ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.)

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.).

resized DIM2523

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση πλησιάζει στα εξηκοστά της γενέθλια, σημαντικές προκλήσεις βρίσκονται μπροστά μας.
 
Η διασφάλιση περισσότερων θέσεων εργασίας για τη νεολαία, η ασφάλεια, η άμυνα και η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων πρέπει να είναι στο κέντρο των συζητήσεων για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Ένα είναι βέβαιο: Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να παραμείνει στον πυρήνα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

resized DIM2504

 
Συναντήσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στις Βρυξέλλες.

Συναντήσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στις Βρυξέλλες.

Photo YM Gonzales Pons and Metsola EPP 1

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Μουζάλας συναντήθηκε σήμερα, 8 Μαρτίου στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο Μετανάστευσης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και συζήτησαν το θέμα της επιτάχυνσης του ρυθμού μετεγκατάστασης και των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί και από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο του κοινού σχεδίου δράσης που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την καλύτερη εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης στο τέλος του 2016.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Επίτροπο για τον ιδιαίτερο ρόλο που έπαιξε στις κοινές τους προσπάθειες για την παράταση, για ακόμη μία χρονιά, του προγράμματος χορήγησης θεωρήσεων σε επισκέπτες από την Τουρκία για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Εξάλλου συμφωνήθηκε ότι στις 16 Μαρτίου, ο κος Μουζάλας μαζί με τους κκ. Αβραμόπουλο και Αμπέλλα, Υπουργό Εσωτερικών Υποθέσεων της Μάλτας, χώρας που ασκεί για αυτό το εξάμηνο την προεδρία στην ΕΕ, θα επισκεφθούν τη Λέσβο προκειμένου να εκτιμήσουν από κοντά την κατάσταση.

Photo YM Gianni Pittella SandD Papadimoulis BXL 8.3.2017 1

Ο κ. Μουζάλας συνάντησε επίσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μαζί με τον Αντιπρόεδρο του σώματος και επικεφαλής της Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κο Δημήτρη Παπαδημούλη, τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας κ. Τζάνι Πιτέλα. Συνάντηση είχε και με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Εστεμπάν Γκονζάλες Πόνς.

Ενημέρωσε τους δυο επικεφαλής των πολιτικών ομάδων για την κατάσταση στο προσφυγικό/μεταναστευτικό στη χώρα μας. Εξέφρασε και σε εκείνους την αντίθεσή μας με την ιδέα της ευέλικτης αλληλεγγύης που προωθείται στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ και με το νέο σχέδιο κανονισμού για το Δουβλίνο και παρουσίασε τις αντιπροτάσεις μας τις οποίες τους ζήτησε να προωθήσουν στα μέλη των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.

 

 Αύριο, 9 Μαρτίου, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής θα συναντηθεί και με την κα Γκάμπι Τσίμερ, Πρόεδρο της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 

Επίσης θα μιλήσει και θα έχει ανταλλαγή απόψεων στην Επιτροπή Δημοσίων Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τους ευρωβουλευτές που χειρίζονται τα θέματα ασύλου προκειμένου να υποστηρίξει και σε εκείνους τις ελληνικές θέσεις.

 

 
8 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2017 UNICEF - Οι ανισότητες εις βάρος των κοριτσιών υπονομεύουν τους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

8 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2017

UNICEF - Οι ανισότητες εις βάρος των κοριτσιών υπονομεύουν τους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

170307a1

 

Με την ευκαιρία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η UNICEF επισημαίνει ότι τα κορίτσια αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερα εμπόδια για να πάνε στο σχολείο, βιώνουν τη βία και την κακοποίηση από κοντινά τους πρόσωπα, ζουν με τις συνέπειες επιβλαβών πρακτικών όπως ο ακρωτηριασμός των γεννητικών τους οργάνων ή των γάμων σε παιδική ηλικία και άλλες σοβαρές παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους.

Η επίτευξη των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη δεν θα είναι δυνατή χωρίς να προσεγγίσουμε όλα τα κορίτσια, ξεκινώντας από εκείνα που βρίσκονται σε πιο μειονεκτική θέση. Για παράδειγμα:

- Ο στόχος για καλή υγεία και ευημερία για όλους δεν θα επιτευχθεί εάν τα κορίτσια στην εφηβεία, που αντιπροσωπεύουν σήμερα σχεδόν τις δύο στις τρεις νέες μολύνσεις HIV στην ηλικιακή ομάδα τους, δεν προσεγγιστούν με επιλογές για πρόληψη και θεραπεία (Στόχος 3).
- Ο στόχος για χωρίς αποκλεισμούς, ποιοτική εκπαίδευση για όλους, δεν θα επιτευχθεί αν τα κορίτσια παραμένουν σε μειονεκτική θέση όσον αφορά την πρόσβαση στην εκπαίδευση, σε μια σειρά από χώρες (Στόχος 4).
- Ο στόχος για την ισότητα των φύλων και τον τερματισμό κάθε μορφής διάκρισης εις βάρος των κοριτσιών και των γυναικών δεν θα επιτευχθεί εάν ένα στα τέσσερα κορίτσια εξακολουθεί να παντρεύεται σε παιδική ηλικία και η πρακτική του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων συνεχίζεται με την ίδια εξάπλωση σε ορισμένες χώρες (Στόχος 5).
- Ο στόχος για την προώθηση ειρηνικών και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνιών δεν μπορεί να επιτευχθεί εάν επικρατούν διακρίσεις λόγω φύλου και κοινωνικές νόρμες σε πολλά μέρη του κόσμου που υποβιβάζουν τα κορίτσια σε μια χαμηλότερη κοινωνική θέση, ακόμη και μέσα στις  ίδιες τις οικογένειές τους, αφήνοντάς τα ευάλωτα στην εκμετάλλευση και τη βία (Στόχος 16).
 

Σήμερα, 32 εκατομμύρια κορίτσια είναι εκτός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και 29 εκατομμύρια εκτός του χαμηλότερου επιπέδου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ενώ πάνω από τα δύο τρίτα των χωρών έχουν επιτύχει την ισότητα των φύλων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, λιγότερες από τις μισές έχουν επιτύχει ισότητα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι μεγαλύτερες ανισότητες μεταξύ των φύλων εντοπίζονται στη Δυτική και Κεντρική Αφρική, όπου μόνο 79 κορίτσια εγγράφονται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για κάθε 100 αγόρια. Επιπλέον:

 • Στα τρία τέταρτα των χωρών χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος με διαθέσιμα στοιχεία, πάνω από μία στις πέντε έφηβες έχουν βιώσει τη βία από το σύντροφό τους κατά τους τελευταίους 12 μήνες.
 • Η αυτοκτονία είναι η κύρια αιτία θανάτου μεταξύ εφήβων κοριτσιών ηλικίας 15-19 ετών σε παγκόσμιο επίπεδο, με τα υψηλότερα ποσοστά στη Νοτιοανατολική Ασία (ένας στους έξι θανάτους εφήβων κοριτσιών).
 • Σε παγκόσμιο επίπεδο, σχεδόν οι μισές (47%) γυναίκες θύματα ανθρωποκτονίας όλων των ηλικιών σκοτώνονται από μέλη της οικογένειας ή συντρόφους τους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες είναι 6%.
 • Περίπου ένα στα τρία κορίτσια ηλικίας 15-19 ετών σήμερα έχουν υποστεί ακρωτηριασμό/αποκοπή των γεννητικών τους οργάνων, στις χώρες όπου εξακολουθεί να ασκείται αυτή η πρακτική. Συνολικά, περίπου 200 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες σε όλο τον κόσμο, ήδη ζουν με τις βλάβες που προκαλεί αυτή η πρακτική.
 • Στην υποσαχάρια Αφρική, την περιοχή που πλήττεται περισσότερο από τον ιό HIV, τρεις στις τέσσερις νέες μολύνσεις μεταξύ εφήβων ηλικίας 15-19 ετών, είναι σε κορίτσια.
 • Παγκοσμίως, σχεδόν 750 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια που ζουν σήμερα, παντρεύτηκαν πριν τα 18α γενέθλιά τους. Αν και υπήρξε μια μείωση στους γάμους σε παιδική ηλικία σε παγκόσμιο επίπεδο, η πρόοδος δεν υπήρξε δίκαιη, υψηλά ποσοστά εξακολουθούν να υφίστανται μεταξύ των φτωχότερων, ενώ οι μειώσεις έχουν περιοριστεί μεταξύ των πλουσιότερων.
 • Στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, πάνω από μία στις τέσσερις νεαρές γυναίκες ηλικίας 20-24 ετών - περίπου 12 εκατομμύρια γυναίκες - γέννησαν πριν τα 18 τους χρόνια. Παρόμοια ποσοστά παρατηρούνται στην Υποσαχάρια Αφρική.

Η πρόοδος θα απαιτήσει αυξημένες επενδύσεις για τα κορίτσια, από τις οικογένειες, τις κοινότητες, ιδιώτες, εθνικές κυβερνήσεις, διεθνείς δωρητές και αναπτυξιακούς οργανισμούς.

 
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κεντρική πολιτική επιλογή μας η μείωση των φόρων» Βασικά σημεία ομιλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκδήλωση του ΣΒΕΗΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης: 
«Κεντρική πολιτική επιλογή μας η μείωση των φόρων»

Βασικά σημεία ομιλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκδήλωση του ΣΒΕΗΣ

 

resized DIM0689  

 
Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, που αξιοποιεί «τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ελλάδας» και που «ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα και τις ιδιωτικές επενδύσεις», ανέπτυξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, σήμερα, Δευτέρα 6 Μαρτίου, σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ηλεκτρικών Συσκευών (ΣΒΕΗΣ).

resized DIM0732
 
«Είμαστε» τόνισε «μια χώρα που υπό προϋποθέσεις μπορεί να μεγαλουργήσει». Και πρόσθεσε: «Δεν χρειάζεται πολλά για να πάρει μπρος η χώρα και να ζήσουμε ξανά μια μακρά περίοδο ανάπτυξης, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν. Λιγότερους φόρους χρειάζεται. Σταθερό φορολογικό σύστημα. Όχι διαρκείς αιφνιδιασμούς... Μικρότερο και καλύτερο Κράτος. Εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και πρόσβαση σε πραγματική ρευστότητα... Και μια αίσθηση ασφάλειας προς όλους. Ώστε να διασφαλίζεται η κοινωνική συνοχή που είναι απαραίτητη για την πολιτική σταθερότητα. Η μείωση των φόρων είναι κεντρική πολιτική επιλογή. Για να αναπνεύσει η οικονομία και να ανασάνουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά... Δεσμευτήκαμε ότι θα μειώσουμε 30% τον ΕΝΦΙΑ μέσα σε 2 χρόνια. Τον φόρο επιχειρήσεων από 29% σε 20%. Τη φορολόγηση μερισμάτων από το 15% στο 5%...  Και δεσμευόμαστε, μόλις έχουμε εικόνα, να δούμε το ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών στην κατεύθυνση της μείωσής τους, ώστε να δοθούν κίνητρα για προσλήψεις... Το ζήτημα της ρευστότητας είναι κομβικής σημασίας. Καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων, την οποία ονομάζουμε "δεύτερη ευκαιρία", ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην αγορά και όσοι έπεσαν τα χρόνια της κρίσης να μπορέσουν να σηκωθούν. Χωρίς υγιές τραπεζικό σύστημα που θα μπορεί να υποστηρίξει επιχειρήσεις και καταναλωτές καμία οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί».

resized DIM0770 
 
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει τη μάχη και οι Έλληνες να εκπλήξουν για άλλη μια φορά θετικά. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Ο λαϊκισμός δοκιμάστηκε και ηττήθηκε στην πράξη... Η ελληνική κοινωνία έχει ωριμάσει. Το πιστεύω βαθύτατα αυτό. Και πιστεύω ότι αυτό δημιουργεί μια βασική προϋπόθεση για να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Δεν είναι η πρώτη φορά στην πορεία του Έθνους μας, που μια εποχή θριάμβων διαδέχεται μια περίοδο καταστροφής. Έχουμε δίδαγμα από τις παλαιότερες γενεές, το πως μπόρεσαν να ξεπεράσουν κρίσεις μεγαλύτερες από τη σημερινή... Πρέπει να πιστέψουμε στις δικές μας δυνατότητες... Θα την κερδίσουμε τη μάχη. Με τη δύναμη της αλήθειας, με τη δύναμη της ελευθερίας και με τις παραγωγικές δυνάμεις, όπως εσείς, στην πρώτη γραμμή».

resized DIM0781
 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τα στοιχεία που αφορούν το τελευταίο τρίμηνο του 2016, επισήμανε: «Την ώρα που ο πρωθυπουργός έβγαζε διάγγελμα για τη δήθεν επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τα στοιχεία τον διέψευδαν. Αποδεικνύοντας έτσι ότι οι τοποθετήσεις της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι καταστροφολογία. Είναι μια ακριβής αποτύπωση της εικόνας της αγοράς... Η οικονομία επέστρεψε σε ύφεση το 2015 και δυστυχώς παρέμεινε και το 2016. Η τραγική κατάσταση στην πραγματική οικονομία, που βιώνουν εδώ και καιρό όλοι οι Έλληνες, αποτυπώνεται και στα επίσημα στοιχεία. Και όσο η αβεβαιότητα παραμένει, η οικονομία θα αποσταθεροποιείται ακόμα περισσότερο».
 resized DIM0798
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι δεν έχουμε πλέον χώρο ούτε για αυταπάτες, ούτε για πολιτικές  απάτες. Κατήγγειλε την Κυβέρνηση για τις πολιτικές που ακολουθεί και σημείωσε ότι λάθη έκαναν και οι δανειστές μας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πολλές φορές ήταν «ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι».  Όπως ξεκαθάρισε: «Η Ελλάδα σήμερα είναι σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι δύο χρόνια πριν. Και αυτό, επειδή επιτρέψαμε σε πολιτικές απάτες, που βαφτίστηκαν αυταπάτες, να εκτροχιάσουν τη χώρα. Δεν χάσαμε μόνο δυο χρόνια. Χάσαμε πολύ περισσότερα. Γιατί ανακόπηκε η όποια δυναμική υπήρχε το 2014... Τα λάθη είναι πάνω κάτω γνωστά. Και η αλήθεια είναι ότι, τα τελευταία χρόνια, έγιναν αρκετά λάθη. Από όλες τις μεριές, όχι μόνο από την ελληνική πλευρά. Λάθη έκαναν και οι δανειστές μας. Πολλές φορές ήταν "ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι". Εάν δεν υπέδειξαν, ανέχτηκαν με σχετική άνεση το γεγονός ότι σημαντικές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της προηγούμενης Κυβέρνησης ανετράπησαν από την σημερινή». 
 resized DIM0809
Ο κ. Μητσοτάκης, αφού συνεχάρη τον επιχειρηματικό κόσμο που δραστηριοποιείται στο σημερινό δύσκολο περιβάλλον, συμπλήρωσε: «Ξέρω καλά πόσο δύσκολο είναι να δραστηριοποιείσαι στην Ελλάδα του σήμερα. Την Ελλάδα της γραφειοκρατίας, της εξαντλητικής φορολογίας, των εξοντωτικών εισφορών. Σε μια Ελλάδα που ακόμα δεν έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, αλλά που κυρίως έχει χάσει την εμπιστοσύνη των ίδιων των πολιτών της... Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σήμερα, είναι η απαισιοδοξία που έχει κυριεύσει τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας... Η αίσθηση ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει.  Μια συλλογική κατάθλιψη που οδηγεί στην παραίτηση από κάθε φιλοδοξία. Και που αποστερεί από την ελληνική κοινωνία το σφρίγος και τη δημιουργικότητα των πολιτών της. Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να αλλάξουμε. Την ψυχολογία των συμπολιτών μας... Να δείξουμε και να πείσουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια της, η οικονομία να πάρει πάλι μπρος, οι Έλληνες να κοιτάζουν ξανά το μέλλον με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση». 
 resized DIM0847

resized DIM0866

resized DIM0869

resized DIM0875

 

 

 

 


Σελίδα 7 από 1890
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση