα) και παρά την ελαφρά βελτίωση που παρατηρήθηκε, δεν έχει επέλθει η επιθυμητή εξισορρόπηση στο δίκτυο υδροδότησης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, δεδομένου ότι οι απώλειες νερού ξεπερνούν τα 60.000 κ.μ./μέρα λόγω εσωτερικών διαρροών και υπερβάλλουσας κατανάλωσης.
 
Για τον λόγο αυτόν κρίνεται επιβεβλημένη η εκ νέου διακοπή της υδροδότησης σήμερα 14/01/2017 από τις 11 μ.μ. έως τις 9 αύριο το πρωί της Κυριακής σε περιοχές των δήμων Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Παύλου Μελά, Καλαμαριάς, Νεάπολης - Συκεών, σε περιοχές της Πυλαίας, του Πανοράματος, όπως και σε περιοχές που βρίσκονται ανατολικά στον δήμο Θεσσαλονίκης (σημειωτέον ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η διακοπή μπορεί να εκδηλωθεί νωρίτερα λόγω της ραγδαίας πτώσης της στάθμης των δεξαμενών και όχι λόγω του «κλεισίματος» των καταναλώσεων). Οι Σαράντα Εκκλησιές, τα Πεύκα και μέρος της Άνω Τούμπας δεν αναμένεται να επηρεαστούν απόψε, ενώ όλο αυτό το διάστημα λειτουργεί χωρίς προβλήματα η ΒΙΠΕ-Θ και σχεδόν το σύνολο του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.
 
Τα συνεργεία της εταιρείας δουλεύουν σε διπλοβάρδιες ενισχυμένα από εξωτερικές εργολαβίες. Συνολικά για το Σαββατοκύριακο εργάζονται 22 συνεργεία στα δυτικά και 11 στα ανατολικά, από 7 και 6 αντίστοιχα υπό κανονικές συνθήκες, ενώ δίνεται προτεραιότητα στην ομαλή υδροδότηση νοσοκομείων και σχολικών μονάδων. Για την κατανόηση της έντασης του προβλήματος, εκτός από τις επισκευές εξωτερικών διαρροών που αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για την εταιρεία, έχουν ήδη αντικατασταθεί μέσα σε μια εβδομάδα (από την περασμένη Δευτέρα) περίπου 1.000 υδρόμετρα, ενώ το μέγιστο των αντικαταστάσεων λόγω παγετού ήταν το 2004 μόλις 600!
 
Επίσης, δεδομένου ότι παρατηρήθηκαν προβλήματα στην επικοινωνία των καταναλωτών, έχει ξεκινήσει και νέα εργολαβία για την ενίσχυση του call center (τηλ. 11124, 2310 966600, 2310 966690). 
 
Συνιστάται, ωστόσο, στους καταναλωτές να εξακολουθούν να ελέγχουν τις εσωτερικές διακλαδώσεις της ύδρευσής τους, να  ελέγχουν και να αποκαθιστούν τυχόν διαρροές, όπως και να διατηρούν προστατευμένα τα υδρόμετρά τους, καθώς φαινόμενα παγετού ενδέχεται να παρουσιαστούν ξανά. 
 
Ελλάδα, Για τις εργασίες της Διάσκεψης στη Γενεύη ενημέρωσε τον Γάλλο Υφυπουργό Εξωτερικών ο Ν. Κοτζιάς.

Ελλάδα, 

Για τις εργασίες της Διάσκεψης στη Γενεύη ενημέρωσε τον Γάλλο Υφυπουργό Εξωτερικών ο Ν. Κοτζιάς.
 
870e0-kotzias
Για τις εργασίες της Διάσκεψης της Γενεύης για το Κυπριακό και τη συνέχειά της ενημέρωσε τον Γάλλο Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Χαρλέμ Ντεζίρ, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος βρίσκεται στο Παρίσι.
 
Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στην Πρεσβεία της Ελλάδας, όπου παρατέθηκε γεύμα εργασίας. Ο κ. Κοτζιάς, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ευχαρίστησε για τη στήριξη της Γαλλίας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.
 
Συζητήθηκαν, επίσης, οι τελευταίες εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και οι σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές της χώρες, ενώ οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις και τη συνεργασία τους για θέματα της περιοχής.
 
Τέλος, ο κ. Ντεζίρ ευχαρίστησε τον κ. Κοτζιά για την αυριανή συμμετοχή του στη Διεθνή Διάσκεψη για το Μεσανατολικό που διοργανώνει η Γαλλία στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει με σκοπό την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας.
 
Σταύρος Θεοδωράκης - Το Ποτάμι στηρίζει τους μηχανικούς στο νέο, θολό ασφαλιστικό τοπίο

 Σταύρος Θεοδωράκης - Το Ποτάμι στηρίζει τους μηχανικούς στο νέο, θολό ασφαλιστικό τοπίο.

resized image2-3-1024x683

 

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γιώργο Στασινό. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές Γιώργος Μαυρωτάς (Αττικής) και Κώστας Μπαργιώτας (Λάρισας) και ο υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πλάτων Τήνιος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Στασινός παρουσίασε μια σειρά από προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο κλάδος των μηχανικών με την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού από την Κυβέρνηση, στο οποίο οι εισφορές ανέρχονται στο 38%. Αναφέρθηκε στο μεγάλο θέμα ότι πάνω από το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών δεν έχουν αυτήν τη στιγμή ασφαλιστική ενημερότητα και δεν μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα. Αυτό συμβαίνει όπως είπε, γιατί ο ΕΦΚΑ δεν ενέκρινε ακόμα την παράταση για την πληρωμή των εισφορών του Β' Εξαμήνου του 2016, κάτι που είχε συμφωνήσει το ΤΣΜΕΔΕ και το ΕΤΑΑ.

resized image1-2-1024x683

Ένα δεύτερο ζήτημα που τέθηκε στη συζήτηση αφορούσε τον νέο φορέα ΤΜΕΔΕ, διάδοχο του ΤΣΜΕΔΕ ο οποίος έχει προικοδοτηθεί μόλις με το 1/3 της προβλεπόμενης περιουσίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν 32.000 μηχανικοί να πάρουν εγγυητικές επιστολές.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε την πλήρη στήριξη του Ποταμιού στους μηχανικούς και σε όσους προσπαθούν σε ένα τόσο αρνητικό περιβάλλον, να παράγουν στη χώρα και σημείωσε ότι μαζί με τους βουλευτές του Ποταμιού θα φέρουν τα θέματα που απασχολούν τους μηχανικούς στη Βουλή, προκειμένου να δοθούν βιώσιμες λύσεις.

 
Ανάρτηση του επικεφαλής του Ποταμιού στο Facebook - Είναι ένας από τους πολλούς που είναι το Ποτάμι

Ανάρτηση του επικεφαλής του Ποταμιού στο Facebook - Είναι ένας από τους πολλούς που είναι το Ποτάμι.

15977667 1398132380251565 4785408569774336771 n

Τον Αναστάση τον βλέπω μόνο στις γιορτές. Έρχεται βιαστικός στην Αθήνα, κατεβαίνει στο Λασίθι και πριν καλά καλά μιλήσουμε, έχει μπει το αεροπλάνο και είναι ξανά στην Ολλανδία. Βιολόγος, Ερευνητής Ολλανδικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου. Οκτώ χρόνια προσπαθεί μαζί με το φίλο του Τάϊν Μπρούμελκαμπ στη Βοστώνη και με τη συμμετοχή εργαστηρίων από το Άμστερνταμ, το Ρότερνταμ, το Στάνφορντ... Και αυτή την εβδομάδα η δικαίωση ήρθε από το διασημότερο ίσως διεθνές επιστημονικό περιοδικό, το Nature. Βρήκανε μιαν ανθρώπινη πρωτεΐνη που είναι απαραίτητη για την επιβίωση των ιών που προκαλεί την πολιομυελίτιδα, το κοινό κρυολόγημα - την «ιωσούλα» που λένε συχνά οι γιατροί για τα παιδιά – αλλά και τον αφθώδη πυρετό στα ζώα. Για κάποιες από αυτές τις ιώσεις υπάρχουν εμβόλια, όπως για την πολιομυελίτιδα (που ενώ είχε εξαφανιστεί ως ασθένεια, η αντιεμβολιαστική υστερία την έχει δυστυχώς επαναφέρει), αλλά για καμία από αυτές δεν υπάρχει φάρμακο. Το κρυολόγημα βέβαια στα παιδιά περνάει σε τρεις μέρες (χωρίς αντιβιοτικά - δεν βοηθάνε) αλλά για έναν ασθενή σε χημειοθεραπεία ένα απλό κρυολόγημα μπορεί και να είναι θανατική καταδίκη και η πολιομυελίτιδα αφήνει τα σημάδια της, μικρότερα ή μεγαλύτερα, για μια ζωή. Ήδη δύο εταιρίες πήραν τα πνευματικά δικαιώματα της ανακάλυψης. Ο Αναστάσης και ο Τάιν αισθάνονται ευτυχισμένοι.
Η ευτυχία που πηγάζει όταν είσαι χρήσιμος.

Ο Αναστάσης Περράκης - Το Ποτάμι , είναι στην Επιτροπή Διαλόγου, υποψήφιος Λασιθίου, εκλέχθηκε στη ΜΕΣΥΑ, και είναι ένας απο τους πολλούς που είναι το Ποτάμι.

Διαβάστε και σχολιάστε παρακάτω την ανάρτηση του επικεφαλής του Ποταμιού στο Facebook 

 


Σελίδα 7 από 1857

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση