ATTICANEWS.GR

Member Area
Επικαιρότητα


Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο facebook. Υποκλινόμαστε στα παιδιά και στους δασκάλους τους!

Με τα παιδιά που συμμετείχαν στον Τελικό Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που έγινε στο ΟΑΚΑ πέρασε το πρωινό του Σαββάτου ο Σταύρος Θεοδωράκης, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Μαυρωτά και τα μέλη του Κινήματος Γιάννη Τσαλούκα και Λεωνίδα Σταυρόπουλο.

resized rompotiki-13-1024x683

3.300 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου λυκείου από 730 σχολικές ομάδες πήραν μέρος σε αυτόν τον πρωτότυπο διαγωνισμό τεχνολογίας και επιστήμης. Οπως είπε ο επικεφαλής χαιρετίζοντας την εκδήλωση, το μεγάλο μπράβο ανήκει στα παιδιά και στους δασκάλους που δείχνουν ότι αυτή η γενιά θα μας ξεπεράσει.

«Σας βγάζω το καπέλο» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Κινήματος ενώ λίγο πριν ο Σταμάτης Κριμιζής Ακαδημαϊκός, Επόπτης του Γραφείου Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας της Ακαδημίας Αθηνών και Ομότιμος Διευθυντής του Κέντρου Διαστημικής Έρευνας του Πανεπιστημίου John Hopkins άνοιξε την εκδήλωση μιλώντας για το "new horizons" το ρομπότ που εξερεύνησε τον Πλούτωνα.

resized rompotiki-1-1024x683

Στη συνέχεια η ομάδα του Ποταμιού περιηγήθηκε τα δεκάδες περίπτερα και μίλησε με τους μικρούς επιστήμονες αλλά και με τους δασκάλους τους για όλα τα σημαντικά έργα που παρουσιάστηκαν. Ενδεικτικά, επιστημονικές ομάδες από αγροτικές περιοχές παρουσίασαν ρομποτικές κατασκευές διαλογής φρούτων ή διαλογής απορριμάτων, ενώ ομάδες από αστικές περιοχές παρουσίασαν κατασκευές κίνησης οχημάτων και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα μεγάλα επιστημονικά επιτεύγματα με τον διεθνούς φήμης αστροφυσικό Σταμάτη Κριμιζή αλλά και με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη που ήταν την ίδια ώρα στην εκδήλωση.

resized rompotiki-2

 

resized rompotiki-5-1024x683

resized rompotiki-6-1024x683

resized rompotiki-9-e1489838080346-1024x576

resized rompotiki-9-e1489838080346-1024x576

resized rompotiki-10-1024x683

resized rompotiki-14-1024x683

resized rompotiki-17-1024x683resized rompotiki-20resized rompotiki-28

Δείτε την ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο facebook: εδώ 

 

 
#LostinMigration : Συστάσεις στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών για να θέσουν τέρμα στην εξαφάνιση, στα δεινά και στην εκμετάλλευση των παιδιών μεταναστών.

#LostinMigration : Συστάσεις στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών για να θέσουν τέρμα στην εξαφάνιση, στα δεινά και στην εκμετάλλευση των παιδιών μεταναστών.


p1bb8t1d2mph0udm11ge1u01jgt4
 
 

 

Αθήνα/Βρυξέλλες, 17 Μαρτίου 2017

Στις 26-27 Ιανουαρίου 2017 συμπίπτοντας με το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά «Missing Children Europe» και το «Ίδρυμα της Προέδρου της Μάλτας»«Foundation for the Wellbeing of Society» διοργάνωσαν μια συνάντηση για όλους τους σημαντικούς εμπλεκόμενους φορείς στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών μεταναστών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Στο συνέδριο συμμετείχαν 160 εκπρόσωποι οργανισμών και επαγγελματίες από όλη την Ευρώπη, ανάμεσα τους «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μέλος της της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά «Missing Children Europe» και του Διοικητικού της Συμβουλίου.


Στη διάρκεια του συνεδρίου «Lost in Migration» οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν τις τρέχουσες προκλήσεις της μεταναστευτικής κρίσης για τα δικαιώματα των παιδιών. Στη βάση αυτών των συζητήσεων, καθώς και της υπάρχουσας έρευνας, τεχνογνωσίας και συστάσεων που διατυπώθηκαν από τους συμμετέχοντες αναπτύχθηκαν σαφείς, περιεκτικές και προοδευτικές συστάσεις για τους διαμορφωτές πολιτικής.


10 συστάσεις περιλαμβάνονται σε επιχειρησιακό επίπεδο και σε επίπεδο διαμόρφωσης πολιτικής, όπως και 7 δια-τομεακές συστάσεις για το γενικότερο πλαίσιο πολιτικής, τη χρήση των στατιστικών στοιχείων και δεδομένων και τα θέματα χρηματοδότησης. 45 οργανισμοί παιδικής προστασίας, μεταξύ των οποίων και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνέταξαν και συνυπογράφουν το κείμενο των συστάσεων. Οι συστάσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων σημαντικές πτυχές για την προστασία των παιδιών, όπως η βελτίωση των συνθηκών στέγασης και υποδοχής, η διασφάλιση πρόσβασης σε εκπαιδευμένους επιτρόπους για τα παιδιά, το δικαίωμα των παιδιών να εκφράζουν τη γνώμη τους και να λαμβάνουν πληροφόρηση.


Τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα σταλούν σε Υπουργούς των κρατών μελών, Ευρωπαίους Επιτρόπους και Αρχηγούς Κρατών, ενώ οι πολιτικές θα αξιολογηθούν για περίοδο ενός έτους ώστε να διερευνηθεί αν θα υπάρξει πρόοδος υπό το φως αυτών των συστάσεων για την προστασία των παιδιών.


Αν επιθυμείτε να συνυπογράψετε και εσείς το κείμενο των συστάσεων εκπροσωπώντας κάποιον οργανισμό μπορείτε να το κάνετε εδώ.


Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τη συμμετοχή του στο συνέδριο «Lost in Migration».


Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με την ομάδα τύπου του Οργανισμού στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.  ή στο +210 3306140. Μπορείτε, επίσης, να επικοινωνείτε με την Federica Toscano στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά στην ηλεκτρονική διεύθυνση federica.toscano@missingchildreneurope.eu.


Σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά «Missing Children Europe»


Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά είναι ένα Δίκτυο που ενώνει 30 οργανισμούς σε 26 ευρωπαϊκές χώρες. Η «Missing Children Europe» διασφαλίζει τη συνεργασία μεταξύ των ερευνητών, της αστυνομίας, των οργανισμών παιδικής προστασίας που δρουν στην πρώτη γραμμή του πεδίου ώστε να προστατέψουν από κοινού τα παιδιά από κάθε είδους βία, κακοποίηση ή παραμέληση που προκαλείται ή συνδέεται με το φαινόμενο της εξαφάνισης.

 

 

 
7 σκέψεις μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ολλανδία | Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Facebook
7 σκέψεις μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ολλανδία | Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Facebook
17361927 1459120387486097 6070671212190610051 n
 
"7 σκέψεις μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ολλανδία (και τη νίκη των... D66)
- Αυτοί που κάνουν τον περισσότερο θόρυβο δεν είναι απαραίτητα οι πιο πολλοί. Κάποιοι δεν παρασύρθηκαν τελικά από τα παραμύθια και τις παραμυθίες του λαϊκισμού. 
- Άλλο ένα 7% των Ολλανδών που μέχρι «χθες» αδιαφορούσε για την πολιτική, κινητοποιήθηκε μπροστά στον κίνδυνο να νικήσει ένας ακροδεξιός.
- Όλη αυτή η συζήτηση για το αν η Ολλανδία θα φύγει από την Ευρωζώνη δεν έχει πλέον κανένα νόημα γιατί οι Ολλανδοί ψήφισαν φιλο-ευρωπαϊκά κόμματα.
- Για να σχηματιστεί κυβέρνηση είναι αναγκαίο να συνεργαστούν το λιγότερο τέσσερα κόμματα.
- Την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι Οικολόγοι και το φιλελεύθερο D66 που με τους παλιούς όρους είναι «αδελφό κόμμα» με το Ποτάμι. 
- Το D66 δεν πιστεύει στο διαχωρισμό Αριστεράς – Δεξιά, έχει τολμηρές προοδευτικές απόψεις στην παιδεία, την υγεία, την ΕΕ και έχει υποστηρίζει μια πιο χαλαρή πολιτική σε θέματα ναρκωτικών, νόμιμης πορνείας, εκτρώσεων και ευθανασίας.
- «Να προσέχουμε όταν ο εξτρεμισμός γίνει mainstream. Δεν είναι το ζήτημα ο Βίλντερς. Το θέμα είναι οι μιμητές του», συνηθίζει να επαναλαμβάνει ο Αλεξάντερ Πέχτολντ, επικεφαλής του D66.
Στη φωτογραφία με την Ευρωβουλευτή του D66, Sofie In't Veld, τον Γκι Φέρχοφσταντ και τον Γιώργη Γραμματικάκη"
 
Μπορείτε να δείτε την ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Facebook εδώ
 
Συνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με το Προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.)

Συνάντηση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με το Προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.)

resized  DIM6614

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 15 Μαρτίου, με το Προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.), στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος.
 
Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών το 2016 και για τις πρόσφατες εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα.
 
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη βελτίωσης της ρευστότητας, καθώς και στην αντιμετώπιση του ζητήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
 
Κλειδί για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος παραμένει η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.resized  DIM6595resized  DIM6628resized  DIM6634

resized  DIM6593

 


Σελίδα 4 από 1890
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull,  Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο.
Victoria Woodhull, Μπρι Λάρσον: Από Captain Marvel στο Λευκό Οίκο. Μάλλον δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή από αυτή της Μπρι ...

ATTICANEWS.GR στο Facebook

Powered by Jasper Roberts - Blog
Διαφήμιση
Διαφήμιση