ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


Συνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη με συνταξιούχους σε καφενείο στην Καλλιθέα Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θέλω τα παιδιά σας να βρούνε δουλειά. Θέλω εσείς να έχετε μια αξιοπρεπή σύνταξη»

Συνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη με συνταξιούχους σε καφενείο στην Καλλιθέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θέλω τα παιδιά σας να βρούνε δουλειά. 
Θέλω εσείς να έχετε μια αξιοπρεπή σύνταξη»
 resized DIM2810

 

 

«Δεν υπόσχομαι διορισμούς στο Δημόσιο, ούτε μονιμοποιήσεις συμβασιούχων», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας, σήμερα, Πέμπτη 11 Μαΐου, με συνταξιούχους σε καφενείο στην Καλλιθέα και πρόσθεσε: «Δεν οραματίζομαι αυτό. Θέλω τα παιδιά σας να βρούνε δουλειά. Θέλω εσείς να έχετε μια αξιοπρεπή σύνταξη, να δίνετε και κανένα χαρτζιλίκι στο εγγόνι σας.  Αλλά, όχι να ταΐζετε εσείς τα παιδιά σας, επειδή είναι άνεργα. Δεν είναι αυτό το όραμά μου για την Ελλάδα». 

resized DIM2720
 
«Οφείλουμε να εξηγήσουμε στους πολίτες ακριβώς τι θα συμβεί μετά την ψήφιση του τέταρτου Μνημονίου και ειδικά στους συνταξιούχους», επισήμανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Αυτοί που υπόσχονταν ότι θα δώσουν 13η σύνταξη, θα κόψουν και την 11η και την 12η. Η μείωση των συντάξεων θα αφορά παραπάνω από 1.000.000 συνταξιούχους. Και θα έχουμε και τη μείωση του αφορολόγητου. Άρα, θα σας κοπούν δυο συντάξεις. Μία από τη μείωση των συντάξεων και μία δεύτερη από το αφορολόγητο, γιατί για πρώτη φορά, θα χρειαστεί να πληρώσετε φόρο».

resized DIM2759
 
Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι «αυτό το οποίο γίνεται σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού» και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι το 2019 και το 2020 θα υπάρχουν μέτρα 3,6 δις ευρώ. Αυτά τα ξέρουμε. Είναι σίγουρα. Δεν τα γλιτώνουμε, διότι τα ψηφίζει. Και έχουν τη δική του σφραγίδα και τη δική του υπογραφή. Ταυτόχρονα, έρχεται και λέει ότι θα υπάρχουν κάποια αντίμετρα, αν καταφέρουμε να πετύχουμε κάποιους υπερβολικά υψηλούς στόχους. Νομίζω ότι κανείς δεν τον πιστεύει. Διότι όλοι ξέρουν πάρα πολύ καλά τι ήταν αυτά τα οποία υποσχέθηκε στο παρελθόν και τι κάνει σήμερα. Γι' αυτό, είναι πολύ σημαντικό να εξηγήσουμε στους πολίτες, στους συνταξιούχους, στους εργαζόμενους, στους ελεύθερους επαγγελματίες, ακριβώς τι θα συμβεί με το τέταρτο Μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου». 

resized DIM2764
 
Ειδικότερα για τα αντίμετρα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «έτσι όπως είναι δομημένα, τα αντίμετρα αφορούν τους πιο προνομιούχους. Περισσότερο κερδισμένοι θα είναι οι πιο προνομιούχοι. Άρα, στην ουσία, κόβουν από τους πιο αδύναμους για να επιστρέψουν κάποια χρήματα, ενδεχομένως, σε αυτούς που δεν το έχουν τόσο πολύ ανάγκη».

resized DIM2770
 
«Ο κόσμος», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, «δεν παρακολουθεί συχνά λεπτομερείς οικονομικές αναλύσεις. Καταλαβαίνει, όμως, τι γίνεται στην τσέπη του. Αυτό το καταλαβαίνει κάθε μήνα που βλέπει το διαθέσιμο εισόδημα να μειώνεται. Θυμηθείτε ένα πράγμα μόνο: Ότι, πριν από ένα χρόνο, αυτά τα μέτρα, δεν μας τα ζητούσε κανείς. Και, αν δεν είχε πέσει η προηγούμενη Κυβέρνηση, δεν θα είχαμε άλλες περικοπές συντάξεων, όπως αυτές επιβλήθηκαν από την Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου».

resized DIM2785 
 
«Αυτοί έρχονται», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «και τιμωρούν εσάς περισσότερο. Γιατί; Για να μείνουν στην καρέκλα τους. Γιατί αυτό είναι το μόνο που τους νοιάζει. Να μείνουν στην καρέκλα της εξουσίας. Τα δίνουν όλα. Δεν έχουν πάρει απολύτως τίποτα και μας έρχεται ένας πολύ βαρύς λογαριασμός. Θεωρώ χρέος μου και χρέος όλων των στελεχών μας, να βγούμε στο δρόμο. Να πάμε στα καφενεία, να πάμε στις γειτονιές - εμείς, όπως βλέπετε, δεν έχουμε ιδιαίτερη δυσκολία να κινηθούμε στον κόσμο - να εξηγήσουμε στους πολίτες ακριβώς τι είναι αυτό που θα γίνει. Και να τους πείσουμε, επίσης, ότι αυτό το οποίο γίνεται σήμερα δεν είναι μονόδρομος. Δεν ήταν υποχρεωτικά όλα αυτά τα οποία γίνονται σήμερα».

resized DIM2698
 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι «υπάρχει άλλη πολιτική. Αυτό μην το ξεχνάτε. Εμείς θα γυρίσουμε όλη την Ελλάδα. Θα πάμε μέχρι και την τελευταία γωνιά της Ελλάδας για να πείσουμε ότι υπάρχει άλλη πολιτική πρόταση. Αργά ή γρήγορα, αυτή η Κυβέρνηση θα φύγει. Θα έρθει μια άλλη Κυβέρνηση - ελπίζω με μια ισχυρή λαϊκή εντολή - η οποία δεν θα έχει κοροϊδέψει τους πολίτες. Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να σταθώ μπροστά σας και να σας πω "Ξέρετε, την επόμενη μέρα, θα γυρίσω τις συντάξεις πίσω εκεί που ήταν". Δεν θα το πω, γιατί δεν μπορώ να το κάνω. Και δεν πρόκειται να πω ψέματα. Θα σας πω μόνο ότι, όταν θα πάρει μπροστά για τα καλά η μηχανή της οικονομίας και θα έχουμε ανάπτυξη, τότε και το ασφαλιστικό μας σύστημα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση». 

resized DIM2811

 

resized DIM2829resized DIM2842resized DIM2851resized DIM2869resized DIM2879resized DIM2883resized DIM2885resized DIM2892resized DIM2910resized DIM2918resized DIM2929resized DIM2948resized DIM3004resized DIM3014resized DIM3018

 

 

 

 

 

 
O Σταύρος Θεοδωράκης για τις προωθούμενες αλλαγές στην Παιδεία

O Σταύρος Θεοδωράκης για τις προωθούμενες αλλαγές στην Παιδεία

Αναρτήσεις στο Twitter:
Image1111
"Συνεχίζουν να πανηγυρίζουν για 2η χρονιά τo άνοιγμα των σχολείων.Σε λίγο θα πανηγυρίζουν που λειτουργεί ο Σταμάτης-Γρηγόρης-Σταμάτης-Γρηγόρης"

Μπορείτε να δείτε το tweet εδώ

 Image11111

"Για την κυβέρνηση του «η αριστεία είναι ρετσινιά» η κατάργηση των εξετάσεων είναι το 1ο βήμα. Επόμενο: η επίδειξη της κομματικής ταυτότητας"

 
Μπορείτε να δείτε το tweet εδώ
 
Κυπριακό, Με Γκουτέρες θα συναντηθεί ο Τσίπρας στο Πεκίνο, και ενδέχεται να θέσει θέμα Έιντε.

Κυπριακό,

Με Γκουτέρες θα συναντηθεί ο Τσίπρας στο Πεκίνο, και ενδέχεται να θέσει θέμα Έιντε.
6013a-tsipras guteres

Στο Πεκίνο θα βρίσκεται από την Πέμπτη 11 Μαΐου ο Έλληνας πρωθυπουργός, και εκεί αναμένεται, σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, να συζητήσει μαζί του και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή του ΚΥΠΕ στην Αθήνα, ο κ. Τσίπρας έχει λάβει γνώση και των δηλώσεων Αναστασιάδη που αφορούν τον ειδικό σύμβουλο του ΟΗΕ για το Κυπριακό, και δεν αποκλείεται να θέσει και αυτός το πρόβλημα που προκαλείται με «εκτός αρμοδιότητας πρωτοβουλίες» του Νορβηγού αξιωματούχου κατά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Παρόλο που τα παράπονα για τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε, έχουν διατυπωθεί και από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκο Κοτζιά, σε επιστολή που εστάλη τον περασμένο μήνα στον Αντόνιο Γκουτέρες και άρα, σύμφωνα με την πηγή, «η Αθήνα έχει κάθε λόγο να επαναλάβει τις ενστάσεις της μέσω του πρωθυπουργού στον ΓΓ του ΟΗΕ στην Κίνα», είναι πιθανότερο «να γίνει αυτό μόνο εάν υπάρξει προσυνεννόηση με τη Λευκωσία».

Το ελληνικό ΥΠΕΞ διατύπωσε την άποψη ότι ο κ. Έιντε έφτασε στο σημείο να λειτουργεί ως διαμεσολαβητής για λογαριασμό της Άγκυρας, προωθώντας τη θέση τη Τουρκίας υπέρ των «4 ελευθεριών» - θέμα που η ελληνοκυπριακή πλευρά απορρίπτει ασυζητητί.

Συγκεκριμένα, η τουρκική πλευρά έθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ αυτές είχαν φτάσει σε προχωρημένο στάδιο, αίτημα να ισχύσουν, μετά από πιθανή λύση, και για τους Τούρκους υπηκόους στην Κύπρο, οι 4 ελευθερίες διακίνησης προσώπων, αγαθών, εγκατάστασης, και απόκτησης περιουσίας που αφορούν πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ερωτηθείς σχετικά με την επιστολή Κοτζιά, αξιωματούχος του ΟΗΕ είχε πει πριν μερικές εβδομάδες, δίχως να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τη λήψη της, ότι ο Γενικός Γραμματέας περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον ειδικό του σύμβουλο, «ο οποίος κάνει πολύ καλή δουλειά».

Χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε δημόσια τη δυσαρέσκειά του για ενέργειες του κ. Έιντε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ενημέρωση που λαμβάνει από αυτόν ο Γενικός Γραμματέας για το Κυπριακό δεν είναι αντικειμενική και επαρκής.

Στη συνάντησή του με τον κ. Γκουτέρες, εκτός από το Κυπριακό ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συζητήσει και για την κρίση στα Βαλκάνια, για την οποία η Αθήνα δεν κρύβει την ανησυχία της, και για το προσφυγικό.

Στο Πεκίνο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα υπογράψει σημαντικές συμφωνίες για κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα και θα συμμετάσχει στο διεθνές συνέδριο «Belt and Road Forum» για την αναβίωση του χερσαίου και θαλάσσιου «Δρόμου του Μεταξιού», που προωθεί η Κίνα. 

Με τον ΓΓ του ΟΗΕ ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου.

Στο Πεκίνο ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί, επίσης, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ίσως με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρόλο που αυτό δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

http://www.typos.com.cy/cat/1/article/27674

 
Δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τη νίκη του κ. Εμμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη νίκη του κ. Εμμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
  DIM0878
«Χαιρετίζω τη μεγάλη νίκη του Εμμανουέλ Μακρόν.
 
Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή ρεαλισμού και ελπίδας για τη Γαλλία.
 
Είναι μία νίκη με αντανάκλαση σε όλες τις ευρωπαϊκές δυνάμεις που μάχονται για την ελευθερία, την αλληλεγγύη και τις μεταρρυθμίσεις, που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών.
 
Είναι μια ήττα των δυνάμεων της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και του εθνικιστικού απομονωτισμού.
 
Είναι ταυτόχρονα ένα μήνυμα νέων πολιτικών συνθέσεων που ενώνουν δυναμικά πολιτικά ρεύματα. Αλλά και μία επιτυχία που δίνει νέα πνοή στην ευρωπαϊκή ιδέα.
 
Η Ευρώπη αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσουμε με γενναιότητα.
 
Για να πάμε μπροστά με ειρήνη, σταθερότητα και ανάπτυξη.
 
Αργά ή γρήγορα θα έρθει και η σειρά της πατρίδας μας».
 

 


Σελίδα 5 από 1907
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις».
Συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας «Women’s Chamber Choir» του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου ...

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood και σε 3D. (trailer-photos)
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗΣ: Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΑΖΑΡ(Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) - 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από τη Feelgood ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση