ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


ΟΗΕ, Διαψεύδουν τα Ηνωμένα Εθνη δημοσιεύματα για δυσαρέσκεια του Γκουτιέρες προς τον Ελληνα ΥΠΕΞ

ΟΗΕ, 

Διαψεύδουν τα Ηνωμένα Εθνη δημοσιεύματα για δυσαρέσκεια του Γκουτιέρες προς τον Ελληνα ΥΠΕΞ
86bf5-kotzias-guterres-un

Τα Ηνωμένα Έθνη διέψευσαν πληροφορίες περί δυσαρέσκειας του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά. Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα ότι ο κ. Γκουτιέρες «ήταν τόσο ενοχλημένος που αρνείται να καθίσει στο ίδιο δωμάτιο με τον Ελληνα Υπουργό στο εγγύς μέλλον», ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΓΓ, Φερχάν Χακ είπε:
 
«Δεν είναι ακριβές. Θα ήθελα να δηλώσω ότι ο ΓΓ ασχολήθηκε και θα συνεχίζει να ασχολείται με όλες τις διάφορες πλευρές σε σχέση μ’ αυτό. Έχετε δει όσα δήλωσε ο ΓΓ την περασμένη εβδομάδα κι απλά θα σας παραπέμψω στο κείμενο των όσων είπε».
 
Ο κ. Χακ υπογράμμισε ότι τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν να ελπίζω ότι θα υπάρξει συμφωνία.
 
«Προφανώς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα είναι μία διαρκής και βιώσιμη συμφωνία και θα εργαστούμε με καλή πίστη με όλες τις διάφορες πλευρές», κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ.
 
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Βρετανία αναμένεται να παρουσιάσει μέχρι την Πέμπτη στα υπόλοιπα μόνιμα μέλη του Σ.Α., το σχέδιο ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Διπλωμάτες του Σ.Α. αναμένουν ότι θα υπάρξει ένα επικαιροποιημένο τεχνικό κείμενο, που δεν θα συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα για να εγκριθεί ομόφωνα.
 
Την Παρασκευή η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ θα ενημερώσει τις χώρες που συμμετέχουν με δυνάμεις στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ και την Δευτέρα μαζί με τον ειδικό σύμβουλο Έσπεν Μπαρθ Έιντε θα ενημερώσουν τα μέλη του Σ.Α. κεκλεισμένων των θυρών για την αποστολή των καλών υπηρεσιών – συμπεριλαμβανομένης και της Γενεύης – και την προετοιμασία που γίνεται για την ανταπόκριση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στη μετά τη διευθέτηση κατάσταση.
 
Δήλωση του Αντιπροέδρου και Τομεάρχη Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αδ. Γεωργιάδη τις αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

 Δήλωση του Αντιπροέδρου και Τομεάρχη Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αδ. Γεωργιάδη τις αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

GEORGIADIS

 

 Ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και τις αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
 
            «Προκαλεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι ξαφνικά η Κυβέρνηση αποφάσισε να αποστρατεύσει και τους τρεις Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και να προχωρήσει σε μαζικές αποστρατείες αξιωματικών μειζόνων σχηματισμών και μελών του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου (Α.Σ.Σ.), με προφανή επίπτωση στην πειθαρχία και στο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
             Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει πειστικές εξηγήσεις, γιατί οι αλλαγές αυτού του εύρους έπρεπε να γίνουν τη δεδομένη χρονική στιγμή. 
 
            Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε καλή επιτυχία στους νέους Αρχηγούς για την ευδόκιμη θητεία τους».

 
Ο Σταύρος Θεοδωράκης για τις προσλήψεις στα hot spot.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης για τις προσλήψεις στα hot spot.

THEDSTAV

Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Twitter: 

 
"Τους προσέλαβαν για τα hotspot, δεν πηγαίνουν στη δουλειά τους αλλά πληρώνονται, λέει ο Υπουργός. Υπόδειγμα δηλαδή κομματικών υπαλλήλων."
 
Μπορείτε να δείτε την ανάρτηση εδώ
 
Από το χωριό στο Ποτάμι/ Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Facebook

Από το χωριό στο Ποτάμι/ Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Facebook

Image1θεο

Έντεκα σκέψεις που μου απέσπασε η Μαργαρίτα Πουρνάρα

- Είμαστε κάτι από το χώμα που γεννιόμαστε. Έχω κάτι από το χωριό μου και είμαι πολύ περήφανος γι' αυτό.
- Στην Αγία Βαρβάρα μεγάλωσα με Πόντιους και Ρομά. Τα παιδικά παιχνίδια ήταν με όλους, οι παιδικοί έρωτες με όλες. 
- Ο πατέρας μου, παρά τη φτώχεια του, πάντα έπαιρνε μια εφημερίδα στο σπίτι και εγώ την έκρυβα την επόμενη μέρα μέσα στα βιβλία μου.
- Είτε είχαμε μια μητέρα με ένα παιδί χωρίς άντρα, είτε έναν κρατούμενο ή κάποιον που είχε πρόβλημα με ναρκωτικά... ποτέ δεν τους είδαμε αφ' υψηλού. Αυτή ήταν η επιτυχία των Πρωταγωνιστών. 
 - Η δημοσιογραφία είναι μια συνεχής απιστία. Πρέπει κάθε μέρα να αναιρείς τα πράγματα. 
- Αν για κάτι μπορώ να υπερηφανευτώ είναι ότι αποκάλυψα στους πολίτες ότι συχνά υπάρχει και μια άλλη εικόνα παραδίπλα.
- Με ερεθίζει να δημιουργώ ομάδες που μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Αυτό είναι το σχέδιο.
- Το protagon ήταν ένα ανεξάρτητο μέσο χωρίς «αφεντικά», ένα αυτοδιαχειριζόμενο μέσο. Η δημοσιογραφία κάποια στιγμή θα εκτιμήσει αυτό το μοντέλο. 
- Αποφάσισα να φτιάξω το Αλάτσι όταν πήγα τους φίλους μου σε ένα κρητικό εστιατόριο και είπαν "φάγαμε υπέροχα". Εγώ ήξερα ότι είχαν φάει χάλια. Ήθελα να τους μάθω ποιά είναι η κρητική κουζίνα.
- Το Ποτάμι, ανεξάρτητα από τα ποσοστά, αφήνει ένα μεγάλο ίχνος στην κοινωνία. Ότι μπορεί να υπάρξει διαφορετική πολιτική, ότι υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν να τα λένε. Αυτή είναι η μεγαλύτερη προσφορά μας.
- Εμείς μπήκαμε όρθιοι στην πολιτική και όρθιοι θα βγούμε. Δεν έχουμε σκοπό να νοθεύσουμε τις απόψεις μας, να νοθεύσουμε τις αρχές μας. Εάν δε δικαιωθούμε σε αυτή τη ζωή, θα δικαιωθούμε στην επόμενη.

 

Δείτε εδώ την ανάρτηση και τη συζήτηση που έγινε στο βιβλιοπωλείο του Ιανού. 

 

 


Σελίδα 5 από 1857

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση