ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


Νέα της Συνόδου - Στρασβούργο, 13-16 Φεβρουαρίου 2017

Νέα της Συνόδου - Στρασβούργο, 13-16 Φεβρουαρίου 2017

 strasvourgo

 

CETA: η τελική έγκριση της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-Καναδά από το ΕΚ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συζητήσει και θα ψηφίσει την Τετάρτη την εμπορική συμφωνία ΕΕ-Καναδά (CETA). Η συμφωνία-ορόσημο που αναμένεται να ενισχύσει το εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών και τις επενδυτικές ροές μεταξύ των δυο πλευρών, δεν μπορεί να τεθεί σε ισχύ χωρίς την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντό στο ΕΚ

 

 

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντό θα απευθύνει ομιλία στους ευρωβουλευτές για τις σχέσεις ΕΕ-Καναδά την Πέμπτη στις 11πμ (ώρα Γαλλίας). Ο κ. Τρουντό είναι ο πρώτος Καναδός πρωθυπουργός στην ιστορία που θα απευθύνει ομιλία στο ΕΚ.


Ψηφοφορία για τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Το ΕΚ θα ψηφίσει την Πέμπτη τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία σχετικά με την αντιτρομοκρατική δράση της ΕΕ. Στόχος είναι η αντιμετώπιση των αυξανόμενων απειλών από τους «ξένους μαχητές» που ταξιδεύουν από και προς εμπόλεμες ζώνες με τρομοκρατικούς σκοπούς και τους «μοναχικούς λύκους» που σχεδιάζουν μόνοι τους τις επιθέσεις. Η νέα οδηγία θα καταστήσει έγκλημα την προετοιμασία τρομοκρατικών πράξεων.


Υποχρεωτικοί έλεγχοι στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ

Όλοι οι πολίτες της ΕΕ και οι υπήκοοι τρίτων χωρών που εισέρχονται ή εξέρχονται από την ΕΕ θα ελέγχονται με τη χρήση βάσεων δεδομένων, π.χ. αυτών που αφορούν τα απολεσθέντα και κλαπέντα έγγραφα, σύμφωνα με το σχέδιο κανονισμού που θα ψηφίσει το ΕΚ την Πέμπτη. Ο νέος κανονισμός, ο οποίος έχει ήδη ανεπισήμως συμφωνηθεί με το Συμβούλιο, θα υποχρεώνει τα κράτη μέλη της ΕΕ να εξακριβώνουν ότι τα εν λόγω πρόσωπα δεν συνιστούν απειλή για τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια.


Το ΕΚ υπέρ της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

Η οδηγία για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέσω της ευρωπαϊκής αγοράς άνθρακα (σύστημα εμπορίας εκπομπών της ΕΕ) θα τεθεί σε ψηφοφορία στο ΕΚ την Τετάρτη. Οι ευρωβουλευτές προτείνουν τη μείωση του αριθμού των διαθέσιμων προς δημοπράτηση δικαιωμάτων εκπομπών κατά 2,4% ετησίως, καθώς και το διπλασιασμό του ποσοστού εισαγωγής δικαιωμάτων στο αποθεματικό για τη σταθερότητα της αγοράς. Αυτό θα οδηγήσει στην απορρόφηση των περίσσιων δικαιωμάτων και στην αύξηση της τιμής του άνθρακα.


Ο Πρόεδρος της Αυστρίας Alexander Van der Bellen στο ΕΚ 

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Αυστρίας Alexander Van der Bellen θα απευθύνει ομιλία στο ΕΚ στα πλαίσια πανηγυρικής συνεδρίασης την Τρίτη το μεσημέρι. Αυτό θα είναι το πρώτο του επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό.


Ελλάδα: συζήτηση στο ΕΚ για την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα και την πορεία της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Η συζήτηση θα γίνει την Τρίτη στις 3μμ (ώρα Γαλλίας).


Εκθέσεις προόδου για Αλβανία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Το ΕΚ θα συζητήσει την Τρίτη με τον Επίτροπο για θέματα διεύρυνσης Johannes Hahn τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχώρησαν η Αλβανία και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη μέσα στο 2016.


Περιφερειακά ταμεία και πολιτική συνοχής: ένα επενδυτικό εργαλείο για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης

Οι ευρωβουλευτές θα καλέσουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει ένα σχέδιο για τη μείωση των καθυστερήσεων στα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ προγράμματα περιφερειακής ανάπτυξης, τονίζοντας ταυτόχρονα την επείγουσα ανάγκη για επενδύσεις που φέρνουν ανάπτυξη και θέσεις απασχόλησης στην ΕΕ. Τα δύο σχετικά ψηφίσματα θα συζητηθούν στην ολομέλεια την Τετάρτη και θα τεθούν σε ψηφοφορία την Πέμπτη.


Άλλα θέματα που θα συζητηθούν στην ολομέλεια

 

 
Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας συμμετείχε στην διάσκεψη των Υπουργών Εσωτερικών και Άμυνας, από 16 χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, στην Βιέννη, με θέμα τις προκλήσεις από την μετανάστευση.

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας συμμετείχε στην διάσκεψη των Υπουργών Εσωτερικών και Άμυνας, από 16 χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, στην Βιέννη, με θέμα τις προκλήσεις από την μετανάστευση.

MOUZALAS247

 

Είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα καλείται και συμμετέχει σε μια τέτοια διάσκεψη, γεγονός πολύ σημαντικό καθώς συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν άμεσα και την ίδια. Ο Έλληνας Υπουργός υπήρξε δέκτης ευμενών σχολίων από τους συμμετέχοντες για την προσπάθεια που έχει καταβάλλει η χώρα μας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος.

Η πλειονότητα των παρατηρήσεων-παρεμβάσεων του κ. Μουζάλα έγιναν δεκτές στο «Τελικό Κείμενο» της Διάσκεψης, στο οποίο αποσαφηνίζεται ο τρόπος φύλαξης των συνόρων στη στεριά και στη θάλασσα. Πρόκειται για μια σημαντική πρόοδο καθώς είναι ένα ζήτημα για το οποίο η Ελλάδα υπήρξε στο παρελθόν αποδέκτης επικρίσεων από κάποιες χώρες.

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπερθεμάτισε για την ανάγκη σκληρής στάσης απέναντι στους δουλεμπόρους και λαθρεμπόρους μεταναστών, όχι στους μετανάστες, σημείο στο οποίο συμφώνησαν οι συμμετέχοντες.

Η πάγια θέση του κ. Μουζάλα και της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάγκη δημιουργίας ενός νόμιμου δρόμου για τη μετανάστευση ήταν το σημείο στο οποίο υπήρξαν αντιδράσεις και δεν συμπεριλήφθηκε στο «Τελικό Κείμενο».

Η μη αναφορά της πάγιας ελληνική θέσης για την ανάγκη δημιουργίας ενός νόμιμου δρόμου για τη μετανάστευση ήταν ο λόγος για τον οποίο ο Έλληνας Υπουργός δεν υπέγραψε το «Τελικό Κείμενο» της Διάσκεψης. 

 
Επίσκεψη υπουργού Εργασίας στο Nομό Έβρου.

Επίσκεψη υπουργού Εργασίας στο Nομό Έβρου.

resized IMG 1742

Επίσκεψη στο νομό Έβρου πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017, η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, όπου και συναντά εκπροσώπους των εργαζομένων στα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, ενώ το πρωί επισκέφθηκε το τοπικό υποκατάστημα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) στην Αλεξανδρούπολη.

resized IMG 1985

Σε συνέχεια των επαφών που πραγματοποιεί σε όλη τη χώρα, η Υπουργός Εργασίας συναντήθηκε με εκπροσώπους εργαζομένων στον τουρισμό, την καθαριότητα, τα σουπερ μάρκετ, τα σφαγεία, καθώς και στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ορεστιάδας (ΔΕΥΑΟ), τον Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων Ορεστιάδας, την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), την Ένωση Συνεταιριστικών Οργανώσεων.

resized IMG 2099

Στις συζητήσεις που διεξήχθησαν η Υπουργός ενημέρωσε για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, καθώς και για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων παρέθεσαν τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος της εργασίας στην περιοχή, επισημαίνοντας ιδίως το πρόβλημα της υψηλής ανεργίας των νέων.

resized IMG 2146

Συζητήθηκαν οι δυνατότητες σχεδιασμού και υλοποίησης ενός προγράμματος απασχόλησης προσαρμοσμένου στις ανάγκες του νομού. Κοινό συμπέρασμα όλων των συσκέψεων αποτέλεσε η ανάγκη επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων στη χώρα, προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα στην αγορά εργασίας και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις βελτίωσης της καθημερινότητας των εργαζόμενων.

 
Υπουργείο Παιδείας - Καλύτερες συνθήκες για μαθητές ΑΜΕΑ σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές

Υπουργείο Παιδείας - Καλύτερες συνθήκες για μαθητές ΑΜΕΑ σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές.

YPPAIDEIAS

Το Υπουργείο Παιδείας ενημερώνει γονείς και εκπαιδευτικούς ότι η νομοθετική κατοχύρωση του κατώτατου ορίου των τριών (3) μαθητών, για την κατ’ εξαίρεση συγκρότηση τμημάτων στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κατόπιν απόφασης του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, συμβάλλει στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρίες, καθότι βελτιώνει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο το οποίο προέβλεπε αυξημένα όρια και εξασφαλίζει την εφαρμογή εξατομικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την κάλυψη των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών.

Οι εκφρασθείσες ανησυχίες περί πιθανής αδυναμίας συγκρότησης τμημάτων στις νησιωτικές και ορεινές περιοχές, στις περιπτώσεις που δεν συγκεντρώνεται ο αριθμός των τριών (3) μαθητών, είναι αβάσιμες καθότι προβλέπεται η δημιουργία τμημάτων συνδιδασκαλίας και εξασφαλίζεται η ομαλή και ανεμπόδιστη φοίτηση και εκπαίδευση των μαθητών, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα μέρη της χώρας.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει εκφράσει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την κάλυψη των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών με αναπηρία σε κάθε γωνιά της χώρας αφενός με τις πρόσφατες ιδρύσεις ειδικών σχολείων και την πρόωρη στελέχωση αυτών, αφού για πρώτη φορά οι προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή πραγματοποιήθηκαν πριν τις προσλήψεις στη γενική εκπαίδευση και αφετέρου με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθούν την ενταξιακή εκπαίδευση και καλλιεργούν κλίμα αποδοχής και σεβασμού του δικαιώματος των μαθητών με αναπηρία για ισότιμη πρόσβαση στα αγαθά της μόρφωσης και της ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους.

 


Σελίδα 7 από 1878
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα
Πολιτιστικός θεσμός το Φεστιβάλ Χορωδιών που έγινε στο Πανόραμα. Σε σημαντικό πολιτιστικό θεσμό της Θεσσαλονίκης εξελίσσεται ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση