ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF και την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF και την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF

4151666-760x477

Μια σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, δέχθηκε την Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF, κα Afshan Khan και την Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF, κα Σοφία Τζιτζίκου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στη UNICEF, παρά την μεγάλη κοινωνική και οικονομική κρίση, την οποία αντιμετωπίζει και παράλληλα πραγματοποιεί στο ακέραιο όσα απαιτούνται, ιδιαίτερα για τα παιδιά πρόσφυγες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε, επίσης, ότι είναι απαράδεκτο για τον πολιτισμό μας και ιδίως από τη στιγμή που διανύουμε τον 21ο αιώνα, με τόσο συσσωρευμένο πλούτο και με τέτοια τεχνολογική εξέλιξη, να υπάρχουν τόσα παιδιά που έχουν πληγεί από τη φτώχεια και την πείνα, τόσα παιδιά που έχουν πέσει θύματα του πολέμου και της προσφυγιάς.

Όπως ξεκαθάρισε, είναι ανάγκη να υπάρξει άμεσα ένας διεθνής και ιδίως ευρωπαϊκός συναγερμός για την αποκατάσταση των αρχών και των αξιών του ανθρωπισμού, της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης και τόνισε ότι στον τομέα αυτόν η UNICEF έχει και μπορεί να παίξει έναν κομβικό ρόλο. Υπογράμμισε επίσης το σημαντικό ρόλο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF στην προαγωγή και προστασία των δικαιωμάτων όλων των παιδιών.

Η Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF κα Afshan Khan ευχαρίστησε από την πλευρά της, στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον ελληνικό λαό για την αμέριστη γενναιοδωρία που έχει δείξει και για τη ζεστή φιλοξενία που έχει προσφέρει στους πρόσφυγες και ιδιαίτερα στα παιδιά.

Η κα Τζιτζίκου με τη σειρά της, ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την υποστήριξη και ενίσχυση των δράσεων της UNICEF και του προσέφερε την έκθεση της UNICEF για την κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα το 2017, η οποία αναδεικνύει το πόσο έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τα δικαιώματα των παιδιών, καθώς και έναν ζωγραφικό πίνακα φιλοτεχνημένο από μαθητές Δημοτικού σχολείου του Φαλήρου σε συνεργασία με εικαστικούς, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τους Πρόσφυγες (20 Ιουνίου).

 
Κυπριακό, Τηλεφωνικές επικοινωνίες Κοτζιά - Έιντε.

Κυπριακό,

Τηλεφωνικές επικοινωνίες Κοτζιά - Έιντε.
44558-kotzias eide

Την επόμενη συνάντησή τους, τις προϋποθέσεις και τις προετοιμασίες πραγματοποίησης της Διάσκεψης της Γενεύης, συζήτησαν τηλεφωνικώς ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Εσπεν Μπαρθ Έιντε.

Ο Νίκος Κοτζιάς, είχε τις τελευταίες δύο μέρες, τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον κ. Έιντε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.
 
«Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών συζητήθηκαν η επόμενη συνάντησή τους, οι προϋποθέσεις και οι προετοιμασίες πραγματοποίησης της Διάσκεψης της Γενεύης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/28184

 
Συνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρώην Αντιπρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Joe Biden

Συνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρώην Αντιπρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Joe Biden

resized  DIM8493

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 6 Ιουνίου, με τον πρώην Αντιπρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Joe Biden, με τον οποίον είχαν εκτενή και ουσιαστική συζήτηση για θέματα διμερούς, περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος.
 resized  DIM8332
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε το ρόλο της χώρας μας ως παράγοντα σταθερότητας σε μια ολοένα και πιο ασταθή περιοχή, ενώ ο κ. Biden υπογράμμισε τη σημασία της Ελλάδας για τα αμερικανικά γεωστρατηγικά συμφέροντα. 
 resized  DIM8367
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, ενώ εξετάσθηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Κοινή υπήρξε, εξάλλου, η ανησυχία για την ένταση που παρατηρείται στα Δυτικά Βαλκάνια.
 resized  DIM8452
Ο κ. Biden αναφέρθηκε, επίσης, στο γενικότερο ρόλο και τις επιδιώξεις της Ρωσίας. Παρουσίασε, ακόμα, τις απόψεις του για τις εσωτερικές εξελίξεις στις Η.Π.Α. και τον ενδεχόμενο αντίκτυπό τους στα διεθνή δρώμενα, κάνοντας ιδιαίτερη  μνεία στη σοβαρότητα ζητημάτων, όπως εκείνα της Β. Κορέας και της κλιματικής αλλαγής. 
 resized  DIM8461
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις εσωτερικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, παρουσιάζοντας τις σχετικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας. Υπογράμμισε, εξάλλου,  τις προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπο το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τονίζοντας τη σημασία της παραμονής της Ελλάδας στην πρωτοπορία του εγχειρήματος αυτού.
 resized  DIM8428
Ευχαρίστησε, επίσης, τον πρώην Αντιπρόεδρο των Η.Π.Α. για την συνολική προσφορά του στα θέματα που άπτονται της χώρας μας. Από την πλευρά του, ο κ. Biden εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

 
Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη με την Περιφερειακή Διευθύντρια και Ειδική Συντονίστρια της UNICEF για την Προσφυγική και Μεταναστευτική Κρίση στην Ευρώπη, κα Afshan Khan

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη με την Περιφερειακή Διευθύντρια και Ειδική Συντονίστρια της UNICEF για την Προσφυγική και Μεταναστευτική Κρίση στην Ευρώπη, κα Afshan Khan

 synantisi06062017

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Αμανατίδης δέχθηκε, σήμερα, Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, στο Υπουργείο Εξωτερικών, την Περιφερειακή Διευθύντρια και Ειδική Συντονίστρια της UNICEF για την Προσφυγική και Μεταναστευτική Κρίση στην Ευρώπη, κα Afshan Khan. Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, κα Σοφία Τζιτζίκου.

 

Στον κ. Υφυπουργό παρουσιάστηκαν οι εξειδικευμένες δράσεις και τα προγράμματα που αναπτύσσει η UNICEF στην Ελλάδα για την παροχή αρωγής, την εκπαίδευση και την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών-προσφύγων, με έμφαση στο καίριο ζήτημα της προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων.

 

Από πλευράς του, ο κ. Υφυπουργός επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει υπογράψει και επικυρώσει τις κύριες διεθνείς συμβάσεις που αναφέρονται στα Δικαιώματα του Παιδιού και συμμετέχει ενεργά στα συναφή πολυμερή fora. Επίσης, υπενθύμισε ότι η χώρα μας συμμετείχε στη διεθνή διάσκεψη "Ασφαλή Σχολεία και Προστασία της Εκπαίδευσης από Επιθέσεις" και υπέγραψε τη σχετική Διακήρυξη, καθώς και τις Κατευθυντήριες Οδηγίες για την Προστασία Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από Στρατιωτική Χρήση κατά τη διάρκεια Ένοπλων Συγκρούσεων.

 

Επιπρόσθετα, ο κ. Υφυπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του για τη συνεισφορά της UNICEF στις δράσεις της ελληνικής Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στις συνέπειές της στην ευαίσθητη ομάδα των παιδιών-προσφύγων. Διαβεβαίωσε, δε, για τη βούληση της ελληνική Κυβέρνησης να συνδράμει τη UNICEF στο πολυσχιδές έργο που αναπτύσσει στη χώρα μας.

 


Σελίδα 6 από 1653
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ με συμμετοχή ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΜΙΛΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ - ΝΟΜΑΔΕΣ // ΝΕΟ SINGLE & VIDEO CLIP!
   Mιρέλα Πάχου «ΝΟΜΑΔΕΣ» (Σε Συμμετοχή Γιάννη Κότσιρα & Μίλτου Πασχαλίδη)     Το νέο single της Μιρέλας ...

Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα,  Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία.
Τέλος σε μια λαμπρή καριέρα, Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο μόνος άνδρας ηθοποιός με τρία Όσκαρ, αποσύρεται από την ηθοποιία. Ο ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση